KERESÉS search-close

plakátkampány

29 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "plakátkampány"

Plakátkampány a kampányban

Harmadszor is a "Magyarország jobban teljesít" szlogennel indított országos plakátkampányt a kormány. A közelmúlt intézkedéseit és a gazdasági eredményeket népszerűsítik. A Jobbik szerint a Fidesz érzi, hogy rosszul áll a kampányban, ezért hirdet közpénzből a kabinet az önkormányzati választás előtt. A kormány idén már több mint 22 milliárd forintot költött hasonló kampányokra. Erről Rogán Antal korábban azt mondta, ez nem több annál, mint amennyit az MSZP-SZDSZ kormányok költöttek.

Ultimátum: Manfred Weber három feltételt szabott, hogy a Fidesz a Néppártban maradhasson

Ultimátum a kormánynak. Az Európai Néppárt európai parlamenti frakcióvezetője egy interjúban három feltételt szabott, hogy a Fidesz a néppártban maradhasson. Be kell fejezni a Brüsszel elleni kampányt, bocsánatot kell kérni a néppárt tagjaitól, és biztosítani kell, hogy a CEU Budapesten maradhasson. A feltételek teljesítésére március végéig várnak. Március 20-án kezdődik az az eljárás, amelynek végeredményeként akár ki is zárhatják a Fideszt a Néppártból.

Nem foglalkozik az NVB a kormány plakátkampányával

Nem foglalkozik a Nemzeti Választási Bizottság a kormány plakátkampányával. A Demokratikus Koalíció fordult beadvánnyal a testülethez, mert szerintük Szijjártó Péter egy BBC interjúban beismerte, hogy adófizetői pénzből a Fidesznek kampányol a kormány. A Választási Bizottság szerint nincs kampányidőszak, így nincs is mit vizsgálni. A Demokratikus Koalíció viszont azt mondja, akkor tiltott pártfinanszírozásról van szó.

Miről tárgyalt Gulyás Berlinben?

A Fidesz fő szövetségesének számító CDU vezetésével találkozott Berlinben Gulyás Gergely és Balog Zoltán. A kormányszóvivő szerint pártközi megbeszélést folytattak, ahol szóba sem került a kormány plakátkampánya. Ám a Népszava információi szerint kifejezetten emiatt utaztak a német fővárosba. Az európai ügyekért felelős német államminiszter az RTL Híradónak adott interjújában azt mondta, hogy emberek stigmatizálása teljesen idegen az európai értékektől.

Tételesen cáfolták a kormány kampányának állításait

Tételesen cáfolta az Európai Bizottság a kormány tájékoztatási kampányának állításait a honlapján. A nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár szerint ezzel pont beismerték, hogy igaza van a kormánynak Brüsszel terveit illetően. Hogy a kampány még több emberhez eljusson, a miniszterelnök levélben is tájékoztatja a választópolgárokat. Hogy mindez mennyibe fog kerülni, csak később árulják el.

Egymás után tiltakoznak a kormány legújabb plakátkampánya ellen

Egymás után tiltakoznak az Orbán-kormány legújabb, Soros Györgyöt és Jean-Claude Junckert ábrázoló plakátkampánya ellen a Fidesz európai szövetségesei. A nagyobbik német kormánypárt, a CDU elnöke érthetetlennek és megalapozatlannak nevezte a hirdetéseket, Manfred Weber néppárti frakcióvezető pedig a Fidesz kizárására utalt a német közszolgálati tévében. Orbán Viktor az állami rádióban megvédte a tájékoztató kampányt, amely szerinte leleplezi Brüsszel terveit.

6 milliárd megy az új kampányra

Csaknem 6 milliárd forintért tájékoztatási kampányt, és a családtámogatásokról nemzeti konzultációt is indít a kormány. A plakátkampány témáját egyelőre nem árulják el. Az elmúlt években a tájékoztatási kampányok Soros Györgyről és a migrációról szóltak. Az LMP szerint a kormány népszerűsítése helyett a valós problémák megoldására kellene költeni a pénzt, például az ápolási díj emelésére.

