KERESÉS search-close

macska

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "macska"

Cicákkal az élet: fogadj örökbe egy kis kedvencet!

Miért jó, hogyha néhány szőrmókkal is megosztjuk az otthonunkat, és miért érdemes az örökbefogadás mellett dönteni? Ezt vitattuk meg vendégeinkkel.

Történet egy macskáról, aki megmentette gazdája életét

Édelmayer József hosszú éveken keresztül tudatmódosító szereken élt, majd jött Géza Úr és minden megváltozott. 2018 tavaszán a helyi kisboltban kismacskák születtek, ő pedig nagyon szeretett volna egyet, így került hozzá a szürke kandúr. 

GÉZA ÚR: József cicája miatt tette le a tudatmódosító szereket

Géza Úr egyáltalán nem a hétköznapi macskák életét éli. Szinte minden nap utazik valamilyen tömegközlekedési eszközön, több tízezer kilométert tett már meg vonattal, busszal és villamossal. Gyakran jár a belvárosban és libegőzni is nagyon szeret. Gazdájával elválaszthatatlanok, a nap 24 óráját együtt töltik.

Támadás: Járai Máté magára haragította a villa cicáját

A Villa kismalaca kifejezetten kedveli a színészt, ám egy másik állat nem érez hasonlóképpen…

Ki mondta, hogy a cicáknak nem jár a luxus?

A doromboló kedvencek kényeztetésére újabban már egy teljes iparág épült. Tévednek, ha azt gondolják, a macskák nem értékelik a luxust,  kifejezetten szeretik ugyanis, ha a megszokott cicabútorok helyett különleges építményekben pihenhetik ki a cicalét fárasztó napjait.

Különleges cicaházak a világ minden tájáról

Az egyik lapos tetejű, a másik klasszikus ház formájú. Van rajta üvegezett terasz, benne kényelmes takarókkal és házszámok, hogy a négylábúak tudják, melyikbe kell hazamenni. Ez a házilag barkácsolt cicalakópark Budapesten, a XIII. kerület egyik panelházának tövében bújik meg, a környékbeliek pedig sokszor jönnek ide megcsodálni a különleges házikókat.

Meghalt Bob, a világ egyik leghíresebb utcamacskája

Meghalt Bob, az utcamacska. Gazdája, James Bowen kilenc könyvet is írt róla, az első a „Hogyan talált rá a remény egy férfira és macskájára a nagyváros utcáin” című történetből még film is készült. Bowen 2007-ben még hajléktalan, heroinista utcazenészként találkozott a kóbor macskával, aki szerinte megmentette az életét. Bobról készült gyerekkönyvei a világsikert is meghozták számára. A vörös kandúrnak kalandos élete volt, gazdájával rengeteg országban járt könyvük népszerűsítése miatt. Bob 14 évesen kóborolt el az örök vadászmezőkre.

Egy fekete macska nehéz napja

Alaposan feladta a leckét a parti őrségnek egy londoni macska, amelyet a Temzéből kellett kimenteni. Az állat egyáltalán nem akarta, hogy kiemeljék, még úszott is egyet. Végül azonban sikerült a művelet. Csakhogy a parton kellemetlen meglepetés várta.
A teljes videót a mentésről, ide kattintva nézheti meg.

Kiscicákat nevel egy tyúk Litvániában

Az anyamacska ugyanis úgy gondolta, hogy a madár fészke a legjobb hely a szülésre. Csakhogy a tyúk, amint visszatért nyughelyére, úgy gondolta, ő költötte ki a kis szőrmókokat, és szó szerint a szárnyai alá vette őket. Az anyamacska viszont visszajárna etetni a kölykeit, de a baromfi folyton elzavarja őt. A veszekedő szülőket ezért a gazdának kell szétválasztani. Amíg az anya etet, elviszi a tyúkot, de ha végzett, akkor már vigyázhat a kisállatokra.

Hihetetlen! Macskává változott egy férfi a karantén hatására!

Van, akire egészen különös hatással van a bezártság: Pácskó Zoltán például egyik napról a másikra macskává változott.

Terjeszthetik a koronavírust a cicák és a kutyák?

