KERESÉS search-close

külföld

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "külföld"

Kártérítést követel Mauritius

Mauritius kárpótlást követel annak a japán tankerhajónak a tulajdonosától, amelyik három hete súlyos olajszennyeződést okozott a szigetállam partjainál. A tanker 4 ezer tonnás olajrakományából ezer tonna a tengerbe szivárgott, amikor a hajó zátonyra futott az Indiai-óceánon. A baleset után minden nap több ezer helybéli dolgozott a még az űrből is látszó hatalmas olajfolt terjedésének megállításán, de a természeti kár így is hatalmas.

Fehér ruhába öltözött nők tiltakoztak a rendőri brutalitás ellen Minszkben

Fehér ruhába öltözött nők vonultak utcára Minszkben, hogy virággal a kezükben tiltakozzanak a rendőri brutalitás ellen. Becslések szerint a fehérorosz hatóságok már több mint hétezer embert tartóztattak le a vasárnap éjjel kezdődött kormányellenes tüntetések alatt. Bár a rendőrség hagyta a nőket végigvonulni a városon, Lukasenka elnök munkakerülő bűnözőknek nevezte a demonstrálókat. 

Hatalmas erdőtüzek pusztítanak az Egyesült Államokban

Hatalmas erdőtüzek pusztítanak szerte az Egyesült Államokban. A legnagyobb kiterjedésű Kaliforniában, ahol már hetek óta próbálják hasztalan megfékezni a lángokat. Óriási területeken ég a kiszáradt növényzet, ebben a hónapban már több ezer embernek kellett elhagynia otthonát - ugyanúgy, mint Coloradóban és Oregonban.

Földcsuszamlás okozhatta a balesetet

Hárman meghaltak, hatan pedig megsérültek, amikor kisiklott, majd kigyulladt egy személyvonat az Egyesült Királyságban szerdán. Az egyik áldozat a vonatvezető volt, aki alig pár kilométerre lakott a szerencsétlenség helyszínétől. Az első jelentések szerint földcsuszamlás okozhatta a tragédiát. 

Megrázó felvételt tettek közzé a bejrúti robbanásról

Megrázó, biztonsági kamerával készült felvételeket tett közzé a múlt heti kikötői robbanásról az egyik bejrúti kórház. Ezeken az látszik, hogy a detonáció lökéshulláma szinte mindent letarolt. Az emberek fejvesztve próbáltak biztonságos helyre menekülni, hiába. A kórházban 4 ápoló, 12 beteg és egy látogató vesztette életét. A libanoni főváros egészségügyi intézményeinek fele szinte teljesen megsemmisült.

HŐSTETT: az utolsó pillanatban rántotta el a kerekesszékest a vonat elől

Vérfagyasztó videót tett közzé egy kaliforniai rendőrnő, aki az utolsó pillanatban rántott el egy kerekesszékes férfit a felé száguldó vonat elől. Járőrözés közben vette észre a mozgássérült férfit, akinek a kerekei a sínek közé akadtak a vasúti átkelőnél. A széket elsodorta a vonat, ők ketten viszont élve megúszták a hajmeresztő kalandot.

Éles lőszert is bevetnek a tüntetők ellen Fehéroroszországban

A fehérorosz hatóságok beismerték, hogy éles lőszert is bevetnek a választási csalás ellen tüntető tömeggel szemben. A zavargások kezdete óta már több mint hatezer embert letartóztattak, a megmozdulások ennek ellenére folytatódnak. A tiltakozók továbbra is a Litvániába menekült Szvetlána Tyihanovszkaját tekintik az elnökválasztás valódi győztesének az országot 26 éve irányító Lukasenka elnök helyett.

102 nap után újra terjed a kór Új-Zélandon

Több mint száz nap után újra felütötte fejét a koronavírus Új-Zélandon. A szigetországban kedden találtak ismét fertőzötteket. Egy család 4 tagja betegedett meg. Ők valószínűleg másnak is tovább adták a kórt. Főleg, mert egyikük betegen is utazott az országban. Új-Zéland legnagyobb városában újra bevezették a kijárási korlátozást. 

LÁTVÁNYOS: így csapott le a villám Shanghaira

Hirtelen jött vihar csapott le Shanghaira: volt, ahol pár óra alatt több mint 10 centiméter csapadék esett. A zivatart heves villámlások kísérték, amelyek szinte nappali fénnyel árasztották el a várost.

Oroszország hivatalosan is bejegyeztette a világ első koronavírus elleni oltását

Oroszország hivatalosan is bejegyeztette a világ első koronavírus elleni oltását - jelentette be az orosz elnök.

Nagypapa lett Arnold Schwarzenegger

73 évesen nagypapa lett Arnold Schwarzenegger, akit lánya, Katherine ajándékozott meg egy lányunokával.

Sajtótájékoztató közben menekítették ki Donald Trumpot

Sajtótájékoztató közben menekítették ki Donald Trumpot, miután lövöldözés volt a Fehér Ház előtt. Az elnök éppen mondata közepén járt, amikor a titkosszolgálat embere odalépett hozzá, és felszólította, hogy kövesse. Odakint ugyanis egy férfit lelőttek, miután azt állította, fegyvere van, és olyan mozdulatot tett, mintha elő akarná venni.

