KERESÉS search-close

hajó

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "hajó"

Horvátországi nyaralás Lakatos Márk módra

Lakatos Márknak két furcsa mániája van, amihez minden nyaralásán ragaszkodik: az egyik, hogy feltétlenül el kell mennie egy magas helyre, ahol van egy medence, a másik pedig, hogy mindenképp hajókáznia kell. Hogy ez sikerült-e neki horvátországi kikapcsolódása alatt, kiderül a riportból.
A Horvátországi helyszínekről ide kattintva tudhat meg többet Márktól.

Ingyenes hajójáratokkal is pótolják a vonatokat

Ingyenes hajójáratokkal is pótolják a vonatokat Nagymaros és Zebegény között. A vasúti pálya és a 12-es főút a múlt heti vihar után vált járhatatlanná. A két település között vonatpótló buszok is közlekednek, de csak kerülőúton járhatnak, több mint egy órás menetidővel. A most indított hajójárat 40 perc alatt teszi meg a távot.

Vízre eresztett koszorúval és hajókürttel emlékeztek a Hableány-tragédia áldozataira

Vízre eresztett koszorúval, 28 gyertyával és hajókürttel emlékeztek a Hableány-tragédia áldozataira a Dunán. Ma van a hajóbaleset első évfordulója. A két ország hamarosan közösen állít emlékművet a Hableány-katasztrófa áldozatainak. A hozzátartozók a mai napig képtelenek feldolgozni a tragédiát. A megemlékezésen többek között Karácsony Gergely főpolgármester is beszédet mondott

Karácsony Gergely: Jöhetünk más országokból, de a fájdalom eggyé kovácsol bennünket

Napra pontosan egy éve történt a Hableány-tragédia. A Viking szállodahajó utolérte és maga alá gyűrte a Hableányt, amin dél-koreai turisták és a kétfős magyar személyzet utazott. A hajó másodpercek alatt elsüllyedt, 27-en haltak meg. A megemlékezésen többek között beszédet mondott Karácsony Gergely főpolgármester is. 

Sarkvidéki küldetés: síszemüvegben és teljes sötétségben kellett fotóznia Eszternek

Északi-sark, -45 fok. Horváth Eszter, a Sopronból származó lány a világ legnagyobb klímakutató expedícióján fotósként vett részt. 8 éve mindent feltett egy lapra és kiment Amerikába dokumentarista fényképészetet tanulni. Az utóbbi években a klímaváltozás kutatás lett az elsődleges érdeklődési köre, így jutott ki az Északi-sarkra indított Mosaic expedícióra is, ami 2019 őszén indult. A fényképezést az sem segítette, hogy síszemüvegben és teljes sötétségben kellett kattogtatni. Eszter 3 és fél hónapot töltött el az Északi-sarkon, azért jött haza, hogy publikálja képeit többek között a New York Timesban, és a világ leghíresebb ismeretterjesztő magazinjaiban.

Világ körüli álomutazásnak indult, de közbeszólt a koronavírus-járvány

A koronavírus miatt a hajózási társaságok megszakították az utakat, minden hajót visszarendeltek a kikötőkbe. Egészen szerdáig úgy volt, hogy a Magnifica is elindul Európa felé, aminek fedélzetén magyar utasok is vannak.

Koronavírus: magyar beteg is van

A Külügyminisztérium bejelentette, hogy egy magyarnál is kimutatták a koronavírust. A Japán mellett karanténban tartott Diamond Princess hajón dolgozó egyik magyar tesztje lett pozitív. Egyelőre nincs láza és nem is köhög. A japán hatóságok elkülönítették.

SZŐKE TISZA: Kiemelték a 8 éve elsüllyedt gőzőst

Kiemelték a legnagyobb Magyarországon épült lapátkerekes gőzös, a Szőke Tisza roncsát. A több helyen átlyukadt és rossz állapotban lévő hajótestet nagyon óvatosan kellett kiemelni a Tiszából, hogy ne okozzanak benne nagyobb károkat. A több mint 300 tonnás hajót négy nap alatt sikerült partra állítani.

Négy nap után sikerült kiemelni a Szőke Tisza roncsát

Kiemelték a Szőke Tisza roncsát a folyóból. A legnagyobb Magyarországon épült lapátkerekes gőzös 8 éve süllyedt el. Annyira rossz állapotban volt, hogy nagyon óvatosan kellett kiemelni a Tiszából. Speciális, erre az alkalomra gyártott, felfújható ballonok segítségével tulajdonképpen kigurították a partra. A kiemelésről még több felvételt láthatnak ITT.

2022-ben útnak indulhat a Titanic 2

Egy ausztráliai üzletember évekkel ezelőtt a fejébe vette, hogy megépíti az első útján elsüllyedt Titanic kiköpött mását. Az elképzelés az, hogy a szerencsétlenség 110. évfordulóján a történelem megismételje önmagát – természetesen jéghegy nélkül.  Az utasoknak korabeli öltözékkel kell majd készülniük, hogy valóban olyan legyen az élmény, mintha visszaugrottak volna az időben.

