KERESÉS search-close

pályázat

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "pályázat"

Csak a vidéki idegenvezetőknek segítenek

Egyszeri 200 ezer forintos támogatásra pályázhatnak az idegenvezetők, de csak a vidékiek. Az Idegenvezetők Egyesülete szerint ez csak pár tucat embernek lehet segítség, ráadásul ezt az összeget vissza is fizetik adóban. A Turisztikai Ügynökség úgy reagált: az elsődleges cél a belföldi turizmus élénkítése.

Nem vizsgálódik az ügyészség

Nem vizsgálhatja az ügyészség, hogy a szállodafelújításokról szóló pályázati kiírások idő előtt kikerültek-e a nyertes pályázókhoz. Ezt a legfőbb ügyész Vadai Ágnes DK-s képviselőnek válaszolta. A politikus szerint gyanús, hogy a pályázóknak mindössze pár napjuk volt egy 100 oldalas üzleti tervet megírni. A pályázat egyik nyertese a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Hungest Hotels lett.

Gyerekrajzokkal díszített tűzoltóautókon dolgoznak Bicskén és a környékén

Gyerekrajzokkal díszített tűzoltóautókon dolgoznak Bicskén és a környező településeken a tűzoltók. Minden tavasszal pályázatot hirdetnek óvodásoknak és iskolásoknak, a győztes képek felkerülnek fel egy évre a kocsikra. Idén 16 rajzot választottak ki.
Ide kattintva még több felvételt láthat a tűzoltóautóról.

Millárdokat kap az egy napos cég

Egy nappal a pályázat kiírása előtt alapított cégével 8 milliárd forint állami támogatást nyert szállodafejlesztésre a tiszakécskei focicsapat egyik volt játékosa. Még az eredményhirdetés előtt beszállt a cégbe Magyarország egyik leggazdagabb embere, Szíjj László is. A 8 milliárdból Bükfürdőn felújítanak, Sopronban és Keszthelyen pedig új szállodát építenek. A Párbeszéd feljelentést tesz. A Magyar Turisztikai Ügynökség szerint független szakértők döntöttek.

Táblagéppel köszönik meg ezer egészségügyi szakdolgozónak a munkáját

Ezer egészségügyi szakdolgozónak táblagéppel köszöni meg a kamarájuk, hogy pótolhatatlan munkát végeztek a koronavírus-járvány alatt. Pályázni lehetett a tabletekre, a győzteseket 3 ezer 800 jelentkező közül választották ki. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamaránál azt mondják, az akcióval elsősorban a gyermekes családokat akarták segíteni.

Díjnyertes magyar sajtófotók

Ismét van magyar díjazottja a világ legrangosabb sajtófotó pályázatának, a World Pressnek. Horváth Eszter majdnem négy hónapig követte nyomon egy északi-sarki expedíció munkáját, nem mindennap körülmények között: mínusz 40 fokos hidegben, vaksötétben dolgozott. Ő a 8. magyar aki hazaviheti a nemzetközi díjat. És kiosztották a Magyar Sajtófotó Pályázat díjait is- ezúttal online. A Nagydíjat Hajdú D. András a nagybányai cigánytelepen készült fotósorozata nyerte el.

Újra magyar musical pályázat indul a Madách Színházban

Szirtes Tamás igazgató azt reméli, hogy a különleges helyzet, a húsvéti nagy ünnep és a kényszerű bezártság inspirálóan is hathat a leendő alkotókra.A színház kiemelt feladatának tekinti új magyar musicalek létrehozását és bemutatását, ezért ez már a harmadik olyan felhívásuk, ahol újabb darabok megszületésére buzdítanak.

Hitellel is támogatja a cégeket a kormány

Kedvezényes pályázatokkal és hitelprogrammal segítené a kormány a járvány miatt nehéz helyzetbe került magyar vállalkozásokat. A turizmus mellett külön segítségre számíthat az egészségügyi ipar is. Hogy pontosan ki és mire lesz jogosult, azt egyelőre nem árulta el a kormány.

Visszavonta a pályázatát a Vígszínház igazgatói posztjáért Eszenyi Enikő

Dúlnak az indulatok továbbra is a színészek és a Vígszínház leköszönő igazgatója között. Eszenyi Enikő tagnap délután a közösségi oldalán jelentette be, hogy visszavonja igazgatói pályázatát és elhagyja a Vígszínházat. A posztja azonban újabb indulatokat keltett.  

Kitölti a mandátumát Eszenyi Enikő

Befejezi vígszínházi munkáját Eszenyi Enikő. Ezt a Facebookon jelentette be. Azt írta, hogy méltóságának megőrzése érdekében visszavonja az igazgatói pályázatát. A mandátumát még kitölti, azaz júniusig a Vígszínház vezetője marad. Eszenyit az elmúlt hetekben sok bírálat érte. A Vígszínház egykori és jelenlegi társulatának több tagja verbális erőszakról, megaláztatásokról és Eszenyi agresszív vezetői stílusáról beszélt a nyilvánosság előtt. Ő visszautasította a vádakat. 

Idén is lehet pályázni a Hégető Honorka-díjra

Idén is lehet pályázni a Hégető Honorka-díjra.

Településeket virágoztatnak fel az újságírók

Újraindul az egynyári virágültetés pályázat a Meglepetés magazinnál. A jelentkezők közül 5 települést választanak ki a lap újságírói, akik személyesen ültetik be a nyertes falvak vagy városok virágágyásait. Azonban nem csak a virágok, de egy szerelem is szárba szökkent egy korábbi ültetésnél.

Kisfilmekkel a közlekedés-biztonságért

Látványos animációs filmek és kreatív videók egyaránt érkeztek a baranyai rendőrök közlekedés-biztonsági videópályázatára, amit középiskolásoknak és egyetemistáknak hirdettek meg. 19 pályamunka közül választották ki a legjobbakat, a díjakat a napokban adták át. A fiatalok azokkal a szabálytalanságokkal foglalkoztak, amikkel a mindennapjaikban találkoznak.

