KERESÉS search-close

rendőrség

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "rendőrség"

Csaknem negyven határsértő rohamozta meg a röszkei határkerítést

Csaknem negyven határsértő rohamozta meg a röszkei határkerítést nem sokkal éjfél után. Létrákkal próbáltak meg átjutni Magyarországra, a velük szemben fellépő rendőrökre és a térfigyelő kamerákra kőzáport zúdítottak. Az összecsapásban két szolgálati autó és egy kamera rongálódott meg. Három szír férfi átjutott a határon, őket elfogták és előállították.

„Kamion transformersek” az M5-ösön

Kamion transformersek - így nevezték el a rendőrök azt a két szerelvényt, amellyel török sofőrök akartak áthaladni Magyarországon. Egymás hegyére-hátára pakolták a teherautókat. A veszélyes szállítmányokat az M5-ös autópályán állították meg. A sofőröket megbírságolták a rendőrök, a rakományokat pedig szét kellett bontaniuk.

Helikopterről is vadásszák a szabálytalan kamionosokat

Helikopterről is vadásszák a szabálytalan kamionosokat. A Vas megyei rendőrfőkapitányság az M86-os úton 4 óra alatt 32 szabálytalanságot rögzített. A legtöbb sofőr nem használta a biztonsági övet, és előzött a gyorsforgalmin, pedig az nekik reggel 6 és este 10 óra között tilos.

Zsarolással szereztek lakást

Zsarolással és fenyegetéssel szerzett meg egy lakást a gyanú szerint, és augusztus eleje óta negyed millió forintnyi közösköltség és vízdíjtartozást halmozott fel egy pár Borsodnádasdon. Az ózdi rendőrség a napokban fogta el őket, viszont a lakás jelenleg is az övék, mert a régi tulajdonos hivatalosan nekik ajándékozta. Az áldozatot azóta nem látták a környékbeliek.

Kisiskolásoknak mutogatta nemi szervét egy férfi Székesfehérváron

Kisiskolásoknak mutogatta nemi szervét egy férfi kedden, Székesfehérváron. Egy szülő zavarta el az iskola kerítésétől, miközben egy apuka rendőrt hívott és a menekülő után szaladt. A 61 éves férfit elkapták, szeméremsértéssel gyanúsítják. Úgy tudjuk, korábban már háromszor ítélték el hasonló ügyek miatt.

Szabó Zsolt lejárató kampánynak nevezte az ellene folyó nyomozást

Ellenzéki lejárató kampány – így reagált Szabó Zsolt fideszes országgyűlési képviselő a Híradónak arra, hogy a rendőrség nyomozást indított a választókerületében megvalósult uniós beruházások ügyében. Hadházy Ákos tett feljelentést, mert szerinte a körzet közbeszerzéseit összehangoltan manipulálták. Szabó Zsoltot két éve egy több mint egymilliárd forintos offshore számlával is összefüggésbe hozták. Az ügyészség a Híradó kérdésére azt írta, hogy az emiatt indult nyomozást egy hete felfüggesztették.

„Ököllel ütött állon a rendőr”

Ököllel állon ütötte a rendőr, aki a házi karantént ellenőrizte – ezt állítja egy ajkai férfi az RTL Híradónak. Noszlopi Zoltán szerint azért kapott ütést, mert keresetlen szavakkal kritizálta a rendőrséget. A rendőrség szerint viszont nem vertek meg senkit. Csak előállították a férfit, amiért nem volt hajlandó igazolni magát. A két fél kölcsönösen feljelenti egymást.

Lelőtték a rendőrök a lövöldözőt

Lelőtték a rendőrök azt a rasszizmus ellenes tüntetőt, aki múlt héten megölt egy Trump-szimpatizánst Portlandben. A szövetségi ügynökök épp letartóztatták volna, amikor egyelőre tisztázatlan körülmények között lövöldözés tört ki. A férfi korábban azt mondta, csak önvédelemből ölt. Trump elnök hidegvérű gyilkosnak nevezte a baloldali aktivistát, de amikor egyik szimpatizánsa két rasszizmus-ellenes tüntetőt lőtt le, azt ő is önvédelemnek tartotta. 

Rendőrök mentették ki az őzeket egy Ohio állambeli ház medencéjéből

Fiatal őzeket kellett kimenteni egy medencéből az amerikai Ohio államban. A tulajdonos hívta fel a rendőröket azzal, hogy az állatok beleestek a vízbe, és már egy órája nem tudnak kijönni. Az egyenruhások medencetisztító hálókkal terelték egyesével a szélére a gidákat, amelyeket aztán egymás után hevederrel emeltek ki a vízből. Az állatok, miután kijutottak, visszanyargaltak az erdőbe.

Garázdasággal gyanúsíthatják meg azt is, aki mások védelmére siet egy támadáskor

Ezért egy darabig nem segítenek másoknak azok a fiatalok, akik az elmúlt két hónapban Budapesten a tömegközlekedési járműveken utasokat zaklatók, és verekedők ellen léptek fel. Az egyik békés közbeavatkozásról felvétel is készült.  Nemrég azonban kiderült, hogy garázdasággal gyanúsíthatják meg azt is, aki mások védelmére siet egy támadáskor. Rékasi Zsigmond a csapat egyik alapítója híradónknak azt mondta, hogy mindezzel akkor szembesültek, amikor ők is belekeveredtek egy verekedésbe.

