KERESÉS search-close

film

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "film"

Gyerekprostitúció: becsapott és kizsákmányolt fiatalok

A következő riportban a valóság és a fikció találkozik egymással. Az apropót egy film adja, amely a gyerekprostitúcióról szól, és olyanok játszanak benne, akik maguk is közelről ismerik ezt a világot. És akik tudják, hogy nem is olyan bonyolult elcsábulni a futtatók ígéreteinek. Akik pontosan tudják, hogyan kell szép szavakkal vagy akár erőszakkal a jelenlegi életükből kiszakadni vágyó fiatal lányokat.

Horvát Lili filmjét nevezi Magyarország az Oscarra

Horvát Lili "Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre" című filmje képviseli Magyarországot jövőre a legjobb nemzetközi filmnek járó Oscar-díjért folyó versenyben – így határozott a Nemzeti Filmintézet döntőbizottsága.

Balázs Andi rengeteget forgat, hamarosan tánctanárként is láthatjuk

Balázs Andi életének egyik része, a színház most elcsendesedett, de az élet nem állt meg, hiszen rengeteget forgat. Többek között A Konyhafőnök VIP-ben is láthattuk. Hogy milyen volt a verseny és miben szerepel legközelebb, arról őt kérdeztük.

Mitől lett Európa egyik legsikeresebb filmes képzése a Docnomads az SZFE-n?

A járvány, a hónapokig tartó karantén megmutatta, hogy az emberek bárhol is élnek, bárhonnan is származnak, félelmeik, szorongásaik hasonlóak. A Docnomads dokumentumfilmes mesterképzés hallgatóinak filmjei is ezt a gondolatot tükrözik. A Docnomads egy  nemzetközi dokumentumfilmes mesterképzés: a budapesti SZFE, illetve egy lisszaboni és egy brüsszeli egyetem filmes szakának az együttműködésével. A képzés az SZFE ről indult, kidolgozása Winkler Erika, a Kossuth - díjas Almási Tamás, a Balázs Béla- díjas Kékesi Attila nevéhez fűződik.

A férfi, aki nem tud szabadulni a filmek és sorozatok fogságából

Eiler Ferenc 2006-ban már 20 éve gyűjtötte a VHS kazettákat. 16 ezer tornyosult belőle a ház különböző helyiségeiben. A Rambóval kezdődött, majd a Dallassal folytatódott. A kazettákra rengeteg film és többszáz sorozat közel 40 ezer epizódja került. Ferenc azóta sem állt le a filmek és sorozatok gyűjtésével, gyűjteménye azonban kiszorult a házból.

Meghalt Sir Sean Connery

Meghalt Sean Connery. A skót származású Oscar-díjas színészlegenda már csaknem két évtizede visszavonult a filmezéstől, munkássága persze nem halványult. A legtöbben a James Bond filmekből ismerhették. Álmában hunyt el, 90 éves korában.

Előzetes: A magyar filmhíradó tündöklése és bukása a XXI. században

Egykor milliók tájékozódtak belőle, 30 éve viszont vége lett, nem vetítették tovább. Pedig a Filmhíradó olyat mutatott, amit a tévé nem: színes híreket, tudósításokat távoli országokból és elemző háttéranyagokat. Alkotók, műhelytitkok - és a mozifilmek előtt vetített filmhíradó utolsó 10 éve. Borsody István filmje a XXI. században.

Klippremier: megmutatjuk a Toxikoma első hivatalos videóklipjét!

„Nem én leszek, ki a végén feladja”- üvölti átütő erővel a Toxikoma című film dalbetétjéből készült, most megjelenő klipben a tehetséges ifjú színész, Molnár Áron, a Szabó Győző azonos című könyvéből készült játékfilm főhőse.

Nálunk debütált az Így vagy tökéletes című film előzetese

A december elején a mozikba kerülő romantikus vígjáték a reklámügynökségek, könyvkiadók és a közösségi média felszínes, de sok vicces helyzetet tartogató világában játszódik. A filmben Fekete Ernő pályafutása első film főszerepét alakítja. Mellette a női főhősnőt, a vajdasági magyar színésznő, Béres Márta formálja meg. Rajtuk kívül feltűnik még a történetben Trokán Nóra, Thuróczy Szabolcs, Lengyel Tamás, Hegedűs D. Géza és Ónodi Eszter is.

Bence randira hívta Francit?

Miután Bence megmentette Francit a bűnözéstől, a srác kitalálta, hogy megnézhetnének együtt egy filmet....

Borat: visszatér a botrányos komikus legszélsőségesebb karaktere

Az új Borat filmet az amerikai elnökválasztásra időzítik és garantált a felháborodás.

Részegen okozott tragédiát - megrendítő filmet készített a rendőrség

Megrendítő filmet készített a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság az ittas vezetésről. Egy olyan férfi mondja el történetét, aki több mint 4 éves börtönbüntetését tölti, miután öt évvel ezelőtt, részegen balesetet okozott az autójával. A tragédiában az egyik testvére meghalt, a másik súlyosan megsérült, sógora pedig lebénult.
A rendőrség kisfilmjét ide kattintva nézheti meg teljes hosszában.

Nyolc alkotó kapott idén Hégető Honorka-díjat

Nyolc alkotó – köztük a Fókusz riportere – kapott idén Hégető Honorka-díjat, ami az egyik legrangosabb szakmai elismerés. A koronavírus miatt a díjkiosztót interneten keresztül tartották. A díjazottak között van több felmondott Indexes újságíró és civilek, akiknek alkotásai a hátrányos helyzetben élők problémáit mutatják be.

Óriási sztár volt, mégis szegényen és magányosan halt meg

Kedvenc színésznője volt Hitlernek és Sztálinnak, hollywoodi produkciókban is megfordult, itthon manapság mégis kevesen ismerik a nevét. Pedig Gaál Franciska kalandos élete a mai napig érdekes lehet. Például azért, mert élve befalaztatta magát egy kastélyban azért, hogy túlélje a vészkorszakot. Azért, mert bár óriási sztár volt, szegényen és magányosan halt meg. Lázs Sándor filmje a XXI. században.

