KERESÉS search-close

külföld

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "külföld"

Mesés kincset rejtett a házaspár pincéje

Nem mindennapi kincset rejtett egy amerikai házaspár pincéje. Öt éve egy árverésen alig 1500 forintnak megfelelő összegért vettek néhány gyűrött papírlapot. Ezeket nemrég leporolták, és kiderült, hogy egy híres francia művész egyik munkáját vásárolták meg korábban, ami akár 7 millió forintot is érhet. A mesés meggazdagodás története azonban váratlan fordulatot vett.

Több tonna tökkel díszítette fel udvarát egy litván gazda

Több tonna tökkel díszítette fel az udvarát egy litvániai gazda. Bár első ránézésre úgy tűnik, hogy a halloweeni dekorálást emelte új szintre, a különleges tökudvart egészen más ihlette. Egyszerűen túl jó volt az idei termés, a gazda pedig nem akarta állandóan a raktárat takarítani a rothadó tökök miatt, ezért jobb híján kirakta azokat az udvarra. A kompozíció pedig jól sikerült, úgyhogy most már naponta kétszázan mennek megcsodálni a kiállítást.

A kórházban tartották meg az esküvőt

Megható gesztus egy jeruzsálemi kórháztól: esküvőt engedélyeztek az épület udvarán, hogy a koronavírus miatt ágyhoz és lélegeztetőgéphez kötött apa láthassa, hogy fia megnősül. Izraelben egyébként egy hónap teljes lezárás után javultak a fertőzöttségi adatok, így enyhítettek az országos karanténon.

Kijárási tilalom Belgiumban és Szlovéniában is

44 százalékkal nőtt a koronavírusos fertőzöttek száma Európában a múlt héten. A kontinensen már több, mint 250 ezren haltak bele a betegségbe. Mától egész Belgiumban éjszakai kijárási tilalmat vezettek be. Ugyanez érvényes Szlovéniában is holnaptól, és arra kérik az embereket, hogy aki teheti, dolgozzon otthonról. Olaszországban a települések vezetői dönthetik el, hogy este 9 után lehet-e az utcán tartózkodni.

A vízből mentették ki a szarvast

Egy bajba jutott fiatal szarvast mentettek meg az alaszkai parti őrök. Épp járőröztek, amikor a szorosban felfigyeltek a kimerült állatra. A szarvas is érezhette, hogy meg kell ragadnia az alkalmat, és rögtön a hajóhoz úszott. Azt is rezzenéstelenül tűrte, hogy a parti őrök kiemeljék a vízből. Csak akkor kezdett ficánkolni, amikor már a part közelébe értek. Végül elengedték a vadonban. 

Két hónappal megmérgezése után adott interjút az orosz ellenzéki vezető

Két hónappal megmérgezése után most először adott hosszabb televíziós interjút Alexej Navalnij, orosz ellenzéki vezető. Az amerikai CBS csatornának nyilatkozott, és elmondta, hogy szerinte az orosz hatóságok egy új fejlesztésű idegmérget használhattak ellene. Mindez egyébként azt jelentené, hogy Oroszország nem tarja be az általa is aláírt vegyifegyver tilalmi-egyezményt.

Fuldokló csecsemőt mentett egy rendőr az Egyesült Államokban

Az anya azután küldte segélyhívását, hogy 4 hónapos babája már mozdulatlan volt, mivel nem kapott levegőt. A járőr hamarabb ért oda, mint a mentők, és azonnal akcióba lépett. A kicsi komoly sérülés nélkül megúszta az esetet.

Meg akarta ölni a polgármestert azért, mert kötelező maszkviselést rendelt el

Több száz focihuligán tüntetett szombaton Pozsonyban, a koronavírus miatt bevezetett korlátozó intézkedések ellen. A tiltakozók a rendőrökre is rátámadtak, akik erre könnygázzal és vízágyúval oszlatták fel a tömeget. Az Egyesült Államokban volt, aki ennél is tovább ment. Azt tervezte, hogy megöli az egyik kisváros polgármesterét, mert az kötelező maszkviselést rendelt el.

Váratlan fordulat vetett véget egy európai uniós videókonferenciának

Váratlan fordulat vetett véget egy európai uniós videókonferenciának, miután a beszélgetés házigazdájának az apja megjelent a képernyőn, és a lánya háta mögött jóízűen meghúzott egy likőrös üveget. Sőt, miután a nő figyelmeztette, hogy mások is látják, egy kedélyes felkiáltással üdvözölte is a résztvevőket. A konferencia végül nevetésbe fulladt.