Bonyodalmak budaörsi iskola igazgatók kinevezése körül

Nem volt elég meggyőző a pályázatuk - ezzel indokolta az EMMI, hogy elutasították két budaörsi iskola igazgatójának pályázatát, annak ellenére hogy a tanárok, a szülők, a diákok és az önkormányzat képviselőtestülete is őket támogatta. Végül egy évvel meghosszabbították a megbízatásukat, és jövőre újra pályázhatnak. A budaörsi polgármester szerint meg akarják félemlíteni az intézményvezetőket. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete azt mondja: csak politikai szempontok számítanak a kinevezésekkor.

Szezonban zárták be a kenesei szabadstrandot

A település egy pályázaton nyert a felújításra 60 milliót, amit júliusig kell elkölteni. A standolók nem értik, miért nyárra időzítették a munkát, többen egyszerűen arrébb tolták a kordonokat és bementek a tóba fürdeni. A polgármester azt mondja, nem az önkormányzat a hibás, ilyenek voltak a pályázati feltételek. Egy 800 méterre lévő strandot ajánlott, bár az fizetős.

Májusfa állítás egymillióért, autómentes nap egy 600 fős településen

Májusfa állítás egymillióért, négyórás zenei tábor és autómentes nap egy 600 fős településen. Ilyen, és ehhez hasonló programokat szerveztek uniós támogatással tavaly a legszegényebb településeken, egészségmegőrzési céllal. Hadházy Ákos ellenzéki politikus szerint a programok mögött egy cégháló áll, amelyen keresztül eddig 10 milliárdos uniós támogatást költöttek el. A cég ma nem válaszolt, a kormány szerint ellenőrizni fogják a programokat.

Pályázni kell majd a nyelvtanfolyamra

A szállást és az ellátást is a kormány állja a középiskolások kétszer kéthetes külföldi nyelvtanulása alatt. A miniszterelnök beszélt a programról először vasárnap, a részleteken még dolgozik a minisztérium. De azt ígérik, kilencedikes és tizenegyedikes diákok pályázhatnak 2020-tól a lehetőségre, angolul, németül, franciául és kínaiul lehet majd tanulni. Összesen 90 milliárd forintot szánnak a programra. A Nyelvtudásért Egyesület szerint ilyen hatalmas összegből az itthoni képzést kéne fejleszteni.

2019-ben is lehet pályázni a Hégető-díjra

A Hégető Honorka Alapítvány idén is várja azokat az alkotásokat, amelyek fénykép vagy mozgókép formájában mutatnak be társadalmi problémákra, ügyekre adott lehetséges megoldásokat, válaszokat. 

Ugyanazzal a pályázattal nyertek 50 milliót

Szóról szóra megegyező szövegű pályázatot nyújtott be több szervezet is egy uniós pályázaton. Fejenként 50 millió forintot nyertek, nemzetközi kapcsolatépítésre. Az ügyet felderítő Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő szerint a legszegényebb térségekben trükköznek az uniós forrásokkal.

Nem lehetett beadni az Otthon Melege pályázatot

A pályázatok beadásának idején leállt az Otthon Melege program weboldala. A Közép-Magyarországi régióban ma lehetett volna jelentkezni a háztartási nagygépek megvásárlását segítő támogatásra, de a honlap karbantartás miatt nem működött.

 

Mi köze a pilisjászfalui iskola mosdóinak Kiss Ramónához?

4 éve pályázhatnak az általános iskolák mosdófelújításra, és azóta már 19 iskolában sikerült újjávarázsolni ezeket a helyiségeket. Az ünnepélyes átadó háziasszonya Kiss Ramóna volt, a közös tortázás után vele nézhették meg először a gyerekek az új mosdókat.

Olvass novellákat, amíg a buszra vársz!

Ismét a megállókba költözött a kortárs irodalom. Már Budapest és a megyeszékhelyek legforgalmasabb busz- és villamosmegállóiban is olvasható a JCDecaux novellapályázat legjobb 20 alkotása. Tudj meg mindent a pályázatról és magáról a kezdeményezésről.

150 milliárdot kérhetnek vissza

Mészáros Lőrinc, egy fideszes országgyűlési képviselő és kormányközeli kommunikációs cég is gazdagodott az Európai Bizottság által kifogásolt közbeszerzési pályázatokon. A listát a 444.hu szerezte meg. Magyarországgal a kifizetett támogatások tíz százalékát fizettetnék vissza, ez akár 100-150 milliárd forint is lehet

Őrületbe kerget a Macskadémon

Belvárosi albérletből színdarab. Karafiáth Orsolya saját furcsa élményeit írta meg, amikor Bella Mátéval megalkotta a Macskadémont egy musicalpályázatra. A darab nem is musical, nem is vígjáték – inkább egy albérleti revü, amiben a titokzatos macskadémon tényleg mindenkit az őrületbe kerget.

Pályázat indul családbarát kórházi osztályoknak

„Családbarát Kórházi Osztály 2018” címmel pályázatot hirdettek. Célja, hogy a kórházi szférában már meglévő család- és emberbarát jó gyakorlatokat minél szélesebb körben megmutassa és terjessze. A pályázat részleteit Ujvári Enikő programvezető, és a pályázat egyik zsűritagja, Szabó Zoltán ismertette.

Kartellgyanú miatt vizsgálódnak

Előre egyeztették az árakat, vagyis kartelleztek a cégek egy 40 milliárdos, uniós, egészségügyi gépek beszerzésére kiírt pályázaton, ezért indított vizsgálatot még 2016-ban a gazdasági Versenyhivatal.

