KERESÉS search-close

rák

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "rák"

Nyolc gyermekes rákos anya családjának gyűjtenek

8 gyerekes rákos anya családjának gyűjtenek Pécsbányatelepen. A családot segítő Elixír Egyesület szerint a legnagyobb segítség az lenne, ha még a nagyobb hideg beállta előtt szigetelést kapna a 3 szobás házuk. A 35 éves családanya bízik a gyógyulásában, férje otthagyta a munkahelyét, hogy segíteni tudjon a mosásban, főzésben, takarításban.

Ha segíteni szeretnének az édesanyának itt megtehetik:

Keszüi Roma és Hátrányos Helyzetűek Egyesülete, 10102440-09975500-01001007, Budapest Bank 

Elváltozást találtak ÉNB Bori mellében

A szeptember 25-ei Éjjel-Nappal Budapestben ÉNB Bori felefedezett egy csomót a mellében. Az őt alakító Egri Dorottyának komoly lelki megterhelést jelentett a szerepre való felkészülés, még pszichológushoz is el kellett járnia.

A Konyhafőnök egyik versenyzője kioktatta Sárközi Ákost

Edit nem bírta megállni, és csendben megsúgta a sztárséfnek, hogyan kell rákot enni.

PÉLDAÉRTÉKŰ: összefogtak a mindszentiek a csontrákos fiúért

Összefogtak a mindszentiek a 16 éves Keresztes Berciért, a fiatal sportolóról tavaly derült ki, hogy csontrákos. 10 hónapnyi budapesti kemoterápia és műtétek után egy kölni immun-onkológiai centrumban kezelnék a fiút, ami a családnak 30 millió forintba kerülne. A mindszentiek eddig több mint 1 millió forintot gyűjtöttek a fiúnak, amiből a szülők az első vizsgálatokat fedezték. Az RTL Híradónak Berci szülei nyilatkoztak fiuk betegségéről. Ha Ön is szeretne segíteni megteheti: ITT!

Marci eddigi életét házi karanténban töltötte, csak egy kezelés segíthet rajta

Amióta Marci megszületett anyukájával együtt házi karanténban van. A pici baba öt naposan kapta ez első kemoterápiát és tavaly júniusig hetente ismételték a kezelést. Ekkor jártunk először náluk. Másodszor pedig azelőtt, hogy a koronavírus járvány átírta volna az életünket. Az övék semmit sem változott, a kis Marciék két és fél éve otthon maradnak. Egy külföldi kezelés változtathatna az életükön. Ha Ön is szeretne segíteni Marcinak, megteheti: ITT!

A legtöbben itt halnak meg rákban

Az egész Európai Unióban Magyarországon a legmagasabb a rák miatti halálozások aránya – ezt az adatot az EU statisztikai hivatala közölte tegnap, a Rákellenes Világnapon. Közben Kásler Miklós miniszter sajtótájékoztatót tartott, ahol azt mondta: Magyarországon minden feltétel adott a daganatos betegek gyógyításához.

Ezeket fontos tudnunk a rák világnapján!

Mór Petra még csak 20 éves, de már túl van élete legnagyobb megpróbáltatásán, de ő is legyőzte a daganatot. Az orvosok szerint a megbetegedések fele megelőzhető lenne rendszeres szűrővizsgálatok esetén. A legszomorúbb toplistát Magyarország vezeti Európában, pedig tehetnénk ellene!

Ijesztő számok: nem állunk jól a rákos megbetegedések statisztikájában

A legfrissebb kutatás szerint 2018-ban Magyarországon diagnosztizálták a legtöbb rákos megbetegedést Európában. Ez 100 ezer emberből körülbelül 700-at jelent. Hozzánk hasonló ijesztő számokat produkál Dánia, Németország és Olaszország is. Cipruson viszont egész más a helyzet, ott alig 400 emberről beszélhetünk. De mitől függ a megbetegedések és a halálozások száma?

Szentesi Éva: több figyelmet a nőknek!

Túlélte a rákot, pedig szinte semmi esélyt nem adtak neki. Szentesi Éva író 5 éve tünetmentes, de közben édesanyja is beteg lett, így mellette újraéli betegsége minden borzalmát. Az egyik legnehezebb évnek érzi a 2019-est, és azt várja 2020-tól, hogy a nők több figyelmet kapjanak. Az RTL Híradó év eleji sorozatában írókat kérdezünk egyebek közt arról, milyennek látják a jövőt. Az interjú hosszabban is megtekinthető: ITT!

SZENTESI ÉVA: „Nagyon sokat várok 2020-tól”

2019 az egyik legnehezebb év volt Szentesi Éva számára, ezért az idei esztendőnek nagy elvárásokkal indult neki. 2020 tavaszán lesz 5 éve, hogy túlélte a méhnyakrákot, amibe majdnem belehalt. Tünetmentességének évfordulójára könyvet ír. Ám tavaly kiderült, édesanyja is beteg. Nyirokrákot diagnosztizáltak nála, így most rajta keresztül újraéli az évekkel ezelőtti borzalmakat. Új könyve egy rákedukációs kézikönyv lesz, amit egy onkológus nőgyógyásszal és egy kutatócsoporttal közösen állítanak össze. Mankót szeretne ezzel adni minden rákbetegnek és az abból felgyógyult túlélőnek.

