KERESÉS search-close

meleg

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "meleg"

Rövid ideig tartott az októberi nyár

Csak rövid ideig tartott az októberi nyár. Országszerte melegebb volt az ilyenkor szokásosnál. Délután például Mohácson 29 fokon mértek. Az előrejelzések szerint azonban éjszaka hidegfront érkezik, eső jön és ennyire meleg már nem lesz.

Úgy tűnik idén már nem lesz több kánikulával kísért hétvége

Szombaton országszerte 30 fok körül volt a hőmérséklet, így ismét tömeg volt a Balatonnál. Volt, aki csak azért ment, mert több tóparti strand szeptembertől ingyenes. A fürdőkben is nagy volt forgalom. Több ilyen kánikulával kísért hétvége viszont úgy tűnik már nem lesz. Az előrejelzések szerint csütörtöktől hidegfronttal köszönt be az ősz.

Már ötvenhármán haltak meg a hőhullám miatt Japánban

Már 53-an haltak meg Japánban az extrém hőhullám miatt, ami az országban többfelé 40 fokos hőséget hozott. A hőség ráadásul nem csak a szigetországot érinti. Több előrejelző-központ is arra számít, hogy 2020 az egyik legmelegebb év lehet.

35 fokos hőség: ne sétáltassuk a felforrósodott aszfalton a kisállatokat!

Kiszáradás és napszúrás miatt fordulnak a legtöbben az RTL Híradónak nyilatkozó gyermekorvoshoz. Több helyen 35 fok körül volt a hőmérséklet, márpedig ilyenkor még a vízben is figyelni kell a tünetekre. A háziállatoknak pedig akár súlyos égési sérülései lehetnek, mert ilyenkor annyira forró az aszfalt.

Megterheli a szívet a hőség

Kitágulnak az erek és a szívnek sokkal nagyobb munkája van ilyenkor. Gyakoribbak az infarktusok és a gyulladásos betegségek is. Ezt mondta az RTL Híradónak nyilatkozó családorvos a hőség élettani hatásairól. Napokig tartó kánikula kezdődött pénteken országszerte, a Meteorológiai Szolgálat első fokú figyelmeztetést adott ki. A legmagasabb hőmérséklet 35 fok is lehet.

Így tedd elviselhetőbbé a meleget kis kedvenceid számára!

Hogyan lehet a háziállatokat biztonságos hűsíteni, hogy kibírják a tikkasztó forróságot? Molnár Andiék bébi vizslája például imádja a medencét. Az állatorvos szerint rájuk kell bízni, hogy mikor szeretnének hűsölni, napon vagy árnyékban lenni. Mi a fontos még?

ÁLLATI MELEG: Figyeljünk oda kis kedvenceinkre!

Dr. Jandó Tamás állatorvos azt ajánlja, hogy minden állatra figyeljünk oda nagy melegben. Ne hagyjuk őket a tűző napon, ne labdázzunk velük vagy sétáltassuk őket a legnagyobb melegben. Sőt, nem biztos, hogy a hosszú szőrű kutyáknál a nyár a legalkalmasabb időpont, hogy levágassuk a szőrét.

Szibériában sorra dőlnek meg a melegrekordok

Strandoló emberek a Yana folyón. Nyáron ez teljesen normális dolog. A helyszín azonban Szibéria, jóval túl az északi sarkkörön, ahol Verhojanszk városkában a hétvégén 38 Celsius fokot mértek. Ez minden korábbi melegrekordot felülmúlt.

Melegként ábrázolták Jézust, hatalmas botrány tört ki

Melegként ábrázolták Jézust brazil komikusok, mire hatalmas botrány tört ki a hazájukban. Az alig háromnegyedórás alkotást az egyik legkedveltebb on-line szolgáltató kínálatából lehet letölteni. Válaszul mintegy 2 millióan írtak alá tiltakozó petíciót, 24-én este pedig ismeretlenek gyújtóbombát dobtak a filmet jegyző cég riói székházára. Senki sem sérült meg.

Sok helyen virágba borultak a kertek Moszkvában

Nemcsak itthon, Moszkvában is szokatlanul enyhe az idő. Pedig decemberben ott igazán kemény tél szokott lenni.

Tavaszi idő november közepén

Szinte tavaszi az idő november közepén. Az ország keleti részen vasárnap délután 20 foknál is melegebb volt. Jól járt, aki sportolt vagy kirándult a szabadban. Egy éve ilyenkor egyébként ugyanilyen meleg volt. Jövő héten kapunk hideget - meleget, eső után újabb felmelegedésre számíthatunk.

Sári és Pali nagy felfedezést tett: Bence meleg?

Vajon mi a helyzet a rendőr magánéletével? A fiatalok összedugták a fejüket...

