KERESÉS search-close

per

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "per"

Beperelték az osztrák kormányt

Beperelte az osztrák kormányt több mint ezer ember, akik - állításuk szerint - Ischgl városában fertőződtek meg télen a koronavírussal. A különböző országokból származó panaszosok szerint a hatóságok sokáig szándékosan nem zárták le a tiroli síparadicsomot, és ezzel hozzájárultak a járvány Európai berobbanásához. Az osztrák hatóságok egyelőre nem ismerik el, hogy hibáztak volna.

Pert vesztett a Pénzügyminisztérium

Pert vesztett a Pénzügyminisztérium, ha nem fellebbeznek, el kell árulniuk, hogyan ellenőrizték a Simonka Györgyhöz köthető uniós támogatású projekteket. A korrupciós ügyeket vizsgáló Transparency International Magyarország fordult a bírósághoz, miután a tárca nem válaszolt a közérdekű adatigénylésükre. A minisztérium Híradónkkal azt közölte, szabály szerint ellenőriztek minden beruházást.

11 évvel ezelőtt Fluor felelőtlenül alkotott véleményt Kiszel Tündéről, meg is lett az eredménye

Nyári este, jó hangulat, némi alkoholos mámor és néhány meggondolatlan szó. Ez került Fluor Tominak másfél millió forintjába. 11 évvel ezelőtt ugyanis Tomi felelőtlenül alkotott véleményt Kiszel Tündéről egy kamera előtt. Tündének ez nem tetszett, és feljelentette a sztárt. A vitájuk több mint 2 év huzavona után szinte napra pontosan 9 évvel ezelőtt zárult le.

Öt és fél év után ugyanazzal a címlappal jelenik meg a Charlie Hebdo

Az európai terrorhullám kirobbantója lehetett a francia Charlie Hebdo karikatúralap botrányos címlapja. 2015-ben 12 újságírót öltek meg fegyveres terroristák, hogy bosszút álljanak, amiért gúnyt űztek a vallásukból. Öt és fél év elteltével ugyanezzel a címlappal jelenik meg a Charlie Hebdo. Most kezdődött ugyanis a per a 14 dzsihádista támadó ügyében.

Orosz Bernadett: Állok a per elébe!

Előbb kell bíróság elé állnia a megvert nőnek, mint támadójának. Orosz Bernadett egykori párja, akit a brutális bántalmazással gyanúsítanak, 5 milliót követel a nőtől, amiért a támadás után név szerint említette őt a Facebook-posztjában. A férfi által indított személyiségi jogi per nemsokára kezdődik, miközben a bántalmazás ügyében még nyomoznak. Orosz Bernadett azt mondja: áll elébe a pernek, de reméli, támadóját egyszer elítélik majd.

RENNER ERIKA: Hatodszorra mondták ki, hogy bűnös

Az egykori kórházigazgató még 2013-ban lúggal öntötte le volt barátnője nemi szervét. Majd pokrócba csavarta és életveszélyes állapotban magára hagyta az öntudatlan nőt. A férfi 11 évet kapott. Renner Erika szerdán azt mondta Híradónknak, megkönnyebbült, de a büntetőeljárás szerinte nem az áldozatoknak szól, hanem üzenet a társadalom számára.

Nem ítélhetnek meg pénzbeli kártérítést a bíróságok a gyöngyöspataihoz hasonló perekben?

Nem ítélhetnek meg pénzbeli kártérítést a bíróságok a gyöngyöspataihoz hasonló perekben, ha az országgyűlés elfogadja a fideszes Horváth László javaslatát. Az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyermekeknek Alapítvány szerint a javaslat a romák ellen szól, és sérti az uniós jogot is. Horváth László ezt visszautasította, és az RTL Híradónak azt mondta: mindenkinek jobb, ha pénz helyett oktatást kapnak a hátrányt elszenvedők.

Fél éve húzódik a gyermekelhelyezési ügyük

Egyik hivatal a másikhoz küldi és fél éve senki sem dönt gyermekelhelyezési ügyében - ezt állítja egy budapesti férfi. Felesége nyár végén elköltözött és magával vitte két gyereküket. Az apa azonnal a gyámhivatalhoz, és a bírósághoz fordult, de szerinte senki sem tett semmit. A bíróságon azt mondták, mindenben törvényesen jártak el.

Kártérítést követel a brutálisan megvert nőtől támadója

Orosz Bernadett tavaly novemberben, egy nyilvános posztban számolt be arról, hogy volt párja a felismerhetetlenségig összeverte és kis híján megölte. A történteket részletesen kifejtette a bejegyzésben is, melyben teljes nevén nevezte meg a férfit, aki most a bírósághoz fordult emiatt, mondja a nő ügyvédje.

„Ez nem olyan kártérítés”

A miniszterelnökön kívül fideszes és ellenzéki pártok politikusai is nyertek kártérítési pereket. A gyöngyöspatai roma gyermekeknek megítélt kártérítésről viszont Orbán Viktor azt mondta: azért nem akarnak fizetni, mert sérti az emberek igazságérzetét, hogy így munka nélkül jutnának pénzhez. Szerdán az EMMI államtitkára az RTL Híradónak azt mondta: a gyöngyöspatai per más, mert azt nem a roma gyerekek kezdeményezték, hanem az őket képviselő alapítvány.

