KERESÉS search-close

robbanás

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "robbanás"

Felvétel készült egy német erőmű felrobbantásáról

Lélegzetelállító felvételek készültek arról, ahogy felrobbantottak egy szénerőművet Németországban. A létesítményt 5 éve zárták be, az üzemeltető cég most úgy döntött, többet nem is nyitják meg. Közben nemrég a német kormány egy olyan jelentést fogadott el, ami arról szól, hogy 2038-ig az összes szénerőművet bezárják az országban. 

Hajléktalanná vált egy öttagú család, miután leégett a házuk

Hajléktalanná vált egy öttagú család, miután leégett a házuk délelőtt a Heves megyei Szarvaskőn. A szomszédok vették észre, hogy ég a kazánház, majd robbanásokat is hallottak. A tűz idején senki nem volt otthon. A tűzoltók késő délutánig próbálták megfékezni a lángokat, a ház lakhatatlanná vált. A településen gyűjtést szerveznek a családnak.

Már 79 halott Mexikóban a robbanás után

Mexikóban 79-re emelkedett az üzemanyagvezeték-robbanás halálos áldozatainak a száma. Sok holttest annyira megégett, hogy hosszú időbe telik majd az azonosításuk. A megcsapolt vezetékhez százak tódultak, hogy szerezzenek pár litert. Nemcsak azért mert ingyen volt, hanem mert gyakorlatilag egész Mexikóban üzemanyaghiány van.

Terrortámadás Kenya fővárosában

Terrortámadás Kenya fővárosában. Helyi idő szerint kedden dél körül lövéseket és legalább két robbanás zaját lehetett hallani Nairobi egyik jómódú negyedében, ahol irodaépületek és egy luxushotel is van. Több halott és sebesült lehet.

Robbanás hegesztés közben

Kis híján meghalt két hegesztőmunkás Kolumbiában, amikor egy tartálykocsin dolgoztak. A tartályba bejutott a művelethez használt gáz, amely aztán berobbant. Csodával határos módon csak kisebb égési sérüléseket szenvedtek. Egy biztonsági kamera az egész jelenetet rögzítette.

Felrobbant egy japán étterem

Felrobbant egy kétszintes étterem Japán északi részén. Több mint 40-en megsérültek, de egyikük sincs életveszélyben. A robbanás okát még vizsgálják, de úgy tűnik, hogy gázszivárgás miatt semmisült meg az épület.

 Nyolc halálos áldozata van a mexikói tűzijáték-robbanásnak

Tragédia egy mexikói ünnepen. Felrobbant egy tűzijáték lerakat. A detonációkban legalább nyolcan meghaltak, ötvenen pedig megsérültek. A halálos áldozatok között négy gyermek is van.

Óriási lángokkal égett egy gáztároló Hajdúszoboszló közelében

Órákig égett egy földgáztároló üzem Hajdúszoboszló közelében. A telepen kedd hajnalban csaptak fel a lángok. Információink szerint egy meghibásodott vezetékből kezdett szivárogni a gáz, ami belobbant. A robbanásveszély miatt, 11 kilométeres körzetben lezárták az üzemet. A tüzet végül délutánra sikerült eloltani.

Benzinnel akart begyújtani, életveszélybe került

Benzinnel akarta begyújtani a kazánt – életveszélyesen megsérült egy férfi Szergényben kedd este. A kazán berobbant, amikor meg akarta gyújtani benne a fát. Úgy tudjuk, hogy testének nagy része megégett. Most a győri kórházban ápolják.

Robbanás: két gyerek sérült meg

Felrobbant egy családi ház kandallója. A detonáció akkora volt, hogy az épület összes ablaka kitört. Az öttagú család minden tagja otthon volt, amikor a robbanás történt. Két gyerek sérült meg.

A robbanás után tűz pusztított

Hegesztés közben robbant be egy gázpalack. Egy családi ház mögötti gumiszerelő műhelyben dolgozott a tulajdonos fia, amikor a baleset történt. A fiú olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy mentőhelikopterrel kellett kórházba szállítani.

 

Életveszélyben a robbanás után

Mentőhelikopter vitt kórházba egy férfit, miután robbanás történt egy pincében szerdán a Komárom Esztergom megyei Lábatlanon. Körzeti rendőrök mentették ki a pattogó téglák közül, életveszélyes égési sérülésekkel. A detonáció akkora volt, hogy még kilométerekkel arrébb is lehetett hallani. A tűzoltók még vizsgálják mi okozta a robbanást.

Robbantgatás és káosz a suliban!

Hiába a szervezés és a felkészültség, a nyíltnap kicsit sem úgy sikerült, mint ahogyan azt Klaudiáék elképzelték. Felrobbantott kémia terem, öklendező, vondkázó diákok és egy bandacsata tarkította a napot.

Szilvia megölte Márkot?


szerző:
2018.03.29. 20:30
Szilvia megölte Márkot?

Márk mindent megtett azért, hogy megmentse bajbajutottnak hitt szerelmét. Angéla szerencsére nem tartózkodott a szépségszalonban a gyújtogatás alatt, de úgy tűnik, a srácnak nem sikerült időben kijutnia a lángoló helyiségből.

A teljes adásért kattints IDE!

