KERESÉS search-close

közlekedés

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "közlekedés"

Hiába a járatsűrítés, van, amikor így sem lehet tartani a kellő távolságot a BKK járatain

Az emberek 60%-a hiába akarna, nem tud kocsiba szállni, hisz nincs autója. Így az egyébként is költséghatékonyabb tömegközlekedést választja, ezzel gyakran vállalva a nyomorgást, például a metrópótló buszokon.

Videón a balhézó biciklis futár

Kifizeti az autós kárát a futárcég, melynek munkatársa egy közlekedési vita után akkorát csapott a kocsira, hogy behorpadt a motorháztető. A konfliktusról felvétel is készült, amit a Budapesti Autósok Közösségéhez küldtek el. A cég vezetője sajnálja a történteket és azt mondta, hogy munkatársaikat felkészítik a várható konfliktushelyzetekre, de a felvételből is kiderült, hogy nem mindenki tud higgadt maradni.

Elhagyta két kocsiját egy vonat, az utasok egy órát vesztegeltek a nyílt pályán

Elhagyta két kocsiját egy vonat a lajosmizsei vonalon, erről egy vasúti közlekedéssel foglalkozó blog számolt be. Az eset még szerdán történt, a híradónak nyilatkozott egy utas, aki azt mondta, egy órát vesztegeltek a nyílt pályán, és közben senki nem mondott nekik semmit. Féltek, hogy egy másik vonat beléjük ütközhet. A MÁV szerint az utasok nem voltak veszélyben.

Részegen cikázott a sztrádán a teherautó sofőrje

Kocsikat tört össze, és vasúti fénysorompót rongált meg egy részeg teherautósofőr Budapesten csütörtök este. Ezután felhajtott az M3-as autópályára, ahol majdnem 30 kilométer után sikerült megállítani. A rendőrök azt mondták a fülkébe nyitva a férfin azonnal megérezték az alkohol szagot. A szonda szerint is ittas volt.

Egymillióan látták a katasztrófavédelem és a Magyar Közút videóját, akik humoros formában segítenek

Télen mindig legyen a kocsiban takaró és forró ital, a telefonunk pedig legyen feltöltve. Erre figyelmeztet közös kisfilmjében a katasztrófavédelem és a Magyar Közút. A Facebookon máris több, mint egymillióan látták, és hétezernél is többen osztották meg. Ehhez a sikerhez az is hozzájárulhatott, hogy humoros formában próbálnak segíteni.

Korlátoznák az ingyen parkolást

Tilosban várakozó autók, türelmetlen autósok - ez lett a hatása az ingyenes parkolásnak a XIII. kerületben. A kerület polgármestere, más kerületvezetőkkel együtt, a főpolgármestertől kért segítséget. A főváros azonban egyelőre nem reagált a megkeresésre. Van azonban néhány terület az országban, ahol továbbra is fizetni kell a várakozásért. Általában magánterületekről van szó, amelyet használhatnak az autósok.

Egy „vérlovag” száguldása

Életveszélyes helyzetek, segítőkész autósok, de sok figyelmetlen sofőr. Videóra vette az Országos Vérellátó egyik motorosa, hogy jut el Budapestről Veszprémbe. A kocsival majdnem másfél órás utat kevesebb, mint ötven perc alatt tette meg. Híradónknak el is mondja, mire figyeljenek az autósok, ha velük találkoznak az utakon.

Két motoros halt meg a részeg sofőr miatt

Részegen okozott balesetet, letartóztathatják azt férfit, aki miatt meghalt egy motoros házaspár tegnap a Bács-Kiskun megyei Dusnok közelében. A részeg autós áttért a szemközti sávba, a motorosoknak pedig esélyük sem volt elkerülni az ütközést. A motorosok - társaik szerint - gyakorlottak voltak. Az RTL híradónak nyilatkozó ügyvéd szerint a balesetet okozó autós akár 8 év börtönt is kaphat.

Utánfutón utazott a kecske


szerző:
2020.10.23. 20:00
Utánfutón utazott a kecske

Utánfutón vittek egy kecskét Tatabánya és Környe között. Az utazó állatot nemrég egy nézőnk vette videóra, útközben. Ezen jól látszik, hogy a kecske nincs ketrecbe zárva, csak áll a fedél nélküli utánfutón, aminek mindössze három oldalán volt korlát. A plató hátulján ugyanis még rács sem volt. Bár a felvételen nem látszik egyértelműen, úgy tudjuk, hogy a kirándulás miatt egy pórázzal odakötötték az egyik korláthoz a jószágot.

Ketten haltak meg miatta, két év börtönre ítélték

Több mint két év börtönre ítélte a bíróság azt a pécsi férfit, aki miatt két nő halt meg tavaly júliusban egy balesetben a 61-es úton. Egy szabálytalan előzés után autójával kisodródott és szemből nekiment egy teherautónak. Két utasa kirepült a kocsiból, egyikük a helyszínen, a másik a kórházban halt meg, a vezető is súlyosan megsérült. A vádlott és védője fellebbezett, az ügyész három nap gondolkodási időt kért, így az ítélet nem jogerős.

Nagy Zsolt egy kampányvideóban hívja fel a közlekedők figyelmét a toleranciára

Mit csinálunk, ha ránk dudálnak, leszorítanak, büntetőfékeznek? Hogyan kezeljük ezeket a helyzeteket? Mi türelmesek vagyunk a másikkal szemben? Nagy Zsolt egy kampányvideóban hívja fel a közlekedők figyelmét az egymással szembeni toleranciára.

A buszsávokat szabálytalanul használó sofőröket büntettek a rendőrök

Buszsávokon parkoló, pakoló vagy azokat szabálytalanul használó sofőröket büntettek a fővárosi rendőrök. A héten akciót indítottak, mert - szerintük - egyre többen vétenek a szabályok ellen. Civilnek látszó kamerás autókkal járták a várost, de sok helyen a motoros rendőrök kapták el a renitenseket. Minderről videót is készítettek.

