KERESÉS search-close

koronavírus

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "koronavírus"

Meglepő: oroszlánürüléket árul egy németországi cirkusz

Járványkompatibilis boltot nyitott egy németországi cirkusz oroszlánürülék árusítására. Csak be kell tenni a résbe a pénzt, az pedig már adja is ki a matériával megtöltött dunsztosüvegeket a visszajáróval együtt. A vevők rendszerint arra használják az anyagot, hogy távol tartsák a kertjükből a kártevőket, például a nyesteket.

Szennyvízből vett mintákból következtetnek a koronavírus elterjedtségére

Szennyvízmintákat vizsgálnak a Nemzeti Népegészségügyi Központ budapesti laboratóriumában. Az elemzéseket május óta végzik, és a járványhelyzetre való tekintettel azt tanulmányozzák a kutatók, hogy a folyadékokban megtalálható-e a koronavírus örökítőanyaga.

A vártnál is nagyobb mértékben esett vissza a gazdaság teljesítménye a járvány idején

Soha nem látott mértékben, 13,5 százalékkal csökkent a magyar gazdaság teljesítménye a második negyedévben. A Központi Statisztikai Hivatal pénteken nyilvánosságra hozott adatai nagyobb visszaesést mutatnak, mint amire a kormány számított. A kabinet szerint a számok azt mutatják, hogy a magyar gazdaság stabil és a gazdaságvédelmi akcióterv sikeres, mert az uniós átlag még nagyobb visszaesést mutat. A szocialisták szerint ez a szám növekvő munkanélküliséget, és elszálló inflációt jelent a magyar emberek számára.

MÁV és BKK: szigorúbban ellenőrzik a maszkviselést

40 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak Magyarországon az elmúlt egy napban. A MÁV és a BKK is azt közölte, hogy szigorúbban ellenőrzik a járványügyi szabályok betartását. Ez azt jelenti, hogy az ellenőrök, kalauzok leszállíthatják azokat, akik nem hordanak maszkot. A szakemberek szerint a járvány terjedése ellen a maszkviselés és a távolságtartás a leghatékonyabb védekezés.

Egyre súlyosabb a járványhelyzet a környező országokban

Horvátországban megint rekordot döntött a fertőzöttek száma, emiatt több ország korlátozásokat vezet be az onnan érkezők számára. Már négy állam jelezte Zágrábnak, hogy állampolgáraik fertőződtek meg az ottani nyaralásuk alatt. Magyarország továbbra is a zöld kategóriában tartja Horvátországot. Szlovéniától Romániáig mindenhol emelkedik az esetek száma.

Nem csak a koronavírus, hanem más vírusok is fertőznek a nyári időszakban

Az RTL Híradó által megkérdezett családorvos szerint egyre több a hasmenéses és torokgyulladásos megbetegedés a praxisában. A tünetek sokszor hasonlítanak egymásra, éppen ezért fontos, hogy ha valaki betegnek érzi magát, konzultáljon telefonon háziorvosával és maradjon otthon. A virológus szerint már egy torokfájással sem javasolt közösségbe, munkahelyre menni.

1993 óta először maradt el a Sziget Fesztivál

Kedden ért volna véget az idei Sziget Fesztivál. Több tízezer fesztiválozó költözik ki ilyenkor a Szabadság Szigetéről. Most viszont a koronavírus-járvány miatt a fesztivál történetében, 1993 óta először elmaradt a Sziget. Így a partizók helyett most biciklizők, kutyát sétáltatók járnak errefelé a csöndes kánikulában.

Fertőtlenítik az uszodát, nem tudni, mikor játszhatják le a Magyar Kupa döntőjét

Egyelőre nem tudni, hogy mikor játszhatják le a férfi vízilabdások Magyar Kupa döntőjét. Koronavírus-fertőzés miatt a tegnapi és a mai meccsek is elmaradnak. A meccsek a Hajós Alfréd uszodában lettek volna, azt kiürítették és fertőtlenítik. A Fradi 4 sportolójánál mutatták ki a vírust. Mindannyian jól vannak, tünetmentesek, de a teljes vízilabdacsapat karanténba került. 

Rusvai Miklós: Újabb korlátozásokra lehet szükség, ha a napi új esetek száma 60-80-ra emelkedik

Meghalt két koronavírusos beteg és 45 új fertőzöttet találtak az elmúlt egy napban Magyarországon. Az általunk megkérdezett virológus szerint újabb korlátozó intézkedésre lehet szükség, ha a napi friss esetek száma 60-80-ra emelkedik. Bár az szerinte is kérdés, hogyan viselnék azokat az emberek. A főpolgármester mindenkit arra két, hordja a maszkot, hogy ne kelljen újra lezárni az országot. Az operatív törzstől azt közölték, a cél, hogy ne kelljen újabb korlátozó intézkedéseket hozni.

Nyakunkon a második hullám: mit tehetünk azért, hogy ne térjen vissza a tavaszi állapot?

Most már biztos, hogy Magyarországra is elérkezett a második hullám. – mondja Dr. Rusvai Miklós virológus. A járványügyi adatok alapján a koronavírus újra terjedésnek indult, és ha ez tovább folytatódik, akkor könnyen kialakulhat az az állapot, ami márciusban volt. Jelenleg az aktív fertőzöttek száma 634 fő, ez a tegnapihoz képest 22 fővel emelkedett.

PSZ: Folyamatosan szűrni kellene a pedagógusokat szeptembertől

Folyamatosan szűrni kellene a pedagógusokat és mérni kellene a diákok testhőmérsékletét szeptembertől a Pedagógusok Szakszervezete szerint. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma kedden jelentette be, hogy hagyományosan indul a tanítás. Híradónknak azt írták, már készül a protokoll, amit minden intézménynek kiküldenek. 

102 nap után újra terjed a kór Új-Zélandon

Több mint száz nap után újra felütötte fejét a koronavírus Új-Zélandon. A szigetországban kedden találtak ismét fertőzötteket. Egy család 4 tagja betegedett meg. Ők valószínűleg másnak is tovább adták a kórt. Főleg, mert egyikük betegen is utazott az országban. Új-Zéland legnagyobb városában újra bevezették a kijárási korlátozást. 

