KERESÉS search-close

fesztivál

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "fesztivál"

Az Álarcos énekes Zebráján nem érdemes áthaladni – ez a fesztivál sem marad el!

Sebestyén Balázs szerint érezhető volt, hogy az idei nyáron sok fesztivál elmaradt – de van, amelyik nem! Álarcos énekes ma este 19 órától az RTL Klubon!

Teljes életmódváltás, hogyan élnek most a DJ-k?

A lemezlovasok is megsínylették az elmúlt fél évet: a koronavírus miatti korlátozások az ő életüket is megkeserítették. Bezártak a szórakozóhelyek, elmaradtak a fesztiválok: a dj-k pedig gyakorlatilag munka, és így bevétel nélkül maradtak. Nekik is alkalmazkodniuk kellett az új helyzethez.

1993 óta először maradt el a Sziget Fesztivál

Kedden ért volna véget az idei Sziget Fesztivál. Több tízezer fesztiválozó költözik ki ilyenkor a Szabadság Szigetéről. Most viszont a koronavírus-járvány miatt a fesztivál történetében, 1993 óta először elmaradt a Sziget. Így a partizók helyett most biciklizők, kutyát sétáltatók járnak errefelé a csöndes kánikulában.

Nem maradt el a pécsi fényfestés

Idén sem maradnak látványos fényfestés nélkül a pécsiek, illetve a városba látogató turisták. Pénteken este kezdődött meg az a tíznapos fesztivál, amelynek keretében esténként a múzeumutca kap különleges fényfestést. A fák, a szobrok, illetve az épületek kerültek új megvilágításba, az egyik múzeum homlokzatát például egy interaktív applikáció segítségével maguk a fesztiválozók színezhetik újra. A rendezvény jövő vasárnapig tart, de a szervezők szerint több hasonló fényfestés is lesz a következő hetekben - ezzel pótolják a koronavírus-járvány miatt idén elmaradt Zsolnay Fényfesztivált.

Huszonhét év után először egyedül vertünk sátrat a Hajógyári-szigeten!

A Hajógyári-szigeten most tízezrek fesztiváloznának, ha nem lenne koronavírus! A Fókusz riporterét azzal a férfival hozta össze a véletlen, aki tizenöt éve él a szabadság szigetén. El is mesélte hogyan lett otthonává a hajógyári és hogyan érzi magát a fesztiválozó tömeg nélkül.

LOVASI: „Ha márciusban azt mondják, idén nincs semmi, mindenki jobban jár”

Kétszer is meghirdették az idei fesztivált, mégis üres marad az orfűi kemping idén. Lovasi András, a Kiscsillag frontembere és a Fishing on Orfű szervezője szerint 70 milliós veszteségük van, ami a fele is lehetne, ha a kormány már márciusban egyértelmű döntést hoz. Így viszont, mivel a rendezvény tudatosan szponzormentes, a túlélésért küzdenek, és azt kérik, aki teheti, ne kérje vissza a teljes jegyárat. Cserébe különböző ajándékokat ajánlanak fel. Szerintük egyébként augusztus végén így is sokan lesznek Orfűn.

Eldőlt: idén már biztosan nem lesznek fesztiválok, hogyan reagált a döntésre a zeneipar?

Ma délelőtt végleg eldőlt, hogy 2020 a nagy nyári zenei bulik nélkül kerül majd bele Magyarországon is a történelemkönyvekbe. Augusztus 15 után sem lehet 500 főnél nagyobb koncerteket, fesztiválokat tartani, így többek között a Strand, a B.my Lake, az EFOTT, a Campus Eleven sem nyitja majd meg a kapuit augusztus végén. És rengeteg zenész kerül ismét bajba.

Milliók nézték a virtuális fesztivált

Több millióan nézték a hétvégén az interneten a világ legnagyobb elektronikus zenei fesztiváljának, a Tomorrowlandnek a digitális változatát. Mivel idén ez a fesztivál is elmaradt, a szervezők az elmúlt hónapokban lenyűgöző, háromdimenziós számítógépes animációkkal hoztak létre egy virtuális szigeten 8 színpadot, ezeken több mint 80-an léptek fel. Köztük voltak a világ legnépszerűbb dj-i, Martin Garrix, Dimitri Vegas és Like Mike, David Guetta vagy Paul Kalkbrenner is. Látványos show-t adott elő a várandós Katy Perry is, ő egy hőlégballonnal érkezett a nagyszínpadra.

Lehet még fesztivál augusztus 15-e után Magyarországon?

A Strand, a BMyLake, az EFOTT vagy a Balaton Piknik - többek közt ezek azok az fesztiválok, amelyeket augusztus 15-e után megrendeznek, elvileg. Múlt csütörtökön ugyanis kiderült: egyáltalán nem biztos, hogy feloldják a nagykoncertekre és fesztiválokra vonatkozó korlátozást jövő hónap közepén. Erről csak július végén lesz hivatalos döntés. Focimeccset viszont már lehet tartani közönség előtt.

