KERESÉS search-close

koronavírus

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "koronavírus"

Több országban szigorítanak az elszabaduló második hullám miatt

Németország jövő hétfőtől betiltja a nyilvános rendezvényeket, az éttermek csak elvitelre adhatnak ki ételt, a bárok és klubok nem nyithatnak ki. Az olasz kormány már hétfőtől szigorított: a vendéglátóhelyeket este 6 kor be kell zárni, a mozik, színházak, edzőtermek, uszodák és diszkók egyáltalán nem nyithatnak ki.

A falu, ami teljesen bezárkózott a járvány miatt

Bezárkózott a falu a járvány miatt – nem működik az óvoda és a bölcsőde, zárva tartanak a kocsmák és a vendéglők Szentpéterfán. A polgármester a közösségi oldalon azt írta, kritikus lett a járványhelyzet, miután az elmúlt héten három olyan ember halt meg a községben, akinek pozitív lett a koronavírustesztje. Az osztrák határnál fekvő községben önként döntöttek a lezárások mellett.

Nem támogatják a pótszabadságot

Újabb tanár került lélegeztetőgépre, erről számolt be a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete. Bencsik János független képviselő közben azt javasolta, kapjanak pótszabadságot azok a szülők, akiknek az óvoda- és iskolabezárások miatt otthon kell maradniuk a gyerekeikkel. Ezt azonban a vállalkozás-fejlesztési bizottság kormánypárti tagjai nem támogatták, mert szerintük az nem indokolt. 

Hétfőtől szórakozóhelyeken és éttermekben is kötelező a maszk

Újabb szigorítások: hétfőtől szórakozóhelyeken és éttermekben is kötelező lesz maszkot viselni, legalábbis addig, amíg a vendég nem fogyaszt. Ezt az Operatív Törzs jelentette be, egyelőre más szigorítást nem terveznek. Kecskemét polgármestere ennél szigorúbb, elrendelte, hogy város szabadtéri vásárain is hordani kelljen a maszkot. Közben újabb egészségügyi intézményekben ütötte fel a fejét a vírus. A fővárosi Szent Margit kórház sebészeti osztályát be is kellett zárni.

Orvostanhallgatókat vonnak be a koronavírus-tesztelésbe

Mostantól orvostanhallgatókat is bevonnak a koronavírus-tesztelésbe - a Mentőszolgálat hivatalos közlése szerint azért, hogy minden járványügyi megrendelést gyorsan teljesíthessenek. A Semmelweis Egyetem 160 diákot rendelt ki a feladatra. Más intézmények önkénteseket toboroznak. A hallgatóknak a belügyminisztérium által biztosított autókkal kell járniuk az országot. 200 új mintavételi egység áll szolgálatba. Egy érintett diák szerint az egész olyan, mint egy katonai behívó.

Visszatér az országos karantén a németeknél és a franciáknál

Németországban és Franciaországban is visszatér az országos karantén a romló járványhelyzet miatt. Az Európai Unió két legnagyobb gazdaságában legalább egy hónapra felfüggesztik a vendéglátóipar és a kulturális szektor működését - a tavaszi zárlattal ellentétben azonban az iskolákat és óvodákat nem zárják be.

Ezért kell Hargitai Beának heti többször koronavírus teszten átesnie

Az Álarcos Énekes utazó detektívje van, hogy heti 3-szor átesik a koronavírus teszten, amikor Budapestre jön, hiszen Hargitai Bea családjával évek óta Prágában él, ahol a koronavírus helyzet súlyossága miatt most még egy teát sem tud meginni az utcán, mert rászólnak a rendőrök.

 Találkozzon -e a nagyszülő az unokájával járvány idején?

Hogyan unokázhatnak a nagyszülők járvány idején? Ki milyen családi szabályt alakított ki? Cserháti Tamaráék több óvintézkedést is tettek, de a gyerekek elzárása nem tarthatott sokáig. Az elmúlt hetekben Nagy Feró sem úszta meg a vírussal való találkozást. Szerencsére azonban ő került ki győztesen a csatából. A híresen pörgős nagypapa számára az volt a legnehezebb, hogy nem találkozhatott unokáival.

Akár 8 ezer magyar áldozata is lehet a koronavírusnak

Becslések szerint akár 8000 magyar áldozata is lehet majd a koronavírusnak – és ez még az optimista prognózis. Ma 2291 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a fertőzést és 43 beteg elhunyt. Meredeken emelkedik a kórházban ápoltak és a lélegeztetőgépen lévők száma is. Európában katasztrofális a helyzet, az országok egyre szigorítanak. A WHO szerint a kontinens lemaradt a járvány elleni védekezésben, és sokkal átfogóbb intézkedésekre lenne szükség, hogy le tudjuk lassítani a vírus terjedésének ütemét. 

Egyelőre nincs elég oltóanyag

Nincs elég egyik influenza-oltóanyagból sem, sok páciensüknek már nem jutott, erre panaszkodott több háziorvos az RTL Híradónak. A DK szerint felháborító, hogy a kormány nem volt képes elegendő oltóanyagot beszerezni. A tisztifőorvos szerint a háromkomponensű oltásból lesz utánpótlás, a négykomponensűből pedig elegendő a megvásárolt 100 ezer darabos mennyiség. Ezeket a napokban megkapják a háziorvosok, hogy a 3 év alatti gyerekeket beolthassák.

Így ünneplik Melbourne-ben a négy hónapja tartó karantén feloldását

Szilveszteri hangulatban ünnepelték Melbourne lakói a négy hónapja tartó karantén feloldását. A szigorú járványügyi korlátozások eredményeként vasárnap óta gyakorlatilag nem regisztráltak új koronavírusos megbetegedést. Izraelben szintén enyhítettek a szeptember közepén bevezetett országos lezáráson. Európában viszont továbbra sem javul a helyzet, a kormányok sorra jelentik be az újabb szigorításokat.

MOK: azonnal kell szigorítani

A Magyar Orvosi Kamara arra kérte a kormányt, hogy azonnal szigorítsanak a járványügyi intézkedéseken. Szerintük humanitárius és egészségügyi katasztrófa fenyeget, ha ez nem történik meg. Az Operatív Törzs erre azt mondta, hogy a javaslatok egy részét már bevezették, a többit pedig elemezni fogják, de szerintük a jelenlegi intézkedéseket kell szigorúbban betarttatni.

