KERESÉS search-close

hőség

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "hőség"

Kánikulával búcsúzik a nyár

Tikkasztó hőség a nagyvárosokban, utolsó csobbanás a Balatonnál – kánikulával zárult a nyár utolsó hétvégéje. Délután 36-37 fokig emelkedett a hőmérséklet. Augusztus utolsó napján azonban véget ér a strandidő. Hidegfront érkezik, emiatt több mint 10 fokos lehűlés várható.

Brutális kánikula jön a hétvégén

A nyár legforróbb napjai jönnek a hétvégén. 37 fok is lehet szombaton, ami a strandolóknak öröm, az fáradtságot, rossz közérzetet okozhat a szív- és érrendszeri betegeknek – a híradónak nyilatkozó szakember szerint, aki azt javasolja, igyunk sokat, de lehetőleg ne alkoholt. A forróság azonban nem marad sokáig, hétfőtől újra 30 fok alá csökken a hőmérséklet.

MEGLEPETÉS: Jégbe fagyott finomságot kapott Borisz és Igor

Fagyival hűsölhettek a Szegedi Vadaspark szibériai tigrisei. Jégbefagyott marhahúsból és heringből álló finomsággal kezdhették a napot. Amíg a két állat csemegézett és jót játszott a fagyijával, a látogatók testközelből láthatták a máskor a kifutó végében az árnyékban hűsölő ragadozókat.

Már ötvenhármán haltak meg a hőhullám miatt Japánban

Már 53-an haltak meg Japánban az extrém hőhullám miatt, ami az országban többfelé 40 fokos hőséget hozott. A hőség ráadásul nem csak a szigetországot érinti. Több előrejelző-központ is arra számít, hogy 2020 az egyik legmelegebb év lehet.

Lali megmutatja, hogyan kell a hőség ellen védekezni

Kíváncsiak voltunk, kik milyen trükköket vetnek be a tomboló hőség ellen. Sör és hűs szoba – ez a járókelők tanácsa. Nekünk ennél sokkal jobbak vannak a tarsolyunkban, vagyis Lalinak, aki – ki nem találnák – ehhez is ért.

Jégkrémmel a hőség ellen

Még jégkrémet is kapnak az állatok a hőség miatt a Gyöngyösi Állatkertben. A majmok időnként össze is vesznek, annyira szeretik. A 30 fok feletti kánikula az állatok szervezetét is megviseli. Például a lámákat locsolják, a tigrisek pedig fagyasztott hússal hűthetik magukat.

HŐSÉG: Jégkrémmel és locsolással hűsítik a Gyöngyösi Állatkert lakóit

Nemcsak az embereket, az állatokat is megviseli a 30 fok feletti hőmérséklet. Kánikulában ezért a Gyöngyösi Állatkert lakói is többször kapnak lédús gyümölcsöket, amivel nemcsak a folyadékot, hanem a vitaminokat is pótolják. A majmok jégkrémet kaptak, a lámákat, az oroszlánokat és a tigriseket pedig locsolással hűsítették.

Megterheli a szívet a hőség

Kitágulnak az erek és a szívnek sokkal nagyobb munkája van ilyenkor. Gyakoribbak az infarktusok és a gyulladásos betegségek is. Ezt mondta az RTL Híradónak nyilatkozó családorvos a hőség élettani hatásairól. Napokig tartó kánikula kezdődött pénteken országszerte, a Meteorológiai Szolgálat első fokú figyelmeztetést adott ki. A legmagasabb hőmérséklet 35 fok is lehet.

Hőség: oda kell figyelni a megfelelő folyadékpótlásra

A hőségben felforrósodtak a lakások és izzasztó a munka. Árnyékban is melegebb volt 30-32 foknál. Ezt már sokan nehezen bírják, a gyerekek, a kismamák és az idősek különösen veszélyben vannak. Ebben a hőségben a folyadékpótlásra mindenkinek oda kell figyelnie, de különösen azoknak, akik dolgoznak - mondta a híradónknak nyilatkozó orvos.

Elkezdődött a nagy nyári klímaháború az irodákban is!

 Az irodában dolgozók állandó feszültségforrása lehet a klímaszabályzás, amiben nehéz igazságot tenni. Valaki fázik, mások izzadnak. Mi az ideális és mitől függ a hőérzet?

Miért nem volt még idén kánikula?

Az extrém időjárási jelenségek sok esetben a klímaváltozás következményei. Szélsőségesebbé válik a meteorológia és egy-egy hőhullám erősebb és akár hosszabb ideig is eltarthat. A tavalyi nyár rekordokat döntött, amit meg is jósoltak, de mit ígérnek erre az évre?

Több millió hektárnyi területen lángol a tajga

Már több millió hektárnyi területen lángol a tajga Szibériában. A hatóságok a rendkívüli hőség és a szárazság miatt képtelenek megállítani a tüzek terjedését. A példátlan hőhullám miatt egyes sarkvidéki területeken melegebb van, mint Floridában, de a Jeges-tengeren is ijesztő mértékben felgyorsult a jég olvadása.

