KERESÉS search-close

jogorvoslat

9 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "jogorvoslat"

Mobil-gát: újabb kérdőjelek

Évek óta vitatkoznak a római parti mobil-gátról, már rég készen kellene lennie, de csak tovább bonyolódik ügy. Ugyanis a Közbeszerzési Hatósághoz fordult Jávor Benedek, a Párbeszéd politikusa, mert szerinte törvénysértés történt, amikor a főváros közbeszerzési pályázat nélkül választott tervezőcéget a beruházáshoz. A hatóság megállapította: indokolt a jogorvoslat, és az, hogy az ügyet kivizsgálja a Közbeszerzési Döntőbizottság.

Az üzembentartó, a vezető és az utas felelősségvállalása

Nem is gondoljuk, hogy milyen magasak azoknak a baleseteknek az aránya, melyek esetében nem a gépkocsivezető okozza a kárt, hanem mondjuk az utasa. Például ha egy kivágódó utas ajtóra gondolunk. De ilyenkor vajon mi a teendő?

Mik a legnagyobb buktatói a szürke vagy fekete szervizeknek?

Számla hiányában semmiféle jogorvoslati lehetőséggel nem tud élni az autó tulajdonosa. Ezzel szemben a márkaszervizekben garanciát vállalnak a munkára és az alkatrészekre vonatkozóan.

Így léphetünk fel a kerékbilincseléssel szemben

Rohanó világunkban kevés bosszantóbb dolog van annál, mint hogy a nyargalásunkat a városban egy kerékbilincs szabja meg, és az vessen neki véget. De most már vannak arra lehetőségek, hogy preventíven fellépjünk ellenük.

Fizettünk a parkolásért, mégis megbüntettek?

Sokat bosszankodunk Budapesten, különösen a belvárosban, hogy nehéz parkolni. Egyrészt, mert parkoló díjat kell fizetni – és sokan nem is fizetnek –, másrészt olyan eset is gyakran előfordul, hogy fizetés ellenére is megbüntetnek. Ilyenkor mi a teendő?

Fontos, hogy a baleseti körülmények pontosan legyenek dokumentálva!

Baleseti bejelentő lap mindig legyen az autónkban. A nyugalom megőrzése mellett fontos, hogy részletesen és pontosan töltsük ki az űrlapot közúti baleset esetén. De mit kell tennünk, ha mégsincs nálunk a szükséges nyomtatvány?

Használható fedélzeti kamera Magyarországon?

Rengeteg szélvédőre és bukósisakra szerelt fedélzeti kamera felvétele terjed a világhálón. Ezekkel általában baleseteket és szabálytalanságokat dokumentáltak, amelyeken gyakran szörnyülködik az internet népe. De mi a helyzet a jogi hátterével? Magyarországon szabad, vagy sem ilyen videókat készíteni és közzétenni?

Nem tetszik az ítélet a jobbikos képviselőnek

Elveszíti mandátumát a jobbikos képviselő, aki felfegyverkezve támadt a rendőrökre még 2008 márciusában.

Ki véd meg a biztonsági őröktől?

Bizonytalan jogorvoslat jellemzi a biztonsági őrök munkájával kapcsolatos hazai gyakorlatot.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való