KERESÉS search-close

média

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "média"

Betiltanák a kihívás-videókat

Betiltja a veszélyes vagy megrázó, úgynevezett kihívásvideókat a Youtube. Erről a BBC számolt be. Ezek rendkívül nagy nézettségűek a Híradónk által megkérdezett közösségi média szakértő szerint, ezért Herceg Attila úgy látja helyes döntés hozott a cég, de kivitelezni nehéz lesz. A Híradónknak nyilatkozó pszichológus szerint a kamaszok ilyenkor a határaikat feszegetik.

Orbán Viktort kérdezhetik az újságírók

A választások óta először tart sajtótájékoztatót Magyarországon, csütörtökön Orbán Viktor. A miniszterelnököt ritkán van alkalmuk kérdezni az újságíróknak, interjút csak a kormányhoz közel álló médiának ad évek óta, nyilvános rendezvényeire sem mindig hívják meg a kritikus sajtót. Orbán Viktor még tavaly nyáron ígérte meg, hogy majd decemberben egy nagyszabású sajtótájékoztatón válaszol a kérdésekre, de tavaly végül nem tartotta meg.

94 sajtómunkást öltek meg idén


szerző:
2018.12.31. 17:09
94 sajtómunkást öltek meg idén

2018-ban ismét nőtt a megölt újságírók száma, pedig az ezt megelőző hat évben, évről-évre csökkent számuk.

 

Megszűnik a Zoom.hu


szerző:
2018.12.21. 21:56
Megszűnik a Zoom.hu

Megszűnik a Zoom.hu, a Tarjányi Péter által alapított hírportál. A portál egyik munkatársa az Indexnek azt mondta: úgy tudja, nincs szó politikai alkuról, egyszerűen elfogyott a pénz. A lapvezetés sokáig külföldi befektetőkkel tárgyalt, de ezek mind sikertelenül zárultak.

Sértheti a médiatörvényt a holding létrehozása!

Nem vizsgálhatja a kormányközeli médiaholding létrehozását a Médiatanács - ezt válaszolta a hatóság az RTL Híradónak. A csaknem félezer újság, rádió és tévé összefonódásával kapcsolatban szerintük csak akkor járhatnának el, ha erre a Versenyhivatal felkéri őket. Ott azonban nem volt eljárás, miután a kormány nemzetstratégiai jelentőségűvé nyilvánította az ügyletet. A Híradónak nyilatkozó médiajogász szerint a holding létrehozása a médiatörvényt is megsértheti, mert egy tulajdonosnak nem lehet egyszerre országos és regionális rádiófrekvenciája.

Ezek a médiaholding bevételei

Példátlan reklámkoncentráció összpontosulhat az új kormányközeli médiaholdingnál: csak a napilapok reklámbevételeinek 84 százaléka került idén szeptemberig azokhoz az újságokhoz, amelyek most betagozódtak ebbe az alapítványba.

Hiánycikk lett a hiteles média

A Mérték Médiaelemző Műhely és a Medián Közvélemény-és Piackutató Intézet egy olyan kutatást készített, amiből az derül ki, hogy az új média hitelességi válságban van, illetve a közélet iránti érdeklődés általánosan csökkent Magyarországon.

A többség a tévéből tájékozódik

A Fidesznek van a legnagyobb befolyása a magyar médiára - ezt gondolja a magyarok csaknem háromnegyede, de még a Fidesz-szavazók kétharmada is egy friss kutatás szerint. Az utóbbi években tévécsatornák, napi- és hetilapok, rádiók és hírportálok kerültek kormánypárti üzletemberek kezébe, ám a felmérés szerint az emberek körében legtöbben a közpénzből fenntartott állami televíziót tekintik elfogultnak a kormánypártok irányába.

Tarolt az X-Faktor és a ValóVilág

Megállíthatatlan az X-Faktor, a ValóVilág három hétköznap este is legyőzte nézettségben a versenytársat.

Pénzt gyűjt az Index


szerző:
2018.10.01. 19:04
Pénzt gyűjt az Index

Olvasóitól kér pénzt az Index a további független működésük biztosítása érdekében. Az internetes lap hétfőn délelőtt fél órán keresztül elérhetetlen volt. Ezután jelentették be, hogy támogatói programot indítanak.

„Az Index marad, ami volt”

Az Index marad, ami volt - ezt írta a szerkesztőség, miután Spéder Zoltán, az eddigi tulajdonos kivonult a portál mögül. Az érdekeltségeit Ziegler Gábor, az Index reklámfelületeit értékesítő cég eddigi ügyvezetője, és Oltyán József, üzletember, a KDNP Bács-Kiskun megyei szervezetének elnökségi tagja vette meg.

Sok szereplő, kis piac

Viszonylag új fejlemény, hogy az ember nézegeti magyar vagy külföldi újságok weblapjait vagy a csak a neten létező lapokat és egyre gyakrabban fut bele abba, hogy egy-egy cikket csak pénzért olvashat el, vagy: önkéntes anyagi támogatást kérnek tőle. vége az ingyenes tartalmaknak?

„Demokratikus, de nem egyenlő”

Demokratikus volt az április magyar választás, de nem volt egyenlő a pártok közötti verseny - derül ki az EBESZ-nek a választásokról készült részletes jelentéséből. A nemzetközi szervezet szerint elfogult a média, átláthatatlan a kampányfinanszírozás, a megfélemlítő, idegenellenes kormányzati tájékoztató kampányok összemosódtak a Fidesz üzeneteivel, és végeredményben a választók nem dönthettek a teljes tájékozottság birtokában.

