KERESÉS search-close

húsvét

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "húsvét"

„Zacskóban vitte el az ételt”

Papírzacskóban vitte el az ételt, és senkivel sem folytatott hivatalos találkozót sem az étteremben, sem azon kívül Gulyás Gergely. Így válaszolt a Híradó kérdésére a Miniszterelnökség, miután a 444.hu azt írta: Gulyás Gergely húsvét hétfőn együtt távozott egy étteremből a kormányközeli médiaholding kuratóriumának elnökével. Az étterem vezetése azt állítja: csak a dolgozók ebédeltek odabent húsvét hétfőn, a vendégek a szabályokat betartva csak elvitelre vásárolhattak ételt.

Pedig nem is ivott sokat…


szerző:
2020.04.15. 18:20
Pedig nem is ivott sokat…

Szó szerint világgá repült Lengyelországban egy autó, amelynek sofőrje vagy nem vette észre az előtte lévő körforgalmat, vagy nem akarta az időt húzni azzal, hogy megkerüli. A térfigyelő kamera felvételén ugyanis az látszik, hogy lassítás nélkül nekiszáguld a kőpadkának, ami dobbantóként a levegőbe emeli, és átrepíti a téren. Az autó végül egy épületben landolt. A sofőr túlélte a balesetet, és miután a tűzoltók kivágták a roncsból, bevallotta, hogy egy kicsit ivott húsvét alkalmából.

Így telt a húsvét Barátok közt


szerző:
2020.04.14. 19:33
Így telt a húsvét Barátok közt

A szereplők nehezen bírják egymás társasága nélkül, így napi szinten tartják a kapcsolatot, online. Például együtt főznek, de a húsvéti locsolkodás sem maradhatott el, amiért a hagyomány szerint járt a jutalom hímes tojás.

Összegyűjtöttük az év legkreatívabb locsolkodós megoldásait!

Egy fiatalokból álló csapat rapszámot is írt, mások drónnal, permetezővel, sokan pedig az internet segítségével locsolták meg idén a lányokat, hölgyeket, hogy 2020-ban se hervadjon el senki a koronavírus idején. A Fókusz összegyűjtötte a 2020-as év legkreatívabb megoldásait, avagy hogyan maradtak otthon az emberek és közben hogyan ünnepeltek. 

Húsvét a négy fal között, így telt az ünnep a sztároknál!

Az idei húsvét mindenki számára máshogy telt, mint az eddigiek. Ki a szűk családja körében, ki pedig egyedül ünnepelt. Megmutatjuk, hogyan telt a rendhagyó húsvétolás Peller Annáéknél, Németh Kristóf családjában, Sánta Juliskáéknál, vagy épp Lalinál!

ÚJ SLÁGER: Lali húsvéti dala


szerző:
2020.04.14. 17:14
ÚJ SLÁGER: Lali húsvéti dala

Idén az Éjjel-Nappal Budapest Lalija is magányosan töltötte a húsvétot, ennek ellenére igyekezett ünnepi hangulatot teremteni budapesti otthonában. A maga módján. És mivel szövegíró és dalszerző is volna, megihlette a magányosan eltöltött ünnep és írt is róla egy dalt, íme!

Húsvéti hagyományőrzés online

Videóra vették a locsolóverseket, és sok helyen a kamerába öntötték a vizet húsvét alkalmából. Zenekarok, tűzoltók, vízimentők, és civilek is az otthonmaradás mellett döntöttek ma, de a húsvéti hagyományt így is tartották, és online locsolkodtak, hogy a karanténban se hervadjanak el a hölgyek.

LOCSOLKODÁS MÁSKÉPP: Szódásszifon helyett online ment a locsolás

Videóra vették a locsolóverseket, és sok helyen a hölgyek helyett a kamerát locsolták meg. Rendhagyó módon tervezték az idei locsolást a fővárosi tűzoltók és vízimentők is. Nyúlon pedig hangosbemondós autó járta az utcákat. A verseket Dombóvári István mondta fel, a sofőr pedig szigorúan maszkban, és kesztyűben, másfél méteres távolságból locsolta meg azt, aki kimerészkedett a kapuba.

Szabad-e locsolni Barátok közt? - Karantén Húsvét

Nincs húsvét locsolkodás és piros tojás nélkül. Pontosan így gondolják ezt a sorozat szereplői is, akiket a karantén sem tarthat vissza attól, hogy kihozzák a maximumot a lehetőségekhez mérten. Kellemes ünnepeket kíván a Barátok közt stábja!

Húsvéti szentmise online

Húsvét vasárnap Magyarországon is online szentmisén és istentiszteleten szóltak a hívőkhöz az egyházak. Erdő Péter bíboros a teljesen üres Szent István Bazilikában azt mondta, hogy minden nemzedékben ugyanazok az elkeserítő események ismétlődnek, de nem értelmetlen körforgás az emberiség élete.

