KERESÉS search-close

rendező

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "rendező"

Megrázó film Vuhanról, ahol egy éve tört ki a koronavírus-járvány

Tömegek akarnak bejutni Vuhan egyik kórházába, amikor a járvány elszabadul és sokan megbetegedtek. Az egészségügyi dolgozók igyekeznek kontrollálni a helyzetet, és a kint rekedt embereket fegyelmezni. A 76 days, azaz a 76 nap című film, akkor indul, amikor a város karantén alá kerül, és már százak kerülnek kórházba nap, mint nap.

KINIZSI OTTÓ: A repülős jelenet hangulata olyan volt, minta igazi lenne, mert igazi volt

A Barátok közt történetében most forgattak először 700 méter magasan, megmutatjuk a rendhagyó munka kulisszatitkait. Kinizsi Ottó a Barátok közt 1000. és az 5000. részben is szerepelt, aki nem csak élete párját találta meg a sorozatban, de a hivatását is. Több évnyi képernyős szereplés után, már a kamera másik oldalán folytatta munkát, így ő rendezte a jubileumi adást is.

Nia DaCosta rendezi a Marvel Kapitány második részét

A filmtörténetben most először rendez afroamerikai nő Marvel-filmet. A 30 éves Nia DaCosta a negyedik, aki nőként a rendezői székbe ülhet, ráadásul a nagysikerű Marvel Kapitány második részén fog dolgozni.

Meghalt az Evita rendezője, Alan Parker

Meghalt Alan Parker brit filmrendező. Nevéhez olyan híres alkotások fűződnek, mint a Lángoló Mississippi, az Angyalszív, vagy a Budapesten forgatott Evita. Utoljára 2013-ban járt Magyarországon, amikor filmeseknek tartott mesterkurzust - ekkor az RTL-nek is nyilatkozott. 76 évesen hunyt el.

Milo jó tanácsa: így tudod megnyerni a ValóVilágot!

Milo 16 éve jött ki a Villából, és a mai napig jó szívvel gondol vissza a ValóVilágra. Íme a VV3 nyertesének legszebb emlékei a VV-ről, és néhány hasznos tipp, ami akár receptként is szolgálhat a győzelemhez. Jelentkezz az új évadba ide kattintva!

Clint Eastwood 90 éves lesz


szerző:
2020.05.29. 19:28
Clint Eastwood 90 éves lesz

A világ egyik legismertebb színész-rendezője, Clint Eastwood hétvégén tölti be a 90. életévét. A többszörös Oscar- és Golden Globe-díjas Eastwood 1930 május 31-én született San Fransisco-ban. Leghíresebb filmjei közé tartozik a Piszkos Harry, a Titokzatos folyó, a Millió dolláros bébi és A Jó, a Rossz és a Csúf. A színész-rendező még a mai napig szexszimbólumnak számít, 5 felesége volt, és összesen 7 gyereke született. A legfiatalabb Morgan, 1996-ban látta meg a napvilágot.

Hajdu Szabolcs számára az irodalom egy minőségibb látásmód

Társulatával együtt kezd gondolkodni egy témán, de a szöveget már egyedül írja. Hajdu Szabolcs rendező és író azt mondja, számára az irodalom egy minőségibb látásmódot jelent. Az Ernelláék Farkaséknál című film alkotójával készült interjúval folytatjuk sorozatunkat, amelyben írókat kérdezünk egyebek közt arról, hogy látják a jövőt.
A rendezővel készült interjúból ide kattintva többet is láthat.

HAJDU SZABOLCS: Az írás számára közös munkával kezdődik

Hajdu Szabolcs Balázs Béla díjas filmrendező számára sűrű év volt a tavalyi – független társulatával új drámát mutattak be, a Radnóti Színházban rendezett és játszott, kötetben jelent meg írása, forgatott és vágott egy nagyjátékfilmet, és mindemellett tanítani kezdett a Színház- és Filmművészeti Egyetem filmrendező szakán. Azt mondja, a munkán nem, máson viszont változtatna 2020-ban.

Nem játsszák többet Gothár darabját

A Katona József Színház levette műsoráról Gothár Péter egyik darabját. A Kossuth-díjas rendező csütörtökön nyilvánosan beismerte, hogy ő az, akivel a színház szerződést bontott zaklatás miatt. A színház közleményében több esetet említ, Gothár Péter csak egyről beszél. Azt továbbra sem lehet tudni, hogy tett-e bárki feljelentést az ügyben.

 

Meghalt Karinthy Márton


szerző:
2019.11.06. 18:18
Meghalt Karinthy Márton

70 éves korában elhunyt Karinthy Márton Kossuth-díjas színházrendező, író, a budapesti Karinthy Színház alapító igazgatója. Karinthy Márton az egyik legnépszerűbb magyar írócsaládból származott, nagyapja Karinthy Frigyes, apja Karinthy Ferenc volt. Néhány éve családjáról és életéről a XXI. század készített filmet, ahol őszintén beszélt a nagy elődökhöz való viszonyáról és gyerekkori élményeiről.