Romok alól húzták ki a bácsit

Robbanás Szentesen: csak a gerendák maradtak meg az udvari házból. Szomszédai mentették ki a romok alól azt a 70 éves férfit, akinek a háza délelőtt felrobbant Szentesen. Az épület megsemmisült, a tűzoltók több gázpalackot találtak.

Megégett a robbanásban

Robbanás Bogádon, életveszélyesen megsérült egy negyvenöt év körüli férfi, amikor szerda hajnalban detonáció történt a konyhájában. Úgy tudjuk, a robbanás után még ki tudott menni a konyhából, segítséget viszont már szomszédja hívott.

Putyin: terrortámadás volt

Terrortámadásnak nevezte a tegnapi szentpétervári robbantást Vlagyimir Putyin orosz elnök. A második legnagyobb orosz város egyik bevásárlóközpontjában robbant bomba. Csak a véletlen miatt történt, hogy nincsenek halottak

Robbanás a városházán


szerző:
2017.12.01. 18:05
Robbanás a városházán

Robbanás volt reggel a Székesfehérvári Városházán. Az esetet rögzítette a képvelő testület üléséről közvetítő helyi tévé. Valószínűleg földalatti elektromos vezetékekben történt a robbanás.

ROBBANÁS: Még a polgármester szava is elakadt

Ülésezett a székesfehérvári képviselő testület, amikor reggel nyolc óra után néhány perccel robbanás rázta meg az épületet. Ez behallatszott a helyi tévé közvetítésébe is.  Üveg borítja a padlót a díszterem mellett. Az átrium üveg teteje is beszakadt. Itt állítják ki a korona és az országalma másolatát. Ezek nem sérültek meg. Személyi sérülés sem történt.

 

Pusztító robbanás a gyárban

Egy egész városrészt letarolt egy üzemi robbanás Kínában, a légnyomás ereje 1 kilométeres körzetben több épületet romba döntött. Hivatalosan 2 halottról és 30-nál több sérültről beszélnek, de még folyik a kutatás a romok között.

Robbanás történhetett az eltűnt tengeralattjárón

Valószínűleg robbanás történt a múlt hét szerdán eltűnt argentin tengeralattjárón néhány órával azután, hogy utoljára üzenetet küldtek róla - jelentette be a dél-amerikai ország haditengerészetének szóvivője.

Robbanás volt Pécs belvárosában

Súlyosan megégett egy hetven év körüli férfi, amikor lakásában - eddig nem tudni miért - robbanás történt kedden. Az egész környéket lezárták a tűzoltók, miközben a szomszédokat mentették. A lakás kigyulladt, a tűzoltók estig küzdöttek a lángokkal. A lakók egy része utána sem mehetett haza, mert az épületet statikus vizsgálta. A társasház jelenleg is üres, a benne élők rokonokhoz költöztek. A robbanás okát még vizsgálják.

Több gázpalack is felrobbant


szerző:
2017.11.12. 18:00
Több gázpalack is felrobbant

Egymás után robbantak fel a gázpalackok. Kigyulladt egy diófeldolgozó üzem szombat délután A Szabolcs megyei Tarpán. Az 1500 négyzetméteres csarnokban a minden elégett, az ott tárolt dió éppúgy, mint a gépek. Még nem tudni mi okozta a tüzet.

 

Gázkazán robbant fel egy házban

Meghalt egy 22 éves lány, amikor felrobbant a házukban lévő kazán a Pest megyei Gödön. Egy 48 éves férfi pedig életveszélyesen megsérült. A robbanás pillanatában mindketten a kazánházban voltak, papírokat raktak a tűzre. A lány még élt, amikor a családja a romok között megtalálta, de a kórházba szállítás közben belehalt sérüléseibe. A férfi életéért jelenleg is küzdenek az orvosok.

Robbanás a társasházban


szerző:
2017.09.27. 18:03
Robbanás a társasházban

A falak kidőltek és az egész szint égett, miután gázpalackok robbantak fel szerda délelőtt egy 5 lakásos társasházban Tokodon. Ketten kórházba kerültek, egyikük a sokk miatt, a másiknak pedig égési sérülései lettek. Egyelőre senki sem mehet vissza az épületbe, a felső szintet, ahol a detonáció volt, biztosan bontani kell. A házban lakó öt család közül csak kettőnek volt biztosítása.

Felrobbant az olajgyár


szerző:
2017.09.13. 18:30
Felrobbant az olajgyár

Félezer embert kellett kimenekíteni kedd éjszaka a romániai Szászvárosból, amikor felrobbant a település olajgyára. Az egész épület lángra kapott, és a várost mérgező füst lepte be. A tüzet csak szerda délelőttre tudták eloltani, addig a helyieknek azt mondták, zárják be az ablakaikat. A robbanásban öten sérültek meg.

Fókusz 2017-09-08


szerző:
2017.09.08. 17:20
Robbanás volt az árvíz sújtotta vegyiüzemben

Robbanások rázták meg Houston mellett az árvíztől sújtott Arkema vegyiüzemet, amit napokkal ezelőtt kiürítettek. A gyárban tűz ütött ki, és mérgező anyag került a levegőbe. A hatóságok szerint az anyag veszélyes, de megtették a szükséges intézkedéseket. Közben 33-ra emelkedett a Harvey nevű vihar halálos áldozatainak száma. Óriási területek vannak még mindig víz alatt. A mentőalakulatok házról házra járva mentik a bajba jutottakat.

