KERESÉS search-close

ingatlan

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "ingatlan"

Újra itt az 5% áfa: Felpezsdül az új lakások piaca!

Alig másfél hete robbant a hír, hogy 2022-ig újra 5% lesz az áfa az új építésű lakásokra. De mit jelent ez a valóságban? Vajon olcsóbbak lesznek az ingatlanok?

Folytatódik a kálvária: Bíró Ica arra ébredt, hogy bontják lakása válaszfalát!

Élő videóban küldött segélyiáltást a világnak Bíró Ica, aki ma reggel azt vette észre, Krisztina körúti lakásának falát elkezdték bontani a másik oldalról. A fal ugyanis 30 centiméterrel beljebb van Ica lakásában, mit az járna neki.

Aki januártól CSOK-kal vásárol új építésű ingatlant, visszaigényelheti az adót

Az 5 százalékra csökkentett lakásáfát is visszaigényelheti, aki CSOK-kal vásárol új építésű ingatlant januártól - jelentette be a családokért felelős miniszter. Novák Katalin ugyanakkor azt mondta, maga az adókedvezmény legfeljebb 150 négyzetméteres lakásra vagy 300 négyzetméteres házra jár majd. Kiderült, hogy a kormány lakásfelújtásokat is támogatni készül a válság miatt.

Többek szerint családokat és életeket tesz tönkre egy cég, de mégis hogyan?

Családokat és életeket tesz tönkre egy cég, ráteszik a kezüket az autóra és a házra is, panaszkodnak többen. Évek óta jelennek meg cikkek egy sokak által csalónak nevezett társasággal kapcsolatban, mégis, időről-időre ugyanúgy előbukkannak. De mégis hogyan tehetik ezt meg? A külföldön bejegyzett cég egy magyarországi ingatlanokat hirdető oldalt üzemeltet. Egy hónapig ingyenesek a hirdetések, ezután ezekért fizetni kell.

Szilágyi István özvegye új ingatlanost keres

Szinte csak akkor jön ki a házból Jolika néni, Szilágyi István özvegye, ha segítői itt vannak, mert nagyon fáj a lába. A félkész háza rossz állapotban van. A házba belépve a látvány még felkavaróbb.  A falakon számok, képletek, démoni falfirkák. A színész feleségével és 49 éves fiával élt itt, aki egy hónappal ezelőtt megölte apját. Jolika néni korábban azt mondta, soha sem fogja elhagyni ezt a fészket, néhány nappal ezelőtt viszont meggondolta magát.

Ki vesz olyan házat, ahol korábban gyilkosság történt?

Negyven millió forintért hirdetik a 150 négyzetméteres, rossz állapotban lévő házat, ahol nemrég meggyilkolták az ismert színészt, Szilágyi Istvánt. Ha el tudná adni, az özvegy talán ki tudná fizetni hiteltartozásait. De ki vesz olyan házat, ahol korábban gyilkosság történt? Egy olyan házat, ahol korábban gyilkosság történt nem könnyű eladni, így sokszor az enyészeté lesz.

10 százalékkal csökkent a lakások bérleti díja Budapesten

Volt olyan lakástulajdonos, aki egyáltalán nem kért bérleti díjat a járvány idején a nehéz helyzetbe került bérlőjétől. 70 százalékuk pedig csökkentette a díjat. Ez derül ki az ingatlan.com felméréséből. A bérleti díjak Budapesten 10 százalékkal csökkentek, máshol is havi 10-20 ezer forinttal. A lakástulajdonosok csaknem fele arra számít, hogy a közeljövőben is csak ilyen, vagy még alacsonyabb áron tudja majd kiadni a lakását.

15%-kal is eshet az újépítésű lakások ára év végéig

15%-kal is eshet az újépítésű lakások ára év végéig - az Építési Vállalkozók Szakszövetsége szerint. Zuhan a kereslet a koronavírus miatt és ezért olcsóbban dolgoznak a kivitelezők. A KSH úgy számol, már a járvány előtt megfordult a trend, 6 évig tartó áremelkedés után átlagosan 2%-kal csökkent az új, 3%-kal pedig a használt ingatlanok ára tavaly év végére.

A bérlők jobban járhatnak

Szállodai apartmanokat adnak ki hosszabb távra, albérletként egyes hotelek. Így próbálják csökkenteni az elmaradó turisták miatti veszteséget. A hotelek albérletpiaci megjelenése, és az eddig rövidtávra kiadott lakások hosszútávú hasznosítása a bérlőknek kedvez az általunk kérdezett szakemberek szerint: a koronavírus megjelenése óta a fővárosban tíz százalékkal csökkentek az albérletárak, a kiadó lakások száma pedig jelentősen nőtt.

Csökkent az albérletek díja

Átlagosan több ezer forinttal csökkent a kiadó lakások ára az elmúlt hetekben. A változás leginkább a fővárosban érezhető: Budapest belső kerületeiben akár tízezer forintos is lehet a csökkenés. Az esést a rövidtávú lakáskiadás piacának változása okozza. A munkahelyük elvesztése miatt sokaknak még az olcsóbb albérlet kifizetése is gondot okoz. Ingatlanszakértők szerint azonban erre is van megoldás. 

Papíron még nem az övék a ház

Hiába ígérte meg írásban, mégsem íratott vissza a tulajdonos nevére a Nemzeti Eszközkezelő egy orosházi családi házat. Pedig azt visszavásárolta az eredeti tulajdonos, aki azt mondja: mivel a ház nincs a nevükön, így biztosítást sem tud kötni rá. Pedig az elmúlt hetek viharai megrongálták a ház tetejét és falát is. Az állami cég elismerte, hogy előfordulhat csúszás, de azt nem tudták megmondani, hogy ez hány ingatlant érint.