Koronavírus-fertőzésben elhunyt Kelemen Csaba, az egri színház színésze

Kelemen Csaba 31 évig volt a Gárdonyi Géza Színház tagja, előtte Debrecenben és Budapesten játszott. Több magyar televíziós sorozatban is szerepelt: például a Szomszédokban és a Kisvárosban. Kelemen Csaba 65 éves volt.

Mutasd a maszkod, megmondom ki vagy?

Hogyan lesz a kényszer szülte kiegészítő a divatbemutatók sztárja? Lehet pöttyös, csíkos és Frida Kahlós, kinek és miért fontos, hogy passzoljon aktuális öltözékéhez? A kedvünket is feldobhatjuk vele, miközben egymás egészségét is védjük!

„Csak” az álmát kell temetnie a koronavírus miatt, az autócsodákat gyűjtő Mixinek

Több millió kilóméter vezetett, győzött is rally versenyeken, Ördögh Miklós, autós körökben csak Mixi régóta dédelgette álmát, hogy létrehoz egy autómúzeumot. 50-60 éves autókülönlegességeit most mégis eladni kényszerül, azt mondja a járvány miatt. Nem panaszkodik, mert amíg más a munkáját vesztette el, ő "csak" az álmát temeti.

Az Edda két zenésze közel volt a testi-lelki összeomláshoz, végül legyőzték a koronavírust

Szeptember közepén rajongók és zeneszeretők tízezrei olvasták az aggódó híreket az Edda zenészeiről: Pataky Attila és billentyűse, Gömöry Zsolt a koronavírus utáni lábadozás után mindketten az otthonukban fogadták a Fókuszt, hogy elmeséljék, hogy élték meg ezt az időszakot.

Kevesebbet költhetünk a koronavírus miatt

7,3 százalékkal kevesebbet, 200 ezer forintot költhet havonta egy átlag magyar a koronavírus miatt - a GFK piackutató friss, nemzetközi felmérése szerint. Nagyobb visszaesést mértek a vásárlóerőben nálunk, mint átlagosan Európában. Ráadásul a magyar megyék háromnegyedében az országos átlagnál is kevesebből élnek. 

Egyre súlyosabb a helyzet Európában: lakhelyelhagyási tilalom Szlovéniában

Életbe lépett a lakhelyelhagyási tilalom Szlovéniában. A koronavírus terjedése miatt mától senki sem mehet el abból a járásból vagy városból, ahol él. Csehországban pedig éjszakai kijárási tilalmat vezetnek be holnaptól. A járványhelyzet egyre súlyosabb Európában. Tegnap, a világon diagnosztizált összes beteg felét a kontinensen regisztrálták. A belga egészségügy például már alig győzi ellátni a betegeket.

„Ha háziorvos rendeli a mentőt, neki kell megmondania, hova vigyék a beteget”

A háziorvost kérte meg a mentőszolgálat, hogy nézzen utána, melyik fővárosi kórház tudná fogadni a covid pozitív, nehézlégzéssel küzdő betegét. Erről maga az orvos beszélt híradónknak. Azt mondja, azzal indokolták ezt a mentők, hogy előfordult, hogy több beteget vittek egy intézménybe, mint ahány ágy volt. A mentőszolgálattól azt közölték, egy új utasítás értelmében, ha háziorvos rendeli a mentőt, neki kell megmondania, hova vigyék a beteget.

Be kellett zárni a berettyóújfalui kórház sebészetét

Bezárt a berettyóújfalui kórház sebészete, mert az osztály több dolgozója is koronavírusos lett. Több százan megfertőződtek a Máltai Szeretetszolgálat intézményeiben is. Eddig 200 gondozottjuk és 100 dolgozójuk érintett. Egy veszprémi bentlakásos intézetben is több mint kétszáz bentlakó fertőződött meg a vírussal. A híradónknak nyilatkozó víruskutató szerint szinte lehetetlen kivédeni, hogy bejusson az intézményekbe a koronavírus.

Egyetlen nap alatt 63 áldozat

Újabb rekordot döntött a koronavírusban elhunytak száma Magyarországon. Egy nap alatt 63-an vesztették életüket. Az Operatív Törzs is elismeri, hogy meredeken emelkedik fertőzöttség és nem látszik, hogy ez mikor állhat meg. Azt viszont nem árulták el, hogy mire számítanak és milyen fertőzöttségnél várhatóak újabb szigorítások. Az orvosi kamara szerint, ha a kormány nem cselekszik hamarosan, akár napi több száz halottja is lehet a járványnak Magyarországon.

PATAKY ATTILA: „Először volt ilyen az életemben, hogy feladjam!”

Az Edda frontembere a koronavírus elleni harc során sokszor úgy érezte, hogy fel kell adnia a küzdelmet, ám a kórházban töltött ötödik napon hirtelen megváltozott minden: Attila kijött a depresszióból és javulni, gyógyulni kezdett. Sokat segített neki a felesége és a rajongók üzenetei.

HÁZIORVOS: „Én mondjam meg, hová vigye a mentő a beteget?”

Az Uzsoki utcai kórházban ápolják annak a háziorvosnak a betegét, aki telefonon, neve elhallgatását kérve nyilatkozott híradónknak. Tegnap hívta egy igazoltan koronavírusos idős betege, akinek lánya pénteken halt bele a fertőzésbe. Az asszony rosszul volt, ezért telefonált. A mentőszolgálat a háziorvost kérte meg, hogy nézzen utána, melyik fővárosi kórház tudná fogadni a beteget. A háziorvos nem érti a helyzetet.

Légszennyezés: a maszk segíthet

Putnokon és Sajószentpéteren veszélyes, Miskolcon és Kazincbarcikán pedig egészségtelen levegőminőséget mértek vasárnap. A Nemzeti Népegészségügyi Központ szerint ennek leginkább a fűtési szezon az oka. Ezért azt javasolják, a gyerekek, az idősek és a légzőszervi betegek ne nagyon menjenek utcára ezekben a napokban. Az általunk megkérdezett víruskutató szerint ilyenkor mindenkinek javasolt a maszkhasználat szabadtéren is.

Tudni akarják, hány tanár beteg

A Pedagógusok Szakszervezete szerint nem tudni, pontosan hány pedagógus fertőződött meg koronavírussal az iskolákban, mert a Klebelsberg Központ nem gyűjt erről adatot. Erről a Magyar Nemzet írt először. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint az illetékes tankerületek rendelkeznek a pontos számokkal, de mivel ez érzékeny adat, így nem oszthatják meg. Közben a pedagógusok egy része attól fél, hogy bármikor megfertőződhet, mert nincs egységes eljárási rend, ha valaki beteg lesz az iskolában.