Kulisszatitkok: így készült a Nofilter!

Dubinyák Réka a Nofilter írója és rendezője az RTL Klub Reggeli műsorában mesélt az RTL Most+ legújabb sorozatáról.

Egy nap Eszenyi Enikővel


szerző:
2019.10.18. 19:10
Egy nap Eszenyi Enikővel

Eszenyi Enikő évtizedek óta az ország egyik legismertebb színésznője, a Vígszínház igazgatója, akit kétszer is a magyar kulturális élet legbefolyásosabb nőjének választottak. Egy napig követhettük, nem könnyű felvenni a tempóját. Az igazgatás és a rendezés mellett, fontos számára, hogy színpadra is álljon, mert a játék igazán boldogító érzés számára.

ESZENYI ENIKŐ: Sikerült elérni azt, amiről álmodoztam

Eszenyi Enikő évtizedek óta az ország egyik legismertebb színésznője, a Vígszínház igazgatója, akit kétszer is a magyar kulturális élet legbefolyásosabb nőjének választottak. 10 éve vezeti a színházat, úgy érzi, rengeteg mindent meg tudott újítani, közben megtartva a színház több mint 120 éves tradícióit.

Meghalt Marton László

A Vígszínház megkerülhetetlen alkotója volt, gazdag életműve örökre a színház része marad, ezt mondta Eszenyi Enikő, a Víg igazgatója Marton László mai halálhírére reagálva. A több hazai és nemzetközi díjjal elismert rendező halálhírét ma reggel jelentette be családja. Marton László 76 éves volt.

56 évesen édesapa lesz Quentin Tarantino

Bár évekig többször nyilatkozta, hogy az ő életvitelébe nem fér bele a család, 56 évesen édesapa lesz Quentin Tarantino. A rendező első gyermeke izraeli származású feleségétől, Daniella Pick-től születik majd, aki egyébként modell.

Eltemették Horváth Ádámot


szerző:
2019.07.16. 18:55
Eltemették Horváth Ádámot

Végső búcsút vettek Horváth Ádámtól a budapesti Farkasréti temetőben. A Kossuth-díjas rendező, a Magyar Televízió egykori elnöke június 19-én, 89 éves korában hunyt el. A temetésen egykori kollégái mondtak beszédet. Azt mondták, hogy rengeteget köszönhetnek a rendezőnek.

Meghalt Franco Zeffirelli

Meghalt Franco Zeffirelli, legendás olasz rendező. Shakespeare feldolgozással, A makrancos hölggyel vált világhírűvé. De nevéhez fűződik a Napfivér, Holdnővér című film is. Különleges szerepet adott az akkor inkább akcióhősként ismert Mel Gibsonnak, és Zeffirelli egyik filmjében debütált 19 évesen Tom Cruise is.

KOVI: a mai fiatalokat senki nem készíti fel a szexuális életre

Kovit pornórendezőként ismerhette meg évtizedekkel ezelőtt a nyilvánosság, most életmód-tanácsadó és kúravezető lett, emellett pedig szexuális tanácsokat ad az interneten a fiataloknak. A producer szerint ma már 10-12 éves gyerekek is találkoznak felnőtt-filmekkel, amire senki sem készíti fel őket! Ha arra vagy kíváncsi, hogy hogyan dobott le 85 kilót Kovi, azt ITT nézheted meg, a Fókusz riportját pedig ITT!

WERK: így robbantották fel Nóra autóját!

Az Alvilág jeleneteinek felvétele során talán az egyik legizgalmasabb jelenet a főszereplő autójának felrobbantása volt, amiről Ujj Mészáros Károly, rendezőt kérdezte a Fókusz stábja! A teljes riport ITT nézhető vissza!

Interjú John McTiernan-nel, az akciófilmek

John McTiernant az akciófilmek királyának is szokták nevezni, és sokan olyan rendezőnek tartják, aki ezt a műfajt művészi magasságokba képes emelni. Hollywood egyik legkeményebb és legtehetségesebb rendezője februárban, egy hétvégén Budapesten járt, a Filmalap és a Fast Forward program meghívásából, hogy filmes tapasztalatairól meséljen, és interjút is adott.

SZTÁROK: Oscar-díjra jelölt filmesek kávéztak Budapesten

Egy mozis internetes oldal főszerkesztője fotózta és videózta le vasárnap délután az Andrássy úton Timothee Chalamet-t és Dennis Villeneuve-öt. Munkamegbeszélésen járt a fiatal filmszínész és a rendező a fővárosban, ugyanis hamarosan itt forgatják a 80-as évek egyik közismert sci-fijének, a Dűnének a feldolgozását.

