KERESÉS search-close

gyógyszer

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "gyógyszer"

Az életét kockáztathatja, aki feketén vásárol koronavírus elleni gyógyszert

A Remdesivirt a feketepiac is gyorsan felkapta. Tabletta formában, néhány ezer forintért árulják az interneten, kamu oldalakon. Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet szerint ez rendkívül veszélyes. Aki az interneten vásárol koronavírus elleni készítményt, akár az életét is kockáztathatja!

„Az első eredmények bíztatóak”

Debrecenben használták elsőként a magyar gyártású, a koronavírus tüneteit enyhítő gyógyszert, a Remdesivirt. Hét súlyos állapotú, 40 és 50 év közötti férfinak és nőnek adták be a szert. Az első eredmények a debreceni kutatócsoport vezetője szerint egyelőre bíztatóak, de a készítmény hatásairól csak hónapok múlva kaphatnak teljes képet.

Gyógyszerekkel mérgezték idős rokonaikat

Gyógyszerekkel mérgezték meg idős rokonaikat, hogy pénzt lophassanak tőlük. Ezzel gyanúsít a rendőrség egy párt. A 26 éves nőt elfogták, élettársát, egy 58 éves férfit még keresik. A gyanúsítottak látogatásaik alkalmával adhatták be a gyógyszereket a Dunaújvárosban élő áldozataiknak.

Magyar felfedezés: egy orrspray egyik hatóanyaga segíthet a koronavírus kezelésében?

Pécsi kutatók osztrák együttműködéssel azonosítottak egy hatóanyagot egy allergia elleni orrsprayben, ami a koronavírus-fertőzés kezelésében esetleg gyógyszerként alkalmazható. Skype-on kapcsoltuk, Prof. Dr. Jakab Ferenc virológust, akit az eddigi eredményekről kérdeztünk.

NINCS OK A PÁNIKRA: A budapesti csapvízzel nincs semmi gond

Több mint 32 féle gyógyszer hatóanyagát mutatta ki a budapesti ivóvízben egy magyar kutatócsoport. Az antidepresszánsokon kívül fájdalomcsillapotókat, lidokaint, epilepszia kezelésre használt vegyületeket és hormonokat is találtak. A mennyiség viszont olyan elenyésző, hogy a Magyar Víziközmű Szövetség szerint meg sem érzi az emberi szervezet.

Köszönetet mondott megmentőinek

Epilepsziás rohamot kapott egy budapesti buszon, utastársai segítettek rajta - egyikükkel személyesen is találkozott kameránk előtt az a nő, aki szerint megmentették az életét, ezért köszönetet mondott. Szerinte kevesen tudják, mi a teendő, ha valaki rosszul lesz. Pedig szükség lenne rá - a busztársaság vezetője azt mondta, naponta több rosszullét is előfordul járataikon.

Depresszió-gyógyszer a koronavírusra?

Áttörést hozhat a koronavírus gyógyításában egy magyar kutatócsoport szabadalma. A Semmelweis Egyetemen dolgozó csoport rájött arra, hogy egy depresszió kezelésére használt gyógyszerrel hatékonyan lehet kezelni a tüdőgyulladást, így akár a koronavírusos betegeken is segíthetnének. Első körben 100 koronavírusos betegen tesztelnék.

Újabb gyógyszerek kivitelét tiltották meg

Újabb gyógyszerek kivitelét tiltotta meg az Országos Gyógyszerészeti Intézet.

Azonnali kiviteli tilalom


szerző:
2020.03.26. 18:45
Azonnali kiviteli tilalom

Azonnali hatállyal megtiltotta a kormány egy gyógyszer hatóanyagának exportját, amely segítheti a koronavírussal fertőzött betegek gyógyulását. Eredetileg malária ellen fejlesztették ki, de külföldi tapasztalatok és több tanulmány szerint hatásos a COVID-19 okozta megbetegedések kezelésében is.

Bárki kiválthatja egy beteg gyógyszerét péntektől

Bárki kiválthatja egy beteg gyógyszerét mától, ehhez nem kell majd külön igazolás.

Mégsem lettek ingyenesek a meddőségi kezelésekhez kapcsolódó gyógyszerek

Hiába ígérte meg a kormány többször is, mégsem lettek ingyenesek a meddőségi kezelésekhez kapcsolódó gyógyszerek január 1-jétől. Az RTL Híradó által megkérdezett egészségügyi szakértő szerint továbbra is ugyanannyit kell fizetni a gyógyszerekért, mint tavaly. A kormány most azt közölte: júliustól teszik ingyenessé a gyógyszereket. Hogy mi okozza a fél éves késlekedést, azt nem árulták el.

Kígyózó sorok az ételosztásoknál

Ennivalóra már alig marad pénze, miután a rezsit és a gyógyszereit kifizette – ezt mondta az RTL Híradónak egy ételosztásra váró nyugdíjas asszony. Mások pedig azért álltak sorba tartós élelmiszercsomagokért, mert hiába dolgoznak, ennivalóra alig jut pénzük. Sok helyen volt ételosztás az országban, a Krisna Tudatú Hívők fővárosi karácsonyi ételosztásán volt olyan, aki az ünnepek alatt az ott kapott ételtől lakott jól.