Van esélye egykori fényében tündökölni a Szőke Tiszának?

A szegediek jól ismerik a Szőke Tisza nevet. Akár a 90-es évek kultikus diszkó hajójaként, akár a kikötő korábbi ékeként. A több mint 100 éves egykori luxusgőzös évek óta rozsdásodó vashulladékként áll egy öbölben. Megmentésére most még egy utolsó kísérletet tesznek.

A Nyerő Páros versenyzői Sebestyén Balázsnak meséltek a szexuális életükről!

Kiderült, hogy milyen Istenes Bence és Csobot Adél, Fésűs Nelly és Vajtó Lajos, Fluor Tomi és Sarkadi-Szabó Mesi, valamint Sárközi Ákos és Sárközi Évi szexuális élete!

Zsolt gazda még a tengeribetegséget is bevállalta Anikó miatt

Annak ellenére, hogy Zsolt hajlamos a rosszullétre, ha hajózásról van szó, bálnalesre vitte Anikót.

Lali kipróbálta a hajóépítést! Vajon elsüllyed?

A párkeresők játéka után Lali sem fogta vissza magát: kartonpapírt és ragasztót ragadott és alkotásba kezdett.

A párkeresők megépítették a szerelemhajóikat... vajon elsüllyednek?

Technika óra indult a szerelem szigetén, hiszen a pároknak kartondobozokból kellett olyan hajókat építeniük, amik fennmaradtak a vízen. Nem mindenki járt sikerrel.

A világ legsúlyosabb tengeri hajóbaleseteiben vesztették életüket

Több száz halottat és sötét titkokat rejt az Estonia komphajó roncsa. 25 éve süllyedt el az észt komphajó, ami a II. világháború utáni legnagyobb európai hajókatasztrófa volt. 852 utas halt meg akkor. Most őrájuk és azokra az áldozatokra emlékezünk, akik a világ legsúlyosabb tengeri hajóbaleseteiben vesztették életüket. A Wilhelm Gustloff hajón például majdnem 10 ezren haltak meg 1945-ben.

Nyomoznak a letakart lajstromszámú hajó után

Nyomozást indított a rendőrség, miután tegnap egy letakart azonosítójú hajóval próbálták megzavarni Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt programbemutatóját. A politikus szerint a Fidesz már a törvénysértéstől sem riad vissza. A Fidesz és a Fidelitas is azt közölte, nincs közük a tegnapi akcióhoz.

A Madách Színház két színésze nem csak a színház, hanem a vitorlázás szerelmese is

Barabás Kiss Zoltán már a főiskola elvégezése után jó barátságot kötött Szerednyey Bélával, akivel azóta is együtt dolgoznak a Madách Színházban. A színházon kívül van még egy közös pont az életükben: évtizedek óta a vitorlázás és a Balaton szerelmesei. Béla, amikor lehet feleségét, Szilviát is elviszi hajózni, ahogy Zoli 14 éves nagyfia, Zétény is gyakran velük tart.

A Raffica Team idén négyszer állhatott a dobogó legfelső fokára

A magyar Raffica Sailing Team nyerte meg Olaszországban a Garda-tavi tókerülő vitorlás kupát. Ezzel ők lettek az elsők, akik egy szezonban mind a négy európai tókerülő versenyt, közte a balatoni Kékszalagot is megnyerték. A 14 fős legénységgel és két fős kísérettel versenyző magyar együttes 100-nál is több csapat között végzett az élen az elmúlt hétvégén. A csapat 2014 óta hajózik együtt és legközelebb jövőre, Svájcban indulnak újabb versenyen.

Kigyulladt egy bálnanéző hajó Ausztrália keleti partjánál

Kis híján tragédiával végződött egy bálnanéző túra Ausztrália keleti parti vízein.

Elrajtolt az 51. Kékszalag 561 vitorlása

A veterántól a legmodernebbig, a legidősebbtől a legfiatalabbig mindenki vízre szállt csütörtökön reggel a Balatonon. Az 51. Kékszalagon 561 vitorlás sorakozott fel a rajtvonalhoz és startolt el Balatonfüredről. Az idei mezőny érdekessége, hogy tizenegy hajó legénysége csak külföldiekből áll, és egy csak nőkből álló csapat is elindult. Estére kisebb-nagyobb zivatarokat várnak a Balaton területére, ami némi plusz széllel segíti majd a versenyzőket.

Mentőhajóra gyűjtenek a vízimentők

Mentőhajóra gyűjtenek a vízimentők. Az idén véget ért Red Bull Air Race biztosításához használt hajók közül vennének meg kettőt. A szervezők ugyanis eladják eszközeiket. A vízimentők az elöregedő flottájukat frissítenék a hajókkal. 16 millió forintra lenne szükségük hozzá.

