KERESÉS search-close

jótékonyság

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "jótékonyság"

Jótékonysági koncertet adtak az Evangéliumi Testvérközösség oktatási intézményeinek növendékei

Jótékonysági koncertet adtak szerdán a Wesley János Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium diákjai és tanárai. Az Evangéliumi Testvérközösség oktatási intézményeinek növendékei azokra a nehéz sorsú gyerekekkel foglalkozó iskolákra és szervezetekre akarták felhívni a figyelmet, amelyektől az eddig kapott állami támogatásuk jelentős részét elvette a kormány. Iványi Gábor azt mondta: igyekeznek kitartani addig, amíg nem történik politikai változás.

Mihalik Enikő koronavírusos volt, a párja is elkapta tőle

Október 11-e a Lánygyermekek Világnapja, ennek alkalmából ismét megrendezi nagyszabású jótékonysági gardróbvásárát az UNICEF Magyarország. A rendezvény egyik háziasszonya ismét Mihalik Enikő szupermodell, aki arról is mesélt, hogyan viselte a koronavírus tüneteit.

Malacok körében relaxálhatnak a jógázók

Malacok és jóga? Első hallásra furának tűnhet, de egy kanadai farmon ez is megtörténhet. A Happy Herd nevű farm – ami egyébként veszélyeztetett állatok megmentésével is foglalkozik – a koronavírus miatt döntött úgy, hogy mivel nem tudnak látogatókat fogadni jó ideig, adománygyűjtésbe kezdenek.

Nyári Dia elérzékenyült! A színésznő egy jó ügy mellé állt, ami a nehéz sorsú gyerekeket segíti

Az SOS Gyermekfalvakban nevelkedő gyermekekre hívja fel a figyelmet egy videósorozat, amelyben többek között Istenes Bence, Dobó Kata és Nyári Dia adja elő Karafiáth Orsolya költeményeit.

AJÁNDÉK SZERENÁD: Szombathelyi idősek otthonába visznek jókedvet

Kilencven éves lakók perdültek táncra a hétvégén egy szombathelyi idősek otthonában. A még mindig zárt intézmény lakóinak két Muzsika TV-s zenész, Doree és Krisz adott ajándék szerenádot. A járványveszély elmúltával sok időseket gondozó intézmény még nem oldotta fel teljesen a korlátozásokat. Szombathelyen is van olyan lakó, aki több, mint két hónapja nem hagyta el az otthont. A zenészek a szerenáddal elsősorban nekik vitték házhoz a koncert élményt. Azt ígérik, igény esetén másutt is fellépnek az ingyen szerenád programjával.  

SÜTNI JÓ: Elkezdődött a közösségi sütöde építése

Galamb Alexet pár hete mutattuk be Híradónkban, most megvalósulni tűnik álma. A Miskolcon dolgozó pék közösségi konyhát szeretne kialakítani Hernádnémetiben, hogy a helyi gyerekeket megtaníthassa sütni. A kitűzött összegnek eddig körülbelül a tíz százaléka gyűlt össze.

Gigantikus méretű puzzle készült a magyar történelemről

A 850 négyzetméteres, 2,5 millió darabból álló kirakóson olyan alakok kaptak helyet, mint például a Márciusi Ifjak vagy Puskás Ferenc. A Nemzeti Kirakósban való részvétel nem csak az összetartozást és a rekordban való részvételt jelenti, hanem beteg gyermekek gyógykezelésének és mindennapjainak megsegítését is szolgálja.

Közösségi sütéssel segítene hátrányos helyzetű gyerekeknek

Közösségi sütést tervez egy fiatal pék Hernádnémetiben, hogy a faluban élő hátrányos helyzetű gyerekeknek segítsen értelmes elfoglaltságot találni nyáron. Galamb Alex nagyon mélyről indult, állami gondozott is volt, de sikerült az álma: pék lett, most pedig egy cukrászatban dolgozik. Egy nagy konyhára gyűjt most, ahol átadná a tudását a gyerekeknek.

II. Erzsébet lovaggá üti a brit egészségügynek gyűjtő 100 éves veteránt

"Még mindig Tom Moore vagyok, persze a Sir Thomas jól hangzik, de legbelül bennem semmi sem változott." Ezt mondta Tom Moore százados, amikor megtudta, hogy II. Erzsébet királynő soron kívül lovaggá üti. Moore még áprilisban, századik születésnapja előtt százszor körbesétálta házának kertjét, naponta tíz kört tett meg járókeretével egy 25 méter kerületű területen. Emellett azt kérte, hogy aki teheti, adományokkal támogassa a brit állami egészségügyi szolgálat harcát a koronavírussal szemben. Azt álmában sem gondolta, hogy az eredeti, ezer fontos cél helyett végül csaknem 40 millió fontot, azaz több mint 15 milliárd forintot sikerül összegyűjtenie. Az adományozók között ott volt Vilmos herceg is.

Világsztárok is beszálltak a koronavírus elleni küzdelembe

A kétszeres Oscar-díjas Sean Penn civil szervezetével egy autós tesztelőállomást üzemeltet. Pink pedig több mint 300 millió forintnak megfelelő dollárt ajánlott fel a védekezésre. A tavalyi Miss Anglia szépségverseny győztese pedig orvosnak áll.

