KERESÉS search-close

gyerekek

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "gyerekek"

Müller Cecília: A nagyszülő vigyázhat az unokájára, ha mindketten egészségesek és távolságot tartanak

Jön a 10 napos őszi szünet, sok szülőnek azonban a tavaszi iskolazár miatt már elfogyott a szabadsága. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint hiába az ügyelet az intézményekben, van, aki a járvány miatt nem szívesen engedi a gyermekét vegyes csoportba. Az országos tisztifőorvos azt mondja, a nagyszülő vigyázhat az unokájára, de csak akkor, ha mindketten egészségesek, és ha távolságot tartanak egymástól.

Apamódszer: Az apák lazábbak?


szerző:
2020.10.06. 08:55
Apamódszer: Az apák lazábbak?

A COVID miatt az emberek sokkal több időt töltenek a családjukkal, különösen az apák. Az apák a legtöbb szituációra spontánul, ösztönösen, lazán reagálnak, és ha tanácsra van szükségük, szakértői könyvek helyett inkább a digitális világhoz fordulnak. A Telekom Apamódszer kampányában ezeket a pozitív változásokat ünnepli.

Botokkal verhettek agyon egy hattyút

Botokkal verhettek halálra egy hattyút feltehetően gyerekek a Heves megyei Lőrinci-tónál. Egy közelben bográcsozó férfi hallott ütlegelő hangokat és gyerekzsivajt, ezért riasztotta vasárnap este a polgárőröket, akik egy madármentő segítséget kérték a bajba jutott állathoz. A fiatal tojót hiába látták el, hajnalban elpusztult.

Som-Balogh Edina a 2020-as ovi- és sulikezdés kihívásairól mesélt a Reggeliben

7 év után újra kicsit több ideje jut majd magára Som-Balogh Edinának. Akinek a kisfia az iskolát, kislánya pedig az óvodát kezdte idén. A beszoktatás kihívásairól, a járványhelyzet okozta bonyodalmakról és arról is kérdeztük, hogy hogyan képzeli el a folytatást a karrierje tekintetében.

Áldás vagy átok híres szülők gyerekeinek lenni?

Vajon hány millió tinédzser irigyelheti Cindy Crawford lányát vagy David Backham fiát? És közben vajon hányszor gondolhatnak ők arra, hogy cserélnének egy átlagos tizenévessel? A sztárcsemeték tulajdonképpen már a születésük pillanatában híresek, ami később lehet óriási szerencse, vagy épp óriási nyomás. Tuti siker a celebvilágba születni, vagy csak az elvárás lesz nagyobb? Egyaltalán kik és miért akarják követni a szüleiket és kik választanak direkt teljesen más életet?

Mit értenek a koronavírus elleni védekezés szabályaiból a gyerekek?

Jövő hét keddtől nemcsak az iskolákba csöngetnek be, de benépesülnek az óvodák is. De vajon, hogyan lehet felkészíteni a 3-4 éves gyerekeket arra, hogy ők is figyeljenek oda és védekezzenek a koronavírus ellen. Feke Pál, Fresh Viki, Bátyai Éva mondják el mit várnak az ovitól és hogyan magyarázzák el gyereküknek a koronavírus veszélyeit.

Ki, mikor és hogyan beszéljen a gyerekkel a szerelemről és a szexről?

Bár a szexualitás az élet szerves része, mégis nehezen beszélünk róla. Pláne nem a gyerekekkel. Pedig kellene. Méghozzá minél előbb. A kicsik csak ideig-óráig érik be a virág-méhecske vagy gólya-baba történetekkel.

PDSZ: Bébiszitter közpénzből a minisztériumi dolgozóknak

Több mint négymillió forintért szerződtetett szakképzett pedagógusokat a Miniszterelnökség a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet idejére, hogy felügyeljenek a dolgozók gyermekeire – értesült a Népszava. Az óvónők 300 ezer, a tanítónők több mint 400 ezer forintot kaptak havonta. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint sajnálatos, hogy közpénzből csak a minisztériumi dolgozóknak járt bébiszitter.

A probléma, ami minden családban előfordul: miért nem eszik annyit a gyerek, amennyit kellene?!

Úgy tűnik hosszú évtizedek után sem változtak semmit a kisgyerekes szülők, többségük ma is kardinális kérdésnek tartja, hogy eleget evett-e a gyereke. Az erőltetésnek, büntetésnek semmi értelme, az evés öröm, a társas együttlét fontos élménye, együnk együtt, főzzünk együtt, és fedezzünk fel együtt ízeket! De, hogyan, ha a kicsi tiltakozik?  

Engedjük pucéran szaladgálni egy-két éves gyerekünket a strandon?

Rubint Réka és Nyári Dia kategorikusan elzárkóznak attól, hogy gyermeküket meztelenül strandoltassák. Pedig évekkel ezelőtt ők maguk még élvezhették a kendőzetlen szabadságot. Mára a tisztasági szabályok miatt ajánlott az úszópelenka, szobatiszta gyerekeknél pedig minimum egy fürdőbugyi viselése. Azon kívül, hogy egészségügyi kockázatai lehetnek, számos etikai kérdést is felvet. A lányok 2 évesen, a fiúk 5-6 évesen kezdik felismerni, hogy nem egyformák. Akkortájt válhatnak szégyenlőssé is, ezt pedig a szülőknek tiszteletben kell tartaniuk.
Erről a témáról Győzikének is van véleménye, amit ide kattintva megnézhetsz.

GYŐZIKE: Soha nem tennék ki a gyerekemről pucér, strandolós képet

Végre beköszöntött a kánikula, a strandok megteltek a napozás és a felhőtlen pancsolás szerelmeseivel. A rekkenő hőségben sokszor még a fürdőruha is zavarja az embert…  Néhány évtizeddel ezelőtt nem volt kérdés, hogy egy totyogós kisgyerek rohangálhat-e pucéran a vízparton?

