KERESÉS search-close

politika

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "politika"

A Fidesz jelöltje nyerte a mohácsi időközi önkormányzati választást, de az MSZP is elégedett

A Fidesz jelöltje nyerte a mohácsi időközi önkormányzati választást. A kormánypártok szerint ezzel a választók az ellenzéki összefogásról is véleményt mondtak. Az eredményt ugyanakkor az MSZP is sikernek könyveli el. Az RTL Híradónak nyilatkozó választási szakértő szerint ez azért lehet, mert a hagyományosan fideszes településen a kormánypártok a szokásosnál rosszabbul szerepeltek, az ellenzék azonban még így is messze volt a győzelemtől.

Közmunkás béremelést ígért Orbán Viktor

Jövőre közmunkás béremelést ígért Orbán Viktor vasárnap a TV2-nek adott interjújában.

RTL Híradó 2020-09-28


szerző:
2020.09.28. 18:00
Horvátországban épít Mészáros

18 milliárd forintból épít ötcsillagos szállodakomplexumot Mészáros Lőrinc Horvátországban. Erről egy horvát lap írt először. A szálloda horvát ingatlanfejlesztője szerint a magyar milliárdos több ilyen beruházást is tervez. Az MSZP-nél azt mondják, ha már magyar közpénzből gazdagodik Mészáros Lőrinc, akkor Magyarországon kellene befektetnie a pénzét. A kormány és Mészáros Lőrinc nem válaszolt kérdéseinkre.

Biztost kapnak az akadémiák

Nemcsak 11 és fél milliárd forintot kapnak a gazdaságvédelmi alapból a sportakadémiák, hanem külön miniszteri biztost is. Vele együtt összesen 82 miniszteri és miniszterelnöki biztos, illetve megbízott dolgozik a kormánynak. Nekik fejenként akár havi bruttó másfél millió forintos fizetés jár.

A tavalyinál magasabb a részvétel az időközi önkormányzati választáson Mohácson

A várost 21 évig fideszes polgármester vezette. Halála miatt viszont tavaly az egyetlen induló, a szocialista jelölt nyert. Nyáron feloszlatta magát a testület, ezért van szükség új választásra. A parlamenti ellenzék által támogatott civil szervezet szerint több választási csalás is történhetett. Eredmény este 8 után várható.

RTL Híradó 2020-09-27


szerző:
2020.09.27. 18:00
Bajnai Gordon: nem politizálok, segítek

Felelősséget érez Bajnai Gordon azért, hogy segítse, akik a frontvonalban küzdenek egy jobb országért. Ezt a volt miniszterelnök az RTL Híradónak nyilatkozta arra a hírre reagálva, hogy a Momentum vele készül a 2022-es választásra. A volt kormányfő azt mondta: nem tér vissza a politikába, de az igaz, hogy néha beszél Fekete-Győr Andrással. A Momentum elnöke szerint elképzelhető, hogy a választás közeledtével még többet beszél majd Bajnai Gordonnal.

Listát kértek a sztrájkolókról

Bekérette a sztrájkoló színművészetisek listáját az egyetemet fenntartó kuratórium. A figyelmeztető munkabeszüntetést csütörtökön tartották az intézmény függetlenségéért. Az egyetem sztrájkbizottsága a listázást jogszerűtlennek tartja, és az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak. A fenntartó alapítvány kuratóriuma nem akart nyilatkozni. Közben a diákok tiltakozása lassan egy hónapja tart.

Bocsánatot kért a zsidózásért

Az egész zsidó közösségtől bocsánatot kért a jobbikos Bíró László, korábbi antiszemita kijelentéseiért. A politikus, aki az ellenzéki pártok közös jelöltjeként indul az októberi, tiszaújvárosi időközi országgyűlési képviselő-választáson azt mondta: már nem tudja és nem is akarja ezeket a kijelentéseket vállalni, és ezzel a témával sem akar többet foglalkozni.

Visszautasítja Deutch Tamás állítását

Kitart álláspontja mellett Deutsch Tamás és hazaárulásnak tartja a felmentő ítéletet, amit a jobbikos Kovács Béla ügyében kémkedés vádjában hoztak. A Fidesz uniós képviselője azután nyilatkozott erről az RTL Híradónak, hogy az Országos Bírósági Hivatal elnöke visszautasította szavait. A Magyar Helsinki Bizottság szerint a kormány és a kormánypárt az ilyen kijelentésekkel lerombolja a bíróságokba vetett közbizalmat. A Fidesz egyetért Deutsch Tamással.