Civilként szerepelt a politikus

Megint átlagemberként szerepeltetett egy német szélsőjobboldali politikust az MTVA. Ezt az egyik német közszolgálati tévé vette észre. Az "Alternatíva Németországnak" párt egy másik politikusa azt nyilatkozta, hogy a tévések pontosan tudták, hogy mivel foglalkozik, és azt is, hogy máshol lakik, mégis úgy állították be, mintha helyi lenne. Az állami médiát hiába kerestük.

Átalakul a jobboldali média

Folytatódik a jobboldali médiapiac átalakítása. Új írások már nem jelennek meg a valasz.hu-n, újraindulhat a Magyar Nemzet és nyomtatott hetilapot indíthat a mandiner.hu. A valasz.hu megszüntetését pénteken közölték, de az online lap jövője már akkor bizonytalanná vált, amikor két hónapja megszűnt a nyomtatott Heti Válasz.

2022-ből jelentik


szerző:
2018.07.17. 18:45
2022-ből jelentik

2022-ben minden még megjelenő nyomtatott sajtó a kormány kezében lesz és csak a kormány üzeneteit továbbítja majd – ez derül ki a Magyar Kétfarkú Kutyapárt kihelyezett címlapjaiból. A párt azt mondja: ezek nem kitalált borítók, csak az időgépüket tesztelték.

Brandmánia 2018-06-21


szerző:
2018.06.22. 00:05

Brandmánia 2018-06-14


szerző:
2018.06.15. 00:15
Andy Vajna és az új rádióadó

Andy Vajna egyik rádiójának a nevével, Andy Vajna volt alkalmazottjának a vezetésével és Andy Vajna volt cége indít hamarosan országos kereskedelmi rádiót a korábbi Class FM frekvenciáján. Ehhez a Médiatanács külön engedélye is kellett.

Brandmánia 2018-06-07


szerző:
2018.06.08. 01:10
Szárnyal a New Land Media Kft

Két év alatt 237-szeresére növelte árbevételét az egyik kormányzati kommunikációs munkákat kapó vállalkozás, a New Land Media Kft. - ez is kiderül a cég mérlegéből. A vállalkozás a nyilvánosság számára viszonylag ismeretlen Balásy Gyula tulajdonában van, csak ebből a cégből csaknem 1 milliárd forint fizettek ki osztalékként.

Brandmánia 2018-05-31


szerző:
2018.06.01. 01:05

Brandmánia 2018-05-24


szerző:
2018.05.25. 01:00
Magyar sajtó-miből él, ha független?

A kérdés: akinek – ezért vagy azért – csak minimális hirdetési bevételei vannak, fenn tudja-e tartani magát a közönségtől gyűjtött pénzekből, megengedheti-e magának, hogy színvonalas tartalmakat állítson elő, s van-e igény és esély új minőségi hírportál indítására?

Brandmánia 2018-05-17


szerző:
2018.05.18. 01:00

Brandmánia 2018-05-10


szerző:
2018.05.11. 01:10
„Nem tájékoztatnak, reklámoznak”

Festékkel fújták le, és a városháza kapujába borították Pécsen az önkormányzati újság összegyűjtött példányait a vasárnap esti tüntetés résztvevői. A demonstráció szónokai szerint ezek az újságok nem médiatermékek, mert nem tájékoztatnak, hanem a városvezetést reklámozzák.

Brandmánia 2018-05-03


szerző:
2018.05.04. 01:10
Csúcsra járatott manipuláció?

Ha olvas, lát vagy hall valamit, amiről nem tudja eldönteni, igaz lehet-e, mit csinál? Utánanéz? Foglalkozik vele? Vagy? Talán csak olyasmit olvas-néz-hallgat, amit feltétlenül igaznak fogad el? Mint utólag kiderül, a szakemberek egy részét már vagy évtizede foglalkoztatják az összeesküvés-elméletek, majd az álhírek.

Brandmánia 2018-04-26


szerző:
2018.04.27. 01:00
Milliárdos vagyon és véres harcok a Fenyő-gyilkosság mögött

Lakhelyelhagyási tilalmat és nyomkövető viselését rendelte el a bíróság Gyárfás Tamás ellen. A Fenyő János meggyilkolásának ügyében felbujtóként gyanúsított sportvezető a mai meghallgatása után továbbra is azt állította ártatlan. Összeszedtük, amit az egykori hírhedt médiacézár, Fenyő Jánosról tudni lehet!

Brandmánia 2018-04-19


szerző:
2018.04.20. 01:10
Fenyő-gyilkosság: Gyárfás Tamás mindent tagad

Előállították, gyanúsítottként kihallgatták majd őrizetbe vették tegnap este Gyárfás Tamást, akit Fenyő János 1998. február 11-i meggyilkolásával kapcsolatban felbujtóként gyanúsított meg a Nemzeti Nyomozó Iroda. A nyomozó hatóság szerint a Magyar Úszószövetség volt elnöke bízhatta meg az egykori olaj-maffiózót Portik Tamást, hogy béreljen fel valakit, aki megöli Fenyő János médiacézárt.

Brandmánia 2018-04-12


szerző:
2018.04.13. 01:15
Szájer: „Média-ellenszél volt”

Nagyon keményen meg kellett dolgozni minden egyes szavazatért – így számolt be frakciótársainak és az Európai Néppárt elnökének a magyar országgyűlési választás eredményéről Szájer József. A Fidesz Európai Parlamenti képviselője szerint elsöprő médiaerővel szemben kellett kampányolnia a Fidesznek.