Kipukkan az ingatlanlufi?


szerző:
2020.02.06. 08:01
Kipukkan az ingatlanlufi?

Balogh László a lakás-és albérlet árak alakulásába avatta be a nézőket. Vajon mire számíthatunk a jövőben?

Kisebb a kereslet, mégis tovább drágultak az ingatlanok

Hiába esett vissza a kereslet, tovább drágultak az ingatlanok. Egy átlagos használt lakás 16 millió 900 ezer forintért cserélt gazdát tavaly a harmadik negyedévben. Vagyis a KSH friss adatai szerint 900 ezer forinttal magasabb áron, mint egy évvel korábban. Az átlagos árkülönbség azonban Budapesten és a nagyvárosokban sokkal nagyobb.

Kétszer vette meg a Magyar Nemzeti Bank ugyanazt az épületet a Budai Várban

Nem válaszolt érdemben Matolcsy György arra az ellenzéki képviselői kérdésre, hogy miért vette meg a Magyar Nemzeti Bank kétszer is ugyanazt az épületet a Budai Várban. A Nemzeti Bank először majdnem 2 milliárd forintot, később csaknem 9 milliárdot fizetett az ingatlanért. A két vásárlás között az épületet a jegybank egyik alapítványa 4 milliárd forintból felújította. A kérdést feltevő ellenzéki politikus, Burány Sándor szerint a Nemzeti Bank így talicskázza ki az adófizetők pénzét a jegybankból.

Hogy lehet ekkora különbség az ingatlan árak között Magyarországon?

Belső udvarra néző lakás, konyha, nappali, két szoba és két fürdő. 64 millió forintért. Konyha, kamra, külön fürdő és wc, tágas szobák. Mindez vidéken, a Békés megyei Sarkadon 10 millió forint körül van. Összehasonlítás képen az előbbi budapesti lakás fele akkora és hatszoros áron van, ehhez a vidéki 120 négyzetméteres házhoz képest.

Hol vannak a legolcsóbb és legdrágább ingatlanok?

Nyolcvanszoros a különbség az ország legolcsóbb és legdrágább utcájának négyzetméteráraiban az ingatlan.com adatai szerint. A legkevesebbet a Békés megyei Mezőhegyesen kérnek az ingatlanokért, 20 ezer forint egy négyzetméter, míg a legdrágább, Budapesten a belvárosi Dorottya utcában, átlagosan egymillió-hatszázezer forint az ingatlanok négyzetmétere.

Egy év alatt 10 százalékkal drágultak a lakbérek

10 százalékkal drágultak a lakbérek az elmúlt egy évben - a KSH friss adatai szerint. Országos szinten már több mint havi 90 ezer forint az átlagos bérleti díj. Az árak észak-keleten is megugrottak, ahol eddig kevesebbet kértek az ingatlanokért. Az általunk megkérdezett elemző szerint a béremelések hatására emeltek a tulajdonosok.

Bécsben is olcsóbb lakást bérelni, mint Budapesten?

Magyarországon az albérletárak az elmúlt években az egekbe szálltak. Olyannyira, hogy egy két szobás belvárosi lakás árából már a szomszédos Bécsben is találnánk lakást, talán még jobbat is. Hogy mikor fognak csökkeni itthon a lakásárak, egyelőre senki sem tudja. Talán idén először hosszú évek után stagnáltak az árak, de sokan még így is megfizethetetlennek tartják a bérleti díjakat.

Tovább emelkednek a lakásárak

Nem áll meg a lakásárak emelkedése a jegybank friss jelentése szerint. Tavaly több mint 15%-kal drágultak az ingatlanok Magyarországon, és úgy számolnak, idén csak az első félévben több mint 11%-kal emelkedhetnek tovább az árak. A  fővárosban a kínálat képtelen lépést tartani a kereslettel, a lakások többsége nem készül el időre.

Tiborcz István 370 millióért vehet ingatlant

A várban vesz lakást Tiborcz István - tudta meg a 24.hu. A lap szerint 370 millióért vásárolja meg az ingatlant, aminek elővásárlási jogáról az önkormányzat lemondott. A Demokratikus Koalíció szerint Tiborcz Istvánnak csak azért lehet pénze egy ilyen lakásra, mert Orbán Viktor az apósa. A Fidesznél korábban azt mondták: a Tiborcz család soha nem szorult senki támogatására.

 

Duplájára drágultak a garázsok az elmúlt 4 évben Budapesten

Duplájára drágultak a garázsok az elmúlt 4 évben Budapesten, most több mint 4 millió forintot kérnek egy átlagos méretűért - az Ingatlan.com szerint. Egyre nagyobb kihívás az utcán parkolóhelyet találni, miután 13%-kal több autó lett a fővárosban. A Duna House úgy számol, több nagyvárosban a bérleti díjak is az egekbe szöktek a megugrott kereslet miatt.

 

Kamatmentes lesz a hitel, de nem mindenkinek

Kamatmentesen kapnak legfeljebb 10 milliós hitelt a 40 év alatti nők, ha házasok júliustól. A családügyi államtitkár ismertette a részleteket az Orbán Viktor által tegnap bejelentett intézkedéscsomagról. Szintén nyár közepétől ugyanannyi CSOK-hitel jár majd használt ingatlan vásárlásához, mint az újakhoz.  Az intézkedés legfontosabb pontjait megnézhetik ITT.

Mi a titka egy ingatlanos cég sikerének?

Kecskés István, a CEH Ingatlanház menedzsere beszélt arról, miben működik másképp a cégük, mint a többi adás-vétellel foglalkozó vállalkozás.