Fábri Zoltán a kulisszák mögött

Magyarország egyik legismertebb filmrendezőjéről, Fábri Zoltánról szól a XXI. század adása. Egy régóta őrzött interjú és sosem látott próbafelvételek Borsody István filmjében.

Mészáros Márta, Arany Medve-díjas rendező

Mészáros Márta filmrendező legutóbbi alkotása, az Aurora Borealis – északi fény idén a legjobb játékfilm lett egy spanyol filmfesztiválon. Pályája során 26 játékfilmet készített, az elsőt éppen 50 évvel ezelőtt. Számos rangos nemzetközi díjat nyert el. Ő volt az első női rendező, akinek az alkotását egy jelentős filmfesztivál nagy díjával ismerték el. A 87 éves rendező-forgatókönyvíró nem pihen, több film ötlete is van. Ha szavazni szeretne, ide kattintva megteheti!

Bereményi Géza: „Mindenki ott lesz az ünnepi asztalnál!”

Tavaszra készül el önéletrajzi regénye, így 2018 Bereményi Gézának a „múltjában bolyongásról” szólt. A Kossuth-díjas író, rendező azt mondta az RTL Híradóban, legjobb karácsonyi ajándéka, hogy idén együtt lehet az összes gyerekével. Egyik fia külföldön tanul, ezért nagyon ritkán tudják megszervezni, hogy mindenki ott üljön az ünnepi asztal körül.

75 éves lett az ország legendás színész és rendezője, Koltai Róbert

Ma 75 éves a Sose halunk meg, az Indul a bakterház és a Csapd le csacsi sztárja, Koltai Róbert. Az ország egyik legismertebb színésze és rendezője azt mondta, ma is az a legnagyobb boldogság számára, ha örömöt adhat másoknak. Egyedül az viseli meg a jubileumon, hogy sok pályatársa már nem ünnepelhet vele.

Koltai Róbert nehezen dolgozta fel édesapja elvesztését

A színművész, rendező az RTL Klub Reggeli című műsorban mesélt arról, hogyan tudta átvészelni a nehéz pillanatokat…

Quentin Tarantino megnősült

Az Oscar-díjas amerikai rendező az izraeli modell-énekes Daniella Picket vette el feleségül. A pár 2009-ben találkozott, de csak tavaly jegyezték el egymást.

 

Meghalt Bernardo Bertolucci

A legendás olasz filmrendező nevéhez olyan filmek fűződnek, mint botrányt kiváltó "Utolsó tangó Párizsban", a kilenc Oscar-díjjal jutalmazott "Az Utolsó császár", vagy olyan kultikussá vált alkotások, mint a "Lopott szépség" és az Álmodozók.

 

X-FAKTOR: Mit csinál 150 ember a kulisszák mögött?

Az énekeseket, a mentorokat és a műsorvezetőt mindenki látja. A háttérben dolgozó 150 embert már csak kevesen. Most megmutatjuk, hogyan készült az ország legnézettebb show-ja, hogy mit csinál a stage menedzser, a tapsoltató és mekkora a felelősség a rendezőn! A teljes riportot nézd meg: ITT.

Bréking: újabb fotó az Az 2 forgatásáról!

A filmrendező az Instagramon posztolt egy képet a kulisszák mögül, ráadásul vérből sincs hiány…

Nagyon cuki Eva Longoria kisbabája!

A színésznő több mint két hónapja adott életet kisfiának, akiről igazán megható képeket posztol a sztáranyuka.

Elhunyt Kerényi Imre


szerző:
2018.08.11. 17:56
Elhunyt Kerényi Imre

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas rendező hosszú betegség után családja körében hunyt el - közölte a Miniszterelnökség.

 

Kőváry Tamás:

Kőváry Tamás Novák Laci fiát, Csabát alakította a Barátok köztben. Hogyan került be a sorozatba, hogyan élte meg a sztárságot, és mit csinál Tamás azóta, hogy kiírták a sorozatból?

Hogyan lett rendező Kinizsi Ottóból?

Deutsch Anita és férje, Kinizsi Ottó a Barátok közt forgatásán ismerkedtek meg és szerettek egymásba. A színész azonban azóta inkább a kamera túloldalán szeret állni.

Kinizsi Ottó élő adásban lepte meg feleségét!

Deutsch Anita mit sem sejtve jött el otthonról, hogy a Reggeli vendége legyen, majd egyszer csak betoppant a stúdióba a férje!

Szabó Simon most először mesélt családjáról

A színész nagyon ritkán oszt meg személyes történeteket a családjáról, Annáékkal azonban most kivételt tett. Mesélt az apaságról, kisfia különleges nevéről, a nyári terveikről és a gyerekvállalásról is. Ebben a témában ráadásul egy kisjátékfilmet készít.

