KERESÉS search-close

orvos

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "orvos"

Elérték teljesítőképességük határát az egészségügyisek?

A Covid osztályon készített videóval üzent a kétkedőknek ez a miskolci férfi, aki még október végén került kórházba. Az állapotokról is beszámolt. Bár megkapta a szükséges ellátást és a gyógyszereket, úgy véli, a kórházi dolgozók már most erejükön felül teljesítenek.

GYERMEKORVOS: Egy beteg kezelése már nem csak önmagáról, hanem a környezetéről is szól

Bogdányi Katalin doktornőnél korábban a Házon kívül stábja forgatott, de a gyerekorvos Híradónknak is nyilatkozott már küzdelméről a rendszerrel és szülőkkel. Most közösségi oldalán fakadt ki. Szerinte az egyik legnagyobb gond például, hogy sok szülő későn hívja fel a háziorvost.

Nagy Alexandra zokogva könyörgött az orvosnak: „Mondd, hogy nem kell varrni”

A Barátok közt színésznője teljesen bepánikolt, mikor meghallotta a rémhírt: valószínűleg össze kell varrni az ujjait.

A mellrák korai diagnosztizálásának fontosságára hívják fel a figyelmet az Éjjel-Nappal Budapestben

Elkezdődött az Éjjel-Nappal Budapestben Bori küzdelme a mellrákkal, miután kitapintott mellében egy apró csomót. Azonnal orvoshoz fordult, ahol kiderült, hogy daganatos. A borit alakító Dórinak nagy kihívás volt eljátszani a traumát, de kifejezetten örül annak, hogy sorozaton keresztül esetleg mások szemét felnyitja. 

Orvosok és szakdolgozók az áthelyezésekről: káosz és bizonytalanság

Káosz és bizonytalanság - így jellemzik orvosok és szakdolgozók az egészségügyben folyamatosan zajló áthelyezéseket. A székesfehérvári kórházban például egyik nap még 57 embert akartak átvezényelni a fővárosi Korányi Kórházba, végül másnap csak 18 nővér ment. Az RTL Híradónak nyilatkozó egészségügyi szakértő szerint nem egyedi az eset. Közben az egészségügyben dolgozók attól tartanak, ha aláírják az új szolgálati jogviszonyról szóló szerződést, mindennaposak lesznek a hasonló átvezénylések.

Gulyás Gergely: Ez a törvény most nem a háziorvosokról szól

Ez a törvény most nem a háziorvosokról szól, de ők is sorra kerülnek majd. Ezt mondta Gulyás Gergely miniszter a Parlamentben, arra a kérdésre, hogy mi lesz azokkal, akiket nem érint a béremelés, mert vállalkozóként dolgoznak az alapellátásban. A Házi Gyerekorvosok Egyesületének elnöke szerint ha nem kapnak plusz pénzt, nem tudják majd kifizetni az asszisztenseket sem.

Néhány iskolában orvosi igazolást kérnek gyerekek tünetmentességéről

Orvosi igazolást kérnek néhány iskolában arról, hogy a gyerekek tünetmentesek, és mehetnek közösségbe - ezt mondta Híradónknak a Házi Gyermekorvosok Országos Egyesületének elnöke. Póta György szerint azonban ez nem elég biztosíték arra, hogy a gyerek nem hordozza a koronavírust, a gyermekorvosok pedig így félnek vállalni a felelősséget. Szerinte az a legjobb, ha a legkisebb tünet esetén is otthon tartják a gyereket a szülők.

Hogyan lesz egy sebészből a főzés szerelmese?

Orvos, családapa, imád főzni, és ha mindez még nem lenne elég, maratont is fut és keményen edz doktor Rokszin A Konyhafőnök versenyzője. De hogy viselkedik a műtőben, és milyen lesz, ha a konyhapult mögé áll? A barátai rá sem ismernek a gasztroreality Ricsijére.

Koronavírusos a bácsalmási Járóbeteg Szakellátó vezetője

Koronavírusos a bácsalmási Járóbeteg Szakellátó vezetője. A kiskunhalasi kórházban ápolják. A kistelepülésen az orvos az egyetlen koronavírusos, de azt, hogy hol és kitől kapta el, nem tudni. Az intézményvezető közösségi oldalán azt írta, hogy egy orvostól kaphatta el. Bácsalmás polgármestere viszont úgy tudja, a szakellátó vezetője szabadságon volt, amikor megfertőződött.

