KERESÉS search-close

kiállítás

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "kiállítás"

VICCES: Bálint és Digo kiparodizálták egymást...

A két csapat képeken keresztül törtek borsot egymás orra alá... 

Milyen történetek rejtőznek az emblematikus szerelmes képek mögött?

A világ egyik leghíresebb, emblematikus fotójáról és szerelemről is szól a riport. A képet nagy valószínűséggel mindenki látta már valahol. Képeslapon, naptárakon, kerámián vagy pólókon. A szerelmeseket ábrázoló kép megjelenése után 38 évvel óriási botrány robbant ki a fotó körül, mely a fotográfust annyira megviselte, hogy lánya szerint ebbe is halt bele.

A neten is megcsodálhatók a Seuso-kincsek

Virtuális kiállításon most már bárki megcsodálhatja a Seuso-kincseket. A késő római korból származó, felbecsülhetetlen értékű 14 db ezüstedény a Nemzeti Múzeumban látható, ám mostantól online is gyönyörködhetnek bennük az érdeklődők. A kalandos történtű kincset máig megoldatlan rejtélyek lengik körül. A honlap célja éppen az, hogy tudományosan megalapozott válaszokat adjon a leggyakoribb kérdésekre.

Sosem látott Gorka Géza művekből nyílt kiállítás a Kiselbach Galériában

Több száz alkotás látható a magyar Picassonak is nevezett keramikus alkotásaiból. Gorka Gézát a XX. századi hazai kerámiaművészet sokszínű virtuózának tartják. Kezei közül sorra kerültek ki a különleges és egyedi mázú kerámiák. Életműve egy részét a háború után a szovjet katonák lőtték szét. Karrierjét rangos szakmai díjak és kereskedelmi sikerek kísérték itthon és a nagyvilágban is.

KORTÁRS: „Az emberek válaszokat várnak arra a valóságra, amibe kerültünk”

A sajátos festményeiről ismert DrMáriás képei is láthatóak az egyik budapesti galéria rendhagyó tárlatában. Az alkotó azt mondta, művészetével megpróbál kommunikálni az emberekkel, másrészt alkotásai egyfajta napló arról a korról, amiben élünk. A festő szerint, a mostani kornak is vannak ikonikus szereplői, például Müller Cecília vagy Győrfi Pál.

Kortárs kiállítás karanténban

A kortárs művészeket is megihlette a járvány. Müller Cecíliáról, a bezártságról és a magányról is készültek festmények az elmúlt hetekben. Ezeket rendhagyó tárlatban mutatja be az egyik belvárosi galéria. A kiállítás segíteni is szeretné a művészeket, akik nincsenek könnyű helyzetben, mióta a járvány miatt bezártak a galériák és elmaradnak az aukciók is.

Felesleges Pillangó - Börtön és underground szcéna

Urbán Tamás fotóriporter 6 éven át követte, fényképezte Pillangó, underground művészt.

Ilyen volt Európa legnagyobb energetikai expója!

Az E-World nevű expón már olyan fejlesztés is debütált, amellyel az elektromos autók feltöltése is egyszerűbb lesz a jövőben. Huszonhat országból érkeztek Essenbe a kiállítók, hogy bemutassák legújabb fejlesztéseiket. A legtöbben a megújuló energia témakörében, a fenntarthatóság jegyében jöttek el.

Milliókat érő cicával is találkoztunk a macskakiállításon

Cicák százai gyűltek össze a hétvégi Macskakiállításon, hogy megmérettessék: cukiságuknál már csak szépségük nagyobb. Abba bele sem merünk gondolni, hogy az itt felvonultatott cicák összértéke mennyi lehet, de ha lottón nyernénk meg az összeget, biztosan fülig érne a szánk. Merthogy egyedenként - néhány kivétellel - több százezer forintos macskák ezek.

140 ezren látták eddig a flamand festők fénykorát bemutató kiállítást

140 ezren látták eddig a Szépművészeti Múzeum flamand festők fénykorát bemutató kiállítását. A múzeum három évig dolgozott a Rubens és Van Dyck remekműveit felvonultató tárlat megszervezésén. A 17. századi alkotások még egy hétig láthatók a múzeumban.

Így készülnek Keleti Éva fotói!

A legnagyobb színészeket fotózta évtizedeken át. Keleti Éva majd harminc év kihagyás után újra fotózni kezdett, és legújabb képei is helyet kaptak a Műcsarnokban rendezett ÉLET/kép kiállításon, ami február 9-ig még látogatható.

Szenzációs Banksy kiállítás egy budapesti galériában

A Banksy néven ismert rejtélyes brit alkotó munkáiból mutatnak be gyűjteményt. A világhírű művész személyét 30 éve homály fedi. A kiállításon olyan munkái láthatók, amelyeket korábban sokszorított formában eladott vagy elajándékozott.

KIÁLLÍTÁS: Ki is az a Banksy?

