KERESÉS search-close

maszk

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "maszk"

Vásárlási idősáv helyett ingyen maszk?

Az ingyenes védőmaszk hasznosabb segítség lenne a kisnyugdíjasoknak, mint a vásárlási idősáv - ezt a Nyugdíjasok Egyesületeinek Országos Szövetsége mondta Híradónknak. Azt is kifogásolták, hogy a kormány nem kérdez meg minden érintettet, mielőtt döntene. Bár a vásárlási idősávot azután hirdették ki, hogy tárgyalt róla az Idősügyi Tanács, csakhogy azt Orbán Viktor vezeti. A Kereskedelmi Szövetség szerint az üzletek figyelik a forgalomváltozást, de arról nem tudnak adatot gyűjteni, hogy az idősek hány százaléka vásárol az idősávon kívüli órákban.

A legtöbben betartják az utcai maszkviselés szabályait Budapesten

A legtöbben betartják az utcai maszkviselés szabályait Budapesten, ezt tapasztalta az RTL Híradó. Három kerület kivételével mindenhol a legszigorúbb szabályozás érvényes, vagyis közterületen is kötelező a maszkviselés. A 4., 12. és 16. kerületben viszont másként döntöttek, ott a  polgármesterek a nagy zöldterülettel indokolják a lépést, de ők is fontosnak tartják a maszk használatát.

Nem akarta megszúrni, csak rá akart ijeszteni

Nem akarta megszúrni, csak rá akart ijeszteni - ezt mondta a támadó, aki két napja nyakon szúrt egy idős férfit az egyes villamoson, mert az rászólt, hogy nem viseli rendesen a maszkot. A szurkálót még aznap elfogták a rendőrök. A bíróság szombaton egy hónapra letartóztatta. Úgy tudjuk, hogy más eljárás is folyik ellene, mert korábban megrúgott egy nőt.

Így öregítették meg a maszkmesterek Nagy Ervint és Borbély Alexandrát

Az ember nem a kinézete, a külseje, miatt szereti a társát évek, évtizedek múltán is. Valahogy így fogalmazott Nagy Ervin amikor Friderikusz Sándor műsorában szerelmével Borbély Alexandrával vállalták az időutazást. Első alkalommal 25 évet öregítettek rajtuk, ami a műsorban néhány másodperc volt, az a valóságban több mint 3 óráig tartott. Most megmutatjuk azt is hogyan reagált Liptai Claudia a maszkmesterek által megöregített Ervint látva.

Istenes Bencének még sohasem volt akkora arca, mint a legutóbbi bevonulásánál!

Az Álarcos énekes műsorvezetője ezúttal egy hatalmas Istenes Bence álarcban érkezett meg a stúdióba. Csobot Adél rá sem ismert szerelmére!

Nem segítettek sokat az extra információk a nyomozóknak

A nyomozóbrigádnak ismét fel van adva a lecke. Balázs szerint a 10 adás alatt nem volt könnyű dolguk. Csobot Adél úgy érzi, az extra nyomok sem segítenek feltétlenül mindig.

4600 maszk egy hónap alatt a csaknem 3 millió helyett

Az ígért havi csaknem 3 millió helyett szeptemberben már csak alig több mint 4600 darab maszkot gyártottak a sátoraljaújhelyi börtönben. Ezt Hadházy Ákos független képviselő derítette ki. A maszkgyártó gépet 210 millió forint közpénzből vásárolta az állam. A politikus feljelentést tesz. A kormányt hiába kerestük.

Három napra bezáratott egy élelmiszerüzletet a rendőrség Budapesten

Három napra bezáratott egy élelmiszerüzletet a rendőrség Budapesten. A pesterzsébeti üzletben kedden délután tartottak ellenőrzést.

Akár egymillió forintos bírságot is kaphatnak, ha nem tartják be az új szabályokat

Akár egymillió forint bírságot és egy éves bezárást is kaphat az a mozi, színház, vagy sportklub, amelyik nem tartja be a most bevezetett új szabályokat. Mától ugyanis csak minden harmadik széken és végig maszkban lehetnek a nézők. A kormány elismerte, hogy a fociklubok között eddig is voltak olyanok, amelyek nem tartották be a maszkviselés szabályait. A ma esti 20 ezer néző előtt tartandó Ferencváros-Juventus meccsre a klubvezetés és a szurkolók is rendet kérnek és ígérnek.

„Ne keressenek kiskapukat”


szerző:
2020.11.02. 19:42
„Ne keressenek kiskapukat”

Hétfőtől kötelező maszkot viselni a vendéglátóhelyeken is, de a korábbi hírekkel ellentétben az asztalnál ülőktől ezt nem várja el a rendelet. Az országos tisztifőorvos ugyanakkor mindenkit arra kért, hogy ne a kiskapukat keresse, és ha hosszabb idő telik el két fogás felszolgálása között, a vendégek mégis vegyék fel a maszkot. A szabályok betartását a rendőrség fokozottan ellenőrzi.

Ezt látnod kell! Istenes Bence Zebra-imitátornak áll!

Istenes Bence már korábban is igyekezett eltanulni a Zebra ikonikus mozdulatait, most azonban ő is maszkot húz! Álarcos énekes vasárnap 19 órakor az RTL Klubon!

Mutasd a maszkod, megmondom ki vagy?

Hogyan lesz a kényszer szülte kiegészítő a divatbemutatók sztárja? Lehet pöttyös, csíkos és Frida Kahlós, kinek és miért fontos, hogy passzoljon aktuális öltözékéhez? A kedvünket is feldobhatjuk vele, miközben egymás egészségét is védjük!