Infektológus: a szigorítás megmosolyogtató, miközben tömegrendezvényeket engedélyez a kormány

Ötven helyett akár 600 ezer forintos bírságot kaphatnak azok, akik megsértik a karanténszabályokat - így módosította ma az Országgyűlés az erről szóló jogszabályt. Pusztai Erzsébet infektológus a Híradó kérdésére azt mondta: a szigorítás megmosolyogtató, miközben a kormány tömegrendezvényeket, például teltházas labdarúgó mérkőzéseket engedélyez.

Újabb szigorítások Európában

Fél évig tartó éjszakai kijárási tilalmat vezettek be Spanyolországban a koronavírus terjedése miatt. Olaszországban pedig a középiskolai órák többségét online kell megtartani. Németországban, a helyzetet drámainak értékelő Angela Merkel kormánya pénteken dönthet az újabb szigorításokról. Hiába jelentenek be azonban Európa-szerte szinte naponta újabb korlátozó intézkedéseket, a járvány terjedését egyelőre nem sikerült megfékezni.

Sokan újrafertőződhetnek a koronavírustól

Tízből nyolc betegnél nem jelennek meg kellő mennyiségben antitestek, miután átestek a koronavírus- fertőzésen a Dél-Pesti Centrumkórház adatai szerint. Így akár újra is fertőződhetnek a betegek. Az országos tisztifőorvos is tud olyan magyarországi esetekről, amikor a betegek másodszor is elkapták a vírust. A Házon Kívülnek nyilatkozó főorvos szerint elsősorban a genetikától függ, hogy kit mennyire visel meg a betegség.

Nem tervez további szigorítást az Operatív Törzs

Sem a halottak napi hétvégére, sem a növekvő esetszámok miatt nem tervez további szigorításokat az Operatív Törzs. Az országos tisztifőorvos úgy látja, hogy a jelenlegi intézkedések hatékonyak, a temetőkbe látogatóknak pedig az ajánlotta, hogy végig viseljenek maszkot. Közben már közel 44 ezer aktív fertőzött van az országban, de Müller Cecília szerint a maszkviselés, a távolságtartás és a kézmosás hatékony intézkedés. 

ANTITEST: „A genetikától függ, hogy kit mennyire terít le a koronavírus!”

A Szent László Kórház Intenzív Osztályait vezető Főorvos Asszony, Bobek Ilona szerint, nem ritka, hogy fiatal, vagy középkorú betegek hirtelen lesznek nagyon rosszul, akár 2 hét után! Mindenki másképp reagál a koronavírusra: az egyik ember fogékonyabb, a másik ember kevésbé fogékony.

Hatvanezer felé emelkedett Magyarországon a beazonosított fertőzöttek száma

Újabb 2316 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 61 563 főre emelkedett a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma. Sőt, többen vannak olyanok is, akik újra elkapták a Covid-19-et. Géppel jelenleg 233 beteget kell lélegeztetni, a fertőzöttek száma pedig annak függvényében alakul majd, hogy mennyi tesztet végezünk.

A legfrissebb COVID hírek egy biostatisztikus szemszögéből

Egyre emelkednek a koronavírussal kapcsolatos számok, szinte naponta dőlnek meg a negatív rekordok. Vasárnap 3149 új beteget azonosítottak. A környékbeli országokban szinte mindenhol szigorítanak, Szlovákiában pedig letesztelik az egész lakosságot. Ferenci Tamás biostatisztikussal beszélgettünk.

57 millióan már szavaztak

Donald Trump szerint felfújják a koronavírus járvány súlyosságát. Az amerikai elnök továbbra is tömegek előtt kampányol, miközben rekordot döntött fertőzések száma az Egyesült Államokban. Pénteken és szombaton is több mint 83 ezer új esetet regisztráltak. Elsősorban a járványnak köszönhető egy másik rekord is: már 57 millióan éltek a lehetőséggel, hogy a választás napjánál előbb voksoljanak.

Sok a beteg, kevés az orvos

Magyarul köszönte meg az Európai Bizottság elnöke, hogy Magyarország 150 lélegeztetőgépet küld Csehországnak. Ott a koronavírus robbanásszerű terjedése az összeomlás szélére sodorta az egészségügyi rendszert. A túlterhelt kórházakban nyugdíjas orvosok visszahívásával, és önkéntes segítők toborzásával próbálnak úrrá lenni az egyre kritikusabb helyzeten. Közben Spanyolországban szükségállapotot hirdetett a kormány.

Sokan maszk nélkül szurkoltak a szombati Ferencváros-Újpest meccsen

Hiába kötelező a maszkviselés már a focimeccseken is, sok szurkoló hosszabb-rövidebb időre nem hordott maszkot a tegnap esti Ferencváros-Újpest mérkőzésen. Például a kormányzati tájékoztatási központ szóvivője, aki utólag elismerte, hogy ez hiba volt. Az Újpest biztonsági igazgatója szerint lehetetlen folyamatosan betartani az új szabályt. A Fidesz szerint viszont biztatóak az első tapasztalatok.

Koronavírus: szinte az összes rekord megdőlt

Nagyon megugrott, és először emelkedett 3000 fölé az egy nap alatt regisztrált koronavírus fertőzöttek száma. Soha annyi tesztet nem végeztek, mint most, mégis minden hatodik pozitív lett. Megugrott a kórházban ápoltak és a lélegeztetőgépen lévők száma is. Ezért 6 újabb vidéki kórházat kell bevonni a betegek ellátásába. A legutóbb közölt hivatalos adatok szerint 35-en meghaltak a kór miatt, köztük egy 32 éves nő.

Zavargások a szigorítás miatt Nápolyban

Zavargásokba torkollt az éjszakai kijárási tilalom elleni tüntetés Nápolyban. A tiltakozók kövekkel és üvegekkel dobálták a rendőröket, akik erre könnygázzal válaszoltak. Olaszországban több helyen van érvényben kijárási tilalom, de szakértők szerint akár teljes zárlatot is elrendelhetnek az országban. A koronavírus egyre gyorsabban terjed egész Európában; megfertőződött a lengyel elnök is.

Zsibogó: újra kötelező a maszk

Újra kötelező a maszkviselés Debrecen legnagyobb szabadtéri használtcikk- piacán. Hétvégente tízezernél is többen vásárolnak az úgynevezett Zsibogón. Az üzemeltetők szerint ekkora tömegben akár fertőzési gócpont is kialakulhat, ezt akarják elkerülni.