Börtönbe kell mennie annak a sebésznek, aki kevesellte a hálapénzt egy betegétől

2 évre börtönbe kell mennie annak a budapesti ortopédsebésznek, aki kevesellte a 10 ezer forintos hálapénzt egy betegétől, a sarokműtétje után. Az eset még 7 éve történt. Az orvos akkor a Péterfy Kórház Baleseti Központjában dolgozott, ahonnan az ügy kirobbanása után elbocsátották. Ezért, és 8 másik hasonló ügy miatt ítélték most el.

Fókusz Anno: Akár egy életen át kell magukban tartaniuk ügyfeleik, pácienseik, híveik titkait

Mindenkinek vannak titkai, de van néhány kiválasztott, akinek másokéval is meg kell birkózniuk. Akár egy életen át kell magukban tartaniuk ügyfeleik, pácienseik, híveik elsuttogott titkait. Most jöjjön három hivatás, amely a bizalomra épül.

Annyit keres egy kezdő orvos, mint egy gyorsétterem dolgozója

Havi 170 ezer forintot visz haza egy kezdő orvos. Ezért a bérek emelését kéri a miniszterelnöktől az orvosi kamara. A szervezet alelnöke az RTL Híradónak azt mondta: a jövő évi költségvetés tervezetében nincs nyoma a béremelésnek, amiről a járvány előtt már tárgyaltak a kormánnyal. Így pedig még több orvos hagyhatja el a pályát, vagy mehet külföldre. A minisztérium úgy reagált: a kormány célja, hogy tovább emelkedjen az orvosok bére.

Már több mint kétszáz egészségügyi dolgozó kapott ingyen lakást civil

Már több mint kétszáz egészségügyi dolgozó kapott ingyen lakást civilektől. A Pihentesd a dokit mozgalom nem csak Budapesten, hanem több nagyvárosban is segíteni tudott az elmúlt hónapban. A közösség célja, hogy a koronavírus járvány miatt leterhelt egészségügyi dolgozók munkahelyükhöz minél közelebb tudjanak lakást találni.

Négy magyar orvos megy Erdélybe

Erdélyi kórházakba keresett magyarországi orvosokat az emberi erőforrások minisztere. Ezt a Népszava tudta meg. Kásler Miklós levélben kérte az igazgatókat, hogy mérjék fel, van-e olyan orvosuk, aki vállalná a munkát. A minisztériumtól azt írták az RTL Híradónak, hogy csak négy orvos utazik Erdélybe, hogy műtéteknél segítsen. Szerintük a jelenlegi járványhelyzet ezt még lehetővé teszi.

Orvosként segíti a betegeket az ír miniszterelnök

A járvány miatt visszatér eredeti szakmájához az ír miniszterelnök, és orvosként segíti a betegek ellátását az országban.

Nem jutnak el az orvoshoz

Hamarosan szülni fog, de az osztrák vizsgálatok után nem jöhet vissza, hisz itthon karantén várna rá. Több nézőnk is panaszkodott, hogy bár Ausztriában van társadalombiztosításuk, nem jutnak el ottani orvosukhoz.

Maszkok és védőruhák érkeztek

Ezután minden intenzív ágy mellett dolgozó orvos és ápoló speciális maszkot kap - ezt Orbán Viktor jelentette be az Operatív Törzs mai ülése után. A miniszterelnök szerint jelenleg másfél millió orvosi maszk és 170 ezer védőruha áll rendelkezésre. Ennek egy része a Wizz Air repülőjével érkezett reggel Kínából. A miniszterelnök szerint a szállítmányok folyamatosan érkeznek majd.

120 embert teszteltek miatta

A hír igaz – így kommentálta a Szegedi Tudományegyetem rektora az RTL Híradó információját, miszerint elkapta a koronavírust. Rovó László két hete, március 8-án érkezett haza egy észak-olaszországi sítúráról. Nem vonult karanténba, hanem orvosként is tovább dolgozott. Az operatív törzs közölte, eddig 120 vizsgálatot végeztek a rektorral kapcsolatban. Rovó László szerint kizárt, hogy műtét közben továbbadta a koronavírust. Az orvosi kamara etikai eljárást indított a rektorral szemben.

Teljesül Anna legnagyobb álma!

