KERESÉS search-close

munkaadó

12 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "munkaadó"

Mészáros a legnagyobb munkáltató

Mészáros Lőrinc lett az ország legnagyobb munkaadója az állam után. A cégcsoport az RTL Híradónak azt írta, hogy az ország leggazdagabb emberének tavaly év végén 323 cégben volt részesedése, ezek közel 25 ezer embert foglalkoztatnak. A G7 gazdasági portál összesítése szerint ennél csak az állami Magyar Postánál dolgoznak többen, és a Mészáros-csoport olyan nagy privát munkaadókat is megelőz, mint a Spar, a Tesco vagy az Audi.

Akár 24 hónapos munkaidőkeretet is meghatározhatnak a munkaadók

Akár 24 hónapos munkaidőkeretet is meghatározhatnak dolgozóiknak a munkaadók, ráadásul egyoldalúan - ezt egy pénteki kormányrendelet tette lehetővé. A kormány szerint ezzel azt előznék meg, hogy a gyárak elbocsájthassák a dolgozókat. A szakszervezetek viszont úgy látják: az intézkedéssel a válság terheit egyoldalúan a dolgozókra tolták.

Komoly gondot okoz a munkaadóknak a nyári szabadságok kiadása

Komoly gondot okoz a munkaadók nagy részének a nyári szabadságok kiadása. Erről több szakszervezeti vezető is beszélt Híradónknak. Van, ahol diákmunkásokat vagy nyugdíjasokat vesznek fel a nyári hónapokra, hogy az állandó kollégák elmehessenek szabadságra. Ahol nem találnak helyettesítőket, ott túlóráztatnak. A nyári szabadságok kiadása az általános munkaerőhiány miatt különösen nehéz.

Nincs megállapodás a jövő évi béremelésekről

Nem tudtak megállapodni a munkaadók és a szakszervezetek a jövő évi béremelésekről, így arról a kormány rendeletben fog dönteni várhatóan napokon belül. A munkaadók szerint a magyar gazdaság versenyképessége már nem teszi lehetővé a korábbi évek jelentős béremeléseit, a szakszervezetek szerint azonban csak további emelésekkel tartható meg a munkaerő.

Kevesebbet érhet a béremelés

Átlagosan 6 százalékkal emelik a nem minimálbéresek fizetését január elsejétől a munkaadók - a GKI felmérése szerint. Ezer céget kérdeztek meg, és úgy számolnak, a magyar dolgozók többsége reálértéken az ideinél is kisebb bérfejlesztést kap majd, mert jövőre magasabb lehet az infláció. Pedig a kormány általános fizetésemelést, és a munkaerőhiány enyhülését várja a három hete kötött bérmegállapodástól, amiben 25 százalékos minimálbéremelés szerepel. A miniszterelnökséget vezető miniszter további tárgyalásokat ígért.

Dolgozóját vádolja a munkaadó

Munkaadója szerint súlyos hibákat követett el munka közben az a férfi, akinek egy miskolci pékségben leszakította a karját a tésztadagasztó gép még júliusban. A cég azután szólalt meg, hogy a szerencsétlenül járt férfi úgy döntött, bírósághoz fordul, mert szerinte munkaadóját terheli a felelősség a balesetért. A napokban beszámoltunk arról, hogy két gyerekével és feleségével az albérletükből is menniük kell, most az önkormányzat lakást ajánlott nekik.

Plusz adót róna ki Rogán


szerző:
2011.10.27. 10:22
Plusz adót róna ki Rogán

A fideszes képviselő javaslata szerint a munkabér 27 százalékát kellene a munkaadóknak befizetniük szociális hozzájárulási adó címén.

Többen keresnek munkát, mint egy éve

Egy hónap alatt 93 ezerrel, egy év alatt összesen 31 ezerrel emelkedett az álláskeresők száma.

Varrótűkkel szúrták tele a testét

Újabb Srí Lanka-i bejárónő vádolta meg külföldi munkaadóját azzal, hogy tűket szúrt a testébe.

Beolvasott munkaadójának a hírolvasó

Egy norvég rádió hírolvasója élő adásban panaszkodott munkájára, a végén pedig felmondott.

Alkalmi munka: könnyebben és olcsóbban

Augusztustól a munkaadó ügyfélkapun és telefonon keresztül is bejelentheti a munkavállalót.

Mi történik, ha nem fizet a munkaadó?

Felháborodott biztonsági őrök harca az őket átverő főnökséggel a Házon kívülben!

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való