 

Métereken múlt egy hajókatasztrófa Velencében

Métereken múlt egy hajókatasztrófa Velencében. Egy tengerjáró kikötés közben vált másodpercekre irányíthatatlanná, kevésen múlt, hogy a kikötőnek ütközzön. A város lakói folyamatosan tiltakoznak a zsúfolt hajóforgalom ellen, szerintük a helyzet tarthatatlan.

Titkos menedékhelyen bújtatják a menekülthajó kapitányát

Annyi fenyegetést kapott, hogy titkos menedékhelyen bújtatják a Sea Watch 3 nevű menekülthajó kapitányát. A 31 éves német nőt kedden engedte szabadon az olasz bíróság, azóta nem tudni, hol van. A Sea Watch szombaton, az olasz tiltás ellenére, 40 menekülttel a fedélzetén kötött ki Lampedusa szigetén.

Lánya szerint életvidám, mindig jókedvű ember volt a Hableány kapitánya

A hajóroncsból kedden felhozott első holttest feltehetően a Hableány kapitánya, Lombos László Albert volt. A kapitány lánya Orsolya megtörten idézte fel a baleset előtti napot, akkor látta utoljára édesapját. Azt mondta a legborzasztóbb, az volt, hogy nap, mint nap azzal kellett szembesülnie, hogy édesapja testét továbbra sem találják.

Kiemelték a Hableányt, 4 áldozatot még mindig keresnek

A városnéző hajó május 29-én este süllyedt el, miután A Margit hídnál a Viking Sygin nevű szállodahajó nekiütközött. A Hableány nagyjából hét másodperc alatt merült el. A fedélzeten 33 dél-koreai és a kétfős magyar személyzet tartózkodott. Heten menekültek meg.

Koreában is kiemelt helyen foglalkozik a sajtó a budapesti hajószerencsétlenséggel

Az RTL Híradónak forgató riportert az egyik legnézettebb kereskedelmi tévé látta vendégül Szöulban. Ők két stábbal forgatnak Budapesten, hogy minden fejleményről be tudjanak számolni. Stábunknak nyilatkozott egy koreai fiatalember, aki tavalyelőtt részt vett egy budapesti városnézésen, és zavarta, hogy nem kaptak mentőmellényt.

Előkerült a Hableány matrózának holtteste

A Hableány magyar matrózának holttestét találták meg csütörtök este a Duna partjánál, a Bálna magasságában. Járókelők vették észre, a vízirendőrök emelték ki. Az 56 éves férfi öccse azt mondta, testvére évekig hivatásos katona volt Szolnokon. A rendőrök már nem csak a déli határig keresik az áldozatokat.

Már korábban is ütközhetett  a Hableányt elsüllyesztő ukrán kapitány

Két hónapja is ütközött hajójával az az ukrán kapitány, aki múlt héten a Hableányt elsüllyesztő szállodahajót is vezette a baleset időpontjában. Ezt állítja a hajozas.hu oldal egy névtelenséget kérő, másik Viking hajó kapitányára hivatkozva. A Viking utazásszervezőt hiába kerestük, a kapitány ügyvédje pedig nem kommentálta a hírt. Közben a dél-koreai kormány azt szeretné, ha lefoglalnák a balesetet okozó szállodahajót. A Híradónknak nyilatkozó szakértő szerint erre semmi szükség.

Már Budapesten az 50 méteres úszódaru

Megérkezett délután Budapestre a Clark Ádám úszódaru. A hatalmas, 50 méteres daruval tervezik kiemelni a múlt szerdán elsüllyedt kirándulóhajó roncsait. 9 óra alatt ért fel a daru Komáromból Budapestre, de csak Újpestig jutott, a Duna ugyanis még mindig emelkedik, így még nem tudni, mikor kezdhetik meg a munkákat. A 70 éves hajótest kiemelése nem veszélytelen, félő, hogy kiemelés közben roncsolódik.

Vizsgálatot sürgetnek: kit terhel a felelősség a baleset miatt?

Máris tart a vita arról: kit terhel a felelősség a Dunán történt súlyos hajóbalesetért. Legkevesebb 7-en meghaltak, amikor elsüllyedt egy városnéző kishajó tegnap este Budapesten. Egy szállodahajóval ütközött a Margit-hídnál. A kormány gyors és szigorú vizsgálatot szeretne. Tarlós István főpolgármester, és Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester jejölt is felülvizsgálná a jelenlegi hajózási szabályokat.

7 halott, 21 eltűnt, 7 túlélő

Nagyjából 5 percük volt a túlélésre a hajón utazó turistáknak - ezt mondta híradónknak több szakember. Egy általunk kérdezett vízimentős szerint ennyi idő alatt kellett volna a víz felszínére érniük, hogy túléljék a tragédiát. Zacher Gábor toxikológus azt mondja, a legtöbb áldozat halálát fulladás okozhatta, de a 10-15 fokos Dunában pár perc alatt ki is lehet hűlni. 21 embert még mindig keresnek, a folyó teljes magyarországi szakaszán.