Banksy a 90-es években illegális graffitisként kezdte művészi pályafutását, ezért sem fedte fel soha kilétét. A kétezres évek elején menedzserével papír- és vászonnyomatok sokszorosításába kezdtek, ezek időről időre árveréseken bukkannak fel, majd kelnek el jó áron. Ilyen képekből állt össze az a gyűjteményes kiállítás, ami mára a fél világot bejárta.

Keleti Éva egyetlen fotója egy egész életről mesél

A pillanat művészete. Így beszél hivatásáról Keleti Éva Kossuth-díjas fotográfus, aki különleges élménnyel ajándékozta meg azokat, akik megnézték kiállítását a budapesti Műcsarnokban. Személyesen vezette körbe a látogatókat színészekről készült portréi között és mesélt. Olyan történeteket a magyar színházi világról, amiket rajta kívül csak kevesen ismernek.

Ritka műkincs az Iparművészeti Múzeum időszaki kiállításán

Ritka műkincset mutat be az Iparművészeti Múzeum időszaki kiállítása. A különleges alkotás hajszálvékony drágakőlapra készült, mindkét oldalára egy-egy ószövetségi jelenetet festett a 17. századi művész. Az évtizedeikig raktárban porosodó, megrongálódott festményre véletlenül találtak rá a múzeum egyik raktárában, a restaurálás két évig tartott.

Tárlatvezetés a Műcsarnokban Keleti Évával

Különleges hangulatú tárlatvezetésen vehettek részt azok, akik tegnap délután a Műcsarnokban megnézték Keleti Éva kiállítását. A 89 éves fotóművész maga vezette körbe a látogatókat és mesélt sok évtizedes pályafutásáról és az ezalatt az idő alatt készült színészportrékról. Keleti Éva tavaly újra elkezdett fényképezni, ezeket a képeit most lehet először látni.

EGY PILLANAT MŰVÉSZETE: Keleti Éva kiállításán jártunk

Keleti Éva hat évtizednyi életművét mutatja be különleges kiállításán. Érdekesség, hogy a 88 éves fotográfus harminc évnyi kihagyás után újra fényképez: ezért a kiállításon nemcsak a múlt nagyjainak portréjait láthatjuk, hanem jelenünk fiatal művészeivel is találkozhatunk!

A legnagyobb online fotógaléria alapítói

Különleges időutazás részesei lehettek azok, akik tavasszal megnézték a Fortepan huszadik századi fényképekből válogatott kiállítását a Nemzeti Galériában. A legnagyobb online fotógalériát 10 éve alapították, a gyűjteményt lomtalanításokon talált képek alapozták meg, mára 120 ezer fotó érhető el. A múlt vidám vagy épp keserű pillanatit felvillantó kiállításra 60 ezren voltak kíváncsiak. Szavazzon ITT!

20 év után készített új képeket Keleti Éva

Különleges kiállítás nyílt kedd este a budapesti Műcsarnokban, Keleti Éva Kossuth-díjas fotóművész 300 képét nézhetik meg a látogatók. A kiállításban láthatóak az 40-50 évvel ezelőtti és a mostani színésznemzedék portréi. A nyolcvannyolc éves fotós 20 év szünet után ugyanis új képeket készített.

Madarak szállták meg a Reggeli stúdióját

Most hétvégén kerül megrendezésre a Nemzeti Galamb-, Baromfi-, Nyúl- és Díszmadár Kiállítás a Hungexpon. Hogy pontosan milyen programokkal és állatokkal várják az érdeklődőket, arról Dr. Pintér József Zsolt és Vígh Attila meséltek a nézőknek. 

Naptár készült hajléktalanok fényképeiből

A Budapest Bike Maffia hajléktalanokat segítő csoport eldobható fényképezőgépeket adott hajlék nélkül élőknek, így megmutathatták, ők hogyan látják Budapestet. A legjobb képekből kiállítást nyílt, ahol a közönség szavazott, melyek kerüljenek a My Budapest 2020 naptárba. Az ebből befolyt összeget pedig teljes egészében a nyertes alkotók kapják majd.

Egy 6 éves kisfiú Berlin legújabb, ünnepelt művésze

Berlin legújabb, ünnepelt művésze egy török származású, 6 éves kisfiú. Mikail Akar festményeit 2-3 millió forint körüli áron veszik meg.

Cicaharc a legszebbnek járó címért

Megmutatjuk az idei első őszi macskakiállítás méregdrága cicusait. De, hogyan lehet ennyi szőrmók közül dönteni? A tenyésztők legszebb példányainak fejformáját, ápoltságát, szőre minőségét, de még a fül dőlésszögét is vizsgálták. Fogdosták, tapogatták, markolászták őket, hogy kielemezzék a tulajdonságaikat.

KELETI ÉVA: Analóg gondolkodással használom a digitális technikát

25 év után újra fényképezőgépet vett a kezébe Keleti Éva fotóművész, hogy friss képekkel készüljön decemberi kiállítására. A Műcsarnokban több mint hatvan művészről készült portréját mutatják be. Szirtes Ági, Molnár Piroska színészművészhez és Maurer Dóra festőművészhez az RTL Híradójának stábja is elkísérte. Szirtes Ágit édesapja - Szirtes Ádám - sírjánál, Molnár Piroskát és Maurer Dórát otthonában fotózta a Kossuth-díjas Keleti Éva, akit minden alkalommal Fábián Éva fotóművész kísért el.

