KERESÉS search-close

gyereknevelés

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "gyereknevelés"

Egy gyereknek az a legfontosabb, hogy szeretetteljes környezetben nőjön fel

A család fogalmát többféleképpen lehet meghatározni. Család az, amikor egy anya és egy apa közösen neveli a gyermekeit, de család az is, amikor valamelyikük egyedül marad a kicsikkel – ők az egyedülálló szülők. Ugyanúgy családot alkotnak azok is, akiknek valamilyen oknál fogva nincs gyermekük, és léteznek mozaik-, illetve szivárványcsaládok is. Andris is egy ilyenben él, neki két apukája van. Magyarországon több száz szivárványcsalád él, akik ugyanazt vallják, mint az összes többi család: egy gyereknek az a legfontosabb, hogy szeretetteljes környezetben, családban nőjön fel.

Így élték meg a magyar hírességek, hogy gyermekük kirepült a családi fészekből

A fitness anyuka, a színésznő és az egykori valóságshow hős. Mindhárman életük talán legnehezebb szakaszáról vallanak. Arról, hogyan élték meg, amikor gyermekük kirepült a fészekből. Rubint Réka, Ábráhám Edit és Gáspár Győző is mesélnek az üresfészek szindróma kríziséről!

Mennyibe kerül egy gyerek felnevelése?

24,5 millió forintba kerül egy gyerek felnevelése a szülőknek – A Fókusz szakértőkkel számolta ki, hogy a terhességtől a gyerek huszonegy éves koráig mire és mennyit költhetnek a szülők. Ebben az összegben normál állami oktatással, a ruháztatás, etetés, szükséges orvosi ellátás és természetesen esetleges iskolai kirándulások adódnak össze és akkor még nem kapott saját számítógépet, telefont, vagy plusz oltásokat a gyerek.

Megszületett a tizenegyedik baba a Joób családnál!

Nagy boldogságban készült a Joób család a tizenegyedik gyerek fogadására, aki azonban váratlanul, két hónappal korábban jött világra a tervezettnél. A kisfiú és anyukája is jól vannak, a Fókusz riportjában pedig megmutatjuk azt a megható pillanatot is, amikor a picit hazavitték végre a kórházból és tíz testvére először látta meg a kis trónörököst.

Egy ágyban a gyerekkel: a szülő vagy a gyermek ragaszkodik hozzá jobban?

A gyereknevelésben nincsenek kőbe vésett szabályok, mégis sokszor vérre menő harcot vívnak a különböző nézeteket valló anyukák a csemetéjüket érintő témákban. Ezek közül is az egyik legtöbb vitát kiváltó kérdéskör, hogy vajon aludjunk-e együtt gyermekünkkel? Mit gondol a kérdésről Mérai Kata és Szabó Zsófi és mit tanácsol a pszichológus?

MÉRAI KATA:

A Barátok közt színésznője szerint az, hogy a gyermek mennyi ideig alszik a szülők mellett hatással van a gyermek személyiségfejlődésére, az önállóság kialakulására, valamint a szülök közötti kapcsolatra is, ezért se mindegy, hogy mihez szoktatjuk hozzá a gyereket!

„Az édesanyák egy nagyon durva faj!” - Nyári Dia a mom-shamingről

Az angliai Bristolban született Lula 8 hetesen teljesen egyedül felállt és megtartotta saját testsúlyát.A Facebookon néhány anyuka rögtön kiakadt ezen. Mit gondol minderről Nyári Dia és Bojti Andrea gyermekpszichológus?

Anyád hogy van?! Ítélkezésmentesen az anyaságról!

Három fiatal anya elindította az Anyád Hogy Van?! vlogot, ahol őszintén mesélnek a várandósság, a gyerekszülés és a gyereknevelés nehézségeiről. Bevállalják, hogy nem tökéletesek! Vendégeink: Börcsök Viki, Togay-Stoics Alexandra és Pető Zsófi

A szépségkirálynő Cserháti Tamara anyaként is bomba formában!