MENEKÜLÉS A TŰZ ELŐL: Kidobta öccsét az ablakon, majd utánaugrott

Az ablakon keresztül menekült egy testvérpár a tűz elől Franciaországban. Az idősebb fiú először kidobta 3 éves öccsét az ablakon, majd ő is a mélybe vetette magát. Szerencsére egyikük sem sérült meg, de füstmérgezés gyanújával kórházba szállították őket.

Kiengedték a klórmérgezés gyanújával kórházba szállított gyerekeket

Kiengedték a kórházból azt a három gyereket, akiket klórmérgezés gyanújával pénteken szállítottak be a mentők a Debreceni Élményfürdőből. Az egyik medencében meghibásodott egy alkatrész, ezért kerülhetett mérgező gáz a levegőbe. A gyerekek fejfájásra panaszkodtak. Az élményfürdőt azonnal kiürítették. A hibás alkatrészt azóta kicserélték, így a fürdő délelőtt újra kinyithatott.

Válság: hogyan élik meg a sportoló gyerekek a járványidőszakot?

Sziládi Hedvig Andrea, pedagógus adott tanácsot a szülőknek...

Hamarabb lehet örökbefogadni

Felére csökkentik azt az időt, ami után örökbefogadhatónak nyilvánítanak egy gyereket. A gyermekjóléti szolgálatok egyesületénél azt mondják, így olyan szülők is elveszíthetik a gyermeküket, akik nem akarnak lemondani róla. A kormány szerint azonban az a legfontosabb, hogy ezek a gyerekek minél hamarabb családi otthonra találjanak.

Így vészelte át Farkasházi Réka három gyerekkel a karantént!

Farkasházi Réka a karantén alatt is online koncertezett, mesét olvasott, dalpremiert tartott és mindeközben három csemetéjével is rengeteget foglalkozott. Kifaggattuk, hogy hogyan is fér össze ennyi minden!

A sztárcsemeték már nem a szüleiktől várják a hírnevet

Egyre több sztárgyermekből válik a szemünk láttára önálló, tehetséges, gyönyörű felnőtt nő, vagy férfi. Akik képesek kezelni, hogy szüleik híresek, és emiatt őket is ismeri az egész ország. Nem roppannak össze a nyomástól, saját döntéseket hoznak saját életükről: így arról is, hogy felnőttként szeretnének-e ismertté válni önmaguknak köszönhetően is.

Szívfacsaró: a Cápák szerint a csokikészítő vállalkozónak több időt kellene a családjának szentelnie

Vasmatics József könnyek közt mesélt a Cápáknak arról, hogyan kerekedett felül a vállalkozása a magánéletén és a családján.

Gyerekrajzokkal díszített tűzoltóautókon dolgoznak Bicskén és a környékén

Gyerekrajzokkal díszített tűzoltóautókon dolgoznak Bicskén és a környező településeken a tűzoltók. Minden tavasszal pályázatot hirdetnek óvodásoknak és iskolásoknak, a győztes képek felkerülnek fel egy évre a kocsikra. Idén 16 rajzot választottak ki.
Ide kattintva még több felvételt láthat a tűzoltóautóról.

Eltérő az óvodák kihasználtsága

6 napja már kinyitottak az óvodák, de szigorú szabályokat kell betartania mind a szülőknek, mind az ott dolgozóknak. Egyelőre nagyon különböző az óvodák kihasználtsága. Egy budai oviba például az odajárók 40 százalékát vitték az elmúlt héten, míg egy békéscsabaiba a gyerekek 80 százaléka visszatért.

TŰZOLTÓ LESZEK: A színes gyerekrajzok szinte teljesen beborítják a tűzoltóautókat

A színes gyerekrajzok szinte teljesen beborítják a létrás kocsit és a tűzoltóautókat. Van rajtuk tűzsárkány, tűzoltókutya, és sok tűzoltó munka közben. Az ötlet a tűzoltóság vezetőjétől származik. Négy éve minden tavasszal meghirdeti a „Tűzoltó leszek” pályázatot. A program nagyon népszerű, volt olyan év, amikor több mint 400 rajzot kaptak.

Stormi kihívás: magyar hírességek gyerekeit teszteltük

Meddig bírják türtőztetni magukat a kisgyerekek ha egy tál édességet teszünk eléjük, de nem ehetnek bele? Riportunkból kiderül!

Több száz gyerek került intenzív osztályra egy ritka, gyulladásos tünetegyüttes miatt

Világszerte már több száz gyerek került intenzív osztályra egy ritka, gyulladásos tünetegyüttes miatt. Az orvosok szerint a súlyos állapotért közvetve a koronavírus lehet a felelős. A magas lázzal, hasmenéssel, kiütésekkel és szívproblémákkal járó betegségben eddig legalább négy gyerek halt meg.

Még mindig bizonytalan, hogyan érinti a gyerekeket a járvány

A víruskutató szerint a gyerekek sokkal kisebb arányban betegszenek meg, általában tünetmentesek maradnak, de ha jelentkezik is valami, akkor is kevesebbszer, mint a felnőtteknél. Ennek ellenére még mindig bizonytalan a vírus pontos hatása a gyerekekre, hiszen kevesebbet tesztelik őket és az esélyük is kisebb elkapni.

A szülők többsége szeretné, ha lennének nyári táborok

A szülők 72 százaléka szeretné, ha lennének nyári táborok - derült ki abból a szavazásból, amit Novák Katalin család és ifjúságügyért felelős államtitkár indított a Facebook oldalán. Összesen 27 ezren voksoltak. A 11 hetes szünidő alatt a gyerekek felügyeletét sok szülő nem tudja maga megoldani. A táborok sorsáról szerdán dönthet a kormány.