Légszennyezés: a maszk segíthet

Putnokon és Sajószentpéteren veszélyes, Miskolcon és Kazincbarcikán pedig egészségtelen levegőminőséget mértek vasárnap. A Nemzeti Népegészségügyi Központ szerint ennek leginkább a fűtési szezon az oka. Ezért azt javasolják, a gyerekek, az idősek és a légzőszervi betegek ne nagyon menjenek utcára ezekben a napokban. Az általunk megkérdezett víruskutató szerint ilyenkor mindenkinek javasolt a maszkhasználat szabadtéren is.

Meccseken és gyülekezéseken is kötelező a maszk

Focimeccseken és gyülekezéseken mától kötelező minden résztvevőnek és nézőnek maszkot viselnie. Egy friss kormányrendelet szerint mostantól minden sporteseményen és gyülekezésen is kötelező az arc és az orr eltakarása. Aki megszegi a szabályt, azt kivezetik a stadionból. Hogy mindezt hogyan tartják be például a szombati teltházasra tervezett Ferencváros-Újpest focimeccsen, egyelőre nem tudni. Az MLSZ szerint a szervezők dolga lesz intézkedni. A Ferencváros a szabályok betartására kéri a szurkolókat.

Mindenki meglepődött rajta, hogy Kozsó van a Bika maszk mögött!

Újabb nyomozói melléfogás vagy tökéletes álca? Kozsó rejtőzött a bika maszkja mögött, amire egyik nyomozó sem gondolt volna. A profi előadó még sosem izgult annyira, mint az Álarcos Énekes színpadán. Hogy készült fel a szomorú szamuráj?

Ezt látnod kell! Teljesen átalakult a Baba!

A Baba ezúttal egy fodros ruhába bújt, és a frizurája is megváltozott!

Rászóltak, hogy vegyen fel maszkot a trolin, erre kiabálni kezdett a sofőrrel

Kiabált a troli sofőrjével és fenyegetőzött, hogy leszedi az áramszedőt. Dühöngő utasról készült felvétel a napokban az egyik budapesti járaton. A férfi azon húzhatta fel magát, hogy rászóltak: vegye fel a maszkot. Ezt megtette, de aztán ugyanezt számon kérte a troli vezetőjén is. A pszichológus szerint az a feszültség, ami a járvány első hulláma alatt az otthonokban a bezártság miatt jelentkezett, most kint van az utcán is.

 

2020-ban a hétköznapi életünk részévé vált a maszk

Az ősz beköszöntével szívesen frissítjük a ruhatárunkat - ilyenkor lázasan járjuk végig az üzleteket egy-egy új, az évszakhoz illő alapdarab után, arra azonban év elején még senki sem gondolt, hogy 2020 legfontosabb kiegészítője a maszk lesz.

LAKATOS MÁRK: „A dizájnermaszk-viselés nem egy ismeretlen fogalom”

Bár korábban sosem gondoltunk volna, a maszk 2020-ban végérvényesen is életünk részévé vált. Ez a védőeszköz a koronavírus járvány elleni védekezés egyik elengedhetetlen kelléke, ami nem csak a megelőzés szempontjából fontos, hanem bizony életeket is menthet.

A vírustól ugyan nem véd, cserébe jó drága a luxusmaszk

Jócskán a zsebébe kell nyúlnia annak, aki egy luxus szájmaszkot akar viselni a járvány idején. Az interneten árult szájat és orrot eltakaró maszk ugyanis fehéraranyból készült gyémántokkal díszítve, az ára pedig 75 millió forint. A borsos ár ellenére viszont valószínűleg egyáltalán nem véd a vírustól és kimosni sem lehet.

Nem tudni, mennyire volt beteg Trump

Donald Trump, aki a koronavírus megbetegedéséből egy showműsort kreált, egy a látványos videóval jelezte a közösségi oldalán, hogy magyar idő szerint tegnap éjszaka hazatérhetett a kórházból. A kórházi kezelése befejeződött, de arról, hogy pontosan mennyire volt beteg, még mindig ellentmondásos hírek vannak. Mindenesetre olyan kísérleti gyógyszert és infúziót kapott, amelyet csak intenzív osztályon levő betegeknek adnak.

A külföldön élő magyarok szerint rosszul védekezünk a járvány ellen

Vajon miért csodálkozunk azon, ha a külföldiek máshogy látnak minket, mint ahogyan mi szeretnénk? És most már a külföldön élő magyarok is így vannak ezzel. Ha például minden skótnak, németnek vagy olasznak sikerül felraknia magára a maszkot és betartani a távolságot a másiktól, akkor teljesen jogosan gondolják, hogy ez más országban is mindenkinek megy, de nem.

A külföldi szurkolók negatív teszttel léphettek be a Puskás Arénába

Hőkapun át, maszkkal, a külföldi szurkolók pedig negatív teszttel léphettek be a Puskás Arénába, hogy láthassák a Sevilla és Bayern München Szuperkupa-döntő összecsapását. Korábban külföldön is több bírálat érte a szervezőket amiatt, hogy a járványveszély miatt miért nem zártkapus a meccs. Az operatív törzs ma azt mondta: a résztvevők minden szabályt betartottak. A mérkőzést hosszabbításban a Bayern nyerte 2-1-re.

Rövid időre le kell venniük az ügyfeleknek a maszkot egy pécsi bankfiókban

Rövid időre le kell venniük az ügyfeleknek a maszkot abban a pécsi bankfiókban, amit korábban kétszer is kiraboltak. Erről az ATV számolt be először. Az általunk megkérdezett szakértő szerint ez bankbiztonsági szempontból szabályos, még akkor is, ha a maszkviselés a pénzintézetekben is kötelező. Ugyanis az ügyfeleket azonosítani kell.