Már csak egy nap kánikula

35 fok, extrém magas UV-sugárzás. Szombatra is figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. A perzselő napsütésben aki nem vigyáz, percek alatt leéghet. A hőségben a napszúrással is számolni kell, ezért 11 és délután 4 között nem ajánlott sokat a napon lenni.

Megszűnt a létszámkorlátozás a strandokon

Megszűnt a létszámkorlátozás a strandokon, akár teltházzal is üzemelhetnek. Sok helyen ez így is volt az első olyan hétvégén, amikor igazi kánikula volt. Például a budapesti Palatinusra mára ötezer látogatót vártak, de tömeg volt több balatoni strandon is. A járványügyi szabályok nagy része azonban továbbra is érvényes, ezért gyakran fertőtlenítenek, a vendégektől pedig másfél méteres távolságot kérnek.

Elképesztő kánikula Szibériában

Elképesztő kánikula tombol Szibériában: az északi sarkkörön túli Verhojanszk településen a hétvégén 38 fokos melegrekordot mértek, és a hőség azóta sem csillapodott. A helyiek nem bánják a váratlan meleget, folyópartokon strandolnak. De nem csak a hőség tombol, hanem a vele járó erdőtüzek is.

Tovább tombol a hőség

Továbbra is brutális hőhullám tombol a Földközi-tenger keleti medencéjének térségében. Görögország déli részén már napok óta 40 Celsius fok felett van a nappali csúcshőmérséklet. Törökországban, Cipruson és Egyiptomban hasonlóan nagy a hőség, miközben sokfelé még mindig érvényben vannak a kijárási korlátozások.

Rengeteg állat pusztult el Ausztráliában

Vége az átmeneti enyhülésnek, és ismét 40 fok feletti hőmérsékletet mérnek Ausztráliában, ahol továbbra is tombolnak az erdő-és bozóttüzek. Új-Dél-Wales államban a legsúlyosabb a helyzet, ahol Sydney közelében pusztít a legnagyobb tűzfészek. Az állatvilágra katasztrofális hatással van a tűzvész. A koalák harmada már odaveszett.

Pokoli hőség tetézi a bajt Ausztráliában

Több tucat ház vált a lángok martalékává az ausztráliai Sydney mellett a tovább tomboló erdő-és bozóttüzek miatt. Újabb áldozatokról nincs hír. Az egészségügyi dolgozókat tömörítő szervezet szerint közegészségügyi vészhelyzetet kellene kihirdetni a nagyvárosban, ahol rendkívül rossz a levegő a füst miatt. A héten rekordmeleget várnak Ausztráliában.

Elmentünk a Balatonra, hogy megnézzük, mit csinálnak két előadás között a cirkusz kedvencei

Az egyik magyar cirkusz a Balaton mellett állomásozik, elmentünk hozzájuk és megnéztük, hogyan hűtik az állataikat, és mit csinálnak a művészek, az elefántok, a zebrák és a többi fellépő kedvenc, amikor éppen nincsen előadás.

Az időjárás kettészakította az országot

Szombathelyen dideregtek, Szegeden viszont a hőségben a nap elől bujkáltak az emberek. Hidegfront érkezett Magyarország északnyugati része fölé, ami nem jutott el a keleti tájakra. Ezért az időjárás szerdán kettészakította az országot. Míg a Kisalföld térségében 20 fokban frissülhettek fel az emberek, keleten hőségriadó volt. Körösszakálon 36,9 tized fokot mértek volt.

 

Hőségriadó a hosszú hétvége utolsó napjára

Hőség az egész országban. Miskolcon dugig voltak ma a strandok. Az emberek a vízbe menekültek a hőség elől, de voltak olyanok is, akik inkább az erdőt választották, és kirándulással használták ki a hosszúhétvége utolsó napját. A Balatonon ma is rengetegen voltak. Az egész országra figyelmeztetést adott ki mára a meteorológiai szolgálat a hőség miatt. A hőmérséklet csaknem mindenhol 30 fok felett volt.

Ez az év legmelegebb napja

Ma volt az év legmelegebb napja, a Csongrád megyei Derekegyházán 38 fokot mértek, de országszerte 35 fok körül volt a hőmérséklet. Három megyére a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást adták ki. Holnap viszont hidegfront érkezik, a következő napokban több mint 10 fokkal lesz alacsonyabb a hőmérséklet. Ez nagyon megviselheti a szervezetet a híradónk által megkérdezett kardiológus szerint. Éppen azért arra számítanak az elkövetkező napokban megnő a stroke-os és az infarktusos betegek száma.