A legdrágább ajánlat nyert a közbeszerzésen

13 milliárd forint uniós támogatásból küld segélycsomagot rászorulóknak a kormány. A kétmillió csomagot az a cég állíthatja össze, amely a közbeszerzési pályázaton a legdrágább ajánlatot adta. A másik három céget kizárták, egyebek mellett arra hivatkozva, hogy túl olcsó az ajánlatuk.

Megint gátat épít Mészáros Lőrinc

A felcsúti polgármester cége néhány hete 9 milliárd, most pedig 21 milliárd forint értékben nyert el árvízvédelmi és folyószabályozási munkát, egy másik céggel együttműködve. Az ügyről a Magyar Nemzet írt a Közbeszerzési Értesítő alapján.

Egymilliárdot költenek szemléletváltásra a hulladékkezelőnél

Egymilliárd forintos uniós támogatást nyert el a nemzeti hulladékkezelő. Ez az a cég, amelyik másfél éve vette át a szemétszállítás számlázását, de még mindig nem tökéletes a rendszer. A most nyert pénzt az emberek szemléletváltására kell költeniük. Az MSZP szerint előbb inkább a saját működését kellene rendbe tennie a cégnek. A kormány szerint ugyan valóban van mit javítani a cég működésén, de ez az uniós pályázat nem erről szól.

Kazáncsere: órák alatt elfogyott a pénz

Több régióban, mindössze 2-3 óra alatt elfogyott a pályázati keret a konvektorcserékre. Hétfő óta lehet pályázni az Otthon Melege programra. Másfél milliárd forintot szán a régi, elavult fűtőtestek felújítására az állam. Magyarországon jelenleg körülbelül 3 millió gázkonvektor van, amelynek nagy része a Minisztérium szerint is elavult.

Kiírják a pályázatot a rádióra

Jövő nyáron indulhat el a Class FM helyén egy új országos kereskedelmi rádió. Ezt a Világgazdaság tudta meg. A lappal a Médiahatóság azt közölte, várhatóan szeptemberben kiírják a pályázatot a rádió üzemeltetésére. Az MSZP attól tart, hogy a korábban Simicska Lajos tulajdonában álló Class FM frekvenciája ismét egy kormányközei vállalkozó kezébe kerülhet. A vidéki rádiós piacot az általunk megkérdezett médiaszakértő szerint már most is uralja a kormánypárt.

Túl bonyolult a netes pályázat?

Túl bonyolult az Otthon Melege Program pályázata, ezért a rászorulók egy része be sem tudja azt adni, mondja a GKI Gazdaságkutató vezetője. A vissza nem térítendő támogatásra csak interneten és ügyfélkapus regisztrációval lehet jelentkezni. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szerint viszont egyszerű és könnyen elérhető a pályázat. Ez szerintük abból is látszik, hogy amit észak-alföldi régióban most kiírtak, arra négy óra alatt elfogyott pénz.

Újabb magyar startup siker!


szerző:
2017.08.09. 07:34
Újabb magyar startup siker!

3,2 millió dolláros, azaz nagyjából 825 millió forintos befektetést kapott egy magyar startup. A Bitrise 2014-ben alakult, de már Amerikába terjeszkedik. Programjuk a mobilalkalmazást fejlesztő cégeknek segít. Vendégeink az alapítók, Benei Viktor, Balla Dániel és
Birmacher Barnabás voltak.

Szexshop Kisvárdán - részben uniós pénzből

Pályázaton nyert csaknem 3,6 millió forintot egy olyan üzlet, aminek a nevében is benne van, hogy szexshop, és az árukészlete is erre vall. Erről először a 24.hu írt. A tulajdonos azt állította az RTL Híradónak, hogy ajándékboltja bővítésére kapta a pénzt, az üzlet neve pedig szerinte csak fantázianév. Kisvárda, Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter városa az utóbbi időben milliárdos állami és uniós támogatáshoz jutott.

Rengetegen feldolgozták Müller Péter Sziámiék dalát!

A Müller Péter Sziámi AndFriends zenekar dalfeldolgozó pályázatot írt ki a Szeretni Még című slágerükből. A díjátadót pénteken tartották, mi pedig Sziámiékkal beszélgettünk a beérkezett munkákról.

Csalhatott a polgármester

Költségvetési csalás miatt emeltek vádat Kunbaja fideszes polgármestere és két társa ellen. Még 2013-ban nyertek állami pályázaton 5 millió forintot belvízvédelmi munkákra, de az ügyészség szerint nem csatornatisztításra költötték a pénzt. A helyiek közül csak egy ember állt szóba az RTL Híradó stábjával, a többiek inkább elkerülték a kamerát. A polgármestert a hivatalban és e-mailben is kerestük, de nem értük el.

810 millió forintért bérelnek autókat

810 millió forintért bérel autókat a Paks 2 Zrt., többségét a cég vezetőinek - írta meg a HVG. A közbeszerzési pályázatot szerdán írták ki. Az autókat a nyertesnek kell szervizelnie is. A Paks2 projektért az új miniszter kinevezéséig felelős Lázár János kérdésünkre azt mondta, nem egyszerre költik el az összes pénzt, 8 éves keretmegállapodásról van szó, tehát évente 100 milliót költhetnek a kocsikra.

Hétezer pályázó kaphat támogatást

A régi kazánok és konvektorok cseréjét és a kémények felújítását támogatja az állam egy most bejelentett pályázattal. Az Otthon Melege programban legfeljebb 700 ezer forintra, vagy a teljes felújítás összegének 40 százalékára lehet pályázni és összesen hétezer nyertest hirdetnek majd. A támogatásért júniustól lehet pályázni. Az RTL Híradónak nyilatkozó szakember szerint egy kazáncsere és kéményfelújítás akár másfél millió forint is lehet.

Színház vagy politikacsinálás?