ARC kiállítás: Plakátok a klímaváltozásról

Sok ezer tudósnak hiszel, vagy pár száz politikusnak? Ez az egyik fontos kérdése a pénteken megnyílt ARC plakátkiállításnak, amelynek központi témája a klímaváltozás.

Van itt minden, amitől a Csillagok háborúja rajongók lázba jönnek

Magyarországon még soha nem látott tárgyak, rajongói ereklyék, óriásbábuk: minden, amitől a Csillagok háborúja rajongók lázba jönnek. Nyolc kamionnal hozták Budapestre Párizsból a vándorkiállítást, amely több mint hatszáz eredeti darabból áll.

ARCON ÜT A VALÓSÁG: ilyen a World Press Photo 2019

A World Press Photo kiállítás 143 képét három héten keresztül válogatta egy 21 tagú, riporterekből és szerkesztőkből álló, nemzetközi zsűri, amely végül 25 ország 43 fotóriporterét díjazta.

Újabb Maurer-kiállítás Londonban

Újabb, immár a második kiállítás nyílt Maurer Dóra munkáiból a brit fővárosban. Ahogy arról korábban beszámoltunk, nyár óta a világ egyik legnagyobb kortárs múzeumában, a Tate Modernben láthatók a magyar művésznő munkái – pár napja pedig egy dél-londoni magángalériában is kiállítása nyílt.

Maurer Dóra:

Maurer Dóra az első Magyarországon élő művész, akinek önálló kiállítása nyílt a londoni Tate Modernben. A tárlat egy évig lesz látható. A művésznő Híradónknak azt mondta: nem várt öröm ez, de enélkül is sikeres művésznek érezné magát, mert reagálni tudott azokra a kihívásokra a művészetében, amelyeket önmaga elé állított.

Bob Dylan grafikáit láthatják Szegeden

Bob Dylan grafikáiból nyílt kiállítás Szegeden. Az amerikai énekes, dalszerző, zenész, valamint Nobel-díjas költő alkotásait most először láthatja a magyar közönség. Az 51, többségében amerikai életképeket ábrázoló grafika mellett, aktokat és intim pillanatokat megformáló képeket is kiállítottak. Ha többet szeretnének megtudni a kiállításról, kattintsanak IDE

KÜLÖNLEGES: Kiállítás nyílt Bob Dylan grafikai műveiből Szegeden

Bob Dylan grafikáiból nyílt kiállítás Szegeden. Az 51, többségében amerikai életképeket ábrázoló grafika mellett intim pillanatokat megformáló képeket is kiállítottak.

Röntgent is bevetettek a restaurátor hallgatók

Röntgenfelvétellel is át kellett vizsgálni azokat műkincseket, amelyeket restaurátor hallgatók újítottak fel. A diplomamunkájukból nyílt kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeumban. A műtárgyak között van titkos kincseket rejtő földgömb és 500 éves freskó is. Volt, aki 800 órát dolgozott a saját tárgyán, mire felújította.

Ki volt Tesla, és hogy kötődik Budapesthez?

Nikola Tesla a világ egyik legnagyobb feltalálója volt, közel 150 szabadalmat jegyzett. A szerb származású fizikus rajongott Budapestért, legnagyobb ötletét éppen a Városligetben sétálva találta ki. A korát megelőző tudós életéről most multimédiás kiállítás nyílt a fővárosban.

Rendhagyó LEGO kiállítás

Down-szindrómás unokája legó és puzzle alkotásaiból szervezett kiállítást egy szegedi nagymama. Vannak közöttük ezer darabos kirakók és legóból épült különleges szerkezetek is. A nagymama azt szerette volna megmutatni a kiállítással, hogy a fogyatékkal élők között is vannak tehetséges emberek.

Járművek a filmek fanatikusainak

Hollywood ikonikus járművei - köztük például a Mad Max, a Jurassic Park vagy a Vissza a jövőbe-trilógai legendás autói láthatók egy különleges kiállításon Los Angelesben. Vannak köztük olyanok, amelyet eddig csak digitálisan léteztek a filmekben és a tárlat kedvéért építették meg őket.

Kiállítás a Fortepan képeiből, ahol megelevenedik a történelem

110 ezer fotó gyűjteménye, amihez bárki hozzátehet és amiből bárki felhasználhat fényképeket, ez a Fortepan. Egy internetes oldal, amin megelevenedik a XX. század történelme. A 10 éve működő internetes oldal egy ingyenesen használható fotóarchívum, aminek gyűjteményéből a Nemzeti Galériában nyílt most kiállítás.