Egy szépségkirálynő élete vajon tényleg olyan egyszerű és fényűző, mint ahogyan elképzeljük? Cserháti Tamarát otthonában látogattuk meg!

Tanári pálya: megalázó fizetés, elvett önállóság

Meg nem becsült szakmák: a tanár. A Házon kívül nemrég indított sorozatában jelenlegi és volt pedagógusok mesélnek arról, milyen körülmények között dolgoznak, hogy jönnek ki a fizetésükből, és hogyan változtak a gyerekek, amióta tanítanak. A Házon kívül stábja olyan pedagógusokat keresett fel, akik szívesen elmesélték, szerintük mi a baj az oktatási rendszerrel!

Márki-Zay a testi fenyítésről

Előfordult, hogy rácsapott a gyerekei fenekére - ezt mondta a Híradónak Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, aki korábban egy rádióinterjúban beszélt arról, hogy időnként szükségesnek tartja a gyereknevelésben a testi fenyítést. A politikus azt is mondta, konzervatív családban nőtt fel, abba pedig belefért néha egy-egy pofon, amit az apjától kapott. Magyarországon csaknem 15 éve tiltja a törvény, hogy testi fenyítéssel neveljék a gyerekeket, bár a társadalom kétharmada ezt ma is elfogadhatónak tartja.

Mit csinál jól vagy rosszul a helikopter-szülő?

Ők olyan anyukák és apukák, akik helikopterként köröznek gyermekük körül és minden eséstől, hibától óvják őket. Ilyenkor felmerülhet a gyereknevelés egyik alap kérdése, hogy lehet-e „túlszeretni”, „túlfélteni” egy kisgyereket.

John Legend apaként is remekel!


szerző:
2019.06.13. 20:04
John Legend apaként is remekel!

John Legend a minap arról beszélt, hogy szívesen besegít a feleségének a gyereknevelésben, és ha kell még a kisfia pelenkáját is kicseréli. Azt viszont nem érti, hogy miért csak a női mosdókban van erre lehetőség.

Mobil a gyereknek: elkerülni nem lehet, okosan használni igen!

Tanítsuk vagy tiltsuk a mobiltelefon használatát? Napjaink egyik legfőbb gyereknevelési kérdése, minden szülő máshogy áll a kérdéshez. A mai gyerekek már szinte kivétel nélkül úgy nőnek fel, hogy előttük a példa: ébredés után a felnőttek is azonnal a készülékünkhöz nyúlnak és lefekvéskor ez az utolsó, ami a kezükben van.

Peller Annáék nem mondják, hanem csinálják!

A Peller-Lukács házaspár pontosan tudja, hogy ha valamit meg szeretne tanítani a gyerekének, akkor a szavak helyett a tettek sokkal hatásosabbak. Példának okáért a fogmosás fontosságára úgy hívta fel a figyelmet a Reggeli házigazdája, hogy ő is beállt a tükör elé Annabellával.

A gyereknevelés árnyoldalaira hívja fel a figyelmet az Apád füle

Bizony a gyereknevelés vannak árnyoldalai, de abban mindenki egyetért, hogy szülőnek lenni a legcsodálatosabb dolog a világon. Erre hívja fel a figyelmet az Orfeum legújabb vacsoraszínházi darabja, az Apád füle. Négy jó barát nyújt betekintést az apaság rejtelmeibe, akik kissé rendhagyó módon mesélik el saját történetüket.

Gyereknevelés a kütyük vonzásában

Okos telefon, okos TV, tablet a családban. Fogalmunk sincs, hogyan kell kezelni őket. De a gyerek három évesen ügyesebb, mint Ön mondjuk 33 évesen. Hogyan maradhat ön a főnök? Mert lehet, hogy a kütyüket alig tudja kezelni, de a kütyük veszélyeiről viszonylag sokat hall. És meg kell védenie a gyerekét. De hogyan? Ha közben ön is folyton kütyüzik, s ezzel is kevésbé figyel a gyerekre.

Mennyire rejtegetik a nyilvánosság elől gyermekeiket a hírességek?

