KERESÉS search-close

gólyatábor

39 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "gólyatábor"

Hagyományos egyetemi gólyatábor szinte sehol nem lesz idén

Hagyományos egyetemi gólyatábor szinte sehol nem lesz idén. Van, ahol a szabályok szigorodnak, máshol el is maradnak az egyhetes programok. Ezt tudtuk meg a híradó által megkérdezett felsőoktatási intézményektől. Van, ahol alternatív megoldást keresnek arra, hogy az első évesek beilleszkedjenek.

James Arthur exkluzív interjút adott a Fókusznak

Nem túl gyakori, hogy egy gólyabálon világsztárok lépnek fel. A szegedi egyetemistáknak viszont ezúttal a brit X-Faktor korábbi nyertese James Arthur énekelt, és bár a show profi volt, James-t nem nagyon érdekelte az egyik legszebb magyar város.

Kilenc évre súlyosbították a gólyatábori erőszakoló büntetését

Kilenc évre súlyosbították a fonyódi gólyatábori erőszak miatt eredetileg hét és fél évre ítélt férfi büntetését hétfőn. Első fokon hét és fél év börtönre ítélte a Fonyódi Járásbíróság azt a 39 éves budapesti férfit, akit az ELTE fonyódligeti gólyatáborában múlt év augusztusában elkövetett szexuális erőszakkal vádoltak. Ezt változtatták most kilenc évre, személyes adattal való visszaélés miatt. Mivel ez a bűncselekmény eddig nem szerepelt a vádiratban, az ítélet nem jogerős. Vendégünk volt az ügy kapcsán a sértett jogi képviselője, Dr. Tóth M. Gábor.

Jobban ellenőrzik a gólytáborokat?

Egy évvel ezelőtt mindenki a gólyatáborban megerőszakolt lány ügyével foglalkozott. Hogy ne fordulhasson elő több ilyen az EHÖK megtette az óvintézkedéseket az idei táborokra vonatkozóan. Kiss Edina, EHÖK elnök most elmondta, hogy pontosan mik ezek, hogyan lehet kivédeni egy esetleges újabb bűncselekményt és mik voltak az eddig már lezajlott egy gólyatábor tapasztalatai.

Elhallgatta az erőszakot, tisztviselő lett

Elhallgatta a gólyatábori erőszakot, gyermekvédelmi kormánytisztviselő lett belőle. Az Átlátszó blog derítette ki, hogy majdnem 300 ezres fizetésért alkalmazták kormánytisztviselőnek az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyik háttérintézményében Bubla Áront. Ő az, akit tavaly kizártak az ELTE-ről, mert a fegyelmi bizottság szerint tudott arról, hogy a 2013-as gólyatáborban megerőszakoltak egy lányt, de nem segített neki, és a rendőrséget sem értesítette. Bubla nem akart nyilatkozni.

Nem lesz gólyatábor az ELTE jogi és tanítóképzői karán idén nyáron

Így döntött a két kar vezetősége, miután kiderült a tavalyi fonyódligeti táborban és azt megelőzően egy másik gólyatáborban is megerőszakoltak egy lányt. A többi kar gólyatáborát pedig már idén is máshogy szervezik. Minden táborban lesz például pszichológus, és a szervezőket is jobban megválogatják.

Gólyatáborok: egy erőszak tanulságai

Tavaly nyáron az ELTE Tanító és Óvóképző karának fonyódligeti gólyatáborában az első estén, a tábor kellős közepén, egy ott dolgozó fotós megerőszakolt egy 19 éves diáklányt. Első fokon szerdán hét és fél évi börtönre ítélte a bíróság. Miután az ügy nyilvánosságra került, több lány is hasonló történettel állt elő, egyiküket az ELTE jogi karának gólyatáborában erőszakolták meg. Tanulságokról és a jövőről beszélgettünk.

Vita a gólyatáborokról


szerző:
2015.06.04. 14:11
Vita a gólyatáborokról

Hét és fél évre ítélték azt a fotóst, aki megerőszakolt egy diáklányt az ELTE egyik gólyatáborában tavaly nyáron. De levonták-e a tanulságokat az egyetemek és változnak-e a gólyatáborok, hiszen további áldozatok is jelentkeztek. Felmérést készítettünk, az eredményeket bemutatjuk. Adásunkban vita a táborokat szervező Hallgatói Önkormányzatok illetve a Nőkért Egyesület vezetője között.

Hét és fél évet kapott a gólyatábori erőszakoló

Első fokon hét és fél évre ítélték azt a férfit, aki tavaly nyáron az ELTE gólyatáborában megerőszakolt egy lányt. Gulyás Tiborral a HÖOK elnökével beszélgettünk az esetről. Később Malek Andrea érkezett hozzánk,akit bécsi és budapesti kettős életéről kérdeztünk, valamint azt is megtudhattuk, hogy Aradszky Laci miket gyűjt megszállottan. S, hogy milyen témáink voltak még, az tovább olvasva kiderül!