A COVID-19 vírust kutyák és macskák, háziállatok nem terjesztik, és nem kapják el. De a szőrükön rajta lehet, így – akár egy kilincs, vagy egy használt papír zsebkendő – hordozzák a vírust. Így néha érdemes áttörölni kedvencünket egy fertőtlenítő kendővel.

KORONAVÍRUS: Szükséges fertőtleníteni a háziállatainkat?

A COVID-19 vírust kutyák és macskák, háziállatok nem terjesztik, és nem kapják el. De a szőrükön rajta lehet, így – akár egy kilincs, vagy egy használt papír zsebkendő – hordozza a vírust. Érdemes óvintézkedéseket tennünk arra az esetre, ha esetleg kórházba, karanténba kerülünk? Szükséges fertőtleníteni a háziállatainkat? Vihetjük-e állati közösségbe, és mindenki megsimogathatja? Pánik helyett gondolkodjunk előre!

DC cica, aki nélkül a pécsi egyetemisták lassan már vizsgázni sem tudnak

Néhány napig még ürességtől kong a pécsi bölcsészkar kampusza, hiszen a héten még tart a vizsgaidőszak. Van valaki, aki azonban már alig várja, hogy elkezdődjön az iskola. DC két éve lett a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészkarának tiszteletbeli hallgatója. A gyönyörű, hosszú szőrű, vörös cica nem kóbormacska, eredeti gazdái a kampusztól mindössze másfél utcányira laknak, sőt, egyikük szintén a bölcsészkar hallgatója. Nem bánják, hogy házi kedvencük új nevet kapott és egyetemista lett.

Négy műlábbal él ez az orosz cica

Még 2018-ban talált a cicára egy autós, aki az út szélén látta meg az állatot, mind a négy lába teljesen el volt fagyva. Ez Szibériában sajnos igen gyakran előfordul, de őt az állatorvos nem altatta el, hanem levágta mind a négy lábát, a füleit és a farkát is. Mindezt azért, hogy egy úgynevezett bionikus protézis lábakat terveztessen neki mérnökökkel és kutatókkal.

A macskának köszönheti, hogy nem égett a házban

A macskának köszönheti, hogy nem égett benn a házában. A veresdi férfi egyedül aludt otthon, mert a felesége és a négy gyereke rokonoknál volt. A férfi arra ébredt, hogy a macskájuk kaparja az ajtót. Ekkor vette észre, hogy a kályha előtt már ég a tűz. Próbált oltani, de hiába. A család egy ismerős házában kapott ideiglenes otthont, mert a házuk lakhatatlan lett.

MINDENÜK ODALETT: Próbálta eloltani a tüzet, hiába

 A macska ébresztette fel, így vette észre, hogy tűz van - ezt mondta a férfi, akinek leégett le a háza a Baranya megyei Versenden. A tűz a kályha elől indult, és hiába próbálta meg oltani, csak nagyobb lett. A ház teljesen lakhatatlanná vált. 

Otthonától 2 ezer kilométerre találtak meg egy amerikai macskát

Otthonától kétezer kilométerre találtak meg Amerikában egy macskát, miután öt éve eltűnt. A bőre alá ültetett mikrochip adatai vezettek el a gazdájához. Senki nem tudja, hogyan jutott ennyire messzire.

Egy mókusfarkú macska a közösségi média új sztárja

A fejedelmi megjelenésű Bellnek már több mint 150 ezer követője van a világon. A hároméves cica egy úgynevezett Napóleon fajta, tehát félig perzsa, félig tacskómacska keverék.

Már a hónap dolgozója is volt Pál Danielsdottir, a magyar csodamacska!

A hónap dolgozója is lett az a macska, akinek gazdái saját belépőt is készítettek. Az izlandi szállodában  egerésző Pált az alkalmazottak és a vendégek is imádják. Története bejárta a világot, nemsokára egy amerikai mesekönyvben is szerepel majd. De hogyan kerültek magyar gazdái Izland legnyugatibb csücskére, mi közük Verne Utazás a Föld középpontja felé című regényéhez és miért kapott lánycicájuk fiúnevet?

Vadmacska úr egy cica társaságában töltötte az estét!

