KERESÉS search-close

hiány

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "hiány"

Tízből négy etetőszék megbukott a fogyasztóvédelmi hatóság tesztjén

Összesen 480 gyermekgondozási terméket vizsgáltak. Hetven árucikk mellől hiányzott a magyar nyelvű használati útmutató. És sok olyan termék is volt, ami balesetveszélyesnek bizonyult. Ezeket visszahívták a boltok polcairól.

Egy-két számítógép 10-12 gyerekre

Fertőtlenítőre, maszkra, tartós élelmiszerre, és számítógépre lenne szükség sok gyermekotthonban. - állítják a híradónknak nyilatkozó gyermekvédelmi szakemberek. Az intézményekben ki és bejárási tilalom van 1 hete, 1-2 nevelő főz, mos, játszik, és próbál meg 1-2 géppel online tanulni 10-12 gyerekkel. Azt mondják, hogy egyre nagyobb a feszültség, az amúgy is nehéz helyzetben lévő gyerekek között, akiknek több civil szervezet mellett az Unicef is próbál támogatókat keresni.  

Van, akinek nincs meg otthon a szükséges technikai eszköz a digitális oktatáshoz

Hétfő óta a 11 éves Amanda és a 13 éves Évi sem jár iskolába. Nekik is, ahogy a többi diáknak a tantermen kívüli digitális oktatással kellene folytatni a tanulmányaikat, de nincs meg hozzá a szükséges technikai eszközük. A Hicsár család Nyíregyházától 13 kilométerre, Nagykállón lakik. A lányok édesanyja, Lujza egyedül neveli őket, igyekszik minden létfontosságú dolgot megadni nekik.

Több patikában is hiány van lázcsillapítókból, vitaminokból

Vitaminok, immunerősítők, vérnyomásgyógyszerek, lázcsillapítók – ezeknek a hiányáról számol be több patika. Van, ahol Híradónknak azt mondták, hogy napokkal ezelőtt kaptak utoljára árut. A Gyógyszerészi Kamara szerint a hirtelen sokszorosára növekedett igényeket egyszerűen nem bírják szállítási kapacitással a nagykereskedők. Gulyás Gergely miniszter azt mondja, bizonyos készítményeknél indokolt lenne korlátozni, hogy egy ember mennyi gyógyszert vásárolhat.

25 ezer ápoló hiányzik

Mintegy 25 ezer ápoló hiányzik Magyarországon az egészségügyi rendszerből - erről beszélt a Világgazdaságnak az egészségügyi szakdolgozói kamara elnöke. Szerinte ráadásul míg például Németországban ezer emberre tizenkét ápoló jut, itthon csak hat. Balogh Zoltán azt monda, a megoldás például életpálya modell és bérek rendezése lenne. Az Emberi Erőforrások Minisztériumától azt írták, számos intézkedést vezetett be a kormány az ápolói létszám növelésére.

Egyre több a nyugdíjas és egyre kevesebb az aktív dolgozó

A legfrissebb statisztikák szerint a következő három évben 150 ezerrel többen mennek nyugdíjba, mint ahányan az iskola után munkába állnak. A rémisztő adatokat két tényező tudná befolyásolni, ha ezeken addig nem módosítanak, akkor nagy változásokra lesz szükség a munkaerőpiacon.

Ismét országos hiánycikk a K-vitamin

Ismét országos hiánycikk a K-vitamin, amelyet csecsemők kapnak rögtön születésük után a kórházban, majd otthon egészen az anyatejes táplálás végéig. Az ampulla egyszer már nyáron elfogyott a patikákból, akkor külföldről hoztak be. Hétfőn több patikus is azt mondta, hogy már ez a készlet is elfogyott. A Gyógyszerészeti Intézet szerint jövő hétre megoldódik a helyzet.

A gyászt minden családtag másként éli meg

A gyász több szakaszból álló folyamat, mindenki eltérő módon éli meg. Az első szakasza a tagadás. Gyakran előjön a bűntudat, az önhibáztatás, és sűrűn előfordul, hogy a gyászoló bezárkózik. A gyász, veszteség feldolgozó csoportok megfelelő szakember vezetésével nagyon sokat tudnak segíteni.

Országos hiánycikk egy gyógyszer, amely a drogról való leszokásban segíti

Országos hiánycikk egy gyógyszer, melyet ópiátfüggők használnak a leszokáshoz, hogy elvonási tüneteiket enyhítsék. Híradónknak nyilatkozott egy volt szerhasználó, aki azt mondja, a gyógyszer miatt tudott dolgozni és visszailleszkedni a társadalomba. Az általunk megkérdezett addiktológus azt mondta, ő már júniusban jelezte, a minisztériumnak és nagykereskedőnek is a hiányt. A gyógyszerészeti intézettől azt írták, behoznak egy másik készítményt az országba.

Szabolcs sosem mossa ki az ágyneműt

A férfi nem igazán vesződik a mosással, és ennek bizony meg is van az oka… Ha kíváncsi vagy a teljes adásra, kattints ide!