Az időjárás kettészakította az országot

Szombathelyen dideregtek, Szegeden viszont a hőségben a nap elől bujkáltak az emberek. Hidegfront érkezett Magyarország északnyugati része fölé, ami nem jutott el a keleti tájakra. Ezért az időjárás szerdán kettészakította az országot. Míg a Kisalföld térségében 20 fokban frissülhettek fel az emberek, keleten hőségriadó volt. Körösszakálon 36,9 tized fokot mértek volt.

 

Szombattól hőségriasztást adtak ki az egész országra!

Leégés, napszúrás, kiszáradás – az érkező kánikula miatt ezeket kockáztatjuk, ha nem tartunk be bizonyos szabályokat. A következő napokban 31-35, a déli megyékben akár 38 fok is lehet. De nem csak a mértéktelen napozás rejthet kockázatokat, hanem az is, ha nem iszunk eleget.

Hogyan könnyebb kibírni az őrült meleget?

Árnyékban is lebarnulhatunk és hőgutát is kaphatunk? Mennyit számít a hőérzetünknek, hogy fehér vagy fekete pólóban, betonházak között, vagy egy mezőn vagyunk? A babakocsiban tolt kisbabák vagy a kutyák még nagyobb veszélyben vannak? Kérdések és válaszok – fullasztó melegben forgatott riportunkban.

Hőség Nyugat-Európában is

Elviselhetetlen hőség sújtja Nyugat-Európát. Párizsban és az Egyesült Királyságban is új melegrekord várható, Németországban pedig a szárazság miatt olyan alacsony a Duna, hogy korlátozták a hajóforgalmat. Szakértők arra figyelmeztetnek, a jövőben még gyakoribbak lehetnek a hőhullámok.

Kánikulával ér véget a hónap

Hőség és extrém magas UV sugárzás - az előrejelzés szerint kánikulával ér véget a július. A hőmérséklet akár a 36 fokot is elérheti. Van, aki azzal védekezik a hőség ellen, hogy a felmelegedett panellakásban naponta többször is lefürdeti gyermekét.

A zivatarok után érkezik a jobb idő

Még vasárnap este is sok helyen volt eső országszerte, hétfőre viszont megnyugodott az idő, sőt az előrejelzések szerint napról-napra egyre melegebb lesz. A hétvégén igazi strandidő várható országszerte, visszatér a kánikula. A balatoni strandoknál is újra sokan mártóztak meg a lehűlt vízben.

Az állatokat is hűsitik a melegben

Párakapu, locsoló és medence. Ezekkel próbálják hűteni a Fővárosi Állatkert lakóit. Bár az orángutánok inkább játszanak a hűsítő vízsugarakkal,  néha azért megpihennek a nedves füvön. A félig vízi, félig szárazföldi állatok pedig a kifutójukban pancsolnak. A pingvinek a medencéjük mellé vízköd-zuhanyt is kaptak, hogy jobban bírják a kánikulát.

1901 óta az idei a legmelegebb június

Melegrekord – az idei volt a legmelegebb június 1901 óta. A kánikulában a mentőket is gyakrabban riasztják. Főként idősek, szívbetegek lesznek a rosszul. A megkérdezett strandolók azt mondták, ügyelnek arra, hogy ne száradjanak ki és ne legyenek túl sokat napot. Ha tehetik, vízparton töltik a szabadidejüket.

Sok a halálos baleset a hőségben

Összesen nyolcan haltak meg közúti balesetekben, és 49 embert vittek súlyos sérülésekkel kórházba a hétvégén. A helyszínelők adatai szerint a balesetek többsége figyelmetlenség miatt történhetett. A napok óta tartó hőség miatt sokan folyamatosan fáradtak, így könnyebb hibázni. 

46 fok Franciaországban


szerző:
2019.06.29. 18:18
46 fok Franciaországban

Egy tized híján 46 fokot mértek Franciaországban pénteken. Ez csak két fokkal marad el az európai rekordtól, amelyet 1977-ben mértek, Athénban. Ám meteorológusok szerint a 48 fokos rekord napokon belül megdőlhet valamelyik nyugat-európai országban.

45 fok fölé ment a hőmérséklet Franciaországban

Rekordhőséget, 45,8 fokot mértek egy dél-francia településen. Az ország déli részén csütörtök óta a legmagasabb szintű, vörös riasztás van érvényben. Ezt Franciaországban először rendelték el.

Kidőltek a melegben a cuki kutyusok

A videón három kutya hűsöl a házilag „épített” emeletes „medencékben”. Tudnak élni!

ÁLLATI MELEG: Így hűsölnek az efántok és a fókák

Vödörszámra locsolják a Nyíregyházi Állatpark gondozói az ázsiai elefántokat. Az állatok is nehezen viselik az extrém meleget. Nem bánják, ha nyakon öntik őket, sőt az ormányukkal jelentkeznek a frissítőért. De az orrszarvúnak is csak a háta látszik ki a dagonyából.