Jordán Tamásra újra rátalált a boldogság!

Jordán Tamás tavalyi szakítása után már nincs egyedül - tudta meg a Bors. Eddig nem szívesen beszélt új kapcsolatáról a 75 éves rendező, most viszont már nem tagadja, hogy együtt lennének. Azt mondja, boldogok a nála jóval fiatalabb hölggyel, de nem szaladnak előre közös jövőjük tervezésével.

Hatalmas szív és fantasztikus lélek - Rudolf Péter közelebbről!

Rudolf Péter szerint ő lusta ember. Lusta nemet mondani, így aztán állandóan pörög. A vasárnapi portréban beszél munkájáról, családjáról, életéről.

A Tanár Nyelves doktora a Reggeliben!

Simon Kornél, A Tanár sármos szereplője érkezett hozzánk vendégségbe, aki mesélt a sorozat forgatásáról, karrierjéről, és magánéletéről is!

Kerényi és Marton botránya elcsendesült

Újra rendezhet a zaklatási botrányba keveredett Marton László? Mi történt azóta, hogy Kerényi Miklós Gábort is elbocsájtották? Hol tart az érintett színházakban a belső vizsgálat, egyáltalán milyen következménye, tanulsága van az őszi botránysorozatnak és a ’metoo’ kampánynak?

Kórházba került a Jay és Néma Bob rendezője

Kevin Smith-t, a Jay és Néma Bob, és a Shop-stop filmek készítőjét utolsó pillanatban szállították kórházba szívinfarktussal.

Újabb DC-film maradt rendező nélkül

Sajnos a híres képregénykiadó filmjeire csúnyán rájár a rúd, ezúttal a Batgirl rendezője dobbantott.

Nevelt lánya vádolja Woody Allent

Woody Allen nevelt lánya kitart amellett, hogy az Oscar-díjas rendező szexuálisan bántalmazta őt, amikor még kislány volt. Dylan Farrow most először adott tévéinterjút a történtekről. Ebben tagadta, hogy a Hollywoodot megrengető szexuális zaklatási botrányok, és a meetoo kampány hatására akarja tönkretenni Woody Allent. A rendező közleményt adott ki, amelyben újfent tagadta, az először 25 éve felmerült vádat.

Portré 2018-01-07


szerző:
2018.01.08. 00:30
Kötelező filmek a ma 62 éves Mel Gibsontól!

Lehet őt szeretni vagy utálni, sokáig Hollywood kiközösített legendájaként tekintettek rá, de több év kihagyás után a 2010-es években visszatért. Bizony, ő Mel Gibson, az álomgyár egyik legmegosztóbb figurája, akinek azonban színészi és rendezői tehetségét lehetetlen elvitatni. 62. szülinapja alkalmából most összegyűjtöttünk nektek néhány kötelező darabot tőle.

Oscar-jelölés kapujában a Testről és lélekről

Ebben az erős mezőnyben lenni megtiszteltetés – ezt mondta a film rendezője az RTL Híradónak, miután kiderült, hogy a 9 Oscar esélyes alkotás között van a filmje. Januárban derül ki, hogy az alkotás bekerül-e a legjobb öt idegen nyelvű film közé, és így ott lesz-e az Oscar gálán.

ENYEDI: „Más a filmkészítő állapot meg a versenyló állapot”

Enyedi Ildikó rendező hajnalban tudta meg, hogy filmje, a Testről és lélekről bejutott az Oscar-esélyes kilenc alkotás közé az idegennyelvű filmek kategóriájában. Nem sok esélyt adott a jelölésnek, sőt, inkább csitította csapatát, hogy ne éljék bele magukat.

Kirúgták a Freddie Mercury-film rendezőjét!

Bryan Singer – akit a tömegek főként az X-Men-filmek rendezőjeként ismerhetnek – most már biztosan nem ül a Bohemian Rhapsody direktori székébe. Óriási a káosz, és a forgatási sztorikat olvasva, nagy botrányt próbáltak eltussolni a készítők.

Szente Vajk élő adásban kérte fel a főszerepre Peller Annát!

100. előadását ünnepli Szente Vajk első rendezése, az 1x3 néha 4! A rendező azonban egy egészen más téma miatt érkezett a Reggelibe: bejelentette, hogy Peller Annát választotta a nyáron bemutatandó Apáca show főszerepére, amiről Anna is csak most értesült!

Story Extra 2017-11-07


szerző:
2017.11.07. 15:45
Megdöbbentő változás: rá sem ismertek így Eva Longoriára!

A színésznő úgy döntött, mostantól teljesen megújul, ami a karrierjét illeti.

Eva Longoria a kamera másik oldalán!