Litvániába menekült a fehérorosz ellenzéki elnökjelölt

Litvániába menekült a fehérorosz ellenzéki elnökjelölt. A 37 éves egykori tanárnő megtörten beszélt döntése hátteréről. Azt mondta, nem volt más választása. Közben Fehéroroszországban már halálos áldozata is van a két napja tartó tüntetéseknek. És mintegy ötezer embert tartóztattak már le. A tiltakozó megmozdulások azután kezdődtek, hogy a 26 éve hivatalban lévő elnök vasárnap ismét elsöprő győzelmet aratott a választáson. Az ellenzék szerint csalással.

A bejrúti tüntetők forradalmat akarnak

Szivárgó konténereket, robbanásveszélyes vegyi anyagokat találtak francia segélymunkások a bejrúti kikötőben, ahol egy héttel ezelőtt felrobbant egy raktárépület, több mint 200 ember halálát okozva. A tragédia miatt hétfőn lemondott libanoni kormányfő azt mondta, országát évtizedek óta korrupt oligarhák irányítják, akikkel szemben tehetetlen volt. A rendőrökkel hétfő este ismét harcba keveredő tüntetők a teljes politikai elit távozását, forradalmat akarnak.

PUSZTÍTÁS: Lezárták a kazahsztáni rózsaszín tóhoz vezető bejáratot

Lezárták a világ egyik rózsaszín tavához vezető bejáratot, mivel súlyos ökológiai kárt okoztak az odalátogatók. A kazahsztáni Kobeytuz-tó egy algának köszönhetően válik időről időre rózsaszínné. Emiatt sokan látogatnak ide. Most nyáron még nagyobb volt az érdeklődés miután a közösségi médiában elterjedt, hogy a tóból kinyert só és sár megvéd a koronavírustól. Ezért begyűjtötték, és már az interneten is árulták. A szakértők szerint legalább tíz évig eltart majd, mire a pusztítás után helyreáll a tó eredeti állapota.

CUKI: Jól vannak az erdőtűzből kimentett koalakölykök

Jól van az a négy koalakölyök, akiket az ausztráliai Kenguru szigeten pusztító erdőtűzből mentettek ki januárban, és vittek márciusban a tüskésrájatámadásban elhunyt ausztrál természettudós, Steve Irwin családjának parkjába. Az Ausztrália Állatkert nevű park azt közölte, hogy a Kong, Perec, Kakaó és Pattogatott Kukorica névre keresztelt állatok súlya megduplázódott a náluk eltöltött idő alatt, és kölykök élvezik az életet új otthonukban. 

A hadsereget küldte rá az emberekre a megválasztott fehérorosz elnök

Vasárnap éjjel tüntetések törtek ki a belorusz fővárosban, információk szerint eddig legalább 100 ember megsérült, és már több mint 3000 tüntetőt vettek őrizetbe Aljakszandr Lukasenka elsöprő választási győzelme után. Az ellenzék szerint a hatodjára megválasztott Lukasenkáék csaltak a választási eredményekkel, ezért vonultak utcára a tüntetők. Minszkbe már délután megérkezett a katonai erősítés, a járműforgalmat pedig estére meg is szüntették.

A világ legdrágább arcmaszkját 3600 apró gyémánt díszíti

A világ legdrágább arcmaszkján dolgozik megrendelésre egy izraeli ékszerész és csapata. A legmagasabb egészségügyi elvárásoknak megfelelő védőeszközt 18 karátos aranyból készítik és 3600 apró gyémánt díszíti majd. Az értéke 440 millió forintnak megfelelő dollár lesz.

Véres utcai összecsapások törtek ki Fehéroroszországban

Véres utcai összecsapások törtek ki Fehéroroszországban a rohamrendőrség és az ellenzéki tüntetők között, akik szerint a 26 éve hatalmon lévő Alekszandr Lukasenka csalással szerzett közel 80 százalékos győzelmet a vasárnapi elnökválasztáson. A zavargásokban több mint százan megsérültek és legalább háromezer embert letartóztattak.

DURVA: Lukasenka győztesnek hirdette magát, elszabadultak az indulatok Minkszben

Elszabadultak az indulatok Minszkben, miután kijöttek a vasárnapi fehéroroszországi elnökválasztás előzetes eredményei. A jelenlegi elnök, Aleksandr Lukasenka győztesnek hirdette magát, miközben az ellenzék választási csalásról beszél. Ezrek vonultak utcára, hogy tiltakozzanak  az eredmény ellen, a rohamrendőrök vízágyúval, könnygázzal és haggránátokkal szorították vissza a tömeget. Nemcsak a fővárosban, hanem vidéken is több helyen voltak tüntetések. A sérültek számáról nincs hivatalos közlés.

Lámával a koronavírus ellen

Lámákat is bevetnek a koronavírus elleni küzdelemben, Peruban. Az állatok által termelt ellenanyag ugyanis hatékony lehet a járvány ellen. Laboratóriumi körülmények között már sikerült bíztató eredményeket elérni. Azt viszont még vizsgálják a tudósok, hogy hogy a láma-antitest az emberi szervezetben is hatékony lehet-e.

Zavargás lett a kormányellenes tüntetésből Bejrútban

Zavargássá fajult a kormányellenes tüntetés Bejrútban tegnap. A libanoni fővárosban azért mentek tízezrek az utcára, mert szerintük a kormány a felelős a keddi, 158 halálos áldozattal járó kikötői robbanásért. A tiltakozók összecsaptak a rendőrökkel, és kormányzati épületeket foglaltak el. Több százan sérültek meg, nem hivatalos jelentések szerint pedig egy rendőr meghalt.