Más lehet a gyógyszerek hatása a kánikulában

Változhat egyes gyógyszerek hatása az extrém melegben. Főként a magas vérnyomásban vagy szív érrendszeri betegségekben szenvedőknek kell figyelniük a szokásosnál is jobban arra, hogy mennyi orvosságot vesznek be és milyen tüneteik vannak. Ofner Péter kardiológus azt tanácsolja, hogy az extrém hőségben a betegek naponta többször is mérjék a vérnyomásukat, és ha alacsonyabb, mint lenni szokott, akkor menjenek orvoshoz, mert lehet, hogy változtatni kell a gyógyszerükön, vagy az adagolásán.

Harmadfokú hőségriasztás rendelt el az országos tisztifőorvos

Kiadta a vörös kódot a szociális államtitkár a rendkívüli meleg miatt. Ez azt jelenti, hogy a szociális intézményeknek be kell fogadniuk a rászorulókat, és meg kell előzniük a kiszáradást. A legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást rendelt el vasárnap estig az országos tisztifőorvos is. Holnap akár tíz fokkal is melegebb lehet, mint ilyenkor szokott.

India: 45 celsius fok árnyékban

45 fok árnyékban. Ilyen hőmérsékleteket mérnek a szakemberek India északi államaiban már napok óta. A pokoli meleget egyre nehezebben bírják. Egy vonaton négyen is meghaltak az elviselhetetlen hőség miatt. Közben még egy pusztító ciklon is útban van: több mint negyedmillió embert kell kitelepíteni.

Több napos hőség jön!

Keddre első, csütörtökre már másodfokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat a meleg és az erős UV sugárzás miatt. Szerdától akár 36-37 fok is lehet majd napközben. Az RTL Híradónak nyilatkozó háziorvos szerint nagyon fontos, hogy figyeljünk a kiszáradás tüneteire, ha nem iszunk eleget a hőségben, akár kórházba is kerülhetünk.

Nyarat hozhat a június!

Meghozhatja a nyarat a június. Már szombaton is 20-25 fokot mértek országszerte. Ennek pedig nem csak a kirándulók, de a strandüzemeltetők is örülhetnek. A májusi eső ugyanis nem kedvezett a forgalmuknak. A főszezon viszont még csak most következik.

Ungár Péter: meleg vagyok

Elmondta, hogy meleg - az LMP-s Ungár Péter a 24.hu kérdésére adott egyértelmű választ, miután a Magyar Hangnak egy interjúban a homoszexualitásról beszélgetve azt mondta, személyes érintettsége van az üggyel kapcsolatban. Magyarországon eddig két politikus vállalta nyíltan másságát. Külföldön olyan is akadt, aki a parlamentben kérte meg kedvese kezét, azután, hogy országában engedélyezték a melegházasságot.

 

Kettészakadt az ország időjárása

Keleten napos idő, és akár 20 fok, nyugaton néhol 10 fok alatti hőmérséklet. Kettészakadt az ország időjárása. A hirtelen változás nemcsak a frontérzékenyeket, a különböző betegségektől szenvedőket is megviseli. De az előrejelzések szerint hamarosan mindenhol beköszönt az igazi tavasz.
Leadkép: Németh Csilla

Letiltott egyes melegjogi oldalakat a városháza

Az egyik LMP-s képviselő vette észre, hogy például a Háttértársaság és a Human Online weblapját sem lehet megnyitni a főpolgármesteri hivatal számítógépeiről. A képviselő és az érintett szervezetek szerint a tiltás diszkriminatív. 

Csütörtökig marad a korai tavasz

Tavaszt hozott ez a februári hétvége. Egész hétvégén marad a 10 foknál is melegebb idő. Ez azonban sokakat megvisel. Főleg a szív- és érrendszeri betegeknél fordulhat elő alvászavar, szédülés és gyengeségérzet. Most úgy tűnik, hogy a hét közepéig marad a tavaszias meleg.

Katasztrofális hőhullám

Ausztrália szenved a kontinensnyi országban tomboló hőhullám miatt. Emberemlékezet óta nem volt olyan forróság Ausztrália nagy részén, mint most. Volt, ahol már 50 fok feletti hőmérsékletet mértek árnyékban. A hőség következménye a szárazság, valamint az erdő- és bozóttüzek. Halottakról nincs hír, annál több hír van viszont tömegesen pusztuló állatokról.

Saját családjukkal is meg kellett harcolniuk, hogy önmaguk lehessenek

Vajon milyen érzés lehet a saját anyánk elől rejtegetni a szerelmünket? Vagy az állásunkat félteni pusztán azért, mert azonos neműt szeretünk? Bár már 2018-at írunk, a másság megítélése az utóbbi években mégis alig-alig változott. Gergő és Lénárd sosem gondolták volna, hogy lesz idő, amikor a kisebbik hátrányt jelenti majd roma származásuk, és sokkal inkább nemi identitásuk miatt bélyegzik meg őket.