ENSZ-ellenes kampány indul

ENSZ-ellenes plakátkampányt indít a kormány a szervezet migrációs csomagja miatt, habár az még csak egy javaslat, ami egyébként sem lesz kötelező a tagországokra nézve. Szijjártó Péter bejelentette, Magyarország 12 pontból álló javaslatot küldött az ENSZ-nek, hogy kifejtse a bevándorlást elítélő álláspontját. Gyurcsány Ferenc úgy fogalmazott, Szijjártó Péternek elment az esze.

Harc a választások előtt, van, aki látszik, van, aki láthatatlan

A köztéri plakátokat mindenki láthatja, még az is, aki amúgy nem is politizál, vagy csak a neki kedves médiumokat követi. Most megmutatjuk, hogy fest a választások előtti plakátháború.

60 milliárdot költött a kormány kommunikációra

60 milliárd forint közpénzt adott egyetlen év alatt a kormány tájékoztatásra és kommunikációra – összesítette a hvg.hu. Ennek majdnem a felét – 28,7 milliárd forintot – a menekültekkel kapcsolatos tájékoztató és plakátkampányokra költötte el a Rogán Antal vezette minisztérium háttérintézménye.

 

Jobbik: megsemmisítik a pártot

15 napon belül be kell fizetnie a Jobbiknak 331 millió forintot a központi költségvetésbe, ezt ma közölte az Állami Számvevőszék. Egyben elutasították a Jobbik érveit, amelyekkel cáfolni próbálták, hogy a plakátkampányuknál tiltott pártfinanszírozás történt.

Kormány: ez nem antiszemitizmus

Visszautasítja a kormány, hogy antiszemita lenne a Soros György elleni plakátkampány. Az üzletember maga nyilatkozott róla pár napja, hogy szerinte az arcmását ábrázoló képek a 30-as évek náci, zsidóellenes propagandáját idézik. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint nagyon veszélyes, ha valaki úgy védi a saját álláspontját, hogy antiszemitizmussal vádolja a kormányt. Az MSZP szerint a kampány valóban hordoz burkoltan zsidóellenes üzenetet.

Nem tudni, fizettek-e áfát

Az ügyvédi kamara elnöke szerint akkor is történhetett bűncselekmény, ha a Fidesz valóban nem fizetett a 2010-es plakátkampányáért – mint ahogyan azt a Hír TV állítja. Bánáti János viszont azt is mondta Híradónknak: könnyen előfordulhat, hogy már elévült az eset. Közben az MSZP az ügyészséget támadja, amiért nem járnak el az ügyben; a Jobbik parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi, a DK szerint pedig választási csalással nyerték meg a 2010-es választásokat. A Fidesz ma már nem akart nyilatkozni az ügyben.

Lehet, hogy nincs róla számla

Nem találják a nyomát annak, hogy a Fidesz fizetett volna a 2010-es plakátkampányért, ezért a Simicska Lajos tulajdonában lévő Hír TV-nél azt tervezik, feljelentést tesznek a cég korábbi vezetése ellen. Hét éve ugyanis a hír TV szervezte a Fidesz kampányát. A plakáthelyeket Simicska Lajos másik cégétől, a Mahirtól vásárolták meg, de a cég mostani vezetése azt állítja: a számlát nem küldték tovább a megrendelőnek, vagyis a Fidesznek. A pártnál ma is azt állítják: minden vizsgálat mindent rendben talált. A szocialista párt elnöke azt ígérte: segítenek Simicska Lajosnak leváltani a Fideszt.

Tiltakoznak a kormány új plakátjai miatt

Civilek, pártok és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége is azt kéri a kormánytól, hogy állítsa le legújabb plakátkampányát. Néhány napja jelentek meg a Soros Györgyöt ábrázoló hirdetések országszerte. A tiltakozók szerint a plakátok antiszemita indulatokat keltenek, és egymás ellen uszítják az embereket. Lázár János miniszter szerint nem Soros György származása a gond, hanem az, amit képvisel.