Hajóbaleset: pillanatok alatt süllyedt el a Hableány

Hét másodperc alatt süllyedt el a Hableány.  A városnéző hajó a Viking Sygyn nevű szállodahajóval ütközött, ezután fordult a Dunába. A mentőegységek percek alatt a helyszínre értek, a túlélőket civilek mentették ki a vízből.

Kimentették őket a tengerből, eltérítették a hajót

A máltai haditengerészetnek kellett visszafoglalnia egy török olajszállító hajót, amelyet a tengerből kimentett menekültek térítettek el eredeti úticéljától. Miután ugyanis a legénység felengedte őket a fedélzetre, tiltakoztak az ellen, hogy visszavigyék őket Líbiába.

Testközelből a részeg kapitány ámokfutása

Új felvételeket hoztak nyilvánosságra annak az orosz hajónak az ámokfutásáról, amelyik 10 napja elsodort egy yachtot, majd nekihajtott egy hídnak a dél-koreai Puszan kikötőjében. A teherszállító részeg kapitánya először próbálta letagadni a parti őrségnek, hogy bármi is történt volna - később pedig azzal védekezett, hogy nem értette, mit mondanak neki angolul.
A manőverezésről készült felvételt itt nézheti meg hosszabban.

Zátonyra futott teherszállító vesztegel a Dunán

Csaknem két hete rostokol a hajón a legénység, és várják, hogy tovább hajózhassanak. A teherhajó még január 17-én feneklett meg Esztergom közelében, miután valamiért letértek a hajózási útvonalról. A teherszállító nem sérült meg, nem folyik belőle veszélyes anyag a Dunába. A folyó apadása miatt egyelőre nincs esély arra, hogy a hajót megmozdítsák.

ZÁTONY: Fennakadt hajó - légifelvétel

Nézőnktől, Tóth Krisztián, dorogi lakostól kaptunk légifelvételeket a Dunán zátonyra futott és egy hete veszteglő teherszállító hajóról. A folyó apadása miatt egyelőre nincs esély arra, hogy a hajót megmozdítsák.

270 konténer esett a tengerbe

Mérgező és gyúlékony anyagot is szállított az a teherhajó, amelyről 270 konténer zuhant az Északi-tengerbe a viharban. A rakomány jelentős része már partot is ért Hollandiában. A hullámok tévéképernyőket, autóalkatrészeket, bútorokat, ruhákat és gyerekjátékokat sodortak a szárazföldre, ahol megjelentek a kincsvadászok, és a környezetszennyezés miatt aggódó természetvédők is.

Luxus és bulik kifulladásig az Arkon

Egy lenyűgöző, 11 emeletes tengerjáró…4 nap buli a Földközi tengeren Barcelonától Ibizáig…szinte folyamatos party…no és luxusellátás. Az Ark, vagyis a Bárka 2017 után immár másodszor is kihajózott a katalán főváros kikötőjéből, rajta többezer emberrel, hogy nyár végén bejárja a Földközi-tengert.

Ezt látnod kell! Tomi és Jérémy hajókázása mókásan ért véget

Amíg Nóri és Eszter megdézsmálták a sült banánokat, Tamás és Jérémy hajója bemondta az unalmast.

Van remény? Meglepő dologra bukkant az Agila törzs a Szegény Szigeten

Hogyan lehetséges, hogy a lányok nem vették észre, amikor körbejárták a szigetüket, hogy egy hatalmas hajóroncs van a tengerparton? Ráadásul nem is akármit rejtett magában ez a hajóroncs!

KÉKSZALAG: ilyen a hangulat a Balaton közepén

50 éves a Kékszalag: Európa legnagyobb, éjjel-nappal zajló vitorlásversenyére idén csaknem hétszáz hajó nevezett – háromezer főnyi legénységgel a fedélzeten.

Felvétel: Dr. Krausz Róbert

Extra videó: Aliz és Krisztián álomesküvőjén jártunk!

Eljött a várva várt nap Aliz és Krisztián életében: gyönyörű környezetben, egy hajón mondhatták ki a boldogító igent. Ahogy a sorozatban is láthatták a nézők, úgy a való életben is remek hangulatban telt a forgatás. A színészek pedig odáig merészkedtek, hogy egy percre elképzelték a saját esküvőjüket.

Tavon robogott a gőzmozdony

Úszó alkalmatlanságok szálltak vízre Heves megyében, a Felsőtárkányi tavon. A verseny lényege, hogy kizárólag olyan járművek kerüljenek vízre, amelyek valójában nem oda valók. Így aztán valaki egy gőzmozdonyt indított el a vízen, más pedig hangszerekből készített hajót.

Hétvégén újra Nemzeti Regatta a Balatonon

Június 9-10-én harmadik alkalommal rendezik meg a Nemzeti Regattát, Magyarország településeinek vitorlás fesztiválját. Vendégünk Dónucz László volt.

