KERESÉS search-close

munkaerő

31 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "munkaerő"

Egyre több a nyugdíjas és egyre kevesebb az aktív dolgozó

A legfrissebb statisztikák szerint a következő három évben 150 ezerrel többen mennek nyugdíjba, mint ahányan az iskola után munkába állnak. A rémisztő adatokat két tényező tudná befolyásolni, ha ezeken addig nem módosítanak, akkor nagy változásokra lesz szükség a munkaerőpiacon.

BALATON: Már most elkezdődött a munkaerő toborzása

Már toborozzák a balatoni munkaerőt nyárra. Annyira kevés az alkalmazott, hogy a szállodák és éttermek már a szezon előtt négy hónappal igyekeznek feltölteni a létszámot. A Balaton Job ügyvezetője szerint azonban még korai a toborzás.

Még nagyobb lett a munkaerőhiány

Robbanásszerűen, majdnem harmadával nőtt egyetlen év alatt a munkaerőhiány Magyarországon  - az egyik legnagyobb munkaerő-kölcsönző cég szerint.

Vendéglátás: munkaerőhiány az egyik, mutyizás a másik oldalon

Bezárt éttermek, munkát és munkaerőt keresők. Álláshirdetések a Balatonnál, rémhírek a szegedi éttermekről és éles viták szakmai csoportokban a Facebookon. Nincs szakképzett utánpótlás, vannak azonban külföldre menekülő dolgozók és mutyizások a bejelentésekkel. Baj van az egyik, és baj van a másik oldalon is. Mondják maguk az érintettek, a vendéglátásban dolgozók.

Fehér bőrű és keresztény gyökerű kultúrából már nem lehet munkaerőt hozni Magyarországra. Ezt mondta a kereskedelmi kamara elnöke tegnapi sajtótájékoztatóján. A kormány viszont azt mondja, lehet, például azért, mert többen jönnek haza Magyarországra, mint ahányan kivándorolnak.

Csúcson a munkaerőhiány

Új történelmi csúcs: csaknem 54 ezer betöltetlen álláshellyel küzdöttek a vállalatok tavaly az utolsó negyedévben.

Ellátási zavarok a munkaerőhiány miatt?

Tömött sorok, üres polcok, ilyen ellátási zavarokra számít a boltokban a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete a minden korábbinál nagyobb munkaerőhiány miatt. Sürgős állami beavatkozást kérnek a Miniszterelnökséget vezető minisztertől. A munkaadókat képviselő Kereskedelmi Szövetség elismeri, hogy a dolgozók túlterheltek, de azt mondják, még urai a helyzetnek. A kormány azt írta, nem kívánnak beleszólni a cégek és a szakszervezetek vitájába.

 

Mit is jelent a well-being?


szerző:
2017.03.17. 01:25
Mit is jelent a well-being?

A sikeres vállalatok közül egyre többen koncentrálnak arra, hogy a dolgozóik minél jobban érezzék magukat a munkahelyükön. A well-being, azaz a vállalati jólét komoly pénzügyi és versenyképességi előnyt jelenthet.

BÖRTÖNÉLET – ŐRKÉNT: Megmutatták

Bepillanthattunk a büntetés-végrehajtás hétköznapjaiba. Hiány lehet ugyanis börtönőrből, ha megépülnek a tervezett börtönök. A csapat így szeretne munkaerőt toborozni.

Ukrajnában toboroznak munkaerőt

Ukrajnából toboroz munkaerőt a magyar állam - derült ki a Közbeszerzési Értesítőből. Óriásplakátokon, rádió és tévéreklámokban hirdetik majd a hónapok óta betöltetlen magyarországi álláshelyeket - főleg ukránoknak. A kormány utoljára még azt közölte, legfeljebb határon túli magyarok jöhetnek szóba a munkaerőhiány enyhítésére. Most arról írták, elfogyott az utánpótlás. Az ukrajnai toborzó kampányra nyolcvankét millió forintot költenek.