Ő a legvonzóbb meleg férfi Magyarországon

Utoljára tíz éve volt ilyen, és most újra megválasztották a legvonzóbb meleg férfit egy versenyen. Olivér jövőre a dél-afrikai világversenyen képviselheti majd az országot.

Ilyen idő lesz a hétvégén (október 27-28)

A hőmérséklet tovább emelkedik, vasárnap előfordulhat 25 fok körüli csúcsérték!

25 fok lesz a hétvégén

Visszatér a nyár, hétvégén újból akár 25 fok is lehet.  A késő nyári meleg november elejéig biztosan kitart. 

Másodfokú riasztás a hőség miatt

Tombol a hőség az országban. Péntek éjfélig másodfokú hőségriasztás van érvényben. Az előrejelzések szerint azonban a hét legmelegebb napja a holnapi lehet.

Légkondi háború az irodákban

Miért van az, hogy a férfiak mindig hidegebbet szeretnének a nőknél. Illetve, hogy a nők mindig melegebbet szeretnének a férfiaknál? Egy amerikai egyetem kutatásai alapján 25 Celsius fokban dolgozunk a leghatékonyabban. Szakértőket kerestünk, hogy végre lezárhassuk a vitát, hogyan használhatnánk okosabban és egészségesebben a légkondit?

Jégbe hűtött gyümölcs és dinnye a hőség ellen!

Jégbe hűtött gyümölcsökkel vészelik át a forróságot a prágai állatkert gorillái. A gondozók kötélen engedték le a finomságokat a főemlősökhöz, akik szívesen csemegéztek a hűsítő desszertből.

Az állatok is nehezen viselik a meleget

Ezt a kánikulát pedig az állatok is nagyon nehezen bírják. Figyeljenek a gazdik például arra, hogy sűrűn itassák kedvenceiket. A kutyásoknak azt ajánlják az állatvédők, hogy csak reggel és este sétáltassák az ebeket, mert a forró aszfalt megégetheti a tappancsukat. A háztáji, haszonállatokra is fokozottabban kell ilyenkor figyelni.

Jövő héten is kitart még a hőség

Folytatódik a kánikula. A strandokra ma is kígyózó sorokban próbáltak meg bejutni Budapesten az emberek. A többség azt mondta, a lakásban már nem tudja elviselni a meleget, ezért a vízpart az egyetlen megoldás.

Ilyen idő lesz hétvégén! (augusztus 4-5.)

Az egész kontinensen hőség van, hétvégén még frissítő széllel sem számolhatunk Magyarországon. Nagyon meleg lesz! Vigyázzanak magukra, fogyasszanak sok folyadékot!

Pokoli a hőség Európában

A kontinens déli részén már 45 fokot is mértek, és néhány napon belül az 50 fokot is megközelítheti a hőmérséklet az Ibériai-félszigeten. Sokan csak éjszaka mennek ki az utcára. Spanyolországban erdőtüzek csaptak fel, a szárazság miatt erősen apadnak a német folyók, Hollandiában pedig vízkorlátozásra készülnek.

Fertőzésveszély kánikulában

Ételmérgezést okozhat, ha a nagy melegben nem kerül időben hűtőbe a friss áru. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnál ezért azt javasolják, vásárlás után senki ne hagyja hosszú ideig hűtetlenül az élelmiszereket. És nemcsak a tejet, vagy tojást tartalmazó ételek veszélyesek, gyakorlatilag bármi okozhat bajt a hőségben.

Így éld túl a hőséget egy panelban!

Egy évvel ezelőtt négy megyére adott ki legmagasabb fokú figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat. A hőség már-már életveszélyes, 10-15%-kal több beteg kerül ilyenkor kórházba. Egy budai panelházban jártunk akkor, és kíváncsiak voltunk hány Celsius fokot mutat a hőmérő a klíma nélküli emeleti lakásokban.

Európa a hőség fogságában

Nemcsak Magyarországon, hanem Európa számos országában is tombol a hőség. Sorra dőlnek meg a melegrekordok Németországtól Horvátországig. Sok településre, területre a legmagasabb fokú, vörös riasztást adták ki.

Tovább folytatódik a kánikula

Elképesztő meleg van ma is. Többet riasztják a mentőket rosszullétekhez és többen vásárolnak ventilátort, vagy klímát. A mentőket az elmúlt egy napban, több, mint 3 ezer rosszullétes esethez hívták. Volt, aki vásárlás közben esett össze.

Minden, amit nem tudtál a hőségről

Az hogy nyáron meleg van, nem újdonság, az, hogy hőség van, szintén mindenki érzi. De vajon tudják, hogy hol és hogyan mérik a hivatalos hőmérsékletet? És azt, hogy nem is hőmérővel mérik hány fok van?