Hétfőn lehet az év legmelegebb napja

Volt, ahol 36 fokot mértek délután, és nincs vége: hétfőn lehet az év legmelegebb napja. Ezt a hőséget gyakorlatilag csak a strandokon lehet kibírni, a klíma nélküli buszokon szinte elviselhetetlen a meleg. Az országos tisztifőorvos arra figyelmeztet, hogy ebben a forróságban, ha lehet, még az egészségesek se végezzenek fizikai munkát és ne sportoljanak. Kedden érkezhet a felfrissülés.

A nyár eddigi legmelegebb napjai következnek

Vasárnap a mainál is nagyobb lesz a hőség, hétfőn pedig még annál is nagyobb lesz a kánikula. Sőt a legtöbb helyen éjszaka sem lesz 20 foknál hővösebb. Éppen ezért hőségriasztás van érvényben, ezért azt kérik: senki se menjen a napra délelőtt 11 és délután 15 óra között. Kedden jöhet a felfrissülés.

 

Tomboló hőségben is remekül érzik magukat a Debreceni Állatkert lakói!

A klímaváltozás következtében egyre gyakrabban tapasztalhatjuk a hazánktól idegen, szinte elviselhetetlen meleget. Ilyenkor nemcsak nekünk, de az állatoknak is különös odafigyelésre van szükségük, hiszen ők is nehezen viselik a szélsőséges időjárást.

 

Negyed óra is végzetes lehet a felforrósodott kocsiban

Az orvosok szerint a kisgyerekeknél már ennyi idő alatt is súlyos oxigénhiányos állapot állhat elő, és összeomolhat a keringésük. Csütörtökön Dorogon volt szükség a rendőrség segítségére, mert egy 2 éves kislány maradt a tűző napon parkoló kocsiban. Amerikában pedig pénteken ugyanez vezetett egy egyéves ikerpár halálához.

Forró autóban hagyta a kislányát

Felforrósodott autóban hagyta 2 éves kislányát egy anya Dorogon. Az asszony vásárolni ment, a kocsi ablakát pedig csak résnyire húzta le a csütörtöki tikkasztó hőségben. Egy autós vette észre a gyereket, és rendőrt hívott, majd a mentőket is riasztották. A szemtanú szerint a szülő felháborodott, hogy minderre miért volt szükség. Ellene kiskorú veszélyeztetése miatt indult eljárás.

Hogyan könnyebb kibírni az őrült meleget?

Árnyékban is lebarnulhatunk és hőgutát is kaphatunk? Mennyit számít a hőérzetünknek, hogy fehér vagy fekete pólóban, betonházak között, vagy egy mezőn vagyunk? A babakocsiban tolt kisbabák vagy a kutyák még nagyobb veszélyben vannak? Kérdések és válaszok – fullasztó melegben forgatott riportunkban.

Hőség Nyugat-Európában is

Elviselhetetlen hőség sújtja Nyugat-Európát. Párizsban és az Egyesült Királyságban is új melegrekord várható, Németországban pedig a szárazság miatt olyan alacsony a Duna, hogy korlátozták a hajóforgalmat. Szakértők arra figyelmeztetnek, a jövőben még gyakoribbak lehetnek a hőhullámok.

Kánikulával ér véget a hónap

Hőség és extrém magas UV sugárzás - az előrejelzés szerint kánikulával ér véget a július. A hőmérséklet akár a 36 fokot is elérheti. Van, aki azzal védekezik a hőség ellen, hogy a felmelegedett panellakásban naponta többször is lefürdeti gyermekét.

Kigyulladt a kisbusz a hőségben

Teljesen kiégett egy kisbusz az M7-es autópályán. A szombat délutáni csúcsforgalomban menet közben gyulladt ki. Vezetője még időben kiszállt, így nem sérült meg.

A hőség nem csak az embereket, az állatokat is megviseli

Bár az elmúlt hetekben Magyarországon kicsit visszavett a tombolásból a kánikula, ennek ellenére július lehet a valaha volt legmelegebb hónap a Földön a klímakutatók szerint. A világ különböző pontjain sorra dőlnek meg a melegrekordok. Például Szibériában, ahol a 32 fokos hőség igencsak meglepte a helyieket. ​De nem csak az emberek, az állatok is szenvednek a kánikulától.

KOVÁCS GERGELY: „A csúszda egyik funkciója elveszett, de lett helyette közösségi grillező”

Megsült a rántotta egy 9. kerületi játszótér fémcsúszdáján Budapesten. A Magyar Kétfarkú Kutya Párt tesztelte a játékot, és kiderült, hogy kánikulában veszélyes lehet a gyerekekre, mert a tűző napon nagyon átforrósodik. A játékot a játszótér közepére építette a ferencvárosi önkormányzat, és ott zavartalanul tűzheti a nap. Állítólag előfordul, hogy a közelében lévő csapról locsolják a szülők, hogy használhassák a gyerekek.

32,2 fok Alaszkában!


szerző:
2019.07.06. 18:19
32,2 fok Alaszkában!

Megdőlt a melegrekord Alaszkában. A hűvös éghajlatáról ismert északi amerikai államban 32,2 Celsius fokot mértek. Ez csaknem három fokkal több, mint amennyi az eddigi rekord volt.