Tojásnyi méretű kővel dobtak fejbe egy vonaton utazó nőt

Kővel dobtak fejbe egy vonaton utazó nőt, agyrázkódást szenvedett. Egy esti járaton, Bocskaikert és Hajdúhadház között, a vasúti kocsi nyitott ablakán repült be a tojásnyi méretű kődarab. Az asszony éppen a táskájához nyúlt, amikor a homlokán eltalálta a kő, sokkot kapott - ezt mesélte a Híradónknak nyilatkozó egyik utas, aki azonnal segített a vérző fejű nőnek. A rendőrség keresi a dobálót.

Zsoltot Oszkár szeme láttára viszik el a rendőrök

Most, hogy végre rendeződni látszik az apa-fia kapcsolat, egy újabb komoly próbatétel elé állítja őket az élet...

Megrázó videóval kampányol a balesetek megelőzéséért a rendőrség

Megrázó videóval kampányol a balesetek megelőzéséért a rendőrség - a filmben egy családapa hal meg, hiába várja haza felesége és kislánya. A Hajdú-Bihar Megyei rendőrök a videóval azt üzenik a közlekedőknek: bárkivel, bármikor történhet tragédia, ha autóba ül. Pedig szerintük néhány alapvető szabály betartásával a balesetek elkerülhetők.

Százezres bírság a leállósávot szabálytalanul használóknak

100 ezer forintos bírságot osztogattak a rendőrök az M7-es autópályán, a leállósávot szabálytalanul használó autósoknak. A hétvégi dugóban állítottak meg tucatnyi sofőrt, akik főleg azért mentek át a záróvonallal elválasztott szélső sávba, hogy megelőzzék az araszoló kocsisort. A rendőrség a hosszú hétvégén újabb hasonló akciókat tervez.

RENDÉSZETI KUTYÁK: így teszik ártalmatlanná a támadókat

A képzés körülbelül fél évig tartott, ahol a rendészek megtanulták, hogyan kell a kutyákkal bánni és együtt dolgozni. A terepen leginkább azért van szükség a kiképzett állatokra, hogy a rendészek biztonságban végezhessék munkájukat. A Miskolci Önkormányzati rendészetnél mostantól négy kutyás csapat dolgozik. Tapasztalatok szerint eddig az intézkedések 15 százalékánál kellett kutyákat is bevetniük. A most levizsgázott kutyák már a hétvégén munkába állhatnak.

Könnyű testi sértéssel gyanúsítanak egy rendőrségi vezetőt

Könnyű testi sértéssel gyanúsítják az Országos Rendőrfőkapitányság egyik csúcsvezetőjét. Ő az a vezérőrnagy, akit egyik beosztottja, egy ezredesnő jelentett fel még tavaly nyáron. A gyanú szerint a férfi a saját irodájában szidta és szóban alázta a nőt, majd többször meg is ütötte. A nőt a történtek után azonnal áthelyezték, januárban pedig felmentették a munkavégzés alól. A rendőrségi vezető, úgy tudjuk, azóta is a dolgozik.

SOKKOLÓ BALESET: Több métert repült a kislány

Sokkoló videót tett közzé egy 11 éves kislány balesetéről egy brit megyei rendőrség. A térfigyelő felvételén az látszik, hogy a gyerek megpróbál átrohanni egy forgalmas úton, de elüti egy arra haladó autó. A kislány több métert repült a levegőben, de csodával határos módon csak kisebb sérüléseket szenvedett. A rendőrök azt remélik, hogy a videóval sikerül felhívniuk a szülők figyelmét arra, mennyire fontos, hogy megtanítsák a gyerekeiknek, hogyan kell biztonságosan közlekedni.

A biztonsági öv életeteket menthet

Alig 6 óra alatt 85 szabálytalan autóst állítottak meg a rendőrök Tolna megyében. Több mint kétharmadukat azért, mert nem használták a biztonsági övet. Ezt és a gyerekülések használatát kiemelten ellenőrizték, mivel a megye útjain továbbra is sok a súlyos baleset.

Bátor taxis segített elfogni a támadót

Bátor taxis segített elfogni egy idős házaspár támadóját Budapesten. Két fuvar között volt, amikor meglátta, hogy az idős ember a földön fekszik, a rabló pedig menekül, miután letépte a nyugdíjas feleségének két aranynyakláncát. Követni kezdte a támadót, közben hívta a rendőröket, akik így pár perccel később elfogták a rablót. A taxist kitüntették.

Virágfutárnak adta ki magát az egyik rabló

Virágfutárnak adta ki magát egyikük, így jutottak be a rablók egy nő óbudai lakásába. Megkötözték, betömték a száját, kirabolták végül rázárták a lakást. Az áldozat kiabálását azonban meghallották a szomszédok. A rendőrök nemcsak a támadókat, hanem az áldozat egyik volt barátját is elfogták, akit a rablás kitervelésével gyanúsítanak. 

HÉTKÖZNAPI HŐS: Taxis segített elfogni egy idős házaspár támadóját

Bíró Viktor Ernő két fuvar között volt éppen, amikor meglátta, hogy egy idős ember fekszik a földön, a rabló pedig menekül. Követni kezdte a támadót, közben értesítette a rendőröket, akik így pár perccel később elfogták a rablót.

Tizenhatan haltak meg az utakon múlt héten

15 balesetben 16 ember halt meg az utakon a múlt héten, közülük heten a hétvégén vesztették életüket. A rendőrség szerint a balesetek egy kis odafigyeléssel elkerülhetőek lettek volna. A rendőrök már nem csak autókkal, hanem rendőrmotorokkal és drónokkal is vadásznak a szabálytalankodókra.