205 - soha annyian nem szorultak lélegeztetésre

Még soha annyian nem szorultak lélegeztetésre koronavírus miatt Magyarországon, mint jelenleg. Az Operatív Törzs által közölt adatok szerint 205-en vannak lélegeztetőgépen. Pontosan két és félszer többen, mint a tavaszi járványhullám legrosszabb napján. Az új fertőzöttek száma 1820-szal emelkedett, és egyetlen nap alatt 38-an haltak meg. Közben a cseh miniszterelnök megköszönte Orbán Viktornak, hogy Magyarország lélegeztetőgépeket küld Csehországnak.

’56-os megemlékezések a koronavírus árnyékában

Felülírta a megszokott október 23-ai külsőségeket a koronavírus-járvány. Az állami és önkormányzati ünnepségek legtöbbjét lemondták, a pártok is online közvetítették a megemlékezéseiket. Orbán Viktor a forradalom után halálra ítélt Wittner Máriával együtt koszorúzott a Corvin közben. Az ellenzéki pártok közös videóval üzenték azt, hogy október 23. a magyarok szabadságvágyának, kitartásának a jelképe, amikor a felkelők egyértelművé tették, hogy Magyarországnak a nyugati típusú demokráciák között a helye.

Szlovákiában kijárási tilalmat vezetnek be

Egyre többen kerülnek kórházba Európa-szerte a koronavírus miatt. Emiatt az érintett országok szinte naponta jelentenek be újabb korlátozó intézkedéseket. Szlovákiában országos kijárási tilalmat vezetnek be holnaptól, hétfőtől pedig egy hónapra bezárják az iskolákat. Lengyelországban az álalános iskolák felső tagozatain térnek át a digitális oktatásra.

Meccseken és gyülekezéseken is kötelező a maszk

Focimeccseken és gyülekezéseken mától kötelező minden résztvevőnek és nézőnek maszkot viselnie. Egy friss kormányrendelet szerint mostantól minden sporteseményen és gyülekezésen is kötelező az arc és az orr eltakarása. Aki megszegi a szabályt, azt kivezetik a stadionból. Hogy mindezt hogyan tartják be például a szombati teltházasra tervezett Ferencváros-Újpest focimeccsen, egyelőre nem tudni. Az MLSZ szerint a szervezők dolga lesz intézkedni. A Ferencváros a szabályok betartására kéri a szurkolókat.

Nógrád, Vas és Győr-Moson-Sopron megyében volt a legtöbb új fertőzött

Újra rekordot döntött a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, tegnap 2066 új esetet regisztráltak. A Telex kiszámolta, hogy az elmúlt 7 napban Nógrád, Vas és Győr-Moson-Sopron megyében találták a legtöbb új esetet lakosságarányosan. Németország már 15 magyar megyét kockázatosként tart nyilván. A kormány továbbra is úgy gondolja, hogy jól állunk európai viszonylatban, de konkrét területi adatokat még a polgármesterekkel sem osztanak meg.

Koronavírus: rekordot döntöttek a napi esetszámok

A napi esetszámok rekordot döntöttek, újabb 2032 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus fertőzést. A beazonosítatlan fertőzöttek száma a mai statisztikánál azonban jóval magasabb lehet.

Szigorítás és tömeges tesztelés

A cseh és az ír országos leállás után Olaszország és Németország egyes területein is részleges kijárási tilalmat rendeltek el a koronavírus terjedése miatt. A gyorsan romló európai járványhelyzet egyre nagyobb nyomás alá helyezi az egészségügyi ellátórendszereket. A szigorításokon kívül több országban is tömeges tesztelésekkel próbálják elkerülni a gazdaság újbóli lebénulását.

Sosem végeztek egy nap alatt ennyi tesztet: több mint 16 ezret

Minden eddiginél több, 2032 új fertőzöttet regisztráltak egy nap alatt és 46 koronavírusos beteg halt meg. Sosem végeztek viszont még ennyi tesztet: több mint 16 ezret. Az adatok alapján több az aktív fertőzött mint ahányan összesen karanténban és kórházban vannak. A Miniszterelnökség vezetője szerint ez úgy lehetséges hogy van beteg, aki nem került be a statisztikába.

Böjt a koronavírus ellen: hogyan kell jól csinálni?

A legújabb kutatások szerint a D-vitamin mellett a böjt is természetes és segítség lehet a koronavírus ellen. Hogy ez pontosan mit jelent, azzal kapcsolatban, dr. Balaicza Erikát, belgyógyász főorvost kérdezzük.

Bodrogi Gyula a járvány óta hétköznapjainkba költözött bizonytalanság miatt aggódik

Bodrogi Gyula, a nemzet színésze a maga 86 éve alatt átélt háborúkat, válságokat, természeti katasztrófákat – 2020 és a koronavírus azonban újabb akadályokat görgetett elé. És bár úgy tűnik életereje és mosolya még mindig a régi, az elmúlt hónapok nehézségei őt is megviselték.

Szlovákiában mindenkit tesztelnek, Lengyelországban pedig átálltak online oktatásra

Mindenkit letesztelnek a koronavírus-fertőzésre Szlovákiában. A szomszédos országban a teljes lakosságtól, vagyis közel 5 és fél millió embertől szeretnének mintát venni. Ausztriába újra korlátozás nélkül utazhatnak a magyarok, miközben nálunk megdőlt a napi halálozási rekord. Lengyelországban különböző színű zónákra osztották a szigorítás mértéket. Az iskolák átálltak az online oktatásra és tilos esküvőket vagy bármilyen más nagyobb családi rendezvényeket tartani. 

Pozitív lett Varga Judit igazságügyi miniszter miniszter tesztje

Pozitív lett Varga Judit igazságügyi miniszter kedden elvégzett koronavírus-tesztje, ezért a politikus családjával együtt házi karanténba vonul. Ezt ő maga jelentette be közösségi oldalán. A miniszter utoljára két héttel ezelőtt vett részt kormányülésen. Az Igazságügyi Minisztérium az RTL Híradónak azt írta, hogy a tesztelése után Varga Judit nem találkozott sem Orbán Viktorral sem a kormány más tagjával.

Vírusfertőzés miatt halt meg a nyíregyházi kórház főigazgatója

Koronavírus-fertőzésben meghalt a nyíregyházi kórház főigazgatója. Adorján Gusztáv 66 éves volt, abban a kórházban dolgozott ahová három megyéből szállították a közepesen súlyos és súlyos koronavírusos betegeket.A nyíregyházi közgyűlés Fidesz-KDNP frakcióját is vezette, szeptember végén még részt vett egy bizottsági ülésen, de október elején kórházba került. Az életét már nem tudták megmenteni.