Előzetes: Egy Oscar-díjas rendező történetei a XXI. században!

Nem sokkal a koronavírus magyarországi megjelenése előtt - amikor még nyitva voltak a mozik -, bemutatták Szabó István új filmjét, a Zárójelentést. Nem sokkal azelőtt, hogy a járvány miatt bezártak az éttermek, kocsmák, interjút adott az Oscar-díjas rendező egy kávéházban. Egy hosszú és izgalmas interjút filmjeiről, a tanításról és a kompromisszumokról. Csak a rendező és filmjei kommentár nélkül - Lázs Sándor és Borsody István filmjében, a XXI. században.

Két díjat is besöpörhetett Mundruczó Kornélék filmje

Két díjat is besöpörhetett Mundruczó Kornélék filmje a Velencei Filmfesztiválon. A Pieces of a Woman főszereplője elhozta a legjobb női alakításért járó elismerést. A filmet várhatóan november vége és január között mutatják be a nagyközönségnek. A vírushelyzet miatt egyébként kevesen voltak jelen az eseményen.
A Mundruczó Kornéllal készült beszélgetést ide kattintva nézheti meg hosszabban.

MUNDRUCZÓ KORNÉL A FILMJÉRŐL: Nem követi az amerikai mintákat és zsánerelemeket

Mundruczó Kornél először rendezett angol nyelvű és külföldi gyártású filmet. Rögtön két díjat nyert vele a Velencei Filmfesztiválon. A Pieces of a Womant a diákzsűri a legjobb filmnek választotta. Emellé jött a legjobb női főszereplő díja. Kirby eddig inkább sorozatokban játszott, de Mundruczó már az első találkozásukkor érezte, hogy neki kell adni a szerepet. A filmet várhatóan november vége és január között mutatják be a nagyközönségnek. Három hétig a mozik is játszák majd világszerte, aztán felkerül az egyik legnagyobb amerikai médiaszolgáltató kínálatába.

Elkezdődött a 77. velencei filmfesztivál

Ma kezdődik a velencei filmfesztivál, amelyet a koronavírus-járvány ellenére megrendeznek az észak-olasz városban. A megnyitón a nyáron 91 évesen elhunyt Oscar-díjas zeneszerzőre, Ennio Morriconera emlékeznek. A versenyprogramban szerepel Mundruczó Kornél magyar-kanadai koprodukcióban készült Pieces of a Woman című filmje. A zsűri elnöke a kétszere Oscar-díjas ausztrál színésznő, Cate Blanchett lesz. A szeptember 12-éig tartó fesztivál idején szigorú egészségbiztonsági intézkedések lesznek érvényben.

A Szia, Életem! című új magyar vígjáték forgatásán jártunk

Leforgatták a Szia, Életem! című új magyar vígjátékot, Thuróczy Szabolcs főszereplésével. A történet kiindulópontja egy népszerű, de ihlethiányos író és sosem látott kisfia váratlan találkozása. Thuróczy mellet a film másik abszolút főszereplője a hatéves Pásztor-Várady Mór, akit a stábban mindenki csak Momónak hív.

GESZTI PÉTER: „Én nem voltam ilyen tehetséges gyerekszínész, mint Momó”

A Szia, Életem! című film producerei – Major István és Roskó Péter mellett – Geszti Péter és felesége, Ditz Edit, akiknek ez a második közös mozifilmes munkájuk, a nagysikerű BÚÉK után. Thuróczy Szabolcs mellet pedig a film másik abszolút főszereplője a hatéves Pásztor-Várady Mór, akit a stábban mindenki csak Momónak hív.

BALESETMEGELŐZÉS: „Te sem úgy indulsz útnak, hogy többet nem térsz haza”

A rendőrség ezzel a megindító videóval szeretné megmutatni az embereknek azt, hogy egy ehhez hasonló családi tragédia, egy autóbaleset bárkivel, bármikor megtörténhet.

Október 22-től érkezik a mozikba a Toxikoma

Október 22-től érkezik a mozikba a Toxikoma című új magyar nagyjátékfilm, ami Herendi Gábornak, a Kincsem és a Valami Amerika filmek rendezőjének, a legújabb munkája.A film egy igazán megrendítő, jórészt igaz történetet mutat majd be a nézőknek, Szabó Győző életének legnehezebb időszakát, amikor 9 évig élt a drogok fogságában.

Nagy szerelmek, amik örökre velünk maradnak

Felejthetetlen szerelmek. A mai kor emberének talán egy film ugrik be elsőként, mint a Titanic vagy egy iskolában tanult költemény. De lehet ez vásznon, filmen, vagy könyvben, tragikus vagy boldog sírig tartó történet a mindent elsöprő nagy szerelmi sztori óriási hatással van a nézőre vagy olvasóra, hiszen a legtöbbünk saját életében is átéli.

Szeptember elején jön az év legédesebb magyar vígjátéka

A Hab című filmben a cukrászüzletet vezető Dóra anyagi csőd közelébe jut, ezért vállalkozói támogatást kér. Csakhogy azok részesülhetnek ebből, akiknek családja van. Ezért keres egy agglegényt, aki a férjének és egy gyerekszínészt, aki a kisfiának adja ki magát. És innentől kezdődnek – a főleg – érzelmi bonyodalmak.

Beindult a munka az Origo Filmstúdióban, újra világsztárok lepték el Budapestet!