Apa és két gyereke sérült meg, amikor árokba hajtottak autójukkal

Egy apa és két gyermeke sérült meg Füzesabonynál, amikor árokba hajtottak autójukkal. Úgy tudjuk, a balesetben az egyik kisgyerek kirepült az autóból. Ő és testvére könnyebb sérülésekkel megúszták a balesetet. Édesapjukat mentőhelikopterrel szállították kórházba életveszélyes sérülésekkel.

Nincsenek nagyobb veszélyben a krónikus beteg gyerekek

Nincsenek nagyobb veszélyben a koronavírusfertőzött krónikus beteg gyerekek, mint a felnőttek. Ezt gyermekgyógyász nyilatkozta az RTL Híradónak. Novák Hunor szerint a gyermekek egyéb betegsége nem befolyásolja a vírus lefolyását. Magyaroszágon jelenleg két gyerek van kórházban a koronavírus miatt, az ő állapotukról többszöri kérdésünkre sem adott felvilágosítást az Operatív Törzs.

Egyre több koronavírus fertőzésen átesett gyereket kezelnek Kawasaki-szindrómával

A gyerekek ujjai, a nyirokcsomók, a nyelvük felduzzad, kiütésesek és sok esetben hetekig lázasak. A koronavírus és Kawasaki-szindróma összefüggését már a WHO, azaz az Egészségügyi Világszervezet is vizsgálja.

COOKY ÉS DEBI: ilyen a karantén a gyerekekkel

Cooky nagyon komolyan veszi a korlátozásokat, a házat csak akkor hagyják el, ha a boltba vagy a gyógyszertárba kell menniük, a barátokkal és a rokonokkal is csak telefonon tartják a kapcsolatot. Szerencsések hogy van kertjük, de ha rossz idő van, akkor alternatív megoldást keresnek a picik kifárasztásához.

Előszűrik a beteg gyerekeket a Heim Pál Gyermekkórházban koronavírus

Vörös zónát alakítottak ki a Heim Pál Gyermekkórház udvarán. Ennek célja, hogy minden gyereket, aki bekerülne valamelyik kórházi osztályra, előtte szűrjék koronavírusra. A vörös zónához a Magyar Vöröskereszt biztosította a sátrakat.  A sátorkomplexum több helyiségből áll, gyakorlatilag egy teljes sürgősségi osztályt húztak fel a kórház udvarán, így amíg gyerekek a teszteremdényre várnak, teljes ellátást kapnak.

Így kötik le a gyerekeket a szülők a koronavírus idején

Bőröndből és WC papírból épített akadálypálya, a felhalmozott tészta ki-és bepakolása, farönk dobálás és lufi kergetés. Csak néhány az unaloműző otthoni programok közül, amit a szülők találnak ki gyereküknek. Az általunk kérdezett gyermekpszichológus az állandó programszervezést nem ajánlja.

CUKIK: így foglalják le magukat a gyerekek a karanténban

Az RTL Híradó szerkesztőségébe rengeteg felvétel érkezett arról, hogy hogyan töltik mindennapjaikat a gyerekek karantén idején. Ezek közül válogattunk:

GYEREKEKNEK: Rendőrmotoron ülve olvas mesét

Van olyan rendőr, aki az ebédidejében olvas mesét a gyerekeknek, más pedig a 24 órás szolgálata lejárata után ül a kamera elé. A kezdeményezéshez azóta több megye kapitánysága is csatlakozott. Azt remélik: így elviselhetőbbé tehetik a gyerekek és szüleik számára az otthoni bezártságot.

A koronavírusról mindenkinek megvan a véleménye, még a gyerekeknek is

Amíg vannak olyan lelkiismeretes orvosok, mint például Kőnig doki, addig a legkisebbek is biztonságban lehetnek. Ha pedig már ők is kívülről fújják, hogy mire kell figyelni - például otthon maradni - akkor eljött az ideje annak, hogy a felnőttek tanuljanak a kicsiktől.

Gyerekek üzentek nagyszüleiknek: most ti rosszalkodtok!

Már nem egy városban hangosbemondóval felszerelt kisbuszokból kérnek mindenkit: aki teheti, maradjon otthon. A vírus az idősekre a legveszélyesebb, mégis tapasztaljuk, hogy többen közülük - sokszor a családon belül sem vallják be -, piacra, gyógyszertárba, vásárolni mennek. Most a szerkesztőségünk, az RTL Híradót készítők gyerekei üzennek nagyszüleiknek, és az összes idős embernek.

KORONAVÍRUS GYEREKEKNÉL: „Extrém ritka, hogy gyerekeknél komolyabb problémát okozzon”

Novák Hunor gyermekgyógyász szerint sok koronavírussal fertőzött gyerek lehet Magyarországon és elképzelhető, hogy közülük is lesz, aki belehal a betegségbe, de ez extrém ritka, nem kell pánikolni.

Ki vigyáz a gyerekre?


szerző:
2020.03.14. 18:00
Ki vigyáz a gyerekre?

Ez foglalkoztatja most a szülőket. A szerencsésebbek átállnak az otthoni munkavégzésre, van aki szabadságra megy, más pedig még a munkahelyével egyeztet. A járvány visszaszorításáért felelős testület, az Operatív Törzs továbbra is azt kéri, ne a veszélyeztetett nagyszülők vigyázzanak a gyerekekre. Szerintük megoldás lehet például az, ha összefognak a szomszédok.