Üres templomokban kénytelenek ünnepelni a húsvétot

Üres templomokban kénytelenek ünnepelni a húsvétot a keresztény egyházak világszerte. A pápa az interneten keresztül szólt az emberekhez. A Vatikánban az üres Szent Péter bazilikában mondta el hagyományos köszöntőjét. Többfelé próbálkoznak alternatív megoldásokkal, Kolumbiában viszont sokan a kijárási tilalmat megszegve mégis szerveztek körmenetet.

BICIKLISEKNEK: Ha szereted Szentendrét, a húsvétot töltsd otthon

Szentendrén az önkormányzat az autós után a biciklisforgalmat is korlátozta az ünnepek idején. Fülöp Zsolt, a város polgármestere azt mondja, a Duna-part, a korzó és a belváros is kerékpárosokkal volt tele, mert néhányan az autó helyett biciklire szálltak.

Tömeg volt nagyon sok üzletben húsvét előtt

Tömeg volt nagyon sok üzletben húsvét előtt. Nem csak az élelmiszer, a barkácsboltok is tele voltak. Több annyira, hogy gyakorlatilag nem lehetett tartani az ajánlott távolságot. Egyre több helyen döntenek úgy, hogy egyszerre csak annyian lehetnek bent, ahányan biztonságosan elférnek az üzletben. Sőt Szegeden ma ki sem nyithattak a piacok, és a barkácsboltok.

Húsvét a karanténban

A szomszédunkban élő szenteknek nevezte Ferenc pápa a járvány alatt a betegekért életüket is feláldozó papokat, orvosokat és nővéreket. Az egyházfő a kijárási tilalom miatt hívők nélkül tartotta meg a csütörtök esti szentmisét - mint ahogy idén egész Európában leginkább otthon ünneplik az emberek idén a húsvétot.

Szertartások felvételről

Üres templomokban végzik a húsvéti szertartásokat a papok és lelkészek, a felvételeket élőben és később is visszanézhetik a hívek - így telik az egyik legnagyobb egyházi ünnep a koronavírus járvány idején. A történelmi egyházak vezetői azt kérik, idén otthon ünnepeljék a hívek Jézus feltámadását. A görög katolikus templomokat ugyanakkor nagyszombaton újra megnyitják a hívek előtt szigorú feltételekkel és csak egyéni imádkozásra.

Így húsvétoltunk tavaly


szerző:
2020.04.10. 14:54
Így húsvétoltunk tavaly

Kígyózó sorok a boltokban, teltház a szállodákban, nyuszisimogatás az állatkertben, tűzoltós locsolkodás Pécsett, palóc locsolkodás Hollókőn és átokűző tojásfestés a szentendrei skanzenban. 2019-ben egész más volt a húsvét, mint idén.

Tömeg és feszültség a boltokban

Tömeg a húspultoknál, megpakolt bevásárlókocsik - megrohanták az emberek a nagy élelmiszeráruházakat a húsvét előtti utolsó munkanapon. Az RTL Híradó körképe alapján a legtöbb vásárló igyekezett megfelelő távolságot tartani egymástól a boltokban. Sokan azonban fittyet hánytak az előírásokra, ráadásul maszk vagy kesztyű nélkül mentek bevásárolni a hosszú hétvégére. Az egyik nagy áruházlánc limitálta az üzletbe lépők számát, hogy így védjék őket és a bolti dolgozókat is.

Távol tartanák a tömegeket a kistelepülések

Bezárkóznak a kistelepülések húsvétkor. Máskor örülnek a turistáknak, most azonban a járvány miatt távol tartanák a tömegeket több olyan faluból is, ami általában népszerű célpont az ünnepi hosszúhétvégéken. A koronavírus-járvány miatt Hollókőn elmarad a hagyományőrző húsvéti locsolkodás, a szentendrei skanzenben sem tartják meg a programokat, Zebegényben pedig behajtani tilos táblákat tettek ki a mellékutcákba.

Nem olyan lesz az idei húsvét, ahogy megszoktuk

Egyre többen szegik meg a kijárási korlátozás szabályait. A rendőrök eddig több mint kétezer esetben intézkedtek ilyen ügyben és majdnem 500 feljelentést tettek a szabályszegők ellen. Az Operatív Törzs türelmet kér az emberektől. A kijárási tilalom elvileg egy hét múlva jár le, de Orbán Viktor ma azt mondta: szerdán döntenek az esetleges meghosszabbításról. A kormányfő szerint aligha lesz idén olyan a húsvét, ahogyan azt megszoktuk.

Maximum 5 százalékkal drágulhat a tojás

Legfeljebb 5 százalékkal drágulhat a tojás Húsvétig - a Terméktanács szerint. Azt ígérik, nem kell áruhiánytól tartani, hiába vásárolnak harmadával több tojást a magyarok, mióta veszélyhelyzetet hirdetett a kormány. A Híradónknak nyilatkozó üzletláncnál azt tapasztalják, az emberek egyelőre visszafogottan vásárolnak a közelgő ünnepre. 

Ötödével drágult a sonka

Ötödével drágább a sonka az afrikai sertéspestis miatt, de mindenkinek jut belőle Húsvétra a koronavírus ellenére - így számol a Hússzövetség. Az Agrárgazdasági Kamara elnöke azt mondja, nem lesz áruhiány. Az RTL Híradó úgy tapasztalta, az emberek egyelőre visszafogottan vásárolnak a közelgő ünnepre. 