Forróság a buszokon, metrókon

33 fok a metrón, 35 a villamoson. Nagy a meleg azokon a járműveken, amelyeken nincs légkondicionáló. Stábunk hőmérővel járta a várost, hogy megnézzék, hány fok van egyes közlekedési eszközökön, de elmentek egy kórházba, és egy panellakásba is.

Hőségriadó: így éld túl!


szerző:
2018.07.30. 19:35
Hőségriadó: így éld túl!

Már két napja vörös kód van érvényben. A Fókusz stábja összegyűjtött néhány olyan tanácsot, amelyet érdemes betartani a hőségben, de az emberek csak ritkábban hallanak az orvosoktól.

 

Kánikula minden mennyiségben


szerző:
2018.07.30. 10:32
Kánikula minden mennyiségben

Az RTL Hírműsoraiban rendszeresen foglalkoztunk a nagy meleggel. Igyekszünk jótanácsokat is adni, hogyan vészeljük át. Íme, egy gyűjtemény a veszélyekről és tanácsok, hogy hogyan vigyázzunk magunkra!

Órákig álltak a melegben

A nagy melegben órákig kellett várakozni a röszkei autópálya határátkelőnél. Volt, hogy a 40 fokot is meghaladta a hőmérséklet a több mint két kilométeren keresztül kígyózó kocsisor között. A magyar oldalon teljes kapacitással dolgoztak a határőrök, de alig bírták a vendégmunkások rohamát.

Tombol a kánikula


szerző:
2018.07.29. 17:48
Tombol a kánikula

Izzasztó kánikula volt, sőt így lesz ez végig a következő héten. Emiatt életbe lépett a hőségriadó, vagyis a vörös kód. Ma a legmelegebb helyen több mint 36 fokot mértek árnyékban. A következő napokban pedig ennél melegebb is lehet.

Lelocsolták az RTL riporterét!

Előfordul, hogy a riporter az interjúkészítés során váratlan helyzetbe kerül. Kovács Kinga éppen a nagy melegről forgatott, mikor jött Lili és egyszerűen lelocsolta.

VICCES: Lelocsolták az RTL riporterét!

Előfordul, hogy a riporter az interjúkészítés során váratlan helyzetbe kerül. Mutatunk egy ilyen vicces szitut!

Így strandoltak az állatok

A nagy melegben a Fővárosi Állatkertben zuhanyozták az elefántokat, de a többi állat is pancsolhatott. Sok pedig egyszerűen elbújt a bokrok alá, és nem is nagyon akart onnan előjönni.

Sokan fáztak meg a múlt héten

Sokkal több a náthás idén, mint tavaly ilyenkor – a híradónknak nyilatkozó családorvos szerint. Annak ellenére, hogy július van, tavaszias az időjárás, a szakember szerint fontos figyelni a réteges öltözködésre, mert enélkül könnyen megfázhatunk.

Kánikula: életveszélyes meleg az autóban

Az interneten egyre több olyan videó terjed, amiben felelőtlen szülők zárják be gyermekeiket az autóban, a legnagyobb melegben, akik szörnyű kínokat élnek át ilyenkor. A Fókusz stábja is lemérte, hogy mennyire kínzó tud lenni bent a hőség.

 

Tíz fokos lehűlés jön

A nyári kánikula után holnap érkezik az őszies hideg. Az előrejelzések szerint akár több, mint tíz fokkal csökkenhet a hőmérséklet, ami megviselheti a hidegfrontra érzékenyek szervezetét. 

Hőség a fővárosi buszokon

Tikkasztó meleg van a budapesti buszokon a Közlekedő Tömeg Egyesület szerint. Az egyik járaton 33 fokot mértek a kánikulában. A melegre több utas is panaszkodott. Az egyik szakszervezet elnöke szerint sok a hibás busz. A BKV azt közölte, hogy a szezon előtt mindig ellenőrzik a járművek klímáit, a hibákat pedig a lehető leghamarabb kijavítják.

 

Fát döntött az útra az erős szél

Viharos idő tombolt többfelé. Felhőszakadás volt délután Salgótarjánban, a város mellett a 22-es útra egy fát döntött a szél. Debrecenre pedig több, mint félhavi eső esett néhány óra alatt. Budapesten tegnap délután a tűzoltók segítségére is szükség volt, mert az Opera előtt autóra zuhant egy hatalmas faág. Hirtelen jött záporok, zivatarok a következő napokban is lehetnek.

Leadkép:Index

 

Elfáradtak a gyerekek júniusra

Szenvednek a melegtől a diákok is. Van olyan budapesti iskola, ahol 30 fokot is mérnek a teremben, ezért nagyon nehezen koncentrálnak a tanulók, különösen az évvégi hajrában. A

Szokatlan ez a nyári meleg

Kánikulával kezdődött a nyár, az ilyenkor szokásosnál majd 10 fokkal volt több ma. A legmelegebb Törökszentmiklóson volt, 33 fok.

