KERESÉS search-close

jégeső

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "jégeső"

Szokatlan: októberi jégeső Nagykutason

Jégeső Nagykutason, felhőszakadás Segesden – októberben szokatlan arcát mutatta az időjárás csütörtökön. Somogy megyében kis híján tönkre tett egy házat egy fa, ami a felázott talaj miatt kidőlt. Az őszi zivatarokat – a nyáriakhoz hasonlóan – szupercellák okozták tegnap. Holnaptól viszont nyugodtabb időjárás várható. Mindenszentek napján száraz, hűvös idő várható.

NÉZŐI: Jégeső októberben


szerző:
2020.10.30. 15:52
NÉZŐI: Jégeső októberben

Jég fehérlik a járdaszegélynél Nagykutason, egyelőre nem a tél köszöntött be Zala megyei faluban, jégeső volt tegnap délután. Nyári kánikulában nem csodálkoztak volna ezen – mondják a helyiek – de október végén váratlanul érte őket.

Villámárvíz, jégeső, vízben úszó települések

Villámárvíz, jégeső, vízben úszó települések - az országon átrohanó vihar nem kímélte az északkeleti országrészben élőket. Miskolcon a Szinva patak kilépett a medréből, emiatt a városban több ház lakhatatlanná vált, 45-en vesztették el az otthonukat. Országszerte majd kétszázszor riasztották a tűzoltókat beázott pincékhez, garázsokhoz és az úttestet eltorlaszoló, kidőlt fák miatt.

SÁRLAVINA ZEBEGÉNYBEN: Kutyáival volt futni, amikor leszakadt az ég

Brutális mennyiségű sár és törmelék zúdult a vasúti sínekre Nagymarosnál szerdán. Járhatatlanná vált a szobi vasútvonal és le kellett zárni a 12-es főutat is. Cser M. Zoltán kutyáival épp futni indult, amikor elkapta őket a jégeső.

Mikor érkezik meg az igazi nyár és a kánikula?

Kisebb árvízek, tönkre ment utak, beázott pincék és jégeső – ilyen riportok tucatjai jelentek meg az elmúlt napokban a médiában. De vajon hol van az ilyenkor megszokott június kánikula és a nyár? Meddig tart még ez a csapadékos idő? 

Lecsapott a vihar Budapestre

Kocsikra dőlő fák, beázó bevásárlóközpont, folyóvá változó lépcsők és utcák. Hatalmas vihar csapott le Budapestre és környékére. Jégeső is pusztított. A Parlamenthez vezető Alkotmány utcában egy hatalmas platánfa dőlt ki és borult egy furgonra. A kocsiban egy család ült, de nem esett bajuk. Az RTL egyik kocsiját is a tűzoltók szabadították ki egy fa alól. Zivatarok továbbra is lehetnek.

VIHAR: Vidéket sem kímélte


szerző:
2020.06.14. 16:35
VIHAR: Vidéket sem kímélte

A vihar nem csak a fővárosban, és Budapest környékén pusztított, nézőink több vidéki városban is megörökítették a zord időjárást. Az előrejelzések szerint egész héten hasonló idő várható.

VIHAR: Kocsikra dőlő fák, beázó bevásárlóközpont, folyóvá változó utcák

Így nézett ki Budapest vasárnap délután. Jéggel és hatalmas esővel csapott le a vihar a fővárosra és környékére, melyet nézőink is megörökítettek. Az ő felvételeikből készítettünk összeállítást.

Egy óra alatt több mint 55 milliméter eső esett

Sáros folyóvá változtatta Lánycsók utcáit a felhőszakadás. A baranyai megyei településen több utcát is elárasztott az özönvíz. A legtöbb mégsem ott, hanem Felcsúton esett, ahol egy óra alatt több mint 55 milliméter hullott.

VILLÁMÁRVÍZ: Sáros folyóvá változott a település központja

A felvétel a baranyai megyei Lánycsókon készült, ahol olyan hirtelen zúdult le az aprószemű jéggel érkező eső, hogy sáros folyóvá változtatta a település központját. Több utcát és egy játszóteret is beterített az özönvíz, ami megnehezítette az autók közlekedését. A hordalék pillanatok alatt feltöltötte a vízelvezető árkokat és az áradat több ház udvarára is befolyt.

Jég verte el a veteményest

Volt, ahol a jég tönkretette a veteményest, máshol fákat döntött az útra a vasárnap esti vihar. Országszerte hatvan esethez riasztották a tűzoltókat. A meteorológus szerint záporra, zivatarra egész nyáron lehet számítani. Az is előfordulhat, hogy miközben az ország egyes területein özönvízszerű eső zúdul le, máshol egy csepp sem esik. 

