KERESÉS search-close

kampány

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "kampány"

Ismerkedj meg hazánk hétköznapi hőseivel!

Bár nap mint nap óriási erőfeszítéssel teszik szebbé a világot, valamiért mégsem kerülnek reflektorfénybe. Dr. Zupkó Gábor, az Európa Bizottság képviseletvezetője részletesen mesélt a nézőknek a kutatók, a civil szervezetek és az önkéntesek kampányairól.

Újabb kampányt indít a kormány

Újabb úgynevezett tájékoztatási kampányt indít a kormány arról, hogy szerintük mire készül Brüsszel. A hétfőn bemutatott plakáton migránsvízum és betelepítési kvóta bevezetéséről és a határvédelmi jogok gyengítéséről írnak. Az Európai Bizottság azonnal reagált, szerintük az újabb kampány nevetséges összeesküvés-elmélet.

8 ezer táska gyűlt össze a nélkülöző nőknek

8 ezer telepakolt táska gyűlt össze a "nemluxustáska" kampányban. Az ötletgazdák olyan nélkülöző nőknek gyűjtöttek, akiknek luxus a mindennapi tisztálkodási szerek beszerzése. Az adományok egy részét ma osztották ki a rászorulók között, a többit szeretetszolgálatokban, anyaotthonokban elő nőknek adják.

Kilenc párt kampányát vizsgálják

Szabálytalanul használta fel az állami kampánytámogatást a Kétfarkú Kutyapárt - ezt írta jelentéstervezetében az Állami Számvevőszék. A párt saját honlapján hozta nyilvánosságra a dokumentumot. Elismerik, két nappal kicsúsztak a határidőből.

Gulyás Gergely: semmiféle tanácsot nem adott George Birnbaum

Sem a kormánynak, sem a Fidesznek nem adott semmiféle tanácsot George Birnbaum, így reagált a Miniszterelnökséget vezető miniszter a külföldi politikai tanácsadó nemrég adott interjújára. Birnbaum arról beszélt egy svájci lapnak, hogy az azóta elhunyt Arthur Finkelsteinnel közösen ők találták ki a Soros György elleni kampányt, amit a legsikeresebb politikai terméküknek nevezett.

 

EP választási kampányára gyűjt a Fidesz

Hamarosan újabb levelet kapnak Orbán Viktortól azok, akik korábban felhatalmazták arra, hogy írhat nekik. Ezúttal csekk is lesz a borítékban.

Olvashatatlan adatokat kaptak a kormány kampányköltéseiről

Olvashatatlan adatokat adott ki a kormány egy közérdekű adatigénylés után az Átlátszó portálnak, pedig még pénzt is kértek a dokumentumokért. A lap újságírója a kormány kampányköltéseiről szeretett volna többet megtudni. Ahogy fogalmazott, szemetet kapott a pénzért. Miután a kormányt megkerestük az ügyben, azt közölték, szenelési hiba történt és ingyen odaadják papíralapon az adatokat.

Idén is több millió forintot gyűjtött össze a rászorulóknak a Playboy HERO kampány

Van, aki állatokat ment, van, aki beteg gyerekeken segít és van, aki a bántalmazás ellen lép fel. A Playboy HERO jótékonysági kampány évente több millió forintot gyűjt össze a résztvevő szervezetek részére, ahol üzletemberek magyar hírességekkel együtt egy-egy fontos problémára hívják fel a figyelmet és segítenek a rászorulókon.

VV Roli Ginu mellett kampányol

Roli szerint a játék nem lesz könnyebb hétről hétre, hiszen lassacskán mindenki kimutatja a foga fehérjét. A fiú épp ezért felhívta a figyelmet: „nagyon nagy csavar lenne, ha Csokit kint hagynátok”.

Wolf Kati:

Az Ökumenikus Segélyszervezet évente családok tízezreinek nyújt kézzelfogható segítséget. November 17-én magyar hírességek fogtak össze azzal a céllal, hogy egy délelőtt alatt elkészítsenek 1353 db mézeskalács szívet.

Nem kapnak Erzsébet-utalványt karácsonyra a nyugdíjasok

Gulyás Gergely megerősítette, hogy idén nem kapnak tíz ezer forintos Erzsébet-utalványt karácsonyra a nyugdíjasok. Emlékeztetett rá, hogy idén húsvétkor már kaptak támogatást az idősek. Szerinte az idei kifizetés időpontjának nincs köze ahhoz, hogy éppen a tavaszi választások előtt kapták meg az utalványokat, és ha lesz rá pénz, akkor jövőre is adnak majd. Az MSZP szerint egyértelmű, hogy kampánycélokra használták a támogatást.