Híres zenészek, akiknek a gyerekei is nagy karriert csináltak

Beleszülettek a showbusinessbe és szupersztár szüleik nyomdokaiba léptek. Például Jennifer Lopez kislánya még csak 11 éves, de már ott énekelt anyjával a színpadon több tízmillió ember előtt. A világhírű zenészek gyermekei valószínűleg már az anyatejjel magukba szívják a tehetséget. Ez viszont nem elég ahhoz, hogy ne csak ismertek, hanem elismertek is legyenek. De vajon tényleg könnyű ilyen családban felnőni?

Halálra fagynak a gyerekek a lezárt török határ előtt

Az ENSZ szerint már több otthonából elűzött kisgyerek is halálra fagyott a mínusz tíz fokos hidegben szíriai Idlib tartományban a lezárt török határ előtt. A kormányerők bombázása több mint 800 ezer embert űzött el otthonából, akik sorsukra hagyva táboroznak a szabad ég alatt. 

Gyűjtésbe kezdtek a gyermekeit elvesztő, sokkos állapotban lévő anyának

Még mindig nem tudta kihallgatni a rendőrség és továbbra is kezeléseket kap az anya, akinek férje egy hete ölte meg 7 és 9 éves gyerekeiket, majd magával is végzett Tatabányán. A sokkos állapotban lévő asszonyban azóta az édesanyja tartja a lelket. Ő egy bécsi magyar étteremben dolgozik a nyugdíj mellett. Főnöke gyűjtésbe kezdett, hogy segítsen nekik.

Ha segíteni szeretnének az édesanyának itt megtehetik:

Név: Brigitta Krautinger

AT03 1200 0500 0003 7801

Jelszó: Adrien

Intenzív osztályon ápolják a kecskeméti baleset 2 éves sérültjét

Álló autóba rohant egy kisteherautó Kecskemét közelében, a balesetben egy anya és két gyermeke sérült meg. Az anya a kislányával éppen a kocsiba akart beszállni, amikor a furgon fékezés nélkül beléjük csapódott. A kisebb gyerek volt a kocsiban, őt ápolják még az intenzíven.

Három nő története állít példát az állami gondozott gyerekeknek

Három fiatal történetét mutatjuk be, akiknek kitartása és tanácsai hiteles példa és egyben segítség lehet a jelenleg is gyermekvédelemben élő gyerekeknek. Évente 5000 gyerek kerül állami gondozásba, mert különböző okok miatt a szüleik nem alkalmasak arra, hogy velük nőjenek fel!

Bántalmazás miatt kerültek nevelőszülőkhöz, ott is bántották őket

A négy éves ceglédi kislányt, Andikát a gyanú szerint megerőszakolt az édesapja. Az édesapa és felesége több, mint egy éve harcolnak az igazukért. Nyilatkoztak korábban, akkor elmesélték senki sem nyúlt a kislányhoz. Egy ilyen ötszáz kilós súly esett rá a lábára. A nyomozók korábban rekonstruálták hogyan történhetett a baleset.

Milyen hatással vannak a sztárok a gyerekekre?

Vajon Billie Eilish munkássága veszélyezteti a kiskorúakat? Böhönyey Márta, pszichológus választ adott az aggasztó kérdésre.

Nevelőszülők bántalmaztak több gyereket

Nevelőszülők bántalmazták a gyerekeket Jász-Nagykun-Szolnok megyében. Több gyereket neveltek. Köztük azt a négyéves ceglédi kislányt is, akit azért vettek el szüleitől, mert a gyanú szerint az édesapa szexuálisan bántalmazhatta.

Egyre több gyerek szorong a klímaváltozás miatt

Sokak szerint végveszélybe került a modern emberi civilizáció léte a klímaváltozás miatt. Ez a félelem egyre több embernek okoz súlyos pszichés zavarokat, köztük már gyermekeknek is. Klímaszorongásnak hívják ezt a fejlett világban nemrég megjelent új népbetegséget, ami már több százezer embert érint. Magyarországon is.

Terry Black gyerekei megismerhetik sosem látott testvéreiket

Továbbra is szinte kilátástalan helyzetben vannak Terry Black gyermekei, Dani és Fanni. Miután apjuk tavaly szeptemberben elhunyt, novemberben édesanyjuk is meghalt, aki ugyan születésük után nem sokkal lemondott róluk, de a gyerekek mégis azt tervezték, hogy idén tavasszal megismerkednek vele. De annyi rossz után végre egy jó hírt is lehet hallani Terry Black gyerekei kapcsán. Az utóbbi hetekben felvették egymással a kapcsolatot a testvérek, akik összesen 12 vannak, 2 anyától és 2 apától. Közülük hatan édestestvérek.

Vannak gyerekek, akik még nem is láttak feldíszített karácsonyfát

A nélkülöző gyerekeknél nem természetes a karácsonyi készülődés. Vannak olyanok, akik még nem is láttak feldíszített karácsonyfát. Az Ökumenikus Segélyszervezet csepeli közösségi pontjában a gyerekek megtanulhatnak ünnepelni, átérezhetik a karácsony hangulatát és saját kezűleg készíthetnek ajándékokat a szeretteiknek.
A Segélyszervezet egész évben rászoruló családok tízezreit segíti. Az RTL Magyarországgal karöltve évek óta sikeresen működik együtt az országos adventi adománygyűjtésben.

Amikor az időeltolódás és a távolság is óriási - kettévágott családok

Évente több tízezer család éli meg Magyarországon, hogy a gyermek – egy nyugodtabb, jobb élet reményében – külföldre költözik. De vajon, hogyan változik meg a szülők élete, miután fiuk, lányuk tőlük több száz, vagy több ezer km-re új életet kezd?
Az RTL egykori műsorvezetőjével, Pokrivtsák Mónikával készült beszélgetésből itt láthatsz még több részletet.

