KERESÉS search-close

parlagfű

60 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "parlagfű"

A koronavírust is könnyebben elkaphatják azok, akik allergiával küzdenek

Magyarországon minden harmadik ember retteghet a következő időszakban, a pollennaptár szerint ugyanis megkezdődött a parlagfűszezon, idén azonban nem csak a megszokott védekezést kell bevetniük az allergiásoknak. A parlagfű pollenje olyan anyagot hordoz, amely gátolja a szervezet természetes védekezését, ezért megkönnyíti a légúti vírusfertőzések terjedését, így a koronavírust is könnyebben elkaphatják azok, akik allergiával küzdenek.

Összefüggés lehet a parlagfűszezon és a koronavírusos esetek számának növekedése között

Összefüggés lehet a koronavírusos esetek számának növekedése és a parlagfűszezon között, ezt mondta a híradónak nyilatkozó allergológus. Ennek oka az, hogy a gyulladt nyálkahártyán  könnyebben megtelepszenek a vírusok, így a koronavírus is. Az orvos szerint a jó minőségű maszk a pollenek ellen is védelmet nyújt, ezért érdemes azt a parlagfűszezonban a szabadban is viselni.

Hatalmas területen van parlagfű

Egymást érik a bejelentések a parlagfüves területekről. A Parlagfűmentes Magyarországért Egyesület már több mint 500 olyan területről kapott jelzést, ahol nem kaszálták le az allergén növényt. A Népegészségügyi Központ adatai szerint már most is nagyon magas a parlagfű pollenkoncentrációja, de a következő időszakban tovább romolhat a helyzet.    

Berobbant a parlagfűszezon

Ezekben a napokban országszerte magas pollenkoncentrációt mérnek. Sőt a következő napokban tovább romolhat a helyzet. Ez azt jelenti, hogy az allergiások erős tünetekre számíthatnak. A szakemberek esti szellőztetést, gyakori hajmosást és ágyneműcserét javasolnak.

 

Indul a parlagfűszezon, ami idén is pokoli lesz az allergiásoknak

Több millió ember retteghet a következő hetekben, ugyanis indul a parlagfűszezon. Ennek a kis zöld növénynek a virága - becslések szerint - több mint 2 millió ember életét keseríti meg Magyarországon minden évben.

150 millió Ft bírság parlagfű miatt

Összesen 150 millió forint bírságot szabtak ki idén azokra, akiknek a földjén parlagfüvet találtak - jelentette be a Nemzeti Agrárkutatási Központ. A parlagfű ellen küzdő egyik egyesület vezetője ugyanakkor azt mondja, ez csak a hazai fertőzött terület kis része, a hatóságok nem küzdenek hatékonyan az allergiát okozó növény ellen, miközben Magyarország a legfertőzöttebb Európában. 

Veszélyes

Veszélyes lehet, ha engednek a kísértésnek. Vese és agykárosodást is okozhatnak azok a parlagfűből készült tabletták, teák, amelyeket parlagfű allergia gyógyítására ajánlanak az interneten. Mégis egyre többen eszik, isszák ezeket a készítményeket

Parlagfű: Szenvednek az allergiások

Komoly tüneteket okozhat a parlagfű az allergiásoknak. A közegészségügyi intézet másodfokú riasztást adott ki a hétvégére a magas pollenkoncentráció miatt.

Itt a parlagfűszezon - mit tehetünk ellene?

A vártnál két héttel korábban érkezett meg a parlagfűszezon, amely több millió ember életét nehezíti meg. Mit tehetünk a hatékony védekezés érdekében? Vendégünk Dr. Szigeti Tamás!

Veszélyes a parlagfű tabletta

Kivonták a forgalomból, mégis vásároltunk a betiltott parlagfű tablettából, stábunk erről rejtett kamerás felvételt is készített. Az élelmiszerbiztonsági hivatal két mázsa tablettát és port vont ki a forgalomból Baján, de a polcokról még nem tűnt el a termék.

Elsődleges közellenség a parlagfű

Ma Magyarországon minden ötödik ember allergiás a parlagfűre, azaz kétmillió ember. A Parlagfűmentes Magyarországért Egyesület elnöke szerint hazánkban az egyik legnagyobb egészségügyi környezetszennyezési problémának tartják ezt a gyomnövényt. Éppen ezért nem elég, ha csak akkor próbáljuk kiirtani, mikor már beszennyezte a levegőt.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Fókusz 2017-08-17


szerző:
2017.08.17. 19:00
Még nem allergiás a parlagfűre? Hát, most lehet, hogy az lesz

A Tisztiorvosi Szolgálat honlapjának térképe szerint ezekben a napokban Magyarországon mindenhol nagyon magas a pollenkoncentráció. Nyíregyháza és Pécs környékén már „fekete riasztás” van. Ez azt jelenti, hogy egy köbméter levegőben 500-999 darab parlagfű pollen van.

