KERESÉS search-close

karantén

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "karantén"

Egy óvodás gyereknél is kimutatták az új típusú koronavírust Pápán

Egy óvodás gyereknél is kimutatták az új típusú koronavírust Pápán. Az óvodát, ahová jár be kellett zárni. Társai és az intézmény dolgozói karanténba kerültek. Reggelre 37-re emelkedett a fertőzöttek száma a Veszprém megyei városban és már 165-en vannak karanténban. A helyiek tartanak a fertőzés második hullámától.

26 igazolt koronavírus fertőzött van jelenleg Pápán és környékén

26 igazolt koronavírus fertőzött van jelenleg Pápán és környékén. 78-van vannak karanténban, és további tesztek eredményét várják, közölte a polgármester. A megnövekedett esetszám miatt több helyen visszaállították a veszélyhelyzetkor érvényben lévő korlátozásokat. Az orvosi rendelők mától zárva vannak, minden esetben telefonos egyeztetés szükséges. Az önkormányzat, a vízügy, és a hulladékkezelő is azt kéri a helyiektől, hogy telefonon és online intézzék az ügyeiket.

A Spanyolországból beutazóknak péntektől, 14 napos karanténba kell vonulniuk

Módosultak az utazási korlátozások, a magyar hatóságok péntektől Spanyolországot zöldről sárga kategóriára módosították: ez azt jelenti, hogy az innen beutazókra a határon egészségügyi ellenőrzés vár és 14 napos karanténba kell vonulniuk. Kivételt csak az jelent, ha valaki a hazautazást megelőző 5 napban 48 óra időeltéréssel elvégzett negatív koronavírus- tesztet tud felmutatni. A sárga jelzésű országból érkezők az első negatív tesztet követően elhagyhatják a karantént.
A magyar hatóságok folyamatosan figyelemmel követik a koronavírus járvány terjedését. Az országok besorolását hetente felülvizsgálják, és ha szükséges módosítják. Vörös ország marad továbbra is Ukrajna, Törökország, Montenegró, Albánia, Bosznia, Koszovó, Moldova, Észak- Macedónia, Fehéroroszország, Dél- Amerika és Ázsia legtöbb, továbbá Afrika és Óceánia összes országa.

VÁSÁRY ANDRÉ: Ahhoz, hogy önmagunkat elfogadjuk, belül kell rendet tennünk

André azt mondja, azt még szoknia kell, hogy időnként igazításra szorulnak rakoncátlan tincsei, ám ezt cseppet sem bánja. Élvezi, hogy még ha egy kis segítséggel is, de végre neki is van dús hajkoronája. A szopránénekes egyébként a karantén alatt döntött úgy, hogy változtat külsején és életmódján, és intenzív sportolásba kezd. Korábban sem volt az az otthonülős típus, a kényszerpihenő alatt azonban beleadott apait, anyait.

Vásáry André nemcsak külsőleg változott meg a karantén ideje alatt

Vásáry Andrét 11 évvel ezelőtt a Csillag születik című műsorban ismerte meg az ország. Jól tudta, a reflektorfényben elsősorban a tehetség és a produkció számít, ő mégis aggódni kezdett megritkult haja miatt. Korábban soha nem gondolta volna, hogy megviseli az idő előtti kopaszodás – aggályait persze az emberek felé még véletlenül sem mutatta ki.
Az Andréval készült interjút itt nézheted meg hosszabban.

Spanyolország sárga besorolású lett

A zöldből a sárga besorolású országok közé kerül péntektől Spanyolország, így határozott az országos tisztifőorvos.

 

Miközben több országban nő a fertőzöttek száma, Berlinben tüntetnek a Covid miatt

Augusztus közepén járt volna le a karantén, Melbourne-ben most újabb hat hétre szigorítanak mindent. Az ott élő Ágh Marina kétségbeejtőnek látja a helyzetet. Azt mondja a koronavírus miatti korlátozások elviselése ilyen hosszan igazi lelki próbatétel mindenkinek. Miközben több országban nő fertőzöttek száma, Berlinben tüntetnek a Covid miatt.

Melyik országokba utazhatunk nyaralni a koronavírus-járvány idején?

Tenger, napfény, pihenés majd több hét karantén bezárva. Akár még ez is lehet, ha újra szigorodnak a szabályok. Sok országba gond nélkül lehet utazni, ám a zónák bármikor változhatnak. Mi a helyzet most a magyarok legnépszerűbb nyaralóhelyein?

FÖRDŐS ZÉ: „A koronavírus- időszak inkább kemény munkával telt!”

Zé inkább az online világba mozog, ezért a koronavírus időszaka alatt sem tétlenkedett a gasztroblogger. Például a karantén alatt feleslegesen felhalmozott élelmiszerekből alkotott recepteket, articsókát nevelt és többet bicajozott meg futott a szokásosnál!

Vámosi Viki hazatért Budapestre


szerző:
2020.07.28. 08:54
Vámosi Viki hazatért Budapestre

Az Angliában élő modell autóval utazott haza a fővárosba, most pedig a Reggeliben mesélt a karantén időszakáról.

Titkos hobbijáról vallott Muri Enikő

A Sugarloaf énekesnője a karantén alatt sem tétlenkedett: belelendült az influenszerkedésbe, ráadásul egy vadonatúj dologba is bele szeretne vágni...