Beperelte bántalmazója Orosz Bernadettet

Beperelte bántalmazója Orosz Bernadettet. A nő novemberben posztolt képeket az őt ért brutális bántalmazásról.

Gyárfás és Portik is tagadta bűnösségét a Fenyő-gyilkosságban

Gyárfás Tamás és Portik Tamás is tagadta bűnösségét a Fenyő-gyilkosságban. A volt sportvezető pere kedden kezdődött el és most ült először együtt a vádlottak padján a korábban többször elítélt Portikkal. A vád szerint Fenyő János vállalkozó 1998-as meggyilkolását Gyárfás Tamás megbízásából rendelte meg Portik Tamás. A vád alapjául szolgáló, kettejük beszélgetéseit tartalmazó hangfelvételeket mindketten manipuláltnak tartják.

Jó körülmények közé került a fideszes politikus - és a többiek?

Még szeptemberben kapott négy évet költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt a fideszes Mengyi Roland, de csak most, alig két hete vonult be a börtönbe. A képviselő egy olyan intézményben tölti a következő éveket Kecskeméten, ami egyáltalán nem úgy fest, amilyennek a magyar börtönöket képzeljük. VIP-börtönnek is emlegetik, pedig azért attól messze van. Igaz, a többi intézmény még messzebb. Emiatt is perelték sikerrel rabok a magyar államot, és nyertek. És innen már el is jutunk addig, amit a kormányzati kommunikáció újabban sulykol: az úgynevezett börtönbizniszig. Moskovics Judit riportja.

Anasztáz nyolcmilliós kártérítést követel Alessziától

Alesszia és Evelin megpróbáltak hatni Anasztázra... Ha a teljes adásra vagy kíváncsi, akkor kattints ide!

Későn hívták a mentőt az epilepsziás rohamot kapott férfihoz

Legalább tíz perc telt el, mire mentőt hívtak az epilepsziás rohamot kapott férfihoz - ezt mondta édesanyja a bíróságon. Fia meghalt, mire kórházba került. A szombathelyi Főkefe üzemében 2017 nyarán lett rosszul az egyik dolgozó. Felettesei először egymásnak szóltak, majd a családnak, csak ezután hívtak mentőt. Az üzemvezető elismerte a felelősségét a bíróságon, és együttérzését fejezte ki a családnak. Az orvosszakértő szerint azonban nem lehet egyértelműen megállapítani, hogy ki hibázott.

Tagadta bűnösségét Simonka György

Tagadta bűnösségét és áldozatnak tartja magát és rokonait Simonka György, fideszes országgyűlési képviselő, aki kedden állt először bíróság elé bűnszervezetben, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények vádjával. Simonka György a vád szerint Békés megyében bizalmasaival és rokonaival együtt céghálót hozott létre azért, hogy uniós és kormányzati támogatásokat szerezzenek meg. Az okozott kár 1,4 milliárd forint lehet.

Tagadja, hogy bántotta VV Fannit

Nem ölte meg, és nem is bántotta. Ezt mondta a férfi, akit az egykori Való Világ szereplő Novozánszki Fanni megölésével vádol az ügyészség. Pere most kezdődött a fővárosban. A vádirat szerint a férfi több mint két éve Budapesten megölte a prostituáltként dolgozó nőt, majd másnap Szalkszentmártonnál a Dunába engedte a holttestét. A lány földi maradványai a mai napig nem kerültek elő. Közben jelentkezett egy férfi, aki azt állítja, tudja hol van a holttest.

Elkezdődött a Kuciak-per


szerző:
2019.12.19. 18:42
Elkezdődött a Kuciak-per

Elkezdődött Szlovákiában a Kuciak-gyilkosság büntetőpere. A szervezett bűnözés és a politika összefonódását kutató újságírót tavaly februárban lőtték agyon álmában, menyasszonyával együtt. A bérgyilkosság akkora közfelháborodást váltott ki, hogy még a Robert Fico miniszterelnök is belebukott. A bűncselekmény megrendelésével egy kiváló politikai kapcsolatokkal rendelkező nagyvállalkozót gyanúsítanak.

Beperelte Kövér Lászlót az Azonnali.hu

Beperelte Kövér László házelnököt és hivatalát az Azonnali.hu, mert az internetes oldal szerint a Parlament őszi ülésszakánál bevezetett szigorítások ellehetetlenítik a parlamenti tudósítást. Az új szabályok értelmében az újságírók nem mehetnek az ülésterem közelébe, csak kijelölt útvonalakon mozoghatnak, a politikusok pedig bármikor megtagadhatják a válaszadást. Az Azonnali.hu főszerkesztője szerint ez ellentétes az alkotmánnyal és a médiatörvénnyel. Az Országgyűlés Sajtóirodája szerint a szabályok megváltoztatására azért volt szükség, mert a képviselők panaszkodtak az újságírókra.

Gyárfás: Nincs mit beismernem

"Nincs mit beismernem."- ezt válaszolta a bíróságnak Gyárfás Tamás, aki a vád szerint a 90-es évek végén megbízást adott Fenyő János vállalkozó meggyilkolására. A per első napján az ügyész felajánlotta: ha az üzletember beismeri, hogy felbujtója volt a gyilkosságnak, maximum 12 év fegyházat kap.