VIHAROS: Zöldből fehérré változott a kert

Egyik pillanatról a másikra csapott le tegnap délután a vihar országszerte. Volt, aki az autójában ragadt. Más a teraszáról nézte, ahogy a borsónyi vagy még annál is nagyobb darabok pattognak le a tetőről. Katona Béla az eresz alól vette fel, ahogy a zöld kertből egyik pillanatról a másikra fehér lesz. Jég borította a kerti bútorokat és a veteményest is. Címlapkép: Katona Béla.

Jégesővel érkezett meg a zivatarlánc

Felhőszakadással és jégesővel érkezett a zivatarlánc a nyugati országrészbe szerda délután. Az Alpokalján két házba is villám csapott, Nógrádban és Baja környékén pedig jégeső esett. Jelentős károkat nem okozott a vihar, de péntekre újra figyelmeztetést adtak ki: az érkező hidegfront miatt továbbra is lehetnek heves zivatarok.

Több helyen is borsó nagyságú jég esett

Borsó nagyságú jég is esett több helyen az országban. Győr, Szeged és Pécs környékén is heves zivatarok alakultak ki, ezeket többen videóra is vették. A jégeső mellett viharos szél is fújt, a legerősebb lökéseket, csaknem 75 kilométer per órásakat tegnap Sárrétudvariban mérték. Az ítéletidő jelentős károkat nem okozott. Az előrejelzések szerint a következő napokban is bárhol lehet számítani zivatarokra, és jégeső is előfordulhat. 

Jégeső és szélvihar – zivatarhullám söpört végig az országon

Üveggolyó méretű jég, szélvihar, és égzengés - zivatarhullám söpört végig az országon a hétvégén. Komoly kárt nem okozott, de annál látványosabb időjárási jelenségeket hozott magával. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében több helyen felhőtölcsért fotóztak, mások dupla-szivárványokat vettek videóra. Zivatarok a következő napokban is lehetnek.

Villámárvíz, sárlavina, jégeső

Villámárvíz Kaposváron, sárlavina a Somogy megyei Patalomban. Megérkezett a várva várt eső, bár sok településen valószínűleg nem pont így szerették volna a helyiek. Az országban többfelé jég is esett. Az előrejelzések alapján péntekig bárhol lehetnek helyi zivatarok.

Borsószem méretű jég hullott kedden Szabolcs megyében

Az északkeleti országrészben egyik pillanatról a másikra csaptak le mennydörgéssel kísért villámzivatarok. Ezeket is a Ciara ciklon keltette. Volt, ahol egyszerre sütött a Nap és szakadt a jégeső. Az RTL Híradónak nyilatkozó orvos szerint az effajta szélsőséges időjárásváltozás nem csak az időseket, a gyerekeket is megterheli.

Hatalmas szél és jégeső pusztított országszerte

Gerendákkal együtt repítette le a szél egy tanya tetejét Kecskemét mellett, de az ország minden részén megbontotta a tetőket a vihar. Fák dőltek ki, áramkimaradások voltak, hajnalban pedig villámlással, dörgéssel jégeső érkezett. 760 alkalommal kellett kimenniük a tűzoltóknak, hogy elhárítsák a hibákat. A meteorológusok szerint újabb viharok várhatóak.

IDŐJÁRÁS: Országszerte nagy károkat okozott a vihar

Fák dőltek ki, áramkimaradások voltak, hajnalban pedig villámlással, dörgéssel érkezett a jégeső. 760 alkalommal kellett kimenniük a tűzoltóknak, hogy elhárítsák a hibákat. A meteorológusok szerint újabb viharok várhatóak.

SZOKATLAN: Jégeső és zivatar januárban

Januári jégeső, zivatar és csapadékrekord – több helyen is heves időjárási jelenségeket hozott a kedd este átvonuló hidegfront Magyarországon. Pécsen annyi eső volt, hogy megdőlt az országos napi csapadékrekord. Kőszegen borsó nagyságú jég esett, dörgött és villámlott. Kaposváron pedig alig lehetett látni a sűrű hóesésben.

Jeges ár augusztusban


szerző:
2019.08.27. 18:25
Jeges ár augusztusban

Villámárvíz, jégeső és tornádó pusztított Spanyolországban. A tegnapi ítéletidőben Madrid környékén többfelé folyóvá változtak az utcák, más városrészeket több centiméteres jég borított be. A közlekedés teljesen még ma sem állt helyre. A hatóságok szerint senki sem sérült meg komolyabban, de az anyagi kárt még nem tudták felbecsülni.