Nem volt pénztár a pályaudvaron, mert beteg lett az egyetlen éjszakás

Augusztusban 30 vonat nem tudott elindulni, mert nem volt rá személyzet. A MÁV szerint ez csak a járatok töredéke és bár folyamatosan keresnek vasutasokat, a társaság szerint nincs baj a szolgáltatással. A Közlekedő Tömeg Egyesület szerint azonban van, a problémák már mindennaposak. Legutóbb vasárnap éjszaka azért nem volt jegypénztár a Keleti pályaudvaron, mert az egyetlen éjszakás dolgozó beteg lett, és nem tudták pótolni.

Két hónap után kapható a K-vitamin, tízszeres áron

Két hónap után, újra elérhető a K-vitamin a gyógyszertárakban. Azonban az eddigi ár csaknem tízszereséért. A külföldről behozott készítmény ugyanis drágább és még nincs rá TB támogatás. A szülők így most átlagosan 3 ezer forintért tudják megvenni. A vérzékenység elleni ampullát az anyatejes csecsemőknek kell adni. Ha ez elmarad, akár agyvérzéshez is vezethet.

Dávidnak Myrtill jósnő az utolsó reménye

Dávidnak Anita volt az első nő az életében, és bár régóta nincsenek együtt, szíve még mindig megdobban érte. A szerelmes férfit az sem tántorítja vissza, hogy exének már új kapcsolata van, ráadásul egy szerelmi kötésnek is alá szeretné vetni magát. Ha kíváncsi vagy a teljes adásra, kattints ide!

Egyre több háziorvos hiányzik

Egyre kevesebb az orvos a háziorvosi rendelőkben és az ügyeleteken. A februári adatok szerint 344 háziorvosi rendelőben tartósan nincs orvos, több mint 50 praxist az elmúlt egy évben zártak be. A Házi Gyermekorvosok Egyesülete szerint a gyermekorvosi rendelőkben még nagyobb gond az orvoshiány. Az egészségügyi államtitkár azt mondta, folyamatosan támogatják azokat az orvosokat, akik tartósan üres praxist vesznek át, és új megoldási javaslatokon is dolgoznak.

BALATON: Már most elkezdődött a munkaerő toborzása

Már toborozzák a balatoni munkaerőt nyárra. Annyira kevés az alkalmazott, hogy a szállodák és éttermek már a szezon előtt négy hónappal igyekeznek feltölteni a létszámot. A Balaton Job ügyvezetője szerint azonban még korai a toborzás.

Vivien Csokinak vallott be, hogy mi hiányzik neki...

A lány nem rég veszítette el villaszerelmét, így nem is csoda, ha az elmúlt napokban egyre többet gondol arra, ami minden villalakónak hiányzik már ennyi bent töltött nap után.

Ginunak a viták hiányoznak majd a legjobban

A Párbaj végén Anikó kérdezgette Ginut, aki bevallotta: a veszekedések nagyon fognak neki hiányozni, hiszen "nem lesz kibe belekötnie".

Hogyan bírja ki Vivi Radics nélkül?

Radics távozása után a lány teljesen maga alá került, és az egyik buli alkalmával az alkoholba fojtotta bánatát. Reni próbálta vigasztalni a lányt. 

Még a srácok is elérzékenyültek, amikor kiderült, hogy egyvalaki felhívhatja a szeretteit!

A wellness során kiderült, hogy egy valaki hazatelefonálhat és beszélhet a szeretteivel. Egyöntetű döntés alapján Alexandra hívhatta fel a családját, de mindenkit megviselt szerettei hiánya.

Vera teljesen elgyengült és zokogásban tört ki

Emese plüssmacija láttán Vera sírni kezdett, mert eszébe jutott a kisfia, aki mindennél jobban hiányzik neki. Az összetört édesanyát Dávid próbálta vigasztalni, akinek szüksége van még Verára a későbbiekben, ezért igyekezett lelket önteni bele.

Több száz orvos hiányzik a sürgősségi osztályokról

Több száz orvos hiányzik a sürgősségi osztályokról - a Magyar Orvosi Kamara szerint. Éger István elnök azt mondta az RTL Híradónak, hogy sürgősen megoldást kell találni, mert a sürgősségiken dolgozó orvosok annyira leterheltek, hogy folyamatosan hagyják el a pályát. Pénteken felmondott Zacher Gábor, a Honvédkórház sürgősségi centrumának vezetője, mert szerinte az állapotok már a betegellátást veszélyeztetik.

Sokkal nagyobb a munkaerőhiány, mint a statisztikák mutatják

Már legalább 200 ezer betöltetlen álláshellyel küzdenek a cégek - a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége szerint. Szegeden konkurens vendéglősök kénytelenek szövetkezni egymással. A munkáltatói szövetségnél azt mondják, egyre nehezebb embert találni, pedig egyre több munkahelyet kínálnának. Szerintük 100 ezer állami alkalmazottat lehetne elküldeni, és részben az ő felvételükkel orvosolható lenne a rekord magas munkaerőhiányt.

 

Vera, aki egyébként Tamás


szerző:
2018.06.13. 18:00
Vera, aki egyébként Tamás

Győző és a barátja egy ideje eltávolodtak egymástól, de a férfi most szeretné rendezni a viszonyukat. A barátokat egy közös érdeklődés fűzi össze: imádnak női ruhában, sminkben mászkálni.