270 milliót költenek diákmunkára

Diákmunkásokat keres a MÁV. 270 milliós közbeszerzést írtak ki, ennyit költenének idén a diákmunkásokra, akiknek többféle feladatot is el kellene látniuk az állami vállalatnál. A Vasutasok Szakszervezetének elnöke szerint legalább ezer ember hiányzik a vasúttársaságnál, de a MÁV állítja, nem a hiányzó felnőtt munkaerőt akarják diákokkal pótolni.

Havi 5500 forint pluszban

Havi 5.500 forinttal vihet haza többet egy átlagos dolgozó jövőre a munkáltatói járulék tervezett 4%-os csökkentése után. Így számol a Portfolió. Szerintük a cégek többsége a munkaerőhiány miatt emeli majd a fizetéseket. A kormány pénteken tett ajánlatot a járulékcsökkentésre a versenyképesség javítása miatt és hogy kevesebb legyen a betöltetlen álláshely. Az MSZP szerint ettől még nem lesz több a munkahely, ezért további lépéseket tartanak szükségesnek.

Ypszilonok: mamahotelből munkahelyre

Önök tudják, hogy melyik generáció tagjai? Merthogy a generációkat betűkkel is jelölik születési dátumok alapján. Így X generáció – 1960 és 80 közötti, Y generáció 80 és 95-2000 között, Z generáció 2000 és 2015 között, tehát 15-20 éves korszakolásról van szó. Ma estére kikaptuk magunknak a mostanában sokat emlegetett Y generációt, 1980 és 95-2000 között születtek, tehát vannak közöttük, akik már tizenéve dolgoznak, s vannak, akik még középiskolába járnak. Mindenképpen ez a generáció alkotja a ma dolgozók legnépesebb csoportját. Milyenek és miért?

Az MSZP szerint a kormány statisztikát hamisít

Az MSZP szerint hamis statisztikák alapján állítja a kormány, hogy javult a foglalkoztatás Magyarországon. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint viszont sikeresek a munkába állást segítő kormányzati programok, ezért csökkent három hónap alatt 5 százalékkal az állástalan fiatalok aránya. A hivatalos statisztika szerint minden nyolcadik 15 és 24 év közötti fiatal állástalan.

 

Kevés a munkaerő, máshova ment a befektető

Egy autógyárat is elbukott Magyarország a munkaerőhiány miatt. Erről a nemzetgazdasági miniszter beszélt a Figyelőnek. Varga Mihály azt nem árulta el, hogy melyik cégről van szó, és hová tervezték a beruházást. Az Együtt szerint a kormány nem tud mit kezdeni az alacsony bérekkel és az elvándorlással.

Diákmunka nélkül nagyobb gond lehet ősztől

Még nagyobb lehet a munkaerőhiány ősszel, erre számít az Országos Kereskedelmi Szövetség. Jelenleg a diákok több olyan munkakörben is segítenek, ahol nem elvárás a szakképzettség, de a cégek egyszerűen nem találnak alkalmazottakat. Ősszel viszont a tanulók visszatérnek az iskolába. Amíg viszont dolgoznak, esetenként többet keresnek, mint egy minimálbéren foglalkoztatott alkalmazott.

Fókusz 2016-06-02


szerző:
2016.06.02. 18:55
Ombudsman: A közmunka függőséget okoz

Függőséget okoz a közmunka - ezt állapította meg az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala. Az ombudsmani jelentés szerint a közfoglalkoztatásban rendszerszintű problémák vannak, mert például nem tudják motiválni a dolgozókat, hiszen a bérezés nem teljesítményhez, hanem iskolai végzettséghez van kötve. Ráadásul a legtöbben annyira beleszoknak a közmunkába, hogy nem is akarnak piaci munkahelyen dolgozni. A kormány szerint ugyanakkor a közfoglalkoztatás csak átmeneti állapot.