Dohányzás ellenes kampány kamaszoknak

Minden negyedik 13 és 15 év közötti kamasz rendszeresen vagy alkalmanként dohányzik Magyarországon. Ez derül ki egy 2016-os felmérésből. A Nemzeti Népegészségügyi Központ most óvodákban és iskolákban indított dohányzás ellenes kampányt. Élethű, sokkoló bábukat kaphatnak az intézmények, melyeken a dohányzás okozta betegségeket mutatják be.

Kampányt indít a futás közben megtámadott áldozatokért Makai Viktória

Az egész országot megdöbbentette a hír, hogy a hétszeres magyar bajnok ultrafutónőt Makai Viktóriát edzés közben valaki megtámadta és meg akarta erőszakolni. A sportolónőt férje az utolsó pillanatban megmentette. Viktória most kampányt indított azokkal a fotókkal, amelyek a támadás után készültek.

Janklovics Péter biztosra ment a nősüléssel

„Anyádat hívd, ne a 112-t!” Ezt a címet adta a rendőrség egy nagyon fontos kampánynak, amit Janklovics Péterrel népszerűsítenek. A humorista a témával összefüggésben a döntéshozás fontosságáról is beszélt.

NE HÍVD FELESLEGESEN! - ledöbbensz, ha meghallgatod

Fals hívásokat és egy figyelemfelhívó videót tett közzé a rendőrség - ezzel kampányolnak a katasztrófavédőkkel és a mentősökkel együtt az ésszerűtlen hívások ellen, amik a 112 központi segélyhívóra érkeznek.

FALS HÍVÁSOK: Ezt nem hiszed el!


szerző:
2018.09.14. 13:42
FALS HÍVÁSOK: Ezt nem hiszed el!

Fals hívásokat tett közzé a rendőrség - ezzel kampányolnak a katasztrófavédőkkel és a mentősökkel együtt az ésszerűtlen hívások ellen, amik a 112 központi segélyhívóra érkeznek. (Forrás: police.hu)

BOJLER-ÚJRAÉLESZTÉS: Figyelemfelkeltő rendőr-videó

Bár csak eljátsszák, azért elég megdöbbentőre sikeredett a rendőrség új kampányvideója, amiben újraélesztenek egy bojlert. Igaz, legalább ennyire megdöbbentő, hogy egyesek mivel képesek felhívni a 112-es központi segélyhívót... (Forrás: police.hu)

„Demokratikus, de nem egyenlő”

Demokratikus volt az április magyar választás, de nem volt egyenlő a pártok közötti verseny - derül ki az EBESZ-nek a választásokról készült részletes jelentéséből. A nemzetközi szervezet szerint elfogult a média, átláthatatlan a kampányfinanszírozás, a megfélemlítő, idegenellenes kormányzati tájékoztató kampányok összemosódtak a Fidesz üzeneteivel, és végeredményben a választók nem dönthettek a teljes tájékozottság birtokában.

A 3 pártvezetőnek kell fizetnie

Az Összefogás párt elnöke és két alelnök a saját vagyonával felel a kampányra felvett állami támogatásért. Ezt a Magyar Államkincstár válaszolta Híradónk kérdésére. A párt elnökét, Szepessy Zsoltot nem tudtuk elérni, áprilisban még azt mondta, jogkövetők lesznek, de eddig még nem fizették vissza a 306 milliós támogatást.

„Az első felcsúti hajléktalan”

Felcsútra is költözött Mészáros László János, a Kétfarkú Kutyapárt polgármester jelöltje, hogy könnyebben legyőzhesse a Fidesz polgármester-jelöltjét Mészáros László Istvánt. A két Mészáros négy nap múlva mérkőzik meg Felcsút polgármesteri székéért, miután áprilisban Mészáros Lőrinc lemondott a tisztségről, és alpolgármesterét ajánlotta a felcsútiak figyelmébe. A fideszes jelölt azt kéri, hogy szavazzanak a folytatásra. A Felcsúton készült videót itt nézhetik meg.

Milliókat kérnek az adatokért

5 millió 300 ezer forint. Ennyi pénzt kér a Magyar Államkincstár azért, hogy megmondja, pontosan mire költötték el az áprilisi kampányra felvett, összesen 2 és fél milliárd forint közpénzt a kispártok.

Charlize Theron és Elton John a megkülönböztetések ellen kampányolt

Charlize Theron és Elton John Amszterdamban kampányolt a megkülönböztetések ellen. Hírnevükkel a tabukat szeretnék ledönteni. 

Felelősségteljes fesztiválozás!

A hazai fesztiválok szervezői összefogtak és egy különleges kampányt indítottak, hogy a fesztiválozás a szórakozás mellett biztonságos hely maradhasson. Hevesi Kriszta, Metzker Viki és a fesztiváligazgató Fülöp Zoltán avattak be minket a kampány részleteibe.