Magyarországon félmillió lakás áll üresen, miközben egekben az ingatlanárak

Több, mint félmillió üres ingatlan van az országban, miközben egekbe szöknek a lakások- és albérletek árai a nagyobb városokban. Tényleg csak a szándék hiányzik? Vagy menthetetlenek ezek a jobb sorsa érdemes épületek?

Modern villaparkok - vissza a természetbe?

Ha villaparkokról beszélünk, akkor elsődleges trend, hogy visszatérünk a természetbe, hiszen az emberek ma már mindennél többre értékelik a friss levegőt, a tiszta környezetet, a csendet. Valóban így van ez? Dr. Pethő Bertalanné ingatlanszakértő válaszol!

Smartdeposit - Ingatlan foglalózás online!

Ingatlan foglalózás online? Igen, ma már ez sem lehetetlen! A részletekről Olti Zoltán Gergely, a Smartdeposit Zrt. vezérigazgatója mesélt!

Minden, amit az ingatlanpiacról tudni kell!

Kiadó egy-másfél szobás lakás 80-150 ezer forintért. Ugyanekkora lakás eladó 30-37 millióért. Gomba mód szaporodó újépítésű lakások, magas ingatlan árak és munkaerőhiány. Kedvezményes áfakulcs, jó hitel konstrukciók, vagyis minden, amit az ingatlanpiacról tudni kell. Albérlet vagy saját lakás? Érdemes-e hitelt felvenni? És ha igen, mikor kell lakást venni?

JÓTANÁCSOK: albérletkeresőknek

A szakértő szerint javult a helyzet, több a kiadó lakás, az árak pedig nem nagyon emelkedtek. De hogy mire kell feltétlen odafigyelni, mutatjuk!

Feloldották a bűnügyi zárat Lajcsi ingatlanáról

Szerdán feloldották a bűnügyi zárat Galambos Lajos boldogasszonypusztai ingatlanáról. Lajcsi azt mondja, valójában nem érez megkönnyebbülést, hiszen most az eredeti állapot állt vissza. Lajcsi akár el is adhatja milliárdos értékű birtokát, mert úgy érzi megbélyegezve bolyongtak csak otthonukban az elmúlt másfél évben.

LAJCSI: Olyan sérelem érte, amin soha nem tudja magát túltenni

Az elmúlt közel 3 évben azonban – ahogy mondják - szinte idegenként lézengtek a saját birtokukon, nem érezték ott jól magukat. Fel is merült, hogy a tortúra miatt inkább megválnának az egésztől, elfelejtve Boldogasszonypusztát, ami az utóbbi években semmilyen boldogságot nem hozott nekik.

Budapesten tízszer drágább is lehet az ingatlan

Több mint 7 százalékkal drágultak az ingatlanok tavaly - a statisztikai hivatal friss összesítése szerint. Lassult az áremelkedés üteme, de nagyot nőttek a területi különbségek, egy budapesti lakásért már három ugyanakkorát adnának máshol az országban átlagosan.

Átverve érzik magukat, pedig tízmilliókat fizettek a lakásokért

Néhány nappal ezelőtt dühös tömeg gyülekezett egy épülő pesti lakópark előtt. Hónapok óta próbálják megnézni, hogy is állnak az épülő lakások, de állandóan falakba ütköztek. Az építtető ilyen-olyan indokkal megakadályozta, hogy bejussanak. De nem csak ez a bajuk.

3 év után megválna egyik luxusházától Miley Cyrus

Az énekesnő 5 millió dollárért szerezte meg a Kaliforniában, egy kéthektáros területen fekvő ingatlant, mely rengeteg állatnak is otthont ad. 

Több százmilliós és milliárdos ingatlankörkép Magyarországon

Lehet luxust építeni és berendezni 1 milliárdból, de lehet 300 millióból is, vagy akár kétszázból, de ha éppen csak 100 milliónk van, akkor se essünk kétségbe! Ingatlan körképünk Budapest belvárosából indult, majd az Andrássy úton folytatódott, de elmentünk Szentendrére és a Jászságba is. Lakásokat és házakat térképeztünk fel kizárólag a legmagasabb kategóriában.

Az Év Irodája verseny legjobbjai

2010 óta rendezik meg Az Év Irodája versenyt Magyarországon. A cél, hogy díjazzák azokat a piaci szereplőket, akik transzparens módon követendő értékeket próbálnak közvetíteni az irodapiaci dolgozók, belső építészek és marketing szakemberek számára. 16 kategóriában több mint 170-en indultak a legutóbbi versenyen. A legjobbak közül válogattunk.

Ellenőrzik a luxusvagyonokat

Rendkívüli vizsgálat indul a luxusautók -és ingatlanok tulajdonosaival szemben, Bulgáriában. Az ügyészség ki akarja deríteni, hogy milyen pénzek vannak a fényűzés hátterében. Bulgária így akarja jelezni az Európai Uniónak, hogy komolyan veszi a korrupció elleni harcot.

 

Előzetesben az ügyvéd, képviselő

Előzetes letartóztatásba helyezték azt az ügyvédet, aki - a gyanú szerint- zsarolással és fenyegetéssel kényszerített egy embert arra, hogy a piaci árnál jóval olcsóbban adja el ingatlanrészét. Az ügyvéd az Óbudai Önkormányzat képviselője, és az MSZP etikai bizottságának is tagja. A szocialisták pénteken felfüggesztették a párttagságát.

Meddig fejlődik még a magyar ingatlanpiac?

Az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is tovább változik hazánk ingatlanszférája, ennek megfelelően pedig az árak is tovább növekednek. De vajon meddig tart még ez a fejlődés?

Lakáspara: vegyünk vagy béreljünk?

Gadanecz Zoltán ingatlanszakértő válaszol! Anna és Mikike utána járt annak is, vajon a piac mai állása szerint, hogyan alakul a kereslet-kínálat és van-e elég kiadó lakás?