Amíg a többiek Emese születésnapját ünnepelték, Lajos félrevonult és egy macska társaságában fogyasztotta el a vacsoráját.

Úszóleckéket vesz a cica


szerző:
2019.09.19. 19:30
Úszóleckéket vesz a cica

A legtöbb macska ugyan gyűlöli a vizet, de ez, a Virgin Islands-beli Mike Usher kiscicájára nem igaz. Gracie egy pillanatra sem inog meg vidáman úszkáló gazdája fején, ő maga is követi Mike-ot a vízbe. Úgy tűnik, hogy ő a világ első macskája, aki szívesen vesz úszóleckéket is a gazditól.

Zsolt gazda gyászol: megható szavakkal búcsúzott legjobb barátjától a gazda!

Zsolt gazda macskája, Sárkány végleg lehunyta a szemét. Így emlékezik vissza a legjobb barátjának tartott cicájára a gazda!

Megható: így búcsúzott el Zsolt gazda a macskájától!

Zsolt telefonon értesült róla, hogy szeretett cicája végleg lehunyta a szemét. A gazda méltóképpen szeretett volna megemlékezni házi kedvencéről, ezért egy olyan helyet választott végső nyughelyének, ahol ezután is mindig együtt lehetnek.

Zsolt gazda tragikus hírt kapott!

Zsolt gazda telefonon tudta meg, hogy szeretett Sárkánya végleg lecsukta a szemét. 

Macskaképekkel díszített szörfdeszka volt a díj

Példaképeknek járó Ikon díjat kapott Taylor Swift a Teen Choice gálán. A tízszeres Grammy-díjas énekesnő a macskái fotóival díszített szörfdeszkát meghatódva vette át a kaliforniai Hermose Beachen tartott gálán.

Hat éve él a fán egy macska Lengyelországban

5 évvel ezelőtt ijedtében felmászott a fára és azóta nem jön le egy macska. Mindez észak Lengyelországban történt. Az állat úgy viselkedik, mint egy mókus, ágról-ágra mászik, de a rágcsálóval ellentétben, még élelemért sem megy le a földre. Viszont jól járt, mert többen is etetik.

MOTOROS KARCSI: Autó motorteréből mentették meg a kiscicát

Rendőrök mentették meg a 10 hetes fekete-fehér kölyökmacskát. Éppen az M1-es autópálya egyik győri pihenőjében járőröztek, amikor nyávogást hallottak. Először azt hitték, valaki az autójába zárta az állatot, de kiderült, hogy a hang a motortérből jön. A kocsi tulajdonosának segítségével azonnal kiszabadították a rémült kis állatot. A rendőrnő azt mesélte stábunknak, maga is nagy állatbarát, ezért egy-két könnycseppet is ejtett, amikor sikerült kiszabadítaniuk a cicát.

Alig hunyt el Grumpy Cat, máris itt vannak a trónkövetelők!

Májusban pusztult el Grumpy Cat, a híresen morcos macska, akinek a mai napig több millió követője van. Bár halálhírét szomorúan fogadták a rajongók, máris itt vannak a méltó utódjai, akik már túl is szárnyalták elődjüket.

Zsolt gazda: Ilyen állatok élnek a tanyáján!

Extra videónkból kiderül, milyen állatokkal találkozhat Zsolt gazda tanyáján!

Ha úgy érzi, ott lehet Zsolt és Ön között az a bizonyos szikra, akkor jelentkezzen a www.rtl.hu/gazda/zsolt oldalon, vagy küldje Zsolt nevét a 06 30 995 9595-ös telefonszámra.

Top 5: Sanyi, a macska és csúnyán beszélő kis gazdája

A cuki állat, cuki gyerek kombó egy egészen váratlan fordulattal vált népszerűvé - mondhatni, soha ilyen édes káromkodást nem hallottunk még ezelőtt. A Toplista stábja Dabason járt, a harmadik osztályos Adélkáéknál, a látogatásról a teljes videót ITT nézheted meg!

SANYI, A MACSKA: megkerestük a legendás videó kommentátorát!