HŐSÉG: így védekeznek ellene az állatkertben!

A legnagyobb nyári melegben látogatta meg a Fővárosi Állatkert lakóit az RTL Híradó stábja. Mutatjuk, hogy hűsöl a zsiráf, az orángután, a teve, a fóka és a pingvinek!

Szélsőséges időjárás: drágább zöldség, olcsóbb bútor

Akár tizedével többe kerülhetnek a friss zöldségek, mint tavaly a szélsőséges időjárás hatására. Az Energetikai Hivatal kiszámolta, egy átlagos fogyasztónak 300 forintjába kerül a hűtés minden kánikulai napon. A ruhákat és a bútorokat viszont sokkal olcsóbban vehetik meg, a kereskedők rendkívüli akciókkal próbálják a boltokba csábítani az embereket a tikkasztó hőségben. Hétfőn derült ki, az idei június volt a legforróbb a mérésék történetében.

Jégkockákkal kellett lehűteni egy idős asszonyt Budapesten

Jégkockákkal mentettek életet a mentők Budapesten. Egy idős asszonyhoz hívták őket, aki rosszul lett klíma és szellőzés nélküli lakásában. Testhőmérséklete 42 fok fölé emelkedett, ezért azonnali hűtésre volt szükség. A mentők egy jégkockák szállításával foglalkozó céget hívtak, ahonnan érkezett is a segítség. A nőt 25 kiló jégkockába fektették, majd kórházba került.

Hogyan lehet 50 fok, ami hivatalosan csak 35?

Hőkamerával jártuk Budapest utcáit. Hihetetlen hőmérséklet különbségeket mértünk. Mutatjuk az eredményt és hogy ki hogyan "éli túl" a nagy hőséget.

Jégzuhatag a nyári kánikulában

Másfél méteres jégtakaró borította be a mexikói Guadalajara városát, miután egy példátlan erejű és hevességű jégvihar csapott le a környékre. A hirtelen jött jégkorszak 30 fok fölötti nyári hőségben lepte meg a döbbent helyieket.

1901 óta az idei a legmelegebb június

Melegrekord – az idei volt a legmelegebb június 1901 óta. A kánikulában a mentőket is gyakrabban riasztják. Főként idősek, szívbetegek lesznek a rosszul. A megkérdezett strandolók azt mondták, ügyelnek arra, hogy ne száradjanak ki és ne legyenek túl sokat napot. Ha tehetik, vízparton töltik a szabadidejüket.

Sok a halálos baleset a hőségben

Összesen nyolcan haltak meg közúti balesetekben, és 49 embert vittek súlyos sérülésekkel kórházba a hétvégén. A helyszínelők adatai szerint a balesetek többsége figyelmetlenség miatt történhetett. A napok óta tartó hőség miatt sokan folyamatosan fáradtak, így könnyebb hibázni. 

KÁNIKULA: Ugrásszerűen nőnek a baleseti veszélyek a hőség miatt

Újabb extrém hőhullám érte el hazánkat a hétvégén. A szakértő szerint ez a melegedés nagyon megviseli a szervezetet, türelmetlenebbek és figyelmetlenebbek vagyunk. A reakcióidő is hosszabb ilyenkor, ez pedig a balesetek számának növekedéséhez vezet.

A nagy melegben sok halálos baleset történt a hétvégén

A nagy melegben sok halálos baleset történt a hétvégén. Öten meghaltak, és csaknem hatvanan megsérültek - sokan súlyosan. A rendőrség arra figyelmezteti az autósokat, hogy a hőségben sűrűbben tartsanak pihenőt vezetés közben, mert ezzel is csökkenthető a balesetek kockázata.

Pusztított a vihar Szabolcs megyében

Hatalmas a kár, pusztító vihar csapott le Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére. A viharos szél annyi villanyoszlopot döntött ki, hogy 70 település áram nélkül maradt, 10 ezer embernél még most sincs szolgáltatás. A legnagyobb károk Kisvárdán és környékén keletkeztek, Nyírmadán 1500 házból legalább ezer megsérült vagy tönkrement. Sok helyen akadozott a közlekedés is.

Kidőltek a melegben a cuki kutyusok

A videón három kutya hűsöl a házilag „épített” emeletes „medencékben”. Tudnak élni!

Óriási a hőség Európában, a melegrekordok is megdőlhetnek

Akár 45 fokos forróság is lehet Franciaországban a napokban, de Európa nagy részét érinteni fogja a hőség. Megteltek a strandok, vagy sokan jobb híján a szökőkutakban hűtik magukat. Még az Északi-tenger partján is annyi helyenként a strandoló, mintha Floridában lennénk. Az előrejelzések szerint sokfelé megdőlnek a napokban a melegrekordok is.