Az idei év legmelegebb napja volt május 31-e

Az év eddigi legmelegebb napja volt a mai. Edelényben 33 és fél fokot mértek, ott volt a legnagyobb a hőség. Az RTL Híradónak nyilatkozó háziorvos szerint a szokatlan meleg miatt sok a beteg a rendelőkben, a legtöbben vérnyomás problémával, allergiás tünetekkel vagy megfázással mennek.

Megnyíltak az ország strandjai

Hajdúszoboszlón rögtön a nyitónapon több mint négyezren voltak, de a miskolci barlangfürdőben is rengetegen csobbantak. A Balaton vize még mindössze 18 fokos, mégis akadt olyan, aki bemerészkedett a vízbe, de a legtöbben inkább kirándultak vagy hajókáztak. A nyárias meleg a hosszú hétvége első feléig tart.

 

Meleg vagy sem?


szerző:
2018.03.23. 18:00
Meleg vagy sem?

Mónika nemrégen szembesült unokaöccse, Gábor homoszexualitásával, ami miatt kapcsolatuk is megromlott. Sőt, szerinte Gábor párja a lányokat szereti, és csak a pénz miatt van együtt unokaöccsével.

A március meghozza a tavaszias időjárást!

Beköszönt a jégkorszak? Rekordhideg jöhet a héten, pedig mindjárt itt a március. Ez lehet az idei tél leghidegebb hete? Véber István elárulta, hogy mire is számíthatunk február utolsó hetén, és mit hoz majd a március.

Viki: „Úgy érzem, hogy egy szörny vagyok”

Viki az exével, Bencével szeretné rendezni kapcsolatát. A fiatalok egy este majdnem lefeküdtek egymással, de a fiú hirtelen lelépett. A lány nem érti a helyzetet, hiszen eddig minden srác élt-halt érte, de most valami gubanc van a dologban. Tán Bence szűz vagy meleg? Anikó utánajárt a kérdésnek.

NAGYON CUKI!: Megszomjazott a koala

A perzselő ausztrál melegben nagyon megörült a koala egy vödör víznek. Egy iskola közelében mászott le a fáról, hogy a vízhez jusson. Az esetet rögzítő riporter szerint 20 percig folyamatosan lefetyelt. Nem csoda, hogy az állat ki volt tikkadva, Dél-Ausztráliában ugyanis tombol a nyár. A múlt héten a 40 fokot is meghaladta a hőmérséklet.

Szeszélyes idővel búcsúzik az év

Kivirágzott az illatos hunyor a Mecsekben, a zöldessárga szirmok megjelenését csak tél végére, tavasz elejére várták Pécsen. A szakértők a decemberi meleggel magyarázzák a mérgező növény cseperedését.

Tavaszias Karácsony: +10 fok

Kirándulókkal volt tele a Normafa, és a legtöbben nem hiányolták a fehér karácsonyt és a hideget az általunk megkérdezettek közül. Aki igen, az a Kékestetőig meg sem állt. 25-én ugyanis országszerte 8-10 fokkal melegebb volt az ilyenkor megszokottnál és az őszies, tavaszias időjárás marad is pár napig a meteorológiai szolgálat szerint.

Két legyet egy csapásra


szerző:
2017.12.19. 18:00
Két legyet egy csapásra

Robi egy őszinte vallomással készül a nővérének, Beának, hiszen már elérkezettnek látja az időt arra, hogy bevallja másságát. Sőt, jelenlegi párját is be szeretné mutatni a testvérének...

Jön a meleg: 18 fok is lehet kedden

Szokatlanul meleg lesz a napokban, akár 18 fok is lehet, ami decemberben ritkaság. Ezzel pedig megdőlhet a melegrekord. A hirtelen felmelegedést az arra érzékenyek már most érezhetik. Fejfájást, szédülést, fáradékonyságot, hangulatingadozást és még depressziót is okozhat.

Ivett egy meleg fiúba szeretett bele?

Habár Ivett és Karcsi gyerekkoruk óta egy utcában élnek, a lány nemrég jött rá: szerelmes a fiúba. Ivett még nem mondta el Karcsinak az érzéseit, ugyanis az a pletyka járja a faluban, hogy a fiú meleg. A lány arra kíváncsi, hogy igaz-e a híresztelés, és bízik benne, hogy Karcsi a lányokat szereti. Viszont akkor miért szedte ki a fiú a szemöldökét?

Szép idővel búcsúznak a nyártól a Balatonon

Egészen nyárias idővel búcsúzik a nyártól a Balaton. Annyira meleg volt, hogy többen még vasárnap is fürödtek a tóban. A vendéglátók azt mondják: a jó idő miatt hosszabb lett a szezon. Ezt segítik most a szüreti programok is. Badacsonyban nagy volt a tömeg a szüreti felvonuláson.