Mostantól ismét kiszúrhatjuk Jason Momoát, Oscar Isaac-et, vagy Timothy Chalamet Budapest utcáin. A Dűne című film sztárjai ugyanis visszatértek Magyarországra, hogy az amerikai stábbal együtt plusz jeleneteket forgassanak az 1984-es sci-fi új változatához. Az Origo filmstúdióban márciusban állt le a munka a koronavírus-járvány miatt és csak most térhettek vissza az amerikai filmesek. Egyelőre a Dűne és egy másik produkció, a két balettozó fiatal lány pályáját bemutató Birds of Paradise forog. Persze a stábtagoknak, köztük a szupersztár színészeknek is alá kell vetniük magukat koronavírusteszteknek.

Nia DaCosta rendezi a Marvel Kapitány második részét

A filmtörténetben most először rendez afroamerikai nő Marvel-filmet. A 30 éves Nia DaCosta a negyedik, aki nőként a rendezői székbe ülhet, ráadásul a nagysikerű Marvel Kapitány második részén fog dolgozni.

Az év legédesebb magyar vígjátéka érkezik a mozikba

Minden bizonnyal az év legédesebb vígjátékát láthatják szeptembertől a mozikban a nézők. A film főszereplője, Dóra, akit Kerekes Vica alakít, cukrászként dolgozik és az üzlete a mindene. A sütimenyország azonban keserű jövő elé nézhet, ha a tulajdonos nem szerez hirtelen nagyon sok pénzt. A történet tehát nem csak a tejszínhabról fog szólni. Lesz benne szerelem, hazugság, küzdelem és jó sok nevetés is, amit szeptember 10-től láthatnak a nézők a mozikban.

Meghalt az Evita rendezője, Alan Parker

Meghalt Alan Parker brit filmrendező. Nevéhez olyan híres alkotások fűződnek, mint a Lángoló Mississippi, az Angyalszív, vagy a Budapesten forgatott Evita. Utoljára 2013-ban járt Magyarországon, amikor filmeseknek tartott mesterkurzust - ekkor az RTL-nek is nyilatkozott. 76 évesen hunyt el.

Így készült a Pesti balhé!

Izgalmas kikapcsolódásra számíthat, aki jövő héttől beül a mozikba a Pesti balhé c. filmre. A fővárost fenekestül felforgatja az öt jóbarát aki megpróbál visszalopni egy festményt oda ahová való, csakhogy nem várt akadályokba ütköznek és hatalmas balhéba keverik magukat.

A NYAKLÁNC: Egy magyar film sikerei Bollywoodban

Egy gyönyörű olasz nő érkezik Párizsba. Nincs pénze, a francia fővárosban próbál szerencsét. Így kezdődik az francia-magyar kisjátékfilm, ami a napokban egy bollywoodi filmfesztiválról két díjat is elhozott. A nyaklánc Goztola Kristina és Halmi Péter legújabb alkotása. A kisjátékfilmet januárban, Párizsban forgatták. Azóta több filmfesztiválon is szerepelt. Svédországban a képi világát jutalmazták díjjal. Az alkotás legközelebb a hónap végén a Madrid Film Awards-on száll versenybe.

Magyarországra érkezett Gábor Zsazsa özvegye, hogy előkészítse az egykori hollywoodi szupersztár temetését

Magyarországra érkezett Gábor Zsazsa özvegye. Frédéric von Anhalt herceg azért jött Budapestre, hogy előkészítse felesége, az egykori hollywoodi szupersztár temetését. Gábor Zsazsa 1917-ben született Budapesten, és a II. világháború elején költözött az Egyesült Államokba, ahol néhány év alatt igazi sztár lett. Kilencszer házasodott, utolsó férje volt Frédéric von Anhalt. A színésznő 99 éves korában halt meg 2016-ban. Holttestét elhamvasztották. Utolsó kívánsága az volt, hogy itthon helyezzék végső nyugalomra.

Átjáróház: újra forog a magyar film

Madarász István a Nemzeti Filmintézet által támogatott alkotása az első magyar film, ami a koronavírus-járvány veszélyhelyzete után ismét elkezdhetett forogni. Szigorú előírásokat azonban most is betartanak. Az Átjáróház két főszereplője a Bátrak földjéből is ismert Bárnai Péter és a Katona József Színház színésznője, Rujder Vivien, de játszik még benne többek közt Kulka János és Kútvölgyi Erzsébet is.

 MINI HOLLYWOOD: újra megtelik a magyar filmstúdió

Magyarország egyik legnagyobb filmstúdiójában is hamarosan beindul az élet, ahol legutóbb a Dűne című produkcióban forgatták a sivatagi jelenetek egyes részeit. Hogy milyen követelményeknek kell megfelelniük a hazánkba érkező amerikai filmeseknek, arról Tóth Mihályt az Origó Filmstúdió marketingvezetőjét kérdeztük.

Fókusz Anno: Ő a mi Charles Bronsonunk

Bronson nemcsak a filmekben él hal a vadnyugatért. A lovak közelében mindig újra éli a filmeket. Maga elé képzeli a prérit, a vasutat és az örök ellenfeleket. Szilvásváradon sem telik el nap úgy, hogy ki ne lovagolna a szomszédos erdőbe, hiszen formában kell tartani a magát. Charles Bronson Magyarországon megtanult magyarul és ezzel éveket fiatalodott. Ő ugyanis a mi Charles Bronsonunk. Kovács Róbertnek hívják. Szerinte benne minden megvan, ami a 76 éves Charles-ban megvolt. Egy kivétellel.

Ismét Százados Ábel lett a legígéretesebb fiatal filmes

Másodszor nyerte el a legígéretesebb fiatal filmes díját a 15 éves Százados Ábel. Tavaly Cannes-ban két elismerést is kapott a mobiltelefonnal készített rövidfilmje, a Soha. Utána döntötte el, hogy elkészíti ennek előzményét szintén mobillal, ez lett a Doboz című kisfilm, ami újra nyert Cannes-ban. A járvány miatt online tartott díjátadón az egyik zsűritag azt mondta róla: már igazi filmes.