A telepvezető hibájából robbant fel 5 tonna vegyi anyag

A telepvezető hibájából robbant fel 5 tonna vegyi anyag tavaly decemberben Balatonfűzfőn, ezt állapította meg a nyomozás. A detonáció akkora volt, hogy még a szomszédos üzemben is kiszakadtak az ablakok és a radiátorok. Egy ember sérült meg, könnyebben. Az ügyészség pénzbírságot javasol.

Robbanás egy társasházban - valószínűleg pálinkát főzhettek

Robbanás egy társasházban, Vásárosnaményban. Egy lakóház első emeletén csaptak fel a lángok. Valószínűleg pálinkát főzhettek. A robbanásban egy 40 év körüli férfi súlyos égési sérüléseket szenvedett. Mentőhelikopterrel egy debreceni kórházba szállították.

 

Robbanás és tűz – két halott

Robbanás és tűz Abádszalókon: egy mozgássérült férfi égett bent a házában tegnap este. A Híradónknak nyilatkozó szomszéd szerint a férfi nemrég vesztette el a lábát, valószínűleg ezért nem tudott időben kimenekülni. Ma reggel pedig egy kiskunhalasi otthonban csaptak fel a lángok: a férfi valószínűleg dohányzott, ez okozhatta a halálos tüzet.

TORINO: Fejvesztett menekülés


szerző:
2017.06.04. 15:15
TORINO: Fejvesztett menekülés

Mint egy árhullám, úgy indult meg az embertömeg a téren, ezrek sodródtak tehetetlenül a fejvesztett menekülésben. Több mint ezerötszázan sérültek meg tegnap este egy téren a Bajnokok Ligája döntő alatt Torinóban. A hatalmas tömegben valószínűleg egy petárda okozta a pánikot, amit sokan robbanásnak gondoltak.

Látványos: felrobbant a vízvezeték Kijevben

Felrobbant egy vízvezeték és több négyzetméteres lyukat hagyott maga után egy kijevi parkolóban, Ukrajnában. Az esetet egy térfigyelő kamera rögzítette. A robbanás erejétől a parkoló a levegőbe repült, a környező házak ablakai többemelet magasan betörtek és minden beborított a sáros lé. A távhőszolgáltató tesztelte a csöveket, számítottak rá, hogy valahol robbanni fog. Szerencsére senki sem sérült meg.

A tolvajok miatt robbant fel a ház

Ítélet a táti házrobbanás ügyében. Közveszély okozásban és lopás miatt mondta ki bűnösnek a bíróság azt a két férfit, akik az ítélet szerint három éve kilopták a gázcsöveket egy családi házból, ami felrobbant. Összesen több mint 60 millió forint volt a kár.

Pusztító robbanás a plázában

Több mint ötvenen megsérültek egy kettős robbantásos merényletben, egy thaiföldi bevásárlóközpontban. Az első bomba a pláza egyik boltjában robbant fel, a második pedig pár perccel később egy utcán parkoló autóban. Úgy tudni, nincs halott, viszont több sérült válságos állapotban van. Magyar sérültről nincs hír. A hatóságok szerint muszlim szakadárok követhették el a merényletet.

ROBBANÁS: Gázpalack robbant fel a győri műhelyben

Még gomolygott a füst, amikor az RTL Híradó stábja a helyszínen forgatott. A robbanás után tűz ütött ki, egy ember megégett. A romokat folyamatosan locsolták a tűzoltók, hogy a még izzó darabokat lehűtsék, és nehogy újra lángra kapjanak.

Robbant a tartálykocsi

Felrobbant egy tartálykocsi az egyik autópályán az Egyesült Államokban. A balesetet az okozta, hogy egy sofőr a forgalommal szemben ment fel a sztrádára, és összeütközött a teherautóval. A lángoló roncsokról és az irtózatos erejű detonációról biztonsági kamerás felvétel készült.

Tűzoltók mellett robbant fel egy gázpalack

Felrobbant egy gázpalack a tűzoltók közelében, miközben egy égő házat oltottak Kőszeg közelében. Senki nem sérült meg, a faház viszont szinte teljesen leégett. Az épületben volt egy másik PB-palack is, de azt még időben kihozták és lehűtötték.

A férj meghalt a robbanásban

Felrobbant egy családi ház éjszaka Tiszalúcon. A házban egy házaspár élt, a férj azonnal meghalt. A hatalmas erejű robbanástól az épület hátsó része teljesen összedőlt. A romok alá szorult párt először a szomszédok próbálták kimenteni, de csak a kiérkező tűzoltóknak sikerült kiszabadítani őket. A férfin már nem tudtak segíteni, az asszonyt azonban sértetlenül emelték ki a romok alól.

Óriásit robbant a lőszerraktár

Legalább húszezer embert kellett kitelepíteni egy ukrán városból, miután felrobbant egy nagy fegyverraktár. A tüzet azóta sem sikerült eloltani, és továbbra is detonációkat lehet hallani a több épületből álló komplexumból. A hatóságok szerint szándékos szabotázsakció történt, a kormány az oroszok által támogatott szakadárokat gyanítja a robbantás mögött.