Sárközi Ákos kiállítással lepte meg szerelmét

A Konyhafőnök séfje karácsonykor valami igazán különlegeset adott menyasszonyának, Szegedi Éva festőművésznek. A meglepetés kiállításnak nemrég tartották a megnyitóját, aminek Peller Mariann lett a házigazdája, de nem ő volt az egyetlen ismerős arc a hatalmas tömegben.

Négymilliárd jut a Puskás-múzeumra

Csaknem négymilliárd forintot ad a kormány a Puskás Aréna részeként megvalósuló Puskás Kiállítási Központra. A legendás futballista életét bemutató tárlat létrehozásával azt a közalapítványt bízzák meg, amelyet Schmidt Mária vezet – erről a napi.hu írt először. A Fidesz szerint a magyar gazdaság jól teljesít, és ezért költhet a kormány ennyi pénzt Puskás Ferenc emlékére. Az MSZP-nél elképesztőnek tartják, hogy a kiállítás nem fért bele az Aréna 190 milliárdos költségvetésébe.

Itt az új kötelező londoni program Harry Potter rajongóknak!

Jó hír a Harry Potter rajongóknak! A Londonban nyílt exkluzív kiállításon a világhírű történet szereplőit, helyszíneit testközelből lehet megnézni. Hatalmas márványoszlopok és kristálycsillárok is próbálják megidézni a Potter filmek hangulatát, de eredeti, a filmben szereplő ruhákat is láthatnak a vendégek.

SAJTÓ-FOTÓ: hét kép, hét  áldozat, hét történet a #metoo kapcsán!

Béres Márton hét olyan embert fényképezett le fotósorozatában, akik valamilyen erőszak (szexuális, családon belüli, munkahelyi) áldozatai voltak, majd később kiálltak a nyilvánosság elé, és felvállalták azt. Kamerájával azokon a helyszíneken örökítette meg az áldozatokat, amelyek szorosan kapcsolódnak a történtekhez. A fotós képeit a 37. Magyar Sajtófotó Kiállításon lehet megtekinteni, ami 2019. április 5-től május 12-ig látható Budapesten.

MÁTÉ BENCE: Szemet gyönyörködtető válogatás a legszebb fotóiból

A többszörösen díjazott, nemzetközileg elismert természetfotós, Máté Bence ledfalakon tárta a nagyközönség elé nagyjából 620 természetfotóját. A képernyők mozgásérzékelősek: vagyis az éjszaka kellős közepén is teljes fényükben pompáznak, ha valaki megközelíti azokat. A tárlat április elsejéig marad a Szent István Bazilika előtt, utána tovább költözik Debrecenbe, majd Gödöllőre, Egerbe, Keszthelyre, Szegedre, Győrbe és végül Miskolcra.

Ledfalakon Máté Bence természetfotói

Mozgásérzékelős kiállítás Budapesten a Szent István Bazilika előtt. A többszörösen díjazott természetfotós, Máté Bence több száz képét nézhetik meg, akár az éjszaka közepén is. A fotók jó része a Kiskunsági Nemzeti Parkban készült, de 30 különböző országban is járt. Budapest után más nagyvárosokban is megnézhetik a kiállítást. Még több csodás fotó: ITT!

Divathét kutyáknak eb-ruhakölteményekkel

Minden sarkon jól fésült ebek tűnnek fel csodásabbnál csodásabb ruhákban a kutya-divathéten Birminghamben. Itt mérik össze „csinosságukat” – meg persze sok egyéb képességüket!

Most láthatja először a közönség a pécsi mamut csontjait

Éppen 90 évvel ezelőtt fedezték fel, de csak most láthatja először a közönség a pécsi mamut csontjait. Az állat maradványai évtizedekig porosodtak a raktárban, pedig amikor megtalálták, a legteljesebb hazai mamutleletnek számított. A csontváz háromnegyede került elő, de nem tartósították jól, ezért nagy része tönkrement. A most nyílt kiállításon a többit láthatja a publikum.

 

OMEGA: Tárlatvezetés Benkő Lászlóval

A legendás zenekar legnagyobb rajongói egy egész kiállítást szerveztek az együttes tiszteletére Szentesen. Most az ország több nagyvárosába is szeretnék elvinni a tárlatot, amin Benkő László vezetett körbe minket. A vele készült teljes Fókusz riport ITT!

Interaktív kiállítás a magyar kultúra napja alkalmából

Mától bárki megérintheti a műtárgyakat a Szépművészeti Múzeumban - igaz, csak a digitális formájukat. Óriási interaktív falat állítottak ugyanis a magyar kultúra napja alkalmából, az a céljuk, hogy a fiatalabb generáció is kedvet kapjon a múzeumlátogatáshoz. 1823. január 22-én fejezte be Kölcsey Ferenc a Himnusz kéziratát, ezért országszerte szerveztek ünnepi megemlékezéseket

Fotók A FAL mindkét oldaláról

Először látható Magyarországon a világhírű fotós, Philip Pocock berlini fényképsorozata.