Kampány a fertőzések ellen

Mossanak kezet - erről szól a kormány újabb plakátkampánya. Így akarják elejét venni a kórházi fertőzéseknek. A Társaság a Szabadságjogokért betegjogi képviselője szerint nem csak a kézmosásra kell felszólítani, a feltételeket is meg kell teremteni.

Mérai Kata megmutatta vőlegényét!

A Barátok közt színésznője féltve óvja magánéletét, most azonban megtörte a csendet, és közös fotót osztott meg kedvesével…

Soros: Orbán hamisan vádolt

Benyújtotta a kormány a Stop Soros törvényjavaslat végleges verzióját. Soros György is megszólalt: azt mondta, ő a menekültek önkéntes elhelyezésében hisz, és Orbán Viktor hamisan építette ennek ellenkezőjére a teljes kampányát.

Sztárok fogtak össze a netes zaklatás ellen!

A #nemvagyegyedül kampány keretein belül a UNICEF sztárokkal fogott össze, hogy együtt vegyék fel a harcot a netes bántalmazás, azaz online bullying ellen!

Sztárok az ittas vezetés ellen!

Naponta 3500, évente 1 millió 250 ezer ember hal meg közúti balesetekben a világon. A rendőrség szerint Magyarországon évente 1500 ittas baleset történik. Ha valaki balesetet okoz ittasan és abban sérülés történik akár három év börtönbüntetést is kaphat. Ez akár 8 vagy 10 évre is növelhető, ha egy vagy több ember meghal a baleset következtében – egy évvel ezelőtt számolt be erről a Fókusz.

Budapest-kampány 1,3 milliárdból

Európa fűszere! Ez a szlogenje annak az egyperces kampányfilmnek, amely mostantól Budapestet reklámozza világszerte. A Magyar Turisztikai Ügynökség klipje 235 millió forintba került és a magyar főváros jellegzetes helyszíneit mutatja be. A videót a CNN hírtelevízió játssza le a legtöbbször, a kampány június végéig tart és összesen 1,3 milliárdot költöttek rá.

 

Művészfilmmel a rák ellen

Nehéz felismerni és nehéz gyógyítani is. A petefészekrák minden évben 1200 nőnél alakul ki Magyarországon, többségüknél már későn, előrehaladott állapotban fedezik fel a betegséget. Ezért minden évben 700 nő bele is hal.

Készül az első #metoo film


szerző:
2018.04.12. 07:40
Készül az első #metoo film

Puszild meg! - ezzel a mondattal kezdődött Magyarországon a #metoo botrány. Mára viszont már egy könyv és hamarosan egy film is foglalkozik ezzel a kérdéskörrel. A témával kapcsolatban Kovács Bálint, újságíró és Nagy Zoltán, rendező volt Anna és Gergő vendége.

Szájer: „Média-ellenszél volt”

Nagyon keményen meg kellett dolgozni minden egyes szavazatért – így számolt be frakciótársainak és az Európai Néppárt elnökének a magyar országgyűlési választás eredményéről Szájer József. A Fidesz Európai Parlamenti képviselője szerint elsöprő médiaerővel szemben kellett kampányolnia a Fidesznek.

Orbán bízik a győzelemben

Bízik a győzelemben Orbán Viktor, de aggódik a saját szavazóinak elkényelmesedése miatt. Erről a Magyar Időknek nyilatkozott. A miniszterelnök az utolsó napon is kivette a részét a kampányból, egy fideszes telefonközpontból segített mozgósítani. Azt mondta: azért a bevándorlás a kormánypártok szinte egyetlen témája a kampányban, mert szerinte ez a legfontosabb kérdés.

 

Az utolsó napon is kampányoltak a pártok

Cegléden új kiegyezéscsomagot hirdetett a Jobbik, az MSZP-Párbeszédé pedig a 100 napos intézkedéscsomag legfontosabb pontjait sorolta. A kormánypártok jelöltjei ma már nem tartottak fórumokat, de a kampányhajrában így is részt vettek: volt, aki egy csokor virággal, volt, aki felesége kalácsával.

Fidesz: illegális külföldi befolyásolás

A Fidesz szerint törvénytelenül, külföldről próbálja befolyásolni a választások végeredményét az úgynevezett Soros-hálózat. A Fidesz frakció-szóvivője egy videó- nyilatkozatban arról beszélt, hogy a Soros-hálózat legnagyobb és legerősebb internetes hálózatát az Avaaz-t használják fel a Fidesz ellen.

MATEMATIKA: Jól megszámolták, hány nap van a választásokig

Orbán Viktor április 3-án töltötte fel hivatalos Facebook oldalára a vajszlói kampány videóját. A miniszterelnökkel együtt számolják a választásokig hátralévő időt.