 Megszólalt a hajléktalanok megölésével vádolt fiú anyja

Viharos volt a kapcsolatuk az apa hiánya miatt. Ezt mondta a két hajléktalan megölésével vádolt fiú anyja az RTL Híradónak. Az asszony ellen is vádat emelt az ügyészség, mert a vádirat szerint elhanyagolta és bántalmazta gyermekeit. A 16 éves fiú egy éve gyilkolt meg két hajléktalant Tatabányán.

Tél végén hiányzik a D-vitamin

A magyarok 94 százaléka D-vitaminhiányos a tél végére és minden harmadik ember extrém D-vitamin hiányban szenved. Ez derül ki egy magyar kutatásból. A legfrissebb adatok szerint a férfiaknál gyakoribb ez, mert a nők kétszer annyi D-vitamint szednek. A D-vitamin hiány súlyos egészségügyi problémákat okozhat.

EGÉSZSÉG: A magyar étrend nem tartalmazza a D-vitamint

Nem győzik eléggé hangsúlyozni az orvosok, hogy a D-vitaminra igenis szüksége van mindenkinek – kortól, nemtől, életviteltől függetlenül. Egy magyar kutatás szerint az emberek 94 százaléka D-vitaminhiányos tél végére, minden harmadik embernek pedig extrém D-vitaminhiánya van.

A szülőktől kértek pelenkázót

A látogatóktól kértek pelenkázó asztalokat a Budai Gyermekkórházban, mert az ambulancián mindössze egy volt és sokkal többre lett volna szükség. Az adománykérő kiírást egy látogató lefotózta és feltette a Facebookra. Azonnal jöttek a felajánlások, a kórházban dolgozó egyik nővértől megtudtuk, hogy egy nap alatt 20 pelenkázót kaptak szülőktől, sőt volt, aki külföldről segít a kórháznak. Azt nem tudni, hogy a kórház miért nem vett pelenkázót, ha szükség volt rá.

 

Hiány van a Rota elleni oltásból

Országos hiány van a súlyos hányás-hasmenést okozó Rota vírust megelőző egyik oltóanyagból. Két gyártó is gyártja, de ha az egyikkel már elkezdték az oltássorozatot, nem lehet a másikkal helyettesíteni. Ráadásul a másik fajta is vészesen fogy a patikákból. A hiányzó vakcinát gyártó vég vezetője azt mondta az RTL Híradónak, kapacitás problémáik vannak és sajnálják, hogy nem sikerült megoldaniuk.

 

Gizi: „Volt Stella, nincs Stella!”

Úgy tűnik, Laciék egyre nehezebbe viselik, hogy nevelt lányuk teljesen eltávolodott tőlük, és ez ellen nem tudnak mit tenni.

Órákat utaznak a gyógyszerekért

Majdnem félmillióan élnek Magyarországon olyan településen, ahol nincs gyógyszertár – a Magyar Gyógyszerészi Kamara adatai szerint. A legtöbbször kisfalvakról van szó, ahol sok az idős ember.

Peti: ˝Kicsit már érzem, hogy megölelem a szeretteimet˝

Peti óriási szerencsének tartja azt, hogy visszatérhetett a dzsungelbe műsorvezetőként, de az is igaz, hogy az elmúlt három hétben előfordult az, hogy "megcsavarodott a szíve"...

Sehol sem lehet kapni az egyik legfontosabb gyermek epilepszia elleni gyógyszert

A készítményt nem lehet mással helyettesíteni, kizárólag másik hatóanyagú gyógyszert tudnak felírni az orvosok, aminek viszont erősebb mellékhatásai lehetnek az RTL Híradó által megkérdezett gyermekneurológus szerint. Az Országos Gyógyszerészeti Intézettől azt közölték, március végig tart a készlethiány, addig, akinek sürgős, külföldről beszerezheti. Ott viszont jóval drágábban árulják, mint itthon.

Kati: „Számomra halott ember vagy”

Gábor az élete szerelmét, Katit szeretné visszahódítani, akivel 4 évet volt együtt. A szakítás után több nő is közeledett hozzá, de ő nem tudja elfeledni szerelmét. Csakis rá tud gondolni, még a telefonja háttérképén is Kati mosolyog rá vissza…

A barátság mindenek felett


szerző:
2017.11.06. 18:00
A barátság mindenek felett

Salome a barátnőjével, Bernivel szeretne kibékülni. A lányok éveken át a legjobb barátnők voltak, de egymás párkapcsolatai miatt megromlott közöttük a kapcsolat. Salome azóta már szakított a „csávójával”, és csak most döbbent rá arra, mennyit is ér a barátság…

Gábor már túl van a barátságon

Gábor és Fanni már több mint 12 éves barátságot tudhatnak magukénak, ám mikor a lány nemrég fél évig külföldön tartózkodott, Gábor rájött arra, hogy többet érez barátságnál. A fiú komoly kapcsolatot szeretne, és akár a családalapítást is el tudná képzelni Fannival. Vajon a lány felrúgja a 12 éves barátságot egy kapcsolatért?

