KERESÉS search-close

menekültek

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "menekültek"

Orbán: Nincs áttörés


szerző:
2020.09.24. 18:40
Orbán: Nincs áttörés

Nincs áttörés - így értékelte Orbán Viktor az Európai Bizottságnak a menekültválság kezelésére tett új javaslatát. A miniszterelnök szerint a tervezet tónusa jobb az eddiginél, de a magyar kormány továbbra is ellenzi a kvótát, akkor is, ha átnevezik. Az Európai Bizottság a javaslatban választási lehetőséget adna a tagállamoknak, hogy befogadnak-e menekülteket, segítenek az elutasított menedékkérők visszajuttatásában, vagy pénzt adnak a befogadó országoknak.

 A kerítésen át próbált Magyarországra jutni 100 menekült

Mintegy 100 menekült próbált meg Magyarországra jutni a határkerítésen keresztül tegnap Röszke térségében. Sértegették és megdobálták a rendőröket, többen a kerítésre is felmásztak. Egy ember jutott át Magyarországra, ellene eljárás indult. A rendőrség szerint embercsempészek toborozzák a szerb oldalon a menekülteket.

13 kérdéssel jön a legújabb nemzeti konzultáció

Ezúttal a koronavírus járványról és a gazdaság újraindításáról. Megkérdezik például azt, hogy a járvány újabb hulláma esetén is legyen-e külön vásárlási idősávja az időseknek, vagy legyen-e újra ingyenes a parkolás. De van kérdés Soros Györgyről és a menekültekről is. A DK szerint az ország válsághelyzetben vergődik, ezért riogatnak állítólagos külső veszélyekkel.

Menekült férfi a tranzitzónáról: olyan volt, mint egy börtön

Olyan volt, mint egy börtön - ezt mondta az RTL Híradónak a tranzitzónáról egy menekült férfi, akit családjával együtt szerda éjszaka engedtek el Röszkéről. Ő és családja több mint egy éve várt arra, hogy elbírálják menedékkérelmüket. A kormány azután döntött a tranzitzónák bezárásáról, hogy az Európai Bíróság jogellenesnek nyilvánította a menekültek fogvatartását.A miniszterelnök az állami rádióban veszélyesnek nevezte a döntést.

Erdogan diktálna Európának

Erdogan török elnök felszólította Görögországot, hogy nyissa meg határait a menekültek előtt, és hagyja őket továbbmenni Európa belseje felé. Ezt közvetlenül brüsszeli útja előtt mondta, ahol hétfőn több támogatást próbál kicsikarni az Uniótól. Athén közben azzal vádolja a török hatóságokat, hogy aktívan részt is vesznek a görög határ erőszakos megnyitásában.

Csapdába estek a senkiföldjén

A görög rendőrök brutálisan verik a határaiknál feltorlódott menekülteket - a törökök pedig fegyverrel akadályozzák meg, hogy visszaforduljanak. Az Erdogan török elnök által Európa felé indított több ezer ember a könnygázzal borított senkiföldjén ragadt. Ankara több pénzt követel Európától ahhoz, hogy leállítsa a menekülthullámot.

Jó az együttműködés a románokkal

Nem kell megerősíteni a román határszakasz védelmét a menekültek miatt - erről beszélt az RTL Híradó kérdésére a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója. Előzőleg a török állami média arról tudósított, hogy Magyarországot Románia felől lehet megközelíteni - ahol nincs kerítés. A Jobbik szerint ez is bizonyítja, hogy Orbán Viktor hiába barátkozott Erdogan elnökkel.

Újabb kérdés a konzultációról

Minden napra egy kérdés. A kormány Facebook oldalán ismerteti a márciusban induló nemzeti konzultáció témaköreit. Az már most kiderült: nemcsak az elítélteknek, hanem a menekülteknek járó kártérítések ügyében is kíváncsi a kormány az emberek véleményére. A Jobbik szerint a nemzeti konzultáció csak propagandacélokat szolgál, miközben a kormány lehetetlenné tette a valódi népszavazások megtartását.

A szabad ég alatt tehetetlenül várják a front közeledtét

Több mint félmillióan próbálnak Szíriából Törökországba menekülni a kormánycsapatok és a felkelők között zajló brutális harcok elől. A felkelőket támogató törökök azonban lezárták a határt, mondván nem tudnak több menekültet befogadni. A földönfutóvá vált civilek a téli hidegben, a szabad ég alatt tehetetlenül várják a front közeledtét.

Évekkel korábban készült képekkel illusztrálta a menekültek demonstrációját

Kelebiától sok száz kilométerre, évekkel korábban készült képekkel illusztrálta a honvédelmi államtitkár a menekültek két nappal ezelőtti demonstrációját. Németh Szilárd Facebook bejegyzésében éppen arról írt, milyen veszélyes, ha álhírekkel vezetik félre a menekülteket. Nacsa Lőrinc, a KDNP képviselője a Híradónak azt mondta: igaz, hogy a Németh Szilárd által közzétett képek nem akkor, nem ott és nem azokról készültek, mint amiről írt, de szerinte álhíreket a menekülteket segítő szervezetek terjesztenek.

December óta szinte senkit sem engednek be a röszkei és a tompai tranzitzónába

December óta szinte senkit sem engednek be a magyar hatóságok a röszkei és a tompai tranzitzónába a Magyar Helsinki Bizottság szerint. Korábban is csak napi két menedékkérő léphetett be. A jogvédő szervezet szerint a szigorítás miatt teljesen reménytelen helyzetbe kerültek a Szerbiában rekedt menekültek, és ez is hozzájárulhatott ahhoz, hogy tegnap békésen demonstráltak. A kormány nem válaszolt a kérdésünkre, hogy valóban kevesebb menedékkérőt engednek-e a tranzitzónákba.