Felhőszakadás jégesővel: így érkezett meg a vihar a Dunántúlra

Jégesővel és hatalmas széllel érkezett vihar tegnap a Dunántúlra. A Vas megyei Sárváron percek alatt öntött el mindent az özönvízszerű eső. Az autók csak lépésben tudtak haladni a nagy vízben. A Balatonon másodfokú viharjelzés volt érvényben, amikor egy hajó elromlott. Emiatt hárman, köztük egy kisgyerek került bajba, de kimentették őket.

Pusztított a vihar, volt, ahol diónyi jég esett

Pusztított a vihar Borsodban: több településen is megrongálta a palatetőket a jégeső a megye szlovák határ menti részén. Volt, ahol diónyi jég esett, a katasztrófavédelem szerint összesen nyolcvan háznál kellett segíteniük. Még ma délelőtt is több faluban dolgoztak a tűzoltók. Szomszédos településekről is érkeztek segítő önkéntesek, azt próbálják megakadályozni, hogy az újabb esők miatt ne ázzanak be a lakások. A tegnapi vihar és jégverés után a szőlősardói önkormányzat adományokat vár az önkormányzat számlaszámára, hogy a pénzből segíteni tudják azokat, akiknek nincs biztosítása. A faluban 40 házat vert el a jég. Szőlősardó község önkormányzata: OTP 11734080-15546591. Borítókép: Fux Marcell.

Vihar és jégeső tombolt kedden délután

Fa dőlt egy autóra Egerben, miután a vihar letépte az ágait, az autó szélvédője betört, de senki nem sérült meg. Vihar és jégeső tombolt kedden délután Észak-Magyarországon. Mezőkövesd környékén az úton hömpölygött a víz, a csatornák nem tudták elnyelni az esővizet. A szlovák határ közelében jégeső esett, néhol úgy néztek ki a kertek, mintha hó esett volna.

Elmosta az eső az Ördögkatlan fesztivált

Újra hatalmas eső, jég és villámárvizek országszerte. Több helyen egy hónapnyi csapadék esett akár fél óra alatt. A Budapest-Pécs vonalon több órát késtek a vonatok, mert a Tolna megyei Kurd közelében az eső alámosta a vasúti pályát. Elmosta az eső az Ördögkatlan fesztivált is, a vendégek sikítozva menekültek a szél és az eső elől. Nemcsak pénteken, ma is sok helyen volt vihar.

Jégeső, vízátfolyás, gyökerestől kidőlt fa

Felhőszakadás zúdult Észak-Magyarországra szerda délután. A vihar jégesővel, néhol pedig erős széllel érkezett. Miskolcon egy fát gyökerestől döntött ki, Tokajnál vízátfolyás akadályozta a forgalmat. Tarcalon pedig csaknem 70 milliméter eső esett néhány óra alatt.

NÉZŐINK KÜLDTÉK: Felvételek a viharról

Az egész országból érkeznek hozzánk a felvételek tomboló viharokról, jégesőkről. Íme néhány! (Leadkép: Németh Csilla)

NÉZŐINKTŐL: Teniszlabda méretű jegek, szakadó eső

Folyamatosan érkeznek nézőinktől a felvételek a délutáni, koraesti viharokról. Hajdúsámsonon és Nagykutason is pusztított a jégeső, Felsőgödön folyó keletkezett az utcákon. Ha van hasonló felvétele, töltse fel weboldalunkra!

Letarolta a jég a Vas megyei Káldot

Hatalmas jégeső pusztított húsz percen át pénteken este a Vas megyei Káldon. A települést úgy beborította a jég, mintha tél lett volna, egy része még mára sem olvadt el. A kertekben gyakorlatilag minden odaveszett.

Óriási jégdarabok pusztítottak Görögországban

Indiában már ölni is képesek az emberek ivóvízért, akkora szárazság van. Görögországban pedig a szerdai brutális vihar miatt kellett meghalnia több embernek. A vihar szerdán este vonult végig a Görögország északi részén található Halkidikí-félszigeten. Ezen a területen jelenleg is több tízezer turista üdül.

6 halálos áldozatot követelt a vihar Sartin

Hatalmas erővel csapott le a jégesővel kísért szélvihar tegnap este a Halkidiki-félsziget északi részére.

Pánikszerűen menekültek a strandolók a vihar elől

Pánikszerűen menekültek a strandolók az egyik olaszországi tengerpartról, amikor vihar tört rájuk kedden. Egy óceánjáró kis híján a mólónak ütközött Velencében ugyancsak a vihar miatt. Volt, ahol tenyérnyi nagyságú jég hullott, és 150 kilométer per órás széllökéseket mértek. Előrejelzések szerint bármikor jöhet újabb, brutális vihar Olaszországban.