Ismét állt a víz a budafoki aluljáróban

Ismét megállt a víz Budafokon a Növény utcai aluljáróban. Tavaly már forgatott ott Híradónk. Ha eleredt az eső, akkor 20-30 centis víz állt a frissen felújított aluljáróban. Ma reggel ismét nem tudott elfolyni az esővíz, sokan át sem mertek hajtani rajta. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő megkeresésünkre azt írta: áramellátási problémák voltak, nem működött egy szivattyú, emiatt öntötte el a víz újra az aluljárót.

SZABÁLYTALANKODÓK: miért hajtanak át a piroson?

A pszichológus szerint három csoportra oszthatók a magyar szabálytalan sofőrök: az első típust nem érdeklik a normák, míg a második típus alapvetően tartja a társadalmi szabályokat, csak úgy érzi, egyszer ő is kivételt tehet; a harmadik típus pedig azért nem méri fel a kockázatot, mert valamilyen szer befolyása alatt van.

Agresszív sofőröket szűrtek ki

Több tucat szabálytalan autóst büntettek meg Siófoknál. Civil rendőrautókat is bevetett a Somogy megyei rendőrség az ellenőrzésen, amivel az agresszív sofőröket, és a gyorshajtókat akarták kiszűrni. Az ellenőrzések egész évben folytatódnak a megye útjain.

Felvételen a tilosban járó motorosok

Egykerekezve hajtott át a piros jelzésen egy motoros Nyíregyházán egy vasúti átkelőben – a veszélyes manőverről egy autós fedélzeti kamerája készített videót. Pécsen is motoros kerülte ki a piros jelzést – ő a járdára hajtott fel. A Híradónk által kérdezett szakértő szerint mindkét motoros súlyosan veszélyeztette önmaga és a többi közlekedő biztonságát.

MEGDÖBBENTŐ: Piroson, egykerekezve hajtott át a vasúti átjárón

Egykerekezve hajtott át a piros jelzésen egy motoros Nyíregyházán egy vasúti átkelőben – a veszélyes manőverről egy autós fedélzeti kamerája készített felvételt.

Hosszú percekig a forgalommal szemben hajtott egy 71 éves sofőr

Hosszú percekig a forgalommal szemben hajtott egy 71 éves sofőr a 8-as főút kétszer két sávos szakaszán Veszprém közelében. Az életveszélyes helyzetet egy másik autós videóra vette. A férfi 10 kilométert tett meg, és két kihajtó mellett is elment, hiába próbálták jelezni neki a szembejövők, hogy rossz oldalon megy. Végül a rendőrök állították meg, akiknek azt mondta, a kijáratot kereste.

Terepjáró próbálta leszorítani az útról

Megpróbálta leszorítani az útról a másik sofőr kocsiját egy városi terepjáró vezetője, az életveszélyes manőverről felvétel is készült. A platós kocsi vezetője neki is ment a másik autónak. A videót a Budapesti Autósok közösségének küldték el. Ott azt mondják, hogy egyre több hasonló felvételt kapnak. A rendőrség közúti veszélyeztetés miatt indított eljárást.

Centiken múlt a gázolás Sárváron

Centiken múlt a tragédia Sárváron. A zebra előtt egy busz már fékezett, egy autó azonban elhajtott mellette, kishíján elgázolta a gyalogost a napokban. Erről felvétel is készült. Az iskolakezdés miatt megnövekedett a forgalom, ezért razziáztak a rendőrök Tolna megyében, ott is rengeteg szabálytalanságot tapasztaltak. 

4000 helyen cseréli feltűnőbbre a gyalogátkelőre figyelmeztető tábláit a közútkezelő

Feltűnőbbre, vagyis sárga, fluoreszkáló hátterűre cseréli a gyalogátkelőre figyelmeztető tábláit 4000 helyen a közútkezelő. Évről-évre nő ugyanis a zebrán elgázolt gyalogosok száma. A társaság adatai szerint tavaly már csaknem 300 ilyen baleset volt az általuk kezelt utakon. Szombathelyen a gyalogosokat próbálják óvatosságra inteni. Ott a zebrák előtti járdára figyelemfelhívó feliratokat és ábrákat festenek.

Óriási dugók az M76-os út építése miatt

Csúcsforgalom idején akár egy órát is állnak a dugóban az autósok Balatonszentgyörgynél. Az M76-os út építése miatt hónapok óta szinte folyamatos a torlódás a környéken. A helyiek szerint katasztrofális a helyzet. Az építkezést irányító Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. azt ígéri, a forgalomkorlátozás már csak két hétig tart.

Gulyás Gergely: A kivitelező hibázott

Iskolakezdésre újra kétszer három, szűkített sávon járható lesz az M0-ás autóút hárosi Duna-hídja – jelentette be Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter közölte azt is: egy olyan alkatrész tört el a hídon, amit a két éven át tartó felújításkor építettek be, ezért a kivitelező Strabagé a felelősség. A céget többször is kerestük, de azt közölték: a szerződés értelmében ők nem nyilatkozhatnak.

Hajmeresztő előzés Pécsen

Videón a hajmeresztő előzés: nagy sebességgel, záróvonalon át, a szemben kanyarodásra váró sofőrt is kikerülve előzte meg a kocsisort egy autós Pécsen. A manővert egy másik kocsi fedélzeti kamerája rögzítette.

Összetört szélvédővel vezetett egy autós Budapesten

Összetört szélvédővel vezetett egy autós Budapesten - erről videó is készült. A sofőr kilométereken keresztül közlekedett így, miközben telefonált is. Az RTL Híradónak nyilatkozó szakértő szerint ez életveszélyes, mert alig lát ki, így bármikor elsodorhat egy gyalogost, vagy akár tömegbalesetet is okozhat. A videó alapján a rendőrség szabálysértési eljárást indított a sofőr ellen.