RTL Híradó 2020-09-26


szerző:
2020.09.26. 18:00
 Vendéglátósoknak és taxisoknak készít mentőcsomagot a Fővárosi Önkormányzat

A koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került vendéglátósoknak és taxisoknak készít mentőcsomagot a Fővárosi Önkormányzat - erről elsőként a Népszava számolt be. Az ingatlanok és a teraszok bérleti díjából, illetve a taxisok drosztdíjából szeptember 1-től jövő márciusig kapnának jelentős kedvezményeket a vállalkozások. A fővárosi Fidesz kevesli ezt. A szakmai szervezetek szerint pedig a turizmus visszaesése miatt a létükért küzdenek azok is, akiknek sikerült eddig talpon maradniuk.

RTL Híradó 2020-09-25


szerző:
2020.09.25. 18:00
Szijjártó Péter: „Nem szórakozásról van szó, hanem munkavégzésről”

Csaknem ötezer munkahely megmentéséről állapodott meg azokon a találkozókon a külügyminiszter, amelyekre helikopterrel repült. Szijjártó Péter pénteken a Híradó kérdésére így indokolta, miért volt szükség arra, hogy a rendőrség helikopterét használja. Arra a kérdésünkre azonban most sem válaszolt, hogyan került nyáron Szíjj László milliárdos jachtjára.

 Márki-Zay Péter bérbe adná a sportcsarnokot a házasulandóknak

Tartsák sportcsarnokban vagy olvasókörben az esküvőt, arra nem vonatkozik a 11 órai zárás – erről írt tegnap közösségi oldalán Márki-Zay Péter. Hódmezővásárhely polgármestere szerint a családi rendezvényeket 11 óra után is tarthatják, ezért a város a tiltás alá nem eső intézményeket bérbe adja a házasulandóknak. A KDNP szóvivője úgy reagált, Márki-Zay felelőssége, ha a szabályok kijátszására bíztatja az embereket. A polgármester szerint erről nincs szó.

Orbán: Nincs áttörés


szerző:
2020.09.24. 18:40
Orbán: Nincs áttörés

Nincs áttörés - így értékelte Orbán Viktor az Európai Bizottságnak a menekültválság kezelésére tett új javaslatát. A miniszterelnök szerint a tervezet tónusa jobb az eddiginél, de a magyar kormány továbbra is ellenzi a kvótát, akkor is, ha átnevezik. Az Európai Bizottság a javaslatban választási lehetőséget adna a tagállamoknak, hogy befogadnak-e menekülteket, segítenek az elutasított menedékkérők visszajuttatásában, vagy pénzt adnak a befogadó országoknak.

Nem kém, de csalásért elítélték Kovács Bélát

Első fokon felmentette a bíróság a kémkedés vádja alól Kovács Béla volt jobbikos európai parlamenti képviselőt. Költségvetési csalás miatt viszont másfél év, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. Az ügyészség súlyosbításért fellebbezett, Kovács Béla három napot kért, hogy eldöntse, fellebbez-e felmentésért. Az ügy a Fővárosi Ítélőtáblán folytatódik.

RTL Híradó 2020-09-24


szerző:
2020.09.24. 18:00
Hétszer repült a rendőrségi helikopterrel idén Szijjártó

Dunakeszin ebédelt, Szekszárdon vacsorázott a külügyminiszter, a két helyszín között pedig a rendőrség helikopterével közlekedett. Hadházy Ákos hozta nyilvánosságra a felvételt, amely szerint egy neves szekszárdi pincészetben szállt le júliusban a Szijjártó Pétert szállító helikopter. A Külügyminisztérium korábban azt közölte: sűrű hivatalos programja miatt kellett helikopterrel utaznia, ma pedig hozzátették: miniszterekkel ebédelt Dunakeszin majd üzletemberekkel vacsorázott Szekszárdon, ezért ment helikopterrel.

Újabb közbeszerzést nyert Szíjj László cége

Szíjj László cége építheti a Kalocsát az M6-os autópályával összekötő utat és a hozzá tartozó Duna hidat - erről elsőként az Átlátszó.hu írt. A Duna Aszfalt a kiírásnál 11,9 milliárddal drágább ajánlattal nyert. A Fidesz szerint nincs abban semmi aggályos, hogy épp azé a vállalkozóé lett a munka, akinek jachtján Szijjártó Péter külügyminiszter nyaralt. Az LMP-nél azt mondják, a Fidesz a gazdasági válsághelyzetben is a holdudvarát támogatja.