KEGYETLEN IDŐJÁRÁS: Használhatatlanná tette a strandokat a vihar

Egyelőre vége a strandidőnek Olaszország északi felén. Több észak- és közép-olaszországi várost sem kímélt az időjárás, volt, ahol látni is alig lehetett, úgy ömlött az eső. Több felvétel érkezett a közelben lecsapó villámokról is.

MEGHÖKKENTŐ: Jégkorszak a mexikói nyárban

Másfél méteres jégtakaró borította be a mexikói Guadalajara városát, miután egy példátlan erejű és hevességű jégvihar csapott le a környékre. A spontán jégfolyamok kidöntötték az útjukba kerülő pálmafákat is, és egy egészen szürreális, trópusi napsütésben fürdő szibériai tájképet hagytak maguk után.

Több százmilliós kárt okozott az elmúlt napok viharos időjárása

Több százmilliós kárbejelentés érkezett a biztosítókhoz az elmúlt napok viharos időjárása miatt. Jégverés, villámcsapás és felhőszakadás okozott gondot országszerte, de nem csak házakban, és garázsokban keletkeztek károk. Van, akinek a kocsija ment tönkre, másnak az állatai pusztultak el.

Dió nagyságú jég is esett: 150-szer vonultak a tűzoltók viharkárokhoz

Átsöpört az országon a vihar, nyomában elöntött utcák, jégdarabok és letört ágak maradtak. Komló belvárosát fél méteres víz borította, Budapesten, Pécsen és Nyíregyházán pedig jégeső pusztított. Az országban 24 óra alatt 150-szer vonultak a tűzoltók viharkárokhoz. A viharról még több nézői felvételt láthatnak: ITT!

NÉZŐI VIDEÓK: Jégeső és özönvíz

Országszerte több helyen is felhőszakadás vetett véget a napok óta tartó hőségnek. Baranya megyére hatalmas vihar csapott le. De Pest megyében és Borsodban is pusztított a jég és a lezúduló eső. Nézői videóinkból szemezgettünk.

Jégeső Szomolyán


szerző:
2019.06.17. 15:04

Jégeső Nyíregyházán


szerző:
2019.06.17. 14:56

Jégeső Nagykátán


szerző:
2019.06.17. 14:53
Mintha a világvége érkezett volna el Münchenbe

Ha viharról van szó, azt gondolnánk, már mindent láttunk az elmúlt hetekben, de a bajor fővárosban olyan brutális vihar tombolt, amit még nézni is ijesztő, nemhogy átélni. Az esővíz úgy zúdult alá, mint a háborgó tenger, a szél elérte a 120 km/órás sebességet is, emellett diónyi, néhol tojás nagyságú jégdarabok is hulltak.

NÉZŐI: Óriási jégeső csapott le Kiskőrösre

Hatalmas jégeső csapott le ma délután Kiskőrösre. A videón jól látszik, hogy percekig hullott a borsó nagyságú jég, amit heves szél is kísért. A felvételt Kárpi Szabolcs készítette.

Erős szél és jégeső is lehet a hétvégén 10 foknál is hidegebb

10 foknál is hidegebb, erős szél és jégeső is lehet a hétvégén - erre figyelmeztet a meteorológus. Borsodban néhány napja több településen is kerteket tarolt le a záporozó jég. Egy bükkaranyosi férfi azt mondta stábunknak, 33 éve él a faluban, de ilyen heves vihart még nem látott.

Testével védte a gyerekét

A testével védte kisbabáját egy ausztrál nő, amikor vihar csapott le autójára, és teniszlabda méretű jégdarabok zúzták be a kocsi ablakait. A hatalmas jégdarabok olyan erővel csapódtak be, hogy mire a vihar elvonult, addig a nő hátát, nyakát, karjait súlyos zúzódások borították be.

PUSZTÍTÓ VIHAR: 100 km/h-s széllel érkezett

Elakadó és megrongált autók, kidőlt fák és elsodort tetők - óriási vihar söpört végig az ország középső részén szombaton este. A tűzoltókat több mint 200 helyre riasztották. A legtöbb kárt Pest megyében és a fővárosban okozta a helyenként 100 kilométer per órás széllel és jégesővel érkező ítéletidő.

Jégeső és heves zivatarok


szerző:
2018.09.01. 17:30
Jégeső és heves zivatarok

Heves zivatar, és felhőszakadás miatt adott ki figyelmeztetést a Meteorológiai Szolgálat.

Özönvíz, jégeső, sárlavina

Özönvíz Kalocsán, jégeső Győrszentivánon, kisebb sárlavina a Heves megyei Ecséden. Több helyen is lecsapott a vihar csütörtökön délután az országban. Senki sem sérült meg, de több helyen ágak szakadtak le, a tűzoltókat is a víz miatt hívták. Kalocsán egy videóblogger azt is megörökítette, ahogy összefüggő víz borította a várost átszelő 51-es utat.

