KERESÉS search-close

sérültek

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "sérültek"

Újabb nagy erejű robbanás történt a libanoni fővárosban

Újabb nagy erejű robbanás történt a libanoni fővárosban. Ezúttal egy gázolajat tartalmazó tartály tarolta le a környéket. A detonációban négyen meghaltak és 20-an megsérültek. Két hónapja a kikötőben történt robbanás, amely a város jó részét teljesen megsemmisítette.

FELVÉTELEN A TORNÁDÓ: Több mint harmincan megsérültek

Harminchárman megsebesültek, amikor tornádó söpört végig a Kínához tartozó Belső-Mongólia egy településén. Egy farmer mobiltelefonjával végig videózott, amikor a forgószél elhaladt mellette. Először minden szürke volt; majd ahogy földet felkapó széltörcsér közelebb ért, sárga; végül teljesen elsötétült a kép. A tornádóban több - a helyiek lakóhelyéül szolgáló - jurta összedőlt vagy megrongálódott. A tűzoltók, mentők hamar a helyszínre érkeztek, és kórházba vitték a sérülteket, akik közül három állapota súlyos.

A hadsereget küldte rá az emberekre a megválasztott fehérorosz elnök

Vasárnap éjjel tüntetések törtek ki a belorusz fővárosban, információk szerint eddig legalább 100 ember megsérült, és már több mint 3000 tüntetőt vettek őrizetbe Aljakszandr Lukasenka elsöprő választási győzelme után. Az ellenzék szerint a hatodjára megválasztott Lukasenkáék csaltak a választási eredményekkel, ezért vonultak utcára a tüntetők. Minszkbe már délután megérkezett a katonai erősítés, a járműforgalmat pedig estére meg is szüntették.

KATASZTRÓFA: A robbanás ereje olyan volt, mint egy 4,5-ös erősségű földrengés

A robbanás a város szinte összes negyedében károkat okozott. Nincs áram, leállt a telefonösszeköttetés és az internetszolgáltatás is. A legfőbb védelmi tanács, a tegnap késő estére összehívott rendkívüli ülésén katasztrófa sújtotta várossá nyilvánította Libanon fővárosát.

Intenzív osztályon ápolják a kecskeméti baleset 2 éves sérültjét

Álló autóba rohant egy kisteherautó Kecskemét közelében, a balesetben egy anya és két gyermeke sérült meg. Az anya a kislányával éppen a kocsiba akart beszállni, amikor a furgon fékezés nélkül beléjük csapódott. A kisebb gyerek volt a kocsiban, őt ápolják még az intenzíven.

7 ember sérült meg a 24-es úti buszbalesetben

Hét ember sérült meg szombat hajnalban a 24-es út városi szakaszán, amikor egy autó egy menetrend szerinti busszal ütközött. A kocsiban ketten ültek, az utast életveszélyes állapotban vitték kórházba. A busz a karambol után előbb egy másik kocsinak csapódott, majd egy árokban állt meg.

Már eddig is felbecsülhetetlen károkat okozott az ausztrál bozóttűz, de mi lesz a túlélőkkel?

A tavaly novemberben kezdődött ausztrál bozóttűz eddig 10 millió hektárnyi területen pusztított, ami nagyjából kétszer akkora, mint Magyarország. December 12-én pedig már a NASA műholdas felvételein is láthatóvá vált a tűz. A becslések szerint eddig egy milliárd nagytestű állat pusztult el, de ha a növényeket, gombákat, rovarokat és a puhatestűeket nézzük, a veszteség már nem is számszerűsíthető. De mi lesz azokkal, amelyek megsérültek?

SOKKOLÓ HANGFELVÉTELEK: A rendőrök szerint életeket menthetnek

Csak októberben 71-en vesztették életüket, novemberben pedig eddig már 23-an. A szemtanúk sokszor sokkos állapotban hívják a 112-t. Mint például augusztusban egy Jánosháza melletti súlyos balesetnél. Az első bejelentő telefonhívását most hozták nyilvánosságra a rendőrök. A rendőrök azt ígérik: a következő napokban újabb sokkoló hangfelvételeket tesznek közzé. Azt remélik: a sofőrök ezután jobban figyelnek, és lassabban, körültekintőbben közlekednek majd.

Menet közben gyulladt ki egy vonat Pakisztánban

Legkevesebb 80-an meghaltak és több tucatnyian megsérültek, amikor kigyulladt egy vonat több vagonja Pakisztánban. Sokan akkor vesztették életüket, amikor kiugráltak a lángoló kocsikból. Az eddigi vizsgálat szerint a zarándokokat szállító szerelvényen, a hosszú út miatt többen főzni akartak gázpalackokkal, és ezek robbantak fel, lángtengerbe borítva a vasúti kocsikat.

Medvetámadás Romániában: két kisgyerek és egy idős férfi sérült meg

Medvetámadás Romániában. Két kisgyerek és egy idős férfi sérült meg, amikor egy erdőből elcsatangolt, ijedt medve támadt rájuk a Brassó megyei Viktóriavárosban. Egyikük sérülése sem súlyos. A medve elmenekült, most katonák és vadászok próbálják megakadályozni, hogy visszatérjen a településre.