Brandmánia 2018-04-05


szerző:
2018.04.06. 00:35
Bemutatjuk a média legjobbjait!

Tavaly is díjazták a média legjobbjait, csütörtök este a Pesti Vigadóban adták át a Televíziós Újságírók Díját. A 12 kategóriából 10-ben képviseltette magát az RTL Klub, ebből pedig végül 4-et meg is nyert.  A Legjobb reality A Konyhafőnök lett, a Legjobb zsűritag cím pedig Gáspár Lacit illette. Sebestyén Balázs az est folyamán duplázott: a Comedy show kategóriát a Gyertek át! nyerte, és Balázs lett a Legjobb férfi műsorvezető is.

Brandmánia 2018-03-29


szerző:
2018.03.30. 01:20

Brandmánia 2018-03-22


szerző:
2018.03.23. 01:05

Brandmánia 2018-03-08


szerző:
2018.03.09. 01:00
Változik a Facebook - változik a világ?

A világ vállalatainak csúcsára mostanában olyan technológiai cégek jutottak, amelyek egyfelől globális üzleti hatalmak, másfelől – és ez így új jelenség - egyidejűleg emberek milliárdjainak agyát és lelkét is képesek befolyásolni. Az egyik ilyen új hatalom a Facebook, amelyet 2016 ősze óta egyre több bírálat ér, ezért úgy döntött, hogy megváltoztatja működésének szerkezetét. De hogyan?

Ezek voltak Barack Obama elnöki 8 évének legjobb pillanatai!

Ezen a napon, pont egy évvel ezelőtt egy igazi rocksztár távozott a Fehér Házból.  Barack Obama nem az első elnök volt, aki kilépett a szerepéből és a szabad világ vezetőjeként is bizonyította, hogy nem csak a kormányzáshoz ért, de minden elődjénél többször jelent meg meglehetősen extrém módon a médiában.

Több magyar tulajdont a médiába?

Soros György miatt kellene még több magyar tulajdonú médiacég, ezt mondta a Fidesz szóvivője. Halász János szerint a milliárdos sok újságírót szponzorál. Nemrég a miniszterelnök beszélt arról, hogy szerinte a jelenleginél több médiacégnek kellene hazai kézben lennie.

 

Brandmánia 2017-12-21


szerző:
2017.12.22. 00:25
Brandmánia 2017-12-21

Egy műsor, amely brandekről, a legfrissebb piaci trendekről és a média izgalmas világáról szól. Azoknak, akik ebben az elképesztően gyorsan fejlődő világban pörögnek, és azoknak, akik nem is sejtik, mennyi érdekességet tartogat számukra ez a trendi világ. Az RTL Klub heti műsora a hazai és nemzetközi marketingkommunikáció legérdekesebb és legfontosabb területeiről válogatja témáit.

Brandmánia 2017-12-14


szerző:
2017.12.15. 00:40
Brandmánia 2017-12-14

Egy műsor, amely brandekről, a legfrissebb piaci trendekről és a média izgalmas világáról szól. Azoknak, akik ebben az elképesztően gyorsan fejlődő világban pörögnek, és azoknak, akik nem is sejtik, mennyi érdekességet tartogat számukra ez a trendi világ. Az RTL Klub heti műsora a hazai és nemzetközi marketingkommunikáció legérdekesebb és legfontosabb területeiről válogatja témáit. Ott vagyunk és ott leszünk a legnagyobb hazai szakmai konferenciákon és a nagy nemzetközi eseményeken, fesztiválokon. Célunk, hogy a szakmai híreket kellően szórakoztató formában közvetítsük. A Brandmánia együttműködő partnere a Marketing&Media szaklap. A műsorvezető Simon Krisztián, a Marketing&Media főszerkesztője.

Brandmánia 2017-12-07


szerző:
2017.12.08. 00:40
Brandmánia 2017-12-07

Egy műsor, amely brandekről, a legfrissebb piaci trendekről és a média izgalmas világáról szól. Azoknak, akik ebben az elképesztően gyorsan fejlődő világban pörögnek, és azoknak, akik nem is sejtik, mennyi érdekességet tartogat számukra ez a trendi világ. Az RTL Klub heti műsora a hazai és nemzetközi marketingkommunikáció legérdekesebb és legfontosabb területeiről válogatja témáit. Ott vagyunk és ott leszünk a legnagyobb hazai szakmai konferenciákon és a nagy nemzetközi eseményeken, fesztiválokon. Célunk, hogy a szakmai híreket kellően szórakoztató formában közvetítsük. A Brandmánia együttműködő partnere a Marketing&Media szaklap. A műsorvezető Simon Krisztián, a Marketing&Media főszerkesztője.

Brandmánia 2017-11-30


szerző:
2017.12.01. 00:40
Brandmánia 2017-11-30

Egy műsor, amely brandekről, a legfrissebb piaci trendekről és a média izgalmas világáról szól. Azoknak, akik ebben az elképesztően gyorsan fejlődő világban pörögnek, és azoknak, akik nem is sejtik, mennyi érdekességet tartogat számukra ez a trendi világ. Az RTL Klub heti műsora a hazai és nemzetközi marketingkommunikáció legérdekesebb és legfontosabb területeiről válogatja témáit. Ott vagyunk és ott leszünk a legnagyobb hazai szakmai konferenciákon és a nagy nemzetközi eseményeken, fesztiválokon. Célunk, hogy a szakmai híreket kellően szórakoztató formában közvetítsük. A Brandmánia együttműködő partnere a Marketing&Media szaklap. A műsorvezető Simon Krisztián, a Marketing&Media főszerkesztője.