A kormányhoz fordul az M0-s déli szakaszának felújítása miatt Karácsony Gergely

Két héttel az iskolakezdés előtt levélben fordult a főpolgármester a kormányhoz az M0-s déli szakaszának felújítása miatt. Karácsony Gergely szerint ugyanis a felújított hárosi Duna-híd ismételt lezárásával mostanra majdnem a háromszorosára nőtt az Erzsébet-híd forgalma és félő, hogy az iskolakezdéssel megbénulhat a főváros közlekedése. A kormányt hiába kerestük, ahogy a megrendelő Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő sem árulja el továbbra sem, hogy pontosan mi a híd baja.

Három nap alatt 81 gyorshajtót fogtak a rendőrök

Három nap alatt 81 gyorshajtót fogtak a rendőrök Győr-Moson-Sopron megyében. Két hete halálos baleset volt ott, ahol most mértek, akkor két huszonéves fiatal vesztette életét. Most volt, aki 140-el száguldott ugyanazon az útszakaszon. Lakott területen belül pedig 77 km/órás sebességet mértek a 40-es táblánál.

Biciklisáv a Nagykörúton: maradjon vagy ne?

Augusztus közepétől mondhatnak véleményt az emberek a nagykörúti biciklisávokról a BKK honlapján. Azt ígérik, iskolakezdés előtt döntenek az ideiglenes kerékpárút sorsáról, amelyet 3 hónapja festettek fel a belvárosban. A Kerékpárosklub megtartaná a sávokat, miután hatszorosára nőtt a biciklisforgalom a nagykörúton. Az autóklub szerint viszont közlekedési káosz fenyeget.

Videón a szabálytalankodó biciklisek

Egy hét alatt 25 szabálytalan kerékpárost vettek videóra Kaposváron. Volt, aki a járdán, más a kijelölt gyalogátkelőhelyen biciklizett - szabálytalanul. A Híradónknak nyilatkozó szakértő szerint az a probléma, hogy bárki kerékpározhat közúton anélkül, hogy ismernie kellene a szabályokat. A statisztikai adatok szerint Magyarországon egymillió lakosra csaknem kétszer annyi halálos kerékpáros baleset jut, mint Európában.

Két sávon is átvágott, kidöntött egy lámpát, és a várakozó gyalogosok között állt meg

Majdnem több embert elgázolt egy audis az egyik Budapesti bevásárlóközpont előtt - a felvételt a Budapesti Autósok Közössége tette közzé. Szerintük a sofőr későn vette észre, hogy el kellene kanyarodnia, ezért két sávon is átvágott, kidöntött egy lámpát, és a várakozó gyalogosok között állt meg. Az általunk kérdezett vezetéstechnikai oktató szerint a sofőr nem mérlegelt semmit a manőver előtt.

Mindenképpen lesz felelősségrevonás az M0-s híd állapotáért

Mindenképpen lesz felelősségrevonás - ezt mondta Gulyás Gergely miniszter arra az RTL Híradó kérdésre, vizsgálják-e, ki a felelős az M0-ás híd állapotáért. A kétéves felújítás után májusban átadott, majd újra lezárt híd miatt a Főpolgármesteri Hivatal szerint az Erzsébet-híd forgalma az egyébként szokásos csaknem négyszeresére nőtt. A főpolgármester-helyettes a kormány azonnali intézkedését követeli.

 Három halálos ütközés is történt az elmúlt 24 órában

Egymást érték a balesetek az elmúlt 24 órában az utakon. Három halálos ütközés is történt. A Baranya megyei Szentlőrincnél egy fiatal pár sodródott át az út túloldalára egy kanyarban. A szemből, szabályosan érkező autó sofőrje halt meg a balesetben. Békés megyében egy sofőr a fák közé vágódott kocsijával miután lesodródott az útról. A roncsot csak jóval később vették észre. Az M1-es autópályán egy autószállító tréler sofőrje halt meg.

Közlekedési vita miatt támadtak rá egy autósra Egerben

A támadók kocsijukkal megállásra kényszerítették a másik autóst. Megrugdosták a kocsiját, majd kiszúrták a gumijait. A megtámadott sofőr nem mert kiszállni, így neki nem esett baja. Az esetről egy szemtanú felvételt készített. Úgy tudni, előzőleg egy kereszteződésben alakult ki a vita a két autós között. A három támadót nem sokkal később elfogták a rendőrök.

SOKKOLÓ BALESET: Több métert repült a kislány

Sokkoló videót tett közzé egy 11 éves kislány balesetéről egy brit megyei rendőrség. A térfigyelő felvételén az látszik, hogy a gyerek megpróbál átrohanni egy forgalmas úton, de elüti egy arra haladó autó. A kislány több métert repült a levegőben, de csodával határos módon csak kisebb sérüléseket szenvedett. A rendőrök azt remélik, hogy a videóval sikerül felhívniuk a szülők figyelmét arra, mennyire fontos, hogy megtanítsák a gyerekeiknek, hogyan kell biztonságosan közlekedni.

Nem lehet elnéző a háziorvos az idős sofőrökkel!

Kitilthatja az autópályákról, vagy nappali vezetésre korlátozhatja a háziorvos az idős sofőröket, ha az egészségi állapotuk indokolja. Ez a jogosítványba is bekerül. Az RTL Híradónak nyilatkozó szakértő szerint ezek a korlátozások csak nehezen ellenőrizhetők. A jogosítvány meghosszabbításakor nem lehet elnéző a háziorvos, mert egy egészségi állapot miatt bekövetkező baleset esetén neki is vállalnia kell a felelősséget.

93 büntetőpontot ért a menekülés

Kilenc piros lámpán hajtott át, két egyirányú utcán száguldott végig a menetiránnyal szemben, és többször a buszsávot is használta egy rendőrök elől menekülő, ittas autós Budapesten még péntek hajnalban. Az üldözésről készült videót kedden hozták nyilvánosságra.