Lefejeztek az utcán egy tanárt Párizsban

Lefejeztek egy középiskolai tanárt fényes nappal, a nyílt utcán Párizs közelében. A rendőrök agyonlőtték a 18 éves, csecsen származású támadót. A merénylő indítéka az lehetett, hogy a tanár karikatúrákat mutatott tanítványainak Mohamed prófétáról.

ESŐZÉS: Hatalmas árvizek pusztítanak Szlovákiában

Hatalmas árvizek pusztítanak Szlovákiában az utóbbi napok heves esőzései miatt. A rengeteg csapadék miatt kiaáradt folyók több települést is elárasztottak, főleg az ország keleti felében súlyos a helyzet. Eddig több mint száz családnak kellett elhagynia lakhelyét, őket ideiglenesen iskolákban, valamint sport-és kulturális központokban kialakított befogadóhelyeken szállásolták el. Mivel az előrejelzések szerint az esőzés tovább folytatódik, egyelőre nem lehet az árhullám apadására számítani.

Túl sikeres lett a korlátozások visszaállítása előtti buli

Botrányba fulladt egy hágai kávézó utolsó bulija közvetlenül a járványellenes korlátozások részleges visszaállítása előtt. Bár este tízkor be kellett volna zárniuk, a rendezvény közben tömeges utcabállá fajult, amelyet végül a rendőrségnek kellett feloszlatnia. A hatóságok szerint a szabályszegők a vírus terjedésének elősegítésével az egész közösség érdekeit veszélyeztetik.

A Facebook és a Twitter is korlátozza a Joe Bident kínos helyzetbe hozó cikk megosztását

A Facebook és a Twitter is korlátozza egy újságcikk megosztását. A New York Post című lap az amerikai elnök demokrata párti kihívóját kínos helyzetbe hozó e-maileket jelentetett meg. Mivel azonban az elektronikus leveleket Joe Biden fiának számítógépéről gyakorlatilag ellopta egy laptop-szervíz tulaja, a közösségi oldalak nem engedik az ezek alapján készült írás terjesztését. Donald Trump támogatói szerint ezzel beavatkoznak az elnökválasztásba.

Párizsban szombattól kijárási tilalom lép életbe

Kijárási tilalom lép életbe szombattól Párizsban és több francia nagyvárosban a koronavírus terjedése miatt. Ezt Emmanuel Macron államfő jelentette be tegnap. A helyeik este 9 és reggel 6 között nem tartózkodhatnak közterületen. Az egyre súlyosabb járványhelyzet miatt szigorít több európai ország. Van, ahol a focibajnokság szünetel, máshol újra digitális oktatásra álltak át.

VILÁGUTAZÓ: Egyszer belecsapott a villám a repülőbe, amin utazott

András nem csak pár hetes kirándulások miatt hagyta el Magyarországot, hosszabb kalandokra is indult: munkája miatt volt, hogy hónapokat vagy akár éveket élt külföldön. Sok helyen a nyelvet is megtanulta: felsőfokon beszél angolul, svédül, és lengyelül; középfokon németül és oroszul, alapfokon pedig flamandul és franciául.

Szakmai és anyagi megbecsülés – miért ne kaphatnák meg mindezt itthon is az egészségügyi dolgozók?

Tapssal köszönték meg tavasszal az egészségügyi dolgozók munkáját, kitartását az otthoni karanténba kényszerült emberek. Nemes gesztus, de önmagában kevés. Mindenki azt mondja, az egészségügyben tevékenykedők többet érdemelnek ennél, de már régóta nem kapják meg azt.

Hatástalanítás közben robbant fel az óriásbomba

Hatástalanítás közben robbant fel a valaha talált legnagyobb második világháborús bomba Lengyelországban. A közel hat tonnás óriásbomba egy Balti-tengerbe ömlő csatorna mélyén rejtőzött, a detonáció után egy legalább 25 méteres vízoszlop emelkedett a levegőbe. A robbanásban senki nem sérült meg, mert a veszély miatt eleve távirányítással akarták semlegesíteni.

Kényes kérdésekre nem válaszolt a Trump főbíró-jelöltje

Nem válaszolt a kényes kérdésekre szenátusi meghallgatásán Donald Trump főbíró-jelöltje. A konzervatív bírónőt egyebek közt az abortuszról is kérdezték, de nem mondta meg, hogy felülvizsgálná-e a terhességmegszakítást legalizáló legfelsőbb bírósági döntést. Megesküdött viszont, hogy minden ügyben pártatlanul fog dönteni. A jelöltről jövő héten szavazhatnak a Szenátusban. Szakértők szerint, ha megválasztják, az politikai értelemeben évtizedekre jobbra tolja az alkotmánybíróság szerepét is betöltő Legfelsőbb Bíróságot.