Eva Longoriát elsősorban színésznőként ismerik világszerte: sorozat és filmszerepei után azonban a kamera másik oldalán is szeretné kipróbálni magát. Mostanában egy vígjáték sorozatot rendez, amiről nagyon büszkén osztja meg a forgatási fotókat.

HORVÁTH ÁDÁM: A Marton elleni vádak nem bizonyítottak

Molnár Ferenc déd-és ükunokái a Facebookon határolódtak el Marton Lászlótól, aki A Pál utcai fiúk zenés darabot is rendezte. Horváth Ádám rendező viszont, aki maga is Molnár Ferenc unokája, nem ért egyet családtagjai véleményével. Szerinte Marton egy zseniális rendező, az ellene felhozott vádak még nem bizonyítottak, illetve a magánéleti ügyeket és a szakmai életet külön kell egymástól választani.

A Vígszínház lefújta Marton László rendezését

Már nyolcan vádolják szexuális zaklatással a Vígszínház főrendezőjét, korábbi igazgatóját, Marton Lászlót. A társulat néhány napja csak egy szűkszavú közleményt adott ki, ma azonban egy hosszabb sajtóhírben számoltak be arról, hogy lefújták Marton László december 15-re tervezett bemutatóját, Ibsen A vadkacsa című előadását.

 

KOLTAI RÓBERT: 13 évesen élte át a forradalmat

Koltai Róbert színész-rendező 13 évesen szintén a tüntetők között volt a forradalom napján, ő Dunaújvárosban. Gyerekként ő egy nagy kalandnak fogta fel a drámai perceket.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Újabb Star Wars rendező távozik! Mi történik?!

A Han Solo-film körüli őrület után, úgy tűnik, már megint egy SW-botrány van készülőben, hiszen a trilógia befejező része is rendező nélkül maradt.

Izgalmas élete volt Makk Károlynak

Amerikában és Japánban is megemlékeztek a lapok Makk Károly haláláról - az egyik legnagyobb magyar rendezőről írtak, Cannes-i győztesről és Oscar-jelöltről. Kollégái, barátai szerint viszont nemcsak a filmjei tökéletesek, szabálytalanok és izgalmasak, hanem az élete is az volt. Múlt és jelenidőben beszéltek a rendezőről. Még nehezen fogadták el, hogy szerdán, 91 éves korában elhunyt.

AZ UTOLSÓ INTERJÚ: Makk Károly a Valahol Európában forgatásáról mesélt

Szórta az ötleteit, történeteit - élete utolsó nagy interjújában is, melyet a XXI. századnak adott másfél hónapja. Hiába teltek el évtizedek a Valahol Európában forgatása óta, tisztán emlékezett arra, hogyan zajlott a casting és a közös munka a gyerekszereplőkkel.

A The Biebers új klipjében Eke Angéla játssza Puskás Petit!

A The Biebers készítette a Színházak Éjszakája hivatalos dalát! A klipben a fiúkat színésznők alakították, Puskás Petit például párja, Eke Angéla. A szerelmesek meséltek a közös munkáról és a klip forgatásról, Angéla pedig elárulta, hogy debütált rendezőként Puskás Peti.

2017-ben Alföldi Róbert az ötödik legértékesebb híresség!

A Forbes magazin minden évben listázza a legértékesebb magyar hírességeket. Alföldi idén az ötödik helyen végzett, és bár nagyon örül ennek a helyezésnek, a rendező most a Hegedűs a háztetőn című musicalen dolgozik. A bemutató szeptember 10-én a Papp László Sportarénában lesz látható Stohl András főszereplésével.

Elkészült a Tha Shudras új klipje!

A 2014-es X-Faktor felfedezettje, a Tha Shudras elkészítette legújabb videoklipjét, ami a Reggeliben debütált először. Molnár Tibor a.k.a. Trap Kapitány és a klip rendezője, Zsengellér Márton meséltek a Napfény születéséről.

Azta! Christopher Nolan az évszázad rendezője?!

Az alkotó legújabb filmje, a Dunkirk úgy tűnik, teljesen elkápráztatta a külföldi filmkritikusokat, akik velős véleményeiket közösségi oldalaikon is közzétették! Lássuk, hogyan méltatták a legendát!

Rendezői székbe ült a Gyilkos elmék színésze!

Joe Mantegnát a legtöbben a Gyilkos elmékből ismerik, azonban most egy egészen új oldalát is megmutatta a színész.

Kirúgták a most készülő Star Wars film rendezőit!

Már javában forog a Han Solo életéről szóló előzményfilm, azonban a stúdió elképzelései nem egyeztek meg a rendezőpároséval, ezért megváltak tőlük. De mit gondoltak a témáról Tibiék?

A Han Solo film máris bukta a két rendezőjét!