A vihar miatt félbeszakadt a triatlon világkupa döntője

A vihar miatt félbeszakadt a tiszaújvárosi triatlon világkupa döntője vasárnap. A viharos szél és a jégeső tönkretette a pályát és veszélyeztette a sportolók biztonságát, így a versenybíróság úgy döntött, a kerékpározás vége előtt nem sokkal félbeszakítják a viadalt. Ilyenre korábban még nem volt példa a verseny húsz éves történetében. Máshol is lecsapott a zivatar vasárnap. Gyöngyösön például szilvamag nagyságú jég esett.

VIHAROK: Nem kímél minket az időjárás

Zivatar és jégeső a hét közepéig bárhol előfordulhat az országban. A hét második felében és a hétvégén azonban már strandidőre lehet számítani. Nem lesz túl meleg, 28-31 fok várható.

NÉZŐI: Hatalmas vihar csapott le Gyöngyösre

Hatalmas vihar csapott le vasránap délután Gyöngyösre. A zivatar tetemes mennyiségű jégesővel érkezett meg. A váratlanul jött eseményt több nézőnk is megörökítette.
 

Jégeső – mintha hó esett volna

Hó- vagyis inkább jégembert építettek a júniusi hidegben Zsujtán. A zempléni településen olyan sok jég esett szombat délután, hogy a táj havasnak tűnt, és annyira hideg volt, hogy a jég egy része fél napig nem olvadt el.

Brutális jégvihar Szerbiában

Kemény téllel kombinált nyári vihar pusztított Szerbia több részén, a Vajdaságban is. Volt olyan település, ahol közel félméteres magasságban hömpölygött a víz, illetve a jégeső. Több helyen 15-20 percen át hullottak az égből a mogyoró, sőt teniszlabda nagyságú jégdarabok. Egyelőre nem tudni, mekkora az anyagi kár, amely a földeket is sújtja.

Hatalmas vihar söpört végig az országon

Két oldalról „támadott” tegnap a vihar Magyarországra, keleten és nyugaton is zivatarok pusztítottak. Akkora labdák azért nálunk nem estek, mint a Kárpátalján, de az ajkai Kórházdombon azért méretes jégdarabok hullottak.

Pusztított a hétfő esti vihar

Brutális vihar csapott le hétfő éjjel. Száz kilométeres széllökések, szupercella, jégeső vonult végig az országon. A tűzoltókat hétfő este óta több mint 400 esethez riasztották.

Megrongálta a temetőt a vihar

Több tucat sírt rongált meg a vihar az egyik makói temetőben. Egyelőre még felbecsülni sem tudják, hogy mekkora a kár. A héten sokfelé volt vihar. Hajnalban, a Dunakanyarban annyi eső esett, mint máskor két hét alatt.

Ítéletidő esővel és jéggel

Ítéletidő Nagykanizsán és Pécsen. Szinte elmosta tegnap koraeste a felhőszakadás a két várost. Kanizsán állt a víz az alacsonyabban fekvő utcákban. Volt, ahol az emberek térdig jártak benne. Csütörtökig minden napra figyelmeztetést adott ki a Meteorológiai Szolgálat, mert délutánonként továbbra is lehet intenzív zivatarokra számítani.

 

Hömpölygő víz és jégeső

Szőlőszem méretű jégdarabok, több mint 20 milliméternyi eső. Az ország keleti részén szinte percek alatt esett le nagy mennyiségű csapadék. Sok helyen a csatornák nem bírták elvezetni a hirtelen jött víztömeget, így több centi mély tócsákban kellett gázolni a járókelőknek, néhol a kocsik alvázáig is felért a víz.

Szerdára is maradt a keddi jégből

Nem mindennapi jégeső zúdult az ország több részére kedden kora este: a Nógrád megyei Ősagárdot mintha hó borította volna, a földeken, kertekben több centi vastagon állt a jég. Néhány perc alatt annyi esett, hogy mára is maradt belőle. A réten volt, ahol 30 centi vastag jégtáblák álltak. Elverte a jégeső Budapestet és a környékét is. A következő napokban még lehet ilyenre számítani.

 

JÉGESŐ, JÉGFOLYÓ: nézőink brutális felvételei!

A tegnapi óriási jégesőről, villámlásról, viharokról kaptunk nézői felvételeket!Mutatjuk!