Nem engedték fel a buszra, a Volán elnézést kért

Busszal akart Szentesről Pécsre utazni kislányáért nézőnk, de utastársaival együtt Hódmezővásárhelyen hagyta őket a busz. Azért, mert addigra megtelt. Azt mondja, 9 éve buszozik, a vonat ugyanis több órás kerülőt jelentene. Eddig nem volt gondja, most viszont nem engedték fel a buszra. A Volán elnézést kért az utasoktól, azt írták, azon a járaton nem lehet állva utazni.

Őzveszély az utakon - elkezdődött az állatok párzási időszaka

Őzveszély az utakon - elkezdődött az állatok párzási időszaka, ilyenkor az őzek a szerelemtől szinte vakon szaladnak át az úton. Évente több ezer balesetet okoznak a vadak, a kocsiban keletkezett kárt pedig általában az autósnak kell fizetnie. Kivéve, ha van megfelelő biztosítása. Figyelem, a következő felvételek egyeseket érzékenyen érinthetnek!

Sávot akart váltani a részeg sofőr, de szalagkorlátnak ütközött

Videón a részeg sofőr balesete. A 68 éves férfi vasárnap este, Egerben próbált sávot váltani, de az utolsó pillanatban megkezdett manőver nem sikerült. Kocsijával a szalagkorlátnak ütközött, majd többször megpördült, az autó végül a tetején állt meg. Az egészet rögzítette a mögötte haladó kocsi fedélzeti kamerája.

A biztonsági öv életeteket menthet

Alig 6 óra alatt 85 szabálytalan autóst állítottak meg a rendőrök Tolna megyében. Több mint kétharmadukat azért, mert nem használták a biztonsági övet. Ezt és a gyerekülések használatát kiemelten ellenőrizték, mivel a megye útjain továbbra is sok a súlyos baleset.

Forgalommal szemben hajtottak

Őrizetben a sofőr, aki szembe ment a forgalommal. A 63 éves férfi a székesfehérvári elkerülő úton hajtott a szalagkorlát rossz oldalán, amit egy másik autós fedélzeti kamerája rögzített. Ráadásul két napon belül háromszor is ittas vezetésen kapták. A rendőrség kezdeményezte letartóztatását. Győrben szintén a forgalommal szemben autózó sofőrről készült felvétel.

Ritkítják a buszmenetrendet

A vonatok után a távolsági buszok menetrendjét is ritkítja a kormány a járványhelyzetre hivatkozva. A Volánbusznál eddig két lépcsőben szüntettek meg járatokat. A Népszava szerint Zalában aláírásgyűjtés indult, mert az állami buszos cég dolgozói úgy tudják: augusztustól törlik a megye és Budapest közötti járatok többségét. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium szerint a korlátozások feloldása után újjászervezik a közlekedést, és a vasútnak elsőbbsége van.

Ittas sofőröket kapcsoltak le

Két megyében is razziát tartottak a rendőrök. Győr-Moson-Sopron megyében egy délután alatt 26 gyorshajtót kaptak el, míg Borsodban 57 ittas sofőrt kapcsoltak le. Tavaly a sérüléssel járó balesetek több, mint 8%-át okozták ittas vezetők.

Nemzetközi körözést adtak ki az autóvezető ellen, aki beleszállt a Magyar Közút munkagépébe

Nemzetközi körözést adtak ki az autóvezető ellen, aki sebességkorlátozást, és a terelést sem vette figyelembe, amikor beleszállt a Magyar Közút munkagépébe az M0-ás autóúton. A közútkezelő munkatársai akkor éppen a vízelvezetőket takarították. Szerencsére egyikük sem sérült meg. Megmutatjuk az elmúlt hónapok videófelvételeit, amelyek külön-külön megérnének egy misét.

EBÉDRE SIETETT: Egy perc alatt három szabálysértés

Egy perc alatt három súlyos szabálysértést követett el egy robogós a napokban Szekszárdon,  az ámokfutást egy civil rendőrautó kamerája rögzítette. A robogós először egy piros lámpán hajtott át, majd a belvárosban száguldott több mint 70-nel, végül olyan helyen kanyarodott balra, ahol nem lett volna szabad. A járőröknek azt mondta, ebédért sietett. 130 ezer forintos pénzbüntetést és 16 büntetőpontot kapott. Mivel korábban már autóval is gyorshajtáson érték, elvehetik a jogosítványát is.

Szembefordult a forgalommal és elindult egy autós

Szembefordult a forgalommal és elindult egy autós a kétszer kétsávos 8-as főúton. Kevésen múlt, hogy nem történt tragédia. Az ügyben a rendőrség is vizsgálatot indított. Egyelőre még keresik az autóst.

145 baleset három nap alatt

Három nap alatt 145 baleset, vagyis óránként két karambol - ez az elmúlt napok mérlege. A rendőrök emiatt újabb figyelemfelkeltő felvételeket tettek közzé azokról, akik szinte minden közlekedési szabályra fittyet hányva vezetnek. Sopronban egy autós egy zebránál 50 helyett 112-vel ment. Mezőkövesdnél egy sofőr két kocsit is összetört, amikor áttért a szembejövők sávjába.

Szemben a sztrádán, balra a körforgalomban, száguldva át a piroson

Szemben a sztrádán, balra a körforgalomban, száguldva át a piroson. Ismét hajmeresztő manővereket bemutató felvételek jelentek meg. A Budapesti Autósok Közösségének alapítója szerint a járvány alatt a rutinos vezetők megszokták az üres utakat, mások viszont elszokhattak a vezetéstől. Változatlanul sok a gyorshajtás, ami a közúti balesetek leggyakoribb oka.

Nemrég felújították, de egy hónapig sem lehetett autózni az M0-ás Hárosi Duna-hídján

Nemrég felújították, de egy hónapig sem lehetett autózni az M0-ás Hárosi Duna-hídján. Ezt azzal magyarázzák a nemzeti infrastruktúrafejlesztőnél, hogy újra fel kell mérni a híd állapotát, azt azonban nem árulták el, hogy miért. Az RTL Híradónak nyilatkozó szakújságíró azt mondja: egy felújított hídon is előfordulhatnak hibák, de a lezárás szerinte súlyos problémára utal.