Elmarad az összes nyári fesztivál Szerbiában

Az összes nyári fesztivált lemondták Szerbiában az egyre súlyosabb járványhelyzet miatt, és betiltották a tíz főnél nagyobb rendezvényeket. Már a zárt és a nyilvános helyeken is kötelező a maszkviselés. Spanyolországban szintén egyre több helyen zárják be a szórakozóhelyeket, az utcákon pedig rendőrök ellenőrzik, hogy az emberek betartják-e korlátozásokat.

Focimeccs igen, koncert nem - Fluor Tomi kiakadt!

Van egy nagyon nagy különbség a futballmeccs és a szabadtéri koncertek, zenés rendezvények között, ez pedig az alkoholfogyasztás – hangzott el hivatalos indoklásként, hogy miért nem lehet 500 főnél nagyobb zenés mulatságokat tartani.A döntéshozók csütörtöki indoklása még egy húrt pengetett meg a magyar zenészvilág gitárján, amely már így is napok óta ugyanazt a dallamot játssza. A zenekarok és előadók egymás után reagálnak a meglepő magyarázatra, szerintük ugyanis már így is romokban hever a magyar könnyűzene. Fluor Tomi nem érti, hogy lehet az, hogy a vírus csk koncerteken terjed.

Összeszedtük az elmúlt évek legemlékezetesebb fesztivál pillanatait

Több, mint két évtizede tudósítunk a nyári fesztiválokról. Mivel idén teljesen elmarad a fesztiválszezon, nekünk is hiányérzetünk támadt, így most összeszedtük a legemlékezetesebb momentumokat az elmúlt évekből.

Hiába marad el, nem mindenhol váltják vissza az elővételes jegyeket

Nem váltják vissza több fesztiválra sem az elővételben vásárolt jegyeket, hiába marad az el. A szervezők arra hivatkoznak, hogy később megtartják a fesztiválokat. A Magyar Fesztivál Szövetség szerint annak, aki kéri, vissza kell váltani a jegyét, de azt kérik a vásárlóktól, aki megteheti, ne váltsa vissza.

Meddig és hogyan bírják a fiatalok igazi bulik nélkül?

Az éjszakai szórakozások és összejövetelek nem hivatalos időszaka a nyár, ami most más lesz, mint ezelőtt. Kerti buli, szabadtéri iszogatás vagy online diszkó lehet a megoldás a buli-mentes hónapokra. Fontos lesz a kreativitás, amikor új alternatívákat kell kitalálni a kikapcsolódásra. Mihez kezdenek most a fiatalok és mivel pótolhatják az elmaradt fesztiválszezont?

Mit ér a zenész, ha nincs koncert és közönség?

Mint félkarú óriás, olyan most a magyar zenei szakma koncertek és fesztiválok nélkül. A rendezvény tilalom az összes előadót keményen sújtja, és sokan nem tudják miből fognak megélni, ha még hosszú hetekig nem állhatnak színpadra. 

JUMODADDY: Egy igazán nehéz érzelmi hullámvasúton mentünk át

Mivel az elmúlt évtizedekben már a koncertezés lett a fő bevételi forrása a zenészeknek, sokaknak a megélhetése került veszélybe és fel kell élniük minden tartalékukat. Nincs könnyű helyzetben tehát a zenész szakma sem, de talán most van a legnagyobb szükség egy-egy jól sikerült dalra, ami feledteti az elmúlt hónapok nehézségeit.

Mihez kezdenek a zenekarok, amíg nem tudnak koncertezni?

Mint félkarú óriás, olyan most a magyar zenei szakma koncertek és fesztiválok nélkül. A koncert tilalom a biztonsági őröktől, a fotósokon és videósokon át, a vendéglátósokig több tízezer munkahely munkaszűnését jelenti. A színpadépítők között már most van, aki áttért a ház és kert építésre, de mihez kezdenek a többiek?

Kivárnak a fesztiválszervezők

Kivárnak a fesztiválszervezők – többségük egyelőre nem döntött arról, hogy a koronavírus-járvány miatt elhalasztják vagy lemondják a nyári programjaikat. A járvány miatt már így is a fesztiválok 20 százaléka maradt vagy marad el idén tavasszal. A szervezőket tömörítő Magyar Fesztivál Szövetség a kormányhoz fordult segítségért, hogy a ne menjenek csődbe.

Szerdától nem lehet 100 főnél nagyobb beltéri eseményt rendezni

Santana budapesti koncertje és a március 15-i Pilvaker már biztosan elmarad a koronavírus miatt. A mai naptól nem lehet 100 főnél nagyobb beltéri eseményt rendezni szórakozóhelyeken, színházakban, mozikban valamint 500 főnél nagyobb kültéri tömegrendezvényt.

Két finomság, két fesztiválon

 A baranyai Sellyén a fehér hurka, Miskolcon pedig a kocsonya a kedvenc. Sellyén egy tonna húst adott az önkormányzat a főzésre jelentkezőknek. Miskolcon malac-, mangalica- és borjú kocsonya is készült az éttermekben. A borsodi megyeszékhelyen még holnap is lehet kóstolni.