Zente folyamatosan fejlődik

Zente, a másfél éves kisfiú egy ritka genetikai betegséggel, gerincvelő izomsorvadással született. Másfél hónapja kapott egy rendkívül drága, életmentő egyszeri kezelést. Azóta csak Zente felépülésére összpontosított a család, édesanyja azonban most jókedvűen mesélt kisfia állapotáról.

Eddig rácáfolt a statisztikákra a 42 éves SMA-s Timi, de most segítségre van szüksége!

Összesen 120 regisztrált SMA beteg van az országban, 1-es típussal 2 éves korig, 2-es típussal pedig 18 éves korukig élnek általában. Vannak azonban sokan, ahogy Timi is, akik rácáfoltak a statisztikára és ha nem is virulnak, de legalább életben vannak.  Timi most 42 éves és a fejlesztéseknek köszönhetően már létezne orvosi segítség a számára, csak épp a 120 millió forintos kezelés egyelőre elérhetetlen a számára. Ha Ön is segíteen szeretne Timinek megteheti ITT: Tóth Tímea OTP, 11773078-06506559 HU85117730780650655900000000 Swift: OTPVHUHB Közlemény: adomány Paypal: tttimi@gmail.com

Lassan fél éve hiánycikk az egyik gyógyszer

Továbbra sem jutnak hozzá a betegek ahhoz a gyógyszerhez, amit a heroinfüggők szednek a leszokás megkönnyítéséhez. Ezt mondta az RTL Híradónak nyilatkozó addiktológus. A készítmény lassan fél éve hiánycikk, ez pedig a szakember szerint olyan, mintha a cukorbetegek nem jutnának inzulinhoz. A gyógyszerészeti intézet a Brexittel és a betegbiztonsági előírásokkal magyarázza a hiányt. A forgalmazó azt ígéri: karácsony előtt újra kapható lesz a készítmény.

Levente is megkapta a gyógyszert

Zente után  Levente is megkapta az életmentő szert, ami a világ legdrágább gyógyszere. A gerincvelői izomsorvadásban szenvedő kisfiú kezelése egyetlen infúzióból áll. Mivel a gyógyszert Európában még nem forgalmazzák, a társadalombiztosító nem támogatja, így 700 millió forintba került. Ahogy Zentének, Leventének is civil összefogással gyűjtötték össze a gyógyszer árát. A Bethesda Kórház Facebook oldalán tette közzé, hogy Levente jól viselte a gyógyszer beadását, jelenleg egy elkülönített környezetben lábadozik, de várhatóan már holnap hazamehet.

Leventének is összegyűlt a pénz!

Leventének is összegyűlt a 700 millió forint. A gerincvelői izomsorvadásban szenvedő 22 hónapos kisfiúnak is a világ legdrágább gyógyszerére gyűjtött családja, miután sorstársának, Zentének már összegyűlt a pénz néhány héttel ezelőtt.

Anyukája azt írta, Zente jól van

Eljött a várva-várt nap, délelőtt megkapta a világ legdrágább gyógyszerét Zente a Bethesda Gyermekkórházban. A másfél éves kisfiú izomsorvadással küzd, nemrég hatalmas összefogással sikerült összegyűjteni a kezeléshez szükséges 700 millió forintot. Anyukája a Facebookon azt írta, hogy Zente jól van, de szigorú karantén, megfigyelés vár rá. Az orvosok bizakodóak. Ha minden jól alakul, akár már szerdán kiengedik a kórházból a kisfiút, de még nem mehet haza, Budapesten kell maradnia.
Ide kattintva többet is megtudhat Zente állapotáról kezelőorvosaitól.
Leadkép: Bethesda Gyermekkórház

ZENTE: Ma reggel kapta meg a gyógyszert

Egy teljes orvoscsapat dolgozott azon, hogy Zente - Magyarországon elsőként - megfelelő módon kapja meg a Zolgensma nevű, 700 millió forintos gyógyszert, amit az Egyesült Államokból hoztak. Zentéért korábban egy egész ország adakozott, hogy megkaphassa ezt, a világ legdrágábbjának számító, néhány üvegcsényi készítményt. Az orvosok bizakodóak, remélik a kezelés tartós és jelentős javulást hoz a kisfiú állapotában. A kezelőorvosa szerint Zente szinte szó nélkül tűrte az egyórás kezelést.
Leadkép: Bethesda Gyermekkórház

Országos hiánycikk egy gyógyszer, amely a drogról való leszokásban segíti

Országos hiánycikk egy gyógyszer, melyet ópiátfüggők használnak a leszokáshoz, hogy elvonási tüneteiket enyhítsék. Híradónknak nyilatkozott egy volt szerhasználó, aki azt mondja, a gyógyszer miatt tudott dolgozni és visszailleszkedni a társadalomba. Az általunk megkérdezett addiktológus azt mondta, ő már júniusban jelezte, a minisztériumnak és nagykereskedőnek is a hiányt. A gyógyszerészeti intézettől azt írták, behoznak egy másik készítményt az országba.

Összegyűlt a 700 millió forint Zente kezelésére!

Megkezdődhet az izomsorvadásban szenvedő másfél éves Zente kezelése. A kisfiú szülei az interneten kezdtek gyűjtésbe, mert a világ jelenleg legdrágább gyógyszerére van szükség ahhoz, hogy gyereküket életben tartsák. Nemrég valaki egymaga 100 millió forintot ajánlott fel, így lett meg a 700 millió.