Orbán Győző cégétől vettek követ az M4-es autóút építéséhez

Orbán Viktor apjának cégétől vettek követ az M4-es autóút több szakaszának építéséhez – írta meg a Direkt36 oknyomozó portál az államtól három év alatt kiperelt dokumentumok alapján. Ezután az MSZP-nél és a Momentumnál is azt állítják, a miniszterelnök családja közpénzből gazdagodik. A DK írásbeli kérdést intéz Orbán Viktorhoz, hogy kiderüljön, mennyi pénzt keresett állami pénzen Orbán Győző. A miniszterelnök nem reagált megkeresésünkre.

RTL Híradó 2020-09-23


szerző:
2020.09.23. 18:00
Külügyminisztérium: Politikai ügy, ha magyar újságírók külföldre utaznak

Politikai ügy, ha magyar újságírók külföldre utaznak - ezzel indokolta a külügyminisztérium államtitkára hétfőn az ATV-ben azt, hogy adatokat kértek a nagykövetségektől a külföldi utakon részt vett újságírókról. Menczer Tamás szerint a Transparency Magyarország szervez ilyen utakat, és Soros György fizeti ezeket. A civil szervezet szerint nekik csak olyan programjuk volt, amit külföldi nagykövetségek fizettek. Az államtitkár azt is mondta, azért szivároghatott ki a külügyminisztérium levele, mert Szijjártó Péter még nem rúgott ki elég embert.

Gyomorgörccsel gondol a budapesti Szuperkupára a bajor miniszterelnök

Gyomorgörccsel gondol a budapesti Szuperkupára a bajor miniszterelnök. Markus Söder szerint a szurkolóknak nem lenne szabad elutazniuk a csütörtöki meccsre, mert járványügyi szempontból a magyar főváros rizikós hely és a mérkőzés egy újabb fertőzéshullám gócpontja lehet. A Fidesz szerint nem lesz baj, ha a résztvevők betartják a szabályokat. Közben Budapesten máris forgalomkorlátozások vannak a mérkőzés miatt.

Több, mint 185 milliárd forintot költ el a kormány a gazdaságvédelmi alapból

Több, mint 185 milliárd forintot költ el a kormány a gazdaságvédelmi alapból. Az összeg legnagyobb részét, több mint 90 milliárdot a MÁV és a Volán működésére csoportosítják át, de a turisztikai szektor is kap, több mint 40 milliárdot. A sportakadémiák plusz 11 és fél milliárdot kapnak az eredetileg a járvány gazdasági hatásainak enyhítésére létrehozott alapból. A DK szerint ez azért felháborító, mert például a munkájukat elveszítők már nem kapnak bérpótlékot.

RTL Híradó 2020-09-22


szerző:
2020.09.22. 18:00
Újraválasztották Mondok Józsefet Izsák polgármesterének

Költségvetési csalás miatt folyó büntetőpere ellenére vasárnap újraválasztották a kormánypártok jelöltjeként induló Mondok Józsefet Izsák polgármesterének. A települést korábban 21 évig vezető Mondok tavaly kikapott független kihívójától, miután kiderült, hogy a városban uniós támogatással épült vadászházban ő és családja lakott. Utódja azonban néhány hónapja lemondott, miután megrongálták a kocsiját.

Listázta a Külügyminisztérium a magyar újságírók külföldi útjait

Listázta a Külügyminisztérium a magyar újságírók külföldi útjait – írta meg a Telex. A távozó Indexesek új lapja szerint a kormány minden uniós nagykövetségétől bekérte, hogy magyar újságírók milyen szakmai úton vettek részt az adott országban, és kikkel találkoztak. Az Újságíró Szövetség szerint ilyet utoljára a nyolcvanas években csinált a külügy. A kormányt hétfőn hiába kerestük, a Telexnek pedig Soros-szervezeteket emlegetve válaszoltak.