Hétfőn újra megnyitottak a mozik Olaszországban

A világjárvány miatt három hónapig mindent bezártak az olaszok és a kezdeti lazítások után csak most nyílnak meg újra a mozik. Az egyik római mozikomplexum első négy nézője ráadásul teljesen egyedül élvezhette az újranyitást. A koronavírus még nem tűnt el a világból, így ahhoz, hogy az olaszok moziba mehessenek, a bejáratnál megmérik a testhőmérsékletüket, elektromos a jegyvásárlás és kötelező a távolságtartás, valamint a kézfertőtlenítés is.

A koronavírus-járvány miatt elhalasztják az Oscar-gálát

Februárról áprilisra halasztják a 2021-es Oscar-gálát, a koronavírusjárvány miatt. Ezt hétfőn jelentette be az amerikai Filmakadémia. Az indoklás szerint lehetőséget szeretnének adni azoknak az alkotóknak, akik nem tudták időben befejezni a filmjüket. A döntést az akadémia három nappal azután hozta meg, hogy a kaliforniai egészségügyi hatóságok engedélyezték a forgatások újraindulását Hollywoodban és egész Los Angelesben.

100 alkotásból vágtak össze egy nagy karanténmozit

Belegondoltak már abba, hogy hány filmjelenet elevenedett meg a koronavírus-járvány alatt a valóságban is? Ezeket gyűjtötte csokorba két magyar filmes: 100 alkotásból vágtak össze egy nagy karanténmozit.

Karanténban vették fel Juszt Balázs filmjét, egyedi technikai megoldásokkal

Te mit tettél volna másképp, ha tudtad volna, hogy a koronavírus-járvány miatt megváltozik az életed? Erről is szól Juszt Balázs legújabb rövidfilmje. Az Én is szeretlek című film elgondolkodtató alkotás arról, hogy egy párkapcsolatban mi a legfontosabb érték, mi mentén kapcsolódunk egymáshoz, mi az, ami nélkül vagy aki nélkül nem akarunk élni.

Több film és regény is készült korábban, amelyek hasonlítanak a jelenlegi valóságra

Hogy kerül egy Vuhanból származó veszélyes vírus egy majdnem negyven éves amerikai könyvbe? És egy magyar képregényben miért Milánó a járvány gócpontja? Több olyan regény és film is készült ezelőtt, ami kísértetiesen hasonlít a jelenlegi valóságra. Hogy lehet ez?

Zenével és filmmel vészelik át a karantént

Koronavírus-slágerlista készült Nagy-Britanniában. Azt vették figyelembe, hogy a különböző zenei letöltő oldalakon mely dalokat keresték a legtöbben. A listára felkerült például John Lennon vagy a Police, de meglepetésre egy 1963-as klasszikus van az élen. A bezártság túlélésében a zene mellett a filmek is segítenek. Olaszországban a házak falára is vetítenek.

Előkerültek A tanú kivágott részei - miről árulkodik az eredeti forgatókönyv?

A Nemzeti Filmarchívum munkatársai megtaláltak a filmből olyan kivágott részeket, melyeket ha visszahelyezünk, egy másik filmet kapunk. Melyeket, ha megnézünk, akkor ízelítőt kapunk a cenzúra és öncenzúra működéséről.

Fegyencek szerepelnek Böjte Csaba és Várnagy Andrea közös kisfilmjében

Nem mindennapi videoklipet álmodott meg Böjte Csaba, ferences rendi szerzetes. Rabok által írt, szerkesztett és előadott dalt filmesítettek meg, amellyel arra hívják fel a figyelmet, hogy esélyt kell adni az elítélteknek, a gyermekeket pedig a rosszat elkerülve a jó útra terelni. A zenei börtönmisszió mentora Várnagy Andrea, zongoraművész, aki örömmel vesz részt ebben a munkában is.
 

Szabó István új filmjének premierjével kezdődött a Magyar Mozgókép Szemle

Az Oscar-díjas Szabó István új filmjének, a Zárójelentésnek a premierjével kezdődött az idei Magyar Mozgókép Szemle. A szombatig tartó rendezvényre összesen 114 filmet neveztek az alkotók, ezekből az előzsűri által kiválasztott 59 filmet láthatja a közönség a Corvin moziban. A premierre eljött a Zárójelentés főszereplője, Klaus Maria Brandauer is, aki már nem először forgatott együtt Szabó Istvánnal.

A Zárójelentés nyitotta a Magyar Mozgókép Szemlét

Mától 114 filmet lehet megnézni a budapesti Corvin moziban: az alkotások közül 59 esélyes idén a magyar filmdíjra. A Magyar Mozgókép Szemlét Szabó István új filmjének, a Zárójelentésnek a premierje nyitotta kedden este: a bemutatóra eljött az Oscar-jelölt és Arany Glóbusz-díjas főszereplő, Klaus Maria Brandauer is.

Zárójelentés: parádés szereposztás Szabó István új filmjében

Parádés szereposztással és a 40 éve jól bevált alapcsapattal az Oscar-díjas Szabó István elkészítette a Zárójelentést. A Mephistóval Oscart nyert főszereplőről és operatőrről nem tudott lemondani és Brandauer mellett a magyar játszótársak közül is sokan megjelennek majd a faluban, ahová a film főhőse, a nyugdíjazott kardiológus professzor visszatér háziorvosnak. Eperjes Károly és Udvaros Dorottya mellett Andorai Pétert is láthatjuk a filmvásznon, a színész február elsején hetvenegy évesen halt meg.

Bármelyik színész helyettesíthető lehet ezzel a furcsa technikával!

Legendás filmek egy kicsit máshogy, pontosabban más szereplőkkel - vagyis csak az arcukkal. A deepfake videókban digitális technikával cserélik ki a szereplőket. Tényleg már csak pár év kell ahhoz, hogy bármelyik színészt helyettesítsék ezzel a megoldással?