Oroszország hivatalosan is bejegyeztette a világ első koronavírus elleni oltását

Oroszország hivatalosan is bejegyeztette a világ első koronavírus elleni oltását - jelentette be az orosz elnök.

Elkészült az orosz koronavírus vakcina, vajon hatásos?

Kétkedve fogadták a szakértők a koronavírus elleni vakcinát, amivel már az orosz elnök lányát is beoltották. Mivel túlságosan hamar sikerült kifejleszteni és a megfelelő tesztelésre sem volt elég idő, ezért nem biztosak benne, hogy jól működik.

PUSZTÍTÁS: Lezárták a kazahsztáni rózsaszín tóhoz vezető bejáratot

Lezárták a világ egyik rózsaszín tavához vezető bejáratot, mivel súlyos ökológiai kárt okoztak az odalátogatók. A kazahsztáni Kobeytuz-tó egy algának köszönhetően válik időről időre rózsaszínné. Emiatt sokan látogatnak ide. Most nyáron még nagyobb volt az érdeklődés miután a közösségi médiában elterjedt, hogy a tóból kinyert só és sár megvéd a koronavírustól. Ezért begyűjtötték, és már az interneten is árulták. A szakértők szerint legalább tíz évig eltart majd, mire a pusztítás után helyreáll a tó eredeti állapota.

RAKTÁRKONCERTEK: Kik lesznek az előadók, hány darab lesz, hol lépnek fel?

100 előadót kértek fel, hogy vegyenek részt a kormány zeneipart segítő programjában. Szerződést egyelőre senkivel nem kötöttek. Egy előadó sem kaphat többet 15 millió forintnál, a zenekarok egy része a gázsit jótékony célokra ajánlja fel. A résztvevők listájának összeállításán a 13 legnagyobb fesztivál szervezői közösen dolgoztak. Az alapján válogattak, hogy ki, hány fesztiválon lépett volna fel idén.

Ahogy lazul a fegyelem, úgy lesz újra egyre több beteg

Lazul a fegyelem az országban, az előírások ellenére egyre kevesebben viselnek maszkot a boltokban, bevásárlóközpontokban és a tömegközlekedési eszközökön. A rejtett kamerás felvételek jól látszik, hogy sok üzletben maguk az eladók sem tartják be a szabályokat. Pedig a száj és az orr eltakarása kulcsfontosságú a koronavírus elleni védekezésben.

Antonio Banderas 60 éves


szerző:
2020.08.10. 19:28
Antonio Banderas 60 éves

Antonio Banderas 60 éves lett. A spanyol, malagai születésű színész óriási karriert futott be. Tiniként még futballista akart lenni. Egy törött láb és a Hair c. musical viszont a színjátszás felé fordította. A főiskola elvégzése után a Spanyol Nemzeti Színházhoz szerződött, de modellként is dolgozott mellette. Pedro Almodóvar rendezőtől kapott először filmszerepet. Ma ünnepli a 60. születésnapját, de nem éppen a legideálisabb körülmények között. Délután jelentette be a Twitteren, hogy koronavírusos lett.

A világ legdrágább maszkja 18 karátos fehéraranyból készül

A világ legdrágább maszkja 18 karátos fehéraranyból készül és 3600 kő, fekete és fehér gyémánt díszíti. Darabja 1,5 millió dollár, azaz átszámítva fél milliárd forint. A finom kidolgozású ékszer-maszk megfelel az európai standardnak, és védelmet nyújt a Covid19 ellen.

Egyre több a fiatalabb koronavírusos fertőzött

Már a budapesti és a debreceni szennyvízben is látszik, hogy egyre több a koronavírus-fertőzött Magyarországon. A Semmelweis Egyetem kutatása szerint az új fertőzöttek többsége fiatal, és külföldön kapta el a vírust, vagy olyantól, aki külföldön járt. Merkely Béla rektor szerint a második hullám küszöbén állunk.

Egyre kevesebben hordanak maszkot, pedig ezzel lehetne megelőzni a vírus terjedését!

Egyre kevesebben hordanak maszkot - ezt tapasztalta stábunk, amikor több budapesti üzletben, plázában és vonatokon megnézte, mennyien tartják be a maszkviselési kötelezettséget. Ugyanerről számolt be a Híradónak nyilatkozó virológus is. Kemenesi Gábor szerint nem lehet elfogadni, hogy sokan leveszik a maszkot arra hivatkozva, hogy nem bírják. A szakértő szerint fontos, hogy mindenki hordjon maszkot, mert ezzel lehet megelőzni a koronavírus terjedését.

Lámával a koronavírus ellen

Lámákat is bevetnek a koronavírus elleni küzdelemben, Peruban. Az állatok által termelt ellenanyag ugyanis hatékony lehet a járvány ellen. Laboratóriumi körülmények között már sikerült bíztató eredményeket elérni. Azt viszont még vizsgálják a tudósok, hogy hogy a láma-antitest az emberi szervezetben is hatékony lehet-e.

Autóklub: senki se hagyja az utolsó pillanatra a lejárt okiratok pótlását!

Senki se hagyja az utolsó pillanatra a lejárt okiratok pótlását - erre figyelmeztet az Autóklub szakértője. A járvány okozta veszélyhelyzet miatt későbbre lehetett halasztani a lejárt okiratok érvényesítését, például az autók műszaki vizsgáztatását. Csakhogy, aki most kocsijával külföldre indul nyaralni, annak kellemetlensége lehet abból, hogy úgy tűnhet nem érvényes az autója műszakija.

Összefüggés lehet a parlagfűszezon és a koronavírusos esetek számának növekedése között

Összefüggés lehet a koronavírusos esetek számának növekedése és a parlagfűszezon között, ezt mondta a híradónak nyilatkozó allergológus. Ennek oka az, hogy a gyulladt nyálkahártyán  könnyebben megtelepszenek a vírusok, így a koronavírus is. Az orvos szerint a jó minőségű maszk a pollenek ellen is védelmet nyújt, ezért érdemes azt a parlagfűszezonban a szabadban is viselni.

Három hónapja nem volt ennyi új eset

Három hónapja nem volt olyan magas az új koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, mint most. 43 embernél mutatták ki a vírust. Újfehértón egy rendezvény minden résztvevőjének karanténba kellett vonulnia, mert egyikükről kiderült, hogy koronavírus-fertőzött. Egy szegedi klinikán és a siófoki kórházban is megjelent a vírus.