Jordán Tamás a Budapesti Nemzeti Színház igazgatása után az igazgató Szombathelyen alapít színházat, utóbb oda is költözik, a színház sikeres, a város és a közönség is szereti. De ez kevés - kinek? A szombathelyi közgyűlésnek. Amely új pályázatot ír ki a Weöres Sándor Színház vezetésére.

Szeretni még – de máshogy

Dalfeldolgozó pályázatot hirdetett középiskolásoknak Müller Péter Sziámi zenekara. Szeretni még című számukat kell újrahangszerelni, kis kórussal, nagy zenekarral vagy akár csak egy szál gitárral. A legjobb videót beküldő középiskolás csapat közösen fel is léphet majd velük a Sziget Fesztivál záró koncertjén.

Bizonytalanság a színházban

Patthelyzet a szombathelyi színház jövőjével kapcsolatban. Az igazgatói posztra kiírt pályázatra egyetlen jelölt maradt, az alapító Jordán Tamás, miután kihívója, Dér András filmrendező lemondott jelöltségéről, mert nyilvánosságra került a pályázata. A bíráló bizottság kormánypárti tagjai szerint új pályázatot kellene kiírni. Jordán Tamás mellett az egész színtársulat kiállt.

Eldöntötték: visszavonják az olimpiai pályázatot

Az olimpiai pályázat visszavonását javasolja Orbán Viktor, Tarlós István és Borkai Zsolt. A miniszterelnök, a főpolgármester és a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke szerda este döntött úgy, hogy Magyarország mégse rendezzen olimpiát. Az olimpiáról szóló népszavazást kezdeményező Momentum elnöke szerint Orbán Viktor átverte azokat, akik szerettek volna olimpiát, és gyáván kitért a népszavazás elől. Lázár János szerint viszont azért kell visszavonni a kezdeményezést, mert nincs már nemzeti egység az olimpia mögött.

Augusztusra lehet tűzifa

Tűzifát kért a kormánytól a polgármester, de csak levelet kapott. A nagy hideg miatt sokan kifogytak a fából a Csongrád megyei Kübekházán, a polgármester a Belügyminisztériumtól kért azonnali segítséget. Az önkormányzati államtitkára azt válaszolta: majd lesz újabb pályázat. Mások viszont meghallották a segélykérést, egy vállalkozó száz családnak négy  napra elegendő tüzelőt küldött Kübekházára.

Már a pályázat előtt tárgyaltak

Másfél évvel azelőtt tárgyalt Tiborcz István volt cége a szekszárdi önkormányzattal a köztéri lámpák cseréjéről, hogy egyáltalán kiírták volna az arról szóló pályázatot. Ezt a Direkt 36 írta meg egy olyan hangfelvételre hivatkozva, amelyet Hadházy Ákos, az LMP társelnöke készített még amikor fideszes önkormányzati képviselő volt. A felvételen valaki meg is kérdezi, hogy a szóban forgó cégnél dolgozik-e Tiborcz István.

Mészáros Lőrinc: Simicska segített

Simicska Lajos segítsége nélkül talán nem jutott volna idáig- ezt Mészáros Lőrinc mondta a Demokrata című lapnak. Felcsút milliárdos polgármestere arról beszélt, hogy régebben sok pályázaton indult együtt a Közgéppel és kölcsönt is kapott Simicskától. Mészáros szerint jóban vannak Simicskával, igaz mostanában nem nagyon találkoznak. Simicska Lajos viszonya 2015 februárjában mérgesedett el Orbán Viktorral. A Közgép azóta sokkal kevesebb állami közbeszerzést nyert, Mészáros Lőrinc viszont időközben - a Forbes szerint -  Magyarország 28. leggazdagabb embere lett.

Az RTL Klub csatornán futó Jégvarázs című filmhez kapcsolódó rajzpályázat

(A továbbiakban: „Pályázat”) szervezője a Magyar RTL Televízió Zártkörűen Működő Részvénytársaság (székhely: 1222 Budapest, Nagytétényi út 29., a továbbiakban: “Szervező”).

Új pályázat – most a szakma nyerhet?

Tipikusan kétévenként kiírnak egy pályázatot tanodák működtetésére. Ezek az iskolától független önkéntes szervezetek, amelyek azzal foglalkoznak, hogy a hátrányos helyzetű gyerekeket délutánonként tanítsák, hogy könnyebb legyen nekik az iskolában. A legutóbbi 5 milliárdos pályázaton fél év késéssel hirdettek nyerteseket. Méghozzá meglepő nyerteseket. Ugyanis nagymúltú és eredményes tanodák nem kaptak egy fillért sem. A tanodavesztesek nem hagyták annyiban: összefogtak és elérték, hogy a minisztérium hirtelen találjon újabb 2 milliárdot és kiírjon egy újabb pályázatot – ezúttal úgy, hogy most csak ők nyerhessenek.

Nő a közbeszerzési értékhatár

Emelik a közbeszerzési értékhatárokat bizonyos esetekben. Ez a jövő évi költségvetési törvény módosításából derült ki. A javaslatot pénteken nyújtotta be a kormány. A változtatás a gyakorlatban azt jelenti, hogy ezután még több esetben nem kell nyílt közbeszerzési pályázatot meghirdetni, helyette elég a meghívásos pályáztatás. Az MSZP szerint így még átláthatatlanabb lesz a kormány pénzosztási rendszere. A miniszterelnökség szerint ugyanakkor a módosítással épp az átláthatóság erősödik.

Megsemmisítették a pályázatot

A Közbeszerzési Döntőbizottság megsemmisíttette a 3-as metró pótlásához szükséges buszok közbeszerzési pályázatát. A hatóság honlapján azt írta, hogy a Budapesti Közlekedési Központ megsértette a közbeszerzési törvényt, még 40 millió forintos bírságot is kiszabott. Ahogy arról Híradónk is beszámolt, a bizottsághoz a nemzeti fejlesztési miniszter fordult azért, mert szerinte a közbeszerzésből kizártak állami cégeket.