Lángokban áll az erdő a Kilimandzsárón

Továbbra sem tudják megfékezni azt a hatalmas erdőtüzet, amely vasárnap ütött ki Afrika legmagasabb hegyén, a Kilimandzsárón. A tűzoltók munkáját a háromezer méteres magasságban az erős szél is nehezíti, amely ráadásul az őserdő felé tereli a lángokat. A helyi hatóságok szerint a tüzet emberi hanyagság okozhatta.

Fotózkodás közben szabadult el a motorcsónak

Egy elszabadult motorcsónak okozott riadalmat az Egyesült Államokban. A hajón három férfi volt, akik éppen fotózkodni készültek, amikor hirtelen mindannyian a folyóba zuhantak. A csónak ezután egy ideig körülöttük keringett, ezért a víz alá buktak, nehogy eltalálja őket a megvadult vízi jármű. A motorcsónak végül valahogy egyenesbe jött, és a part felé száguldott. Az ott sorakozó betonmólók egyikén még átugratott, a másik viszont már megállásra késztette. A hajó utasai közül egy ember sérült meg.

LÁNGOKBAN: Emberi hanyagság okozhatta a tüzet a Kilimandzsárón

A tűz a közel hatezer méter magas hegy lába és csúcsa között nagyjából félúton ütött ki. A felcsapó lángokat és a sűrű füstöt több kilométeres távolságból is lehetett látni a környező településekről, ahonnan sok önkéntes érkezett a tűzoltók segítségére. Bár legalább 500 ember dolgozik a lángok megfékezésén, a háromezer méteres magasságban rendkívül megnehezíti a munkájukat az erős szél.

Ijesztő: hat percen át menekült a puma elől!

Több, mint 6 percen keresztül menekült egy turista Utah állambeli nemzeti parkban egy puma elől, és bár Kyle Burgess-nek végig halálfélelme volt, mindezt azért videóra is vette.

Vírus után újra kampánykörúton Donald Trump

Eszeveszett kampánykörútba kezdett az amerikai elnök egy héttel azután, hogy elhagyhatta a kórházat, ahol koronavírussal kezelték. A következő három hétben összevissza cikázik majd az úgynevezett csatatér-államok között, amelyek kulcsfontosságúak ahhoz, hogy nyerjen a novemberi elnökválasztáson. Az amerikai járványkezelés vezetője szerint a tömeges kampányrendezvények rendkívül veszélyesek.

Egyre inkább szigorítanak Európában

Egyre szigorúbb intézkedésekkel próbálják elejét venni a vírus további terjedésének Európa több országában. Nagy-Britanniában például lesznek olyan zónák, ahol a különböző háztartásokban élők nem találkozhatnak egymással. Horvátországban engedély kell az 50 főnél nagyobb események megtartásához, Csehországban pedig minden általános iskolát bezárnak.

Könnyek és rakéták az észak-koreai parádén

Kétszeresen is meglepte a világot Kim Dzsongun észak-koreai diktátor a hétvégén egy nagyszabású katonai parádén: először egy váratlan önkritikával, amikor könnyek közt kért bocsánatot népétől esetleges hibáiért. Másodszor pedig egy új, minden eddiginél nagyobb ballisztikus rakéta bemutatásával, amely szakértők szerint komoly fenyegetést jelenthet a Phenjannal szembenálló országok számára.

Petárdákkal és tűzijátékokkal támadtak a rendőrőrsre

Látványos akció egy párizsi rendőrőrs ellen. Negyven, pirotechnikai eszközökkel, petárdákkal, tűzijátékokkal felszerelt ember indított támadást az épület ellen még vasárnap hajnalban. A hatóságok azt valószínűsítik, hogy helyi drogkereskedők bosszúja állhat a háttérben. 

Egy órán keresztül üldözték a 11 éves busztolvajt

Hadseregnyi rendőr üldözött több mint egy órán keresztül egy 11 éves amerikai kisfiút, aki elkötötte az iskolabuszt, és vad száguldozásba kezdett a városban. A hajsza végül egy lakóház kertjében ért véget, ahol a szökevény egy fának ütközve ripityára törte a buszt. Miután sértetlenül kimászott a roncsból, a rendőrök bilincsben vitték el. 

Sarki rókát találtak egy kínai városban

Váratlan vendég érkezett a kínai Nejcsiang városba. A fehér szőrmókot először a hivatali negyed közelében látták először még csütörtökön, de először elcsavargott kutyának hitték, és nem foglalkoztak vele. Később azonban valakinek feltűnt, hogy az állatnak nincs kutyaszaga, és sem a füle, sem a farka, sem az orra nem hasonlít a kutyákra. Ezért kapcsolatba lépett a helyi állatkerttel, ahol felvilágosították, hogy egy sarki rókáról van szó. Azt nem tudni, hogy az Északi-sarkvidéken őshonos állatt, hogyan került több ezer kilométerre természetes otthonától.