A bárókisasszony azt hitte, a bécsi tartózkodása lesz élete legszörnyűbb időszaka, azonban most kiderült, számára most kezdődik csak az igazi kaland.

A legújabb részt ITT tudod megnézni!

HÁZI KARANTÉNBAN: otthonából is próbál segíteni az orvos

Háza egyik szobájába költözött be, telefonon és interneten kommunikál betegeivel a tegnap karanténba került háziorvos. Kiss Csaba egy koronavírusos beteget látott el, de a fertőzést csak később igazolta a laborvizsgálat.

Egy magyar orvos, aki külföldön lett sikeres

Egy sikeres magyar orvos, aki profi a szakmájában, nem fogad el hálapénzt, nagyon jól megél a fizetéséből, és a szabadidejében még arra is jut energiája, hogy könyvet írjon és norvégból fordítson. Dr. Lőrincz Balázs Bendegúz Magyarországon nem ismert, Németországban viszont szakmai körökben annál inkább, merthogy ott csinált karriert. Pedig sok év külföldi munka után hazajött, hogy inkább itthon dolgozzon, ki is nevezték klinikaigazgatónak, de végül a bürokrácia miatt inkább visszament Németországba. Vorák Anita Frankfurtban találkozott vele.

Ákosnak választania kell: az egészsége, vagy a futball-karrierje

Ákos rossz híreket kapott az orvosától…

Orsi szúnyogcsípése miatt az ügyeleten kötöttek ki Balázs gazdáék

Orsi lábán nagyon feldagadt a csípés helye, ezért kénytelen volt bevallani Balázsnak, hogy ezzel már orvoshoz kellene menniük.

Ákos visszatérhet a foci-karrierjéhez?

Ákos jóhíreket kapott az orvosától…

 

Ha a teljes adásra vagy kíváncsi, akkora kattints ide!

Flóra kifakadt, amikor Szofiék kihallgatták őt

Flóra kiakadt, amikor Tamara és Szofi kihallgatták őt és az orvosát, amint arról beszélgetnek, hogy korábban szexbalesetet szenvedett Tamással…

 

Ha a teljes adásra vagy kíváncsi, akkor kattints ide!

Gondatlan veszélyeztetéssel gyanúsítják a Honvédkórház két orvosát és egy ápolóját

Gondatlan veszélyeztetéssel gyanúsítják a Honvédkórház két orvosát és egy ápolóját egy asszony tavaly decemberi halála miatt. Egy 62 éves nőt oda-vissza küldözgették a Honvédkórház két telephelye között, mert nem tudták elvégezni az ultrahang-vizsgálatát. Végül kiderült, a nőnek érelzáródása van, de mire megműtötték, már késő volt.

Döntsék el az orvosok, hogyan akarnak nyomást gyakorolni a kormányra

Döntsék el az orvosok, hogyan akarnak nyomást gyakorolni a kormányra a megakadt bértárgyalások miatt. Erre buzdít a Magyar Orvosi Kamara - szavazni a honlapjukon lehet. Erről a Népszava írt először. Az opciók közt szerepel a túlmunka felmondása, és a nagygyűlés is. Gulyás Gergely miniszter a kezdeményezést nem akarta kommentálni, de azt mondta, jövőre is emelik az orvosok bérét.

Solti Ádám kicsapta a hisztit

Balázs nem mindennapi emléket bányászott elő a színész múltjából. Vajon mi vágta ki a biztosítékot a hamarosan oltár elé álló Ádámnál?

A Székfoglaló játékot itt tudod megnézni. Ha pedig a teljes adásra vagy kíváncsi, kattints ide!

Nézd meg a többi Székfoglaló játékot is!

IDEGŐRLŐ: Bottal szúrta meg a szemét a kisfiú, 21 órát vártak az ellátásra

21 óra telt el a balesettől a műtétig. A család éppen kirándult, amikor a kétéves Benő elesett és a kezében lévő bottal megszúrta a szemét. Az anyuka elmondta, rögtön mentőt hívtak, azonban a kórházak nem akarták fogadni őket arra hivatkozva, hogy nincsenek a kisfiú ellátására megfelelő eszközeik. Az anyuka elkeserítőnek tartja, hogy itt tart az egészségügyi ellátás, hogy nincs elég orvos, nincs elég műszer és nincs átgondolva a sürgősségi ellátás.