Ki kell adniuk, hányan jelentkeztek át a tavalyi választás előtt új lakcímre

Ki kell adnia a Belügyminisztériumnak, hányan jelentkeztek át a tavalyi választás előtt új lakcímre. A Társaság a Szabadságjogokért és a Political Capital indított pert, hogy megtudják, hányan jelentkeztek be fiktív magyarországi lakcímre, hogy befolyásolják a parlamenti választás eredményét. A Belügyminisztérium azt közölte: határidőre kiadják az adatokat, bár szerintük csak politikai hisztériakeltésről van szó.

Sárga rózsával írók állnak ki Renner Erika igaza mellett

Sárga rózsával szórják tele az Alkotmánybíróság előtti utat hétfőn este. Az akciót írók szervezték, így állnak ki Renner Erika igaza mellett. A nőt még 2013-ban öntötte le maró anyaggal volt barátja, egy kórház akkori igazgatója, akit bár a Kúria 11 év börtönre ítélt, most az Alkotmánybírósághoz fordult. A bíróság kedden dönt, hogy helyt ad-e a lúgos orvosként ismertté vált férfi panaszának.

Félmillió forintra bírságolta a fogyasztóvédelem a Coca Colát

Félmillió forintra bírságolta a fogyasztóvédelem a Coca Colát a szeretet sokszínűségét hirdető reklámjuk miatt. A meleg- és heteroszexuális párokat is ábrázoló plakátok miatt augusztusban tört ki botrány. Az Index írta meg először, hogy a kormányhivatal arra kötelezte a társaságot, ne alkalmazzon ilyen reklámot. A Coca Cola azt közölte, hisznek abban, hogy minden ember egyenlő.

Tiborcz beperelte Karácsonyt


szerző:
2019.10.13. 18:42
Tiborcz beperelte Karácsonyt

Megkapta a hivatalos értesítést Karácsony Gergely, az ellenzék főpolgármester-jelöltje: pert indított ellene Tiborcz István.
 

Úgy érezte, elrabolták tőle lányát

Úgy érezte, elrabolták tőle lányát. Ezt mondta a bíróságon az a férfi, aki lánya barátjának édesanyját ölte meg tavaly novemberben. Négyszer lőtt az asszonyra, akinek esélye sem volt túlélni a támadást. Ezután magával is végezni akart, de a rendőrök hamarabb megtalálták. A pere most kezdődött, akár életfogytig tartó büntetést is kaphat.

A vád szerint megerőszakolta, majd megfojtotta a családanyát

Ez az ember megölte a családomat - ezt mondta Híradónknak a Soroksáron meggyilkolt futónő édesanyja. A 2013-as emberöléssel vádolt férfi pere most kezdődött a Fővárosi Törtvényszéken. A vád szerint megerőszakolta, majd megfojtotta az akkor 36 éves családanyát. Most a bíróságon nem ismerte be a tettét.

A fideszes képviselők is megszavazták, hogy Siófok beperelje a Pesti Srácokat és a Ripostot

A fideszes képviselők is megszavazták, hogy Siófok városa pereljen be két kormányközeli lapot és kérjen tőlük helyreigazítást. A Ripost és annak nyomán a Pesti Srácok szerző nélküli cikkekben írtak arról, hogy  "Siófok a fertő városa lett." Siófok független polgármestere szerint a lejárató cikkek elsősorban a személye ellen irányultak, de a városnak is árthattak. A helyi Fidesz nem nyilatkozott Híradónknak.

6 millió dollárra perli titkárnőjét Robert De Niro!

A vád szerint a nő nagy összeget sikkasztott el és felelőtlenül költötte a cég pénzét luxusételekre és utazásra, ráadásul alig dolgozott, munkaidőben sorozatokat nézett.

9 éve perelnek a lakók, hiába

9 éve pereskednek egy társasház lakói, egyelőre hiába. Még 2010-ben berobbant az egyik lakás nappalija, akkor derült ki, hogy a ház alatt a ma ismert legveszélyesebb rákkeltő anyagok vannak. Az épület életveszélyessé vált, a lakóknak azonnal menniük kellett. A legtöbben azóta fizetik a hitelt lakhatatlan lakásukra, és közben az albérletet is. Kártérítést pedig egyelőre sehonnan nem kaptak. 

Cuba Gooding Juniort vádolják zaklatással

Újabb sztárt vádolnak zaklatással: ezúttal az Oscar-díjas színészt, Cuba Gooding Juniort jelentette fel egy nő, hogy akarata ellenére fogdosta egy bárban. A rendőrség igen komolyan vette az ügyet, mert amikor a híresség önként megjelent náluk, hogy tisztázza magát, azonnal bilincsbe verték.

 Beperelte a rendőrséget egy többszörös balesetet okozó nő

Beperelte a rendőrséget egy többszörös balesetet okozó nő, miután egy járőr állítása szerint leteperte, és úgy bilincselte meg. Ügyvédje szerint a rendőr aránytalanul nagy erőszakot alkalmazott, ami miatt ügyfele megsérült. A floridai rendőrség szerint minden a szabályoknak megfelelően történt, és nyilvánosságra hozták kollégájuk testkamerás felvételét.