Buszokkal szállították el a menekülteket a szerbek a határról

Buszokkal szállították vissza kora hajnalban a szerb rendőrök a befogadóközpontokba azokat a menekülteket, akik még csütörtök délután akarták átlépni a szerb-magyar határt Tompánál. Csütörtök délután 3-400 menekült kezdett ülősztrájkba a határ szerb oldalán, köztük sok gyerekkel és nővel. Azt mondták, addig maradnak, amíg át nem engedik őket Nyugat-Európa felé.

Ülősztrájkba kezdett egy menekültcsoport a tompai határnál

Lezárták a tompai határátkelőt a rendőrök, miután egy menekültcsoport ülősztrájkba kezdett a felállított kordonok előtt. A menekültek azt mondják, addig maradnak, amíg át nem engedik őket Nyugat-Európa felé. Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója azt mondta az RTL Híradónak, hogy papírok nélkül senki sem juthat át, és énformációik szerint több szerbiai táborból is útnak indultak csoportok a magyar határ felé.

Egy hónapig senkinek nem tűnt fel?

Legalább egy hónapig áshatták az alagutat a szerb-magyar határon, amin keresztül menekültek juthattak át a határzáron. Erről egy DK-s politikus beszélt, aki civilben matematikus. Nem érti, hogyan nem vették észre a milliárdokból őrzött kerítésnél, hogy kiástak 13 köbméter földet. A rendőrség ezt a sűrű aljnövényzettel magyarázza. Az eset állítólag a nyáron történt, de csak most hozták nyilvánosságra. Közben kormánypárti politikusok egyre nagyobb migrációs nyomásról beszélnek.

Kósa: A turista sem kap ellátást

A turisták sem kapnak enni az államtól - ezzel indokolta Kósa Lajos, a honvédelmi bizottság fideszes elnöke, miért nem támogatja Szél Bernadett és Szabó Szabolcs független képviselők menekültekkel kapcsolatos törvényjavaslatát. Ők azt szerették volna, ha jogszabály mondja ki, annak, aki a határoknál felállított tranzitzónában van, ellátás jár. Kósa Lajos szerint nem éheztetik a menekülteket Magyarországon.

Nem törvénytelen a menekültek éheztetése

Egyetlen magyar törvény sem írja elő, hogy ételt kellene adni a fellebbezésük elbírálására váró menekülteknek a tranzitzónákban - ezzel utasította el a Nemzeti Nyomozó Iroda Szél Bernadett független képviselő feljelentését. Ugyan az Emberi Jogok Európai Bírósága több tucat esetben kötelezte a kormányt, hogy adjon enni ezeknek a menekülteknek, az NNI szerint ezt nem lehet általánosságban értelmezni. Szél Bernadett szerint a kormány embertelen.

Szél Bernadett szerint a rendőrség vele végeztetné el a nyomozást

Feljelentés kiegészítést kért a nemzeti nyomozóiroda Szél Bernadettől a tranzitzónában történt éheztetések miatt tett bejelentése után - írta meg a 444.hu. A független képviselő szerint a rendőrség vele végeztetné el a nyomozást, pedig neki ehhez nincs joga. Szél Bernadett azért tett feljelentést, mert a strasbourgi emberi jogi bíróság eddig 23 esetben kötelezte a magyar kormányt, hogy adjanak enni a tranzitzónában várakozó menekülteknek. A kormány szerint senki nem éhezik.

Új tervek a tengeren érkező menekültek elosztására

Egyetlen illegális bevándorló sem jöhet Magyarországra - így összegezte a magyar kormány álláspontját Szijjártó Péter külügyminiszter miután Emmanuel Macron francia elnök már 14 országgal megállapodott arról, hogy a tengeren érkező menekülteket automatikusan és gyorsan szétosztják a tagállamok között. A francia elnök szerint ez önkéntes, de csak ideiglenes megoldás és a menekültválság megoldásából mindenkinek ki kell vennie a részét. A probléma kezelésére az Európai Bizottság megválasztott elnökének is vannak ötletei.

Menekülteket zsúfolt a furgonba, letartóztatták a  román férfit

Dörömböltek mert alig kaptak levegőt, de nem állt meg velük az embercsempész. Egy 40 éves román férfit fogtak el vasárnap a rendőrök Sopron közelében. Furgonjában 16 menekült zsúfolódott össze, órák óta utaztak a zárt kocsiban. Az ajtó tömítését is felfeszegették, hogy levegőhöz jussanak. Az embercsempészt ma tartóztatták le.

71 menekült fulladt meg miattuk, most a bíróság előtt felelnek tetteikért a vádlottak

Sosem szabadulhatnak ki a börtönből a halálkamion főbb vádlottai. 2015-ben fulladt meg egy hűtőkamion rakterében 71 menekült, amikor embercsempészek Magyarországon keresztül Németországba akarták őket szállítani. Az áldozatok között 4 gyerek is volt, közülük ketten csak egyévesek voltak. Az ügynek 14 vádlottja van, hárman tényleges életfogytiglant kaptak.