Halbőrrel gyógyítják a megégett állatok sérüléseit

Halbőrrel gyógyítják a világ legnagyobb mocsarában megégett állatok sérüléseit Brazíliában. A dél-amerikai országban kifejlesztett eljárásban a tilápia hal bőrét használják. Ez ugyanis magas kollagéntartalma miatt a sebet letakarva gyorsítja a gyógyulást.

Repülés sehova: 7 órás sétarepülést szervezetek Sydneyből Sydneybe

Repülés sehova. Ezt a nevet adta az ausztrál Quantas légitársaság annak az útnak, amely Sydneyből szállt fel a hétvégén.

Börtönben tárgyalt Lukasenka az ellenzék bebörtönzött vezetőivel

A fehérorosz elnök váratlanul meglátogatta az ellenzék bebörtönzött vezetőit, hogy alkotmányos reformokról tárgyaljon velük. Az ellenfelei által választási csalással vádolt Lukasenka ellen hónapok óta tartanak a több tízezres tüntetések, amelyeket brutális rendőri erőszakkal és tömeges letartóztatásokkal sem tudott mindeddig megfékezni.

Hétfőn már nagygyűlést tartana Floridában Donald Trump

Hétfőn már nagygyűlést tartana Floridában Donald Trump. Pedig egyelőre azt sem tudni, hogy kigyógyult-e a koronavírusból. Több interjúban is rákérdeztek nála, hogy van-e már negatív tesztje, de egyszer sem válaszolt. A jövő hétre tervezett elnökjelölti vitát viszont lefújták a szervezők.

Tovább marad zárva a Broadway

Tovább marad zárva az amerikai színjátszás központjaként ismert Broadway.

Búcsúzik az egek királynője

Nyugdíjazta utolsó két Jumbo Jet utasszállítóját a British Airways. Az egyedi formájáról ismert Boeing 747-eseket még négy évig akarták üzemeltetni, a koronavírus-járvány azonban megadta a kegyelemdöfést. Világszerte alig 50 példánya maradt már csak szolgálatban a mintegy 50 éves géptípusnak.

El akarták rabolni az amerikai Michigan állam kormányzóját

Az összeesküvőkre az FBI és a helyi rendőrség azonban még időben lecsapott. Összesen 13 ember ellen emeltek vádat, ők mindannyian egy militáns csoporthoz köthetők. A demokrata párti kormányzót a nyaralójában fogták volna el, de tervben volt, hogy a törvényhozás épületét is megrohamozzák. A koronavírusjárvány miatt meghozott szigorú korlátozó intézkedéseket torolták volna így meg.

Két hétre felfüggeszthetik a cseh labdarúgó bajnokságot a koronavírus terjedése miatt

A kormány ugyanis hétfőtől megtiltana minden olyan kültéri sporttevékenységet, amiben húsz főnél többen vesznek részt. Lengyelország is szigorít. Ott holnaptól az utcán is maszkot kell hordani. Párizsban műtéteket halaszthatnak el a koronavírus miatt, Spanyolországban viszont jogi harc kezdődött a korlátozásokról.

Currito, a flamingó, aki kutyának képzeli magát

Currito, a flamingó egy spanyolországi tenyész-rezervátumban született. A központ vezetője, Rafael Lopez az első perctől gondozta a frissen kikelt jószágot, saját kezével etette-itatta. Ők ketten ekkor kötöttek életre szóló barátságot. A férfi bárhová megy, Currito mindenhova követi őt. Még a helyi kocsmába is.

Videón: utolsó pillanatban gondolta meg magát a cápa

A videón látni, ahogy a cápa alulról és szemből közelíti meg a 32 éves Matt-et, majd elúszik mellette, aztán egy kanyar után hátulról érkezik. Utolsó pillanatban azonban a szörfös legnagyobb szerencséjére  valamiért meggondolta magát, és egy gyors mozdulattal eltávolodott tőle.

A szörfösnek fel sem tűnt, hogy a cápa őt szemelte ki vacsorának

Elképesztő szerencséje volt egy ausztrál szörfösnek, akinek fel sem tűnt, hogy egy nagy fehér cápa őt szemelte ki a vacsorájának. A ragadozót valószínűleg csak a vízimentők drónja riasztotta el a támadástól az utolsó pillanatban – a férfi azonban minderről csak utólag szerzett tudomást, amikor a parton megmutatták neki a drón felvételeit.

Perrel fenyegetik az ortodox zsidó közösségek New York államot

Tüntetnek és perrel fenyegetik az ortodox zsidó közösségek New York államot, mert szerintük a koronavírus járvány miatti szigorítások ellenük irányulnak. New Yorkban bizonyos kerületekben nem lehetnek 10-nél többen a templomokban, és bezárják az iskolákat. A hatóságok azt állítják, a regisztrált fertőzések száma alapján döntöttek az érintett kerületekről, és nem diszkriminálnak egyetlen népcsoportot sem.