Karesz majdnem verekedésbe keveredett felszolgálás közben

Karesz egy rossz reggel után úgy döntött, hogy véget vet annak, hogy mindenki piszkálja és lúzernek tartja. Kihívta egyik szekáló vendégét egy kosárpárbajra, és Ayse segítségével sikerült is győznie. Mikor este megmutatta a győzelméről felvett videót, amit már fel is töltött egy közösségi oldalra, Ayse teljesen kiakadt, ugyanis a felvételen látszik, hogy ott csókolóznak Milánnal. Hogy ne veszélyeztesse Milánék lebukását, Karesz hajlandó volt levenni a videót a netről. Most már csak reménykedni tudtak abban, hogy Ayse bátyjai nem látták a felvételt...

Milán és Karesz sellőnek öltözve, énekelve gyűjtöttek pénzt repülőjegyre

Milán és Karesz azon a hajón vállaltak munkát, amelyiken pár nappal ezelőtt másnaposan ébredtek. A munka több, mint megalázó volt, viszont amikor a Dunán hajókáztak, Milán látni vélte az egyik hídon Aysét. Azonnal Ayse-ék házához rohant, a családtagok viszont elzavarták Milánt. A fiú ezért addig várakozott a ház előtt, amíg megpillantotta a hazatérő Aysét.v

Milán versenyt futott az idővel, hogy megállítsa Ayse-t

Milán és Karesz másnaposan ébredtek egy hajón, ami nem az övék volt. Miután meggyőzték a kapitányt, hogy tegye ki őket, Milán kétségbeesve próbált időben odaérni Aysehoz, hogy megakadályozza a lány távozását Törökországba.

Egy óriási rákhajó várt a középdöntősökre!

Különféle rákok, csigák és algák borították a hajót, ami a zsűripult előtt terült el. A csapatoknak a Séf tartott egy kis bemutatót a különlegességekről, és kiemelte a saját kedvenc alapanyagait is ezek közül.

ELKÉPESZTŐ: milyen óriási ez a hajó!

Elindult a világ legnagyobb utasszállító hajója egy nyugat-franciaországi kikötőből. A "Tengerek szimfóniája" 362 méter, 45-66 méter széles, a magassága pedig vetekszik egy toronyházéval. 8000 utas és 2200 fős személyzet is elfér rajta. Vannak rajta éttermek, büfék, mozik, kaszinók és sportpályák is.

Illegális hajófoglalás + ideges tulaj = ?

Mivel a csapat már több mint 10 órája úton volt, és mindeközben beesteledett, úgy döntöttek, hogy elfoglalnak egy hajót, a probléma azonban csak akkor kezdődött, amikor megjelent a fedélzeten a tulaj is...

Klaudia Milánnak: „Felnőtt férfi lettél…”

Zoé a bűntudatával küszködött. Tamara bizonyítani akart Tamásnak. Maja megpróbálta visszaköltöztetni Mesit a hajóra.

Klau, Beni és Zoli a nagy ho-ho-ho horgász!

A memóriajátékban Klaudia csapata győzedelmeskedett, így ők hajózhattak ki a nyílt tengerre horgászni. A zsákmányszerzés azonban végül nem úgy alakult, ahogy azt elképzelték...

A vízen zúzott a Tankcsapda

Extrém koncerttel zárta a Tankcsapda a nyarat, a hétvégén, a Balaton közepén adtak teltházas vagyis inkább teltkompos bulit. A fiúk a koncert előtt meséltek fellépéseikről és a különleges helyszín titkairól is.

Story Extra 2017-09-06


szerző:
2017.09.06. 16:50

Ez a hajó elment...


szerző:
2017.09.05. 20:10
Ez a hajó elment...

Akkora dagály volt éjjel, hogy a Buwaya hajóját is magával sodorta a víz. Feriék így kénytelenek voltak a hajó nyomába eredni. Vajon sikerült megtalálniuk, vagy örökre nyoma veszett?

Kimaradt jelenet: A Buwaya felturbózott hajójának készítése

Bizonyára már te is kiszúrtad, hogy a Buwayának egész pofás kis vízi járműve van, amit egy hajótestből és gerendákból építettek maguknak. Mutajuk, hogyan készült a tutaj!

Baywatch Feri akcióba lendült!


szerző:
2017.08.30. 20:15
Baywatch Feri akcióba lendült!

Bálint és Bianka beeveztek a hajóval, hogy horgásszanak, a sikertelen élelemszerzés után azonban megpróbáltak kijönni, de a sodrás keresztbe tett nekik. Nagy szerencsétlenségükre Feri pont kiszúrta őket és közbeavatkozott, ami egy hatalmas veszekedést szült.

