KERESÉS search-close

jég

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "jég"

Golflabda nagyságú jég esett

Autóra, háztetőkre dőltek fák, és volt ahol golflabda nagyságú jég esett - több száz helyre riasztották a tűzoltókat a szombat délutáni viharok miatt. Győr és Kőszeg környékén, valamint Pest megyében pusztított az ítéletidő. Az előrejelzések szerint zivatarokra még holnap és holnapután is lehet számítani.

586 milliárd tonna jég olvadt el Grönlandon tavaly

Rekordmennyiségű jég olvadt el tavaly Grönlandon. Egy most nyilvánosságra hozott kutatás szerint olyan sok víz keletkezett, hogy megemelkedett miatta a világtengerek szintje is. Ma már az számít rendkívülinek, ha a sok éves átlaghoz közeli az olvadás.

Nyolcvan kiló jéggel mentették meg egy férfi életét

80 kiló jéggel mentették meg egy férfi életét Érden. A kánikulában a kocsijában lett rosszul. Amikor megtalálták, már több mint 43 fokos volt a hőmérséklete. Míg a mentők próbálták stabilizálni az állapotát, rendőrök egy benzinkútról szereztek jeget. Egyikük, a körzeti megbízott Híradónknak azt mondta: korábban évekig mentőtisztként dolgozott, de ilyen mentésben még soha sem volt része. 

ÍTÉLETIDŐ: Villámárvíz és jégeső pusztított az északkeleti megyékben

Ítéletidő tombolt az északkeleti megyékben. Miskolcon a Szinva patak áradt meg, Mezőkövesd is víz alá került, Nyíregyházán pedig jégverés volt.

Pest megye méretű jégdarab vált le az Antarktiszról

Csütörtökön 15 celcius fokkal volt melegebb az Antarktiszon, mint Budapesten. Majdnem 20 fokat mértek a világ leghidegebb kontinensén, ahonnan már a jég is menekül. Szó szerint, ugyanis egy Pest megye méretű jégdarabocska úszik Dél-Amerika felé.

Hóvihar, jégeső, csúszós utak a hidegfront után

Kőszegen borsó nagyságú jég esett, Kaposváron alig lehetett látni a sűrű hóesésben, Pécsen pedig annyi eső esett, hogy megdőlt az országos napi csapadékrekord. A kedd este átvonuló hidegfront miatt csúszóssá vált utakon egymást érték a balesetek is: Tatabányán tűzoltóautó és busz ütközött össze. Tiszakécske határában pedig több fának is nekicsapódott egy autó.

SZOKATLAN: Jégeső és zivatar januárban

Januári jégeső, zivatar és csapadékrekord – több helyen is heves időjárási jelenségeket hozott a kedd este átvonuló hidegfront Magyarországon. Pécsen annyi eső volt, hogy megdőlt az országos napi csapadékrekord. Kőszegen borsó nagyságú jég esett, dörgött és villámlott. Kaposváron pedig alig lehetett látni a sűrű hóesésben.

Forró kávéval szabadította ki a három kiscicát

Egy kanadai olajmunkásnak köszönheti az életét három kismacska. Kendall Diwisch épp dolgozni indult, amikor hangos nyávogásra lett figyelmes, majd addig ment a hang után, míg rá nem talált a cicákra, akik azért kértek segítséget, mert a hideg miatt a földhöz fagyott a farkuk.

Az utakra, járdákra lefagyott pára napok óta sok balesetet okoz

Kéz- és lábtörések, karambolok - az utakra, járdákra lefagyott pára napok óta sok balesetet okoz. A mentők reggel külön figyelmeztetést adtak ki a csúszós utak miatt. Sok dolguk volt, harmadával többször hívták őket, mint egy átlagos napon. Sokan a traumatológián töltötték a vasárnapjukat.