RAZZIA: 646 főt igazoltattak egy este alatt a Petőfi sétányon

Közel 100 rendőr razziázott Siófokon. Az ellenőrzés célja a jogsértő cselekmények elkövetésének megelőzése, megakadályozása, illetve megszakítása volt. A razzia során a rendőrök 646 főt igazoltattak, közülük 5 főt állítottak elő.

Megszavazták az iskolarendőrséget

Megszavazta az Országgyűlés az iskolaőrség bevezetéséről szóló javaslatot. Így ősztől azokban az iskolákban, ahol kérik, egyenruhás őr biztosítja a rendet. Az iskolaőr a rendőrség kötelékébe tartozik majd, de kevesebb jogosítványa lesz, mint egy rendőrnek. Ettől még ugyanakkor testi kényszert alkalmazhat a gyerekekkel szemben, bilincselhet, használhat gumibotot, vagy gázsprét is.

Egyszerre három megyében csaptak le egy bűnszervezet tagjaira

Rézeladásból a kábítószer üzletbe - rokonok terjeszthették a drogot, három megyében csaptak le egyszerre a rendőrök a TEK-kel közösen. A bűnszervezet központja Győrben volt. Néhány tag korábban rézeladások kapcsán 6 milliárd forint áfát csalt el. 2013-ban buktak le, a rendőrség szerint utána tértek át a kábítószer-terjesztésre. Eddig 7 embert tartóztattak le, ékszereket, autókat, ingatlanokat foglaltak le tőlük.

Gázpisztollyal támadt egy taxisra utasa

Gázpisztollyal támadt a taxisra az utasa csütörtökön késő este Pécsen. A taxis nem ijedt meg: lefékezett, és riasztotta a kollégáit. A támadó kiugrott a kocsiból - pont egy rendőrautó elé. Percekkel később elfogták, felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt akár három évet is kaphat.

A százhalombattai rém gyerekkoráról: Véres, könnyes, kemény és hosszú

Balogh Lajos különös kegyetlenséggel ölt meg 4 fiatal lányt. A vele készült interjúban beszélt nehéz és szörnyű gyerekkoráról és arról, hogy a hatóságok jól ismerték családját. Istvánt, az apját őrült, pszichopata, alkoholistának írta le, aki miatt többször a rendőrséghez fordultak segítségért.
Leadkép: Pixabay

Az Egyesült Államok tizenöt államában már hatodik napja tartanak a tüntetések

Az Egyesült Államok 15 államában, közel 50 nagyvárosban már hatodik napja tartanak a tüntetések, fosztogatások, gyújtogatások, lopások és összetűzések a rendőrökkel George Floyd halála után. Eddig 7200 tüntetőt tartóztattak le, sokan megsérültek, többen meghaltak és 125 esetben a rendőrök az újságírókat is bántalmazták, akik ezekről az eseményekről tudósítottak. 

Bárkit, bármikor igazoltathatnak

Mostantól bárkit, bármikor, mindenféle indok nélkül igazoltathatnak és ellenőrizhetnek. Fokozott ellenőrzést rendelt el a rendőrség a nyár végéig Budapestre és több megyére. Azt mondják, a közrendet és a közbiztonságot védenék. A Helsinki Bizottságnál azt mondják, a rendőrség évek óta minden ok és cél nélkül rendeli el ezeket a - szerintük - a visszaélésekre is alkalmas intézkedéseket.

NE HIGGYEN EL MINDENT: Így próbálkoznak az unokázós csalók

Fodor Zsóka színművésznő közreműködésével készített bűnmegelőzési videót a rendőrség. Az úgynevezett unokázós csalások közös jellemzője, hogy a bűnözők telefonon hívnak fel idős embereket. A csaló a kiszemelt áldozat hozzátartozójának (unokájának, gyermekének) adja ki magát, vagy azt mondja, hogy az ő megbízásából telefonál. Azt állítja, hogy az unoka (gyermek) valamilyen bajba került (például autóbalesetet szenvedett vagy tartozása van), és sürgősen pénzre van szüksége. Mivel közvetlen találkozáskor könnyen kiderülne, hogy nem ő az unoka, akadályoztatására hivatkozva valakit elküld a pénzért, esetleg ékszerekért.

Gulyás: Lehet kártérítést kérni

Valaki feljelenthette - ezt mondta Híradónknak az a férfi, akit kedden rémhírterjesztés gyanújával vett őrizetbe a rendőrség. Az ügyészség szerint ő nem követett el bűncselekményt, ám a szintén rémhírterjesztés miatt bevitt gyulai férfi esetében még nincs döntés. Gulyás Gergely miniszter szerint kártérítést is kérhet bárki, aki úgy érzi, hibázott vele szemben a hatóság. A Momentum szerint ki kell állni azokért, akiket véleményükért üldöznek.

SZIRÉNÁS FELVEZETÉS: „Bármelyik ember ezt tette volna egy másik emberért, akinek a gyermeke megsérül”

Rádőlt a hinta állványa – emiatt sérült meg egy 6 éves kisfiú Budapesten. A kertjükben játszott, amikor a baleset érte. Szülei azonnal kórházba indultak vele, majd egy piros lámpánál segítséget kértek egy rendőrautóban ülő járőrpárostól.

Kerékpárúton száguldva menekült a rendőri igazoltatás elől

Kerékpárúton száguldva menekült, majd szemből hajtott be egy körforgalomba az a 37 éves férfi, aki Kaposváron próbált meglépni a rendőri igazoltatás elől. Három kilométeren át üldözték a rendőrök, végül egy külvárosi utcában sikerült elfogniuk. A jogosítvány nélkül vezető ámokfutót nem először kellett üldözőbe venniük.