Orbán Viktor: Itt az ideje szedelőzködni a 2022-es nagy küzdelemre

Itt az ideje szedelőzködni a 2022-es nagy küzdelemre - ezt üzente Orbán Viktor a kormánypárti Magyar Nemzetben írt esszéjében. A miniszterelnök szerint a baloldal vezére Gyurcsány Ferenc, pénzügyi támogatójuk Soros György, az ellenzék többi része pedig: "betöltve, mint a kolbász." Orbán Viktor szerint jelenleg Európában a globális pénzügyi elitek és a nemzeti gondolkodásúak küzdelme zajlik. Gyurcsány Ferenc a parlamentben úgy reagált: az Unió soha nem lesz olyan, mint amilyennek Orbán Viktor szeretné látni.

Egyszerre 32 ezer koronavírusos beteget is képesek lesznek ellátni a kórházak?

Egyszerre 32 ezer koronavírusos beteget is képesek lesznek ellátni a kórházak - erről beszélt a Parlamentben Orbán Viktor, hétfőn. Szerinte ehhez van elég kórházi ágy, és szakember is. A miniszterelnök úgy látja, a gazdaságvédelmi intézkedések egyedülállóak Európában. Az ellenzéki pártok viszont kevesellték a kormány lépéseit és továbbiakat, például ingyenes tesztelést követelnek.

RTL Híradó 2020-09-21


szerző:
2020.09.21. 18:00
Kizárnák azokat a közbeszerzésekből, akik nagy értékű ajándékokat adnak kormánytagoknak

Kizárnák azokat a vállalkozókat a közbeszerzésekből, akik nagy értékű ajándékokat adnak kormánytagoknak - erről szól Szél Bernadett törvényjavaslata. A független országgyűlési képviselő Szijjártó Péter adriai luxusjachtozása miatt nyújtotta be a törvényjavaslatot. Szerinte botrány, hogy következmények nélkül pihenhetett egy közbeszerzéseken gazdagodó vállalkozó hajóján a külügyminiszter. A kormány nem reagált a javaslatra.

A kormány szerint már kifizették a strasbourgi bíróság által megítélt kártérítést, Iványi Gábor ezt másképp gondolja

A kormány szerint kifizették a strasbourgi bíróság által megítélt kártérítést a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségnek. Iványi Gábor lelkész szerint viszont még mindig tartoznak nekik, méghozzá az elvett egyházi státusz miatt kieső bevételeikkel. Ez számításaik szerint legalább hatmilliárd forintot tesz ki. A segítő közösség központjában tartozás miatt a gázórát szerelnék le, most éjjel-nappali őrség alakult, hogy ezt megakadályozzák.

Hétfőtől életbe lépnek a szigorítások

Maszkban kezdődik hétfői parlament őszi ülésszaka. A képviselőknek nem tehetik kötelezővé a maszkviselést, az ajánlást azonban minden frakció elfogadta. Hétfőtől büntetésre számíthat, aki nem visel maszkot a MÁV és a Volán járatain vagy megállóiban, éjjel 11-kor bezárnak a szórakozóhelyek és az éttermek, a külföldről érkezőkre viszont 14 helyett csak 10 nap karantén vár.

RTL Híradó 2020-09-20


szerző:
2020.09.20. 18:00
Egy 16 éves diák súgott a törvényről

Egy 16 éves gimnazista diák segített szabályosan lebonyolítani egy önkormányzati szavazást a kecskeméti önkormányzatban. A jog iránt élénken érdeklődő fiatal, aki a Momentum ifjúsági szervezetének tagja, azt mondja, egy éve még azt sem tudta, mi az az önkormányzat, most viszont fejből tudta a vonatkozó törvényt. Az ülést vezető alpolgármester Facebook-posztban köszönte meg a segítségét.

Tóth Bertalant és Kunhalmi Ágnest választotta az MSZP társelnökének

Tóth Bertalant és Kunhalmi Ágnest választotta az MSZP társelnökének a mai tisztújító kongresszus. Más jelölt nem volt, a küldöttek csak rájuk szavazhattak. A pártvezetés a járványhelyzetre hivatkozva online kongresszust tartott, amelyet az újpesti gyapjúszövőgyárból bonyolítottak. A kongresszus előtt éles ellentét alakult ki a párton belül, mert feloszlatták a Mesterházy Attilát nyíltan támogató pest megyei szervezetet. Emiatt a volt elnök visszalépett a jelöltségtől.