Feljelenti a Fideszt az MSZP a 2010-es plakátkampánya miatt

Feljelentést tesz az MSZP a Fidesz 2010-es plakátkampánya miatt, mert szerintük a kormánypárt 63 millió forintnyi kampányköltéssel nem tud és nem hajlandó elszámolni, ami szerintük felveti a választási csalás gyanúját. A Fidesz napok óta nem árulja el, hogy valóban hirdetett-e sokkal több pénzért, mint amennyit bevallottak az Állami Számvevőszéknek. Bár Halász János megígérte, hogy válaszolnak a pontos kérdésünkre, ez érdemben mégsem sikerült.

 

Házkutatás Simicska cégénél

Házkutatást tartottak az adónyomozók Simicska Lajos plakátcégénél költségvetési csalás gyanúja miatt. A Magyar Idők már a múlt héten megírta, hogy nyomoznak a cég ellen a Jobbik plakátkampánya miatt. Az adónyomozók viszont adminisztrációs hiba miatt épp ennek a kampánynak az anyagát nem tudták elvinni. A plakátok miatt a Fidesz már törvénymódosítást is kezdeményezett és tudni szeretné, hogy mennyit fizetett értük a Jobbik. Az ellenzéki párt válaszul nyilvánosságra hozta, hogy pontosan hány plakátot helyeztettek ki. 

Meghekkelték a plakátokat

Országszerte meghekkelte a kormány plakátjait a Momentum Mozgalom. Ahogy ők mondják, kijavították a kormánypropagandát. Így lett az Állítsuk meg Brüsszelt jelmondatból, Állítsuk meg Orbánt vagy Állítsuk meg Moszkvát! A kormány szerint azok nyúltak a plakátokhoz, akik nem értenek egyet a menekültellenes kampányukkal. Közben a Jobbik kormányellenes plakátkampányát is meghekkelték. Valakik azt a kormánypárti vádat írták többre is, hogy a Jobbik Simicska Lajos pártja lett. A plakátháborúba nemsokára a Kétfarkú Kutyapárt is beszáll.

Egymilliárd az utókampányra

Akár egymilliárd forintot elkölthet a kormány az érvénytelen kvóta népszavazás utókampányára - értesült a Magyar Nemzet. Kiderült, hogy a hirdetésekre, amelyek a végeredményt ismertetik, már a referendum előtt szerződést kötöttek. A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára azt mondja, a népszavazás kimenetele nem számított, ami biztos volt, hogy tájékoztatni kell majd az embereket. Az ellenzéki pártok szerint méregdrága és félrevezető az utókampány.

MSZP: Nem marad hely az ellenzéknek

Félő, hogy nem lesz felület, ahol az ellenzék megmutathatja magát - ettől tart az MSZP. A kormány tervei szerint teljesen átalakulna az utcai plakátok, hirdetések piaca. Ez alapján, az önkormányzatok dönthetnek majd arról, melyik cégek használhatják a felületeket. Közben a HVG arról írt, hogy az egyik legnagyobb óriásplakátokkal foglalkozó cég munkatársa megkapta a tervezetet és szerkesztette is. A társaságnál azt mondták, belső vizsgálat indult a történtek miatt.

RTL II: Kormány kampánya véleménynyilvánítás

Nem jogsértő a kormány népszavazási plakátkampánya – ezt állapította meg a Kúria jogerős döntésében. Ezzel helybenhagyták a Nemzeti Választási Bizottság korábbi állásfoglalását. A legfőbb bírói testület szerint a kormány mostani, menekültügyi plakátjai nem tényeket állítanak, hanem mint fogalmaznak - legfeljebb orientálnak, így pedig nem is nevezhető valótlannak a plakátok tartalma.  Nemény András, az MSZP alelnöke magánszemélyként fordult a bizottsághoz. Egyebek mellett azért, mert úgy látja: a kormány valótlanságokat állít és nem egyértelmű megállapításokra jut a menekültekről.