Újabb sportcsarnokok az olimpiai pályázatban

Újabb helyszínekkel bővül a 2024-es nyári olimpia budapesti pályázata. Például Szeged helyett Budapestre kerülne az evezés, valamint teljesen új, 20 ezres teniszközpont és 12,5 ezres kézilabdacsarnok is épülne Csepelen. A nyitó- és záróünnepség átkerülne a Puskás Ferenc Stadionba. Minderről szerdán döntött a Fővárosi Közgyűlés. A főpolgármester-helyettes szerint csak racionalizálásról van szó. Az ellenzék szerint viszont még drágább lesz a rendezés.

Pályázatok sorsa múlhat a szavazáson?

Sikerrel pályázhat pénzre a falu, ha minél többen nemmel szavaznak vasárnap - ezzel buzdítja részvételre a helyieket Győrújfalu polgármestere. Az erről szóló levelét a 444.hu közölte. A polgármester az RTL Híradónak már azt mondta, nem tudja, hogy ezen múlik-e a pályázatok sorsa, de szerinte, ha kényszerbetelepítés lesz, a kormány listázni fogja a településeket. A Miniszterelnökség államtitkára annyit mondott: a népszavazás nem uniós pénzről, hanem a kvótáról szól. Az MSZP a választási bizottsághoz, a DK pedig az unióhoz fordul.

Kiadta Mengyit a mentelmi bizottság

Felfüggesztette a parlament Mengyi Roland fideszes képviselő mentelmi jogát. Az ügyészség szerint Mengyi Roland azt ígérte: segít egy pályázat kedvező elbírálásában, és ezért 5 millió forint kenőpénzt kért és kapott. Mengyi Roland maga is kérte mentelmi joga felfüggesztését, mert azt mondta: a vizsgálatban tisztázhatja csak magát.

Kiírják a pályázatot a pótlóbuszokra

Kiírhatják a pályázatot a metrópótlásra, erről is döntött a fővárosi közgyűlés. A BKV eredetileg új buszokat akart vásárolni, a kormány nyomására viszont egy külső cégtől kell majd bérelnie a szolgáltatást. Az emiatt jelentkező pluszköltséget az állam biztosítja. A rendelet szerint a szerződést szeptember végén, október elején lehet aláírni, de ha valamelyik pályázó fellebbez, ez a határidő kitolódhat, így a felújítás megkezdése tovább csúszhat.

Nyilvánosak lesznek a tanulmányok

Nyilvánosságra kell hozni a Századvég 1,8 milliárd forintos jegybanki megbízatásának részleteit - így döntött a bíróság. A kormányközeli tanácsadócég egy tavalyi tenderen 680 millió forinttal drágább ajánlatot tett a versenytársánál, mégis őket választották. A jegybank szerint jobb pályázatot írtak, a Transparency International viszont attól tart, hogy a közbeszerzésen eleve a Századvéget szánták győztesnek.

Ötletpályázat a Gellért-hegyre

Hogyan fejlesszék a budapesti Gellért hegyet - erre írt ki ötletpályázatot a kormány. 8 millió forintot fizetnek a legjobb pályázatért. Azt ígérik, a zöldterület nagysága biztosan nem csökken. A Párbeszéd Magyarországért szerint a Gellért hegy átalakításánál fontosabb feladat is lenne Budapesten.

Bemutatjuk a rajzpályázat győzteseit!

A június elején elindított plakátverseny most a végéhez ért, ugyanis megvannak a győztesek. Most már tudjuk, kiknek a rajzával találkozhatunk hamarosan az ország több pontján is.

Véget ért a Kicsi Óriások plakátversenye!

Június elején pályázatot indítottunk a kicsik között, hogy a legügyesebb apró tehetség rajzolhatja meg az ősszel induló műsor óriásplakátját. A jelentkezés viszont a végéhez ért.

Rajzold meg Te a Kicsi Óriások plakátját!

Június elején indult el a pályázat, melyben az apróságok alkotásai a főszereplők: minden 4-14 év közötti gyermek rajzait várják a plakát-kihívásra. Rengeteg aranyos mű érkezett már eddig is, de június 27-ig még van esély jelentkezni!

59 lyuk 600 millióért

Csaknem 600 millióért ástak ki 59 lyukat Bicskén. A logisztikai központnak készülő beruházás uniós pénzből készült. Az összeget ki is fizették a pályázóknak, annak ellenére, hogy az épületeknek nyomuk sincs. A beruházó cégeknél nem akartak nyilatkozni. Az ügyet nyilvánosságra hozó LMP szerint elfogadhatatlan, hogy a kormány anélkül adja oda az uniós pénzt, hogy megnézné, mire fizet. A kormány azt ígéri: utólag ellenőriznek és ha kell, visszakérik a pénzt.

Ők a Tűzről pattant díjazottjai

Több mint kilencezer alkotásból választották ki a legjobbakat. Huszonnyolc helyezett, öt különdíjas, valamint a legkreatívabb óvoda és iskola vehette át az idei „Tűzről pattant” alkotói pályázat díjait június 10-én a Katasztrófavédelem Központi Múzeumában.

Direkt36: a Miniszterelnökség engedélyezte

A miniszterelnök hivatala engedélyezte azokat a közvilágítási pályázatokat, amelyeket úgy írtak ki, hogy azokon többnyire csak a miniszterelnök vejének cége nyerhetett, ezt írja a direkt36. A miniszterelnökség szerint a kérdéses időszakban az akkori törvényeknek megfelelően jártak el, és a pályázatok ellenőrzésénél nem tudhatták, hogy ki indul majd a tendereken. 2015-ben a miniszterelnöki hivatal módosított az ellenőrzési gyakorlaton uniós kifogások miatt. Az MSZP szerint a Fidesz mindig úgy módosítja a törvényeket, hogy a családtagjaik járjanak jól.