Törvénymódosítással küzdene az éheztetés ellen Szél Bernadett

Törvénymódosítással küzdene az éheztetés és a kiskorúak fogvatartása ellen Szél Bernadett. A független képviselő a tranzitzónában lévők körülményein szeretne javítani. A tervezetet a Helsinki Bizottság dolgozta ki, miután szeptember óta 23 menedékkérőt éheztettek a magyar hatóságok. Előfordult az is, hogy kísérő nélküli kiskorúakat pedig a felnőttekkel zártak össze a tranzitzónákban. A kormány szerint minden a magyar jogszabályoknak megfelelően történik.

Nem adtak enni a beteg menekült párnak

Egész hétvégén ellátás nélkül hagytak a hatóságok egy cukorbeteg afgán házaspárt a röszkei tranzitzónában - ezt állítja a Magyar Helsinki Bizottság. A civil jogvédő szervezet ezért az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordult, akik arra utasították a kormányt, hogy biztosítsák a házaspár ellátását.

A menekültválság volt a fő téma

A menekültválság volt az elmúlt évek egyik legforróbb európai témája. A Uniónak azonban nem sikerült kialakítania egy mindenkinek elfogadható menekültpolitikát, de a Törökországgal kötött megállapodás után jelentősen csökkent az Európába érkező menekültek száma. Emiatt viszont több millióan várnak török menekülttáborokban, akár évekig.

Salvini dühös a menekültek miatt

Matteo Salvini dühös és jogi lépésekkel fenyegetőzik, miután belügyminiszteri tiltása ellenére kikötött egy menekülthajó a dél-olaszországi Lampedusa szigetén. Az utasokat egy német segélyszervezet hajója vette fel még a múlt héten. Az olasz belügyminiszter a kikötők lezárásával próbálja a menekültek útját állni. Az európai parlamenti választások előtt olasz közvéleménykutatók szerint Salvini pártja vezet, bár népszerűségüket több ügy is megtépázta.

Szerbiába toloncolták a családot

Az éjszaka közepén, rabszállító busszal toloncoltak át Szerbiába két agfán családot a magyar rendőrök. Annak ellenére, hogy a szerbek jelezték, nem fogadják őket. A Helsinki Bizottság ügyvédje szerint a magyar hatóságok érdemben nem foglalkoztak a menedékkérőkkel. A belügyminisztérium azt közölte: a menekültek kérték, hogy Szerbiába és ne Afganisztánba vigyék őket.

Vita a kártyás rendszerről

A menekülteknek adott bankkártyák támogatása miatt bírálja a Fidesz az európai szocialisták csúcsjelöltjét, Frans Timmermanst. Hidvéghi Balázs szerint ugyanis bár kiderült, hogy a kártyákat terrorizmus támogatására is használják, az európai politikus tegnapi sajtótájékoztatóján kiállt a rendszer mellett. Timmermans szerint egy példából nem lehet az egész rendszerre érvényes következtetéseket levonni.

Álhírek keltették a feszültséget a menekültek között Görögországban

Könnygázzal kellett visszavernie a görög rendőröknek több száz menekültet, akik át akartak törni Észak-Macedóniába, hogy továbbmehessenek Európa belseje felé. A görög hatóságok szerint a feszültséget közösségi oldalakon terjedő álhírek okozták, amelyek arról szóltak, hogy megnyitják a határt előttük. A menekültek néhány óráig Athénban is blokkolták a központi pályaudvar forgalmát. Azt követelték, hogy vigyék őket a határhoz.

Két és fél napig nem kapott enni két menekült a tranzitzónában

Két és fél napig nem kapott enni két menekült, miközben a tranzitzónában várakoztak. A Strasbourgi Emberi Jogi Bíróság kötelezte a magyar hatóságokat arra, hogy adjanak élelmet a felnőttkorú menekülteknek is. A Helsinki Bizottság szerint ez már a nyolcadik alkalom volt, hogy a tranzitzónában várakozók éheztek, míg a menekültügyi eljárás végét várták. A belügyminisztérium szerint minden a jogszabályoknak megfelelően történik.

 

Pánikot okoztak a menekültek, akiket a kormány fogadott be

Jóformán titokban érkezett több száz menekült Magyarországra a menekülteket amúgy nem szívesen látó kormány támogatásával. Egy valaha gazdag és virágzó országból, Venezuelából, amely most a polgárháború szélére sodródott. Sok apró részletet is kiderítettünk a furcsa módon elhallgatott kormányzati segélyakcióról.

Hatan fulladtak vízbe naponta

Naponta hat menekült halt meg a Földközi-tengeren tavaly - ez derül ki egy friss ENSZ-jelentésből. A dokumentum szerint egyre többen vesznek oda, annak ellenére, hogy az Európába érkező menedékkérők száma radikálisan csökkent.

7 hónapos gyerekével menekült égő házukból

7 hónapos gyerekével menekült égő házukból egy berhidai anya. A családi ház, ahol albérletben laktak férjével és gyerekükkel, szerda este gyulladt ki. A tető teljesen leégett, a ház lakhatatlanná vált. Csak néhány babaruhát tudtak gyorsan kimenteni a tűzből, minden más odaveszett – semmijük nem maradt. Most rokonok fogadták be őket, de, hogy utána hová mehetnek, még nem tudják.
Ha segítene írjon az rtlhirek@rtl.hu e-mail címre.

