KERESÉS search-close

ittas vezetés

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "ittas vezetés"

Részegen okozott balesetet, majd elhajtott

Részegen, szabálytalanul hajtott ki egy család kocsija elé autójával egy férfi tegnap este Pátyon. A balesetben a család két kislánya és a részeg sofőr női utasa sérült meg, mindannyian kórházba kerültek. A balesetet okozó férfi nem segített, elhajtott a helyszínről, majd egy közeli dohányboltban vodkát és sört vett. A rendőrök a trafik mellett fogták el.

Részegen okozott tragédiát - megrendítő filmet készített a rendőrség

Megrendítő filmet készített a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság az ittas vezetésről. Egy olyan férfi mondja el történetét, aki több mint 4 éves börtönbüntetését tölti, miután öt évvel ezelőtt, részegen balesetet okozott az autójával. A tragédiában az egyik testvére meghalt, a másik súlyosan megsérült, sógora pedig lebénult.
A rendőrség kisfilmjét ide kattintva nézheti meg teljes hosszában.

EGY ROSSZ DÖNTÉS: 5 család élete ment tönkre

Egy rossz döntés, egy halott, egy fogyatékkal élő - így kezdődik a rendőrség filmje, amely a most 27 éves Tamás történetét mutatja be. Börtönben ül, azt meséli el, hogy jutott oda. Két testvérével és két sógorával bulizott, amikor a kocsival, amit részegen vezetett, balesetet szenvedtek.

Ügyfele kocsijával csapódott villanyoszlopnak egy részeg autószerelő

Ügyfele kocsijával csapódott egy villanyoszlopnak egy részeg autószerelő Sellyén még vasárnap.

Ittas sofőröket kapcsoltak le

Két megyében is razziát tartottak a rendőrök. Győr-Moson-Sopron megyében egy délután alatt 26 gyorshajtót kaptak el, míg Borsodban 57 ittas sofőrt kapcsoltak le. Tavaly a sérüléssel járó balesetek több, mint 8%-át okozták ittas vezetők.

Ittasan vezetett és kötekedett a rendőrökkel az önkormányzati képviselő

Ittasan vezetett és kötekedett a rendőrökkel Balatonalmádi egyik fideszes önkormányzati képviselője. Erről a Veszpresszo.hu számolt be elsőként. Szakál Balázs Dániel a csütörtöki testületi ülésen beismerte, hogy ittas vezetés és becsületsértés miatt nyomoznak ellene. Bejelentette, hogy szerdán kilépett a Fideszből, függetlenként folytatja a munkát. A polgármester szerint képviselőhöz méltatlan, amit a politikus tett.

Részegen, jogsi nélkül vezette a háromkerekű BMW-t

Hiányzó kerékkel, részegen és jogosítvány nélkül autózott egy 35 éves férfi Edelényben. A rendőrök a kocsi zajára figyeltek fel. A háromkerekű BMW sofőrje ellen eljárás indult, bevonták a jogosítványát és pénzbírságot szabtak ki rá.

Biztos volt benne, hogy meg fog halni

Biztos volt benne, hogy meg fog halni - ezt mondta stábunknak az a sofőr, akinek kocsijába frontálisan csapódott bele egy másik autó vasárnap este Tatabányán. A fiatal nő kulcscsontja eltört és zúzódásai is lettek. Szerinte a baleset okozója átszáguldott a piroson, mert versenyezhetett a mellette haladóval. Az ütközés után pedig elmenekült. A rendőrök hétfőn elfogták. Úgy tudjuk, ittas volt és jogosítvány nélkül vezetett.

Ittasan robogózott Szalai Ádám

Ittasan robogózott Szalai Ádám focista. A Mainz és a magyar válogatott csatára maga számolt be a Facebookon arról, hogy ittas vezetésen érték Budapesten, szombat éjjel.

ITTAS VEZETÉS: Totál részegen akart beülni a volán mögé

Totálrészeg autós akart beülni a volán mögé Budapest XVIII. kerületében tegnap délután. A férfi annyira ittas volt, hogy elesett, és utána is csak segítséggel tudott felállni. Egy éppen arra járó sofőr akadályozta meg, hogy ilyen állapotban autót vezessen. Felsegítették a földről és a slusszkulcsát is elvették. Az ittas sofőr azt mondta, csak a kocsmáig akart jönni, mert szomjas volt. Az Európai Unióban a gyorshajtást követően az ittas járművezetés számít a halálos kimenetelű közlekedési balesetek legfőbb okának. Vdieó: Budapesti autósok közössége.

Ivott és drogozott is a sofőr a baleset előtt

9 év letöltendő börtönbüntetésre ítélték azt a férfit, aki halálos balesetet okozott két éve Sátoraljaújhely közelében. Frontálisan összeütközött egy másik autóval. Négyen meghaltak a karambolban. Az ítélet szerint a férfi ivott és kábítószerezett, mielőtt a volánhoz ült. A büntetés nem jogerős, mert fellebbezett.