Minőség a neten: adunk érte pénzt?

Mit gondolnak a magyar média minőségéről? Másképpen: önöknek hiányzik valami? Az Index korábbi főszerkesztője most nagy vizsga elé állítja a közélet iránt érdeklődőket: azt mondja, Politis nevű új vállalkozása minőséget kínál, de fizessünk érte. Úgy számol, hogy harmincezer előfizetőre van szüksége, akik hajlandóak évi tízezer forintot adni minőségi újságírásért. Ez annyi, mintha egy évig minden héten vennénk egy napilapot. Összejön?

Közmédia: nyilvánosak a vezetői juttatások

Pert nyert az MTVA és a Duna Médiaszolgáltató ellen az RTL Híradó. Azt szerettük volna megtudni, hogy mennyi a közmédia vezetőinek fizetése, illetve mennyi közpénzt költenek egyéb juttatásokra, autóhasználatra. A másodfokú bíróság is kimondta, hogy nyilvánosságra kell hozni ezeket az adatokat, és ezekért az MTVA nem kérhet költségtérítést.

Ők 2017 legjobb digitális szakemberei!

A Marketing és Média szaklap idén is rangsorolta hazánk legmeghatározóbb neveit a digitális média piacán, a Brandmánia stábja pedig meglátogatta a listán legjobban szereplőket.

Brandmánia 2017-11-23


szerző:
2017.11.24. 01:05
30 ezer fizető olvasó a cél

Közösségi finanszírozó oldalon gyűjt pénzt új lapjára Dudás Gergely, az index egykori főszerkesztője. Politis.hu néven indítana független, tisztán közéleti, csak előfizetőknek elérhető online újságot, mert szerinte kell egy olyan lap, melynek nem oligarcha, pártpénztárnok, vagy politikai kalandor a tulajdonosa.

Református rádió helyén szólnak

Mostantól Szegeden is szól a Rádió 1, Andy Vajna, filmügyi kormánybiztos cégének rádiója. A helyi református egyházkerület korábbi frekvenciáját használják. A hírközlési hatóság szerint a református rádiót üzemeltető kft. kérte, hogy a Vajna-féle rádióhálózatba kapcsolódhasson. Kübekháza református polgármestere szerint megdöbbentő, ahogy az egyház a hatalomhoz dörgölőzik. Az általunk megkérdezett médiakutató pedig azt mondja, a Rádió 1 vidéki terjeszkedése azt szolgálja, hogy elhallgattassák a kritikus hangokat.

Brandmánia 2017-11-16


szerző:
2017.11.17. 01:10
Brandmánia 2017-11-16

Egy műsor, amely brandekről, a legfrissebb piaci trendekről és a média izgalmas világáról szól. Azoknak, akik ebben az elképesztően gyorsan fejlődő világban pörögnek, és azoknak, akik nem is sejtik, mennyi érdekességet tartogat számukra ez a trendi világ. Az RTL Klub heti műsora a hazai és nemzetközi marketingkommunikáció legérdekesebb és legfontosabb területeiről válogatja témáit. Ott vagyunk és ott leszünk a legnagyobb hazai szakmai konferenciákon és a nagy nemzetközi eseményeken, fesztiválokon.

Brandmánia 2017-11-09


szerző:
2017.11.10. 00:40
Brandmánia 2017-11-09

Egy műsor, amely brandekről, a legfrissebb piaci trendekről és a média izgalmas világáról szól. Azoknak, akik ebben az elképesztően gyorsan fejlődő világban pörögnek, és azoknak, akik nem is sejtik, mennyi érdekességet tartogat számukra ez a trendi világ. Az RTL Klub heti műsora a hazai és nemzetközi marketingkommunikáció legérdekesebb és legfontosabb területeiről válogatja témáit. Ott vagyunk és ott leszünk a legnagyobb hazai szakmai konferenciákon és a nagy nemzetközi eseményeken, fesztiválokon. Célunk, hogy a szakmai híreket kellően szórakoztató formában közvetítsük. A Brandmánia együttműködő partnere a Marketing&Media szaklap. A műsorvezető Simon Krisztián, a Marketing&Media főszerkesztője.

Brandmánia 2017-11-02


szerző:
2017.11.03. 01:05
Brandmánia 2017-11-02

Egy műsor, amely brandekről, a legfrissebb piaci trendekről és a média izgalmas világáról szól. Azoknak, akik ebben az elképesztően gyorsan fejlődő világban pörögnek, és azoknak, akik nem is sejtik, mennyi érdekességet tartogat számukra ez a trendi világ. Az RTL Klub heti műsora a hazai és nemzetközi marketingkommunikáció legérdekesebb és legfontosabb területeiről válogatja témáit. Ott vagyunk és ott leszünk a legnagyobb hazai szakmai konferenciákon és a nagy nemzetközi eseményeken, fesztiválokon. Célunk, hogy a szakmai híreket kellően szórakoztató formában közvetítsük. A Brandmánia együttműködő partnere a Marketing&Media szaklap. A műsorvezető Simon Krisztián, a Marketing&Media főszerkesztője.