Hogy történhet meg, hogy egy anya, csak egy rácson keresztül láthatja gyermekeit?

Néhány napja mutattuk be Ibolya történetét. A biológus nő 2019. március 18. óta csak egy rácson keresztül láthatja másfél éves kislányait. Egykori párja egy séta alkalmával elvitte az ikreket, és küldött neki egy sms-t, hogy innentől nála lesznek. Mégis hogyan lehetséges ez napjainkban? Mit tesznek vagy mit nem tesznek a megfelelő szervek? Hogyan állhat fenn ilyen sokáig ez a helyzet, és miként hat mindez a gyerekekre? Próbáltuk kideríteni.

Gázpisztollyal követelt láthatást

Gázpisztolyból adott le lövéseket egy apa, aki azt követelte, hogy láthassa a gyerekeit Bátaszéken. A gyanú szerint egy férfira lőtt rá, aki megpróbált közbelépni, amikor a feleségét rángatni kezdte az utcán. Mindezt az ablakból végignézték a gyerekeik is.

Milyen levelet írnak a mai gyerekek a Jézuskának?

Minden évben fejtörést okoz a szülőknek, hogy mit is kapjanak a gyerekek karácsonyra. Sok csemete listát ír, amivel megkönnyíti ezt a folyamatot, kivéve, ha olyan dolgok kerülnek a papírra, mint például a legdrágább telefon, laptop, méregdrága ruhák és kiegészítők.

Hogyan élhet együtt viták és veszekedések nélkül három generáció

Egy baba születésekor két emberből szülő lesz. De nem csak ez változik meg ilyenkor egy családban: az addigi szülőkből nagyszülők lesznek. Ezt az átalakulást pedig mindenki másképp éli meg. Miért imádják sokan a nagyszülői szerepet és miért okoz ez talán ugyanennyi embernek szomorúságot, csalódottságot? Miért vezetnek sok családban állóháborúhoz az unokázós hétvégék? Szerencsésnek szerencsés, de hogyan lehet igazán boldog egy család, ahol három generáció él?

Te tudod, mit csinál a gyereked az interneten?

Rémísztő körüzenet terjed a kiskamaszok között a Facebook messengeren. A küldő azzal fenyegeti őket, ha nem küldik tovább, akkor minden éjjel figyelni fogja őket a sötétben majd megöli. Lehet, hogy ezen a legtöbb ember mosolyog, de egy tíz éves ettől halálra rémül. Moskovics Judit olyan diákokkal és a tanárukkal beszélgetett a biztonságos internethasználatról, akik már kaptak ilyen fenyegető üzenetet.

Mi lesz a zseni gyerekek gyerekkorával?

A gyerekek közül - a szakember szerint - csak 1 százalékuk igazi zseni. A legrosszabb, amit a környezet tehet, ha folyamatosan a gyermek különlegességével foglalkozik, és a következő Einstein, vagy Mozart reinkarnációját látja benne. A pszichológus szerint akár személyiségtorzulást is okozhat, ha kisgyermekkorban valaki csak felnőttekkel veszi körül magát, és nincs kapcsolata kortársaival.

Átadták a kívül-belül megújult Biztos Kezdet Gyerekházat

Kívül-belül megújult úgynevezett Biztos Kezdet Gyerekházat adott át az Ökumenikus Segélyszervezet a hátrányos helyzetű Gönci járásban, Boldogkőújfalun. A Segélyszervezet által az elmúlt évben átvett és teljesen felújított épületbe költöztetett intézmény 3 év alatti gyerekeknek és családjuknak kínál esélyt a felzárkózásra. A gyerekház felépítéséhez a Magyar RTL Televízió Zrt. is hozzájárult.

Vasvári Vivien egyedülálló anyaként is helytáll

Néhány hete még Vasvári Vivien válásától volt hangos a sajtó, de ma már úgy tűnik, hogy Vivi feldolgozta a történteket és újra a régi. Azt mondja, most számára legfontosabbak a gyermekei, egy új kapcsolatba is csak kompromisszumokkal kezdene bele.

A Drága örökösök szereplője szívhez szóló ügy mellé állt!

Ne tökölj, jótékonykodj! - ezzel a felhívással indított Halloween-i gyűjtést Varga Balázs a Heim Pál Kórháznak.

A cukinak gondolt fotóval is kellemetlen helyzetbe hozhatjuk a gyerekünket

A cuki pillanatok megosztása mára már természetessé vált, ezért kevés olyan szülőt találni a közösségi oldalakon, aki nem posztol a gyermekéről. A szinte mindennapos jelenség pedig nevet is kapott. A sharenting az angol „share”, tehát megosztás és a parenting vagyis a szülők szerepét olvasztja össze. Ám a hisztis, bilin ülős, pucér fotók, sokszor viccesnek tűnnek, de könnyen kellemetlen helyzetbe hozhatják velük a szülők a gyerekeket.
Ide kattintva Nyári Dia mondja el gyerek-posztos tanácsait.

Meghalt a veronai buszbaleset hős testnevelő tanára

A 2017. január 20-i veronai buszbaleset hős testnevelő tanára a tragédiában több gyerek életét is megmentette, de saját gyermekeit már nem tudta kihozni a lángok közül. Vígh György közel 3 évvel a szörnyű dráma után, hosszan tartó súlyos betegségben kedd este elhunyt.

Rágyújtotta otthonát alvó sógorára és annak három gyerekére

Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a debreceni ítélőtábla azt a mezőcsáti férfit, aki 2017 nyarán rágyújtotta otthonát alvó sógorára és annak három gyerekére. A tűzben egy másfél éves kislány és édesapja vesztették életüket, miután felrobbant egy gázpalack.