Akár 85 százalékkal is visszaeshet a turizmus húsvétra a koronavírus miatt

Akár 85 százalékkal is visszaeshet a turizmus húsvétra a koronavírus miatt - erre készül a Magyar Turizmus Zrt. A szakmai szervezet által nyilvánosságra hozott adatok szerint már most felére esett vissza Budapesten a szállodai foglalások száma. Vidéken egyelőre valamivel jobb a helyzet. A miniszterelnök úgy fogalmazott: a turizmust derékba vágta a koronavírus, a nehéz helyeztbe került ágazatok megsegítéséről már a következő kormányülésen dönthetnek.

Saját fészkében pusztult el a gólya, valószínűleg egy másik gólya végezhetett vele

A saját fészkében elpusztult fehér gólyához riasztották a Madárkórház Alapítványt a mikepércsi rendőrök, húsvét vasárnap. A fészekben maradt öt tojást emelőkosaras jármű segítségével mentették ki a Madárkórház és az áramszolgáltató munkatársai.

EXTRA VIDEÓ: Mit ne csinálj húsvétkor, more?!

Gáspár Győző úgy döntött, az online nézőinek is szeretne segíteni, így elindította a „Mit ne csinálj, more!” rovatot. Az első adásban pedig azt boncolgatja Győző, hogy mi az, amit ne csináljunk semmiképpen sem húsvétkor. Bizony, bizony! Ha szeretnéd elkerülni az ünneppel járó kellemetlenségeket, akkor nézd meg  a videót, és szívleld meg a műsorvezető tanácsát, aranyat ér, ezt garantáljuk!

 

Sonkáért és tojásért is sorok kígyóztak

Az év egyik legforgalmasabb napjára sikerült a szombati az üzletekben, mert annyian hagyták az utolsó pillanatra a húsvét előtti bevásárlást. Sonkáért és tojásért is sorok kígyóztak. A Kereskedelmi Szövetség úgy számol, 5 százalékkal többet vásároltunk idén húsvétra, mint tavaly. A zöldségeket és a kenyeret lényegesen drágábban, a tojást viszont olcsóbban adták, mint egy éve.

Valóban jó öltet húsvétkor nyuszit adni ajándékba?

Valószínűleg minden szülő találkozott már húsvét környékén a kéréssel: hadd kapjak nyuszit húsvétra! De biztosan jó döntés háziállatot venni a gyereknek? A megunt nyuszik sokszor az utcára, az ismerősökhöz, vagy éppen a levesbe kerülnek. Ez lenne a felelős állattartás?

Körkép: Ki mit nem tud a húsvétról?

Te tudod, hogy miért festünk piros tojást? És azt, hogy miért locsolkodunk húsvétról? Az utca emberét is megkérdeztük a piros betűs ünnepről!

Tömeg a boltokban húsvét előtt

Tömeg a boltokban - a kereskedelmi szövetség szerint nagyobb lesz az idei húsvéti forgalom, mint tavaly. A négy napos hosszú hétvégén a legtöbb bolt csak szombaton lesz nyitva, ezért már ma is rengetegen vásároltak. És mivel sokan utaznak az ünnep alatt, nagyobb forgalomra kell számítani az utakon és a pályaudvarokon is.

A magyar sonkákat ajánlják húsvétra

Hogy ne legyen váratlan meglepetés a húsvéti asztalnál, a sonkákat ellenőrzi a Nemzeti Élelmiszerláncbiztonsági Hivatal. Nagy az árkülönbség a sonkák között, de a szakemberek azt javasolják, hogy a hazai termékeket válasszák, mert jobb a minősége, és visszakövethető az eredete. Két hét van Húsvétig, ma is sokan vásároltak az ünnepre.

Eta néni újra dekorál: díszvilágítás után tojásfa

Eta néni újra dekorál. A karácsonykor több ezer égővel kivilágított házáról ismert dabasi asszony ezúttal húsvétra alkotott nem mindennapi látványt. Nagyjából 500 tojást gyűjtött össze eddig, azokkal díszíti udvarát. Azt mondja, többen kérték tőle, hogy ne csak karácsonykor dekoráljon. Bár a portája az utcáról is jól látható, most elsősorban a családjának akart kedveskedni.
A tojsáfáról készült képekből ide kattintva láthat többet.

ETA NÉNI DEKORÁL: nagyjából 500 tojás lóghat a fán

A világítós ház - csak így nevezik a Dabason élő Eta néni udvarát, amit évről-évre több ezer izzóval díszít fel karácsony előtt. Eleinte csak megálltak a ház előtt az autósok a látvány miatt, aztán mivel évről évre egyre többen jöttek, tavaly megnyitotta udvarát, ami valóságos turistalátványossággá vált. Azt mondja, eleinte nem akart nagy felhajtást húsvétra, de addig nyagatták, míg belement, és bevásárolt. Olyan Eta nénisen.
A Híradó riportját, ide kattintva nézheti meg.

