KERESÉS search-close

nővér

61 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "nővér"

Szakmai és anyagi megbecsülés – miért ne kaphatnák meg mindezt itthon is az egészségügyi dolgozók?

Tapssal köszönték meg tavasszal az egészségügyi dolgozók munkáját, kitartását az otthoni karanténba kényszerült emberek. Nemes gesztus, de önmagában kevés. Mindenki azt mondja, az egészségügyben tevékenykedők többet érdemelnek ennél, de már régóta nem kapják meg azt.

Saját testével védte meg a nővér a három csecsemőt Bejrútban

Saját testével védett három csecsemőt egy nővér a bejrúti kórházban, amikor a nagy erejű robbanás történt kedden. Az ápoló éppen telefonál, miközben a három baba épségére vigyáz.

ÁPOLÓNŐ: Több mint 200 órát dolgozott, mégis a fizetésének csak a háromnegyedét kapta meg

Kesztyű, maszk, több réteg védőruha, szemüveg, sapka, pajzs - így öltöznek be a kórház dolgozói, mielőtt belépnének a koronavírusos betegekhez. Hónapok óta így dolgoznak minden covid-osztályon. Az egyik ilyen részlegen dolgozó nővér mesélt a munkájáról Híradónknak. Azt mondja, a múlt hónapban 246 órát dolgozott, és kevesebbet keresett, mint eddig.
Leadkép: cottonbro, Pexels

Kimerültek a koronavírusos betegekkel foglalkozó nővérek

Kimerültek az elmúlt négy hétben - ezt mondta az RTL Híradónak egy koronavírusos betegekkel foglalkozó nővér. Vasárnap nyilatkozott először munkájáról, hétfőn újabb részleteket mondott róla. Beszélt arról is, nagyon megviseli őket, hogy alig mernek találkozni családjukkal. A független egészségügyi szakszervezet alelnöke szerint fontos lenne, hogy minden kórház nyújtson mentális segítséget a dolgozóknak, mert valóban megterhelőbb a munkájuk most, mind eddig volt.

„Minden este elbőgöm magam” – megrázó interjú egy nővérrel

Még soha nem viselte meg ennyire a munkája. Erről beszélt egy nővér az RTL Híradónak. Azt mondja, olyanokat talál hajnalban holtan, akikkel este még beszélgetett. Főként koronavírusos betegekkel foglalkozik. Állítása szerint nem egy érzékeny típus, de sokszor elsírja magát a feszültség miatt. Mára meghaladta az 1900-at az igazoltan fertőzöttek száma Magyarországon, és egy nap alatt újabb 17 ember halt meg.

MEGRÁZÓ: 30 éve dolgozik nővérként, de ennyire még sosem volt nehéz a munkája

Minden műszak után sírnak, ezt egy belgyógyászati osztályon dolgozó nővér mondta, aki telefonon nyilatkozott az RTL Híradónak. Arcát, nevét nem vállalta. Azt mondja, az eddigi 170 helyett, 240-órát dolgozik havonta, és olyan kevesen vannak, hogy legtöbbször fürdetni sem tudják a betegeket, szerinte dupla ennyi nővér kellene. De azt mondja, kevés az oxigén is, így mindig az kap, akinek a legjobban kell.

Exkluzív! Nézz bele a Jófiúk tizenkettedik részébe!

Ismét forrni fog a levegő...

Misi gazda csúcsrandira vitte el Alexát!

Miután ketten maradtak, Misi gazda elvitte egy romantikus meglepetésre választottját, akinek elakadt a lélegzete, amikor először találkozhatott a gazda nővérével.

Adri szerint „valami bekattant” a nővérénél

Az elkeseredett lány anno napi szinten beszélgetett testvérével, mostanában hetekig szóba sem állnak egymással. Vajon mi történhetett Nikivel? Ha kíváncsi vagy a teljes adásra, kattints ide!

Balázs csak nővérével osztotta meg titkát, ő mégis elárulta őt

A férfi a féltestvérével szeretne kibékülni, aki édesanyjuk halála után mindent kiteregetett a családnak. Ha kíváncsi vagy a teljes adásra, kattints ide!

Mercit minden nap felhívja a húga, nehogy elfelejtse megenni a tízóraiját

Bár a lány szerint nagyon szoros a kapcsolata testvérével, van pár dolog, amin szívesen változtatna… Ha kíváncsi vagy a teljes adásra, kattints ide!