Hazatérésük után két hetes karantén vár rájuk

Legalább százezer Spanyolországban nyaraló brit turistát ért hidegzuhanyként a váratlan hír, hogy hazatérésük után két hetes karantén vár rájuk. A brit kormány minden előzetes figyelmeztetés nélkül jelentette be a szigorítást, a rohamosan romló spanyol vírushelyzetre hivatkozva. Madrid szerint indokolatlan a hirtelen intézkedés, mivel az új járványgócokat ellenőrzés alatt tartják.

Magyar munkások is karanténba kerültek egy német farmon

Magyar munkások is karanténba kerültek egy német farmon, miután 174 dolgozónál mutattak ki koronavírus-fertőzést. A zárlatot szombat este rendelték el. A Külgazdasági- és Külügyminisztérium egyelőre nem tudja, hogy hány magyart érint a karantén, és azt sem, hogy a fertőzöttek között van-e magyar.

SZULÁK ANDREA: Néha olyan volt, mint egy kényszergyógykezelés

Ahogy mindannyian, úgy a színészek is sokféleképpen élték meg az elmúlt hónapokat, volt, aki könnyedebben, egy hosszabb nyári szünetnek fogta fel, míg másoknak egy idő után már nagyon hiányzott, hogy a hivatását gyakorolja. Szulák Andrea elmondása szerint az ő életében is voltak hullámvölgyek a karantén alatt.

Rába Tímeáék szinte hazamenekültek tenerifei otthonukból

Megható interjút láthatnak az egykori szépségkirálynővel, Rába Tímeával és gyerekeivel. A család a koronavírus miatt szigorú karantén-szabályok között töltötte az elmúlt hónapokat. Teneriféről az első adandó alkalommal hazajöttek, pedig már két éve ott van az otthonuk. A második hullámot semmiképpen sem akarták ott kivárni. Talán az elzártság is okozza, hogy meghitt, ugyanakkor kicsit óvatos, vagy bizalmatlan a család a külső ingerekkel. Timi 18 éves lánya akár anyja modellkarrierjét is felülmúlhatná. De, úgy tűnik, másféle értékekre figyelnek és egyelőre a család összetartó ereje megvédi őket mindentől. 

A járvány mutatta meg igazán, mennyi igazságtalanság éri a nőket

Mobiltelefonnal lekötött, lefektethetetlen, az ájult anyán tévéző, folyamatosan egymást gyepáló gyerekek. Ismerős? Semjén Nóra Facebook-blogján vicces videókban mutatja be egy anya, vagyis részben a saját szenvedéseit. A koronavírus-járvány világszerte családok százmillióinak életét szabta át Nóráékhoz hasonlóan. A Nemek Közötti Egyenlőség Európai Intézetének kutatója szerint a járvány mutatta meg igazán, mekkora az igazságtalanság a családi munkamegosztásban a nők kárára.

Nem ellenőrizték a karantént

Napokig nem ellenőrizte senki, betartják-e a hatósági házi karantént egy Király utcai társasházban - erről a 24.hu számolt be. A lakók hiába telefonálgattak, hogy a karanténban lévő ukrán vendégmunkások egész nap jönnek-mennek, a rendőrség a népegészségügyhöz, a népegészségügy a rendőrséghez irányította őket. Az országos rendőrfőkapitányság pénteken azt válaszolta: a szerdai határátlépési szigorítás óta a rendőrség felelőssége a hatósági házi karantén betartásának ellenőrzése.

Járványgóc a hadseregben

Már csaknem 100 Japánban állomásozó amerikai katona fertőződött meg a koronavírussal. Ez a legnagyobb ilyen típusú járványgóc a térségben. Emiatt több támaszpontot is karantén alá helyeztek, bár a helyiek szerint a szabályok még így sem elég szigorúak.

HARTAI PETRA: Parafadugóval gyakorol a maszk miatt

A színészek tapasztalata szerint maszkban sokkal nehezebb színpadon beszélni, pláne úgy, hogy a nézők is értsék, amit mondanak.  Azért vannak trükkjeik.

ALFÖLDI RÓBERT: Ezt gyűlölte a legjobban a karantén alatt

Maszkban játszanak a művészek Alföldi Róbert új darabjában. A színész-rendező bevallotta, hogy a több hónapos kényszerpihenőt ő kifejezetten jól viselte, egy dolgot azonban utált.

Szúrópróbaszerű ellenőrzés lesz a határon

Csak szúrópróbaszerű ellenőrzés lesz a határon azoknál, akik sárga vagy piros jelzésű országból jönnek Magyarországra. Ezt közölte a kormány az RTL Híradóval. Kedd éjféltől szigorodnak a határátlépési szabályok a koronavírus miatt kockázatosnak tartott országokból. Az ellenőrzéskor testhőmérsékletet mérnek és egy kérdőívet is ki kell tölteni. A kéthetes kötelező hatósági házi karantén alól pedig csak negatív tesztek bemutatásával lehet mentesülni.