Óriási sokk érhette a spin-off és egyben előzményfilm stábját, hiszen a forgatás kellős közepén elvesztették a rendezőiket. Mit jelenthet ez? Máris bukásra van ítélve a csempész története?

Exkluzív fotók Nemes Jeles László új filmjéből!

Az Oscar-díjas Saul fia rendezője 2017. június 12-én elkezdte forgatni Sunset című második nagyjátékfilmjét. Azt is eláruljuk, milyen zseniális színészgárdát szerződtettek az alkotók és a film sztorijáról is lerántjuk a leplet!

Újabb magyar sikerfilm: 1945


szerző:
2017.04.26. 08:26
Újabb magyar sikerfilm: 1945

A film Szántó T. Gábor Hazatérés című novellájából készült. Szabó-Kimmel Tamás elárulta, milyen érzéseket váltottak ki belőle a forgatások, és hogy személyes szerelmi családódásai is hozzátettek alakításához. Török Ferenc pedig a film sikeréről is mesélt, ugyanis a tengerentúlon is vetítik majd alkotását.

Józan László új szerepben!


szerző:
2017.04.24. 07:35
Józan László új szerepben!

A Barátok köztből ismert Józan László a Vígszínházban játszik Simon Stephens Távoli dal című darabjában, amit az Oscar-díjas Szabó István rendez. A színész személyesen, a méltán híres rendező pedig telefonon volt Peller Anna és Lukács Miki vendége.

Szabó István újra rendez

Hosszú idő után újra színházban rendez Szabó István. Az Oscar-díjas filmrendező egy monodrámát vitt színpadra a Vígszínházban Józan Lászlóval. A fiatal színész azt mondta, amikor meghallotta, hogy Szabó Istvánnal dolgozhat együtt, eltűnt belőle minden kétely.

Kortárs Passiót rendez Alföldi Róbert

A Passio szereplői egytől-egyig izgatottan várják, hogy ezúttal mit fog a színpadra álmodni a rendező, aki mindig képes a meghökkentésre. A színészek és a produkcióban játszó zenészek kameránknak meséltek elképzeléseikről.

Alföldi Róbert kimondta, amit még soha!

Három évvel ezelőtt a híres rendező, és színész egy nagyon őszinte interjút adott a Fókusz stábjának. Alföldi Róbert akkor nyíltan kimondta, meleg. A volt színházigazgató korábban teljes mértékben elzárkózott a témától. Az interjú előtt fél évvel törte meg a csendet először, amikor könyvében egy rövid részt szentelt homoszexualitásának.

Alföldi Róbert: apa és fia 28 év után találkoztak először!

Három évvel ezelőtt egy igen szívhez szóló történetet dolgozott fel a Fókusz stábja. Kevesen tudják de a színész, rendező, Alföldi Róbert házasságon kívüli gyerekként született, és csak felnőttkorában találkozott először édesapjával. Alföldi Albert szerint kétféle utat lehet ilyen helyzetben választani: gyűlölködni egy életen át, vagy békességben továbblépni.

"Leszarom a rendezőt!"


szerző:
2017.02.23. 22:30

Bánki Gergely és Csuja Imre egy utcai jelenet forgatásán beszélték meg a részleteket, a Lacit alakító színész pedig úgy döntött, hogy nem hallgat a rendező utasításaira, és úgy teszi a dolgát, ahogy azt ő jónak látja.

Mi köze Mel Gibson-nak az Öngyilkos osztaghoz?

A rosszfiúkat csapatként összefogó mozi bukása után, a producerek mindent bevetnek, hogy megmentsék az egyébként nagyszerű alapötletet, ehhez pedig úgy tűnik Hollywood kirekesztettjére esett a választásuk! Na, de mégis hogyan képzelik el mindezt? Lássuk!

Anger Zsolt fiatalokat tanít


szerző:
2017.02.08. 17:25
Anger Zsolt fiatalokat tanít

Anger Zsolt nem csupán kitűnő színész; rendező, és tanító is. Egészen pontosan filmszínészetre tanítja a lelkes fiatalokat. Érdemes is foglalkozni a filmezéssel - ahogy fogalmaz - a becsontosodott színházi világon túl, hiszen a magyar film ismét világszinten mérvadó lett.

Panelbohózat díszhal-lelkűekről

Panelbohózat és díszhal-lelkűek. Mucsi Zoltán első rendezését egy éve mutatták be Temesváron, most viszont a Szkéné Színházba is eljött a határon túli társulat. A kortárs orosz író, Szigarjev, Guppi című darabját választotta a színész elsőként, azt mondja, a humora miatt, a darab szereplői pedig köztünk élnek.

Story Extra 2017-01-10


szerző:
2017.01.10. 17:25

Portré 2017-01-08


szerző:
2017.01.09. 01:35
Öt film, ami bizonyítja, hogy Mel Gibson tud rendezni!