Családi vita állhat a 11 halálos áldozatot követelő lakástűz mögött

Lakástűz miatt haltak meg 11-en a csehországi Bohuminban. Három gyerek is az áldozatok között van. Az áldozatok közül többen akkor vesztették életüket, amikor a lángok elől a mélybe vetették magukat a 13 emeletes lakóházból. A rendőrség szerint családi vita miatt, szándékos gyújtogatás történhetett.

Magyar orvoscsoport: „Bejrútban akárhova megyünk, halmokban áll az üvegszilánk”

A Debreceni Egyetem Különleges Orvos- és Mentőcsoportja már a robbanás helyszínén van, ma egy katonai kórházban segítettek, de sietniük kellett, hogy időben befejezzék a munkát, még az esti tüntetések előtt. Az utcákon mindenhol üvegszilánkok és törmelékek hevernek Bejrútban, sok sérülést ezek okoztak - ezt mondta a magyar orvoscsapat vezetője.

Magyarok is mentenek Bejrútban

Megérkezett Bejrútba a Debreceni Egyetem Különleges Orvos- és Mentőcsoportja, hogy részt vegyenek a robbanás utáni mentésben. A legfrissebb hírek szerint 154-en haltak meg mintegy ötezren megsérültek a libanoni főváros kikötőjében történt keddi detonációban. Bár a kikötő vezetőit letartóztatták, a libanoni kormány szerint lehet, hogy bombatámadás történt.

Lecsúszott a leszállópályáról és kettétört a repülő

Kettétört egy utasszállító gép miután lecsúszott a leszállópályáról az indiai Kerala államban. A szerencsétlenségnek 18 halálos áldozata van, köztük vannak a pilóták is, és négy gyerek. A rengeteg sérült közül sokakat válságos állapotban vittek kórházba. Az Air India fapados leányvállalatának 10 éven belül ez már a második tragikus balesete.

Sötétbe borult New York nagy része

Sötétbe borult New York nagy része tegnap egy eleinte megmagyarázhatatlannak tűnő áramszünet miatt. Csaknem kétszázezer háztartás maradt áram nélkül. Az üzemzavar a legtöbb helyen fél órán át tartott, de volt, ahol csak órák múlva állt helyre a szolgáltatás. Ez alatt nem volt közvilágítás és a közlekedési lámpák sem működtek. A városi áramszolgáltató eleinte nem tudta megmondani, mi okozta a leállást, később kiderült, egy villámcsapás indíthatta el a hibát. 

Egy hete ömlik az olaj az óceánba Mauritiusnál

Környezeti katasztrófa fenyegeti Mauritiust, miután az ország partjainál zátonyra futott teherhajóból már egy hete ömlik az olaj. A japán vízi jármű Brazíliából szállított üzemanyagot Szingapúrba, amikor megtörtént a baj. Környezetvédők szerint már több tonnányi olaj ömlött az Indiai-óceánba, ami súlyosan károsíthatta az ottani élővilágot. A mentőbúvárok most egy speciális hálóval próbálják megakadályozni az olaj tovább terjedését. Azt, hogy mi miatt feneklett meg a tanker, a hatóságok még vizsgálják.

KETTÉTÖRT: Lecsúszott a leszállópályáról a repülő

A Boeing 737-es 190 emberrel a fedélzetén Dubajból érkezett a Dél-indiai Kerala állam egyik repterére. Mostoha időjárás fogadta odahaza az Air India Express járatát, a pilóta elsőre nem is tudta letenni a repülőt. Miután tett egy kört újra megpróbálta, de megcsúszott a leszállópályán, legurult egy 10 méteres töltésen, és kettétört. Főként a géptörzs elől lévő része roncsolódott a becsapódáskor. Az utasok mellett a két pilóta sem élte túl a katasztrófát.

Saját testével védte meg a nővér a három csecsemőt Bejrútban

Saját testével védett három csecsemőt egy nővér a bejrúti kórházban, amikor a nagy erejű robbanás történt kedden. Az ápoló éppen telefonál, miközben a három baba épségére vigyáz.

Szexuális zaklatással vádolja saját anyját Mariah Carey nővére

Szexuális zaklatással vádolja saját anyját Mariah Carey nővére és azt állítja sátánista rituálékon kínálta fel őt idős férfiaknak. A brit The Sun értesülései szerint Alison Carey már bírósághoz is fordult a gyerekkori trauma miatt és kártérítést követel anyjától, amiért poszttraumás stressz szindróma és depresszió alakult ki nála a történtektől.

Elérte a 100 milliárd dollárt Mark Zuckerberg vagyona

A Facebook-vezére ezzel csatlakozott Bill Gates-hez, a Microsoft és Jeff Bezoshoz az Amazon alapítójához.

Tiltakozik Kína a TikTok alkalmazás elleni amerikai hadjárat ellen

Tiltakozik Kína a TikTok alkalmazás elleni amerikai hadjárat ellen. Peking szerint nevetséges és manipulatív az amerikai kormányzat döntése, amely megtilt minden ügyletet a TikTok videomegosztó anyavállalatával és annak leányvállalataival.

A kormányzat tagjai is tudtak arról, hogy nem megfelelő körülmények között tárolják a robbanékony anyagot

A kezdeti sokk után a harag lett úrrá a libanoniakon. Csütörtökön este a keddi 154 halálos áldozatot követelő robbanás romjai között tüntetők vonultak fel és csaptak össze a rohamrendőrökkel, akik könnygázzal oszlatták őket. A tiltakozó megmozdulást az váltotta ki, hogy kiderült: a kormányzat tagjai is tudtak arról, hogy évek óta nem megfelelő körülmények között tároltak hatalmas mennyiségű, robbanékony anyagot az ország fenntartásához kulcsfontosságú kikötőben.