Közbeszerzés nélkül költik el a 9,5 milliárdot

Majdnem 9 és fél milliárd forintért építtet utat és villamos hálózatot a kormány a déli határ mentén. Azt mondják, azért van szükség a beruházásra, hogy a katonai járművek esős időben is el tudják fogni a kerítést átvágó menekülteket. Az építkezés mentesül a közbeszerzési eljárás alól, vagyis nem kell nyilvánosan megpályáztatni. A kormány szerint azért kerülik ki a közbeszerzést, hogy gyorsabban megépüljön az út. A Demokratikus Koalíció szerint viszont a kormány már megint csak titkolózik.

Azt gyanítják, Mészáros cégének kedveznek

Problémásnak tart, és még a nyertesek kihirdetése előtt információkat kért egy 420 milliárd forintos közbeszerzésről az Európai Bizottság Magyarországtól. Egy olyan szennyvíz-beruházásról van szó, amelyről a Világgazdaság szerint az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz is érdekezett bejelentés, miszerint a pályázattal mások mellett Mészáros Lőrinc építőipari cégét akarják helyzetbe hozni. A lap szerint a bizottság a projekt leállítását is kérte, de ezt a pályázatot kiíró állami ügynökség cáfolja. Szerintük az sem igaz, hogy konkrét cégekre írták volna ki a tender.

BUDAPESTI OLIMPIA: Így készült a logó

A Duna, a Gellérthegy és a Szabadság-szobor is szerepel 2024-es budapesti olimpia logótervező versenyének győztes alkotásában. A nyertes emblémát egy fiatal grafikusokból álló csapat nyerte, a zsűri 180 pályamű közül választotta ki. A videót készítette: Graphasel Design Studio

Hégető-díj: Tehetséges televíziósok, videósok, filmesek 2015-ös alkotásait várjuk

A Hégető Honorka-díj célja, hogy a legfontosabb társadalmi ügyekkel kapcsolatos televíziós és online videós alkotásokat elismerje. Idén is várunk minden olyan alkotást, amely mozgóképes eszközökkel járul hozzá releváns társadalmi problémák alapos és sokoldalú megértéséhez.

Korábban 10 millióra büntették a céget

A fogyasztók megtévesztése miatt korábban 10 millió forintra büntették az egyik olyan céget, amely a kormány által kiírt pályázati feltételek alapján alkalmas rá, hogy részt vegyen a Nemzeti Otthonteremtési Közösségek létrehozásában. A pályázati kiírás alapján összesen két olyan vállalkozás van, amely bekapcsolódhat az államilag támogatott fogyasztói csoportok létrehozásába. És mindkettőt ugyanaz a tulajdonosi kör birtokolja.

Rogán ismerősei kezelhetik a 16 milliárdot

16 milliárd forint kezelésére vonatkozó pályázatot nyert egy olyan cég, amelynek vezetői Rogán Antalhoz köthetők. A cég egyik tulajdonosa a miniszter volt feleségét vette el, és elsőszülött gyermekét is neveli, a társaság másik vezetőjének lakcíme pedig a miniszterhez hasonlóan a budai Pasa Parkban van. A DK szerint a pályázatot kiíró állami Eximbank a Fidesz kifizetőhelye lett. A bank azt mondja, ők a legjobb feltételeket nyújtó pályázóval ültek le.

Lázár szerint többet is nyerhettek volna

Kevesli Lázár János azt a pénzt, amelyet Mészáros Lőrinc, Garancsi István, Tiborcz István és Simicska Lajos cégei nyertek az uniós pályázatokon. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint ugyanis az uniótól kapott pénz alig néhány százaléka jutott nekik, a többi pedig külföldieknek.

Másolta a pályázatát az új igazgató

Más pedagógusok munkáiból másolt szövegrészeket használt iskolaigazgatói pályázatában a balassagyarmati Balassi Gimnázium új igazgatója - derítette ki a Népszabadság. Az intézmény korábbi vezetője azt mondja, ő erről az Emberi Erőforrások Minisztériumát is értesítette. Mégsem történt semmi.

Korrupció: Visszaélnek a közbeszerzéssel

Mindannyian gondolunk valamit, de tényszerűen keveset tudunk a korrupcióról. Ez elsősorban a közbeszerzéseknél valósul meg, amikor állam, önkormányzat, közintézmény költi az adófizetők pénzét. Egy tájékozott becslés szerint évente valamennyiünknek fejenként több tízezer forintjába kerül az, hogy ügyesek és szerencsések nagyon sokszor többszereplős pályázat nélkül, bármiféle árcsökkentő verseny nélkül, a szükségesnél és a lehetségesnél sokkal magasabb áron szállítanak a köznek. És majdnem mindegy, hogy a magyar adófizetők, vagy az uniós adófizetők pénzéről van szó: ebből is, abból is lopnak, akik visszaélnek a közbeszerzéssel.

RTLII: A kishantosi biogazdaság nem kapja vissza a földjeit

A bíróság első fokon elutasította keresetüket, amiben a Nemzeti Földalap pályázatainak jogszerűségét vitatta. A Földművelésügyi Minisztérium szerint a bíróság döntése bizonyítja, hogy minden jogszerű volt. A gazdaság ügyvezetője viszont az ítélet után azt mondta, nem adják fel és fellebbeznek a döntés ellen.

Csak a magyar logó nem készült el

Logó nélkül adták be Budapest olimpiai pályázatát, miközben az összes többi induló benyújtotta, és nyilvánosságra is hozta a 2024-re tervezett emblémáját. A magyar pályázatért felelős cég azzal érvel, hogy sehol nincs előírva, mikorra kell elkészülni az arculattal, és szerintük így mindenkit a magyar logó érdekel majd.