Orbán: „Budapest veszélyben”

Magyarországon a migráció elsősorban a budapestieket fenyegeti, a déli határkerítés épp emiatt a fővárost védi leginkább - erről beszélt Orbán Viktor a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika Campusának átadóján.

Mi lesz az időközben visszalépett jelöltekkel?

Mi lesz azokkal a jelöltekkel, akiknek a neve már rajta van a szavazólapon, de időközben visszaléptek?

Médiaelemzés készült a kampányidőszak eddigi Híradós megjelenéseiről

A Mérték Médiaelemző Műhely az RTL Magyarország felkérésére a kampányidőszak kezdetétől elemzi az RTL Híradó adásait, emellett – összehasonlításképpen – két másik országos csatorna: a TV2 és a közszolgálati Duna TV esti hírműsorait.

Kampány - 2018


szerző:
2018.04.04. 00:45
Kampány - 2018

5 nap múlva választ az ország. Imitt-amott a kormánytól és az ellenzéktől is azt hallani, hogy sorsdöntő választásokról lenne szó. Nem kevés szakértő és elemző versenyez azért, hogy megtalálja a leginkább negatív jelzőket a kampányra.

„Az embereket szólítjuk meg”

Nem az újságírókat, hanem az embereket szeretnék megszólítani a kampányban - ezzel indokolta az RTL Híradó kérdésére Rogán Antal miniszter, miért nem nyilvános Orbán Viktor kampánykörútja.

 

Karácsony: Elég a hazugságokból!

Megelégelte a Fidesz hazugságait, ezért pereket indít - ezt mondta Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje. Szerinte az utóbbi hetekben a kormánypárt olyan valótlanságokat terjeszt pártszövetségéről, mint például hogy lebontanák a kerítést, vagy bevándorlókat telepítenének laktanyákba.

Menekültnek hitték, mert kendő volt a fején

Elképesztő, milyen szintre jutott a gyűlölködés - ezt mondta a Nyugat.hu-nak az a lány, akit menekültnek néztek és rendőrt hívtak rá Csongrádon. Egy sál téveszthetett meg valakit, amit csak azért tett a fejére, hogy a haját védje az esőtől.

Még látható az a videó, ami miatt megbírságolták Orbánt

Ma délután még mindig elérhető volt Orbán Viktor Facebook-oldalán az a videó, amely miatt 345 ezer forintra bírságolta a miniszterelnököt a Nemzeti Választási Bizottság. Szerintük ugyanis törvénysértő volt, hogy a kormányfő egy óvodában kampányolt. Bírságot kapott a józsefvárosi önkormányzati újság is.

 

Egy fotóval bizonyítanák a vádat

Tisztáznia kell Vona Gábornak, milyen kapcsolat fűzi a II. János Pál pápa elleni merénylet egyik résztvevőjéhez. Erről külön sajtótájékoztatót tartott a kormánypárt egy fényképre alapozva, amin Vona egy török férfit készül megölelni. A Jobbik nevetségesnek tartja a Fidesz állítását.

Japán akkumulátorgyár alapkövét helyezték el Miskolcon

Az üzem 2019 őszétől termel majd. A japán cégnek ez az első európai befektetése. A gyár egyebek mellett elektromos autók számára állít elő akkumulátorokat. Szíjjártó Péter külügyminiszter a ceremónián azt mondta, a világ autóipara forradalmi átalakuláson megy keresztül, és ebben Magyarországnak fontos szerepe van. Miskolc pedig megerősíti a szerepét ebben a folyamatban.

Hamis propaganda kering az interneten

Elöntötték a közösségi oldalakat az állítólagos terrorról, utcai verekedésekről szóló videók - a kéretlenül is megjelenő felvételeken legtöbbször afrikai, közel-keleti férfiak láthatóak, a felirat pedig szinte mindegyiknél a bevándorlás veszélyeivel riogat. Egy részükről kiderült, valójában nem is ott és nem is akkor készültek, mint ahogy feltöltőik állítják. A Momentum szóvivője szerint ezek nem csak gyűlöletkeltőek, hanem propagandacélúak, melyek megtévesztik az embereket. Lázár János viszont úgy látja, ezekkel a videókkal semmi gond: mindenki saját tapasztalatai alapján dönt, nem a hírek alapján.

Plakátok az ENSZ csomagja ellen

Folytatódik a kormány kampánya a migráció ellen. Az üzenet egyszerű, a kormány szerint a bevándorlás súlyos kockázatokat jelent, ezért meg kell állítani. A hirdetések április 15-éig futnak majd. Ellenzéki pártok szerint a plakátok félelem- és gyűlöletkeltők, ráadásul közpénzből a Fidesz kampánycéljait szolgálják. Az LMP tiltott pártfinanszírozás gyanúja miatt panaszt tesz a választási bizottságnál.