Lesz, ahová nem jár majd vonat

Több vonalon ritkítja a járatokat a MÁV a járványhelyzetre hivatkozva. Szombattól lesznek helyek, ahová vonatok egyáltalán nem járnak. Az utasoknak buszra kell szállni, amivel többszörösére nőhet a menetidő. A Közlekedő Tömeg Egyesület azt mondja, cserbenhagyják a munkába járó embereket. A minisztérium szerint továbbra is támogatják a vasúti közlekedést. A MÁV pedig ígéri, szükség esetén felülvizsgálják a járvány miatt bevezetett menetrendet.

Enyhült a korlátozás, visszatértek a horrorkaravánok

Rövid idő alatt három túlsúlyos és veszélyes járműszerelvényt állítottak meg a rendőrök Csongrád-Csanád megyében – a román és bolgár sofőrök több szabályt is megszegtek, helyszíni bírságot szabtak ki rájuk.

Újabb büntetőfékezős videó készült, ezúttal a Rákóczi hídon

Újabb büntetőfékezős videót tett közzé a rendőrség. A sofőr Budapesten, a Rákóczi hídon lassított hirtelen egy másik autós előtt. Ütközés lett a vége. A rendőröknek nem árulta el, hogy miért akarta megleckéztetni a másik sofőrt. Közúti veszélyeztetésért eljárás indult ellene. 

70-ről 50-re csökkentenék a sebességhatárt Budapesten

70-ről 50 kilométer per órára csökkentené a sebességhatárt Budapest egyes útjain a főpolgármester egy tervezet szerint, bizonyos mellékutakon pedig legfeljebb 30-cal lehetne közlekedni jövő januártól. A halálos balesetek számát, és a légszennyezést csökkentenék az intézkedéssel. Az általunk kérdezett autósok szerint azonban csak nagyobbak lennének a dugók, és sokan nem tehetik meg, hogy autó helyett tömegközlekedéssel, vagy kerékpárral járjanak.

SEBESSÉGKORLÁTOZÁS: Januártól 50 kilométerre csökkentenék a sebességhatárt

A főváros vezetése 50 kilométerre csökkentené a maximális sebességet a Budapesten belül, a főútvonalakon kívül pedig legfeljebb 30-cal lehetne közlekedni. De mit szólnak ehhez az általunk megkérdezett autósok és biciklisek?

Zsúfoltságot okozott a szombati menetrend

Egy nap után módosít a BKK a ma bevezetett szombati menetrenden. A munkaidőhöz nem igazodó közlekedés ugyanis komoly zsúfoltságot okozott szerda reggel több járaton is. A dolgozni járók közül többen negyed órát vártak arra, hogy felszállhassanak egy máskor pár percenként közlekedő buszra. A BKK ezért már holnaptól új menetrendet ígér, reggel sűrűbb járatokkal.

Több légijárat még mindig közlekedik

Bár az országos tisztifőorvos saját hatáskörben megtiltotta, hogy buszok, vonatok és repülők jöjjenek külföldről Magyarországra, több légijárat még mindig közlekedik. Hogy miért, arra Híradónk sem a kormánytól, sem a népegészségügyi központtól, sem az operatív törzstől nem kapott választ. A külügy továbbra sem vette fel az utazásra nem javasolt országok közé a koronavírus-járvánnyal leginkább érintett Olaszországot és Spanyolországot.

Többször is szabálytalankodott a rendőr

Többször is szabálytalankodó rendőrről készült videó Budapesten! A járőrkocsi záróvonalon, közvetlenül zebra előtt előzött. Ha ezt a manővert egy rendőrautó kamerája rögzíti, a vétkes sofőr jogosítványát akár egy évre is bevonhatják. A felvétel alapján a szabálytalanul vezető rendőr ellen fegyelmi eljárás indult.

NÉZŐI: Egyszerre négy szabályt sértett meg az autós

Legkevesebb négy szabályt sértett meg egyetlen manőverrel egy autós az egyik pécsi kereszteződésben – egy nézőnktől kaptuk a fedélzeti kamerával rögzített felvételt. A szabályosan közlekedő autóját egy másik előzte meg a forgalom elől elzárt területen, majd a záróvonalon, végül pedig a zebrán, eközben áthajtva egy kereszteződésen, ahol a stoptábla miatt meg kellett volna állnia.

ÉLETVESZÉLYES: Forgalommal szemben hajtott fel a Rákóczi hídra

Gyorsan rá kell lépnie a fékre a felvételt készítő autósnak: előtte is vészvillogóval állnak meg. Csak ezután bukkan elő a kocsi, ami a kanyarodósávból akar ráhajtani a Rákóczi hídra. Türelmesen vár, hogy szabad legyen az út. Az sem zavarja, hogy közben elfoglalja a belső sávot. Végül el tud indulni; ekkor látni, hogy egy pótkocsit is vontat, amin egy hűtpszekrény van. A híd budai lehajtójánál készült a videó. Ezen a részen nem lehet felkanyarodni a Rákóczi hídra, csak a másik oldalon. De hiába az út menti jelzések, a kocsi vezetője nem tudta megfejteni a jelentésüket.

Kisbuszhoz erősített utánfutóhoz kapcsoltak egy lerobbant autót

Újabb horrorkaraván. Kisbuszhoz erősített utánfutóhoz kapcsoltak egy lerobbant autót az autópályán. Ráadásul a lerobbant kocsiban a sofőrön kívül még ketten utaztak. Hiába a figyelmeztetések és a büntetések: évente nagyjából 1000 ilyen esetet vesznek észre a rendőrök.