Mától büntetik a kórházakat, ha egy orvos indokolatlanul előrébb sorol a műtéti várólistán

Mától büntetik a kórházakat, ha egy orvos indokolatlanul, például hálapénzért cserébe előrébb sorol egy beteget a műtéti várólistán, vagy ha valaki indokolatlanul hátrébb kerül. Mindezt az egészségbiztosító ellenőrzi majd. A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő igazgatója azt mondta, a lényeg, hogy a betegek a lehető legkorábbi időpontot kapják a műtétekre.
Az igazgatóval készült interjút ide kattintva nézheti meg bővebben.

Roskadozó falak közül az elit orvosi egyetemre

Rostás Gusztáv története mondhatni sikertörténet. Először nem is mert túl nagyot álmodni: az öcsödi körülményekből elérhetetlennek tűnő orvosi pálya helyett, az ápolói szakmát tűzte ki magának. Első útja pedig a könyvtárba vezetett, ahol egy anatómia könyvet szeretett volna kikölcsönözni – de a könyvtáros azt mondta, nem lehet.

Kórházak éjszakája Miskolcon

Egy éjszakára orvossá válhattak a középiskolások Miskolcon. A diákok a Miskolci Megyei Kórházat járhatták be. Megnézhették például, milyen egy műtő, és megtanulhatták, hogyan kell egy sebet összevarrni. A kórházak éjszakáját azért szervezték meg, hogy a diákok megismerhessék, hogyan működik egy kórház.

Ismét elsőként kezdett menteni az éppen arra járó orvos

Ismét életeket mentett a miskolci megyei kórház volt főigazgatója. Egy közlekedési baleset sérültjeit látta el az M3-ason még azelőtt, hogy a mentők megérkeztek volna. Az orvos éppen arra járt... Eddig összesen tíz alkalommal segített az utcán bajba került embereken, az esetekről bővebben mesél ITT

ÉLETMENTŐ: Tizedik alkalommal volt jókor, jó helyen

Ismét életeket mentett a miskolci megyei kórház volt főigazgatója. Egy közlekedési baleset sérültjeit látta el még azelőtt, hogy a mentők megérkeztek volna. Csiba Gábornak nem ez volt az első hasonló esete. Eddig összesen tíz alkalommal segített az utcán orvosi ellátásra szoruló embereken.

Az orvos, akinek a katasztrófa a hobbija

Dr. Késmárky András, a DEKOM elnöke mesélt munkásságáról, aki már gyermekkora óta az orvosi pályára készült. Sőt, négy végzettsége is van!

 

A Gyerekdokik alkalmazás garantáltan a szülők kedvence lesz!

A Telekom Tettrekész díj nyertese, Németh Franciska 60 millió forintot kért 20% tulajdonrészért. Vajon melyik cápa tett ajánlatot, hogy megszülethessen a Gyerekdokik alkalmazás? A teljes adásból kiderül!

Gyula újra bajba kerül: nekimegy egy orvosnak?

Miután Gyula megtudja, hogy beteg édesanyja nem kapja a gyógyszereit, teljesen kikészül és az első orvost elkapja, aki szembejön vele a folyosón.

Az évszázad magyar szélhámosa a Nyugati pályaudvar tetőszerkezetét is eladta

Eladta a Nyugati pályaudvar tetőszerkezetét, az egyik budapesti utca díszburkolatát. Az évszázad magyar szélhámosa volt már pap, főorvos, ügyvéd,- diploma nélkül. Bósa István miatt módosították a BTK-t, elérte, hogy csecsemőgyilkosságért életfogytiglan járjon. Korábban is forgattunk vele, éveket ült börtönben, de mit csinál most? Megkerestük.
Arról, hogy korábban miket követett el, ide kattintva részletesen mesél.

Tamásnak sokkoló hírekkel kellett szembesülnie a kórházban

Tamás újabb vizsgálatokin vett részt a kórházban…

 

Ha a teljes adásra vagy kíváncsi, akkor kattints ide!

Reni Joe-nak: „Megölted a fiam apját…”

Joe látni akarta Renit. Tamás rémisztő híreket kapott. Laura féltékeny lett Gábor új barátnőjére.

Tamás meddővé válhat a cisztája miatt

Tamás és Szofi orvoshoz mentek, hogy kivizsgálják Tomi állapotát…

 

Ha a teljes adásra vagy kíváncsi, akkor kattints ide!