 

Eddig sosem látott Vajda Lajos kép került elő

Senki sem tudott róla, pedig egy vagyont ér - egy sosem látott Vajda Lajos kép került elő egy festmény háta mögül. A szentendrei Ferenczy Múzeumban a művész képeinek eddigi legnagyobb bemutatójára készülnek, ehhez magángyűjtőktől is kaptak kölcsön grafikákat. Amikor újrakeretezték volna az egyiket, akkor bukkant elő az alkotás. A képet még a kiállítás megnyitása előtt megmutatták az RTL Híradónak.

Ma éjfélig látható a Frida Kahlo-kiállítás Budapesten

Hatalmas tömeg volt a Nemzeti Galériánál, többszázan várták, hogy bejussanak a Frida Kahlo-kiállításra. A mexikói festőnő műveiből készült tárlat ugyanis ma éjfélig látható. Idén ez a kiállítás lett a leglátogatottabb Magyarországon, több mint 220 ezren nézték meg. Hiába a nagy érdeklődés, meghosszabbítani nem lehet, mivel a műveket tovább kell vinni a következő kiállítás helyszínére, Moszkvába.

 

Cicaélet luxuskivitelben!


szerző:
2018.10.11. 06:00
Cicaélet luxuskivitelben!

A Fókusz riportere egy nem akármilyen cicakiállításon járt pontosan egy évvel ezelőtt, ugyanis volt olyan macska, amit annyira féltettek, hogy nem lehetett hozzáérni. Mondjuk az árát tekintve ez nem is csoda, hiszen a luxuscicák akár több ezer euróba kerültek.

Újra mozikban a Macskafogó, kiállítás is nyílt!

Az egyik leghíresebb magyar animációs film idén ünnepli bemutatásának 32. évfordulóját - ennek örömére felújított változatban ismét látható a mozikban, sőt kiállítás is nyílt!

A Nobel-díjas Bob Dylan kiállítása

Bob Dylan dalszövegeiből és rajzaiból nyílik kiállítás Londonban. Az énekes-dalszerzőnek, aki két éve kapta meg az irodalmi Nobel-díjat, van olyan alkotása, amit átszámítva nagyjából 50 millió forintért árulnak. Az RTL Híradó stábja az elsők között jutott be a kiállításra – a holnapi hivatalos nyitás előtt.

Budapestre érkezett a World Press fotókiállítás

A 2017-es év eseményeit dolgozza fel a 40 legjobb sajtófotó, a kiállítást a Nemzeti Múzeumban nézhetik meg az érdeklődők.

Különleges kiállítás a barlangban rekedt gyerekekről

Bangkok egyik legnagyobb bevásárlóközpontjában a júniusban egy thai barlangban rekedt gyerek történetével nyitnak kiállítást. A bevásárlóközpontban a barlang élethű mását építették fel, miközben szimulálják a csöpögő víz hangját is.

Megelevenedtek a Quimby dalok!

Tehetséges, fiatal alkotók formáltak 9 Quimby dalt képekké - elképesztő megoldások születtek. A különleges kiállítás helyszínén a zenekar frontembere, Kiss Tibi és a trombitás, Kárpáti József, azaz Dódi vezettek körbe minket. Eközben elárulták, hogy mi tartja össze közel 30 év után is a zenekart és néhány olyan információt is kiszedtünk belőlük, amiket csak nagyon kevesen tudhatnak róluk!

Nem lehet a Városligetben az ARC

Új helyszínre kerülhet az ARC óriásplakát kiállítás, a megszokott helyén, az Ötvenhatosok terén nem rendezhetik meg. A beruházó cég indoklása szerint azért, mert már építik az új Néprajzi Múzeumot. A cég pedig a környéken nem biztosított másik helyet a szervezőknek.

30 múzeum kincsei egy tárlaton

Felbecsülhetetlen értékű arany- és ezüstleletek érkeztek egy szegedi kiállításra. Gépfegyveres rendőri kísérettel, titokban hozták a kincseket Romániából. A több mint ezer lelet az elmúlt ötezer év díszes, fényűző világát mutatja be.

 

Nem fért be a dinó a múzeumba

A dinoszaurusz kiállítás darabjai egy hete érkeztek meg Szegedre, a csontvázak összerakásával még nem végeztek. Ami pedig nem fért el a múzeumban, azt az épület előtt állították fel. A kiállítás szombattól látható a szegedi Móra Ferenc Múzeumban.

 

LÁTVÁNYOS: a dínók városává változott Szeged

65 millió éves dinoszaurusz tojás, hatalmas csontváz másolatok és mozgó robotok – ez várja a látogatókat szombattól a szegedi Móra Ferenc Múzeumban.

Frida Kahlo művei végre Budapesten!

Az ikonná vált mexikói festőnő születésének évfordulóján nyílik műveiből kiállítás a Nemzeti Galériában. A tárlatra hosszú éveket kellett várni, most festményeket és rajzokat is hoztak abból a mexikói múzeumból, ahol a legtöbb képét őrzik. A megnyitón itt volt a festőnő egyik rokona is, és mesélt az RTL Híradónak Frida Kahloról.