Az elsőbbség megadának elmulasztása a második leggyakoribb szabálytalanság

Gyerekeket toló anyákat sodort el egy autó csütörtökön, Miskolcon. Az úttesten mentek át, amikor a kanyarodó autós elsodorta őket. Könnyebben megsérültek. A második leggyakrabban elkövetett szabálytalanság az, amikor nem adják meg az elsőbbséget. A rendőrség csak januárban több mint 4400 szabálytalan autóst büntetett meg. A róluk készült felvételek egyikén egy 170-nel száguldó sportkocsit is bemutatnak.

A repülés a legkörnyezetszennyezőbb közlekedési mód

Bár a repülés a legkörnyezetszennyezőbb közlekedési mód, soha nem repült egy év alatt annyi ember, mint tavaly: összesen 4,5 milliárdan. A budapesti repülőtér forgalma is évről évre rekordot dönt. Bár már léteznek módszerek, hogy kiválthassuk a repülésünkkel okozott környezeti károkat, a zöld civilek szerint az igazi megoldás az lenne, ha lényegesen kevesebbet repülnénk.

KÖRFORGALOM: Vannak, akik ennyire nem tudják használni

Van, akinek még a megfelelő iránnyal is gondja akad. Ami a legrémisztőbb, hogy a bpiautosok.hu egyre több ilyen felvételt kap.

Néhány év múlva repülő taxikon fogunk közlekedni?

A Fókusz stábja Jakabszálláson járt, ahol a repülőtéren található egyik hangárban, már megérkezett a világ első hidrogén meghajtású légi taxijának a modellje. Több mint 4 hónapja szállt be a fejlesztésbe egy magyar cég, aki korábban sikeresen fejlesztett és épített műrepülőt.

Ennyit tölt dugóban átlagosan egy budapesti autós

Egy hét a dugóban. Az átlag budapesti autós egy év alatt ennyit tölt az autójában ülve, mozdulatlanul vagy éppen araszolva. Pontosan 162 dugóval töltött órát, ezzel az óraszámmal pedig az előkelő 30. helyen állunk a dugó világranglistán.

Évente egy hét a dugóban

Majdnem egy egész hetet, 162 órát ültek a budapestiek a dugókban 2018-ban. Egy friss kutatás szerint ezzel a magyar főváros a 30. helyen áll a legnehezebben autóval járható városok kétszázas listáján. Az általunk megkérdezett szakértő szerint főleg a versenyképes tömegközlekedés hiányzik a fővárosban és az agglomerációban. A főpolgármester azt mondta: ebben a ciklusban a közösségi járműpark megújítása mellett megdupláznák a P+R parkolók számát is.

KARÁCSONY GERGELY: Így csökkentené a dugókat

Az Inrix kutatóintézet jelentése szerint tavaly egy átlagos budapesti közlekedő 162 órát töltött forgalmi dugóban, 11 százalékkal többet, mint 2017-ben. A főpolgármester a következő intézkedésekkel javítana a helyzeten.

CUKI ÖNKÉNTES: így ugatja meg a kutya a szabálytalanul közlekedő autósokat

Különös önkéntes őrzi a zebrán átkelő kisiskolások testi épségét a grúziai Batumi városában. A gyalogosátkelőhelyen készült amatőr videón egy kóbor kutya látható, amely szorosan beáll a gyerekek mellé, és megugatja a zebrához közeledő, vagy azon akár szabálytalanul át is hajtó kocsikat.

Gyorsforgalmi úton tolatott

Gyorsforgalmi úton tolató autóról készült felvétel tegnap este Budapesten. A kocsi a repülőtérről kivezető úton az M0-ás egyik kereszteződésében tolatott. Az egyik szabályosan haladó kocsi kamerája vette fel a balesetveszélyes manővert. Az RTL Híradónak nyilatkozó szakértő szerint a nagy sebesség miatt sokszor szinte lehetetlen kikerülni a szabálytalanul tolatókat.

POFÁTLANÍTÁS: 240 sofőrt bírságoltak meg csak Budapesten

Országosra bővült a Pofátlanításnak nevezett akció, melyben civilnek látszó rendőrautókkal vadásznak a szabálytalankodó, vagy agresszívan vezető autósokra. Az elmúlt egy hónapban 240 sofőrt bírságoltak meg így Budapesten, pedig naponta csak két jelöletlen rendőrkocsi jár az utcákon. Annyi a szabálytalankodó, hogy sokszor arra sincs idő, hogy levegyék a kocsiról a kék villogót.

Több buszjárat végleg megszűnik Miskolcon

A villamosok ritkábban közlekednek, a jegypénztárak pedig napi húsz percre bezárnak Miskolcon. Január 1-én lépett életbe az új menetrend azután, hogy sofőrhiány miatt ideiglenesen át kellett szervezni a közösségi közlekedést Miskolcon. A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület szerint az új menetrend rosszabb és logikátlanabb, mint a korábbi.

Ötöd akkora lenne a budapesti közlekedés szén-dioxid kibocsátása, ha minden jármű elektromos lenne

Ötöd akkora lenne a budapesti közlekedés szén-dioxid kibocsátása, ha minden autót és buszt elektromosra cserélnének - számolta ki az egyik legnagyobb tanácsadócég. Sokan azonban ma még nem engedhetik meg maguknak a villanyautókat, mert nagyjából 40%-kal drágábbak, mint a hagyományosak. Jelenleg naponta öt elektromos autó áll forgalomba Magyarországon, így  minden 500. kocsi csak áramot fogyaszt.

Miért bénítja le pár centi hó szinte a teljes vasúti közlekedést?

Vannak dolgok, amik sosem változnak, pedig mindenkit idegesítenek. Az egyik ilyen: ha leesik pár centi hó, egy pillanat alatt káosz alakul ki a vasúti közlekedésben. A múlt héten természetesen ugyanez történt, hatalmasak voltak a késések, a vonatokról leszállított utasok a síneken gyalogoltak a friss hóban. Serdült Szilvia arra volt kíváncsi, vajon miért nem lehet ez másként, és forgatás közben hallott egy kifejezetten találó vasutas mondást: a MÁV-nak öt ellensége van, a négy évszak, és az utasok.