Magyar zeneszerzők alkották az Oscar-díjas film zenéjét

Egy kicsit mi magyarok is büszkék lehetünk az Élősködők sikerére: a koreai film zenéje ugyanis magyar közreműködéssel készült. Elek Norbert és Sapszon Bálint hangszerelték, majd pedig magyar zenészekkel vették fel a film zenéjét.

Ezek a sztárok tűnnek fel Az ellenállók c. filmben

Otthagyja családját és Kubából Miamiba repül, hogy ott alakítson ki kémhálózatot a Wasp Network – Az ellenállók egyik főszereplője. Az igaz történeten alapuló politikai thriller a Kubai Ötös nevű hírszerző csoportról szól, és olyan sztárok játszanak benne, mint az Oscar-díjas Penelope Cruz, a kétszeres Arany Glóbusz-jelölt Edgar Ramirez, a Narcos című sorozatban Pablo Escobart alakító Wagner Moura vagy a Golden Globe-díjas Gael Garcia Bernal.

A színészlegendával, Brandauerrel Bécsben beszélgettünk

Sean Connery mellett ő volt a gonosz a James Bond filmben azután, hogy Szabó István Oscar-díjas filmjében eljátszotta a főszerepet. Klaus Maria Brandauer mozitörténelmet írt és most újra magyar színészekkel játszik!

Előzetes: Brandauerrel, a színészlegendával találkoztunk

Megmutatjuk a világ legexkluzívabb helyeit, legkülönlegesebb embereit, és azt, hogy mi történik a legfurcsább hírek hátterében.

Világhódító koreai stílusok zenében, tévéműsorokban és a filmekben

Mi a közös az Álarcos énekesben, az Élősködőkben, a Baby Sharkban és az Gangnam Style-ban? Nos, azon kívül, hogy a saját kategóriájukban csúcsteljesítménynek számítanak, mindannyian dél-koreaiak. A dél-kelet ázsiai ország popkultúrájának térhódítása, a „koreai hullám” a kilencvenes évek óta tart, és vasárnap hajnalban, Hollywoodban tetőzött, amikor Bong-Joon Ho filmje, az Élősködők megnyerte a legjobb filmnek járó Oscar-díjat.

Oscar-díj - Történelmet írt az Élősködők című dél-koreai film

Meglepetésre az Élősködők című dél-koreai alkotás kapta a legjobb filmnek járó díjat a 92. Oscar-gálán vasárnap Los Angelesben. Bong Dzsun Ho műve az első az amerikai filmakadémia rangos elismerésének történetében, amely nem angol nyelvű filmként diadalmaskodott a legjelentősebb kategóriában.

Hogyan lehet háborús övezetben forgatni?

A Fókusz Plusz stábja egy Oscar-díjra jelölt rendezővel találkozott, aki már megjárta a poklok poklát, a mai napig háborús övezetben forgat Szíriában. Talal Derki olyan családba jutott be, ahol az apa dzsihádista katonáknak képzi ki gyermekeit!

Átlépte a bűvös 100 ezer nézőt a Seveled című film

Mészáros Béla és Tenki Réka főszereplésével készült Seveled című film a félreértések és abszurd helyzetek egymást követik. Réka a filmben egy hat hónapos terhes lányt alakít, ami filmbeli partnerének éppen kapóra jön, hogy súlyos beteg anyukájának azt mondhassa, érkezik az unoka.

San Fransiscoban is bemutatták az Akik maradtak című Oscar-díj esélyes magyar filmet

A rendező napok óta járja az Egyesült Államokat, most a Palm Springsi filmfesztivál után, San Fransiscoba is elkísérte a filmet. December közepén az alkotás már bejutott a legjobb 10 nemzetközi játékfilm kategória jelölti listájára is. Ezzel egyre nő a valószínűsége, hogy újra ott lehetünk a februárban tartandó 92. Oscar-gálán.

Érkezik a mozikba a Skywalker történetet lezáró Star Wars 9. része

Csütörtöktől nálunk is a mozikba kerül a Skywalker történetet lezáró Csillagok Háborújának 9. része, a Skywalker kora. A világpremiert kedden tartották a legendás Los Angeles-i Kínai Filmpalotában.

Bemutatták az új Star Wars filmet

Újra kitört a Csillagok háborúja láz. A héten mutatják be a Star Wars történet utolsó epizódját. Hollywoodban hétfőn volt a világpremier, Magyarországon pedig adásunk alatt tartott a díszbemutató.

A Star Wars: Skywalker kora az egyik legjobban várt film idén

A Star Wars: Skywalker kora az egyik legjobban várt film idén. A színészek már megnézhették az alkotást, ami a Star Wars Saga 9. és egyben utolsó része lesz. 

20 éve jelent meg a Harry Potter magyar nyelvű kiadása, de mi lehet a máig töretlen siker titka?

20 éve már, hogy az addig ismeretlen írónő, J. K. Rowling varázslóvilágáról szóló könyvsorozatának első része, a Harry Potter és a bölcsek köve a magyar könyvesboltok polcaira került. Az eredeti 1997-ben jelent meg, 12 sikertelen próbálkozás után végül a Bloomsbury vállalta a kiadást. Megérte Rowling regénybe vetett hite, a 7 kötetből álló Harry Potter-regénysorozatot ugyanis több, mint 60 nyelvre fordították le, és világszerte 450 millió példányt adtak el belőle. Rengeteg rajongója lett a "kis túlélő" történetének világszerte, sokan együtt nőttek fel a regény szereplőivel! Például Szabados Ági is, aki számára ez a könyv volt a belépő az olvasás varázslatos világába!

 

Sztárdömping a Seveled premierjén!