Szigorítja a beutazási szabályokat a kormány

Szigorítja a beutazási szabályokat a kormány az egyre inkább terjedő járvány miatt. Három kategóriába sorolták az országokat: zöld, sárga és vörös. A zöld országokból továbbra is korlátozások nélkül lehet Magyarországra jönni. Ebbe tartozik a legtöbb uniós ország így Görögország és Olaszország, sőt az egyre súlyosabb járványhelyzettel küzdő Horvátország is. Bulgária sárga, Törökország és Montenegró vörös. A sárga és vörös országokból érkezőkre 2 hét karantén vár, amelyet csak negatív teszt után hagyhatnak el. A Miniszterelnökség vezetője szerint csak így lehet megakadályozni, hogy újra terjedni kezdjen a vírus itthon.

A magyaroknak nem kell karanténba vonulniuk, ha Horvátországba utaznak

A magyaroknak nem kell karanténba vonulniuk, ha Horvátországba utaznak. Ezt mondták a konzuli hivatalban. A horvát egészségügyi miniszter pénteken jelentette be, hogy 14 napos önkéntes karanténra kérik azokat, akik az országba belépnek. De csak, ha az Unión kívüli országból jönnek. Itthon az operatív törzs már átadta javaslatát az esetleges szigorításokról a miniszterelnöknek. Hogy Orbán Viktor mikor dönt, azt a sajtófőnöke nem árulta el.

Egy magyar lány kalandjai a földi paradicsomban

A világ egyik legszebb szigetének rabja lett a szombathelyi lány, aki hónapok óta dzsungelkaranténban él a Dominikai Köztársaságban. Letícia még a járvány előtt önkéntesnek utazott ki. Riportunkból az is kiderül, hogy milyen az élet most a paradicsomban és mikor jöhet haza?

Az ország több pontján találtak koronavírusos eseteket

Az ország több pontján találtak koronavírusos eseteket. A győri Audi-gyár egyik munkatársánál, aki szombaton szabadul a karanténból. Egy ukrán vendégmunkás tesztje is pozitív lett a Győr melletti Ravaszdon, ott 12-en kerültek hatósági karanténba. Kiskunfélegyházán egy idős betegnél mutatták ki a fertőzést, mielőtt felvették volna a helyi idősek otthonába. A magyar-szerb határon pedig három rendőr tesztje lett pozitív.

Házi karanténba került a teljes násznép

Házi karanténba került a teljes násznép, miután egy hétvégi, tolnai lakodalomban egy koronavírussal fertőzött férfi is részt vett. A vőlegény Ausztriában dolgozó bátyját a munkahelyén tesztelték az esküvő után, róla kedden derült ki, hogy fertőzött. Több mint 60-an kerültek karanténba.

ESKÜVŐ: A vőlegény bátyjáról utólag derült ki, hogy fertőzött

A vőlegény, aki azt kérte, nevét ne használjuk, azt mondta Híradónknak, hogy az Ausztriában dolgozó bátyjáról utólag derült ki, hogy fertőzött. Több mint 60-an kerültek karanténba, de sem a násznép, sem a felszolgálók nem mutatják a betegség tüneteit.

Több Magyarországgal szomszédos országban szigorítanak

Ausztria Szerbia és több balkáni ország esetében szigorít, és 14 napos házi karantént ír elő az onnan érkezőknek. A koronavírusos betegek számának emelkedése miatt más Magyarországgal szomszédos országban is szigorítanak. Például Romániában az eddigieknél lassabban lazítanak a korlátozásokon.

Mutatjuk, mire figyeljen, mielőtt külföldre utazik!

Sok magyar a koronavírus miatt Horvátországot választja idén autóval a nyaralásuk helyszínének. De mi történne, ha mondjuk néhány nappal az utazás előtt a magyaroknak is ismét kéthetes karantént vezetnének be?

Megugrott a koronavírusos fertőzöttek száma Horvátországban

Újra erőre kapott a koronavírus Horvátországban, április elseje óta nem volt annyi új fertőzött, mint ma. Emiatt újra bevezették a kötelező házikarantént a Szerbiából, Bosznia Hercegovinából, Koszovóból és Észak-Macedóniából érkező utasoknak. Azoknak, akik csak átutaztak ezeken az országokon, nem kell karanténba vonulniuk, miután megérkeztek Horvátországba. Magyarország egyelőre nem változtatott a beutazási szabályokon.

Gond nélkül hazatért a Európa egyik legnagyobb járványgócából

Fogalmuk sem volt a bolgár hatóságoknak arról, hogy egyik honfitársuk Európa legnagyobb járványgócából érkezett haza. A férfi abban a németországi húsüzemben dolgozott, ahol már több mint 1500 koronavírusos beteget találtak. Bár karanténra kötelezték, ő inkább hazament Bulgáriába. A falu polgármestere az egészről egy ott forgató tévéstábtól értesült.

Valahol lemondtak az idei évről, máshol még bíznak a turistákban

A korlátozásokat a legtöbb európai államban már feloldották, és sok helyre újra szabadon lehet utazni. De hiába lehet menni, az emberek nagy része még fél elindulni nyaralni. Külföldön élő magyarokat kérdeztünk, hogy ők hogyan látják országuk helyzetét, mire számítanak a főszezonban, és kezdenek-e már visszatérni a turisták.