BOLDOGSÁG: Zente édesanyja ezt mesélte stábunknak

Összegyűlt a pénz Zente gyógyszerére! Édesanyja és az egész család nagyon boldog, már azt tervezik, hogyan kaphatja majd meg a kisfiú az életmentő infúziót.

Rákkeltő anyaggal szennyezett savcsökkentőket hívtak vissza

Rákkeltő anyaggal szennyezett gyomorsavcsökkentő gyógyszert hívnak vissza a patikákból. A szennyezést a svájci gyógyszerügyi hatóság fedezte fel egy ellenőrzésen. A nitrózamin nevű anyagot, többek között laboratóriumi patkánykísérleteknél használják daganatnövesztésre. Több gyártó, összesen 19 féle terméke érintett Magyarországon.

A világ legdrágább gyógyszerére gyűjtenek egy másfél éves kisfiúnak

Zete gerincvelő-izomsorvadással született, és bár folyamatosan fejlesztik, csak egy új, Amerikában elérhető, 700 millió forintba kerülő gyógyszer gyógyíthatná meg teljesen. Ezt a gyógyszert azonban a gyerekek két éves koráig be kell adni, vagyis alig pár hónapja maradt a családnak.
Ide kattintva megtudhatja, hogyan segíthet a kisfiúnak.

Mennyi a nyugdíj vidéken és mennyi Budapesten?

Még 95 évesen is dolgozni kényszerül Teri néni, mert annyira kevés a nyugdíja, hogy nem tud megélni belőle. Mire elég a nyugdíj, és miért lehetnek óriási különbségek a vidéki és a fővárosi havi járadékok között?

Orvosi marihuánát forgalmazó patikát nyitottak Louisana államban

Megkezdődött az orvosi célú marihuána törvényes árusítása a legkonzervatívabbnak tartott amerikai államában, Louisianában. És megkezdődik az árusítás Thaiföldön is, amely az első ország Ázsiában, ahol engedélyezték az ilyen típusú gyógyszerek használatát. A szabályok világszerte tapasztalható lazítása miatt egyre nagyobb üzlet a gyógyszerek alapanyagául szolgáló kendertermesztés.

Csaknem 1500 gyógyszer hiánycikk az országban

Csaknem 1500 gyógyszer hiánycikk az országban az Országos Gyógyszerészeti Intézet adatbázisa szerint. Erről a HVG.hu írt elsőként. A Hálózatban Működő Gyógyszertárak Szövetségének szakmai igazgatója szerint ennél több hiányozhat a valóságban. A Híradónk által megkérdezett patikus azt mondja, főként az antibiotikumokból és vérnyomáscsökkentőkből fordul elő hiány. A minisztérium szerint mindez nem okoz problémát a betegellátásban.

Drágulhatnak a gyógyszerek

Emelnék az árrést a patikákban. A gyógyszerészek alig tudják kigazdálkodni a kötelező béremeléseket, pedig még mindig kevesebbet keresnek, mint a magyarországi átlag. A Kamara most a több mint 10 éve változatlan árrés korrekcióját kéri és nagyobb állami támogatást vár a kormánytól. Úgy számolnak, eddig csak a nem vényköteles gyógyszerek drágultak, 3 év alatt átlagosan 10-15%-kal.

Még mindig hiánycikk a gyógyszer

Továbbra is hiánycikk az Ebrantil nevű vérnyomáscsökkentő, amelyet nem lehet másik, ugyanolyan hatóanyagú gyógyszerrel helyettesíteni. Február elején a Gyógyszerészeti Intézetnél azt ígérték az RTL Híradónak, hogy február végéig lesz hiány a vérnyomáscsökkentőből, addig pedig hozatnak be a Németországból ilyen tablettát.

Gondot okoz a gyógyszerkiváltás, mert drága

Tízből hat magyarnak gondot okoz kiváltani a havi gyógyszereit, 17 százaléknak pedig extrém súlyos terhet jelent a felírt készítmények megvásárlása. Ez derül ki az uniós statisztikai hivatal felméréséből, amiről elsőként a Pénzcentrum.hu írt. Magyarország ezzel az eredménnyel az uniós átlag alatt van. A Híradónknak nyilatkozó gyógyszerész sok hasonló esettel találkozik.

Bécy gyógyszertől bódultan, teljesen szétcsúszva vitte haza Tamást a munkahelyéről

Tamás véletlenül túl sok gyógyszer vett be a fájdalmaira, amitől teljesen kikészült…

 

Ha a teljes adásra vagy kíváncsi, akkor kattints ide!

Orvosok a vádlottak padján

Rosszul emlékeznek a szemtanúk, így védekezett az egyik orvos, akit egy kollégájával és egy ápolóval együtt egy beteg halála miatt állítottak bíróság elé Budapesten. Az asszony a vád szerint halálos mennyiségű fájdalomcsillapítót kapott 2015-ben a János Kórházban, ugyanis egyik vádlott sem jelezte a többieknek, hogy ő már beadott egy adag gyógyszert.

A zene gyógyító ereje


szerző:
2018.11.29. 07:41
A zene gyógyító ereje

Jáger Bandi már két éve dolgozik együtt Malek Andival, és ezúttal is egy közös koncertre készülnek. Sőt, olyan dalokat írnak, ami valóban lélekből jön, és akár orvosság is lehet a fájdalomra.