Koronavírus: újabb fertőzöttek

Öt koronavírusos beteget azonosítottak a Baranya megyei Mecseknádasdon. Egy család több generációja fertőződött meg, de ők sem tudják, hol kapták el a vírust. A szomszédos Hidason is vannak betegek, egy idős házaspárnál mutatták ki a fertőzést. Nőtt az igazolt fertőzöttek száma Pápán is, ahol már 112-en vannak hatósági karanténban, közülük 28 embernek lett pozitív a tesztje. Szegeden a vírusveszély miatt lezárták a Fül- Orr- Gégészeti klinikát.

Ki tudják szagolni a kutyák a koronavírus-fertőzést?!

A kutyák ki tudják szagolni a koronavírus-fertőzést, ezt angol és német kísérletek is bizonyították. A kiképzett ebek egy óra alatt akár kétszázötven embert is végigszimatolnak, és szaganyag alapján pontosan eldöntik, ki beteg. Hogyan és milyen mértékben változtathatja ez meg a COVID-19 szűrését?

Hibrid oktatás: mi várhat ránk ősztől?

A koronavírus-járvány miatt sok minden megváltozott az oktatásban, és akár már szeptemberben megtörténhet az, hogy egyik napról a másikra kell átállni az otthoni vagy digitális oktatásra. Előfordulhat, hogy lesz olyan időszak, amikor otthon tanul a gyerek, aztán olyan is, hogy az iskolában. Hogy ez pontosan mennyire érintheti a szülőket, mekkora feladat hárulhat rájuk, és mi is az a hibrid oktatás, a következő riportból kiderül.

154-re emelkedett a keddi bejrúti robbanás halálos áldozatainak száma

154-re emelkedett a keddi bejrúti robbanás halálos áldozatainak száma. Sok eltűntet még keresnek. Megkezdték a munkát a nemzetközi mentőcsapatok is: kutyák, drónok segítségével kutatnak a túlélők után. Közben a libanoni főváros kórházai nem bírják a terhelést: elfogytak az eszközeik, az utánpótlás pedig megsemmisült a robbanásban. Tetézi a bajt, a koronavírus-járvány kezdete óta tegnap jegyezték fel a legtöbb fertőzöttet az országban.

Már kétmillió koronavírusos beteg van Indiában

Már kétmillió koronavírusos beteg van a világ második legnépesebb országában. Indiában szinte minden nap megdől az új esetek számának rekordja. Az afrikai kontinens is mérföldkőhöz érkezett. Ott hivatalosan egymillió a fertőzöttek száma, de a szakemberek szerint ennek sokszorosa lehet a valós szám.

Nem tudják még, kinek és mennyit segít a mentőcsomag

Plusz 2 milliárdból segíti a kormány a fesztiválokat és a klubokat - ezt a kormányszóvivő jelentette be. A pénzből vidéki kisebb klubok is kapnak, de jut határon túli helyeknek is. A szakmai szervezetek szerint nem látszik még, kik és milyen alapon osztják majd a pénzeket. Az már kiderült, a korábban beígért 5 milliárdos támogatásból 150 raktárkoncertet tartanak. Olyan előadókkal, mint a Tankcsapda, Demjén Ferenc és Tóth Gabi.

Gócpont Pápán: 17 ember koronavírus-tesztje lett pozitív

Idősotthonban és óvódában is találtak koronavírus fertőzöttet Pápán. Eddig összesen 17 ember teszteredménye lett pozitív, az érintett intézményeket bezárták. Akik kapcsolatba kerültek a fertőzöttekkel, most karanténban vannak, a polgármester szerint a 23 óvodás közül egyik sem betegedett meg. Az óvoda és az idősotthon egy-egy fertőzött dolgozója egyaránt részt vett a Hit Gyülekezete rendezvényén. A tisztifőorvos szerint Pápán már betegséggócról kell beszélni.

Spanyolország sárga besorolású lett

A zöldből a sárga besorolású országok közé kerül péntektől Spanyolország, így határozott az országos tisztifőorvos.

 

MÜLLER CECÍLIA: „Pápa a következő gócpont!”

Müller Cecília országos tisztifőorvos a Röszkén tartott sajtótájékoztatón számolt be a pápai gócpontról, ugyanis május óta nem volt olyan sok fertőzött 24 óra leforgása alatt, mint a mai napon. A szerdai nap végéig 22 pozitív koronavírusos beteget számoltak össze az ügy kapcsán. Mára 33 főre nőtt az új fertőzöttek száma és egy idős beteg meghalt.

Huszonhét év után először egyedül vertünk sátrat a Hajógyári-szigeten!

A Hajógyári-szigeten most tízezrek fesztiváloznának, ha nem lenne koronavírus! A Fókusz riporterét azzal a férfival hozta össze a véletlen, aki tizenöt éve él a szabadság szigetén. El is mesélte hogyan lett otthonává a hajógyári és hogyan érzi magát a fesztiválozó tömeg nélkül.

Koronavírus: Peruban egyre tragikusabb a helyzet

A koronavírussal fertőzöttek száma világszerte hamarosan eléri a 18 és fél milliót. Ebből az USA majd 5 milliót tesz ki, de a tíz legjobban sújtott országok között öt dél-amerikai található. Ezek közül a nemzetközi figyelem elsősorban Brazíliára koncentrál. Pedig Peruban, az ország méretéhez viszonyítva sokkal tragikusabb a helyzet. Peru több, mint 430 ezer megbetegedéssel már a 7. helyen áll a fertőzöttek számát tekintve világszerte. A 33 milliós országban 200-250 ember hal meg naponta. Néhány napja jelentették be, hogy az áldozatok között rengeteg újságíró is van.

Mégsem tartja meg koncertjét az Apostol együttes

"Az augusztus 28-i koncertet hosszú huzavona után, keserves kínok között megszülve úgy döntöttük, hogy áthelyezzük egy másik dátumra." Így jelentette be az Apostol együttes egyik tagja, Meződi József a Facebookon, hogy mégsem tartják meg augusztus végén a zenekar fennállásának 50. évét ünneplő koncertet idén a Budapest Sportarénában. A koncert időpontját a koronavírus-járvány miatt egyszer már módosítani kellett májusról augusztusra, de az új dátumon is sokan csodálkoztak, hiszen a kormány augusztus 15 után sem engedélyez olyan zenés-táncos rendezvényeket, amelyeken 500 főnél többen lennének.