Rengeteg magyar és nemzetközi sztár mutatja meg a gyerekét különböző közösségi felületeken, de vannak olyan hírességek is, akik nem vagy alig posztolnak az oldalaikon az utódaikról. Vajon ki, melyik tábort erősíti?

Mit tehet egy szülő, ha gyermeke válogatós?

Sok gyerek nem szereti a spenótot, vagy a brokkolit, sokan még a gyümölcsöket sem eszik meg. De akkor mit tehet egy szülő, ha csemetéje válogatós? Az úgynevezett kreatív tálalás például állítólag sokat segít.

 Így motiválják gyermekeiket az RTL sztárjai

Sarkalljuk jobb teljesítményre a gyerekeinket. Megismerhetik Varga Izabella, Mérai Kata és Papp Gergő motivációs technikáit.

Ada: „Azt gondoltam, hogy rossz anya vagyok!”

Az anyaság kihívásaival a sztármamiknak is meg kell küzdeni, így ők is feltették már maguknak azt a kérdést, hogy valójában mennyire jó anyák.

Újra babázik Farkasházi Réka!


szerző:
2018.07.11. 08:35
Újra babázik Farkasházi Réka!

Farkasházi Rékával Skype-on keresztül sikerült beszélni a Reggeliben! A színésznő a Barátok közt egykori sztárjait hang alapján is felismerte!

Dávid, a négygyermekes apuka?


szerző:
2018.06.26. 18:00
Dávid, a négygyermekes apuka?

Dávid már többet érez Leila iránt, mint puszta barátság, ráadásul szívesen összeköltözne a lánnyal. Sőt, mind a négy gyermeket együtt nevelné szerelmével!

Kis gyerek, kis probléma?

Ugye mindenki hallotta már azt a mondatot, hogy kis gyerek kis probléma, nagy gyerek nagy probléma. A nap kérdése rovatunkban ma erre keressük a választ.

Tesztelve! Apukák, akik nem rettennek meg semmitől!

Ha kell, öltöztetnek, frizurát készítenek, de megbirkóznak még a pelenkázás kihívásaival is. Persze állításunkat igazolni is tudjuk. Leteszteltük az apukákat, akik bebizonyították, hogy gyereknevelés terén nem ismernek lehetetlent.

Hogyan reagáljunk, ha a gyermekünk hibázott?

Az embereknél és főleg a gyerekeknél a bűntudatkeltés gerjeszti a hibázás lehetőségét. Hogyan reagáljuon a szülő, ha a gyermeke hibázott? Erről beszélgettünk a színészekkel!

Polyák Lilla titokzatosan fogalmazott vőlegényével kapcsolatban!

Polyák Lilla a Reggeliben mesélt vőlegényéről, akivel már tervezik, hogy komolyabb szintre emelik a kapcsolatukat. Továbbá arra is fény derült, hogy milyen a kapcsolata Máténak a két fiúval.

Dobó Ági történelmi pillanata

Történelmi pillanatot élt át Dobó Ági a hétvégén. Négy és fél év után először esett meg gyerekeivel, hogy tovább aludtak szüleiknél.

 

Íme az Anyósok Házirendje!


szerző:
2018.05.31. 18:00
Íme az Anyósok Házirendje!

Alexa nem bírja tovább az anyósa, Erzsébet viselkedését, aki nem csak a gyereknevelésbe szól bele, de még a fiatalok párkapcsolatába is. A lány most egy házirenddel érkezett, ami 7 pontot tartalmaz…

Milyen az élet sok gyerekkel? Czutor Zoliék kielemezték!

A Belmondo énekese igazán tapasztalt édesapa, hiszen öt gyermeke van. De mennyire nehéz több apróságot is felnevelni? És mi a legjobb benne? Nemcsak ezek derültek ki, de az is, vajon Anna el tudja-e készíteni a bögrés sütijét.