Diana hercegnő a háború borzalmaira akarta felhívni a világ figyelmét

A brit légierő gépével landolt ’92-ben Diana hercegnő Taszáron, ahonnan terepjáróval vitték a nagyatádi menekülttáborba – a kátyús somogyi utakon – így tudták garantálni a brit trónörökös feleségének épségét. Diana fittyet hányt az előírásokra: a 45 percre tervezett látogatás másfél órásra nyúlt. Amikor a délszláv háború öldökléséből kimenekített gyerekekkel találkozott, előbújt belőle az óvónő. A hercegnői vizit Póth Attila filmjében, a XXI. században.

Donald Trump: rálőhetnek a katonák a menekültekre

Rálőhetnek az amerikai katonák a határhoz érkező kődobáló menekültekre - ezt sugallta Donald Trump, aki néhány nappal a félidős választások előtt mindent egy lapra tett fel: politikai elemzők szerint a félelmekre játszik, erőszakos menekültek inváziójáról beszél. Az amerikai elnök a kampány hajrájában abban bízik, hogy sikerül megtartania pártja többségét a szenátusban.

Káosz a csatorna partján

Kezelhetetlenné vált a helyzet a francia és a belga kikötőkben a La Manche-csatorna partján, ahol több száz afrikai menekült próbál átjutni a brit partokra. A kompokra várakozó kamionokat állandó ostrom alatt tartják, a

Jóval kevesebb menekült érkezett

Csaknem feleannyi menekült érkezett az év első 8 hónapjában Európába, mint tavaly ugyanebben az időszakban. Sőt, a 67 ezres létszám negyedannyi, mint két éve. Fő célpontjuk Spanyolország. Sokan annak ellenére vágnak neki az útnak, hogy nagy az esély arra, hogy a fokozott tengeri ellenőrzések miatt az embercsempészek inkább eladják őket rabszolgának. 

Drámai képek: menekültkérdés

Három évvel ezelőtt drámai képek járták be a világsajtót: a magyar menekülthelyzetről tudósítottak. Bicskén állt meg az a vonat, amelyre a háború elől menekülők felszálltak a Keleti pályaudvaron. Miután nemzetközi járatra nem engedték fel őket, jobbhíján Győrbe igyekeztek, hogy onnan induljanak Ausztria felé, gyalog.

Gulyás szerint is hős Salvini

Azért hős Matteo Salvini, mert nem engedi be a menekülteket Olaszországba – ezt válaszolta a Miniszterelnökséget vezető miniszter arra a kérdésünkre, hogy miért nevezte Orbán Viktor a hősének az olasz belügyminisztert. Matteo Salvinit korábban rasszista, idegenellenes nyilatkozatai miatt rengeteg kritika érte. Az egyik legnagyobb példányszámú katolikus hetilap például a sátánhoz hasonlította. 

Újra áttörtek a spanyol határon a menekültek

Újra több mint száz afrikai bevándorló tört át erőszakkal Marokkóból spanyol területre. Hasonlóképpen az egy hónappal ezelőtti esethez, amikor több mint hatszázan verekedték be magukat Európába, most is szervezetten, házilag készített fegyverekkel támadtak a határőrökre, akik közül többet is kórházba kellett szállítani.

Éjjeli Őrség néven pártot alapít a Migration Aid

A szervezet ruhát, tartós élelmiszert gyűjt adományokból, és azokat a menekült családok ingyen elvihetik. Augusztus végétől viszont a menekülteket segítő civil szervezeteknek 25% adót kell fizetniük az adományok után. Vagyis, ha kapnak egy ezer forint értékű használt farmernadrágot, akkor 250 forintot be kellene fizetniük az államkasszába. Erre nincs pénzük - ezért úgy döntöttek, pártot alapítanak.

Éheztették a menekülteket

Kiéheztetheti a menekülteket a bevándorlási hivatal - a Helsinki Bizottság hívta fel a figyelmet arra, hogy csak a gyermekeknek és szoptatós anyáknak biztosítanak ellátást a tranzitzónákban azok közül, akiknek első fokon elutasították a menedékkérelmét. Így biztatják őket arra, hogy inkább távozzanak Szerbiába.

Több százan törtek át a spanyol határon

Több mint hatszáz afrikai törte át a Spanyolországhoz tartozó észak-afrikai Ceuta határát. A dupla szögesdrót-kerítést flexekkel és csípőfogókkal bontották meg, majd rátámadtak a kerítést védő határőrökre. Már többször megrohamozták a határkerítést, de most először fordult elő, hogy erőszakot alkalmazva, ekkora tömegben be is tudtak jutni spanyol területre. Ezután menedékkérelemért folyamodtak.

Nem látták őket, mégis rettegnek

Rasszista hozzászólást írt valaki egy cikkhez, méghozzá a Zalaszentmártoni Önkormányzat nevében. Arról, hogy repülővel telepítenek be Európába Afrikából menekülteket, méghozzá, ahogy a komment írója fogalmazott: „80 százalékban feka kanokat”. A kommentet azóta törölték, de a polgármester szerint nincs semmi kivetnivaló az írásban.

Újra lehet határellenőrzés

A magyar tranzitzónákhoz hasonló, zárt táborokat állítanak fel Németországon belül, és már a határról oda viszik ezentúl a menedékkérőket, erről egyezett meg tegnap este Angela Merkel és koalíciós partnere, a német belügyminiszter. Azt egyelőre senki sem tudja, hogyan szűrik ki a menedékkérőket, de a magyar kormányszóvivő arra számít, hosszabb-rövidebb ideig az unión belül is visszatérhetnek a határellenőrzések.