Rácz Jenő már az első napjukon órát adott a versenyzőknek

Hogyan kell rákokkal, kagylókkal és tengeri herkentyűkkel dolgozni? A séf nem hagyta magukra a sztárokat.

 Onkológiai kalkulátort fejlesztettek ki magyar orvosok

Onkológiai kalkulátort fejlesztettek ki magyar orvosok. Mindezért nemrég elismerést kaptak egy nemzetközi, bangkoki konferencián. A szoftver lényege, hogy segítségével az orvosok a betegekben lévő egyedi génhibák alapján tudják személyre szabottan kiválasztani a legmegfelelőbb kezeléseket. A cél, hogy a kalkulátor minél előbb, minél több beteg számára ingyenesen elérhető legyen.

ONKOLÓGIAI KALKULÁTOR: Magyar orvosi siker a bangkoki konferencián

Magyar orvosok kaptak elismerést egy nemzetközi konferencián, Bangkokban. A díjat egy olyan szoftverrel nyerték el, aminek segítségével az orvosok a betegekben lévő egyedi génhibák alapján személyre szabottan tudják kiválasztani a legmegfelelőbb kezeléseket.

Túlélte a rákot Haagen Imre!

Azt hitte összecserélték a leleteit, amikor közölték vele, hogy rákos. Harminc nap alatt harminc kilót fogyott, Ökörapáti bukott polgármesterét alakító Haagen Imre négy kemoterápiás és harmincnál is több sugárkezelést kapott. Azt reméli, hogy gyógyulásának története erőt adhat másoknak is. Élete legkritikusabb időszaka után kapta meg a Drága örökösök szerepét.

HAAGEN IMRE: „A végén úgy éreztem magam, mint egy lisztes zsák, akit ottfelejtettek!”

Súlyos betegséget diagnosztizáltak a Drága örökösök bukott polgármesterét alakító Haagen Imrénél. Négy éve, hosszas kivizsgálások után derült ki, hogy laphámrákja van, ráadásul áttétes.

MEGRÁZÓ: „Próbáltam felkészíteni arra, hogy ez a betegség azzal jár, hogy elhullik a hajunk”

Tifaniról 2 évvel ezelőtt derült ki, hogy szarkómája, rosszindulatú daganata van. Hosszú kórházi kezelés vette kezdetét, műtét, kemoterápia, de végül tünetmentes lett. Édesanyjával bíztak benne, hogy legyőzte a kórt, de az nemrég újra jelentkezett.

 

Ha szeretne segíteni a kislánynak és családjának ide utalhat:

Remény a Leukémiás Gyermekekért Közhasznú Alapítvány, Erste Bank, 11993001-02325172-10000001, közlemény: Tifani 732.

A gyermekkori rák a felnőtteket sújtja le jobban

Néhány napja mutattuk be a 6 éves Zoét, aki nagyon ritka daganatos betegségben, úgynevezett oszteoszarkómában szenved. A szakember szerint bár az első felismerés sokként hat a családra, a gyermekdaganatos betegségek egy része nagyon jól kezelhető, mert a fiatal szervezet hamar regenerálódik.

Apa és kisfia is rákkal küzd

Apa és kisfia is rákkal küzd: a 10 éves Tomi betegsége januárban derült ki, egy hónappal később az édesapja korábbi betegsége kiújult, így most három részre szakadt a háromgyermekes család. Az apát egy budapesti kórházban kezelik. Az édesanya beteg kisfiával a miskolci kórházban van, a két másik kisfiú pedig a nagymamánál. A családban jelenleg nincs kereső, így segítségre szorulnak. Ha Ön is szeretne segíteni, megteheti ITT

Hat gyerekkel maradt egyedül az édesapa

Hat gyereke ad neki erőt a mindennapokhoz - ezt mondta Híradónknak az a nyárlőrinci apa, akinek rákban halt meg a felesége néhány hete. Az asszony évek óta súlyos beteg volt. Férje egyedül maradt a gyerekekkel. Rokonaik és barátaik most adománygyűjtésbe kezdtek: pénzzel, ruhákkal és tartós élelmiszerekkel is segítik a családot.

Így éli túl a mindennapokat egy agydaganatos lány!

Az agydaganata ellenére álmai és céljai is vannak Annának, a lány ugyanis 3 éve eldöntötte, hogy nem hajlandó tudomást venni arról, hogy súlyos beteg. Ha úgy tartja kedve, akkor motorozni indul szerelmével vagy modellkedik. Nem akarja, hogy mindennapjai a betegségéről szóljanak, mert akkor bedarálja az életét.

30 év után még mindig szedi áldozatait a csernobili katasztrófa?