Így neveli a lányait Béres Alexandra

Két gyönyörű kislány édesanyja, feleség és persze fitneszedző. A gyereknap közeledtével Annáék Béres Alexandrát is kifaggatták, hogyan neveli két kislányát. Nemcsak a gyermekkori sportolásról és célkeresésről, de az esetleges nehezebb időszakok kezeléséről is mesélt.

Ilyen a gyereknevelés a királyi családban

A következetes gyereknevelést nem lehet elég korán elkezdeni, és a jó útra való terelgetés az idő előrehaladtával sem ér véget. Ez alól még a brit királyi család sem kivétel, elég csak visszaemlékeznünk a királynő 90. születésnapi ünnepségére, amikor is II. Erzsébet még Vilmost is rendre intette.

Közös pancsi a gyerekkel? Dobó Ágiék és Istenes Bencéék is erre szavaznak!

Sokan megbotránkoznak, amikor a sztárok olyan fotókat tesznek ki a közösségi oldalaikra, amelyeken együtt fürdik az egész család. Vajon mi a bevett szokás, és mit mondanak erről Bencéék vagy éppen a szakértők?

Hogyan szoktassuk le a gyermeket a cumiról?

Sok szülő szembesül azzal, hogy gyermekének már rég le kellett volna szoknia a cumiról, de még mindig sír, hisztizik, ha nem kapja meg. Létezik valamilyen taktika, amivel leszoktathatjuk a gyermeket a cumizásról?

Szabó Zsófiék sok mindenben másként képzelték el a gyereknevelést

Mendel nappal alszik és éjjel van ébren. De Zsófi és Zsolt eddig jól bírják a gyűrődést, a Story Extra stábja pedig elkísérte a családot egy könnyed sétára.

Story Extra 2018-01-25


szerző:
2018.01.25. 16:15
Exkluzív jelenet a Válótársak 3. évadából!

Január 4-én a Barátok közt után visszatérnek a Válótársak! Az RTL Klub nagysikerű sorozatának vadonatúj, harmadik évadában elszabadulnak az érzelmek, és lesz, aki a bűn útjára lép!

Beliczai Balázs megénekelte az apaság pillanatait

Részlet a 20. évad 7. részéből:

Beliczai Balázs is a Showder apukák táborát erősíti, és úgy gondolta, ideje megénekelnie a valóságot. Az Édes kisfiam Cserháti Zsuzsától még sosem volt ennyire igaz... átírva.

Nézd meg itt a teljes adást!

Som-Balogh Edináék családjában sem egyszerűek a mindennapok!

Bár kívülről minden tökéletesnek tűnik Som-Balogh Edináék családjában, a színésznőnek is vannak nehéz napjai a gyerekneveléssel. Edina egy interjúban vallotta be, hogy nem könnyű két picivel otthon: ugyan úgy vannak nehéz napjai, mint bárki másnak.

Egy egyedülálló apa megható története

Zsolt egyedül neveli a kislányát, aki mindennap felteszi neki a kérdést, hogy neki miért nincsen anyukája. A kétségbeesett férfi mindent megtenne kislánya boldogságáért, így eljött az idő, hogy kérdőre vonja gyermeke édesanyját, Henriettát.

Fókusz 2017-10-18


szerző:
2017.10.18. 17:20

Story Extra 2017-10-16


szerző:
2017.10.16. 15:40
Az iskola kezdés senkinek sem könnyű, Jakupcsek Gabiéknak sem!

Hogyan hangolódtak Gabiék az iskolára? Hátrány lehet-e a kislányának, hogy ő ismert? De nemcsak erről, hanem a Konyhafőnök VIP-ben való részvételéről és élményeiről is mesélt!

Hierarchia a suliban - Mit tegyünk az iskolai kiközösítés ellen!

Ma reggel az ország összes sulijában becsengettek! Ezzel pedig nemcsak az új tanév vette kezdetét, hanem a piszkálódásoknak is, ami már az első osztályos gyerekek között is észrevehető a dominancia harc! Erről beszélt Heller Csilla pszichológus.

Mennyit mozogjon a gyerek? Kiderítettük!

