KERESÉS search-close

nevelőszülő

31 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "nevelőszülő"

Interjú az édesapával, akit azzal gyanúsítanak, hogy megerőszakolta kislányát

Már a harmadik nevelőszülőnél vannak annak a házaspárnak a kislányai, akiktől azért vették el a gyerekeket, mert egy baleset után az apát szexuális erőszakkal gyanúsították meg. A férfi maga vitte be négy éves lányát a kórházba, amikor az egy súlyt magára rántott. Az apa 14 hónapot töltött előzetes letartóztatásban, most is állítja, hogy semmilyen módon nem bántotta gyermekét. Azok a nevelőszülők viszont igen, akikhez kihelyezték őket. Az ügyészség még nyáron vádat emelhet a férfi ellen.

VÉBER ISTVÁN - Indigó nevelőszülőjeként fontos dologra hívja fel a figyelmet

Indigó, a síkvidéki gorilla 2017. decemberében született a budapesti állatkertben. Véber István idén májusba fogadta örökbe a kölyköt, most pedig újra ellátogatott hozzá. Azt mesélte, amióta Budapesten él, nincsenek a környezetében állatok, ezért nagyon vágyott már rá, hogy egy kisállat nevelőszülője legyen.

BRIGI &GERGŐ: „Próbálunk megélni minden pillanatot”

A háromgyerekes Brigi és az egykor gyermekotthonban dolgozó Gergő a Farm című valóságshow-ban szeretett egymásba. A közös gyerkőcök mellett most egy öt hónapos kislány nevelőszülei lettek. Azt mondták, sokan megrettenek a csecsemőkkel járó feladatoktól, ők viszont kifejezetten élvezik a kisbabával járó feladatokat. A teljes Fókusz riportot megnézheti: ITT!

Laura börtönben született, de ki nevelte?

Két nő, akik egymástól több száz kilométerre élnek, különböző korúak, más-más iskolával, egyik családi háttérrel másik anélkül. 3 évvel ezelőtt az életük mégis örökre összefonódott. Egy kislány köti őket össze, akiről egy ideig az édesanyja helyett egy nevelőszülő gondoskodott. Az anyukája ugyanis várandósan börtönbe került.

Harc a gyermekért


szerző:
2018.07.03. 18:00
Harc a gyermekért

Márk és Móni újszülött babája nevelőszülőkhöz került, de a fiú megtenne bármit, hogy visszaszerezze gyermekét. A baj csak az, hogy szerinte barátnője túl hanyag…

Mi a különbség nevelő szülő és örökbefogadó között?

A Benedetto Gyermekvédelmi Szolgálat 2014 óta segít a család nélküli gyermekek nevelőszülőkhöz kerülésében. Az örökbefogadás mellett ez az egyetlen módja annak, hogy szerető családban tapasztalhassák meg azt a biztonságot, ami a többi gyereknek kijár.

„Innentől nem vagy a fiam!”

Miután Hanna és Milán nevelőanyukája, Erika a férje halála után más férfi mellett találta meg a boldogságot, a testvérpár úgy érzi, hogy Erika elhanyagolja őket. A nő viszont azt állítja, nevelt fia kezet emelt rá…

Kálid Artúr viszontagságos gyermekkoráról mesélt

A színművész gyermekkora nem egészen mesébe illő, azonban inspiráló története sokaknak erőt adhat.

Bepillantás egy nevelőszülő életébe

Édesanyák, csak egy kicsit máshogy. Nevelőanyák, akik a segítségre szoruló gyerekeknek szentelték az életüket.

A nevelőszülővé válás menete


szerző:
2018.03.27. 09:09
A nevelőszülővé válás menete

Minden gyerek számára a szülő a legnagyobb példakép. Sajnos Magyarországon több mint 20 ezer gyermek van, akik valamilyen okból nem élhetnek a vérszerinti szüleikkel. Számukra a nevelőszülő a hős, aki megteremti a szerető és biztonságos otthont. Vendégeink Karsa Andrea, a Pünkösdi Gyermekvédelmi Szolgálat főigazgatója és Samu-Erdélyi Erzsébet nevelőszülő voltak.

Nevelőszülők lesznek Novákék?

A fiatal nagymama sokáig bizonytalankodott abban, hogy Lacival bevállaljon-e egy örökbefogadott gyereket. Addig gondolkodik Gizi, míg maga az élet oldja meg a problémát. 

Kegyetlen szülők: mi lesz a 9 gyerekkel?

Embertelen körülmények között majdnem halálra fagyott 9 gyermek egy szőregi tanyán. Az itt élő család hétköznapjai veszekedésektől és a gyerekek folyamatos bántalmazásától volt hangos. 2012-ben mentették meg a rendőrök a kiskorúakat a szülői terrortól, akiknek ügyében ma született ítélet.

Rettenetes tragédiák után sínre került az öt testvér élete

Debóra, Mirjam, Rebeka, Jokébed és Péter testvérek, és most boldog családban élnek, pedig 12 évvel ezelőtt súlyos tragédiát éltek át. Apjuk lelökte édesanyjukat a lépcsőn, az asszony lebénult, majd pár év múlva meghalt. Az apa börtönbe került, és miután kiszabadult, egy baleset miatt ő is életét vesztette.