GYEREKEKNEK: Rendőrmotoron ülve olvas mesét

Van olyan rendőr, aki az ebédidejében olvas mesét a gyerekeknek, más pedig a 24 órás szolgálata lejárata után ül a kamera elé. A kezdeményezéshez azóta több megye kapitánysága is csatlakozott. Azt remélik: így elviselhetőbbé tehetik a gyerekek és szüleik számára az otthoni bezártságot.

Egyre gyakoribbak a koronavírussal kapcsolatos csalások

Fertőtlenítést ajánlva próbáltak lakásokba bejutni, de nem dőltek be nekik. Több tucat lakásba csöngettek be maszkba öltözött férfiak Hódmezővásárhelyen. 5-10 ezer forintért fertőtlenítést ajánlottak a lakóknak – erről a vasarhely24 számolt be. A rövidnadrágos permetezős férfiakat senki sem engedte be, a rendőrök is gyorsan megtalálták őket. Az operatív törzs keddi tájékoztatóján Lakatos Tibor azt mondta, egyre gyakoribbak a koronavírussal kapcsolatos csalások, eddig 14 ilyen eljárás indult.
 

Óriási indulatokat váltott ki a határátkelőnél készült felvétel

Óriási indulatokat váltott ki az a videó, melyt egy kamionos tett közzé közösségi oldalán. A férfi a videóban azt mondja: arra volt kíváncsi, hogy a magyar hatóságok miként ellenőrzik.  A veszélyhelyzet bejelentése óta ugyanis az Olaszországból hazatérő magyarok két hétre karanténba kerülnek. Ez a kamionsofőrökre is vonatkozik. A rendelkezések szerint büntetés jár, a szabályszegőknek. A kamionos videója miatt a rendőrök ellen eljárás indult.

Készenléti rendőröket vezényeltek a Szent László Kórházba

Készenléti rendőröket vezényeltek a budapesti Szent László Kórházba éjszaka, mert megpróbálta elhagyni a karantént két iráni egyetemista. Őket is koronavírus-fertőzés gyanújával figyelnek meg. Szombaton reggel vitték őket kórházba. Azért kellett karanténban maradniuk, mert egyik csoporttársuk az az iráni gyógyszerészhallgató, akinél először diagnosztizáltak Magyarországon koronavírust. A rendőrség szerint nem működtek együtt a kórház személyzetével.

Újabb alagutat találtak a magyar-szerb határon

Újabb földalatti alagutat találtak a rendőrök a magyar-szerb határon, Csikéria térségében. Az átjáró egy része egy beton vízelvezetőben haladt, a határsértők onnan ástak tovább a magyar határ felé. A rendőrség azt állítja, időben észrevették az átjárót, így nem tudott rajta átjönni senki.

Nem ismerik el az államot, a rendőrséget és a bíróságot sem

Két héttel ezelőtt a csecsemőjüket nem anyakönyvező dusnoki párról forgattunk. Elkezdtünk utánajárni, kik azok, akik hozzájuk hasonlóan nem ismerik el az államot. Az internet tele van olyan felvételekkel, amelyeken ezek az emberek például levegőnek nézik a bírót, aki az ügyüket tárgyalja, vagy a rendőrt, aki igazoltatni akarja őket.

A sólyi gyerekgyilkossággal vádolt tinédzser apja gyilkossággal fenyegetőzött

A lányát már elveszítette, a fiát nem szeretné - ezt mondta a sólyi gyerekgyilkosság 8 éves áldozatának édesapja Híradónknak. Tizenöt éves fiát ugyanis halálosan megfenyegette a kislánya megölésével vádolt tinédzser apja. Feljelentést tettek, amire tucatnyi rendőr jelent meg a fenyegető kommentet író apa házánál és őrizetbe vették a férfit.
Az áldozat édesapjával készült interjút itt nézheti meg hosszabban.

Bombát rejtettek Milán taxijába?

Milán kihívta a rendőrséget, amikor egy gyanús, ketyegő csomagot talált a taxija hátsóülésén… Ha a teljes adásra vagy kíváncsi, akkor kattints ide!

Felhajtott a járdára, átgázolt egy füves területen - videón a szabálytalan sofőr

Videón a szabálytalan sofőr - felhajtott a járdára, és átgázolt egy füves területen, így kerülte ki a dugót egy autós Miskolcon. A manővert egy rendőrségi autó kamerája rögzítette. A kocsit egy asszony vezette, mögötte ült a tíz éves fia. Azonnal megállították, akár egy évre is bevonhatják a jogosítványát.

Nyomozás a Csenyétén meghalt beteg ügyében

Halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt nyomoz a rendőrség a pénteken Csenyétén meghalt 49 éves férfi ügyében. Vasárnap számoltunk be arról, hogy a Borsod megyei faluba nem mentek be a mentők, mert rendőrségi erősítésre vártak. Szerintük azért volt erre szükség, mert már a segélyhívás közben szidalmazták és fenyegették őket. Az elhunyt férfi testvére azt mondta az RTL Híradónak, nem érti, a mentők miért nem életet mentettek.