A Toplista stábja Dabason járt, a harmadik osztályos Adélkáéknál. A kislány pontosan olyan szép, mint a macskája, Sanyi és legalább annyira vagány is. Adélka azt is elárulta, hogy mit szóltak a szülei ahhoz, hogy egy csúnya szó szaladt ki a száján a híressé vált felvételen!

Felvételen: macska támadta meg a politikust

Elképesztő támadás Mexikóban. Agresszív macska rontott rá az egyik város polgármesterére. A munkatársa sietett a politikus segítségére, de nem volt benne sok köszönet. 100 öltéssel kellett összevarrni az elöljáró sebeit.

CUKISÁG: Macska lett a kismókusok pótmamája

Árván maradt bébimókusokat is nevel a saját kicsinyei mellett egy nősténymacska a Krím-félszigeten. A Bahcsiszeráj nevű városka kis szórakoztató parkjában egymást érik a tévések az új sztár miatt. A macska 4 kismókust szoptat és védelmez, és persze a saját kölykeit is példásan neveli. Gondozói szerint az anya azonnal nyitott volt a mókusok felé, azok viszont kezdetben idegenkedtek tőle és biológiai utódaitól.

Lukács Miki macskaenergiával vigasztalódott

A Reggeli házigazdája teljesen maga alatt volt a negyvenedik születésnapja miatt, ám Annának támadt egy remek ötlete…

Ha kíváncsi vagy a teljes adásra, kattints ide!

Felismerik nevüket a macskák, de ha nincs kedvük, nem reagálnak rá

Japán tudósok bebizonyították, amit az összes cicabarát régóta tudni vélt. A macskák reagálnak a nevükre. Ha esetleg mégsem, az nem a gazdi hibája. A macskák ugyanis a szerint viselkednek, hogy mihez van kedvük. Kutatók most először bizonyították, hogy ezek az állatok is képesek megkülönböztetni az emberek által mondott szavakat.

Mérgezik a macskákat Felgyőn!

Pár nap alatt kéttucat macska pusztult el a Csongrád megyei Felgyőn, a helyiek szerint valaki mérgezi az állatokat - erről először a Délmagyarország írt. A polgármester azt mondta híradónknak, alaposan felbolygatta a helyieket a macskamérgezés. És nem csak a cicák vannak veszélyben, gombostűvel tűzdelt virslit is találtak az alig 1500 fős település utcáin.

Ha jön a baba, mennie kell a háziállatnak?

Sokan félnek tőle, hogy veszélyes lehet a házi kedvenc az újszülöttre. Nyári Diáéknál is felmerült a kérdés, hogy milyen lesz az együttélés a baba érkezése után, és egy állatorvost is megkérdeztünk, hogy mire kell nagyon odafigyelni, és kell-e egyáltalán félni attól, hogy elkap a kicsi valamit a kutyától vagy a macskától?

Zooro: Minősített bio és natúr termékek kutyáknak és macskáknak

Somogyi Róbert 3 millió forintot kért a befektetőktől a külföldi haszon 20%-áért cserébe 5 éven keresztül. A teljes adást ide kattintva tudod visszanézni!

Hat lábujjú macska is volt a nemzetközi macskakiállításon!

Kurta farkú és hat lábujjú cicák is szerepeltek a nemzetközi macskakiállításon, ahol a legdrágább cicák a nagymacskákra hajazó a bombay, toyger és bengáli fajták voltak.

Egy macska lehet a világ leggazdagabb állata

Akár milliárdokat is örökölhet Karl Lagerfeld macskája, ezzel pedig ő lehet a leggazdagabb állat a világon. A kedden elhunyt divattervező még egy korábbi interjúban nyilatkozta, hogy Choupette „supet” nevű cicája halála után is folytathatja azt a fényűző életmódot, amelyhez addig hozzászokott. Sajtóértesülések szerint a 85 évesen elhunyt milliárdos tényleg tetemes vagyont hagyott a macskára, aki eddig sem szenvedett hiányt semmiben. Egy testőr és két komornyik vigyáz a nyugalmára, ráadásul a legjobb párizsi éttermekből visznek neki ennivalót.

