KERESÉS search-close

leszokás

23 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "leszokás"

Lassan fél éve hiánycikk az egyik gyógyszer

Továbbra sem jutnak hozzá a betegek ahhoz a gyógyszerhez, amit a heroinfüggők szednek a leszokás megkönnyítéséhez. Ezt mondta az RTL Híradónak nyilatkozó addiktológus. A készítmény lassan fél éve hiánycikk, ez pedig a szakember szerint olyan, mintha a cukorbetegek nem jutnának inzulinhoz. A gyógyszerészeti intézet a Brexittel és a betegbiztonsági előírásokkal magyarázza a hiányt. A forgalmazó azt ígéri: karácsony előtt újra kapható lesz a készítmény.

Van kiút az alkoholbetegségből

Magyarországon közel egy millió embernek van komoly alkoholproblémája. A magyar nők átlagosan 2-3 pohár bort isznak meg naponta, a férfiak 4-5 pohárnyit. Magyarország alkoholfogyasztás tekintetében a 10. helyen áll a világon. Ma Magyarországon mintegy fél millió gyerek élhet olyan családban, ahol vagy az egyik vagy mindkét szülő alkoholfüggő. Katalin és Viktor történetén keresztül mutatjuk be, hogyan lehet kilábalni a reménytelennek hitt helyzetből.
Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja az Anonim Alkoholistákat ezen a számon: (06-1) 251-00-51 vagy ide kattintva keresse fel weboldalukat.
Leadkép: Thomas Picauly, Unsplash

Egy napig ne gyújtson rá senki

10-ből 4 dohányos szeretne leszokni, de önerőből csak keveseknek sikerül. Ez derül ki legfrissebb európai adatokból. Magyarországon az emberek 27 százaléka dohányzik. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Egészségügyi Világszervezet és a Korányi Intézet most egy kihívást és egy ingyenes telefonos alkalmazást is indított, hogy segítsen a leszokni vágyóknak.

Országos hiánycikk egy gyógyszer, amely a drogról való leszokásban segíti

Országos hiánycikk egy gyógyszer, melyet ópiátfüggők használnak a leszokáshoz, hogy elvonási tüneteiket enyhítsék. Híradónknak nyilatkozott egy volt szerhasználó, aki azt mondja, a gyógyszer miatt tudott dolgozni és visszailleszkedni a társadalomba. Az általunk megkérdezett addiktológus azt mondta, ő már júniusban jelezte, a minisztériumnak és nagykereskedőnek is a hiányt. A gyógyszerészeti intézettől azt írták, behoznak egy másik készítményt az országba.

Miért lesz valaki a drog rabja, és hogyan lehet kigyógyulni belőle?

Mi a jó abban, hogy egy ember önkívületi állapotban éli az életét? Olyanoktól várunk választ, akik maguk is megjárták a poklok poklát. Bozóki Vilmos ex-drogos. 28 éves. Öt éve tiszta. 13 éves korában kezdett el kábítószerezni. (Ha kíváncsi rá, hogy Vilmos min ment keresztül kattintosn ide.)

FÜGGŐSÉG: „Akit kikerülsz az utcán, azzá az emberré váltam”

Amíg egy heroinista körülbelül húsz év alatt épül le, addig a dizájner drog használók úgy fél- egy év alatt. A leszokás nem csak fizikai fájdalommal jár. Hanem szorongással és paranoiával is. Vilmos 14 évesen már sok mindent kipróbált. És óriási küzdelemmel, de már 5 éve tiszta.

Hogyan tegyük le a cigit? Dobrády Ákosék kibeszélték!

Évente egy szabadnapot kapnak Szentesen az önkormányzati intézményeknél vagy gazdasági társaságnál dolgozók, akik soha nem gyújtanak rá. Ezt a hírt tárgyalták ki Ákosék, sőt a saját leszokási élményeiket is felelevenítették.

FURCSASÁG: Izlandon az óriás viszi el a gyerekek cumiját

Kriszta 16 éve él Izlandon, egy spanyol férfi feleségeként. Mozgásstúdiót vezet, és egy új terápiás módszert próbál meghonosítani a szigetországban rászoruló gyermekek számára. Emellett pedig az izlandi mendemondák nagy tudója. A cumiról való leszoktatásnak is igen különös módját ismerik az izlandiak.