Megérkeztek a dinók Szegedre

18 méteres robot dinoszaurusz és csontvázak Szegeden! Valódi csontok, másolatok és élethű robot dinoszauroszok érkeztek Amerikából a Móra Ferenc Múzeumba. A kiállítás darabjai hetekig hajóztak, majd néhány nap vonatozás után rendőri kísérettel jutottak el Szegedre.

Picasso és Van Gogh Debrecenben

Még a lehelettől is óvják az egyedülálló és felbecsülhetetlen értékű alkotásokat Debrecenben. Két hét alatt körülbelül 13 ezren nézték meg az Impressziók című kiállítást. Szigorú szabályok mellett lehet csak megcsodálni az 56 képből álló gyűjteményt.

37 milliós szobrot tört össze az 5 éves gyerekük

Elképesztő nagyságú kiállítási belépő díjat fizethet egy amerikai család utólag, ha nem sikerül elfogadható mentséget találniuk gyerekük tettére. 5 éves fiuk ugyanis egy tárlaton összetört egy különleges szobrot, és a biztosító társaság 132 ezer dollárt akar bevasalni rajtuk. Az átszámítva több mint 37 millió forintos károkozást egy biztonsági kamera felvette.

NAGYVÁROSOK ÜZENŐFALA: Plakátokon az elmúlt 100 év

A plakát a modern nagyvárosok üzenőfala. A 19. század elején kezdett elterjedni, és naponta vitte az utcára az üzeneteket. Némelyik plakát igazi műalkotás, hiszen a két világháború között sok művész tervezett hirdetéseket. A Nemzeti Múzeum tárlatán végig lehet követni azt is, hogyan változott az elmúlt 100 évben a plakátok világa, és hogyan változott a társadalom.

Trokán Nóra fényképeit hamarosan kiállításon is megtekinthetjük!

Sokan nem is tudják, de Trokán Nóra varázslatos fényképeket készít, amiket hamarosan a honlapján, sőt idővel kiállításon is megcsodálhatnak az érdeklődők!

A repülő dobermann is látható

Hatalmas repülő dobermann kutya az egyik nagy látványossága Szőke Gábor Miklós szobrászművész kiállításának, amely a budai Kreatív Házban látható. Ez az első tárlat ott. A Várkert Bazár melletti épület korábban kaszinóként is működött, Ybl Miklós tervezte. A Nemzeti Bank alapítványai újították fel.

 

Indul a Budapest Art Week

Több, mint 70 helyszínen 96 kiállításra és 80 programra lehet bejutni egyetlen karszalaggal Budapesten és Szentendrén. A képzőművészet rajongói galériák-túrákon, tárlatvezetéseken vehetnek részt, múzeumokba, műtermekbe látogathatnak el és a művészekkel is találkozhatnak.

Alkalmaznák a műértő tolvajt

Nyilvános hirdetésben ajánl munkát egy horvát fotógaléria tulajdonosa annak a tolvajnak, aki ellopott egy értékes fényképet az egyik kiállításukról. A biztonsági kamerák felvételei alapján ugyanis arra jutott, hogy igazi műértővel van dolga

Hatezer fotóból válogattak

Hajléktalanokon segítő alapítványi krízisautó, és egy Csongrád megyei, munkanélküliséggel küzdő nyolctagú család. Ezek voltak a témái azoknak a fotósorozatoknak, amelyek nagydíjat kaptak a Magyar Sajtófotó Pályázaton. A zsűri több mint hatezer képet nézett végig. A legjobb fotókból március végén rendeznek kiállítást. A díjnyertes képek itt: https://36.sajto-foto.hu/nyertesek

Mesterséges intelligencia, ami behálózza mindennapjainkat

Sokan hajlamosak vagyunk meg-megijedni egy-egy újdonságtól – és akkor eszünkbe jut, hogy Budapesten mondjuk 30 éve a legnagyobb vágyunk egy vezetékes telefon volt. Ami lassan eltűnik a világból… Minden évben rendeznek egy globális szórakoztatóipari vásárt Las Vegasban, a szakértők pedig abban segítenek, hogy megértsük az idei jövőkiállításból mit és mikor fogunk a mindennapjainkban használni.

Hamisítványok a kiállításon

Minden második festmény hamisítvány volt egy genovai Modigliani kiállításon tavaly - a most nyilvánosságra hozott szakértői vizsgálat szerint. A rendőrség - egy művészettörténész feljelentése alapján - még a kiállítás idején foglalt le 21 képet. Húszról derült ki, hogy nem eredeti.

Hogyan legyen világosság?


szerző:
2018.01.10. 18:49
Hogyan legyen világosság?

Mit csinálnak a kortárs képzőművészek, ha csak annyi útmutatást kapnak, hogy a sötétség-világosság témakörben készítsenek valamit? A HVG ezzel keresett meg 50 magyar művészt, az elkészült alkotásokat most egy nagy kiállításon mutatják be. A tárlat folytatása annak a kampánynak, amit "Legyen világosság" címszóval még nyáron indított a HVG.