1986. április 26. Csernobil. A világtörténelem legnagyobb horderejű nukleáris katasztrófája, ami atomerőműhöz köthető. Megdöbbentő, hogy kicsivel több mint 30 év után Csernobil még mindig szedi áldozatait. Ezt állítja Kate Brown brit történész is, aki legújabb könyvében arról ír, hogy az 1986-os robbanás felel a rák- és az autoimmun betegségekben szenvedők egyre növekvő számáért a világon.

Vastagbélrák: kevesen mennek el szűrésre

A vártnál jóval kevesebb ember, mindössze a behívottak ötöde vett részt eddig az országos vastagbélrák szűrőprogramon. A kétlépcsős szűrésre az 50 év felettieknek mehetnek. Több éves csúszás után végül ősszel indult el a program, akkor azt mondták, az a cél, hogy a behívottak 70 százaléka vegyen részt a vizsgálaton. Szerettük volna megtudni, mit szól az alacsony részvételhez Kásler Miklós, de ő a kérdést sem várta meg, otthagyta stábunkat.

Tragikusan végződött máltai nyaralás változtatta meg a család életét

Angéla fiát 2016-ban egy máltai nyaralás során vesztette el, azután beteg férjét kellett ápolnia, aki nem tudta legyőzni a rákot. A lajosmizsei asszony most két fiával akar új életet kezdeni Németországban. Az asszony nem fél a változástól, azt mondja: "Megtanultam azt, hogy el kell engedni dolgokat. Jövünk, megyünk, nyomot hagyunk emberekben, helyeken, és aztán távozunk.”

MŰHIBA? : „Nem pénzt akarunk, hanem, hogy a lelkünk megnyugodjon”

Egy rosszul beültetett orvosi kanül miatt halhatott meg családja szerint egy 64 éves férfi két évvel ezelőtt az Országos Onkológiai Intézetben. A férfit fej-nyaki daganattal kezelték és kemoterápia miatt ültettek egy portot a mellkasába, ami néhány nap után sebes és gennyes lett, majd a trombózist kapott és elhunyt. A férfi 2015-ben lett beteg, tüneteivel egy vidéki kórházba küldték először, ahol az egyik orvos azt mondta, a nyakán lévő duzzanat csupán esztétikai hiba. Az elhunyt fiában sok a kérdés, amire még mindig nem kaptak választ.
A Híradó riportját ide kattintva nézheti meg.

Fekete hó hullott Szibériában

Fekete hó hullott Szibéria egyik régiójában, amely a szénbányászatról ismert. A csapadék állítólag mérgező is.

Májátültetésre vár a két éves hangonyi kislány

Májátültetés vár egy két éves hangonyi kislányra, akiről tavaly nyáron derült ki, hogy rákos. A kislány műtétjére kis testsúlya miatt itthon nem vállalkoznak az orvosok, ezért felajánlották, hogy Németországban operálják. Az egészségbiztosító kifizeti ugyan a műtétet, de a kint tartózkodás költségét a rendkívül rossz anyagi körülmények között élő családnak kellene állnia. 

ARCHÍV: Andy Vajna őszintén vallott betegségéről

2009 tavaszán egy rutinvizsgálat során derült ki, hogy Andy Vajna daganatos beteg. Bár erről szinte senki nem beszél szívesen, a Fókusznak mégis igent mondott, és 2010 januárjában, éppen 9 éve hosszú interjúban beszélt betegségéről és a terápiáról.

Gyerekek és fiatalok, akik megküzdöttek a leukémiával

Egy kisfiú, akinek életét saját kistestvére mentette meg. Gréti csontvelője segített Matyinak. Egy másik kisfiú, akinek Izraelből volt a megfelelő donor. Akiket most látnak, mind megküzdöttek a leukémiával. Tudják mi a csontvelőátültetés, a kemoterápia, a sugárkezelés. A saját önarcképével nemzetközi fotópályázatot nyert Réka is, akinek kreativitása végtelen, hite rendíthetetlen, és akinek egy begyulladt bölcsességfoggal és véraláfutásokkal kezdődött mostani élete. Hogy mit tanult Réka a betegségéből hosszabban megnézhetik: ITT.

PÁVÓ RÉKA: „Meg kell tanulni egy ilyen küzdelemben nevetni önmagunkon”

Pávó Réka története egy begyulladt bölcsességfoggal és véraláfutásokkal kezdődött, majd egy borzalmas vérképpel folytatódott. A fiatal lány pontosan felépített élete tavaly augusztusban változott meg egyik pillanatról a másikra, amikor kiderült, hogy leukémiája van. Azóta viccet csinál a rémálomból, blogot ír, de vidám, jópofa képivel elsősorban jókedvre deríteni akar: saját magát és bajtársait is. Nézd meg a Fókusz riportját is!

Szoptatás közben vette észre a daganatot a mellében

Felfoghatatlan hogyan képes uralni helyzetét az a háromgyermekes kismama, aki a Fókuszban mesélte el, hogy szoptatás közben vette észre a daganatot a mellében. Zsuzsa negyedik gyermekével várandósan kemoterápiás kezelést kap, miközben pici lányával van otthon.