Czanik Balázs fitness edző elárulta, mikortól kezdjen el mozogni rendszeresen a gyerek, valamint, hogy hogyan figyeljünk oda a táplálkozásukra. De vajon milyen összefüggésben állhatnak ezek a későbbi elhízással? Most megtduhatod!

Tényleg fontosak a különórák? Halljuk a szakembert!

Szőnyi Anikó, iskolapszichológus adott választ arra, hogy egy gyereknek mekkora a tűrőképessége, valamint, hogy mennyi az „egészséges” különóra mennyisége egy héten.

Fókusz Plusz 2017-08-26


szerző:
2017.08.26. 18:50
Zsolt: „Kitartunk egymás mellett!

Kitti és párja, Zsolt öt évvel ezelőtt egy társkereső oldalon ismerték meg egymást. Van egy két és fél éves kisfiuk, de Kittinek elege van abból, hogy férje nem segít a gyereknevelésben. Kitti azért jött a műsorba, hogy megkérje párját, változzon meg a kedvéért.

 

Hogyan próbálsz türelmes maradni?

Türelem a hosszú élet titka - ez a szólás fokozottan igaz, ha gyereknevelésről van szó. De milyen praktikákhoz folyamodnak a sztárszülők, ha igazán nehéz helyzettel szembesülnek? Ez a nap kérdése.

Állami vagy magániskolába járjon a gyerek?

A megfelelő iskola kiválasztása szinte minden szülőnek komoly fejtörést okoz, hiszen a 6-7 éves gyerekek jövője a tét. A sztárszülőket arról faggattuk: ők állami vagy inkább magániskolába járatnák gyereküket? Ez a nap kérdése.

Mi a legnehezebb a gyereknevelésben?

Egy vagy több gyereket nevelni csodálatos dolog. Rengeteg örömet okoznak az évek alatt - ugyanakkor természetesen nehézségekből sincs hiány. Sztárszülőinket most arról kérdeztük, szerintük mi a legnehezebb a gyereknevelésben?

Csenki Attila felfedte a mesekönyvek mocskos titkait

Részlet az első évad negyedik részéből:

Az újdonsült apuka nehezen birkózik meg a gyereknevelés nehézségeivel, de szívesen olvas fel kislányának. „Hetedhét országon keresztül”, megdöbbentő vizekre evez…

Szigorú szülő vagy?


szerző:
2017.07.20. 18:00
Szigorú szülő vagy?

Jó tanácsot adni gyereknevelésben rém egyszerű - főleg akkor, ha magunk még nem vagyunk szülők. Visszatérő kérdés a témában, hogy mennyire kell szigorúnak lenni a gyerekkel.  Mi most sztárszülőket faggattuk az ügyben. Szigorú szülő vagy? Ez a nap kérdése.

Story Extra 2017-07-20


szerző:
2017.07.20. 17:25
Laurának az minden vágya, hogy kislánya apaként tekintsen Ádámra

Laurának elege van abból, hogy kislánya fel sem ismeri édesapját, és minden férfit apának szólít. Nagyon szeretné, ha Kira édesapja megkomolyodna, és végre foglalkozna a lányával. Ádám megígérte, hogy helyrerázza az életét, és igyekezni fog, hogy jó apja legyen a gyereknek.

Laura:

Laura és volt párja már közös gyermekük megszületése előtt szakítottak. A 20 éves lánynak régóta nincs senkije, és abban reménykedik, hogy Ádám mellé áll közös gyermekük nevelésében. A lány jelenleg is várandós, de második gyermekének apjával sem alkot egy párt. Laura jelenleg anyaotthonban neveli Kirát, és az minden vágya, hogy Ádám kihozza őt onnan, és együtt neveljék fel a kislányt.

Erika nem tudott szó nélkül elmenni Ricsi anime külseje mellett

Ricsi animének öltözve robbant be a stúdióba, és Anikó rögtön megkérdezte tőle, kinek van beöltözve. A fiú elmondta, hogy külseje miatt sokan megszólják az utcán, de őt csak az zavarja, hogy nem a szemébe, hanem a háta mögött teszik. Péter anyukája nem tudta visszafogni magát, és megkérdezte a fiataloktól, hogy szerintük ezzel a furcsa szokással milyen példát mutatnak Zsani másfél éves kisfiának...