Hogyan lehet háborús övezetben forgatni?

A Fókusz Plusz stábja egy Oscar-díjra jelölt rendezővel találkozott, aki már megjárta a poklok poklát, a mai napig háborús övezetben forgat Szíriában. Talal Derki olyan családba jutott be, ahol az apa dzsihádista katonáknak képzi ki gyermekeit!

Tamás és Valter fesztivált rendeznek?

Tamás próbálta meggyőzni társát, hogy vállalják be egy fesztivál megszervezését… Ha a teljes adásra vagy kíváncsi, akkor kattints ide!

Gázpisztollyal támadt a családra a 21 éves fiatal

Gázpisztollyal lőtt egy családra egy 21 éves fiatal Pécsen, egy elektronikus zenei fesztiválon. Senki nem sérült meg. A lövöldöző és társa korábbi nézeteltérésük miatt keveredett vitába a családdal, a riasztófegyver eközben dördült el. A fesztiválozók azonban ebből semmit nem vettek észre.

15 éves a Tomorrowland - az óriási partyról mi sem maradhattunk le!

A leghíresebb dj-k. Lenyűgöző látvány. Különleges hangzás: így zajlott a világ egyik legnépszerűbb fesztiváljának, a Tomorrowland-nek a 15. születésnapi bulija Hollandia fővárosában. A party egybeesett az Amsterdam Dance Event-tel, vagyis azzal az eseménnyel, amikor 5 napig Amszterdamban gyűlik össze mindenki, aki számít az elektronikus zene világában. Például a világ elsőszámú dj-inek választott belga testvérpár, akik interjút is adtak a Fókusznak!

Júniusra tenné át a Balaton Soundot Zamárdi polgármestere

Más időpontban tartaná a Balaton Soundot Zamárdi polgármestere. Csákovics Gyula egy helyi lapnak beszélt arról, hogy a fesztivált nem a főszezonban, júliusban, hanem júniusban kellene megtartani. A programok így kevésbé zavarnák az ott élőket és a nyaralótulajdonosokat. A polgármester beszélt arról is Zamárdinak elegendő lenne évente egy zenei fesztivál. A B My Lake-et szerinte máshol kellene tartani. 

Nemsokára ismét Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár!

Ismét megrendezésre kerül Budán a Margó Irodalmi Fesztivál, ahol a kortárs szerzők mellet más alkotók és zenekarok hozzák el a fesztiválhangulatot. Vendégünk Valuska László, a Margó Irodalmi Fesztivál főszervezője, és Pácsonyi Daniella, az NLCafé főszerkesztője!

Ezért nem fesztiválozik Soma Mamagésa

A Konyhafőnök VIP egykori versenyzője nem igazán kedveli a nagy banzájokat, és erre nagyon is megvan az oka...

Vízpart, borok, sztárfellépők

Különleges helyszín a balatonboglári gömbkilátó. A színpad a mellette lévő domb alján, balatoni borok és finom ételek, ez volt a legnagyobb nyárzáró rendezvény a magyar tenger déli részén a múlt hétvégén. A ritmusos aláfestést több nemzetközi sztárfellépő biztosította, köztük a Moloko egykori tagja Roisin Murphy és a Morcheeba.

Hajdú Péter nagyszabású rendezvényre készül

Bár lassan vége a fesztiválszezonnak, Hajdú Péter nagy  rendezvényre készül, aminek szervezése mára az egyik szenvedélyévé vált. Azt vallja, hogy mindent szívből kell csinálni, ez a siker kulcsa.

Így jubilált az a világhírű fesztivál, amire alig negyed óra alatt kelnek el a jegyek!

15 éves lett idén a világ egyik legnépszerűbb fesztiválja, a Tomorrowland. Idén is egymás után két hétvégén, naponta 80 ezren özönlöttek a belga kisváros, Boom közparkjába, hogy bulizzanak a legnépszerűbb dj-k szettjeire a lenyűgöző mesevilágban.

Hamarosan itt a SZIN!


szerző:
2019.08.23. 08:30
Hamarosan itt a SZIN!

Bár sokan úgy érzik, hogy még csak most kezdődött a nyár, a fesztiválszezon hamarosan véget ér és ismét itt a szeptember! De ne csüggedjünk, egy fesztivál még biztosan hátra van: ez pedig a SZIN, ami idén augusztus 28-tól augusztus 31-ig kerül megrendezésre, és a szervezők idén is parádés fellépőkkel készülnek.

Woodstock: A zene, a szabadság és a szerelem forradalma

50 éve forradalom zajlott Amerikában, a zene, a szabadság és a szerelem forradalma. A Woodstocki Fesztivál 1969-ben egy kisebb szabadtéri bulinak indult, de a zenetörténet egyik legfontosabb eseménye lett, ami egy egész generáció gondolkodására hatással volt. Ma már Budapesten él az a két férfi, aki ott volt ötven éve augusztus tizenötödikén ahol a szabadság és a szerelem forradalma született.   

