KERESÉS search-close

rendőrök

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "rendőrök"

Egy órán keresztül üldözték a 11 éves busztolvajt

Hadseregnyi rendőr üldözött több mint egy órán keresztül egy 11 éves amerikai kisfiút, aki elkötötte az iskolabuszt, és vad száguldozásba kezdett a városban. A hajsza végül egy lakóház kertjében ért véget, ahol a szökevény egy fának ütközve ripityára törte a buszt. Miután sértetlenül kimászott a roncsból, a rendőrök bilincsben vitték el. 

Megkéselt két rendőrt - életfogytig tartó fegyházbüntetést kér az ügyészség

Életfogytig tartó fegyházbüntetést kér az ügyészség a 35 éves férfira, aki januárban megkéselt két rendőrt a Pest megyei Erdőkertesen. Kórházi vizsgálatról vitték haza a bűnügyi felügyelet alatt álló egykori polgárőrt, aki hirtelen kést rántott. Apja a támadás után azt mondta, fia nem akart senkit megölni, csak attól félt, hogy elmegyógyintézetbe viszik.

Karanténban az encsi rendőrök

Szinte a teljes vizsgálati osztály karanténban van az encsi rendőrkapitányságon. Több rendőr koronavírus-tesztje pozitív, erről a Zsaruellátó Egyesület posztolt a Facebookon. Az egyesület szerint nem kapnak extra védőfelszerelést azok a rendőrök, akik közvetlen kapcsolatban vannak az állampolgárokkal. Az ORFK azt írta, a rendőröknek van megfelelő védőfelszerelésük.

Megütötte a rendőrt a cseh sofőr

Dulakodás a határon: egy cseh buszsofőrnek nem tetszett az ellenőrzés, ezért felvételeket készített a letenyei határátkelőnél intézkedő rendőrökről még vasárnap hajnalban. Ezért összeszólalkoztak. A vita közben a férfi könyökével megütötte az egyik rendőr oldalát, aki ettől a földre esett, a sofőrnek ezért hivatalos személy elleni erőszak miatt kell felelnie.

Harmadjára is kilakoltatták Bíró Icát

Bíró Ica harmadik kilakoltatásán pontosan azt történt mint az első kettőn, tavaly májusban. Tömegjelenetek, indulatos szimpatizánsok, és rengeteg rendőr. A szépszámmal megjelent tudósítót leszámítva a tömegből, legalább annyi rendőr vigyázta a rendet a Krisztina körúton, amennyien Ica mellett álltak.

Az ügyészség épülete elől lopott motort egy férfi

Az ügyészség épülete elől lopott motort egy férfi. A rendőrök egy óra alatt megtalálták és be is ismerte a lopást. A tolvaj most szabadlábon védekezik. A motort pedig ott kapta vissza a tulajdonosa, ahonnan eltűnt – az ügyészségnél.

Ittas sofőröket kapcsoltak le

Két megyében is razziát tartottak a rendőrök. Győr-Moson-Sopron megyében egy délután alatt 26 gyorshajtót kaptak el, míg Borsodban 57 ittas sofőrt kapcsoltak le. Tavaly a sérüléssel járó balesetek több, mint 8%-át okozták ittas vezetők.

BALESET: Eltűnt a kocsi eleje a teherautó alatt

Szó szerint eltűnt a kocsi eleje a teherautó alatt. A motorháztető és a szélvédő is felgyűrődött, akkora volt az ütközés. Percekkel a baleset után már tűzoltók és rendőrök állták körül az autót. A gépkocsi ajtajait ugyan ki lehetett nyitni, de az autó erősen összeroncsolódott.

Rendőrök húzták ki a vízaknába esett tizenhárom éves lányt

Pénteken hazamehetett a kórházból az a 13 éves lány, aki még kedden esett egy 5 méter mély vízaknába a tolna megyei Kölesden. Társaival egy elhagyatott vágóhídra mentek fotózni, de a lány alatt beszakadt az aknát takaró deszkatető, ő pedig a mélybe zuhant. Két rendőr éppen a közelben járt, ők húzták ki. Két csigolyája is eltört, még nem tudni, hogy maradandó sérülést szenvedett-e.

Bűnrészeséggel vádolják a többi rendőrt

Letartóztatták a másik három járőrt is, akik részt vettek a George Floyd elleni rendőri intézkedésben. Negyedik társukat, aki percekig térdelt a fegyvertelen fekete férfi nyakán, már korábban őrizetbe vették. Őt szándékos emberöléssel vádolják, a többieket pedig bűnrészességgel. Az eset rég nem látott válságba taszította az amerikai társadalmat.

Katonák tartják fenn a rendet Minneapolisban

Az amerikai kisvárosban három napja kezdődtek zavargások, miután négy rendőr megölt egy magatehetetlen fekete férfit. A tiltakozók fosztogatni kezdtek és egy rendőrőrsöt is felgyújtottak. A város, helyszíni beszámolók szerint úgy néz ki, mint egy háborús övezet.

Térfigyelőn, ahogy a részeg Suzukis megpróbálja elütni a rendőröket

Térfigyelőn, ahogy a részeg Suzukis megpróbálja elütni a rendőröket! Hivatalos személy elleni erőszakkal is gyanúsítják azt a férfit, aki menekülni próbált a rendőrök elől, majd egy pizzafutár állította meg Budapest belvárosában még szombaton. A felvételeken az látszik, hogy a sofőr mindkét rendőrt megpróbálta elütni, egyiküket tolatva. Jelenleg az igazságügyi megfigyelő és elmegyógyító intézetben vizsgálják.