Lemondták az Apostol koncertjét

Mégsem lesz Apostol koncert. A zenekar és a szervezők úgy döntöttek, márciusra halasztják a jubileumi műsort. Döntésüket azzal indokolták, hogy többen jelezték, nem mernek elmenni, emellett sok bírálatot kaptak a közösségi médiában, amiért a járványveszély ellenére nem fújták le a koncertet. A Campus Fesztivál viszont továbbra sem tett le arról a tervéről, hogy négy ülőkoncertet tartanak augusztus közepén.

Hagyományos egyetemi gólyatábor szinte sehol nem lesz idén

Hagyományos egyetemi gólyatábor szinte sehol nem lesz idén. Van, ahol a szabályok szigorodnak, máshol el is maradnak az egyhetes programok. Ezt tudtuk meg a híradó által megkérdezett felsőoktatási intézményektől. Van, ahol alternatív megoldást keresnek arra, hogy az első évesek beilleszkedjenek.

Videó készült arról, hogyan fékezi a kór terjedését a maszk

Egyre több ország teszi kötelezővé a maszkviselést Európában, miután újra nő a koronavírusos esetek száma. Egy ausztrál kutatócsoport nagysebességű kamerát használva videón is bemutatta, hogyan fékezi a kór terjedését a maszk. Egy amerikai alapítvány pedig 1 millió dolláros fődíjjal pályázatot írt ki fiataloknak, az eddigieknél kényelmesebb, de hatékony, mindenki számára elérhető, és stílusos arcmaszkok megalkotására.

Románia vált a fő gócponttá

Újabb szigorításokról döntöttek Romániában, ahol már több mint egy hete meghaladja az ezret a napi új kornavírusos fertőzöttek száma.

A hagyományos fenékszépségversenyeknek egyelőre leáldozott

A hagyományos fenékszépségversenyeknek egyelőre leáldozott, a nem hivatalos popó világbajnokságot, a Miss BumBumot előbb a Me Too, majd a koronavírus is padlóra vágta. A hiányt váratlan helyről igyekeztek pótolni: egy brit múzeum hirdette meg saját versenyét, vállaltan hátsó szándékkal.

Vita a maszkkészítő gépről

A beígért mennyiség töredékét készíti a Kínából beszerzett maszkgyártó gépsor a sátoraljaújhelyi börtönben - ezt állítja Hadházy Ákos független képviselő. Orbán Viktor miniszterelnöknek áprilisban a helyszínen azt mondták, havonta 2.8 millió maszkot gyártanak majd ott. Egy közérdekű adatigénylésből most az derült ki, hogy két hónap alatt körülbelül 870 ezer maszk készült el. A Büntetés-Végrehajtás szerint a milliós szám a teljes gyártókapacitást jelenti.

Katasztrófahelyzetet hirdettek a koronavírus miatt az ausztrál Victoria államban

Katasztrófahelyzetet hirdettek a koronavírus miatt az ausztrál Victoria államban, miután egyre több megbetegedést regisztrálnak. Az ország második legnagyobb városában, Melbourne-ben éjszakára kijárási tilalmat vezettek be. A világ számos országában - köztük Magyarország több szomszédjánál is - fertőzési rekordokat hoztak az elmúlt napok.

Kötelező lesz a koronavírus elleni védőoltás?

Szlávik János szerint szinte biztos, hogy nem lesz Magyarországon kötelező a koronavírus elleni védőoltás. Az infektológus főorvosa arról is beszélt, jól halad a világban a koronavírus elleni védőoltás kifejlesztése. Több helyen is embereken tesztelik, de még hónapokig tarthat, mire megjelenhet. A kormány szerint még nincs itt az ideje, hogy döntsenek, kötelező lesz-e az oltás.

Az ültetett koncertek megtartása is veszélyes lehet

Veszélyes az ültetett koncertek megtartása is járványügyi szempontból - sürgősségi szakorvos mondta ezt az RTL Híradónak. Például az Apostol együttes nagykoncertjét megtartják, mivel a jogszabály nem tiltja az ülőhelyes rendezvényeket, és koncertek nélkül, de megszervezik az egyik egri borfesztivált is. A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint ez nem tilos, csak be kell tartani a szabályokat. A Sziget Fesztivál vezetője viszont azt mondja, felelőtlenség kiskapukat keresni a jogszabályban.

Bokszolóból kukás?


szerző:
2020.07.31. 19:35
Bokszolóból kukás?

Argentína legnevesebb ökölvívója 2012 és 2016 után idén a tokiói olimpián is részt vett volna, a koronavírus azonban keresztül húzta a terveit. Március 20 óta minden le van zárva az országban, ezért, hogy ne unatkozzon egy kukás cégbe állt be dolgozni.

Sorra mondják le a fesztiválokat

Most jól van beállítva a védekezés, és minden változás kockázatot jelentene - ezzel indokolta Orbán Viktor az állami rádióban azt a döntést, hogy augusztus 15-e után sem lehet 500 főnél nagyobb zenés-táncos rendezvényeket tartani. A bejelentés óta sorra mondják le a nyár végére meghirdetett fesztiválokat és nagy koncerteket a szervezők, úgy számolnak, többszáz millió forint a veszteség.

Lovasi András, a Fishing on Orfű szervezője is elmondta véleményét az RTL Híradónak, a videót itt találják.

Szlávik János a tévhitekről

Nem lehet megfertőződni a maszktól és nem okoz légzési elégtelenséget sem, az 5G-nek nincs köze a koronavírushoz, és azt nem szándékosan engedték az emberekre. Szlávik János infektológus reagált az RTL Híradónak az interneten keringő legnépszerűbb álhírekre és összeesküvés elméletekre. Szerinte fontos lenne, ha az emberek csak a szakemberekre hallgatnának.

LOVASI: „Ha márciusban azt mondják, idén nincs semmi, mindenki jobban jár”

Kétszer is meghirdették az idei fesztivált, mégis üres marad az orfűi kemping idén. Lovasi András, a Kiscsillag frontembere és a Fishing on Orfű szervezője szerint 70 milliós veszteségük van, ami a fele is lehetne, ha a kormány már márciusban egyértelmű döntést hoz. Így viszont, mivel a rendezvény tudatosan szponzormentes, a túlélésért küzdenek, és azt kérik, aki teheti, ne kérje vissza a teljes jegyárat. Cserébe különböző ajándékokat ajánlanak fel. Szerintük egyébként augusztus végén így is sokan lesznek Orfűn.