Meghalt Eddie Van Halen

Elhunyt Eddie van Halen, a huszadik század egyik legnagyobb hatású rockgitárosa. A legendás zenész 65 éves volt, és már több mint tíz éve gégerákkal küzdött. Saját magáról elnevezett zenekarával a hetvenes évek végén robbantak be a köztudatba. Egyedi technikáján, mellyel forradalmian megújította a gitározást, azóta nemzedékek nőttek fel.

Járványgócponttá vált a Fehér-ház, az USA katonai vezérkara karanténban

Járványgócponttá vált a Fehér-ház - ismerte el az amerikai elnök szóvivője, miután Donald Trump környezetéből újabb és újabb emberekről derül ki, hogy koronavírusosak. Már csaknem húszan vannak. Közben karanténba került szinte mindenki az ország katonai vezérkarából, miután kiderült, hogy egy admirális is elkapta a kórt. A Pentagon közölte: mindez nem okoz változást az Egyesült Államok hadseregének működésében.

Rejtélyes szennyezés pusztítja az állatvilágot Kamcsatkánál

Rejtélyes szennyezés pusztítja az állatvilágot és betegíti meg az embereket az oroszországi Kamcsatka partjainál. Az első vizsgálatok olajipari származékokat, köztük különösen veszélyesnek számító fenolt mutattak ki a tengervízből, melynek még a színe is elváltozott. A Greenpeace környezetvédő szervezet szerint a mérgező anyag egy hadi támaszpont mellett haladó folyón keresztül jut a tengerbe.

Leszakadt alattuk az állvány felhőkarcoló takarítás közben

Hátborzongató kalandban volt része két ipari ablakmosónak, akik alatt leszakadt az állvány egy manhattani felhőkarcoló takarítása közben. Az állványt felülről tartó kábelek egyike elpattant, ők pedig több mint hatvan méteres magasságban lógva maradtak ég és föld között. Szerencséjükre az épen maradt másik tartókábel kitartott addig, amíg a tűzoltók ki tudták őket menteni. Végül a 26. emelet egyik ablakán keresztül rántották be őket az épületbe.  

CUKI MEGLEPETÉS: borneói orángutánbébi született

Meglepetés az angliai Chester állatkertjében. Borneói orángutánbébi született, annak ellenére, hogy az anyaállaton elvégzett összes vemhességi vizsgálat negatív lett. A kölyök még június közepén jött a világra, de mostanáig nem tudtak felvételt készíteni róla, mert anyja rejtegette.

A legyőzhetetlenség látszatát próbálta kelteni Donald Trump

A legyőzhetetlenség látszatát próbálta kelteni a koronavírusos Donald Trump, amikor hétfőn este visszatért a kórházból a Fehér Házba - így értékelték a helyzetet amerikai lapok. Az elnök ugyanis senkivel sem törődve levette maszkját és úgy pózolt a fotósoknak. A felvételek alapján, bármennyire is próbálja leplezni, még nincs jól. Orvosa is óvatosságra intett.

Leszakadt alattuk az állvány egy manhattani felhőkarcoló takarítása közben

Hátborzongató kalandban volt része két ipari ablakmosónak, akik alatt leszakadt az állvány egy manhattani felhőkarcoló takarítása közben. Az állványt felülről tartó kábelek egyike elpattant, ők pedig több mint hatvan méteres magasságban lógva maradtak ég és föld között. Szerencséjükre az épen maradt másik tartókábel kitartott addig, amíg a tűzoltók ki tudták őket menteni. Végül a 26. emelet egyik ablakán keresztül rántották be őket az épületbe.
 

Választásra buzdít Jane Fonda, nem is akárhogyan

A nyolcvanas évekbeli videóihoz hasonló filmet készített az egykori aerobik-királynő. A most 82 éves Jane Fonda újra felvette a testhez simuló ruhát, a hajpántot, meggyőzött néhány világsztárt, hogy együtt buzdítsák az amerikaiakat, hogy ezúttal ne csak a testüket gyakorlatoztassák, hanem novemberben gyakorolják választási jogaikat is: regisztráljanak és menjenek szavazni. Az egy perces klipben többek között feltűnik, az énekesnő Katy Perry, az egykori kosárlabdázó, Shaquille O'Neill, és több híres színész is.

Hétvégén tartották az óriástök-termesztők versenyét

Hétvégén tartották az Egyesült Államokban, Wisconsinban az óriás töktermesztők versenyét, amelyhez komoly erőgépekre szükség volt. A termések ugyanis idén 600 és 800 kilogramm közöttire nőttek, így csak villás targoncával tudták rárakni a mérlegre.