KÖZVETLEN KÖZELRŐL!: Gázrobbanás a vulkánnál

A BBC operatőre közvetlen közelről megörökített egy gázrobbanást az Etnán. Többen meg is sérültek. Elképesztő felvételek!

Lángolt a pláza, robbant a ház

Két katasztrófa történt egyetlen napon Olaszországban. Az ország északi részén egy bevásárlóközpont gyulladt ki, míg délen lakóház dőlt össze egy robbanás után. Ott egy halottat emeltek ki a romok alól a mentőcsapatok.

Romba dőlt a családi ház


szerző:
2017.02.12. 18:00
Romba dőlt a családi ház

Gázrobbanás miatt összedőlt és kigyulladt egy családi ház a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tuzséron. Az ott élő nő életveszélyes állapotban, férje könnyebb sérülésekkel került kórházba. A robbanás akkora volt, hogy levitte az épület tetejét, bedőltek a falak, majd lángok csaptak fel a házban.  Még a szomszédos épületek is megrongálódtak. A helyiek úgy tudják, a család disznóvágásra készült, ezért több gázpalack is volt a házban, de a robbanás okát még nem lehet tudni pontosan.

Vegyi üzemek robbantak fel

Robbanás történt egy franciaországi atomerőműben. A detonációt a tűzoltók szerint rövidzárlat okozhatta az egyik gépteremben. Páran könnyebb füstmérgezést kaptak, de a tüzet gyorsan eloltották, a hatóságok szerint nincs sugárveszély. Ezzel egy időben Spanyolországban és Kínában is felrobbant egy-egy vegyi üzem, ezekben a balesetekben többen is megsérültek, Valencia városát sűrű füstfelhő borítja be.

Felrobbant a gyár


2017.01.25. 18:25
Felrobbant a gyár

A csodával határos módon senki sem sérült meg abban a tűzvészben és robbanásban, amely egy gyárban történt a dél-amerikai Ecuadorban. Többszáz tűzoltó dolgozott a lángok megfékezésén. Azt egyelőre nem tudják mi történhetett.

Robbanás Szegeden: öt sérült

Súlyosan megsérült két gyerek és három felnőtt Szegeden, amikor robbanás történt a család házában kora délután. A detonációtól még a tető is megemelkedett. Valószínűleg egy gázpalack robbant fel. Mind az öten kórházba kerültek. A gyerekeket égési sérüléseik miatt Budapestre szállították. A szomszédok segítettek az utcára kirohanó családnak.

Méterekre lövellt a kiömlő gáz

Gázömlés Debrecenben. Délelőtt egy városszéli, ipari terülten tört el egy cső, valószínűleg a hideg miatt. A közelben egy irodában 17 ember dolgozott, nekik el kellett hagyniuk az épületet. Azt mondják, először gázszagot éreztek, majd egy robbanást hallottak. A szakemberek órákon át gázmaszkban dolgoztak a hiba elhárításán.

Hatalmas robbanás a vegyi gyárban

Akkora robbanás történt pénteken a balatonfűzfői vegyi gyárban, hogy még a szomszédos üzemben is leszakadtak a lámpák és a radiátorok. Az RTL Híradó információi szerint egy olyan telepen volt a detonáció, ahol víz és szennyvíz tisztításhoz gyártanak vegyi anyagokat. A katasztrófavédelemnél csak annyit közöltek, még vizsgálják a balesetet. Egy embert megfigyelésre kórházba vittek. A robbanás után többen is készítettek videókat és fotókat.

Videóra vette a robbanást


szerző:
2016.12.22. 18:00
Videóra vette a robbanást

Felvételen a robbanás! Egy éppen arra járó polgárőr videóra vette, amint felrobban az oxigénpalack abban a mentőautóban, amely szerdán gyulladt ki Budapesten. Néhány lépésre voltak csak a tűzoltók a mentőtől, amikor az egyik oxigénpalack felrobbant az utastérben. A videó készítője egy polgárőr, aki azt mondta az RTL Híradónak, néhány perc alatt borult lángba a mentő. A kocsinak rendben volt a műszaki engedélye, és fiatalabb, mint általában az itthoni mentőautók.

Fölrobbant a tűzijátékpiac

Legkevesebb 29-en meghaltak, és mintegy 70-en megsebesültek Mexikóban, amikor egy tűzijátékokat árusító piacon robbanás történt. A hatóságok egyelőre nem tudják, mi okozta a detonációt. Rengeteg tűzijáték és petárda robbant föl. Több házból is evakuálni kellett az embereket.

Életveszély a robbanás után

Súlyosan megégett, életveszélyes állapotban van a keddi fővárosi robbanás sérültje, intenzív osztályon kezelik – közölte az RTL Híradóval az áldozat kezelőorvosa. Valószínűleg gázrobbanás okozta a pusztítást, amelyben megsérült. A szomszédokat sokkolták a történtek. Egyikük sírva mesélt arról, hogy azt hitte, az ő háza semmisült meg. A detonáció olyan erejű volt, hogy több házzal arrébb is okozott károkat.

Összedőlt a ház a robbanástól

Robbanás Budapesten! Kedden kora délután valószínűleg gázrobbanásban megsemmisült egy negyedik kerületi családi ház. A romok alól egy hatvan éves férfit mentettek ki. Égési sérülésekkel vitték kórházba. A környéken óriási riadalmat okozott a robbanás. Az ablakok kitörtek, és a szétrepülő törmelékek miatt a parkoló autók is megsérültek.