Szlávik János cáfolta meg a koronavírussal kapcsolatos leggyakoribb álhíreket

Egy sokak által osztott poszt arról, hogy egy állítólagos 19 éves pénztáros lányt, aki naponta 5-6 órán át hordott szájmaszkot, megfertőzték a saját baktériumai és most ágyhoz kötve, súlyos állapotban van. Szlávik János infektológust kérdeztük, mit szól ehhez. A szakember nem csak erre az álhírre reagált, sorra vettük az interneten keringő, legfelkapottabb álhíreket.

Szombattól fizetni kell a koronavírus tesztekért azoknak, akik piros vagy sárga országból térnek haza

Szombattól fizetni kell a koronavírus tesztekért azoknak, akik a járvány miatt veszélyes, vagyis sárga vagy piros országból térnek haza és nem akarják megvárni a kéthetes karantén végét. A híradónak nyilatkozó háziorvos szerint ők augusztustól már nem is kérhetik a tesztet, csak ha valaki tüneteket mutat. A híradó által megkérdezett oltóközpontokban átlagosan 30 ezer forintot kell fizetni a tesztekért, de házhoz is mennek, akkor dupla ennyibe került a mintavétel.

Augusztus közepétől sem lehet ötszáz főnél nagyobb zenés, táncos rendezvény

Nem változnak a jelenleg hatályban lévő, koronavírus miatt bevezetett szabályok – többek között erről beszélt Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón. Ez azt is jelenti, hogy nem engedélyezik az 500 fő fölötti zenés, táncos rendezvények megtartását. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint jelenleg a legfontosabb cél, hogy szeptemberben a rendes tanulmányi rend szerint tudják megkezdeni az oktatást.

Feljelentés lett a Vadai Ágnes kérdéséből

Feljelentés lett a túl drága lélegeztetőgépek beszerzésének ügyéből. A Külügyminisztérium a koronavírus-járvány ideje alatt 16 ezer lélegeztetőgépet vett 300 milliárd forintért. Vagyis darabját átlagosan 19 millióért. A témában a DK-s Vadai Ágnes kérdezte Polt Péter legfőbb ügyészt, aki feljelentésként továbbította a kérdést a rendőrségnek.

Ezer ember vehet csak részt a mekkai zarándoklaton

Két és fél millió helyett mindössze ezer. Ennyien vehetnek részt csak az idei mekkai zarándoklaton. A koronavírus miatt külföldről egyáltalán nem fogadtak zarándokokat, a helyben élők közül is csak maroknyi kiválasztott teljesítheti a muszlim vallás előírását.

Naponta 300 gyerek hal éhen és ez a szám tovább nőhet

Havonta tízezer, vagyis naponta több mint 300 gyerek hal éhen az ENSZ becslése szerint. A koronavírusjárvány, valamint az azt követő gazdasági összeomlások, és a nyugati segélyek elapadása miatt azonban ez a szám a többszörösére nőhet. Legalábbis ettől tartanak a frontvonalban dolgozó segélyszervezetek.

„20-szor annyi koronavírus-fertőzött lehet, mint amit az adatok mutatnak”

Szűrni kellene szeptemberben a tanárokat koronavírusa, mivel sok gyerekkel találkoznak - ezt mondta a Semmelweis Egyetem rektora az RTL híradónak. Náluk elővigyázatosságból a vírus szempontjából nem veszélyes országból érkező dolgozókat is tesztelik és ezt tervezik a hallgatókkal is. Merkely Béla szerint a valóságban 20-szor annyi fertőzött lehet, mint amit az adatok mutatnak.

MERKELY BÉLA: „Még mindig az ország 99%-a megkaphatja a koronavírust!”

A járvány első szakaszát sikerült jól kezelnie az országnak, de a vírus még köztünk van! Ezért nem csak a tünetekkel rendelkezőket kell tesztelni Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora szerint, aki a most szabadságról hazatérőket-, valamint azokat a tanárokat is tesztelné, akik szeptemberben visszatérnek az oktatásba.

SZULÁK ANDREA: Néha olyan volt, mint egy kényszergyógykezelés

Ahogy mindannyian, úgy a színészek is sokféleképpen élték meg az elmúlt hónapokat, volt, aki könnyedebben, egy hosszabb nyári szünetnek fogta fel, míg másoknak egy idő után már nagyon hiányzott, hogy a hivatását gyakorolja. Szulák Andrea elmondása szerint az ő életében is voltak hullámvölgyek a karantén alatt.

GÁLVÖLGYI JÁNOS: Ekkora szünet a pályám során még soha nem volt

Több színházban is ott voltunk az első előadáson és megmutatjuk, hogy miként készültek a színészek a visszatérésre. Gálvölgyi János előadás előtti rituáléja jó ideje változatlan.   

KEMENESI GÁBOR: Viseljük a maszkot, viseljük ezt a kis kényelmetlenséget, mert ez az egyetlen fegyverünk!

Minél kevésbé látják az emberek a problémát, annál hajlamosabbak elhinni azt, hogy nincs is a probléma - erről beszélt az RTL Híradónak Kemenesi Gábor virológus. A szakember szerint a maszkhordás valóban kényelmetlen lehet, de ezt érdemes mérlegre tenni: vajon megéri-e egy kis kényelmetlenség miatt azt kockáztatni, hogy a vírus újra erőre kap, betör a városokba, újra lezárnak mindent, emberek veszítik el a munkájukat és tele lesznek a kórházak?

Észak-Korea “első” gyanús koronavírus esete

Megerősítette az első koronavírus-gyanús esetét Észak-Korea. Kim Dzsong Un azonnal összehívta az állampárt központi bizottságát, és elrendelte a keszongi iparvidék zárlatát. Állítólag Dél-Koreából hurcolták be az országba a vírust. Észek Korea mindeddig tagadta, hogy megjelent náluk a járvány.