Mától szigorodtak a maszkviselés szabályai, a többség betartja az előírásokat

Mától szigorodtak a maszkviselés szabályai. Most már az ügyfélszolgálatokon is kötelező a szájat és orrot eltakaró maszk viselése. A tömegközlekedési eszközöket maszk nélkül használó utasokat akár 15 ezer forintra is bírságolhatják. A boltokban az üzlet tulajdonosát büntethetik meg, ha maszk nélküli vevőt találnak az ellenőrök. Az Országos Tisztifőorvos szerint már nem elegendő az arcot sállal vagy kendővel takarni, mindenképpen maszkot kell hordani.

Hétfőtől nem ülhetünk be a vendéglátóhelyekre este 11 után

Hétfőtől nem ülhetnek be az emberek a vendéglátóhelyekre este 11 után, az éttermek csak elvitelre adhatnak majd el ételeket. A szórakozóhelyeknek is be kell zárniuk este 11 és reggel 6 óra között. A most megjelent kormányrendelet értelmében kötelező lesz majd a maszkviselés a bevásárlóközpontokban, a kulturális intézményekben és a postákon is. Budapesten pedig már mától büntetnek a hiányzó maszkok miatt - a védőeszközt mostantól az aluljárókban és a megállókban is kötelező viselni.

Donald Trump leszidta a járványügyi hivatal vezetőjét, aki szerint a maszk a leghatékonyabb védelmi eszköz

Hibázott és össze lehetett zavarodva - így reagált Donald Trump az amerikai járványügyi hivatal vezetőjének szavaira. Robert Redfield egy szenátusi meghallgatáson azt mondta, a maszk a leghatékonyabb védelmi eszköz a koronavírussal szemben, a tömegesen elérhető védőoltásra pedig jövő év közepéig várni kell. Az elnök szerint viszont már októberre meglesz a mindenki számára elérhető vakcina.

Veszélyes lehet a maszk és távolságtartás nélküli közös szurkolás

Vírusterjedés szempontjából veszélyes lehet a maszk és távolságtartás nélküli közös szurkolás - ezt mondta a Híradó által megkérdezett víruskutató. Így drukkoltak a fradisták szerdán a Grupama Aréna előtt, mivel a Dinamo Zagrebbel játszott BL selejtező zártkapus mérkőzés volt. A magyar csapat győzött 2:1-re. A Fidesz frakcióvezetője szerint a közös szurkolással nincs gond, ha a nézők maszkban vannak és tartják a távolságot. Híradónk felvételein azonban látszik, ezeket a szabályokat szinte senki nem tartotta be.

Milyen maszkot hordjunk és mennyi ideig, hogy megvédjük magunkat és környezetünket?

Sokan egyszer használatos maszkokat hordanak. Többször. Napokig, olykor hetekig. Vagy még tovább. A maszkhasználati szokások egyre szigorodnak: most már szinte mindenhol kötelező hordani őket. De kérdés, vajon helyesen viseljük-e, vagy csak fent van mutatóban, esetleg újabb veszélyforrást jelenthet?

Hogyan lehet internetes keresések alapján megjósolni a következő koronavírus gócpontot?

Bostoni kutatók azt állítják, az internetes keresések alapján meg lehet állapítani, hogy hol lesz a koronavírus járvány következő gócpontja. Megnéztük, hogy Magyarországon hol voltak a legtöbben kíváncsiak a koronavírussal kapcsolatos szavakra és kérdésekre. Melyik az a megye, ahol a legtöbben kattintottak például a maszk vagy a kézfertőtlenítő szóra? 

Szigorítják a maszkviselés szabályait Budapesten

Marhaságnak nevezte Karácsony Gergely a Fidesz-KDNP javaslatát a hétfői rendkívüli közgyűlésen. A kormánypárti frakció 50 milliárd forintot akart elkülöníttetni a fővárosi költségvetésből gazdaság élénkítésre, pedig a főpolgármester szerint pontosan tudják a képviselők, hogy erre nincs pénze Budapestnek. A maszkviselési szabályokat viszont szigorították, és a kormánytól szűrőpontok felállítását kérik.

Mától akár 8 ezer forintra is büntethetik, aki nem hord maszkot a tömegközlekedési eszközökön

Mától büntethetik azokat, aki nem hordanak maszkot a tömegközlekedési eszközökön, Budapesten. Kollégánk több járatra is felszállt és úgy látta szinte mindenkin van arcmaszk. A híradónk által megkérdezett víruskutató azt mondja a jelenlegi helyzetben a pénzbüntetés is indokolt, ha valaki nem hord maszkot.

Miért kételkednek sokan a vírusban? Meggyőzhetőek a vírusszkeptikusok?

Hiába az elmúlt hónapok tapasztalata, a tudományos világ számos figyelmeztetése, több ezer ember halála, sokan még mindig szkeptikusok nem csak a vírussal, de a maszkhasználat, kézfertőtlenítés, és a távolságtartás fontosságával is. De vajon meggyőzhetők a vírusszkeptikusok? Vendégünk volt Dr. Újszászi Bogár László, meggyőzéstechnikai szakértő.

Tele volt meglepetéssel az Álarcos énekes első adása

Nagy meglepetés az Álarcos énekes második évadának első adásában: a Süti lepleződött le, a maszk alatt pedig Fluor Tomi volt. Arra egyetlen nyomozó sem jött rá, hogy a Wellhello egyik tagja van a jelmezben, csak a műsorvezető, Istenes Bencének volt jó a tippje. A Süti leleplezésén túl is tele volt meglepetéssel a vasárnapi Álarcos énekes. Rajta kívül még 7 maszk mutatkozott be egy-egy produkcióval.

FLUOR TOMI: „Óriási élmény volt az egész”

Fluor Tomit rejtette az Álarcos Énekes 2. évadának Süti maszkja. Egyetlen nyomozó sem jött rá, hogy a Wellhello egyik tagja van a jelmezben, csak a műsorvezető, Istenes Bencének volt jó a tippje.

Így készül a show-ra a Kaktusz, a Tigris, a Béka és az Egér!