Vigyünk kutyát egy fesztiválra? Korom Gábor elárulta!

Az egész nyár a fesztiválozásról szól, és bizony felmerül kérdés: ha van kutyabarát bevásárlóhely, munkahely, akkor létezik-e kutyabarát fesztivál? A szakértő hasznos tanácsokkal látta el a nézőket.

Sziget-hétvége: mindenki megtalálta a magáét

Macklemore, Burak Yeter és a Halott pénz mindent vitt a nagyszínpadon, a tíz év körüli gyerekek a fesztivál legszínesebb és varázslatosabb programjait is felfedezték, a jelmezes fesztiválozók pedig még egy szúnyogban is meglátták a szépet és utánozhatatlant. Mutatjuk, hogyan láttuk a Szigetet a hétvégén. 

Békéscsabán 230, a fesztiválokon ezer forint a lángos

Többször annyiért árulják a lángost az ország egyik részén, mint másikban. Békéscsabán 230 forintot, Budapesten 550-et, a forgalmas fesztiválokon pedig ezer forintot is kérnek a sima darabjáért. A KSH szerint 300 forint körüli az országban a lángos átlagára. 7 százalékkal magasabb, mint egy éve.

A sátrukban árulták a drogot a Szigeten

Az eddig legnagyobb drogfogás a szigeten: két holland fiatalnál 5 millió forint értékű kábítószert találtak. Úgy buktak le, hogy a biztonsági őrök észrevették, nagy a jövés-menés a sátruk közelében. A kiporciózott, előre csomagolt adagokhoz árlista is készült.

Megnéztük, milyen jelmezek közül válogathatnak az idei fesztiválozók

Amióta van Sziget, vannak olyan exhibicionisták, akik külsejükkel vagy viselkedésükkel megpróbálnak kitűnni a tömegből. A koncertek fontos részei egy fesztiválnak, de már jó ideje nem csupán a zenéről szól egy ilyen gigarendezvény. Ilyenkor nem meglepő az sem, ha Jézus, Darth Veder, vagy épp egy rég kihalt őshüllő jön szembe velünk.

Ma startol a 2019-es Sziget Fesztivál!

Már szerdán kora délután megtelt a K-Híd, a Sziget Fesztivál főbejárata. Több ezren várakoztak a bejutásra, köztük sok kempingező. A nagy melegben párakapuk enyhítették a sorban állást. Csaknem 10 ezren azonban már napok óta bent sátraznak.

FESZTIVÁL: Mutatjuk, mivel kell megküzdenie annak, aki dínó jelmezben szeretne partizni

Amióta van Sziget, vannak olyan exhibicionisták, akik külsejükkel, vagy viselkedésükkel megpróbálnak kitűnni a tömegből. A beöltözés ennek az egyik legnépszerűbb módja, amiből riportereink sem maradhattak ki.

Sziget: Sikeres volt a hangpróba

Határértéken belül van a Sziget Fesztivál zajszintje, ez derült ki a hétfő éjjel tartott a hangpróbán. A mérést a szomszédos kerületekben végezték, a Duna mindkét oldalán, és mindenhol az előírásoknak megfelelő értékeket mutattak a műszerek. A rendezvény főszervezője azt mondta, a szerdán kezdődő fesztivál ideje alatt is folyamatosan mérik majd a zajszintet, így menet közben is tudnak korrigálni, ha kell.

Fesztiválozókra dőlt egy sátor a naki falunapon

Fesztiválozókra dőlt egy sátor a tolna megyei Nakon. A szombati falunap esti programjaira csapott le egy hirtelen vihar, ami két kisebb sátrat is felkapott. Az egyiket a mulatozókkal teli rendezvénysátorhoz sodorta. A sátorrudak több embert is eltaláltak, egyikük könnyebb sérülésekkel kórházba is került.

Ez volt a világ legnagyobb elektronikus zenei bulija

Tomorrowlanden 5 nap alatt több mint 400 ezren partiztak, a fesztivál kempingjében pedig 35 ezren pihentek – mindeközben a legnagyobb sztárok pörgették a lemezeket 16 színpadon. Négy évvel ezelőtt a Fókusz beszámolt arról, hogy a fesztiválon David Guetta, Armin Van Buuren és Alesso is fellépett.

A Balaton Sound hétvégén sem pihent, mutatjuk kik csinálták a legnagyobb bulikat!

Európa legmenőbb vízparti fesztiválja idén minden várakozást felülmúlt és olyan trendeket teremtett, amivel nemzetközi szinten is beírta magát a történelemkönyvekbe. Mi pedig igazi sztárdömpinggel készültünk nektek! Timmy Trumpet akkora bulit csapott péntek este, hogy egész Zamárdi beleremegett. De összefutottunk Armin van Buurennel is. A holland DJ szinte már hazajár a Balaton Sound-ra, amiről azt mondja, a kedvenc turnéállomása.

