KERESÉS search-close

lakók

48 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "lakók"

Évek óta panaszkodtak a bűzre a miskolci lakók

Elkezdték fertőtleníteni azt a lakást, ahol februárban két holttestet találtak Miskolcon. A lakók évek óta panaszkodtak a bűzre. Február közepén rendőrök hatoltak be a lakásba, ahol megtalálták az ott élő férfi holttestét, és egy mumifikálódott nőét is, aki jóval régebb óta lehetett halott. Viszont azóta újabb hónapok teltek el. Most a Miskolci Ingatlankezelő kezdte el a fertőtlenítést.

70 éves fák is az építkezés áldozatai

Sokkolta a lakókat, hogy reggel láncfűrésszel estek neki a munkások az egyik IX. kerületi utca fáinak. Egy társasház építése miatt több mint egy tucat fát vágnak ki közterületről. A lakók azt mondják, őket senki nem értesítette. Az önkormányzat szerint nem is kellett. A hivatal állítja, a beruházó háromszor több fát ültet majd a régiek helyett.

Nem tudtak a lakók a favágásról

Favágás a Normafánál. Véletlenül tudták meg a lakók, hogy a szomszédos erdős területen favágás kezdődik. A Szilassy úton élők attól tartanak, hogy a tudtuk nélkül házak épülnek az erdő helyén. Az önkormányzat szerint az ingatlan nem erdő, hanem lakóterület. Tulajdonosa pedig a milliárdos vállalkozó, Nagy Elek. Az üzletember az RTL Híradónak azt írta, csak megtisztítják az ingatlant, építkezést jelenleg nem tervez ott.

 

Már várja lakóit a ValóVilág luxusbörtöne

Nevetésből, sírásból, veszekedésekből idén sem lesz hiány a Való Világ 9 powered by Big Brother Villájában. Hogy pontosan kik fognak egymás agyára menni négy hónapon keresztül, azt először szombat este 19 órától a Fókusz Pluszban láthatják! A megújult Villába ITT lehetsz be!

Félnek a lakók a rákkeltő azbeszttől

Budapesten a XI. kerületben egy önkormányzati épület bontásánál, több négyzetméteren is leverték az azbesztpalát. A lakók félnek, hogy ezért azbeszt került a levegőbe, amely belélegezve rákkeltő lehet. A kivitelező és az önkormányzat szerint csak véletlenül verték le a palákat, a biztonságos azbesztmentesítés később várható.

Rákkeltő azbeszttől tartanak a lakók Budapesten

Gazdagréten egy önkormányzati épület bontásánál több négyzetméteren is leverték az azbesztpalát. A lakók félnek, hogy ezért azbeszt került a levegőbe, amely belélegezve rákkeltő lehet. A kivitelező és az önkormányzat szerint csak véletlenül verték le a palákat, a biztonságos azbesztmentesítés később várható. A Magyar Azbesztmentesítők Szövetsége szerint azonban épp a veszély anyag elszállításával kellett volna kezdeni a munkákat.

ELVISELHETETLEN ZAJ: Felettük zúgnak el a repülők

Rákoshegyen évek óta panaszkodnak az emberek arra, hogy méterekkel a házak fölött repülnek el az utasszállítók. Most azért növekedett meg a forgalom, mert június végéig felújítás miatt lezárták az 1-es kifutópályát. Így minden gép a kettesről érkezik és indul. Szintén az egyes pálya felújítása miatt.

Hiába kértek segítséget a lakók

Folytatódik az egyik szombathelyi panelház lakóinak kálváriája. Sokadszor gyújt tüzet az egyik lakó a saját lakásában a többiek gyanúja szerint. Legutóbb szerdán délután csaptak fel a lángok. Ezúttal a fölötte lévő lakásokra is átterjedt a tűz. A lakók félnek. Azt mondják, eddig hiába kértek segítséget a hatóságoktól.

Kárt okoznak az elszaporodott hódok?

Két éve történt, hogy hódok költöztek Csákánydoroszlóra. Elrágták és kidöntötték a fákat a Vörös-patak partján, de nem kímélték a kerti gyümölcsfákat sem. A helybéliek annak sem örültek, hogy az amúgy is árvízveszélyes faluban még gátakat is építettek a mederbe. A falunak nem volt elég pénze arra, hogy rendszeresen kitisztítsák a patakot.

Egy nő életét mentette meg a fiatal X-Faktoros!

Két évvel ezelőtt, ezen a napon számoltunk be arról, hogy Tóth Marcellt és a ház többi lakóit álmukból vertek fel, ugyanis az épületben egy lakás gyulladt ki. A lángoló lakásban egy fiatal nő aludt, aki végül nem sérült meg, de otthona lakhatatlanná vált. A fiatal zenész exkluzív interjút adott Híradónknak.