Két készenléti rendőr segített világra egy csecsemőt a Blaha Lujza téri villamosmegállóban

Két készenléti rendőr segített világra egy csecsemőt a Blaha Lujza téri villamosmegállóban vasárnap este. A párost járókelők szólították le. A rendőrök egy kétségbeesett vajúdó nőt láttak az egyik padon ülve. Elfektették és észrevették, hogy gyermek feje már kint van. Mindössze 8 perc alatt született meg Noel, egészségesen. Őt és édesanyját kórházba vitték a mentők. Információink szerint a kismama ellen egyébként elfogatóparancs volt érvényben egy korábbi ügye miatt.

Megbilincseltek és a rendőrautó elejére nyomtak egy biciklist a rendőrök

Megbilincseltek és a rendőrautó elejére nyomtak egy biciklist a rendőrök Budapesten. A fiatal nő eközben fájdalmai miatt kiabált és segítséget kért. Egy járókelő erről felvételt készített, és elküldte az Indexnek. A rendőrök szerint a kerékpáros átment a piroson, majd amikor megállították rájuk támadt. A rendőrök intézkedését is vizsgálják.

Rendőrök és óvónők mesélnek a gyerekeknek

A tévében láthatják viszont kedvenc óvónénijüket a gyerekek a XIII. kerületben. A pedagógusok a helyi csatornán olvasnak nekik mesét minden este. Azt remélik: a gyerekek így nem szakadnak el teljesen az óvodai környezettől, és az emlékek lélekerősítőként hatnak rájuk, amíg nem térhetnek vissza társaik közé. A koronavírus miatti veszélyhelyzetet a rendőrök is próbálják könnyebbé tenni az ovisoknak: minden nap újabb videóban mesélnek a gyerekeknek.

Szívek az ablakokban


szerző:
2020.03.23. 18:42
Szívek az ablakokban

Szívekkel üzennek azoknak, akik nem maradhatnak otthon. Országszerte ragasztanak ki szívet ábrázoló gyerekrajzokat az emberek az ablakaikba, hogy ezzel is mutassák, azokkal vannak, akiknek a járvány idején dolgozniuk kell.
A "szívtérképet", ide kattintva érheti el.

Nincs elegendő és megfelelő védőfelszerelése a rendőröknek?

Nincs elegendő és megfelelő védőfelszerelésük - erről panaszkodnak a rendőrök. A Zsaruellátó nevű civil egyesület gyűjtést is indított. Az RTL Híradónak egy nyomozó azt állította, hogy ők fejenként csak egy darab kézfertőtlenítőt kaptak. Az Országos Rendőrfőkapitányság azt írta, hogy a rendőröknek elegendő védőfelszerelésük van.

SZÍVECSKÉK AZOKNAK: Akiknek muszáj ott lenni

Fehér lapra festett, vagy épp színes papírból kivágott. Országszerte készülnek a szívecskék, hogy az ablakokba kiragasztva jelezzék, az ott élők azokkal vannak, akik most nem maradhatnak otthon. Az egészségügyi és rendvédelmi dolgozók mellett a boltosoknak, áruszállítóknak is szólnak az üzenetek.

Égő házból húztak ki egy családapát a rendőrök

Égő házból húztak ki egy családapát a rendőrök. Csütörtök este csaptak fel a lángok egy nyírmadai házban. A nagypapa mesélte el, mi történt: unokája éppen rajzfilmet nézett a tévében, amikor az kigyulladt. A 36 éves apa az ablakon át mentette ki feleségét és gyermekét, de ő még visszament az irataiért, közben viszont annyi füstöt belélegzett, hogy elájult. Kórházban ápolják.

Nyomozást indított a rendőrség a dusnoki szülők ellen

Kiskorú veszélyeztetése miatt nyomozást indított a rendőrség a dusnoki szülők ellen, akik nem oltatták be és nem is anyakönyveztették szeptemberben született kisfiukat. A szülők egy természetközeli életet hirdető közösségnek a tagjai. Ennek vezetője az RTL Híradónak azt mondta, kérte tőlük, hogy működjenek együtt az állami szervekkel. A közösséggel kapcsolatban az Alkotmányvédelmi Hivatal is vizsgálódik.

Volt polgárőr késelt meg két rendőrt Erdőkertesen

Megkéseltek két rendőrt a Pest megyei Erdőkertesen. Éppen a kórházból vittek haza egy bűnügyi felügyelet alatt álló, nyomkövetőt viselő férfit, amikor az hirtelen rájuk támadt a járőrkocsiban. A megsérült rendőrök kórházba kerültek, már stabil az állapotuk. A támadót őrizetbe vették. Kiderült: egy volt polgárőr az, aki korábban brutálisan megverte barátnőjét. A támadó apja nyilatkozott Híradónknak. Azt mondta: fia megijedhetett, ezért késelhetett.

Pofátlanítás: mostantól mindenütt figyelnek

Országosra bővült a Pofátlanításnak nevezett akció. A rendőrök civilnek látszó autókkal vadásznak a szabálysértőkre. Budapesten egy hónap alatt 240 sofőrt bírságoltak meg, pedig naponta csak két jelöletlen rendőrkocsi járta az utcákat. Az egyik ilyen autóban az RTL Híradó is látott szabálytalankodókat.