Méterekkel emelkedhet a tengerek vízszintje

Akár három méterrel is emelkedhet a tengerek vízszintje, ha beigazolódnak a tudósok félelmei. Attól tartanak, hogy egy óriási darab törhet le és olvadhat bele az óceánba a Nyugat-Antarktiszi jégtakaróból. Hogy pontosan mekkora területről lehet szó, még nem tudják. Az viszont szinte biztos, hogy a törésnek köze van az Antarktisz legnagyobb, két magyarországnyi területű gleccserének olvadásához, ami további két méteres tengerszint-emelkedést okozhat. A kedvezőtlen folyamatok mögött szakértők szerint egyértelműen a klímaváltozás áll.

Kezd befagyni a Balaton, de még életveszélyes rámenni

Kezd befagyni a Balaton, de még nagyon vékony a jég, ezért életveszélyes rámenni. Az egybefüggőnek tűnő jégréteg csupán 1-2 centi vastag, ezért nagyon könnyen beszakadhat. A téli sportoláshoz pedig minimum 8 centi vastag jég kell, amire a következő napokban kicsi az esély, mert a Dunántúlon sok helyen csak fagypont közelében lesz a legalacsonyabb hőmérséklet.

Nemsokára búcsút inthetünk az északi-sarki jégnek!

Ezen a sokkoló videón jól látszik, hogyan tűnt el az Északi-sark jege az elmúlt 35 év alatt. Az Amerikai Geofizikai Unió közétett gyorsított felvétele az 1984 és 2019 közötti időszakot mutatja. A jégpáncél mára már aggasztó méretűre zsugorodott, a folyamatos olvadás miatt pedig akár két métert is nőhet a tengerszint.

Halottak és sérültek a vihar miatt

Évek óta nem látott nagy vihar csapott le a japán fővárosra és környékére. A természeti csapásnak egy halottja van, több mint 30-an pedig megsérültek.

Rémes jég Rémen


szerző:
2019.09.09. 18:15
Rémes jég Rémen

Zivatarokkal érkezett meg ez ősz a Bács-Kiskun megyei településre, vasárnap este  20 percig szakadt a jég. Az apró szemű jég a kertekben okozott nagyobb kárt, a meteorológus szerint a mostani enyhe idő és egy észak-olasz zivatar okozta az őszi jégesőt.

Világcsúcs: több mint két órát töltött jégben az osztrák sportoló

Több mint két óra, 8 percet töltött jégben egy osztrák sportoló Bécsben. Josef Köberl egy üvegfalu dobozba maszott be, amit segítői feltöltöttek jéggel. Csak a feje látszott ki. A célja az volt, hogy megdöntse a szám kínai világcsúcsát, amely 1 óra 53 perc volt. 2 óra nyolc perc 43 másodperces idejével ez sikerült is az osztráknak. Miután kivették a dobozból, mentőkocsiba ültették, hogy felmelegítsék a lehűlt testét. Később azt nyilatkozta, nem gondolta, hogy ilyen sokáig bírni fogja.

Több száz milliárd tonna jég vált vízzé Grönlandon

Úgy tűnik, megállíthatatlan a jég rohamos eltűnése Grönlandon. Az európai hőhullám és feltételezett globális felmelegedés hatására olyan mértékű olvadás indult el, amilyet a megbízható mérések bevezetése óta nem tapasztaltak.

Jégkockákkal kellett lehűteni egy idős asszonyt Budapesten

Jégkockákkal mentettek életet a mentők Budapesten. Egy idős asszonyhoz hívták őket, aki rosszul lett klíma és szellőzés nélküli lakásában. Testhőmérséklete 42 fok fölé emelkedett, ezért azonnali hűtésre volt szükség. A mentők egy jégkockák szállításával foglalkozó céget hívtak, ahonnan érkezett is a segítség. A nőt 25 kiló jégkockába fektették, majd kórházba került.

Jégesővel zúdult a vihar a Balatonra

Másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat több megyére. Fonyódnál van, ahol térdig ér a víz, a síneket is elárasztotta. A Heves megyei Nagyvisnyóra özönvízszerű eső zúdult, valóságos sárlavina alakult ki, van ahol az utcára sem lehet kimenni.