154-re emelkedett a keddi bejrúti robbanás halálos áldozatainak száma

154-re emelkedett a keddi bejrúti robbanás halálos áldozatainak száma. Sok eltűntet még keresnek. Megkezdték a munkát a nemzetközi mentőcsapatok is: kutyák, drónok segítségével kutatnak a túlélők után. Közben a libanoni főváros kórházai nem bírják a terhelést: elfogytak az eszközeik, az utánpótlás pedig megsemmisült a robbanásban. Tetézi a bajt, a koronavírus-járvány kezdete óta tegnap jegyezték fel a legtöbb fertőzöttet az országban.

Már kétmillió koronavírusos beteg van Indiában

Már kétmillió koronavírusos beteg van a világ második legnépesebb országában. Indiában szinte minden nap megdől az új esetek számának rekordja. Az afrikai kontinens is mérföldkőhöz érkezett. Ott hivatalosan egymillió a fertőzöttek száma, de a szakemberek szerint ennek sokszorosa lehet a valós szám.

Közeli ismerősét gyászoló magyar nő beszélt a bejrúti állapotokról

Bejrútban a keddi robbanás után harminc órával is találtak túlélőt és tovább kutatnak a romok alatt. Pénteken indul a katasztrófa sújtotta övezetté nyilvánított városba a Debreceni Egyetem különleges orvos- és mentőcsoportja, egy hétig segítenek majd. A Fókuszban most egy Bejrútban élő, közeli ismerősét gyászoló magyar nő is megszólal. A robbanás következtében az ügyvédként dolgozó férfi irodája szinte eltűnt. Tegnap még reménykedtek, hogy a férfit életben találják.

Már nem félnek Lukasenkától

A tömeges letartóztatások ellenére tovább folytatódnak az ellenzéki tüntetések az elnökválasztás előtt álló Fehéroroszországban. Az országot 26 éve irányító Alekszandr Lukasenka hatalmát egy 37 éves angoltanárnő fenyegeti, aki bebörtönzött férje helyett szállt be a versenybe. Lukasenka szerint az ellenzék orosz támogatással fegyveres puccsra készül, és harckészültségbe helyezte a hadsereget. 

Szívszorító emberi sorsok Bejrútból

Életéért küzdő négynapos kislány. Egy kisfiú, aki a robbanás idején született. Egy menyasszony, akit esküvői videózás közben sodort el a detonáció. Egyre több szívszorító történet lát napvilágot Bejrútból, ahol háromszázezer embert tett földönfutóvá a keddi ipari baleset.

Fél éve már figyelmeztettek a tragédiára

Ha nem szállítják el, fel fogja robbantani Bejrútot. Fél évvel ezelőtt figyelmeztettek erre hivatalnokok, a libanoni főváros kikötőjében hat éve őrzött több ezer tonna ammónium-nitráttal kapcsolatban. A raktár kedden repült levegőbe, a halálos áldozatok száma legalább 135, a sérülteké ötezer. Bejrútban egyre többen a kormányzatot vádolják hanyagsággal.

Eva Longoria újra villantott!


szerző:
2020.08.05. 19:57
Eva Longoria újra villantott!

Az egykori született feleség már 45 éves. A még mindig bomba alakját viszont előszeretettel mutogatja közösségi oldalain. Szexi képeinél csak kisfiával közös fotókból találhatunk többet az Instagramján.

Minden idők egyik legnagyobb ipari katasztrófája következett be Libanon fővárosában!

Egyelőre megbecsülni sem tudják hány áldozata lehet a bejrúti robbanásnak. Könnyen lehet, hogy minden idők legnagyobb ipari katasztrófája következett be Libanon fővárosában. A romok alatt túlélők után kutatnak, a magyar nagykövetség épülete is megrongálódott.  Libanonban élő magyarok meséltek a Fókusz stábjának!

Katie Ledecky, a világklasszis úszónő kakaóval a fején gyakorol!

Az ötszörös olimpiai- és tizennégyszeres világbajnok, világcsúcstartó úszónőről amúgy is tudni lehet, hogy jóformán tökéletes technikával úszik. Ezt a videót látva azonban az is lehet, hogy valójában a csokis tejjel bevitt kálcium mennyiségnek köszönheti gyorsaságát, és eddigi sikereit…

Egy videó változtatta meg az esőben táncoló nigériai fiú életét

Hála a vírusként terjedő videónak, a 11 éves nigériai fiúnak, Anthony Mmesoma Madunak már nem sokáig kell az esőben, mezítláb táncolni. Több ösztöndíj felajánlást is kapott tánciskoláktól, köztük Amerika egyik legkiválóbb balettiskolájától.

A darázsfészekkel együtt a tetőt is sikerült felgyújtania

Vereséggel felérő győzelmet aratott egy német férfi a házába beköltöző darazsak felett, amikor egy dezodorból és egy öngyújtóból összeállított házi lángszóróval akarta kifüstölni a rovarokat. A darázsfészekkel együtt ugyanis az egész házat sikerült felgyújtania, és mivel védett állatokról van szó, még büntetést is kell fizetnie.

 ROBBANÁSBIZTONSÁG-TECHNIKAI SZAKÉRTŐ: Bejrút egy időzített bombán ült!