Több mint négy hónap alatt gyógyult ki a koronavírusból egy férfi

Több mint 4 hónap alatt gyógyult ki a koronavírusból egy New York-i férfi. Még márciusban került kórházba, és olyan gyorsan romlott az állapota, hogy az orvosok már lemondtak róla. Mégis felépült. Az Egyesült Államokban viszont még mindig több tízezer új beteget diagnosztizálnak naponta, és számos európai országban is újra szigorítanak a járványveszély miatt. 

Mától ismét kötelező a szájmaszk viselése Ausztriában

Mától ismét kötelező a szájmaszk viselése Ausztriában. A szájat és az orrot takaró eszközt a plázákban, a boltokban, a postán, a banokban és a hivatalokban is hordani kell.

Hány fős kulturális eseményeket tarthatók meg augusztus 15-e után?

Álhírnek nevezte a kormányzati tájékoztatási központ, hogy augusztus 15-e után legfeljebb csak 200 fős kulturális események tarthatók meg. A HVG írta meg, hogy információjuk szerint kedden egy erről szóló előterjesztés kerül a kormány elé. Az általunk megkérdezett fesztiválszervező, színházigazgató és koncertszervező is azt mondta, rossz a bizonytalanság.

Amerikában dolgozó orvos: „Az üres kórháztól néhány nap alatt jutottunk el oda, hogy a folyosón is betegek fekszenek!”

Kritikus, kétségbeejtő állapotról számol be a Fókuszban az egyik arizonai kórházban dolgozó magyar orvos. Zoltán a 90-es években költözött az Egyesült Államokba. Kutatásai mellett diabetológusként és belgyógyászként dolgozik Floridában és Arizónában. Most viszont hetek óta csak koronavírusos betegeket lát el, köztük saját kollégái éltéért küzd.

Aggasztó koronavírus helyzet az USA-ban, Trump még mindig tagad

Az Egyesült Államokban már majdnem 800 orvos és ápoló halt meg koronavírusfertőzésben. Az elmúlt 2 hétben 39 államban terjed drasztikusan a vírus, elsősorban azokban, amelyek tavasszal kimaradtak a súlyos helyzetből. Csaknem hatvanezer új fertőzöttet regisztrálnak naponta, a második hullám egyre erőteljesebben emelkedik. Mindeközben az Egyesült Államok elnöke továbbra is szokatlan módon áll a helyzethez.

Rába Tímeáék szinte hazamenekültek tenerifei otthonukból

Megható interjút láthatnak az egykori szépségkirálynővel, Rába Tímeával és gyerekeivel. A család a koronavírus miatt szigorú karantén-szabályok között töltötte az elmúlt hónapokat. Teneriféről az első adandó alkalommal hazajöttek, pedig már két éve ott van az otthonuk. A második hullámot semmiképpen sem akarták ott kivárni. Talán az elzártság is okozza, hogy meghitt, ugyanakkor kicsit óvatos, vagy bizalmatlan a család a külső ingerekkel. Timi 18 éves lánya akár anyja modellkarrierjét is felülmúlhatná. De, úgy tűnik, másféle értékekre figyelnek és egyelőre a család összetartó ereje megvédi őket mindentől. 

Újabb tünetekkel bővült a koronavírus-fertőzésre figyelmeztető jelek listája

Újabb tünetekkel bővítette a koronavírus fertőzésre figyelmeztető jeleket a járványügyi bejelentéseket kezelő amerikai központ, azaz a CDC. Az atlantai szakemberek által összeállított lista alapján a vírus kezdetén elsősorban a lázat, fej és torokfájást, a hidegrázást valamint az íz és szaglásvesztést említették tünetként. Mivel a fertőzöttek egymástól gyakran eltérő panaszokat produkálnak, a vírusról egyre többet tudnak meg az orvosok is, ezért egészítették ki a listát, amelyre felkerült az orrfolyás, orrdugulás, émelygés, a hányinger és a hasmenés is.

5 milliárdos mentőcsomaggal segítenék a könnyűzenei ipart

5 milliárdos mentőcsomaggal segítenék a könnyűzenei ipart - ezt Demeter Szilárd miniszteri biztos mondta az RTL Híradónak. Szerinte nem egyedi segélyezésre törekednek, hanem átfogó csomagot készítenek, amely az előadóknak és a háttérben dolgozóknak is segítene. Ahogy arról többször is beszámoltunk, felzúdult a zenei szakma amikor kiderült, a koronavírus miatt valószínűleg augusztus 15-e után sem lehet majd koncerteket tartani, miközben például futballmeccset lehet szurkolók előtt rendezni.

ÖSSZEFOGLALÓ: Mit tegyek, ha észlelem magamon a tüneteket?

Orrdugulás, émelygés, hányinger, hasmenés - az amerikai járványügyi központ szerint az eddig ismertek mellett ezek a tünetek is utalhatnak koronavírus-fertőzésre. Késmárky András sürgősségi szakorvos azt mondja, a listát azért bővítették, mert a koronavírus-fertőzöttek között megnőtt az átlagos vírusfertőzésekhez nagyon hasonló tüneteket produkálók száma.

GERENDAI KÁROLY: „Akinek volt tartaléka, most már lassan annak sincs”

Idén fordult elő először, hogy 27 év után elmaradt a Sziget Fesztivál. Az alapító, korábbi főszervező Gerendai Károly hétfőn a Reggeli vendége volt. Szerinte egyelőre megjósolhatatlan, lesznek-e fesztiválok augusztus közepétől.

Rekordsebességgel terjed a koronavírus a világban

Már második napja rekordmagas az új koronavírus fertőzöttek száma a világban - az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint naponta negyedmillió ember kapja el a betegséget. A járvány gócpontja továbbra is az Egyesült Államok, ahol a korlátozások enyhítése óta a halálozások száma is újra növekedésnek indult.

Elmarad az összes nyári fesztivál Szerbiában

Az összes nyári fesztivált lemondták Szerbiában az egyre súlyosabb járványhelyzet miatt, és betiltották a tíz főnél nagyobb rendezvényeket. Már a zárt és a nyilvános helyeken is kötelező a maszkviselés. Spanyolországban szintén egyre több helyen zárják be a szórakozóhelyeket, az utcákon pedig rendőrök ellenőrzik, hogy az emberek betartják-e korlátozásokat.