Hogyan telik egy multimilliomos család napja a karanténban?

Polgár Tünde és Polgár Árpád szerint otthon az intimitás mellett a humor is jól jön, és a jótékonykodásra is felhívják a figyelmet. A pár több tucat számítógépet vásároltak nehéz sorsú gyerekeknek.

Lemondtak a húsvéti ajándékról, hogy a szívkórházat támogassák

Egy sárvári iskola egyik osztálya az osztálypénzből adományozott az Országos Kardiológiai Intézetnek. A budapesti kórház egyik alapítványa indított gyűjtést, hogy mobil telemetriás készülékeket szerezzenek be, amivel könnyebbé tehetik a műtéten átesett gyerekek lábadozását.

Otthonában főz a rászorulóknak

Nélkülözőknek főz egy kaposvári asszony. Havonta legalább kétszer oszt meleg ételt a város egyik parkjában. Alkalmanként negyvenen, ötvenen állnak sorban az asztalánál. Karitatív akcióját egyre többen segítik Kaposváron, már kisebb pékségek, élelmiszerboltok is csatlakoztak a kezdeményezéshez.

Újra gyűlnek a „nemluxustáskák”

A tavalyi siker után idén is gyűjtés indult azoknak a hajléktalan vagy nehéz körülmények között élő nőknek, akiknek egy tusfürdő is igazi luxusnak számít. A #nemluxustáska kampányban egy évvel ezelőtt 10 ezer rászoruló nőt ajándékoztak meg tisztasági csomaggal, a szervezők azt remélik, idén is legalább ennyi összegyűlik. 

Az év utolsó vitorlásversenye a Balatonon

Óévbúcsúztató vitorlásversenyt tartottak a Balatonon. A Szilveszteri Regatta résztvevői jótékony céllal is szálltak vízre délelőtt. A nevezési díjak egy részéből egy Keszthelyen élő súlyos beteg kisfiút támogatnak.

Ajándékozás helyett adományoznak

Inkább jótékonykodnak az ajándékokra szánt pénzből. A makói Czene házaspár hét éve döntött úgy, hogy egymást sem lepik meg. Azután változtattak addigi szokásukon, hogy karácsony előtt 60 ezer forintot találtak az utcán. Mivel a pénz gazdája nem lett meg, rászorulóknak ajánlották fel. Idén négy családot támogattak.

Sokkal többet gyűjtöttek, így egy helyett két új mentőmotor állhat szolgálatba

10 millió forint helyett majdnem a háromszorosát gyűjtötte össze egy édesanya a mentőmotorosoknak. Így egy helyett két új mentőmotor állhat szolgálatba tavasszal. Az asszony kisfia szeptemberi balesete miatt kezdett gyűjtésbe, melyről Híradónk is beszámolt. A Magyar Mentőmotor Alapítvány vezetője szerint a motorokon kívül sokat többet köszönhetnek a gyűjtésnek.

SEGÍTSÉG: Majdnem 30 milliót gyűjtött össze a mentőmotorosoknak

10 millió forint helyett majdnem a háromszorosát gyűjtötte össze egy édesanya a mentőmotorosoknak. Törökné Tenk Dóra kisfia szeptemberi balesete miatt kezdett gyűjtésbe, melyről Híradónk is beszámolt. Két hónap alatt pedig rengeteg segítség érkezett.

Százak futottak a crohn beteg édesanya gyógyulásáért

Százak futottak Laura gyógyulásáért. A 28 éves nő történetét már Híradónkban is bemutattuk. A chron beteg édesanyáról szeptember végén mondtak le az orvosok Magyarországon, ekkor fordult a nyilvánossághoz férje. Egy német professzor vállalta a gyógykezelést, de ez több mint 100 millió forintba kerül. A Komárom-Esztergom megyei Ácson, ahol korábban Laura is élt, szombaton közös futással gyűjtöttek pénzt. Ha Ön is segíteni szeretne a családnak, minden fontos információt megtalálhat ITT.

 

Naptár készült hajléktalanok fényképeiből

A Budapest Bike Maffia hajléktalanokat segítő csoport eldobható fényképezőgépeket adott hajlék nélkül élőknek, így megmutathatták, ők hogyan látják Budapestet. A legjobb képekből kiállítást nyílt, ahol a közönség szavazott, melyek kerüljenek a My Budapest 2020 naptárba. Az ebből befolyt összeget pedig teljes egészében a nyertes alkotók kapják majd.