EZ A KARÁCSONYI VIDEÓ MÁS MINT A TÖBBI: Baranyai rendőrök készítették

Rendőrautók villognak a kivilágított pécsi Dóm előtt. Ezúttal nem éles bevetésen vannak, hanem a karácsonyi klip kedvéért sorakoztak föl. Bűnügyi helyszínelők, körzeti megbízottak, baleset- és bűnmegelőzési előadók és a sajtó osztályról is sokan részt vettek a produkcióban. A klipet azért készítették a rendőrök, hogy megmutassák: ők is ugyan úgy ünnepelnek, mint bárki más.

Mécsesekkel kampányolnak a rendőrök

Megrázó felvételekkel emlékeznek a rendőrök a közúti balesetek áldozataira. Mécsesekből rakták ki azoknak a nevét és életkorát, akik idén haltak meg az utakon. Így hívják fel a figyelmet arra, hogy az ünnepek közeledtével is tartsák be a közlekedési szabályokat. Az egyik áldozat édesanyja is ezért állt most a nyilvánosság elé. Az RTL Híradónak azt mondta: a mai napig próbálja túlélni a túlélhetetlent.

Hősnek tartják a rendőröket

Lelőttek a rendőrök négy, őrizetben lévő férfit, akiket azzal gyanúsítottak, hogy csoportosan megerőszakoltak és megöltek egy nőt Indiában. Hivatalos indoklás szerint a helyszíni bizonyítási eljárás közben rátámadtak a rendőrökre, hogy megpróbáljanak fegyvert szerezni és megszökni. A rendőröket hősként ünneplik.

Harmadik napja tart az ostrom Hongkongban

Továbbra is farkasszemet néznek egymással a hongkongi műszaki egyetemet elfoglaló diákok és az épületet bekerítő rendőrök. Már harmadik napja tart az ostrom, amely az egész környéket csatatérré változtatta. A diákoknak már fogytán az élelmük, ezért ma többen közülük inkább megadták magukat - egy kemény mag azonban kitart és tárgyalásos megegyezést követel.

Rendőrök mentettek ki a tűzből egy férfit

Rendőrök mentettek ki a tűzből egy férfit Marcaliban. A bajba jutott 76 éves férfi egy építkezés biztonsági őreként dolgozott. Szerda délután tűzrakás közben rosszul lett, elájult és a lángok közé esett. A járőrök még időben érkeztek és kihúzták a tűzből.

Kimentették az égő házból

Villám csapott egy 69 éves nő házába Celldömölkön az éjjel. Az asszony próbált kimenekülni, de csak az előszobáig jutott, mert elájult a sok füsttől. Szerencséjére két rendőr látta a tüzet. Ők mentették meg. A járőrök azt mondták, egy pillanatig sem tétováztak, hogy bemenjenek-e a lángoló épületbe.

HEVES VITA A HATÁRON: Nem engedték át az embereket

A bajmoki határnál többen veszekedtek a rendőrökkel, mert az este 7 órakor bezáró határátkelőn 3,5 óra várakozás után sem engedték át őket. Mutatjuk az esetről a közösségi médiában keringő videót.

A hasán és a karján találta el a lövedék azt a fiatalt, aki késsel támadt a rendőrre

A hasán és a karján találták el a rendőrök információink szerint azt a  18 éves fiatalt, aki szerda délben késsel támadt egy járőrre Debrecenben. Úgy tudjuk, biztonsági őrök hívták a rendőröket, miután a gyanúsított több ipari telephelyre is bement engedély nélkül, és késsel, félmeztelenül hadonászott. Információink szerint a meglőtt fiatal már jobban van, állapota stabil.

HŐS RENDŐRÖK: Lángoló lakásából hozták ki az idős asszonyt

Lángoló lakásból mentettek ki egy idős nőt a rendőrök Csepelen. A két járőr az utolsó pillanatban hozta ki a tűzből a nehezen mozgó nőt. Alig láttak valamit, mégis bementek, hogy segítsenek neki kimenekülni.

MEGTALÁLTÁK: Így keresték a beteg kislányt

Rendőrök, szomszédok és nyomozókutyák is kutattak a 4 éves autista kislány után, aki elkóborolt otthonról.

Több mint száz rendőr egyszerre csapott le egy bűnszervezetre

Több mint száz rendőr egyszerre csapott le egy bűnszervezetre Siófokon és több Balaton-parti településen.

Panaszkodnak az ellátásra a Maccabi játékok rendőrei

Panaszkodik az ellátás minőségére több rendőr is, akik a Budapesten zajló Maccabi Játékok biztosításán dolgoznak. A Zsaruellátó nevű Facebook-oldalt elárasztották azok a fényképek, amelyeken a szerintük ehetetlen szendvicsek láthatók. A Budapesti Rendőr-főkapitányság azonban úgy reagált: az állományukba tartozó rendőrök megfelelő ellátást kapnak, erről pedig fényképeket is küldtek az RTL Híradónak.

Óriási botrány tört ki egy belgiumi fesztiválon

Óriási botrány tört ki egy belgiumi fesztiválon, amit az utolsó pillanatban biztonsági okokra hivatkozva lefújtak a hatóságok. A kapunyitásra váró tömeg dühében betört a rendezvény területére, ahonnan végül kutyás rendőrök szorították ki őket. A belga hatóságok csalással vádolják a szervezőket, amiért nem teljesítették az alapvető biztonsági előírásokat, és elegendő személyzetről sem gondoskodtak.

Pályaelhagyó rendőrök, határőrök, börtönőrök

Egykor arra esküdtek fel, hogy a hazát szolgálják és a biztonságunkat védjék. Azt gondolták, innen mennek majd nyugdíjba, de a körülmények mégis közbe szóltak… Nemrég a Házon kívül mutatott be olyan rendőröket, akik másodállást vállalnak, azért, hogy meg tudjanak élni. Hogyan tartsuk meg egyenruhásainkat – erre is kerestük a választ.