Bizonyos esetekben meghosszabbítják a hiteltörlesztési moratóriumot

Meghosszabbítja a kormány a hiteltörlesztési moratóriumot bizonyos esetekben - jelentette be Orbán Viktor a gazdasági operatív törzs ülése utána. Többek között a munkanélküliek és a gyerekes családok, illetve a vállalkozások egy része január elseje után még fél évig el halaszthatja a járvány előtt felvett hitelek törlesztését. A DK szerint épp azok maradnak ki az intézkedésből, akiknek a legnagyobb szükségük lenne segítségre. A Bankmonitor szakembere azt javasolja, aki tudja, inkább fizesse tovább a hitelét.

RTL Híradó 2020-09-19


szerző:
2020.09.19. 18:00
Megakadályozták a gázóra leszerelését

Megakadályozták a gázóra leszerelését a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség tagjai a szervezet által fenntartott 8. kerületi hajléktalanszállón. A Nemzeti Közművek szakemberei tartozás miatt akarták elvinni a készüléket. A közösségnek összesen 30 milliós rezsitartozása van. Vezetőjük, Iványi Gábor azt mondja, szándékosan akarja őket térdre kényszeríteni a kormány, miközben az állam 6 milliárd forintot nem fizetett ki nekik. A fidesznél azt mondják, más szociális intézmények nem halmoznak fel tartozást.

Minden idők legnagyobb otthonteremtési programját ígérte Novák Katalin

Minden idők legnagyobb otthonteremtési programját és második családvédelmi akciótervet ígért Novák Katalin, egyelőre részletek nélkül. A miniszterjelöltet pénteken hallgatta meg a parlament népjóléti bizottsága. Ellenzéki képviselők szerint a kormány eddigi családtámogatási intézkedései épp a legszegényebb családokon nem tudtak segíteni.

Orbán: Nem a munkanélküliségre, hanem munkaerőhiányra kell felkészülni

Nem a munkanélküliségre, hanem munkaerőhiányra kell felkészülni Orbán Viktor szerint. A miniszterelnök reggeli rádióinterjújában beszélt arról, hogy már most is többen dolgoznak, mint a járvány okozta visszaesés előtt. A Gakzdaságkutató vezérigazgatója a Híradónak azt mondta: a KSH most közzétett adatai csak egy előzetes kutatáson alapulnak, ráadásul azokat a nyári idénymunkában dolgozók magas száma is torzítja.

RTL Híradó 2020-09-18


szerző:
2020.09.18. 18:00
Több cég is gyakori szereplője a Szerencsejáték Zrt. által támogatottak listájának

A Szerencsejáték Zrt. leányvállalata szponzorációs szerződéseken keresztül évek óta több tíz milliókat utal néhány cégnek. A korrupciós ügyekkel foglalkozó K-monitornál azt mondják, nehéz nem politikai motivációt látni emögött. A Szerencsejáték Zrt. szerint viszont ők a tevékenységet a támogatási szabályzat alapján végzik.

IVÁNYI GÁBOR: „Kormányozni kellene és nem üldözni”

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség által fenntartott központban csütörtök reggel jelentek meg a Nemzeti Közművek szakemberi, hogy leszereljék a gázórát.

RTL Híradó 2020-09-17


szerző:
2020.09.17. 18:00
Nyomoznak a 3D-s, budakeszi zebra miatt

Nyomoz a rendőrség a budakeszi 3D-s zebra ügyében. Ez abból derült ki, hogy kihallgatásra behívták a gyalogosátkelő felfestőjét, egy helyi momentumos képviselőt. Szemző Áron azt mondta az RTL Híradónak: ha az iskolát és a lakóházakat összekötő zebra felfestése miatt ő veszélyt jelent a társadalomra, akkor vállalja a felelősséget. A rendőrség azt közölte szerkesztőségünkkel: a budakeszi zebra nem felel meg a szabályoknak. 

Szabó Zsolt lejárató kampánynak nevezte az ellene folyó nyomozást

Ellenzéki lejárató kampány – így reagált Szabó Zsolt fideszes országgyűlési képviselő a Híradónak arra, hogy a rendőrség nyomozást indított a választókerületében megvalósult uniós beruházások ügyében. Hadházy Ákos tett feljelentést, mert szerinte a körzet közbeszerzéseit összehangoltan manipulálták. Szabó Zsoltot két éve egy több mint egymilliárd forintos offshore számlával is összefüggésbe hozták. Az ügyészség a Híradó kérdésére azt írta, hogy az emiatt indult nyomozást egy hete felfüggesztették.