Rászakadt egy híd az autósokra az egyik kínai városban

Rászakadt egy híd az autósokra az egyik kínai városban, amely az ázsiai ország legfejlettebb régióban található. A katasztrófában többen meghaltak, pontos számok még nincsenek, mivel a sok tonnás elemeket még nem tudták eltávolítani. A tragédiáról felvétel készült.

Száznál több sérültje van az albán földrengésnek

Földrengés volt Albániában, magyarok nincsenek a sérültek között. A balkáni országot 5,8-as erősségű földmozgás rázta meg szombaton. Száznál többen megsérültek, sok épület megrongálódott. Az RTL Híradónak egy kint dolgozó magyar utazásszervező azt mondta, többen az utcán, vagy épp a tengerparton töltötték az éjszakát.

Brutális vihar Szegeden

Faág szakadt három fiatalra Szegeden, egyikük életveszélyesen megsérült. Brutális vihar csapott le kora délután Szegedre, a szél városszerte fákat döntött ki. Három diák akkor sérült meg, amikor a Széchenyi téren leszakadt egy ág, rá egyenesen arra a padra, amin ültek. Az egyik fiatal életveszélyes állapotban van, úgy tudjuk, koponyasérülést szenvedett.

Húszan sérültek meg egy balesetben Mórnál

Húszan sérültek meg szerda reggel Mórnál, ahol egy munkásokat szállító busz és egy kisteherautó ütközött. A busz a közeli ipari parkba szállította volna az utasait. A bolgár teherautó sofőrje beszorult a roncsba, őt a tűzoltók vágták ki, a mentők életveszélyes állapotban szállították kórházba.

Durva balesetek a hosszú hétvége elején

Egy ember meghalt, ketten megsérültek, amikor péntek este két autó frontálisan ütközött a Csongrád megyei Kiszombor közelében. Kecskemétnél öten sérültek meg, amikor egy kocsi nagy sebességgel két másikba rohant reggel. Az autó az ütközéstől kigyulladt. Úgy tudjuk, hogy a balesetet okozó sofőr ittas volt.

Villámcsapás a csepeli strandon

Villám csapott a csepeli strand területére kora délután. Egy 15 éves fiút újra kellett éleszteni. Egy férfi is súlyosan megsérült, ő is elvesztette az eszméletét, de őt nem kellett újraéleszteni. Mindketten kórházba kerültek. A helyszínről jelentkezett az RTL riportere.

Tűz ütött ki egy ózdi idősotthonban, egy ember meghalt

Egy ember meghalt, tizenketten megsérültek, miután tűz ütött ki egy ózdi idősotthonban kora reggel. A lángok az első emelet egyik szobájában csaptak fel, az ott lakón már nem tudtak segíteni. Körülbelül 130 embert kellett kimenekíteni az épületből. Eközben többen is megsérültek. Az is nehezítette a kiürítést, hogy a tűz abban a szárnyban volt, ahol a fekvőbetegek laknak. Egy tűzoltó is kórházba került.

Nézők közé csapódott egy versenyautó a Tótkomlós ralin, ki a felelős?

Eddig még sehol nem látott nézői felvételek érkeztek szerkesztőségünkbe a vasárnap kora este történt tótkomlósi horror balesetről. Tizenegyen megsérültek, volt, aki az autó alá szorult, egy negyedikes kislányt pedig életveszélyes állapotban helikopterrel szállítottak a szegedi kórházba.

Nagyon részeg volt a sofőr, ezért borult fel a busz

Nagyon részeg volt a sofőr, ezért borult fel egy munkásokat szállító busz 2017 nyarán Cegléd közelében. A férfi körülbelül fél liter pálinkának megfelelő alkoholt ivott meg, mielőtt a járműbe ült. A buszon 20 ember utazott, közülük 17-en sérültek meg, egy ember maradandó fogyatékosságot szenvedett.

Mentőhelikopter vitte el a sérültet

Kamionnak ütközött egy autó hétfőn kora este a 6-os főút mecseki szakaszán, Apátvarasd közelében. Megcsúszott a vizes aszfalton, így ütközött a szemből érkezőnek. A sofőr életveszélyesen megsérült, mentőhelikopter szállította kórházba. Pár órával korábban a 66-os főúton, Magyarszéken is hasonló baleset történt, ott is a kocsi vezetője szenvedett súlyos sérülést.

Robbanás egy kínai vegyi üzemben

Már legkevesebb 47-en haltak meg abban a robbanásban, ami egy vegyi üzemben történt Kínában. 640-en sérültek meg, közülük 90 ember állapota súlyos, életveszélyes. A hatóságok szerint nem került környezetszennyező anyag a levegőbe, ennek ellenére, ahogy mondják, elővigyázatosságból, ezer embert telepítettek ki a környékről.