SODRÓDÁS: ők érkeztek elsőként a dunai hajóbaleset helyszínére

Az RTL Híradónak nyilatkozott az a két rendőr, akik elsőként értek a dunai hajóbaleset helyszínére. Már a baleset után is akkora volt a sodrás, hogy az embereket öt perc alatt egy kilométert vitte a víz.

Az eljegyzési partiján fogták el a rendőrök Márkot

Tamásra hárult a lebetegedett Flóra ápolása. Adri bejelentette, hogy összeházasodnak Márkkal. Lili kiöntötte a lelkét Mesinek.

Autótolvajokon ütöttek rajta a rendőrök

Éppen bontani vitték volna a lopott autót, amikor lecsaptak rájuk a rendőrök. Elfogták a rendőrök azt a két férfit, akik a gyanú szerint elloptak egy kocsit a 13. kerületből néhány napja. Pár napig egy másik kerületben pihentették, majd onnan akarták elvinni, hogy szétbontsák.

Rendőrök mentettek ki egy férfit a megáradt Bodrogból

Rendőrök mentettek ki egy férfit a megáradt Bodrogból szombaton délután. A 62 éves sárospataki férfi kenujába kapaszkodva sodródott a folyón. Nem sokkal az után, hogy vízre szállt, felborult. A rendőrök az autójukból vették észre a bajba jutott embert. A közeli csónakházból kenut szereztek, és beeveztek az átfagyott férfiért, akinek úgy tudjuk, nem esett komolyabb baja.

A gondozónő és a rendőr segített az idős asszonyon

Ha nem jött volna reggel a gondozónő, órákig segítség nélkül maradhatott volna az a szihalmi asszony, aki a múlt héten esett el az otthonában. A rendőröket másnap reggel a szociális gondozó értesítette, mert az idős asszony nem reagált, és bejutni sem tudtak hozzá. A körzeti megbízott feszítette fel a bejárati ajtót, a 79 éves nőt a földön fekve találták meg.

Nem szólt a rendőröknek az őr, hogy nincs lőszer a fegyverben

Információnk szerint tudta, hogy nincs lőszer a fegyverben, mégsem jelentette a rendőröknek az az őr, aki a múlt héten megszökött rabot kísérte. Úgy tudjuk, a tár a dulakodás közben kiesett a pisztolyból, de az őr ezt nem mondta senkinek, egyszerűen eltette a tárat. Így a rendőrök végig úgy tudták, hogy egy éles fegyverrel menekülő rabot üldöznek, aki bárkire tüzet nyithat. A férfit végül 5 lövéssel ártalmatlanították.

 

Rabosították az anyát, aki kiborult

Kriszta sok nehézség árán egyedül neveli 33 éves fiát, aki súlyos autista. A múlt héten, ahogy szokta, gyógytornára vitte, leparkolt, és kirakta a kocsira a mozgássérült igazolványt. Nem sokkal később rendőrök érkeztek, és vitába keveredtek az anyával, akit végül bevittek a rendőrségre, rabosították és órákig ott tartották. Az anya összeomlott…

Tizenegyszer sokkolta a férfit egy rendőr

Figyelem, megrázó felvétel!
Tizenegyszer sokkoltak egy férfit a családja szeme láttára a rendőrök az Egyesült Államokban. Egy rutinellenőrzés miatt vizsgálták át a kocsit, amiben a család utazott. Az esetről felvétel készült, amin jól látszik, hogy akkor is lőtték a földön fekvő férfit, amikor már megbilincselték.

Rendőrök mentettek életet Veszprémben

Egy 74 éves asszony esett össze szombaton reggel egy veszprémi buszmegállóban. A járőrök percek alatt odaértek, újraélesztették és a mentők már stabil állapotban vitték kórházba. A rendőrök azt mondták, hogy ez volt az első életmentésük.

Tisztogatók: az Internet rendőrei

Több évnyi oknyomozó munka után született meg az a megdöbbentő film, amelyben azokat az embereket mutatják be, akiknek köszönhetően, nem látjuk azt a rengeteg bűnt és szörnyűséget a közösségi oldalakon, amit az emberek szerte a világban feltöltenek. Ők az internet rendőrségének tartják magukat. Ők a tisztogatók, akik még a családjuknak sem mondhatják el, hogy mi a munkájuk.

Kistraktorral próbált menekülni a rendőrök elől

A hét legmulatságosabb jelenetét Texasban vette fel egy helyi tévé stábja. Rendőrök egy kistraktorral menekülő férfit üldöztek szántóföldeken keresztül.

Kistraktorral menekülő férfit üldöztek

A hét legmulatságosabb jelenetét Texasban vette fel egy helyi tévé stábja. Rendőrök egy kistraktorral menekülő férfit üldöztek szántóföldeken keresztül.

Másodállásban futárkodó és taxizó rendőrök

Rengeteg rendőr kénytelen mindenféle másodállást vállalni, annyira nem jönnek ki a fizetésükből. Ezért is háborított fel egy csomó rendőrt a belügyi államtitkár január eleji nyilatkozata, amiben azt mondta, hogy 2015 óta átlagosan 50 százalékkal nőtt a rendőrök bére.

Másodállásban taxizik a rendőr

Futárkodnak, temetésen dolgoznak, taxiznak - rendőrök meséltek a Házon kívülnek arról, hogy milyen másodállásokat kénytelenek vállalni az alacsony fizetés miatt, és hogy emiatt időnként kínos helyzetekbe is kerülhetnek. A belügyi államtitkár január elején beszélt arról, hogy 2015 óta átlagosan 50 százalékkal nőttek a rendőri fizetések, de az érintettek ezt nagyon máshogy látják.