Sorstársain is szeretne segíteni a daganatos betegséggel küzdő modell

Tavaly rosszindulatú daganatot találtak a mellében, ezért az utóbbi időben szinte minden napja vizsgálatokkal, kórházi kezelésekkel és műtétekkel telt. Szűcs Adriána legfőbb célja, amellett, hogy felhívja a figyelmet a vizsgálatok és kezelések fontosságára- az, hogy fogja a kezét azoknak, akik hasonló helyzetben vannak, mint ő.

SZŰCS ADRIÁNA: „Megjártam a poklot!”

Szűcs Adriána ugyanolyan életteli mosollyal beszél és dolgozik, mint előtte. A műtétek, a kemoterápia és a fájdalmai ellenére is elképesztő energia árad a modellből. Hogy, mi a titka? Kiderül az interjúból!

Hihetetlenül vicces módon próbáltak rákot fogni a játékosok!

A Bayani törzs rákászni indult, azonban a vadászat után rendezett díszlakoma aligha lakatta jól őket.

Marcia Cross felvette a harcot a rákkal

A színésznő megható üzenetben bíztatta sorstársait, rajongóit pedig megnyugtatta állapotával kapcsolatban.

Rákbeteg a „született feleség”

Az egykori sorozatszínész, Marcia Cross, éveken át rákkal küzdött, amiről most beszélt először. Miután sikerült legyőznie a betegséget, közösségi oldalán tudatta a rajongóival, hogy a nehéz időszak után végre jól van.

A született feleségek sztárja a rákkal harcol

Megkönnyebbülten tudatta rajongóival Marcia Cross: a rákkal folytatott harcban jelenleg nyerésre áll. A született feleségek vörös hajú sztárja először két hete osztotta mesélt a betegségéről: akkor mindenkit megdöbbentett

Robi: „Tényleg éhen fogunk itt dögleni...”

Tamás egy méretes rákot talált a tengerparton, azonban Eszti megsajnálta szegény állatot, és szabadon engedte, mielőtt törzstársai felfalták volna.

Egy szervdonortól lett rákos négy beteg

Egy szervdonortól lett rákos négy európai beteg, az esetet a németországi Tübingeni Egyetem kutatói tették közzé. A nő még 2007-ben hunyt el, és minden vizsgálat azt igazolta, hogy a szervei egészségesek, így a máját, a veséit és a tüdejét négy különböző beteg kapta meg. Nem sokkal a műtét után mindegyik beteg mellrákos lett, hárman meg is haltak.

Nyertes lett: saját képein keresztül mutatta be küzdelmét a rákkal

Leukémiás magyar lány nyert nemzetközi fotós versenyt. Pávó Réka a saját küzdelmét mutatja be a nyertes képen. Az RTL Híradónak azt mondta: ezzel is a daganatos betegtársainak akart üzenni, hogy sosem szabad feladni. Magyarországon még mindig daganatos betegségben halnak meg a legtöbben, évente majdnem 33 ezren.

Olivia Newton John harmadjára is szembeszáll a rákkal!

Ismét rákot diagnosztizáltak Olivia Newton John-nál, 30 év alatt ez a harmadik alkalom. A Grease 69 éves sztárja először 1992-ben nézett szembe daganattal, majd 2013-ban, autóbalesete után találtak nála rosszindulatú elváltozást. Most egy tévéinterjúban mesélt arról, hogy ismét fel kell vennie a harcot a kórral.

Benkő László megrettent a hírektől

Két jó barátja is meghalt Benkő Lászlónak a közelmúltban, ezért nem múlik el úgy nap, hogy ne gondolna a halálra. Orbán Józsi és Székhelyi József is rákban hunyt el, Benkő is ezzel küzd. Felkészült a legrosszabbra, a harcot nem adta fel.

Türelemmel viselte betegségét Székhelyi József

Megrendülten emlékeznek a pályatársak, barátok és tisztelők Székhelyi Józsefre. A Jászai Mari-díjas színművész hosszú betegség után, szerda délután hunyt el. Székhelyi József tavaly novemberben jelentette be, hogy tüdőrákkal küzd. Betegen is tovább játszott, partnerei szerint varázslatos türelemmel viselte a megpróbáltatásokat.

Meghalt Aretha Franklin

Meghalt Aretha Franklin, a soul-zene királynője. Az énekesnő 76 éves volt. Évek óta küzdött a rákkal, 2017 óta már fel sem lépett közönség előtt.

Életmentő jótékonykodás céljából állt össze a magyar sportvilág

A 28 éves kajakos Tóth Róbertnél ritka daganatos megbetegedést diagnosztizáltak, a magyar sportolók pedig egyként álltak össze, hogy segítsenek társuknak. Rami és Gergő Medveczky Erika világbajnok kajakozóval és Szilágyi Áron olimpiai bajnokkal beszélgettek a jótékony akcióról.

Rákkal küzd Szűcs Adriána, a szépségversenyző

Óriási harcban van saját szervezetével a Miss Balaton szépségverseny csodaszép középdöntőse, Szűcs Adriána. Nem egész egy évvel ezelőtt mellrákot diagnosztizáltak nála, ő azonban mégis jelentkezett a versenyre, hogy ezzel is másoknak segítsen!