Életveszélyes rámenni a Balaton jegére

Befagyott már a Balaton vize, de még nagyon vékony a jég, ezért életveszélyes rámenni. A partról egybefüggőnek látszó jégréteg ugyanis csak 1-2 centiméter vastag, ami bármikor beszakadhat. A települési önkormányzatok jelölhetnek ki téli sportra alkalmas szabad vízfelületeket, akkor, ha legalább 10 centis lesz a jég. Ennek a következő napokban kicsi az esélye.
A Balatonról ide kattintva még több téli felvételt láthat.

 

BALATON: Gyönyörű de életveszélyes a befagyott tó

Befagyott már a Balaton vize, de még nagyon vékony a jég, ezért életveszélyes rámenni. A partról egybefüggőnek látszó jégréteg csak 1-2 centiméter vastag, ami bármikor beszakadhat. A települési önkormányzatok jelölhetnek ki téli sportra alkalmas szabad vízfelületeket, akkor, ha legalább 10 centis lesz a jég.
A Híradó riportját itt nézheti meg.

Kutya alatt szakadt be a jég

Tűzoltók mentettek ki egy kutyát a debreceni Vekeri-tóból két napja. A két éves labrador épp gazdájával sétált a környéken, amikor hirtelen rászaladt a jeges tóra, majd a fagyos vízbe esett. A kutya gazdája nem tudta kimenteni kedvencét, végül a tűzoltók segítettek az átfagyott és megszeppent állaton.

 

BÁMULATOS: Drónfelvételek a tiszai jégzajlásról

Több tíz kilométeren bútorlap méretű jégdarabok lebegnek a Tisza felszínén. A szokatlan formákat a folyó sodrása és az erős szél alakította ki. A különleges természeti jelenségek miatt nem közlekedik a tiszacsegei komp.

Rengeteg követője volt közösségi oldalán a jég alá szorult férfinak

Az egészséges, természetközeli életmódot hirdette az a férfi, aki tegnap belefulladt saját tavába. Léket vágott az egyhektáros tóba, úszás közben azonban a jég alá szorult, speciális búvárok már csak a holttestét találták meg. Az 53 éves áldozat korábban üzletember volt, majd 20 éve úgy határozott, hogy a családjával természetközeli, önellátó életre rendezkedik be.

KIMENTETTÉK: Felfújható mentőszigettel mentették a labradort

Egy zsemleszínű labrador rekedt a péceli Csunya-tó közepén szerda délelőtt. A befagyott tó jege vékony volt, ezért a négylábú kimentéséhez a budapesti tűzoltók segítségét kérték. A búvárok egy speciális, felfújható mentőszigettel húzták partra az állatot, akinek - az állatorvos megállapítása szerint - az ijedtségen kívül nem esett baja.

Szánkózni indultak, beszakadt alattuk a halastó jege

A jeges vízben kapálóztak - így próbált menekülni két 13 éves fiú, akik alatt beszakadt egy halastó jege Biatorbágyon még szerdán. Szánkózni indultak, majd útközben rámentek a vékony jégre, de az nem bírta el őket. Egyikük ki tudott mászni a vízből, és segítséget kért. A helyi körzeti megbízottal visszamentek a tóhoz, ahol végül a barátját is megtalálták.

Ítéletidő volt Rómában

Hó és jég Rómában. Az olasz fővárosban vasárnap söpört végig hatalmas vihar jégesővel. Autók akadtak el, volt, amelyiknek csak teteje látszott ki, de egy metróaluljáró is víz alá került. Annyi csapadék esett le fél óra alatt, amennyi egész októberben szokott.

Gáspár Laci és Fecsó emlékek közt bányásztak

A döntős párok feltornászhatták a nyereményüket az emlékbányászat játék során. A fiúknak minél hamarabb kellett kiszabadítaniuk a jégtömbből a kapszulát, a lányoknak pedig helyes választ kellett adniuk a Balázs által feltett kérdésekre.