Veress Árpád, robbanásbiztonság-technikai szakértő szerint azért következett be a bejrúti robbanás, mert mindenféle óvintézkedés nélkül 2 millió 750 ezer kilogramm ammónium-nitrátot tároltak egy városi raktárban, közel a tegerhez, ráadásul hat éven keresztül!

Kiment az erkélyre, ez volt a szerencséje

Úgy érezte összeomlik a ház alatta, hirtelen valami hátra rántotta a testét, aztán már csak lakásának romjait látta maga körül - ezt mesélte az RTL-nek egy Bejrútban élő magyar férfi. Németh Ágoston a libanoniak tragédia utáni példátlan összefogásáról is mesélt, és arról, hogy a most felrobbant vegyianyag kockázatairól már fél éve beszéltek, ám az ország politikai majd gazdasági válsága, végül pedig a koronavírus-járvány miatt nem tettek semmit.

Hatalmas robbanás rázta meg Libanon fővárosát

Túlélők után kutatnak a romok között Libanonban, miután kedden hatalmas robbanás rázta meg a főváros, Bejrút kikötőjét. A katasztrófában legkevesebb százan haltak meg, és több mint négyezren megsebesültek. A sokak által a hirosimai atombomba robbanáshoz hasonlított detonációt 2750 tonna, nem megfelelő körülmények között tárolt ammónium-nitrát okozta. A vegyszert a mezőgazdaságban műtrágya-gyártáshoz, illetve a bányászatban robbantásoknál használják. Önmagában nem gyúlékony, ám más anyagokkal, például olajjal érintkezve könnyen robbanó elegyet képezhet.

NÉMETH ÁGOSTON: Az volt a szerencsém, hogy a teraszon voltam

Németh Ágoston, egy Bejrútban élő magyar férfi adott interjút az RTL-nek. A robbanáskor épp otthon tartózkodott, azt mondta, úgy érezte összeomlik a ház alatta, hirtelen valami hátra rántotta a testét, aztán már csak lakásának romjait látta maga körül.

BEJRÚTI ROBBANÁS: 2750 tonna ammónium-nitrát repült a levegőbe

Kedden hatalmas robbanás rázta meg Bejrút kikötőjét. A katasztrófában legkevesebb százan haltak meg, és több mint négyezren megsebesültek. A sokak által a hirosimai atombomba robbanáshoz hasonlított detonációt 2750 tonna, nem megfelelő körülmények között tárolt ammónium nitrát okozta. Egyik nézőnktől is kaptunk videót a bejrúti robbanásról. A férj családja él Libanonban, a felvételeket tőlük és barátaiktól kapták meg.

Katasztrófa sújtotta városnak minősítették Bejrútot

Több mint százan meghaltak, és közel négyezren megsérültek egy Bejrútban történt robbanásban, kedden este. A robbanás helyszínét lezárta a hadsereg, a detonáció közvetlen környezete gyakorlatilag megsemmisült.

ROBBANÁS: A lakásuk teraszáról nézte végig a bejrúti robbanást

Hatalmas robbanás volt kedden Bejrúban. A robbanás a kikötőben történt, az okát még nem tudni, első hírek szerint egy petárdaraktár gyulladt ki. Az M1 Híradónak Skype-on nyilatkozó Németh Ágoston elmondta: a kikötővel szomszédos városrészben lakik menyasszonyával, mintegy 300-400 méterre a történtektől. A lakásuk teraszáról nézte végig ahogy 17 óra 40 perckor lángba borult a kikötőben egy épület. Először puskaropogás szerű hangot hallott, majd 18 óra után volt a második, az igazán hatalmas robbanás, amelyet a felvételeken látni.
Németh Ágoston felvétele.

Hatalmas robbanás volt kedden Bejrútban

Hatalmas robbanás volt kedden Bejrútban. Az egészségügyi miniszter szerint legalább 78-an meghaltak és csaknem négyezren megsérültek. A robbanás a kikötőben történt, az okát még nem tudni, első hírek szerint egy petárdaraktár gyulladt ki. A robbanás a város szinte összes negyedében károkat okozott. Nincs áram, leállt a telefonösszeköttetés és az internetszolgáltatás is. A legfőbb védelmi tanács, a tegnap késő estére összehívott rendkívüli ülésén katasztrófa sújtotta várossá nyilvánította Libanon fővárosát.

Elhagyta Spanyolországot I. János Károly

Elhagyta Spanyolországot a pénzügyi visszaélésekkel vádolt I. János Károly volt spanyol király. A trónról fia javára még 2014-ben lemondott ex-uralkodó azzal indokolta menekülésszerű távozását, hogy így szolgálhatja a leginkább az országot és a megrendült tekintélyű monarchiát. Azt, hogy hova megy, nem közölte, önkéntes száműzetésébe még felesége, Zsófia anyakirálynő sem kísérte el.

Átadták a genovai hidat, amely a két éve leomlott átkelő helyén épült

Átadták a genovai hidat, amely a két éve leomlott átkelő helyén épült. A 2018-as olaszországi tragédiában, amikor a szerkezet egy része a mélybe zuhant, 43 ember halt meg. Emlékükre az új, Szent György névre keresztelt hídon 43 villanyoszlopot helyeztek el. Az áldozatok családtagjai tüntetőleg nem vettek részt a hídavatáson.