Már csak ötmillió hiányzik Joe óvadékához

Joe kórházba került. Tamás orvoshoz ment a problémájával. Milán meglepődik, amikor kiderül, hogy valaki ellopta a futárszolgálatuk ötletét.

Szlávik János: polihisztor akart lenni, fehér angyal lett

Dr. Szlávik János, infektológus 31 éve dolgozik trópusi fertőzéses és AIDS osztályon, de a világ bármely részén, akár a legveszélyesebb területeken is gyógyítja az embereket. Szlávik doktor börtönorvosként is funkcionál, és egy kicsit pszichológus is. Tabutémát feszegetünk a vasárnapi Portréban, hiszen a kezdetekben nemcsak az emberek, hanem az orvosok is nagyon féltek az AIDS-től, ma pedig hiába a legkorszerűbb felszerelések és gyógyszerek, a társadalom számára továbbra is félelmetes és misztikus betegségről van szó. A Portréban azt is megtudhatjuk, hogy Szlávik János félelmei valósak-e egy újabb világjárványtól, és, hogy Freddie Mercury tényleg még ma is köztünk élhetne?

Áramütés érte a szerelőt egy étteremben, de óriási szerencséje volt

Óriási szerencséje volt a férfinak, akit szerelés közben ért áramütés egy győri étteremben. Leállt a keringése és a légzése is, de egy kardiológus épp ott ebédelt. Az orvos azonnal megkezdte az újraélesztést és megmentette a 35 éves családapát. A balesetet szenvedett férfi azt mondta, még most sem tudja elhinni, hogy percekig halott volt.

Orvos bántalmazhatta a nővért

Nyilvánosan megalázta, bántalmazta beosztottját az orvos egy ajkai véradáson – ezt állítja egy szemtanú, akit ez annyira felháborított, hogy felajánlotta, tanúskodik a nővér mellett, ha kell. Egy munkahelyi véradáson történt az eset szombaton. Az orvos az RTL Híradónak azt mondta, dühös volt a kollégájára, de már nagyon röstelli, hogy nem tudott uralkodni magán.
A szemtanúval készült interjút ide kattintva hosszabban is megnézheti.

 

MEGVERT NŐVÉR: Rendszeresen bántalmazták és megalázták

Nyilvánosan megalázta, bántalmazta beosztottját az orvos egy ajkai véradáson – ezt állítja egy szemtanú, akit ez annyira felháborított, hogy felajánlotta, tanúskodik a nővér mellett, ha kell. Egy munkahelyi véradáson történt az eset szombaton. A szemtanú részletesen elmesélte, hogy mit látott.

Amit az adásban nem láthattál: elkísértük Balázst az orvoshoz!

Balázs alig ivott vizet, ezért kiszáradás közeli állapotba került, és sürgős orvosi ellátásra szorult. Exkluzív videónkban megmutatjuk, hogy milyen vizsgálatokon esett át a klinikán az Agila játékosa!

Sürgősségi: beavatkozásra várva

A sürgősségi betegellátás akár össze is omolhat Magyarországon - mondják ápolók, orvosok és betegek. Hogy, miért? És van-e valamilyen általános protokoll, hogy kivel mi a teendő egy sürgősségi osztályon? Baló György minderről szakértőket kérdez műsorában.

Az orvos a felelős a sportoló haláláért?

Orvosi szabálytalanság okozhatta egy 17 éves birkózó halálát másfél éve. Az elhunyt fiú családjának ügyvédje Híradónknak azt mondta, a rendőrök most azt vizsgálják: a sportorvos hogyan adhatta meg a fiúnak a versenyengedélyt, amikor szívproblémák miatt ezt korábban megtagadták tőle. A birkózón egy úgynevezett vasgyári fogást alkalmazott ellenfele, ami után a fiú remegni kezdett, majd összeesett, és leállt a szíve. Már nem tudták megmenteni.

Sok kórházba keresnek orvost

A kórházak kétharmadába keresnek orvosokat - az RTL Híradó 89 intézmény honlapját böngészte végig az adatokért, 646 hirdetést találtunk. A KSH adatai szerint több mint 39 ezer orvos dolgozik Magyarországon. Ezt a Magyar Hírlap úgy kommentálta, soha ennyien nem praktizáltak még. Az általunk megkérdezett szakértő szerint ez csúsztatás.