Elsőfokon hét és fél évet kapott a gólyatáboros erőszakoló

Hét és fél év börtönre ítélték a férfit, aki az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) gólyatáborában megerőszakolt egy lányt. Felmerül a kérdés, hogy mi a garancia arra, hogy ezen túl ilyesmi nem fordul majd elő a gólyatáborokban? Milyen lépésekkel lehet elejét venni a bántalmazásoknak? Erről kérdeztük Gulyás Tibort, a HÖOK elnökét.
 

Hét és fél év letöltendő a gólyatábori erőszakért

Hét és fél év letöltendő börtönbüntetésre ítélték a gólyatábori erőszaktevőt. A férfi, aki korábban már ült nemi erőszakért tavaly augusztusban az ELTE Tanító- és Óvóképző Karának fonyódligeti táborában megvert és megerőszakolt egy 19 éves lányt, miközben fotókat készített áldozatáról.

Előzetes: Hét és fél év első fokon a gólyatábori erőszakolónak!

A 39 éves fotós tavaly nyáron megvert és megerőszakolt egy 19 éves lányt az ELTE Tanító- és Óvóképző Karának táborában. A bántalmazás közben ráadásul több száz felvételt is készített. A férfi korábban már volt büntetve nemi erőszakért, ezt a mostani ítéletet látszólag érzelemmentesen fogadta. A tárgyalás zárt ajtók mögött zajlott, a megerőszakolt lány védelme érdekében.

Milliós ösztöndíjak is voltak az ELTE-n

Ösztöndíj helyett gólyatáborra ment a pénz az ELTE-n - ez is kiderült abból a vizsgálatból, amit a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal végzett az egyetemen 2009 és 2012 között. A jelentés szerint az egyetemen több alkalommal is szabálytalanul használták fel az ösztöndíjakra szánt pénzt. A jelenlegi Hallgatói Önkormányzat elnöke közölte, hogy azóta átszervezték a pályázati rendszert.

Gólyatábori erőszak: vádat emelt az ügyészség

Szexuális erőszak miatt állt bíróság elé az a fotós, aki tavaly az ELTE fonyódligeti gólyatáborában megerőszakolt egy lányt. Az ügy részleteiről, az indítványokról és a várható büntetésről a lány ügyvédjét, dr. Tóth M. Gábort kérdeztük.

Szabályoznák a gólyatáborok szervezését

Kiszolgáltatott helyzetben vannak a lányok a főiskolák és egyetemek gólyatáboraiban - ezt az oktatási jogok biztosa mondta. Az ombudsman azután indított vizsgálatot, hogy kiderült, több gólyatáborban is történt nemi erőszak.

„Nem kell mentő, nem lesz para”

„Nem kell mentő, nem kell semmi, nem lesz para.” Vérzett a lány miután megerőszakolták,  mégis azt tanácsolták neki a gólyatáborszervezők, hogy ne tegyen feljelentést, ne szóljanak senkinek. Ez évekkel ezelőtt történt egy főiskola gólyatáborában, és a lány nem is tett feljelentést, most mégis elmesélte történetét név nélkül.


 

Gólyatábori erőszak: két hallgatót kizártak

Kizártak két hallgatót az ELTE jogi karáról, mert az egyetem fegyelmi bizottsága szerint nem jelentették, hogy egy lány nemi erőszak miatt fordult hozzájuk az egyetem gyöngyösi gólyatáborában.

Már nyomoznak a gólyatábori erőszak miatt

Az egyetem jogi karán most előadásokat és fórumokat szerveznek - ezzel szeretnék megelőzni, hogy megismétlődjön, ami a gólyatáborokban történt.

Erőszak-botrány: Négy diák felfüggesztve

Az érintett hallgatók trágár és rasszista dalszövegeket osztogattak társaiknak az idei gólyatáborban. Az elmúlt időszakban több botrányos eset is történt gólyatáborokban.

Lemondtak a HÖK-vezetők


szerző:
2014.10.04. 14:48
Lemondtak a HÖK-vezetők

Két kar hallgatói Önkormányzatának elnöksége is lemond az ELTÉN a gólyatábori botrányok miatt. Nyár végén, a gyanú szerint az óvó-és tanítóképző kar fonyódligeti gólyatáborában erőszakoltak meg egy lányt.

Eltussolhattak egy gólyatábori erőszakot

Remegés és rosszullét fogta el a gólyatábori erőszakról szóló levél olvasása közben- ezt mondta az RTL Híradónak az Index újságírója. Panyi Szabolcs készített ugyanis interjút azzal a lánnyal, aki a gyanú szerint nemi erőszak áldozata lett az ELTE állam és jogtudományi kar tavalyi gólyatáborában.
 

Öt hallgatót kirúghatnak az ELTÉ-ről

Öt embert kirúghatnak az ELTÉ-ről, köztük a kari Hallgatói Önkormányzat elnökét. A legsúlyosabb fegyelmi eljárás indult. És ezután nem szervezhet önállóan gólyatábort a Hallgatói Önkormányzat.