Megszégyenítő módon hallgattatták el a polgármestert

Hogy tud lefeküdni egy olyan nő mellé, aki fideszes? – valami ilyesmit kérdezett Pócs János fideszes képviselő egy kampánygyűlésén politikai ellenfelétől, Eszes Béla polgármestertől. A családi viszonyok felemlegetése csak egyike volt azoknak a beszólásoknak, amiket a polgármester kapott, de mindez nyilván – ahogy mondani szokták – a kampány hevének köszönhető, ugye.

Választás 2018: egy szavazat is számíthat!

Az RTL Klub évek óta készít rövid buzdító videókat, hogy minél többen érezzék a súlyát annak, hogy a szavazatuk igenis számít. És, amikor erre lehetőségünk adódik, fel kell állni, és le kell adni azt az egy voksot arra, akire a legjobbnak gondoljuk.

 

Óvodásokkal parolázott Orbán

Óvodásokkal fogott kezet Orbán Viktor miniszterelnök a Komárom-Esztergom megyei Dadon. Az Együtt szerint a gyerekeknél kampányolás fideszes szokás, Orbán Viktor pedig törvényt sértett. A vezető óvónő azt mondta az Indexnek, ez nem kampány, az egész csak véletlen volt, a miniszterelnök eredetileg a szomszédba érkezett.

 

Kulka János is szavazásra buzdít

Kulka János színművész is csatlakozott az RTL Magyarország Persze hogy szavazok! elnevezésű kampányához.

NVB: A plakát politikai vélemény

Nem jogsértő kampányban hazudni, így értelmezi a Nemzeti Választási Bizottság pénteki határozatát a Társaság a Szabadságjogokért jogvédő szervezet. A TASZ azért fordult a választási bizottsághoz, mert egy ügyfelük szerint jogsértő a Fidesz, Együtt bontanák le a határzárat feliratú plakátja.

Több száz fórumot tart a Fidesz-KDNP

A Fidesz kommunikációs igazgatója bejelentette, elkezdik a kampányuk második szakaszát. A választók új plakátokkal is találkozhatnak majd, melyeken Orbán Viktor szerepel. A miniszterelnök szerint továbbra is az a tét, hogy megvédjék az országot a migránsoktól. A LMP-nél azt mondják, éppen a Fidesz kormány az, amely a letelepedési kötvényekkel ezrével engedett be bevándorlókat az országba.

Németh: sokat dolgozom, ez az ok

Továbbra is Németh Szilárdnak kampányol a csepeli önkormányzati újság - ezt állítja az Együtt és újra bírósághoz fordul. Bár a lapot már az előző száma miatt eltiltotta ettől a Kúria, a mostani újságban is több oldalon át mutatják be a Fidesz képviselő-jelöltjének tevékenységét.

 

Pajkaszegen mégsem annyira jó élni?

Erika egy kampányvideót készített a falu lakóival, hogy Pajkaszegre csábítsa az embereket, azonban nem éppen olyan válaszokat kapott, amire számított...

A teljes adásért kattints IDE!

Elmúlt 8 év: mit nyertünk, mit vesztettünk?

Választások idején az ember elgondolkozik: mit hoztak az elmúlt évek? Esetünkben az elmúlt 8 év. Mit nyertünk, mit vesztettünk? Ki nyert, ki vesztett? Ha azt nézzük, mennyi új és ezek között mennyi sokmilliós autót látni, a nyertesekre gondolunk. Ha tudjuk, hogy a rokkantnyugdíjasok milyen katasztrofális helyzetbe jutottak, a vesztesekre.

Minden pap maga dönti el, hogy kampányol-e

Minden plébános saját maga döntheti el: kampányol-e egy párt mellett a templomban – ezt mondta az RTL Híradónak a Katolikus Püspöki Konferencia titkára. Mohos Gábor szerint ugyanis az egyház csak annyit ír elő, hogy a papok nem viselhetnek hivatalos politikai tisztséget.

 

Kelemen Anna kacérkodása a politikával

Hogy kerül Kelemen Anna a Házon kívülbe? Merthogy egy olyan celebről van szó, akiről leginkább a külseje, a botrányai vagy a pornó juthat eszünkbe. Kelemen Anna nemrég jelentette be, hogy indulna képviselőjelöltnek, mert a politika orális műfaj, és abban szerinte ő a legjobb.

Ki, kit és hogyan támogat?