Fókusz 2017-06-20


szerző:
2017.06.20. 18:55

Fókusz 2017-06-16


szerző:
2017.06.16. 18:55
Mikor maradhat otthon egyedül a gyerek biztonságosan?

Sokan azt feltételezik gyermekeikről, hogy elég nagyok már ahhoz, hogy egyedül is otthon lehessen hagyni őket, biztonságban. Sajnos sok tragédia bizonyítja azt, hogy ez nincs így: az egyik ilyen például a hétvégén, Kistarcsán történt tragédia is. Egy hároméves kislány zuhant ki negyedik emeleti lakásukból. Az éjszakai műszakból hazaérő apja találta meg az utcán. A gyerek mindössze fél órát volt egyedül és tragédia lett a vége.

Fókusz 2017-05-16


szerző:
2017.05.16. 17:25
Michelisz Norbi kiveszi a részét a gyereknevelésből

Peller Anna és Lukács Miki vendége volt az autóversenyző. A házigazdák kíváncsiak voltak, hogy milyen érzés Norbi számára apának lenni, és hogy hogyan alakulnak majd az idei versenyek.

Fókusz 2017-04-05


szerző:
2017.04.05. 17:25

Rémálom volt a válás!


szerző:
2017.03.01. 17:52
Rémálom volt a válás!

Élete legnagyobb kudarca – ezt mondta saját válásáról Drew Barrymore nemrég egy tévéinterjúban. A színésznő tavaly vált el férjétől, akivel két gyereket neveltek, és bár jelenleg is tartják a kapcsolatot, a mai napig csalódottan gondol vissza félresiklott házasságára. Mint elmondta, a lehető leghagyományosabb módon szerette volna kislányait felnevelni, de ez egyszerűen nem történhetett meg a válás után. Szintén színész ex-férjével a jelenlegi helyzetből is megpróbálják a legtöbbet kihozni: az utóbbi hónapokban is többször csináltak családi programot négyesben a  gyerekekkel.

Miért vannak olyan nagyszülők, akik kizárják az unokákat az életükből?

Azt mondják nincs ideálisabb szerep a családban a nagyszülőkénél. Nekik már csak szeretniük kell az unokákat, a felelősség a szülőké. Vagy mégsem?

Házon kívül 2016-12-21


szerző:
2016.12.21. 22:40
PELLER ANNA ÉS MIKIKE: Annabellát nem lehet csak úgy elaltatni

Peller Annék kislánya szülei alvási szokásait vette fel, Annabella sokszor képes este fél tizenegyig is fennmaradni csak azért, hogy megvárja édesanyját. Persze a délutáni alvás sem maradhat ki a kislány életéből, amiről édesapja, Mikike gondoskodik.

Hol volt, hol nem volt...

Véget ért az iskola, véget ért a tanulás a szülőkkel, megkezdődhetett a készülődés a lefekvéshez. És hogy a kis lurkók igazán szépet álmodjanak, és jól aludjanak, elengedhetetlen volt az esti mesélés. Vivi nem örült, hogy nem kaptak babaágyat: így veszélybe kerülhet a szülők meghitt párkapcsolata.

Tivy büszkén nevezte el Málnának kislányát

Különös, hogy még csak most hangolódtak egymásra az ágyban, és máris ilyen nagy fába vágják a fejszéjüket közösen. Lehet, hogy a baba elmélyíti majd a kapcsolatukat?

Mici és Krisztián összekapott a gyereknevelésen?

Habár Mici választotta Krisztiánt, mégsem elégedett apai teljesítményével. Ez az elégedetlenség azonban kölcsönös. De mi lesz így a babával?

Dina:

A turbékoló szerelmesek ezúttal a jövőbe tekinthetnek? Az biztos, hogy kiderül milyen lenne számukra a házasélet...