Így kívántak boldog húsvéti ünnepeket a sztárok

A sztárok közösségi oldalain is minden a húsvéti ünnepekről szólt az elmúlt napokban. Legtöbbjüknek a munkával teli hétköznapok után azért is jön "kapóra" ez az ünnep, mert végre együtt lehet a család.

Németh Kristóf thaiföldi kalandjai

Németh Kristóf kisfiával, Lócival érkezett hozzánk, és nem csak thaiföldi kalandjairól mesélt nekünk, hanem magánéletéről is!

Sokan választottak szabadtéri programot húsvétkor

Hosszú sorok a szabadtéri rendezvények előtt, miután javult az idő, sokan döntöttek a kinti húsvéti programok mellett. A győri állatkertbe majd 7 ezren látogattak el, a nyuszis játékok mellett meg lehetett nézni az állatok etetését. A budapesti vasúttörténeti parkban is jóval több kisvonatot kellett üzembe állítani, mert olyan sokan voltak.

Vödörnyi víz hervadás ellen

Vödörből, hideg kútvízzel locsolták meg idén is a hollókői lányokat. A hagyományőrző húsvéti locsolkodásra több ezren kíváncsiak minden évben. Győrújbaráton, Szentendrén is vödörnyi vízzel kergették a lányokat, nehogy elhervadjanak. Előtte persze egy-egy locsolóverset elmondtak.

 

Elmaradt a húsvéti razzia


szerző:
2018.04.02. 18:14
Elmaradt a húsvéti razzia

Idén elmaradt a húsvéti országos razzia az utakon. A rendőrség szerint azért, mert egyre kevesebb az ittas vezető. Ellenőrzés azért hétfőn is több helyen volt. Veszprémben például csokinyulat kaptak a szabályosan közlekedő autósok.

 

ÍGY TELT A HÚSVÉT: Locsolkodás, nyuszisimogatás és kisvasutazás

Hagyományos húsvéti locsolkodás Hollókőn, nyuszisimogatás Győrben, és kisvonatozás a budapesti vasúttörténeti parkban. Itt jóval több kisvonatot kellett üzembe állítani, annyi volt a látogató.

Az ország legnagyobb tojásfája

Csodálatos látvány a Somogy megyei Kéthelyen. Ott áll az ország egyik legnagyobb tojásfája, amit körülbelül hétezer hímes tojás díszít. Sőt a mellette lévő nyúl három méternél is magasabb.

 

Vigyázat a húsvéti habzsolással!

Az RTL Híradónak nyilatkozó dietetikus arra figyelmeztet, hogy ne kóstoljunk meg mindent, ami a húsvéti asztalra kerül, és mindenképpen igyunk sok vizet. A gyomorpanaszokat azzal is megelőzhetik, ha az ünnepek után kímélőbb étrendre váltanak néhány napig.

 

Rendkívüli időjárás húsvét vasárnapján

Csak átmeneti volt a szép idő, viharos szél tette tönkre sokfelé a húsvéti programokat. Országszerte alig sütött ki a nap. A rossz időben a vártnál kevesebben voltak a szabadtéri programokon.

 

Sorban álltak a meleg ételért

Főleg hajléktalanok és nyugdíjasok álltak sorba az ételért Debrecenben. Több száz adag paprikáskrumplit, húsvéti szendvicset osztott ki a nélkülözőknek a Magyar Református Szeretetszolgálat. Többségük azt mondta, más módon nem tudott volna meleg ételhez jutni az ünnepek alatt.

Tumultus volt a boltokban

Akkora volt a tömeg a boltokban, amire még a kereskedők sem számítottak. Sokan a szokatlanul hideg márciusi idő miatt halasztották a bevásárlást az utolsó pillanatra, mások pedig a kormánytól kapott Erzsébet-utalványt akarták elkölteni még az ünnep előtt.

Nagypéntek: még a harangok sem szólalnak meg

Nagypénteket ünneplik ma világszerte a keresztények. Ez az a nap, amikor a hagyomány szerint Jézus Krisztust megfeszítették. Ez az egyházi év legcsendesebb napja, ilyenkor nem szólalnak meg a harangok sem.

Esős, hűvös idő a húsvéti hosszú hétvégén

Sokan a rossz idő ellenére is a Balatonon töltik a hosszú hétvégét, ugyan a part kihalt, a büfék egy része már kinyitott és sokan az esőben is sorba álltak a lángosért.

NAGYPÉNTEK: Három méter magas homokszobor Jézusról

Nagypéntekre készült el Tinnyén egy majd három méter magas Jézus szobor homokból. Egyelőre az eső miatt sátor alatt van. Monostori Ferenc azt a pillanatot örökítette meg, amikor Krisztus kereszthalált hal.

Húsvét: tömeg a boltokban

Óriási dugók az utakon, tömeg a boltokban és a piacokon. Holnap kezdődik a négynapos húsvéti hosszú hétvége, sokan halasztották az utolsó pillanatra az ünnepi sonka és tojás beszerzését.