Megégett az arca a robbanásban

Gázrobbanás Vasváron. Egy idős nő arca és keze is megégett, amikor palackcsere közben valamiért szivárogni kezdett és berobbant a gáz a konyhájában. A gázszerelő szerint a PB-gáz veszélyesebb a vezetékesnél, de ha minden csere után ellenőrzik a tömítéseket, akkor elkerülhetők a hasonló balesetek.

Gázrobbanás Kismaroson


szerző:
2016.11.06. 18:10
Gázrobbanás Kismaroson

Berobbant a gáz egy melléképületben vasárnap kora reggel a Pest megyei Kismaroson. A detonációban egy idős férfi súlyosan megsérült, kórházban ápolják. A robbanást valószínűleg egy rosszul bekötött gázpalack okozta. A környező házakban is kisebb károk keletkeztek, volt ahol az ablakok törtek be, máshol pedig a cserepek mozdultak el.

 

Rágyújtott, felrobbant a lakása

Felrobbant egy lakás Szombathelyen, életveszélyesen megsérült az ott élő idős férfi, aki válságos állapotban került kórházba. Híradónk információja szerint a lakásban korábban leszerelték a gázkonvektort és a szabadon maradt csőből szivároghatott a gáz. A férfi lefekvés előtt rágyújtott, ekkor robbant föl a lakása. 

Súlyosan megsérültek a Barátok közt szereplői

Pont egy évvel ezelőtt mutatta be a Fókusz azt a felvételt, ahol súlyos balesetet szenvedtek a Barátok közt férfi karakterei, akik épp jókedvűen Róbert legénybúcsújára tartottak. A szerencsétlenséget egy kígyó okozta, amit Timi rejtett korábban bosszúból az autóba. A látványos jeleneteket két napig forgatta a stáb, Kinizsi Ottó rendező vezetésével.

Fókusz 2016-10-03


szerző:
2016.10.03. 17:25
Félix nagyobb bajban van, mint gondolná! – Attila nyomozásba lendült!

Azt biztosan állíthatjuk, hogy Félix az oka a Mátyás király téri robbanásnak, már csak az a kérdés, mit akart ezzel a veszélyes tervvel elérni? A miérteket keressük!

Attila magánnyomozásba kezd a robbanás miatt

Ági felkéri Attilát, hogy nyomozgasson egy kicsit a robbanás ügyében, mert az gyanítja, Félixnek benne van a keze. Úgy tűnik, Attila tényleg talált valamit. 

Nagy mennyiségű robbanószert használhatott

Nem puskaporral működő csőbombával robbanthatott a budapesti merénylő, hanem előre vásárolt, kész robbanóanyaggal - ezt mondta az RTL Híradónak az igazságügyi tűzszerész szakértő. Ladocsi Attila szerint a detonáció nagyobb volt, mint amekkorára egy csőbomba képes. A szakértő szerint a férfi nagy mennyiségű robbanószerrel készült. Az eszközbe helyezett szögek pedig éppen arra szolgáltak, hogy még nagyobb sérülést okozzanak.

„Nem valószínű a dzsihadista háttér”

Nem valószínű, hogy dzsihadista háttere lenne a Teréz körúti robbantásnak - erről a nemzetbiztonsági bizottság MSZP-s elnöke beszélt a testület ülése után. A rendészeti bizottság Fideszes elnöke terrortámadásnak tartja, ha valaki egy forgalmas helyen bombát robbant. Az ellenzéki képviselők bírálták a rendőrséget, mert szerintük keveset és rosszul kommunikált.

Szögeket is találtak a helyszínen

Egész nap dolgoztak a rendőrök a robbanás helyszínén. A környéket teljesen lezárták, az autókat, buszokat elterelték, az ott élők is csak rendőri kísérettel és lakcímkártyával mehettek be a lezárt területre. Helyszíni beszámolók szerint a robbanás közelében szögeket találtak az aszfalton, ami arra utal, hogy házilag készített bomba robbanhatott a Teréz körúton. A rendőrség azonban egyelőre erről nem mond semmit.

Robbanás Budapesten, két rendőr sérült meg

Hatalmas robbanás rázta meg éjszaka Budapest belvárosát. A szórakozónegyedtől nem messze, a Teréz körúton egy üres üzlethelyiségben volt a detonáció. Azt egyelőre nem tudni, hogy mi okozta. Két rendőr megsérült. Többen azt mondták Híradónknak, hogy nagyon megijedtek, mert hatalmas durranást hallottak. Sok lakás és autó ablaka kitört. A környéket, így a Teréz körutat, a Király utcát és több környező utat is teljesen lezártak. Sokan az utcán rekedtek az ott lakók közül.

DETONÁCIÓ: Hatalmas robbanás rázta meg  Budapest belvárosát

A Teréz körúton egy üres üzlethelyiségnél volt a detonáció. Egymás után érkeztek a szirénázó rendőrautók az éjszaka közepén. Az utcát ellepték a rendőrök, és elkezdték kiterelni az embereket. Nem sokkal később már így nézett ki az Oktogon és a Wesselényi utca között a körút: rendőrségi szalagok mindenhol, senki sem mehetett be, mert teljesen lezárták a rendőrök.