Szexuális erőszakkal gyanúsítanak egy 25 éves győri fiatalt

Letartóztattak egy 25 éves győri fiatalt, aki a gyanú szerint rávett egy 11 éves kislányt, hogy félmeztelen képeket készítsen magáról, majd ezekkel a fotókkal zsarolta. A rendőrök azután fogták el, hogy 3 napja a gyerek apja az RTL Híradónak arról panaszkodott, hónapokig semmit sem tettek a nyomozók. A lány apja a történtek után azonnal, már tavaly nyáron feljelentést tett. Levelet írt az országos rendőrfőkapitánynak is, aki a késlekedés miatt vizsgálatot rendelt el.

Menekülni kezdett a járőröző rendőrök elől, így bukott le

Meglátta a rendőrautót, pánikba esett és futásnak eredt - így bukott le egy gyanúsított Szekszárdon. Mindezt kamera is felvette. Pedig a rendőrök csak járőröztek a környéken. Miután elkapták, kiderült, nem csak lopott holmik voltak nála, hanem már rég börtönben kellene ülnie.

KÉTSÉGBEESETT APA: „Ő éli világát, miközben a lányomat gyermekpszichológus próbálja kezelni!”

Tudja a rendőrség, hogy ki követett el 11 éves kislányán szexuális erőszakot, azonban mégsem történik előre lépés az ügyben egy édesapa szerint. Egy férfi az egyik közösségi oldalon pucér képeket csalt ki a kislánytól, amivel később próbálta megfenyegetni a gyereket.

POFÁTLAN(TAN)ÍTÁS: Egyre vadabb dolgokat művelnek az autósok a közutakon - videó is készült róla

Életveszélyes előzés ködben, az útburkolati jelek figyelmen kívül hagyása, bevágás a másik autós elé, gyorshajtás, piros lámpán áthajtás - csak pár szabálytalanság, amit a rendőrautók fedélzeti kamerája rögzített.

Noémi rendőrt hívott Lalira

Lali megpróbált Virág bocsánatáért esedezni, a lány húga azonban kihívta rá a rendőrséget…

Ha a teljes adásra vagy kíváncsi, akkor kattints ide!

Az arcátlan sofőrökre vadásznak civilnek látszó kocsikból a rendőrök

Életveszélyes manővereket rögzített a rendőrök fedélzeti kamerája. Civilnek látszó kocsikból vadásztak a szabálytalan sofőrökre karácsony előtt, Budapesten. Ez már a második ilyen akció volt amiről videót készítettek. Összesen csaknem 200 autós, motoros vagy biciklis kapott büntetést.

Megtalálták a szerb rendőrök Lajkó Félix ellopott hegedűjét

Megtalálták a szerb rendőrök Lajkó Félix ellopott hegedűjét. A hegedűművész Híradónknak azt mondta: a mintegy 160 millió forintot érő hegedű nincs nála, egyelőre a rendőrségnél van. Az értékes hangszert halottak napján, a temetőnél lopták ki a kocsijából.

Milán és Bella megakadályozták egy ékszerüzlet kirablását

Milán értesítette a rendőrséget, amikor Bellával gyanakodni kezdtek egy erőszakoskodó férfira, aki egy ékszerüzlethez vitette magát Milán taxijában…

Ha a teljes adásra vagy kíváncsi, akkor kattints ide!

Húsz ATM-et robbantott fel egy magyar banda Németországban

Húsz ATM-et robbantott fel egy magyar banda Németországbanénzkiadó automatákat robbantott fel egy magyar banda Németországban. Négy rablót a német, négyet a magyar rendőrök kaptak el. A bandatagok az automatákból zsákmányolt pénzt magyarországi cégeken keresztül mosták tisztára. Hogy visszaszerezhessék a vagyont, a rendőrök a házakat, autókat foglaltak le tőlük és a bankszámláikat is zárolták.

Dávidot rendőrök vitték el a Bécy-házból

Bori kihívta Dávidra a rendőrséget, amikor nem volt hajlandó elmenni a Bécy-ház elől…

Ha a teljes adásra vagy kíváncsi, akkor kattints ide!

Karola bemutatta első klipjét!

Dávidot kihallgatta a rendőrség. Eljött Karola klipbemutatójának a napja. Tamás tovább titkolta szorult helyzetét Flóra előtt.

Szabálytalankodó sofőrökre vadásznak a budapesti rendőrök

A mások elé betolakodó, agresszíven, szabálytalanul vezető sofőrökre vadásznak a budapesti rendőrök. Karácsonyig civilnek látszó autókból figyelik a forgalmat. Ha szabályszegőt látnak, megállítják és meg is büntetik. Az akció első hat napja alatt piroson áthajtókat, záróvonalon átlépőket és buszsávban tolakodókat kaptak el. Eddig 72 sofőrt bírságoltak meg.

Vezetéstechnikai videó Aranyosi Péterrel

Aranyosi Péter humoristával kampányol a rendőrség a legújabb vezetéstechnikai videójában. Egy speciális, mankókerekekkel felszerelt kocsival mutatták meg, hogy a síkos utakon pillanatok alatt váratlan helyzetek adódhatnak. A rutin és a jól felkészített autó életet menthet.

 

Egy hónapig senkinek nem tűnt fel?

Legalább egy hónapig áshatták az alagutat a szerb-magyar határon, amin keresztül menekültek juthattak át a határzáron. Erről egy DK-s politikus beszélt, aki civilben matematikus. Nem érti, hogyan nem vették észre a milliárdokból őrzött kerítésnél, hogy kiástak 13 köbméter földet. A rendőrség ezt a sűrű aljnövényzettel magyarázza. Az eset állítólag a nyáron történt, de csak most hozták nyilvánosságra. Közben kormánypárti politikusok egyre nagyobb migrációs nyomásról beszélnek.