Szabálytalankodó sofőrökre vadásznak a budapesti rendőrök

A mások elé betolakodó, agresszíven, szabálytalanul vezető sofőrökre vadásznak a budapesti rendőrök. Karácsonyig civilnek látszó autókból figyelik a forgalmat. Ha szabályszegőt látnak, megállítják és meg is büntetik. Az akció első hat napja alatt piroson áthajtókat, záróvonalon átlépőket és buszsávban tolakodókat kaptak el. Eddig 72 sofőrt bírságoltak meg.

Jövő szombaton is fizetni kell az autósoknak a parkolásért

Büntettek a parkolóőrök  szombaton is Budapesten és a nagyobb városokban, hogyha nem fizettek a várakozásért. Nemcsak a mostani, a jövő szombat is munkanap lesz, vagyis, akkor is fizetni kell. Sokan azonban ezt elfelejtik. Ezt mutatja az is, hogy a legutóbbi szombati munkanap után, még augusztusban, csak a 7. kerületben több mint kétszer annyi parkolási büntetést osztottak ki, mint egy átlagos hétköznapon.

LÁTVÁNYOS: csaknem száz méteres rakományt szállítanak az autópályán

A 95 méter hosszú és több mint háromszáz tonnás szerelvényt három éjszakán át, rendőri felvezetéssel szállítják át Gönyűből Tiszaújvárosba. A konvoj hossza a Parlament kupolájának magasságával vetekszik, amivel egy vegyipari tornyot szállítanak.

Késik a vonaton utazók jogainak érvényesítéséről szóló rendelet

10 éve fogadták el a rendeletet, de további 5 évet kell várni arra, hogy bevezessék. A jogszabály a vonaton utazok jogainak érvényesítéséről szól. Ebben azt írják elő, hogy például, ha 1 óránál többet késik a vonat, az utasoknak ételt és italt kell biztosítani – írta meg a napi.hu. Az Európai Uniós kötelezettségnek Magyaroroszág egylőre nem felel meg. Most harmadik alkalommal kértünk halasztást, többre már nincs lehetőség.

Hiába volt várható, mégsem tudtak felkészülni a havazásra

Órákig tartó araszolás és tolató autók. Bár várható volt, hogy hétfő hajnalra több centis hó esik, több helyen így is gondot okozott. Budapesten átlagosan 8-10 centi hó esett, amit alig győztek eltakarítani. A főpolgármester szerint azért mert kevés a hómunkás és régiek a hókotrók, amin a lehető leggyorsabban változtatni kell. Bár estére már csak északon fog havazni, sok helyen pár napig még fehér maradhat a táj.

Havazás: Órás késések a vasúton

Több órát késtek a vonatok, buszjáratokat kellett elterelni a fővárosban, és a Liszt Ferenc Repülőtéren is fennakadást okozott az első téli nap. Volt ahol havazott, máshol ónos eső esett. A váci elővárosi vonalon 2-3 órát is késtek a szerelvények. Az helyenként 5-10 centis hótól befagytak a váltók, emellett műszaki hiba és egy baleset is akadályozta a vonatközlekedést.

Újra jár a fényvilamos Budapesten!

A különlegesen feldíszített szerelvény pénteken délután négy órakor indult el a Jászai Mari térről.

Újra elindult a fényvillamos


szerző:
2019.11.29. 18:37
Újra elindult a fényvillamos

A különlegesen feldíszített szerelvény pénteken délután négy órakor indult el a Jászai Mari térről.

Újabb akciókkal hívja fel a közlekedők figyelmét a rendőrség

Fél nap alatt két halálos gázolás is történt. Egy idős asszonyt a zebrán ütöttek el Vértesszőlősön szerda este, egy kivilágítatlan biciklist pedig csütörtökön reggel Tapolcán. A rendőrség újabb és újabb akciókkal hívja fel a közlekedők figyelmét a veszélyre. Péntek reggel például ingyen osztogatnak láthatósági mellényt és biciklire szerelhető villogót.

Újabb horrorkaravánt vettek videóra

Újabb horrorkaraván, ezúttal Kecskeméten! Nézőnk vette videóra, ahogy egy autós utánfutóra rakott kocsit, majd a futó mögé kötött másik autót vontat az 54-es úton Kecskeméten. A rendőrök a hónap elején indítottak kampányt a horrorkaravánok ellen, ugyanis azok veszélyesek.

Sokkoló hangfelvételek hozott nyilvánosságra a rendőrség

Újabb sokkoló hangfelvételeket hozott nyilvánosságra a rendőrség, hogy figyeljenek jobban a közlekedők. A riadt hívók egy kocsijába szorult terhes asszony és egy vonatbaleset miatt kértek segítséget. Ebben a hónapban eddig nem történt az átlagosnál több halálos baleset, de októberben 71-en haltak meg az utakon, ami minden korábbinál riasztóbb.

Te hogyan előzted volna meg?


szerző:
2019.11.21. 13:25
Két halálos baleset is történt

Autó ütközött teherautóval. Két helyen is így történt halálos baleset az utakon. Székesfehérvárnál az M7-esen, Békéscsabánál a 44- es úton. Mindkét balesetben a kocsi sofőrje meghalt. Úgy tudjuk, hogy a Székesfehérvárnál történt ütközésben a város egyik díszpolgára hunyt el.

Bevezetik a dugódíjat és korlátoznák a dízelautó-használatot

Bevezetik a dugódíjat, és öt éven belül korlátozhatják a dízelautók behajtását a budapesti belvárosba. Erről beszélt az RTL Híradónak adott interjújában a klímavédelemért felelős főpolgármester-helyettes. Dorosz Dávid arra számít, hogy ezekkel az intézkedésekkel radikálisan javítani lehet a főváros levegőminőségén. A Greenpeace szakértője szerint nem csak az autós, hanem a teherautó és buszforgalmat is korlátozni kéne.