Bécy:

Kíra felbukkanását követően Bécy és Milán szövetséget kötnek, és közösen számolnak le a lánnyal. Ezután Milán már-már azt gondolja, hogy Bécy mégsem olyan rossz ember, mint azt feltételezte, de csalódnia kell...

Elképesztő harc során dőlt el, hogy ki mit ehet az első napon

A játékosokra már a megérkezésükkör egy feladat várt: ki kellett evezniük egy lakatlan sziget partjára, azonban egy utolsó esélyt még kaptak, hogy beszerezzék azokat az élelmiszereket és eszközöket, amikre szükségük lehet a túléléshez. A versenyzők feladata az volt, hogy minél több dolgot a tutajukra pakoljanak, majd elsőként szigetre érjenek.

Istenes Bence megmutatja, hogy milyen feladattal indul a Survivor!

A 18:55-kor startoló Survivor játékosainak az érkezést követően rögtön egy versenyben kell megmérettetniük magukat, a tét pedig nem más, mint élelmiszer és eszközök a túléléshez. Az első feladatot Istenes Bence mutatja be most nektek!

Tanker gázolta el a hadihajót

Összeütközött az amerikai haditengerészet egyik hajója egy tankerrel Szingapúr közelében. A balesetben 10 amerikai matróz eltűnt, öten pedig megsérültek. A kereskedelmi hajón senkinek nem esett baja. A környéken nagy erőkkel tart a tengerészek utáni kutatás. Júniusban már volt hasonló baleset: akkor hét amerikai vesztette életét.

Előző rész (2017. július 10.)

Evelin és Roland reggel a Grétiéktől "kölcsönvett" hajón ébrednek. Lali egész reggel a randija miatt aggódik. Milán és Hajni kishíján lefekszenek egymással

Evi és Roland elkötik Grétiék hajóját

Evelin nehezen bírja Dani és Gréti turbékolását, ráadásul Gréta folyton beszológat neki. A lány újra bosszút esküszik, és miután sikerül rábeszélnie Rolandot, hogy keressék fel Grétiék hajóját, elkötik a hajót és útnak indulnak vele.

 

Koós János nagyon várja, hogy vízre szálljon

Bár a szezon már elkezdődött a Balatonon, Koós János egyelőre még nem bocsátotta vízre vitorlás hajóját. Nem arról van szó, hogy felhagyott volna régi szenvedélyével, egyszerűen csak nem volt még ideje hosszabb időre leutaznia Balatonfüredre. Kevesebbre pedig nem érdemes, tartja a művész. Egyelőre rengeteg munkája van beírva naptárába, ameddig ezeket teljesíti, két gyerek használhatja ki a hajó adta lehetőségeket.

Következő rész (2017. május 04.)

Kristóf a tegnap esti megismerkedés után Lettura Katalin mellett ébred a luxusban. Joe tanácsa ellenére Barbi elmondja az igazat Ramónának. Roland arra kényszeríti Borit, hogy kísérje el Danit a hajóra.

Hajóbaleset rosszullét miatt

Vasárnap este egy rendezvényhajó ütközött a Hajógyári sziget oldalának. Vezetője rosszul lett és elvesztette eszméletét. Utolsó erejével még kikormányozta a hajót a szigethez. A jármű méterekkel kerülte csak el a magas betonmólót, ezért nem lett tragikus kimenetelű az ütközés. A hajóparancsnokot eszméletlen állapotban, hét utast könnyű sérülésekkel vittek kórházba.

Gréta egy vitorlással lepi meg Danit

Az elmúlt hetek történései után Grétire és Danira nagyon ráfért már egy kis lazítás, és mindketten meg akarták lepni a másikat. Gréti a Balatonon szert tett egy régi vitorlásra, és a meglepivel nagyon boldoggá tette Danit...

Égő hajón gyakorlatoztak

Biztonságban lesznek a Balatoni Hajózás járatain az utasok akkor is, ha bármelyiken tűz üt ki. Ezt mondták a tűzoltók azután, hogy egy gyakorlaton elpróbálták, hogyan mentenének ki égő hajóból utasokat a Balatonon a nyílt vizen. Ilyen gyakorlat még nem volt, mentők, rendőrök és tűzoltók vettek részt benne.

Hajóval is pótolják a metrót

Metrópótlás a vízen. Szombat óta hajók járnak a Batthyány tér és a Kossuth tér között jövő tavaszig, a metró ugyanis a MTESZ székház bontása miatt nem áll meg a Parlamentnél. A hajó negyed óránként jár, de ma főleg turisták használták. A szokatlan metrópóltlóra nem kell különleges jegyet váltani, érvényesek rá a bérletek és a vonaljegyek is.

Metrópótló hajójárat


szerző:
2016.12.03. 18:39
Metrópótló hajójárat

Eddig a föld alatt metróval, mostantól vízen, hajóval lehet eljutni Budáról a Kossuth térre. Mától ugyanis nem áll meg a kettes metró a téren a MTESZ székház átépítése miatt. A Budapesti Közlekedési Központ ezért közvetlen hajójáratot indít a Batthyány térről a Duna túloldalára, a hajók 15 percenként járnak. A korlátozás három hónapig tart, addig pótlóbuszok is indulnak a Deák térről.