Influenza elleni oltás koronavírusosan?

A háziorvosoknál már elérhető az idei influenza elleni védőoltás, de vajon mi van akkor, ha éppen koronavírus-fertőzöttek vagyunk?

Orvosi fizetésemelés: jó hír, ami mégis tiltakozásokat váltott ki

Fél éve már, hogy extra terhet kap a magyar egészségügy a járvány miatt. Az egyik gyenge pont eddig az orvosok és a szakdolgozók bére volt: nemrég jelentette be a kormány, hogy jelentősen megemeli a mostani alacsony orvosi fizetéseket. De az orvosok számára feltételeket is szab. Orvosokkal és szakemberekkel beszélgetett arról a Házon kívül stábja, mi a jó és mi a rossz szerintük az új törvényben, és mennyiben érintik a változások a betegeket.

Írországban újra kijárási korlátozást vezettek be a koronavírus miatt

Írországban újra kijárási korlátozást vezettek be a koronavírus terjedése miatt: szerdától mindenki csak indokolt esetben hagyhatja el otthonát, maximum öt kilométeres távolságig. Európa más országaiban is szigorítanak: Bukarestben bezárnak az iskolák, az utcára pedig csak maszkban lehet kimenni. Csehországban az autókban is kötelező lesz a maszkviselés.

Pócs Alfréd szerint koronavírus-ellenes nézetei miatt bocsátották el a gyöngyösi kórházból

Koronavírus-ellenes nézetei miatt bocsátották el a gyöngyösi kórházból - ezt állítja Pócs Alfréd ortopéd szakorvos. Többször is nyilvánosan hangoztatta, hogy szerinte felesleges a maszkviselés és megkérdőjelezte a kormány intézkedéseit is. Pócs Alfréd az RTL Híradónak azt mondta: igazságtalannak tartja a döntést, mert ő nem Covid-ellenes, de továbbra is kitart amellett, hogy nincs járvány Magyarországon. A kórházat hiába kerestük az ügyben.

Tünetei voltak, mégis be kellett mennie tesztelésre

Bár koronavírusos tünetei voltak, mégis arra kérte őt a mentőszolgálat, menjen be a tesztállomásra, mert nem tudnak kimenni hozzá mintavételre - ezt állítja egy budapesti férfi. Pedig még azt is jelezte, csak tömegközlekedéssel tud menni, mert nincs autója. A teszt eredménye pozitív lett. Pénteken hasonló történetről számolt be egy budapesti háziorvos is Híradónknak. A mentőszolgálat akkor azt írta, csak tünetmentes kontaktszemélyeket tesztelnek a mintavételi helyeken.

Miért nem tesztelünk többet?

Az idő nagyon fontos szerepet játszik a járvány terjedésében. Az antigén gyorsteszek a PCR-ral ellentétben kevésbé érzékenyek. Ám 15 perc alatt elvégezhető és nem kellenek hozzá laboratóriumi körülmények. Az operatívtörzs hétfői tájékoztatóján Müller Cecília országos tisztifőorvos elmondta, hogy a második hullám felszálló ágában vagyunk.

Hogyan gyógyult ki Liu Shaolin Sándor a koronavírusból és hogyan bírta a bezártságot?

Egy hónapos kényszerpihenő után újra elkezdhetett edzeni Liu Shaolin Sándor. A rövidpályás gyorskorcsolyázónál szeptember közepén diagnosztizálták a koronavírust, azóta felépült és a vérvételen, valamint a szívultrahangon is minden rendben találtak nála, a lelki megpróbáltatások azonban nyomot hagytak benne. A teljes interjú visszanézhető: ITT!

A kórházban tartották meg az esküvőt

Megható gesztus egy jeruzsálemi kórháztól: esküvőt engedélyeztek az épület udvarán, hogy a koronavírus miatt ágyhoz és lélegeztetőgéphez kötött apa láthassa, hogy fia megnősül. Izraelben egyébként egy hónap teljes lezárás után javultak a fertőzöttségi adatok, így enyhítettek az országos karanténon.

Kijárási tilalom Belgiumban és Szlovéniában is

44 százalékkal nőtt a koronavírusos fertőzöttek száma Európában a múlt héten. A kontinensen már több, mint 250 ezren haltak bele a betegségbe. Mától egész Belgiumban éjszakai kijárási tilalmat vezettek be. Ugyanez érvényes Szlovéniában is holnaptól, és arra kérik az embereket, hogy aki teheti, dolgozzon otthonról. Olaszországban a települések vezetői dönthetik el, hogy este 9 után lehet-e az utcán tartózkodni.

Fertőtlenítő nagytakarítás az őszi szünetben

Fertőtlenítő nagytakarítást kért az Emberi Erőforrások minisztere minden iskolától. A nagytakarítást az őszi szünetben kell majd elvégezniük az intézményeknek. Ahol pedig visszatérő probléma a fertőzés, ott a honvédséget is bevonják a munkába, minderről a Népszava számolt be elsőként. A Pedagógusok Szakszervezete szerint a takarítás mindenképpen jó ötlet, akkor, ha azt a megbízott takarítók végzik. Anélkül, hogy bevonnák a tanárokat is a munkába. 

LIU SHAOLIN SÁNDOR: „A koronavírus teljesen betett!”

Egy olimpiai sportolónak, akinek lételeme a mozgás talán az lehet a legnehezebb, ha mindezt megvonják tőle. Liu Shaolin Sándor, rövidpályás gyorskorcsolya versenyző a közösségi oldalán jelentette be szeptember közepén, hogy ő is elkapta a koronavírust. A Fókusznak mesélte el először, mi történt azóta!

Második hullám: Magyarország a 3. legrosszabb helyen a halálozások számában

1478 új koronavírusos fertőzést azonosítottak tegnap, és meghalt 31 beteg. Müller Cecília tisztifőorvos azt mondta, európai szinten középmezőnyben vagyunk. Az RTL híradó megnézte, ha csak a második hullámot vizsgáljuk, a nemzetközi adatokból az látszik, Magyarország a harmadik legrosszabb helyen áll egymillió lakóra vetítve a halálozások számában, minket csak Romána és Csehország előz meg. A Párbeszéd szerint a kormány semmit nem tett a vírus megfékezésére nyár óta, a kormány szerint az ellenzék az emberek halálával kampányol.