Megkezdődött Mészárosék válópere

Megkezdődött Mészáros Lőrinc és felesége válópere – számolt be róla a 24.hu. A házaspárnak 270 milliárd forintosra becsült vagyonon kell megosztoznia. Hogy hogyan teszik mindezt, azt nem árulták el, de Mészárosné Kelemen Beatrix pár hónapja szinte minden tulajdonrészét eladta a Mészáros csoport cégeiben. A közpénzek átláthatóságért küzdő civil szervezet szerint azért érdekes a vagyon elosztása, mert az elsősorban az államtól, az adófizetőktől származik.

RTL Híradó 2020-09-16


szerző:
2020.09.16. 18:00
Kultúrharc a Színművészeti Egyetem körül

Két hete bezárkóztak a diákok a Színművészeti Egyetem épületébe. Csak az mehet be, akiket ők beengednek. És innentől kezdve minden titkos, ami bent történik. Kint viszont nagyon is látványosak. Tüntetnek, koncerteket adnak, az épület előtt tartanak egyetemi előadásokat. Ez már nemcsak budapesti és színházi ügy, külföldi sztárok neves írók is támogatásukról biztosítják a fiatalokat, annak ellenére, hogy egyetemük, az ország legkisebb egyeteme.

Pert vesztett a Pénzügyminisztérium

Pert vesztett a Pénzügyminisztérium, ha nem fellebbeznek, el kell árulniuk, hogyan ellenőrizték a Simonka Györgyhöz köthető uniós támogatású projekteket. A korrupciós ügyeket vizsgáló Transparency International Magyarország fordult a bírósághoz, miután a tárca nem válaszolt a közérdekű adatigénylésükre. A minisztérium Híradónkkal azt közölte, szabály szerint ellenőriztek minden beruházást.

Szigorítják a maszkviselés szabályait Budapesten

Marhaságnak nevezte Karácsony Gergely a Fidesz-KDNP javaslatát a hétfői rendkívüli közgyűlésen. A kormánypárti frakció 50 milliárd forintot akart elkülöníttetni a fővárosi költségvetésből gazdaság élénkítésre, pedig a főpolgármester szerint pontosan tudják a képviselők, hogy erre nincs pénze Budapestnek. A maszkviselési szabályokat viszont szigorították, és a kormánytól szűrőpontok felállítását kérik.

RTL Híradó 2020-09-15


szerző:
2020.09.15. 18:00
Pályázat nélkül kapott 354 milliós támogatást hét település

Hét település összesen 354 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott pályázat nélkül a kormánytól, miközben a koronavírus-járvány miatt április óta minden önkormányzattól pénzt von el az állam. A legnagyobb támogatást a fideszes vezetésű Esztergom kapta. A kormány nem árulta el, mi alapján választották ki, melyik települést támogatják. Az Önkormányzatok Szövetségének elnöke szerint jó lenne, ha az állam átláthatóan osztaná szét a támogatásokat. 

Szijjártó: nincs korrupció a közelemben

Soha nem hozott korrupt szándékú döntéseket és soha nem engedett maga köré korrupt szándékú embereket - mondta az RTL Híradó kérdésére Szijjártó Péter, ám arra továbbra sem válaszolt a külügyminiszter, hogy ki fizette az adriai luxusjachton töltött nyaralását. Szijjártó Pétert még augusztusban az Átlátszó fotósa fényképezte le az állami közbeszerzéseket százmilliárdos nagyságrendben elnyerő Szíjj László luxusjachtján.

Alapjövedelemért kampányol a Párbeszéd

Havonta százezer forint minden felnőttnek, és ötvenezer gyerekenként. Ennyi alapjövedelmet adna a Párbeszéd, hogy megszűnjön az emberek létbizonytalansága Magyarországon. Az ellenzéki párt szerint az alapjövedelem forrása megvan a magyar költségvetésben, csak le kellene állítani a túlárazott állami beruházásokat és a korrupciót. A Híradónk által megkérdezett gazdasági szakember viszont azt mondja, legfeljebb évek alatt lehetne bevezetni. A kormánynak viszont egyáltalán nem áll szándékában az alapjövedelem bevezetése.