Magyarul Balóval 2015-11-11

Magyarországon egyre nehezebb megfelelő munkaerőt találni. Több százezren már külföldön dolgoznak, és ez a folyamat még évekig folytatódhat. Közgazdászok szerint egészen addig, amíg Ausztriában az itthoni fizetése akár négyszeresét is megkeresheti, aki odamegy dolgozni. Béremelés kell? Vagy – ahogyan az Akadémia javasolja – jöjjenek a bevándorlók?

Évekig folytatódhat a kivándorlás, de vajon mitől lenne vége?

Magyarországon egyre nehezebb megfelelő munkaerőt találni. Több százezren már külföldön dolgoznak, és ez a folyamat még évekig folytatódhat. Közgazdászok szerint egészen addig, amíg Ausztriában az itthoni fizetése akár négyszeresét is megkeresheti, aki odamegy dolgozni. Béremelés kell? Vagy – ahogyan az Akadémia javasolja – jöjjenek a bevándorlók? Szakértőkkel beszélgetünk.

Nem találnak szakképzett munkaerőt

Egyre rosszabb helyzetbe kerülnek a cégek, mert nem találnak elég szakképzett munkaerőt. Ennek pedig már gazdasági következményei is lesznek - ezt mondta Híradónknak a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára. Jelenleg 80 ezer betöltetlen állás van Magyarországon.

300 kilométer és egy világ választja el Sopront és Ózdot

Aki dolgozni szeretne, de nem akarja elhagyni az országot, miért nem költözik olyan régióba, ahol munka is van, és a fizetés is magas? A válasz sajnos egyszerű. Egy ózdi család például hiába adja el a kertes házát, abból lehet, hogy még egy panellakást sem tud venni, mondjuk Sopronban.

A vasárnapi boltzár óta kevesebben dolgoznak a kereskedelemben

3 ezer fővel kevesebben dolgoznak a kereskedelemben a vasárnapi zárva tartás bevezetése óta. A kormány mégis növekedésről beszél, a híradónak nyilatkozó államtitkár szerint ugyanis a májusi adatokat a tavaly májusi adatokkal kell összehasonlítani. A Párbeszéd Magyarországért viszont úgy látja, a vasárnapi boltzár bevezetése káros volt a munkaerőpiacnak.

Gyere haza, fiatal!


szerző:
2015.04.23. 18:57
Gyere haza, fiatal!

Ezzel a címmel indít programot a kormány, hogy hazacsábítsa a külföldre távozott ifjakat. A munkaügyi államtitkár azt mondta, állást biztosítanak, és fizetik a repülőjegyet, de a 350 ezer kivándorolt közül egyelőre csupán ötvennek. A Tárki vezetőkutatója szerint viszont ez legfeljebb egy gombostűhegynyi próbálkozásra lesz elég. Az LMP elhibázottnak tartja a kormány intézkedését, és igazságtalannak azokkal szemben, akik itthon maradtak.

Egyre többen dolgoznak a minisztériumokban

A kormány takarékos államot ígért, mégis egyre többen dolgoznak a minisztériumokban. A létszámra vonatkozó kérdést egy jobbikos országgyűlési képviselő vetette fel. A válaszból kiderült, van olyan minisztérium, ahol nyolcszor annyian dolgoznak, mint négy évvel ezelőtt. Ez a Lázár János által vezetett Miniszterelnökség.
 

Ausztriában keresett lett a magyar munkás

Az osztrák munkaerőpiac májusi megnyitása óta 7 ezer magyar talált nyugati szomszédunknál munkát.

Kezdődik a balatoni diákmunka szezon

Bár még nincs szünidő, már most egyre több diák keres nyári munkát a Balatonnál. A tavalyi évvel ellentétben idén jó eséllyel találnak is.

Várják a szomszédok a magyar munkaerőt

A Napi Gazdaság információi szerint elsősorban mezőgazdasági dolgozókra van szükség Ausztriában és Szlovéniában.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való