Fókusz 2016-09-23


szerző:
2016.09.23. 17:25
Emília túléli a robbanást?

Borzasztó nagy robbanás rázta meg a Mátyás király teret. Sajnos Emília pont rossz időben volt, rossz helyen. Mi lesz vele? 

DRÁMA! – Hatalmas robbanással zárult a Barátok közt ma esti része!

Tudtuk, hogy Félix nem a becsület mintaképe, de a mostani tettét tényleg nem értjük. Annyi biztos, komoly veszélybe került ő is és Emília is.

Amerikai terrorista csoport robbantott

Megsebesült egy rendőr az Egyesült Államokban, amikor elfogták a szombati New York-i robbantás gyanúsítottját. A bombatámadásban 29-en sebesültek meg. A nyomozók szerint 28 éves afgán születésű amerikai állampolgár, Ahmad Khan Rahami egy terrorsejt tagja. Legutolsó ismert lakcímének közelében vasárnap este két hajléktalan, öt hátizsákba rejtett pokolgépet talált. Az egyik bomba, miközben a rendőrség robotjai hatástalanították, felrobbant.

Senki nem felelős a tűzszerészek haláláért

Senki sem hibázott a hortobágyi tűzszerész tragédia előtt - ezt állapította meg a Honvédség vizsgálata. A tűzszerészek már kiszerelték a gyújtószerkezetet, és az ebédjüket várták, amikor a 250 kilogrammos bomba váratlanul felrobbant. A detonációban négyen haltak meg, ötödik társuk pedig súlyosan megsérült. A honvédelmi miniszter szerint a robbanóanyag elöregedése okozta a balesetet.

BOMBA: Így dolgoznak a tűzszerészek

Két éve mutatta be a Híradó, hogy a tűzszerésznek milyen veszélyes feladatik vannak, illetve azt is, hogy milyen nehézségekkel kell szembenézniük. A felvételen jól látszik, profi módon  tisztogatja az építkezésen talált gránátot, egy II. világháborús robbanószerkezetet hatástalanítanak a tűzszerészek. Igen jól látszik, ahogy a két szakmabeli hogyan lazítja meg és csavarja ki milliméterről-milliméterre a gránát úgynevezett gyújtószerkezetét.

ERŐS ANTÓNIA: Nem lett volna szabad megtörténnie

2001. szeptember 11-e volt a sajtóban a tömegpusztító terrortámadások főpróbája. Erős Antónia a tragédia idején épp az akkori RTL Székház mellett lévő patikában volt, amikor szembesült a történtekkel, mindent otthagyva futott vissza a szerkesztőségbe.  

Újabb gyerek akarta felrobbantani magát

Egy 13 éves fiút akart felrobbantani az Iszlám Állam az iraki Kirkuk városában. A gyerekre robbanóövet csatoltak, amelyet távirányítással hoztak volna működésbe. A rendőröknek azonban gyanús lett a fiú, és megtalálták rajta a bombát, mielőtt felrobbanthatták volna. Szombaton egy törökországi esküvőn szintén egy gyerekre szerelt bomba okozta több mint ötven ember halálát.

Hetekkel a robbanás után halt meg a fiatal

Meghalt a júniusi komlói garázsrobbanás egyetlen túlélője. A 19 éves fiatalember szervezete vérmérgezés miatt adta fel a harcot - ezt mondta édesapja Híradónknak. Három fiú volt abban a garázsban, amiben valószínűleg a benzingőz robbant be. Egyikük a helyszínen, társuk a kórházban vesztette életét. A harmadik fiatalon hat műtétet is végrehajtottak, de nem sikerült megmenteni az életét. Az apa most a temetésre gyűjt, mert a családnak nincs pénze.

Emlékeztek még? Ilyen volt a hatodik 1000 epizód a Barátok köztben

Július 21-én a 8000. epizódját láthatod a Barátok köztnek! Ugorjunk vissza pár ezer részt az időben, és röviden elevenítsük fel, hogy mi történt az első 6000 epizódban.

Hatalmas robbanás rázta meg a Mátyás király teret

Nem is olyan régen történt, azaz két éve, hogy Krisztián és barátnője, Enikő az internet segítségével épp videotelefonáltak, mikor egy hatalmas robbanás szakította félbe a beszélgetést. A fiú katonaként Afganisztánban szolgált, és elméletileg biztonságos helyen volt. A laktanyát úgy tűnik, váratlan támadás érte.

Rejtély, hogy mitől robbant fel

Rejtély, miért robbant fel a 250 kilós bomba, ami a 4 tűzszerész halálát okozta. A katonák tapasztalt szakemberek voltak, minden a szabályok szerint történt. A szovjet bombát egy másikkal együtt semmisítették volna meg, amikor az idő előtt felrobbant.

Öt gyermek maradt apa nélkül

Fiatal volt mind a négy pénteken meghalt tűzszerész. A Hortobágyon hatástalanítás közben életüket vesztett szakemberek összesen 5 gyereket hagytak árván. A négy katonát hősi halottá nyilvánította a honvédelmi miniszter. Több laktanyában gyertyákat gyújtottak a tiszteletükre. Egy tűzszerész súlyosan megsérült, őt a budapesti Honvéd Kórházban ápolják. A fiatal katonát a műtőbe tolták be, amikor a hordágyon megkérte a barátnője kezét.