Brandmánia 2017-10-26


szerző:
2017.10.27. 00:55
Propaganda: tájékozódás a helyi médiumok hírei alapján

Aki nem a kormányzati propagandára kíváncsi, annak az egyre kevesebb lehetőség közül választhat, ha a hírekre kíváncsi. A vidéki lapok mindegyike kormányközeli üzletemberek kezébe került, a vidéki rádióknál is hasonló a helyzet. Elutaztunk Budapesttől 100 kilométerre, Jánoshidára, hogy megnézzük, miből és hogyan tájékozódnak az ott élők, mi az, ami szerintünk fontos, de aminek a híre még sose jutott el hozzájuk.

Házon kívül 2017-10-25


szerző:
2017.10.26. 00:20

Brandmánia 2017-10-19


szerző:
2017.10.20. 01:00
Brandmánia 2017-10-19

Egy műsor, amely brandekről, a legfrissebb piaci trendekről és a média izgalmas világáról szól. Azoknak, akik ebben az elképesztően gyorsan fejlődő világban pörögnek, és azoknak, akik nem is sejtik, mennyi érdekességet tartogat számukra ez a trendi világ. Az RTL Klub heti műsora a hazai és nemzetközi marketingkommunikáció legérdekesebb és legfontosabb területeiről válogatja témáit. Ott vagyunk és ott leszünk a legnagyobb hazai szakmai konferenciákon és a nagy nemzetközi eseményeken, fesztiválokon. Célunk, hogy a szakmai híreket kellően szórakoztató formában közvetítsük. A Brandmánia együttműködő partnere a Marketing&Media szaklap. A műsorvezető Simon Krisztián, a Marketing&Media főszerkesztője.

Brandmánia 2017-10-12


szerző:
2017.10.13. 00:15
Brandmánia 2017-10-12

Egy műsor, amely brandekről, a legfrissebb piaci trendekről és a média izgalmas világáról szól. Azoknak, akik ebben az elképesztően gyorsan fejlődő világban pörögnek, és azoknak, akik nem is sejtik, mennyi érdekességet tartogat számukra ez a trendi világ. Az RTL Klub heti műsora a hazai és nemzetközi marketingkommunikáció legérdekesebb és legfontosabb területeiről válogatja témáit. Ott vagyunk és ott leszünk a legnagyobb hazai szakmai konferenciákon és a nagy nemzetközi eseményeken, fesztiválokon.

Brandmánia 2017-10-05


szerző:
2017.10.06. 00:20
Médiahelyzet Magyarországon – mi történt az elmúlt egy évben?

Szerencsés országokban az úgynevezett ellenzéki és az úgynevezett kormánypárti média egyenlő esélyekkel versenyez a választók figyelméért. Még szerencsésebb országokban vannak ebből a szempontból semleges, de mértékadónak tekintett médiumok. Mi van nálunk? Sem a kormány, sem a Fidesz nem vállalta, hogy a műsorban szakértőkkel vitatkozzon a médiahelyzetről.

Fókusz 2017-10-02


szerző:
2017.10.02. 17:20

Brandmánia 2017-09-28


szerző:
2017.09.29. 00:15

Brandmánia 2017-09-21


szerző:
2017.09.22. 00:25
Brandmánia 2017-09-21

Egy műsor, amely brandekről, a legfrissebb piaci trendekről és a média izgalmas világáról szól. Azoknak, akik ebben az elképesztően gyorsan fejlődő világban pörögnek, és azoknak, akik nem is sejtik, mennyi érdekességet tartogat számukra ez a trendi világ. Az RTL Klub heti műsora a hazai és nemzetközi marketingkommunikáció legérdekesebb és legfontosabb területeiről válogatja témáit. Ott vagyunk és ott leszünk a legnagyobb hazai szakmai konferenciákon és a nagy nemzetközi eseményeken, fesztiválokon. Célunk, hogy a szakmai híreket kellően szórakoztató formában közvetítsük. A Brandmánia együttműködő partnere a Marketing&Media szaklap. A műsorvezető Simon Krisztián, a Marketing&Media főszerkesztője.

Brandmánia 2017-09-14


szerző:
2017.09.15. 00:25
Brandmánia 2017-09-14

Egy műsor, amely brandekről, a legfrissebb piaci trendekről és a média izgalmas világáról szól. Azoknak, akik ebben az elképesztően gyorsan fejlődő világban pörögnek, és azoknak, akik nem is sejtik, mennyi érdekességet tartogat számukra ez a trendi világ. Az RTL Klub heti műsora a hazai és nemzetközi marketingkommunikáció legérdekesebb és legfontosabb területeiről válogatja témáit. Ott vagyunk és ott leszünk a legnagyobb hazai szakmai konferenciákon és a nagy nemzetközi eseményeken, fesztiválokon. Célunk, hogy a szakmai híreket kellően szórakoztató formában közvetítsük. A Brandmánia együttműködő partnere a Marketing&Media szaklap. A műsorvezető Simon Krisztián, a Marketing&Media főszerkesztője.

ÉNB Lali nem cserbenhagyó


szerző:
2017.09.01. 17:30
ÉNB Lali nem cserbenhagyó

A baleset több mint 5 évvel ezelőtt történt, amikor Lali még nem szerepelt az ÉNB-ben. Heves megyében, Markaz határában egy kanyarban elveszítette az uralmat az autója felett, és egy árkon keresztül hajtva a mezőn álltak meg. Két ismerős hölgy is utazott a kocsiban. A baleset körülményei körül sok félreértés kering a médiában, ezeket teszi most helyre a főszereplő.

