KERESÉS search-close

kortárs írók

4 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "kortárs írók"

A kortárs magyar irodalom egyik legfiatalabb szereplője

Többéves kutatómunka után írta meg családregényét, az Altatót Gerlóczy Márton, a kortárs magyar irodalom egyik legfiatalabb szereplője. Az újévben is folytatjuk sorozatunkat, amelyben népszerű írókat kérdezünk arról, hogy mi foglalkoztatja őket mostanában akár az irodalomban, akár a közéletben.
Gerlóczy Mártonnal készült beszélgetést ide kattintva hosszabban is megnézheti.

 

HÁY JÁNOS: Elvesztettem a hitemet mindenfajta politikai vezetésben

A József Attila-díjas író termékeny évet zárt, ugyanakkor aggasztja a magyar társadalom állapota. A Híradó riportere, Bánhidi Lilla arról kérdezte, mi foglalkoztatja mostanában az irodalomban és a közéletben. A híradó riportja ITT!

Háy Jánost aggasztja a társadalom állapota

Több éves munka után befejezte irodalomtörténeti könyvét, vietnámi írókkal közösen dolgozik egy új köteten, és hangoskönyve is megjelent- termékeny évet zárt Háy János. A József Attila-díjas írót ugyanakkor aggasztja a magyar társadalom állapota. Szerinte újból aktuális a 48-as forradalom 12 pontja. Hosszabb interjú az íróval ITT!

Kortárs írók dobhatják fel a magyarórákat

Kortárs írók videóival dobják fel az órákat a magyartanárok. A felvételeken nyolc ismert, mai író mesél egy általa kedvelt, már nem élő, magyar író olyan művéről, ami a társadalmi egyenlőtlenség vagy a kirekesztés kérdésével kapcsolatos. A cél az, hogy a középiskolások ne száraz szövegnek tekintsék a klasszikus irodalmi műveket.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való