30 ezer család kerülhet utcára!

Több mint 30 ezer család kerülne utcára a jelenleg árverésre meghirdetett ingatlanokból - az Igazságügyi Minisztérium adatai szerint. A Széchenyi Hitelszövetség azt mondja, a többség bedőlt jelzáloghiteles, akik közül még soha ennyien nem kényszerültek az otthonuk elhagyására. Az MSZP a kilakoltatási moratórium azonnali bevezetését követeli. A Fidesz kommunikációs igazgatója nem zárta ki, hogy új mentőintézkedést hoznak.

Ismét nő az ingatlanok ára?


szerző:
2017.07.10. 07:57
Ismét nő az ingatlanok ára?

Százszoros is lehet a különbség egy vidéki kétszobás családi ház, és egy budai luxusvilla között, miközben az ingatlanárak nemhogy csökkennének, de hamarosan újra növekedésnek indulnak majd. Anna és Miki annak is utána járt, milyen taktikát válasszunk, ha olcsóbban szeretnénk lakáshoz jutni!

Horror: 10 éve halott férfit találtak a lakásban

Jártunk annál a szolnoki lakásnál, amelyben egy valószínűleg 9-10 éve halott férfi holttestére bukkantak a héten. A levélbedobó nyílást felhajtva is lehetett érezni a lakásban terjengő elviselhetetlen bűzt...

Drasztikusan megnőttek az ingatlanárak

Az elmúlt bő két évben az országban átlagosan megnőttek a lakásárak. De vajon mi okozta ezt a robbanásszerű drágulást az ingatlanpiacon? Borsi László ingatlanszakértő válaszol.

Nagy kedvezmény az exfeleségnek

Hónapokig titkolták, de most kiderült: az I. kerületi polgármester volt felesége havi 80 ezerért bérel egy csaknem 160 négyzetméteres, tetőteres, panorámás lakást a Budai Vár legelőkelőbb részén egy állami cégtől. A Magyar Nemzet perelt az adatokért. Hasonló méretű lakásokat általában havi 500 ezer forintért lehet találni a környéken. A budavári önkormányzat szerint a bérletről nem ők döntöttek, és az ingatlan árát a helyi lakásrendelet alapján állapította meg az állami cég.

Ingatlanárak az egekben! Vajon hol a vége?

Több héttel megnőtt a lakások értékesítési ideje, miközben a lakásárak továbbra is csak felfelé kúsznak. Balla Ákos, ingatlaniroda tulajdonos volt Anna és Miki vendége a témával kapcsolatban.

Mégis nyomoznak az I. kerületi bérlakások ügyében

Mégis nyomoznak az első kerületi politikusoknak adott bérlakások ügyében – írta meg az Index. Pedig korábban a rendőrség elutasította a feljelentéseket, amelyeket ellenzéki pártok tettek a helyi fideszes politikusok olcsó albérletei miatt. Az egyik feljelentő szerint az ingatlanokat vissza kellene vennie az önkormányzatnak. A Fidesz szerint a bérlakásprogram célja jó, de a belterjes kedvezményeket nem tartják elfogadhatónak. Az önkormányzat nem kommentálta a nyomozást.

Alacsony árról indult a licit

Négyzetméterenként háromszáznegyven ezer forintos induló áron írt ki árverést az állam egy hatalmas ingatlanra, Budapest belvárosában, a Gresham-palota mögött. A Híradónknak nyilatkozó szakértő szerint ennyiért főként pincehelyiségeket adnak az ötödik kerületben. Az árverés szombat este kilencig tart, és adásunkig mindössze egyetlen ajánlat érkezett, a kikiáltási áron. Az Együtt alelnöke szerint az állam külvárosi panelek áráért herdálja el az értékes belvárosi ingatlanokat.

Hét méterrel magasabb lehet

Hét méterrel magasabb lehet a jelenleginél az az épület, amelyet a budapesti látképet évtizedek óta elcsúfító SZOT-szálló torzója helyére építenének. A Pest Megyei Kormányhivatal néhány napja döntött: a magasabb épülethez még környezetvédelmi hatástanulmány sem kell. Az ingatlan hasznosítására tervpályázatot írt ki az ismert vállalkozó, Wáberer György cége. De csak akkor veszi meg a félbemaradt épületet, ha minden engedély meglesz az építkezéshez. A második kerületi ellenzék szerint a hivatalok titkolóznak az ügyben.

Bálint terve balul sül el, és duplán pofára esik

Bálint a rossz anyagi helyzete miatt úgy dönt, hogy felszed egy idős milliárdos hölgyet. Bernadettel minden a terv szerint alakul, ugyanis a golfozás után hamar szóba jön a hölgy magánélete, és az ingatlanok is. A remekül indult napnak rossz vége lesz, ugyanis Bálint legújabb hódításáról az egész ország tudomást szerez.

Kivizsgálnák a lakásügyeket

Célzottan vizsgáltatná az ingatlan- és a vagyonkezelési ügyeket a Várban a Párbeszéd. Az ellenzéki párt önkormányzati képviselője szerint a fideszes polgármester, Nagy Gábor Tamás sajátjaként kezeli a budavári ingatlanokat, ezért azt javasolják, a jövőben ne dönthessen semmilyen ingatlanügyben a képviselőtestület nélkül. A polgármester társbérlőként jutott a 158 négyzetméteres Dísz téri lakáshoz, ahonnan elköltözött, és bár van saját tulajdonú lakása is, bérlakást is kapott, szintén a Várban. Ez utóbbiért havi 81 ezer forintot fizet.