A teljes adást ITT nézheti meg!

 

Alapjogot sért a médiabojkott

Egy alapvető jogot, az emberek tájékozódási jogát sértik meg azok a politikusok, akik nem válaszolnak az újságírók kérdésére. Ezt mondta az RTL Híradónak Polyák Gábor, médiajogász. Például Rogán Antal a sajtókapcsolatokért is felelős miniszter rendre nem válaszolt az Index kérdéseire azzal az indokkal, hogy annak szerinte Simicska Lajos a tulajdonosa. Az MSZP politikusai pedig az állami és a kormányközeli médiumokkal nem állnak szóba.

 

Terjeszkedik Vajna rádiója

Kevesebb helyi hír és műsor jut majd el a hallgatókhoz a Rádió1 terjeszkedése miatt - így látja a Helyi Rádiók Országos Egyesülete. Az érdekvédelmi szervezet szerint a Médiahatóság több esetben is régóta működő cégektől vette el a frekvenciát. Így országszerte már 22 hullámhosszon fogható az Andy Vajna filmügyi kormánybiztos érdekeltségébe tartozó Rádió1. A Fidesz szerint az üzletember terjeszkedése gazdasági kérdés.

Vajna vásárlása: a Médiatanácsnak nincs ellene kifogása

Döntött a Médiatanács, nincs kifogásuk az ellen, hogy Andy Vajna filmügyi kormánybiztos cége újságokat vásároljon. A TV2 és a Rádió1 tulajdonosa a Borsot, a Kisalföldet és a Délmagyarországot veheti meg, és a Médiahatóság szerint ezzel nem sérül a sokszínű tájékozódás joga. Az általunk megkérdezett médiakutató azt állítja, a vásárlása sértheti az Alaptörvényt. A Gazdasági Versenyhivatal még megakadályozhatja az üzletet, de az eddigi tapasztalatok alapján még soha nem döntött a Médiatanáccsal ellentétesen. 

Aurelio kifakadt: „elegem van a hazugságból”

A ValóVilág fenegyereke véget vetett a pletykahadnak, és elárulta nekünk, hogy valóban jön-e a trónörökös...

A szépségért mindent: nők a kifutón

Öt évvel ezelőtt a Fókusz stábja utánajárt, hogy egy szépségversenyen mi alapján dől el, ki lesz a nyertes. Kiderült, a szépség önmagában nem elég ahhoz, hogy valaki megnyerjen egy szépségversenyt, a kisugárzás talán még annál is fontosabb.

Most újságokat venne Vajna


szerző:
2017.07.28. 18:27
Most újságokat venne Vajna

A Médiatanács már döntött, de egyelőre nem árulják el, hogy hozzájárulnának-e Andy Vajna terjeszkedéséhez. A filmügyi kormánybiztos a TV2 és a Rádió 1 felvásárlása után most újságokat venne. A Bors, a Kisalföld és a Délmagyarország kiadóját szerezné meg. Ehhez a Médiatanács engedélye kell. Előzetes állásfoglalásukat várhatóan a jövő hét elején hozzák nyilvánosságra. Az ellenzéki pártok szerint már így is alig van olyan független médium, ahonnan nem a kormányzati propaganda dől.

Több lapot is venne Andy Vajna

Tovább terjeszkedhet a médiapiacon Andy Vajna. A Magyar Nemzet számolt be arról elsőként, hogy a filmügyi kormánybiztos, kaszinó és TV2-tulajdonos azt a Lapcom Kiadót venné meg, ami a Délmagyarországot, a Kisalföldet és a Bors című bulvárlapot is kiadja. Andy Vajna áprilisban alapított cége már a szakhatósági hozzájárulást is megkérte a felvásárláshoz.

Idén is lehet filmekkel pályázni

Idén is lehet pályázni a Hégető Honorka díjra. Olyan társadalmi ügyekkel foglalkozó televíziós és online videós alkotásokkal lehet jelentkezni, amelyek hozzájárulnak a problémák alapos és sokoldalú megértéséhez, kiszolgáltatott emberek és csoportok helyzetének valósághű bemutatásához. A pályázatokat szeptember 15-ig a hegetodij@gmail.com emailcímre lehet elküldeni. A díjat az RTL fiatalon elhunyt riporteréről elnevezett alapítvány adja át.

Balog Zoltán: Álhírekkel támadja a magyar sajtó az egészségügyet

Álhírekkel támadja a magyar sajtó az egészségügyet az emberi erőforrások minisztere szerint. Erről hétfőn a Semmelweis napon tartott előadásán beszélt. Balog Zoltán szerint minden nyugati országban lehet hasonló történeteket találni az egészségügyben, mint itthon. Szerinte a magyar kormány bátor és bemutatják a valóságot. A Párbeszéd úgy látja, a miniszter beszéde gyomorforgató. Balog kedden, egy rendezvényen azt mondta Híradónknak, a sajtónak utána kellene járnia a híreknek.