Húsvéti ki mit (nem) tud

Ha Húsvét, akkor elmaradhatatlanok a klasszikus locsolóversek. Lépjünk most túl az unalomig ismételt „zöld erdőben jártam…” verzión és lássuk, hogy milyen ötletekkel készülnek idén a locsolni induló férfiak.

Csokinyúl, sonka – megkezdődött az utolsó roham

Még most várják az utolsó, nagy rohamot húsvét előtt a kereskedők. A piacokon és az áruházakban is sokan válogatnak a csokinyulak és a sonkák között. A tojást sokan még csak ezen a héten veszik meg. Akik így döntöttek, valószínűleg jobban jártak, a piacon ugyanis most 32-35 forintért is lehet tojást vásárolni, míg 2 héttel ezelőtt 50 forintot is elkértek darabjáért.

Ne vezessünk ittasan húsvétkor!

Húsvétkor se vezessünk ittasan, ne szálljunk be olyan sofőr mellé, aki ivott és főleg ne kínáljuk autós vendégeinket alkohollal – ezt tanácsolja a rendőrség az ünnep előtt. Idén sem lesz kiemelt húsvéti razzia, de ettől még bárkit ellenőrizhetnek a rendőrök az utakon, és ha valakinél jelez a szonda, büntetésre számíthat, akár a jogosítványát is elvehetik.

Reese Witherspoon így készül a húsvétra

Még egy hét hátravan a húsvéti ünnepekig, de Reese Witherspoon képtelen volt tovább várni: otthona csinosításához már hozzá is fogott. Ehhez kisebbik fiát hívta segítségül: James-szel a szivárvány minden színében festettek tojásokat.

Hajdu Steve rendhagyó locsolóverssel készült anyósának

A Kifőzde mai vendége sokat dolgozik, és lassan indulnak a nyári színházak. De előbb még most húsvétkor Észak-Angliába mennek felesége, Alexandra szüleihez. Ahol korábban már próbálta népszerűsíteni a magyar hagyományokat: meglocsolta a helyieket, akik egyáltalán nem tudták mire vélni a történteket...

Lesz elegendő tojás húsvétra

Lesz elegendő tojás húsvétra a Baromfi Terméktanács szerint. Az ünnepi időszakban 30-40 százalékkal több tojás fogy, mint egy átlagos hónapban. A hazai termelők a szükséges mennyiség 80 százalékát termelik, a többit az Európai Unióból – főként Lengyelországból hozzák be. 

A magyar sonkát ajánlják

Egyelőre csak gusztálják a vevők a húsvéti sonkát a boltokban, az igazi nagy roham közvetlenül az ünnep előtt várható. A hússzövetségnél azt tanácsolják a vásárlóknak, hogy magyar sonkát vegyenek, lehetőleg ismerős hentestől, és figyeljenek az árra, mert a sonkánál is igaz, hogy a drágább általában jobb minőségű.

 

Húsvétig drága marad a tojás

50 és 60 forint között ingadozhat majd a tojás darabja a következő hetekben. Korábban úgy számoltak, tavaly év végéig lehet áremelkedés. A vártnál is nehezebben pótolják a tojótyúkokat Európában, amelyek még a nyári rovarirtószeres botrányban vesztek oda. A KSH szerint egy év alatt csaknem 40 százalékkal drágult Magyarországon a tojás.

Vajon a Barátok közt szereplőinek mit hozott a nyuszi?

Hat évvel ezelőtt olyan szerencsében volt részünk, hogy a híres sorozat kulisszái mögött - egy kamera társaságával – beleshettünk a szereplőkhöz. Kiderült, nem mindenki tudott locsolóverset mondani, és arra is fényderült, ki tud spontán bolondozni és vagánykodni.

Rendkívüli áprilisi havazás

Szakadó hó az ország több területén. Húsvét helyett szinte karácsonyi látványra ébredtek sokan. 20 éve volt utoljára hasonló időjárás áprilisban. 1997-ben ilyenkor sok helyen meg is maradt a hó. Rengeteg nézői felvételt kaptunk az ország minden tájáról. Még holnap is folytatódik az extrém időjárás, csak hó helyett erős széllel kell számolni.

9 halott az utakon húsvétkor

Szomorú összegzés: kilencen haltak meg az utakon, a hosszú hétvégén. 169 olyan baleset történt, ahol megsérült valaki, 39-en súlyosan. A mentők azt mondják a szokásosnál is több balesethez riasztották őket. A rendőrök csaknem 400 ittas vezetőt állítottak meg az ünnepek alatt.

Így ünnepelték a húsvétot!


szerző:
2017.04.18. 17:25
Így ünnepelték a húsvétot!

A hétvége a sztárok körében a húsvétolásról szólt – többen meg is mutatták közösségi oldalaikon, hogy telt számukra ez a pár nap.

Story Extra 2017-04-18


szerző:
2017.04.18. 16:55
Breaking: Palvin Barbiként pózolt Lukács Miki?