 

Nem tudni, miben állapodtak meg

Több ország, köztük Magyarország is cáfolta, hogy megállapodtak volna Angela Merkel német kancellárral menekültek átvételéről. Az egyezségről a DPA német hírügynökség írt. A miniszterelnök sajtófőnöke azt közölte: kacsa az erről szóló hír. Az MSZP szerint elképesztő, hogy mit művelnek az európai jobboldali politikusok, és nehéz eldönteni, ki nem mond igazat.

Menekültügyi minicsúcs: mindenki másképp gondolja a megoldást

Míg a franciák és a spanyolok az Európai Unión belül, Ausztria és Dánia pedig azon kívül gyűjtené össze a menekülteket, a német belügyminiszter visszaküldené mindet az olaszokhoz és a görögökhöz - ők viszont inkább elosztanák őket, csakhogy erről a keleti tagállamok hallani sem akarnak. A politikusoknak nem sikerült megegyezniük a vasárnapi brüsszeli minicsúcson.

 

Különös felirat Trumpné kabátján

Botrányt okozott az amerikai elnök felesége szerencsétlenül választott kabátjával. Melania Trump úgy indult el menekült gyerekekhez, hogy a kabátján az "engem tényleg nem érdekel" felirat volt olvasható. A szóvivője szerint nem volt rejtett üzenete a mondatnak. Közben egy bevándorló szülő újra találkozhatott gyerekével, hetekkel azután, hogy elválasztották őket egymástól.

Már lánya is kérleli Trumpot

Felesége után a lánya is arra kérte Donald Trumpot, vessen véget a menekült családok szétválasztásának. Amerikában május eleje óta több mint 2300 gyereket vettek el a határon szüleiktől, akiket a Trump kormányzat tavasz óta bűnözőként kezel. Mivel a gyerekeket nem küldhetik börtönbe, menhelyre viszik őket. Az ellenzék szerint az elnök egy rendelettel véget vethetne a családok szétválasztásának, de Trump inkább új bevándorlási törvényt akar.

Elítélik a KDNP matricázós akcióját

Gyalázatosnak nevezte és tiltakozik a KDNP matricázós akciója miatt a világ egyik legjelentősebb emberi jogi dokumentumokat őrző archívuma. Elítélik, hogy a kereszténydemokraták matricákkal jelölik azokat az épületeket Budapesten, ahol szerintük bevándorlást segítő szervezetek működnek. Megjelöltek egy olyan házat is, amelyik 74 éve már kapott bélyeget: sárga csillagot.

 

Nem lehet kompromisszum a menekültvitában Orbán Viktor szerint

Az unió helyzetét értékelve a miniszterelnök azt mondta: Európának nem szabad befogadnia menekülteket és akik itt vannak, azokat is haza kell küldeni. A korábbi Orbán kormány miniszterelnök-helyettese, Navracsics Tibor viszont arról beszélt az Inforadióban, hogy segíteni kell a beilleszkedésben a jogszerűen Európában lévő menekülteknek, mert a társadalom hasznos tagjai lehetnek.

 

Tényleges életfogytiglant kérnek az embercsempészekre

Az ügyészség szerint megakadályozható lett volna a 71 ember halála, de az embercsempészek hagyták a menekülteket megfulladni…

71 halott – 4 felelős lehet

Négy vádlott felelős a 71 menekült haláláért – ezt mondta vádbeszédében az ügyész a parndorfi-ügy tárgyalásán. Hiába vívták haláltusájukat a raktérbe zárva a menekültek, az embercsempészek vezetője nem engedte, hogy a sofőrök megálljanak és levegőt engedjenek a kamionba.

Soros: Orbán hamisan vádolt

Benyújtotta a kormány a Stop Soros törvényjavaslat végleges verzióját. Soros György is megszólalt: azt mondta, ő a menekültek önkéntes elhelyezésében hisz, és Orbán Viktor hamisan építette ennek ellenkezőjére a teljes kampányát.

Magyar vétó a megállapodásra

Megvétózta a magyar kormány azt a megállapodást, amit az Európai Unió kötött volna több tucat afrikai országgal a menekültek megállításáról. A dokumentumot jövő héten írták volna alá. Szijjártó Péter külügyminiszter szerint azért léptek közbe, mert a megállapodás szerintük elősegítené a migrációt. Az MSZP szerint a kormány azért vétózott, mert az egyezmény megoldaná a menekültválságot, amivel riogatnak.

Titokzatos menekültek Őszödön

Rémhírek Balatonőszödön. Venezuelából Magyarországra menekített, magyar származású családoktól ijedtek meg a balatoni településen, mert azt hitték, hogy illegális bevándorlók költöznek az egykori kormányüdülőbe.

Mindenki béremelést ígér

A Fidesz, az MSZP-Párbeszéd és az LMP is a bérek emelését ígéri, ha a választás után ők alakíthatnak kormányt. A Fidesz szerint a béreket csak akkor lehet emelni, ha az ország nem fogad be menekülteket.

Menekültnek hitték, mert kendő volt a fején

Elképesztő, milyen szintre jutott a gyűlölködés - ezt mondta a Nyugat.hu-nak az a lány, akit menekültnek néztek és rendőrt hívtak rá Csongrádon. Egy sál téveszthetett meg valakit, amit csak azért tett a fejére, hogy a haját védje az esőtől.