600 villanyszerelőre lenne azonnal szükség az országban

Szerdán Debrecenben rendezték meg a „Mi a pálya” elnevezésű fesztivált, ahol a fiatalok testközelből ismerkedhetnek meg a szakmákkal. Egyre nehezebb szakembert találni, ezért a szervezők szerint nagyon fontos az utánpótlásképzés.

Nincs elég tűzifa az országban

Ahol van még, ott jóval drágább, mint az előző években. A hideg hosszú tél miatt már az év elején megcsappantak a tűzifakészletek. Azt ígérik, a rászorulók kapnak majd tűzifát, de emiatt az erdészetek sok helyen zárolták a már meglévő készleteket.

Survivor: Kimaradt jelenet a Reggeliben!

Te is megmérettetnéd magad a Survivor-ben? Akkor érdemes meghallgatnod Bogár Zsuzsa, pszichológus tanácsait, aki hasznos tippekkel látta el Annáékat. Hogyan dolgozzuk fel a hiányt?

Pécs: adóemelés, leépítés jöhet

Adóemelés és létszámleépítés is lehet a jövő évtől Pécsen, ha elfogadja a közgyűlés az erről szóló javaslatot. Emelkedik az üzletek és a garázsok építményadója, és költségtakarékosság miatt 20 dolgozót bocsáthatnak el a polgármesteri hivatalból. Pécs polgármestere nyáron 5 milliárdos adósságról beszélt, az ellenzék szerint viszont több mint húsz milliárd hiányzik a kasszából. Az MSZP szerint az intézkedésekkel már elkésett a város.

Van, ahol 10 éve nincs háziorvos

Évek óta nem volt olyan sok üres háziorvosi praxis, mint most. A Magyar Nemzet szerint jelenleg 317 helyen nincs állandó háziorvos, a helyzet egy év alatt is sokat romlott. Vannak olyan települések, ahol több, mint tíz éve nem tudják betölteni a helyeket. Egy az RTL Híradó által megkérdezett háziorvos szerint több pénzt kellene a tartósan üres körzetekre szánni. A kormány továbbra is abban látja a megoldást, ha a praxisvásárláshoz támogatást ad a háziorvosoknak.

Vannak, akiknek spórolniuk kell a tanévkezdésre

Az Ökumenikus Segélyszervezet adatai szerint minden második család csak nehezen, és közülük minden 10. csak hitelekből, rokoni kölcsönökből tudja fedezni a tanévkezdést. Éppen ezért kezdtek idén is gyűjtésbe, céljuk, hogy szeptemberig 1000 rászoruló gyerek iskolatáskáját töltsék meg tanszerekkel.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Következő rész (2017. augusztus 21.)

Vajon hogy sikerül kimásznia Ágnesnek a villa körül kialakult szorult helyzetből? Vajon mit lép Miklós, mikor megtudja, hogy hiányzik Juditnak? Emília és Félix új alapokra helyezik a kapcsolatukat. Hogy alakul Rudi és Natasa kapcsolata?

Oltóanyaghiányra panaszkodnak a kismamák

Továbbra is oltóanyaghiányra panaszkodnak a kismamák, akik az 5 legsúlyosabb betegség elleni, kötelező csecsemőkori védőoltást keresik a háziorvosoknál. A gyártó szerint ők folyamatosan szállítanak az állami raktárakba. Egy háziorvos azt írta Híradónknak, délután levelet kaptak a járási tisztiorvostól, amelyben azt közölték velük, augusztus elsején egyszerre szállítják ki nekik a júliusi, augusztusi és szeptemberi adagot.

Krisztián:

Nemcsak Mici, de Krisztián is bevallotta, hogy nagyon hiányzik neki Mici, és még mindig szereti. Bár mindketten tudják, miért jutottak el idáig, azzal is tisztába vannak, hogy a kapcsolatuk csak úgy működhet, ha változtatnak.

Ellátási zavarok a munkaerőhiány miatt?

Tömött sorok, üres polcok, ilyen ellátási zavarokra számít a boltokban a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete a minden korábbinál nagyobb munkaerőhiány miatt. Sürgős állami beavatkozást kérnek a Miniszterelnökséget vezető minisztertől. A munkaadókat képviselő Kereskedelmi Szövetség elismeri, hogy a dolgozók túlterheltek, de azt mondják, még urai a helyzetnek. A kormány azt írta, nem kívánnak beleszólni a cégek és a szakszervezetek vitájába.

 

Agyhártyagyulladás: nehezen kapható az egyik oltás

A gennyes agyhártyagyulladás gyakran 24 órán belül halált okoz, főként a csecsemőknél - a Híradónak nyilatkozó szakorvos szerint. Kedden számoltunk be arról, hogy Hevesen egy hét hónapos csecsemő halt meg – feltehetően agyhártyagyulladásban. A betegség két törzse ellen is van védőoltás. Az egyik több mint százezer forintba kerül, a másik ingyenes, ebből viszont hiány van patikákban.

Nincs elég pincér a Balatonnál

A nyár első napján még mindig több száz álláshely betöltetlen a balatoni vendéglátóhelyeken. A szakemberek többsége ugyanis külföldön vállal munkát az itthoni fizetés két-háromszorosáért. A vendéglátósok érdekképviselete szerint nemcsak a fizetés, az árak is csak töredékei a külföldinek. Azt mondják, amíg harmadannyiért tudják eladni a termékeiket, mint az osztrákok, addig béremelés sem lesz.