Le tudták tenni a poharat és a kártyát is

Minden második ember leszokik az alkoholról és a szerencsejátékról, azok közül, akik elmennek az Országos Pszichiátriai Intézet speciális programjára. A pszichiáterek szerint ez az első igazán hatásos kezelés a függőségekre.

Egy betegség, amelyben minden család érintett

Az alkoholizmus, vagy alkoholbetegség szinte minden magyar családot érint. Az egyik legismertebb magyar toxikológus szerint nincs alkoholstratégiája az országnak miközben rengeteg a nagyivó és az alkoholista. A függőség észrevétlenül, lassan, lépésről lépésre alakul ki, és kigyógyulni belőle lehetetlen.

A nikotin fogságában


szerző:
2015.06.07. 13:33
A nikotin fogságában

Van, akinek sikerül, van, akinek nem – mármint legyőzni a nikotinéhséget. Ki, milyen módszerekkel próbált leszokni? Ki, hogyan és mennyi ideig tudta megállni, hogy ne gyújtson rá?

Fókusz Plusz 15-05-09


szerző:
2015.05.09. 19:10
Fókusz Plusz 15-05-09

Fókusz Plusz: Összeomlott az életük - Hogyan lehet segíteni a nepáli földrengés túlélőinek? Magyarok, akik a helyszínen küzdenek a kilátástalanság ellen. Rossz szokások - Körömrágás, hajcsavarás, lábrázás - mindez csak a stressz ellen szól? Vajon le lehet-e szokni ezekről?

Fluor szerint is ciki a cigi

Fluor Tomi a saját környezetében megpróbál mindenkit lebeszélni a dohányzásról, és ha már ez mindennapos téma nála, miért ne tehetné egy jó ügy miatt is? Akár a saját népszerű eszközével, rímekkel, dalban.

Hogyan szoktassuk le a gyereket a pelenkáról?

Csisztu Zsuzsa kétgyermekes anyaként megosztotta műsorvezetőinkkel, hogyan segíthetjük gyermekeinket leszokni a pelenkáról, melyhez elengedhetetlen ismerni őket kívül-belül.

Reggeli - Csak csajok 12-02-13

Reggeli - Csak csajok: Minden, amely egy női társaságban napjainkban szóba kerülhet.

Szigorúbban bánnának a betegekkel

Leszoktató programra köteleznék azokat a krónikus tüdőbetegeket, akik cigiznek. Ha ekkor sem szoknak le, akkor többe kerülne nekik gyógyszer.

Félmillió német él „virtuális világban”

Több mint félmillió fiatal internetfüggő Németországon, és a veszélyeztetettek száma is meghaladja a 2,5 milliót.

Fél Kettő 11-03-11


szerző:
2011.03.11. 14:20
Fél Kettő 11-03-11

Fél Kettő: Katasztrófa Japánban - A 8,9-es földrengést cunami követte 10 méteres hullámokkal. Kultúrák találkozása - Mitől izgalmas és miért nehéz, ha külföldi a partner? Vendégünk Jáksó László. Teltház - Vígjátékok és felolvasóestek, egyszerre több darabban is játszik Rékasi Károly.

Dísztelen dobozokkal szoktatnának le

Eltüntetnék a márkajelzéseket és színeket a cigarettásdobozokról Nagy-Britanniában.

A gyilkos függőség rabságában


szerző:
2011.03.09. 19:36
A gyilkos függőség rabságában

A cigaretta okozta függőség annyira erős, hogy hiába az elrettentő példák, a szörnyűséges fotók, sokszor az sem tud megszabadulni tőle, aki nagyon szeretne.

Lakatlan szigetre menekül a cigi elől

A férfi az utóbbi időben napi 30 szálat szívott el.

Leszokásért ingyen esküvő


szerző:
2009.06.30. 11:01
Leszokásért ingyen esküvő

Egy szaudi dohányzásellenes kampányban aki leszokik, annak fedezik az esküvői költésgeit.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való