Kevés a menekült, nő a nyomás

Hiába nincsenek menekültek a déli határkerítésnél, nem csökkent a migrációs nyomás - mondta ma a röszkei határon tartott sajtótájékoztatóján Gulyás Gergely. A Fidesz frakcióvezetője szerint, ha nem a Fidesz lenne kormányon, nem lenne kerítés sem, így nem lenne akadály, ami megvédi a bevándorlóktól Magyarországot és Európát.

Lázár János bécsi videója


szerző:
2018.03.07. 16:42
Lázár János bécsi videója

Szomorú zene, esős utca, turbános és fejkendős, rosszkedvű emberek. Ez nem egy művészfilm, hanem Lázár János bécsi videója. A miniszter szerint ebben a bécsi kerületben húsz éve egyetlen bevándorló sem élt, most pedig a 700 ezer ausztriai bevándorló nagyrésze itt lakik. Azt állítja: ma a nyugdíjasokon kívül már mindenki menekült.

Menekültek a laktanyákban?

Laktanyákban helyezné el a menekülteket az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje, ha ők nyernék a választást - ezt állítja a Fidesz. A kormánypárt a Párbeszéd 2015-ben született javaslatára hivatkozik, ekkor javasolta az ellenzéki párt, hogy nyissák meg a laktanyákat a menekültválság kezelésére.

Hotel, amit menekültek működtetnek

Elképesztő sikerrel és elismertséggel „dübörög” az a hotel, amelyet csakis menekültek működtetnek. Utánajártunk, hogyan és mitől működik jól a szálloda, amelyben az alkalmazottak 27 nyelven beszélnek.

Bogárevésről beszélt a miniszter

Óriáshangyát és szöcskét kell majd enni, ha Magyarország menekülteket fogad be. Ezt mondta egy kampányrendezvényen a földművelésügyi miniszter, aki szerint a rovarok fogyasztása is az úgynevezett Soros-terv része. A DK szerint a kormánypárti politikusok azért dobnak be ilyen témákat, mert el akarják terelni a figyelmet például a mélyszegénységről.

Tömegverekedés és lövöldözés

Lövöldözésbe torkollott egy tömegverekedés franciaországi Calais-ban, amikor eritreai és afgán menekültek egymásnak estek egy ételosztásnál. Öt embert súlyos, lőtt sebekkel vittek kórházba.

Nem egyszerű dolog kérdezni a polgármestertől!

A testével védte munkatársa a ferencvárosi polgármestert az őt kérdező riportertől. A HírTv munkatársa azután próbált interjút készíteni Bácskai Jánossal, hogy az önkormányzati ülésen a képviselő-testület határozatot hozott az úgynevezett Soros-terv, illetve a bevándorlás-szervezőnek tartott irodák elutasításáról.

Kivonult a Fidesz a rendkívüli üléséről

Kivonult a Fidesz a nemzetbiztonsági bizottság rendkívüli üléséről, amelyen az 1300 menekült magyarországi befogadásának körülményeiről tárgyaltak volna az ellenzéki képviselők. Orbán Viktort is meghívták, de a miniszterelnök nem ment el.

RTLII Híradó 2018-01-23


szerző:
2018.01.23. 21:30
Drámai hangfelvételek a halálkamionból

Figyelem megrázó tudósítás következik! Kiabáltak, levegőért könyörögtek a menekültek a halálkamionban – megdöbbentő részleteket derültek ki a Kecskeméti Törvényszéken. A bíróságon lejátszották azokat a 2015-ös felvételeket, melyeket a nyomozók a tragédia napján rögzítettek.

 

Orbán: Más ez a befogadás

Orbán Viktor szerint nincs köze egymáshoz annak, hogy a kormány befogadott 1300 menekültet, miközben küzd a bevándorlás ellen. A miniszterelnök az állami rádióban először beszélt erről azóta, hogy kiderült: Magyarország tavaly titokban befogadott 1300 menekültet. A velük foglalkozó civil szervezet szerint viszont részben azokat fogadta be, akik ellen kampányol: a déli határhoz érkezőket. Tavaly közülük akartak néhányat elszállásolni Őcsényben, ami óriási felháborodást okozott a helyiek körében, és a tiltakozókkal a kormányfő is egyetért. Az Együtt szerint a kormány összevissza hazudozik.

RTLII Híradó 2018-01-17


szerző:
2018.01.17. 21:30
Szaudi rendőröktől ijedtek meg

Szaúd-arábiai rendőröket néztek menekülteknek Cegléden. Kiderült: nem menekültek, hanem szaúdi rendőrök érkeztek a városba, akik egy közeli kutyakiképzőnél tanulnak. Az MSZP-nél azt mondják, ez a kormány hisztériakeltésének az eredménye. A Fidesz szerint viszont Brüsszel a hibás.

 

RTLII Híradó 2018-01-15


szerző:
2018.01.15. 21:30
Magyarország tavaly befogadott 1300 menekültet

Ezt mondta a külügyi helyettes államtitkár egy máltai lapnak adott interjúban. Éppen annyit, amennyit az uniós kvóták megszabnak Magyarországnak. Az MSZP szerint kiderült, hogy a kormány végig hazudta az elmúlt két és fél évet. Szijjártó Péter külügyminiszter szerint viszont a befogadásoknak és a kvóta elutasításának semmi köze egymáshoz. Közben Fideszes polgármesterek a kvóták és a Soros György által támogatott civil szervezetek elleni erősebb fellépésre szólították fel a kormányt.