Híres lett az egyik izraeli állomás macskája

Már több millió rajongója van az interneten egy izraeli pályaudvar macskájának, amely önkéntes ellenőrként fogadja az utasokat a bejáratnál. A Mici névre hallgató cica kedvenc tartózkodási helye ugyanis az elektronikus beléptető kapu, ahol a jegyeket kell érvényesíteni.

Tűzoltók mentettek meg egy macskát Budapesten

Az állat egy több mint 10 méter mély gödörbe esett. Alpinista technikával sikerült felhozni a felszínre, ahol már állatvédők várták a szerencsétlenül macskát. Az állatnak az ijedtségen kívül nem lett baja. A mentésről készült teljes felvételt megnézhetik ITT.

CICAMENTÉS: Árokba zuhant macskát mentettek a tűzoltók

Több, mint tíz méter mély gödörbe esett egy macska vasárnap Budapesten. A tűzoltók alpinista technikával mentették ki a szerencsétlenül járt állatot. A cicának az ijedtségen kívül nem esett baja, a felszínen már állatvédők várták.

Macskamentés a duzzasztógáton

Lélegzetelállító felvétel készült egy macska megmentéséről az amerikai Indiana állam egyik duzzasztógátján.

 

Megnéztük a macskakiállítás legszebb és legkülönlegesebb cicáit!

Több mint 360 különlegesebbnél különlegesebb szőrmók látogatott ki a hétvégi budapesti macskakiállításra, ahol a cicaharc a legszebb címért zajlott. Természetesen a legkisebbek és a legméretesebbek sem maradhattak ki a buliból.

Világhírű celebbé vált a múzeum előtt várakozó macska

Japánban már két éve hiába próbál bejutni a hiroshimai városi múzeumba egy macska. Miután mind a látogatók, mind a múzeum alkalmazottjai többször is megörökítették küzdelmét az útját álló őrökkel, már tízezrek követelik az interneten, hogy engedjék be végre - főleg, mióta társa is akadt.

Nicole Kidmant meglepte macskája

A luxushoz és a különleges kívánságokhoz teljesítéséhez már hozzászokott Nicole Kidman: többször előfordult már, hogy egy-egy utazásához két macskáját, Ginger és Snowt is magával vitette. Legutóbbi csomagolásakor is azt hitték a cicák, hogy vele tarthatnak, de most pechjük volt.

Vajna Tímea válasza a baloldali politikusoknak

Nevetségesnek nevezte a baloldali politikusokat Vajna Tímea, amiért a macskája utazásával foglalkoznak.

Vegetáriánus kutyák és macskák?

Kutyusok és cicusok tízezrei kapnak ma már a gazdijuktól húsmentes ételt, ráadásul úgy hogy sok otthoni kedvenc magától állt át a vegetarianizmusra. Vajon, helyesen táplálkoznak ezek az állatok?

CICAMENTÉS: Tűzoltó akció Marcipánért

Egy zuglói társasház tetejére mászott ki Marcipán, a fekete-fehér cica. Lejönni viszont már nem tudott. Csak nyávogott és nyávogott, amíg a tűzoltók odaértek…

Ő Hosszú Katinka új társa!


szerző:
2018.09.03. 18:00
Ő Hosszú Katinka új társa!

Reméljük mielőbb rendeződik Katinka magánélete!

Hosszú Katinka új társsal lett gazdagabb

Hosszú Katinka magánéleti válságából az edzésekbe és a versenybe menekült, de most felvetődött, hogy végre önzetlen szeretetet is kapjon egy szőrös csöppségtől. A háromszoros olimpiai bajnok úszónő az interneten mutatta meg azt a tündéri cicát, aki elé sodort a sors. Annyira megszerette, hogy komolyan felvetődött benne, megtartaná.

Heti szőrös: Erzsi


szerző:
2018.07.30. 07:51
Heti szőrös: Erzsi

Erzsi 2015-ben került a Macskavilág Alapítványhoz, és egyszer már örökbe is fogadták, de sajnos családi okok miatt ismét gazdi nélkül maradt. Fogadd örökbe Erzsit: info@macskavilag.hu

Vicces: nem találnád ki, mi Leó legnagyobb félelme

A legtöbb macska sok mindentől fél, közülük is talán a legfélősebb a nap felvételén látható Leó, aki egy porszívótól retteg.