RTL Híradó 2020-09-14


szerző:
2020.09.14. 18:00
Több zsák konzultációs kérdőívet öntöttek Rogán Antal budai otthonának kertjébe

Több zsák konzultációs kérdőívet öntöttek Rogán Antal miniszter budai otthonának kertjébe a Momentum aktivistái. Szerintük a legutóbbi, koronavírusról szóló nemzeti konzultáció kormánypropaganda volt 2 milliárd forintért, közben az iskoláknak és a kórházaknak nem jut fertőtlenítőszerre. A miniszterelnök tegnap este azt mondta a konzultációról, hogy ő nyugodtabb és magabiztosabb lett tőle. A Kormányzati Tájékoztatási Központ szerint a Momentum Rogán Antal szomszédait zaklatta.

Orbán szerint a budapesti turizmus az egyetlen része a gazdaságnak, ami komoly bajban van

Orbán Viktor szerint a budapesti turizmus az egyetlen része a gazdaságnak, ami komoly bajban van. Szerinte a főváros dolga segíteni a szektoron, ugyanis oda fizetik az iparűzési adót a piaci szereplők. A miniszterelnök az állami televízióban azt is mondta: Budapestnek egyébként is van tartaléka, mégpedig 100 milliárd forint, amit erre kellene felhasználni. Karácsony Gergely úgy reagált: nemhogy szabad pénze nincs a fővárosnak, hanem 150 milliárdos mínuszban vannak - részben a kormány miatt.

RTL Híradó 2020-09-13


szerző:
2020.09.13. 18:00

RTL Híradó 2020-09-12


szerző:
2020.09.12. 18:00
Klubrádió: nem hosszabbítanak

Nem hosszabbítja meg a Klubrádió budapesti médiaszolgáltatási engedélyét a Médiatanács, inkább pályázatot írnak ki. Ha azon nem nyer a Klubrádió, akkor jövő februártól nem sugározhatnak jelenlegi helyükön. A Médiatanács a Klubrádió folyamatos jogsértéseivel indokolja a döntést, a rádió elnöke azonban politikai döntésnek tartja a Médiatanács határozatát. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Híradónknak azt írta: a rádió 2017-ben kétszer is megsértette adatszolgáltatási kötelezettségét, ez pedig kizárja a hosszabbítást.

Tüntettek a turizmusban dolgozók

Petíciót írtak és kormányzati segítségért tüntettek Budapesten a turizmusban dolgozók. Azt mondják: a koronavírus járvány miatt az ágazat bevétele szinte teljesen lenullázódott, ők mégis alig kaptak segítséget. A miniszterelnök szerint vidéken működik a turizmus, a budapesti problémákat pedig a fővárosnak kell megoldania.

RTL Híradó 2020-09-11


szerző:
2020.09.11. 18:00
2022 tavaszára készülhet el az új Néprajzi Múzeum

Év végére szerkezetkész lesz, 2022 tavaszára pedig elkészülhet az új Néprajzi Múzeum a Ligetben. Az épületet ma bejárhatták a sajtó munkatársai. Tervezői azt ígérik, Európa egyik legkorszerűbb múzeuma lesz. Eredetileg 26 milliárd forintra tervezték az építés költségeit, ám végül elérheti a 40 milliárdot is. Ezt a Liget miniszteri biztosa mondta híradónknak.

Bayer Zsolt a budavári lakásszerzéseiről: mindenki rá van kényszerítve a törvénytelenségre

Mindenki rá van kényszerítve, hogy törvénytelenséget kövessen el, ezt mondta Bayer Zsolt fideszes publicista a budavári lakásszerzéseinek körülményeiről az azonnali.hu-nak. A békemenetek szervezője cserével jutott két lakáshoz is a várban, a cserébe adott ingatlant viszont később visszavásárolta. Bayer Zsolt azzal védekezett: fogalma sem volt arról, mit ír elő a lakástörvény, az ügyvédek utasításait követte.

Az életmentő beavatkozásokat is kifizettetik azokkal, akinek TB-tartozásuk van

Az életmentő beavatkozásokat is kifizettetik utólag azokkal, akiknek legalább hathavi tb-tartozásuk van. Erre egy szakmai konferencián hívta fel a résztvevők figyelmét a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő főigazgatója. A kórházak maximum 750 ezer forintot kérhetnek a sürgősségi ellátásért. Az MSZP a rendelet visszavonását követeli.