Temetésre jött, bírságot kapott

Édesanyja temetésére tért haza, ám százezres bírság lett a vége - az Angliában élő magyar férfi még májusban kérte, hogy mentesüljön a karantén alól. Ám hiába kapott választ, azt eltérően értelmezték a hatóságok. Így csak nehezen tudott visszatérni családjához Nagy-Britanniába. A Helsinki Bizottság szakértője szerint gyakori, hogy a jogi kifejezéseket félreértelmezik.

Átlagosan egy kilót híztak a magyarok a karantén alatt

Ez derült ki egy friss felmérésből. A kutatás vezetője szerint sokan legalább két hétre elegendő élelmiszert tartalékoltak otthon, és több figyelmet fordítottak az étkezések megtervezésére.

Vége a rémálomnak: Szalai Nóri 3 hónapig volt karanténban Olaszországban

Szalai Nóri, az 5 perc angol tulajdonosa Szicíliában él családjával, és átélte a kinti koronavírus okozta megrázkódtatásokat. Csaknem 3 hónapig volt házi karanténban, mert a kijárási tilalom miatt nem hagyhatta el az otthonát. Itthon mesélt nekünk az elmúlt időszak megpróbáltatásairól.

Így vészelte át Farkasházi Réka három gyerekkel a karantént!

Farkasházi Réka a karantén alatt is online koncertezett, mesét olvasott, dalpremiert tartott és mindeközben három csemetéjével is rengeteget foglalkozott. Kifaggattuk, hogy hogyan is fér össze ennyi minden!

Újranyitottak a hotelek Magyarországon: ezek az első tapasztalatok!

A legtöbb szálloda a pünkösdi hétvégén már kinyitotta a kapuit. Behám Istvánt, a Vital Hotel Nautis Gárdony szállodaigazgatóját kérdeztük az újranyitás utáni első tapasztalatokról.

Vágó Piros kilépett a komfortzónájából: a karanténban olyat tett, amit még soha!

Vágó Piros átlépte a határait! Többek között erről is mesélt a Reggeliben, valamint azt is elárula, miért részesíti előnyben a a bio és őstermelőktől származó zöldségeket és gyümölcsöket.

Várkonyi András távozik a Barátok köztből?

Mivel a színész veszélyeztetett korú, a biztonsága érdekében otthon kell maradnia. Na de mi lesz így Vili bácsi karakterével?

Luxusnyaralás otthon: így varázsolj tengerpartot a nappaliban!

Nagyon úgy tűnik, hogy manapság már nem csak mi mehetünk a tengerpartra: a tengerpart is eljöhet hozzánk… Vagy ha nem jön önszántából, elhozhatjuk mi magunk! Több, mint három hónapnyi karantén után már nem is tűnik annyira ördögtől valónak, hogy a luxus-, vagy épp extrém-nyaralásunkat is otthonra szervezzük. És mivel a főzőtudományunknál csak a barkácsolási képességeink fejlődtek többet az elmúlt időszakban, a kisebb-nagyobb átalakítások sem okozhatnak problémát!

Mentális zavarok a karantén alatt? Itt a segítség!

Dr. Belső Nóra adott tanácsot a Reggeli nézőinek. 

Geszler Dorottya:

A Kifőzde vendége az elmúlt hónapok megpróbáltatásairól mesélt a Reggeli nézőinek. Vajon hogyan élte meg a karantént?

MILÓ VIKI: „Rettegtem, nem mertem az utcára menni”

Úgy tűnik, mostanra rendeződött az élete, pedig az utóbbi 3 hónapban nagyon mély gödörbe került.

22 országban a magyar fejlesztésű Made in Karantén!

A koronavírus okozta világjárvány új formátumok létrehozására ösztökélte a műsorgyártókat. Az RTL Magyarország és az UFA Magyarország által közösen fejlesztett egyedi tehetségkutató, a Made in Karantén is erre a különleges helyzetre reagált, az elmúlt hónaptól pedig már nemzetközi sikert is ünnepelhet az itthon is népszerű formátum!

Südi Iringó papír szívószálak gyártásával foglalkozik a táncolás mellett!

Kiderítettük, hogyan telt a karantén Südi Iringóéknál, és mikkel foglalkozik Iringó a tánc mellett.

Egyelőre marad a karantén horvátországi nyaralás után

Két hét karanténra kötelezik azokat, akik a szabadságukat Horvátországban akarják tölteni- egyelőre. Ma a miniszterelnökséget vezető miniszter elismerte, hogy nem életszerű a szabályozás, azonban szerinte járványügyi szempontból szükséges. Horvátország egy hete nyitotta meg a határait 10 uniós ország állampolgárai, köztük a magyarok előtt. A hazai utazási irodák bizakodnak, azok is szerveznek horvátországi utakat, akik eddig még nem. A szakszervezetek szerint viszont az idei nyár még nem a nyaralásról fog szólni.

Hogy töltötték a magyar celebek a karantén alatti kényszerpihenőt?

A karanténnak igaz már vége, de az elmúlt, közel 3 hónap mindenki életét átformálta kissé. A celebek többségét is kényszerpihenőre küldte a járvány, és az addigi nyüzsgés helyett most otthon kellett helyt állniuk.

Száz napig nem mozdultak ki otthonukból, most rendhagyó interjút adtak a Fókusznak!