Orvosból lett jogász: Az alapellátásban is van orvoshiány

A nekünk nyilatkozó egykori orvos, aki ma jogász, azt mondja amíg a magánellátás fejlődik Magyarországon addig az állami kórházak haldoklanak.

Működésképtelen sürgősségi?

Legkésőbb október első felében működésképtelenné válhat a Honvédkórház sürgősségi osztálya - ezt írta a kórház vezetésének szóló levelében Zacher Gábor. A levelet az Index hozta nyilvánosságra. Az osztályvezető főorvos pénteken adta be felmondását, amelyet azzal indokolt, hogy az ottani állapotok már a betegellátást veszélyeztethetik. A felmondási idejét sem kell letöltenie, a honvédelmi miniszter felmentette ez alól.

 

Íme 5 érdekesség a Doktor Murphy-ről!

Csütörtökönként 21:30-tól Doktor Murphy az RTL Klub-on - az 5. rész örömére összegyűjtöttünk 5 érdekességet a sorozatról!

Vesztegetés elfogadása a vád

Meghalt a beteg, visszautalta a műtét előtt kapott pénzt az orvos - bíróság elé kell állnia. Ha a bíróság bűnösnek találja, akár 3 évbörtönt is kaphat.

Ismerd meg jobban a Doktor Murphy szereplőit!

Országos TV premier az RTL Klub-on! Csütörtökön dupla résszel debütál a Doktor Murphy - addig is ismerjük meg a karaktereket!

ÁLDOZAT: 64 hónap után végre elkezdheti feldolgozni, hogy leöntötték lúggal

Tizenegy év börtönbüntetésre ítélte a lúgos támadással vádolt B. Krisztiánt a Kúria. A férfinak nincs több fellebbezésre lehetősége. A több mint 5 éve húzódó ügy áldozata adott interjút az RTL Híradónak. Az asszony azt mondja megkönnyebbült, csak azt bánja, hogy édesanyja nem élhette meg az ítéletet.

 

Ha fáj! - Különleges kezelés izületi gyulladásra

Nincs vágás, protézis vagy gyógyszeres kezelést. A fájó testrészt saját sejtek beültetésével gyógyítják. Mutatjuk, mi a módszer lényege!

Energiával gyógyít „gyógyíthatatlan” betegségeket

Kína egyik legnevesebb orvosa járt nemrég Magyarországon. Kutatóintézetében olyanokat is gyógyít, akik betegségére „jelenleg nincs ismert gyógymód”. Különös módszere: a csikung. Mutatjuk, mi is ez az önfejlesztő energiagyógyászat!

Kásler Miklós furcsa és vitatható mondatai istenről és betegségekről

Balog Zoltán utóda egy elismert orvos lesz: a többszörösen kitűntetett Kásler Miklós több mint 20 éven keresztül vezette az Országos Onkológiai Központot.  A professzorhoz tartozik majd az egészségügy és az oktatás is, emiatt lett érdekes, hogy korábban hogyan foglalt állást bizonyos ügyekben. Hogy miért gondolja, hogy a tízparancsolat betartása gyógyír lehet a halálos betegségekre, vagy miért cáfol laikusként tudományos tényeket.

Miért kell órákat utazni, hogy eljussanak orvoshoz?

Ha az egyik gyerek elkap egy hányós-hasmenős vírust, másfél óra autózás az illetékes balassagyarmati kórház. Tömegközlekedéssel 3 és fél óra. A fülfájós gyerekkel a budapesti Heim Pálba kell menni, kocsival egy óra, tömegközlekedve másfél. Az autista gyerekkel viszont a fővárosi 1-es klinika a cél, tömegközlekedve két óra, kocsival egy. Jól hangzik?

”Az orvosok jogai is sérülnek”

Rendszeresen sérülnek a betegek, az orvosok, és az ápolók jogai is a sürgőségi osztályokon-ez derült ki a Társaság a Szabadságjogokért szervezethez érkezett történetekből. A betegek azt sérelmezték leggyakrabban, hogy nem mondják meg nekik, miért és mennyit kell várakozniuk. A dolgozóknak pedig sok kórházban nem biztosítják a megfelelő eszközöket a munkájukhoz.