Hősi halottá nyílvánítják őket

Négy fiatal, honvédségi tűzszerész vesztette életét a pénteki robbanásban. Balázs Ádám őrmester, Juhász Attila főtörzsőrmester, Rózsa Nándor főtörzsőrmester és Kozár Gábor szakaszvezető. A négy hősi halált halt tűzszerész katona. Mindannyian az I. Hadihajós és Tűzszerész Ezred katonái voltak. A honvédelmi miniszter a négy tűzszerészt hősi halottá nyilvánította és az általa adható legmagasabb elismerésre is felterjesztette őket, a Hazáért érdemjelre.

RTLII: Óriási robbanás volt a Hortobágyon

Négy tűzszerész meghalt, miközben egy bombát hatástalanítottak. Egy ember megsérült, őt a budapesti Honvéd kórházba szállították. Az áldozatok a Honvédség hivatásos katonái voltak. A Hortobágyi Nemzeti Park területén lévő egykori lőtéren évek óta dolgoznak a Honvédség tűzszerészei. A második világháborúban és az utóbbi évtizedekben ottmaradt bombák maradványait távolítják el. A Honvédelmi Minisztérium részvétét fejezte ki az áldozatok családjának.

Négy tűzszerész halt meg a robbanásban

Valamivel délután négy óra után négy tűzszerész halt meg, amikor nagy robbanás rázta meg hortobágyi bombázó lőteret. Aknamentesítést végeztek a területen. Nagyon kevés információt adtak ki eddig. Úgy tudni egy második világháborús bomba robbant fel. A helyszínen van kolléganőnk Tar Hajnalka.

Robbanás: meghalt négy tűzszerész

Meghalt 4 tűzszerész egy bomba hatástalanítása közben. Az eddig információk szerint a Honvédség 4 hivatásos katonája vesztette életét a Hortobágyon, egy akna miatt. A balesetben egy ember megsérült, őt a budapesti Honvéd kórházba szállították. A baleset okairól egyelőre semmit nem lehet tudni, az áldozatok hozzátartozóit már értesítette a Honvédelmi Minisztérium.

Felrobbantotta magát a merénylő


szerző:
2016.06.29. 10:40
Felrobbantotta magát a merénylő

Ezen a videón pedig az látható, hogy az egyik, gépfegyveres merénylőt, feltehetően eltalálja a biztonsági szolgálat egyik embere. A földre került terroristát egy másik férfi átvizsgálja, majd hirtelen szaladni kezd. Vélhetően ekkor látta meg, hogy a merénylő robbanószerkezetet visel. Nem sokkal később fel is robbantotta magát.

Válságos állapotban a harmadik fiatal

Még mindig kritikus állapotban van az a fiatal, aki túlélte a szerdai komlói robbanást. Csütörtökön számoltunk be róla, hogy három 20 év körüli fiú szerelhetett egy komlói garázsban, amikor berobbant a benzingőz. Egyikük a helyszínen, másikuk a kórházban halt bele sérüléseikbe. Az egész város gyászolja az áldozatokat.

Két halott, egy súlyos sérült a robbanásban

Egy ember a helyszínen meghalt, egy másik pedig a kórházban, miután felrobbant egy garázs szerda este Komlón. Három fiatal volt odabent, barátjuk szerint quad-jukat szerelték.

A robbanás után hiába várják a kártérítést

Hiába várnak arra, hogy valaki kifizesse a 2 millió forintos kárukat - erről panaszkodott Híradónknak az az idős házaspár, akinek szomszédja magára robbantotta a házát Bősárkányban. Az eset másfél éve történt, a házaspár otthona is megrongálódott. Biztosításuk nem volt, a robbantó időközben meghalt, így nincs, akin behajtsák az újjáépítés költségét. Aminek egy részével még ők is tartoznak egy vállalkozónak.

Meghalt, amikor felrobbant a gázpalack

Meghalt egy idős asszony Balassagyarmaton hétfő délután, miután felrobbant egy gázpalack a melléképületben. A háza is kigyulladt, a nő pedig valószínűleg már nem tudott időben kijutni. A szomszédok megdöbbentek, a nőt mindenki ismerte a környéken. Egyikük azt mondta: szerinte a szomszédja azonnal meghalhatott a robbanás után. A tűzoltók még vizsgálják, hogy mi okozta tragédiát.

Ez történt velünk 30 éve

Van, aki katona volt, van, aki diák, van, aki már akkor is híradózott. Megkérdeztük szerkesztőségünk tagjait, mi történt velük 30 évvel ezelőtt április 26-án. 1986-ban ezen a napon robbant fel a csernobili atomerőmű 4-es reaktora a Szovjetunióban. Elképesztő történeteket hallottunk.

Megégett, amikor felrobbant a háza

Életveszélyesen megsérült az az idős férfi, akinek házában gázrobbanás történt csütörtök hajnalban Tótkomlóson. A detonáció után az épület kigyulladt. A 85 éves férfi égési sérülései miatt most is intenzív osztályon van. Azt, hogy mitől robbant be a gáz, még vizsgálják. Az épület egyik fala leomlott, életveszélyessé vált, ezért le kell bontani.