NÓTÁR MARY: „Több tízmillió forint járt volna nekem”

Letiltották Nótár Mary videóklipjeit az interneten. A volt lemezkiadója 90 millió forintot követel az énekesnőtől, aki szerint pedig ő kaphatna milliókat.
A Fókusz riportját ide kattintva nézheted meg.

Végrehajtást indított egy hajléktalan a Fővárosi Kormányhivatal ellen

Az asszony korábban pert nyert a hivatal ellen, amiért szabálytalanul vontak meg tőle egy havi 20 ezer 800 forintos ellátást. A nő egy másik perben 250 ezer forint sérelemdíjat és bocsánatkérést is kért a hivataltól, amiért megsértették a személyiségi jogait. A bíróság mindkettőre kötelezte a kormányhivatalt, de határidőre egyik sem érkezett meg a nőhöz.

Pert vesztett a dél-afrikai atlétanő

El kell kezdeniük a gyógyszeres kezelését a túl férfias atlétanőknek, ha versenyezni akarnak - ezt az ítéletet hozta a nemzetközi Sportdöntőbizottság. Ezzel a testület elutasította a 28 éves, dél-afrikai futónő, Caster Semenya fellebbezését. A sportoló korábban azért perelte be a Nemzetközi Atlétikai Szövetséget, mert szerinte diszkriminatív és egészségügyi kockázatot jelent az, ha olyan gyógyszereket kellene neki szednie, amelyek egy bizonyos szint alá viszik a tesztoszteron-szintjét.

Hátulról csapódott autójába egy részeg sofőr, mégsem ő felel a balesetért

Török Bálinttal alig fél éve forgattunk egy lőrinci roncstelepen, megmutatta használhatatlan autóját. A férfi kocsijába hátulról csapódott egy részeg sofőr, aki jócskán túllépte a sebességhatárt - 165-175 km/órás sebességgel ütközött Bálint autójának -, mégsem ő felel a balesetért. A férfi ügyvédje szerint érthetetlen, miért kezelik Bálinték ügyét másként, mint mondjuk Eva Rezesováét.

Kutyatámadás - per: bűnösnek vallotta magát a polgármester

Akár tizenhárom év börtönre is ítélhetik Ostffyasszonyfa polgármesterét, akinek a kutyája a vád szerint egy kétéves gyereket életveszélyesen, a kisfiú anyját pedig súlyosan megsebesítette tavaly októberben. A kutya kiszökött az udvarról a Vas megyei faluban. A polgármester a bíróságon bűnösnek vallotta magát. Beismerte, hogy kutyája máskor is kijutott a kerítésen, de ő soha nem gondolta, hogy ebből baj is lehet.

Szeretné megtartani a pénz egy részét az egyik olaszliszkai lincselő

Szeretné megtartani a pénz egy részét az egyik olaszliszkai lincselő. Ezt mondta a férfi ügyvédje a Borsnak. Nemrég csaknem ötmilliós kártérítést ítéltek meg neki a rossz börtönkörülmények miatt. A pénzt azonban nem kapta meg, mert a végrehajtó lefoglalta. A tanárt 2006 októberében a gyerekei előtt lincselték meg Olaszliszkán. Gyilkosait elítélték, 46 millió forint kártérítést kellene fizetniük.

Kommandósok kereszttüzében érkeztek meg Prisztás József gyilkosai a tárgyalóterembe

1996 november 1-jén Prisztás Józsefet kivégzték. A milliárdos vállalkozót fényes nappal az óbudai Ladik utcában ölték meg, amikor luxusterepjárójába akart beszállni. Felbújtójaként Portik Tamást, az olajmaffia egyik kulcsszereplőjét, elkövetőként Hatvani Istvánt ítélte el a bíróság. Fazekas Ferencet pedig bűnsegédként. Az ügyet most újrakezdték, mert a jogerős ítélet után két évvel valaki bevallotta az emberölést. A szlovák Jozef Roháč, aki jelenleg életfogytig tartó büntetését tölti Fenyő János médiavállalkozó 1998-as megöléséért. Portik a kezdetektől fogva tagadja, hogy köze lenne a Prisztás gyilkossághoz. A per júniusban folytatódik.

KOZSO: A börtönben óránként ellenőrizték mit csinálok

Kozsonak nem úgy indultaz újév, ahogy tervezte. Január 1-jén egyik pillanatról a másikra az amerikai álomvakáció helyett egy börtönben találta magát. A bajt az okozta, hogy Kozso évekkel ezelőtt igényelt egy zöldkártyát, de végül nem teljesítette annak feltételeit és lemondott róla. Mostani utazása előtt azonban hivatalosan igényelte az Amerikába szóló turista-vízumot, amit meg is kapott, csakhogy a repülőtéren egy - szerinte - bürokratikus baki miatt azonnal rács mögé került.
A Fókusz riportját ide kattintva nézheted meg.

Hajdú Péter és Dömsödi Gábor hét év után találkoznak újra…

A két producerlegenda több évnyi háborúskodást követően ismét szemtől szemben szállnak ringbe. Vajon hogyan fogadják majd a másikat?