Még két napig tarthat a kánikula

Még két napig tart a kánikula az előrejelzések szerint, utána néhány fokos enyhülés érkezik. A hidegfrontot szerdán még nem lehetett érezni. Budapesten a belvárosban 43 fokot mért a Fókusz stábja, a panelházak falai pedig több mint 70 fokosra is felforrósodhatnak.

ÁLLATI MELEG: Így hűsölnek az efántok és a fókák

Vödörszámra locsolják a Nyíregyházi Állatpark gondozói az ázsiai elefántokat. Az állatok is nehezen viselik az extrém meleget. Nem bánják, ha nyakon öntik őket, sőt az ormányukkal jelentkeznek a frissítőért. De az orrszarvúnak is csak a háta látszik ki a dagonyából.

35-38 fokkal tetőzött a kánikula

A fél ország a vízpartokra menekült. Ma tetőzött a napok óta tartó kánikula. A legtöbb helyen 35 fok körül volt a hőség. Továbbra is mindenkit arra figyelmeztetnek, hogy az erős UV sugárzás miatt túl sokáig ne legyenek a napon. A tikkasztó kánikulának már holnap sokfelé záporok vetnek véget.

Nincs szúnyogirtás a hőség miatt

A kánikula miatt átmenetileg repülőről nem irtják a szúnyogokat, közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Viszont a nagy melegben az átlagosnál gyorsabban fejlődnek a lárvák, tehát egyelőre a szúnyogok állnak nyerésre. Emiatt több helyen hiánycikk lett a szúnyogriasztó, utánpótlás a napokban várható.

Akár 30 órát is várakozhatnak a hőségben a kamionsofőrök

Akár 30 órát is várakozhatnak a hőségben - ezt mondták a röszkei határon kamionsofőrök az RTL Híradónak. Árnyék nincs, a kánikula ellen csak vízzel és légkondival tudnak védekezni. A klíma már megy a debreceni buszokon is. A parkoló autók pillanatok alatt felforrósodnak, így a NÉBIH idén is arra figyelmeztet, hogy véletlenül se hagyjon senki gyermeket vagy háziállatot a kocsiban.

A nagy hőség mindenkit megvisel, de ettől az élet még nem áll meg!

Hiába lépett éjféltől érvénybe a legmagasabb szintű, harmadfokú hőségriasztás, az élet sehol sem áll meg. Kánikula ide, vagy oda, aszfaltoznak az építőmunkások, dolgoznak a pékek, és a lángosok is ugyanúgy sülnek a Duna parton, mint máskor.

Hőségre hangolva: tényleg 2019 lesz az eddigi legmelegebb év?

Olyan forró nyár jön, ami még a meteorológusokat is megdöbbenti. 2019 lehet az eddigi legmelegebb év. Brutális időjárást jósolnak a nyárra. Az internetet ilyen és ehhez hasonló szalagcímek lepték el. Utánajártunk, vajon tényleg ennyire forró lesz a helyzet?

Harmadfokú hőségriasztás rendelt el az országos tisztifőorvos

Kiadta a vörös kódot a szociális államtitkár a rendkívüli meleg miatt. Ez azt jelenti, hogy a szociális intézményeknek be kell fogadniuk a rászorulókat, és meg kell előzniük a kiszáradást. A legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást rendelt el vasárnap estig az országos tisztifőorvos is. Holnap akár tíz fokkal is melegebb lehet, mint ilyenkor szokott.

India: 45 celsius fok árnyékban

45 fok árnyékban. Ilyen hőmérsékleteket mérnek a szakemberek India északi államaiban már napok óta. A pokoli meleget egyre nehezebben bírják. Egy vonaton négyen is meghaltak az elviselhetetlen hőség miatt. Közben még egy pusztító ciklon is útban van: több mint negyedmillió embert kell kitelepíteni.

Hőséggel és felhőszakadással indul az idei nyár!

A Balatonnál néhányan már fürödtek, de délután a zivatarok elrontották a strandidőt. Hasonlóan melegre lehet számítani a következő napokban, ugyanakkor készülni kell felhőszakadásra, sőt akár jégeső is lehet.

Vadlovak pusztultak el az Ausztráliát sújtó hőség miatt

Sokak számára felkavaró képek következnek. Csaknem 100, különleges vadló pusztult el Ausztrália északi területén.

A hőség után a hidegfront okozhat bajt

A legtöbben egyre nehezebben viselik a hetek óta tartó hőséget. A kánikula után egy drasztikus lehülés jön, ami az általunk megkérdezett szakértő szerint újabb megterhelést jelent majd az egyébként is fáradt szervezetnek.

Fontos! Hogyan védjünk gyermekeinket a nagy hőségben?

A gyerekek imádják a strandot, főleg ebben a hőségben. Ám a felhőtlen szórakozás könnyen sírással végződhet, hiszen a pici gyermekekre számtalan veszélyforrás leselkedhet a vízparton. A Fókusz riportere egy évvel ezelőtt sztáranyukákat és szakértőket kérdezett a nap elleni védelemről!