Nem építi meg a MÁV a zajvédőt

Hiába a jogerős ítélet, a MÁV fél éve nem építette meg a zajvédő falat a Déli pályaudvar mellé, amelyre bíróság kötelezte. Erről a 444.hu írt. A lakók fékcsikorgásra, vonatok zakatolására panaszkodnak.

 

Hatalmas meglepetésben részesültek a Celeb vagyok, ments ki innen! versenyzői!

Három évvel ezelőtt, pontosan ezen a napon a dzsungellakók egy hatalmas dobozt kaptak Balázséktól. Eljött a pillanat mikor ki kellett nyitni a játékosoknak, és maga a dzsungel királya, Fekete Pákó ugrott ki a dobozból. A haknis érkezése azonnal megosztotta a lakókat.

Pihenni sem tudnak a villamos zajától

Elviselhetetlen zajra panaszkodnak a lakók az egyik budapesti villamosmegálló közelében, miközben a pályát alig egy éve újították fel. A helyiek szerint, mióta jobb lett a sínpálya, a villamosok gyorsabban mennek, ezért pedig nőtt a zaj. A BKV azt ígérte, jövőre végleg megoldódhat a probléma, de addig is átmeneti intézkedéseket vezetnek be.

A nyári szabadságok miatt nem viszik el a szemetet

Háborognak a lakók, mert már három napja nem vitték el a szemetet Budapesten, a XVII. kerület több utcájából. Annyi szemét halmozódott fel, hogy már le sem lehet csukni a kukák tetejét. Az ott élők fertőzésveszélytől tartanak. A Közterület-fenntartónál azt mondják: a nyári szabadságok miatt kevés a munkás, így össze kell vonni járatokat. De azt ígérték: jövő csütörtökön elviszik a szemetet.

Lakóházak mellé épülne a csarnok

Féltik a csendet, a fákat, a családias környezetet. Kézilabda csarnok épülne lakóházak mellett a Békés megyei Békésen. A RTL Híradónak nyilatkozó lakók azonban nem szeretnék, ha megépülne a sportcsarnok. Tavaly több száz aláírást gyűjtöttek a kiemelt állami beruházás ellen, de hiába. Az alpolgármester szerint a terület alkalmas a sportcsarnoknak. A képviselőtestület holnap dönt a helyszínről.

TELJESEN KIÉGETT: egy munkásszálló szobája

A XIII. kerületi Mura utcában szombaton, éjfél után gyulladt ki a szálló harmadik emeleti szobája. A bent lakók időben ki tudtak menekülni, de a tüzet már nem tudták eloltani, a lángok percek alatt elborítottak mindent. Az egész szoba égett a harmadik emeleten, mire kiértek a tűzoltók. A lángok kicsaptak az ablakon, a füst beborította a lépcsőházat.

Büdös és mocskos szomszédjuk keseríti meg az életüket

Brutális, középkori állapotok vannak Budapest közepén egy XIII. kerületi panelházban. A felháborodott lakók azt mondják, szomszédjuk ápolatlan, nem használja a WC-t, és – állítólag - zacskóba ürít. A lakók félnek. Nem csak a fertőzésektől, a bűz és kosz miatt megjelenő rovaroktól, hanem attól is, nehogy véletlenül kigyulladjon a lakásban felhalmozott szemét. A tulajdonos állítólag dohányzik is.

Vödrökbe csepeg a szennyvíz a lépcsőházban

Kukákba, vödrökbe folyik a szennyvíz az egyik budapesti társasház lépcsőházának plafonjából. A falak már teljesen átáztak, emiatt pedig nem csak baleset- és életveszély, de még fertőzésveszély is van a házban. A bajt az okozza, hogy egy szennyvízcső eltört. Ezt viszont csak az egyik első emeleti lakásból lehet kijavítani, de oda a tulajdonos senkit nem enged be. A lakók egy éve küzdenek a problémával, a hivatalokhoz és rendőrséghez is hiába fordultak.

VV Csere? – Jön az új Villalakó?

Pontosan két évvel ezelőtt ez meg is történt. A ValóVilág hetedik szériájában volt egy hatalmas csavar. A nézők ezen a napon tudhatták meg, hogy az egyik játékost VV Robin váltotta, legalábbis ekkor derült, hogy pontosan mi fog történni majd a ValóVilágban. Az akkor 26 éves srác egy komoly párkapcsolaton volt túl, és úgy gondolta, a Villa tökéletes hely lesz, ahol majd felejthet. Ki gondolta volna akkor, hogy Robin meg is nyeri a fődíjat?