Kisfilmmel hívja fel az ittas vezetés veszélyeire a figyelmet a rendőrség

Újabb megható kisfilmmel hívja fel az ittas vezetés veszélyeire a rendőrség a figyelmet. Egy elképzelt család tragédiáját mutatja be, amely egy italozós baráti este után történt. Bács-Kiskun megyében ugyanis a rendszeres ellenőrzések ellenére sem csökken az ittasan okozott balesetek száma.
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság kisfilmjét ide kattintva nézheti meg.

Ne az alkohol vezessen!


szerző:
2019.06.14. 16:44
Ne az alkohol vezessen!

Újabb megható kisfilmmel hívja fel az ittas vezetés veszélyeire a rendőrség a figyelmet. Egy elképzelt család tragédiáját mutatja be, amely egy italozós baráti este után történt. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság ezzel a kisfilmmel akarja felhívni a figyelmet az ittas vezetés veszélyeire.

Top 7 - Oszter Sándor mindig visszakeveredik a bíróságra

Nagyon úgy tűnik, hogy a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész benne maradt a kérlelhetetlen, kemény betyár szerepében, mert az utóbbi években már csak botrányaitól hangos a sajtó. Ittas vezetés, környezetkárosítás, befolyással üzérkedés - bűntettek, melyekkel Oszter Sándort meggyanúsították.

Hat év letöltendő börtönt kapott a Szentendrei úti gázoló

Hat év, börtönben letöltendő szabadságvesztés, másodfokon, jogerősen. Ennyit kapott az a férfi, aki több, mint 160-al rohant bele autójával a piros lámpánál szabályosan várakozó másik kocsiba 2017 márciusában. A Szentendrei úti balesetben mindkét fiatal meghalt a vétlen, várakozó autóban. Az ütközés ereje akkora volt, hogy az álló kocsit 20 méterre, egy oszlopig lökte. Az egyik áldozat Janza Richárd volt, ifjúsági világbajnok kajakozó volt.

Baleset megelőző kisfilm az ittas vezetés ellen

Az ittasan autóba ülő sofőröket akarják elrettenteni a vezetéstől, a baleset megelőző kisfilmmel a rendőrök. Bács-Kiskun megyében ugyanis évről évre egyre többen ülnek úgy volán mögé, hogy előtte ittak. A kisfilm elkészülése előtti hónapban 6 olyan baleset is történt, amelyeket ittas sofőr okozott, vagy vett részt benne.

Azt állítja a sofőr, hogy leszorították az útról

Leszorították az útról – ezt állítja egy sofőr, aki egy épület sarkának ütközött autójával tegnap Kőszeg mellett a 87-es főúton. A férfi súlyos sérüléssel került kórházba. Állítása szerint előzött és egy másik kocsi sofőrje ráhúzta a kormányt. A 112 Press úgy tudja, a megsérült sofőr ittasan vezetett - a rendőrség ellene eljárást indított.

Fának csapódott az autójuk, egy 18 éves fiatal halt meg

Meghalt egy 18 éves fiatal, fának csapódott az autójuk csütörtökön késő este Iregszemcse közelében. Rajta kívül ketten ültek a kocsiban, az áldozat egyik barátja vezette, méghozzá ittasan. Ő karcolásokkal megúszta a balesetet, harmadik társuk életveszélyesen megsérült. Pogányban pedig öt férfi sérült meg, amikor egy terepjáró nem adott elsőbbséget a főúton érkező személyautónak ma reggel.

Totálkár: ittasan, a megengedettnél gyorsabban vezetett, mégsem ő a hibás

Török Bálint elmesélte, hogyan tarolta le az autóját egy BMW az M3-as autópályán. A kocsit egy 30 éves nő vezette, aki 165-175 km/órás sebességgel csapódott a férfi Fordjába még 2016-ban. A baleset után kiderült, hogy a nő részeg volt. És azt is lehetett sejteni, hogy jócskán túllépte a megengedett sebességet. A rendőrség szerint a balesetet mégis Bálint okozta.

M0-ás: Ittasan okozhatott balesetet a sofőr

Ittasan ült volán mögé és halálos balesetet okozott egy sofőr az M0-ás autóúton Törökbálint közelében. Útközben áttért a szemközti sávba és frontálisan összeütközött egy másik kocsival. Abban négyen ültek, az egyik utas azonnal meghalt.

Megdöbbentő baleset: ittasan vezetett az apa, emiatt halt meg 14 éves lánya

Akár nyolc évet is kaphat az az apa, aki tegnap három gyerekével rohant neki egy oszlopnak egy borsodi kistelepülésen. A férfi ittasan ült az autóba. Nagy fia szerint bánatában ivott és egyébként is nyugtatókat szedett, mert nem tudta még feldolgozni, hogy meghalt az édesanyja. Most őt és a két kisebb gyereket kórházban ápolják. 

Verrasztó ittasan vezetett

Egy hónapon belül a második élsportolót érték ittas vezetésen a rendőrök. Verrasztó Dávid világ- és Európa-bajnok úszó a napokban egy rutinellenőrzésen bukott le.

David Coulthard egy rendőr ellen

Legyőzte David Coulthardot az Országos Rendőrfőkapitányság osztályvezetője egy gokartversenyen. Oberling József azért állt ki a volt pilótával, hogy felhívják a figyelmet az ittas vezetés veszélyeire. A kampányt az egyik nagy sörgyár szervezte. Magyarországon tavaly negyvenen haltak meg részeg sofőrök miatt.