Koronavírus vagy influenza? Így különböztesd meg őket!

Figyelem! Dr. Molnár Orsolya, evolúcióbiológus fontos kérdésre adott választ. 

Nincs pénze koronavírus-tesztre, ezért nem látogathatja meg a 10 éves kisfiát

Az anya gyermekét a múlt héten műtötték égési sérülésekkel egy fővárosi kórházban. A fiú 7 éve esett bele egy lavór forró vízbe, azóta több operáción van túl. A család aggódik, mert a műtét után nem tudják majd a gyereknek otthon a megfelelő higiéniát biztosítani - az apró albérletben, ahol élnek, ugyanis egy tisztán tartható fürdőszoba sincs.

Lassan megtelnek a koronavírusos betegeket ellátó elsővonalbeli kórházak

Az elmúlt 24 órában 33-an haltak meg a koronavírus miatt, és már 179-en szorulnak lélegeztetésre. Müller Cecília az állami rádióban azt mondta, lassan megtelnek a koronavírusos betegeket ellátó úgynevezett elsővonalbeli kórházak, ezért ezekben növelik az ágyak számát és új intézményeket is kijelölnek. Rékassy Balázs egészségügyi szakmenedzser szerint a tervezhető műtétek elhalasztásával lehetne csökkenteni a kórházak leterheltségét.

WHO: nem hatásos a Remdesivir

Mégsem gyógyítja a koronavírus okozta megbetegedést a Remdesivir hatóanyagú gyógyszer - erre jutottak az Egészségügyi Világszervezet szakemberei egy felmérés után. Eddig úgy tűnt, ez az egyik leghatásosabb szer, amely csökkenti a halálozás kockázatát - itthon a Debreceni Egyetemen használták először. A magyar szakemberek szerint viszont korai feladni, meg kell várni a klinikai vizsgálatok végét. Ráadásul egyelőre nem is tudnak mást adni a betegeknek.

Megint rekord: 1791 új beteg

Minden eddiginél több, 1791 új koronavírusos beteget azonosítottak egy nap alatt. Igaz több tesztet is végeztek, mint a megelőző napokban, a víruskutató szerint emiatt ugrott meg a szám. A szakember szerint sikernek számít, hogy tízszer több fertőzöttből egyelőre nagyjából ugyanannyian haltak meg, mint az első hullámban. A szakértő szerint a szigorítások ugyanakkor tovább növelnék a vírustagadók és maszkellenesek táborát.

Egyre szigorúbb korlátozások Európában: hogyan lehet ezekkel együtt élni?

Kijárási tilalom Franciaországban, újabb szigorítások Olaszországban és Nagy Brittaniában már azt is szabályozzák, hogy otthon hányan lehetnek egyszerre a lakásban. Minden eddiginél szigorúbb szabályokat hoznak számos európai országban, hogy megállítsák a járványt. Hogyan lehet ezekkel együtt élni?

Túl sikeres lett a korlátozások visszaállítása előtti buli

Botrányba fulladt egy hágai kávézó utolsó bulija közvetlenül a járványellenes korlátozások részleges visszaállítása előtt. Bár este tízkor be kellett volna zárniuk, a rendezvény közben tömeges utcabállá fajult, amelyet végül a rendőrségnek kellett feloszlatnia. A hatóságok szerint a szabályszegők a vírus terjedésének elősegítésével az egész közösség érdekeit veszélyeztetik.

Napokig nem vizsgálták meg betegét a kórházban – ezt állítja egy háziorvos

Napokig fektették egy covidos beteg mellett, nem vizsgálták meg egy fővárosi háziorvos betegét az egyik budapesti kórházban. Ezt állítja a doktor. Végül kiderült, csak epehomokja van, az okozza fájdalmait. A Híradónknak nyilatkozó orvos szerint a covid miatt egyre nagyobb a káosz a nem koronavírusos betegek ellátásában is. Mindeközben Kásler Miklós újabb levelet adott ki, ebben arra kéri a kórházakat, az eddigi 10 százalék helyett ágyaik 20 százalékát szabadítsák fel, és leírja azt is, hogy hol nem fogadhatnak covidos betegeket.

Újabb negatív rekord: egy nap alatt harminchárman haltak meg a koronavírus miatt

Újabb negatív rekord: egy nap alatt 33-an haltak meg a koronavírus miatt, köztük egy 20 éves fiatal. A miniszterelnök Brüsszelből egy Facebook videóban üzent: arról beszélt: Magyarország jól állja a sarat, még Németországban is többen halnak meg, mint Magyarországon. Ez a járvány kezdetétől számítva igaz, de második hullámában nálunk többen haltak meg, mint a nyolcszor népesebb Németországban.

Czutor Zoltánt hat napig kezelték kórházban koronavírus-fertőzéssel

Hiába tettek meg mindent a győzelemért, szerda este Czutor Zolinak és Zsaninak kellett távoznia a villából. Szinte már rutinosan búcsúzkodtak a többiektől, hiszen nem is olyan régen egyszer már kiestek a játékból. A Nyerő Párost még nyáron forgatták. Zoli és Zsani akkor még nem gondolta, hogy a kiesésüket házikaranténból fogják végignézni, mivel mindketten elkapták a koronavírust. Az énekes kétoldali tüdőgyulladást kapott, ami miatt hat napot kórházban töltött.

Az életét kockáztathatja, aki feketén vásárol koronavírus elleni gyógyszert

A Remdesivirt a feketepiac is gyorsan felkapta. Tabletta formában, néhány ezer forintért árulják az interneten, kamu oldalakon. Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet szerint ez rendkívül veszélyes. Aki az interneten vásárol koronavírus elleni készítményt, akár az életét is kockáztathatja!

Hódi Pamela: anyuka, menyasszony és népszerű influenszer

Hódi Pamela: 32 éves anyuka, menyasszony és egy közel 600 ezer követővel rendelkező influenszer. Körülbelül 7 évvel ezelőtt robbant be a köztudatba, de 3 évvel ezelőtt kezdett igazán népszerűvé válni, amikor szakított kislánya édesapjával és önálló életet kezdett. Azt mondja, egy elég kemény időszakon van túl – rengeteget dolgozott és egy hónappal ezelőtt ő is elkapta a koronavírust. Pamela volt a második ismert ember, aki felvállalta a betegséget, ám eddig még nem nyilatkozott róla.