Benzinkutakon vetítik a szabálytalan kamionosokról készített videót

Benzinkutakon vetítik hamarosan a rendőrség szabálytalan kamionosokról készített videóját. Így szeretnék elérni, hogy kevesebb legyen a kamionbaleset, amit elsősorban a tiltott előzések, és a követési távolság be nem tartása okoz. A rendőrök a videóval nemcsak a magyar sofőröknek, hanem a román, bolgár, szerb és török kamionosoknak is üzennek.

Egy nap 60 szökevényt kapott el a rendőrség

Egy nap alatt 60 körözött bűnözőt fogott el a rendőrség. A razziát egyidőben hajtották végre Budapesten és több városban. A körözési toplista élén még mindig az az ukrán férfi szerepel, akit csempészet miatt keresnek és koszorút küldött egy határőrnek. A legrégebb óta pedig egy fegyveres rablót köröznek.

Naponta átlagosan kétszer kellett rendőrt hívni a vonatokra

Naponta átlagosan kétszer kellett hívni a rendőrök segítségét a vonatokra, idén eddig több mint 600-szor volt erre szükség – közölte a MÁV az RTL híradó megkeresésére. Főként verekedések, botrányos viselkedések miatt kellett intézkedni. A vasúttársaság az utasok és a munkatársai védelme érdekében egyre több vonatra szerel fedélzeti kamerát.

Újabb akciókkal hívja fel a közlekedők figyelmét a rendőrség

Fél nap alatt két halálos gázolás is történt. Egy idős asszonyt a zebrán ütöttek el Vértesszőlősön szerda este, egy kivilágítatlan biciklist pedig csütörtökön reggel Tapolcán. A rendőrség újabb és újabb akciókkal hívja fel a közlekedők figyelmét a veszélyre. Péntek reggel például ingyen osztogatnak láthatósági mellényt és biciklire szerelhető villogót.

Mi kell ahhoz, hogy komolyan vegyék a bántalmazást?

Talán sokakat meglepett, mire képes egy Facebook-poszt. Orosz Bernadett két hete tett ki fotókat arról, milyen állapotba került, miután a volt barátja brutálisan bántalmazta. A képek tényleg sokkolóak, mint ahogy az is, hogy a hatóságok jó ideig nem vagy alig keltek a segítségére. A nyilvánosságnak köszönhetően azonban minden megváltozott. Bernadettel és egy segítőjével, egy volt rendőrrel Moskovics Judit beszélgetett a bántalmazásről, az előzményekról, és arról, mi történt azóta.

Tolvaj barátjánál bujkált a börtön elől

Tolvaj barátjánál bujkált a börtön elől, mégis elkapták. Lopás és testi sértés miatt köröztek egy férfit Budapesten, miután jogerős ítélete ellenére nem vonult be a rácsok mögé. Végül véletlenül bukott le, amikor barátjához, egy besurranó tolvajhoz érkeztek a rendőrök, hogy elfogják. Végül barátját is elfogták, és börtönbe vitték.

Sokkoló hangfelvételek hozott nyilvánosságra a rendőrség

Újabb sokkoló hangfelvételeket hozott nyilvánosságra a rendőrség, hogy figyeljenek jobban a közlekedők. A riadt hívók egy kocsijába szorult terhes asszony és egy vonatbaleset miatt kértek segítséget. Ebben a hónapban eddig nem történt az átlagosnál több halálos baleset, de októberben 71-en haltak meg az utakon, ami minden korábbinál riasztóbb.

Rendőrőrs lesz Hitler szülőházából

Rendőrörs lesz Adolf Hitler szülőházából - jelentette be az osztrák belügyminiszter. Ezzel úgy tűnik, véget ért az évek óta tartó vita arról, hogy mi legyen 17. században épült műemlék épülettel. Az osztrák kormány mindenképp meg akarta akadályozni, hogy neonáci csoportok zarándokhelyévé váljon.

Kisfilmekkel a közlekedés-biztonságért

Látványos animációs filmek és kreatív videók egyaránt érkeztek a baranyai rendőrök közlekedés-biztonsági videópályázatára, amit középiskolásoknak és egyetemistáknak hirdettek meg. 19 pályamunka közül választották ki a legjobbakat, a díjakat a napokban adták át. A fiatalok azokkal a szabálytalanságokkal foglalkoztak, amikkel a mindennapjaikban találkoznak.

Te hogyan előznéd meg? - megmutatjuk a legjobb kisfilmeket!

Animációs film és élőszereplős videó is érkezett egyebek közt a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság pályázatára, ahová olyan kisfilmeket vártak, amelyekben a készítők a közúti szabálysértések veszélyeire hívják fel a figyelmet.

Te hogyan előzted volna meg?


szerző:
2019.11.21. 13:25

Neked nincs 9 életed!


szerző:
2019.11.21. 13:21

Az őrangyal


szerző:
2019.11.21. 13:20
Csak októberben 71-en vesztették életüket az utakon

Remegő hangon kért segítséget egy szemtanú Kaposváron, miután látta, hogy elgázoltak egy gyalogost, aki a piroson szaladt át a zebrán. A sokkoló hangfelvételt a rendőrség tette közzé. A háttérben az is hallható, hogy többen sírnak. Ez is része annak a kampánynak, amellyel a rendőrség óvatosságra inti a közlekedőket. Kiugróan sok a halálos baleset a magyar utakon: csak októberben 71-en vesztették életüket.