TŰZOLTÓ NAPTÁR: Jótékony céllal vállalták a fotózást

Beteg gyerekeken segítenek a dunaújvárosi létesítményi tűzoltók. Nem ez az első naptár akció, két éve pl egy agyvérzésen átesett kislányon segítettek. Az ötletgazda, Orosz Csaba úgy gondolta, hogy sokkal több gyerekhez eljut a segítség, ha egy egész iskolát támogatnak a naptárból befolyt bevétellel. Idén ez az összeg a halmozottan sérült, autista és tanulásban akadályozott gyerekeket foglalkoztató intézményhez, a dunaújvárosi Móra Ferenc iskolához kerül. Az iskola igazgatónője elmondta, hogy az adományokból befolyt pénzt kommunikációs eszközökre fordítanák, mivel sok olyan gyerek jár az iskolába, aki nem tud beszélni. Fotók: Csóri-Ruppert Csilla

Nem állt le az adománygyűjtés az SMA-s kisfiúkért

Nem állt le az adománygyűjtés azután sem, hogy két SMA-beteg kisfiúnak, Zentének és Leventének is összegyűlt a kezelésükhöz szükséges 700 millió forint. Az embereket annyira megmozgatta a beteg gyerekek ügye, hogy civil csoportok még mindig szerveznek jótékonysági akciókat. Egy szombati szegedi süteményvásáron 400 ezer forint gyűlt össze. A pénzt egy másik, hasonló betegséggel küzdő gyerek gyógykezelésére ajánlották fel. 

Autómosással gyűjtik a pénzt gyerekek, hogy kifesthessenek egy tantermet

Autómosással gyűjtik a pénzt gyerekek, hogy kifesthessék egy debreceni alapítvány tantermét. Mindannyian SPD-vel, más néven szenzoros feldolgozási zavarral küzdenek. A gyerekekkel a hirdetésektől az árlistáig mindent maguk terveztek meg. Húsz autót kell tisztára mosniuk, hogy összejöjjön a hiányzó összeg. Persze aki segítene, de tiszta az autója, az festékkel, festőhengerrel és ecsettel is fizethet.

Hajléktalanok és mélyszegénységben élők szépülhettek ingyen

Hajléktalanok és mélyszegénységben élők szépülhettek ingyen a fővárosban. A rendhagyó szépségnapon volt fodrász, kozmetikus, pedikűrös de még talpmasszőr is. Az egyik hajléktalanszállón élő férfi azt mondta, még nem is hallott soha pedikűrösről és nagyon jólesett neki a kezelés.

Niki gazdasszony az önkénteskedéskor érzi, hogy valami igazán értékeset csinál!

Niki gazdasszony pikniket szervezett egy Down-szindrómás fiúnak, Attilának, hogy együtt énekelhessen a Nemadomfel együttessel, ezzel valóra váltva az álmát.

Egymást segítik az árvíz után

Összefogtak a dédestapolcsányiak, hogy segítsenek a május végi villámárvíz károsultjainak. Jótékonysági koncertet szerveznek, annak bevételét a helyiek kapják majd, főként olyanok, akik képtelenek saját erőből helyrehozni a házukat. A településen a polgármester szerint több tízmilliós károk keletkeztek, amikor kiöntött a Bán-patak, és a dombokról lezúduló iszapos víz elöntötte a település kétharmadát.

Jótékonysági gurulás: az esztergomi kórházért motoroztak

Motorozásból kórházfelújítás. Több száz motoros túrázott szombaton az esztergomi kórházért. A részvevők egyenként 3000 forinttal támogatják az intézményt. Mmár ötödik alkalommal tartották meg a jótékonysági gurulást Dorog és Esztergom között. Az összegyűlt pénzt várhatóan a sürgősségi osztály festésére fordítja a kórház.

17 millió forint gyűlt össze a jótékonysági úszáson

Több mint 17 millió forintot sikerült összegyűjteni az idei jótékonysági úszáson a Swimathonon. Nem sportolók, hanem civilek szerveztek csapatokat, hogy 7 cél megvalósításáért ússzanak a Ferencvárosi Közösségi Alapítvány évek óta megrendezett eseményén. Például rászoruló gyerekeket, autizmussal élőket, hajléktalanokat, gyászoló családokat segítenek majd az összegyűlt pénzből.

Jótékonysági gardróbvásár Mihalik Enikővel

Száznál is több híresség csatlakozott Mihalik Enikő jótékonysági akciójához. A topmodell felhívására sokan nézték át ruhatárukat, és ajánlottak fel belőle tárgyakat, kedvenc öltözékeket értékesítésre. A bevételt nehéz sorsú gyerekek segítésére fordítják majd. 

JÓTÉKONYSÁG: Licitáljon Bíró Ica szobrára!

Az egykori Metal Lady jótékony célra ajánlja fel azt a szobrot, amit a Kossuth-díjas szobrászművész, Pauer Gyula készített róla. A befolyó összeg felét olyan devizahitelesek megsegítésére szánja, akiknek nincs már reményük kiszabadulni az adósságcsapdából.

Különböző kocsik közül választhatnak a beteg gyerekek

Mostantól luxus terepjáróval és sportkocsival is hordhatja a beteg gyerekeket és szüleiket a kórházba a jótékony szegedi taxis. Berinszki Zoltán hónapokon keresztül saját pénzből bérelt egy limuzint, hogy élményautózással juttassa el a gyerekeket a kórházba, de elfogyott a pénze.

Limuzinnal szállított beteg gyerekeket egy szegedi taxis

Több száz beteg gyereket szállított egy bérelt limuzinnal egy szegedi taxis szeptember óta. Ma utolsó útjára indult, bárki beülhetett hozzá egy körre. Saját zsebből fizette a gyerekek utaztatását, de elfogyott a pénze. Azt mondta anyagilag nem, de az élmények miatt megérte a limuzinozás.