Eszeveszett rákvadászat


szerző:
2018.06.19. 23:35
Kétszer is legyőzte a rákot

Másodszor is legyőzte a rákot a Fradi jégkorongozója. A 25 éves Hardi Richárd év elején őssejt átültetésen esett át, másfél hete pedig már újra edz.

 

HARDI RICHÁRD: Türelem és fokozatosság!

Hardi Richárdnál, a Fradi jégkorongozójánál először három éve fedeztek fel nyirokcsomó daganatot, legyőzte a rákot, de egy év tünetmentesség után tavaly augusztusban kiújult a betegsége, elölről kezdődött a küzdelem. Richárd megint győzött, és újra edzhet!

 

Benkő László reagált az őt ért pletykákra

Pont egy évvel ezelőtt aggasztó hírek terjedtek Benkő Lászlóról, több újság is megírta, hogy a zenész rákos. A billentyűs egy koncertje után érezte rosszul magát, azt hitte szíve rendetlenkedik, a kórházban a tüdőembólia gyanúja mellett daganatra is gyanakodtak. A zenész reagált a szóbeszédre és a sajtóban megjelentekre, interjúnk után egyébként azonnal koncertezni indult Németországba.

Orbán Józsi harcol a rákkal

A legendás zenész úgy tűnik, sikerrel vette fel a harcot a rák ellen. A humorát megőrizte és a körülményekhez képest, nagyon is jó formában volt.

Cinthya Dictator őszintén a rák ellen folytatott küzdelméről

Április 10. a Nemzeti rákellenes nap. Mivel mind emberek vagyunk, nemcsak civileknél, hanem ismert embereknél is kialakulhat nagyobb betegség. A Reggeliben Cinthya Dictator mesélte el saját történetét.

Shannen Doherty folytatja a rák elleni harcot

Ismét rosszabbodott Shannen Doherty betegsége - jelentette be a színésznő az Instagramján. A Melrose Place egykori sztárja évek óta küzd mellrákkal - most is egyik daganata mutatott növekedést a vizsgálatok szerint.

PREVENCIÓ:

Túróczi Réka édesanyjától örökölte a rákos, hibás gént. Rengeteg konzultáció, és utánajárás előzte meg a műtétet, amit a családjával is megvitatott. Pár héttel ezelőtt feküdt kés alá, az emlőállományát távolították el, amely leginkább érintett a rák kialakulásában.

Ezért vállalta be a prevenciós műtétet a futóblogger

Túróczi Réka triatlonista, és futóblogger egyedül neveli három gyermekét. Az édesanya azért vetette le melleit, mert örökölhette a rákra való hajlamot. Réka a prevenciós műtét okairól a Fókusz stábjának mesélt.

 

Hamarosan embereken is tesztelik a rák elleni vakcinát

Embereken is kipróbálják a rák elleni új vakcinát a stanfordi egyetem kutatói. Az RTL híradó is beszámolt arról még februárban, hogy tudósok egerekbe növesztett daganatokba fecskendeztek egy szérumot, amitől tumorok eltűntek.

Elmaradt a sugárkezelés

Nem kapja meg a férje az előírt sugárterápiás kezeléseket, erről panaszkodik egy miskolci asszony. A férfi tüdőrákos, két hete kórházban van. Azt ígérték neki, hétfőtől indul a kezeléssorozat, de a nő szerint technikai okokra hivatkozva nem kezdték el a kezelést.

Hol tart a tudomány a rákkutatásban?

Az Európai Unióban Magyarországon halnak meg a legtöbben tüdőrákban és vastagbélrákban. A brit Macmillan Cancer Support szerint viszont 2020-ra minden második ember rákos beteg lesz a Földön. Lehetséges ez? Magyarország legjobb rákkutató szakembereit kérdeztük.

Javítanának a rossz statisztikán

Harmadával többen halnak meg Magyarországon daganatos betegségben az uniós átlagnál. Az emberi erőforrások minisztere azt mondta, sem a halálozási statisztikákban, sem a szűrésen való részvételben nem áll jól Magyarország.

Lehet, hogy megvan a rák ellenszere?

Új gyógymódot találtak a rák ellen a Stanfordi Egyetem kutatói. Az amerikai tudósok egérkísérleteik során magába a daganatba fecskendeztek egy új molekulát. A Híradónk által megkérdezett onkológus szerint az amerikai kutatócsoport megbízható és hiteles. A szakértő úgy látja, 5-7 éven belül embereken is kipróbálhatják a szert.

 

Miért kellett ilyen fiatalon meghalnia?

Profi táncos, szépségkirálynő, közgazdász, rendezvényszervező, de legfőképpen egy igazi harcos. Koller Katalin hosszantartó és küzdelmes betegség után hunyt el. Az utolsó pillanatig küzdött a rákkal, de nem sikerült legyőznie a gyilkos kórt. Koller Katalin 34 éves volt.