Esővel és jéggel jött a vihar

Forgószéllel, dió nagyságú jéggel és rengeteg esővel csapott le a hétfői vihar. A tomboló szél Pest megyében okozta a legnagyobb károkat, fákat csavart ki, Budapesten egy uszoda tetőszerkezetét is megbontotta. A tűzoltókat 280 helyszínre riasztották, nekik a házakra, utakra dőlt fák és az elárasztott pincék adták a legtöbb munkát. 25 épület sérült meg a viharban, volt, ahol 20 perc alatt annyi eső esett, mint máskor egész nap.

Dió nagyságú jég esett

Dió nagyságú jég, viharos szél, letört faágak. Nagy erővel érkezett meg szombat este a vihar több megyébe. Volt, ahol nyolcvan kilométer per órás széllökéssel, máshol 70 miliméteres csapadékkal küzdöttek az emberek.

 

SZAKAD A JÉG: óriási darabok!

Vihar volt országszerte. Ajkán, a Kórházdombon teniszlabda méretű jegek is jöttek a magasból. Íme!

Mindent elöntött az áradás

Tornádó Tolna megyében, sártenger Pécs környékén - egy óra alatt egyhavi eső zúdult az ország jó részére. Pécsen egy sétálóutcát öntött el teljesen a hirtelen lezúduló esővíz. A Pest megyei Dabason olyan vihar kerekedett, hogy letépte egy családi ház melléképületének tetejét. Ott jégeső is esett. A nyári zivatarhullám még nem ért véget - az RTL meteorológusa szerint továbbra is bárhol eleredhet az eső.

Jöjjön a gyorskorcsolyázás szupersztárja!

A férfi rövidpályás gyorskorcsolyaváltó tagjai nemcsak Ázsiában lettek igazi szupersztárok, hanem itthon is hatalmas népszerűségnek örvendenek. Liu Shaolin Sándornak azonban sikerült azóta lazítania, a napokban ért haza floridai és mexikói nyaralásáról.

Havazin 2018-03-25


szerző:
2018.03.25. 12:55

Havazin 2018-03-18


szerző:
2018.03.18. 12:45

Havazin 2018-03-11


szerző:
2018.03.11. 12:10
Búvárok mentették meg a kutyát

Didergős kutyát mentettek ki a tűzoltók a Naplás-tó fagyos vizéből, mert beszakadt alatta az alig egy centis jég. Az állatvédőktől megtudtuk, hogy egy nemrég befogadott mentett kutyáról van szó, és még nem szokta meg az új helyét, ezért elszökött és a tóig meg sem állt. 

 

SZERENCSÉS VÉGE: így mentették ki a kutyát a jég fogságából

A tűzoltók búvárszolgálata mentett ki egy kutyát a Naplás tóból, az állat alatt beszakadt az alig egy centis jég. Az állatot végül a tűzoltók egy speciális mentőpárnával húzták partra, akinek az ijedtségen kívül más baja nem esett.

 

Havazin 2018-03-04


szerző:
2018.03.04. 12:10

Havazin 2018-02-25


szerző:
2018.02.25. 11:55

Havazin 2018-02-18


szerző:
2018.02.18. 12:10

Havazin 2018-02-11


szerző:
2018.02.11. 12:30

Havazin 2018-02-04


szerző:
2018.02.04. 12:25

Havazin 2018-01-28


szerző:
2018.01.28. 11:50
Jeges járdákon csúszkál a fél ország!

Pont egy évvel ezelőtt, ezen a napon beszámolt a Fókusz arról, hogy 10 napja nem esett szinte sehol semmilyen csapadék az országban, a járdák az ország több részén viszont még mindig olyanok voltak, mintha jégpályák lennének. De vajon ki volt a felelős azért, hogy nem voltak letakarítva az utak?

Havazin 2018-01-21


szerző:
2018.01.21. 11:55
MINDEN MEGFAGYOTT: Jégszoborparkká változott a tópart

A szokatlan hideg az Egyesült Államokban is tart még. Chicagóban a Michigan-tó partját például különleges jégszoborparkká változtatta. Az amerikai metropoliszban mínusz 15 fokot mértek és a rendkívüli hideget heves havazás is kísérte. Chicagóban például három napig esett a hó megállás nélkül.