 

14 korhű Sisi-ruhát készített

14 korhű Sisi-ruhát varrt egy magyar varrónő, köztük a valódi koronázási ruhát. Czédly Mónika egy történésszel együtt rekonstruálta, hogyan nézhetett ki, ugyanis sokáig egy hasonló ruháról gondolták, hogy azt viselte a Mátyás templomban Sisi.

Mindent a flipperekről!


szerző:
2017.11.02. 08:05
Mindent a flipperekről!

Terence Hill flipperével tér vissza három napra a játéktermek aranykora. Mintegy 250 népszerű flippert, videó- és egyéb játékot lehet majd látni a Játéktermi Nosztalgia Kiállításon 2017. november 3. és 5. között.

Internet és a használati tárgyak

Az internetre fog kapcsolódni a legtöbb használati tárgyunk – ezt jósolja a 40X40 nevű kiállítás, ahol negyven ország negyven tervezőjének díjnyertes designtermékei láthatók.

Tizenévesek törtek-zúztak Esztergomban

A Szent Tamás hegyen csütörtökön nyitották meg a Kötődés nevet viselő szabadtéri fotókiállítást. A képek egy részét azonban szombat reggelre darabokra törték. A rendőrség 4 fiatalt gyanúsít a rongálással. Hamarosan bíróság elé állhatnak.

Kritikus plakátok az ARC-on

Saját iskolai élményeiből merített az idei ARC közérzeti pályázat győztese. Glázer Attila az oktatást kritizálta plakátjával, az alkotót egykor mindenhonnan ki akarták rúgni. Ő vállalta névvel az alkotását, de a szervezők szerint évről-évre egyre több az olyan, aki nem meri vállalni saját plakátját. Pénteken nyílt az ARC kiállítás az Ötvenhatosok terén.

Megrázó történet a Reggeliben


szerző:
2017.09.08. 07:56
Megrázó történet a Reggeliben

Csoszó Gabriella, a My Budapest Photo projektvezetője avatta be a nézőket a „Budapest Más Szemmel” fotókiállításba, ahol hajléktalanok alkotásait tekinthetik meg a látogatók. Gabriella fotókurzusokat is tart számukra: Tresó Kálmán egyike tanítványainak, aki megdöbbentő vallomással érkezett.

SALGADO: Ismerje meg a brazil fotós munkásságát

A Műcsarnok így mutatja be a fotográfus munkásságát: "A kiállítás öt földrajzi területre tagolódik: menedékek, déli földterületek, Afrika, Amazonia és Pantanal, valamint északi terek. A felvételek együttesen mozaikot alkotnak, amelyben érintetlen nagyságában csodálhatjuk meg a természetet. A fényképeken keresztül Salgado törékeny bolygónk előtt tiszteleg, amelynek megvédése mindannyiunk feladata."

Megfigyelik a látogatókat

A látogatókat kutatják az Iparművészeti Múzeumban. A szakemberek egy éve figyelik, hogy milyen szokásaik, élményeik vannak a vendégeknek, ugyanis a múzeum felújítás miatt hamarosan bezár. Öt év múlva úgy szeretné újra megnyitni kapuit, hogy megfeleljen a 21. századi látogatói elvárásoknak. A kutatás egy éve tart, ma egy speciális eszköz segítségével azt vizsgálták, mit néz egy látogató a kiállításon.

Fotókon az elmúlt 24 év Sziget fesztiválja

A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ évek óta jelen van a fesztiválon, idén viszont a Sziget költözik be rövid időre a Capa központba.

Igazi ritkaságok az Akkor és Most Jármű Expón!

A történelem fantasztikus dolog, főleg ha az autók oldaláról nézzük. Az esztergomi járműkiállításon jártunk, ahol olyan autóikonokat csodálhattunk meg, amik nem jönnek velünk szembe mindennap!

Két titkáról is lerántotta a leplet a Konyhafőnök VIP Séfje!

Kevesen tudják, de Sárközi Ákos különös szenvedélynek hódol, ami szerinte nem is áll olyan messze a szakmájától, de nemcsak ezt, hanem azt is elárulta, honnan ered ez a hihetetlen érdeklődés!

Story Extra 2017-04-12


szerző:
2017.04.12. 16:55

Tapintható kiállítás


szerző:
2017.04.02. 18:25
Tapintható kiállítás

Tapintható kiállítás nyílt Budapesten, ahol vak tárlatvezetők kísérik a bekötött szemű látogatókat. A Széchenyi fürdő kiállítótermében bemutatott tárgyakat kortárs művészek és fogyatékkal élők készítették. A tárlat harmadik éve járja az országot, így egyre többen érezhetik át rövid időre azt az állapotot, amelyben a vakok és gyengénlátók élik mindennapjaikat.

Az önvezető képességű járműveké a jövő!

900 modell, de nem csajok, 150 világpremier, 700 ezer látogató. Ez a világ egyik legnagyobb autós kiállítása Genfben!