Legális az orvosi marihuána Nagy-Britanniában

Sikerrel végződött egy brit nő küzdelme a fiáért a hatóságok ellen. November 1-től törvényes a marihuána orvosi célú használata a szigetországban.

Kilátástalan sorsú embereknek segít a függősége után

A Fókusz Plusz riportere olyan emberi történeteket mutat be, akik kilábaltak a mélyből: volt, olyan, aki fedél nélkül, az utcán élt. Alkohol és gyógyszerfüggőségben, két deci borért vagy egy szem nyugtatóért pedig a zokniját is eladta.

Egy gyógyszer miatt veszítette el feleségét, gyermekei anyját?

Olivér sajnos már soha nem ismerheti meg az édesanyját. A szülés után alig másfél órával összeomlott anyja vérkeringése és meghalt. Az édesapa szerint nem figyeltek eléggé párjára a miskolci kórház szülészetén. Ezért most tőlük vár kártérítést.

Gyógyszerrel mérgezhette férjét - előzetesbe került

Összeomlott a keringése és megállt a szíve. Ez okozta annak a férfinek a halálát, akit a felesége mérgezett meg a gyanú szerint. Úgy tudjuk a férj korábban szinte sosem járt orvoshoz, az utóbbi hetekben azonban többször is elment háziorvosához. Az asszony a gyanú szerint nem csak mérgezte a férjét, egyszer megpróbálta belefojtani a kádba.

Meg is lehet halni allergia miatt

Az ételek, állatok, növények, de még a napfény is árthat. A fél világ érintett, van, aki mindig, a szerencsésebbek csak pár hónapig tüsszentek, köhögnek vagy vakaróznak. Ha nem figyelünk, akár az életünkbe is kerülhet egy nem ismert érzékenység.

Szifon nem sokáig bírta a detoxikálást...

Hiába a kötelek, Szifon kiszimatolt a rendelőben egy gyógyszeres üveget, és mivel elvonási tünetei voltak, meghúzta azt...

Órákat utaznak a gyógyszerekért

Majdnem félmillióan élnek Magyarországon olyan településen, ahol nincs gyógyszertár – a Magyar Gyógyszerészi Kamara adatai szerint. A legtöbbször kisfalvakról van szó, ahol sok az idős ember.

Sehol sem lehet kapni az egyik legfontosabb gyermek epilepszia elleni gyógyszert

A készítményt nem lehet mással helyettesíteni, kizárólag másik hatóanyagú gyógyszert tudnak felírni az orvosok, aminek viszont erősebb mellékhatásai lehetnek az RTL Híradó által megkérdezett gyermekneurológus szerint. Az Országos Gyógyszerészeti Intézettől azt közölték, március végig tart a készlethiány, addig, akinek sürgős, külföldről beszerezheti. Ott viszont jóval drágábban árulják, mint itthon.

Rossz kúpot adtak a gyerekeknek

Négy gyerek került kórházba egy rosszul elkészített kúp miatt Miskolcon. Úgy tudjuk, a gyógyszerész két hatóanyagot keverhetett össze. Információink szerint az eredetileg hörgőtágítóként vásárolt kúp hányást és kihűlést okozott a gyerekeknél, akik, azóta jobban vannak.

 

Nincs bizonyíték arra, hogy a homeopátia használ

A hasonló szenvedés tana. Ez a homeopátia szó szerinti jelentése. Alapalve a hasonlóság elve. A beteg összes tünetére – legyen az testi, lelki vagy szellemi – olyan gyógyszert választanak, ami egészséges emberekben ugyanezeket a tüneteket okozta. Vagyis a hasonló a hasonlót gyógyítja. Sokan nem hisznek ebben, sőt azt mondják a homeopátia hatástalan.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Karola megmenti Bori életét

Amikor Bori rajtakapja Rolandot az egyéjszakás kalandjával, már tényleg semmi értelmét sem látja az életének. Hirtelen felindulásból bevesz egy egész doboz altatót, és Karola bátor közreavatkozásának hála Bori megússza a dolgot.

Csak patikában árulhatják

Nem lehet többé bizonyos megfázás elleni készítményeket drogériákban vagy benzinkúton árulni. Ezeket kizárólag a patikákban vehetik meg a betegek. Erről döntött az Országos Gyógyszerészeti Intézet. Az új szabály a legkedveltebb szerekre vonatkozik. Az intézet azért döntött így, mert szerintük az emberek sokszor rosszul használják a készítményeket, ami túladagoláshoz, mérgezéshez, és akár májkárosodáshoz is vezethet.

Életmentő gyógyszerért küzdenek

Nyílt levélben kérik az egészségbiztosítót, hogy megkaphassák az életmentő gyógyszert. Az SMA nevű izomsorvadásra jelenleg Magyarországon nincs hatékony kezelés, így a betegek többsége gyerekkorában meghal. Egy betegszervezet szerint ugyanakkor külföldön létezik gyógyszer, amivel elmondásuk szerint több száz ember életét lehetne megmenteni. Azt mondják, a minisztériumhoz is fordultak már, de érdemi segítség eddig nem érkezett.

 

Evelin begyógyszerezi magát Dani miatt

Evelin vészjósló sms-e után Simonék lakásához rohan, és sokkolja a látvány: Evelin félájultan fekszik az ágyán.

Evelin a halálba menekül csalódása elől?