Egy apró kongói-magyar csoda


szerző:
2018.03.12. 19:20
Egy apró kongói-magyar csoda

Egy megható és különleges történet egy fiatal orvosról, aki magyar támogatói, örökbefogadó szülői nélkül, valószínűleg utcagyerek maradt volna, és ma is koldusként élne valahol Kongóban. Doktor Tsava Tona most azért is jött Magyarországra az őt felkaroló magyar alapítvány segítségével, hogy találkozzon egyik örökbefogadó szülőjével.

Csak a magyar orvosok vállalták a bangladesi sziámi ikrek szétválasztását

A világon eddig sehol nem vállalták a 2 éves Rabia és Rukiya, a fejüknél összenőtt bangladesi sziámi ikrek szétválasztását. Egy magyar orvoscsapat, dr. Csókay András, dr. Pataki Gergely és dr. Hudák István vállalkozott egyedül a nagy kockázatú, többlépcsős beavatkozásra. Az első, legveszélyesebb műtét a napokban történt meg, sikeresen.

A polgármesternek még a lumbágója is elmúlt az új postásnő láttán

Miután a postásnő magához tért, a falu állatorvosa vette kezelésbe. Amint híre ment a csinos hölgynek, Pajkaszeg összes férfije a csodájára járt, Károlynak pedig még a derékfájása is elmúlt, amint megpillantotta őt.

Bianka kómába esett


szerző:
2018.03.02. 16:00
Bianka kómába esett

Miután összeesett a fellépésen, kórházba szállították az eszméletlen Biankát. Márk a kórházban várakozott, hogy beszélhessen az orvosokkal, és kiderítse, mi történt a lánnyal. Az orvosok azonban nem sok jó hírrel tudtak szolgálni...

Orvost kellett hívni Rózsához

Rózsa meglátogatta Kornélt, azonban a lány hirtelen rosszul lett, és az aggódó fiú azonnal hívta az ügyeletet. Ekkor toppant be Lili és egy orvos, és magukkal vitték a kismamát.

A teljes adásért kattints IDE!

Szifon nem sokáig bírta a detoxikálást...

Hiába a kötelek, Szifon kiszimatolt a rendelőben egy gyógyszeres üveget, és mivel elvonási tünetei voltak, meghúzta azt...

Lúgos támadás: 9 év az orvosnak

Újabb ítélet a lúgos orvosként elhíresült férfi ügyében. Kilenc év börtönt kapott és örökre eltiltották a hivatásától. Ez a negyedik ítélet az ügyben, de még most sem jogerős, így az öt éve húzódó tárgyalássorozat folytatódik. A lúggal leöntött nő ma azt mondta, egyre durvábbak a tárgyalások, amik után rémálmai vannak.

Egyszerre négy férfi vizsgálja Dórit és az ő kebleit...

Annak érdekében, hogy a járvány további terjedését megakadályozzák, a falu összes lakója Pajkaszeg állatorvosa elé vonul, köztük a fitneszkirálynő Dóri is. A lenge öltözetű lány pedig mint mindig, most is megbabonázza a férfiakat... Vajon túléli a betegséget a bombázó? A mi kis falunk harmadik részéből kiderül! Kapcsolj szombaton 20 órakor az RTL Klubra!

Már nincs, aki elmenjen?

Az államtitkár szerint egyre több az orvos Magyarországon, ráadásul egyre kevesebben mennek közülük külföldre, és egyre több a fiatal orvos is. A Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezeténél viszont azt mondják, azért csökkent az elvándorlás, mert már nincs aki elmenjen.

Tombol az influenzajárvány

Egy hét alatt majdnem megduplázódott az influenza-szerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma. A vírus főleg a kisgyermekek között tarol. A betegek 40 százalékát ők teszik ki. A múlt heti adatok szerint a szövődmények miatt 123-an kerültek kórházba.

 

Karolát hatalmas meglepetés érte műtétje után

Karola szörnyen ideges volt, mivel elérkezett a műtét napja. Amikor végül minden szerencsésen alakult, Karolát nagyon bántotta, hogy a lakótársait látszólag hidegen hagyta a gyógyulása. Bori rávette, hogy menjenek el a tetováló szalonba, ahol Karola ismét csak azt tapasztalta, hogy Krisztián sem igen törődött vele. Karola sértetten el akart menni, amikor hirtelen az összes barátja és kollégája előugrott, és egy hatalmas welcome-back partit csaptak a gyógyulása örömére.