A Korda házaspár rendhagyó interjút adott nekünk. Egyik világos nappalijukban fogadtak minket és mesélték el, hogy ahogyan ők fogalmaznak: ezután a hatalmas pofon után - amit a koronavírus révén kaptunk- hogyan értékelték át az életüket. Nemcsak negyvenedik házassági évfordulójukra készülnek, arra is kíváncsiak, hogy mi alakulhatott ki az emberek lelkében az elmúlt hónapokban.

KORDA GYÖRGY: Eddig sosem hallott katonasztorija '62-ből

Korda György elmesélte, mit élt át katonaként 1962-ben, ami miatt most át tudja érezni az egészségügyben dolgozók helyzetét.

Pónira pattant a királynő


szerző:
2020.06.01. 18:21
Pónira pattant a királynő

Lóháton hagyta el az önkéntes karantént II. Erzsébet angol királynő. Az uralkodót két és fél hónapnyi visszavonultság után egy póniló hátán kapták lencsevégre a Windsori kastély kertjében. Első nyilvános megjelenésén bordó alkalmi cipőt, vajszínű lovaglónadrágot, szürke zakót és egy élénk-tarka fejkendőt viselt. Hátasa pedig kedvenc pónija, a 14 éves Balmoral Fell, amelyen gyakran körbelovagolja birtokát. A 94 éves Erzsébet gyerekkora óta rajong a lovakért.

Kétszer annyi a baleset, amióta enyhültek a korlátozások

Ne autózás közben vezessük le a járvány miatt felgyülemlett feszültséget – ezt kéri a rendőrség, miután kiderült: kétszer annyi a baleset, amióta enyhültek a koronavírus miatt elrendelt korlátozások. Március második felében – a korlátozások bevezetése után – heti szinten alig több mint száz baleset történt az utakon, a korábbi 300-hoz képes, de mindez csak néhány hétig tartott.

Még el sem kezdődött a nyár, de sok embernek már alig van szabadsága

A járvány miatt ki kellett venniük. Az Utazó magazin és a Szegedi Tudományegyetem felmérése szerint a megkérdezettek 64 százaléka járt így, különösen a közszférában. A szakszervezet szerint előre rendezni kellett volna ezt a kérdést, most ugyanis sokan törhetik a fejüket, hogy ki vigyáz majd nyáron a gyerekre.

Mivel mentek egymás agyára a sztárok a karanténban?

Mivel mentek egymás agyára még a magukat nagyon szerelmes párnak vagy igazán erős házaspárnak tartók is az elmúlt hónapokban? Kiből mit hozott ki a 24 órás együttlét? A járványhelyzet hatalmas próbatétele volt a párkapcsolatoknak. A legtöbben megtanulták, hogy mi mik az igazán fontos értékek az életben. Rámutatott a gyengeségekre és sok esetben megerősítette a köteléket két ember között.

Dzsudzsák Balázs diplomáciai mentesség vagy egyedi engedély miatt úszhatta meg a karantént

Diplomáciai mentesség vagy egyedi engedély miatt úszhatta meg a karantént Dzsudzsák Balázs - legalábbis erre enged következtetni az a levél, melyet Híradónk a rendőrségtől kapott. A Magyar labdarúgó Válogatott csapatkapitányát a miniszterelnök fotója buktatta le, hogy idő előtt hagyta el a karantént. Dzsudzsákot különgéppel hozták haza Dubajból, akkor derült ki, hogy diplomata útlevele van.

Koronavírus-tájékoztató kampányfilmben a Minyonok

A nagysikerű rajzfilm készítői az Egészségügyi Világszervezettel együttműködve készítették el az egy perces rövidfilmet, amelyben a gonosz Gru és sárga barátai adnak tippeket arra, hogy hogyan lehet túlélni ezt az időszakot.

Szilviék 2,5 hónap kabin-karantén után térhettek végre haza

Ha az ember nem önszántából van sokáig külföldön, akkor bizony a honvágy is olyan erős lehet, amit előtte sosem éreztek. Főleg, ha olyan körülmények között kell élni, mint például Szilviéknek, akik még az apró hajókabinból sem léphettek ki hetekig, hiába egy luxus óceánjárón voltak. Amikor két hónap után végre hazaértek hétfő éjszaka, mi is ott voltunk a reptéren. Orsi viszont még mindig az egzotikus ázsiai ország foglya. Három hónapja utazott oda és azóta nem jöhet haza a világjárvány miatt.

Vége lehet az Omega együttesnek?

Kóbor Jánosék már majdnem 60 éve zenélnek. Az egyik leghíresebb magyar együttes már szinte mindent megélt és túlélt, amit a hazai könnyűzenei életben lehetséges, de lehet, hogy ennyi volt. Nagyon sok koncertjük elmaradt, a kirobbanó lendület sem tart örökké, és ha a járvány miatt továbbra sem tudnak fellépni, akkor már nem biztos, hogy fél vagy akár egy év múlva újra színpadra állhatnak.

KÓBOR JÁNOS: „Idén van 60 éve, hogy színpadra álltam”

Kóbor Jánosnak és így az Omegának is teljesen másképp alakul a 2020-as nyár, mint ahogy azt eltervezték. Idén 60 éve, hogy Kóbor először színpadra lépett első, amatőr együttesével - erről és a karanténban töltött időről is mesélt riporterünknek.