Menekültnek nézték a turistákat

Menekülteknek nézték őket, ezért kihívták a rendőrséget egy arab turistacsoportra Cegléden. Egy helyi lapnak többen arra panaszkodtak, hogy egy feketékből álló csoport jelent meg a városban. Volt, aki rémisztőnek találta a turistákat és a nőket féltette.

 

Polgármester választás Őcsényben

Késő este derülhet ki, ki lesz a Tolna megyei Őcsény új polgármestere. A településen vasárnap azért tartanak időközi választást, mert a polgármester szeptemberben lemondott, miután hatalmas felháborodás lett abból, hogy egy segélyszervezet menekült gyerekeket akart nyaraltatni egy helyi panzióban. Most újraindult, rajta kívül még három másik jelöltre lehetett szavazni.

Különbözőek vagyunk, ezért utálni kell egymást?

Októberben ért véget az RTL sikeres túlélő show-ja, a Survivor, aminek a döntőjébe két igencsak különböző hátterű játékos jutott be. Iliász, a későbbi győztes félig líbiai származású muszlim, Feri pedig, a második helyezett, a szélsőséges Betyársereg tagja, és saját bevallása szerint is rasszista. Azt gondolnánk, hogy ha valakik, ők biztos ellenszenvvel viseltetnek egymás iránt, ha már egy szigetre sodorta őket a sors. De nézzük először, kicsoda Feri, és kicsoda Iliász.

Sikerült lerombolniuk az élőítéleteiket

A Survivor döntőjébe két igencsak különböző hátterű játékos jutott be. Iliász és Feri. Úgy, hogy már ismerjük a hátterüket, lássuk, mire jutottak egymással. Először kerülték egymás társaságát, de aztán változott a helyzet, és mivel ketten jutottak a döntőbe, kénytelen voltak szóba állni egymással, és találtak is közös pontokat az életükben, sőt ma azt állítják, barátok lettek.

Az utóbbi két évben nőtt az idegenellenesség

Feri és Iliász megismerték és valamennyire meg is értették egymást. De ami kicsiben működik, láthatóan nagyban egyáltalán nem. Magyarországon az utóbbi két évben kimutathatóan nőtt az idegenellenesség, olyan légkör alakult ki, hogy a menekültektől való félelem néha szürreális méreteket ölt. Erre több példát is mutatunk Serdült Szilviával.

Házon kívül 2017-11-29


szerző:
2017.11.30. 00:00
Áthelyezték, de nem azért

A szombathelyi egyházmegye püspöke szerint nincs köze a körmendi plébános áthelyezésének ahhoz, hogy tavaly menekülteket fogadott be. Németh Zoltánt augusztusban helyezték át Celldömölkre.

 

Sok perbáli szégyenkezik

Semmi köze a kormányzat kommunikációjának ahhoz, hogy sokan félnek az idegenektől - ezt mondta Lázár János arra, hogy pár napja Perbálon három egyetemistához hívtak ki rendőröket.

Menekültnek nézték a helyieket

Menekültektől ijedtek meg Kömlőn, pedig a szomszédaik voltak - Mindenszentek előtt zavarta meg pár hátizsákos ember a Heves megyei település nyugalmát. A polgármester később a közösségi oldalon jelentette be: aggodalomra semmi ok, a rendőrséggel együttműködve kiderítették, hogy helyiek voltak az idegenek. A szocialisták szerint a kormány propagandája miatt lassan már mindenhol ellenséget vélnek felfedezni.

KÖMLŐ: Menekültnek gondolták a hátizsákos helybelit

A helyiek jelezték a polgármesternek, hogy gyanús alakok mozognak a faluban. A település vezetője később a közösségi oldalon jelentette be: aggodalomra semmi ok, a rendőrséggel együttműködve kiderítették, hogy helyiek voltak az idegenek.

Petíció a gyűlölet ellen

Már több mint 4 ezren írták alá az embertelen közbeszéd elleni petíciót, amelyet mások mellett Veiszer Alinda műsorvezető, Hajós András zenész, és Beer Miklós váci püspök indított. A menekült gyerekek őcsényi táboroztatása miatt kialakult botrány után döntöttek a petíció megírása mellett.

Lázár a civil szervezetek felelőtlenségéről beszélt

Felelőtlenek azok a szervezetek, akik Őcsényre vitték volna nyaralni a menekülteket - ezt mondta Lázár János a Kormányinfón. A miniszter szerint az állam is meg tudta volna szervezni a pihenésüket. A Migration Aid szerint az állam semmit sem segít a befogadott menekülteknek, a szocialisták azt mondják, hogy álságos a miniszter, hiszen éppen a kormány lehetetleníti el a segíteni szándékozó civil szervezeteket.

Halálos baleset menekülés közben

Menekültek tragikus balesete Csongrádban. Ketten meghaltak, 18-an megsérültek, köztük öt gyerek, amikor embercsempészek kisbusza menekülés közben lesodródott az útról Apátfalva közelében hajnalban. Rendőrök üldözték őket a román határtól Szeged felé, amikor a baleset történt. A 9 személyes kisbuszba 19 menekültet zsúfoltak az embercsempészek. A sofőr és az egyik utas halt meg. Valószínűleg Nyugat-Európába tartottak.

Két püspök inkább segítene

Míg Erdő Péter esztergomi érsek kitért a válasz elől, amikor véleményét kérdezték az őcsényi botrányról - amikor a helyi panziós menekült gyerekeket szállásolt volna el, de a falu ellen fordult - két megyéspüspök segítségét ajánlotta fel a menekülteknek. Székely János szombathelyi püspök a HVG-nek azt mondta, akár a püspökségre is befogadnák az Őcsényről kiutált menekülteket, Beer Miklós váci megyéspüspök pedig híradónknak úgy nyilatkozott, hogy sok helyen találkozik elutasítással, pedig az emberek többsége még az életében nem találkozott menekülttel.