A legesélyesebb ellenzéki jelöltre szavazzon, aki kormányváltást akar. Ezt hangoztatják napok óta a vezető ellenzéki politikusok. De hogy honnan tudják majd a szavazók, hogy ki a legesélyesebb, arról egyelőre nem beszélnek. Közben a frissen megválasztott hódmezővásárhelyi polgármester azt mondja, csak az MSZP-től a Jobbikig tartó összefogással lehetne leváltani a Fidesz-kormányt. Azt, hogy egyetlen ellenzéki jelölttel kell majd áprilisban a kormánypárti jelöltnek megküzdenie, pénteki rádióinterjújában Orbán Viktor sem zárta ki.

Választás 2018: Bérek, foglalkoztatás – mit terveznek a pártok?

A hatalom részeseként milyen lenne a Jobbik, a DK és a Momentum bér- és foglalkoztatáspolitikája? Terveznek-e nagyarányú béremelést, és ha igen, miből? Mit kezdenének a közmunka-programmal? A szakképzéssel és a felnőttképzéssel? Hogyan lehetnénk összeszerelő üzemből a digitális ipar képviselői? A választási vitasorozat résztvevői: Orosz Anna, Momentum, Gyöngyösi Márton, Jobbik és Székely Sándor a Demokratikus Koalíció képviselője.

Nyilvánosak a pártlisták

Várhatóan távozik az országgyűlésből Répássy Róbert és Budai Gyula, ugyanis a Fidesz országos listájának hátsó harmadában kaptak csak helyet. Halász Jánosnak vagy Hende Csabának sincs biztos befutó helye, nekik különösen szurkolniuk kell a jó választási szereplésért. A Jobbik is bemutatta az országos listáját.

400 kilométert utazik, hogy szavazhasson

Szállást foglal, repülőjegyet vesz, és április 8-án elutazik egy másik kontinensre, hogy szavazhasson. A Mércének mesélte el először egy Máltán élő fiatalember, hogy mindenképp élni szeretne a választójogával, de ehhez Tunéziába kell utaznia, mert ő nem szavazhat levélben.

 

Fokozódik a kampányhangulat

A kispesti önkormányzat betiltotta azokat a plakátokat, amik szerintük gyűlöletkeltők. Az MSZP-s polgármester szerint a kormányhirdetések ilyenek, ezért ha nem szedik le azokat, elbontják a plakáthelyeket. A miniszterelnöki kabinetiroda államtitkára szerint nem lehet a tartalmuk miatt korlátozni a plakátokat.

 

Több esély nyílt a kormányváltásra?

A hódmezővásárhelyi polgármester-választáson egy ellenzéki jelölt legyőzte a fideszes alpolgármestert vasárnap. Ennek nyomán a Fidesz mozgósít, közben az ellenzéki oldalon nem kevesen azt hiszik, nőttek az esélyek az áprilisi választásokra. Van-e újratervezés vasárnap óta?

 

Rezsicsökkentéssel kampányolnak

A rezsicsökkentés lett a kampány egyik fő témája. Négy éve még a Fidesz beszélt erről, most több ellenzéki párt ígéri, kormányváltás esetén olcsóbbá teszi a rezsit.

Ingyen energiát ígér a DK a rászorulóknak

Mindenkinek ingyen adná a létfenntartáshoz szükséges minimális mennyiségű vizet, gáz és áramot illetve tűzifát a Demokratikus Koalíció. A választási ígéretről Gyurcsány Ferenc pártelnök beszélt. Szerinte mindez semmibe sem kerülne az államnak, mert az átlagosnál többet fogyasztók sávosan többet fizetnének az általuk elhasznált energiáért, és ez kiegyenlítené az ingyen energia árát. A Fidesz szerint Gyurcsány háromszorosára emelte a gáz árát, és eltörölné a rezsicsökkentést.

Lista készült Márki-Zay támogatóiról

Szórólapon listázták az ellenzéki polgármester-jelölt támogatóit Hódmezővásárhelyen. Egy rejtélyes kiadó állítja, hogy Márki-Zay Péter támogatói lebontanák a kerítést és illegális bevándorlókat engednének az országba. Az egyik listázott nyugdíjas azt mondta, felháborító, ami történik. Márki-Zay Péter szerint karaktergyilkosságról van szó, a kormánypárti képviselőjelölt szerint szomorú, hogy idáig fajult a kampány.

95 százalékos kedvezményt ad a listaárból Garancsi István cége

Az ügyben az Együtt az Állami Számvevőszékhez fordul tiltott pártfinanszírozás miatt. Az ESMA szerint törvényesen járnak el és bármely párt bérelhet tőlük. Új megrendeléseket viszont már nem fogadnak be. Azt a Fidesz nem árulta el, hogy mennyit bérel az országszerte meglévő százezer helyből. Az ellenzéki pártok valamivel több mint 5 ezret.