 

Rengeteg eladót kellene felvenni

10 ezres nagyságrendben kell eladókat felvennie a diszkontláncoknak, ha kötelezővé teszik a bevételarányos létszámbővítést. Így számol a Kereskedelmi Szövetség, miközben a boltok most sem találnak elegendő alkalmazottat. A kormány javaslata szerint javul majd a vásárlók tájékoztatása az új dolgozók jelenlététől, de a részleteket még nem tudni. A Kereskedelmi Szövetség azt mondja, képtelenség, hogy egy bolti eladó több ezer termék adatát tartsa a fejében.

Veszélyes a D-vitamin hiány

A magyarok 95 százaléka D-vitamin–hiányos tél végén, 20 százalékuk súlyosan. Ez derül ki egy új magyar kutatásból. A D-vitamin hiánynak súlyos következményei is lehetnek. A gyerekeknél például ötször nagyobb valószínűséggel alakulhat egyes típusú cukorbetegség, felnőttként pedig könnyebben törhetnek majd a csontjaik. A híradónknak nyilatkozó szakértő szerint viszont az sem jó, ha valaki túlzásba viszi a D-vitamin fogyasztást, az ugyanis vesekövet okozhat.

Egyre több szaktanár hiányzik

Egyre több szaktanár hiányzik országszerte. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezeténél azt mondják, alig találnak az iskolák fizika, kémia és informatika tanárt. Van, ahol már az igazgató is beáll órát tartani. Az Emberi Erőforrások Minisztériumánál azt mondják, általános pedagógushiányról nincs szó, és a kormány mindent megtesz, hogy vonzóbbá tegye a tanári pályát.

Gáspár Laci hiányolja ByeAlexet mióta véget ért az X-Faktor?

Az egymást folyton ugrató mentorok úgy tűnik, nem bírnak egymás nélkül meglenni, legalábbis nagyon úgy néz ki, hogy Lacira valóban nagy hatással volt Alex! Hogy miről is van szó? Megmutatjuk!

Kevés kacsa és liba a boltokban

Eltűnik a kacsa és a liba a boltokból. Ahová még érkezik, néhány órán belül elkapkodják a vevők. Pedig már ismét az ÁFA-csökkentés előtti áron árulják. Az áru legalább harmadát elvitte ugyanis a madárinfluenza, és emiatt hónapokig tartó hiányra kell készülni a Lúdszövetség szerint. Az egyik magyarországi áruházlánc ráadásul Híradónkkal azt közölte, februártól a csirke is a kacsa sorsára juthat.

Elfogyott a védőoltás


szerző:
2017.01.05. 18:30
Elfogyott a védőoltás

Elfogyott a patikákból az agyhártyagyulladás B törzse elleni védőoltás. Van olyan gyógyszertár, ahol csak március végére tudtak ígérni a vakcinából. A C típus elleni védőoltás év eleje óta ingyenes a két éven aluli gyerekeknek. A B típus okozza a megbetegedések kétharmadát, ám az ez elleni védőoltást nem támogatja a TB, így több mint 100 ezer forintba kerül.

Egészségünkre! – Itt az új generációs C-vitamin bevitel

Ha nem figyelünk oda, akár súlyos C-vitamin hiány léphet fel szervezetünkben. Tünetei között szerepel a foghullás, a bőr alatti bevérzés, a fáradtság, és a vérszegénység. Szerencsére ezt a vitamint már bármikor tudjuk pótolni, ha esetleg táplálkozásunk során nem kerülne elegendő mennyiség a szervezetünkbe. Az új generációs liposzómális technikával pedig a C-vitamin bevitel nyújtott felszívódással történik, és ez abban is segít, hogy a megfelelő helyre jusson a kívánt mennyiség.

Pontosan egy éve, hogy elindult a Keresem a családom című műsor

Egy éve már, hogy az RTL Klub vadonatúj műsora, a Keresem a családom! felbukkant a képernyőn. A műsorvezető, Lilu akkor azt mesélte, hogy merőben új ingerek érték, hiszen előtte ő sosem vezetett ilyen jellegű műsort. A sors által egymástól elválasztott családtagok megható történetei rá is nagy hatást gyakoroltak, és mint mondta, a forgatások alatt olykor ő is a könnyeivel küszködött. Ne felejtsétek, már nem kell sokat várnunk, azaz november 15-én indul a Keresem a családom! második szériája. Annyi már biztos, Lilu és a stáb körbejárta a világot.

Alig jelentkeznek orvosok

Hiába az akár 10 millió forint támogatás, alig jelentkeznek orvosok a régóta üresen álló háziorvosi körzetekbe - írta meg a Magyar Nemzet. Az egészségbiztosító pályázatán mindössze 35 praxisba jelentkezett orvos, pedig majdnem háromszáz rendelő áll üresen országszerte. Az egészségügyi államtitkár azt mondta az RTL Híradónak, már látszik, hogy a támogatás önmagában nem fogja megoldani a háziorvos hiányt, de szerinte legalább azt el tudták érni, hogy nem nő tovább az üres praxisok száma.

Lehet, hogy Tivy feladja a játékot?