Aki unja a sátrazást, faházban vagy lakóautóban is pihenhet a Balaton Soundon

A Balaton Sound péntek esti szenzációja az amerikai dj duo, a The Chainsmokers lesz. Mi most megmutatjuk, hogy aki nem a tánctéren bulizik, vagy éppen már nem bírja tovább a pörgést, hol tudja kipihenni magát. A sátrakat idén felváltották a faházak, és a klimatizált lakóautók.

Minden adott, hogy egy óriásit bulizzanak a fesztiválozók a 13. Balaton Soundon

A világsztár felhozatalra idén sem lehet panasz a Balaton Soundon: az elektronikus zene képviselői mellett a rap, a hip-hop és az R'n'B szerelmesei is találnak maguknak helyszínt a bulizásra. Kell is a rengeteg színpad, hiszen a 13. alkalommal megrendezett Balaton Soundra nagyjából százhatvanezer embert várnak a szervezők.

Ilyen volt a Volt


szerző:
2019.07.01. 20:00
Ilyen volt a Volt

Sopronban találkoztunk menyasszonnyal, aki így zárta le a szabad fiatalságát és találkoztunk feleséget kereső fiúval is. És persze sokan voltak olyanok is, akik egyelőre csak Rúzsa Magdit, Puskás Petit, és a Halott Pénz koncertjét keresték. Kis körkép a VOLT-ról!

Attenborough a világ egyik legnagyobb zenei fesztiváljának sztárja

Óriási sikert aratott a világ egyik legnagyobb zenei pop-rock fesztiválján egy 93 éves idős úr. Persze nem akárkiről van szó, ő a világ legismertebb természetfilmese. Sir David Attenborough meglepetésre jelent meg a bulizók előtt. Személyesen köszönte meg nekik azt, hogy négy napon át műanyagmentesen buliztak. 

Már öt éves Románia legnépszerűbb fesztiválja, az Untold!

Idén már 5. alkalommal rendezik meg Kolozsvár legnagyobb stadionjában az Untold fesztivált. A világ legnépszerűbb sztárdj-i és együttesei lépnek fel augusztus 1-től 4-ig.

Óriási botrány tört ki egy belgiumi fesztiválon

Óriási botrány tört ki egy belgiumi fesztiválon, amit az utolsó pillanatban biztonsági okokra hivatkozva lefújtak a hatóságok. A kapunyitásra váró tömeg dühében betört a rendezvény területére, ahonnan végül kutyás rendőrök szorították ki őket. A belga hatóságok csalással vádolják a szervezőket, amiért nem teljesítették az alapvető biztonsági előírásokat, és elegendő személyzetről sem gondoskodtak.

Kizárólag az RTL Klubnak adott exkluzív interjút a Linkin Park!

Két évvel ezelőtt a VOLT fesztiválon sikerült lencsevégre kapni a híres zenekart. Akkor még senki se gondolta, hogy a zenekar frontembere, Chester Bennington pár hétre rá véget vet az életének.

Hevesi Kriszta a biztonságos fesztiválozásért harcol

2018-ban indult el a Safety First kampány, aminek a célja, hogy a lehető legkevesebbre szorítsák a fesztiválokon történő különböző egészségügyi, biztonsági baleseteket. A kampány egyik arca, Dr. Hevesi Kriszta.

34 fok volt a VOLT-on!


szerző:
2019.06.26. 19:01
34 fok volt a VOLT-on!

A szakemberek szerint ez a nap volt a legmelegebb a szombat éjszakáig tartó fesztiválon. Sokan kendővel, sapkával vagy vizes fejfedővel védekeztek a kánikula ellen.

Nem minden hős visel köpenyt: Lotfi Begi a biztonságos fesztiválok őrzője!

Lotfi Begi több szerepben is készül a fesztiválszezonra: nemcsak DJ, hanem „egészség-nagykövet” is! Mindemellett a Safety First kampányban is részt vesz: íme a részletek!

Fertőzött forrásvíztől lettek rosszul a Fishing On Orfű fesztiválon

Csaknem százan lettek rosszul a Fishing On Orfű fesztiválon, mert egy forrásból ittak, amelyből nem ivóvíz folyik. Ugyan korábban volt ott egy figyelmeztető tábla, de azt valakik elvitték onnan. Úgy tudjuk tízen sürgősségire kerültek hányás-hasmenés miatt, de őket már haza is engedték. Egy belgyógyász szerint nagy esők után sosem szabad forrásból inni, mert állati ürüléket kerülhet a vízbe, ami fertőző.

Rögzíthetik a fesztiválozók személyi adatait, arcképét és igazolványát

Rögzíthetik a fesztiválozók személyi adatait, arcképét, személyi igazolványát vagy útlevelét. Az erről szóló törvénymódosítást három kormánypárti képviselő nyújtotta be. Gulyás Gergely miniszter szerint erre azért van szükség, hogy a tömegrendezvények résztvevői nagyobb biztonságban legyenek. A DK és a Jobbik tiltakozik, szerintük a kormány adatbázist építhet a fiatalok adataiból.