Helsinki Bizottság: Idegengyűlölő a kampány

Idegengyűlölőnek tartja a kormány új plakátkampányát a Magyar Helsinki Bizottság. A civil szervezet úgy látja, akár erőszakhoz is vezethet, hogy a kormány - szerintük - megalapozatlan állításokkal szítja az indulatokat. Rogán Antal szerint igenis van összefüggés a terrorizmus és a bevándorlás között. A DK szerint a kormány nem tájékoztat, csak riogatja az embereket. Közben Németországban is plakátkampányba kezdett a kormány, de ők az integráció mellett érvelnek.

Kiegészítették a népszavazási plakátokat

Nincs WC papír az iskolai WC-ben. Szombathelyen ez a kiegészítés került a kormány "Üzenjük Brüsszelnek, hogy ők is megértsék" feliratú plakátja alá. A plakátkampányról az interneten is sok mém született. Lázár János szerint mindenkinek joga van véleményt nyilvánítani.

„A migránsok nem egyenlők a terrorizmussal”

A külügyminiszter szerint a kormány sosem állította, hogy a migránsok egyet jelentenének a terrorizmussal. Szijjártó Péter egy amerikai külpolitikai lapnak nyilatkozott. Azt is mondta, a magyar kormány keresztény, így sohasem valamivel szemben politizál. Orbán Viktor azonban korábban egy másik amerikai lapnak azt mondta: minden terrorista migráns. A kormányzat korábban plakátkampányt is indított a bevándorlás ellen, illetve tévéreklámokban terjesztették, hogy a migráció növeli a terrorveszélyt.
 

Máris megrongálták a kormány új plakátjait

Pár napja vannak az utcán, máris megrongáltak több, a kormányzati intézkedéseket hirdető plakátot. A rajtuk lévő eredeti feliratokat úgy írták át, hogy például a szegénységre, a korrupcióra, és a menekültek elleni indulatkeltésre hívják fel a figyelmet. Az Együtt örül az akciónak, mert hazugnak tartja a kampányt, a Fidesz szerint viszont nem illik rongálni a plakátokat.

Külföldön dolgozó magyarok is üzennek

Magyarok üzennek haza külföldről a kormánynak. Egyre több külföldön munkát vállaló magyar tölt fel képet egy Facebook oldalra arról, hogy ő mikor és milyen nemzetiségű embernek vette el a munkáját. Az oldal szervezője szerint így akarják kifejezni felháborodásukat a kormány bevándorlásról szóló nemzeti konzultációjával és az ahhoz kapcsolódó plakátkampánnyal szemben. Giró-Szász András szerint ezek az emberek egyszerűen félreértik a kormány kampányát.

Lázár szerint furcsa az ENSZ ellenkampánya

Furcsának tartja az ENSZ menekültügyi főbiztosságának plakátkampányát a Miniszterelnökséget vezető miniszter. A szervezet olyan politikai menekülteket mutat be, akik Magyarországon leltek otthonra. Lázár János szerint a kormány bevándorlóellenes plakátkampánya sikeres. Az Együtt aktivistái újabb plakátok rongáltak meg, szerintük ez polgári engedetlenség. Ugyanakkor a rendőrség néhány rongáló ellen bűncselekmény miatt indított eljárást.

A kormány minden bevándorlót kitenne

A kormány azon dolgozik, hogy minden gazdasági menekültet kitegyenek Magyarországról. Ezt Lázár János mondta a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón. A Miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt arról is: a kormány bevándorlással kapcsolatos politikájának része az a plakátkampány is, amely szerint, ha valaki Magyarországra jön, az nem veheti el a magyarok munkáját. Lázár szerint a kampányt készítő ügynökség munkáján lehet vitatkozni, de azok a kormány céljait tükrözik. Az LMP szerint a kormány politikai haszonszerzésre használja a bevándorlók ügyét.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való