„Márciustól már civil leszek”

A fizetésükről szóló átutalási értesítőkkel árasztották el a Zsaruellátó nevű Facebook-oldalt rendőrök, miután Kontrát Károly belügyi államtitkár a januári rendőri béremelésekről tájékoztatta az állami hírügynökséget. Szerinte 2015 óta átlagosan 50 százalékkal emelkedtek a fizetések. A szakszervezet szerint a rendőrök többsége ezt nem tapasztalja.

Szilveszter éjszakájára készül az ország

A mentők a tűzoltók és a rendőrök is megerősített szolgálattal várják az estét. A legtöbb dolguk ilyenkor hagyományosan a mentőknek van országszerte. Általában részegekhez, vagy petárdabalesetek sérültjeihez riasztják őket. Most is arra készülnek, hogy körülbelül ezer esethez kell vonulniuk. Nem csak ők, a tűzoltók és a rendőrök is arra kérnek mindenkit, hogy biztonságosan búcsúztassák az óévet.

Útlezárásokkal folytatódott a tiltakozássorozat

Útlezárásokkal folytatódott szerdán a rabszolgatörvénynek nevezett, a munka törvénykönyve, és a kormánysajtó ellen indult tiltakozássorozat. Tordai Bence a Párbeszéd országgyűlési képviselője ma ismét megpróbált bejutni az állami média központjába, hogy átadja a tiltakozók ötpontos petícióját. Kedden este itthon és külföldön is több tüntetés volt, a tiltakozások ma este is folytatódnak. A kormány szerint az erőszak minden formája megengedhetetlen.

Csütörtöki tüntetés: füstgránátok és könnygáz

Több száz készenléti rendőr védte tegnap a Parlament épületét a Szabad Egyetem és a Hallgatói Szakszervezet által szervezett demonstráció után. A tüntetők egy csoportja egy időre lezárta a Margit-hidat, megbénította a budai rakpart, a Lánchíd, az Andrássy út és a nagykörút forgalmát is. Az általuk rabszolgatörvénynek nevezett jogszabály ellen demonstrálók üvegekkel dobálták a rendőröket, és megpróbálták áttörni a kordont is, ezért a rendőrség könnygázt és paprikasprayt vetett be. A DK szerint rendőri túlkapás történt, míg a Fidesz azt állítja: Soros György hálózata szervezi a tüntetéseket. A tüntetésről még több képet ITT talál.

Füstölő házból mentették meg, a rendőröknek köszönheti az életét

Rendőrök mentettek életet a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Abaújszántón. A 112-höz érkezett bejelentés, hogy egy ház erősen füstöl. A közelben szolgáló rendőrök egy eszméletlen férfit találtak ott. A két rendőr azonnal a házba rohant és a levegőre húzták az idős férfit, aki nem sokkal később magához tért. A mentők füstmérgezéssel szállították kórházba.

Videóra vették a gyorshajtó mobilozót a rendőrök

60 helyett 94-gyel ment, majd mikor a rendőrök félreállították, telefonálva szállt ki a kocsijából egy autós. Mindezt a borsodi rendőrök videóra vették, és több másik, fedélzeti kamerás felvétellel együtt most nyilvánosságra hozták. A rendőrök ezzel is a veszélyes helyzetekre és balesetek megelőzésére hívják fel a figyelmet.

Betontömbök és civil rendőrök a karácsonyi vásárokban

Civil és egyenruhás rendőrök is lesznek a karácsonyi vásárokon, Budapesten. A rendőrök azt kérik: mindenki figyeljen a tárcájára, és kevés készpénzt tartson magánál. A vásárolt ajándékokat pedig ne hagyják a kocsik utasterében. Több helyen betontömböket is kihelyeztek a vásárok környékén. Ezek akadályozzák meg az esetleges támadásokat.

Nem volt bekötve és jogosítványa sem volt

Fejhangon visított... toporzékolt... A rendőrök kérlelték, hogy hagyja abba... De minden mondatukra sikítás volt a válasz. A nő, aki egyébként tanár, vezetés közben telefonált, nem volt bekötve, jogosítványa sem volt, és érvényes forgalmit sem tudott bemutatni. 

Vadnyugati viszonyok a magyar utakon

Gyorshajtók, leállósávban közlekedők, agresszív autósok, rengeteg halálos baleset az utakon. A rendőrök most azt ígérik, bekeményítenek. Nézzük, mire juthatnak a nagyobb szigorral.

KILAKOLTATÁS: Kisgyerekes család került utcára

Hiába törlesztette a tartozást, mégis az utcára került egy kisgyerekes család a fővárosi IX. kerületben. A Város Mindenkié akciócsoport élőlánccal próbálta megakadályozni, hogy a lakókat kirakják a végrehajtók, végül nem sikerült.

Rendőrök mentették meg az életét

Ha nem segítenek, a férfi elvérzik - ezt mondta az RTL Híradónak az a két szabadnapos rendőr, aki megmentette egy biciklis életét Törökszentmiklóson. A férfi egy vasúti átjáróban tolta át a kerékpárját szombaton, amikor a sínek közzé esett, és elgázolta a vonat. Mindkét lábát leszakította.