 

Egyre több az allergiás gyerek

Egy-két hét, és robban a parlagfű-szezon. Virágozni kezd ugyanis a gyomnövény, és körülbelül kétmillió ember életét keseríti meg Magyarországon. A betegek között egyre több a kisgyerek. Az állam helikopteres felderítéssel próbálja kideríteni, kik nem irtják a parlagfüvet.

Balázs Pali praktikái allergia ellen

Az országot néhány nap múlva újra, és ismét ellepi a virágzó parlagfű. Akik már allergiások a pollenre, tudják mit jelent ez. Márpedig az orvosok azt szokták mondani, hogy kétféle ember van. Aki már allergiás, és aki idén, vagy nemsokára az lesz. Már most ott tartunk, hogy minden magyar család érintett, legalább egy rokon szenved az egyre elviselhetetlenebb tünetektől, a többiek meg tehetetlennek érzik magukat.

Fókusz 2016-08-03


szerző:
2016.08.03. 18:55
Horgászok és nőegylet is kapott a pénzből

Horgászegyesület és motoros egyesület is nyert parlagfűirtásra pénzt a Földművelésügyi Minisztérium pályázatán. A hvg derítette ki, hogy olyan egyesületek kaptak több millió forintot, amelyeknek korábban semmi közük nem volt gyomirtásához. A minisztérium összesen 533 millió forintot fizetett ki erre a célra. Szerintük a pénz jó helyre került.

Virágzik a parlagfű, durvul a szénanátha

Extrém mennyiségű pollen van a levegőben, ugyanis virágozni kezdett a parlagfű. Orvoshoz is többen mennek, a leggyakoribb tünetek az orrfolyás és a szemviszketés.

Hiába a büntetés, virágzik a parlagfű

Hiába a pollenbejelentő rendszer és a büntetés, most is sok helyen virít a parlagfű. Már javában tart a szezon, kétmillióan szenvednek a súlyosan allergén növény virágporától. Bár a kormány szerint a bejelentő rendszernek köszönhetően egyre kisebb a fertőzött terület, a pollenadatok nem ezt mutatják, mondják a civilek.

Fókusz Plusz 15-08-15


szerző:
2015.08.15. 19:15
Fókusz Plusz 15-08-15

Fókusz Plusz: A természet lágy ölén - Éjjellátó kamerával indultunk az éjszakába. Miért izgalmas a légyott a szabadban? Szakértőkkel is elemeztük a jelenséget. Indul a parlagfűszezon! - Egyre nő az allergiások száma. Mi az oka ennek? Meg tudjuk-e előzni a betegséget, vagy ha nem, hogyan lehet gyógyítani?

Indul a parlagfűszezon, utánanéztünk, hogyan védekezhetünk a pollenek ellen

A minden magyar családot érintő allergia szempontjából felháborító és tarthatatlan az az állapot, ami ma Magyarországon van. Svájcban például zérótoleranciát vezettek be, már egyetlen tő parlagfűért is azonnali  pénzbírság jár. Nálunk viszont mindenki úgy védekezik, ahogy tud a pollenek okozta kibírhatatlan tünetek ellen. A kecsketejkúrától a szaunázáson át a saját vérinjekciós kúráig mindenről hallottunk.

Hogyan küzdhetünk a parlagfű és az allergia tünetei ellen?

A minden magyar családot érintő allergia szempontjából felháborító és tarthatatlan az az állapot, ami ma Magyarországon van. Svájcban például zérótoleranciát vezettek be, már egyetlen tő parlagfűért is azonnali  pénzbírság jár. Nálunk viszont mindenki úgy védekezik, ahogy tud a pollenek okozta kibírhatatlan tünetek ellen. A kecsketejkúrától a szaunázáson át a saját vérinjekciós kúráig mindenről hallottunk.

Kezdődik a parlagfűszezon


szerző:
2015.08.14. 18:25
Kezdődik a parlagfűszezon

Torokkaparás, könnyezés, tüsszögés – egyre többen szenvednek hasonló tünetektől, elkezdődött az idei parlagfűszezon.

Kezdődik a parlagfűszezon!