Fordulat a devizahiteles perben

Ha a kölcsönt folyósították és az ügyfél törleszteni kezdett, nem tekinthető érvénytelennek a szerződése - így indokolta keddi döntését a Kúria az egyik devizahiteles perben. Ugyanezt a szerződést több mint 5 éve jogerősen érvénytelennek ítélte a bíróság az adós által kezdeményezett eljárásban, miután konkrét kölcsönösszeg nem szerepelt benne. Majd a bank adott be keresetet és pert nyert a Kúria későbbi jogegységi döntése után.

Elkezdődött Madridban a katalán függetlenségi vezetők pere

Elkezdődött Madridban a katalán függetlenségi vezetők pere, akiket lázadással vádolnak a tartomány önállóságáról szóló 2017-es népszavazás megszervezéséért. Az ügy a végletekig megosztja Spanyolországot, az egyik oldal politikai foglyokat, a másik puccsistákat lát a vádlottakban. A kettő között őrlődő szocialista kormány pedig már holnap bele is bukhat a krízisbe.

Megszületett az ítélet a vörösiszapperben

Több mint 8 évvel a katasztrófa után letöltendő börtönre ítélték a vörösiszapperben a MAL Zrt. két egykori vezetőjét. Az Ajka melletti tározó gátja 2010 október 4-én szakadt át. A maró, lúgos vörösiszap három települést öntött el, tízen meghaltak, több mint 200-an pedig megsérültek. A katasztrófához kapcsolódó fontosabb eseményeket újranézhetik ITT

Halálra késelte a nőt, most sírt a bíróságon

Sírva kért bocsánatot, majd összeesett a bíróságon az az egykori rendőr, aki tavaly nyáron halálra késelte az inárcsi családsegítő munkatársát. Mentőt hívtak hozzá, a perét el kellett napolni.

Emberrablással vádolják Cicciolinát

Ez már nem az első alkalom, hogy megvádolják az egykori pornószínésznőt.

Esterházy-gyűjtemény: visszakövetelik az örökséget

Hamarosan kezdődik a per az úgynevezett Esterházy-gyűjteményről a hagyatékot kezelő alapítvány és a magyar állam között. A per tétje, hogy kié lesz a becslések szerint 100 millió eurót, vagyis több mint 30 milliárd forintot érő gyűjtemény. A kincsek egy része évek óta Fertődön van a kormány döntése miatt, de ott nem látogatható és az őrzésük sem biztosított az örökösök szerint. Ezért szeretnék, ha a bíróság nekik adná az összes műtárgyat. A kormányt hiába kerestük.

Gyerekek perelték be a szüleiket, mert képet posztoltak róluk

Egy éve járt utána a Fókusz: nem egy gyerek ment már bíróságra, mert a szülei akaratán kívül osztottak meg róla képet. Milliós bírságok is kiszabhatók ilyenkor, de ki és miért perelhet valójában?

Vonatbalesetben vesztette el lábait, előtte kötött 29 biztosítást, most pereskedik

11 millió forintot ítélt meg a bíróság annak a férfinak, akinek levágta a lábait egy vonat a nyírcsászári vasútállomáson 2014 nyarán - tudta meg az Index. A biztosítók nem fizettek, mert gyanúsnak tartották, hogy több mint egy tucat társaságnál 29 biztosítást kötött a baleset előtt. A férfi több biztosítót is beperelt. Közben ellene csalás miatt indult eljárás, ez még most is tart.
Korábban a Házon kívülnek nyilatkozott a férfi, a riportot ide kattintva nézheti meg.

Hiába bizonygatta az ártatlanságát

13 és fél évet kapott első fokon az a férfi, aki a bíróság szerint jómódú romákat akart kifosztani és megölni az országban. Három éve fogták el őt és társát. Akkor még teljesen más ügyben nyomoztak ellenük.

Kártérítést kérnek a kórháztól

Húszmillió forintra perli az Országos Kardiológiai Intézetet az elhunyt pásztói férfi családja. Az 55 éves férfi október elején halt meg, miután hónapokat várt a budapesti kórházban tervezett szívműtétre - de hiába. Székely László operálta volna, az az orvos, akit közben elbocsájtottak.

Bevallotta tettét a bérgyilkos, nem hisznek neki

Hiába vallotta be a kilencvenes évek hírhedt bérgyilkosa Josef Rohac, hogy ő ölte meg Prisztás Józsefet az ügyészség nem hisz neki. A maffiaperek koronatanúja pedig, akit csak keresztapaként emlegetnek,- váratlanul kikerült a tanúvédelmi programból. Szerinte is Rohac a gyilkos. Vajon kiderülhet-e, hogy mi zajlik a háttérben?

Valótlanságot állított a Fidesz

Bocsánatot kell kérnie a Fidesznek a Helsinki Bizottságtól - ezt mondta ki jogerős ítéletében a Fővárosi Ítélőtábla. A jogvédő szervezetnek összesen 800 ezer forint kártérítést és perköltséget is megítéltek, amiért a kormánypárt szóvivője egy tavalyi sajtótájékoztatón valótlanságokat állított róluk.

Beperelték Sasha Baron Cohent

Cohen az egyik amerikai tévécsatornán futó showműsorban azzal verte ki a biztosítékot, hogy a beszélgetés közben egy fémdetektorral vizsgálta beszélgetőpartnerét, amit „pedofildetektornak” nevezett. Az eszköz pedig becsipogott, amikor a politikus közelébe ért...