Nincs árnyék a megállókban

Hiába a modern busz- és villamos megállók, semennyi árnyékot nem adnak a várakozóknak. A főváros egyes megállóiban ugyanis olyan váróhelyek vannak, amelynek átlátszó üvegteteje van – erről a 24.hu írt. Azaz a nap, akadálytalanul süti az ott állókat. A BKK azt mondja, szerződés írja elő, hogy nézhetnek ki a megállók, ettől csak egyedi esetekben térhetnek el.

Nem volt baj az elhunyt focibíró egészségével

Nem volt baj az egészségével, ezt mondta az RTL Híradónak a pénteken meghalt focibíró lánya. A férfi fizikai felmérés közben vesztette életét Miskolcon. A szerencsi család szerint a szervezőknek nem lett volna szabad a hőségriadó idején, a déli órákban futófelmérést végezni. A HírTv-nek nyilatkozott egy már nem aktív bíró, aki azt mondta, csak idő kérdése volt, hogy mikor történik tragédia. Az MLSZ vizsgálatot indított.

Újabb melegrekord dőlt meg

Szombat hajnalban melegebbet mértek, mint ezen a napon korábban bármikor, Budapesten 26 egész 6 tized fok volt. A forróságot sokan egyre nehezebben bírják. Azért, hogy a klímák és a ventilátorok folyamatosan mehessenek, több településen leállította a halasztható karbantartásokat az EON, így nem kellett áramszünetet tartani. Holnap már változás kezdődik, de a jövő hét közepén megint lehet akár 38 fok is.

Mit lehet tenni a szép és feszes combokért?

Vannak, akiknek genetikai okok miatt vagy épp túlsúlyukból adódóan összeér a combjuk. És ez nyáron, a párás hőségben okozhat igazán nagy kellemetlenséget. Hiszen a bőr, a folyamatos dörzsölés miatt, kisebesedhet és fájdalmakat okozhat.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Túlélőpraktikák a panelban, így vészelheti át a hőséget

Négy megyére adott ki legmagasabb fokú figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat. A hőség már-már életveszélyes, 10-15%-kal több beteg kerül ilyenkor kórházba. Egy budai panelházban jártunk. Kíváncsiak voltunk hány Celsius fokot mutat a hőmérő a klíma nélküli emeleti lakásokban.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Hőség: évtizedes rekord dőlt meg

69 éves melegrekord dőlt meg Budapesten. Hajnalban a leghidegebb 24,3 fok volt a János-hegyen. Napközben a legmelegebb a Csongrád megyei Derekegyházán volt, 38,2 fok. Már második napja tart a hőségriadó. Egyre több idős ember kerül kórházba kiszáradás miatt. Emiatt a szokásosnál jóval több infúziót kellett rendelni, mert a bent fekvőknek több folyadékot kell adni. De nem csak a kórházakban fogy jobban a víz, van olyan bolthálózat, ahol ma átmenetileg ki is ürültek az ásványvizes polcok, mert négyszer annyi fogyott, mint más napokon.

Bence és Laca között már az első pillanatban forrott a levegő

Bence még csak 19 éves, és már óvodás kora óta tisztába van azzal, hogy meleg. A fiú még sosem volt szerelmes, és most azért jött el a műsorba, hogy találkozzon kiszemeltjével. Bence és Laca még sosem találkoztak, de most az Anikó Show-ban lehetőségük nyílt megismerni egymást.

Bikiniben pózoltak az Éjjel-Nappal Budapest szereplői

Négy évvel ezelőtt ÉNB Diával és Ritával nekivágtunk és leteszteltük az ország népszerű strandjait. A lányok csinosabbak voltak, mint valaha, az idő is csodás volt, így minden összeállt egy jó kis beszélgetéshez.

Állati meleg, avagy így viselik ők a kánikulát

Ilyen melegben bizony az állatoknak is le kell valamivel hűteniük magukat, jól jön ilyenkor a jégbe hűtött gyümölcs, egy kis görögdinnye vagy a jégkrém is. Mindjárt megmutatjuk, milyen praktikákat vetnek be az állatkertben, de előtte ugorjunk egy fejest a kutyastrandon! Nézze meg a teljes adást ITT!

Jóval több a baleset a kánikulában

Jóval több a baleset a kánikulában, mert az emberek türelmetlenek, feszültebbek és kevésbé elnézőek. Erről egy vezéstechnikai szakértő beszélt az RTL Híradónak. A hőség az egészségre sincs jó hatással, a Híradónknak nyilatkozó háziorvos azt mondta, a stroke-on átesett betegek és az epilepsziások különösen nagy veszélyben vannak, de egy egészséges ember is elájulhat a melegben.

 

Akár 37 fok is lehet

Még nagyobb hőség várható a következő napokban. Zivatarok is lehetnek, ez azonban kevésbé hűsíti majd a levegőt, inkább még fülledtebbé teszi. Hétfőn akár 37 fok is lehet, főleg az ország déli részén. Igyanak minél többet, leginkább vizet, és legkevésbé  alkoholt!