 

Borbély Alexandra legyőzte macskafóbiáját

A színésznő a Spirál című játékfilmben játszik főszerepet, és nem a szerep, hanem egy cica volt a legnagyobb kihívás számára a forgatáson. Sokáig dolgozott azon egy állatkoordinátorral, hogy legyőzze korábbi fóbiáját, és megengedje, hogy a macska az ölébe másszon.

CICA-SZTÁR: Terror, a filmszínész macska

Nem ez az első filmszerepe Terror cicának. Most a Borbély Alexandra főszereplésével éppen forgó Spirál című filmben "játszik". Gazdija elmeséli, hogyan készültek a szerepre.
 

Kutyások vagy macskások a Barátok közt sztárjai?

A kutyások és macskások tábora között ellentét feszül - vagy mégsem? A vitást kérdést a Barátok közt sztárjaival próbáltuk megfejteni.

Macska-paralimpia: sérülten is ugyanúgy szeretnek

A világ első macska-paralimpiáját rendezték meg Budapesten, egy nemzetközi macskakiállítás részeként. Az állatmenhelyek tapasztalatai szerint a sérült macskáknak nagyon nehéz új otthont találni. A különleges bemutatóval a szervezők pont azt akarták megmutatni, hogy a sérült macskák ugyanolyan hálás és szeretetre méltó házikedvencek lehetnek, mint egészséges társaik.

 

Kedvencek 2018-05-19


szerző:
2018.05.19. 11:50

Kedvencek 2018-05-12


szerző:
2018.05.12. 11:55

Kedvencek 2018-05-05


szerző:
2018.05.05. 11:40
Roland és Bori egy sérült kiscica életéért küzdöttek

Rolandnak sürgősen Londonba kell utaznia, ám közbejött valami. Egy sérült állatot találtak, és úgy döntöttek, hogy elviszik az állatorvoshoz. Az orvosnál aztán elpusztult a macska, amitől Bori teljesen padlóra került. Roland úgy döntött, inkább barátnője mellett marad, és együtt eltemették a kisállatot.

Joe Lalinak: „Tűnjetek el, gyűlöllek benneteket!”

Lali bajba keveredett a faluban. Roland és Bori egy sérült kisállatról gondoskodtak. Levente felfedte az igazi arcát Laurának.

Elkapták a reptéri szökevény macskát

Meglett a New York-i Kennedy reptér szökevény macskája. Egy utastól szökött meg négy hete. Időnként előbújt, de elfogni csak úgy tudták, hogy kedvenc finomságát kapta és kínai nyelven hívogatták.

 

Kedvencek 2018-04-28


szerző:
2018.04.28. 11:35
Az örök dilemma: kutya vs. macska!

Szinte tényleg örök kérdés, hogy melyik kiskedvencet válasszuk. A Fókusz három évvel ezelőtt sorra vette a két négylábú előnyeit és hátrányait. A riport sokat segített abban, hogy végre eldönthessük, kutyát szeressünk, vagy cicát.

Kedvencek 2018-04-21


szerző:
2018.04.21. 11:45

A cica, aki folyton lovagol


szerző:
2018.04.19. 18:25
A cica, aki folyton lovagol

Louis imád a lovak hátán utazni, félelem nélkül ugrik a hátukra és időnként el is szundít rajtuk.

Kedvencek 2018-04-14


szerző:
2018.04.14. 11:30
Down-kóros sztármacska

Down-kóros macska Dánia új sztárja. Több követője van a közösségi oldalakon, mint a dán miniszterelnöknek. Gazdáik egy menhelyről hozták el. Azt mondják: nem érdekelte őket, hogy betegsége miatt máshogy néz, mint egy átlagos macska. Már saját ékszerkollekciója is van: a befolyt összegből állatmenhelyeket segítenek.