Száguldozó motorost üldöztek a rendőrök Miskolcon

Száguldozó motorost üldöztek a rendőrök Miskolc belvárosában. Szirénázó, villogó járőrkocsi követte az ámokfutót utcáról utcára, de hiába, nem tudták megállítani. A hajsza egy részét egyik nézőnk videóra is vette. A rendőrség egyelőre nem keresi a motorost, mert azzal, hogy gyorsan és veszélyesen hajtott, csak szabálysértést követett el, nem bűncselekményt.

 Videóra vették a rendőrverést

Nagy közfelháborodást okozott Németországban egy amatőr videó, amin külföldiek vernek két német rendőrt. A járőrök egy líbiai fiatalt akartak őrizetbe venni, amikor három férfi - egy horvát, egy macedón és egy másik líbiai - rájuk támadt. A rendőrök nehezen tudtak úrrá lenni a helyzeten, a három támadó ellen eljárás indult.

A teljes videót ide kattintva nézheti meg.

Tartanak a bódult emberektől a villamosvezetők

Életveszélyes helyzetekről készítettek képeket az 1-es villamos vezetői Budapesten, melyen az látszik, ahogy a drogtól félig öntudatlan ember majdnem beesik egy szerelvény elé. A járművezetők segítséget kértek. 

Kivándorol a magyar nyomozó

Biztonsági őrként dolgozna Ausztriában az a budapesti nyomozó, aki szeptemberben szerel le, szintén rendőr feleségével együtt. A rendőrség szerint ennek ellenére nincs leszerelési hullám a jövőre megszűnő túlóradíj miatt.

Rendőröket hívott a MÁV a Kétfarkú Kutya Pártra

Rendőröket hívott a MÁV a Kétfarkú Kutya Pártra, akik bicikliút építésbe kezdtek tegnap Budapesten. Három hete számoltunk be arról, hogy évek óta hiába szeretnék a kerékpárosok, hogy legyen jó minőségű bicikliút Rákosrendezőnél, egyelőre csak macskaköveken közlekedhetnek. A Kétfarkú Kutya Párt ezért gyűjtés szervezett. A pénz összejött és tegnap munkához láttak. A MÁV azonban rendőröket hívott, mert a társaság szerint a munkák veszélyeztetik a vasútbiztonságot.

Döme Zsuzsannával készült interjút ide kattintva nézheti meg hosszabban.

 

Összecsaptak a tüntetők a rendőrökkel Varsóban

Összecsaptak a tüntetők a rendőrökkel Varsóban csütörtök este, miután az államfő aláírta a kormány sokat bírált igazságügyi reformját. A tömeget végül könnygázzal oszlatták fel, és több embert letartóztattak. A tiltakozók szerint a törvény megszünteti a bírói függetlenséget, az Európai Unió is elítélte a kormány hatalomkoncentrációs törekvéseit.

 

Pénz helyett szabadságot kapnak a rendőrök

Rendőrhiányt okozhat, hogy január elsejétől már nem fizethetik ki a túlórát a rendőröknek. Ezt állítja a rendvédelmi dolgozók szakszervezete. Úgy számolnak, évente több százezres, de akár milliós összeget bukhat egy rendőr. A 2015-ben elfogadott, és januárban hatályba lépő szabály szerint a túlórát ugyanis pénzzel nem, csak szabadsággal lehet megváltani. A Miniszterelnökség a Belügyminisztériumtól várja a probléma megoldására a javaslatot.

Új kihívás hódít az Egyesült Államokban

Új kihívás hódít az Egyesült Államokban, most éppen a rendőrök körében. A mindig szigorú és kemény egyenruhások azzal, hogy táncra perdülnek és énekelnek, egy különleges kihívás sorozatot teljesítenek.

Pénzfeldobással döntötték el, hogy letartóztassák-e

Felfüggesztettek két rendőrnőt az amerikai Georgia államban, miután pénzfeldobással döntötték el, hogy letartóztassanak-e egy autóst vagy sem. A testkamerájuk buktatta le őket. Nem volt bizonyítékuk a sofőr gyorshajtására, ezért választották a nem mindennapi módszert. Az autóst bevitték, de az ügyészség végül ejtette a vádakat ellene.

 

Busszal is ütközött az ámokfutó

Elhajtott a rendőrök elől, több balesetet okozott, majd busszal ütközött egy ámokfutó autós Pest megyében. A 102-es úton, Perbál után nem sokkal fogták el, miután karambolozott a busszal, kocsijából kiszállva, gyalog akart menekülni a rendőrök elől. A buszban senki sem sérült meg, most azt vizsgálják, hogy fogyasztott-e alkoholt vagy drogot.

Félelemből öltek a rendőrök?

Újabb megrázó felvételeket hoztak nyilvánosságra annak a fekete férfinak a haláláról, akit rendőrök lőttek le az Egyesült Államokban tavaly júliusban. Az eddigiekhez hasonlóan a most közzétett felvételek sem bizonyítják, hogy önvédelemből lőttek volna a rendőrök.

Rendőri felvezetés a vajúdó nőnek

Rendőri felvezetéssel jutott kórházba egy vajúdó kismama vasárnap. Férjével az M7-es autópályán tartottak Budapest felé, amikor beindult a szülés. A férj kétségbeesetten telefonált a segélyhívónak, ahol egy járőröző rendőrpárost riasztottak. Időben megérkeztek a kórházba, ahol az anya egészséges kisfiúnak adott életet.

Éjjel összeütközött két rendőrautó, egy rendőr meghalt

Egy fiatal rendőr meghalt, három társa súlyosan megsérült, amikor éjjel összeütközött két rendőrautó Budapesten. Úgy tudjuk ugyanahhoz az esethez riasztották őket, mindkét autó megkülönböztető jelzéssel igyekezett a helyszínre. Részletek 18:00-kor az RTL Híradóban!