Több ilyen videót az internet nem bír el! Vannak, akiknek megártott a karantén...

Egyes emberek könnyebben, míg mások nehezebben viselik a bezártságot. Íme néhány példa az utóbbira!

Két hét karantén vár mindenkire, aki az Egyesült Királyságba utazik június 8-ától

Ha valaki nem tartja be, 1000 fontos, körülbelül 400 ezer forintos büntetésre számíthat. Ez az összeg emelkedhet is, ha a fertőzések száma növekszik a szigetországban.

Zsidró Tamás bemutatja: így vágj frufrut otthon!

A szemedbe lóg a hajad, de nem tudsz fodrászhoz menni? Zsidró Tamás megosztotta a frufruvágás titkát a Reggeli nézőivel.

Így telt a karantén a Vastag testvéreknél!

A Toplista legutóbbi adásában a legendás X-Faktor pillanatokat rangsorolták. Az első helyen Vastag Csaba és Vastag Tamás emlékezetes produkciója végzett. Ennek apropóján beszélgettünk a testvérpárral, akik elmesélték, hogyan élték meg a karantént, és mik a terveik a jövőre nézve.

ÖRÖM: Már az állatok is nagyon várták, hogy kinyisson az állatkert

66 nap után ma újra megnyitotta kapuit a fővárosi állatkert, a gyerekek nagy örömére! A 66 napos karantén idején több állat is született, amelyeket mostantól láthatnak az érdeklődők. A legnagyobb szenzáció valószínűleg a kis tapír lesz, aki még február 20-án született, de akkor még nem mutatták meg a nagyközönségnek. A kis tapír a Hada nevet kapta, ami spanyolul Tündért jelent.

Mélypontjáról vallott Kocsis Tibor

Az énekes a Kifőzdében mesélt a nézőknek a karanténban töltött időszakról...

Amőbával és gördeszkázással telt a karantén a vakvezető kutyáknak

Az egyik amőbázott, a másik itt a piros, hol a pirost játszott eldugott tárgyakkal. Változatos módon telt a járvány miatti karantén-időszak a vakvezető-kutya kölyköknek. A Baráthegyi Vakvezető Kutyaiskolában nevelőszülőknél vannak a kiskutyák. Az elmúlt időszakban náluk is gond volt, hogyan töltsék el az időt a bezártságban.

Eufórikus hangulat Budapesten, az első szabad estén

Eufórikus hangulatban ünnepelték az újranyitást tegnap éjjel Budapesten. Két hónap után ez volt az első olyan este, amikor újranyithatott a szórakozóhelyek egy része. A kisgyermekes családok pedig a játszótereknek örültek ugyanígy. A budapesti enyhítések miatt a vendéglátógosok egy része fellélegezhet. A többieknek a főváros úgy segítene, hogy oda is kiadnak teraszengedélyeket, ahová eddig nem.

BUDAPEST: Az újranyitás első estéje

Vége a kijárási korlátozásnak Budapesten. Tegnap (május 18. hétfő) volt a koronavírus-járvány miatti kijárási korlátozás enyhítésének első napja a fővárosban. Megnéztük, a karantén után mit szólnak a fővárosban élők Budapest újranyitásához.

Ne feledkezzünk el a bőrápolásról a karantén alatt sem!

Pohorelli Bettina, sminkmester adott tanácsot a nézőknek. 

Jótékonykodnál? Irány a Hőspincér!

A vírus miatt rengetegen vesztették el a munkájukat. Éppen ezért jött létre a HősPincér, amely egy olyan online közösségi adatbázis, ahol egymásnak segíthetnek a regisztrált felhasználók. 

Új fejezet kezdődik a főváros életében

Budapest is felébredhet a rémálomból. Mától megszűnt a korlátozások egy része: mit jelent ez pontosan és mire kell továbbra is figyelni?

Magyar hírességek tervei a karantén után

Fluor Tomi bulizni, Csepregi Éva barátnőzni megy. Mi lesz az első amit a sztárok csinálnak és hogyan tekintenek vissza az elmúlt két hónapra? Kovács András Péter marad a gyerekekkel otthon, Lali házibulit tervez. És a többiek?

GYŐZIKE: fontos dolgot tanult meg a karantén alatt

A Gáspár családnál nem állt meg az élet a karantén alatt sem! Győzike elárulta a Fókusz stábjának, hogy mi hiányzott a családnak a legjobban és azt is, hogy mit tanultak a koronavírus-járvány időszakában!

Karantén helyett szörfözött, ezért letartóztattak egy turistát

Karantén helyett szörfözött, ezért letartóztattak egy turistát Hawaii szigetén. Instagram oldalán önmagát buktatta le a férfi.

A világ egyik legnagyobb luxushajóján ragadt, olyan, mint egy börtön

Szilvia két hónapja nem léphetett szárazföldre, sőt, négy hétig a kabinjából sem tehette ki a lábát és a szigorú karanténnak még mindig nincs vége. Azt mondja, sok tízezren vesztegelnek hajókon március közepe óta, többen az idegösszeroppanás szélén. Szilvia többször elsírta magát az interjú közben, most valahol Miami közelében van már, és legalább átszállhatott egy olyan hajóra, ahol a különböző óceánjárókon dolgozó magyar személyzetet gyűjtik össze. Valószínűleg Angliáig még el kell hajózniuk, hogy végre kiszállhassanak.