Gréti végre legyőzte a kételyeit és átengedte magát az érzelmeinek, ám amikor később intimebb helyzetbe keveredtek Danival, a fiú egy vészjelző sms-t kapott Evelintől...

Következő rész (2017. április 04.)

Gábor unszolására Lali beszél az apjával, Edével. Sári rájön, hogy képtelen elhagyni Budapestet. Evelin képtelen elfogadni a szakítás tényét, és begyógyszerezi magát.

Stoki hiába tett meg mindent a fekete macska ellen...

Stoki békésen biciklizett, amikor átszaladt előtte egy macska az úton. A rendőr próbált segítséget kérni, hogyan űzhetné el a balszerencsét, de nem sok sikerrel járt...

Milyen étrend-kiegészítőt válasszunk?

Az étrend-kiegészítők területén hatalmas változás zajlott le az elmúlt évtizedekben. A patikákat, boltokat elárasztották az egészségünket célzó szerek. Ami egyfelől jó, hiszen megsokszorozza az egyén lehetőségeit, ugyanakkor növeli a felelősségét és a kockázatát is.

Igor:

Amikor Igor rosszul lesz, Karola megijed, és kiderül, hogy a fiú leállt a gyógyszerszedéssel. Karola nagyon lecseszi Igort, mire Igor látszólag úgy dönt, visszamegy az orvoshoz, és újra szedni kezdi a gyógyszereket.

Elnyelte a gép a nyugdíjukat

Késik a rezsi fizetésével és a gyógyszereit sem tudja kiváltani egy pécsi rokkantnyugdíjas házaspár, mert nem jutottak nyugdíjukhoz. 122 ezer forintjukat két hete akarták felvenni, de nem sikerült, mert a bankautomata amint kiadta, vissza is húzta a pénzt. Egyből reklamáltak a bankban ahol 45 nap átfutási időt mondtak nekik. Kerestük a bankot, de későbbre ígértek tájékoztatást.

Mi a feltétele a rákbetegek gyógyszeres kezelésének?

Ma már szerencsére egyre több célzottan ható készítmény áll a rákbetegek rendelkezésére, amelyekkel sok esetben egészen gyors és látványos eredményeket lehet elérni. Ennek feltétele, hogy a gyógyszert a megfelelő beteg kapja. Eldöntésében a daganatgének elemzésén alapuló gyógyszerhatékonysági vizsgálatok segítenek.

Elemezzünk reklámokat Mogács Dániellel!

Részlet a 18. évad 4. részéből:

Rengeteg az őrült a világban és a legtöbb a reklám szakmában dolgozik... Dánielnél elszakadt a cérna, amikor a sokadik gyógyszer reklám akarta ugyanazt lenyomni a torkán!

Ha lemaradtál az adásról, kattints ide!

Ne görcsöljünk, van megoldás! - Mit tegyünk vese- és epeprobléma esetén?

Sokszor előfordulhat, ha kicsit zsírosabbat, vagy nehezebb ételt fogyasztunk, begörcsölhet az epénk. Ekkor ne szégyelljünk segítséget kérni, a görcsoldók ilyenkor nagyon jótékonyan tudják csillapítani a mérhetetlen fájdalmat. Ha láz és hányás is társul a görcshöz, azonnal forduljunk orvoshoz.

Megverte az orvost a nyugtatóért

Megverte az orvost egy budapesti férfi, mert nem írt fel neki nyugtatót. A doktor azt mondta neki, hogy pár napja már adott receptet az erős gyógyszerről, ezért újat nem írhat. A verekedő pácienst a rendőrök őrizetbe vették. Zacher Gábor, a Honvéd Kórház Sürgősségi Centrumának vezetője szerint mindennapos, hogy a betegek vagy hozzátartozóik az orvosokra, ápolókra támadnak.

Sokat kell várni a gyógyszerre

Majdnem négy évbe telik, mire egy új rákgyógyszer eljut a magyar betegekhez - ezt állítja az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete. Ez majdnem háromszor több mint amennyit a szlovák betegeknek kell várniuk. Az Egyesület szerint ezért Magyarországon mindig az eggyel régebbi kezelést kapják a betegek, mint máshol. Az egyesület szerint most is több ezren várnak arra, hogy 15 új rákgyógyszert támogasson az egészségbiztosító. A rákliga elnöke szerint több közülük évekkel hosszabbíthatja meg egy-egy rákbeteg életét.

EpésKérdés – Mit tegyünk, ha görcsöl?

Sajnos nagyon kevés az olyan ember, aki még nem élt át vese-, epe- esetleg menstruációs görcsöket. Szerencsére mára már ezek gyorsan és professzionálisan orvosolható fájdalmak. Mik segíthetnek ilyenkor? Itt a megoldás!

Túl drága a hatékony gyógyszer

Van új és hatékony gyógyszer a Hepatitis C kezelésére, de csak azok a betegek kaphatják meg, akik már súlyos stádiumban vannak. Erről beszélt híradónknak a Májbetegek Országos Egyesületének elnöke. A legújabb terápia ugyanis drága, 15 millió forint, ezért nem juthat hozzá mindenki. A világon jelenleg 400 millió Hepatitis C fertőzött ember él, de csak minden századik kap kezelést.

Mi az a bioszimiláris terápia?