Abigél végre önmaga lehet, már csak a nővére hiányzik az életéből

A 33 éves nőnek van egy 11 éves fia korábbi kapcsolatából, de néhány éve már egy nővel él együtt, és nagyon boldog. A nővére miatt azonban fáj a szíve, akivel négy éve nem beszél. Ha kíváncsi vagy a teljes adásra, kattints ide!

Norbi elhatározta: lefogyasztja nővérét

A fiú egy kondibérlettel érkezett a stúdióba, hiszen állítása szerint tetsvére az elmúlt három évben több mint 30 kilót hízott. Vajon hogyan fogadja Viktória a borítékot? Ha kíváncsi vagy a teljes adásra, kattints ide!

Patrik nővére meglepő történeteket mesélt a döntősről!

Patrik lelkesedését csak még jobban fokozta nővére segítsége, aki meghökkentő sztorikat elevenített fel öccse gyerekkorából. Gondoltátok volna, hogy a kis Patrik a vakolatot is megette a falról?

 

Nővérként dolgoztathatták a terroristák

Életben lehet az a nő, akit több mint öt éve rabolt el az Iszlám Állam nevű terrorszervezet. Az asszony a Nemzetközi Vöröskeresztnél dolgozott ápolóként, így jutott el a szíriai Idlib városába, ahonnan 2013-ban rabolták el. Azóta semmit sem árultak el róla, a személyazonosságát is csak most fedték fel. A terroristák feltehetően nővérként dolgoztatták.

Exkluzív jelenet: A családtagok megkóstolták, hogy mit ittak és ettek eddig a szigetlakók!

A mai adásból kiderül, hogy mi mindent csináltak még a játékosok hozzátartozói a szigeten a látogatásuk során. Kapcsolj 19 órakor az RTL Klubra!

Ez volt a 2018-as Survivor legmeghatóbb pillanata!

A megható pillanatok garantáltan könnyet csalnak a szemedbe! Fannit a nővére, Alexandrát az öccse, Tomit pedig az édesanyja látogatta meg.

Orvos bántalmazhatta a nővért

Nyilvánosan megalázta, bántalmazta beosztottját az orvos egy ajkai véradáson – ezt állítja egy szemtanú, akit ez annyira felháborított, hogy felajánlotta, tanúskodik a nővér mellett, ha kell. Egy munkahelyi véradáson történt az eset szombaton. Az orvos az RTL Híradónak azt mondta, dühös volt a kollégájára, de már nagyon röstelli, hogy nem tudott uralkodni magán.
A szemtanúval készült interjút ide kattintva hosszabban is megnézheti.

 

MEGVERT NŐVÉR: Rendszeresen bántalmazták és megalázták

Nyilvánosan megalázta, bántalmazta beosztottját az orvos egy ajkai véradáson – ezt állítja egy szemtanú, akit ez annyira felháborított, hogy felajánlotta, tanúskodik a nővér mellett, ha kell. Egy munkahelyi véradáson történt az eset szombaton. A szemtanú részletesen elmesélte, hogy mit látott.

Apácából Ironman?


szerző:
2018.08.19. 06:00
Apácából Ironman?

Buder nővér egy pap tanácsára, 45 évesen kezdett el edzeni, ma pedig már hihetetlen erőben van: 45 Ironman-versenyen vett részt, az elsőt 55 éves korában teljesítette. Az apáca története rengeteg embert inspirál, a kortalan fiatalság megtestesítője lett. Két évvel ezelőtt mutattuk be a nővér történetét a Fókuszban.

VV Györgyi nem tudta visszafojtani könnyeit…

VV Ági szakítása után VV Györgyi szíve is kettétört, hiszen nővére egyszer csak betoppant a villába, és szörnyű hírt hozott magával.  

Miért utál a sógorom?


szerző:
2018.07.05. 18:00
Miért utál a sógorom?

Attila a testvérével, Mónival szeretne kibékülni, akivel mostanság alig-alig találkozik. A férfi úgy véli, hogy a sógora befolyásolja a nővérét. Vajon mi lehet a háttérben?

Tudatmódosító szerekkel mérgezte munkatársait

Több mint egy éven át, olykor hetente többször adott be különböző tudatmódosító szereket a munkatársainak egy pécsi nővér. Később ezt azzal magyarázta, hogy látni akarta, melyiknek milyen hatása van. Könnyű testi sértéssel vádolják, akár két év börtönt is kaphat.