Sok gyerek megsérült egy frissen átadott játszótéren

Sok gyerek megsérült, ezért háromból két csúszdát lezártak egy frissen átadott játszótéren Budapest 16. kerületében. Többen szinte kirepültek a fémcsövekből. A jórészt kormánytámogatásból épült csúszdaparkot pénteken adták át, ezen Gulyás Gergely miniszter is ott volt. Másnap azonban az önkormányzat úgy döntött, a balesetek miatt megtiltja a játékot a park egy részén.

Autómosással gyűjtik a pénzt gyerekek, hogy kifesthessenek egy tantermet

Autómosással gyűjtik a pénzt gyerekek, hogy kifesthessék egy debreceni alapítvány tantermét. Mindannyian SPD-vel, más néven szenzoros feldolgozási zavarral küzdenek. A gyerekekkel a hirdetésektől az árlistáig mindent maguk terveztek meg. Húsz autót kell tisztára mosniuk, hogy összejöjjön a hiányzó összeg. Persze aki segítene, de tiszta az autója, az festékkel, festőhengerrel és ecsettel is fizethet.

Kritikus a levegő minősége több budapesti kórháznál

Kritikus a levegő minősége több budapesti kórháznál, ezt állapította meg a Greenpeace három héten át tartó méréssorozata. Mivel a gyerekek, kismamák és tüdőbetegek különösen érzékenyek a szennyezett levegőre, a velük foglalkozó intézmények környezetét vizsgálták. A civil szervezet az autók által kibocsátott szennyezőanyagot mérte, és azt követelik, hogy tiltsák ki a súlyosan szennyező dízelautókat a belvárosból.

Bence & Adél: „A mi gyengepontjaink, tényleg a gyerekek”

A szerelmesek elárulták nekünk, hogy miért várják leginkább a Nyerő Párost, de azt is megsúgták, hogy mi lesz az ő gyengeségük a verseny alatt.

Újabb fideszes politikusokat bírságoltak meg, amiért gyerekekkel kampányoltak

Újabb fideszes politikusokat bírságoltak meg, amiért gyerekekkel kampányoltak. A Győri Ítélőtábla fejenként 345 ezer forintra büntette Borkai Zsolt győri polgármestert és az egyik helyi önkormányzati képviselőt, mert kivezényelt iskolások körében adtak át egy futópályát. A Fidesz szerint az ítélet érthetetlen, és az Alkotmánybírósághoz fordulnak. Az MSZP-nél azt mondják, a gyerekeket lényegében egy reklámfilm forgatásához használták fel, amiről a szüleik nem is tudtak.

Még mindig érkeznek szalmonellával fertőződött betegek

A szalmonellával fertőződött betegek többsége már hazamehetett a kórházból, de még mindig érkeznek újak. Ezt a Debreceni Klinika közölte. Múlt héten több mint háromszázan, főként gyerekek betegedtek meg a hajdúsámsoni iskolában. Valószínűleg az ebéddel lehetett baj, ezért az iskola konyháját bezáratták. A szülők egy része jogi lépéseket fontolgat.

PÉLDÁTLAN ÖSSZEFOGÁS: Rolika, egy 9 éves kisfiú is segít Zentének

Van egy kisfiú Zente, aki egy ritka genetikai betegséggel született. Civilek és hírességek is egy emberként fogtak össze azért, hogy összegyűjtsenek 700 millió forintot, ennyibe kerül ugyanis az a gyógyszer, ami megmentheti őt. A legmeghatóbb felajánlást Erdélyi Rolika, egy 9 éves kisfiú tette.
Ha Te is segítenél Zentének, itt megtudhatod a részleteket.

Könnygázt fújt a 6 éves gyerekekre a tanár

Könnygázzal fújt le egy tanítónő egy hat és egy hét éves gyereket az osztályteremben Tasnádszántón. A magyar határhoz közeli településen dolgozó pedagógus ezt azzal magyarázta, hogy a gyerekek megtámadták. A tanárt kirúgták, és őrizetbe is vette a rendőrség. Akár hét év börtönbüntetést is kaphat.

Elsősegélynyújtás gyerekekkel, fiatalokkal, felnőttekkel

Robbanásban sérülteket, áramütést ért munkásokat és vajúdó kismamákat láttak el fiatalok Zalaegerszegen. Az országos elsősegélynyújtó versenyen gyerek, ifjúsági és felnőtt kategóriában 20 állomáson mérhették össze tudásukat az elsősegélynyújtók.

RENDŐRSÉG: Dallal hívják fel a figyelmet az iskolakezdéssel megnövekedett balesetveszélyre

Videoklippel hívja fel a rendőrség a gyerekek, a szülők és az autósok figyelmét arra, hogy az iskolakezdéssel megnő a balesetek veszélye az utakon. A szerző, Horváth Richárd rendőr főtörzsőrmester reméli, hogy dalának köszönhetően a gyerekek nagyobb biztonságban lesznek iskolába menet és hazafelé.

Elkezdődött a 2019/20-as tanév

Elkezdődött az új tanév, nagyjából 1,2 millió gyereknek csengettek be országszerte. Sok helyen hétfőn még nem tanultak, az évnyitó ünnepség után beszélgetős órákat tartottak a diákoknak. A legtöbb helyen a tankönyveket is kiosztották, ezeket idén már elsőtől kilencedik évfolyamig ingyenesen kapják a diákok.