Nevelőszülőkhöz került Gerzson

Nevelőszülőkhöz került az a miskolci kisfiú, akit hétfőn egy padon vettek észre járókelők az egyik lakótelepen. A kis Gerzsont csütörtökön vették magukhoz ideiglenes nevelőszülei. Négy napig volt kórházban, a nővérek nagyon megszerették - megkönnyezték, mikor elvitték őt az osztályról.

Nevelőanyaság: legszebb és legfájdalmasabb hivatás

Nők, akik a világ leggyönyörűbb, ám egyben legfájdalmasabb hivatását választották: nevelőanyák lettek. Azzal a tudattal veszik magukhoz mások gyermekeit, hogy azok bármikor visszakerülhetnek vérszerinti családjukhoz, vagy éppen örökbe adhatják őket.

 Nevelőszülők, akik őszintén vallanak hivatásukról

Vargáék 10 év alatt 28 gyermeknek biztosítottak szerető otthont, és volt, hogy este fél 11-kor gyarapodott plusz 6 fővel a család. Marika azt mondja, ez olyan hivatás, melyet stabil családi háttér és támogatás nélkül nem lehet végezni. Ő szerencsésnek mondhatja magát.

Nincs elég nevelőszülő

Magyarországon több mint húszezer gyermek van, akik nem élhetnek a vérszerinti szüleikkel. Számukra a nevelőszülők lehetnek azok, akik megteremtik a szerető és biztonságos otthont. De milyen feltételeknek kell megfelelni, hogy valakiből nevelőszülő váljon?

Hogyan változik a gyermekvédelmi rendszer?

A gyerek védtelen. Ha úgy adódik, a családjától is csak az állam védheti meg őt. Tavaly 4415 gyereket vettek el a családjától. Otthonba vagy nevelőszülőkhöz kerültek. Ám a gyerekvédelmi rendszer szereplői között nincs érdemi együttműködés. És a rendszerben régóta nincs több pénz. Segít mindezen a szabályozás tervezett változtatása? Kérdezzük az államtitkárt és szakértőket.

Sok nevelőszülőre lenne még szükség

Nem minden gyerek köszöntheti fel ma édesanyját. Az SOS Gyermekfalvakban négyszáz fiatalkorú él. Ők ma nevelőszüleiket ünnepelték. A szervezet most kapmányba kezdett, hogy minél többen jelentkezzenek nevelőszülőnek, mert további háromezer gyereknek lenne szüksége arra, hogy családban nőhessen fel.

Sokkal több nevelőszülő kellene

Kevés a nevelőszülő - ezt mondják a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatnál. Pedig ez lenne a legjobb lehetőség azoknak, akik egy időre állami gondozásba kerülnek, amíg a vérszerinti szüleik nem tudják újra nevelni őket. Több nevelőszülőt is megkerestünk, akik azt mondták, ha csak egy időre is, de megéri segíteni a kicsiken.

Miközben az apa harcolt érte, nevelője majdnem halálra verte

Veronika lassan három éves, de még nem tud járni, és most kezd beszélni tanulni. Nem azért, mert beteg, hanem azért, mert olyan súlyosan bántalmazták egyéves korában, hogy csoda, hogy életben maradt. Miközben édesapja a kislányt féltve azért küzdött a bíróságon, hogy Veronika hozzá kerülhessen, anyjának új barátja kis híján a halálát okozta. Például azért, mert sírt. A kislány most az apjával él, de amit átélt, örökre nyomot hagyott rajta. Moskovics Judit riportja Veronika és édesapja küzdelméről.

Reggeli - Csak csajok 12-09-13

Reggeli - Csak csajok: Minden, amely egy női társaságban napjainkban szóba kerülhet.

Pótmamák és pótpapák – hogyan mutassuk be őket?

A válás nehéz helyzetet teremt azokban a családokban, ahol gyerekek is vannak. Adott esetben mindkét szülő kezdhet új életet, amelyben egy új társ is szerepet kap. A nagy vízválasztó mégis az, amikor eljön a bemutatás pillanata.

Felelnie kell a brutális nevelőszülőnek

Wc kefével verte, éheztette, és a víz alá nyomta a nevelt gyerekeit egy 50 éves nő Somogy megyében.

Tanulók mázolják ki a lakóházakat

Diákok festik ki nevelőszülők otthonait Békésben, nyári gyakorlat keretében.

Éjszakai virslizés a Gyermekfaluban

20. születésnapját ünnepli a kecskeméti SOS-Gyermekfalu.

Mónika – A kibeszélőshow 10-06-23

Anya, miért dobtál el?

Törvény szakította el a gyerekeket szeretteiktől

Valószínűleg soha nem kerülhetnek vissza magyar nevelőszüleikhez a Romániába kitoloncolt kisgyerekek.

Csak csajok 10-05-03


szerző:
2010.05.03. 10:13
^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való