Dér Heni húgának is elmaradt az esküvője

Szüleikkel, nagyszüleikkel sem találkozhattak személyesen az elmúlt három hónapban. Dér Heniék szép számú rokonsága a Vajdaságban él, ráadásul május 9-re rendes hagyományos nagy lakodalomra készültek. Heni húga végre férjhez ment volna szerelméhez, de ebben a helyzetben nem tehette. Most a Maradj haza magadnak! című műsorban meglepetés online esküvővel készülnek barátiak.

Hogyan él a karantén idején Babos Tímea?

A világ legnagyobb tenisztornáin is sikeres, karrierje alatt már több milliárd forintot keresett. A világjáró magyar sztárteniszező Babos Tímea 11 éves kora óta most először ünnepelhette a családjával születésnapját.

Hol nyaralnak idén a hírességek, ha nem mehetnek külföldre?

Bali helyett Balaton, thaiföldi kaland helyett dunai vízitúra. Hol nyaralnak idén a hírességek, ha nem mehetnek külföldre?

FLUOR & DIAZ: Mosnak, főznek és takarítanak is a karanténban

A Wellhello tagjai, azaz Fluor Tomi és Diaz megpróbálják minél hasznosabban eltölteni a szabadidejüket, ami néha nehezen megy, mert hiányzik nekik az utazás és a kinti programok.

Kulisszatitkok: így készült a Super Mario karantén változata!

Érlaki Gitta egy hihetetlenül frappáns videóval nevezett be a Made in Karanténba. A fiatal YouTuber lány újragondolta gyermekkora kedvenc játékát, és megalkotta a Super Mario koronavírusos kiadását. Bár nem ő nyerte az 1 millió forintot, most megmutatjuk, hogyan készült a videója, és az is kiderül, hogyan éli a mindennapjait világutazóként.

Geszti Péteréknél igazi családi élet váltotta fel az őrült tempót

Van az a pont, amikor az ember akkor érzi magát a legsikeresebbnek, amikor lesz ideje rendesen a családjával foglalkozni. Geszti Péter talán még sosem élte át azt, amire most a koronavírus járvány kényszerítette. Otthon maradt, vagy ahogyan ő fogalmaz - az Édenkertbe került és az állandó pörgést felváltották a boldog családi hétköznapok. De egy olyan kreatív elmének, aki ráadásul állandóan csak ötletel, biztos, hogy erős váltás - viszont még a munkáira is csak jó hatással volt.

KLIPPREMIER A FÓKUSZBAN! Íme Geszti Péter feat. Káté: Neó című dalának klipje >>>

Boldogság karanténban? Sokak szerint a humor a megoldás!

Puffog, pampog, picsog és panaszkodik. Ez a 4P, amit nagyon sokan mesteri szinten művelnek a magyarok közül is, amit csak súlyosbított a jelenlegi helyzet. Ezért van szükség a humorra, sőt olykor a fekete humorra, hogy kimozdítsuk magunkat ebből a majdnem állandó állapotból. Vannak, akik őszintén hiszik, hogy ez a boldogság egyik kulcsa.

II. Erzsébet már soha többé nem jelenik meg hivatalos eseményen?

II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg a koronavírus márciusi kirobbanása óta a windsori kastélyban tölti önkéntes karanténját – és a legfrisseb hírek szerint mostanában nem is hagyják el azt. A királynő már 94 éves, így a fokozottan veszélyeztetett csoportba tartozik. Andrew Morton szerint, aki több életrajzi könyvet is írt már a királyi család tagjairól, az sem kizárt, hogy II. Erzsébet talán sosem jelenik már meg hivatalos eseményeken, és a jövőben csak tévén keresztül szól majd az emberekhez.

A sztárok is csak híztak a négy fal között, de mit mond az orvos erről?

Peller Anna sem szeretné, hogy szó érje a ház elejét, ezért még a négy fal között is rendszeresen gyúr. Lakatos Márk követi kolléganőjét, speciális hűtőajtó nyitó tricepsz gyakorlatokkal. Kovács Dóri pedig, háát.. rá azt mondta a barátja, hogy kicsit megasszonyosodott. De miért ne ehetne otthon valaki annyit, amennyit csak szeretne? Azért megkérdeztük az orvost is.

GESZTI PÉTER: „Lett egy olyan életem, ami nekem soha nem volt”

Geszti Péter olyat kapott a járványtól, amiben ezelőtt talán még sosem volt része. Igazi családi élet váltotta fel az őrült tempót és igazi édenkertté varázsolta az otthonukat.

Ìgy teltek Palvin Barbi karantén hónapjai

A világhírű magyar modell, Palvin Barbara már jó ideje nem posztolt a közösségi oldalán, most viszont végre megmutatta a rajongóknak, hogy hogyan telt az elmúlt két hónapja.

Robi zűrös titkokat rejteget Ági elől?