A legnagyobb sztárdj-k a horvát tengerparton a 7. ULTRA Europe-on!

Immár hetedszerre rendezik meg a horvát tengerpart egyik legfestőibb városában, Splitben az ULTRA fesztiválturné Europe nevű kiadását.

Találkozz Lalival a Balaton Soundon, és jelentkezz a Love Island-be!

A további részleteket Lali meséli el!

Nemzetközi sztárdömping a Balaton Soundon!

Július 3-án indul a Balaton Sound. Hogy milyen programkínálattal várja a fesztiválozókat Európa legjobb közepes méretű fesztiválja, azt a fesztivál ötletgazdája, az alapító-főszervező Fülöp Zoltán mesélte el.

Mi lesz a woodstocki emlékkoncert sorsa?

Újabb csapás érte a legendás woodstocki fesztivál 50. évfordulójára tervezett emlékkoncert tervét. Áprilisban visszalépett egyik anyagi támogatójuk. Most pedig a kiválasztott helyszín, egy autóversenypálya tulajdonosa mondta fel a szerződést. 

Bulihegyek a hegyekben – ilyen volt az idei Tomorrowland Winter

Rengeteg buli, síelés, többezres tömeg, ismert sztár dj-k – mindez többezer méter magasban, mínuszokban. Így zajlott a világ egyik legnépszerűbb elektronikus zenei fesztiválja a francia Alpokban, ahol Magyarországról csak az RTL Klub stábja lehetett ott.  

BULI A MÍNUSZOKBAN: Ezek voltak idei Tomorrowland Winter fesztivál legjobb jelmezei!

A Tomorrowland Winter fesztiválon jártunk! Bulik több ezer méter magasan, síelés reggeltől estig, mindehhez a legismertebb sztár dj-k biztosították a zenét. A gigabulira hetekig készültek: 8 színpadot építettek, ezek közül a legmagasabb 3330 méteren volt.

Egy hónap múlva kezdődik a 39. Budapesti Tavaszi Fesztivál!

Idén az orosz kultúra művei és művészei állnak majd a középpontban, többek között fellép a világhírű Mariinszkij Színház zenekara és balett együttese is. A 18 napon át tartó nemzetközileg is elismert programsorozatban az orosz kultúra képviselői mellett, szerepelnek: komolyzenei koncertek, táncpremierek, színházi bemutatók, nagyszabású kiállítások és különböző jazz-és könnyűzenei program.

Adyt akarja megformázni homokból

Homokszobor-fesztivált szervez a világhírű homokművész Tinnyén. Monostori Ferenc közösségi gyűjtést indított a költségek előteremtésére. A szoborkiállítás és a köré szervezett programok ingyenesek lesznek. A fesztivál témája a költészet az Ady emlékév tiszteletére, a szobrász 7 nagyméretű alkotást tervez.

Újabb világsztárokat jelentett be a 2019-es Sziget fesztivál!

A legnagyobb hazai fesztivál line-up-ja olyan nevekkel bővült, mint Post Malone, vagy a Franz Ferdinand.

Tradicionális lisztcsata spanyol módra

A spanyol Xinzo de Limia városában tartották meg a tradicionális lisztcsatát, amelyen fél tonna fehér port szórtak egymás fejére a fesztiválozók.

Óriási átverés volt a luxus bulinak hirdetett fesztivál

A legolcsóbb jegy 2000 dollár, azaz közel 560 ezer forint volt arra a két évvel ezelőtti fesztiválra, amely miatt most több híresség is csúnyán megütheti a bokáját.

MEZTELEN VALÓSÁG - a filmvásznon

Egy hét alatt 40 dokumentumfilmet láthatnak az érdeklődők az egyik fővárosi moziban: 10 nap múlva kezdődik a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál, amelyet immár ötödik alkalommal rendeznek meg a magyar fővárosban. A fesztivál szlogenje: meztelen valóság - a filmvásznon. A szervezők a legfrissebb alkotásokból válogattak és nyolc kategóriában hirdetnek majd győztest.

Jövőre is világsztárokkal készül a Sziget!

Ed Sheeran, Martin Garrix, Foo Fighters, Twenty one pilots, ez csak néhány név a fesztivál jövőévi kínálatából.

Őket várjuk a 2019-es Szigetre!

A 2019-es fesztiválon Ed Sheeran mellett olyan előadókkal találkozhatunk majd, mint a Grammy győztes Twenty One Pilot, Florence + The Machine és a világ egyik leghíresebb rockbandája, a Foo Fighters is ellátogat Magyarországra.

Total dance: miért hódít még ma is a retro?

Összegyűlt a retro zenei világ a hétvégén Budapesten! Teltház előtt zajlott a Total Dance, ahol gyakorlatilag mindenki ott volt, aki ma a retro jegyében szóba jöhet. Egy rendhagyó sorozat első lépéseként most először néhány mérvadó magyar sztárfellépőt kérdeztünk arról, hogy mi lehet a húsz évvel ezelőtti zenei hangzás ma is töretlen sikerének oka?