Havazin 2018-01-14


szerző:
2018.01.14. 12:00
AMERIKAI TÉL: Ilyen a fagyott Niagara-vízesés

A 100 km/óra feletti széllökések és a helyenként fél méteres hó megbénította a közlekedést az Egyesült Államok keleti partvidékén. Még a  Niagara-vízesés is sok helyen befagyott.

Havazin 2018-01-07


szerző:
2018.01.07. 12:35
ÍTÉLETIDŐ: jeges áradások, szélviharok és sűrű havazás

Tovább tombol a tél az Egyesült Államokban és Kanadában. A jeges áradások, a szélviharok és a sűrű havazás már napok óta megkeseríti a keleti-partiak életét. Több partmenti elöntött városban a víz megfagyott, vastag jégpáncéllal borítva el az utcákat. Sőt sokhelyen az autók a jégbe fagytak az utakon. Többfelé mínusz 30 fok alatt van a hőmérséklet. Az Egyesült Államokban 19-en, Kanadában ketten haltak meg a brutális téli idő miatt.

A tavakon mennyire biztonságos még a jégpáncél?

2015-ben ezen a napon befagyott a Velencei tó is, így egyre többen merészkedtek a jégre. Habár akkor sem volt tilos, a szakemberek szerint sok helyen életveszélyes volt jégre menni. Egyenletlen a tó medre, van ahol 5 centiméter, máshol 10 centiméter a jég vastagsága. A rendőrség vízügyi szakemberei folyamatosan gyakorolták a jégről mentést.

Havazin 2017-12-17


szerző:
2017.12.17. 12:00

Havazin 2017-12-10


szerző:
2017.12.10. 11:45
Doktor jégmunkás indián

Egyetemi díszdoktorrá avattak egy 76 éves ecuadori indiánt, aki 60 éve 4800 méteres magasságban bányássza a jeget az Andok gleccsereiből. A magas elismerést a közjóhoz való hozzájárulásáért kapta egy mexikói egyetemtől. A férfi mindössze 5 dollárt kap egy lehasított jégtömbért, ennek ellenére nem hagy fel a nehéz fizikai munkával.

Egyre több mumifikálódott holttest kerül elő az Alpokból

Egymás után találják meg az évtizedekkel ezelőtt eltűnt emberek maradványait az Alpok olvadó gleccsereiben. Nemrég egy több mint 70 éve eltűnt házaspár került elő és megtalálták egy 30 éve eltűnt német hegymászó holttestét is Svájcban. A globális felmelegedés miatt további áldozatok kerülhetnek elő. Figyelem, a következő téma sokakat érzékenyen érinthet.

100 milliós kárt okozott a jég

Száz milliós kárt okozott a becslések szerint a hét elején pusztító vihar Magyarsarlóson. A faluban a házak kétharmada megrongálódott. A helyiek azóta is a károk eltakarításán dolgoznak. A polgármester szerint a település egyedül nem boldogul ezzel, ezért rendkívüli segítséget kérnek a miniszterelnöktől és a belügyminisztériumtól.

LE LETTEK JEGELVE: Hűsítő wellness szállodává változott egy sanghaji állatkert

Hűsítő wellness szállodává változott egy sanghaji állatkert. Persze nem az emberek számára, hanem az állatok élvezhetik az extra szolgáltatásokat. A 35 fokot meghaladó hőség miatt ventilátorok, árnyékolók és párafújó berendezések hűtik az állatokat, akik szemmel láthatóan élvezik a különleges bánásmódot.

Önnél milyen idő volt szerdán?

Tornádó tombolt Tolnában, jég esett a Pilisben, hatalmas eső zúdult az ország nagy részére. Ha önnél is lecsapott az ítéletidő és megörökítette, töltse fel az RTL.hu oldalára! Fotóit, videóit visszanézheti az RTL Hírek oldalán vagy a Híradóban, köszönjük!