Hőség: enyhe felfrissülés jön

Csökken a figyelem, nő a reakció idő, hamarabb elfáradunk és türelmetlenebbek vagyunk. A napok óta tartó kánikulát egyre nehezebben viselik az emberek. De jön egy enyhe felfrissülés, amelyet leginkább az ország nyugati részén élők élvezhetnek. Az időjárás hétvégén kettészakítja az országot.

A fesztiválozókat is megviseli a kánikula

A Duna mellett kialakított strandon hűsöl a legtöbb fesztiválozó a Szigeten, ott lehet a legjobban elviselni a kánikulát. Szerda este tízezrek voltak kíváncsiak az amerikai rapper, Kendrick Lamar fellépésére. Sokan azonban csalódtak, mivel a világsztár majdnem háromnegyed órát késett. Kiderült: saját stábja nem tudta megjavítani időben azt a hangrendszert, amit ők hoztak magukkal.

Soha nem látott szárazság Ausztráliában

Szárazságtól felrepedezett talaj, csontsoványra fogyott állatok - emberöltő óta nem tapasztalt aszály sújtja Ausztráliát. A kontinensnyi ország egyes területein már hónapok óta nem esett szinte semmi eső. Sok helyen már a víztárolók is kiszáradtak, és a gazdák inkább leölik állataikat, mintsem hogy szomjan haljanak.

Praktikák: így vészelik át a kánikulát

Ventilátor, jégaku, fagylalt, szökőkút - változatosan próbálják hűteni magukat az emberek országszerte a kánikulában. A magyar kardiológusok társasága 8 pontos ajánlást adott ki mit kell, és mit nem kell tenni a melegben. Jót tesz például a hideg vizes borogatás, de nem ajánlott a sport. Nyilatkozott az RTL Híradónak egy férfi, aki két napja kocogás közben kapott infarktust, semmire nem emlékszik, még keresi megmentőjét.

Másodfokú riasztás a hőség miatt

Tombol a hőség az országban. Péntek éjfélig másodfokú hőségriasztás van érvényben. Az előrejelzések szerint azonban a hét legmelegebb napja a holnapi lehet.

Légkondi háború az irodákban

Miért van az, hogy a férfiak mindig hidegebbet szeretnének a nőknél. Illetve, hogy a nők mindig melegebbet szeretnének a férfiaknál? Egy amerikai egyetem kutatásai alapján 25 Celsius fokban dolgozunk a leghatékonyabban. Szakértőket kerestünk, hogy végre lezárhassuk a vitát, hogyan használhatnánk okosabban és egészségesebben a légkondit?

Állati meleg van a Föld északi féltekéjén

Helyenként szó szerint állati, mert nemcsak az emberek, hanem az állatok is megszenvedik a rekkenő, páradús hőséget. Az állatkertekben kiváltképpen. A legjobb segítség a víz, a fürdő és a lédús csemegék, amelyeket bőséggel megkapnak most az állatok.

Hiába a hőség, tartozás miatt elzárták a vizet

Több mint tizenöt családnál zárták el a vizet Nyíradonyban. Azt mondják, a hőség víz nélkül elviselhetetlen az otthonukban. A Vízmű szerint erre azért volt szükség, mert családonként több százezer forintos tartozást halmoztak föl. Az MSZP-nél azt mondják, felháborító, hogy a rekkenő hőségben nincs víz. A vízszolgáltató és a helyi önkormányzat közkutakat nyitott meg és vizet osztanak, átmenetileg így próbálnak segíteni az eladósodott családoknak.

Még mindig sokan fürdenek tiltott helyeken

Ott tilos, ahol tiltják, egyébként pedig szabad - világos és viszonylag egyszerű szabálya van a bányatavakban való fürdőzésnek. Sokan választják a természetes vízpartokat a nagy melegben, és fürdenek is, annak ellenére, hogy a kiszámíthatatlan vizek balesetveszélyesek lehetnek. A szabályozás egyébként elég megengedő: olyan részeken nem szabad a vízbe menni, ahol táblával tiltják a fürdést, vagy amelyek el vannak kerítve.

Szállás híján autóban alszanak a Balatonon

Új rekordokat állít be a turizmus, szinte minden fürdőváros és vízparti strand megtelt az országban. A tikkasztó hőség miatt ugrott meg a forgalom, sokan azonnal csobbanni akarnak, és most keresnek szobát. A szállások csaknem 80 %-a már a drágább, augusztus 20-i hosszúhétvégére is elkelt.

Jégbe hűtött gyümölcs és dinnye a hőség ellen!

Jégbe hűtött gyümölcsökkel vészelik át a forróságot a prágai állatkert gorillái. A gondozók kötélen engedték le a finomságokat a főemlősökhöz, akik szívesen csemegéztek a hűsítő desszertből.