Most már Adrienn is aggódik a lánya miatt, és ő is úgy érzi, a vőlegény nem véletlenül van még mindig Milánóban…

Hevér Gábor már várja, milyen új poénokkal színesíthetik az Árpád TV legújabb adásait

Újabb vicces karantén szülői értekezlet, a Segítség, Itthon vagyok sorozat most vasárnapi részében, amiben Petya születésnapját is rendhagyó módon ünneplik majd meg.

Ez a kihívás tarolta le a karanténban a divatvilágot

Végy egy kispárnát, adj hozzá egy övet,  majd spékeld meg egy trendi táskával, na meg egy magassarkúval és már teljesítetted is a karantén legmenőbb trendjét, a pillowchallenge-t, azaz a kispárna kihívást. A Fókusznak Megyeri Csilla és Smaltig Dalma mutatta meg, hogyan kövessük egyszerűen otthonunkból is a divatot!

A bikini kérdés karanténban is fontos

Május végén már útnak szoktak indulni a legnagyobb nyaralás rajongó hírességek, idén azonban a koronavírus valószínűleg minden számításukat keresztbe húzza. Az álom bikinik kiválasztása viszont most sem maradhatott el, az ország jó csajai meg is mutatják, hogy milyen fürdőruhákkal készülnek, vagy pont, hogy nem készülnek a nyárra.

Nemzeteken és távolságon átívelő online örömzene

16 ország 100 zenésze vett részt abban a különleges zenei projektben, ami egy Kaliforniában élő, magyar zenész, Czomba Imre ötlete alapján született. A Karantén Zenei Lánc több mint egy hónapig tartó produceri munka eredményeként született meg.

Világsztárok, ahogyan soha nem láthattuk őket – avagy kiből mit hoz ki a bezártság?

A közösségi oldalakon szórakoztatják egymást a hollywoodi sztárok is. Drew Barrymoore most például lépcsőn csúszik le, mert valamelyik világsztár ezt a kihívást találta ki. Viszont részt vesz abban a parádés kaszkadőr videóban is, amit az Oscar-díjra jelölt magyar kaszkadőr, Piroch Gábor szerint egyáltalán nem volt könnyű ilyen profin összehozni. 

BIKINIMUSTRA: Tamara szereti, ha cuki és kedves

Az Éjjel-Nappal Budapest jó csajait már többször láthattuk fürdőruhás fotózásokon, ahol megmutatták tökéletes alakjukat és divatos bikini szettjeiket. Idén Tamara a tavalyi álomdarabhoz nyúl majd, ha szükség lesz rá.

GÖRGÉNYI FRUZSINA: kedvenc fürdőruhái

A Barátok közt színésznője akár egy merészebb fazonba is szívesen belebújik. Ez nem is csoda, alakja ugyanis mindig tökéletes!

Exkluzív: Shaggy a karanténról és magyarországi élményeiről beszélt

Stinggel lépett fel Budapesten legutóbb, a világsztár Shaggy exkluzív interjút adott a Fókusznak. A zenész New York-i lakásából jelentkezett be, ott ragadt a járvány miatt, kislányai és felesége hetek óta várják őt haza Jamaicába.

Látványos: balettművészek karanténban

Az Operettszínház balettművészei az elmúlt hetekben tökélyre fejlesztették a magányosan, egy négyzetméteren végezhető gyakorlatokat. Hogyan lehet porszívóval vagy kiskutyával home office-ban táncolni, a sütőbe kapaszkodva százszor is leguggolni lábujjhegyen, és hinni abban, hogy a taps egyszer majd újra felzúg?

Skrapits Erik a tünetmentes fertőzésről és intenzív apai élményeiről mesélt a karanténban

Szinte sokkolta, amikor megtudta, hogy koronavírus fertőzött. Kislányával és feleségével volt karanténban márciusi mexikói útjuk után, a második hét vége felé csak annyi tűnt fel neki, hogy romlott a szaglása.

Kortárs kiállítás karanténban

A kortárs művészeket is megihlette a járvány. Müller Cecíliáról, a bezártságról és a magányról is készültek festmények az elmúlt hetekben. Ezeket rendhagyó tárlatban mutatja be az egyik belvárosi galéria. A kiállítás segíteni is szeretné a művészeket, akik nincsenek könnyű helyzetben, mióta a járvány miatt bezártak a galériák és elmaradnak az aukciók is.

SKRAPITS ERIK: ezek voltak a karantén legnehezebb pillanatai

Skrapits Erik 2016-ban feltűnt az X-Faktorban is. Az énekes ma már büszke édesapa. Kislánya, Molli nemrég ünnepelte a második születésnapját - karanténban, ami igen csak kihívások elé állította a szülőket.

MÉHRAJ: Karanténba kerültek a méhek

Jókora csomóban csüng az ágon a raj. A több ezer rovar Egerben egy társasház udvarán álló nyárfára telepedett. Az egyik itt lakó hívta a méhészeket, mert féltette az udvarban játszó gyerekeket. Varga Attila az Agria Speciális Mentőcsoport munkatársa azt mondta a méheket bezárják és elviszik egy karantén telepre, ha kiderül, hogy egészségesek, akkor kaptárba telepítik őket, ahová aztán ellenőrzött körülmények között gyűjthetik a virágport.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való