Havazin 2017-03-26


szerző:
2017.03.26. 12:45

Havazin 2017-03-19


szerző:
2017.03.19. 12:45

Havazin 2017-03-12


szerző:
2017.03.12. 12:30

Havazin 2017-03-05


szerző:
2017.03.05. 12:25

Havazin 2017-02-26


szerző:
2017.02.26. 12:35
Nem bírta tovább a „mesetorony”

Hetekig bírta az egyre nagyobb jeget, végül azonban összedőlt a göncruszkai víztorony. A megfagyott víz szinte mesebelivé varázsolta az amúgy átlagos tornyot. A szokatlan látvány sok turistát csalt a kis faluba. De most a jég miatt összedőlt toronyra is sokan kíváncsiak.

Havazin 2017-02-19


szerző:
2017.02.19. 12:35
Hiába fűthető, lefagyott a pálya

Hiába lehet fűteni a pályát, jégpáncél borítja a gyepet a balmazújvárosi stadionban. El is marad a holnapi meccs. A 444.hu írta meg, hogy az önkormányzatnak nincs pénze, ezért nem tudják használni a pályafűtést, pedig 160 millió forintból kiépítették. A klubot vezető fideszes politikus szerint a stadion üzemeltetéshez is állami segítségre lenne szükség. A sportért felelős államtitkárság szerint később a létesítmények fenntartást is támogatják majd.

Az elszabadult komp története

Napok óta tele az internet azokkal a videókkal és fotókkal, amelyek a brutálisan, megállíthatatlanul zajló Tiszáról készültek. Riporterünk testközelből is megnézte a jelenséget és találkozott katasztrófaturistákkal is. Most az is kiderül, hogyan ért véget az egész országot lázban tartó elszabadult komp története.

30 km-t sodródott a komp

30 km-rel távolabb, Tiszaszőlősnél bukkant fel a tiszacsegei komp, ami hétfő óta sodródik a jeges árral. A zajló jég mindent elsodor, ami az útjába kerül. Csónakokat, stégeket, úszóházakat, fákat ragad el. Az ár jelenleg Kiskörénél jár, úgy tudjuk, a vízerőmű előtti jégtorlaszban elakadt és újra feltorlódott.

Havazin 2017-02-12


szerző:
2017.02.12. 12:35
Légies mozdulatok a jégen

Régóta szerettek volna egy valódi jeges kisfilmet készíteni, idén pedig szerencséjük volt. Így nyilatkozott az a három győri fiatal, akik a szinkronkorcsolya-válogatott egyik tagjával, Szűcs Cintiával készítették el lírai hangulatú kisfilmjüket. Azt mondták, a legnagyobb nehézség az iszonyatos hideg volt. És az, hogy a természetes jég sokkal nehezebben korcsolyázható, mint a műjég.

A JÉG EREJE: Magyarországon vonul a jeges áradat

Jól mutatja a zajló jég erejét, ahogy a kikötőben veszteglő komp kötelét rángatják a folyón lezúduló jégdarabok Olcsvánál. Forrás: haromhatar.hu

A TERMÉSZET EREJE: Jégzajlás a Szamos folyón

Mikes Norbert felvételén jól látszik, jég borítja a Szamos felszínét. Parttól- partig ér, amíg a szem ellát. Több 10 km hosszan úszik az árral. A víz szintje méterekkel megemelkedett. A folyó kilépett a medréből és pillanatok alatt elöntötte az árteret. A töltés mentén végig áll a víz. Készültség van. Forrás: Crome Foto&Video

A kocsijával hajtott rá a Balatonra! – VIDEÓ!

Pontosan öt évvel ezelőtt egy igen letaglózó hírrel találkoztunk! Az igen hűvös tél miatt akkor is szépen befagyott a Balaton, amely csodás látványt nyújtott. Igen ám, de két ember úgy gondolta, nem elég gyalog rámenni, hanem saját Hummerjukkal próbálták ki a jeges élményt. Sajnos a téli sportolás nem tartott sokáig, ugyanis a jégpáncél nem bírta el az autó súlyát, így beszakadt.