„Emberközeli kampány”

Orbán Viktor újabb videóban kampányol személyesen a Fidesz helyi jelöltje mellett. A miniszterelnök Eger után Dunaújvárosba ment el. Csütörtök délelőtt útnak indult Vona Gábor is. Az elemző szerint a politikusoknak egyre fontosabb, hogy elhitessék, ők a kisembereket képviselik. A közösségi oldalakon pedig gyorsan terjednek a hasonló kampányvideók.

Gyurcsány és Szél is beszélt


szerző:
2018.02.17. 18:35
Gyurcsány és Szél is beszélt

Az ellenzéki pártok egy része nem is vesztegette az időt: a DK és az LMP rögtön a kampány első napján országértékelő és kampánynyitó rendezvényeket tartott. A Fidesz viszont nem rendez külön kampánynyitót, Orbán Viktor vasárnap tartja évértékelő beszédét.

 

Hivatalosan elkezdődött az áprilisi választás kampánya

A következő 50 napban a pártok nagygyűléseket tarthatnak, plakátolhatnak és elkölthetik a közpénzből kapott kampánytámogatást. A jelöltek pedig hétfőtől két héten át gyűjthetik a jelöltállításhoz szükséges aláírásokat. A Nemzeti Választási Iroda szerint ők már készen állnak a választásokra.

 

Gyerekekkel kampányolnának


szerző:
2018.02.17. 18:30
Gyerekekkel kampányolnának

Hozzájáruló nyilatkozatban kérte a szülőket az újbudai önkormányzat, hogy azokat a fotókat, amelyek a fenntartása alá tartozó óvodákban és iskolákban készülnek, az országgyűlési és önkormányzati képviselők is felhasználhassák.

 

Mikor kell a sürgősségire menni?

Hazudik az az orvos, aki azt mondja, sohasem kellett még bocsánatot kérnie egy betegtől vagy hozzátartozótól a kommunikációja miatt. Ezt mondta az RTL Híradónak a Magyar Sürgősségi Orvostani Társaság felügyeleti bizottságának elnöke. A szervezet most kampányt indít, amelyben a betegeknek elmagyarázzák, hogyan működik a sürgősségi ellátás, az orvosoknak pedig azt, hogyan kell beszélni a betegekkel.

A mostani kampányban sem vesz részt miniszterelnök-jelölti vitán Orbán Viktor

Pedig egy nap leforgása alatt a Független Diákparlament és a Válasszunk 2018 csoport is vitafelhívást tett közzé. Az MSZP-Párbeszéd, a Jobbik és az LMP jelöltjei jelezték, hogy ott lesznek, egyedül Orbán Viktor marad távol. A kormányfő 2006 óta nem vett részt miniszterelnök-jelölti vitán. De nem csak Orbán Viktor, a többi kormánypárti politikus is kerüli a nyilvános vitákat.

Drágább a rezsicsökkentett gáz?

Hetvenezer forinttal fizetett többet egy átlagos magyar család a földgázért - állítják a szocialisták. Az MSZP pert indított, hogy megtudja, mennyiért veszi a gázt a magyar állam. Nyertek és kiderült: 2013 óta jóval alacsonyabb áron szerzi be a gázt az állami földgázkereskedő, mint amennyiért az állami rezsicég a fogyasztóknak adja. A Fidesz frakcióvezetője viszont azt mondja: a szocialisták annak idején háromszorosára emelték a gáz árát, és most csak kampány miatt vették elő az ügyet.

VÁLASZTÁS'18: határon túli magyarok

A politika lényegéhez tartozik az ellentétes vélemények érdemi, kulturált vitája, ám ilyesmi Magyarországon lényegében nincs. Pedig választások előtt még nagyobb szükség van vitákra. Ezért a Magyarul Baló műsora választási vitasorozatot kezd. A kormánypártok részvételére nem számíthatunk, hiába hívtuk őket is. Így minden műsorban 3 ellenzéki párt politikusai vitáznak egy-egy témáról. Az első téma: a határon túli magyarok. A résztvevők: Szávay István Jobbik, Mesterházy Attila MSZP és Molnár Csaba DK. 

Szórólapozással folytatja a Fidesz

Amit a kormány elkezdett, a Fidesz folytatja. Hidvéghi Balázs, a párt kommunikációs igazgatója szombaton bejelentette, hogy az óriásplakátok és a telefonhívások mellett szórólapozásba kezdenek. Minden háztartásba eljuttatják üzenetüket, mely szerint Soros György és ellenzéki pártok vezetői lebontanák a határ zárat.

A gyermekes családok kilakoltatása ellen kampányolnak

A gyermekes családok kilakoltatása ellen kezdett kampányba a Város Mindenkié Csoport. Törvénymódosítást szeretnének, hogy az önkormányzatoknak kilakoltatáskor kötelező legyen elhelyeznie a gyerekes családokat.