A csinos modell bemutatta, hogyan színlelhetjük, hogy egy fesztiválon vagyunk, vagyis kitalálta, hogy miként bulizhat otthon a rendezvény ideje alatt. Nem kell más hozzá, mint egy egyrészes fürdőruha és egy trópusi szobanövény. Állj a közelébe, látszódjon, hogy egy fehér fal van mögötted, de a villanykapcosló se maradjon le a fotóról! Ezután már csak boldogan kell vigyorgni. Miki már mutatja is a többi érdekesség mellett.

Intenzív falatozás után fogyókúrába kezdett Keleti Andi

Peller Anna és Lukács Miki felköszöntötték a névnapos táncművészt, majd arra is kíváncsiak voltak, hogyan telt Andiéknál a húsvét.

Hollókői locsolkodás: vödörből, kútvízzel

Vödörből, hideg kútvízzel locsolták meg idén is a hollókői lányokat. A hagyományőrző húsvéti népszokásra több ezren kíváncsiak minden évben. A háromnapos Hollókői Húsvéti Fesztivál a helyiek szerint kicsit fárasztó, de számukra fontos, hogy őrizzék a palóc húsvét szokásait.

Tűzoltóautóval is locsoltak

Ábrahámhegyen biztosra mentek, és tűzoltófecskendővel locsolták meg a lányokat Húsvéthétfőn. Máshol - némileg kíméletesebben - csupán vödörrel, a legtöbb helyen azonban maradtak a jól bevált kölninél. A módszer különbözött, viszont mindenhol elhangzott egy-egy locsolóvers vagy dal. A néprajzkutató szerint az ilyen mondókák pajzánok és viccesek.

Sonka után jöhet a mozgás

Átlagosan egy-két kiló is felszaladhat húsvétkor az emberekre, ha nem figyelnek, ezt mondja a híradónk által megkérdezett személyi edző. Több fitneszterem most is nyitva volt, sokan edzettek. Volt, aki megszokásból, más viszont kifejezetten azért, hogy ledolgozza az elmúlt napokban elfogyasztott húsvéti sonkát.

 

PALÓC HÚSVÉT: Nő nem marad szárazon

A háromnapos Hollókői Húsvéti Fesztiválra sokan azért érkeznek, hogy hagyományos, jéghideg kútvizes locsolkodást lássanak. Bár a locsolkodás miatt jönnek a legtöbben, a hollókőieknek ez nemcsak turisztikai rendezvény, szigorúan tartják a nagyhét hagyományait.

Lady Los Angeles elmesélte, milyen a húsvét Amerikában

Alföldiék arra voltak kíváncsiak, milyen a húsvét Amerikában. Ebben Ildy Lee volt a műsorvezetők segítségére, akivel skypeon keresztül beszélgettek.

Élő nyuszit ajándékba: tedd, vagy ne tedd?

Megérkezett a stúdióba Dr. Koleszár István, aki elmondta, hogy egyáltalán nem ért egyet azzal, hogy Húsvétkor élő nyuszit ajándékoznak. A kisállatokért felelősséggel tartozunk, így a doktor úr azt tanácsolja, hogy örökbefogadás helyett inkább menjünk menhelyre, és simogassuk meg őket ott.
 

Alföldi svábbogárra cserélné a húsvéti nyuszit?

A különböző nemzeteknek különböző húsvéti hagyományaik vannak, Annáék pedig összegyűjtöttek néhányat. Ausztráliában például utálják a nyulat, ezért nyuszi helyett egy bilby nevezetű erszényes vette át a tapsifüles szerepét. Kiderült, hogy Anna perfektül beszél németül, és még eszkimó ősei is vannak.

A nyuszisimogatás volt a sláger

Húsvéti forgatag volt ma országszerte sok helyen. A legnépszerűbb program ilyenkor a nyúlsimogatás - Miskolcon volt olyan kisgyerek, aki most látott először közelről nyulat. Persze az állatokkal való barátkozáson túl egyéb programokon is részt vehettek a gyerekek, így kukoricát morzsoltak és kipróbálhatták milyen mezítláb gesztenyén, szalmán, vagy bárányszőrön sétálni.

Ittas autósok: pórul járhatnak biztosítási ügyekben

Biztosítási ügyekben is pórul járhatnak az ittas autósok. Erre figyelmeztetnek a biztosítók húsvéti közleményükben. Ilyen esetben akár ötmillió forintig is behajthatják a kártérítést attól a sofőrtől, aki részegen ült a volánhoz. A vétlen, de ittas sofőrnek pedig nem jár kártérítés. Az RTL Híradónak nyilatkozó orvos szerint már egy kupica pálinkától is lassabb lehet a reakcióidő. A rendőrök hétfőn sokfelé szondáztatnak. 

Nézd meg te is, hogyan ünnepelnek kedvenceid!

Ahány ház annyi szokás, nincs ez másként a hírességekkel, valamint a húsvéti készülődéssel sem! Kinek, mi kerül ilyenkor az asztalára és, hogyan töltik a szabadidejüket a közszereplők? Megmutatjuk!

Játsszunk el a gondolattal: mi lenne, ha Jézus ma élne?