 

A három nővér újra együtt?


szerző:
2018.06.22. 18:00
A három nővér újra együtt?

Vivien a testvéreivel szeretné újra felvenni a kapcsolatot, akikkel több mint 10 éve nem találkozott. Ám a nővérek valamiért nem ugrottak ki a bőrükből Vivien láttán…

Változz vagy költözz!


szerző:
2018.05.25. 18:00
Változz vagy költözz!

Marika élete akkor vált elkeseredetté, mikor nővére barátja hozzájuk költözött. Bár Patrik csak pár hónapja él egy fedél alatt a nővérekkel, már most úgy érzi, hogy „ő a ház ura”. Sőt, Marika életébe is folytonosan beleszól.

„Három hete nem ittam”


szerző:
2018.05.17. 18:00
„Három hete nem ittam”

Miután Róbert elvesztette szerelmét, az alkohol fogságába esett, és egyszer az életének is véget próbált vetni. Nővére, Dorottya azonban mindenben támogatta őt, és munkát is próbált szerezni neki, ám szenvedélye mindig erősebbnek bizonyult. Most viszont nagy híre van Dorottyának, hiszen lassan egy teljes hónapja nem ivott egy kortyot sem!

Nyelvtudás nélkül külföldön?

Miközben Ricsi börtönben volt, több dolgot is megtudott a nővéréről, többek között azt, hogy testvére a testéből él. Sőt, arra is fény derült, hogy eldobta magától a kisfiát…

Fogyjunk együtt!


szerző:
2018.04.12. 18:00
Fogyjunk együtt!

Melinda egy diétának köszönhetően 1 év alatt 37 kilót fogyott. A nő azonban nagyon aggódik nővére, Eleonóra miatt, és szeretné, ha ő is követné a példáját. Ösztönzésképpen még egy fürdőruhát is hozott magával. A cél, hogy nővére beleférjen a nyári strandidőre…

Vivi: „Jobban szeretem magam ruha nélkül”

Loretta egyre inkább aggódik húgáért, Vivienért, hiszen a lány kihívó, már-már intim képeket posztol a közösségi oldalakon. A nővér szerint Vivinek vissza kellene fognia magát, és inkább az iskolára kéne koncentrálnia, ahonnan már ki is rúgták a 18 éves lányt.

Munka vagy csavargás?


szerző:
2018.03.20. 18:00
Munka vagy csavargás?

Andi országszerte dolgozik, hogy eltartsa családját, viszont nővére arra gyanakodik, hogy a munka csak kifogás, és Andi valójában csavarog. Mi lehet az igazság?

Segítség, a nővérem az anyukám!

Vivien azért érkezett, hogy felkeresse 5 éve nem látott öccsét, Zsoltot. Vajon testvére még mindig „elzüllött” életet él? Még mindig úgy gondolja, hogy nővére anyáskodása az őrületbe kergette?

8 év után szent a béke?


szerző:
2018.02.21. 18:00
8 év után szent a béke?

Péter a nővérével, Krisztinával szeretne kibékülni, akivel a sok nézeteltérés miatt közel 8 éve nem találkozott. A fiú szerint az élet túl rövid ahhoz, hogy örök harag legyen közöttük, így elhatározta, hogy tiszta vizet önt a pohárba.

Peller Annáék igazi „majomtestvérek”

Bár Mikikét egy kontinens választja el szeretett feleségétől, Annának egy pillanatig sem kell csüggednie, hiszen a húga mindenben ott áll mellette!

Következő rész (2017. november 29.)

Joe húsz év után találkozik a nővérével, Tamara szexuális fertőzéstől retteg, Karesz és Milán pedig felhúzza a bukósisakot.

Egy kudarcba fulladt dal története

Klaudia a húgával, Dzseniferrel szeretne kibékülni, akivel úgy megromlott a kapcsolata, hogy már több mint 4 éve nem beszélnek egymással. A 10 éves korkülönbség miatt sosem jöttek ki egymással, pláne azért, mert Dzseni mindig is úgy érezte, hogy nővére anyáskodni próbál felette, és még a meglepetés dalt sem volt hajlandó meghallgatni tőle.