Próbálják megelőzni a dugókat a Puskás Aréna környékén

Útlezárások a Puskás Aréna környékén. Péntek délután óta több utcába nem hajthatnak be az autósok. Reggeltől már parkolni is tilos volt, aki ezt megszegte, annak elszállították a kocsiját. A rendőrségnél azt mondták, folyamatosan figyelik, hogy hol alakulnak ki dugók, és ha kell, azonnal közbelépnek. 

Kidobták, haldoklott, most rendőrkutyának tanul Tisza

Mint a mesében: kidobták, haldoklott, csontsovány volt - mostantól viszont nemcsak gondos kezekbe, hanem állományba is kerülhet. Tiszát, a keverék kiskutyát szeptemberben rakta ki valaki a 4-es főút mellé. Állatvédők vették gondozásukba, ott pedig felfigyelt rá a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda egyik munkatársa. Gyorsan kiderült, olyan képességei vannak, melyek a legjobb rendőrkutyákra jellemzőek.

Rendőrség: Senkitől sem várható el, hogy saját testi épségét kockáztassa

Senkitől sem várható el, hogy saját testi épségét kockáztassa – ezt mondta a rendőrség annak az esetnek az apropóján, ami óriási felháborodást váltott ki október közepén. Pápán egy férfi a hajánál fogva rángatott végig a 83-as főút mellett egy nőt. Senki nem állt meg segíteni a bajba jutott asszonynak. A rendőrség szerint nem is kell, csak azonnal tárcsázni a 112-t. A bántalmazó férfi akár 5 évet is kaphat.

 

Figyelemfelkeltő táblákat tettek ki a motorosoknak az éles kanyarokban

Figyelemfelkeltő táblákat tettek ki motorosoknak a 82-es főútra, Cseszneknél. A rendőrség szerint az éles kanyarokban sok baleset a motorosok felelőtlensége miatt történik. Ezen a szakaszon már ketten is meghaltak idén. Hamarosan lassításra figyelmeztető útburkolati jelek is kerülnek az aszfaltra.

Drónok miatt nyomoz a rendőrség

Légi közlekedés veszélyeztetése miatt nyomoz a rendőrség a budapesti repülőtér fölötti drónos berepülések miatt. Ezen a héten minden este le kellett zárni átmenetileg a repülőteret, ami összesen 21 járatnál okozott késéseket. A Hungarocontrol adatai szerint az utóbbi években emelkedett az illegális drónos berepülések száma Budapesten.

Közös gyakorlatot tartott a magyar és a szlovák rendőrség

Autósüldözés és nagyon sok rendőr – közös gyakorlatot tartott a magyar és a szlovák rendőrség Borsodban és a szomszédos kassai kerületben néhány nappal ezelőtt. Azt gyakorolták, hogyan dolgozzanak együtt, ha határon átszökő bűnözőket kell elfogniuk.

Hide The Pain Harold a rendőrség az új kampányvideójában

A magyar nyugdíjasból lett internetes világsztárt, Hide The Pain Harold-ot is bevetette a rendőrség az új kampányvideójában. Valódi nevén Arató András, fájdalmas mosolya miatt lett ismert a neten. Most ő alakítja a rendőrség videójában azt az operátort, aki az összes felesleges telefont fogadja a segélyhívó központban. Évente 3 milliószor hívják fel értelmetlenül a 112-t, ezek a hívások pedig a ténylegesen rászorulók elől vehetik el a segítséget.
Ide kattintva megnézheted a teljes kampányvideót.

Exkluzív! Nézz bele a Jófiúk ötödik részébe!

Gazsi mindent megtesz, hogy levegye a lábáról Sárit, ám most váratlan gikszer ütötte fel a fejét...

Zebrán előzött a sofőr, azonnal elvették a jogosítványát

Zebrán előzött egy mádi sofőr, csakhogy rendőrautót került ki szabálytalanul. Jogosítványa bánta a manővert. A rendőrök mától közlekedésbiztonsági akciót indítottak, Egy hétig fokozottan ellenőrzik a zebrák környékét és civilnek tűnő kamerás rendőrautókkal figyelik a forgalmat.

Eljárás indult a zebrafestés miatt

Rendőrségi eljárás indult Budakeszin, miután az ellenzék egyik képviselőjelöltje saját költségére 3D-s zebrát festett az új iskolához. Közlekedésbiztonság veszélyeztetése miatt nyomoznak. A zebrát festő jelölt azt mondja, nem kampányolt, hanem aggódott a gyerekek biztonságáért, mert zebra nélkül veszélyes volt az átkelés. Két nappal később az önkormányzat is lépett, és hagyományos zebrát festettek a 3D-s helyére.

RENDŐRSÉG: Dallal hívják fel a figyelmet az iskolakezdéssel megnövekedett balesetveszélyre

Videoklippel hívja fel a rendőrség a gyerekek, a szülők és az autósok figyelmét arra, hogy az iskolakezdéssel megnő a balesetek veszélye az utakon. A szerző, Horváth Richárd rendőr főtörzsőrmester reméli, hogy dalának köszönhetően a gyerekek nagyobb biztonságban lesznek iskolába menet és hazafelé.

Kezeket fel! Itt a Jófiúk főcíme!

Jófiúk premier szeptember 1-én, vasárnap 20:10-től az RTL Klubon!

Lemondott karcagi kapitány: „ez rágalom!”