Rubint Réka és Rella #mintegylány üzenetei

A Reggeliben a következő egy hónapban fel fog épülni egy fal. Minden hölgy vendéget, aki már kapott olyan mondatot az életben, hogy úgysem tud megcsinálni valamit, mert nő, arra kérnek a műsorvezetők, hogy a dobozokra írják fel a sérelmeiket. Ezekből fog végül felépülni egy olyan magas fal, amit a Reggeliben, közös erővel rombolnak majd le. Pontosan úgy, ahogyan a nőket ért negatív előítéleteket. Szandi, Réka és Rella is hozzáadott egy-egy építőelemet a falhoz.

Woody Allen újra pellengéren a metoo miatt

Woody Allen újra fellobbant zaklatási botránya miatt színésznők tucatjai tagadták meg a közös munkát a rendezővel, Diane Keaton továbbra is elképzelhetetlennek tartja a barátja ellen felhozott vádakat. Allen nevelt lánya, Dylan Farrow állítja: a 90-es években, 8 éves korában zaklatta.  

RTLII Híradó 2018-01-24


szerző:
2018.01.24. 21:30

Újabb Soros-ellenes kampány


szerző:
2018.01.20. 18:25
Újabb Soros-ellenes kampány

Meg kell állítani Soros Györgyöt, mert le akarja bontani a déli határkerítést - erről szól a héten nyilvánosságra hozott Stop Soros törvénycsomaghoz kapcsolódó, tájékoztatónak nevezett kampány első kisfilmje. 

Kampány a templomban: a püspökök nem értenek egyet

Megvédte a Szeged-Csanádi Egyházmegye azt a hódmezővásárhelyi plébánost, aki tegnap a fideszes jelölt mellett kampányolt a templomban a február 25-i időközi polgármester-választás előtt. Az egyházmegye szerint Németh László fontos, cáfolhatatlan tényeket közölt, amikor arról beszélt, hogy a kormány mennyi mindent tesz az egyházak támogatásáért. A váci megyéspüspök és egy vallástörténész viszont elítélte a beszédet, és hívek egy része is felháborodott.

Minden budapesti megkapja a főváros 24 oldalas kiadványát, amelyben az elmúlt 8 év eredményeit népszerűsíti a főváros vezetése. Tarlós István szerint a füzet nem politikai tartalmú összegzés, bár rajta kívül a 3 főpolgármester-helyettes és Kocsis Máté, a Fidesz budapesti elnöke is egy-egy oldalon írt üzenetet a budapestieknek. Az LMP szerint kampánykiadvány készült közpénzből.

RTLII Híradó 2018-01-11


szerző:
2018.01.11. 21:30
Csábítás vagy zaklatás

Száz híres francia nő, köztük Catherine Deneuve nyílt levélben állt ki a szexuális zaklatás elleni kampánnyal szemben, amely szerintük mostanra túl messzire ment. Az aláírók szerint azok, akik zaklatásnak tartják azt, ha egy férfi megérinti egy nő térdét, átestek a ló túloldalára. Levelük világszerte heves reakciókat váltott ki.

 

Válasszunk! 2018: mindenki éljen szavazati jogával

Mindenki éljen szavazati jogával a választásokon – erre bíztat a korábbi kormányok tagjaiból most alakult Válasszunk! 18 csoport. Nem párt és nem árnyékkormány: eltérő gondolkodású személyiségek összefogása, akik azt akarják országosan népszerűsíteni, hogy minden választókerületben egyetlen erős ellenzéki jelölt legyen a kormánypárt ellenfele. De, hogyan? 

RTLII Híradó 2018-01-04


szerző:
2018.01.04. 21:30
Csekken kér pénzt a Fidesz

Pénzbeli támogatást kér levélben a Fidesz támogatóitól Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint sorsdöntő lesz a következő választás, meg kell védeni Magyarországot az úgynevezett Soros-tervtől, erre a kampányra gyűjtenek

Újabb hétmilliárd kampányra

Újabb hétmilliárd forintot kap kormányzati kampányra a Miniszterelnöki Kabinetiroda. A kabinet szerint csak jövőre, a választási évben költik majd el a pénzt, de azt még nem tudják, pontosan mikor és mire.

Ami Önnek élelmiszer, az másnak ajándék!

Ezzel a szlogennel indult el idén már 21. alkalommal az Adni öröm! kampány. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Spar Magyarország az akció ideje alatt azt várja a vásárlóktól, hogy a hétköznapi bevásárlásaik mellett tegyenek a kosarukba 1 kiló lisztet, cukrot vagy bármilyen tartós élelmiszert és azt a kihelyezett gyűjtőpontokban adják le a rászorulók megsegítésére.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való