Dánia legnépszerűbb macskája: Monty, a Down-kóros cica

Mosakszik, bújik a gazdájához, plüssfigurával játszik és szereti, ha dögönyözik. Ő Monty, aki Dánia legnépszerűbb macskája. Monty nem egy átlagos macska. Monty Down-kóros. A cicára egy állatmenhelyen találtak rá gazdái, akik, amikor meglátták, rögtön tudták, hogy őt akarják hazavinni. Boldog természetes és gyengéd személyisége ragadta meg őket, és egyáltalán nem érdekelte őket a kinézete.

Kedvencek 2018-04-07


szerző:
2018.04.07. 11:30

Kedvencek 2018-03-31


szerző:
2018.03.31. 11:25
Megmérgezhették a macskát

Méreggel átitatott kenyér miatt pusztulhatott el egy macska Miskolcon a helyi állatvédők szerint. A tetemtől nem messze egy szelet megrágott kenyeret találtak…

Kedvencek 2018-03-24


szerző:
2018.03.24. 11:20

Extrém állatmentés


szerző:
2018.03.20. 08:08
Extrém állatmentés

Alig egy hete az V. kerületben, a Kossuth Lajos utca egyik régi épületének második emeleti párkányára mászott ki egy fehér szőrű kistestű kutya. Szerencsére a Katasztrófavédelem munkatársai időben kiértek a helyszínre és megmentették a kiskutyát. Erről és az ehhez hasonló esetekről Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője mesélt a Reggeliben.

Kedvencek 2018-03-17


szerző:
2018.03.17. 10:35
Jó dolga van Taylor Swift cicáinak!

Taylor Swift házában macskái teljes  szabadságot élveznek. A furcsa fülű jószágokért teljesen odavan az énekesnő. Olivia és Meredith, mint minden macska egész nap csak lustálkodnak. Ezeket a pillanatokat pedig gondosan dokumentálja Swift az Instagramján.

Szombaton lesz a cicák világnapja, fogadj örökbe Te is!

Február 17-én ünnepeljük a macskák világnapját - Borus Bence, a Rex Alapítvány munkatársa beavatott minket a macskatartás és az örökbefogadás lehetőségeibe, szabályaiba!

Ezek a legdivatosabb kutyaruhák?

Két évvel ezelőtt, pont ezen a napon megnéztük a vicces hacukákat, hogyan is állnak a kutyákon és a macskákon, amelyek inkább a gazdit szórakoztatják. Közben azt már nem tudhatjuk, hogy a négylábú jól érzi-e magát benne.

Kutya ne egyen az ünnepi menüből

Rengeteg kutya kerül be az állatorvosi rendelőkbe ilyenkor, mivel az ünnepi asztalról kapnak enni. A töméntelen fogás miatt aztán a kutyusokat hasmenés vagy hányás miatt kell kezelni, de olyan is előfordul, hogy a sok megevett csont miatt műteni kell őket.

 

Állatbiztos karácsonyfa: létezik?

Mit tegyünk, ha karácsonyfát is szeretnénk, és a kisállatunkat sem akarjuk az ünnepek idejére „panzióba” küldeni? A Fókusz riportere összeszedte a legjobb ötleteket!

 

Kész állatkert!


szerző:
2017.12.22. 09:45
Kész állatkert!

Cicák, kutyák, kígyók, és teknősök özönlötték el a Reggeli stúdióját, de volt itt aranyhal, kölyök oroszlán és egy rendkívüli csigaverseny is!

Hazaérkezett a világjáró kandúr

Hazaérkezett Tamásiba Rudi a világjáró kandúr. Az állat újabb 1400 kilométer után tegnap este már saját helyén alhatott.

Nézd meg a Felix Faktor utolsó válogatóját!

Rengeteg cicás videót kaptunk önöktől a Felix Faktorra. Sok-sok cuki, vicces és elképesztően tehetséges cicát neveztek be a büszke gazdik. A játék győztese egy évre elegendő Felix macskaeledelt nyer! Jöjjön a Felix Faktor 15. és egyben utolsó válogatója!

Elérkezett a Felix Faktor 14. válogatója!

Rengeteg macskás kisvideót kaptunk Önöktől! Cuki, vicces és elképesztően tehetséges cicákat neveztek a büszke gazdik. A játék győztese egy évre elegendő Felix macskaeledelt nyer!

Íme a Felix Faktor 13. válogatója!