Bérnővérekkel pótolják a hiányt

Egyre több kórháznak kell bérnővéreket alkalmaznia, mert most már annyira kevés az ápoló. Az Egészségügyi Szakdolgozói Kamara szerint a bérnővérek gyakran a teljes állásuk mellett dolgozzák le a plusz hetven-nyolcvan órát, ez pedig - mint mondják, már a betegek biztonságát veszélyezteti. A kamara szerint csak egy plusz béremeléssel lehetne megállítani az ápolók elvándorlását. A szaktárca szerint már több intézkedést is hoztak, hogy segítsék az ápolókat.

 

32. rész - Segítség, a nővérem egy bűnözőt szeret!

Amikor Melinda a bűnözővel való találkozás után nem jön haza, a család azonnal értesíti a rendőrséget, de a lánynak napokig semmi nyoma. Néhány nappal később Melinda előkerül, egy hatalmas monoklival a szeme alatt, de nem hajlandó elmondani, hogy mi történt...

Miért lett mindenki kedvence egy nővér és egy doktornő?

Két példaértékű ember, akikre érdemes odafigyelni: Sinka Eszter körzetes nővér Miskolcon, akit imádnak a környéken. Mindenki Eszterkéje, ahogy hívják, folyton rendelkezésre áll: és nem csak a gyógyításban, hanem a betegei minden ügyes-bajos dolgában segít. Schill Beáta pedig koraszülött-orvos. Azzal szerzett hírnevet, hogy, ahogy mondják róla, anyává teszi az anyákat, és apává az apákat azzal, hogy odaengedi őket koraszülött babájukhoz. Mindketten a rangos Aranyanyu díjat kapták meg nemrég.

Felmondott a fekete ruhás nővér

Felmondott munkahelyén és elhagyja a csecsemőápolói pályát Sándor Mária. A fekete ruhás nővérként ismertté vált ápoló azt mondta, így tiltakozik az ellen, hogy szerinte továbbra sem javult az egészségügyi dolgozók helyzete. Sándor Mária az idősgondozásban szeretne dolgozni, segédápolóként.

FESZ: Nem áll meg a nővérek elvándorlása

Ismét egyre több ápoló készül külföldre, mert csalódottak a július 1-től beígért, de szerintük nem teljesített béremelés miatt - ezt állítja egy egészségügyi érdekképviselet. Az egészségügyért felelős államtitkárságon azt mondják, a kormány betartotta az ígéretét. A béremelésben érintett egészségügyi dolgozók bruttó 10-15 ezer forintos fizetésemelést kapnak.

Lecserélték az öreg műszerek nagy részét

Elöregedett műszerekkel küzdöttek a koraszülött osztályokon a nővérek és orvosok, sokszor idejük nagy részét az vitte el, hogy a műszerekre kellett figyelniük. Uniós forrásból mostanra a műszerek kétharmadát le tudták cserélni - ám az orvosok szerint több orvos és nővér is kellene ahhoz, hogy csökkenjen a csecsemőhalandóság. 

Lefoglalták előlük a Kossuth teret

Közkórház alakul a város közepén. Jövő héttől állandó orvosi és ápolói ügyelettel tiltakoznak helyzetük miatt egészségügyi dolgozók a Nemzetgazdasági Minisztérium előtt. Ők azok, akik korábban fekete ruhában demonstrálták. A Kossuth téren tüntettek volna, de azt a szakmai kamara már lefoglalta. Ők pedig nem akarnak közösködni.

Egy csapásra ismert lett a csecsemős nővér

Két és fél hónappal ezelőtt egy csecsemős nővér, Sándor Mária interjút adott a Házon kívülnek. Elsőként beszélt nyíltan arról, amit amúgy a legtöbben tudnak, hogy milyen körülmények között és mennyiért dolgoznak az ápolók a magyar egészségügyben. Máriából azóta sztár lett. Egy mozgalom arca, aki továbbra is csecsemőket gondoz, de közben szervezkedik, telefonál, interjúkat ad. Mária hétköznapi ember volt, akire a nyilatkozata óta hatalmas felelősség szakadt. Vajon hogyan éli ezt még? És meddig megy el ő és a többi ápoló? Wagner Bea riportja.

Levetették a fekete ruhát, felmondott a nővér

Felmondott a Péterfy Sándor utcai kórházban az a nővér, aki néhány hete a Házon kívülben beszélt a ki nem fizetett túlóráikról és a túlterheltségükről. Egy figyelemfelhívó akciót indított: fekete ruhában akart szombaton tiltakozni az egészségügyben dolgozók helyzete ellen, de nem engedték neki. Ezért adta be a felmondását. Most munkát keres.