Augusztusban szabadulhat Eva Rezesova

2012. augusztus 21-én négy halálos áldozatot követelt a mámoros száguldás az M3-ason. Eva Rezesova nem csak ittas volt, de több mint 100 kilométeren keresztül jóval gyorsabban is haladt a megengedettnél. A végzet 165 km/órás sebességgel érte utol azt az autót, amelyben négyen utaztak. Mindannyian meghaltak. Eva Rezesova 9 év börtönbüntetést kapott, de az ítéletben szerepelt, hogy 6 év után feltételesen szabadlábra bocsátható. Ez most augusztusban esedékes.

Ismét meggyűlt a baja a rendőrökkel a Viszkisnek

 Ambrus Attila gyanúsított lesz, mert egy hónapja ittas vezetésen kapták a rendőrök. Abban biztos volt, hogy meggyanúsítják, de hogy mi lesz ez után, még nem tudja. Korábban azt mondta két pálinkát ivott és ezután ült volán mögé Szegeden.

 

Részegen állt fejre a kocsijával

Vádat emelhetnek a részeg sofőr ellen, aki betonfalnak ütközött és fejreállt a kocsijával Győrben még májusban. Ráadásul a baleset egy családi házas övezetben történt, ahol nagyon sok gyerek lakik. Az 52 éves férfit egy nyugdíjas tűzoltó húzta ki a füstölgő autóból.

Ittasan vezetett Burány Sándor

Burány Sándor mentelmi jogának felfüggesztését kéri a parlamenttől a legfőbb ügyész. Így derült ki, hogy a szocialista képviselő, aki most a Párbeszéd frakciójában ül még január 19-én egy közúti ellenőrzésen lebukott. Megfújatták vele a szondát. A képviselő együttműködött a rendőrséggel, és elismerte nekik, hogy alkoholt ivott, mielőtt a volán mögé ült. Hogy mit és mennyit, erről is beszélt Híradónknak.

 

Autósüldözés az M0-áson

Rendőrök akartak elkapni egy kocsit vasárnap délelőtt az M0-áson. A budapesti elkerülő úton akart elmenekülni. Csömörnél azonban felborult. Úgy tudjuk, hogy a sofőr ivott mielőtt volánhoz ült, ezért nem állt meg, amikor a rendőrök autóját leintették. Most őt és utasát is súlyos sérülésekkel ápolják a kórházban.

 

Részegen, jogsi nélkül gázolt

Súlyosan megsérült az a férfi, akit a kijelölt gyalogátkelőhelyen ütötte el egy autó vasárnap kora este Harkányban. Az autót egy részeg sofőr vezette, akinek még jogosítványa sem volt, azt ugyanis korábban, szintén ittas vezetés miatt már elvették tőle. A sofőr ellen ittas vezetés és súlyos sérüléssel járó közúti baleset okozása miatt indítottak eljárást.

 

BURÁNY SÁNDOR: „Életem legnagyobb hibáját követtem el!”

A szocialista képviselő, aki most a Párbeszéd frakciójában ül még január 19-én egy közúti ellenőrzésen lebukott. Megfújatták vele a szondát. A képviselő együttműködött a rendőrséggel, és elismerte nekik, hogy alkoholt ivott, mielőtt a volán mögé ült. Hogy mit és mennyit, erről is beszélt Híradónknak.

Letartóztatták Vince Vaughnt


szerző:
2018.06.11. 19:13
Letartóztatták Vince Vaughnt

Ittas vezetés miatt letartóztatták Vince Vaughnt Dél-Kaliforniában. A 48 éves világsztár ráadásul ellenszegült a rendőröknek miközben megbilincselték, ezért két bűncselekményt is elkövetett.

Részegen, bedrogozva gázolhatott

Részegen, kábítószer hatása alatt vezetett a sofőr, aki elgázolt két gyalogost tavaly a fővárosban. A férfi ellen most emeltek vádat. Az egyik gyalogos, egy idős ember meghalt, a másik maradandó sérüléseket szenvedett, a gázoló mentőt sem hívott hozzájuk.

Sztárok az ittas vezetés ellen!

Naponta 3500, évente 1 millió 250 ezer ember hal meg közúti balesetekben a világon. A rendőrség szerint Magyarországon évente 1500 ittas baleset történik. Ha valaki balesetet okoz ittasan és abban sérülés történik akár három év börtönbüntetést is kaphat. Ez akár 8 vagy 10 évre is növelhető, ha egy vagy több ember meghal a baleset következtében – egy évvel ezelőtt számolt be erről a Fókusz.

Nyugdíjas tűzoltó mentette meg

Nyugdíjas tűzoltó húzta ki a füstölő autóból a felborult kocsi sofőrjét. Úgy tudjuk a fiatalember ittas volt, amikor szombaton Győrben egy betonfalnak ütközött majd felborult.