Gyönyörű volt estélyi ruhájában a mindenórás Tenki Réka a Seveled c. film tegnap esti premierjén. A női főszereplőt férje, Csányi Sándor kísérte el. Igazi sztárdömping volt a tegnapi díszbemutatón, a legtöbb hazai híresség kíváncsi volt az új magyar filmre. A vörös szőnyegen feltűnt a friss Emmy-díjas Gera Marina is, aki mindenképpen szerette volna megnézni volt osztálytársa, Tenki Réka vicces alakítását.

Tele van budapesti helyszínekkel a Marvel új filmjének előzetese!

Úgy tűnik, Magyarország újra ingyen image-filmet kapott, budapesti helyszínekkel van ugyanis tele a Marvel új filmjének előzetese. A főszereplőt alakító Scarlett Johansson még júniusban húzta magára nálunk kedvenc hősnője, Natasha Romanoff öltözékét. A 2 perces videóban feltűnik a Gellérthegyi Szabadság-szobor, mögötte a Dunával, a Lánchíddal és a Margit híddal, de a filmben játszódnak jelenetek a Keleti pályaudvaron és a belvárosban is.

TENKI RÉKA: „Elég bizarr dolog terhesen sztriptízelni!”

A legnagyobb kihívás a Seveled című film főszereplőnőjének az volt a forgatás során, amikor terhesen kellett sztriptízelnie. Tenki Réka nemcsak eljátszotta, hogy állapotos, hiszen a forgatások során már Csányi Sándorral való közös gyermeküket hordta a szíve alatt. A színésznő azt is elárulta, hogy miért lubickol a komika szerepében!

Kisfilmekkel a közlekedés-biztonságért

Látványos animációs filmek és kreatív videók egyaránt érkeztek a baranyai rendőrök közlekedés-biztonsági videópályázatára, amit középiskolásoknak és egyetemistáknak hirdettek meg. 19 pályamunka közül választották ki a legjobbakat, a díjakat a napokban adták át. A fiatalok azokkal a szabálytalanságokkal foglalkoztak, amikkel a mindennapjaikban találkoznak.

Nem játsszák többet Gothár darabját

A Katona József Színház levette műsoráról Gothár Péter egyik darabját. A Kossuth-díjas rendező csütörtökön nyilvánosan beismerte, hogy ő az, akivel a színház szerződést bontott zaklatás miatt. A színház közleményében több esetet említ, Gothár Péter csak egyről beszél. Azt továbbra sem lehet tudni, hogy tett-e bárki feljelentést az ügyben.

 

Ismét rekordot döntött Joker!

Két héttel ezelőtt a Halloween slágerjelmeze volt Batman ellenfelének a hacukája, most meg a kasszák körül robbantott a Joaquín Phoenix főszereplésével készült mozifilm. A Forbes magazin szerint a Joker minden idők legkifizetődőbb képregény filmje lett, hiszen 62,5 millió dolláros gyártási költségéhez képest már közel 1 milliárd dollárt hozott a mozi pénztáraknál.

Kabát Peti kérdése kikészítette a párokat: „Ezen múlik, hogy bekerülünk a döntőbe?”

Kabát Peti ezúttal struccá változott, és olyat kérdezett a pároktól, amire egyikük sem számított.

Mindenszentek előestéjén megérkezik a mozikba Drakulics elvtárs!

A Drakulics elvtársban a vámpírfilmek hangulata találkozik a ’70-es évek Kádár-korszakával. A legújabb magyar film díszbemutatóján ott voltak a főszereplők valamint az alkotók és több ismert embert is meghívtak a premierre.

Meteo: a magyar filmtörténet egyik legkülonlegesebb darabja

Egy orosz luxusautó, kábítószerek és furcsa alakok egy földalatti városban. Egy szerep, amit egész életére hatással volt Eperjes Károlynak. 1989-ben egy addig teljesen idegen stílusú filmet forgattak Magyarországon, még csak hasonló sem született azóta. A látványa, a figurái egészen apokaliptikusok, de a szöveg és a mondanivaló nagyon is valóságos lett. Hogy csak egy mondatot idézzünk a 30 éves filmből: foglalkozol bevándorlókkal?

545 nap: egy film Németh Miklósról, a rendszerváltás miniszterelnökéről

Október 23-án nemcsak az '56-os forradalmat, hanem a Magyar Köztársaság kikiáltásának évfordulóját is ünnepeljük. AZ RTL Klub különleges műsorral készült a harmadik köztársaság kikiáltásának 30-dik évfordulójára. Kedd este egy Németh Miklóssal, a rendszerváltás miniszterelnökével készített filmet láthatnak. A volt kormányfő személyes sorsán keresztül beszélt arról, ő hogyan látta a rendszerváltást, milyen előzmények vezettek a fordulathoz és hogyan alakult politikai karrierje.

(Állítólag) tényleg az utolsó Star Wars film érkezik a mozikba

Az utolsó, állítólag tényleg az utolsó Star Wars film érkezik decemberben a mozikba, az előzetese kedden jelent meg az interneten. December 20-án tényleg véget ér egy korszak, a Skywalker kora a 9., lezáró epizód lesz. A Csillagok háborúja kronológiájában ez egyébként a 4. résznek felel meg. A bemutatóig még 2 hónap van hátra, és természetesen a film alkotói csak annyit akarnak elárulni az utolsó részről, ami kellőképpen izgalomban tartja a nézőket, de a végkifejletet nem.

„Már él az az ember, aki elsőként léphet majd a Marsra

Lehetséges lenne, hogy Brad Pitt legújabb filmjéhez hasonlóan eljuthat ember a Marsra még a mi életünkben? A bolygókutató szerint már él az az ember a Földön, aki elsőként lép majd a Mars felszínére és ezt a pillanatot természetesen szinte testközelből követhetjük majd. A Naprendszer felfedezésében a kutató szerint új korszak küszöbén állunk.

25 éve mutatták be a Ponyvaregény című filmet!