Olyan biológiailag hasonló terápiák, amik az eredeti molekulákat váltják fel a gyógyításban. Hallgassuk meg a szakértőket!

Vili bá issza meg a Bözsinek szánt csodaitalát

Alizék úgy döntenek, kipróbálják a messzi országból hozott csodaszerüket Bözsi mamán, hátha segít az időshölgy állapotán. Senki se számít viszont arra, hogy Vili bá issza meg a nő helyett. Az eredmény látszik is.

Mit tegyünk, ha nem alszik a baba?

A gyermekek harmadának vannak alvásproblémái. De vajon mit tehetnek a szülők? Mutatjuk a megoldást!

Az ételallergia már gyermekkorban kimutatható

Sajnos manapság népbetegségnek számít az ételintolerancia, ami az orvosok szerint már gyermekkorban kimutatható. De vajon hogyan lehet felismerni?

A menopauza veszélyei


szerző:
2016.05.22. 10:05
A menopauza veszélyei

A változókorban rengeteg problémát okozhat a hormonháztartás felborulása. Szerencsére vannak gyógynövények, amik segíthetnek.

Prince halála előtt már 6 napja nem aludt

Gyógyszer túladagolás okozhatta Prince halálát. Legalábbis ezt állítja a múlt héten elhunyt zenész korábbi dealere, aki 25 éven keresztül látta el őt erős nyugtatókkal és fájdalomcsillapítókkal.

Van, aki a gyerekét is számokkal „gyógyítja”

Számsor vitaminhiányra, lázra, daganatra. Veszélyes őrület terjed az interneten: a Grabovoj-szám hívői nem orvoshoz mennek, ha betegek, hanem különböző számsorokat írnak magukra és ettől várják a gyógyulást. Több szülő a gyermekét is így próbálja kezelni, orvos és gyógyszer helyett.

Férfi meddőség: minden ötödik család küzd a babáért!

Minden ötödik szerelmes, vagy házaspár megküzd azzal a problémával, hogy hiába a sok próbálkozás, nem jön össze a gyerek. Néhol a férfi, máskor a nő egészségügyi problémája állhat a háttérben, és vannak, akik egyszerűen csak nem passzolnak össze. Egy Kaliforniában élő magyar professzor rajtuk próbál segíteni.

Magyar cég állította elő a hatóanyagot

Magyar cég állította elő annak a kísérleti gyógyszernek a hatóanyagát, amitől egy ember meghalt és több nagyon súlyos állapotba került Franciaországban - legalábbis ezt állítja a klinikai tesztet megrendelő portugál cégcsoport. A fájdalom- és szorongás-csillapítónak szánt gyógyszert Olaszországban készítették. A magyar beszállító nevét nem árulták el. Úgy tudjuk, a Magyar Gyógyszerészeti Intézet is vizsgálatot indít az ügyben.

Kómába esett a gyógyszertől

Rosszul sült el a gyógyszerkísérlet: Egy ember kómába esett, öt másik pedig súlyos állapotban került kórházba, miután részt vettek egy új gyógyszer tesztelésében egy francia laboratóriumban. A kísérlet előtt mind egészségesek voltak, a gyógyszergyártó cég állítólag egy kannabisz-alapú fájdalamcsillapítót próbált ki rajtuk.

Kisgyerekeknek olcsóbb lehet a gyógyszer

Olcsóbbak lehetnek az antibiotikumok a kisgyermekes családoknak. Erről elsőként a Magyar Nemzet írt. Egy új rendelettervezet szerint a kormány megduplázná a támogatást az 5 évnél fiatalabb gyermekek számára felírt antibiotikumokra.

Tegyünk együtt a leukémiás gyerekekért!

A legnagyobb fájdalom, ha egy szülő azt látja, hogy a gyermeke beteg, pláne, ha olyan súlyos betegségtől, mint a rák, ami sajnos ma Magyarországon 1500-2000 gyermeket érint. A kór nem csak érzelmileg és sokszor fizikálisan, de anyagilag is megterhelő a családok számára a sok kezelés, gyógyszer és kórházi ellátás, illetve a sok utazás miatt. Az Együtt a Leukémiás gyermekekért Alapítvány azt a cél tűzte ki, hogy megpróbálja minél elviselhetőbbé tenni a beteg gyerekek és a családjaik életét, hogy nekik lehetőleg kizárólag a gyógyulásra kelljen összpontosítaniuk.  Vendégeink voltak Fodor Zsuzsanna és Rózsa Magdolna. 

Semmi pánik, ha lázas a gyerek?

Eddig úgy tudtuk, hogy veszélyes lehet, ha hagyjuk, hogy túl magasra szökjön fel a láz, ugyanis görcsöt és agykárosodást is okozhat. Tévedtünk? A hűtőfürdő és a priznic is a múlté?

Tények és tévhitek a lázról

Eddig úgy tudtuk, hogy veszélyes lehet, ha hagyjuk, hogy túl magasra szökjön fel a láz, ugyanis görcsöt és agykárosodást is okozhat. Tévedtünk? A hűtőfürdő és a priznic is a múlté?

Gyors segély meghűlés esetén: az inhalálás

Nátha, vagy megfázás esetén, a legtöbben először talán a természetes gyógymódokhoz nyúlunk, mielőtt erősebb gyógyszereket szednénk be és persze ezt jól is tesszük. Ezek egyike az inhalálás is, ami egyszerű, de nagyszerű megoldás lehet meghűlés, ill. felsőlégúti megbetegedés esetén, persze, csak ha jól alkalmazzuk…Ezekről Csehi-Pogány Frida, gyógynövényszakértőt kérdeztük.