Nem sikerült kiemelni a bombát

Második világháborús bombát találtak a Dunában a Rákóczi hídnál, de ma hiába próbálták kiemelni, a nagy sodrás és az erős szél miatt ez nem sikerült. Ipari búvárok csatornatisztítás közben bukkantak a robbanószerkezetre még hétfőn. Fényképet is készítettek róla. Ez alapján csak azt lehet megállapítani, hogy egy amerikai repülőbomba fekszik a zavaros vízben.

Három hajó égett ki a Balatonon

Három hajó égett ki hajnalban a balatonföldvári kikötőben. Egy vízitaxin csaptak fel a lángok, és a mellette álló hajókra is átterjedt a tűz. A lángokat a siófoki tűzoltók oltották el. A fővárosban is hajótűzhöz hívták az egységeket, de ott csak gyakorlatoztak. Azt gyakorolták, mi történik, ha összeütközik egy gázolajjal teli tartályhajó és egy utasokkal teli rendezvényhajó.

Újjávarázsolják a szovjet tengerjárót

Egy több mint 40 éves szovjet tengerjáró hajót varázsolnak újjá Siófokon 130 millió forintból. A cél, hogy 2017-ben már a legmodernebb elvárásoknak is megfelelően szállíthassa az utasokat a Balatonon. A Nemzeti Regatta névre keresztelt hajó utasterét hatalmas üvegfelületekkel és modern anyagokkal újítják fel. Az elavultakat pedig ki akarják vonni a forgalomból.

Mennyit ér a Balaton?


szerző:
2016.09.16. 00:40
Mennyit ér a Balaton?

Másfélmillió vendég, 7000 hajó, több tucatnyi beruházás, de a Balaton brandje ettől sokkal többet is érhet. Na de mennyit?

Vitorlázás a családdal Jessica Alba módra

A Sin City gyönyörű színésznője Jessica Alba idén három filmben is szerepet játszott, nyárra viszont minden munkájával végzett. Pihenni Dél-Amerikába ment férjével és két kislányával. Nem is akármilyen módon felejtik el a dolgos hétköznapokat: egy vitorlás hajón töltik a vakációt. A nap sugarai elől pedig divatos szalmakalap védi a színésznőt és tündéri lányait is.

 

Rekonstruáltuk a magyar hajózás legtragikusabb balesetét

62 éve egy a mostani hétvégéhez hasonló csodás időben futott ki a Balaton két sétahajója, hogy a szerencsések a vízről nézhessék a gyereknapi vitorlásversenyt. A Pajtáson utazott Mária is, aki még kisgyerek volt akkor. Az apukája dobta el messzire a hajótól, amikor az a kikötőből kifutva felborult. Megpróbáltuk rekonstruálni a magyar hajózás legtragikusabb balesetét.

Roland: „Itt most minden Borin áll vagy bukik!

Roland folyamatosan azon szorgoskodott, hogy mielőbb tető alá hozza a saját bárját, Bécy azonban keresztbehúzta a számításait.

Fókusz 2016-06-01


szerző:
2016.06.01. 18:55

Milán belezúgott Izába?


szerző:
2016.06.01. 06:57
Milán belezúgott Izába?

Emlékszel még arra, hogy egy évvel ezelőtt a gyönyörű Iza miután megérkezett a hajóra szembetűnően flörtölni kezdett Milánnal? Egy bökkenő volt a dologban, a lányt jobban érdekelte a fiú pénze, mint a személye.

Kényszerleszállás egy hajó fedélzetén

Kényszerleszállást hajtott végre egy turistákat szállító hőlégballon egy hajó fedélzetén, Ausztrália déli részén. Erről amatőr felvételek is készültek. A ballon üzemanyaga kifogyóban volt az óceán felett, és a pilóta attól félt, hogy lezuhannak, ezért segítséget kért a parti őrségtől.

Dóri és Cintia megszökött a Farmról

A fodrászkodás után ismét kényeztetést kaptak a lányok. Dóri Cintiát csábította magával a tengerre, ahol nem csak a szabadságot ízlelgethették...

Ingyenes idegenvezetést tartottak

Több száz idegenvezetést tartottak egyetlen nap alatt, ingyen. Az idegenvezetők világnapján a hagyományos buszos és gyalogos városnézés mellett hajón és villamoson is meg lehetett nézni Budapest fontos látványosságait. A programokra több mint 10 ezer ember volt kíváncsi, a műemlékek titkain kívül az is kiderült, hogy az első idegenvezetőket 2 ezer évvel ezelőtt, a Római Birodalomban képezték ki a turisták kalauzolására.