A brit trónörökösök David Attenborough-t kérdezték az állatokról

Rendkívül aranyos videót tett közzé a Kensington-palota a brit trónörökösök, Vilmos és Katalin hercegné gyerekeiről, akik David Attenborough-t kérdezték az állatokról.

Már házinyulaknak is rendeznek akadályversenyt

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend Csehországban is a házinyulaknak rendezett akadályverseny. A nyuszi viadal tulajdonképpen olyan, mint egy lovas díjugrató verseny, csak az akadályokat átalakították a négylábú házikedvencek méreteinek megfelelően. Az ötlet még a 70-es években indult el Svédországból, néhány éve pedig egyre népszerűbb világszerte.

Tűzoltókat kellett menteni a kaliforniai erdőtüzekben

Megsérült tűzoltókat kellett kimenekíteni Kaliforniában a tomboló erdőtűz elől. Valamennyiüket sikerült helikopterrel biztonságba vinni. Idén minden rekordot megdöntött a porig égett területek nagysága a legnépesebb amerikai államban, és még nincs vége a szezonnak.

Repülőket borított fel a szél

Komoly károkat okozott az Európán végigsöpört vihar a horvát főváros melletti Lucko repülőtéren is. A szél két kisrepülőt felborított. Egy harmadik akkor rongálódott meg, amikor a hangár tetejének darabjai rázuhantnak. Az egyik gép tulajdonosa elmondta, hogy a szél annak ellenére is fel tudta emelni a gépét, hogy kötelekkel betontömbökhöz volt erősítve. A repülő úgy megrongálódott, hogy nem éri meg a javítása, így le kell selejtezni. A vihar miatt emberéletben nem esett kár Horvátországban.

Ellentmondásosak a hírek Trump állapotáról

Ellentmondásos információk jelentek meg a koronavírusos Donald Trump állapotáról. Orvosai szerint szépen gyógyul, de egy névtelen forrás, és később az elnök maga is arról beszélt, ezekben a napokban dől el, hogy hatott-e az eddig kapott kezelés. Amerikai sajtóhírek szerint Trump kórházba kerülése előtt csak segítséggel tudott rendesen lélegezni. 

25 embernek nyoma veszett az óriási viharban

Legalább ketten meghaltak, 25-en pedig eltűntek, amikor óriási vihar söpört végig Franciaország délkeleti és Olaszország északi részén. Akkora eső volt, hogy a víz házakat döntött romba, utakat, hidakat tett tönkre és földcsuszamlásokat okozott. Nizza polgármestere szerint emberemlékezet óta nem láttak ilyet a környékükön.

MEGDÖBBENTŐ: Eddig nem látott felvételek a Dzsamál Hasogdzsi ügyében zajlott helyszínelésről

Eddig nem látott felvételeket mutattak be az isztambuli Szaúd-arábiai konzulátus épületében zajlott helyszínelésről Dzsamál Hasogdzsi ügyében. A feltételezések szerint ott végeztek a szaúdi titkosügynökök a szaúdi ellenzéki újságíróval még 2018-ban. A férfi eltűnése után csak jóval később engedték meg a török helyszínelőknek, hogy átvizsgálják a konzulátus területét. A törökök szerint miután megölték, feldarabolhatták Hasogdzsi holttestét. Az újságíró földi maradványai azóta sem kerültek elő.  

Családi vérengzés Párizsban

Családi dráma Franciaországban. Egy nőt és négy gyereket meggyilkoltak egy Párizs északi részén lévő házban. A mentők további öt embert kórházba szállítottak különböző sérülésekkel. A rendőrség megtalálta a mészárláshoz használt kést és kalapácsot is. Az áldozatok valamennyien egy családhoz tartoztak. A hatóságok szerint az egyik, szintén eszméletlen állapotban talált sérült lehetett a támadó.

Kilőtték a NASA új űr-vécéjét

Kilőtték az űrbe a világ legdrágább WC-jét, amely a remények szerint jelentősen kényelmesebbé teszi majd a Nemzetközi Űrállomás asztronautáinak mindennapi életét. A titánból készült különleges toalett 23 millió dollárba, vagyis több mint hétmilliárd forintba került. 

Kísérleti gyógyszerekkel kezeik Trumpot

Kórházba került Donald Trump. Az amerikai elnököt kevesebb, egy nappal azután szállították egy katonai kórházba, hogy kiderült, ő is elkapta a koronavírust. A lépésre, stábja szerint csak elővigyázatosságból volt szükség. Orvosai szerint Trump jól van, de lázzal és fáradékonysággal küzd. Kereskedelmi forgalomban még nem kapható, kísérleti gyógyszerrel kezelik.