Párizsban szombattól kijárási tilalom lép életbe

Kijárási tilalom lép életbe szombattól Párizsban és több francia nagyvárosban a koronavírus terjedése miatt. Ezt Emmanuel Macron államfő jelentette be tegnap. A helyeik este 9 és reggel 6 között nem tartózkodhatnak közterületen. Az egyre súlyosabb járványhelyzet miatt szigorít több európai ország. Van, ahol a focibajnokság szünetel, máshol újra digitális oktatásra álltak át.

„Az első eredmények bíztatóak”

Debrecenben használták elsőként a magyar gyártású, a koronavírus tüneteit enyhítő gyógyszert, a Remdesivirt. Hét súlyos állapotú, 40 és 50 év közötti férfinak és nőnek adták be a szert. Az első eredmények a debreceni kutatócsoport vezetője szerint egyelőre bíztatóak, de a készítmény hatásairól csak hónapok múlva kaphatnak teljes képet.

44 lakó és 13 dolgozó lett koronavírusos a kiskunfélegyházi idősek otthonában

44 lakó és 13 dolgozó kapta el a koronavírust a kiskunfélegyházi Csanyi úti idősek otthonában az elmúlt két hétben. Három súlyos betegséggel küzdő lakó meghalt. Minden beteget kórházba szállítottak az otthonból, hogy ne fertőzzenek tovább. Csaknem tízen már meggyógyultak, de az otthonon belül szigorításokat hoztak, senki nem hagyhatja el a szobáját.

Hetekig volt súlyos állapotban a vízilabdázó

Vegyen be két algopyrint, attól majd jobban lesz - állítása szerint ezt tanácsolták a mentők annak a koronavírusos 24 éves vízilabdázónak, akit végül három hétig kezeltek a kórházban kétoldali tüdőembóliával és tüdőgyulladással. Tóth Kristóf az RTL Híradónak azt mondta, még nagyon gyenge, de bízik abban, hogy újra edzhet majd. A koronavírus Milák Kristófot is ledöntötte a lábáról, a világbajnok úszót edzője szerint testileg és lelkileg is megviselte a betegség.

Visszautasítjuk az EMMI vádját

Az RTL Híradó visszautasítja, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma álhírgyártással vádolta meg a szerkesztőséget. Híradónk kedden számolt be egy birtokunkba jutott levél alapján arról, hogy Kásler Miklós szerint milyen feltételek mellett lehet még a növekvő koronavírusos esetszámok ellenére is megtartani a karácsonyi vásárokat. Kásler Miklós ugyanis az egészségügyért felelős államtitkárság által a karácsonyi vásárok járványügyi szempontból biztonságos lebonyolítása érdekében előterjesztett eljárásrendet változtatás nélkül jóváhagyta. A birtokunkba került dokumentum tartalmát pontosan idéztük. A dokumentumot elolvashatják az alábbi fotókon.

TÓTH KRISTÓF: Két hét után érezte először a szúró mellkasi fájdalmat, fájdalomcsillapítót javasoltak rá a mentősök!

A Szent László Kórház covid-osztályán kezelték Tóth Kristóf vízilabdázót, akinek két hétig csak a torka fájt, majd egyik este késszerű mellkasi fájdalmat érzett. Másnap saját lábán ment be a kórházba, ahol kiderült, hogy kétoldali tüdőembóliája és tüdőgyulladása van. Több mint 3 hét után, hétfőn engedték haza a kórházból. A betegség óta tegnap sétált először 500 métert a fiatal sportoló, amitől elfáradt.

Túl van a koronavíruson a Czutor család, akik azt is elárulták, hogy miért hálásak, amiért kaptak egy második esélyt a Nyerő Párosban

Amikor Czutor Zoli és felesége Zsani kiestek a Nyerő Párosból, akkor még nem gondolták, hogy az előre felvett részeket majd a karanténból fogják visszanézni. Czutorék azt is elárulták, hogy másodjára, milyen érzésekkel távoztak a villából!

40 helyre küldte el az önéletrajzát Fekete Linda

Fekete Linda színésznő, a koronavírus-járvány alatt sem tétlenkedett. 40 helyre küldte be önéletrajzát, végül a csokigyárba se vették fel. A színésznő elbőgte magát, amikor az egyik budapesti szálloda szobalányként alkalmazta. Hogy még milyen nehézségekkel kellett megküzdenie, és miért tanul most fodrásznak? Kiderül a videóból?

Milyen esetben kerül egy beteg lélegeztetőgépre?

Bobek Ilona, intenzív terápiás osztályvezető a Dél- pesti Centrumkórház friss adatairól tájékoztatott a Reggeliben, ahol jelenleg 32 koronavírusos beteg van lélegeztetőgépen. Az osztályvezetőt az intenzív osztály működéséről is kérdeztük!

Így próbál Oszvald Marika a koronavírus-járvány idején

Oszvald Marika bámulatos energiával rendelkezik, bár most kicsit lassítania kellett. Szinte az egész nyarat vidéki házában töltötte, ahol szabadidejében a kertjét gondozta. Már vannak próbái és előadásai, de azért még óvatos, vigyáz az egészségére.

Tényleg fontos lehet a D-vitamin a koronavírus legyőzésében?

A D-vitamin lenne az új csodaszer? A koronavírus járvány kitörése óta rengeteg cikk és kutatás jelent meg azzal kapcsolatban, hogy a D-vitamin csökkenti a Covid-19 fertőzés általi megbetegedést. A szakértők szerint ezt is óvatosan kell kezelni, sokkal összetettebb ennél a helyzet.

Három tanár halt bele eddig a koronavírus szövődményeibe

Három pedagógus halt bele eddig a koronavírus szövődményeibe a Pedagógusok Szakszervezetének adatai szerint. Az alelnök híradónknak elmondta, mindhármuknak volt alapbetegsége. Ezért továbbra is azt kérik az Emberi Erőforrások Minisztériumától, hogy a krónikus beteg tanárokat mentesítsék az iskolai munkavégzés alól. Az országos tisztifőorvos kérdésünkre azt tanácsolta a krónikus betegeknek, hogy konzultáljanak többször a kezelőorvosukkal, és tartsák karban az az alapbetegségüket.

TASZ: Hiányosak és nehezen követhetőek a járványról közzétett adatok

Alaptörvény-ellenesnek tartja a Társaság a Szabadságjogokért azt, ahogy a kormány a koronavírus-járvány adatait közli. A szervezet szerint a kormányzati honlapon közétett adatok nehezen nyomon követhetők és hiányosak. Az Operatív Törzstől hét hónapja nem kérdezhetnek élőben az újságírók, az előre beküldött kérdésekből pedig csak annyit olvasnak fel, amennyit akarnak. Ma például arra a kérdésünkre sem válaszoltak, hogy miért nem lehet élőben kérdezni a járványhelyzetről a szakembereket.