Napi Doktor: fejfájás- mikor menjek orvoshoz?

Életünk során legalább egyszer biztosan szenvedtünk már a fejfájás kínzó érzésétől. A lakosság 40-50 százaléka pedig rendszeresen küzd különböző típusaival. Jó megoldás ilyenkor egyből a gyógyszerhez nyúlni, valamint mikor lehet nagyobb a baj, mint múló fejfájás, mit mond az orvos? Dr. Bozsik Györgyöt kérdeztük.

Nőtt az otthoni mérgezések száma

Sajnos egyre több mérgezés történik az otthonainkban, pedig azt gondolnánk, ha valahol, akkor otthon biztonságban tudhatjuk a gyerekeket, ám sokszor a saját óvatlanságunknak esik áldozatul a gyerkőc. Egy pulton hagyott gyógyszeres-levél, egy mosógépen felejtett mosókapszula, vagy bármilyen elöl hagyott tisztítószer, színes csomagolása miatt vonzó lehet főleg a kisebbek számára, és egy pillanat alatt megvan a baj… Vendégünk volt Deim Szilvia, az Országos Közegészségügyi Központ főigazgató-helyettese.

Gyógyszersiker: 17 év leltára

A több mint 100 éves kőbányai Richter Gedeon gyár átvészelte az elmúlt évtized gazdasági visszaesését, majd orosz és ukrán piacának zuhanását, és közben halkan tolta bele a pénzt egy új gyógyszerbe, amely szeptemberben első magyar gyógyszerként kapott forgalmazási engedélyt a világ legnagyobb gyógyszerpiacán, az Egyesült Államokban.

Következő rész (2015. november 2.)

Ludwig gyereket akar Ágnestől Tényleg megszakítja az évtizedes barátságot Júlia és Nóra? Liza kedélyingadozásairól kiderül, hogy megint nem szedi a gyógyszerét

Felháborodott a meggyilkolt beteg családja

Nem értik a kedd hajnalban meggyilkolt idős férfi hozzátartozói, hogyan kerülhetett rokonuk a Merényi Kórház pszichiátriájára, és hogyan ölhette ott meg az egyik beteg. Az áldozat unokája az RTL Híradónak azt mondta, nagyapja egy gyógyszer mellékhatása miatt lett rosszul, ezért vitték be az István kórházba. De semmit sem tudtak arról, hogy onnan hajnalban egy zárt osztályra viszik. Velük már csak azt közölték, hogy meghalt.

Új szabvány a biztonságos betegellátásért

A világ fejlett országaiban egyre nagyobb hangsúlyt kap az egészségügyi ellátásban a betegek biztonságának és jó színvonalú ellátásának kérdése. Egy egységes szabvány bevezetése, amellyel nyomon követhető, hogy a beteget mikor ki és mivel kezelte, milyen gyógyszer írtak fel neki, sokat segíthet a magyar betegellátás biztonságosságán és színvonalán. Hogy mindezt hogyan, arról Krázli Zoltánnal a GS1 Magyarország Nonprofit Zrt.  Implementációs igazgatójával beszélgettünk.

 37 millió forint adomány gyógyszerre

Csak gyógyszerre 37 millió forint adományt küldtek az elmúlt két és fél hónapban a menekülteket segítő Migration Aid nevű civil csoportnak.  Az önkéntesek ma összesítették az eddig kapott adományokat. Nyár eleje óta több mint 110 ezer embernek segítettek étellel, itallal, ruhával,  gyógyszerrel és információval.

Egészséges kisbabának adott életet méhnyakrákműtét után

Egészséges kisbabának adott életet egy méhnyakrákműtéten átesett nő, vele és kezelőorvosával beszélgetünk majd, valamint itt lesznek velünk a Spoon szívtiprói is. Szakértőnket pedig a leállított honlapokról kérdezzük, amelyek vényköteles gyógyszereket árultak .

ÚJ korszak: A potencianövelők után az agynövelő szereké a jövő!

Egy amerikai tanulmány szerint az „okos tabletta” (smart pills) nevű gyógyszer képes fejleszteni az emberi agyműködését, innovatívvá és termékenyebbé teszi a gondolkodást. A kísérletek még jelenleg is folynak, hogy a gyógyszer milyen hatást gyakorol az egészséges agyra hosszútávon!

Betiltották kilenc gyógyszer forgalmazását

Felfüggesztette kilenc készítmény forgalomba hozatali engedélyét az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet. A készítmények között van gyomornedv-ellátó, érbetegség kezelésére és allergiára alkalmas tabletta is. Hogy mit mutatott ki a vizsgálat, ami miatt betiltották őket, és mit csináljon az, akinek még több levélnyi gyógyszer áll odahaza a fiókban, Dr. Pozsgay Csilla, az OGYÉI főigazgatója elmondta.

Tomi túl van egy tárgyaláson, és csupa jó hírrel tud szolgálni. Felkérték egy táplálékkiegészítő reklámjának az elkészítésére, aminek először is fel kell vázolni a tervezetét. Ha az európai szemléletmód elnyerte a kínaiak tetszését, akkor jöhet a többi. Kíváncsi vagy a folytatásra is? Kattints ide!

