KERESÉS search-close

mentális zavar

3 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "mentális zavar"

Mentális zavarok a karantén alatt? Itt a segítség!

Dr. Belső Nóra adott tanácsot a Reggeli nézőinek. 

A leghalálosabb mentális kór: sok minden kell a kialakulásához és nehéz tőle szabadulni

Egy torz kép a tükörben mindent meghatároz. Megváltoztatja az élethez és az ételhez, a családhoz és a szerelemhez, az örömhöz és a bánathoz való viszonyt. Sok minden kell hozzá, hogy kialakuljon, és ha már megtörtént, nehéz tőle szabadulni. Az anorexia betegség, méghozzá a leghalálosabb mentális kór: kialakulás után 10 évvel az anorexiás lányok 8 százaléka, 20 évvel pedig 20 százaléka hal meg. Három fiatal nő tanulságos és megdöbbentő vallomása arról, hogyan váltak a fogyókúrázás rabjává.

ANOREXIA: Hogyan lehet felismerni és hogyan lehet kigyógyulni belőle?

Az anorexiáról sokan azt gondolják, hogy „csak” egy túlzásba vitt fogyókúra. Az anorexia azonban ennél sokkal több, egy olyan mentális eredetű evészavar, ami leginkább a függőséghez hasonlítható. Egykor anorexiában szenvedő fiatal lányok meséltek nekünk a legnehezebb időszakról, a betegségtudat kialakulásáról, és arról, ők mit fogtak fel a betegségükből akkor, amikor a tükörbe néztek.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való