Fókusz 14-09-16


szerző:
2014.09.16. 18:00
Fókusz 14-09-16

Fókusz: Nő a tét! - Ki lesz a legjobb, ki marad a versenyben? A Konyhafőnök versenyzői az esélyekről. Még nincs vége - Másfél hónapnyi csapadék egy hét alatt. Legfrissebb képek a hazai árvízhelyzetről. Különös fordulat - Filmben szerepelt a gólyatáborban szexuális erőszakkal gyanúsított férfi. Milyennek látták őt évfolyamtársai?

Filmben szerepelt a nemi erőszakkal vádolt fotós

Rámenős mondatok egy férfitól, aki még a női taxisofőrnél is bepróbálkozik. Bár ez egy film és benne egy szerep, most mégis úgy tűnik, mintha a valóság lenne.

 

Filmben szerepelt a nemi erőszakkal vádolt fotós

Rámenős mondatok egy férfitól, aki még a női taxisofőrnél is bepróbálkozik. Bár ez egy film és benne egy szerep, most mégis úgy tűnik, mintha a valóság lenne.

Módosítanák a Büntető Törvénykönyvet a gólyatábori erőszak miatt

Balog Zoltán azt javasolta: akár 8 éves börtönbüntetést is kaphasson az, aki oktatási intézményben vagy egy intézmény által szervezett programokon követ el nemi erkölcs elleni bűncselekményt.

Fogarasy Mariann védelmébe vette az erőszaktevőt

Szombat hajnalban, Fonyódligeten, az ELTE gólyatáborában egy ott dolgozó fotós, aki az egyetem hallgatója is, megerőszakolt egy elsőéves lányt.

Előzetes: Fotózott, miközben megverte és megerőszakolta áldozatát

A HVG információi szerint az ELTE gólyatáborában erőszakoskodó fotós azért készített képeket, hogy később azzal zsarolja áldozatát. Nemi erőszakért is ült már börtönben, öt évet.

Tudtak-e a szervezők az erőszakoló múltjáról?

A szervezők felelősségét is vizsgálja az ELTE, miután szombat hajnalban megerőszakoltak egy lányt a gólyatáborban. Az egyetem vezetése azt szeretné kideríteni, tudtak-e a támadó előéletéről.

Előzetes: A szervezők felelősségét is vizsgálja az ELTE

Az egyetem vezetése azt szeretné kideríteni, tudtak-e a támadó előéletéről, ugyanis a 38 éves fotóst korábban már elítélték erőszakos bűncselekmény miatt.

Meztelen képekkel zsarolt korábban a fotós

A gólyatábor egyik szervezője erőszakoskodott Fonyódligeten. A gyanú szerint a 38 éves fotós pénteken este megvert és megerőszakolt egy lányt az ELTE Tanító és Óvóképző Kar gólyatáborában.

Fókusz 14-09-01


szerző:
2014.09.01. 17:55
Fókusz 14-09-01

Fókusz: Heves a jeges - David Hasselhoff megmutatta a magyar közönségnek, milyen bulit tud csinálni Samantha Fox-szal és Sabrinával. Elkapták a tettest - Megerőszakoltak egy diáklányt az egyik balatoni gólyatáborban. Hogyan történhetett ez? Vége a nyárnak - Senki sem várta, mégis bekövetkezett. Hogyan viselik a diákok a tanévkezdést, akad-e, aki örült az iskolának?

Megerőszakoltak egy lányt a gólyatáborban

A hétvégén durva bűncselekmény történt az ELTE gólyatáborában. A rendőrség már el is fogott egy 38 éves budapesti férfit.

Megerőszakolták a gólyatáborban

Megvertek és megerőszakoltak egy lányt az ELTE fonyódligeti gólyatáborában a hétvégén. Az egyetem közleményben elismerte, hogy az eset megtörtént, de szerintük ez nem a szervezett programokon történt.

Megerőszakoltak egy lányt a gólyatáborban

A hétvégén durva bűncselekmény történt az ELTE gólyatáborában. A rendőrség már el is fogott egy 38 éves budapesti férfit. Őt gyanúsítják azzal, hogy szombat hajnali fél négy körül nekiesett a fiatal nőnek, aki ellenállt. Ezért a férfi előbb megverte, majd megerőszakolta.
 

Kaposváron is felbukkant a H1N1

Egy családnál mutatták ki a fertőzést, valószínű hogy a vírust a gyermek vitte haza.

Mégis újinfluenza fertőzte az ELTE-s gólyákat

31-en betegedtek meg, 7 mintát vettek, 4-nél bebizonyosodott a H1N1 jelenléte.

Csak megfáztak az ELTE jogász gólyái?

Eddig egyetlen egyszerű megfázásnál, hétköznapi influenzánál súlyosabb esetről nem tudnak.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való