A színész-rendező ma ünnepli 61. születésnapját ebből, illetve a közelgő Golden Globe - és Oscar-díjátadó gálák miatt úgy gondoltuk, érdemes végig vennünk miket köszönhetünk a sztárnak!

A szélsőséges helyzetben lévő emberek érdeklik

Több mint 20 éve foglalkozik filmekkel, jelentkezett filmrendező szakra, de nem vették fel, így képzőművész lett, aztán mégis filmes és tévés. Tiszta szívvel című filmjével több díjat is nyert és ott állt az Oscar kapujában is alkotásával. Till Attila az RTL Klub Év embere cím egyik jelöltje.

Mesterek, akik tökélyre vitték a zene és a szó művészetét

Közhely, hogy nehéz egy nagy művész gyerekeként fölnőni. A legtöbben nem akarnak utódok lenni. Nádasdy Ádám a kiváló műfordító, neves professzor, emberjogi harcos, aki más utat választott mint édesapja az opera- és filmrendező Nádasdy Kálmán. Egy család és ami mögöttük van.

X-Faktor: A kulisszák mögött

Ha az X-Faktor fordulóról fordulóra nem hozna elég izgalmat, akkor most megmutatjuk úgy, ahogyan a rendezője, meg az ő meghosszabbított jobb keze látja. Tizenhárom kamera mögött annál is több operatőr, a színpadon hangszerek, díszletelemek mozognak a tévénézők számára láthatatlanul, másodpercek alatt változik a szuper látvány, miközben Dmitrij és a párbajhősnő Szandra jövője dől el éppen.  

Veszélyben a folytatás? - A Deadpool 2 egy jelentős személyt veszített el!

Az első rész sikere után, már alig várjuk, hogy láthassuk a folytatást, most azonban úgy néz ki mindez komoly akadályokba ütközhet. De lehetséges, hogy a rajongók már meg is találták a megoldást a problémára? Lássuk!

Alföldi Róberttel töltöttünk egy napot

Egy évvel ezelőtt, ezen a napon:

„Szinte lehetetlen követni. Nem számoltuk, hogy Alföldi Róbert hány kávét ivott meg, amíg vele forgattunk, de mi beleszédültünk egy teljesen átlagos hétköznapjába is. A színész-rendező háromnegyed évre elutazik, soha ennyi időt nem töltött távol az országtól. Miután úgy tűnik otthona lett az egész világ, szerződési feltételei között mindenütt szerepel, hogy kutyája vele utazik és dolgozik. Felsorolni is nehéz, gondolatai egyszerre hány országban és színházban vannak jelen, rendhagyó riport a nagy utazás előtti készülődésben itt a Fókusz Pluszban.”

Kirsten Dunst ezúttal rendez, méghozzá nem is akárkit!

A színésznő készített már több rövidfilmet, de most nagyobb munkába fog és az írónő Sylvia Plath főművét a The Bell Jar-t viszi vászonra, melynek főszerepére már meg is nyert magának egy ifjú tehetséget!

James Cameron egy kicsit nekiment a Star Wars-nak!

Pontosabban a hét filmből csupán egynek, de az is meglepő vallomás volt a részéről. Hiába tarolt a kasszáknál, hiába imádták a rajongók, az Avatar alkotója nem volt odáig ezért az epizódért.

Steven Spielberg-et kikészítette a saját filmje

Hiába hoznak sikert és elismertséget egy-egy rendező életében az alkotásai, nem biztos, hogy a filmek forgatása életük kedvenc időszakaként ivódik be az életükbe. Spielberg sem volt ezzel másképp.

RTLII: Alföldi ismét a Nemzeti Színházban rendez

Újra a Nemzeti Színházban rendez Alföldi Róbert. Az Armel operafesztivál egyik előadását itt mutatták be hétfő este. A rendező azt mondta, számára a Nemzeti csak egy épület, ahol éppen most dolgozik, és örül, hogy ismerősökkel találkozik. Alföldi Róbert az elmúlt csaknem egy évet külföldön töltötte, rendezett például Szöulban és Avignonban is.

Egy zsúfolt hétvége: Alföldi Róbert nyomában

Pontosan három éve történt, hogy a Fókusz végigkövette Alföldit, ahogy búcsút vesz a Nemzeti Színháztól, és elkísérte egyenesen az RTL Klub székházáig is, ahol részese volt az X-Faktor első felvételeinek.

A magyarok és az Oscar: sikerek, melyekről még soha nem hallhattál!

A legrangosabb díjátadó 88 éve alatt, a magyarok állandó szereplők voltak a vörös szőnyegen. Összegyűjtöttük nektek a legnagyobb magyar Oscar-gálás sikereket, melyekről minden valamirevaló filmrajongónak tudni kell.