Videó készült arról, hogyan fékezi a kór terjedését a maszk

Egyre több ország teszi kötelezővé a maszkviselést Európában, miután újra nő a koronavírusos esetek száma. Egy ausztrál kutatócsoport nagysebességű kamerát használva videón is bemutatta, hogyan fékezi a kór terjedését a maszk. Egy amerikai alapítvány pedig 1 millió dolláros fődíjjal pályázatot írt ki fiataloknak, az eddigieknél kényelmesebb, de hatékony, mindenki számára elérhető, és stílusos arcmaszkok megalkotására.

FELVÉTELEN: Ennyire hatékonyak az egyes maszkok

Ausztrál tudósok nagysebességű kamerával készített videón mutatták be, hogyan távoznak beszéd, köhögés és tüsszentés közben az orrból és a szájból a cseppek, amelyek a vírust hordozhatják. Az osztott képernyőn látszik, hogy ezt mennyire akadályozza a jobb felső részben látható egyrétegű, a bal alsó részben mutatott kétrétegű házi készítésű maszk, illetve a felvétel jobb alsó részében a sebészeti maszk.

A hagyományos fenékszépségversenyeknek egyelőre leáldozott

A hagyományos fenékszépségversenyeknek egyelőre leáldozott, a nem hivatalos popó világbajnokságot, a Miss BumBumot előbb a Me Too, majd a koronavírus is padlóra vágta. A hiányt váratlan helyről igyekeztek pótolni: egy brit múzeum hirdette meg saját versenyét, vállaltan hátsó szándékkal.

Támadás az afganisztáni börtön ellen

Megtámadtak egy börtönt az Iszlám Állam nevű terrorszervezet harcosai Afganisztánban. Az órákig tartó lövöldözésben legalább 29-en meghaltak, és sokan megsebesültek. Azt még nem tudni, pontosan hány rabnak sikerült megszöknie. Miután felmorzsolták a szervezetet Szíriában és Irakban, az Iszlám Állam most Afganisztánban a legaktívabb.

Elfogták Mexikó legkeresettebb drogbáróját

Elfogták Mexikó egyik legkeresettebb bűnözőjét, a Santa Rosa de Lima nevű drogkartell vezérét. Az alvilágban "Pöröly"-néven ismert drogbáró valóságos háborút folytatott az állam és a rivális bandák ellen, az uralma alatt álló területeken csak idén már több mint kétezer embert gyilkoltak meg.

Vadon élő óriáspandát vettek videóra Kínában!

Vadon élő óriáspandát sikerült lefilmeznie egy kínai nemzeti park dolgozójának. Az állat Szecsuán egyik kis forgalmú útja mellett bóklászott. Egy ideig követte a nagyjából egy mázsás hím pandát, amely kisvártatva belevetette magát egy folyóba, átúszott a túloldalra, végül eltűnt a sűrű erdőben. Kínában a becslések szerint jelenleg 4 ezer óriáspanda élhet szabadon. A fajfenntartási programoknak köszönhetően kétszer annyian lehetnek, mint 15 évvel ezelőtt.

Hazafelé tart a Crew Dragon

Hazafelé tart a Space X űripari magáncég űrhajója. A két hónapos misszió után a kapszula sikeresen levált a Nemzetközi Űrállomásról és visszaindult a Földre. A Mexikói-öböl vizén szállnak majd le és hozzák a kabalaként felvitt dinoszauruszt is.

Nem bírta a terhelést a kikötői daru india

Ledőlt egy kikötői daru Indiában. A szerkezeten éppen terhelési próbát végeztek, amikor a baleset történt. A tragédiában 11-en meghaltak, 5-en pedig megsérültek. Egy szemtanú videót készített a szerencsétlenségről.

Katasztrófahelyzetet hirdettek a koronavírus miatt az ausztrál Victoria államban

Katasztrófahelyzetet hirdettek a koronavírus miatt az ausztrál Victoria államban, miután egyre több megbetegedést regisztrálnak. Az ország második legnagyobb városában, Melbourne-ben éjszakára kijárási tilalmat vezettek be. A világ számos országában - köztük Magyarország több szomszédjánál is - fertőzési rekordokat hoztak az elmúlt napok.

LÁTVÁNYOS: Két hónapot töltöttek az űrben

Hazafelé tart a Space X űripari magáncég űrhajója. A két pilóta bő két hónapot töltött a Nemzetközi Űrállomáson, ezalatt tudományos kisérleteket hajtottak végre és külső szerelési munkákat végeztek.

TRAGÉDIA: Összedőlt egy daru Indiában

Óriási robajjal dőlt le az indiai Visakhapatnam kikötőjében álló daru. A 70 tonnás szerkezet a földet éréskor darabokra tört, a kezelőkabin pedig teljesen összezúzódott. A kikötőt irányító vállalat közlése szerint a darun éppen terhelési próbát végeztek, amikor a szerencsétlenség történt. A tragédiában 11-en meghaltak, 5-en pedig megsérültek.

Meghalt az Evita rendezője, Alan Parker

Meghalt Alan Parker brit filmrendező. Nevéhez olyan híres alkotások fűződnek, mint a Lángoló Mississippi, az Angyalszív, vagy a Budapesten forgatott Evita. Utoljára 2013-ban járt Magyarországon, amikor filmeseknek tartott mesterkurzust - ekkor az RTL-nek is nyilatkozott. 76 évesen hunyt el.