Zokogott az anya a tárgyaláson

Megrázó tudósítás. A bírónak kellet megnyugtatnia annak a fiatalembernek az édesanyját, akit még februárban gyilkoltak meg brutális kegyetlenséggel a Borsod megyei Putnokon. Karddal kaszabolták halálra egy kocsmai veszekedés után, majd testét egy emésztőgödörbe dobták. Az ügyben pénteken tartották az első tárgyalást. Az anya akkor omlott össze, mikor az egyik vádlott védekezését hallgatta.

 

Roland kidobta Annát és Sanyát a Bécy-házból

Miután Sanya hamisan vádolta meg Rolandot a rendőrségen, a fiúnál betelt a pohár…

 

Ha a teljes adásra vagy kíváncsi, akkor kattints ide!

Rolandot emberölési kísérlettel vádolták meg

Sanya megvádolta Rolandot. Tamás és Szofi a szüleik kibékítésén munkálkodtak. Dalmának bűntudata volt.

Cicciolina nevét nem használhatja akárki!

Cicciolina beperel két külföldi éttermet, amelyek véleménye szerint jogosulatlanul használják művésznevét. Egy ausztrál étterem és egy perui bár is Cicciolina néven hirdeti magát. Cicciolina és ügyvédje szerint ezt nem tehetnék meg, mert Ilona neve jogvédett, ezért úgy döntöttek, pert indítanak.

11 év börtönt kapott a lúggal támadó orvos

5 év és számtalan tárgyalás után Renner Erika életében ma lezárult egy korszak. A Kúria 11 év börtönbüntetésre ítélte lúgos támadóját. A lúgos támadással vádolt 5 gyermekes családapát, B. Krisztiánt korábban már háromszor elítélték, de most már a döntés jogerős, fellebbezésnek helye nincs .Erikát 2013. márciusában támadta meg a férfi. Ma életveszélyt okozó testi sértésért ítélték el.

Johnny Depp megverte egyik kollégáját?!

A színész körül mindig történik valami. Legutóbb még állítólagos betegségéről szóltak a hírek, most viszont sokkal agresszívabb kép kezdett el terjedni róla.

Jövőre szabadulhat a rablógyilkosságért életfogytiglant kapott Bene László?

Embertelen bánásmód miatt perel Bene László. Több millióra számít, miközben szociális munkásnak tanul a börtönben, majdnem kitűnő a bizonyítványa. Rablógyilkosságért életfogytiglant kapott, a leghírhedtebb magyar bűnöző akár jövőre szabadulhat is.

Ítélet a 11 halálos áldozatot követelő hurghadai buszbalesetben

7 évvel a hurghadai, 11 halálos áldozatot követelő buszbaleset után ma délután megszületett az első kártérítési ügyben hozott ítélet. Egy súlyosan sérült testvérpárnak ítéltek meg első fokon összesen havi 500 ezer forint életjáradékot életük végéig. A döntést mindkét gyerek édesapjával együtt hallgatta végig. Édesanyjuk és nagymamájuk a balesetben meghalt.

Évek óta perben állnak a Fiesta zenészei, de ki viheti tovább az együttes nevét?

Csordás Tibi és a gitáros Knapik Tamás, azaz a Fiesta együttes a 2000-es évek zenei életének meghatározó figurái voltak 11 évig. A feloszlás után nem sokkal viszont kiderült, hogy nem is volt olyan békés az elválás. 2013 óta ebben a témában nem nyilatkoztak, ám most egy interjú - melyből kiderült, hogy az egykori tagok perben állnak egymással - újra feltépte a régi sebeket.

17 milliót ítéltek a betegnek

Első fokon 17 millió forint kártérítést nyert egy miskolci férfi a Borsod megyei kórház ellen. A férfit 6 éve bokatöréssel műtötték a miskolci kórházban, de elfertőződött a sebe, ezért még hétszer kellett műteni. A férfinak újra kellett tanulnia járni, az operáció óta folyamatos fájdalommal él.

Lagzi Lajcsi ártatlannak vallja magát

Lajcsit három rendbeli, jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett lopással és egy rendbeli, nagyobb értékre elkövetett lopással, továbbá gazdálkodó szervezet részére tevékenységet végző, önálló intézkedésre jogosult személy vesztegetésével vádolta meg az ügyészség. A vádpontok felsorolása egy óra hosszán keresztül tartott.

 

Galambos Lajos még mindig tagad

Megkezdődött Galambos Lajos pere, a mulatós zenészt lopással és vesztegetéssel vádolják. A zenész nem akart vallomást tenni, de az eljárás kezdete óta tagadja a vádakat. 

Kilakoltatták Fekete Pákót?

Négy évvel ezelőtt számoltunk be arról, hogy Pakónak csúnyán meggyűlt a baja a főbérlőjével, aki azzal vádolt a férfit, hogy évek óta nem fizetett semmit sem, és egyszerűen nem tudta őt kitenni a saját lakásából, emiatt bírósághoz fordult a fiatal nő.

A Heinekennek adtak igazat

Nem jogsértő a Heineken vörös csillaga, így továbbra is használhatja a védjegyet. Ezt állapította meg a bíróság első fokon, miután Menczer Erzsébet, a Fidesz óbudai alelnöke beperelte a sörgyárat.