Sokan álltak bíróság elé ittas vezetés miatt

Egy vödörnyi bort megivott, mielőtt motorra ült -ezt mondta a bíróságon az a sofőr, akinek ittas vezetését délelőtt tárgyalták Cegléden. Állítása szerint mindig iszik, mielőtt vezet. Jogosítványa pedig sosem volt. A Pest megyei városban napközben 20 ittas vezetőt állítottak bíróság elé. A legtöbben 100-200 ezer forintos pénzbírságot kaptak.

ITTAS VEZETÉS: „Sokat ivott? Egy vödörrel!”

Egy vödörnyi bort megivott, mielőtt motorra ült - ezt mondta a bíróságon az a sofőr, akinek ittas vezetését pénteken tárgyalták. Szinte egymás kezébe adták a kilincset az ittas vezetéssel vádolt sofőrök a Ceglédi Törvényszéken. Öt bíró 20 ilyen ügyet tárgyalt napközben. A cél az volt, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy tavasszal a szokásosnál sokkal több ittas vezetőt fognak el a rendőrök.

Játszótéren állt meg az ámokfutó

Játszótéren végződött egy autós ámokfutás Ózdon. Egy közeli bolt kamerája rögzítette, hogy a férfi kocsijával felhajt a járdára, majd átmegy egy lakótelepi játszótéren.

Ittasan vezetett, két villanyoszlopot is letarolt

Két villanyoszlopot is letarolt egy autós Győrben. A 26 éves férfi valószínűleg ittas volt és gyorsan is ment. Az oszlopok kettétörtek, ezért hatvanan maradtak áram nélkül órákra.

Elmaradt a húsvéti razzia


szerző:
2018.04.02. 18:14
Elmaradt a húsvéti razzia

Idén elmaradt a húsvéti országos razzia az utakon. A rendőrség szerint azért, mert egyre kevesebb az ittas vezető. Ellenőrzés azért hétfőn is több helyen volt. Veszprémben például csokinyulat kaptak a szabályosan közlekedő autósok.

 

Csőre Gábor és az ittas vezetés


szerző:
2018.03.14. 08:27
Csőre Gábor és az ittas vezetés

Csőre Gábor ittasan vezetett? Nyugalom, szerencsére csak egy darab kedvéért került a csoportterápiára, ugyanis egy új, mondhatni gyomorkeserű komédiában szerepel, mely ittas vezetőkről szól!

Szifon vicces esete a szondával

Egy szonda megfújása bizony komoly kihívást jelenthet egyeseknek. Szifon például azt sem tudja, hogy szívni vagy fújni kell. És tulajdonképpen melyik csőről is van szó?

Ittas sofőrök okoztak balesetet országszerte

Csongrád megyében hókotrónak ütközött egy férfi, majd felborult autójával. Úgy tudjuk egy közeli kocsmában ivott, mielőtt kocsiba ült. Balkányban pedig kerítést bontott, majd egy ház falának csapódott autójával egy sofőr. A szonda szerint ő is ivott előtte.

 

8 évet is kaphat a Szentendrei úti ámokfutó

Nyolc évet is kaphat a Szentendrei úti ámokfutó, aki ellen a napokban emeltek vádat. A 29 éves férfi még márciusban csapódott bele autójával egy piros lámpánál várakozó másik kocsiba. Az abban ülő két fiatalember szörnyethalt, egyikük Janza Richárd, ifjúsági világbajnok kajakos volt.

Ihatott mielőtt volánhoz ült

Elvitte a barátnője autóját, a gyanú szerint ivott mielőtt a volánhoz ült, ráadásul jogosítvány nélkül vezetett az a fiatal férfi, aki hajnalban okozott balesetet Nyírmeggyesnél. Ezután elhagyta a helyszínt. Nem csak az autót, hanem egy villanyoszlopot is összetört.

 

Fizetőkapunak hajtott a részeg

Horrorbaleset Kaliforniában. Teherautó hajtott a San Francisco-ba vezető egyik híd fizetőkapujába. A bent ülő útdíjkezelő meghalt. A sofőrt őrizetbe vették a rendőrök. A gyanú szerint részegen vezetett.

Levegőbe lőtt és elmenekült

Akár 15 év börtönt is kaphat az ámokfutó, aki egy benzinkutat akart kirabolni Győr Moson Sopron megyében még májusban. Kétszer a levegőbe lőtt, majd részegen vezetve 20 kilométeren át menekült az őt üldöző rendőrök elől. A rendőrség most zárta le a nyomozást. Ügyvédje szerint a férfi egy családi veszekedés miatt került zaklatott állapotba.

Ittasan szenvedhetett balesetet

Részegen vezethetett az a nő, aki balesetet szenvedett reggel Rábahídvégnél. Annyira gyorsan ment, hogy lecsúszott az útról, az árokpartnak csapódott, aztán majdnem 10 métert repült kocsijával. Egy közelben parkoló autót is összetört. Egy problémát akart megoldani – ezzel magyarázta a gyorshajtást.

A Kecskeméti rendőrkapitányság borral kampányol az ittas vezetés ellen!

A Kecskeméti Rendőrkapitányságon igazán kreatív kampányt készítettek, amivel az ittas vezetés veszélyeire szeretnék felhívni a figyelmet. Szilágyi József és Koch Csaba elmondták, miről szól a kampány, és azt is, miért pont borral hívják fel a figyelmet az ittas vezetés ellen.