Gyereknevelés: Mit tegyünk, ha elszakad a cérna?

Volt, hogy a fakanál is előkerült! Erdei Zsolt és a már tíz éves Viktor a Fókusznak mesélt arról, hogy hogyan próbálta szófogadásra bírni fiát és milyen eredménnyel.


 

ERDEI ZSOLT:

Erdei Zsolt 10 éves kisfia egy igazi belevaló csibész, szeret rossz fát tenni a tűzre. Ezzel rendszeresen próbára is teszi apukáját, aki különböző módszerekkel próbálja kordában tartani Viktort.

SEBESTYÉN BALÁZS:

Sebestyén Balázséknál csak úgy repülnek az évek, ugyanis szeptemberben már Benettnek is becsengetnek az iskolában. A műsorvezető azt sem bánja, ha kicsit eleven lesz a gyerek, hiszen ő is az volt iskolás korában. Balázs persze ugyanolyan fontosnak tartja azt is, hogy Benett betartsa a szabályokat, és jól érezze magát az új környezetben.

Minél több, annál jobb?


szerző:
2016.08.24. 18:00
Minél több, annál jobb?

Ma már különcségnek számít, ha valakinek 5-6 vagy akár több gyerek van. Pláne, ha az illető szülő egy híresség. Azt gondolhatnánk, nekik végképp nem fér bele az idejükbe, hogy ennyi gyereket neveljenek. Czutor Zolinak, a Belmondo frontemberének öt, Gerendás Péternek 9 csemetéje van, és úgy tűnik, meg sem kottyan nekik ennyi trónörökös. Vagy mégis? És mit szól ehhez a sok gyerek?

Story Extra 2016-08-24


szerző:
2016.08.24. 17:25

Fókusz 2016-08-09


szerző:
2016.08.09. 18:55
Kovács Patrícia megmondja, hova tegyük nyáron a gyereket

Amikor a Vakáció szó utolsó Ó-ja is felkerül a táblára, gyerekek hada özönlik ki az iskolákból és óvodákból, hogy megkezdje a nyári szünetet. Ezzel együtt a szülőknél kezdődik a fejfájás, hogy mikor, hova vigyék a gyereküket, amíg ők dolgoznak. De hogyan működik ez a színészeknél, akik sokszor a leglehetetlenebb órákban is dolgoznak. Kovács Patríciának szuper receptje van erre!
 

Fókusz 2016-07-26


szerző:
2016.07.26. 18:55

Fókusz 2016-07-25


szerző:
2016.07.25. 18:55

Story Extra 2016-06-28


szerző:
2016.06.28. 17:25
Családi háború: vesztésre álló apák

Apaellenes magyar bíróságokról, feljelentett, ártatlanul meghurcolt apákról, ellennevelésről nap, mint nap hall az ember. De, nem gondoltuk volna, hogy lesznek olyan férfiak, akik arcukat vállalva kiállnak a nyilvánosság elé, és beszélnek is. Elmondják, tehetetlenek, kisemmizettek pedig csak részt szeretnének vállalni közös gyermekük nevelésében, szeretésében.

 

Babavárás negyven felett!


szerző:
2016.05.10. 17:20
Babavárás negyven felett!

Jaksity Kata 40 éves kora után hozta világra harmadik gyermekét, aki azóta is rengeteg örömöt okoz neki. Persze nem ő az egyetlen, aki negyvenen túl vállalt gyereket, a világsztárok körében szinte trendivé vált ez a jelenség.

Ilyen az élet Kovács András Péter gyerekeivel

Részlet a 17. évad 2. részéből:

Éppen a minden unalmas korszakukat élik, vagy ha mégsem, akkor apával filozofálnak a rímek szabályrendszerén, ha pedig ez sem megy, akkor madarakat ölnek a puszta tekintetükkel.

Ha lemaradtál az adásról, kattints ide!