Napra pontosan 25 éve, október 14-én mutatták be Quentin Tarantino második filmjét, a Ponyvaregényt, ami kultikus alkotássá vált.

Akik Maradtak: Egy újabb Oscar-esélyes film?

Egy középkorú férfi és egy tinédzser lány különleges kapcsolata a második világháború utáni Budapesten. Erről szól az Akik Maradtak című film. Ezt az alkotást nevezte Magyarország idén az Oscar-díjra a legjobb nemzetközi film kategóriájában. Hogy a film végül Oscar-jelölt lesz-e, az csak január 13-án derül ki.

Soha nem látott felvételek azokról a magyarokról, akik marsjárókat építettek Matt Damon filmjéhez!

A Marson forgatott a Fókusz stábja - jól hangzik, és majdnem igaz is. A Mentőexpedíció című filmen, Matt Damon tényleg itt ragadt. Most soha nem látott felvételeket mutathatunk a forgatásról és azokról magyarokról, akik a NASA tervei alapjában a filmhez megépítették a marsjárókat. Szalay Balázs azt meséli, hogy a fóti homokbányában tesztelték a gépeket, amik most a jordán király tulajdonában vannak.

Nagy Ervin megmutatta, hogyan pörgetik a lemezeket a vámpírvadászok

A fekete humorú retró-vámpír sztorira, már nem kell sokáig várnunk. Nagy Ervin, Nagy Zsolt, Walters Lili, Thuróczy Szabolcs, Balsai Móni, Borbély Alexandra, Rába Roland, valamint Bödőcs Tibor hamarosan visszarepíti minket a 70-es évek Magyarországába.
A forgatás kulisszáiról ide kattintva többet is megtudhatsz.

DRAKULICS ELVTÁRS: Tudj meg többet Magyarország első vámpírfilmjéről

Magyarország első vámpírfilmje, a Drakulics elvtárs stílusosan október 31-én debütál majd a mozikban. Bodzsár Márkot, a film rendezőjét és Nagy Ervint, a film egyik szereplőjét kérdeztük a közös munkáról.
A film első előzetesét ide kattintva megnézheted.

Tömeg, torta és tűzijáték Will Smith budapesti születésnapján!

Tömeg, torta és tűzijáték. Így ünnepelték Budapesten Will Smith 51. születésnapját a Szent István Bazilika előtt. A világsztár mindössze néhány napja jelentette be, hogy új filmjének premierje apropóján Budapesten bulizik. Egy napra Hollywooddá változott a főváros.

Az Aranypintyben a színészek is rajonganak saját karakterükért

Az Oscar-díjas színésznő, Nicole Kidman kifejezetten örül neki, hogy nem olvasta előtte az eredeti könyvet, amiből a film készült. Azt mondta, így tudott elmerülni a szerepben igazán. A bestsellerből forgatott mozifilm várhatóan kasszasiker lesz.

Brad Pitt a NASA egyik

Brad Pittnek régi álma vált valóra: videóchaten keresztül beszélgethetett a NASA egyik asztronautájával, aki épp a Nemzetközi Űrállomáson állomásozik. A beszélgetés apropóját egyébként Brad Pitt új filmje, az űrben játszódó Ad Astra – Út a csillagokba adta. A színész a Gravitáció című filmre utalva egy extra kérdést is feltett, a legfontosabbat :).

Álmodhatott-e parkettás házról egy kíváncsi, okos fiú a cigánytelepen?

Kit érdekelt a filmeseken kívül a romák sorsa a Kádár-rendszerben? Cséplő Gyuri annak a dokumentum-játékfilmnek a főszereplője, melyet a 2001-ben elhunyt Schiffer Pál rendezett. A film az előítéletekkel és szegénységgel foglalkozik, amiről ma sem tudunk eleget beszélni.

Rengetegen kíváncsiak Patrik Swayze életére

10 éve hunyt el Patrick Swayze, a Dirty dancing és a Ghost főszereplője. Amerikában már látható az a dokumentumfilm, amit a hasnyálmirgy rákban elhunyt színész emlékére készítettek. A film már a harmadik napon nézettségi rekordot döntött…

Jennifer Lopez rúdtáncolni tanul!

Jennifer Lopez nem vált szakmát, csak egy filmszerep miatt rúdtáncolni tanul. Az 50 éves énekesnő bevallotta, hogy ez élete legnagyobb fizikai kihívása, hiszen amilyen könnyűnek látszik ez a sport, olyan nehéz.

DOMBÓVÁRI ISTVÁN: „Nem vagyok az a kőkemény tini, aki azért sem ijed meg”

Az Az első része két évvel ezelőtt 2017 egyik legnagyobb filmsikere volt. Stephen King klasszikus, 1986-ban írt horror-regénye már akkor világszerte borzongást okozott, most viszont az Az második fejezetében véget ér a történet. A film magyarországi premierjén is ott volt Pennywise, sőt sárga esőkabátot viselő és vörös lufikat tartó zombie-gyerekek és Dombóvári István is megjelent.

Az Akik maradtak című filmet nevezi Magyarország az Oscarra

Az Akik maradtak című filmet nevezi Magyarország az Oscar-díjra, a legjobb idegennyelvű film kategóriában.

Meghalt Peter Fonda


szerző:
2019.08.17. 19:00
Meghalt Peter Fonda

A "Szelíd motorosok" című kultuszfilm egykori főszereplője a hatvanas-hetvenes évek ellenkultúrájának egyik ikonikus alakja volt. Az egyik legnagyobb hollywoodi színészdinasztiából származott: apja, Henry, nővére, Jane és lánya, Bridget is világhírű filmes karriert futottak be. A 79 éves sztár tüdőrákban szenvedett.