Kezdődik a parlagfűszezon, ami évről-évre megkeseríti az allergiások életét. Ettől függetlenül sokan azt sem tudják hogyan néz ki, arról nem beszélve, hogy hiába a több százezres bírság, sok helyen, sokszor még olyan helyeken is, ahol nem is számítanánk rá, ott burjánzik a gyomnövény. Vendégünk Dr. Juhászné Halász Judit, a Parlagfűmentes Magyarországért Egyesület elnöke volt.

Házon kívül 14-10-08


szerző:
2014.10.08. 23:45
Házon kívül 14-10-08

Házon kívül: Háztűznéző - Kormánypárti politikusok drága otthonai. Pofátlanság - Átvernek és lehúznak az illegális cigiárusok. Elvették - A minisztérium semmibe vette 177 ezer adózó akaratát.

Terepjárót vettek a parlagfű-pénzből

A személyi jövedelemadó 1 százalékából összejött több mint egymilliárd forintból mindössze 40 millió forint ment tényleges parlagfű-irtásra.

Fókusz 14-04-15


szerző:
2014.04.15. 18:30
Fókusz 14-04-15

Fókusz: Együnk parlagfüvet? - Tanácsok és módszerek az allergia ellen. Mire esküsznek a prüszkölő sztárok? Mindenki veszélyben! - Ellophatják az összes pénzünket és a titkainkat. Hogyan védjük meg az internetes adatokat? Rejtély, ami történt - Elkóborolt vagy elrabolták? A 11 éves Andrea pénteken tűnt el. Megszólal a villamosvezető, aki másnap megtalálta.

Idén előbb támad az allergia


szerző:
2014.04.15. 17:30
Idén előbb támad az allergia

Becslések szerint 400 millió ember allergiás ma a világon, Magyarországon pedig a betegek száma mára jóval túllépte a 2 milliót. Ráadásul a korai tavasz miatt a panaszok is hamarabb jelentkeznek.

Teszári Nórának nem ízlett a parlagfű lekvár

Vegyészmérnök segítségével kóstolhatott műsorvezetőnk parlagfű lekvárt a stúdióban, ám a spenótos, kesernyés sűrítmény nem ízlett Nórának. A parlagfű lekvár egyébként nagyon egészséges, immunerősítő, vér-és májtisztító készítmény, amit már az indiánok is használtak gyógyítás céljából.

Öt millió forintos büntetés is járhat a parlagfűért!

Öt millió forintra is büntethetik azt a tulajdonost, akinek a telkén parlagfüvet találnak. Július 1-ig kell kiírtatunk a növényt, amitől Magyarországon körülbelül 3 millióan szenvednek. Elegendő a parlagfüvet a virágzás előtt lekaszálni, így nem kell tartanunk a 15 ezer forinttól 5millióig is terjedő büntetéstől?

Allergiaszezon: a sztárok is levegőért küzdenek

Az X-Faktorra, Keresztes Ildikó sóterápiával készül, az olimpiát végigdrukkoló Dammak Jázmin fényágyban fekszik, teljesen érthető módon a tünetektől szenvedők minden módszert bevetnek. Miközben az ország több megyéjében másodfokú pollenriasztást rendeltek el.

Fókusz 12-08-24


szerző:
2012.08.24. 20:20
Fókusz 12-08-24

Fókusz: Mi történt vele? - Nagy meglepetésben részesült Mészáros János Elek. Egy napot töltöttünk a Csillag Születik győztesével. Elájultak Budapesttől - Óriási bulit csaptak a nyolcvanas évek sztárjai: Rick Astley, Kim Wilde és Bonnie Tyler le sem akartak jönni a színpadról. Állóháború - VV Attilát feljelentette legjobb barátja? Min vesztek össze ennyire? Megkerestük a szemben álló feleket.

Reggeli - Csak csajok 12-08-03

Reggeli - Csak csajok: Minden, amely egy női társaságban napjainkban szóba kerülhet.

A sztárok is szenvednek az allergiától

Egy-egy allergiaszezon akár az énekesek fellépéseiket is tönkreteheti, hiszen hangjukból élnek. A tavaszi és nyári természetet így hanyagolják inkább, hiszen zsebkendő után kapkodnának, és végigtüsszögnék az egész kirándulást.

Október közepéig tolódhat ki az allergiaszezon

Országszerte razziát indítottak a hivatalok, és a levegőből próbálják kiszúrni, hol nem irtották a parlagfüvet.

Parlagfű-riadó Magyarországon

Hiába a parlagfű-irtások, egyre több a pollen a levegőben. Tavaly érte el a legmagasabb szintet, idén újabb rekordot dönthet.

Nehéz idők várnak az allergiásokra

Bordó, azaz a hatos skálán hármas fokozatú a riasztás az ország nagy részén a parlagfűpollen magas koncentrációja miatt.