A szerinte alaptalan rágalmazó médiahadjárat miatt mondott le a karcagi rendőrkapitány, illetve azért, hogy megtartsa a rendőrségbe vetett bizalmat. Ezt az ügyvédjén keresztül közölte Teleki Zoltán, aki egy felvétel szerint felelősségre vonta beosztottját, aki szabálytalan parkolás miatt feljelentette a helyi kórházigazgatót, fideszes önkormányzati képviselőt.

A velünk élő korrupció tökéletes példája

A korrupció ellen küzdő Transparency International szerint a velünk élő korrupció tökéletes példája az a hangfelvétel, amelyen a karcagi rendőrkapitány felelősségre vonja a beosztottait, mert megbüntették a tilosban parkoló kórházigazgatót. A felvételen a kapitány részletesen elmeséli, hogyan simítja el az ügyet. A Belügyminisztérium és a rendőrség három napja nem válaszol kérdéseinkre.

 

Fegyelmi a jogszerűen bírságoló rendőrök ellen?

Nem árulja el a Nemzeti Védelmi Szolgálat, indítottak-e eljárást a felvétel alapján, amelyen a karcagi rendőrkapitány felelősségre vonja beosztottait, mert megbüntették a tilosban parkoló helyi kórházigazgatót, aki fideszes önkormányzati képviselő is. Az ügyben a DK-s Vadai Ágnes a belügyminiszterhez fordult, de ő sem kapott választ a kérdésre. A képviselő úgy tudja: a jogszerűen bírságoló rendőrök ellen viszont fegyelmit indítottak.
A teljes felvételt ide kattintva nézheti meg.

A nyári szünetben sok ezer gyerek csavarog el otthonról

A magyar a rendőrség honlapján jelenleg több, mint 1800, 18 évnél fiatalabb és gyermeket kerestek. De ennél sokkal többen kóborolnak el, véletlenül vagy szándékosan, hiszen nem minden eset jut el a rendőrséghez.

A belügyminiszter elismerte, hogy létszámhiánnyal küzd a rendőrség, de szerinte ez nem veszélyezteti a munkát

Elismerte a belügyminiszter, hogy létszámhiánnyal küzd a rendőrség, de szerinte ez nem veszélyezteti a munkát. Pintér Sándor a jobbikos Jakab Péter írásbeli kérdésére válaszul azt is közölte, hogy 5 ezerrel többen szolgálnak most, mint 2010 elején. A rendvédelmi dolgozók szakszervezete ugyanakkor legalább 3-4 ezres hiányról beszél. Ők azonnali béremelést sürgetnek.

ÓRIÁSI SZERENCSE: Alig egy óra alatt előkerült az ellopott autó

Horváth László vasárnap hagyta az autóját az egyik helyi bevásárlóközpont parkolójában. Csak pár dologért ugrott be a boltba, ezért kiszállt a kocsiból, de nem zárta be, sőt, még a slusszkulcsot is benne hagyta. A teljes riportot megnézhetik ITT

Barkácsolt utánfutóval vontatott

Otthon barkácsolt vasszerkezethez rögzítve vontatott egy kocsit egy román sofőr az M3-as autópályán néhány nappal ezelőtt – a rendőrök Tiszaújvárosnál állították meg. Megbírságolták és 2 hónapra eltiltották a vezetésről. A rendőrségi szakértő arra figyelmeztet, hogy a hasonló megoldások nagyon veszélyesek, mert ha a vontatmány leszakad, vagy keresztbe fordul az úton, szinte biztos, hogy balesetet okoz.

A rendőrök elfogták Márkot

Joe kihívta a rendőrséget, amikor megtudta, hogy Márk hol tartja fogva Alessziát…

 

Ha a teljes adásra vagy kíváncsi, akkor kattints ide!

Alesszia visszaköltözött az albérletbe

Alesszia menekülni próbált. Karesz összeveszett Lilivel. Szofiéknak be kellett zárnia egy napra a fodrászatot.

Rendőrök szakították félbe Karesz és Bella koncertjét

Rendőrök jelentek meg Karesz és Bella koncertjén…

 

Ha a teljes adásra vagy kíváncsi, akkor kattints ide!

Illegális gyorsulók: Volt, aki 50 helyett 125-tel száguldott

Szabálytalanul átalakított autókra és illegális gyorsulókra vadásztak a rendőrök péntek éjjel Budapesten. A főváros több kerületében is ellenőrizték az autósokat azokon a területeken, ahol gyakran rendeznek illegális versenyeket. Az ellenőrzéseken négy átalakított autót állítottak meg és elkaptak egy olyan sofőrt is, aki 125-tel hajtott a megengedett 50 km/h helyett a fővárosban.

Mesi apja letartóztatta Kareszt és Bellát

Mesi apja megelégelte Kareszt és a barátait…

 

Ha a teljes adásra vagy kíváncsi, akkor kattints ide!

Szofi és Tamara Joe albérletébe költöznek

Tivadar újra találkozott Flóra apjával. Laura és Evelin vitája folytatódott. Karesz összetűzésbe keveredett Mesi apjával.

Vádat emelnének Gyárfás ellen

Vádemelést javasol Gyárfás Tamás ellen a rendőrség, miután befejezték a nyomozást a Fenyő gyilkosság ügyében. A nyomozók szerint az egykori média vállalkozó megbízására Portik Tamás szervezte meg Fenyő János megölését.

Mesit választás elé állították: a családja, vagy Karesz?

Miután Mesit bevitték a rendőrségre egy illegális fotózás miatt, összeveszett a szüleivel…

 

Ha a teljes adásra vagy kíváncsi, akkor kattints ide!

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való