Október 23: csak a zászlófelvonást és a díjátadást tartják meg

Elmarad az október huszonharmadikai ünnepségek nagy része - ezt az Operatív törzs jelentette be. Csak a zászlófelvonást és a díjátadást tartják meg. Egy nap alatt 920 fővel nőtt a fertőzöttek száma és újabb 27 áldozata van a járványnak Magyarországon. A környező országok a romló statisztikák miatt egyre szigorúbb korlátozásokat vezetnek be: Olaszországban például még otthoni maszkviselést is javasolnak. A Párbeszéd szerint itthon is jóval több szigorításra lenne szükség.

Köhögő padtárs, igazoltan fertőzött osztálytárs: menjen-e suliba a gyerek vagy sem?

Köhög a padtárs? Pozitív lett a tanár tesztje? Vagy egy másik gyereké az osztályból? Akkor menjen-e suliba a gyerek vagy sem? Mennyi szülő agyalhat most ilyen kérdéseken, amióta elkezdődött az iskola, és sok intézményt zárnak be időszakokra. Hiába kérik a szakszervezetek, a tanárokat vagy az óvodai dolgozókat nem kötelező tesztelni, mégis van, ahol ennek ellenére valamilyen rendszerességgel megcsinálják. És így derül fény a pozitív esetekre. Tanárral, szülővel és orvossal is beszélgettünk az aggodalmaikról.

Cristiano Ronaldo is elkpata a koronavírust!

Brit lapértesülések szerint Cristiano Ronaldo, a Juventus portugál sztárja is elkapta a koronavírust. A ma délután megjelent hírek szerint a focista jól van, nincsenek tünetei, de el kellett hagynia a válogatott keretét és újra karanténba vonult.

Az adventi időszakra várják a koronavírus tetőzését

Az elmúlt 24 órában 28 ember elhunyt, ami az eddigi legmagasabb napi halálozási szám. Az elhunytak száma így már 996 főre emelkedett. A koronavírus járvány az egészségügyi szakemberek előzetes becslései szerint az adventi időszakban, azaz várhatóan november végén és decemberben tetőzik. Az elmúlt hetekben a megbetegedések és a halálesetek számának rekord mértékű növekedése is ezt mutatja. Éppen ezért a Budapesti Fesztivál és Turisztikai Központ úgy döntött, idén elmarad a Vörösmarty téri karácsonyi vásár.

Vírus után újra kampánykörúton Donald Trump

Eszeveszett kampánykörútba kezdett az amerikai elnök egy héttel azután, hogy elhagyhatta a kórházat, ahol koronavírussal kezelték. A következő három hétben összevissza cikázik majd az úgynevezett csatatér-államok között, amelyek kulcsfontosságúak ahhoz, hogy nyerjen a novemberi elnökválasztáson. Az amerikai járványkezelés vezetője szerint a tömeges kampányrendezvények rendkívül veszélyesek.

Egyre inkább szigorítanak Európában

Egyre szigorúbb intézkedésekkel próbálják elejét venni a vírus további terjedésének Európa több országában. Nagy-Britanniában például lesznek olyan zónák, ahol a különböző háztartásokban élők nem találkozhatnak egymással. Horvátországban engedély kell az 50 főnél nagyobb események megtartásához, Csehországban pedig minden általános iskolát bezárnak.

Már 52 szociális intézményben jelent meg a koronavírus

Már 52 szociális intézményben jelent meg a koronavírus, a gondozottak 10 százaléka kapta el a fertőzést. Erről az RTL Híradó kérdésére beszélt a tisztifőorvos. Az otthonok dolgozói között is terjed a vírus. Egy biharkeresztesi intézmény 5 alkalmazottja fertőződött meg. Barcson 13 dolgozó tesztje lett pozitív, ott 29 lakó is elkapta a koronavírust.

Az egészségügyért felelős államtitkárság úgy döntött, nem aggódnak a közelgő karácsonyi vásárok miatt

November elejére már 40 ezer aktív koronavírus fertőzött is lehet - ez szerepel az RTL Híradó birtokába jutott kormányzati dokumentumban. Az egészségügyért felelős államtitkárság ebben azt is írja, távolságtartással, maszkviseléssel, rendszeres kézmosással ennek ellenére meg lehet tartani a karácsonyi vásárokat illetve a közelgő ünnepeket. A Vörösmarty téri vásár szervezői közben úgy döntöttek, az ő rendezvényük elmarad idén a járvány miatt.

Újabb negatív rekord: 28-an haltak meg az elmúlt napon a koronavírus miatt

Rekordszámú elhalálozás mellett, 1519 beteget kezelnek kórházban is, közülük 160-an lélegeztetőgépre kerültek. A friss adatokból az is kiderül, hogy az elmúlt hét legkevesebb tesztjét végezték el hétfőn, pedig korábban a tisztifőorvos kapacitásbővítésről beszélt. Hiába kérdeztük erről, az Operatív Törzs keddi tájékoztatóján nem válaszoltak az ezzel kapcsolatos kérdéseinkre.

Miben változtatja meg a pandémia az idei karácsonyt?

A pandémia mindenképpen megváltoztatja az idei karácsony hangulatát és a közérzetünket, hiszen nem fogunk tudni személyesen találkozni mindenkivel, akivel szeretnénk.

Lajcsi kiakadt: nem akarta, hogy beengedjék a tárgyalására az egyik koronavírus-gyanús vádlottat

A mulatós zenész perét azért halasztották el legutóbb, mert a fia elkapta a koronavírust. És mivel Lajcsi is félti a beteg feleségét, a hétfői tárgyaláson is ezért borult ki. Nem akarta, hogy beengedjék az egyik vádlottat, mert koronavírus-gyanús tünetei voltak.

Sokaknál elhúzódik a koronavírus-fertőzés

Öt hónapig nem érezte az ízeket és a szagokat az a magyar férfi, aki az elsők között esett át Magyarországon a koronavírus-fertőzésen. Pedig magát a betegséget enyhe tünetekkel vészelte át. A koronavíruson átesett betegek utókövetésével egyre több kutató foglalkozik, és az eredmények alapján sokaknál elhúzódik a Covid-fertőzés - olyanoknál is, akik nem szorultak kórházi kezelésre. A Híradónak nyilatkozó főorvos szerint ennek oka, hogy a vírus az egész szervezet érinti.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való