Miley Cyrus lesz Woody Allen sorozatának főszereplője

2016-ban számos film és sorozat van, amit tűkön ülve várunk. Az egyik az Amazon Studios új nagy dobása, a Woody Allen által írt és rendezett 6 részes sorozat.

Óriási lehetőség vagy átok?

Óriási lehetőség, de tudni kell élni az Oscar-díj utáni ajánlatokkal. Azok a rendezők, akik Nemes Jeles Lászlóhoz hasonlóan megnyerték az Amerikai Filmakadémia díját a legjobb külföldi film kategóriában, sikereket és totális bukásokat is elkönyvelhettek az elismerés után. Oscar-díjasokat is kérdeztünk a siker titkáról.

Éjszaka kiderül, hogy Oscart kap-e a Saul fia

Alig pár óra és eldől, hogy végleg révbe ér-e a Saul fia, azzal, hogy elhozza az Oscar-díjat. A független Oscarnak is nevezett Independent Spirit Awards díját szombaton már meg nyerte Nemes Jeles László alkotása a legjobb külföldi film kategóriájában. Ebben jelölték Oscarra is. Ráadásul a film hangmérnöke is elismerést kapott az amerikai hangmérnökök szövetségétől.

Schilling Árpád nem akar az államtól pénzt

A Krétakör független színházzal kezdte, rendezett, szervezett, társulatot alapított, állami támogatást kapott, de egyre kevesebbet és kevesebbet, ma már semmit, mert már nem akar az államtól pénzt Schilling Árpád. A Krétakörnek már nincs társulata, idén már előadásai sem lesznek itthon. Schilling Árpád időközben egyszemélyes intézmény lett, külföldön rendez, sokfelé, de Budapesten él, itt működteti a Krétakör alapítványt, itt működik szociális munkásként. A civil társadalom szószólója és bírálója. Elhivatott provokátor. Március 15-én, amikor Budapesten állami kitüntetéseket és díjakat osztanak, Schilling Árpád egy amszterdami színházban veszi át Európa egyik legrangosabb kulturális elismerését.

Schilling Árpád már csak külföldön rendez

A legismertebb független színházi rendező körül elfogyott a hazai levegő. Schilling Árpád még itt él, de már csak külföldön rendez, most éppen Bécsben Orbán országának európai hatásairól. Alapítványát, a Krétakört a NAV zaklatja, az állam oly kevés pénzt ajánlott neki, hogy inkább semmit nem kér, szavai egyre fásultabb közegben landolnak.

70 éves David Lynch!


szerző:
2016.01.20. 17:35
70 éves David Lynch!

A 40 éve alkotó Lynch egyaránt kivételes rendező, filmproducer és vizuális művész. A magyar nézők leginkább a Twin Peaks című sorozat kapcsán  ismerhetik, de emlékezetes filmje volt a Dűne,  a Kék bársony vagy a Mulholland Drive is. Ez utóbbiért Cannes-ban megkapta a legjobb rendezés díját is. Jó hír a rajongóknak, hogy a ma 70 éves rendező továbbra is rendkívül aktív, a Twin Peaks folytatása 2017-ben várható.

A magyar Dzsingisz Kán máshogy látja Budapestet

Szerdán délelőtt adja az RTL a „Budapest Mándoki szemével” című dokumentumfilmet. Különleges képek, vallomások, a világhírű zenész életének eddig nem látott darabjai.

Nemes Jeles László filmtörténeti sikert ért el a Saul fiával

Filmtörténelmi sikert ért el első nagyjátékfilmjével a Cannes-i filmfesztiválon májusban Nemes Jeles László. A Saul fia a zsűri nagydíját nyerte el a világ egyik leghíresebb filmes versenyén. A holokauszt eseményeit új szemszögből feldolgozó alkotás azóta több mint tíz nemzetközi díjat kapott. A Saul fiát az Amerikai Filmakadémia beválasztotta az Oscar esélyes legjobb 9 idegen nyelvű film közé. A rendező is jelöltünk az Év embere díjra.

Kedd este ünnepelte 90 születésnapját Makk Károly

A rendezőt kollégái és barátai köszöntötték filmjeivel és meglepetésvendégekkel. A nemzetközi hírű magyar rendezőt Törőcsik Mari levélben köszöntötte a kerek évfordulón. Makk Károly nem a múlton a gondolkodik, inkább filmet forgatna jövőre.

ÉNB Regina új szerepben próbálja ki magát

Élete egyik legizgalmasabb feladatában próbálhatta ki magát az Éjjel-Nappal Budapest Reginája, amikor átállt a kamera másik oldalára és immár rendezőként dolgozott együtt korábbi kollégáival. Felidézzük egykori fellépését a Csillag Születik nyolc évvel ezelőtti adásában is, ahol igencsak emlékezetes pillanatokat okozott.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való