Újabb nővérek beszélnek a rettenetes kórházi körülményekről

Két héttel ezelőtt ismerhették meg Máriát, aki egy koraszülött osztályon nővér, és egyszerű őszinteséggel beszélt az ő és társai nehézségeiről. A rengeteg felelősségteljes munkáról, a ki nem fizetett túlórákról, a megélhetési gondokról. A riportunk után átszakadt valami gát. Máriát rengetegen megkeresték, azzal, hogy helyettük is kimondta, amit ők is ki szeretnének mondani. De eddig nem merték. És most újabb és újabb nővérek törték meg az eddigi hallgatást. Moskovics Judit riportja.

Örülnek, hogy kiállt az ápolók mellett

Elárasztották a kommentelők az Házon kívül című műsor közösségi oldalát és az internetet. A műsorban szerdán mutattunk be egy magyar ápolónőt, aki arról is mesélt, hogy nem fizetik ki a túlóráikat, sokszor 28 órát vannak talpon havi nettó 140 ezer forintért. Az internetezők között vannak ápolók, akik arról írnak, örülnek, hogy valaki kiállt értük.

Házon kívül 15-02-11


szerző:
2015.02.11. 23:35
Házon kívül 15-02-11

Házon kívül: Dunakeszi - A focicsapat, ahonnan egyenes út vezet a külügybe. Nyomozás - Százakat vert át éveken át, egy internetes csaló nyomában. Jajkiáltás - Egy nővér megdöbbentő vallomása az egészségügyről.

Megszegte a karantént


szerző:
2014.10.31. 18:20
Megszegte a karantént

Elhagyta otthonát és párjával együtt biciklizni ment az a nővér, aki megtagadta a számára előírt 21 napos karantént. Az egészségügyi dolgozó egy héttel ezelőtt tért haza az Egyesült Államokba, miután Afrikában ebolás betegeket kezelt. Az asszony azt mondja: a karanténnal sérülnek személyiségi jogai.
 

Már Németországban is van halottja az ebolának

A kezelés ellenére meghalt az ENSZ orvosi csapatának egyik tagja, aki Libériában fertőződött meg. Továbbra is súlyos állapotban van az a nővér, aki a dallasi kórházban kapta el a vírust.
 

Spanyolországban kapta el az ebolát

Vizsgálatot indítottak a spanyol főváros egy kórházában, miután egy nővér ott kapta el az ebolát. Ez az első eset, amikor valaki nem Afrikában fertőződött meg.
 

Házon kívül 13-01-30


szerző:
2013.01.30. 23:05
Házon kívül 13-01-30

Házon kívül: Hogy is működik a rezsicsökkentés? Amikor a diák veszi a papírt, hogy tanulhasson. A minimálbér-emelés visszásságai.

Botrányosan viselkedő részeg a kórházban

Egy erősen ittas férfi péntek éjszaka inzultálta a nővéreket Szombathelyen a Markusovszky kórházban.

A nővérek szívén utaznak a kis csöppségek

Kendőben hordozzák magukkal munka közben az örökbefogadó szülőkre váró csecsemőket az ápolók a szekszárdi kórházban.

Négyen felelősek a formalin-botrányért

Négy ember felelősségét állapította meg a soproni kórház formalinos műhibaügyének vizsgálata.

Véletlenül kapcsolta le a lélegeztető gépet

A brit nővér véletlenül kikapcsolta a páciens lélegeztető gépét és ezt kamera is rögzítette.

Norbi és nővére évtizedekig nem tudtak egymásról

A fitneszguru és nővére első találkozása óta eltelt három év, de az új családi helyzet még mindkettőjüknek idegen.

Geszti Péter pótapaként is pótolhatatlan

Péter nővére, Márta infarktusban halt meg, 10 évvel ezelőtt. 4 gyermekét, Dóri, Karolint, Rozit és Danit a reklámszakember és édesanyja, Márta nagyi nevelte fel.

Mire mennénk lelkes orvosok nélkül?

A SOTE gyermekpszichiátriáján nem volt pénz se székre, se asztalra, se játékokra. Ezeket az orvosok gründolták össze - munka után pályázatokat írtak.

Újraélesztették a temetőben

A Megyeri temetőben vasárnap rosszul lett egy férfi, összeesett és leállt a szíve.

Ingyen plasztikával csábítják a nővéreket

A nővérek között a mellplasztika számít a legnépszerűbb választásnak.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való