Fogyatékkal élők segítettek a rákbeteg kislányon

Testi és szellemi fogyatékos emberek adtak jótékony koncertet egy rákbeteg kislány javára. Az egy éves gyerek szülei hetente viszik Ajkáról Budapestre, ahol Rebeka most a hetedik kezelését kapja. A koncerten, amelyen többen is felléptek, több százezer forintot gyűjtöttek össze a családnak.

Politikai okok miatt maradt el a jótékonysági rendezvény?

Politikai okból nem tudják megtartani a jótékonysági rendezvényt – ezt állítják a keszthelyi Pizzaparty szervezői. Civilek látták volna vendégül a helyi iskolák rászoruló diákjait karácsony előtt, de nem találtak helyszínt. Az egyik főszervező korábban az Együtt politikusa volt, úgy gondolják, emiatt nem kaptak sehol lehetőséget.

Küllői Péter: világpolgár Magyarországon!

Küllői Péter megelégelte a pénzcsinálást és az ezzel járó állandó globális hajszát és megengedhette magának, hogy egyik pillanatról a másikra átmenjen a másik oldalra: eddig kapott, azóta ad. Kinek, hogyan és miért? Egy világpolgár portréja a Magyarul Balóval műsorában!

GYURTA DANI: „Egy jó szóval, egy finom meleg étellel be lehet aranyozni az emberek napját”

Ezer adag melegétellel várta a rászorulókat csütörtökön is az Ökumenikus Segélyszervezet Szeretetvendégsége. Az olimpiai bajnok úszó, Gyurta Dániel is az önkéntesek között volt.

Dobó Ági karácsonya


szerző:
2018.12.20. 16:50
Dobó Ági karácsonya

Dobó Ági egyáltalán nem szeretné, ha az ünnepek előtti időszakot a rohanás, a kapkodás, és az állandó stressz jellemezné, ezért a Konyhafőnök VIP egykori győztese elhatározta, hogy saját útját járja, és igyekszik elkerülni az ünnepi készülődéssel együtt járó idegeskedést. Inkább arra koncentrál, hogy olyan embereken segíthessen, akiknek nem úgy telik a karácsony, ahogy szeretnék.

Rászorulóknak főzött Dobó Ági


szerző:
2018.12.20. 09:33
Rászorulóknak főzött Dobó Ági

Első alkalommal szervezte meg a Bonduelle a Jótékonysági Főzést, amiből szeretnének hagyományt teremteni. Szirbek András, marketing igazgató mesélt az eseményről és arról, miért éppen Dobó Ágit kérték fel, hogy csatlakozzon a kezdeményezéshez?

Sztárfodrász a hajléktalanokért

New Yorkban elismert sztárfodrász: a tengerentúlon mások mellett Donald Trump lányának, Ivankának, Lady Gagának és az Oscar-díjas Julianne Moore-nak a haját nyírja Budai Alex. A magyar származású fodrász azonban jótékony munkát is végez: hátrányos helyzetűeknek vágja le a haját. Kedden már Budapesten, egy női éjjeli menedékhely lakóit szépítette, méghozzá ingyen, a kollégáival. Volt olyan, akinek több mint 30 éve nem vágta le a haját fodrász.
A jótékonysági akcióról ide kattintva még többet megtudhat.

 

Hiába várták a gyerekek Curtist

Curtis nem ment el - Több száz állami gondozott és fogyatékkal élő gyereknek kellett csalódnia a DEKOM szerint. A debreceni különleges mentő- és orvoscsoport idén a rapperrel közösen látogatta volna meg a gyermekotthonban élő gyerekeket, de a zenész végül nem tartott velük. A DEKOM-osok szerint aznap már hiába várták és keresték, még telefonon sem érték el.
Curtis szerint ez nem igaz, állítja, hogy napokkal korábban lemondta a programot ezért most ügyvédhez fordul.

 

JÓTÉKONYSÁG: Hajléktalanoknak vág hajat a sztárfodrász

A magyar származású, New Yorkban élő sztárfodrász, Budai Alex nem csak hírességeknek készít frizurát, hanem jótékony munkát is végez. Amerikában és itthon is évente többször vágja hátrányos helyzetű gyerekek és felnőttek haját. Kedden, Budapesten, egy éjjeli menedékhelyen nyírta a hajakat.

CURTIS: Most nem vagyok hibás és sajnálom, hogy így alakult

A debreceni különleges mentő- és orvoscsoport, a DEKOM idén a rapperrel közösen látogatta volna meg a gyermekotthonban élő gyerekeket, de a zenész végül nem tartott velük. Szerintük aznap már hiába várták és keresték, még telefonon sem érték el. Curtis szerint ez nem igaz, állítja, hogy napokkal korábban lemondta a programot ezért most ügyvédhez fordul.
A Híradó riportját ide kattintva nézheti meg.

Ismét beteg gyerekeknek gyűjtött a miskolci színész

Több mint kétmillió forint gyűlt össze, hogy ajándékokat vegyenek a miskolci kórház gyermek-egészségügyi központjának és az ott ápolt gyerekeknek. A gyűjtést Osváth Tibor színész indította, már tavaly is volt egy hasonló kezdeményezése. A tavalyi akcióról készült riportot megnézhetik ITT.