Gyönyörű és életveszélyes

Gyönyörű és életveszélyes! Romániából és Ukrajnából is jeges ár érte el a folyók magyar szakaszát. A Szamoson többtíz kilométer hosszan zajlik a jég, hasonlóra évek óta nem volt példa. A román oldalon robbantással darabolták fel a hatalmas jégtáblákat. A Tisza is hatalmas jégdarabokat hoz, erről az internetre is sokan töltöttek fel videót. Egy-egy tábla akár több mint egy méter vastag is lehet.

 

JEGES ÁR: Több irányból közelít

Romániából és Ukrajnából is érkezik a jeges ár a folyókon. A Szamoson több 10 km hosszan zajlik a jég, ilyen mértékű jeges áradatra évek óta nem volt példa. A Tiszán is hömpölyögnek a jégdarabok, erről az internetre is sokan töltöttek fel videót. A Túr folyó egész szakaszán első fokú árvízvédelmi készültség van.

Havazin 2017-02-05


szerző:
2017.02.05. 12:30
16 fok: nő az influenzaveszély

Vadkacsák fürödtek az egyik, szinte tóvá változott parkban Budapesten. Két napja még jég borított mindent, pénteken pedig már volt, ahol 16 fokot mértek a hőmérők. A kora tavaszias időben rengetegen szabadtéri programot választottak. Bár jövő héten a meteorológus szerint ismét visszatér a fagy, az orvos szerint érdemes vigyázni az elkövetkezendő két napban. Az influenza ugyanis melegebb időben még könnyebben terjed.

Már veszélyes a Balaton jege

Bezártak a balatoni korcsolyapályák. A tegnapi eső miatt most áll a víz a jégen, így pedig nem csak kellemetlen korcsolyázni, de veszélyes is, mert nem látszanak a rianások. Ha megint lehűl az idő és jó lesz a jég, akkor újra megnyitják a korcsolyapályákat.
 

Kocsival hajtottak a Duna jegére

Nem törődtek a veszéllyel, a jégen autóztak fiatalok a Duna egyik egy befagyott holtágán Tolna megyében. Többen a partról biztatták és videózták a jégen csúszkáló kocsiban utazókat. A Katasztrófavédelem szerint a mutatvány életveszélyes volt. Különösen most, mert az olvadás miatt még gyalog is veszélyes befagyott vizekre menni. Az autóban utazó egyik férfi az RTL Híradónak azt mondta, egyáltalán nem féltek, mert szerintük olyan vastag volt a jég, hogy még egy harckocsit is elbírt volna.

 

JÉGPÁLYA: Így csúszkált az ország

Megnehezítette a közlekedést országszerte a lefagyott ónos eső. Rengetegen töltöttek fel a Facebookra csúszkálós videót és az RTL stábjai is sok ilyen estet örökítettek meg.

Csak ne csússzunk a vonat alá!

Nehéz dolga volt annak, aki vonatra akart szállni a monori vasútállomáson. Ilyen jégpálya fogadta a "vállalkozó szellemű" utasokat.

Snowboarddal ment dolgozni


szerző:
2017.02.01. 12:25
Snowboarddal ment dolgozni

A Facebookon tette közzé reggeli videóját Berkei Szilárd, aki Budapesten a Rózsadombról indult munkába.

KÉPEK a lezárt Normafáról!


szerző:
2017.02.01. 11:06
KÉPEK a lezárt Normafáról!

Kollégánk ma reggel a Normafánál járt, amikor a területet éppen lezárták. Az erdőőrök hozták ki a futókat és a kirándulókat a helyszínről terepjáróval, és senkinek sem javasolják, hogy bemenjen a lezárt területre, ahol az ágak bármikor letörhetnek a rájuk fagyott jég miatt.

TÉLIES ÚTVISZONYOK: hó, jég és latyak

Ónos eső veszélyre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat. A katasztrófavédőket jellemzően összecsúszott járművekhez, villanyoszlopnak, kerítésnek csúszott autókhoz riasztották. Az autópályák és autóutak burkolata általában nedves, az M2-es autóúté helyenként latyakos.