Valószínűleg nincs még egy annyira titokzatos személy az emberiség történetében, mint a keresztény hit egyik legszentebb alakja, Isten fia, Jézus. Több milliárdan hisznek benne és mégis vannak, akik kételkednek a létezésében, a halálában, a feltámadásában. Ezúttal bizonyítékokat kerestünk. Nyomokat arra, hogy Jézus valóban élt és tanította az embereket. Aztán továbbgondoltuk és feltettünk pár furcsa kérdést is. Mi lenne, ha Jézus éppen ma élne? Mit szólna ehhez a világhoz? Mit tanítana? Mi lenne a foglalkozása?

Fókusz Plusz 2017-04-15


szerző:
2017.04.15. 18:50
Húsvét: Miért éppen sonka és tojás?

Sokaknak a nyúl kapcsolódik leginkább a húsvéthoz. Pedig a Híradónak nyilatkozó néprajzkutató szerint valószínűleg egy egyszerű fordítási hiba miatt került a húsvéti jelképek közé. Például a bárány viszont valódi jelentéssel bír, egyre több családnál kerül a húsvéti asztalra.

Bérelni is lehet nyulat húsvétra

Bérelni lehet a nyulakat Szegeden. Már hetekkel az ünnepek előtt lefoglalták a legtöbbet. Vannak, akik csak néhány napra tartják meg a kis állatokat, de olyanok is akik több hónapig is gondozzák a nyuszikat. Az állatvédők azt mondják, jobb bérelni, mint vásárolni és utána kidobni az állatot, de ők a bérlést sem tartják a legjobb megoldásnak, ezért inkább az állatsimogatókat javasolják.

Tumultus a boltokban húsvét miatt

Óriási tumultus volt az üzletekben! Hosszú sorok voltak a pultoknál, a pénztáraknál, sőt a parkolókban is. Például az egyik győri hipermarket parkolójában annyi volt a kocsi, hogy több mint fél óra alatt lehetett csak kijutni. Mindennek oka, hogy pénteken is zárva voltak és húsvét miatt két napig megint zárva lesznek az üzletek. Emiatt a boltokban kétszer akkora volt a forgalom, mint egy normál szombaton.

SZABÓ KIMMEL TAMÁS: Vajon felismernénk Jézust a sok hamis próféta között?

A PASSIO XXI című zenés drámában Szabó Kimmel Tamás úgy akarta megformálni Jézus alakját, hogy abban ne befolyásolja az egyház által kialakított kép. Azt mondja annál, hogy ki hogy néz ki, volt-e szakálla vagy nem, sokkal fontosabb hogy mit mondott és hogyan élt.

Ajándék beteg gyerekeknek

Húsvét a kórházban, beteg gyerekeknek vittek ajándékot a pécsi motorosok. Így akarták szebbé tenni azok hétvégéjét, akik kénytelenek a kórházi ágyban tölteni az ünnepet. Kisebb játékokkal, plüssállatokkal és édességekkel csaltak mosolyt a betegek arcára. A klinika dolgozói szerint az osztályon harmincan vannak, akik húsvétkor nem lehetnek otthon, nekik minden ajándék nagy segítséget jelent.

Az év legcsendesebb napja

Nagypéntek van. Ez az a nap, amikor a hagyomány szerint Jézus Krisztust megfeszítették. Ez az egyházi év legcsendesebb napja, ilyenkor nem szólalnak meg a harangok sem. A néphagyomány szerint nagypénteken kioltották a tüzet is, és csak másnap gyújtották be újra.

Húsvét előtti roham a boltokban

Akár 40 milliárd forintot is költhetünk a húsvéti bevásárlásra az előrejelzések szerint. A boltok és piacok csütörtökön mindenhol tele voltak, mert holnap nagypéntek, ami ebben az évben már munkaszüneti nap. A karácsony után a húsvét a legforgalmasabb időszak a boltokban.

Hogyan készülsz a húsvétra?


szerző:
2017.04.12. 17:25
Hogyan készülsz a húsvétra?

Mivel a húsvét az újjászületés ünnepe időszerű a tavaszi nagytakarítást előtte megtartani. Azaz jóval többről van szó, mint a lakás kicsinosításáról. A művészválogatott játékosait kérdeztük arról, ők hogyan készülnek a húsvétra?

Kellemes húsvéti ünnepeket!

A klasszikussá vált francia filmet A mi kis falunk rendezője viszi színpadra. De ki alakítja Jean-Paul Belmondót? A riportból kiderül!

Story Extra 2017-04-12


szerző:
2017.04.12. 16:55

Már a nyuszi is ráharapott


szerző:
2017.04.08. 17:25
Már a nyuszi is ráharapott

Reggeli 7:15-től, húsvét hétfőn Annával és Mikivel!

Vizes is lehet a sonka

Vizes sonka – ez nem egy új fajta hús, a Hússzövetség figyelmezteti a vásárlókat arra, hogy a hónapok helyett, a gyorspácolt sonkák napok alatt meglepetést okozhatnak otthon szeleteléskor, ezért érdemes alaposan végigolvasni a címkét, mielőtt hazaviszik a kiválasztott darabot. Nem csak a pácolás, az árak is változtak. Drágult a sertés és a szövetség elnöke szerint lesz még drágább is.