Oláh Gergő idén sem hagyta ki a jótékonykodást

Az énekes negyedik éve vesz részt a Mikulásgyár rendezvényein.

Mikulásgyárban Oláh Gergővel

Oláh Gergő minden évben ott van, hogy segíthessen. Neki is volt olyan időszak az életében, amikor bizonyos dolgokat nélkülözni kényszerült, így még inkább fontosnak tartja, hogy figyelmet fordítson az ilyen kezdeményezésekre.

Dobálj a színházban plüssmacikat, ha segíteni szeretnél!

A Mackold! program lényege, hogy a színészek arra kérik a nézőket, ha tetszett nekik az előadás, a tapsrendnél dobjanak be plüssmacikat a színpadra. Ezeket a játékokat december 20-ig gyűjtik, majd a rászoruló gyerekeknek adják karácsonyra.

Idén is több millió forintot gyűjtött össze a rászorulóknak a Playboy HERO kampány

Van, aki állatokat ment, van, aki beteg gyerekeken segít és van, aki a bántalmazás ellen lép fel. A Playboy HERO jótékonysági kampány évente több millió forintot gyűjt össze a résztvevő szervezetek részére, ahol üzletemberek magyar hírességekkel együtt egy-egy fontos problémára hívják fel a figyelmet és segítenek a rászorulókon.

Az RTL hírességei is csatlakoztak az Adni jó! sütiakcióhoz

8. éve már, hogy december elején igazi karácsonyi hangulat és házi készítésű süteményillat lepi el a Magyar Telekom székházát. Az RTL hírességei is csatlakoztak az Adni jó! sütiakcióhoz, ők is szívvel-lélekkel árulták a nyalánkságokat. Az édességek most is egy jó ügyért készültek, a bevételéből az Autistic Art Alapítványt támogatják.

Karácsonyi ökumenikus adománygyűjtés

Elindult az ökumenikus szervezet legnagyobb adománygyűjtő akciója. A szervezet célja, hogy megkönnyítse a rászoruló családok karácsonyát, pénzt gyűjtsön az adventi élelmiszerosztásra és tűzifát vegyen azoknak, akiknek nincs mivel fűteniük. Minderre a pénzt mézeskalácsszívekkel és a 1353-as adományvonalon keresztül igyekeznek összeszedni.

Felnőtt a kisfiú, akinek Michael Jackson mentette meg az életét

Három éve mutatta be a Fókusz Farkas Bélát, akinek a popkirály finanszírozta életmentő műtétét a 90-es években. Michael Jackson budapesti forgatása idején több gyermekkórházat is meglátogatott feleségével, és a beteg gyerekek között rengeteg ajándékot osztottak szét, Béla azonban sokkal többet kapott ennél.

Mark Zuckerberg bejelentette, amit már mindenki várt

Három éve számolt be róla a Fókusz, hogy megszületett Mark Zuckerberg kislánya, Max. A 31 éves édesapa gyermekének írt levelében bejelentette, hogy részvényeinek 99 százalékát jótékony célokra ajánlja fel, amelynek jelenlegi értéke 45 milliárd dollár, vagyis mintegy 13 ezer milliárd forint.

Osztály, vigyázz! Ági néninek és Tomi bácsinak tisztelettel jelentem...

Szabados Ági és Tokár Tomi, az RTL műsorvezetői rendhagyó osztályfőnöki órát tartottak egy-egy iskolában az „adakozó kedd” apropóján!

#ADNIMENŐ: rendhagyó osztályfőnöki órát tartottak az RTL műsorvezetői

Magyarországra a NIOK Alapítvány hozta el az #adnimenő szemlélet módot, aminek az a lényege, hogy november 27-én a vásárlások helyett az emberek figyelme inkább az elesettebb társaikra irányuljon. Az alapítvány egy pályázaton keresztül két általános iskolás osztályt választott ki, akiket ugyanúgy motivált a jó cselekedet, mint az, hogy az RTL Klub két műsorvezetőjével, Tokár Tamással és Szabados Ágnessel találkozhassanak.

Idén is MikulásGyár!


szerző:
2018.11.28. 08:37
Idén is MikulásGyár!

14. alkalommal tárja ki kapuit az ajándékozók előtt a MikulásGyár! A jótékonysági akció központi helyszíne idén a Millenárison lesz, ahol a szervezők számos ünnepi programmal várják az adományozókat.

Chuck Norris több titkot is elárult magáról Budapesten!

Chuck Norris a napokban hazánkba látogatott, hogy egy jótékonysági eseményen jelenjen meg, ahol több titkot is elárult magáról!

Csatlakozz te is a #nemrólamszól kihíváshoz!

Hazánkban 2014 óta ösztönöznek minket minden év november 27- én, hogy gondoljunk azokra, akik rosszabb körülmények között élnek, mint mi, és tegyünk értük! De hogy mit is jelent pontosan a Giving Tuesday, azaz az adakozó kedd? Most kiderül!

Chuck Norris Budapesten!  - a 78 éves sztár elárulta, honnan indult a mém-őrület!