 

AFTERMOVIE: Így zajlott a 20. Ultra Miami fesztivál!

Elkészült a jubileumi, 20. Ultra Miami aftermovie-ja. A majdnem 15 perces klip magával ragadja a bulizókat: többek közt Will Smith, Carl Cox vagy Armin Van Buuren szettjeiből lehet látni pillanatokat.

Hugh Jakcman is óriási rajongó

Idén is Hugh Jakcman vezényelte a színpadról a Global Citizen fesztivált a New Yorki Central Parkban. A legnagyobb sztárok itt azért lépnek fel, hogy visszaszorítsák a súlyos szegénységet a világ legelmaradottabb országaiban.

 

Örömhír: Ed Sheeran már biztos, hogy ott lesz a Szigeten 2019-ben

Ed Sheeran lesz a 2019-es Sziget Fesztivál fő fellépője. A hírt a fesztivál szervezői hivatalos Facebook oldalukon jelentették be. A brit popsztárnak ez lesz az első Magyarországi fellépése és úgy tudni, hogy a hazain kívül összesen még egy fesztiválszereplést vállal külföldön.

Ilyen volt a hivatalos Bud Spencer-Terence Hill fesztivál

Helyszíni beszámoló Németországból, ahol a magyar Spencer Hill Magic Band volt az egyik fő sztár és ahova tömegével jöttek a fanatikus rajongók.

Egyedülálló hotelszoba buliban járt a Fókusz stábja!

A Fókusz stábja ott volt a Tomorrowland semmihez sem hasonlítható óriásforgatagában, a Szigeten a furcsa budi buliban, amikor a mosdó helyén tombolnak az emberek, de ilyen fesztivált még tuti, hogy nem látott a nagyközönség!

Holdampf Linda vs. koncert divat a Darálóban!

Nézzük meg, milyen szetteket érdemes felvennünk manapság egy koncertre, és milyen szetteket hordtak régen - íme a Daráló!

Durva fesztiválózós sztori derült ki Fecsóról!

Fecsó néhány éve egy könnyűzenei fesztiválon annyira felöntött a garatra, hogy elkeveredett a barátai mellől. Mivel nem talált volna vissza a szállásra, ezért a fesztivál területén éjszakázott pénz nélkül. Másnap vizet és sört lopott, majd a tűző nap elől a homokba ásta magát...

Fantasztikus show-t nyomott az X-Faktoros mentor és csapata

A The Biebers az egész nyarat végigkoncertezte, ezek jó része pedig fesztiválos fellépés volt.

Avicii-re emlékeztek a Tomorrowlanden

Több mint 200 országból érkeztek a bulizók a Tomorrowlandre, hogy részesei legyenek a déltől hajnali 1-ig tartó partiknak. A legnagyobb dj-k léptek fel és szinte mindenki dalban is emlékezett az idén elhunyt dj-re Avicii-re.

ADA: Úgy érezte magát, mint Alice Csodaországban

A Tomorrowlandre idén először Ada is eljutott barátaival, ő is együtt bulizott a többi magyarral a StadiumX fellépésén.

Nyárbúcsúztatás Szentendrén!


szerző:
2018.08.23. 07:46
Nyárbúcsúztatás Szentendrén!

Van egy fesztivál Szentendre szívében, amelyet 2006 óta minden évben a nyár utolsó hétvégéjén rendeznek meg. A rendezvény célja, hogy megmutassa a város sajátos értékeit a kultúra, a művészet és a vendéglátás területén.

Elstartolt Szegeden a SZIN

Az idén 50 éves Szegedi Ifjúsági Napok Híradónk előtt egy órával nyitotta meg a kapuit. A sátorozók már ma beköltözhetnek, mindenki más előtt birtokba vehetik a fesztivált. A következő négy nap alatt a 10 színpadon csaknem 1400 fellépő fordul meg, a több mint 150 zenei programon.

 

Környezettudatos fesztiválozás Pimaszúrral

Önök tudják, hogy milyen a környezettudatos fesztiválozás? A Reggeli házigazdájával, Papp Gergellyel járt utána a Story Extra stábja, hogy miért is fontos, hogy bulizás közben is odafigyeljünk a környezetünkre.

Itt a nyár vége: hogyan regenerálódjunk a fesztiválok után?

Hamarosan véget ér a fesztivál időszak, és vele együtt a nyár is. A nagy bulik után azonban nem árt regenerálódni, ugyanis szervezetünket megviseli a nagy hőség, és a sok éjszakázás. A Fókusz egy évvel ezelőtti riportjából kiderül, hogyan kezdjünk neki.

Mindenkit elbűvölt Shawn Mendes!

Hétfőn a Szigeten Shawn Mendes volt az, aki kivétel nélkül mindenkit levett a lábáról. A szemtelenül fiatal kanadai énekest ugyan tinédzser rajongói várták hotelje előtt - de 20 éves kora ellenére a fellépésén nem csak a fiatalok buliztak nagyot.