 

Brandmánia 2017-06-22


szerző:
2017.06.22. 23:55
Brandmánia 2017-06-22

Egy műsor, amely brandekről, a legfrissebb piaci trendekről és a média izgalmas világáról szól. Azoknak, akik ebben az elképesztően gyorsan fejlődő világban pörögnek, és azoknak, akik nem is sejtik, mennyi érdekességet tartogat számukra ez a trendi világ. Az RTL Klub heti műsora a hazai és nemzetközi marketingkommunikáció legérdekesebb és legfontosabb területeiről válogatja témáit. Ott vagyunk és ott leszünk a legnagyobb hazai szakmai konferenciákon és a nagy nemzetközi eseményeken, fesztiválokon. Célunk, hogy a szakmai híreket kellően szórakoztató formában közvetítsük. A Brandmánia együttműködő partnere a Marketing&Media szaklap. A műsorvezető Simon Krisztián, a Marketing&Media főszerkesztője.

Minek köszönhető az Atmedia sikere?

Egy év alatt megháromszorozta bevételét az állami tévé és a TV2 reklámidejét is értékesítő Atmedia Kft. A cég tavaly decemberben Tombor András cégének tulajdonába került. Az üzletember korábban Orbán Viktor tanácsadója, és Habony Árpád hitelezője volt. Az MSZP szerint a cég jó eredménye részben az állami hirdetéseknek köszönhető.

Brandmánia 2017-06-15


szerző:
2017.06.16. 00:10

Brandmánia 2017-06-08


szerző:
2017.06.09. 00:00
Brandmánia 2017-06-08

Egy műsor, amely brandekről, a legfrissebb piaci trendekről és a média izgalmas világáról szól. Azoknak, akik ebben az elképesztően gyorsan fejlődő világban pörögnek, és azoknak, akik nem is sejtik, mennyi érdekességet tartogat számukra ez a trendi világ. Az RTL Klub heti műsora a hazai és nemzetközi marketingkommunikáció legérdekesebb és legfontosabb területeiről válogatja témáit. Ott vagyunk és ott leszünk a legnagyobb hazai szakmai konferenciákon és a nagy nemzetközi eseményeken, fesztiválokon. Célunk, hogy a szakmai híreket kellően szórakoztató formában közvetítsük. A Brandmánia együttműködő partnere a Marketing&Media szaklap. A műsorvezető Simon Krisztián, a Marketing&Media főszerkesztője.

Állami hirdetőkből él a Ripost

Szinte kizárólag állami cégektől jutott 2016-ban reklámbevételekhez a kormánypárti Ripost.hu – tudta meg az Index. A lap birtokába jutott számok szerint az alig két éve alapított bulvárlapnál tavaly 600 millió forint adófizetői pénzt költött el az állam. A médiapiaci szakértő szerint tudatos taktikáról van szó a kormány részéről: így tartják életben az ő üzeneteiket sulykoló internetes oldalakat. A kormány szerint sikeresek a reklámkampányaik.

Brandmánia 2017-06-01


szerző:
2017.06.02. 00:10
Brandmánia 2017-06-01

Egy műsor, amely brandekről, a legfrissebb piaci trendekről és a média izgalmas világáról szól. Azoknak, akik ebben az elképesztően gyorsan fejlődő világban pörögnek, és azoknak, akik nem is sejtik, mennyi érdekességet tartogat számukra ez a trendi világ. Az RTL Klub heti műsora a hazai és nemzetközi marketingkommunikáció legérdekesebb és legfontosabb területeiről válogatja témáit. Ott vagyunk és ott leszünk a legnagyobb hazai szakmai konferenciákon és a nagy nemzetközi eseményeken, fesztiválokon. Célunk, hogy a szakmai híreket kellően szórakoztató formában közvetítsük. A Brandmánia együttműködő partnere a Marketing&Media szaklap. A műsorvezető Simon Krisztián, a Marketing&Media főszerkesztője.

Nyilatkozatháború: ki kinek nem nyilatkozik?

Nem nyilatkoznak Simicska-tulajdonú médiumoknak - ezt mondta Rogán Antal az Index újságírójának. Aztán mégis nyilatkozott. Az utóbbi hetekben nemcsak a fideszes, hanem néhány szocialista politikus is kijelentette, nem nyilatkoznak bizonyos újságíróknak vagy médiumoknak. Az RTL Híradó által megkérdezett médiakutató szerint veszélyes folyamat, ha a politikusok elkezdenek szelektálni újságírók között.

Brandmánia 2017-05-25


szerző:
2017.05.26. 00:10
Brandmánia 2017-05-25

Egy műsor, amely brandekről, a legfrissebb piaci trendekről és a média izgalmas világáról szól. Azoknak, akik ebben az elképesztően gyorsan fejlődő világban pörögnek, és azoknak, akik nem is sejtik, mennyi érdekességet tartogat számukra ez a trendi világ. Az RTL Klub heti műsora a hazai és nemzetközi marketingkommunikáció legérdekesebb és legfontosabb területeiről válogatja témáit. Ott vagyunk és ott leszünk a legnagyobb hazai szakmai konferenciákon és a nagy nemzetközi eseményeken, fesztiválokon. Célunk, hogy a szakmai híreket kellően szórakoztató formában közvetítsük. A Brandmánia együttműködő partnere a Marketing&Media szaklap. A műsorvezető Simon Krisztián, a Marketing&Media főszerkesztője.