Chuck Norris emberfeletti teljesítményéről évek óta keringenek a poénok és a vicces áltények az interneten. Most személyesen tőle tudhattuk meg, honnan is indult ez az egész mém-őrület. A sokszoros karate világbajnokból lett akciófilmhős feleségével együtt jött Magyarországra. A 78 éves világsztár régóta vesz részt segítő akciókban, most is mint jótékonysági nagykövet érkezett hozzánk.

Esterházy Péter kéziratára is licitálhatnak a jótékonysági aukción

Esterházy Péter kéziratára is licitálhatnak a gyűjtők azon a jótékonysági aukción, amelynek bevételéből rászorulóknak főznek. A Heti Betevő Egyesület harmadszor szervez kiállítást és aukciót kortárs művészek alkotásaiból. Idén annyi művész ajánlott föl képet, hogy nem is tudták mindenkiét befogadni.

Jótékonysági akció: költözés közben adományozhatnak

Különleges jótékonysági akcióba fogott egy pécsi ingatlaniroda. Ügyfeleiket arra kérik, ha úgyis hamarosan költöznek, akkor a feleslegessé vált tárgyaikat ajánlják fel rászoruló családoknak. A két hete meghirdetett felhívásra már több doboznyi adomány érkezett.

Dolhai Attila fodrászatban gyűjti a pénzt a rászoruló gyerekeknek

Idén a rohingyai válság gyermekáldozatait szeretnék segíteni egy rendhagyó jótékonysági rendezvénnyel. Ternyák Kata, fodrász és Dolhai Attila, színművész mesélt arról, hogyan lehet egy hajvágással, fejbőrkezeléssel hozzájárulni ahhoz, hogy az UNICEF-en keresztül gyerekeken segíthessünk.

Magyarországra érkezik Chuck Norris!

A pörgőrúgások lehetetlent nem ismerő legendája jótékony céllal jön hazánkba.

Mennyit ér Nikolas kalapja?


szerző:
2018.10.10. 08:23
Mennyit ér Nikolas kalapja?

Nincs Nikolas sapka vagy kalap nélkül, az énekesnek védjegyévé vált ez a kiegészítő. Olyannyira, hogy a rajongók komoly összegekért meg is vásárolják a személyes darabokat, a bevétel pedig jótékony célra megy.

Taxizik, hogy beteg gyerekeken segítsen

Zoltán éjjel dolgozik, napközben pedig jótékonykodik. A szegedi férfi amit összetaxizik, annak nagy részet arra költi, hogy beteg gyerekeken segítsen. Egyre többen szállnak be az akcióiba, más taxisok vagy magánemberek.

Jennifer Garner ott segít, ahol tud

Hollywoodi sztárok esetében egyáltalán nem ritka, hogy vagyonuk egy részét jótékony célra ajánlják fel, vannak azonban olyanok is, akik ennél is többet tesznek egy jó ügyért. Jennifer Garner általában személyesen szokott megjelenni alapítványok rendezvényein- így legutóbb nehéz körülmények között élő gyerekekkel játszott egy óvodában. Instagram videóján látszik, hogy nem világsztárként viselkedett, hanem anyaként és jó barátként.

Hátrányos helyzetű gyerekeknek gyűjtenek sportcipőt

Hátrányos helyzetű gyerekeknek gyűjt sportcipőt a Magyar Diáksport Szövetség. Olimpikonokat, színészeket kértek fel elsőként arra, hogy vegyenek egy pár új cipőt, írjanak hozzá személyes üzenetet, és így támogassanak egy-egy elmaradott térségben élő gyereket, akinek más lehetősége nem lenne arra, hogy kipróbálhasson valamilyen sportágat. A gyűjtés pénteken, az Európai Diáksport Napján kezdődött.

 

Meghan Markle Főzőkanállal jótékonykodik

A Brit királyi család legújabb tagja a napokban megtartotta élete első önálló jótékonysági projektjét, amihez még a hercegnői ruháját is képes volt kötényre cserélni.

Az 50+-osok jótékony célokra ajánlották fel produkciójuk gyümölcsét!

Csonka András, Keresztes Ildikó, Magyar Attila és Oszvald Marika festményüket jótékony célokra ajánlották fel!

Szívükön viselik a filmcsillagok a kutyusok ügyét

A Torontói filmfesztiválon amellett, hogy friss filmeket mutattak be, díjakat adnak át és sztárok tucatjai vonulnak fel a vörös szőnyegen, egy jó ügy mellett is kiálltak a hírességek. Egy amerikai alapítvány szervezésében tündéri kölyökkutyák tucatjai is ott voltak a fesztiválon - velük fotózkodhattak a legnagyobb filmcsillagok.

Hajas László életében évek óta jelen van a jótékonykodás

Hajas László nem csupán itthon, külföldön is segít, ahol tud. Mi az az alternatív hajshow, és hogyan tud a fodrászkodással segíteni  László? A Reggeliben kiderült!

Gelencsér Timi szépségkirálynő az eszével is hódít!

Gelencsér Timi egykori szépségkirálynő nemcsak külsejével, hanem eszével is hódít: külföldön végzett iskolákat, jelenleg jótékonykodik, színészkedik és rengeteget sportol! A részletekről ő mesélt nekünk!