Az idei volt a legmelegebb április 1901 óta

Az országos havi középhőmérséklet 15,6 Celsius fok volt, ami majdnem másfél fokkal magasabb az eddigi, 2009-es rekordnál. Az RTL Híradónak nyilatkozó szakember szerint a hirtelen felmelegedés miatt gyakrabban alakulhatnak ki zivatarok és jégesők.

Jégeső és viharok a rekordmeleg után

Kisebb hógolyó méretű jégdarabok estek tegnap Dabason. A rekordmeleg után tegnap estefelé kezdőtek a zivatarok, rengeteg csapadékkal, sok helyen jégesővel. Főleg Budapesten és környékén voltak hevesebb zivatarok, egészen reggelig.

NÉZŐI: Rekordmeleg után jégeső

Csak úgy pattogtak egymás után a jégdarabok tegnap délután Acsán. A videót az RTL Híradó egyik nézője készítette. Nagyon sűrűn esett, pár másodperc alatt rengeteg hullott az aszfaltra.

Újra jégeső pusztított Eger környékén

Az elmúlt két napban sokfelé esett jégeső. Csapadék a hét második felében is várható. Holnap hidegfront jön, a meteorológusok szerint csütörtökön is lehetnek záporok.

 

Hatalmas jégdarabok és sártenger

Hatalmas jégdarabok, sártenger - ezt okozták a hétfői zivatarok országszerte. Budapest környékén a kerteket, udvarokat percek alatt ellepte a jég. Szinte mindenhol esett az országban, de volt ahová csak ma ért a nagyobb eső. Egerben délután szakadt le az ég, ott jég és eső esett.

Jégeső a dzsungelben!

Ahogy Cicciolina mondaná, "érdekes ennek a helynek a temperatúrja"... Egyszer meleg van, egyszer hideg van, egyszer pedig jégdarabok hullanak az égből!

Buszon élte át a durva jégesőt

Hejjas Imre nézőnk küldte Orosházáról a megdöbbentő felvételeket. Miközben az egyik járaton utazott, kint elszabadult a „pokol”.

Özönvíz és jégeső: körkép a tegnapi viharról

Égszakadás, jég szakadás, sárlavina és özönvíz. katasztrófa filmekbe illő jelenetek szemtanúi lehetett tegnap szinte mindenki. Az országon átvonuló vihar fákat csavart ki oszlopokat döntött le és valóságos lagúnává változtatta több nagyváros utcáit. Eger belvárosában a víz a csatornafedelet megemelve valóságos gejzírként tört fel a mélyből. De nem csak itt volt drámai a helyzet.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Tarolt a vihar Hajdúszoboszlón

Letarolta a vihar Hajdúszoboszló egy részét - tegnap este pillanatok alatt támadt fel a szél, hatalmas fákat csavart ki és megrongált autókat, kerítéseket is. Máshol a jég pusztított, vagy a hirtelen lezúduló esővel küzdöttek, több mint százszor riasztották a katasztrófavédőket csak Hajdú-Biharban. A viharoknak nincs vége - a Meteorológiai Szolgálat másodfokú riasztást adott ki az egész országra.

Ekkora jég esett Tatabányán!

Hatalmas viharok, felhőszakadások zúdultak az országra. A viharos időjárás már tegnap elkezdődött Hajdú-Biharban, ma pedig Tatbányán, Győrben és Oroszlányban tombolt az ítéletidő. Tatabányán diónyi nagyságú jég esett, a fotókat egy nézőnk, Talics Barbara küldte el nekünk.

NÉZŐI: Oroszlány sem úszta meg

Oroszlányt sem kímélte az ítéletidő. Hétfőn, kora délután hatalmas jégeső csapott le a városra.

NÉZŐI: Így pusztított a jégeső Dabason

Országszerte viharok tomboltak vasárnap este. Ezt a felvételt Balázs Dániel nézőnk készítette Dabason. 

Összefogtak a beteg focistáért

Összefogás egy tehetséges, beteg focistáért. Lakhatatlanná vált egy diósgyőri futballista családjának otthona Megyaszón a jégeső miatt. A tető beszakadt, a lakás elázott, menniük kellett. A fiatal sportoló tavaly rákos lett, hónapokig kezelték, most jól van, már újra edz. Eddig is nehéz körülmények között éltek, de az újabb csapás a családot is nagyon megviseli.

Eltűnt egy ember a viharban

Eltűnt egy idős férfi a hatalmas felhőszakadásban Szekszárdon. A szőlőhegyen lévő pincéjénél látták utoljára, egyelőre hiába keresik. A vihar hajnalban csapott le a városra, egy ideig jég esett, majd két órán át zuhogott az eső. Szekszárd belvárosban több helyen térdig ért a víz, autók akadtak el az utakon, a tűzoltók is csak nehezen tudtak haladni. Őket elöntött pincékhez, alagsori helyiségekhez riasztották.