Kiderült, mit is jelent a

Viki harmadik babáját várja, és mivel az első kettő gyermekét császárral szülte, az orvosok a gyengéd császármetszés mellett döntöttek.

Orvosaink Malawiban gyógyítottak


szerző:
2018.01.19. 08:43
Orvosaink Malawiban gyógyítottak

Négy-öt hónapos szervezés után 4 sebész és 1 altatóorvos nekivágott Dél-Kelet Afrikának, beteljesíteni egy missziót, és az álmukat. Malawiban működik ugyanis a világ egyik legelmaradottabb egészségügyi ellátó rendszere. A betegeknek igen csekély esélyük van arra, hogy orvos elé kerüljenek. Dr. Nagy Gábor, idegsebész főorvos, Dr. Markia Balázs, gyermekidegsebész és Dr. Szegedi László, idegsebész szakorvosjelölt volt a Reggeli vendége.

Fókusz Plusz 2018-01-13


szerző:
2018.01.13. 18:50

Portré 2017-12-17


szerző:
2017.12.18. 00:15
Emlékezzünk Czeizel Endrére!

Három évvel ezelőtt Czeizel Endre egy csodálatos interjút adott a Fókusz stábjának, és akkor azt mesélte, már lemondott az életéről, amikor csodával határos módon meggyógyult. Betegségéről, gyógyulásáról és arról mesélt, hogy miért ad minden egyes nap hálát a Mindenhatónak.

Szembesítették a lúgos támadással vádolt orvost

Szembesítették a lúgos támadással vádolt orvost és volt szeretőjét a bíróságon. Az áldozat részletesen mesélt kapcsolatáról a volt kórházigazgatóval és elmondta, hogy a férfi nem vette tudomásul, hogy szakított vele.

 

Karola orvosa: „Csak a műtét vezethet teljes gyógyuláshoz…”

Bori és Karola együtt mentek el egy specialistához, hogy megvizsgáltassák Karola kezeit. Az orvos lesújtó diagnózist közölt a lánnyal, aki ezután Borin vezette le a haragját. Később aztán a tetoválószalonban Krisztián újra lelket öntött belé.

Joe még érez valamit Tamara iránt?

Joe megpróbálta távoltartani Tamarát Teótól. Karola lesújtó híreket kapott a kezéről. Karesz és Milán szülinapot szerveztek.

Fókusz 2017-11-15


szerző:
2017.11.15. 17:20

Dr. Tóth 80. rész


szerző:
2017.10.20. 23:00

Dr. Tóth 79. rész


szerző:
2017.10.19. 23:00

Dr. Tóth 78. rész


szerző:
2017.10.18. 23:00

Dr. Tóth 77. rész


szerző:
2017.10.17. 23:00

Dr. Tóth 76. rész


szerző:
2017.10.16. 23:00

Dr. Tóth 75. rész


szerző:
2017.10.13. 23:00

Dr. Tóth 74. rész


szerző:
2017.10.12. 23:00

Barbit megmarta egy kígyó!


szerző:
2017.10.12. 20:05
Barbit megmarta egy kígyó!

A második elődöntőt követően Barbit hordágyon vitték el, ugyanis megmarta őt egy kígyó! Ha kíváncsi vagy, hogy mi történt Barbival a marást követően, nézd meg exkluzív videónkat!

Dr. Tóth 73. rész


szerző:
2017.10.11. 23:00

Dr. Tóth 72. rész


szerző:
2017.10.10. 23:00

Dr. Tóth 71. rész


szerző:
2017.10.09. 23:00

Dr. Tóth 70. rész


szerző:
2017.10.06. 23:00
Klau és Szandi súlyos sérülést szenvedett!

A lányok a védettségi játék után orvosi ellátásban részesültek, mert a kezeik súlyosan megsérültek. Ha kíváncsi vagy, hogy mi okozta a fájdalmas sebeket, kattints ide!

Dr. Tóth 69. rész


szerző:
2017.10.05. 23:00

Dr. Tóth 68. rész


szerző:
2017.10.04. 23:00

Dr. Tóth 67. rész


szerző:
2017.10.03. 23:00

Dr. Tóth 66. rész


szerző:
2017.10.02. 23:00

Dr. Tóth 65. rész


szerző:
2017.09.29. 23:00
^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való