A mai adásban szereplő új álarcos énekesek már napok óta próbálnak. Az Egér jelmeze is – csakúgy, mint a Kaktuszé – teljesen magyar fejlesztés. Az új maszkok és a bennük rejtőzködő új sztárok mellett egy új nyomozó is csatlakozott a műsorhoz. Hargitai Beának nyomozótársai is nagyon örültek, Gáspár Laci szerint nagyon izgalmas, hogy teljesen más lesz így a nyomozó csapat lüktetése. Azt viszont Laci sem gondolta, hogy egyelőre az első két adás felvételén vehet csak részt.

Csobot Adélnak már meg is van a kedvenc Álarcos énekese!

A női Nyomozó felfedett egy újabb maszkot! Vajon kit rejt a Kakas álarc? Egy biztos: egyelőre ő Csobot Adél kedvence! Álarcos énekes szeptember 6-án 19 órától az RTL Klubon!

Gáspár Laci felfedett egy újabb maszkot!

Vajon kit rejt a Kaktusz álarc? Álarcos énekes szeptember 6-án 19 órától az RTL Klubon!

Sebestyén Balázs kirakós játékkal nyomozta ki az egyik új álarcot

Bár Istenes Bence szerint Balázs már öreg a kirakós játékokhoz, a Nyomozó végül sikeresen megoldotta a feladványt! Vajon kit rejt az Egér maszk? Szeptember 6-án 19 órától Álarcos énekes az RTL Klubon!

Megmutatjuk, hogyan születnek az Álarcos énekes különleges jelmezei

Már csak egy nap és indul az Álarcos énekes második évada! Hetek óta készülnek az új adásokra az RTL Klub nagystúdiójában. Újra fel kellett építeni a gigantikus díszletet, benne azzal a két hatalmas fejjel, amelyből a műsorvezető, Istenes Bence és a beöltözött hírességek jönnek ki produkcióik előtt. Az Álarcos énekes készítői azt ígérik, meglepetésekben most sem lesz hiány, hat vadonatúj jelmezt is láthatnak vasárnap 19:00-kor az RTL Klubon.

Nem mindenki kerül karanténba, akinek a szabályok szerint kellene

Lazult a maszkviselési fegyelem a BKK járatain, ezt mondta a közlekedési társaság szóvivője híradónknak. Míg a járvány kezdetén még minden utas eltakart arccal szállt buszra vagy villamosra, most tízből nyolcan veszik föl a maszkot. Mára 301 új fertőzöttet azonosítottak, egy idős beteg meghalt, így már 620 áldozata van a vírusnak itthon. Bár - mint Híradónk kiderítette - nem mindenki kerül bele a statisztikákba, akinek pozitív lesz a tesztje, és nem is kerül mindenki hatósági karanténba, akinek a szabályok szerint kellene.

MASZKTAGADÁS: Összefügghet az antiszociális jellemvonásokkal

Boldogkői Zsolt, kutatóorvos arról is beszélt, hogy egyre többen vannak a vírusszkeptikusok, mert sokan nem képesek feldolgozni ezt a helyzetet, és becsukják a szemüket, mondván, hogy a probléma nem is létezik. Szerinte az úgynevezett járványtagadásnak az a fő veszélye, hogy nem csak magukat, másokat veszélyeztethetnek.

Hogyan készülnek az Álarcos Énekes maszkjai?

Hónapok óta zajlik a munka egy fővárosi műhelyben. Az Álarcos Énekes jelmeztervezője kollégáival együtt dolgozik a műsor vadonatúj jelmezein. Megy a szabás, varrás, díszítés, de még egy háromdimenziós nyomtatót is bevetettek, hogy egy-egy maszk még élethűbben nézzen ki.

BKV-s fedélzeti kamerák felvételei alapján azonosították a rablókat

BKV-val ment rabolni egy páros a napokban Budapesten. A villamos és a busz fedélzeti kamerái felvették őket, és mivel nem volt rajtuk maszk, ezek alapján azonosították őket. Egy kisboltot fosztottak ki a II. kerületben, késekkel támadtak az eladóra és a bevételt követelték. A két férfit két nap alatt elfogták, már letartóztatásban vannak. 

Rejtett kamerával teszteltük, hogy hordjuk-e a maszkot ott, ahol kötelező

Stábunk rejtett kamerával járta végig a főváros egy részét, hogy teszteljük, mennyire tartják be az emberek a védekezés egyik legfontosabb elemét. Szerdán 73, csütörtökön már 91 új koronavírusos beteget regisztráltak Magyarországon 24 óra alatt. Utoljára áprilisban volt ilyen magas a napi fertőzöttek száma.

A koronavírust is könnyebben elkaphatják azok, akik allergiával küzdenek

Magyarországon minden harmadik ember retteghet a következő időszakban, a pollennaptár szerint ugyanis megkezdődött a parlagfűszezon, idén azonban nem csak a megszokott védekezést kell bevetniük az allergiásoknak. A parlagfű pollenje olyan anyagot hordoz, amely gátolja a szervezet természetes védekezését, ezért megkönnyíti a légúti vírusfertőzések terjedését, így a koronavírust is könnyebben elkaphatják azok, akik allergiával küzdenek.

A trafikos kérte, hogy vegyen maszkot, erre betörte a plexifalat

Betörte egy budapesti dohánybolt plexifalát, mert az eladó azt kérte tőle, vegyen maszkot. Garázdaság miatt keresik a férfit. A trafikos szerint gyakran kell figyelmeztetni a vevőket a maszk használatára. A rendőröknek egy másik ügyben éppen a vásárlók hanyag maszkviselése segíthet. Maszkjukat az állukra húzó tolvajokat keresnek, akik egy drága napszemüveget loptak el egy kőbányai plázában.

Alig több mint két hét és kezdődik az Álarcos Énekes második évada!

