KERESÉS search-close

menekültpolitika

12 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "menekültpolitika"

„Az USA nem lesz menekülttábor”

Sem a szüleikért síró gyerekek, sem a ketrecekben zsúfolódó tömegek nem hatják meg az amerikai elnököt. Donald Trump az illegális bevándorlócsaládok szétválasztása miatti egyre nagyobb felháboroldás ellenére sem változtat az úgynevezett zéró tolerancia politikáján, amely minden törvénytelen határátlépőt bűnözőnek tekint, gyerekeiket pedig elválasztja tőlük.

 

Merkel megvédte a kerítést

Védelmébe vette a magyar határkerítést Angela Merkel. A német kancellár egy vasárnapi tévéinterjújában arról beszélt, hogy a magyar-szerb uniós külső határ védelmével Magyarország Németországot is védi, és Németország helyett is elvégzi a munkát.

 

Elbukta Magyarország az úgynevezett kvótapert

Az Európai Bíróság döntése kimondta, jogszerű volt a belügyminiszterek tanácsának határozata a kötelező betelepítési kvótáról. A magyar és a szlovák kormány közösen fordult a bírósághoz az ügyben. A kormány, a Fidesz és a Jobbik elhibázottnak tartja a bíróság döntését, az MSZP és az LMP a kormány menekültpolitikájáról gondolja ugyanezt.

 

Dobokkal és sípokkal tiltakoztak a kormány menekültpolitikája ellen

Dobokkal és sípokkal tiltakoztak délután Röszkén is, ott a kormány menekültpolitikája ellen. A tüntetők a település központjától a határon lévő kerítésig vonultak. A demonstráción felszólalt a helyi plébános is, aki arról beszélt, ha egy társadalom lemond a politika feletti kontrollról, akkor gyenge, sebezhető és kiszolgáltatott lesz. Schilling Árpád színházi rendező pedig azt mondta, ami Magyarországon a menekültekkel történik, alantas, embertelen és szégyenteli. A Fidesz kommunikációs igazgatója úgy reagált, Soros György által támogatott szervezetek akarják elérni, hogy Magyarország változtasson bevándorláspolitikáján, de ezt nem fogják megtenni.

Szokatlan diplomáciai szócsata

Ki kellene zárni Magyarországot az Európai Unióból, ezt mondta a német Die Weltnek a luxemburgi külügyminiszter. A legrégebben hivatalban lévő uniós külügyminiszter a déli határra felhúzott kerítés, a menekültpolitika és a sajtószabadság korlátozása miatt bírálta Magyarországot, és kifogásolta az igazságszolgáltatás függetlenségének hiányát. Szijjártó Péter külügyminiszter úgy reagált: a luxemburgi külügyminiszter kioktató, nagyképű és frusztrált.

Egy busznyi menekült Merkelnek


szerző:
2016.01.15. 18:50
Egy busznyi menekült Merkelnek

Egy menekültekkel tele buszt küldött egy bajor kisváros vezetője a berlini kancellária elé, hogy így tiltakozzon a német kormány menekültpolitikája ellen. A busz utasait azonban félrevezette az úticéllal kapcsolatban: azt ígérte nekik, hogy Berlinben várják, és normális szállásokon helyezik el őket. A már vissza is buszoztatott menekültek becsapottnak érzik magukat, a berlini kormány is elítélte az akciót.

Németország csökkenti a menedékkérők számát

Németország elfogadott egy új javaslatot a menekültválsággal kapcsolatban, Angela Merkel elmondta, hogy az emberek aggodalmára való tekintettel a Németországba érkező menedékkérők számát érezhetően csökkenteni kell. Hogy ez pontosan mit jelent, illetve ez milyen hatással lehet Európa menekültpolitikájára és milyen következményeket róhat Magyarországra, arról Feledy Botond, külpolitikai szakértőt kérdeztük.

Bírálták a kormányt, kiment a nagykövet

Élesen bírálták írók és aktivisták a magyar kormány menekültpolitikáját és a kerítés építését a göteborgi könyvkiállításon, ahol Magyarország kiemelt díszvendégként szerepel. Az egyik aktivista a megnyitón azt mondta, a szólásszabadságot üldöző magyar kormánynak semmi keresnivalója egy svéd könyvkiállításon, többen pedig egy szögesdrót kerítést ellenző plakátot tartottak fel. A Külügyminisztérium államtitkára szerint Magyarország svéd nagykövete jól tette, hogy felállt, és otthagyta a kormányt bíráló előadást.

Az Együtt is tüntet


szerző:
2015.09.13. 18:10
Az Együtt is tüntet

A párt azt mondja: Orbán Viktor hibája a most kialakult helyzet. Juhász Péter szerint a kormányfő inkább milliárdos plakátkampányba kezdett ahelyett, hogy az országot felkészítette volna az érkező menekültek fogadására.

Tüntetés a Magyar Narancs előtt


szerző:
2015.09.13. 18:00
Tüntetés a Magyar Narancs előtt

Több tüntetést is tartanak vasárnap Budapesten. A Demokratikus Koalíció és az Együtt a kormány menekültpolitikája ellen, míg a Civil Összefogás Fórum Orbán Viktor mellett. Kéri Barna a Magyar Narancs szerkesztősége elől tudósított, ahol a CÖF szimpatizánsai összegyűltek.

A menekültek mellett tüntettek


szerző:
2015.09.02. 21:30
A menekültek mellett tüntettek

A kormány menekültpolitikája ellen tüntettek Budapesten, miközben az egyre türelmetlenebb menekültek is folytatták tiltakozásukat a Keleti pályaudvarnál. A Kossuth térre vonuló civilek a menekülteket érintő törvénymódosításokat kifogásolják, és azt, hogy a kormány szerintük csak látszatintézkedéseket tesz.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való