A háziasszonyok nem csak a mesében léteznek

Bár a valóságban talán már jobb dolguk van, mint Hamupipőkének, azért még így is tele vannak feladatokkal. A sztárok életében sem mindig könnyű összeegyeztetni a gyermeknevelést, a házimunkát a próbákkal és a fellépésekkel.

Előző rész (2016. március 23.)

Rudi megszegi a Zsolttal kötött megállapodását. Júlia rájön, hogy a gyerekei már nélküle is boldogulnak. Tóbiás végre segítséget kap a gyerekneveléshez. A cégtársak Miklós ellen fordulnak.

Szabó Patrícia kislánya nem fér a bőrébe

Mikor utoljára nálunk járt Szabó Patrícia és kislánya, Rozi, még picike volt, azóta viszont már egy kétéves nagylányt köszönthetünk a stúdióban, akinek már kibontakozóban van a személyisége, nagyon aktív, rengeteg energiája van és azt csicseregték a madarak, hogy igazi rosszcsont, sőt még anyukája kiskori énjén is túltesz…Hogy ez valóban így van-e arról Szabó Patríciát kérdeztük, akit elkísért Rozi is!

Mit tegyünk, ha felesel a gyerek?

Mindannyian látunk és hallunk olyan szülőket az utcán és játszótéren, hogy egyebet se tesznek, mint parancsolnak. Azonban a gyermek sem tűri ezt a végtelenségig, és ahogy cseperedik és öntudatásra ébred, egy idő után jogos ellenállásba fognak a szülők ütközni, ami ha nem vesszük elejét, könnyen elfajulhat. Mit tegyünk, ha felesel a gyerek? Erről kérdeztük Kéri-Kovács Zsuzsanna, gyermekpszichológust és Rókusfalvy Pált.
 

Mennyire szólhat bele a nagyszülő a gyereknevelésbe?

Kényes kérdés, hogy a szülő mennyire engedje, hogy a nagyszülők beleszóljanak a gyereknevelésre. Vékony mezsgye, amit nem könnyű megúszni sértődés nélkül, ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy a nagyszülők jelenléte egyértelműen fontos a gyerek életében, csak meg kell találni az egészséges határokat, de hogyan? Erről kérdeztük Bíró Eszter énekesnőt és Regős Judit családi tanácsadót.

Fogtündér, mikulás, jézuska: mit mondjunk róluk a gyereknek?

A gyereknevelés egyik sarokpontja az olyan mítikus figurák létezésének kérdése, mint a fogtündér, a húsvéti nyúl, vagy, hogy autentikusak legyünk, a Mikulás, vagy a Jézuska. Nem könnyű eldönteni, meddig és mit kommunikáljuk ez ügyben a gyerekekkel, úgyhogy két rutinos apukát hívtunk meg, hogy segítsenek eldönteni…Lányi Lala és Klausmann Viktor voltak a vendégeink.
 

Béres Alexandra kislányai teljesen más személyiségek

Béres Alexandra két kislánya olyan, mint a tűz és a víz. Tudjuk, hogy nincs két egyforma gyerek, de valljuk be, nem lehet könnyű két teljesen különböző személyiséggel megáldott gyerkőccel, meg úgy általában a két gyerekkel a velük járó feladatok is megduplázódnak. Hogy Szandi, hogy bírja a megpróbáltatásokat, arról faggattuk, valamint ismét elhozta magával a pici Flórát is!
 

Vita a Körúton szoptató anyáról

Hatalmas indulatokat keltett a Facebook-on az a fotó, amin egy nő az autóban, vezetés közben szoptatja gyermekét. A képet egy ex-rendőr készítette, és úgy tette fel az internetre, hogy az asszony és az autó is felismerhető legyen. A szoptató anyára záporoztak az indulatos kommentek, sokan még azt is megkérdőjelezték, hogy alkalmas-e gyermeknevelésre.

Rossz a gyerek? Ijesszen rá ezzel a rémisztő bohóccal!

Egy 65 éves férfi abból él, hogy bárki felbérelheti, hogy ebben az ijesztő bohócjelmezben terrorizálja a rakoncátlan csemetéket.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való