Gyorsabban ment, részeg is volt – azt állítja, hogy bedrogozták

Drogot csempészhettek az italába, mielőtt autóba ült - ezt mondta a bíróságon az a nő, aki tavaly nyáron halálos balesetet okozott a Békés megyei Sarkadon. Ő vezetett, amikor három fának is nekiütköztek. A kocsiban a sofőrön kívül ketten ültek, egyikük meghalt, a másik súlyosan megsérült. A nő jóval gyorsabban ment a megengedettnél és részeg is volt.

Így vezetnénk tudatmódosító szerek hatása alatt!

Szimulációs körülmények között ült autóba Borsi Gergő és Nagy Sándor. Még a rutinos sofőröket is megizzasztotta vezetés közben az ittas és bedrogozott állapotot idéző felszerelés használata.

Élethű bemutató egy drogos balesetről

Tetejére borult autó, sérültek az úton, mentők és rendőrök mindenhol, amíg a szem ellát. 1200 diáknak tartottak élethű bemutatót arról, hogy milyen, ha bedrogozva vagy ittasan balesetet szenvednek. A hatás nem maradt el, a legtöbb gyerek azt mondta, egy életre elment a kedve attól, hogy akár egy pohár ital után autóba üljön.

 

Tragikus baleset: Benjámin édesapja nem érti az ítéletet

A törvény szerint akár 5 évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható az, aki ittas ember kezébe adja a slusszkulcsot. Pálinkás Benjámin édesapja ezért nem érti, hogy a fia halálával végződött baleset után miért olyan ítélet született, amilyen. Szerinte senkinek sem állt érdekében a teljes igazság kiderítése abban az ügyben, amelyben egy NB-I-es focista is érintett.

Sztárok kampányolnak az ittas vezetés ellen

Naponta 3500, évente 1 millió 250 ezer ember hal meg közúti balesetekben a világon. A rendőrség szerint Magyarországon évente 1500 ittas baleset történik. Ha valaki balesetet okoz ittasan és abban sérülés történik akár három év börtönbüntetést is kaphat. Ez akár 8 vagy 10 évre is növelhető, ha egy vagy több ember meghal a baleset következtében.

Fókusz 2017-05-26


szerző:
2017.05.26. 17:25
Többször vezetett részegen

Maratoni tárgyalást tartottak a ceglédi bíróságon. 20 olyan sofőr ügyében hoztak ítéletet gyorsított eljárásban, akik úgy ültek kormány mögé a húsvéti ünnepek idején és utána, hogy alkoholt ittak. Egy férfit fél év felfüggesztett fogházbüntetésre ítéltek, mert részegen vezetett a Pest megyei Törtelen. Másfél évre pedig eltiltották a vezetéstől. Ő korábban is vezetett már ittasan – a bíró szerint speciális bűnismétlő, ezért a súlyos ítélet.

Másfél év fogház, mert engedte részeg barátját vezetni

Fogházat kapott első fokon, mert vezetni engedte részeg barátját. Ketten haltak szörnyet 2015 májusában, amikor egy háromfős társaság autózni indult egy születésnapi buliból: a sofőr részegen, jogosítvány nélkül vezetett, balesetet szenvedtek. Az egyetlen túlélőt azért állították bíróság elé, mert engedte barátját vezetni. Nem jogerősen másfél év fogházat kapott.

Bajban az Oszter család!


szerző:
2017.04.20. 17:25
Bajban az Oszter család!

Decemberben Oszter Sándort vádolták meg csalással, a bírósági ügy azóta is tart, de a problémák csak sokasodnak a művészcsaládban: pár hete felesége jogosítványát vették el ittas vezetés miatt.

9 halott az utakon húsvétkor

Szomorú összegzés: kilencen haltak meg az utakon, a hosszú hétvégén. 169 olyan baleset történt, ahol megsérült valaki, 39-en súlyosan. A mentők azt mondják a szokásosnál is több balesethez riasztották őket. A rendőrök csaknem 400 ittas vezetőt állítottak meg az ünnepek alatt.

Ellepték az utakat a rendőrök

Megszállták az utakat a rendőrök, országszerte ellenőrizték a hosszú hétvégén az autósokat. Húsvét hétfőn rengetegen keltek útra, kirándulni, vagy rokonlátogatóba mentek. Akit megállítottak, annak meg kellett fújnia a szondát, hogy kiderüljön, ivott–e alkoholt. Ha valakit azon kapnak, hogy részegen vezet, az akár 100 ezer forintos bírságra is számíthat. És a jogosítványát is elveszik, legalább egy évre.

Mit gondolnak a kamaszok az ittas vezetésről?

Döbbenetes adat: a magyar kamaszok majdnem fele úgy gondolja, hogy biztonságos ittasan vezetni. Több mint ötezer 12 és 18 év közötti fiatalt kérdeztek a közlekedésről. A felmérésből az is kiderült, hogy minden tízedik kamasz utazott már olyan kocsiban, amit ittas ember vezetett, és ezek közül minden második sofőr családtag volt! A szakemberek szerint azért fontos mindezt tudni, mert pár év múlva ők is vezetni fognak.