Budapesten Maurer Dóra képei

Nagysikerű londoni kiállítása óta először mutatta be munkáit Budapesten Maurer Dóra. A Vintázs Galériában a múlt század hetvenes éveiből származó nyomtatott grafikák mellett, idei új, színes festett alkotásai is láthatók. Maurer Dóra az egyik legsikeresebb Magyarországon élő magyar művész. Művei az elmúlt években a világ legnagyobb múzeumaiba is bekerültek.

Diana ruhái: naivából divatikon

A világ egyik legnagyobb divatikonjának, a néhai Diana hercegnőnek a ruháiból nyílik kiállítás pénteken a londoni Kensington palotában, ahol élt. Idén lesz 20 éve, hogy a szívek hercegnője - ahogy Dianát nevezték - meghalt Párizsban egy autóbalesetben. Ez az apropója a kiállításnak, amely Diana 25 legismertebb ruháján keresztül követi végig, hogyan alakult át a szerény kislányból elbűvölő világsztárrá.

Digitális életünk holnapja

Valamikor a technika sztárjai a magnók és a színes televíziók voltak. Jött a számítógép, a videójáték, az okos telefon, de ma már az autók a szórakoztató elektronika sztárjai. Las Vegasban ötven éve rendezték az első szórakoztató elektronikai világshowt, ez a CES. Akkoriban a világ 5 legértékesebb cége között három autógyár is szerepelt. Ma az első öt között 3 techcég található. Az autók kapaszkodnak, hogy mozgó otthonná válhassanak. A tényleges otthont viszont lassan robotok vezénylik, persze majd akkor, amikor a legutolsó székláb is okos telefonnal távvezérelhető lesz…

Tört-zúzott a festőművész

Rosszul sikerült a kiállítása, szétverte a Budakeszi Művelődési Ház irodáját egy festőművész. Karácsony előtt rontott be az intézménybe, ahol törni-zúzni kezdett. Egy öt éve rendezett kiállítása miatt dühöngött, amin egy képet sem sikerült eladnia. Ezért a művelődési házat hibáztatja, amit akkor 20 millió forintra beperelt, de vesztett. Garázdaság miatt indult ellene eljárás.

Terror Háza: Ez provokáció

Hiányolták Nagy Imrét, így kiegészítették a Terror Háza Múzeum előtti kiállítást. Az Eleven emlékmű csoport olyan táblákat rakott ki, melyen a volt miniszterelnök mellett Bibó István, vagy Déry Tibor is szerepel a forradalom hősei között. A Terror Háza ezt aktuálpolitikai provokációnak minősítette, igazgatója pedig, aki az 56-os emlékév kormánybiztosa, azt nyilatkozta a Heti válasznak: Nagy Imre nem hős.

Művészek a szabadságról

Szabadság és remény - főként ezt jelentette 1956 azoknak a művészeknek, akik a forradalom után elhagyták az országot. Sokukat a mai napig felzaklatják az akkor történtek. Az Abigail galériában a forradalom évfordulóján 15 olyan művész képeiből nyílt kiállítás, akik az emigrációban készítették legjelentősebb alkotásaikat.

Naptár a hajléktalanok képeiből

Hajléktalanok fényképeiből készült naptár. Még a nyáron osztott ki 100 eldobható fényképezőt otthontalanoknak a Budapest Bike Maffia, hajléktalanokat segítő csoport. Céljuk az volt, hogy megtudják, ők hogyan látják Budapestet. A legjobb képekből kiállítást nyílt, majd a közönség szavazott arról, mely képek kerüljenek egy jövő évi naptárba.

Macskák minden mennyiségben


szerző:
2016.10.11. 17:40
Macskák minden mennyiségben

Hosszú- vagy rövidszőrűek – esetleg kopaszok, picik vagy óriások, mogorvák vagy játékosak – ám mindannyian imádnivalók. Állati volt a hétvége az egyik budapesti bevásárlóközpontban, ahol csak úgy hemzsegtek a különleges cicák.

Már csomagolják a világritkaságnak számító műkincseket

Az Iparművészeti Múzeum világhírű oszmán-török gyűjteményéből nyílik kiállítás október 27-én a sardzsai Iszlám Civilizáció Múzeumában. Negyvenöt, rendkívül értékes műtárgyat küld Magyarország az Egyesült Arab Emírségekbe, az utazó kincsek teljes biztosítási értéke több mint kilenc millió euró.

Kiállítás legendás filmek plakátjaiból

Bud Spencer legendás filmjei, magyar rajzfilmek, mint a Macskafogó, Schwarzenegger vagy Stallone filmjeinek eredeti plakátjai! Kultikus magyar és külföldi filmplakátokból nyílt kiállítás Budapesten. Ha valaki szeretné a falán látni valamelyiket, licitálhat, mert a különlegességek hamarosan kalapács alá kerülnek. 

Plakát ritkaságok Magyarországon

Mi a közös Bud Spencer, Arnold Schwarzenegger vagy akár Bruce Lee akciófilmjei és Buñuel, Almodóvar vagy Woody Alain művészfilmjei között? Mindegyikhez tartozik egy plakát. Ezeket az aukció előtt kiállítják!

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való