Nehéz a gyerekeknek visszazökkenni az iskolás hétköznapokba

Már csak 10 nap és kezdődik az iskola. Az RTL Híradó által megkérdezett pszichológus szerint ilyenkor nehéz a váltás, akár egy hónap is kellhet, mire a gyerekek visszazökkennek az iskolás hétköznapokba. A Híradónak nyilatkozó pedagógus viszont azt mondja, egy hét is elég az átálláshoz, de csak akkor, ha a szülő szigorít a gyerek napirendjén.

A Létra Klub kapcsolatot teremt a gyermekotthonból érkező és a családban nevelkedő gyerekek között

Állami gondozásban élő és családban felnövő gyerekeket hoz össze a Világszép Alapítvány és a hozzá kapcsolódó Létra Klub.

Ada Németországba költözik a gyerekeivel!

Ada 4 éve van együtt orvos szerelmével, Mátéval. Eddig többlaki életet éltek: Máté Nürnbergben, Ada Pesten, a fiúk pedig Ada szüleivel Angliában éltek. Bár gyakran látogatták meg egymást, most nagy lépésre szánták el magukat: összeköltöznek Németországban!

A nyári szünetben sok ezer gyerek csavarog el otthonról

A magyar a rendőrség honlapján jelenleg több, mint 1800, 18 évnél fiatalabb és gyermeket kerestek. De ennél sokkal többen kóborolnak el, véletlenül vagy szándékosan, hiszen nem minden eset jut el a rendőrséghez.

40 ezres támogatás gyerekenként

Gyerekenként havi 40 ezer forinttal támogatja a kormány azokat a családokat, ahol az édesanya vissza akar menni dolgozni, de csak fizetős bölcsőde van a településen. Vagy nincs hely az állami bölcsiben. Így a családi vagy munkahelyi napközik térítési díjához járul hozzá az állam. A támogatás szeptembertől érhető el, de már igényelhető az ügyfélkapun keresztül.

 

PELLER LÁNYOK: a nyári tanulásról

Hogyan érdemes felkészíteni gyerekünket a sulira vagy kell-e nyáron is tanulásra szorítani a gyerekeket, esetleg jobb, ha végig a pihenésre, lazításra tesszük a hangsúlyt – erről kérdeztünk gyakorló celeb-anyukákat, Peller Mariannt és Peller Annát.

Három autó ütközött össze az M5-ös autópályán

Későn vette észre a lassító sort, három autó ütközött össze vasárnap délután az M5-ös autópályán Kecskemét közelében. Az egyik autó teljesen összetört, a benne utazó négyfős családból mindenki megsérült. Az apuka beszorult a roncsba, a gyerekek a gyerekülésnek és a bekapcsolt biztonsági öveknek köszönhetően viszont karcolásokkal megúszták a balesetet.

Anikó Show best of: cukifaktor a köbön!

Elevenítsd fel velünk az elmúlt hét legjobb pillanatait, és ne feledd: minden hétköznap 17:00-tól Anikó Show az RTL Goldon!

„Amikor aludtunk, összetoltuk az ágyat, és elkezdtünk csókolózni”

Benett szerint Klaudia a legviccesebb lány az egész oviban, ráadásul a gyerkőcök szerelmesek is egymásba. Ha kíváncsi vagy a teljes adásra, kattints ide!

A 8 éves Rebeka szerelmes levélben vallotta be érzéseit Rolinak

A lánynak eddig valahogy „nem csúszott ki a száján” a vallomás, ám most mégis megtette… Ha kíváncsi vagy a teljes adásra, kattints ide!

Alexa dallal hódította meg ovis szerelmét

A lány nagyon sokat gyakorolt otthon a tükör előtt, mert azt akarta, hogy produkciója tökéletesre sikerüljön. Vajon sikerrel járt? Ha kíváncsi vagy a teljes adásra, kattints ide!

CUKI: A kis Noel alig mert belépni a stúdióba

Lili a szerelmének készült egy kis meglepetéssel, ám a kisfiúnak hirtelen a földbe gyökerezett a lába… Ha kíváncsi vagy a teljes adásra, kattints ide!

Már a 10 éves gyerekek is néznek felnőtt filmeket

A magyar gyerekek átlagosan 10 éves korukban látnak először felnőtt filmet. A 7-10 éves korosztály harmadik leggyakoribb hívószava az interneten a „pornó”. Pedig a felnőtt filmek gyakori nézése a kamaszoknál súlyos testképzavart és szexuális frusztrációt is okozhat.

BALESETEK: Elaludhattak a kisbuszok sofőrjei

Munkásokkal teli kisbusz rohant fának csütörtök délután a 45-ös úton. Négyen ültek a kisbuszban, az egyik 62 éves utason már nem lehetett segíteni. Szintén a fáradtság okozhatott balesetet péntek reggel az M5-ös autópályán.

Már csecsemőkortól védeni kellene a gyermekek szemét

Már csecsemőkortól védeni kellene a gyermekek szemét a káros UV sugaraktól a Magyar Látszerész Szövetség szerint. A gyermekek szemére sokkal károsabb az UV sugárzás, mint a felnőttekére, többségük mégsem hord napszemüveget. A Látszerész Szövetség most országos kampányt indított, 70 optikában ingyen bevizsgálják a gyermekek és felnőttek napszemüvegének UV szűrő képességét.

Elemér szerelme mástól terhes, mégis felnevelné vele a gyereket

A férfinek Viki volt az első nő az életében, így nem tudja és nem is akarja túltenni magát rajta. Sőt, azt sem veszi zokon, hogy exe más fiútól vár babát. Ha kíváncsi vagy a teljes adásra, kattints ide!