A hotel vendégei zenéléssel ütötték el az időt

Este Mike és Brian a hotel dolgozóit szórakoztatták. Amíg Brian gitározott, Mike pedig énekelt, a fáradt dolgozók egy kicsit megpihentek.

Nem kérdezték meg a lakókat az útról

A lakók megkérdezése nélkül bontottak el egy lépcsősort egy miskolctapolcai utcában – a helyére autóutat építtetett az egyik önkormányzati cég vezetőjének családja, a saját költségén. Az utcában élők szerint a domboldal nagyon meredek, lépcső nélkül csak nehezen lehet közlekedni rajta. A panaszok miatt a miskolci önkormányzat úgy döntött, hogy visszaépíti a lépcsők egy részét az új út szélére.

Kisebb földrengéshez hasonlítják a bontást

Enyhe földrengéshez hasonlít - ezt mondták Pécsen a bontásra ítélt Magasház környékén élők. A 25 emeletes üresen álló épület legfelső szintjét már lebontották. A hétfőtől péntekig zajló munkákat nemcsak hallják, érzik is a lakók. Van, akinek a létrája rezonál egész nap és van, aki az ágyon ülve érzi, ahogy dolgoznak. A kivitelező az RTL Híradóval azt közölte: a zaj és a por nem nagyobb mint más építkezésen.

Karácsonykor sem lesz fűtésük

Fűtetlen lakásban, melegvíz nélkül, így töltik az ünnepeket egy miskolci társasház lakói. Nehéz helyzetbe kerültek, miután a ház tulajdonosa, egy cég felszámolás alá került. Mivel a lakók a felszámolás előtt az önkormányzat bérlői voltak, tavasszal ki is írtak két pályázatot a 70 lakó számára, hogy elköltözhessenek. A többség már meg is tette, de négy család még nem jutott lakáshoz.

MENTÉS: Így menekítették ki a lakókat a tűzoltók

Kigyulladó hűtő miatt égett ki két lakás hajnalban Budapesten. A XI. kerületi panelből 38 embert kellett a tűzoltóknak kimenekíteniük. Voltak, akik a 9.emeleten egy erkélyen rekedtek a tűz miatt.

Új átverés: álszerelők fosztják ki a lakókat

Új trükkel próbálnak pénzhez jutni a csalók, ezúttal álszerelőkként, például nyílászárócsere ígéretével kopogtatnak be az elsősorban idős lakókhoz, akiktől több tízezer forintos előleget kérnek, majd a szerződésben már ez az előleg egy teljesen más jogcímen szerepel, ami sok esetben fel sem tűnik a fogyasztónak, viszont ilyen esetben nem jár vissza a pénz, ha nem valósul meg a csere, és nem szokott… A Budapesti Békéltető Testülethez az utóbbi időben több ilyen esettel kapcsolatban érkezett beadvány. Ezekről kérdeztük Dr. Noviczki Csillát, a Budapesti Békéltető Testület szakértőjét.

Gáz nélkül maradtak a lakók Lajcsi lakóparkjában

Kedd este több mint a lakások felében áram és gáz nélkül maradtak a lakók a Lagzi Lajcsi érdekeltségébe tartozó apartmanokban. Az ott élők kétségbe esve értetlenül állnak a helyzet előtt, fogalmuk sincs, hogy mikor lesz újra gáz a lakásokban, annak ellenére, hogy minden hónapban fizették a közüzemi számlákat. Hogy mit lehet tenni ilyen helyzetben, milyen jogaik vannak a lakóknak Dr. Lichy Gábor ügyvéddel beszélgettünk.

Fedél nélkül a Kodály köröndi tűz károsultjai?

Az ott élők közös képviselője telefonon, ügyvédjük pedig a stúdióban a legfrissebb fejleményeket osztotta meg velünk.

Ki mit szól a bulinegyedhez?


szerző:
2015.04.30. 18:10
Ki mit szól a bulinegyedhez?

A VII. kerületi Király utca, Dohány utca által határolt parti negyed a legkedveltebb. Van itt minden, mint a moziban.  Egyesek Pókembert megszégyenítő módon hajtanak végre egy telefonfülke-csúcstámadást, mások visszapillantó focival vagy egy spontán útlezárással múlatják az időt, de akadnak olyanok is akik egy Trabanttal laza táncot lejtenek a pesti flaszteren.

Bulinegyed innen és túl: vajon mit szólnak az ott lakók?