Benyújtották a budapesti olimpia pályázatát

Benyújtották a budapesti olimpiai pályázatát, legalábbis az első, a stratégiáról szóló anyagot a svájci Lausanne-ban. Egyidejűleg a kormány új fővárosi Duna-híd megépítéséről, a kis földalatti meghosszabbításról, és a Győrig illetve a Balatonvilágosig tartó autópálya-szakasz háromsávosra bővítéséről döntött, ha Magyarország nyeri a pályázatot. Az olimpia 774 milliárdba kerülne.

Türelmesnek kell lenni a jelentkezéshez

Több ezres várólista, több tíz órás várakozási idő, lefagyott szerver. Rengetegen panaszkodnak arra, hogy szinte képtelenség jelentkezni a csütörtökön meghirdetett Erzsébet programra. A pályázaton családok, nyugdíjasok, fogyatékkal élők juthatnak kedvezményes üdüléshez, állami támogatással. A jelentkezés azonban több órás procedúra a pályázók szerint. Az internetes regisztrációs felületen ma már csak egy szinte üres oldal jelent meg, pedig az Erzsébet program sajtóosztálya szerint zökkenőmentesen használható.

 

A komikus állatfotók versenyén a Superman-hörcsög nyert!

Egy cég fotópályázatára a vadvilág humoros pillanatait kellett beküldeni. A nyertes képek között láthatunk szárnyaló hörcsögöt, vagy az orrát túró gorillát is.

Gyerekrajzok díszitik majd a vonatot

Gyerekrajzokkal díszített mozdony zakatol hamarosan a vasúton. 600 gyerek küldte be ceruzával, festékkel, filctollal készített alkotását a MÁV pályázatára, amelyet a vonatokat kedvelő gyerekeknek hirdettek meg. Két első helyezett lett, így a mozdony két oldalát más-más rajz díszíti.

Milliárdokkal drágább lehet a stadion

Újabb pénzek stadionépítésre. A szombathelyi több mint 4 milliárddal lesz drágább a tervezett 9 milliárd forintnál, mert csak ennyiért vállalta a pályázaton nyertes cég. A diósgyőri stadiont pedig az eredeti 8 milliárd forint helyett csaknem 11 milliárdért újítanák fel.

Nagymamák láthatósági mellényben

Láthatósági mellényben görkorcsolyázó és seprűn repülő nagymama is szerepel a „Tedd láthatóvá a nagyit!” pályázatra érkezett fotókon és videókon. A rendőrség és a diákújságírók országos egyesülete közös kampányában hívta fel a nagyszülők figyelmét a biztonságos gyalogos- és kerékpáros közlekedésre.

Jogtalanul tiltották el a Közgépet

Pert nyert Simicska Lajos cége. A bíróság első fokú ítélete szerint a Közbeszerzési Döntőbizottság jogtalanul tiltotta el három évre a Közgépet az állami pályázatoktól. A cég ugyanis nem szándékosan adott meg rosszul egy adatot a gönyűi kikötő építésére kiírt pályázat során. Simicska Lajos cégének még 14 millió forintot is megítélt a bíróság.

Bicikliút épül Felcsút érintésével

Az úton le lehetne kerekezni egészen a Velencei-tóig. Az út megtervezésére már pályázatot is kiírtak. A tervezést uniós pénzből fizetik, 98 millió forintba kerül. A DK szerint esztelen pénzszórás zajlik, a kormányfő sajtófőnöke szerint viszont a kerékpárutak a polgári berendezkedés elemei. A pályázat kiírója azt közölte, a bicikliút egyelőre terv, a megépítéséről még nincs végső döntés.

Alig jelentkeztek a háziorvosi helyekre

Mindössze harminc orvos jelentkezett a régóta üresen álló háziorvosi körzetekbe. 250 háziorvosi praxisban évek óta nincs orvos, ezekbe lehetett pályázni. Akik vállalták, hogy az üres körzetben kezdenek dolgozni, akár 10 millió forint támogatást is kaphatnak. Ezt bármire, házra, autóra, bútorokra is költhetik.

Tűzfalon a hajléktalan férfi rajza

Bontsuk le az előítéletek falát – ezt a címet adta rajzának egy hajléktalan férfi, amelyet mostantól mindenki megnézhet Budapest belvárosában, ugyanis felfestették egy hatalmas tűzfalra. A pályázaton egy vers is első díjas lett, abban arra figyelmeztet a művész, hogy bárkiből lehet hajléktalan.

Luxusteret alakít ki magának az MNB

Luxusteret alakít ki a jegybank az általa tavaly megvásárolt Eiffel Palace irodaház tetején. Exkluzív panorámás szuperkönyvtárra, és egy, a teraszra tájolt elnöki tárgyaló építésére írtak ki közbeszerzési pályázatot. Egyelőre nem tudták megmondani, mennyibe kerül majd a beruházás, de azt elárulták, hogy a Nemzeti Bank saját igényeit szolgálják majd az új helyiségek. A Liberális Párt szerint szórják a közpénzt.

Keressük az ország legszebb kátyúját!

Minél szélesebb és minél mélyebb, annál jobb! Ha az Ön környezetében is az aszfalton keresztül készülnek megnyílni a pokol kapui, akkor ne habozzon: fényképezze le és küldje el nekünk! Indul az RTL Online Nagy Kátyúszépségversenye!

Az olimpia majdnem annyiba kerülne, mint Paks2

A MOB elnöke szerint még így is nyereséges lehet a rendezés. Az Együtt szerint viszont Magyarország nincs abban a helyzetben, hogy ennyi pénzt költsön az olimpiára. Közben – bár hivatalosan még nem is pályázott Budapest – a MOB már 136 millió forintot elköltött a pályázat népszerűsítésére.