Házrobbanás: lángoló ruhában ugrott a kútba

Döbbenetes tragédia Poroszlón. Felrobbant egy családi ház, amikor információink szerint a tulajdonos szerelte a konvektort. A férfi összeégett, lángoló testtel beugrott a kerti kútba, és valószínűleg azonnal meghalt. A robbanást 2 kilométerrel távolabb is lehetett hallani.

Magyarok, akik túlélték a merényleteket

Hunyják le a szemüket, és egy pillanatra képzeljék el, hogy üvöltés, robbanások, és káosz van önök körül. A fájdalomtól szinte nem látnak és nem hallanak. Meg vannak rémülve. Nagyjából ezt érezte az a magyar nő, aki átélte a brüsszeli reptéren történt robbantást. Életre szóló rémálmot is jelenthet, ha valaki egy terrortámadás túlélője. 

 DETONÁCIÓ: Felrobbant a konvektor, meghalt egy férfi

Egy cserép sem maradt a ház tetején a robbanás után. A gerendák megdőltek és leszakadtak. A kerítés eltűnt, csak a kapu maradt meg. Az utca felőli fal az úttestre omlott. Métereket repültek a téglák. Egy férfi élt itt egyedül. Információink szerint éppen a gázkonvektort szerelte, amikor az felrobbant.

Percekig nem mert kijönni a lakásból

Percekig ki sem mert jönni a lakásból. Az ablakon kinézve még 20 centire sem látott, akkora volt a por. Ezt mondta az a kismama, aki kilenc hónapos gyerekével volt otthon, amikor a szomszédjában hétfőn délelőtt felrobbant a csepeli lakás. A detonáció romba döntött egy teljes épületrészt, egy idős asszony meghalt. Egyre valószínűbb, hogy gázrobbanás történt az épületben.

Eltűnt a ház fele a robbanásban

Felrobbant egy társasházi lakás Csepelen.  A detonáció akkora volt, hogy az épület összedőlt. A törmelék között egy idős asszony holttestét találták meg a tűzoltók. A környéken élők azt mondták, akkora volt a robbanás, hogy beleremegtek a falak, attól féltek, hogy a környező házak is összedőlnek.  Egyelőre nem tudni, hogy mi robbanhatott fel, az épületben ugyanis nem volt bevezetve a gáz.

ROBBANÁS: Összedőlt egy épület Csepelen

Az egyik lakás helyén két méter magas törmelék maradt a detonáció után. A közelben élők azt mondták, hatalmas volt a robbanás, az ablakok 50-60 méteres távolságban is megremegtek. Az épületben egy idős, kerekesszékhez között asszony lakott. Kutyával keresték a romok között, az állat többször is jelzett az egyik helyen. A törmelék alatt meg is találták a nő holttestét. A tűzoltók kék ponyvával takarták el a romokat, amikor az asszonyt kiemelték.

A család mellett robbant fel a gázpalack

Bográcsozás közben robbant fel két gázpalack Debrecenben egy családi ház udvarán. Úgy tudjuk, miután kicserélték, rosszul rögzítették az egyik palackot, a gáz belobbant. A lángok a családi ház tetejéig csaptak fel, ami azonnal kigyulladt. Öten laktak a házban, nem sérültek meg, de az otthonuk lakhatatlanná vált.

DETONÁCIÓ: Pirotechnikai eszközök robbantak fel Lengyelországban

Hatalmas detonáció rázta meg egy nyugat-lengyelországi kisváros piacát. Felrobbantak a priotechnikai eszközök az egyik elárusító helyen. A pusztító erőhöz képest, amit az utólag készült felvételek igazolnak, valóságos csoda, hogy senki nem halt meg. Csupán nyolc sérült van, és állítólag egyikük állapota sem életveszélyes. A kisváros a német határ közelében van, emiatt rengeteg német turista jár oda vásárolni. A piacon is sok német volt a robbanás idején, egyikük meg is sérült.

Sokkos, maguk elé meredő embereket látott

Nem tört ki pánik, nem voltak sikoltozva rohanó sérültek. Sokkos, némán maguk elé meredő embereket látott - ezt mondta Híradónknak a Magyar Vöröskereszt elnöke, aki szerda este tért haza Brüsszelből. Az orvos néhány perccel a robbantás után ért a Malbeek metróállomás bejárata elé. Azonnal a legsúlyosabb sérültek segítségére sietett, ők égési sérüléseket szenvedtek.

Terror másnapja: nehezen tér magához a világ

Nehezen, fájdalommal tér magához a világ a tegnapi merényletsorozat óta. 270 sebesült még kórházban van, 31-en haltak meg. Belga színekbe öltözött a világ számos nevezetessége tegnap este. Párizsban az Eiffel-torony, Berlinben a Brandenburgi kapu, Rómában a Trevi-kút, az új-zélandi Aucklandben a tévétorony valamint Dubaiban a világ legmagasabb épülete, a Burj Kalifa. Mexikóvárosban egy hatalmas kivetítőn belga zászló virított és több emlékművet is a támadást ért ország nemzeti színeivel világítottak ki.

20 halott, több mint 100 sebesült

Egy órával a reptéri robbanás után, reggel kilenckor történt a metrórobbantás. Egy olyan állomáson, amelyik közel van az uniós épületekhez. A reggeli csúcsforgalomban rengeteg utaztak a metrón, így sok a sebesült. Közülük több állapota kritikus, ezért az áldozatok száma még nőhet.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való