Amióta Zseraldin kiesett, Tivy magába roskadt, és alig bírja elviselni a lány hiányát. Oly annyira, hogy a játék feladását fontolgatja. Azonban nem ő az egyetlen, aki így tenne...

Ezt váltja ki Miciből a szexhiány?

Krisztián némi változást vélt felfedezni Miciben. Vajon van valóság alapja, vagy csak az ő szemében tűnnek már máshogy a "dolgok"?

Informatika: nincs utánpótlás

Egy dolog, hogy Magyarországon munkaerőhiány van, de ezen belül nagyon másik dolog, s ezen már veszítettünk nagy külföldi beruházást, hogy a jövőt meghatározó informatikában több tízezer munkahelyet nem tudnak betölteni. Évente 3 ezer szakember megy nyugdíjba, de a képzés még ezzel sem tart lépést. Szakértők szerint a kilátások sem jók, rövidtávon nem várható javulás és ennek egyik oka, hogy a XXI. század talán legfontosabb és leggyorsabban fejlődő szakmáját XX. századi, tehát sokszorosan elavult módszerekkel tanítják.

Hiányzik a diákoknak az iskolabusz

Az iskolabuszok hiányára panaszkodnak a szülők és a tanárok Szécsény térségében. A diákok évek óta menetrendszerinti buszokkal járnak az iskolába, csakhogy a szülők szerint ezek zsúfoltak, a gyerekek sokszor állva teszik meg az utat, ami sokszor balesetveszélyes. Az intézményfenntartó azt közölte: hozzájuk eddig nem érkeztek panaszok, de ha indokolt, változtatnak a helyzeten.

Idénymunkásból is nagyon kevés van

Nincs, aki leszedje a paradicsomot, paprikát, uborkát. Sok vállalkozó már nem mer fejleszteni, mert nem tudja, ki végzi majd el a munkát. A szakmai szervezet szerint a szükségesnél legalább 50 ezer idénymunkással kevesebb van a zöldség-gyümölcs ágazatban. Ők külföldi vendégmunkásokra számítanának, vagy azt ajánlják a kormánynak, hogy alakítsák át a közmunkaprogramot. A nemzetgazdasági minisztérium annyit válaszolt, a kormány a magyar emberek foglalkoztatásával kívánja enyhíteni a munkaerőhiányt.

300 állami fogorvosi rendelő áll üresen

Csaknem háromszáz állami fogorvosi rendelő áll üresen, mert nincs fogorvos. A kamaránál azt mondják, aki tudott, magánrendelőkbe ment dolgozni. A praxisok fenntartása pedig azért is egyre nehezebb, mert kevés a támogatás. Ősztől ugyan érkezik a fogorvosoknak 50 ezer forint plusz pénz, de szerintük ennek a tízszeresére lenne szükség.

Diákmunka nélkül nagyobb gond lehet ősztől

Még nagyobb lehet a munkaerőhiány ősszel, erre számít az Országos Kereskedelmi Szövetség. Jelenleg a diákok több olyan munkakörben is segítenek, ahol nem elvárás a szakképzettség, de a cégek egyszerűen nem találnak alkalmazottakat. Ősszel viszont a tanulók visszatérnek az iskolába. Amíg viszont dolgoznak, esetenként többet keresnek, mint egy minimálbéren foglalkoztatott alkalmazott.

Mit csinál Zsófi? – Kétségbeesésében újabb hibát követ el?

A fiatal anyuka túl van a szülés utáni depresszión, és már szívesen látná Bence babát, ha Tóbiás is hagyná. Mivel a helyzet nem túl rózsás, Ádám ki is talál egy jó tervet, ami viszont teljesen felborul Kristóf miatt.

Munkaerőhiány miatt csúsznak a műtétek

Elhalasztottak több műtétet az Országos Klinikai és Idegtudományi intézetben, mert a nyári szabadságolások miatt, nincs elég műtősnő. Erről elsőként a Népszabadság számolt be. A kórház orvosigazgatója azt mondta Híradónknak, volt olyan műtét, amit 10 nappal toltak el, de csak olyan beavatkozást, ami nem életmentő. Az egészségügyért felelős helyettes államtitkár szerint semmilyen műtét nem marad el.

ÉNB Alexa: „Gábort szeretem”

Már tavaly nyáron is hasonló cipőben jártak az Éjjel-Nappal Budapest fiatal sztárjai, ugyanis akkor épp a csinos lányon uralkodott el a félelem, a szomorúság, hogy örökre elveszítheti Gábort. Sőt, egy vetélytárs is feltűnt a színen.

Digitális írástudás: kell, de mi az?

A világon minden harmadik-negyedik ember, Magyarországon is sok millióan használják a Facebookot. Aki használja, digitális írástudónak számít? Mi a digitális írástudás, amelynek megfelelő oktatását nagyon sok szakember hiányolja. Nem csak a diákokról van szó, hanem több nemzedékről is, mivel nagyon sok embert felnőtt életének más-más időszakában talált el a digitális robbanás. A tét: jó állást, jó fizetést előbb-utóbb kizárólag az kaphat, aki képes eligazodni a digitális világban. Hol tartunk ebben?