Felszámolták a battonyai gyerekfalut

61 gyerek és nevelőszüleik költözhettek be az új házakba Orosházán, amelyekre a pénzt pályázaton nyerte az alapítvány. Többé nem egy elkülönített falurészben, hanem a városban laknak szétszórtan.

Fődíjat nyert a magyar kisfilm

Magyar siker a világ legnépszerűbb elektronikus zenei fesztiváljának videopályázatán! Egy 21 éves fiú készítette el a belga Tomorrowland felhívására azt a klipet, amely több ezer pályázat közül nyerte el a fődíjat. A kisfilm ráadásul országimázs-klip is egyben, mivel több, budapesti látványosság szerepel benne.

Csalás: másik pályázat másolatát adták be

Költségvetési csalás miatt nyomoz a rendőrség a Kőszegi Önkormányzat egyik pályázata miatt. A város az Ipari Park címet akarta elnyerni, ezért 2013. decemberében megbíztak egy céget, hogy készítse el és adja be a pályázatot. Kiderült, hogy a szöveg egy másik vállalkozás 5 évvel korábbi pályázatának szinte szó szerinti másolata.

Bírálják a döntést a metrófelújításról

Egy orosz cég, 69 milliárd forintért újíthatja fel a 3-as metró szerelvényeit - így döntött szerdán a BKV. A közlekedési cég szerint csak az oroszok ajánlata felelt meg a pályázati kiírásnak. A Metróért Egyesület szerint viszont a végül kizárt, észt ajánlat olcsóbb és jobb lett volna. A szocialisták szerint pedig nyakig eladósodik a főváros a felújítás miatt. Lázár János azt mondta, amíg a főváros fizeti az erre felvett hitelét, addig nem foglalkoznak a metrófelújítás részleteivel.

Parlamenti igen az olimpiai pályázatra

Már a parlament is támogatja, hogy Budapest 2024-ben olimpiát rendezzen. A kormánypártok és a Jobbik képviselői igennel szavaztak, a többi ellenzéki képviselő többsége nemmel voksolt. Csak a pályázat elkészítése 10 milliárd forintba kerülhet. Arról, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elfogadja-e Magyarország jelöltségét, jövőre döntenek.

Az államtitkár iskolatársa lett az igazgató

Tiltakoznak a szülők az új igazgató kinevezése miatt a 22. kerületi Budai Nagy Antal Gimnáziumban. Erről először a Népszabadság számolt be. Az új igazgató az Emberi Erőforrások Minisztériumának pályázatán nyert, kinevezése augusztusban lép életbe. A szülői munkaközösség képviselője szerint ehhez annak is köze lehetett, hogy az új igazgató egy egyetemre járt a köznevelési államtitkárral. A minisztérium szerint a pályázat szabályos volt, döntésüket pedig nem kell indokolni.

Már lehet pályázni a mosógépcsere-programban

Ma indul a mosógépcsere-program, így akár a bolti ár 50%-át hozzáteszi az állam az új, energiatakarékos mosógépünk árához. A további részleteket és a legfontosabb tudnivalókat Nagy Bálint, a Pénzcentrum vezető szerkesztője mondta el.

Olimpia Budapesten?


2015.06.23. 16:44
Olimpia Budapesten?

Tizedszerre merült fel a kérdés, hogy Magyarországnak öt karikás játékokat kéne rendeznie. A Fővárosi Közgyűlés megszavazta, Budapest tehát pályázik a 2024-es nyári olimpia és paralimpia rendezési jogára. Polyák Alexandra riportja.

Századvéges tanácsadó a dohányellátóban

Lánczi Tamás a milliárdos kormányzati megbízásokat elnyerő Századvég Alapítvány vezető elemzője bekerült a British American Tobacco felügyelőbizottságába. Mindezt két hónappal azelőtt, hogy a cég pályáztatás nélkül, a várható nyereséghez képest minimális koncessziós díjért nyerte el az összes trafik ellátásának jogát. Lánczi Tamás nem akart nyilatkozni. Az Együtt szerint nyilvánvalóvá vált a fideszes gazdasági körök szerepe a dohánypiac átalakításában.

Vita a dohányipari munkahelyekről

Legalább 600 ember fogja elveszíteni az állását a dohányiparban az új központosított nagykereskedelem miatt a dohányipari dolgozók szakszervezete szerint. A kormány ezzel szemben 400 új munkahellyel számol a novembertől felálló új rendszerben. Két cég pályáztatás nélkül, a várható nyereséghez képest minimális koncessziós díjért nyerte el a jogot arra, hogy az összes trafikba ők szállíthassák az árut. A kormány még adókedvezményt is biztosít nekik. Az Együtt szerint ez elfogadhatatlan.

Garancsi: „Kötélbarátság fűz Orbánhoz”

Több mint 300 millió forint uniós forrásból újíthatja fel a Garancsi István testvéréhez köthető cég a galyatetői turistaházat. A közbeszerzést a Magyar Természetjáró Szövetség írta ki, aminek elnöke Garancsi. A milliárdos vállalkozó a Figyelőnek adott interjújában azt mondta: „kötélbarátság” fűzi Orbán Viktorhoz, amióta 2009-ben együtt voltak egy hegymászótúrán. Cégeiről azt mondta a lapnak, hogy mindig őt keresték meg, hogy szálljon be egy üzletbe. A Demokratikus Koalíció szerint szomorú, hogy a kormány csak arra ad pénzt, amire a haverok kérnek.

Kizárták a többet ígérő pályázót

Megnyerte a rózsadombi telekpályázatot, mégsem kötött szerződést vele a Honvédelmi Minisztérium. Egy - nagy kormányzati projekteken is dolgozó - üzletember cége nyújtotta be az egyetlen érvényes pályázatot a Budapest egyik legdrágább részén fekvő másfél hektáros állami terület megvásárlására, de hiába.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való