Szabó Győző életének legnehezebb időszakát dolgozza fel a Toxikoma

Július eleje óta forog a Toxikoma című új magyar nagyjátékfilm, amely egy igazán megrendítő, igaz történetet mutat majd be a nézőknek, Szabó Győző életének legnehezebb időszakát, amikor 9 évig élt a drogok fogságában. A filmben a 30-as éveiben járó Győzőt, Molnár Áron alakítja. A hiteles alakítás érdekében a színész komoly kutatómunkát végzett a forgatás előtt: szociális munkásokkal és aktív szerhasználókkal is találkozott, de Győző is sokat segített neki abban, hogy minél jobban megértse a függők mindennapjait.

Litvánia jól járt a Csernobil filmsorozattal

A csernobili atomkatasztrófa súlyosan érintette, a tragédiáról készült amerikai filmsorozat viszont jelentős gazdasági hasznot hoz neki. Az egykori szovjet tagköztársaságról, a balti államról, Litvániáról van szó, ahova özönlenek a turisták azóta, hogy kiderült, ott forgatták minden idők egyik legsikeresebb televíziós sorozatát.

Kritika: Fehér éjszakák (Midsommar) - Rettegtél már a nyári napsütésben?

Megvan az év horrorja? Egy biztos, a Fehér éjszakák jó eséllyel indul a címért, de előre szólunk, nem mindenki lesz képes befogadni ezt a napsütötte rémálmot.

Még Meghan hercegné és Harry herceg is elment az Oroszlánkirály premierjére

25 év után újra megelevenedtek a legendás Disney mese szereplői, Szimba, Nala, Timon, Pumba és a többiek – a nézők legnagyobb örömére. A londoni premieren mindenki meglepetésére még Meghan hercegné és Harry herceg is megjelent.

Elhunyt a Disney filmek fiatal sztárja

Tinédzserek milliói gyászolják világszerte a Disney filmek fiatal sztárját. Cameron Boyce mindössze 20 éves korában halt meg vasárnap. A család közleménye szerint agyvérzést kapott álmában, amely egy betegség következménye volt.

Szeged nevezetességei Trónok harca stílusban

A királyságok helyett Szeged nevezetes látnivalói jelennek meg abban az animációs filmben, amelyet a Trónok harca főcímének mintájára készített egy Londonban élő szegedi fiatalember. Mészáros Dániel egy új animációs programot akart megtanulni és ehhez merített ötletet a sorozat főcíméből. A témát pedig a honvágya ihlette.

Közel 200 film vár rád az RTL Most-on!

Július elsejétől 300 órányi, csak időszakosan hozzáférhető filmes tartalommal vág neki a nyárnak az RTL Most, többek között az elmúlt évek legnagyobb magyar filmsikereivel, és természetesen régebbi klasszikusokkal is.

Mit tehetünk a klímaváltozás ellen?

A klímaváltozásról rendezett filmet az egykori ValóVilág győztes Gyukin Milován. A film célja leginkább a figyelemfelhívás. A riportból az is kiderül, hogy egy hétköznapi ember mit tehet a klímaváltozás ellen!

Ott voltunk a formabontó új vígjáték, a Pesti balhé forgatásán!

Már javában forog Lóth Balázs sikervárományos vígjátéka. A Pesti balhé nem csak humoros és akciódús, de látványban is újat mutató filmnek ígérkezik. A történet szerint 15 év után újra találkoznak egy gyerekkori banda tagjai, akikből mára útjukat kereső, vagy éppen elvesztő harmincasok lettek. Egy tragikus haláleset rántja össze ismét a társaságot, amelynek következtében együtt elhatározzák, hogy valóra váltják balesetben elhunyt barátjuk nagy álmát: belopják összetéveszthetetlenül egyedi képét egy egész Budapestet izgalomban tartó képaukcióra.

Újra rendez Enyedi Ildikó


szerző:
2019.06.12. 19:55
Újra rendez Enyedi Ildikó

Az Oscar díjra jelölt Testről és lélekről után újra rendezői székbe ült Enyedi Ildikó. A feleségem története című filmben olyan világhírű színészeket láthatunk majd, mint a James Bond lányt alakító Léa Seydoux, a holland származású Gijs Naber és a francia Louis Garrel.

Milo Afrikában forgatott


szerző:
2019.06.03. 19:35
Milo Afrikában forgatott

VV Milo 15 évvel ezelőtt nyerte meg a Való Világot, aztán a reflektorfényből hátralépett, most már a kamera mögött dolgozik. Tévéműsorokban, filmekben, legutóbb pedig a világ egyik legszegényebb afrikai országában forgatott. Az Afrikárt Alapítványnak segített.

Újabb díj a magyar fiúnak


szerző:
2019.05.26. 18:51
Újabb díj a magyar fiúnak

Duplázott Cannes-ban a 13 éves pécsi fiú, Százados Ábel. Előszőr a Legígéretesebb Fiatal Filmes díját kapta meg szombaton éjjel, majd a Global Short Film Awards díjkiosztó gálán, mobiltelefonos filmkészítés szekcióban a Legfiatalabb tehetséges filmes díját is átvehette Soha című 50 másodperces kisfilmjéért.

Chris Hemsworth nemcsak a mozivásznon szuperhős

Chris Hemsworth nemcsak a mozivásznon, de otthon is egy szuperhős. A sokoldalú édesapa saját maga készített uzsonnát három gyermekének, amit be is vitt az iskola menzájára. A Thor főszereplője egyébként minden szabadidejét a családjával tölti, amit a magyar származású felesége, Elsa Pataky szívesen oszt meg a rajongókkal.

Brad Pitt és Leonardo DiCaprio együtt a mozivásznon

Hatalmas ujjongás fogadta a Volt egyszer egy Hollywood című film Cannes-i bemutatóján a színészeket. Margot Robbie, Leonardo DiCaprio és Brad Pitt mellett a premieren részt vett a rendező, Quentin Tarantino is, aki a nála 20 évvel fiatalabb feleségével mutatkozott a vörös szőnyegen.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való