Már csak alig több mint két hét és kezdődik az Álarcos Énekes második évada az RTL Klubon! Új sztárok, új maszkok és egy új nyomozó – ezek már biztos lesznek Magyarország legtitokzatosabb showműsorának új adásaiban.

Maszk nélkül fogadta Kásler Miklós a koronavíruson átesett Plácido Domingot

Maszk nélkül fogadta Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter a koronavíruson átesett, maszkban érkező Plácido Domingot - ez a miniszter által közölt Facebook-videóból derül ki. Az is látszik, hogy a tárcavezető kézfogással köszöntötte volna a világhírű énekest, aki csak a könyökét nyújtotta. A miniszter szerint szívélyes, jó hangulatú találkozó volt. Domingo egyébként egy lemezfelvételre érkezett Budapestre. Az elmúlt egy évben szexuális zaklatási botránya miatt több fellépését is lemondták.

Már látszanak a koronavírus-járvány második hullámának jelei

Hagyományosan, tantermekben indulhat a tanév szeptember elsején, jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériuma a kedvező járványhelyzetre hivatkozva. Az RTL Híradónak nyilatkozó szakértők szerint azonban már látszanak a járvány második hullámának a jelei, és azt mondják, néhány hét múlva ismét korlátozó intézkedésekre lehet szükség, főként a fiatalok által látogatott rendezvényeken, helyeken.

Ahogy lazul a fegyelem, úgy lesz újra egyre több beteg

Lazul a fegyelem az országban, az előírások ellenére egyre kevesebben viselnek maszkot a boltokban, bevásárlóközpontokban és a tömegközlekedési eszközökön. A rejtett kamerás felvételek jól látszik, hogy sok üzletben maguk az eladók sem tartják be a szabályokat. Pedig a száj és az orr eltakarása kulcsfontosságú a koronavírus elleni védekezésben.

A világ legdrágább maszkja 18 karátos fehéraranyból készül

A világ legdrágább maszkja 18 karátos fehéraranyból készül és 3600 kő, fekete és fehér gyémánt díszíti. Darabja 1,5 millió dollár, azaz átszámítva fél milliárd forint. A finom kidolgozású ékszer-maszk megfelel az európai standardnak, és védelmet nyújt a Covid19 ellen.

A világ legdrágább arcmaszkját 3600 apró gyémánt díszíti

A világ legdrágább arcmaszkján dolgozik megrendelésre egy izraeli ékszerész és csapata. A legmagasabb egészségügyi elvárásoknak megfelelő védőeszközt 18 karátos aranyból készítik és 3600 apró gyémánt díszíti majd. Az értéke 440 millió forintnak megfelelő dollár lesz.

FELVÉTELEN: Ennyire hatékonyak az egyes maszkok

Ausztrál tudósok nagysebességű kamerával készített videón mutatták be, hogyan távoznak beszéd, köhögés és tüsszentés közben az orrból és a szájból a cseppek, amelyek a vírust hordozhatják. Az osztott képernyőn látszik, hogy ezt mennyire akadályozza a jobb felső részben látható egyrétegű, a bal alsó részben mutatott kétrétegű házi készítésű maszk, illetve a felvétel jobb alsó részében a sebészeti maszk.

Vita a maszkkészítő gépről

A beígért mennyiség töredékét készíti a Kínából beszerzett maszkgyártó gépsor a sátoraljaújhelyi börtönben - ezt állítja Hadházy Ákos független képviselő. Orbán Viktor miniszterelnöknek áprilisban a helyszínen azt mondták, havonta 2.8 millió maszkot gyártanak majd ott. Egy közérdekű adatigénylésből most az derült ki, hogy két hónap alatt körülbelül 870 ezer maszk készült el. A Büntetés-Végrehajtás szerint a milliós szám a teljes gyártókapacitást jelenti.

Szlávik János a tévhitekről

Nem lehet megfertőződni a maszktól és nem okoz légzési elégtelenséget sem, az 5G-nek nincs köze a koronavírushoz, és azt nem szándékosan engedték az emberekre. Szlávik János infektológus reagált az RTL Híradónak az interneten keringő legnépszerűbb álhírekre és összeesküvés elméletekre. Szerinte fontos lenne, ha az emberek csak a szakemberekre hallgatnának.

Merkely Béla: lesz második hullám, csak nem mindegy, mekkora

A maszk az egyetlen fegyver, és mérlegelni kell, hogy elviseljük a kényelmetlenséget vagy bevállaljuk azt, hogy újra betör a járvány és ismét mindent le kell zárni. Ezt mondta az RTL Hírdónak Kemenesi Gábor virológus. A szakember szerint a maszk mentette meg azokat a régiókat, ahol nem pusztított jelentősen a járvány. A Semmelweis Egyetem rektora pedig arról beszélt, biztos hogy lesz második hullám, de reméli, még egyszer nem kell lezárni  az országot, ez viszont az emberek fegyelmezettségén múlik.

KEMENESI GÁBOR: Viseljük a maszkot, viseljük ezt a kis kényelmetlenséget, mert ez az egyetlen fegyverünk!

Minél kevésbé látják az emberek a problémát, annál hajlamosabbak elhinni azt, hogy nincs is a probléma - erről beszélt az RTL Híradónak Kemenesi Gábor virológus. A szakember szerint a maszkhordás valóban kényelmetlen lehet, de ezt érdemes mérlegre tenni: vajon megéri-e egy kis kényelmetlenség miatt azt kockáztatni, hogy a vírus újra erőre kap, betör a városokba, újra lezárnak mindent, emberek veszítik el a munkájukat és tele lesznek a kórházak?