Gyorsabb és pontosabb tesztelési módszert fejlesztettek ki

Másfél hónapja nem regisztráltak Magyarországon annyi új koronavírusos beteget, mint szombat reggelre. 22 embernél mutatták ki a fertőzést, egy ember pedig meghalt. A Szegedi Tudományegyetem és a Szegedi Biológiai Kutató Központ egy mesterséges intelligenciára épülő módszert dolgozott ki, amellyel az eddiginél sokkal több tesztet lehet elvégezni rövid idő alatt.

Focimeccs igen, koncert nem - Fluor Tomi kiakadt!

Van egy nagyon nagy különbség a futballmeccs és a szabadtéri koncertek, zenés rendezvények között, ez pedig az alkoholfogyasztás – hangzott el hivatalos indoklásként, hogy miért nem lehet 500 főnél nagyobb zenés mulatságokat tartani.A döntéshozók csütörtöki indoklása még egy húrt pengetett meg a magyar zenészvilág gitárján, amely már így is napok óta ugyanazt a dallamot játssza. A zenekarok és előadók egymás után reagálnak a meglepő magyarázatra, szerintük ugyanis már így is romokban hever a magyar könnyűzene. Fluor Tomi nem érti, hogy lehet az, hogy a vírus csk koncerteken terjed.

A járvány mutatta meg igazán, mennyi igazságtalanság éri a nőket

Mobiltelefonnal lekötött, lefektethetetlen, az ájult anyán tévéző, folyamatosan egymást gyepáló gyerekek. Ismerős? Semjén Nóra Facebook-blogján vicces videókban mutatja be egy anya, vagyis részben a saját szenvedéseit. A koronavírus-járvány világszerte családok százmillióinak életét szabta át Nóráékhoz hasonlóan. A Nemek Közötti Egyenlőség Európai Intézetének kutatója szerint a járvány mutatta meg igazán, mekkora az igazságtalanság a családi munkamegosztásban a nők kárára.

FLUOR: „Ha koncerten terjed a vírus, akkor focimeccsen hogyhogy nem?”

Fluor Tomi azt mondja, ő nem ragaszkodik ahhoz mindenáron, hogy megtartsák a koncerteket, hiszen az egészség fontosabb. Azt viszont nem érti, hogy, hogy lehet az, hogy a vírus csak a fesztiválokon terjed, focimeccsen nem.

Könyöklős alkudozás Brüsszelben

Kevés esély van arra, hogy az uniós tagállamok vezetői gyors kompromisszumot tudjanak kötni a következő közös költségvetésről és a koronavírus-járvány okozta gazdasági károk helyreállításának feltételeiről. A déli országok elutasítják, hogy a mentőcsomagot feltételekhez kössék, Magyarország és Lengyelország pedig a jogállamiság számonkérése ellen tiltakozik.

Sokan a kórházban kapták el a koronavírust

Minden negyedik koronavírus-fertőzött kórházban kapta el a vírust – ez derült ki abból a levélből, melyet az országos tisztifőorvos küldött a fővárosnak. Ellenzéki képviselők szerint Kásler Miklósnak le kell mondania és parlamenti vizsgálóbizottságnak kell alakulnia a hibák felderítésére. A kormány szerint az ellenzék tudatosan félremagyarázza az adatokat.

Fluor: Jobb hazugságot érdemlünk

Ennél jobb hazugságot érdemlünk, így reagált Fluor Tomi arra a kormányzati érvre, ami szerint futballmeccseket lehet tartani, nagyobb koncerteket viszont nem, mert utóbbin isznak alkoholt. A zenészek szerint sokan nem fognak tudni talpra állni, ha augusztus 15-e után sem tarthatják meg a nagyobb rendezvényeket és fesztiválokat. Erről július végén dönt a kormány.

Nagymamának álcázzák magukat az amerikai fiatalok, hogy alkoholhoz jussanak

Az amerikai fiatalok ravasz módját választják annak, hogy alkoholhoz jussanak. A koronavírus elleni védekezés szabályait kihasználva nagymamának álcázzák magukat. A trükkből kihívás lett: elárasztották a közösségi oldalakat az átalakulást bemutató videók, melyeket a bolti eladók is láttak, így ez a módszer többé már biztosan nem válik be.

Ikonikus zenei albumok borítóját fotózták újra idősotthonban élőkkel

Egy észak-londoni idősotthon lakói sztárok bőrébe bújtak. A nyugdíjasok március 12-e óta bezártságra vannak ítélve a koronavírus miatt, a szórakoztatásukért felelős személyzet pedig igazán különleges módját választotta annak, hogyan üssék el jókedvűen az időt. Ikonikus zenei albumok borítóját fotózták újra úgy, hogy a legendás zenészek helyett a lakók pózolnak a képeken.

Elmaradnak az augusztus 20-i ünnepségek

A kormány döntése értelmében elmaradnak az idei Szent István napi ünnepségek és a tűzijáték is – erről Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt a mai kormányinfón.

Gulyás: elmarad az augusztus 20-i tűzijáték

A kormány döntése értelmében elmaradnak az idei Szent István napi ünnepségek és a tűzijáték is – erről Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt a mai kormányinfón.
 

A veszélyhelyzet vesztesei: minden harmadik ember nehéz helyzetbe került

Nem csak a zenészek kerültek nehéz helyzetbe, hanem gyakorlatilag minden harmadik ember Magyarországon. Nagyon brutális eredménye lett annak a közvélemény kutatásnak, amiben arról is kérdezték az embereket, hogyan változott az életük a járvány óta. És valóban, minden harmadik ember vagy munkanélküli lett, vagy épp sokkal kevesebbet keres. Ha Belgiumban élnének, akkor két évig is járna támogatás. Nálunk ez 3 hónap, ami akár társadalmi katasztrófához is vezethet.

Tízezres nézőszámú sportesemény igen, koncertek nem - fellázadtak a magyar zenészek

Vajon milyen az a koronavírus, ami a több tízezres nézőszámú focimeccsen nem fertőz, de egy 500 fő feletti koncerten már terjed?! Amíg a focisták játszhatnak, addig a művészek nem léphetnek fel a tiltás miatt. Ebből lett elegük, ami nem csupán egy öncélú és csak a megélhetésüket féltő lázadás, hanem akár már gazdaságilag is fontos kérdés. Ha továbbra sem kapnak engedélyt, véget ér a szezon és akár padlóra kerülhet a zeneipar is.