ITTASAN: Tántorogva, bóját kerülgetni?

Kammerer Zoltán háromszoros olimpiai és háromszoros világbajnok kajakozó egy különleges szemüvegben próbált teljesíteni egy egyszerűnek tűnő feladatot. A közlekedésbiztonsági oktatásokon így tapasztalható meg, mit lát egy ittas sofőr. Több mint ötezer 12 és 18 év közötti fiatalt kérdeztek a közlekedésről. A felmérésből az is kiderült, hogy minden tízedik kamasz utazott már olyan kocsiban, amit ittas ember vezetett.

Előzetesben a részeg gázoló

Előzetes letartóztatásba került az a terepjárós, aki részegen halálra gázolt egy motorost múlt pénteken Szentgotthárdnál. A frontális balesetben a motoros azonnal meghalt, a terepjárót vezető férfi pedig karcolásokkal megúszta. Az autóst egy nappal korábban elkapták a rendőrök, akkor is ittas vezetésért. A bíróságon azt mondta, nagyon megbánta a történteket.

 

Ittas vezetésen kapták a polgármestert

A szervezete lassabban bontja le az alkoholt – ezzel magyarázta Keszthely polgármestere, hogy miért kapták ittas vezetésen. Ruzsics Ferencet, a város fideszes vezetőjét másfél hete ellenőrizték a rendőrök. Elvették a jogosítványát és büntetőeljárást indítottak ellene. A polgármester azt mondta, véletlenül volt ittas, egy gyógyszer miatt.

Felborult és kigyulladt a kocsi

Két szabadnapos tűzoltó segített oltani egy kigyulladt kocsit Baja közelében. Az autó lesodródott az útról. A sofőrnek sikerült kimásznia. A tűzoltók porraloltóval fékezték meg a lángokat. Később kiderült, a sofőr, aki kisebb sérülésekkel megúszta a balesetet, valószínűleg ivott, mielőtt a volánhoz ült.

Sörre bor, majd motor

Ijesztő videofelvételt hoztak nyilvánosságra Kínában. Egy részeg motoros előzés közben összeütközött egy másik motorossal. A balesetben mindketten megsérültek, és most kórházban kezelik őket. Mint kiderült, a Szong nevű motoros a bort keverte a sörrel, mielőtt nyeregre pattant volna.

Gyorshajtás, ittas vezetés, figyelmetlenség

Szokásos baleseti riportnak indult, de aztán véletlenül megtaláltuk azt a férfit, aki kocsijával vasárnap este letarolta egy ház kőkerítését Dunakeszin. Elmondta mi történt, azaz, hogy mire emlékszik. Az ott élők is megszólaltak, szerintük száguldozott. Nem ez volt az első eset, hogy egy sofőrt egy ház kerítése, kapuja, vagy éppen a fala állított meg miután elszabadult alatta az autó.

Ivott és gyorsan is hajtott

Kétszer gyorsabban ment a megengedettnél és a gyanú szerint ivott is mielőtt kocsiba ült az a 35 éves nő, aki tavaly nyáron okozott halálos balesetet Sarkadon. Mellette ülő ismerőse halt meg a balesetben, a hátsó ülésen utazó barátja súlyosan megsérült. Az autó, amiben ültek, több fát is kidöntött a balesetben. A nő ellen vádemelést javasol a rendőrség.

Gesztesi Károly lelki gondjaira fogta a balesetet!

Gesztesi Károlyt a múlt héten ítélte el a bíróság az általa okozott baleset és ittas vezetés miatt, 2 évre bevonták jogosítványát. Mostanra kiderült, mi vezetett ahhoz, hogy felelőtlen módon tíz felesnyi iszogatás után autóba üljön a színész: egy interjúban azt mondta, lányával megromlott kapcsolatát próbálta enyhíteni az alkohollal.

Bulizott, ivott és kocsiba ült

Buliból hazafelé tartó fiatal okozott balesetet a Csongrád megyei Deszknél. Valószínűleg ivott, és túl gyorsan hajtott. Elvesztette uralmát a jármű felett, egy kanyarban lesodródott az útról, majd autója két villanyoszlop közé szorult. Saját lábán szállt ki a kocsiból, csak kisebb sérülései lettek. Deszk egy részén viszont fél napig nem volt áram, mert több villanyvezeték is leszakadt a baleset miatt.

 

Elismerte, hogy ivott!


szerző:
2016.11.10. 17:25
Elismerte, hogy ivott!

Gesztesi állítása szerint a szonda nem mutatott ki semmit és a színész maga kérte, vigyék be az őrsre, vérvételre. Tisztában van vele, hogy hatalmas hibát követett el és áll elébe a következményeknek: súlyos esetben akár a jogosítványát is bevonhatják.

Tragédia is történhetett volna!

Gesztesi Károly múlt héten kis híján súlyos autóbalesetet szenvedett: szemtanúk szerint ittas lehetett, amikor kocsijával a járdaszigetnek ütközött. Múlt szombat éjjel hazafelé tartott, mikor Békásmegyeren megcsúszott és a padkának ment. De nem csak ezért nem folytathatta útját: egy szemtanú szerint Gesztesi dülöngélt, egyértelműnek tűnt, hogy ittas állapotban van. Gesztesi a sajtó megkeresésére azt mondta, egy szó sem igaz az egészből.