Rendőrök mentették meg a lányt

Hiába fújták le gázspray-vel elmenekült az erőszakoskodó, aki tegnap hajnalban egy tinédzserre támadt Győrben. Meg akarta erőszakolni a 15 éves lányt.

Folytatódott a körúti robbantó tárgyalása

A megsérült rendőrök megrázó tanúvallomásával folytatódott hétfőn a körúti robbantóként elhíresült P. László tárgyalása.

Rendőrök mentették meg a tűz elől

Már füstölt a ruhája, és a haja is megégett annak az idős nőnek, akit az éppen arra járó rendőrök mentettek meg a tűz elől. A 87 éves asszony sokkos állapotba került, miután kigyulladt a nyári konyha, ahol aludt. Kórházba vitték.

Oroszul tanulnak a rendőrök

Oroszul tanulnak a paksi rendőrök - társalgási szituációkat, sőt orosz kulturális ismereteket is elsajátítanak majd a különböző nyelviskolák tanfolyamain, hogy az atomerőmű bővítésével érkező több ezer orosz munkással könnyebben tudjanak majd kommunikálni.

Három rendőr is megsérült a balesetben

Három rendőr került kórházba csütörtök este Budapesten, miután autójukkal karamboloztak a Fiumei úton. A balesetben három autó tört össze, öten sérültek meg. A rendőrök eljárást indítottak, még nem mondják meg, hogy ki hibázhatott. Úgy tudjuk, hogy a rendőrök könnyebben sérültek meg, pénteken kiengedték őket a kórházból.

Maradandó sérülést okoztak az igazoltatáskor?

Földre rántották és brutális módon megbilincselték egy igazoltatás után, ezt állítja egy egyetemista fiú, akit azért állították meg tavaly nyáron Budapesten, mert a rendőrök szerint mobilozott vezetés közben. A fiú azt állítja, túl szoros volt a bilincs, a mentőket is ki kellett hívni a kapitányságra, és a keze azóta sem működik tökéletesen.

Ausztrál akció: több mint 100 pedofilt fogtak el világszerte

Megrázó történet következik!
Több mint egy évig ausztrál rendőrök üzemeltették az egyik legnagyobb virtuális pedofilhálózat honlapját. A rendőrök akciója eredményes volt. A honlap megszűnt és több mint 100 olyan pedofilt fogtak el világszerte, aki rendszeresen gyerekek megerőszakolásáról töltöttek fel filmeket az internetre.

 Rendőröket szállító busz ütközött kamionnal

Rendőröket szállító busz ütközött kamionnal az M5-ös autópályán! A busz vezetője és egy rendőr a helyszínen meghalt. Három súlyos sérültet Budapestre a Honvéd Kórházba, 13 könnyű sérültet pedig Kecskemétre vittek.

Intézkedő rendőrökre támadtak

Ököllel ütötték, fenyegették és lökdösték az intézkedő rendőröket, ezért hivatalos személy elleni erőszak miatt emeltek vádat egy kutasi társaság tagjai ellen. A Somogy megyei településen még szeptember elején, egy rendezvény után szabadultak el az indulatok, a rendőrök két férfit akartak elvinni. A történtekről videófelvétel is készült. A rendőröknek erősítést kellett kérniük, 5 embert állítottak elő.

Nem kapnak enni a rendőrtanulók?

Előzetes értesítés nélkül 300 rendészeti szakközépiskolást vezényeltek a napokban Szegedre, hogy részt vegyenek a déli határ védelmében. A diákok - a Független Rendőrszakszervezet szerint - sem ellátást, sem utazási költségtérítést nem kapnak, maguknak kell vásárolni az élelmiszert. A körülményekre is sokan panaszkodnak: van, ahol csak lavórban tudnak mosni, máshol az udvaron, tűz fölött főzik a zacskós levest. A szakszervezet az országos rendőrkapitányhoz fordult az ügyben. A DK szerint a Fidesz statisztának használja a diákokat a menekültellenes kampányban.

Rendőröknek akart drogot eladni

Rendőröknek kínált eladásra drogot egy férfi Budapesten. A bulinegyedben lépett oda a két civil ruhás nyomozóhoz, és angolul kezdte ajánlgatni a nála lévő kábítószert. A rendőrök azonnal elfogták a férfit. Fehér por és növényi törmelék volt nála. Marcaliban pedig egy buszmegállóban csaptak le két drogkereskedőre. Tablettákat, port és zselés anyagokat találtak náluk.

Kislányokat molesztált, a rendőrség elküldte a feljelentőt

Egy 20 éves fiú úgy gondolta, hogy vadászni kezd egy olyan internetes csoportban, ahol labilis gyerekek és kamaszok várnak segítséget a bajaikra. A srác kislányokat molesztált, mindenféle durva dolgokra kérte őket, de lebukott. Normális esetben innentől kezdve a rendőrségnek lenne dolga, főleg ha valaki feljelenti. Serdült Szilvia riportjából azonban az derül ki, hogy a rendőrök szinte kinevették a feljelentőt. A zaklatóig remélhetőleg előbb-utóbb ők is eljutnak, de addig is, mi megmutatjuk, ki ez a srác, miért tette mindezt, és mivel védekezik.

Autós szex miatt bilincsben vitték el Gábort!

Miután egy szállodában lecsúsztak az utolsó szabad szobáról, Gábor és Zoé úgy döntöttek, a fiú autójában lesznek egymáséi, amit viszont a rendőrök megzavartak, és letartóztatták Gabit.