Roland és Gréti közös klubot vásárolnak

Roland felfedez egy üresen álló épületet, ami tökéletesen alkalmas lenne egy klub létesítéséhez. Mivel a macsónak nincs elég pénze, beveszi Grétit is az üzletbe. Viszont a lánynak sincs elég pénze, és csak akkor hajlandó beszállni az üzletbe, ha a fiú megszerzi a hiányzó összeget.

Tovább drágulnak a lakások

Rekordgyorsasággal drágulnak az ingatlanok Magyarországon. Budapesten mindössze két év alatt ötven százalékos volt az áremelkedés, de a paneleknél még nagyobb, 65 százalékos volt a drágulás. És az ingatlanok ára vidéken is 30 százalékkal ment feljebb. Szakértők szerint a folyamat egyelőre nem áll meg, legfeljebb az üteme lassul.

Negyedével nőttek a lakásárak

Csaknem negyedével nőtt egy év alatt a használt lakások ára. Ez derül ki a legnagyobb ingatlanhirdetési oldal adataiból. Budapest mellett a nagyvárosok is jócskán megdrágultak. Az átlagos négyzetméterár tavaly ilyenkor 350 ezer forint volt - mostanra viszont a 430 ezret is meghaladta. Az RTL-Híradónak nyilatkozó szakértő ezt azzal magyarázza: az alacsony kamatok miatt sokan inkább ingatlanba fektetik a pénzüket.

Egymillió is lehet a négyzetméterár

Némelyik lakásnál egymillió forint körül lesz a négyzetméterár, mégis állítólag többszörös az érdeklődés a Kopaszi-gáton épülő lakások iránt. Ezt a hvg.hu írta meg. A beruházást Garancsi István milliárdos nagyvállalkozó cége végzi. A projekt állami hitelt kapott, és kiemelt beruházássá nyilvánították. Az RTL Híradónak nyilatkozó ingatlanpiaci szakértő szerint már a helyszínválasztással eldőlt, hogy ez lesz Budapest egyik legjövedelmezőbb ingatlanpiaci beruházása.

Megszűntették a nyomozást az V. kerületi ingatlanügyekben

Bűncselekmény hiányában megszűntették a nyomozást az V. kerületi ingatlanügyekben. A Nemzeti Nyomozó Iroda az Együtt politikusának, Juhász Péternek a feljelentése után kezdte vizsgálni, hogy áron alul adtak-e el több belvárosi önkormányzati ingatlant még Rogán Antal polgármestersége idején. A nyomozás során megkérdezett ingatlanértékbecslők szerint az ingatlanok nem a piaci ár alatt cseréltek gazdát, ezért a rendőrség szerint minden rendben volt az adásvételekkel.

Jelentősen drágultak az albérletek

Havi több tízezer forinttal többe kerülhet az új tanév az albérletben élő egyetemistáknak. Így számol az ingatlan.com, mert az árak átlagosan 15-20 százalékkal emelkedtek. Kevesebb a hosszútávra kiadó lakás, ezért a Portfolió szerint máris el kellene kezdeni szálláshelyet keresni, pedig csak két hét múlva derül ki, hogy kit hová vettek fel. Így aztán soha nem látott verseny indulhat a kiadó ingatlanokért.

Hiteles vagy hiteltelen Portik?

Lemondásra szólítja fel Rogán Antal minisztert az Együtt. A Demokratikus Koalíció pedig nyomozást követel, miután pénteken Portik Tamás azt állította a bíróságon, személyesen adott át a belváros akkori polgármesternek 10 millió forintnyi eurót. A gyilkosságra való felbujtásért jogerősen elítélt Portik azt vallotta, a pénzért cserébe Rogán Antalnak azt kellett elintéznie, hogy egy ingatlan árát a piacinál alacsonyabbra becsüljék. A miniszter úgy reagált: Portik Tamás hazudott a tanúvallomásban, a Fidesz frakcióvezetője szerint pedig, Portik Tamás hiteltelen.

Vége az ingatlanvitának!


szerző:
2016.06.17. 18:00
Vége az ingatlanvitának!

2 éve vált el egymástól Rékasi Károly és Détár Enikő, de az anyagi javakon sokáig nem tudtak megegyezni. Persze nem volt könnyű dolguk: egy 280 négyzetméteres, Telkiben fekvő házról is dönteniük kellett.

Ingatlanokat vesznek az MNB alapítványok

Újra bevásárolnak a Magyar Nemzeti Bank alapítványai. A vagyonukat kezelő cég bejelentette: 4 ingatlant vásárolnak összesen 25 milliárd forintért. A 4-ből 3 már működő irodaház, a negyediket fel kell újítani. A cég vezetője a vásárlást azzal indokolta, hogy ezek több pénzt hoznak, mint az állampapírok. A Demokratikus Koalíciónál azt mondják, az adófizetők pénzét költik luxusingatlanokra, ami szerintük megengedhetetlen.

Monor: nem ez volt az első ingatlanügylet

Több ingatlant is eladott a Pogácsás Tiborhoz köthető üzleti körnek a monori önkormányzat az államtitkár polgármestersége idején. Ezt a Híradó derítette ki. Csütörtökön számoltunk be arról, hogy a volt polgármester üzlettársaitól 58 millió forinttal drágábban vette vissza az önkormányzat azt az üres telket, amit 2009-ben 100 millió forintért értékesített.

Offshore hátterű cégnek adták el a telket

Offshore-hátterű cégnek adta el, a volt polgármester üzlettársaitól vette vissza 58 millió forinttal drágábban saját telkét a monori önkormányzat - derítette ki az RTL Híradó. Ahogy arról csütörtökön beszámoltunk, a telken másfél milliárd forint közpénzből sportcsarnok épül. Pogácsás Tibor azt mondja, amikor eladta az önkormányzat az ingatlant, még nem voltak üzlettársak, csak ismerték egymást. Az önkormányzat szerint az államtitkárnak semmi köze az ingatlanügyhöz.