Újra színpadon - kezd visszatérni az élet a teátrumokba

Vajon izgulnak a színészek, amikor most négy hónap után újra színpadra állhatnak? Mit érezhetnek? Még azért korántsem állt vissza a régi rendszer, de az elvonási tüneteket már tudják kezelni a színházi emberek és persze a nézők is. Nagyon hiányzott már a játék mindenkinek, bár Alföldi Róbert kifejezetten élvezte az otthonlétet. A művészetre pedig szükség van, amit semmilyen járvány nem vehet el.

Járványgóc a hadseregben

Már csaknem 100 Japánban állomásozó amerikai katona fertőződött meg a koronavírussal. Ez a legnagyobb ilyen típusú járványgóc a térségben. Emiatt több támaszpontot is karantén alá helyeztek, bár a helyiek szerint a szabályok még így sem elég szigorúak.

„Focizni lehet, de zenélni nem, több mint 500 ember előtt?”

Focizni lehet, de zenélni nem, több mint 500 ember előtt? Ezt kérdezte nyilvános Facebook posztjában Majka, de több zenész is felháborodott, miután Palkovics László miniszter tegnapelőtt a Világgazdaságban arról beszélt, hogy várhatóan a kormány augusztus 15 után sem engedélyez tömegrendezvényeket. A könnyűzenei szakmában dolgozók egyre nagyobb bajban vannak, de az állam csak ígérgeti a segítséget, - véli Lovasi András a Kiscsillag zenekar frontembere. A kormány holnapra ígért részletes tájékoztatást az ügyben. 

Lázmérés és űrlapkitöltés éjféltől a sárga és piros országok határátkelőinél

Lázmérés és űrlapkitöltés lassítja az átlépést éjféltől a sárgával és pirossal jelzett országok határátkelőinél. A szigorítások azonban egyelőre nem okoztak torlódást- legalábbis ezt tapasztalták az RTL Híradó stábjai. A két hét karantén alól sárga országból érkező magyarok egy, a pirosból jövők két negatív koronavírus teszt bemutatása után mentesülhetnek. Egy szegedi háziorvos szerint 5-6 nap mire a két vizsgálat lezajlik.

Nemsokára életbe lép a szigorúbb beutazási korlátozás

Nemsokára ismét szigorúbb beutazási korlátozások lépnek életbe Magyarországon és Európa több országában a koronavírusos megbetegedések számának növekedése miatt. Hétfőn ismét több mint 230 ezerrel nőt a megbetegedések száma világszerte. A legtöbb új esetet az Egyesült Államokból és Brazíliából jelentették, 110 ezret, az USA-t mégsem vörös, hanem sárga kategóriába sorolták Magyarországon.

Magyarország feltételei

Elfogadta az Országgyűlés fideszes többsége azt a határozati javaslatot, amely arra kötelezi a miniszterelnököt, hogy vétózza meg az uniós mentőcsomagot a pénteken kezdődő uniós csúcson, ha nem teljesülnek Magyarország feltételei. A javaslat szerint Magyarország csak akkor támogatná a koronavírus gazdasági hatásainak enyhítésére szánt 750 milliárd eurós hitelt, ha például nem kötnék a szétosztást a jogállamiság meglétéhez. A DK szerint a Fidesz egész Európát zsarolja.

Az egész testet károsíthatja a koronavírus

Erre jutottak olasz és amerikai orvosok. Több egykori betegnél veseelégtelenséget, stroke-ot és infarktust diagnosztizáltak. Az orvosok ezért attól tartanak, hogy a koronavírus hosszan tartó egészségkárosodást is okozhat. Ami nem csak a veszélyeztetett korcsoportba tartozókat érintheti, hanem azokat is, akik tünetmentesen, vagy enyhe lefolyással vészelték át a betegséget.

Szúrópróbaszerű ellenőrzés lesz a határon

Csak szúrópróbaszerű ellenőrzés lesz a határon azoknál, akik sárga vagy piros jelzésű országból jönnek Magyarországra. Ezt közölte a kormány az RTL Híradóval. Kedd éjféltől szigorodnak a határátlépési szabályok a koronavírus miatt kockázatosnak tartott országokból. Az ellenőrzéskor testhőmérsékletet mérnek és egy kérdőívet is ki kell tölteni. A kéthetes kötelező hatósági házi karantén alól pedig csak negatív tesztek bemutatásával lehet mentesülni.

Magyar felfedezés: egy orrspray egyik hatóanyaga segíthet a koronavírus kezelésében?

Pécsi kutatók osztrák együttműködéssel azonosítottak egy hatóanyagot egy allergia elleni orrsprayben, ami a koronavírus-fertőzés kezelésében esetleg gyógyszerként alkalmazható. Skype-on kapcsoltuk, Prof. Dr. Jakab Ferenc virológust, akit az eddigi eredményekről kérdeztünk.

Magyarország volt az egyik első alkalmazója a koronavírus elleni vérplazma-terápiának

Magyarországon már egy ideje alkalmazzák a vérplazma-terápiát a koronavírus fertőzötteken. Hogy hol tart ez a kezelés, és mik az eredmények, arról Prof Dr. Vályi-Nagy Istvánt, a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet Főigazgatóját kérdeztük.

Még mindig alacsony, de egyre növekszik a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér forgalma

Még mindig csak a tavalyi utasszám 10 százaléka a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér aktuális forgalma, de napról napra több a járat, és több az utas. A koronavírus-világjárvány padlóra küldte a polgári repülést és a szektor csak nehezen tér magához.

Hónapokig tarthat a koronavírus elleni vakcina engedélyezése

Ha valóban működik az orosz koronavírus elleni vakcina, akkor is hónapokig tarthat az engedélyezése - ezt mondta az RTL Híradónak Rusvai Mikós víruskutató. Az oroszok azt állítják, túl vannak az emberi tesztelésen és immunitást váltott ki az oltóanyaguk, de adatokat nem tettek közzé. Kerestük a magyar kormányt, hogy mi alapján választanak majd oltóanyagot, azt közölték, a cél a saját vakcina előállítása.

Maszkban mutatkozott az amerikai elnök

Maszkban mutatkozott az amerikai elnök. Donald Trump mostanáig nyilvánosan erre nem volt hajlandó, annak ellenére, hogy ezt orvosai is ajánlották.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való