Milán Lizája más fiúba szerelmes

Milán nagyon jól érzi magát Lizával a buliban, ám amikor megjelenik Liza barátja, Milán teljesen összeomlik.

Hajóstoppal járja be a világot

Veronika szakmáját tekintve pszichológus, aki közel 20 hónapja hajóstoppal kerüli meg a Földet. Első hallásra mindez vakmerőnek tűnhet, de ő nem hagyja, hogy félelmek vezéreljék: látni szeretné a világot. A lány jelenleg Panamában van.

Régi fényében a flotta utolsó hajója

Több éves szünet után újra Budapest egyik legszebb helyén, a Parlamenttel szemben horgonyoz az egykori Duna-tengerjáró flotta utolsó hajója. A Debrecent 1939-ben építették, részt vett a II. világháborúban, majd a hatvanas években kivonták a forgalomból.

Gyerekek fulladtak meg a görög partoknál

Tizenöten, köztük tíz gyerek fulladt vízbe az Égei-tengeren, miközben megpróbáltak hajóval Európába jutni. A török partok közelében fekvő görög szigeteknél összesen négy hajó süllyedt el a háborgó tengeren. Csaknem negyvenen eltűntek, a mentőcsapatok 242 embert mentettek ki a vízből.

Zséda és Szűcs Gabi évtizedes barátnők

Az énekesnők közös élményeikről meséltek nekünk. De érkezett hozzánk Zalatnay Sarolta is, aki egy perre készül. Légrádi Márk hajóskapitány pedig világkörüli útja terveiről számolt be. S, hogy milyen témáink voltak még, az tovább olvasva kiderül!
 

Több mint 450 emberrel a fedélzetén elsüllyedt egy hajó Kínában

A járművet, amelyen főleg idősebb turisták utaztak, egy szélvihar borította fel. 15 utast sikerült kimenteni a vízből, hatot közülük búvárok hozták ki a hajótestből. A többiek feltehetően életüket vesztették. A kapitányt és a főgépészt - akik túlélték a szerencsétlenséget - őrizetbe vették.

Reflektor 15-05-14


szerző:
2015.05.15. 02:10
Reflektor 15-05-14

Reflektor: Soma és Galla Miklós jól kiegészíti egymást. Az Éjjel-nappal Budapest hajóján lépett fel a Belmondo.

Forró nyár elé néz Istenes Bence

A Vigyél el! című társkereső show műsorvezetőjeként ugyanis a következő hónapokat facér lányok társaságában tölti. Még az a szerencse, hogy nemrégiben megszerezte a vízi jogsit, így ha kísértésbe esne, bepattanhat egy motorcsónakba és a habok között lehűtheti magát.

Reflektor 15-05-11


szerző:
2015.05.12. 01:45
Reflektor 15-05-11

Reflektor: Istenes Bence hajóskapitány lett. Horváth Éva hazatért álmai utazásáról.

Saltimbocca Zoli módra


szerző:
2015.04.21. 19:25
Saltimbocca Zoli módra

Zoli a Saltimbocca hajóját zsájachips-szel és pármai vitorlákkal kínálta.

Újabb menekülteket szállító hajók kerültek bajba

A vasárnapi, 700 áldozatot követő tragédia után hétfőn újabb három, menekülteket szállító hajó balesetéről érkezett információ. Vajon kik és miért vállalják az embertelen, hosszú és veszélyes utat, mi okozhatja a baleseteket és mi lesz a sorsa a túlélőknek? Erről beszélgettünk vendégünkkel, Simon Ernővel, az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának magyarországi szóvivőjével.

Kihajózott Amerikába a legendás fregatt mása

Tűzijátékkal, pezsgővel és elnöki köszöntővel búcsúztatták Franciaországban azt a három árbocos fregattot, amelynek elődje 235 éve szelte át az Atlanti-óceánt. A Hermione nevű fregatt 1780-ban azért indult Bostonba, hogy csapatokkal támogassa az amerikai függetlenségi háborút. A tavaly elkészült új hajó a régi pontos mása, és most ugyanazt az útvonalat készül megtenni.

Újra kifutottak a balatoni hajók

Megindult a balatoni hajózási szezon. Mától menetrend szerint közlekednek a személyhajók a Siófok-Balatonfüred-Tihany és Fonyód-Badacsony útvonalon. A Balatoni Hajózási Zrt. nem emeli az árakat, és újdonságokkal is várja az utasokat.

Nathan Fillion csúnyán leitatta Ryan Reynolds-ot

A két színész már évek óta jó barátságot ápol, most azonban fény derült egy piszkos kis titokra a múltból. A Castle sztárja ugyanis jól kiszúrt a fiatal színésszel.

Kevésen múlott, hogy túlélték

Megdöbbentő felvételt tett közzé a brit parti őrség egy süllyedő halászhajó legénységének mentéséről. A képeket látva nem túlzás azt mondani: kevésen múlott, hogy a háborgó tengeren bajba jutott emberek életben maradtak.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való