RTL Híradó 2020-09-10


szerző:
2020.09.10. 18:00
Nem árulja el a kormány, hogy mennyi pénz jut a zenészeknek a mentőcsomagból

Nem árulja el a kormány, hogy mennyi pénz jut a zenészeknek abból az 5,3 milliárdos mentőcsomagból, amit a könnyűzene-ipar megmentésére szántak. A pénzből raktárkoncerteket tartanak, amiket az állami Antenna Hungária szervez. A 24.hu megszerezte a céggel kötött, 4 és fél milliárdos keretszerződést. A lap úgy tudja, a pénzből alvállalkozóknak is jut, például a közbeszerzéseken sikeres Balásy Gyula cégeinek is.

RTL Híradó 2020-09-09


szerző:
2020.09.09. 18:00
Hogyan élték meg a Pesti úti idősotthon dolgozói és az ott élők rokonai a nehéz időszakot?

A tavaszi időszak egyik legdurvább politikai vitája a Pesti úti idősotthon miatt robbant ki, nagyon keményen egymásnak feszült a kormány és az ellenzéki vezetésű főváros. Hol Orbán Viktor tette felelőssé Karácsony Gergelyt, hol a főváros varrt mindent a kormány nyakába. Ami tény: az idősotthont letarolta a vírus, 55-en hunytak el és több százan fertőződtek meg rövid idő alatt. Kíváncsiak voltunk, hogy élték meg ezt a nagyon nehéz időszakot az ott élők rokonai és az idősotthonban dolgozók.

Cáfolja Simonka György állításait a Legfelsőbb Ügyészség

Cáfolja Simonka György állításait a Legfelsőbb Ügyészség. A csaknem másfél milliárd forintos költségvetési csalással vádolt fideszes képviselő, a Magyar Narancs birtokába jutott hangfelvétel szerint azt mondta, az ügyében készült vádiratot hasraütésszerűen írták olyan ügyészek, akiket azóta kirúgtak. A Legfőbb Ügyészség szerint az ügy miatt senki nem vesztette el az állását, a vádiratot pedig a bíróság törvényesnek találta. Simonka György az RTL Híradónak azt mondta, hogy minden korábbi állítását fenntartja.

Szijjártó Péter szerint kellett a helikopteres segítség

Szijjártó Péter szerint "minimális földrajzi tudással belátható, hogy a múlt pénteki napjához kellett a helikopteres segítség." A külgazdasági és külügyminiszter aznap legalább négy eseményen vett részt Magyarországon, amelyek közül néhányra a rendőrség helikopterével jutott el. Hadházy Ákos független képviselő azonban úgy látja, hogy az események közül több is megtartható lett volna Szijjártó Péter nélkül is, a részvétele pedig egyszerű kampányolás volt.

RTL Híradó 2020-09-08


szerző:
2020.09.08. 18:00
Nem nyomoz tovább a rendőrség a zavargók ügyében

Nem nyomoz tovább a rendőrség, így nem derül ki, kik zavarták meg Karácsony Gergely főpolgármester tavaly őszi kampányrendezvényét egy letakart lajstromszámú motorcsónakból. Az ügyben a jobbikos Tokody Marcell tett feljelentést, szerinte ugyanis a hajó egyedi azonosítójának letakarása bűncselekmény. A rendőrség a Népszava szerint azt írta, ekkora hajókra enyhébb szabályok vonatkoznak. Karácsony Gergely szerint a hatóság kettős mércét alkalmazott.

RTL Híradó 2020-09-07


szerző:
2020.09.07. 18:00
1,8 millióan töltötték ki a nemzeti konzultációt

Majdnem 1 millió 800 ezren töltötték ki a járványról és a bevándorlásról szóló nemzeti konzultációt. A pontos számot Dömötör Csaba miniszterhelyettes árulta el a kormány Facebook-oldalán. A válaszokat még értékelik. Százezres nagyságrendben gyűjtött üres konzultációs kérdőívet az ellenzék is. Szél Bernadett független képviselő azt mondta, szeretnék folytatni a valódi konzultációt.

Az SZFE-től a Parlamentig ért az élőlánc

A színművészetitől egészen a Parlamentig ért az élőlánc. Ezzel álltak ki iskolájukért a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és több ezer velük szolidaritást vállaló tüntető. A szervezők célja az volt, hogy eljuttassák a Parlamentig a Charta Universitast. Ez azokat a szempontokat tartalmazza, amelyek a kuratóriummal való tárgyaláshoz szükségesek. Azt akarják, hogy az Országgyűlés is meghallja a hangjukat. Vidnyánszky Attilát, a kuratórium elnökét ezúttal is hiába kerestük. Galértiánkat a tüntetésről ITT nézheti meg.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való