Egyeztetés után per jöhet

Nem született megállapodás az MSZP-Párbeszéd, a DK és az LMP tegnapi esti egyeztetésén a választási együttműködésről. Az LMP most először ült tárgyalóasztalhoz a másik két párttal, de az egyeztetés után arról beszéltek: ők csak teljes ellenzéki összefogás esetén működnének együtt, de világossá vált, hogy a DK nem hajlandó a Jobbikkal megállapodni.

Fetrengett a tárgyalóteremben

Jelenetet rendezett a bíróságon a Teréz körúti robbantás vádlottja. A férfi, aki másfél éve sebesített meg két rendőrt egy házi készítésű bombával, először lefeküdt a padra, majd levetette magát a földre és rúgkapált. A bíró mentőt kért, de a vádlott nem hagyta, hogy megvizsgálják.

Bocsánatkérő levelet kell írnia Shane Tusupnak

Sem Shane Tusup, sem az ügyvédje nem ment el a mai tárgyalásra, ahol Shannek azért kellett volna ott lennie, mert egykori edzőtársa pert indított ellene. Shane tavaly áprilisban egy debreceni úszóbajnokságon  megfenyegette és lökdöste a másik edzőt, amiért nem nevezte be a férfiváltót a versenyre. A szemtanúk szerint többek közt azt ordította angolul, hogy „Te barom, ha még egyszer ilyet csinálsz, megöllek! Darren Waldnak elege lett Shane viselkedéséből és pert indított ellene.

Bartha Zsolt: „Pár napom belül kell a hárommillió!”

Krisztián megtudja, hogy bátyja ismét illegális módszerekhez akar nyúlni, és egyáltalán nem örül neki.

Most is csak mosolygott


szerző:
2018.02.26. 18:12
Most is csak mosolygott

Bizonyítani fogja fia ártatlanságát a következő tárgyaláson – ezt mondta Híradónknak a körúti robbantással vádolt férfi apja. Azt is elmondta, hogy fia nincs túl jó állapotban, nem tud aludni a börtönben és nehezen viseli cellatársát, továbbra is szeretne magánzárkába kerülni.

Mást mondtak a bíróságon

A bíróságon már nem tekinti a Fidesz Soros-szervezetnek a Magyar Helsinki Bizottságot. Pedig Halász János frakciószóvivő korábban egy sajtótájékoztatón a Soros-hálózat tagjának nevezte a civil szervezetet.

ELLENTMONDÁS: „Higgyen a fülének!”

A bíróságon már nem tekinti a Fidesz Soros-szervezetnek a Magyar Helsinki Bizottságot. Pedig Halász János frakciószóvivő korábban egy sajtótájékoztatón a Soros-hálózat tagjának nevezte a civil szervezetet. Halász János ma Híradónknak azt mondta: nem tudja miért védekeztek ezzel a bíróság előtt, de szerinte igenis Soros-szervezet a Helsinki Bizottság.

Per lett a foci kiállításból

Kiállításból bírósági tárgyalás. Nem mindennapi per kezdődött hétfőn Győrben. Jó hírnév megsértéséért perli Kassai Viktor játékvezető a Diósgyőr védőjét, Lipták Zoltánt. A futballista - miután egy tavaly áprilisi meccsen kiállította - azt mondta a fegyelmi tárgyaláson, hogy a mérkőzésen a játékvezető rasszista megjegyzéseket tett kameruni csapattársára. Kassai szerint ez nem igaz.

Kómában fekvő nőt perel

Kómában fekvő volt feleségét perelte be tartásdíjért egy férfi. 4 éve agydaganattal műtötték az asszonyt, bakteriális fertőzést kapott, azóta éber kómában van. A volt férj havi 40 ezer forintos tartásdíjat követel. Ilyen esetben a bíróságra azért lehet szükség, hogy az állam megelőlegezze a tartásdíjat.

Drágább a rezsicsökkentett gáz?

Hetvenezer forinttal fizetett többet egy átlagos magyar család a földgázért - állítják a szocialisták. Az MSZP pert indított, hogy megtudja, mennyiért veszi a gázt a magyar állam. Nyertek és kiderült: 2013 óta jóval alacsonyabb áron szerzi be a gázt az állami földgázkereskedő, mint amennyiért az állami rezsicég a fogyasztóknak adja. A Fidesz frakcióvezetője viszont azt mondja: a szocialisták annak idején háromszorosára emelték a gáz árát, és most csak kampány miatt vették elő az ügyet.

Keleti Györgyit ártatlanul csukták le?

Pont egy évvel ezelőtt számoltunk be arról, hogy több mint 12 millió forintos kártérítésre is számíthat Keleti Györgyi, akit az olasz bíróság ártatlannak talált. Ugyanis 3 hónapig volt előzetes letartóztatásban, ezért  perli be az olasz államot. Keleti Györgyit prostitúció elősegítésével vádolták meg 2011-ben. Olasz ügyvédje telefonon nyilatkozott a Fókusznak.

Bartha Zsolttal ilyen probléma még sosem történt!

A Rózsa tulajdonosa azt hitte, lelkileg sokkal jobban van, viszont mikor egy éles helyzet adódik, kiderül, hogy egyáltalán nincs jól.