SÜTI: Jégbe hűtött finomság a gorilláknak

Jégbe hűtött gyümölcsökkel vészelik át a forróságot a prágai állatkert gorillái. A gondozók kötélen engedték a be a finomságokat a főemlősökhöz, akik szívesen csemegéztek a hűsítő finomságokból.

Így védjük kedvenceinket a kánikulában!

A napok óta tartó hőség bizony nem csak minket, embereket, hanem háziállatainkat is megviseli. Sokan nem is gondolnák, de a kutyák is túlhevülhetnek és akár hőgutát is kaphatnak. Ahhoz, hogy ezt megelőzhessük, csupán néhány alapvető szabályt kell betartanunk!

Hőségtől szenved Európa

Még az északi sarkkörnél is sokkal melegebb van a megszokottnál. Ott 32 fokot mértek, miközben még nyáron is ritka, hogy 20 foknál magasabb a hőmérséklet. Portugáliában és Spanyolországban, ahol 45 fok körüli a hőség már erdőtüzek is pusztítanak.

Nem bírná el a légkondit a metró

32 fokban izzadnak az utasok a 3-as metrón. A budapesti főpolgármester szerint nem férnének el az alagútban a felújított metrókocsik, ha klímát szerelnének a tetejükre. A Metróért Egyesület szerint azonban nem ez a baj, hanem az, hogy a berendezések túl nehezek lennének.

Pokoli a hőség Európában

A kontinens déli részén már 45 fokot is mértek, és néhány napon belül az 50 fokot is megközelítheti a hőmérséklet az Ibériai-félszigeten. Sokan csak éjszaka mennek ki az utcára. Spanyolországban erdőtüzek csaptak fel, a szárazság miatt erősen apadnak a német folyók, Hollandiában pedig vízkorlátozásra készülnek.

Cukik: így hűsölnek az állatok

A nap felvételén a kibírhatatlan hőséggel leleményesen küzdő állatokat láthatnak, akik a maguk módján kihasználnak minden alkalmat, hogy egy kicsit lehűtsék magukat.

Minden, amit nem tudtál a hőségről

Az hogy nyáron meleg van, nem újdonság, az, hogy hőség van, szintén mindenki érzi. De vajon tudják, hogy hol és hogyan mérik a hivatalos hőmérsékletet? És azt, hogy nem is hőmérővel mérik hány fok van?

Hőségriadó: így éld túl!


szerző:
2018.07.30. 19:35
Hőségriadó: így éld túl!

Már két napja vörös kód van érvényben. A Fókusz stábja összegyűjtött néhány olyan tanácsot, amelyet érdemes betartani a hőségben, de az emberek csak ritkábban hallanak az orvosoktól.

 

Órákig álltak a melegben

A nagy melegben órákig kellett várakozni a röszkei autópálya határátkelőnél. Volt, hogy a 40 fokot is meghaladta a hőmérséklet a több mint két kilométeren keresztül kígyózó kocsisor között. A magyar oldalon teljes kapacitással dolgoztak a határőrök, de alig bírták a vendégmunkások rohamát.

Tombol a kánikula


szerző:
2018.07.29. 17:48
Tombol a kánikula

Izzasztó kánikula volt, sőt így lesz ez végig a következő héten. Emiatt életbe lépett a hőségriadó, vagyis a vörös kód. Ma a legmelegebb helyen több mint 36 fokot mértek árnyékban. A következő napokban pedig ennél melegebb is lehet.

Továbbra is tombol a hőség az északi félteke számos országában

Az előrejelzések szerint a következő hetekben kitart a meleg, és esély sem lesz az enyhülésre. Az emberek minden lehetőséget megragadnak, hogy hűsöljenek. Franciaországban barlangokban, Németországban hűtőkamrában próbálják felidézni, milyen is fázni egy kicsit.

 

FORRÓSÁG: mit NE vegyünk fel?


szerző:
2018.07.25. 18:04
FORRÓSÁG: mit NE vegyünk fel?

Még a negyven fokos hőségben is létezik néhány öltözködési alapelvárás, amivel környezetbarátok maradunk és ízlésficamot sem kapunk. Íme!

Tovább tombol a hőség Japánban

Tokióban új módszerrel próbálnak segíteni a lakosságon. Az egyik pályaudvar előtti téren egy 5 milliméter vastag vízréteget vezettek a járdára. Ezzel, hacsak néhány négyzetméteren is, de sikerült 10 fokkal csökkenteni a környezet hőmérsékletét.

Hideg vízzel hűtik a járdát

Tovább tombol a hőség Japánban. Tokióban ezért most új módszerrel próbálnak segíteni a lakosságon. A japán hőhullámnak már legalább 80 halálos áldozata van, és egyelőre nem várható enyhülés.

Nem szűnik a hőség Japánban, Dél-Koreában

Nem csökken a hőség a kelet-ázsiai országokban. Sőt, minden eddigi rekord megdőlt Japánban, ahol megint több, mint 41 fok volt. Dél-Koreában szintén a hőségtől szenvednek a helyiek. A két országban már legalább 50 halálos áldozata van a forróságnak.