Milliárdokat költöttek épületekre

Milliárdos tételek is szerepelnek a jegybanki alapítványok most nyilvánosságra hozott szerződéseiben. Az MNB-től kapott pénzből minden alapítvány vásárolt nagyértékű ingatlant. Az épületek közül többet át is építtetnek. A munkák egy részét olyan cég kapta, amelynek igazgatósági tagja Mészáros Lőrinc, felcsúti polgármester leendő veje. De kapott megbízást az alapítványoktól a milliárdos vállalkozó, Garancsi István cége is. Az alapítványok azt közölték, azért ezeket a vállalkozásokat választották, mert tőlük érkezett a legkedvezőbb ajánlat.

CSOK: a lakásárak miatt sokan mégsem kérik

Ötödével emelkedett az új ingatlanok ára a Családi Otthonteremtési Kedvezmény bevezetése óta. A bankok szerint egyre több család kénytelen lemondani a kinézett lakásról, vagy házról, mert az túl drága lett. A Híradónknak nyilatkozó ingatlanszakértő azt mondja: a telkek és az építőanyagok árának emelkedése miatt semmit sem lehet érzékelni az áfacsökkentésből. A kormány szerint kevés az új ingatlan, ezért drágulnak a lakások, de arra számítanak, hogy fél éven belül javul a helyzet.

Zár alá vették a mocsai birtokot

20 millió forint értékben bűnügyi zár alá helyezte Galambos Lajos mocsai birtokát a bíróság. Az indoklás szerint a zenész vagyona egy részével felelhet az ellene indult eljárásban. Az ingatlant egyébként 2 és fél milliárd forintért árulják. A zenész ügyvédje úgy látja: a birtok eladását megnehezítheti, hogy zár alá vették. Galambos Lajos – a gyanú szerint – lopta az áramot, a vizet és a gázt birtokán valamint a cége által épített lakóparkban.

4,8 milliárdért várja új gazdáját a torzó

Felújítandó, 200 szobás ingatlan, 4,8 milliárd forintért. Így árulják a volt fővárosi SZOT üdülőt. Az épület már 26 éve várja, hogy hasznosítsák, azonban eddig minden próbálkozás kudarcba fulladt. Az RTL Híradónak nyilatkozó szakértő azt mondta, valószínűleg nem internetes hirdetésen kel majd el az ingatlan, bár a csaknem ötmilliárd forintos vételár szerinte reális lehet.

CSOK: 10 évre jegyeznek be jelzálogot

10 évre jelzáloggal terheli meg az állam a 10 milliós CSOK-ból vett új ingatlanokat, és lakásbiztosítást is kötelező lesz kötni rájuk - megjelent és hatályba lépett a vissza nem térítendő támogatásról szóló két új rendelet.

A három és a négy gyereket vállalók járnak a legjobban

Ők csaknem 1 millió forinttal több támogatást kaphatnak, mint eddig, és az egész országban 35 millió forintos értékhatárig válogathatnak a kormány legfrissebb bejelentései szerint.

Káosz 300 négyzetméter alatt

A benyújtás másnapján fogadott el az Országgyűlés egy január elsejével életbelépett törvénymódosítást, amelynek lényege, hogy 300 négyzetméternél kisebb lakóépülethez nem kell engedélyt kérni, elég bejelenteni az építkezést. Legyünk óvatosak: a rapid módosítás kissé slamposra sikeredett. Olyannyira, hogy mérnökök, építészek, jogászok folyamatosan darabokra szedik.

Min változtat, ha nem kell építési engedély 300 nm alatt?

A törvény ellenzői szerint haverok lakóparképítési terveit támogatja a kormány azzal, hogy januártól nem kell építési engedély a 300 négyzetméternél kisebb ingatlanokhoz. Az építészek az utcaképet féltik, a jogászok véget nem érő szomszédvitáktól tartank, szakmai szervezetek a törvény felülvizsgálatát kérik.

Politikai vita a CSOK-ról

10 millió az államtól ingyen és hozzá még 10 milliós kedvező hitelt is – új építésű lakásra, ha van három gyereke, vagy megígéri, hogy lesz. És ha megfelel a szigorú – de sokak szerint igazságtalan – feltételeknek. Hogy kiknek kedvez és kiknek elérhetetlen a Családi Otthonteremtési Kedvezmény, már látszik. Ami nem látható: hogy mibe kerül a költségvetésnek.

Felfordul a lakáspiac - ki jár jól?

Akar ön lakást venni, eladni, építeni vagy bérelni? Ha igen, ajánljuk a következő beszélgetést!

Ki jár jól az ingatlanpiaci fellendüléssel?

A vevők? A beruházók? A bérbeadók? Az építőipar? Az állam vagy a bankok? Ki teszi zsebre az áfacsökkentés hasznát, hányan élhetnek a kormány gáláns, akár tízmilliós támogatásával? Mindösszesen: épülhet-e lassan annyi új lakás az országban, mint nagyon sok évvel ezelőtt vagy akár a kétezres évek elején?

Lakásáfa: bíróság dönthet a vitatott árakról

Perelni kell - ezt ajánlotta a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára azoknak, akik olyan építési vállalkozóval szerződtek, aki zsebre akarja tenni az ÁFA csökkentésből származó hasznot. Sok olyan építési vállalkozó van, aki bruttó árban egyezett meg a vevőkkel még tavaly, és most is ragaszkodik az eredetileg kialkudott árhoz.