Háttal a megállónak szerelték fel a digitális menetrend táblát Kecskeméten

Nem mindegy honnan nézik az utasok az új, digitális menetrendi táblákat Kecskeméten. Ugyanis van olyan hely, ahol a megállónak háttal szerelték fel az eszközt. A tábla hátuljára pedig figyelmeztető szöveget írtak, hogy a túloldalon olvasható, mikor jön a busz. Az RTL Híradónak nyilatkozó utazók közül volt, aki érdekesnek, más szánalmasnak vélte a megoldást.

Két rokkanthelyet is elfoglalt a busz, a kisdéri polgármester szerint szabályosan parkolt

Két rokkanthelyet is elfoglalt a kisdéri falubusz az egyik pécsi áruház parkolójában. A parkolást lefényképező asszony szerint a buszon nem volt mozgáskorlátozott-jelzés, a baranyai település polgármestere szerint viszont szabályosan parkoltak, mert mozgásában akadályozott embereket szállítottak, és buszuk csak így fért el a parkolóban.

ÉLETVESZÉLYES: A Combino ütközőjén utazott egy fiatal lány

A villamos hátulján utazó, vagyis tujázó fiatal lányról kaptunk felvételt egyik nézőnktől. Azt írja pénteken késő este készítette a felvételt a fiatal lányról a Nagykörúton. Bár a lány láthatóan a nagy sebesség mellett is jól érezte magát, a villamos szakszervezet képviselője szerint a mutatvány életveszélyes. Ezek a villamosok ugyanis már sokkal gyorsabban mennek, mint a 40-50 évvel ezelőtt közlekedő szerelvények.

Jutalommal és ingyen bérlettel enyhítenének a sofőrhiányon Miskolcon

Jutalom a sofőröknek és ingyen bérletet a családtagoknak. Erről is döntött a miskolci közlekedési vállalat, miután a sofőrhiány miatt több járatot megszüntettek, vagy ritkítottak egy héttel ezelőtt. A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület szerint még sokat kell dolgozni, hogy újra helyreálljon a közösségi közlekedés Miskolcon.

Piros lámpán hajtott át a busszal

Utasok is voltak a piros lámpán áthajtó buszon. Székesfehérvár egyik forgalmas kereszteződésében több szabályt is megszegett a sofőr. Mindezt egy autó fedélzeti kamerája rögzítette. Az RTL Híradónak nyilatkozó szakértő szerint különösen súlyos, hogy a buszvezető az utasok épségét is veszélyeztette. A történtek miatt vizsgálatot indított a Volánbusz.

SZABÁLYTALAN: Piros lámpán hajtott át az utasokkal teli busz

A videó ugyan nem tart sokáig, de annál több szabálytalanság látható rajta. A csuklós busz megállás nélkül hajt át a piros lámpán, miközben utasokat szállít. De ez csak egy a sorozatos szabályszegések közül. A felvételt egy autó fedélzeti kamerája rögzítette, majd egy székesfehérvári Facebook-oldal közölte.

MEGRÁZÓ: Hangfelvétel egy baleset bejelentéséről

A rendőrök szerint egyre romlik a közlekedési morál. Főleg a gyorshajtás okozza a bajt, de sokan az elsőbbségadás szabályait sem tartják be. A rendőrök a most közzétett megrázó hangfelvétellel az autósoknak üzennek.

Oltás közben találták meg a halottakat

Rengeteg a baleset, ráadásul most állítottuk át az órákat és itt a hidegfront is. Mind a kettő növeli a baleseti kockázatot. Az utóbbi pár hétben egyre több ember hal meg a magyar utakon.

Továbbra sem működik minden lift a Kelenföld-Tárnok vasútvonalon!

Több helyen továbbra sem működik a lift a Kelenföld-Tárnok vasútvonalon. Pedig a MÁV egy éve azt ígérte, fél éven belül mindegyik kifogástalanul üzemelni fog. 6 éve 31 milliárd forintból újították fel a vonalat. Van, ahol még mindig nem működik a lift, máshol csak az aluljáró egyik végén használható. A MÁV szerint növekedett az üzemelő felvonók száma az érintett vasútvonalon.

Az e-rollerek miatt változtatná meg a KRESZ-t

Mindennaposak az életveszélyes helyzetek az elektromos rollerek miatt, ezért módosíthatják a KRESZ-t - ezt nyilatkozta szerdán az Inforádiónak Révész Máriusz, a kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos. Híradónknak ugyanakkor csütörtökön azt a választ adta a minisztérium, hogy nincs ilyen elképzelés a kormány asztalán. A közlekedési szakjogász szerint módosítani kellene a KRESZT, mert az elektromos rollerek  nem minősülnek járműnek, ezért csak járdán mehetnek, ami pedig a gyalogosokra veszélyes.

Értelmetlen tragédiák, amelyeknek meg sem kellett volna történniük

Figyelmetlen sofőrök, életveszélyes manőverek. Szinte naponta gázolnak el gyalogosokat a zebrán. De vajon miért vagyunk a volán mögött ilyen türelmetlenek? A gyalogosokkal szemben vannak sokkal jobban teljesítő országok, elég csak Németországra vagy Ausztriára gondolni, ahol szinte biztos, hogy egy gyalogosnak megadják az elsőbbséget. De amíg a magyar utakon a józan ész és a tisztelet helyet a lóerő az úr, addig nem várhatunk javulást.

Kátyúk, amik sokféleképpen ihlették meg a közlekedőket!

Harminc ezer forintos büntetést kapott egy Csongrád megyei asszony, mert a háza előtt tátongó kátyút zöld hulladékkal tömte be, hogy ne ömöljön be a kertjébe az esővíz. A hatalmas lyukak miatt az utcájukba se a mentő se az orvos nem tud bejárni autóval.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való