Sokat várnak az új vérteszttől

Igazi áttörés lehet a szakemberek szerint a daganatok gyógyításában az a vérteszt, amit amerikai kutatók fejlesztettek ki. A vizsgálattal egy egyszerű vérvétellel lehetne megállapítani valakiről, hogy van-e daganatos betegsége.

Nem rettegünk többé a ráktól!


szerző:
2018.01.24. 07:35
Nem rettegünk többé a ráktól!

Tavaly novemberben Dr. Peták István már beavatta a nézőket a modern gyógymód rejtelmeibe. Az Oncompass tudományos igazgatója Bernáth Gusztávné Katalinnal érkezett a stúdióba, akinél 2012-ben diagnosztizáltak tüdődaganatot, de azóta már makkegészséges!

Benkő László kigyógyult a rákból!

Benkő László, az Omega legendája fél év alatt kigyógyult a rákból! Őszintén mesél a nehézségekről, és arról, minek köszönheti a felépülést!

 Megható interjút adott a tüdőrákkal küzdő Székhelyi József

Az elmúlt hetekben tizenegy kilót fogyott Székhelyi József, a kezelések mellett havonta tízszer színházban is játszik. A hetvenegy éves színész azt mondja az a figura, akit alakít a színpadon nem tüdőrákos. Székhelyi József úgy érzi, hogy a közönség szeretete és a gyerekei hatalmas munícióval látják el, ezért sem a rémes kór, sem a kora nem érdekli.

Az éhség kihozta Gabóból az állatot?

Andi és Babett egy percre elhitték, hogy a fiatal srác intelligensebb, mint ahogy hitték, de csalódniuk kellett, ugyanis Gabo egyszerűen nem bírt ellenállni a kísértésnek, és képes lett volna vacsorára megfőzni egy ártatlan rákot.

Bajusszal hívják fel a figyelmet a prosztatarákra

Vége a bajusznövesztésnek. Ezzel novemberben most már évek óta a prosztatarák veszélyeire hívják fel a figyelmet. A lényeg, hogy a férfiak egy hónapon át nem borotválkoznak, ehelyett arra ösztönzik egymást, hogy menjenek el prosztatarák szűrésre. Ez azért is fontos, mert minden évben több, mint háromezer új beteget diagnosztizálnak.

 

Harc a daganat ellen


szerző:
2017.11.20. 07:55
Harc a daganat ellen

Olyan program indult, amelyben maguk a betegek is kezdeményezhetik a precíziós onkológiai ellátáshoz való csatlakozást. De mit jelent ez pontosan? Dr. Peták István, az Oncompass Medicine tudományos igazgatója avatta be a nézőket a modern gyógymód rejtelmeibe.

Tüdőrákkal küzd Székhelyi József

Súlyos beteg Székhelyi József. A színművésznek tüdőrákja van, de erősnek érzi magát ahhoz, hogy legyőzze a kórt. Az utóbbi időben tíz kilót fogyott, de egyetlen előadást sem mondott le. Azt mondta: az élet az első, a gyerekei és a felesége tartják benne a lelket.

 

Ismerd meg te is Anger Zsolt kabaláját!

Begi után most Zsolt mesélt titkos talizmánjáról. A színész a szerelmétől, Emesétől kapta a rák figurát, ami minden alkalommal elkíséri őt a konyhába. Tán a sors akarta úgy, hogy Zsolt rákkal dolgozzon a legelső napján?

Milyen lelki okai vannak a ráknak?

Karda Beában és Tallós Ritában nem csak az a közös, hogy leküzdötték a rákot. Mindketten rájöttek, hogy mi miatt alakult ki náluk. Sokak szerint a rák a lélek betegsége, ám a magyarázat ennél bonyolultabb.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Egyre több a bőrrák


szerző:
2017.10.16. 18:45
Egyre több a bőrrák

Egyre több a bőrrák, és nem csak a festékes daganatok száma nő. A Semmelweis Egyetem orvosa szerint a színtelen apró elváltozásokból is sokszor lesz rák, ezt sokan nem tudják, így meg sem mutatják az orvosnak.

Nem értik a rákbetegek, miért nem itthon fejleszt a kormány

Kun Gabi nemrég dühösen olvasta azt a hírt, hogy a kormány segédkezik egy rákkórház építésében, de nem itthon, hanem Vietnámban. Gabi ugyanis rákbeteg, és, ahogy Serdült Szilviának mesélte, az utóbbi időben sajnos meg kellett tapasztalnia, hogyan működik Magyarországon a rákgyógyítás. Ha a diagnózisa után várnia kellett volna az első vizsgálatra, már nem lenne életben.

A legolcsóbb gyógyszer győz

Nem az orvos döntene ezentúl több daganattípusnál, hogy melyik gyógyszert kapja a beteg. A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő vakliciten választaná ki az azonos hatóanyagúak közül a legolcsóbbat, és csak azzal lehetne elkezdeni a kezelést.