 

Ittasan okozott balesetet, majd menekülni akart

Ittasan vezetett, balesetet okozott, majd menekülni próbált egy harmincnyolc éves nő Debrecenben. Először egy menetrendszerinti busznak ütközött, majd megpróbált elhajtani a helyszínről. Ráment a vasúti sínekre, de elakadt és nem tudott tovább menni. Egy környéken lakó nő szaladt oda és mentette ki a kocsiból a sofőrt. Néhány pillanattal később a Záhonyba tartó vonat szabályszerűen felnyársalta a síneken rekedt autót.

Börtönre ítélhetik Oszter Sándort

A színészt idén tavasszal 140 óra közmunkára ítélték ittas vezetés és baleset okozása miatt – most viszont sokkal súlyosabb ügyben merült fel a neve. Osztert befolyással való üzérkedéssel vádolják, és ha bebizonyosodik bűnössége, akár évekre börtönbe kerülhet.

 

Ittasan, bedrogozva ment a fának

Ivott, drogozott, majd jogosítvány nélkül vezetett. Ráadásul még össze is törte a kölcsönkocsit egy 18 éves fiatal Zalaegerszegen. Egy fának csapódott vasárnap este, de nem lett baja sem neki, sem az utasának. A rendőröket egy közelben lakó hívta, aki szerint a fiú zavarodottan bolyongott az utcán a baleset után.

Tiltott helyen fürdött, így bukott le

Fürödni indult a hőségben, végül bilincsben vitték el. Nem volt szerencséje a férfinak, aki úgy gondolta, hogy tiltott helyen mártózik egyet. A rendőrök ugyanis rajtakapták, ráadásul pechjére fel is ismerték, mert ittas vezetés miatt körözték. Ezután próbált elmenekülni, de ebben sem volt szerencséje.

Halottasházba viszik az ittas vezetőket

Halottasházakba viszik az ittas vezetés miatt elítélteket Thaiföldön. A sokkoló élménnyel azt akarják elérni a hatóságok, hogy a balesetet okozók szembesüljenek tettük következményével. Idén áprilisban vezették be a nem mindennapi módszert az országban, ahol tavaly több mint 11 ezer ember halt meg az utakon.

Részeg volt és megpróbált elmenekülni

Részeg volt és megpróbált elmenekülni a baleset után az a férfi, aki az ügyészség szerint tavaly februárban autójával nekiütközött egy rendőrautónak az Üllői úton. A balesetben meghalt egy 21 éves őrmester és egy 35 éves törzsőrmester. Az ütközés után a vádlott elmenekült a helyszínről, leparkolta autóját, de később visszasétált a kocsihoz, ekkor kapták el a rendőrök.

 

Kismama is megsérült a halálos balesetben

Tömegkarambol és halálos beleset éjszaka Budapesten. A Váci úton 5 autó ütközött össze, a helyszínelés még zajlott, amikor két kocsi rohant egymásba Óbudán. Ott egy ember meghalt, egy kismama pedig súlyosan megsérült. Mindkét helyszínen vérvizsgálatot is kértek a rendőrök.

100 ezer forintot fizethet, aki ittasan vezet

Szondáztatás, traffipax, most sem lehetett elkerülni az utakon a rendőröket, bár külön húsvéti razziát nem hirdettek idén. Nagy volt a forgalom, sokan mentek kirándulni, vagy rokonlátogatóba. Aki részegen ül autóba, akár 100 ezer forintos bírságot is kaphat, és elveszik a jogosítványát, legalább egy évre.

Oszter Sándort elítélte a bíróság

Megszületett az elsőfokú ítélet: ittas vezetésért bevonják jogosítványát és közmunk is vár rá a kiszabott büntetés szerint. Azt még nem lehet tudni, hogy vajon fellebbez-e a későbbiekben.

Videó a Fradi-focisták balesetéről

Nyilvánosságra került egy videó a ferencvárosi labdarúgók néhány héttel ezelőtti balesetéről. Ezen az hallható, hogy valaki üvöltözik a mobiltelefonos videó készítőjével. Az egyik Fradival foglalkozó oldal szerint az egyik labdarúgó látható és hallható a képen.
 

Fradi focisták ütköztek, ittak előtte

Ittasan karambolozott a Ferencváros válogatott labdarúgója. Varga Roland két klubtársát vitte vasárnap hajnalban, amikor egyelőre tisztázatlan okokból egy kőfalnak ütköztek a fővárosban. A rendőrség szerint a balesetnek egy súlyos és egy könnyű sérültje van. A mentők viszont csak egy sérültről tudnak, akit könnyű kézsérülés miatt láttak el.

Ittasan vezetett, az árokban kötött ki

A 30 éves anarcsi férfi autójával megcsúszott, letarolta az út menti fákat majd bele borult az árokba csütörtök este Lövőpetrinél. A sofőrt  tűzoltók szabadították ki a roncsból, súlyos sérüléseket szenvedett.