 

Kabát Peti kameránk előtt vesztette el a Sziget-szüzességét!

Celeb vagyok, ments ki innen! győztese még sosem járt ezen a fesztiválon, így adta magát a téma: hölgyek-urak, Kabát Peti a Szigeten!

Hétfőn is teltház volt a Szigeten

Sokak szerint frenetikus volt Dua Lipa koncertje a Sziget nagyszínpadán vasárnap este. Több mint 60 ezren buliztak az egy év alatt hatalmas karriert befutott énekesnő számaira. Ma a kanadai tinibálványt, Shawn Mendest várják a legtöbben a Sziget nagyszínpadánál.

 

Radics Gigi mindent bevállalt a Szigeten?

A fesztiválon bizony azok is feltalálhatják magukat, akik éppen nem szeretnének a tömegben csápolni. Az X-Faktor mentorával felfedeztük a Sziget programokat.

Sziget-programok Radics Gigivel!

Az X-Faktor mentorával jártuk körbe Magyarország legnagyobb fesztiválját, hogy megmutathassuk: milyen izgalmas programok várnak azokra, akik nem csak a koncertek miatt mennek el a Hajógyári-szigetre.

Sziget 1. nap: Koncert a magasban, és koncert 40 perc késéssel

A The Biebers 35 fokos hőségben, 45 méter magasban adott mini koncertet mindössze 15 fős közönségének, ennek ellenére az volt Puskás Petiék egyik legjobb Szigetes élménye. És hiába hozta el a fesztivál Amerika jelenleg leghíresebb és legnépszerűbb rapperét, a 12-szeres Grammy és Pulitzer díjas Kendrick Lamart, csakúgy, mint két éve Rihanna, ő is nagy csalódást okozott.

A fesztiválozókat is megviseli a kánikula

A Duna mellett kialakított strandon hűsöl a legtöbb fesztiválozó a Szigeten, ott lehet a legjobban elviselni a kánikulát. Szerda este tízezrek voltak kíváncsiak az amerikai rapper, Kendrick Lamar fellépésére. Sokan azonban csalódtak, mivel a világsztár majdnem háromnegyed órát késett. Kiderült: saját stábja nem tudta megjavítani időben azt a hangrendszert, amit ők hoztak magukkal.

Saját fesztivált szervez az Irie Maffia!

A mai nappal kezdetét veszi a 26. Sziget Fesztivál olyan nagyszerű fellépőkkel, mint az Irie Maffia. Vendégünk a zenekar két tagja, Sena Dagadu és Élő Márton!

Nézőcsúscot várnak a Szigeten

A becslések szerint több mint félmillióan buliznak majd a Hajógyári-szigeten a következő egy hét alatt. A bulik szerdán kezdődnek, de már vasárnap óta be lehet költözni, már most csaknem 10 ezren kempingeznek a sátrakban. Idén egymilliárd forinttal többet költhettek a sztárokra is: jön Lana Del Ray, Kendrick Lamar és Dua Lipa is a Nagyszínpadra.

Így telt a magyar sztárok első fesztiválja

Felcser Máté és Fluor Tomi is elmesélték, számukra milyen volt az első fesztivál élmény. Nektek milyen emlékeitek vannak az első alkalomról?

Legelső fesztiválélményükről kérdeztük sztárjainkat

Milyen volt sztárjaink legelső fesztiválélménye? Többek közt Metzker Viki, Fluor Tomi és Cooky mesélik el, de az is kiderül, hogy mitől lehet igazán jó egy fesztivál!

SZIGET 2018: a kulisszák mögött

Néhány nap és kezdődik a SZIGET, ahol nem szabtak határokat terveiknek a szervezők. Kádár Tamással jártuk be a kulisszákat.

A Madách Színház színpadán a Shakespeare szerelmesei!

Shakespeare életművéért a magyar színházi élet jelentős szereplői egyszerűen rajonganak, akik mindannyian a Szerelmünk, Shakespeare Fesztiválon léptek fel a Madách Színház által rendezett rendezvénysorozaton, melyet pont egy évvel ezelőtt mutattunk be a Fókuszban.

Kiégett a fesztiválszínpad!


szerző:
2018.07.30. 06:00
Kiégett a fesztiválszínpad!

Tavaly kigyulladt, majd teljesen leégett a színpad a belga Tomorrowland-fesztivál társrendezvényén, Barcelonában. A drámai eseményről rengeteg videó készült.

Ennyire varázslatos a Tomorrowland!

Kötéltáncos a magasban, akrobaták a lemezlovasok feje felett, vakmerő ugrómutatvány a dj-k fellépése közben. Mindez megtörtént a tavalyi Tomorrowlanden, a világ legnagyobb elektronikus zenei fesztiválján!

Ada egy igazi fáraóval fotózkodott

A csinos műsorvezető láthatóan egyedül is feltalálja magát, bár egy fesztiválon azért mindig belebotlik az ember vicces figurákba...

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való