Felvételen a megdöbbentő gyerekrablás

Megdöbbentő gyerekrablást rögzített egy térfigyelő kamera Guatemala fővárosában. Motoros rablók fényes nappal, az anyja karjaiból ragadtak el egy csecsemőt az utcán. A rendőrök elől menekülve a kisbabát végül egy vasúti sínpályán, egy tehervagon alatt rejtették el. A csecsemő sértetlenül megúszta a hátborzongató esetet, a rablók ellen hajtóvadászatot indítottak.

Nem tudnak felnőni a vadonban a nyáron talált pumakölykök

Nem tudnak felnőni a vadonban a nyáron talált pumakölykök az Egyesült Államokban.

II. Albert korábbi belga király házasságon kívül született lányának is jár a királyi fenség megszólítás

Új hercegnővel gyarapodott a belga királyi család: a brüsszeli bíróság ugyanis kimondta, hogy II. Albert korábbi belga király házasságon kívül született lányának ugyanúgy jár a királyi fenség megszólítás, mint féltestvéreinek. Az egykori uralkodó korábban tagadta, hogy ő lenne a most 52 éves nő apja, ám egy DNS-vizsgálat mégis ezt bizonyította.

Már több száz halálos áldozata lehet az örmény és azeri csapatok közötti véres harcoknak

Már több száz halálos áldozata lehet az örmény és azeri csapatok közötti véres harcoknak a vitatott hovatartozású Karabah-hegyvidéken. Az örmény kormány orosz, amerikai és francia közvetítéssel már hajlandó lenne tárgyalni a tűzszünetről, Azerbajdzsán és a vele szövetséges Törökország azonban visszautasította a nagyhatalmak beavatkozását.

Szobrot kapott Harry Potter Londonban

Szobrot kapott Harry Potter Londonban. A műalkotás egy kollekció része lett.

Szíriai zsoldosok is beszálltak a harcokba

Szíriában toborzott zsoldosokat dobtak át a törökök a muszlim Azerbajdzsánba, hogy az örmény seregekkel harcoljanak. Az értesülést a BBC-nek egy harcos is megerősítette, de Törökország tagadja. A hét végén kitört kaukázusi harcok egyre súlyosabbak, és mindkét félnek komoly veszteségei vannak.

Ki a felelős a 852 utas haláláért?

Fordulat a 26 évvel ezelőtti tragédia ügyében. Egy nemrég bemutatott dokumentumfilm szerint nem a rossz idő és a hibás tervezés miatt süllyedt el az Estonia nevű komphajó, hanem mert összeütközött egy tengeralattjáróval. Legalábbis erre jutott az esetet korábban vizsgáló észt államügyész, aki szerint Svédország tehet a csaknem ezer halálos áldozattal járó balesetről.

Meteor húzott át az égen az Egyesült Államokban

Meteor húzott át az égen az Egyesült Államokban. Egy autó fedélzeti kamerája is felvette a jelenséget. Pennsylvaniából és Ohióból is több száz bejelentés érkezett a hajnali négy körül megjelent villanásról, amely néhány pillanatig nappali fényességet okozott. Arról nem tudni, hogy a kósza meteor valamely darabja bárhol földet ért, valószínűbb, hogy az egész elégett a légkörben.

Elfajult vita az amerikai elnökjelöltek között

Befognád már, ember?! Ez csak egy volt a sok beszólás közül az amerikai elnökjelöltek kedd esti első tévés vitáján. A republikánus Donald Trump es demokratapárti kihívója, Joe Biden káoszba torkollott ütközetében a két résztevő programja nem derült ki. Ehelyett egymást szapulták, a moderátor pedig képtelen volt normális mederbe terelni minden idők legdurvább elnökjelölti vitáját.

Elfogták a szökött rabot

Elfogták azt a rabot, aki a tárgyalásáról szaladt el az Egyesült Államokban. A szökéséről biztonsági kamerák is készítettek felvételeket. Az üldözés közben egy rendőr megsérült, miután rá akart ugrani a menekülőre, de elvétette a mozdulatot.

LÁTNOD KELL: így mentették ki a tengerből a zavarodott asszonyt

A halászok mentettek ki egy asszonyt a tengerből Kolumbiában. A partoktól három kilométerre vették észre a nőt, aki később azt állította, ő maga indult a víznek, hogy ússzon egyet. Ezt nem sokan hiszik el neki, így most pszichiátrián kezelik.

Nyolc percig lehet a levegőben maradni a repülő öltözékkel

A hegyimentők is tesztelik azt a repülő öltözéket, amelyet egy kis cég fejlesztett ki Angliában. A Jet Suit ugyanis nagyon jól jönne arra is, hogy a mentősök hamar odaérjenek a bajbajutottakhoz. A ruha nem olcsó, vagy 140 millió forintba kerül, és csak 8 percig lehet vele a levegőben maradni.