Szigorúbban be kellene tartani a maszkviselési szabályokat

A jelenleg is érvényes maszkviselési szabályokat szigorúbban be kellene tartani a Dél-Pesti Centrumkórház infektológus főorvosa szerint. Szlávik János úgy látja, az utóbbi időben lazult az országban a fegyelem, pedig a maszkviselés és a távolságtartás védhet leghatékonyabban a fertőzéstől. Az Egyesült Államok járványügyi központja közben bővítette a koronavírus-fertőzésre jellemző tünetek listáját.

HARTAI PETRA: Parafadugóval gyakorol a maszk miatt

A színészek tapasztalata szerint maszkban sokkal nehezebb színpadon beszélni, pláne úgy, hogy a nézők is értsék, amit mondanak.  Azért vannak trükkjeik.

Maszkban mutatkozott az amerikai elnök

Maszkban mutatkozott az amerikai elnök. Donald Trump mostanáig nyilvánosan erre nem volt hajlandó, annak ellenére, hogy ezt orvosai is ajánlották.

Ilyen egy esküvő a koronavírus járvány után

Dorottya és Ticiánó esküvőjén lehettünk jelen, a fiataloknak három hetük volt, hogy megszervezzék életük egyik legfontosabb napját. Azt mondják, most inkább belehúztak, nem akarták őszre halasztani a házasságkötést és a násznép összehívását, nehogy a koronavírus második hulláma ismét újratervezésre kényszerítse őket.

Kifejezetten ajánlja a maszkviselést az Egészségügyi Világszervezet

Változtatott álláspontján és most már kifejezetten ajánlja a maszkviselést az Egészségügyi Világszervezet.

Orbán Viktor sajtófőnöke: a miniszterelnök minden óvintézkedést megtesz

A kormánytagok egészségügyi állapotát rendszeresen ellenőrzik. Ezt válaszolta a Kormányzati Tájékoztatási Központ arra a kérdésünkre, hogy szűrik-e koronavírusra az állami vezetőket. A tárcavezetők közül a külügyminiszerről és a belügyminiszterről tudni, hogy tesztelték. Orbán Viktor sajtófőnöke csak annyit közölt: a miniszterelnök, aki hol hord maszkot, hol nem, minden óvintézkedést megtesz.

Több patikában még nem kapható a nagyobb védelmet nyújtó maszk

Egyelőre kevés patikában árulják a nagyobb védelmet nyújtó, úgynevezett FFP-s maszkokat. Péntektől van erre lehetőségük a gyógyszertáraknak. Körülbelül 50 patikát hívtunk fel, de sok helyen nem tudtak ilyen maszkot adni. Ahol viszont tudtak, ott az árban óriási különbséget tapasztaltunk.

Maszkot kért, tarkón lőtték

Agyonlőttek egy szupermarket biztonsági őrét, mert a maszk viselésére szólított fel egy lányt. Röviddel később megjelentek a nő hozzátartozói, akik közül az egyik tarkón lőtte az őrt. Sehol a világon nem váltottak ki a korlátozások olyan heves indulatokat, mint az Egyesült Államokban, ahol egyébként a legtöbb vírusfertőzött van. Figyelem, megrázó történet következik!

Szigorú óvintézkedések mellett elkezdődtek az idei érettségik

Fertőtlenítés, maszk és távolságtartás – a koronavírus-járvány miatt szigorú óvintézkedések mellett elkezdődtek az idei érettségik. Több mint 84 ezer diák vizsgázik, közülük reggel a magyar nyelv és irodalommal kezdtek több mint 70 ezren. Az iskolákat az érettségi időszak alatt folyamatosan fertőtlenítik. Az osztálytermekben legfeljebb tízen lehetnek. Az utcákon ma sok helyen polgárőrök és rendőrök figyelmeztették a vizsga után lazító diákokat.

A MÁV több szerelvényt indít, a vonatokon is kötelező a maszk

Hétfőtől már nemcsak Budapesten, hanem az egész országban kötelező lesz az orr és a száj eltakarása a tömegközlekedési eszközökön. Tehát a buszokon, a vonatokon, és még a repülőkön is kötelező lesz a maszk, a sál vagy a kendő viselése. A kormányrendelet szerint a járműveken másfél méteres távolságot kell tartaniuk egymástól az utasoknak. A MÁV például több szerelvényt indít emiatt.

Magyarellenességgel vádolják Szabó Tímeát

Magyarellenességgel vádolja a Külgazdasági és Külügyminisztérium Szabó Tímeát, a Párbeszéd frakcióvezetőjét. A politikus a hét elején kérdezte a parlamentben, hogy miért nem biztosítanak minden egészségügyi dolgozónak maszkokat, mielőtt eladományozzák azokat például Erdélybe vagy Macedóniába. A politikus ellen a kormányközeli média lejárató kampányt indított, ami miatt a román nagykövet is kiállt Szabó Tímea mellett. A kormány szerint ez egy, a határon túli magyarok elleni szövetség.

Felfedte magát a Dínó! Ez a híresség volt a maszk mögött!

Kiderült, hogy ki rejtőzik a Dínó maszkban! Nagyon meglepődött a zsűri, amikor lelepleződött az álarcos!

Ki kap a többmilliónyi maszkból?

Milliós tételekben érkeznek szájmaszkok Magyarországra, ezeket azonban az országos tisztifőorvos szerint elsősorban az egészségügyi, a rendvédelmi és a szociális szférában dolgozóknak vásárolja a kormány. Pedig a maszkokra nagy a kereslet, különösen azóta, hogy egyre több település teszi kötelezővé. Miskolcon és Székesfehérváron már használni kell, Budapesten pedig hétfőtől lesz kötelező használni például a tömegközlekedésben.

Hétfőtől Budapest összes boltjában kötelező lesz a maszkviselés

Április 27-től, azaz jövő hét hétfőtől Budapest összes boltjában, piacán, bevásárlóközpontjában, tömegközlekedési járművén és taxijában is kötelező lesz a szájmaszk viselése, vagy az arc eltakarása. A döntést azért hozták meg, hogy minél kevesebb ember kaphassa el a vírust, ezzel pedig minél jobban lassuljon a koronavírus- járvány.  Arról viszont továbbra sincs egységes álláspont a világban, hogy szükséges-e hordani ezeket, és valóban segítenek-e megfékezni a járvány terjedését.