Írják azt, hogy náluk minden rendben

Előírhatta a kórházigazgatóknak a fenntartó, hogy ne mondják meg, ha hiányt szenvednek valamiben - legalábbis ez derül ki abból a levélből, ami az RTL Híradó birtokába került. A Jobbik frakcióvezető-helyettese 3 hete kereste meg az igazgatókat, hogy milyen eszközök hiányoznak a kórházukból. Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ kétsoros mintaválaszt küldött a kórházvezetőknek azzal a kéréssel, válaszolják a politikusnak azt, hogy minden rendben van.

Rémes állapotok a pszichiátriákon

Omladozó épületek, átázott, penészes falak, használhatatlan helyiségek. Ez a kép fogadta stábunkat több fővárosi pszichiátriai osztályon is. Van olyan 100 éves épület, amit soha nem újítottak fel teljesen. A Nyírő Gyula Kórház főigazgatója például azt mondta Híradónknak: támogatás hiányában, volt, hogy az egyik mosdójukat egy gyógyult betegük újította fel.

Attila meglátogatja Júliát a börtönben

Attilának nagyon hiányzik a felesége, kezd szétesni a család. A látogatások megható pillanatokat rejtenek.

Utcára vonultak, hogy jobb legyen a közoktatás

Szerda este több ezren tüntettek Miskolcon és az ország több városában is a közoktatásban uralkodó állapotok miatt. A lavinát a miskolci Herman Ottó Gimnázium nyílt levele indította el, amelyben azt írják, teljes a káosz az iskolákban.

Több fizetésért tüntettek


szerző:
2015.12.14. 18:22
Több fizetésért tüntettek

Több fizetésért és jobb munkakörülményekért tüntetett a Független Egészségügyi Szakszervezet. Az elnök szerint ez már az utolsó pillanat, hogy a kormány beavatkozhasson, annyira kritikus a szakdolgozó hiány. A budapesti Nyírő Gyula Kórházban több szobát le kellett zárni, mert kevés a nővér és nem tudták volna biztonságosan ellátni a betegeket. Pénteken a Semmelweis Egyetemen egyik klinikájáról mutattunk be felvételeket, ahol szintén több szobát zártak le a nővérhiány miatt.

Balesetbizosítást kapnak a véradók

Balesetbiztosítást ajándékoz minden véradónak az Országos Vérellátó Szolgálat. Az automatikus szerződések jövő év január elsejétől élnek. Zalaegerszegen ajándékcsomagot sorsolnak ki a véradók között, ott így próbálják ösztönözni őket. Egyre kevesebben vannak ugyanis. Leginkább a 45 év alattiak hiányoznak, mert sokan külföldön dolgoznak, és vészhelyzetben sem tudják őket behívni véradásra.

Nem járna a BKV a környező településekre

Se a HÉV-ek, se a buszok nem járnak majd a Budapest környéki településekig, ha a kormány nem oldja meg hosszú távon a BKV finanszírozását. Ezt mondta Tarlós István főpolgármester egy nappal azután, hogy a Lázár János 24 milliárd forint odaítélését jelentette be. A Főváros szerint azt a 31 milliárdos hiányt kellene az államnak finanszíroznia, ami például az ingyenesen vagy kedvezménnyel utazók miatt keletkezik.

Sok a beteg, kevés gyógytornász

Kevés a gyógytornász a kórházakban, a szakemberek arra panaszkodnak, hogy egyre több a beteg, és emiatt egyre inkább túlterheltek. Gyógytornász lenne elég, de azt törvény határozza meg, hogy menyit vehetnek fel a kórházak. Ezért a betegeknek is egyre többet kell várniuk, mire bejutnak a speciális tornára. Az államtitkárságnál azt mondták, hivatalosan senki nem jelezte nekik, hogy kevés lenne a gyógytornász.

Puzsér Róbert eddig félt elköteleződni, az egyedüllét azonban felemészti őt. Úgy dönt, hogy a jövőben másképp csinálja, és nem retten el a szeretettől. Mindeközben betekintést enged a mindennapos rituáléjába, az antidepresszánsok világába. Kíváncsi vagy a folytatásra is? Kattints ide!

Gréta nem bírja Nikosz nélkül


szerző:
2015.07.15. 23:00
Gréta nem bírja Nikosz nélkül

Egy bezárult ajtó, nulla kilincs és egy síró gyerek. Grétának egyedül kellett megbirkóznia a helyzettel, és miután végre kiszabadult a szobából, előtörtek belőle az érzések és Nikosz hiánya. Kíváncsi vagy a folytatásra is? Kattints ide!

Robi fiúból férfivé érett


szerző:
2015.07.06. 23:00
Robi fiúból férfivé érett

A zenész édesanyja visszatér otthonába, így Robi ismét magára marad. Az anya jó tanácsokkal látja el fiát, aki úgy dönt, életében először hallgat rá, és bár hiányzik neki Edina, mégis ellenáll a kísértésnek. Kíváncsi vagy a folytatásra is? Kattints ide!

Kölcsönös hiányzás = szerelem?


szerző:
2015.06.30. 23:00
Kölcsönös hiányzás = szerelem?