Brandmánia 2017-05-18


szerző:
2017.05.19. 00:15
Brandmánia 2017-05-18

Egy műsor, amely brandekről, a legfrissebb piaci trendekről és a média izgalmas világáról szól. Azoknak, akik ebben az elképesztően gyorsan fejlődő világban pörögnek, és azoknak, akik nem is sejtik, mennyi érdekességet tartogat számukra ez a trendi világ. Az RTL Klub heti műsora a hazai és nemzetközi marketingkommunikáció legérdekesebb és legfontosabb területeiről válogatja témáit. Ott vagyunk és ott leszünk a legnagyobb hazai szakmai konferenciákon és a nagy nemzetközi eseményeken, fesztiválokon. Célunk, hogy a szakmai híreket kellően szórakoztató formában közvetítsük. A Brandmánia együttműködő partnere a Marketing&Media szaklap. A műsorvezető Simon Krisztián, a Marketing&Media főszerkesztője.

Brandmánia 2017-05-11


szerző:
2017.05.12. 00:15
A TOP 10 legbefolyásosabb médiavezető

Az 50 legbefolyásosabb médiavezető rangsora egy húsz fős zsűri szavazatai alapján állt össze. A legfontosabb szempont az volt, hogy mekkora árbevételű céget vezetnek, mennyire meghatározó a véleményük, és hogyan változott a befolyásuk az elmúlt egy évben. Következzenek a rangsor éllovasai!

Brandmánia 2017-05-04


szerző:
2017.05.05. 00:15
Freedom House: Sokat romlott a média helyzete

Május 3. a Sajtószabadság Nemzetközi Napja. A Freedom House jelentése szerint Magyarországon sokat romlott a média helyzete az elmúlt években. Az RTL Híradónak nyilatkozó médiakutató is úgy látja, egyre inkább leépül a hazai sajtószabadság. Egyre több sajtótermék kerül kormányközeli tulajdonba, és emiatt az emberek sokszor nem jutnak hozzá azokhoz a hírekhez, amelyek a kormányra vagy a helyi önkormányzatokra nézve negatívak lehetnek.

Május 3., a Nemzetközi Sajtószabadság Napja

Immár 26 éve nyilvánította május 3-át az ENSZ a Nemzetközi Sajtószabadság Napjává. Az RTL Magyarország Hírigazgatóságához tartozó műsorok a napokban kiemelten is foglalkoznak majd a témával.

„Még rosszabb a sajtó helyzete”

Már Romániában és Bulgáriában is jobb a sajtó helyzete, mint Magyarországon - ezt állapította meg friss jelentésében a Freedom House. A sajtószabadsággal foglalkozó szervezet szerint hozzájárult a helyzet romlásához, hogy bezárták a Népszabadságot és az is, hogy kormányközeli tulajdonoshoz kerültek a megyei lapok. A Magyar Újságírók Országos Szövetsége szerint a jelentés azt bizonyítja, új médiatörvényre van szükség. A kormányszóvivő viszont hiteltelennek tartja a kritikát, amit azzal magyaráz, hogy a Freedom House-t Soros György alapítványa is támogatta.

Brandmánia 2017-04-27


szerző:
2017.04.28. 00:55

Brandmánia 2017-04-20


szerző:
2017.04.21. 00:55
Brandmánia 2017-04-20

Egy műsor, amely brandekről, a legfrissebb piaci trendekről és a média izgalmas világáról szól. Azoknak, akik ebben az elképesztően gyorsan fejlődő világban pörögnek, és azoknak, akik nem is sejtik, mennyi érdekességet tartogat számukra ez a trendi világ. Az RTL Klub heti műsora a hazai és nemzetközi marketingkommunikáció legérdekesebb és legfontosabb területeiről válogatja témáit. Ott vagyunk és ott leszünk a legnagyobb hazai szakmai konferenciákon és a nagy nemzetközi eseményeken, fesztiválokon. Célunk, hogy a szakmai híreket kellően szórakoztató formában közvetítsük. A Brandmánia együttműködő partnere a Marketing&Media szaklap. A műsorvezető Simon Krisztián, a Marketing&Media főszerkesztője.

Brandmánia 2017-04-13


szerző:
2017.04.14. 00:50
Itthon is átmossák az agyat az álhírek és hazugságok

Migránsok raboltak el és erőszakoltak meg egy orosz kislányt Berlinben. Az unió és a NATO meggyengült, nem tudják garantálni a polgárok biztonságát. De hogy ne menjünk messzire: egy fura szervezet rendszeresen beszámol arról, hogy egy télen hányan szenvednek fagyhalált Magyarországon. Ezek a hírek sok médiumban megjelennek, pedig nem igazak. Vagy nem pont így. A gyökerük viszont vélelmezhetően ugyanaz. Oroszország az utóbbi időben úgynevezett hibrid háborút folytat, ahol az információ is fontos fegyver.

Brandmánia 2017-04-06


szerző:
2017.04.07. 00:45
Brandmánia 2017-04-06

Egy műsor, amely brandekről, a legfrissebb piaci trendekről és a média izgalmas világáról szól. Azoknak, akik ebben az elképesztően gyorsan fejlődő világban pörögnek, és azoknak, akik nem is sejtik, mennyi érdekességet tartogat számukra ez a trendi világ. Az RTL Klub heti műsora a hazai és nemzetközi marketingkommunikáció legérdekesebb és legfontosabb területeiről válogatja témáit. Ott vagyunk és ott leszünk a legnagyobb hazai szakmai konferenciákon és a nagy nemzetközi eseményeken, fesztiválokon. Célunk, hogy a szakmai híreket kellően szórakoztató formában közvetítsük. A Brandmánia együttműködő partnere a Marketing&Media szaklap. A műsorvezető Simon Krisztián, a Marketing&Media főszerkesztője.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való