Dió nagyságú jég esett Megyaszón

A Borsod megyei Megyaszót pedig szinte teljesen letarolta a jégeső - dió nagyságú darabok záporoztak a falura szerdán délután. A viharban csaknem az összes épület megsérült. Száz embernek kellett elhagynia az otthonát. Sok helyen még órákkal a vihar után is 10 centis jégréteg borította a földet. Egyelőre még megbecsülni sem tudják, mekkora a kár, és azt sem tudják, miből építik újjá az ítéletidőben tönkrement házakat.

 

Óriási pusztítást végzett a jégeső Kecskeméten

Szerdán délután mindössze 15 percig esett, de ennyi idő alatt autók százait rongálta meg, redőnyöket lyuggatott ki, ablakokat tört be. A helyiek szerint az egész olyan volt, mint a géppuskaropogás. A károk felszámolásán még ma is dolgoztak a tűzoltók, fél óra alatt több mint 100 bejelentést kaptak.

 

JÉGESŐ: Nézői felvételek


szerző:
2017.06.21. 17:02
JÉGESŐ: Nézői felvételek

Az ország több pontjáról küldtek nézőink felvételeket a lezúdult jégesőről. Pilisen, Szikszón és Miskolcon is pusztított a jég. További képek itt!

Ítéletidő Borsodban - Tizenhat településen tombolt a vihar

Borsodban összesen 28 embernek kellett elhagynia az otthonát, három faluban négy ház vált lakhatatlanná a szerdai vihar után!

Iszap borította az utakat Borsodban

Két héten belül háromszor öntötte el az iszap a Borsod megyei Cserépfalut. A helyeik azt mondják, soha nem láttak még ilyet. Szerdán fél óra alatt esett annyi eső, hogy özönvíz volt az utcákon. Utakat, járdákat, pincéket borított el az iszap, a jég pedig tetőket szakított át.

VIHAR: Özönvíz és jégeső a nézői felvételeken

Özönvíz öntötte el Budapestet, és az ország több mint 70 települését. Több helyen jégeső is esett. Ezeket a felvételeket nézőink készítették.

Így nézett ki az ország a vihar után

Hatalmas özönvíz öntötte el kedden késő délután Budapestet, de több felé volt hatalmas eső az országban, sok helyen jégeső is esett. A fővárosban több busz és villamos útvonalát módosítani kellett, mert volt ahol térdig állt a víz.

NÉZŐI: Jégeső Pesterzsébeten

Zivatar és jégeső pusztított tegnap Pesterzsébeten. A felvételt Kun Roland készítette.

Elverte a jég a mátrai szőlőket

Nem lesz az idén mátrai bor, miután elverte a hétvégi jégeső a szőlőültetvényeket. Óriási károk vannak, a borvidék számításai szerint több száz milliós is lehet. A mátrai borvidéken több mint ötezer hektáron termelnek szőlőt, a terület egynegyedét érte jelentős kár.

 Hatalmas károk Gyöngyösön

Hatalmas a kár Gyöngyösön és környékén, ahol szombaton ítéletidő pusztított. Jeges víz hömpölygött az utcákon, és sok helyen a pincékbe is betört. Akkora volt a jég, hogy sokan még a hólapátokat is elővették, így tisztították meg a járdákat.

Viharok jégesővel, tornádóval

Egymást érték a viharok országszerte másfél napon át. Több helyen néhány perc alatt olyan sok eső esett, hogy utcákat is elöntött a víz. Sok településen jégeső okozott károkat. Főként az északkeleti országrészben még éjszaka is lehet felhőszakadás, de vasárnaptól már sokkal jobb idő lesz.

TORNÁDÓ ÉS JÉGESŐ: extrém időjárás májusban

Májusban egymást érték a viharok országszerte. A legtöbb településen jégeső okozott kárt, de volt, ahol tornádó is előfordult. A nézői felvételeket köszönjük Dodó Lajosnak, Demény Zsombornak, Kovács Ádámnak, Balláné Bana Andreának, Dobosné Balogh Hajnalkának, Sándor Viktornak, Bozsik Lászlónak, Kiss Helgának, Farkas Fanninak. A videó folyamatosan frissül nézőink felvételeivel!

Jégeső és felhőszakadás tombolt

Hatalmas szél és özönvíz. Jégeső, felhőszakadás. Viharok söpörtek végig az országon és csak szombat reggelre vonulnak el a viharfelhők. Több településen néhány perc alatt olyan sok eső esett, hogy egy utcákat is elöntött a víz. Négy dunántúli megye kivételével az egész országra figyelmeztetést adott ki heves zivatarok veszélye miatt a meteorológiai szolgálat. Az északkeleti országrészben élők egészen éjfélig további jégesőre és, akár 100 kilométer per órás széllökésekre is számíthatnak.