Egymillió halálos áldozata van a koronavírus-járványnak

Már 1 millió halálos áldozata van világszerte a koronavírus járványnak. A mérföldkőhöz kilenc hónappal azután érkezett el a világ, hogy Kína először elismerte, hogy ismeretlen eredetű tüdőgyulladásos megbetegedések vannak Vuhan városában. Azóta már csaknem 33 és fél millióan fertőződtek meg az amerikai Johns Hopkins egyetem adatai szerint. Az Egészségügyi Világszervezet szerint ugyanakkor a fertőzöttek, és az elhunytak száma is magasabb lehet.

Donald Trump legfontosabb üzletei veszteségesek

Donald Trump mindenáron el akarta titkolni az adóbevallásait, de a New York Times most megszerezte.

Több ezer bárányt és száz tehenet zárt el a külvilágtól a hirtelen jött havazás

Több ezer bárányt és száz tehenet zárt el a külvilágtól a hirtelen jött havazás a francia Alpokban.

Már civil áldozatai is vannak az örmény és az azeri hadsereg között kirobbant harcoknak

Már civil áldozatai is vannak az örmény és az azeri hadsereg között vasárnap kirobbant harcoknak a Karabah-hegyvidéken. A szembenálló felek drónokkal és nehézfegyverzettel támadják egymás állásait, az emberveszteség mindkét oldalon jelentős. A két ország már több fegyveres konfliktust is vívott egymás ellen a vitatott hovatartozású területért.

Agyevő amőbát találtak egy texasi város vízellátó rendszerében

Agyevő amőba miatt katasztrófa-övezetté nyilvánítottak egy megyét az amerikai Texas államban. Kiderült ugyanis, hogy az egysejtű jelen van a vízellátó rendszerben. A hatóságok azután kezdtek el vizsgálódni, hogy az amőba okozta agyvelőgyulladásban szeptember elején meghalt egy 6 éves kisfiú.

Megtalálhatták a régóta keresett kazár fővárost

Orosz régészek szerint megtalálhatták a hajdani kazár birodalom régóta keresett fővárosát a Kaszpi-tenger partján. Az egykori sztyeppei birodalom a honfoglalás előtti magyar történelemben is fontos szerepet játszott, ezért a felfedezés őstörténetünk szempontjából is érdekes lehet.

 Playback-kel próbálta álcázni hiányos angoltudását egy spanyol politikus

Kiderült, hogy egy angol nyelvű élő bejelentkezésében egy szinkrontolmács beszélt helyette, amire ő maszkot húzva igyekezett hitelesen "rátátogni". Végül nyilvános kellett bocsánatot kérnie.

Kisebb sérülésekkel túlélte a repülőszerencsétlenséget

Minden nagyon gyorsan történt - ezt az ukrajnai légiszerencsétlenség egyetlen túlélője mondta. Szinte hihetetlen, de a 20 éves fiatalember nem szenvedett komoly sérüléseket, amikor szombaton lezuhant a gépük az ország keleti részén. A tragédiának 26 halottja van.

Légiszerencsétlenség Ukrajnában

Lezuhant egy katonai repülő Ukrajna keleti részén. Az AN-26-os kényszerleszállást akart végrehajtani, amikor a földbe csapódott. A fedélzeten lévő 27 ember közül csak egy élte túl a tragédiát. Egyelőre nem tudni, mitől zuhant le a gép.

Megtette az első lépéseket egy óriásrobot Jokohamában

A 25 tonnás szerkezetet az 1970-es években megalkotott és azóta is nagy sikerü Gundam anime sorozat ihlette.

Alighanem ez minden idők legbotrányosabb online bejelentkezése

Egy argentin parlamenti képviselőnek alighanem sikerült minden idők legbotrányosabb online bejelentkezését összehoznia: úgy követte ugyanis a Tisztelt Ház videókonferenciás ülését, hogy közben az ölében ülő barátnője fedetlen keblét csókolgatta. Bár azzal védekezett, hogy azt hitte, kikapcsolta kameráját, a malőr az állásába került.

Elmarad a riói karnevál, amire az elmúlt száz évben még egyszer sem volt példa

A koronavírus-járvány miatt elmarad a riói karnevál, amire az elmúlt száz évben még egyszer sem volt példa.

Nem mindenki szabadulhat két negatív koronavírus teszt után

Aki külföldről jön haza, csak az szabadulhat két negatív koronavírus teszt után. Aki viszont kontaktszemélyként kerül karanténba, az nem, 10 napig otthon kell maradnia.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való