Erdőn át próbálta lerázni a rendőröket, nem sikerült

Autóval menekült a tolvaj, aki az erdőn át próbálta lerázni a rendőröket, sikertelenül. Az üldözést az egyik járőrkocsi fedélzeti kamerája rögzítette. A 38 éves férfi korábban egy budaörsi áruház parkolójában pénzt és ruhát lopott egy autóból. A biztonsági őrök ezt észrevették, akiket ezért paprika spray-vel lefújt, majd elmenekült. A rendőrök több kocsival eredtek utána. A tolvaj lakásán fegyvereket, késeket és kábítószergyanús anyagot is találtak.

 

Lábon lőttek a rendőrök egy dühöngő férfit

Lábon lőttek a rendőrök egy dühöngő férfit, aki rájuk támadt Hódmezővásárhelyen. Családi vitához hívták őket egy lakáshoz, ahol egy idősebb nő él a fiával - úgy tudjuk, az anya telefonált, miután a fia órákon keresztül tört-zúzott. A férfi beengedte a rendőröket, ám azután késsel támadt rájuk. Csak úgy tudták megfékezni, hogy rálőttek.

Kapával fenyegette a rendőröket

Kapával fenyegette a rendőröket egy 27 éves férfi a Borsod megyei Sajóládon. Családi veszekedés miatt hívták őket a házhoz, mikor a járőrök szerint a családfő rájuk támadt. A férfi anyja viszont azt mondta stábunknak, hogy fia nem akarta bántani a rendőröket. A feltételezett támadó most előzetes letartóztatásban van, ha bűnösnek találják, 8 év börtönt is kaphat.

Fókusz 2017-08-07


szerző:
2017.08.07. 19:00
Igazoltatás közben halt meg egy autós

Igazoltatás közben halt meg egy autós pénteken, Budapesten. Az 57 éves férfit egy újpesti kereszteződésnél állították meg a rendőrök, majd elkérték a papírjait. Úgy tudjuk: ellenállt, ezért megbilincselték. Ekkor ájult el. A rendőrök levették róla a bilincset, majd megpróbálták újraéleszteni, de ez már a mentőknek sem sikerült. Az ügyészség vizsgálja, hogy az autós miért halt meg. Úgy tudjuk, hogy szívproblémái voltak.

Rendőrök vették a lopott benzint

Rendőrök is vásároltak lopott benzint, őket orgazdasággal, a tolvajokat pedig bűnszervezetben elkövetett sikkasztással vádolja az ügyészség. Egy nyolc tagú társaság 2014 tavaszától egy éven keresztül a benzin és gázolajszállító tartálykocsikból lopott, majd a fővárosban, két helyen is illegális benzinkutat üzemeltetett.

Követték az autótolvajokat a rendőrök

Végignézték a nyomozók, ahogy két férfi ellopott egy autót Zuglóban. A rendőrök követni kezdték a párost, akik egy Mogyoródi úti telephelyre vitték a kocsit, ott fogták el őket. A műhelyben még egy lopott autót találtak, valamint lopott rendszámtáblák, szervizfüzetek és alkatrészek is előkerültek. A bíróság a két tolvajt előzetes letartóztatásba helyezte, harmadik társuk – a telephely tulajdonosa – szabadlábon maradt.

 

Ámokfutót üldöztek a Balatonnál

Majdnem 15 kilométeren át menekült a rendőrök elől egy siófoki férfi szombat hajnalban. Az egyik rendőrautó fedélzeti kamerája rögzítette az üldözést. Végül egy gyümölcsösben bújt el, de megtalálták. Kiderült, hogy azért menekült, mert részegen, jogosítvány nélkül vezette a furgont, amit ellopott egyik ismerősétől.

Küzdenek a 12 éves fiú életéért

Most is küzdenek annak a 12 éves fiúnak az életéért, akit rendőrök gázoltak el csütörtök délután Miskolcon. A fiú egy busz takarásából futott az útra, szemtanúk szerint eközben a rendőrautó a záróvonalon átlépve, épp előzte a buszt. Azt állítják nem szirénázott és fényjelzést sem használt. Mivel rendőrök is érintettek, a Központi Nyomozó Főügyészség vizsgálja a történteket.

DROGLABOR: Fagyasztóba rejtette a drogot

A nyomozók egyszerre több helyen csaptak le Szegeden és környékén. A legtöbb drogot egy 33 éves férfi bordányi tanyáján találták. A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a házkutatás alkalmával nemcsak amfetamint, hanem annak gyártásához szükséges eszközöket és alapvegyületeket, illetve marihuánát is találtak, amit lefoglaltak.

Fegyvert rántott a balhés vendég

Fegyvert rántott egy férfi vasárnap este egy fővárosi török büfében. A támadó egyesek szerint azt kiabálta, indul Londonba embert ölni. A XI. kerületi üzlet egyik alkalmazottja elkergette, a rendőrök a térfigyelő kamerák képei alapján keresték. A fegyveres támadó hétfőn reggel besétált a budaörsi rendőrségre és feladta magát.

 

Újra munkába állnak a Teréz körúti robbantásban megsérült rendőrök

Nyolc hónappal az őket ért életveszélyes merénylet után munkába állnak a Teréz körúti robbantás áldozatai. A két fiatal rendőr azt mondja megerősítette őket, hogy túlélték a támadást és eszükbe sem jutott, hogy ne folytassák pályafutásukat.

Fókusz 2017-05-31


szerző:
2017.05.31. 17:25
^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való