JÉGESŐ: Pattogott a jég az ereszen

Négy dunántúli megye kivételével az egész országra figyelmeztetést - köztük több megyére másodfokút - adott ki heves zivatarok veszélye miatt a meteorológiai szolgálat. Nyíregyházára már délután jégesővel érkezett a zivatar. A felvételt Jakab Dávid Olivér készítette és töltötte fel az rt.hu-ra.

Nem ritka ilyenkor a forgószél

Tornádó Szolnokon. Tuba Egerben. Forgószélként söpörnek végig a viharok az országon. Délután heves jégesővel érkezett meg Heves és Szolnok megyébe is a hidegfront. Debrecenben azonban szinte egész nap élvezhették a jó időt az emberek.

Forgószélként söpörnek végig a viharok az országon

Az időinfó oldalára több látványos videót is feltöltöttek a tegnapi szolnoki tornádóról.

Tornádó, jégeső, özönvíz sújtott le az országra

Tornádó, jégeső, felhőszakadás. Mindez néhány órán belül történt az ország különböző pontján szerdán. Báta mellett egy iskolásokkal teli buszból figyelték sikítva a gyerekek, hogyan közeledik feléjük a tornádó – mesélte Híradónknak az egyik szemtanú. Az ország más pontjain hatalmas jégesők okoztak riadalmat. Akadt, ahol kenuval közlekedtek az utcában, olyan sok eső esett. Az RTL híradónak nyilatkozó meteorológus szerint elkezdődött az idei zivatar szezon.

NÉZŐI FELVÉTEL: Elképesztő jégeső pusztított országszerte

Jég esett a Pilisben, tornádó tombolt Tolnában, a vihar szinte mindenhol lecsapott az országra. A szerda délutáni zivatart az RTL Híradó nézői is megörökítették.

NÉZŐI: Így esett a jég Bordányban

Tegnap több helyen lecsapott a vihar az országban. Bordányt a jégeső sem kerülte el. A felvételt Csúcs Imre nézőnk készítette.

Jégesővel söpört végig a vihar

Ausztria felől érkezett, jégesővel verte Körmend környékét, pillanatok alatt véget vetett a strandolásnak a Balatonnál, aztán pusztított az Alföldön is. Vihar söpört végig az országon hétfőn délután. Volt, ahol felhőszakadás volt, máshol csak hatalmas szél, de több helyen dió nagyságú jég esett. A katasztrófavédelmet több tucatszor riasztották országszerte az ítéletidő miatt. Jellemzően fákat csavart ki a hatalmas szél, és elöntött pincéket kellett szivattyúzniuk a tűzoltóknak.

NÉZŐI: Jégeső Alsóörsön


szerző:
2016.08.15. 20:53
NÉZŐI: Jégeső Alsóörsön

A Balaton környékét már délután elérte a beígért vihar. Alsóörsön például ilyen jégesőt videózott le Farkas György nézőnk.

Özönvíz zúdult Komáromra

Viharok pusztítottak az országban. Özönvízszerű eső zúdult tegnap Komáromra - úsztak az autók, megteltek a pincék és még jég is pusztított a városban. Leszakadt az ég az ország több részén is, Budapesten órákig ömlött az eső, Sopronban pedig az eddig csak katasztrófafilmekben látható szupercellát fényképeztek nézőink.

NÉZŐI: Jégesővel érkezett a vihar Ózdra

Köszönjük a videót Bakk Tamásnak.

Pusztító viharral jött meg a lehűlés az országba

A pusztító vihar söpörte ki a kánikulát az országból. Volt, ahol 120 kilométeres óránkénti szelet is mértek. A Balatonon egy vitorlást is felborított az egyik lökés. Az EFOTT fesztivált a szakadó eső és a jég szakította félbe. A tűzoltókat több mint 400-szor riasztották reggelig. A brutális vihar legdurvább felvételeit is megmutatjuk.

Fókusz 2016-07-14


szerző:
2016.07.14. 18:55
Özönvíz, jégverés, szupercellák pusztítottak

Özönvíz, jégverés, több mint 100 kilométer/órás szélvihar, az elmúlt egy napban több helyen szupercellák pusztítottak az országban. A Veszprém megyei Tésen több tucat ház tetejét tépázta meg az ítéletidő. Berhidán egy családi ház teteje leégett, miután belecsapott a villám. Csak a Dunántúlon több száz riasztást kaptak a tűzoltók, sokan videóra vették a pusztítást.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való