Maszkokat fognak osztani Budapest legforgalmasabb közterületein

Budapest legforgalmasabb közterületein csütörtöktől maszkokat fognak osztani a közlekedőknek. A jövő héttől nemcsak a tömegközlekedési eszközökön, hanem a piacokon, bevásárlóközpontokban, boltokban és a taxikban is kötelező lesz maszkkal vagy sállal eltakarni az arcot. Ezeken a helyeken a legtöbben már szerdán is szájmaszkban voltak, a Híradónknak nyilatkozó sebészorvos pedig mindenkinek ezt javasolja, aki kilép az utcára.

#Árpádtévé – Ha nincs otthon maszkotok, nem kell beszarni!

Mit csináljon az ember azzal a sok szabadidővel a karanténban – Árpád tudja, Árpádnak mindenre van megoldása.

Az első részt ITT tudod megnézni!

Nem kapnak állami segítséget az önkormányzatok

Hiába rendelt az önkormányzat maszkokat, azokat már a repülőtéren lefoglalta a katasztrófavédelem. Ezt Pokorni Zoltán fideszes polgármester nyilatkozta a HVG 360.hu-nak. Több önkormányzat vezetője is a védőfelszerelések és a tesztek beszerzési nehézségeiről beszélt. Azt állítják, hogy az államtól alig kapnak segítséget. Kerestük a kormányt, de adásunkig nem reagáltak.

RAJA BEMUTATJA: Így ne viseld a maszkot!

Egy észak-lengyelországi állatkert gondozói folyamatosan hordják a védőeszközt, és most adtak egyet az ott élő orángutánnak is, hogy lássák, mihez kezd vele. Ahogy sejteni lehetett, felvenni nem tudta, de azért jól eljátszott a maszkkal. A Raja nevű nőstény orángután a kelet-németországi Rostockban született még 46 évvel ezelőtt. Ezután költöztették át Lengyelországba, Albert nevű párjához.

Nem lesz kötelező a maszk viselése az érettségin

Lesznek maszkok, de egy diáknak sem teszik kötelezővé a használatát. Tesztelni pedig biztosan nem fogják az érettségizőket. Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár pénteken részletezte az érettségi megváltozott szabályait. Azt mondta, ő maga is beáll a felügyelőtanárok közé, ezzel ösztönözve a tanárokat, hogy tehermentesítsék az idősebb pedagógusokat. Hiller István egykori oktatási miniszter szerint a kormánynak ki kéne dolgoznia egy B tervet arra az esetre, ha a járvány a tömeges megbetegedések szakaszába lép az érettségi idejére. Az írták, egyelőe nem terveznek módosítást.

Kötelező lesz eltakarni az arcot a BKK járatain

Április 27-étől kötelező lesz Budapesten maszkot viselnie, vagy kendővel takarnia az arcát annak, aki használja a tömegközlekedést. Ezt Karácsony Gergely főpolgármester jelentette be. Azt is mondta, hogy hétvégére, napközben lezárják a Margitszigetet. Közben Orbán Viktor is arról beszélt az állami rádióban, hogy a következő napokban várhatóan tömeges szakaszba lép a koronavírus-járvány magyarországi terjedése.

Maszkot kaptak a csokinyuszik Athénban

Bár Görögországban szigorú intézkedések bevezetésével próbálják lassítani a koronavírus-járvány terjedését, a pékségek és a cukrászdák nyitva maradhattak. 

Hogyan hatnak a járványok a divatra?

Szinte biztos, hogy a divaton is nyomot hagy majd a koronavírus járvány - és nem csak azért mert több divatház kezdett el maszkokat gyártani. Már több száz évvel ezelőtt is szinte beépült a mindennapi viseletbe az akkor használt védőfelszerelés, azokba pedig a kor aktuális stílusjegyei. És ez most így van.

A fókák nem ismerték meg maszkot viselő gondozóikat

Különleges probléma elé állította a koronavírus a New England-i akvárium fókáit és gondozóit. A fogságban nevelt állatoknak ugyanis újra össze kellett szokniuk az ott dolgozókkal, mivel nem ismerik fel őket maszkban.

Best of Istenes Bence - Az Álarcos énekes műsorvezetőjének felejthetetlen bevonulásai

Íme Istenes Bence összes eddigi bevonulása az Álarcos énekes adásaiból! Vasárnap este 20 órától Finálé az RTL Klubon!

Világszerte átvették Kőrösi Gábor homlokra erősíthető pajzsát!

A cseppfertőzéstől minden kórházi dolgozót megvédhet az a homlokra erősíthető pajzs, amit Kőrösi Gábor talált ki.  Az első elkészült példányok védik a fület, a szemet, a nyálkahártyát. Gáboréknál szinte éjjel-nappal dolgoznak a gépek, arcvédő maszkokat készítenek egészségügyi dolgozóknak saját ötletből saját pénzen. Támogatókat várnak, miközben Kőrösi Gábor terveit világszerte átvették.

Hiánycikk lett a maszkokhoz szükséges kalapgumi

Hiánycikk a kalapgumi az országban. Azért nőtt meg iránta a kereslet, mert ez kell az arcmaszkok készítéséhez. Kínából az elmúlt hetekben nem érkezett alapanyag, a hazai gyártók pedig nem győznek annyit készíteni, amennyire igény lenne. Az egyik pécsi varroda éppen ma állt le az ingyen maszkok készítésével azért, mert elfogyott a gumi.