Egymást érték a balesetek

Csúszkáló autók és gyalogosok. Egymást érték a balesetek az ónos eső miatt csúszóssá vált utakon. Budakeszin tűzcsapot döntött ki egy autó, aki lesodródott az útról, máshol oszlopnak ment neki egy teherautó. A mentőknek is jóval több dolguk volt, sokan estek el a járdákon. A meteorológiai szolgálat a legmagasabb szintű, vörös figyelmeztetést adott ki az ország középső részére az ónos eső miatt.

Csodáld meg a jégfaragó verseny alkotásait!

Idén tartották az ótátrafüredi Jégkatedrális mellett a jégszobrok faragásának ötödik nem hivatalos világbajnokságát. Három napon át kilenc ország, köztük Magyarország jégszobrászai fúrtak, faragtak és ezáltal jégtonnákba leheltek életet.

Havazin 2017-01-29


szerző:
2017.01.29. 12:35
Több ezren a Balaton-átcsúszáson

Több ezer ember csúszta át a befagyott Balatont Badacsony és Fonyód között. A túrát expedíciónak nevezték, amit a szervezők szerintük csak kötelekkel, mentőmellénnyel és síbottal volt biztonságos megtenni. A többség viszont inkább bulinak fogta fel az átkelést. A kalandot végül mindenki megúszta nagyobb baleset nélkül.

ÁTCSÚSZÁS: Balatoni flashmob a jégen

Több ezer ember csúszta át a befagyott Balatont Badacsony és Fonyód között. Voltak, akik hokiütővel és jégkoronggal indultak Fonyód felé, mások kutyájukat vagy kisgyereküket vitték magukkal az 5 és fél kilométeres távra.

Jégről mentettek őzet

Lószerszámokból hurkot készítettek, így tudtak partra húzni egy jégen rekedt őzet a Tolna megyei Sióagárd polgárőrei. A bajba került állatot az egyik lovagló polgárőr vette észre. A töltésre siető társaival hamar kihúzták a vadat. Az állat nem rugdalózott, valószínűleg érezte, hogy segítenek rajta. A mentés után még simogatni és ölelgetni is lehetett.

11 kilométer séta a jégen

Kedvtelésből átsétáltak a befagyott Balatonon. Egy kisebb csoport hétvégén indult Siófokról egy tapasztalt vezetővel. 11 kilométer gyaloglás után, három és fél órával később értek partot Alsóörsnél. A veszélyes túrát vezető férfi maga is azt mondja, senki ne próbálja utánuk csinálni a mutatványt. A vízimentők és a rendőrök szerint is kizárólag a part mentén szabad a jégre merészkedni, ahol sekély a víz.

ÁTKELÉS A BALATONON: Szigorú szabályok vannak!

Miklós Tibor elmesélte, mit láttak a Balaton közepén, mikor társaival együtt, gyalogosan mentek át Siófokról Alsóörsre. Elmondta azt is – bár még sosem járt a sarkvidéken – valahogy így képzeli el...

Varázslatos jégkörhinta a Balatonnál

Nem mindennapi kalandban lehetett részük azoknak a korcsolyázóknak, akik a hétvégén Balatonlellén jártak. A magyar tengert a hideg időjárás miatt nagyjából harminc centiméteres jégtakaró fedi, ezt használták ki azok, akik egy hatalmas jégkörhintát gyártottak távol a parttól. Egy nagy kerek forgó tömböt vágtak ki a jégből, amelyre többen is rámerészkedtek. A jégkörhinta nem csak a földről, de felülről is csodálatos látványt nyújt.

Kovács Katalin síelésre cserélte a kajakozást?

Az egykori kajakozónő az utóbbi időben minden idejét a családjára fordította, kislánya pedig legalább annyira mozgásban tartja őt, mintha sportolna. Kovács Katalin mesél múltról, jelenről és jövőről, majd halált megvető bátorságról tesz tanúbizonyságot.

Havazin 2017-01-22


szerző:
2017.01.22. 12:40
^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való