A hét legaranyosabb videója: jégfürdőző vidrák

Napok óta nehezen elviselhető hőség van Oregonban, szombaton például 37 fokot mértek.

Jégfürdővel védekeznek a vidrák a hőség ellen

Napok óta nehezen elviselhető hőség van Oregonban, szombaton például 37 fokot mértek. Az oregoni állatkert gondozói nem hagyták cserben a vidrákat.

A strandolók is örülhetnek a hétvégén

A hétvégén végig szép időre lehet majd számítani: nem lesz nagy hőség, és hűvös sem, és még a strandolók is örülhetnek, mert a vizek hőmérséklete is kellemes.

Kánikula: életveszélyes meleg az autóban

Az interneten egyre több olyan videó terjed, amiben felelőtlen szülők zárják be gyermekeiket az autóban, a legnagyobb melegben, akik szörnyű kínokat élnek át ilyenkor. A Fókusz stábja is lemérte, hogy mennyire kínzó tud lenni bent a hőség.

 

Mi lesz a legtrendibb viselet idén a strandon?

A Daily Mail pont egy évvel ezelőtt kiderítette, hogy melyik fürdőruháért rajonganak leginkább a férfiak. Szemmozgást követő kamerát tettek rájuk, egy lányt pedig beöltöztettek egy egyberészes fürdőruhába, egy bikinibe, és egy szexis arany változatba. Az eredmény meglepő volt, ugyanis a férfiak egyáltalán nem a kétrészest találták a legszexibbnek.

Elfáradtak a gyerekek júniusra

Szenvednek a melegtől a diákok is. Van olyan budapesti iskola, ahol 30 fokot is mérnek a teremben, ezért nagyon nehezen koncentrálnak a tanulók, különösen az évvégi hajrában. A

Szokatlan ez a nyári meleg

Kánikulával kezdődött a nyár, az ilyenkor szokásosnál majd 10 fokkal volt több ma. A legmelegebb Törökszentmiklóson volt, 33 fok.

Az idei év legmelegebb napja volt május 31-e

Az év eddigi legmelegebb napja volt a mai. Edelényben 33 és fél fokot mértek, ott volt a legnagyobb a hőség. Az RTL Híradónak nyilatkozó háziorvos szerint a szokatlan meleg miatt sok a beteg a rendelőkben, a legtöbben vérnyomás problémával, allergiás tünetekkel vagy megfázással mennek.

Fókusz 2018-01-08


szerző:
2018.01.08. 18:55
Pokol az idősek otthonában

Nyolcan haltak meg egy floridai intézetben a hőség miatt. Az Irma hurrikánt követően még mindig 10 millióan vannak áram nélkül. Az idősek otthonában generátort használtak, de az csak a főzésre volt elég, a léghűtést nem tudták bekapcsolni. A halálos áldozatokon kívül még egy tucat idős ember állapota kritikus.

A Szigeten is tombol a kánikula

Egyelőre tombol a kánikula a Sziget Fesztiválon. Folyamatosan locsolják a területet, hogy kissé elviselhetőbb legyen a forróság. A Duna vizében is fel lehet frissülni, de a VIP-kemping lakói egy medencében is megmártózhatnak.

Éjszaka sem lesz sokkal hűvösebb

Hiába várja mindenki, hogy lemenjen a nap, éjjel sem jön az enyhülés. Sokan arra panaszkodnak, hogy a lakás úgy felforrósodik, hogy aludni sem lehet. Az ország legmelegebb részein az előrejelzés szerint még este tízkor is 30 fokos hőség lesz, de máshol sem lehet 25 foknál enyhébb időre számítani. Mára és holnapra is vörös, harmadfokú riasztást rendelt el az Országos Meteorológiai Szolgálat a legtöbb megyére. Csak hétvégére hűl le az idő.

Story Extra 2017-08-09


szerző:
2017.08.09. 17:25
Nem volt baj az elhunyt focibíró egészségével

Nem volt baj az egészségével, ezt mondta az RTL Híradónak a pénteken meghalt focibíró lánya. A férfi fizikai felmérés közben vesztette életét Miskolcon. A szerencsi család szerint a szervezőknek nem lett volna szabad a hőségriadó idején, a déli órákban futófelmérést végezni. A HírTv-nek nyilatkozott egy már nem aktív bíró, aki azt mondta, csak idő kérdése volt, hogy mikor történik tragédia. Az MLSZ vizsgálatot indított.

ELHUNYT FOCIBÍRÓ: Lánya szerint édesapja jó egészségi állapotban volt

Nem volt baj az egészségével, ezt mondta Híradónknak annak a focibírónak a lánya, aki pénteken, fizikai felmérés közben halt meg Miskolcon. Lánya úgy tudja, az utolsó körben lett rosszul. Összeesett, és már nem tudták megmenteni az életét. A család szerint az édesapja a hőség miatt halt meg.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való