RTLII Híradó 2018-02-01


szerző:
2018.02.01. 21:30
Vagyonos romákat akart megölni

Vagyonos romák kirablását és megölését tervezte az ügyészség szerint az a férfi, akinek pere hétfőn kezdődött a Fővárosi Törvényszéken. A szélsőséges nézeteket valló vádlott és társa ellen nem emiatt kezdtek nyomozni. 2015-ben, amikor elfogták őket, fegyvereket, hangtompítókat találtak a kocsijukban. A belügyminiszter akkor azt mondta, a két férfi merényletre készült.

RTLII Híradó 2018-01-22


szerző:
2018.01.22. 21:30

Fókusz 2018-01-22


szerző:
2018.01.22. 19:05
Tagadja, hogy drogosan gázolt

Fékezés nélkül, több mint 60 kilométer/órás sebességgel ütött el egy 85 éves férfit a zuglói gázoló. A baleset 2016 november hetedikén történt. A vád szerint a 23 éves nő vezetés előtt kábítószert fogyasztott.

Zsolt körül nagyobb a baj, mint gondoltuk!

Nóra és Emília mindent megtesznek azért, hogy kiderüljön, az őr hibázott, mikor Zsoltot megverték a fegyházban.

 Véget ért Gáspár Evelin pere

Elítélték, de két év próbaidőre bocsátották Győzike nagyobbik lányát, Gáspár Evelint. Közokirat-hamisítás és egyedi azonosító jel meghamisításának bűntette miatt indult az eljárás, amelyben most ítélet született.

Story Extra 2018-01-16


szerző:
2018.01.16. 16:15
Beázás miatt elvesztek a bevándorlásról szóló plakátkampány szerződései

Ezt mondta a bíróságon annak a cégnek a képviselője, amelyik országszerte kihelyezte a hirdetéseket 2015-ben. A bíróságra azért idézték be, mert 7 plakátjukat két szegedi aktivista összefestett, és az ügyészség akkori álláspontja szerint rongálást követtek el. A fiatalokat első fokon elítélték, de fellebbeztek. A bíróság most azt próbálja kideríteni, kit ért kár.

Bartha Zsolt támadásba lendül?

A Rózsa tulajdonosa úgy dönt, nem hagyja annyiban a börtönben szerzett maradandó lábsérülését, és perelni fog. 

Boszorkányüldözésről beszélnek

Ügyvédje szerint, ha nem Geréb Ágnesről lenne szó, nem kapott volna két év börtönbüntetést. Jogerősen ugyanis ennyire ítélte a bíróság kedden, az otthonszülés hazai népszerűsítésével ismertté vált nőgyógyászt. Valamint 10 évre eltiltották a hivatásától. Fellebbezni már nem lehet.

 

Perek a tömeggyilkosság miatt

Perek indulnak a Las Vegas-i tömeggyilkosság miatt. Egy az október elsejei lövöldözésben életveszélyesen megsérült nő beperli a hotelt, ahonnan a nyugdíjas milliomos a koncertet hallgató tömegbe lőtt. Szintén perli a zenei fesztivál szervezőit, akik szerinte nem biztosítottak menekülési útvonalakat.

Oszter Sándor nem veszi komolyan a pert

Oszter Sándor több alkalommal késett el tárgyalásairól, vagy éppen szundikált el a teremben - ezért már figyelmeztetést is kapott a bírótól. Befolyással való üzérkedés ellene a vád, a pereskedés pedig még sokáig eltarthat - talán pont ezért kérte a Jászai-Mari díjas színész, hogy távol maradhasson a továbbiakban.

Így csalta tőrbe Szentmihályi Zsófi Berényi Mikit!

Három évvel ezelőtt, ha szavazni lehetett volna a Barátok közt egyik legizgalmasabb viszonyára, akkor biztosan Mikire és Zsófira voksoltunk volna. Egyszerűen olyan dolgokon mentek keresztül, ami egyáltalán nem mondható unalmasnak. Ebben a jelenetben épp Zsófi kerül a nyeregbe.

A bíróság meghozta Bandi ügyében az ítéletet!

Végre lezárult a per, és kiderült, hogy Berényi Bandi milyen büntetésben részesül.

Előző rész (2017. augusztus 29.)

Bandi perében ítélet születik. Vajon Péter és Natasa felvállalják, hogy járnak? Aliz és Kristóf megoldást találnak a hitel-problémára. Vajon Ágnesék megtalálják Lizát?

Következő rész (2017. augusztus 29.)

Bandi perében ítélet születik. Vajon Péter és Natasa felvállalják, hogy járnak? Aliz és Kristóf megoldást találnak a hitel-problémára. Vajon Ágnesék megtalálják Lizát?

Előző rész (2017. augusztus 28.)

Vajon Liza tényleg a Vízüzemnél van fogva tartva? Vajon kibékül Aliz és Krisztián? Krisztián tényleg felveszi Pirost Aliz helyére? Vajon működik Nóra stratégiája Bandi perében?

Következő rész (2017. augusztus 28.)

Vajon Liza tényleg a Vízüzemnél van fogva tartva? Vajon kibékül Aliz és Krisztián? Krisztián tényleg felveszi Pirost Aliz helyére? Vajon működik Nóra stratégiája Bandi perében?

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való