KERESÉS search-close

koncesszió

8 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "koncesszió"

Vajna indíthat online kaszinót

Megkapta az engedélyt az adóhatóságtól, így elindíthatja az ország első online kaszinóját Andy Vajna. A Fidesz szerint a filmügyi kormánybiztos a hagyományos kaszinók üzemeltetésével beváltotta a hozzá fűzött reményeket, ezért kapta meg a koncessziós jogot. Azt egyelőre nem tudni, mekkora adóbevételt vár az állam az online kaszinótól. A szocialisták szerint a kormány megint Andy Vajnát akarja bevételhez juttatni.

Andy Vajna milliárdjairól kérdeztek

Andy Vajna - a Jobbik számításai szerint - percenként 11500 forintot keres, ami 16 és fél millió forintot jelent naponta. Az ellenzéki párt a Parlamentben kérte számon a kormányt, hogy miért hozták olyan helyzetbe a filmügyi kormánybiztost, hogy szinte egyeduralkodó legyen a kaszinópiacon. A Miniszterelnökség államtitkára azt mondta: Andy Vajnának már a szocialista kormányok alatt is voltak magyar üzletei. Vajna két évvel ezelőtt öt fővárosi kaszinó koncessziót nyert, ez csak tavaly 6 milliárdot hozott neki.

Csempészcigi: több ellenőrzést ígérnek

Ha több lesz a csempészcigaretta a feketepiacon, több lesz az ellenőzés is - ezt mondta az adóhatóság szóvivője Híradónknak. A dohányboltokból egymás után tűnnek el a legnépszerűbb cigarettamárkák, mert a két legnagyobb gyártó nem állapodott meg az állami koncessziót elnyerő Dohányboltellátóval. Az Együtt szerint a dohányosok ott keresik majd a cigarettát ahol van, vagyis a feketepiacon, és ez sem az államnak sem az embereknek nem jó. A Nemzetgazdasági Minisztérium szerint nem fenyeget cigarettahiány.

Jó helyen megérte trafikot nyitni

Volt olyan dohányboltos, akinek a trafikjai egy év alatt 3,5 milliárd forint bevételt hoztak - más trafikosok viszont csak vegetálnak. A hvg.hu összesítette az adatokat és kiderült, hogy a dohányboltok átlagosan egy év alatt csaknem teljesen visszahozták a befektetett pénzt.

Jól jártak a politikusok trafikos rokonai

Szépen kerestek a trafikokkal a kormánypárti képviselők rokonai tavaly a HVG.hu és a 444.hu összeállítása szerint. A Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkárának és a Fidelitas elnökének családja is milliós haszonra tett szert. Az Együtt szerint vissza kellene vonni a trafiktörvényt, mert igazságtalan és a fideszes rokonoknak kedveztek a koncessziók kiosztásakor. A kormány szerint viszont a trafikosok között pont olyan arányban vannak más pártokhoz köthető vállalkozók, mint amekkora a támogatottságuk az országban.

Harrach Tamás: Nem gyakoroltam befolyást

Három trafikot is üzemeltet az a cég a XIII. kerületben, amiben egy helyi Fidesz-KDNP-s képviselő cégének ügyvezetője a kültag, tudta meg a Népszabadság. A képviselő Harrach Tamás, akinek az apja Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője. Az Együtt szerint a kerületben is a kivételezett fideszeseknek jutottak a trafikok. Harrach Tamás az RTL Híradónak nem nyilatkozott, a Népszabadságnak azt mondta, nem gyakorolt befolyást a trafikkoncessziók kiosztására.
 

Félmilliárd Vajna javára


szerző:
2014.09.03. 14:15
Félmilliárd Vajna javára

Legalább félmilliárd forintról mondott le az állam Andy Vajna javára azzal, hogy a kormánybiztosnak csak jövő januárban kell megnyitnia új budapesti kaszinóit.

Házon kívül 13-05-08


szerző:
2013.05.08. 23:20
Házon kívül 13-05-08

Házon kívül: Politikusok, rokonok és ismerősök a dohánybizniszben. Álpályázókra is gyanakodnak a vesztesek. A legdurvább helyek: Tatabánya-Mésztelep. A hely, ahova hat után nem jön ki az orvos. A gettó, ahonnan nincs kiút. Toldi modell, azaz senki nem fog fázni.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való