Sándor még be se jutott a kastélyba, máris felfedte kilétét

A fiatal Torzsának minden vágya volt, hogy bejuthasson a bálra. A terve jól is alakult addig, amíg Károly és Móric meg nem állította a borászt a bejáratnál.

A legújabb részt ITT tudod megnézni!

A koronavírussal együtt terjed a felhalmozás is

A felváráslás a koronavírussal együtt terjedő világjelenség. Mindegy, hogy melyik földrészen élő, szegényebb vagy gazdagabb emberekről van szó, mindenki tenni akar a maga biztonságáért. A gyógyszerek mellett a tartós élelmiszerek: konzervek, liszt és a cukor voltak azok, amelyekből jóval több fogyott márciusban. Nálunk a veszélyhelyzet kihirdetése után nőtt meg érezhetően a kereslet.

Maszkokat és védőruhát adományozott Magyarország

100 ezer maszkot és 5 ezer védőruhát adományozott Magyarország Észak-Macedóniának. Szijjártó Péter külügyminiszter elmondta, kapott Szlovénia, Horvátország és Szerbia is a Magyarországra érkezett védőfelszerelésekből. Az LMP arra kíváncsi, miért adományozzák el a maszkokat, ha itthon nem jut mindenkinek. A külügyminiszter szerint fontos, hogy déli szomszédainknak legyen ereje védekezni egy esetleges migrációs hullám esetén.

Nem fogod elhinni, mivel foglalkozott a Nyuszi fiatalon

A Nyomozókat egyszerűen sokkolta a Nyuszi egyik extra nyoma.

A Robot egy igazi időutazó?

Hiába a plusz segítség, a Nyomozókat nem vitte előrébb…

„Lebuktattad magad, Kroki!”

A Nyomozók nagyon belelkesültek az extra nyomok láttán – de vajon most közelebb kerültek a megoldáshoz?

A Kutya ruhaszettjeit látva elvéreztek a Nyomozók?

Hiába kaptak plusz segítséget Gáspár Laciék, nem sikerült megállapodniuk abban, kit rejt a Kutya álarc.

A Nyuszi, a Robot, a Krokodil és a Kutya száll harcba a döntőbe jutásért

A finálé előszobájában van az Álarcos énekes ma esti négy versenyzője. Egy biztos, mindegyikük nagyon izgul, hiszen tudják, produkciójukon sok múlik. Most elárulták nekünk, hogy készülnek az elődöntőre. 

Fogyatékkal élőknek segítenek

A koronavírus-járvány miatti korlátozások pszichésen is megnehezítik a hétköznapokat. A fogyatékkal élőket és családjukat pedig különösen megterheli a jelenlegi helyzet. Nekik segít maszkkal, bevásárlással, vagy új napirend kialakításával a miskolci Szimbiózis Alapítvány.

Csalók üzletet látnak a koronavírus-járványban

Nem létező védőmaszkokat kínált eladásra egy budapesti pár az egyik hirdetési oldalon. Egy napon belül elfogták őket, de így is 850 ezer forintot csaltak ki hat vevőtől. Pannonhalmán pedig mondják vírusmegelőző csomagot ajánlottak időseknek.

Siófokon kötelező a maszk

50 ezer forintos büntetést is kaphat Siófokon, aki maszk nélkül megy vásárolni. A polgármester kötelezővé tette a maszkviselést az üzletekben és a nagyobb forgalmú, zárt helyeken. A város 10 ezer darab maszkot vásárolt, ebből adnak azoknak, akiknek nincs sajátjuk. Maszkviselésre bíztat mindenkit Szlávik János, a Szent László Kórház főorvosa is. A hatóságok azonban nem teszik kötelezővé a maszkviselést.

31 kórházba szállítanak védőfelszereléseket

31 kórházba szállítanak ma védőfelszereléseket, és a háziorvosoknak is beszereztek egyéni védőeszközöket, erről beszélt ma tisztifőorvos és az ügyeleti központ munkatársa az operatív törzs sajtótájékoztatóján. Mindemellett a rendőrök is kapnak szájmaszkot overált és védőkesztyűt is. Szijjártó Péter külügyminiszter pedig közösségi oldalán arról számolt be, holnap hat Wizzair repülőgép hoz majd Magyarországra újabb egymillió maszkot.

Mi szól a maszk viselése mellett és mi ellene?

A maszk immár nem csak Ázsiában, de Európában is a mindennapos viselet része lett, akik még a járvány előtt bespájzoltak, próbálják beosztani, akik nem kaptak, sokszor saját készítésű maszkokkal is próbálkoznak. És vannak egészen horrorisztikus áron kínált maszkok is, az Interneten. Kérdés, van-e értelme egészséges embereknél a maszkviselésnek? Mi a helyzet az utcán? A boltban? A munkahelyen? Milyet érdemes használni és melyik mennyire véd? Elegendő-e a házi készítésű maszk? Ezeket kérdeztük meg mi is.
Az általunk megkérdezett háziorvos ide kattintva mondja el, hogy ő mit gondol a maszk viseléséről.

MASZK: mikor és ki viselje?


szerző:
2020.03.31. 17:49
MASZK: mikor és ki viselje?

Komáromi Zoltán háziorvossal a rendelése előtt találkoztunk. A doktor maszk- és tesztelés párti és úgy látja, a védekezés lényegét mostanra mindenki megértette. Akinek van maszkja, az vegye fel, akár a házilag otthon készítettet is, amíg nincs jobb. De azokat mindig ki kell mosni, 60 fok feletti hőmérsékleten.

Fiatal influenszert rejtett a Fagyi álarc!

Vasárnap este ismét lekerült a maszk egy versenyzőről az Álarcos énekesben. Kiderült, hogy Schorbert Norbi és Rubint Réka mindössze 16 éves lánya, Schorbert Lara volt a Fagyi. Lara egyébként maga is influenszer, csak a Tiktokon 360 ezer követője van.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való