Jöjjön a Felix Faktor következő, 13. válogatója! Ez már az utolsó előtti, előtti – úgyhogy élvezzék ki velünk együtt! Nemsokára jön a döntő!

Lezajlott a Felix Faktor 12. válogatója!

Kovács Dóri, Dombóvári István és Erzsi ismét szemezgettek a Felix Faktor versenyzői által beküldött videók közül. Szavazz kedvencedre a Reggeli Facebook oldalán!

Nézd meg a Felix Faktor 11. válogatóját!

Kovács Dóri, Dombóvári István és Erzsi ismét megmondták a frankót a Felix Faktor versenyzőinek! Szavazz 10 órától a Reggeli Facebook oldalán kedvencedre!

A videó, amitől biztosan kiakad a cukiságmérő!

Ez a cica aztán semmitől nem fél!  Ez a fekete cicus gondolt egyet és egy orrszarvúbébivel próbált barátságot kötni.

Jöjjön a Felix Faktor kilencedik válogatója!

Rengeteg cicás videó érkezett a Reggelibe a Felix Faktorra. Sok-sok cuki, vicces és elképesztően tehetséges cicát neveztek a büszke gazdik. A játék győztese egy évre elegendő Felix macskaeledelt nyer!

Íme, a Felix Faktor mai cicái!


szerző:
2017.11.22. 08:15
Íme, a Felix Faktor mai cicái!

Az apró tappancsosok visszatértek, Dombi és Kovács Dóri pedig kíméletlenül zsűrizték a házikedvencekről készült videókat.

Jöjjön a cica tehetségkutató következő fordulója!

Rengeteg cicás videó érkezett a Felix Faktorra. Sok-sok cuki, vicces és elképesztően tehetséges cicát neveztek a büszke gazdik. A játék győztese egy évre elegendő Felix macskaeledelt nyer!

Macskatehetségekből a héten sincs hiány

A három tagú zsűri ismét gorcső alá vette a cicák lenyűgöző produkcióit, és el is mondták véleményüket! Szavazz te is a Felix Faktor versenyzőire!

Szavazz te is a Felix Faktor tehetségeire!

A cica tehetségkutató ötödik válogatója is csupa meglepetéseket tartogatott, Kovács Dóri és Dombi pedig nem kerülgették a forró kását: őszintén elmondták véleményüket a produkciókról. Voksolj te is a cicákra!

Íme a cica tehetségkutató harmadik válogatója!

A tehetséges cicák immár harmadik alkalommal ejtették ámulatba Kovács Dórit és Dombit, akik nem tudtak hinni a szemüknek a lehengerlő produkciók láttán. Nézd meg te is a cicák előadásait!

Nézd meg a cica tehetségkutató első válogatóját!

Rengeteg cicás videót küldtek már a lelkes gazdik a Felix Faktorra. A mentorok már alig várták a felvételeket, sőt most saját véleményeiket is elárulták a tehetséges jelentkezőkről.

Elindult a Felix Faktor!


szerző:
2017.11.03. 09:00
Elindult a Felix Faktor!

Új macska tehetségkutatónkban, amely az X-Faktor mintájára készült, olyan cicák és gazdáik jelentkezését várjuk, akik jófejek, viccesek, furfangosak és leleményesek, azaz van bennük valami különleges, és szeretnének egy évre elegendő isteni finom Felix macskaeledelt nyerni! A jelentkezés nagyon egyszerű, készíteni kell egy rövid videót a cicáról, ahol bemutatja tehetségét, és be kell küldeni a felixfaktor@rtl.hu e-mail címre! A legjobb 45 videó a Felix Faktor zsűrije, azaz mentorai elé kerül, akik Dombóvári István, Nádai Anikó és Erzsi for President lesznek! A legjobb 45 közül majd egy online Facebookos szavazással lehet bejutni a döntőbe, ahol a legjobb 4 cica élő adásban mérkőzhet meg egymással! Szóval, ha van cica otthon, aki jófej, vagy nem annyira jófej, de vicces, furfangos, akkor mindenképpen ragadjanak mobiltelefont vagy kamerát, és indulhat a jelentkezés!

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való