Riasztóan nő a pollenkoncentráció

A parlagfű magas pollenkoncentrációja miatt az ország egyes részein már sötétbordó riasztás van érvényben.

Zsebkendős napok várnak az allergiásokra

A parlagfű pollenkoncentrációja alapján vörös riasztás van érvényben a délkeleti országrészben.

Fókusz 11-08-11


szerző:
2011.08.11. 20:20
Fókusz 11-08-11

Fókusz: Lebukott? - Félreérthető helyzetben fotózták le Mészáros Árpád Zsoltot, a színész most reagál a kínos fényképekre. Betelt a pohár - Alekosznak elege lett Veronika megjegyzéseiből és bírósághoz fordulna. A lány férfiasságát is becsmérelte. Bizarr lakoma - Parlagfüvet eszik allergia ellen. A szakemberek szerint ez kész életveszély!

Harapj bele a parlagfűbe, ha allergiás vagy rá?

Csanki István, amikor Dániában dolgozott, akkor látott először boltban szárított, őrölt parlagfüvet árulni. Akkor ő már 3 éve volt allergiás a pollenjére. Elhatározta, hogy megkóstolja, de nem a zacskózott porra volt inkább kíváncsi, hanem az eredeti növényre.

Rossz hír a parlagfű-allergiásoknak

Egy-másfél hét és kezdődik a parlagfű szezon, amely több százezer ember életét keseríti meg minden évben, a helyzet mégse javul.

Szedi áldozatait a szénanátha

Már minden negyedik felsőtagozatos iskolás érzékeny a parlagfű pollenjére.

Már most tüsszöghetnek az allergiások

Évről évre egyre több az allergiás Magyarországon. A most induló pollenszezon 200 ezer embert érint.

Tüsszög az egész ország


szerző:
2010.08.26. 17:18
Tüsszög az egész ország

Az ország nagy részén már rengeteg a pollen a levegőben. Magyarországon két millióra becsülik az allergiások számát.

Fél Kettő 10-08-19


szerző:
2010.08.19. 14:25
Fél Kettő 10-08-19

Fél kettő: Zséda és zenész barátai dallal segítenek az árvízkárosultakon. Parlagfű, üröm, útifú. évről-évre egyre többen érzékenyek a pollenekre. Vajon miért? Gördeszkás pap, ő most a legnépszerűbb az Interneten. Hogyan lehet megszólítani a fiatalságot ma?

Több parlagfűtől szenvedhetnek az allergiások

A szakemberek szerint 10-15 százalékkal több az allergiát okozó gyomnövény az országban.

Vigyázat! Elszaporodott a parlagfű

A rendkívül csapadékos tavaszi időjárás miatt lényegesen több parlagfűre kell idén számítani Magyarországon.

Versenyfutás a parlagfűvel

Nehéz hetek várnak az allergiásokra, elkezdett virágozni a parlagfű.

Áremelkedés és változások mától

Drágul a távhő egyes településeken és több pótdíjat kell fizetniük a Volánbusz járatain szabálytalanul utazóknak.

15 év múlva a világ fele allergiás lesz

Csaknem hárommillió ember szenved a szezonális szénanáthától - vagyis allergiás - Magyarországon.

Aggasztó parlagfű helyzet


szerző:
2009.09.17. 16:49
Aggasztó parlagfű helyzet

A legjobb esetben is csak 50 év múlva lehet Magyarország parlagfűmentes.

Egyre kevesebb a parlagfű


szerző:
2009.08.05. 17:31
Egyre kevesebb a parlagfű

a földhasználók egyre komolyabban veszik az allergén növény irtását.

Két hete szedi a falu a parlagfüvet

Kerékpárt kap ajándékba az, aki a legtöbb tő gyomnövényt összegyűjti Szentkirályon.

Vigyázat, parlagfű!


szerző:
2009.07.29. 14:02
Vigyázat, parlagfű!

Egyetlen tő parlagfű akár 40 ezer pollent is szétszórhat a levegőben.

Közterületeken is virágzik a parlagfű

Már akár 5 millió forintra is büntethetik azt, aki nem írtja le a területén a növényt.

Drágán fizethet, aki nem kaszál

5 millió forintra is büntethetik azt, aki saját területén nem irtotta ki a parlagfüvet.

5 milliós büntetés a parlagfű-tulajdonosoknak

Szerdától akár 5 millió forint bírságot is kaphat az, aki területén nem irtotta ki a parlagfüvet.

5 milliós büntetés  parlagfűért

Idén először a növényvédelmi ellenőrök büntetnek majd.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való