Megfestették a Quimby-dalokat

Quimby-dalokat festettek meg fiatal képzőművészek. A különleges tárlat célja, hogy azokkal is megismertessék az együttes különleges világát, akik sohasem hallhatják a zenéjüket. A kiállított képekre licitálni is lehet, a befolyt pénzből egy hallássérülteket segítő alapítványt támogatnak.

Kiss Tibivel és Varga Líviusszal készült beszélgetést ide kattintva nézheti meg hosszabban.

Quimby-dalokat festettek meg fiatal képzőművészek

Quimby-dalokat festettek meg fiatal képzőművészek. A különleges tárlat célja az, hogy a nagyothallók számára is élvezhetővé tegyék az együttes által teremtett világot. A kiállított képekre licitálni is lehet, a befolyt pénzből egy hallássérülteket segítő alapítványt támogatnak. A képeket a Budapest Park állította ki, ezekre szeptember 7-ig, a Quimby koncertjéig lehet licitálni.

Görgényi Fruzsi és Mezei Léda árva kutyusokon segített

A Barátok közt sztárjai pórázra cserélték a szövegkönyvet és kifutóra a stúdiót! Ez így első hallásra kicsit furcsa lehet, azonban csupán arról van szó, hogy Görgényi Fruzsi és Mezei Léda egy jótékonysági divatbemutató sztárvendégeiként léptek a színpadra.

Iskolakezdés Szabados Ágival és Katus Attilával!

Iskolakezdés együtt! címmel hetedszerre hirdet országos pénzadománygyűjtést az Ökumenikus Segélyszervezet, 1000 gyermek beiskolázásának támogatására. A Segélyszervezet idén is személyre szabott, minőségi tanszercsomagokkal támogatta a nehéz sorsú iskolásokat!

Amerikai  macskafoci árva cicákkal

Amerika fociznak a macskák:az igazihoz hasonló pályán játszanak az állatok, labdával, plüssökkel, botokkal. Mindezt profi sportkommentátorok narrálják, mintha igazi meccs lenne. A kezdeményezés célja az,  hogy az árva macskák örökbefogadót találjanak.

A Budapest Voices 100 adag ételt főzött rászoruló gyerekeknek

Az idén 5 éves Budapest Voices tagjai jó ügy érdekben ragadtak fakanalat: 100 adag ételt készítettek és osztottak ki a hétvégén, a bevétellel pedig az UNICEF Magyarország gyermekekért végzett munkáját támogatják. Megtudhatja, hogy a csapatból ki mozgott legotthonosabban a konyhában!

Jótékonyságból főzött a zenekar

Különleges fellépése volt a Budapest Voices együttesnek. Ezúttal nem énekeltek, hanem főztek. 200 adag babgulyást és gombás töltött káposztát készítettek. A befolyt pénzből pedig az UNICEF gyerekjogi programját támogatták.

Madonna úgy ünnepli 60. születésnapját, ahogy senki más!

Augusztus 16-án Madonna betölti a hatvanat - mikor rohant el így az idő? Egy biztos: rajta ez nem látszik!

Ez igen: sérült gyerekek Star Wars-témájú kerekesszékeket kaptak!

Az idei Comic-Conon rengeteg új filmről láthattunk előzetest, és sajnos botrányból sem volt hiány, egy azonban biztos: ennél szívmelengetőbb sztorit rég hallottunk!

Legjobb vízilabdásaink beteg gyerekekért játszanak!

Július 31-én csapnak össze legjobb pólósaink a világválogatott ellen - 30-án viszont nyilvános edzés és közönségtalálkozó is lesz, aminek bevételét a a Tűzoltó utcai gyerekkorháznak ajánlják fel!

ÉNB Bence jótékony meglepetéssel bizonyította szerelmét

Az Éjjel-Nappal Budapest fiatal szereplője jótékonykodással egybekötött ajándékkal lepte meg párját.

A Csodanő egy gyerekkórházban nyűgözte le a kicsiket

Gal Gadot éppen a Csodanő második részét forgatja Chris Pine-nal, de szakított rá időt, hogy beteg gyerekeket lepjen meg, ráadásul teljes harci díszben! Nézzétek!

Koraszülötteknek fejlesztett pelenkát a Pampers - ingyen!

A Pampers most indít egy hosszú távú jótékonysági kezdeményezést, melyben a hazai kórházak koraszülött osztályait különleges, koraszülött kisbabáknak kifejlesztett pelenkáival kívánja ellátni - térítésmentesen!

Puskás Peti jótékonyságból fog elázni szombaton!

Most szombaton lesz a már négy hete tartó Swimathon záróeseménye. Ez egy közösségi adománygyűtjő kampány, ahol civilek és ismert emberek is úsznak a támogatásért - többek között a The Biebers is! Vendégünk Puskás Peti!

Megújult külsővel léptek színpadra a 2017-es X-Faktor jótékony győztesei

Különleges show, nem mindennapi látványvilág, ujjongó közönség. Magyarország legnépszerűbb tehetségkutatójának tavalyi győztesei, Ricco&Claudia eddig még sosem látott körülmények között lépetek színpadra, hogy 1500 hátrányos helyzetű gyereknek tegyék szebbé a napját.

PIMASZÚR&MIKIKE: „Szerelem első látásra!”