Közösen nyalakodtunk a ValóVilág díváival!

Bizony, három éve már annak, hogy a nagy hőgutában a Fókusz stábja elindult fagyilesre VV Izával és VV Zsófival. De nemcsak az ízvilágra hajtottak a lányok, hanem felcsaptak mennyiség-ellenőrnek is, akik fel is szerelkeztek rejtett kamerával és egy konyhai kismérleggel.

Zsani mindent megtesz, hogy Erik átpártoljon a nőkhöz

Ádám még soha nem volt nővel, Erik pedig életében egyszer csókolózott egy lánnyal, de nem élvezte. Eriknek van egy barátnője, aki már három éve nyomul rá és fűzi, hogy feküdjön le vele, de a meleg fiú eddig még nem adta be a derekát. Zsani sokszor bugyira vetkőzik és ráugrik Erikre, ugyanis a lány nem biztos abban, hogy barátja homoszexuális, és szerinte ki kéne próbálnia, milyen egy nővel.

 

Erik nemcsak lélekben, testben is nőnek szeretné érezni magát!

Erik már 13 éves kora óta tudja, hogy a fiúkhoz vonzódik, és saját elmondása szerint nem úgy viselkedik, mint egy normális férfi. A 19 éves srác szokott magassarkút hordani, szereti a nőies ruhákat, és nem olyan régen műkörmei is voltak. Erik mindig úgy érezte, hogy rossz testbe született, és most azért jött el az Anikó #show-ba, hogy elmondja testvérének, szeretné átoperáltatni magát.

 

Idén ez a trendi fürdőruha! Mutatjuk!

Hat éve már annak, hogy a Fókusz stábja az ex-villalakókkal és egy stílustanácsadóval próbálta meg feltérképezni az akkori fürdőruhadivatot. A végén rengeteg kincset találtunk, de sok fazonnak búcsút is mondtunk.

Ez a test legádázabb ellensége! Mutatjuk!

Három éve járt utána a Fókusz, hogy valóban igaz-e az az állítás, hogy milyen veszélyeket rejt a pocakon lévő zsír. A kérdés is jogos, ki ne szeretne lapos, avagy szép kockás hasat.

Az év eddigi legmelegebb napja volt szerdán

Adonyban volt a legmelegebb, ott 36,1 fokot mértek, de az ország több területén is 34-35 fok volt. Hiába volt extrém hőség, mivel nem volt hőségriadó, így Budapesten például nem osztottak vizet. Bár a Főkertnél azt írták, hogy intenzíven figyelik az ivókutakat a hőségben, találtunk olyat, amely forgalmas helyen van, mégsem működik.

Az állatokat folyamatosan locsolták, amiről itt talál további felvételeket!

A MELEG VESZÉLYEI: a kardiológus figyelmeztet!

Dr. Andréka Péter kardiológus professzort arról kérdeztük, mit kell tenni az extrém melegben, hogy megelőzzük a szívinfarktust és a trombózist. Arról is beszélt, miért kell fokozottan odafigyelni magunkra a kánikulában.További információk az egészségügyi kockázatokról!

Egész nyáron maradhat a hőség

Kánikula, tikkasztó meleg - elrendelte a tisztifőorvos a másodfokú hőségriasztást. Ez egészen hétfő éjfélig lesz érvényben, mert addig várhatóan a napi középhőmérséklet nem csökken 25 fok alá. A legmelegebb órákban 36 fok is lehet. Véber István meteorológus szerint az átlagosnál melegebb időjárás kisebb megszakításokkal akár egész nyáron át tarthat.

 

Extrém forróság várható! Mi az oka, és hogyan éljük túl?

Az amerikai meteorológusok szerint az idei nyár minden eddiginél melegebb lesz, hosszantartó hőségre és szárazságra kell számítanunk. De nem csak a tengerentúlon tombol a kánikula, hanem Európában is. Magyarországon, az előrejelzések szerint, tartósan 30-35 fokra számíthatunk. Hogy a melegrekord megdől-e, azt egyelőre nem lehet tudni, de még az ország leghidegebb településén, Zabaron is 30 fokot mértek kedden délután.

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!

36 fok is lehet a héten

Igazi nyári meleg, 36 fok is lehet a héten. Bár már ma is rengetegen álltak sorba a strandokon, az üzemeltetők még nagyobb forgalomra számítanak a hét második felében. Sokan örülnek, hogy végre kitört a kánikula, az általunk megkérdezett orvos azonban óvatosságra int. Például aki szívbeteg, igyon rengeteg vizet és csak a késő délután menjen utcára. A Meteorológiai Szolgálat már holnapra is figyelmeztetést adott ki, de hőségriadó még nincs.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való