MEGDÖBBENTŐ ŐSZINTESÉGGEL: A rákbetegek itthoni helyzetéről

Kun Gabriellának másfél éve kezdődtek a tünetei. Csomót érzett a mellében. Azonnal ki akarta vizsgáltatni, de nagy meglepetés érte. A mellrákkal küzdő újságíró kendőzetlen őszinteséggel mesélt az onkológián átélt tapasztalatairól, és arról, hogy a hosszú a várakozás, az eszköz- és emberhiány miatt nem emberi bánásmódot kapnak a rákbetegek.

„Életekkel játszanak”

Hosszú várakozások, orvoshiány, elromlott gépek. Egy mellrákkal küzdő újságíró beszélt az RTL Híradónak a magyar onkológiai ellátásban átélt tapasztalatairól.

Fókusz 2017-09-29


szerző:
2017.09.29. 17:20
NEM MINDEGY: négyből három daganatos beteg élhetne még!

A Médiaunió legújabb kampánya a szűrővizsgálatok fontosságára hívja fel a figyelmet. Az ügy mellett Geszti Péter, a Médiaunió elnökségi tagja is kiáll, aki -többek között- arról mesélt az RTL Híradónak, hogy a megelőzés hiánya miatt az elmúlt időszakban több barátját is elvesztette. A téma kapcsán Dózsa Péter (SE), családorvos is nyilatkozott, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy kinek, mikor érdemes elmenni szűrővizsgálatra.

NOVÁK PÉTER:

A Médiaunió idei kampánya a” 4-ből 3” kijózanító címet viseli. Ugyanis a vezető halálesetek háromnegyede korai stádiumban felismerhető, így nagyrészt, azok gyógyíthatóak lennének. Az RTL Híradónak Novák Péter mesélt a betegséggel kapcsolatos megdöbbentő tapasztalatáról!

Zé: „Ha vidám a munka, vidám lesz a tányér is!”

Nagy harcok voltak az első feladatban: voltak, akik a rákokkal küzdöttek meg, mások viszont a makacs csapattársaikkal. Hogy végül milyen ételeket készítettek? Arról a zsűri döntött a kóstoláson!

Jesszum! Élő folyami rákok vártak a juniorokra!

A zöld és a sárga csapat nagy meglepetésére még mozgó rákok vártak rájuk a konyhában. Volt, aki ábrándozva olvadozott a "cuki" állatoktól, mások azonnal megrettentek: ezekkel akkor most mit kell csinálni?

Tudta, hogy a mellrák nem kizárólag a nők betegsége?

Talán furcsának tűnhet, de egy mellrákos férfi története következik. A nők egyik leggyakoribb súlyos betegsége ugyanis nem válogat a nemek között, egyszerűen csak a férfiaknál ritkább. Viszont sok tényező van, ami jelentősen növelheti a rizikófaktort. A vizsgálat viszont soha nem ciki.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Így kell rákot fogni!


szerző:
2017.09.05. 09:50
Így kell rákot fogni!

A Survivor túlélői tegnap este már annyira éhesek voltak, hogy szerencsétlenek megpróbáltak rákot fogni, hogy végre egy kis húshoz jussanak. Az akció sikertelensége miatt a Reggeli nézői most megtudhatják, hogyan is kell ezt szakszerűen csinálni.

Megnyerte az első csatát Ronnie Wood a rák ellen!

Ronnie Wood tüdejéből tavasszal daganatot távolítottak el  - a sikeres műtétről a napokban beszélt először nyíltan. Májusban kapott végzetesnek tűnő diagnózist: a leletek tüdőrákot mutattak ki a Rolling Stones gitárosánál. A 70 éves legenda saját elmondása szerint meg sem lepődött az eredményeken – önpusztító életmódja, a rengeteg dohányzás miatt csak idő kérdése volt, mikor kap rossz hírt.

Keveslik az orvos eltiltását

Fél évre eltiltotta a foglalkozásától a Magyar Orvosi Kamara Etikai Bizottsága azt a veszprémi nőgyógyászt, aki százezreket kért el gyógyíthatatlan rákos betegektől életmentő műtétekért - tudta meg a Népszava. Egy hálapénz ellenes csoport tiltakozik a döntés ellen, mert szerintük, ha a Magyar Orvosi Kamara fel akarná számolni a hálapénzt, akkor ettől keményebb büntetést kellett volna kiszabniuk.

Benkő László két koncert között mesélt állapotáról

Benkő László a Tabánba invitált bennünket egy sétára, hogy megmutassa kedvenc helyeit és beszámoljon betegsége és gyógyítása legfrissebb helyzetéről. Az Omega billentyűse két koncert között mesélt pillanatnyi állapotáról és őszintén vallott kilátásairól.

Kamarás Iván varázstükörben szólítja fel a nőket a rák ellen

Csak Magyarországon évente hétszáz nő hal meg petefészekrák miatt. Kora stádiumban még gyógyítható, de az esetek hetvenöt százalékában már túl későn veszik észre. Egy új kampányfilmben Kamarás Iván színész varázstükörként szólítja meg a nőket egy ruhaüzletben, és arra kéri őket, hogy törődjenek magukkal, kérjék meg nőgyógyászukat, hogy vizsgálja meg a petefészküket is. Szervezett szűrőprogram nem létezik erre a betegségre.