Máté cseten indít romantikus rohamot Adáért. Lassan az is eldől, hogy mi lesz a program a következő közös hétvégén: szülők vagy Svájc? Kíváncsi vagy a folytatásra is? Kattints ide!

Varga nem tud a krétahiányról

Nem hallott még arról, hogy az iskolákban ne jutott volna pénz krétára vagy papírra - ezt mondta Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter hétfő este a Magyarul Balóval c. műsorban. Az általunk megkérdezett diákok azonban mást mondanak. Körülbelül egy hete számoltunk be a diákparlamenti jegyzőkönyvekről, amelyben mindennapi eszközök, például a kréta hiányáról panaszkodtak a tanulók. Az MSZP szerint Varga Mihálynak fogalma sincs, mi zajlik az iskolákban.

Pájsli zsemlegombóccal - Nagy Eszter

Eszter még sosem főzött szalontüdőt. Ráadásul Zoli jóvoltából a szalvétagombócot is hiányos recept alapján kellett elkészítenie. Remélte, hogy azért sikerült jól lemásolnia az ételt.

Hiányzik a veszélyes betegség oltóanyaga

Veszélyes gyerekbetegségek oltóanyaga hiányzik a rendelőkből. A gyártó ugyanis nem tudja a szerződés szerinti határidőre szállítani a torokgyík, a szamárköhögés, a merevgörcs, a járványos gyermekbénulás, valamint a hemofilusz influenza elleni ötkomponensű védőoltást. Ezt az oltóanyagot a gyerekek 6 hónapos korig kapják meg, kétszer ismételve. Az ANTSZ most megváltoztatta az oltási rendet, hogy spórolni tudjanak az oltóanyaggal.

Rossz CT miatt nem tudnak diagnosztizálni

Mindössze egy darab, ütött kopott CT készüléke van a János Kórháznak, pedig több százezer ember baleseti centruma működik az intézményben. A kórházban ráadásul MR készülék sincs.

Nincs elég patológus a kórházakban

Kétszer annyi patológusra lenne szükség Magyarországon, mint ahányan a szakmában dolgoznak. Ezt mondta Híradónknak a Semmelweis Egyetem Patológiai Intézetének vezetője. A szakorvos szerint eleve kevesen tanulnak patológusnak, közülük pedig sokan inkább külföldre mennek dolgozni.

Házon kívül 12-02-14


szerző:
2012.02.14. 22:45
Házon kívül 12-02-14

Házon kívül: Egy kis faluban jártunk, ahol szünetel a tanítás, annyira nincs meleg holmijuk a gyerekeknek. - Hogyan hat a válság azokra a nőkre, akik a mindennapi túlélésre koncentrálnak, de saját magukra már egyáltalán nem? - Politikusok, végtörlesztettek és nagyon jól jártak. Volt, aki 90 milliót fizetett vissza és volt, aki „csak” 40 milliót. Nekik hogyan sikerült visszafizetniük az adósságukat?

Átmeneti gyógyszerhiány a láthatáron

Többszáz gyógyszer ára csökken október 1-től. Ezekből a patikák nem készleteznek, nehogy rajtuk maradjon a drágábban vásárolt gyógyszer.

Újabb rések lesznek a költségvetésben?

Oszkó Péter szerint elképzelhető, hogy csak átmeneti megoldás a Lovasberényben bejelentett intézkedési terv.

Kisebb lett az OEP hiánya


szerző:
2011.09.05. 10:08
Kisebb lett az OEP hiánya

A tervezettnél 37 milliárd forinttal lett kevesebb az egészségbiztosítási kassza hiánya július végén.

Csökkent az államháztartási hiány

Az államháztartás hiánya április végén 666,2 milliárd forint volt, ami az idei éves előirányzat 96,9 százaléka.

Elszaladt a hiány


szerző:
2011.04.01. 12:50
Elszaladt a hiány

130 milliárd forinttal több a tavalyi államháztartási hiány a tervezettnél.

Százezrek nélkülöznek Japánban

Sikerült ismét áramkábelekkel összekötni a sérült japán atomerőmű összes reaktorát.

Felmérhetetlen károk a földrengés után

Többmillióan maradtak energia, ivóvíz és megfelelő élelmiszer nélkül. Nincs benzin, az épen maradt autókat nem lehet használni.

Az eladósodás felelőseit keresné a Fidesz

Húszezer milliárd forint alá csökkent Magyarország adósságállománya.

Mi lesz a 2030-as évek nyugdíjasaival?

Csak azoknak kell aggódniuk, akik 2030 után mennek nyugdíjba.

Az írek is csődöt jelentettek

Írországnak mégis szüksége van nemzetközi pénzügyi mentőcsomagra.

Végveszélyben a kémiaoktatás?

Éveken belül hiány lesz a kémia, fizika és biológia-szakos tanárokból.

1000 milliárd felett az államháztartási hiány

Az államháztartás az év első tíz hónapjában összesen 1132,7 milliárd forint hiánnyal zárt.

Van már költségvetés jövőre

A büdzsé 3 százalék alatti deficitre épül és 3 százalékos növekedéssel számol.

Opera: Nem annyira drámai a helyzet?

Vass Lajos szerint van ugyan hiány az Operaház költségvetésében, de kézben tartható, illetve kezelhető.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való