Április 17-én startol a Reggeli


szerző:
2017.04.03. 14:30
Április 17-én startol a Reggeli

Az RTL Klub megújult reggeli műsorát a húsvéti nyuszi hozza! Peller Anna és Lukács Miki húsvét hétfőn köszönti először a nézőket a piacvezető kereskedelmi csatornán.

A húsvéti nyuszi hozza a Reggelit!

Nem a ló hozza, nem is a gólya hozza, hanem a húsvéti nyuszi! Április 17-től minden reggel Reggeli a két házigazdával, Peller Annával és Lukács Mikivel! 

Tudtátok? Vajon mindenki tisztában van azzal, hogy mit ünneplünk húsvétkor?

Négy évvel ezelőtt a Fókusz stábja ismét egy hatalmas projektbe kezdett, és megkérdezte az utca emberét, tudják-e pontosan, mit is ünneplünk húsvét hétfőn. Na és nagypénteken? Akkor azt már félve kérdezzük, vajon mit szimbolizál húsvétkor a tojás és a nyuszi?

 

Nagypéntek is pihenőnap lett

Egy nappal kevesebbet kell dolgozni. Az Országgyűlés elfogadta, hogy a húsvét előtti péntek, Nagypéntek is pihenőnap legyen. Ezzel 11-re nőtt a munkaszüneti napok száma. A kormány szerint ezzel mindenki jól jár, a munkáltatók viszont jelezték, ez újabb terhet jelent számukra. Az MSZP is megszavazta a javaslatot, ugyanakkor szerintük fontosabb dolgokkal kellene foglalkoznia a kormánynak.

Nagypéntek is munkaszünet lett

Az Országgyűlés kedden a Fidesz-KDNP képviselőinek javaslatára munkaszüneti nappá nyilvánította nagypénteket, így idén április 14-től négynapos munkaszüneti ünneppé válik a húsvét.  

Munkaszüneti nap lesz nagypéntek

Ezt Orbán Viktor jelentette be a Magyarországi Református Egyházak Zsinatának emlékülésén. A miniszterelnök azzal indokolta a döntést, hogy a jövőre tartandó reformáció emlékéve alkalmas pillanat arra, hogy ezzel a lépéssel a nagypéntek méltó megünneplését elősegítsék. 

Ajándékot kaptak a farmerek, de csak olaj volt a tűzre

Napok óta nem tudnak rendesen étkezni a versenyzők, de húsvét alkalmából kaptak egy kis sonkát, tojást és kalácsot. Az adaggal azonban nem voltak kibékülve, és volt, aki tolmácsolta korgó gyomra panaszát.

Sanya locsolóverse


szerző:
2016.03.29. 20:00
Sanya locsolóverse

Sanya Vivinek szóló locsolóversében bravúrosan hozta közös nevezőre a testépítés modern fogalmait a több száz éves néphagyománnyal. Szavazz, melyik locsolóvers tetszett a legjobban!

Sándor locsolóverse


szerző:
2016.03.29. 20:00
Sándor locsolóverse

Dóri számára szedte rímekbe rövid, de annál egyértelműbb mondanivalóját. Szavazz, melyik locsolóvers tetszett a legjobban!

Norbi locsolóverse


szerző:
2016.03.29. 20:00
Norbi locsolóverse

Cintiának írt pajzán húsvéti költeményt, és még a papír hátoldalát is kicifrázta. Szavazz, melyik locsolóvers tetszett a legjobban!

Gergő locsolóverse


szerző:
2016.03.29. 20:00
Gergő locsolóverse

Briginek írt locsolóverset. De vajon mi lehet a költemény utolsó szava? Szavazz, melyik locsolóvers tetszett a legjobban!

Márk locsolóverse


szerző:
2016.03.29. 20:00
Márk locsolóverse

Locsolás előtt Laura szépségéről írt ódát. Szavazz, melyik locsolóvers tetszett a legjobban!

Attila locsolóverse


szerző:
2016.03.29. 20:00
Attila locsolóverse

Diának és Heninek írt rövid, de annál frappánsabb költeményt. Szavazz, melyik locsolóvers tetszett a legjobban!

Melyik Farmerlegény locsolóverse lett a legütősebb? Szavazz!

Húsvétkor a férfiak természetesen a tanyán sem feledkeztek meg arról, mit szokás tenni a hímes tojásért cserébe. Fel is szerelkeztek egy-egy vedér vízzel, nehogy a lányok hervadozzanak az ünnep után. A locsoláshoz mindegyikőjük locsolóverset költött a Farm egyik menyecskéjének.

Vödör vízzel várták a lányokat a locsolkodók

A gondosan megírt versek után előkészítették a vödröket az udvarra. A lányok először nem mertek kimenni, de nem volt más választásuk. A sorok és a "párválasztás" szívmelengető volt, viszont a hideg víz már kevésbé.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való