"Szerelem első látásra!" - mindkét műsorvezető ezt válaszolta, amikor az RTL riportere a Tankcsapdáról faggatta őket. Lukács Miki és Pimaszúr nem mindennapi produkcióval fejezték ki rajongásukat, azon a jótékonysági eseményen, ahol a Tankcsapda frontembere elajándékozta autóját.

A budapesti brit nagykövet a magyarokért fut!

Adni jó! Különösen azoknak, akik rászorulnak. Évről évre, több alkalommal is felhívja a figyelmet a hátrányos helyzetű gyermekekre az Ökumenikus Segélyszervezet - szombaton is értük futnak. A kezdeményezés mellé állt a brit nagykövet úr is!

Több ezren emlékeztek Fábián Julira!

Hétvégén emlékkoncertet tartottak a tavaly decemberben tragikus hirtelenséggel elhunyt fiatal énekesnő tiszteletére, méghozzá jótékony célokkal!

Focival gyűjtöttek milliókat a beteg gyermekeknek

Idén is megrendezésre került a DM Jótékonysági focitorna. A program alkalmával több millió forintot gyűjtöttek össze, amit a Törökbálinti Tábitha háznak ajánlottak fel!

Hajléktalanoknak rendeztek szépségnapot

Nők, akik évek óta nem jutottak el fodrászhoz, kozmetikusnál pedig még sosem voltak. Hajléktalanoknak rendezett szépségnapot az Üdvhadsereg női rehabilitációs otthon. A szervezők szerint azért is fontos az ilyen segítség, mert munkát is könnyebben talál, akinek rendezett a külseje.

 

Ez Szabados Ági másik szenvedélye az olvasás mellett!

Szabados Ági munka után sem pihen, most például így töltötte szabadidejét!

Nemes célért álltak rajthoz!

 Közel harmincezren álltak idén rajthoz a 33. alkalommal megrendezett Vivicittá Városvédő futáson. Olimpiai aranyérmes gyorskorcsolyázónk, Liu Shaoang indította el a futamot, később pedig ő maga is beállt a futók közé.

Zenészeket díjazott egy autistákat foglalkoztató csokiműhely

A manufaktúra alapítói harmadik éve így köszönik meg az őket segítő művészeknek a támogatást. Idén az autizmus világnapja alkalmából Ferenczi György és a Rackajam kapta a Kék Szikra díjat.

Józan Laci adományokkal tért vissza szülőfalujába

Több mint 400 ezer forintot sikerült összegyűjtenie Józan Lacinak a közösségi oldalán keresztül, amit szombaton adott át szülőfalujában, Mezőváriban a rászorulóknak.

Victoria Beckham személyesen nyújt segítséget!

Victoria Beckham nem csak pénzzel, hanem sztár státuszával is hatalmas eredményeket ér el jótékonykodás terén. Az egykori Spice Girl legutóbb Nairobi-ba látogatott el egy szervezettel, ahol anyagi segítség mellett betegség elleni vakcinákkal is készültek az önkéntesek. Victoria kezében egy helyi kisbaba alszik nyugodtan. Ő már megkapta a biztonságos jövőt jelentő oltást, de még sok hátra a munka.

Herczeg Zoli rászorulókon segített

Herczeg Zoli több ezer pólót osztott szét jótékonysági szervezetek között - a részletekről ő mesélt nekünk!

Meleg ruhák rászorulóknak

Meleg ruhákat gyűjt rászorulóknak a Budapest Park nevű szórakozóhely és a Heti Betevő Egyesület. A civil szervezet ötödik éve oszt ételt nélkülözőknek, akiknek az ennivalón kívül alapvető holmikra is szükségük van.

Popcorn nap egy jótékony célért!

Ma van az első országos popcorn nap, amihez a Reggeli műsorvezetői is csatlakoztak. Amerikában és a világ más tájain évek óta január 19-én ünneplik a Popcorn Day-t, vagyis a pattogatott kukorica napját. Ezt a programot idén első alkalommal rendezi meg az Eurakvilo Gyermekonkológiai és Gyermekhospice Közhasznú Alapítvány. Az akcióval arra bíztatják az anyukákat, kollégákat, óvodákban és iskolákban dolgozókat, hogy ennek alkalmából szervezzenek programokat és meghívottjaikkal, résztvevőikkel az elkészített és elfogyasztott pattogatott kukorica jelképes kifizetésével gyűjtsenek adományokat az alapítvány gyermekei részére. Ezzel is hozzájárulva az alapítvány működéséhez.

ÉLMÉNYREPÜLÉS: gyerekotthonban élő gyerekek repülhettek

Meglepetés repülést kapott ajándékba 9 gyerekotthonban élő gyerek, karácsonyra. Az Age of Hope alapítvány szervezett nekik négynapos tábort, ennek utolsó része volt a keddi repülés. A szervezők azt mondják: szebbé akarták tenni a karácsonyt azoknak a gyerekeknek, akik még az ünnepekre se mehetnek haza. Az Age of Hope alapítvány nemcsak ezt a tábort szervezte. Önkénteseik minden évben karácsonyi ajándékokat is gyűjtenek. Idén 1200 gyerek kapott ajándékot.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való