Betiltja a TikTokot Donald Trump

Betiltja a TikTokot az Egyesült Államokban Donald Trump. A népszerű videomegosztó az elnök szerint komoly nemzetbiztonsági kockázatot jelent. Az amerikaiak egy ideje azzal vádolják a Tiktok kínai tulajdonosát, hogy a platformról tömegével kerülnek felhasználói adatok a Kínai Kommunista Párt kezébe. A tiltás tovább fokozhatja a két ország közötti feszült viszonyt.

Folytatódik a gyilkos moszkvai lányok büntetőpere

Folytatódik annak a három moszkvai lánynak a büntetőpere, akik két éve 40 késszúrással végeztek apjukkal, aki rendszeresen bántalmazta őket és drogokkal kereskedett. Az egész Oroszországot megrázó ügyben a bíróság egyszer már kimondta, hogy tettüket önvédelemből követték el - a nyomozó hatóság viszont azzal vádolja őket, hogy hazudtak a vallomásukban.

SOKKOLÓ BALESET: Több métert repült a kislány

Sokkoló videót tett közzé egy 11 éves kislány balesetéről egy brit megyei rendőrség. A térfigyelő felvételén az látszik, hogy a gyerek megpróbál átrohanni egy forgalmas úton, de elüti egy arra haladó autó. A kislány több métert repült a levegőben, de csodával határos módon csak kisebb sérüléseket szenvedett. A rendőrök azt remélik, hogy a videóval sikerül felhívniuk a szülők figyelmét arra, mennyire fontos, hogy megtanítsák a gyerekeiknek, hogyan kell biztonságosan közlekedni.

Túl nagy hatalma lett a négy legnagyobb technológiai világcégnek

Túl nagy hatalma és befolyása lett a négy legnagyobb technológiai világcégnek. Legalábbis egy amerikai bizottság szerint. Az érintett vállalatok vezetői ezért több órás távmeghallgatáson vettek részt, amin nem igazán sikerült eloszlatni a törvényhozók kételyeit. Az Amazon vezetője, aki egyben a világ leggazdagabb embere, például azt mondta, nem tudja garantálni, hogy soha sem sértettek törvényt.

Már úton van a NASA is a Marsra

Elindult a Mars felé a NASA legújabb robotja. A marsjárót a floridai űrközpontból lőtték fel, és várhatóan jövő februárban érkezik meg a vörös bolygóra. Legfontosabb feladata az lesz, hogy élet nyomai után kutasson. Az utóbbi hetekben három ország is Mars-missziót indított.

LÁTVÁNYOS: Fák dőltek a határra

Ismét nem mindennapi felvételt tett közzé a litván határőrség. Ezúttal fák dőltek a kerítésre a fehérorosz határszakaszon. A kerítés 13 darabját kell helyreállítani a vihar után. A litván határőrség legutóbb egy medvéről mutatott be felvételt.

Szántóföldön landolt a láb

Ejtőernyőzés közben vesztette el műlábát egy amerikai férfi. A 47 éves ugrónak korábban mindkét végtagját amputálták, azóta protézist használt. Az egyik műláb azonban az ereszkedés közben leesett. Végül egy helyi farmer találta meg a földjén, és sértetlenül adta vissza a tulajdonosnak.

Látványos: kisiklott, kigyulladt és még egy hidat is lerombolt a vonat

Kisiklott, kigyulladt és még egy hidat is lerombolt egy tehervonat az Egyesült Államokban. A szerelvény több kocsija a mélybe zuhant, és csak az óriási szerencsének köszönhető, hogy nincs halálos áldozata a katasztrófának. Több tartálykocsiban vegyi anyag volt.

Szexi pilótanőtől robbant fel az internet!

A 29 éves Christina Carmela Panebianco, akinek a vezetékneve fehérkenyeret jelent. Gyönyörű alakját a felhők felett nem látni, ám a fotóin igen!

Nem járhatnak kocsmába az emuk

Kitiltották az emukat egy ausztráliai falu egyetlen kocsmájából. A fogadósnak abból lett elege, hogy az állatok rendre felfordulást okoztak odabent, főleg, ha valami megijesztette őket. A nagy és röpképtelen madarak egyébként leginkább a vendégek ételeire pályáztak.

Az űrhajó, amire 75 millió forintért lehet jegyet váltani

Bemutatták a turisták szállítására alkalmas űrhajó utasterét az Egyesült Államokban. A Virgin világcég arra vállalkozik, hogy felviszi az érdeklődőket a világűr határára, ahol megtapasztalhatják a súlytalanság érzését is. Egy jegy 250 ezer dollárba, azaz mintegy 75 millió forintba kerül.

Ezer ember vehet csak részt a mekkai zarándoklaton

Két és fél millió helyett mindössze ezer. Ennyien vehetnek részt csak az idei mekkai zarándoklaton. A koronavírus miatt külföldről egyáltalán nem fogadtak zarándokokat, a helyben élők közül is csak maroknyi kiválasztott teljesítheti a muszlim vallás előírását.

Madeleine McCann eltűnésével függ össze a keresőakció

Markológépek, rendőrségi kutyák és helyszínelők leptek el egy Hannover külvárosában lévő telket. A harmadik napja tartó keresőakcióról a német ügyészség mindössze annyit közölt, hogy az Madeleine McCann 2007-es eltűnésével függ össze. A 3 éves kislányt a család portugáliai nyaralása közben rabolták el. Az ügy egy hónapja vett drámai fordulatot, amikor a német hatóságok megneveztek egy ismert pedofilt, aki szerintük előbb elrabolta, majd megölte a gyereket. Sajtóhírek szerint a most átkutatott telek a gyanúsított egyik korábbi lakhelye lehetett.