Fókusz 2017-05-19


szerző:
2017.05.19. 17:25

Fókusz 2017-05-17


szerző:
2017.05.17. 17:25
Rák: az emberi élet velejárója?

Előbb-utóbb bizonyára megtalálják a rák ellenszerét, annyian kutatják világszerte. Vannak eredmények, a betegség sokféle fajtája egyre eredményesebben gyógyítható. Másfelől az derül ki, hogy egy daganatos betegség jó eséllyel pusztán úgy és azért is kifejlődhet, mert az emberi test sokmilliárd sejtjének valamekkora része az ember idősebb korára, elfárad és – elrákosodhat. Két magyar kutató, Szöllősi Gergely és Derényi Imre egy ezzel összefüggő modellrendszer kifejlesztésén dolgozik.

Galla Miklós legyőzte a halálos betegséget

Ritkán ad interjút. Visszahúzódó ember. Most mégis élete legnehezebb időszakáról mesélt a Fókusz kamerájának Galla Miklós, aki daganatos betegségéből gyógyult meg.

Karda Bea így győzte le félelmét a rák diagnosztizálás után

Amikor valakinél diagnosztizálják a rákot, akkor az első kérdés, amit minden ember feltesz magának: miért pont én? Sajnos a betegség nem válogat. Kialakulásában éppúgy szerepet játszhatnak a lelki tényezők, mint a gyógyulásban. Fontos, hogy tudjuk, van kihez fordulni!

„Inkább csak mosolygok”

Akkor sem lenne jobb, ha sírna, ezért inkább mosolyog, ezt mondta stábunknak az a tízéves miskolci kislány, akinek rákos betegsége miatt le kellett vágni a fél lábát tavaly augusztusban. A kislány most újra kórházban van, mert a betegsége kiújult, most kemoterápiát kap. Az édesanyja egyedül neveli, havonta ötvenezer forintból élnek ketten. Az asszony azt mondja, barátok segítsége nélkül nem menne.

Számít, hogy mellette álljanak

Merjünk kérdezni, merjünk segíteni a daganatos betegeknek - ezt tanácsolja a Semmelweis Egyetem pszichológusa. Civil szervezetek adatai szerint még mindig sok daganatos beteg titkolja, hogy rákja van, van, aki még a családjának sem mondja el. Kollégánk Molnár Péter a Facebookon mutatja be a betegségének állomásait, barátai kampányt indítottak, hogy így fejezzék ki, mellette állnak a bajban. 

Tegyünk egészségünkért mielőtt túl késő lenne!

Az idei Rákellenes Bilágnapon a társadalmi- és az egyéni felelősség került fókuszba. Az egészségünk érdekében fontos az életmód és a rendszeres szűrővizsgálatok. Sajnos gyakran későn, az áttétek fázisában diagznosztizálják a daganatot a magyar orvosok. 

Hősiesen harcol Bublé fia

Michael Bublé három éves fia legyőzte a rákot. Legalábbis ezt állítja az énekes sógornője. A család tavaly novemberben jelentette be, hogy Noah-nál májdaganatot diagnosztizáltak. Bublé és színésznő felesége azóta visszavonultan, a kisfiúk gyógyíttatására koncentrálva élnek. Nemrég túlestek egy négy hónapos kemoterápián. Édesapja szerint mostanra sokkal jobban van a fia. Közösségi oldalán azt írta, nagyon hálásak, hogy bejelenthetik, hogy Noah remekül halad a kezeléseivel, és az orvosok nagyon optimisták a kisfiuk jövőjét illetően.

 

Bódi Sylvi súlyos betegségben szenvedett

Négy évvel ezelőtt szomorú hír rázta meg a modell rajongóit. Kiderült, akkor már hét éve, hogy az ex-szépségkirálynőnek az élete gyökeresen megváltozott, Sylvinél ugyanis méhnyakrákot diagnosztizálták. Bár Sylvi viszonylag hamar túljutott a betegségen, azóta is odafigyel arra, hogy egészségesen éljen.

Olivia Newton John

Olivia Newton John két évtizeddel ezelőtt leküzdötte a mellrákot és megdöbbentő kijelentést tett erről az időszakról nemrég egy rádióinterjúban. „hálás” a rákbetegségének – fogalmazott. A meglepő jelzőt azért használta, mert a betegség és annak legyőzése megtanította a részvétre azokkal szemben, akik szintén ezen mennek át.

Fókusz 2016-11-21


szerző:
2016.11.21. 18:55
Veszély: Miért hal meg minden második ember Komádiban?

A Berettyóújfaluhoz közeli településen élők rettegnek, féltik a gyerekeiket, unokáikat. Szerintük az ivóvíz mérgező, és senki sem foglalkozik az ott élők segélykiáltásával.

Fókusz 2016-11-04


szerző:
2016.11.04. 17:25
^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való