Ha hétvége, akkor buli. Irány a disco, egy koncert, vagy valamelyik romkocsma. Ilyenkor többen nyúlnak a pohár vagy valami más után. Le kell vezetni a héten felgyülemlett feszültséget. Egyesek agyában viszont ilyenkor megy fel a pumpa. Újvári Mihály riportja.

Fülsüketítő csikorgás kínozza a lakókat

Elviselhetetlenül visít az 1-es villamos Budapesten a Szerémi úti kanyarban. Az ott élők nemcsak a 2-3 percenkénti zajtól szenvednek, de attól is félnek, hogy lakásaik emiatt kevesebbet érnek, vagy nehezebben tudják kiadni azokat.

Fókusz Plusz 13-04-20


szerző:
2013.04.20. 19:30
Fókusz Plusz 13-04-20

Fókusz: Nagy utazás - Hogyan élnek az ország négy legtávolabbi csücskében? Tényleg más az élet a határszélen? A végek lakói - Mi a különbség a legkeletibb és a legnyugatibb magyar falu között? Mi a szokás északon és mi délen? A látottakon mi is meglepődtünk.

Titkok Seherezádé és Gergő kapcsolatáról

Egy aggódó anya, aki a lányáért bármire képes: ő Ditti, Seherezádé édesanyja. Most megtöri a hallgatást és kitálal Sheri és korábbi olasz barátja, Claudio kapcsolatáról.

VV Éva megjósolja a Villalakók sorsát

17 napja vannak a Villában és talán most kezdik érezni a bezártságot – okoskodik VV Éva. Ő nem akar felcsapni pszichológusnak, vagy VV szakértőnek, egyszerűen csak nézi a műsort, éjjel-nappal.

Szakadás: Kilopták a ház alól a tartóoszlopot

Három embert vett őrizetbe a rendőrség a Kén utcai házomlás miatt.

Szenvedélyes és nagydumás Villalakók

Megvan a második villalakó: az alfahím Gergő után a sejtelmes nevű és bizonyítottan szenvedélyes Seherezádé is elindul a mesés fődíjért a Való Világ arénájában. Már a dumagépek is készülnek életük legfontosabb nyelvpörgetésére.

Feltúrták az utat, de nem dolgoznak

Másfél hónapja egy útfelbontás miatt a állandóak a dugók, és az ott lakók éjszaka képtelenek a zajtól aludni.

Szemétmizéria Győrben


szerző:
2011.03.28. 17:52
Szemétmizéria Győrben

Drágább lett a szemétszállítás, ráadásul ritkábban is viszik el a hulladékot a lakók szerint.

Családok százait teheti tönkre a gyorsforgalmi

A Csepelre tervezett új gyorsforgalmi miatt több ház fala megrepedt és utak váltak járhatatlanná.

Káosz Veszprém utcáin


szerző:
2010.07.23. 20:46
Káosz Veszprém utcáin

A város minden főútvonalán bontják az utakat és a legtöbb mellékúton is nehézkes a közlekedés.

Könnygáz miatt ürítettek ki egy házat

Körülbelül harminc lakónak kellett elhagynia fővárosi otthonát péntek este egy rövid időre, mert az épületben könnygáz terjengett. Senkinek sem esett baja.

Házrobbanás: elkezdődhet a visszaköltözés

Várhatóan kedden elkezdhetnek visszaköltözni a Balaton utcai házrobbanás miatt lakásukat elhagyni kényszerült emberek.

Védtetőt építenek a ledőlt házra

A lent lakók pár héten belül visszaköltözhetnek, a többieknek akár egy évet is várni kell.

Büntetésáradat egy panelház lakóinak

15 évig senkit nem zavart, hogy szabálytalanul parkoltak.

Kevesek miatt szenved a többség

Mérgesek a lakók a szórakoztatóipar nagyágyújára, mert 7 éve nem fizet közös költséget, és már több mint 2 millióval tartozik.

Hőszivattyúval fűtenek a panelházban

A modern rendszer 30 százalékkal olcsóbb ugyan, de a szivattyú a lakók szerint zajos.

Fagyoskodnak a lakók, nincs megoldás!

A szolgáltató elzárta a fűtést, mert ő sem kap gázt. A lakók azt mondják, mindent kifizettek.

Pokoli torony


szerző:
2009.10.06. 20:22
Pokoli torony

A horrorházban bűz és mocsok uralkodik, fűtés évek óta nincs, a szabadulás pedig rendkívül nehéz.

Még nem költözhettek vissza a lakók

A tűzben súlyosan megsérült 16 éves lány állapota továbbra is életveszélyes.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való