Valódi Barbie ház, ahol csillámporban úsznak a falak

Az Egyesült Királyság egyik eldugott kis falucskában található mesébe illő épületét 30 férőhelyesre tervezték és, ha valaki igazán rajong a Barbie babákért vagy csak egy extrém nyaralásra vágyik, bármikor kipróbálhatja, milyen is lenne babaként élni.

Ugyanabba a 39 éves férfiba szeretett bele az ikerpár

Az ausztrál ikrek megtévesztésig hasonlítanak egymásra és ez nem csak a kinézetükre igaz. A jelenleg 34 éves ikerpár 8 éve ugyanabba a 39 éves férfiba szeretett bele. Anna és Lucy közel 50 millió forintnyi ausztrál dollárt költöttek már arra, hogy a legapróbb különbség se legyen köztük: a szájukat, melleiket és a szemöldöküket is plasztikáztatták már. A két lány szó szerint minden együtt csinál, így nem meglepő, hogy ugyanazt a férfit választották életük párjának.

Mentőkutyát hoztak le a hegyimentők

Szerepet cseréltek: mentőkutyát hoztak le a hegyimentők Anglia legmagasabb hegyéről. A négy éves Daisy nevű bernáthegyi gazdájával már a csúcsról hazafele tartott, amikor megmakacsolta magát és megállt. Mivel úgy tűnt fájdalmai vannak, gazdája hívta a mentőket.

Mégis levágatta a bajszát Egyesült Államok dél-koreai nagykövete

Megszabadult diplomáciai vihart kiváltó bajuszától az Egyesült Államok dél-koreai nagykövete. A félig japán származású Harry Harrist sokan támadták azért, mert a Dél-Koreát a 20. század elején leigázó japán megszállók arcszőrzetére emlékeztető bajuszt viselt. Ennek eltávolításáról korábban hallani sem akart, és most sem a tiltakozás bírta jobb belátásra.

Naponta 300 gyerek hal éhen és ez a szám tovább nőhet

Havonta tízezer, vagyis naponta több mint 300 gyerek hal éhen az ENSZ becslése szerint. A koronavírusjárvány, valamint az azt követő gazdasági összeomlások, és a nyugati segélyek elapadása miatt azonban ez a szám a többszörösére nőhet. Legalábbis ettől tartanak a frontvonalban dolgozó segélyszervezetek.

Tom Hanks görög állampolgár lett

Görög állampolgár lett Tom Hanks, és felesége Rita Wilson.A hírről a görög miniszterelnök számolt be Instagram-oldalán. Az állampolgárságot nem csak a színészházaspár, hanem két közös gyerekük is megkapta. Az elismerés annak szólt, hogy Hanksék komoly adományokkal segítették a 2018-ban, Athén közelében tomboló tűzvész megfékezését és az újjáépítést. A sztárpár egyébként több szálon kötődik Görögországhoz. Egyrészt nyaralójuk van ott, másrészt Rita Wilson görög származású.

Hazatérésük után két hetes karantén vár rájuk

Legalább százezer Spanyolországban nyaraló brit turistát ért hidegzuhanyként a váratlan hír, hogy hazatérésük után két hetes karantén vár rájuk. A brit kormány minden előzetes figyelmeztetés nélkül jelentette be a szigorítást, a rohamosan romló spanyol vírushelyzetre hivatkozva. Madrid szerint indokolatlan a hirtelen intézkedés, mivel az új járványgócokat ellenőrzés alatt tartják.

Több millió hektárnyi területen lángol a tajga

Már több millió hektárnyi területen lángol a tajga Szibériában. A hatóságok a rendkívüli hőség és a szárazság miatt képtelenek megállítani a tüzek terjedését. A példátlan hőhullám miatt egyes sarkvidéki területeken melegebb van, mint Floridában, de a Jeges-tengeren is ijesztő mértékben felgyorsult a jég olvadása.

Óriási nyomás alatt van a világ legnagyobb gátja

Óriási nyomás alatt van a világ legnagyobb gátja, amelyet már a harmadik árhullám fenyeget rövid időn belül Kínában. Hetek óta tartanak a bő két évtizede nem látott áradások egyebek közt a Jangce folyón. A szakemberek szerint kisebb károk már keletkeztek a gátnál, de úgy vélik bírni fogja roppant nyomást.

Tyúkbérlés kezdő gazdáknak

Tyúkokat lehet bérelni a németországi Magdeburgban. Egy fiatal valósította meg az ötletét. Ennek lényege, hogy néhány hétre bérbe lehet venni a tyúkokat, vagyis a felnevelésükkel nem kell bajlódni, de naponta lehet otthon friss tojás. A leleményes vállalkozó speciális ólat és tápot is a bérleti díjért.

Észak-Korea “első” gyanús koronavírus esete

Megerősítette az első koronavírus-gyanús esetét Észak-Korea. Kim Dzsong Un azonnal összehívta az állampárt központi bizottságát, és elrendelte a keszongi iparvidék zárlatát. Állítólag Dél-Koreából hurcolták be az országba a vírust. Észek Korea mindeddig tagadta, hogy megjelent náluk a járvány.

Brutális hurrikán ostromolja Texast

Partot ért az idei szezon első hurrikánja az Egyesült Államokban. A Hanna névre keresztelt vihar Texas állam déli részén pusztít, de szerencsére emberéletet egyelőre nem követelt. Közben a Csendes-óceánon lévő Hawaii-szigetek felé is közeleg egy hurrikán.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való