Egyre több gyereket ér valamilyen támadás az interneten

Zaklatás, zsarolás, fenyegetés – egyre több gyereket ér valamilyen támadás az interneten, Magyarországon. A csalók általában intim fotókat kérnek a fiataloktól, amikkel aztán visszaélnek, sőt: zsarolják is őket azokkal. Ezért a rendőrök szerint mindig óvatosnak kell lenni. Ha viszont mégis baj történik, a Gyermekmentő Szolgálat honlapján mostantól bárki bejelentést tehet. Az eseteket az ügyészség is vizsgálja majd.

Mit ne tegyen a gyerek, ha egyedül marad otthon?

Egy bejegyzés a közösségi oldalon arról, hogy a gyerek egyedül van otthon - akár ez is csalogató lehet a betörőknek. A nyári vakáció veszélyeire figyelmeztet a rendőrség. A szakemberek szerint nincs szabály arra, hány éves kortól lehet egy gyereket felügyelet nélkül hagyni, de ha így dönt a szülő, alaposan fel kell készíteni a hirtelen jött önállóságra.

Befolyásolja életünket, hogy hányadik gyerekként születtünk?

Sokféle elmélet látott már napvilágot azzal kapcsolatban, hogy milyen hatással van az életünkre az, hogy hányadik testvérként születünk. Egyes felmérések szerint például meghatározza a gyermek későbbi személyiségét és a társas kapcsolatait is. De, mi mindent befolyásol még a testvérsorrend egy családban?

Fesztiválozás gyermekünkkel? Nem lehetetlen, sőt!

Lotfi Begi nemcsak a biztonságos fesztiválozás nagykövete, de abban is járatos, hogyan tud valaki a gyermekével együtt fesztiválozni - íme a részletek!

Hol tudnak kikapcsolódni a vidéki fiatalok?

Plázák, játszóterek, szórakozóhelyek, mozik vagy épp új, de legalább felújított sportpályák. Szinte a végtelenségig lehetne sorolni a kis és nagyvárosok adta kikapcsolódási lehetőségeket, amik közül a fiatalok válogatni tudnak. Már akik. A vidéki falvak és kisebb települések egy részén már más a helyzet. Jelenleg Magyarországon több százezer fiatal él, akik nemhogy válogatni nem tudnak, jó, ha egyetlen választási lehetőségük van, ha ki akarnak kapcsolódni. És az az egy is legtöbbször a helyi kocsmát jelenti.

 

FISCHER IVÁN: minél több embert várnak a nyár legnagyobb ünnepére a Bazilika elé!

Immár ötödik alkalommal rendezi meg a Budapesti Fesztiválzenekar, azt a nagyszabású, ingyenes szabadtéri koncertjét, ahol minden alkalommal több száz hátrányos helyzetű térségből érkező, és szerencsésebb sorsú, roma és nem roma fiatal mozdul együtt klasszikus zenére a TérTáncKoncerten. A Budapesti Fesztiválzenekar karmesterét kérdeztük a különleges rendezvényről!

Megszüntetné a kormány a nyugdíjasok és fogyatékkal élők szociális üdültetését

A jövő évi költségvetésben azt javasolja Varga Mihály, hogy az Erzsébet-programmal már csak gyerekek nyaralhassanak, nyugdíjasok és fogyatékkal élők ne. A DK szerint ez embertelenség. A kormány annyit válaszolt: a pontos szabályokról az ősszel döntenek.

Minden gyermeknek biztonságos családban kellene felnőnie

Ma Magyarországon 23.000 gyermek él állami gondoskodásban, ami azt jelenti, hogy 23.000 olyan gyerek van az országban, akik valamilyen oknál fogva nem élhetnek a vérszerinti szüleikkel. Mert például bántalmazás, súlyos elhanyagolás, vagy épp mélyszegénység miatt kiemelik őket a saját családjukból. Tápai Szabina, Miklósa Erika és Sebestyén Balázs is arra próbálja felhívni a figyelmet az SOS Gyermekfalu kampányában, hogy minden gyerek biztonságos családban nőhessen fel.

Hazai zenészek fogtak össze a szegény sorsú gyerekekért az UNICEF Magyarországgal

Egy egyedülálló, igazán különleges koncertet ad nyolc élvonalbeli magyar zenekar június 16-án, Apák napján. A cél a hatalmas buli mellett az, hogy közben segítséget is nyújtsunk azoknak, akiknek igazán szüksége van rá. A jegyárakból befolyt bevétel teljes egészében az UNICEF Magyarország legnehezebb sorsú gyerekeket segítő munkáját támogatja.

Népszerűek az „offline” táborok

Tarolnak a kütyümentes táborok. Egy nyári táborokat összesítő oldal szerint tavaly óta megnőtt az érdeklődés az úgynevezett offline táborok iránt, ahol nem lehet telefont használni. Egy általunk kérdezett tapasztalt táborvezető szerint a gyerekek egész jól bírják a rendszert, a szülők viszont kevésbé tudnak alkalmazkodni ehhez.

Késekkel támadt a gyerekekre

Gyilkos támadás kisiskolások ellen a japán fővárostól nem messze. Két késsel rontott rá egy buszmegállóban várakozó gyerekcsoportra és a rájuk vigyázó felnőttekre egy 50-es éveiben járó férfi Kavaszaki városában. Egy gyerek és egy felnőtt meghalt, 17-en kórházba kerültek, többen súlyos állapotban. A férfi végül nyakon szúrta magát, nem sokkal később meghalt.

A reggeli fontosságára hívta fel a figyelmet a Tojásszövetség

A reggeli fontos, a tojás egészséges - erre hívja fel az iskolás gyerekek figyelmét játékos formában a Tojásszövetség. Kutatások szerint még mindig majdnem minden második diák nem, vagy nem megfelelően reggelizik. Emiatt rosszabbul teljesíthetnek az iskolában, sőt akár elhízhatnak. A program idén 4 ezer diákhoz jut el.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való