 

Kiszáll az ügyészség


szerző:
2015.12.20. 18:45
Kiszáll az ügyészség

Kiszállt az ügyészség a siófoki Facebook-posztot megosztók elleni eljárásból. Szerintük ugyanis mégsem hivatalos személy elleni rágalmazás a Facebbok-cikk megosztása. Korábban a bejegyzést megosztók közül többeket rabosítottak. A posztot mára majdnem háromezren osztották meg.

Nem mindegy, mekkora házat vennének

Lakásnál gyerekenként legalább 20, háznál 30 négyzetméternyi alapterületű ingatlant kell venni - egyre több részlet derül ki a kormány új otthonteremtési programjáról. A tervek szerint 10 millió forintot kaphatnának a legalább 3 gyerekes családok, vagy azok, akik ennyi gyereket vállalnak.

Újra felbecsülik az önkormányzati lakást

A fővárosi önkormányzatnak többet ér egy lakás a belvárosban, mint az ötödik kerületnek. Háromszoros négyzetméteráron adott el egy ingatlant a budapesti önkormányzat, mint amennyiért a szomszéd házban a kerület értékesítene egy lakást egy ügyvédi irodának. Már korábban kiderült, hogy még a 3 évvel ezelőtti értékbecslésnél is olcsóbban adná el az ingatlant az 5. kerület. Most új értékbecslés készül, miközben a szocialisták ügyészségi vizsgálatot követelnek.

Kétszer kellene kifizetni a házuk árát

Harminc szegedi és makói család kerülhet az utcára, ha nem fizetik ki lakásukra a jelzálogot, amit tudtukon kívül a házak építője tett az ingatlanokra. A vállalkozó hitelből építkezett, de a törlesztést nem fizeti, a bank pedig így a lakókon hajtaná be a tartozást. Az ott élők állítják, lakásmaffiával állnak háborúban.

A drága albérletek miatt érdemes lakást venni

Jobban járhat az, aki hitelt vesz fel, és úgy vág bele egy lakásvásárlásba, mint aki az egyre dráguló albérleti díjakat fizeti. Az ingatlanszakértő szerint ráadásul pár év múlva a lakások is drágábbak lesznek. Az általunk megkérdezett albérlők viszont inkább maradnak, nem mernek belevágni egy hitelbe.

Százmilliós villalakás kulcsait keresik

Százmilliós budai villalakást keres Farkas Flóriánon az Országos Roma Önkormányzat - értesült a Romnet. Az új hivatalvezető a vagyonnyilvántartásban bukkant rá az értékes ingatlanra, amelyet két éve kaptak az államtól. Most a korábbi elnöktől, Farkas Flórián jelenlegi miniszterelnöki biztostól követelik a kulcsát. Farkas, akit néhány napja Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a jelenlétében bírált, ma egy szűkszavú közleményt adott ki, amelyben nem írt a kulcsról, de azt állítja, soha nem használta a villalakást.

Most MÁV üdülőt vettek a Balatonon

Újabb ingatlant vásároltak az MNB alapítványai, ezúttal majdnem egymilliárd forint értékben. A Balaton partján lévő MÁV üdülő 60 ezer négyzetméteres területét vették meg, az épületegyüttest oktatási és konferencia célokra használják majd.

A piaci ár harmadáért adták el az ingatlant

Kedvezményesen vett lakást a belvárosi önkormányzattól az V. kerület ingatlaneladásait intéző ügyvédi iroda is. Négyzetméterenként harmadannyiért jutottak hozzá az önkormányzati ingatlanhoz, mint amennyiért ugyanabban a házban kelt el ma egy magánlakás.

Újabb ingatlanokat vettek az MNB alapítványai

Több mint 7 milliárd forintért vásároltak újabb ingatlanokat a jegybanki alapítványok - értesült a Házon kívül című műsor. A főleg unortodox közgazdasági tanok népszerűsítésére létrehozott Pallas Athéné Alapítványok két budapesti ingatlant vettek meg a most indult doktori képzéshez, és egy kecskeméti hotelt, ahol a diákok rekreációjáról is gondoskodni akarnak.

Hét milliárdért venne ingatlant az MNB

Több mint 7 milliárd forintból alapítottak céget a Magyar Nemzeti Bank alapítványai. A céget arra használják majd, hogy megvegyenek egy budapesi nagy értékű ingatlant. A műemlék-épület résztulajdonosa most még Somfai Róbert, aki 2013-ban 5 milliárd forintos becsült vagyonával került fel a leggazdagabb magyarok listájára.

Egyre drágábbak az albérletek, és már a főbérlők válogatnak

Kisgyerekes családok, fiatal párok, tanulmányaikat csak most kezdő diákok. Különböző élethelyzetük és anyagi lehetőségeik ellenére problémájuk közös. Lakni szeretnének valahol. Ez ma Budapesten nem kis álom. Az elmúlt fél évben drasztikusan emelkedtek mind az ingatlan árak, mind pedig az albérletek díjai.

Egekben az albérlet árak, mi lesz azokkal, akik otthonra vágynak?

Kisgyerekes családok, fiatal párok, tanulmányaikat csak most kezdő diákok. Különböző élethelyzetük és anyagi lehetőségeik ellenére problémájuk közös. Lakni szeretnének valahol. Ez ma Budapesten nem kis álom. Az elmúlt fél évben drasztikusan emelkedtek mind az ingatlan árak, mind pedig az albérletek díjai.

1,3 milliárdos budai villát is vett az MNB

Luxusvillát vásárolt Budán a Magyar Nemzeti Bank egyik alapítványa. A Pallas Athene Geopolitikai Alapítvány bruttó 1,3 milliárd forintot fizetett az ingatlanért, ahol képzési és tudományos kutatóközpontot hoznak létre.