Részegen vezetett, ezért halt meg a gyereke

Ittas vezetés okozta gyermeke halálát - ez áll annak a nőnek a vádiratában, aki még augusztusban árokba hajtott autójával. Két gyermekével ült a kocsiban, amikor lecsúszott az útról.

Részegen kocsikázott a lopott autóval

Kocsikázni támadt kedve – ezt mondta a rendőröknek az a debreceni fiatal, akit két napja fogtak el a rendőrök a város szélén. Jogosítvány nélkül, ittasan vezetett, ráadásul lopott autót. Néhány órán belül elfogták. Úgy tudjuk, hogy annyira részeg volt, hogy arra sem emlékezett, hogy mikor és honnan vitte el az autót. A 21 éves férfit őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Figyelmetlenség: forgalommal szemben hajtott fel az autópályára

Forgalommal szemben haladt hétfőn este egy autós az M1-es autópályán. Az 55 éves hajdúnánási férfi Budapest irányából tartott Hegyeshalom felé, ahol több gépjárművel is karambolozott.

Forgalommal szemben hajtott, több balesetet is okozott

Forgalommal szemben haladt hétfőn este egy autós az M1-es autópályán. Az 55 éves hajdúnánási férfi Budapest irányából tartott Hegyeshalom felé, ahol több gépjárművel is karambolozott.

Vádat emeltek Oszter Sándor ellen


szerző:
2015.05.14. 18:40
Vádat emeltek Oszter Sándor ellen

Több mint egy év elteltével a rendőrség lezárta a nyomozást, az aktákat pedig vádemelési javaslattal továbbküldték az illetékes ügyészségnek. Ásványi Eszter riportja.

Fókusz 15-05-14


szerző:
2015.05.14. 17:55
Fókusz 15-05-14

Fókusz: „Tönkretettek” - Ezt állítja Seffer István, akit kuruzslás miatt ítéltek el. A sebész azt mondja, megirigyelték a sikereit. Ittasan vezetett? - Vádat emeltek Oszter Sándor ellen, aki autójával egy pláza garázsánál ütközött oszlopnak. Ügyvédje szerint nem ivott előtte. Arconpörgés - Yolo és kamillázás. Kiszel Tünde nem érti a mai fiatalokat. Istenes Bence egy nyugdíjasklubban is próbát tett.

BALESET: Tragédia lett a buliból

Három fiatal éppen egy házibuliba tartott, amikor autójukkal egy fának csapódtak. Egyikük sem volt bekötve. A hátul ülő fiatalemebr kizuhant a kocsiból, az autó pedig agyonnyomta. A sofőr valószínűleg ittasan ült volán mögé. Az elhunyt fiú barátja még most sem akarja elhinni, ami történt.

Meghalt az ittasan vezető sofőr

A biztonsági öv megmenthette volna a sofőrt - ezt mondták Híradónak a rendőrök egy éjjel történt halálos balesetnél. Egy 45 éves férfi autója megpördült az úton, és oldalával az árokba csapódott. Nem volt bekötve a biztonsági öve és az autójában lévő légzsákok sem nyíltak ki. Úgy tudjuk, alkoholt is fogyasztott mielőtt autóba ült.

Fókusz 14-11-07


szerző:
2014.11.07. 18:00
Fókusz 14-11-07

Fókusz: A fagyi visszanyal? - Balázs és Jani lehet, hogy kellemetlen helyzetbe kerülhet Dél-Afrikában. Mi vár rájuk? Újabb botrány - Nóci megúszta az ittas vezetés vádját, most más miatt indul ellene eljárás. Gegmen style - Istenes Bence kigúnyolja magát vicces kisfilmjeiben. Adélnak ez újra tetszik?

Stohl október 5-én megy börtönbe

Azt, hogy a színész-műsorvezető melyik intézményben fogja letölteni a büntetését, még nem lehet tudni.

Bekasztlizták Obama nagybátyját

Az USA elnökének eltűntnek hitt nagybátyja ittas vezetés és illegális bevándorlás miatt került rács mögé.

Ittas hűtőládavezetés miatt kapcsolták le

Elvették a jogosítványát egy ausztrál fiatalembernek, mert ittasan vezette hűtőládáját, amit négykerekű járgánnyá alakított.

Részegen gázolt halálra egy fiatalt

Egy tizenhét éves fiút gázolt halálra egy ittas sofőr a Borsod megyei Kázsmárkon.

Drákói szigorral a biztonságos utakért

Július 1-jétől a rendőrség kivétel nélkül minden közlekedési szabályszegés esetében szigorúbban büntet.

Ráfizetnek az ittas autósok


szerző:
2011.05.22. 17:27
Ráfizetnek az ittas autósok

Júliustól akár 200 ezer forintos büntetést is kaphat az, aki alkoholfogyasztás után ül volánhoz.

Nemesbikki tragédia: vád alatt a tettesek

Összesen akár 26 évet is kaphatnak a vádlottak a három halálos áldozatot követelő nemesbikki gázolás miatt.

Embertelen vizeletvizsgálat


szerző:
2010.09.23. 17:09
Embertelen vizeletvizsgálat

Jogsértő módon, kényszerkatéterezésnek vetettek alá a rendőrök egy férfit még márciusban.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való