"A puding próbája az evés"


szerző:
2015.07.23. 23:00

Robi kipróbálta a gyógyszert, amit a gyermekpszichiáter írt fel neki. A kábítószernek minősülő tabletta egyelőre pozitívan hat az énekes figyelemközpontjára, de vajon lesz mellékhatása is? Kíváncsi vagy a folytatásra? Kattints ide!

Robi gyermekpszichiáternél járt


szerző:
2015.07.22. 23:00
Robi gyermekpszichiáternél járt

Robi felkeresett egy gyermekpszichiátert, aki egy gyors teszt elvégzésével megállapította, hogy páciense enyhe figyelemzavarban szenved, melyre gyógyszer szedése orvosilag indokolt, de nem muszáj. Kíváncsi vagy a folytatásra is? Kattints ide!

Robi édesanyja végre rá tudta beszélni fiát, hogy a depresszióját kezeltetni kell, nem csak pszichológussal, hanem gyógyszerekkel. Robi belátta, hogy nincs más megoldás, és elhatározta, hogy mihamarabb belevág. Kíváncsi vagy a folytatásra is? Kattints ide!

Robi ezúttal anyukájával kereste fel pszichológusát. Az anya szerint fia semmit nem tud önállóan megoldani, hiszen nincs tisztában a mindennapi élet dolgaival, ezért gyógyszeres kezelést javasol. Kíváncsi vagy a folytatásra is? Kattints ide!

Óvatosan a kodeintartalmú gyógyszerekkel!

Szigorodnak a gyermekgyógyászatban használt, köhögésre és megfázásra szedett kodeintartalmú készítmények alkalmazási feltételei. Horváth-Sziklai Attila elmondta, milyen készítmények lesznek vénykötelesek.

Brutálisan végzett édesanyjával

Vádat emelt az ügyészség egy hercegszántói férfi ellen, aki 25 késszúrással végzett édesanyjával tavaly karácsony előtt. A gyilkos pszichiátriai kezelés alatt állt, gyógyszert is szedett. A hivatalos megfogalmazás szerint rendkívüli embertelenséggel végzett édesanyjával, akinek holttestét megpróbálta elrejteni közös otthonukban.

Adókedvezmény glutén- és laktózérzékenyeknek

Számos olyan egészségügyi probléma lehet, melynek a speciális ellátása, a kezelése mindennapos diétával vagy gyógyszerekkel óriási pluszköltséget jelent. Egyes betegségek esetén adókedvezményt lehet igénybe venni. Hogy melyek ezek és hogyan lehet, arról Tóth Márk adószakértőt kérdeztük.

Egyre több hamis gyógyszert árulnak az interneten

Az illegális szerek hatása kiszámíthatatlan. Honnan tudhatjuk, hogy egy gyógyszer hamis és milyen típusú készítményekkel kell különösen elővigyázatosnak lennünk? Erről beszélgettünk Dr. Tóth Frank gyógyszerésszel.

A nikotin fogságában


szerző:
2015.06.07. 13:33
A nikotin fogságában

Van, akinek sikerül, van, akinek nem – mármint legyőzni a nikotinéhséget. Ki, milyen módszerekkel próbált leszokni? Ki, hogyan és mennyi ideig tudta megállni, hogy ne gyújtson rá?

Mi mindenre jó a csalán?

A csalánról általában mindenkinek a viszkető, csípő érzés és a hólyagok jutnak eszébe, pedig az egyik leghatékonyabb gyógyszerünk. Mit és hogyan kell belőle készíteni, hogy egészségesebbek legyünk? Tóth Zsigmond gyógynövényszakértő mondta el.

„Paracetamol-kihívás” terjed a tinik között

A neten terjedő kihívásnak már halálos áldozata is van Nagy-Britanniában. A cél: minél több paracetamolt beszedni. Izsák Nóra Liliánával beszélgettünk a veszélyeiről.

Magyarul Balóval 15-05-20

Magyarul Balóval: Tudja, hogy szervezete ellenáll a gyógyító antibiotikumoknak? Egy 40 éves magyar biológus erre keres megoldást azzal, hogy kombinálja őket. Ezért kapta most – legfiatalabbként - a legrangosabb magyar tudományos díjat. És: ön engedné, hogy beleszóljanak családi pénzügyeibe, ha cserébe csökkennének adósságai? Ez lenne a családi csődvédelem, amelyet nemsokára bevezetnének.

Mit tegyünk, ha külföldi gyógykezelésre van szükség?

Nagyon ritka betegségben szenved egy 11 éves veszprémi kisfiú. Kiss Bálintnak 1,5 éves kora óta egy daganat növekszik az arcán, itthon nem tudnak rajta segíteni. Az ő esete kapcsán körüljártuk, hogy milyen feltételekkel vehető igénybe az OEP-támogatás a külföldi gyógykezelésekhez.

Nyugtatót vitt az iskolába a diák

A nyolcadikos fiú egyik társának is adott a szerből. A kamaszok rosszul lettek, egyikükért később mentőautót is hívtak a szülei. Az iskola igazgatója nem akart nyilatkozni, de elismerte a történteket. Az egyik helyi édesanya azt mondta, pont azért íratta kisfiát a csendes környéken lévő iskolába, hogy ne történjenek ehhez hasonló esetek.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való