Inkább lemondott a polgármester

Lemondott a polgármester a Tolna megyei Őcsényben. Ez az a település, ahol menekült gyerekeket nyaraltatott volna egy segélyszervezet. A helyiek emiatt tiltakozni kezdtek, a helyzet pedig odáig fajult, hogy a panziós autóit is megrongálták. A polgármester 11 éve vezette a falut, szerinte végig rend és nyugalom volt. A menekültek üdültetésébe nem volt beleszólása az önkormányzatnak, mert a panzió magántulajdon. Emiatt sokan támadták, a település vezetője ezért állt fel a székéből.

Vitázva indult a parlamenti ősz

Személyeskedő vitával kezdte őszi ülésszakát az Országgyűlés. Orbán Viktor napirend előtti felszólalásában azt mondta: megerőszakolják Magyarországot a bevándorláspárti uniós országok. Arról is beszélt, hogy az ellenzéki pártokat senki sem veszi komolyan. Szerintük viszont a kormánypártok a menekültek démonizálásával elterelik a figyelmet a valódi problémákról, így például a korrupciós ügyekről.

Tranzitzónák: „inkább börtönök”

A tranzitzónák inkább börtönök, a magyar kormány pedig meg sem próbál segíteni a menekülteknek, és lényegében akadályozzák a kérvényeik beadását - ezt az ENSZ menekültügyi főbiztosa mondta, miután Magyarországon járt. Filippo Grandi szerint a kormány egyértelműen arra törekszik, hogy elriassza a menekülteket. A kabinet szerint a főbiztos hivatalából fakadóan menekültpárti álláspontot képvisel, de Magyarország nem enged a szigorú határőrizetből.

Merkel lép kvóta-ügyben

Angela Merkel szerint nem megengedhető, hogy egy uniós tagállam kormánya ne fogadja el az Európai Bíróság ítéletét. A német kancellár egy lapinterjúban beszélt erről, és azt is elmondta, hogy októberben az Európa Tanács elé viszi az ügyet. A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára szerint a magyar kormány tudomásul veszi az Európai Bíróság döntését, hogy jogszerűen döntött az Unió 120 ezer menekült szétosztásáról a tagállamok között. Arra viszont kitérő választ adott, hogy Magyarország átveszi-e a rá jutó 1300 menekültet. Az MSZP szerint Orbán Viktor hadat üzent az Uniónak.

Megvonnák az uniós pénzeket

Uniós pénzeket kell elvonni Magyarországtól, ha nem fogad be menekülteket, ezt nyilatkozta a német igazságügyi miniszter. Több uniós politikus is élesen bírálja az Orbán-kormányt, mert szerintük Magyarország nem teljesíti kötelezettségeit, holott a héten az Európai Bíróság kimondta: jogszerű döntés született a kvótáról, vagyis a menekültek elosztásáról. A Fidesz szerint a német baloldali miniszter is bevándorláspárti.

Kvóta-ügy: újabb per indulhat

Magyarországnak egyelőre nem kell kötelezően befogadnia menekülteket, ez nem következik az Európai Bíróság szerdai döntéséből – mondta Lázár János miniszter, aki szerint ezzel a kormány eddig elérte a célját a pereskedéssel és azt tovább is folytatják. Hamarosan ugyanis újabb per indulhat Magyarország ellen, ezúttal már a kötelező kvóták végrehajtása miatt. Az unió menekültügyi biztosa szerint az eredeti döntés politikailag, jogilag és morálisan is kötelezi a tagállamokat.

Kvótaper: bukás után csata

Az Európai Unió Bírósága ma 60 oldalas ítéletében elutasította Magyarország és Szlovákia keresetét a bevándorlási kvóta ellen. A döntés szerint be kell fogadni 1294 menekültet és itt kell elbírálni menedékkérelmüket. Magyarország és Szlovákia oldalán Lengyelország, ellenünk az Európai Bizottság és hét uniós tagország, közöttük Németország és Franciaország is beavatkozott a perbe. A magyar kormány elfogadhatatlannak tartja a döntést, a szlovákok azt mondják, tudomásul veszik, tiszteletben tartják és tanulmányozzák.

Menekültroham Spanyolországban

Spanyolország lehet a menekültáradat új célpontja: a veszélyes, Líbiából Olaszországba vezető tengeri út helyett egyre többen választják a keskeny Gibraltári-szorost az Európába való átkeléshez. Emellett az észak-afrikai spanyol területeket is ostromolják, pár napja több százan rohamozták meg és törték át a ceutai határátkelőhelyet.

Menekültek nyaralását gátolná

Magyarországon élő, a magyar állam oltalma alatt álló családok balatoni nyaralását akadályozná meg egy fideszes országgyűlési képviselő. Manninger Jenő Facebook-posztban tájékoztatta ismerőseit arról, hogy Soros György támogatásával menekülteket látna vendégül Zalaváron a Migration Aid nevű civil szervezet. Miután a poszt óriási vitát robbantott ki, a politikus törölte a bejegyzést. A segítők szerint elkeserítő, ami történik, mert ők olyan menedékkérőket nyaraltatnának, akik már Magyarországon laknak, gyermekük pedig magyar óvodákba jár.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való