Kitette a netre az önkormányzati hirdetést

Az egyik internetes ingatlanértékesítő oldalon hirdetett meg egy V. kerületi önkormányzati üzlethelyiséget az LMP ottani képviselője. Az önkormányzat ugyanis kizárólag a honlapján, a hirdetőfalán és a kerületi lapban hozta nyilvánosságra, hogy eladó az ingatlan.

300 kilométer és egy világ választja el Sopront és Ózdot

Aki dolgozni szeretne, de nem akarja elhagyni az országot, miért nem költözik olyan régióba, ahol munka is van, és a fizetés is magas? A válasz sajnos egyszerű. Egy ózdi család például hiába adja el a kertes házát, abból lehet, hogy még egy panellakást sem tud venni, mondjuk Sopronban.

A volt polgármester rokonai nyertek lakást

A volt fideszes polgármester anyósa és nevelt lánya nyert lakást egy belvárosi pályázaton. Karsai Károly családtagjai két, még ma is irodaként bejegyzett V. kerületi ingatlanban laknak. A vételárnak csak az egyharmadát kell kifizetniük, azt is évek alatt, részletekben. A másik kétharmadot a felújításra kellett költeniük. Az Együtt szerint nem tisztázott, hogy hogyan és mennyi pénzért jutott Karsai családja a lakásokhoz. Az önkormányzat szerint a pályázat nyilvános volt.

Árrobbanás: felfelé licitálnak a vevők

Egy-két nap alatt el lehet adni Budapesten egy belvárosi lakást. Sőt, az is előfordul, hogy a vevők felfelé licitálnak, végül a meghirdetett árnál jóval többért talál az ingatlan új gazdára. Főleg befektetők keresik most a lakásokat, amelyeket kiadhatnak, hiszen így 6-8 százalékos hozamot lehet elérni, míg ha bankban tartják a pénzüket, csak 2 százalék körülit.

Corvinus: Aggódnak az ingatlanokért

Ha kell, harcolni fognak a Corvinus Egyetem Budai Campusáért - ezt mondják a diákok. A vs.hu írt arról, hogy az egyetem Villányi úti épületeit és az ott lévő arborétumot el akarja adni az állam. Az itt működő karok fórumot szerveztek, ahol a vezetés és a diákok is azt mondták, nem akarnak máshova menni. A felsőoktatásért felelős államtitkár az RTL Híradónak úgy reagált, egyelőre nincs semmilyen konkrét tervük az átalakításra. A PM szerint a kormánynak az értékes területre fáj a foga.

Nyugdíjrenszer - ma és holnap: mihez kezdjünk a pénzünkkel?

Ez háromrészes, nyugdíjjal és pénzügyekkel foglalkozó sorozatunk befejező része. Kedden ott hagytuk abba, hogy a szakértők szerint, aki csak teheti, igyekezzen minél hamarabb elkezdeni az öngondoskodást – azt, hogy rendszeresen tegyen félre pénzt nyugdíjas éveire. Most az a kérdésünk, akinek van pénze, mit kezdjen vele?

Csak a szomszédnak sikerült megvenni a lakást

29-szer adták be igényüket a lakásvásárlásra, hiába. A szomszédban az államtitkár mégis vásárolhatott. Egy pécsi nézőnk keresett meg minket azzal, hogy 1994 óta próbálja megvenni azt a lakást, amit már 39 éve bérel a Levéltártól. Eddig hiába próbálkozott, mindig elutasították azzal, hogy összegzik az ingatlanokat. Ugyanakkor ugyanabban az épületben mégis elkelt egy lakás 2011-ben. A vásárló Garai Péter, jelenleg uniós fejlesztések végrehajtásáért felelős helyettes államtitkár és édesanyja volt.

Juhász Péter: tízmilliárd forint kár érhette a belvárosi önkormányzatot

Az Együtt önkormányzati képviselőjét hétfőn hallgatta meg a Nemzeti Nyomozó Iroda, az ő feljelentése alapján indult nyomozásban, tanúként. Juhász Péter hétfőn olyan dokumentumokat vitt a rendőrségre, amelyek alapján azt állította: az ingatlanok értékesítésének megállapításánál is hibázott az önkormányzat, volt, amikor egy 920 milliós értékű ingatlant 673 millióban határozták meg, és végül 471 millióért adták el. Az ötödik kerületi önkormányzat szerint Juhász szándékosan téveszti meg a közvéleményt azzal, hogy összekeveri a szakértői elemzést és az ingatlan értékbecslést.

Árrobbanás a lakáspiacon

Alig néhány hónap alatt 15-20 százalékkal, vagyis milliókkal drágultak a budapesti lakások. A befektetők nyomták fel az árakat a válság kitörése óta pangó piacon. Az ingatlanosok biztosra veszik, hogy még évek múlva is emlegetni fogják ezt az időszakot, amikor a vevők egymás fölé licitálnak. Az ingatlan-boomot, a rekord alacsony alapkamat, és a hosszú ideje visszatartott kereslet váltotta ki. Heteken belül valamennyi nagyvárosban drágíthatja az árakat.

Felfelé alkudnak a vevők


szerző:
2015.04.26. 18:45
Felfelé alkudnak a vevők

Árrobbanás történt a lakáspiacon. Alig néhány hónap alatt 15-20 százalékkal, vagyis milliókkal drágultak a budapesti lakások. A befektetők nyomták fel az árakat a válság kitörése óta pangó piacon. Az ingatlanosok biztosra veszik, hogy még évek múlva is emlegetni fogják ezt az időszakot, amikor a vevők egymás fölé licitálnak. Az ingatlan-boomot, a rekord alacsony alapkamat, és a hosszú ideje visszatartott kereslet váltotta ki. Heteken belül valamennyi nagyvárosban drágíthatja az árakat.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való