Óriási vihar az esküvőn: szállt a dekoráció, a függöny, az eszcájg

Óriási vihar csapott le egy esküvő vendégeire Mexikóban. A szél betörte az ablakokat, és tönkretette a berendezést. Többen megsérültek, de egyikük sem súlyosan. Az ifjú pár azt mondta, számítottak a rossz időre, de erre nem. Az esküvőn készült videó gyorsan bejárta a világhálót.

Ismét elsőként kezdett menteni az éppen arra járó orvos

Ismét életeket mentett a miskolci megyei kórház volt főigazgatója. Egy közlekedési baleset sérültjeit látta el az M3-ason még azelőtt, hogy a mentők megérkeztek volna. Az orvos éppen arra járt... Eddig összesen tíz alkalommal segített az utcán bajba került embereken, az esetekről bővebben mesél ITT

Vétlenek sérültek meg két cserbenhagyásos balesetben

A vétlenek sérültek meg két cserbenhagyásos balesetben. Pénteken délután a 84-es úton egy szabálytalanul előző sofőr miatt karambolozott két autó, a mentők egy súlyos és egy könnyű sérültet láttak el. A vétkes autós elhajtott a helyszínről, akárcsak az a szabálytalan sofőr, aki miatt két napja az árokban kötött ki egy autó a 35-ös úton. Mindkét baleset okozóját keresik.

Gázrobbanás Párizsban

Négyen meghaltak, amikor felrobbant egy épület Párizs belvárosában. Két tűzoltó is az áldozatok között van. A vizsgálatok szerint egy pékségben gázrobbanás történt. A detonáció akkora volt, hogy a környékbeli házak súlyosan megrongálódtak.

Nyomoz a rendőrség a petárdabalesetek miatt

Még mindig a győri kórházban vannak a petárdabalesetek sérültjei. Volt, akinek az egész tenyerét szétroncsolta a kezében felrobbanó petárda. Az elmúlt napokban négyen is megsérültek a megyében, köztük egy 81 éves nő és egy 17 éves kislány. A rendőrség mindegyik ügyben eljárást indított.

Több súlyos baleset is történt szenteste

5 gyerek és két felnőtt sérült meg, miután frontálisan ütközött két autó Szabolcs megyében, Győrteleknél. Egy kanyarban az egyik kocsi megcsúszott, ezért karamboloztak. Körmend közelében, a 86-os főúton pedig két fiatal sérült meg. Autójuk lesodródott az útról, mert valószínűleg gyorsan hajtottak, és a gumiabroncsok is nagyon kopottak voltak.

3 gyerek megsérült a szánkóbalesetben

Gyerekek sérültek meg egy szánkóbalesetben Gödöllő közelében. A 7, 12 és 15 éves testvérek közül a két idősebbnek a lába tört el, öccsük megúszta könnyebb sérülésekkel. A mentés órákig tartott, mert elakadtak a mentőautók a hóban, a három testvért gyalog kellett lehozni a hegyről.

Buszbaleset egy veszélyes úton a Mátrában

12-en megsérültek, amikor fának csapódott egy autóbusz Mátraháza és Kékestető között. A különjáraton negyvenen utaztak, egy embert a tűzoltók emeltek ki a roncsból. A sofőr azt mondta, nem volt fék, így nem tudta megállítani a buszt, ezért inkább a fának kormányozta, mert ha nem ezt teszi szerinte még nagyobb lett volna a baj.

BUSZBALESET: Könnyeivel küszködött a sofőr

12-en megsérültek, amikor fának csapódott egy autóbusz Mátraháza és Kékestető között. A sofőr könnyeivel küszködve mesélte stábunknak, hogyan próbálta elkerülni a nagyobb bajt, mikor észrevette, hogy nem működnek a fékek. Nézze meg a Híradó riportját is a balesetről ITT!

Sok halálos baleset történt egy nap alatt

Szinte egymás után történtek a súlyos balesetek az elmúlt 24 órában. Vácnál heten sérültek meg, köztük három gyerek, amikor 3 autó ütközött össze. Pörbölynél apát és két fiát kellett kórházba vinni, miután kocsijukkal árokba borultak. Lajosmizsénél meghalt egy nő, amikor szemből autójába rohant egy kisbusz. Az M5-ösön pedig egy kamion utasa halt meg.

Elszabadult a mozgólépcső

Vizsgálat indult Rómában, hogy kiderítsék, miért szabadult el egy mozgólépcső kedden este az egyik metrómegállóban. A balesetben 24-en sérültek meg. Mindannyian a CSZKA Moszkva focicsapatának szurkolói, akik Bajnokok Ligája mérkőzésre érkeztek az olasz fővárosba. Szemtanúk szerint ugráltak a mozgólépcsőn, emiatt gyorsult fel a szerkezet.

 

Luxusautóval ütközött össze egy mentőautó

Luxusautóval ütközött össze egy mentőautó hétfőn délután a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Csépán. A balesetet a BMW sofőrje okozta, aki index nélkül kanyarodott be egy utcába, így a mentőautó sofőrjének esélye sem volt elkerülni az ütközést. A balesetet okozó autós nem sérült meg, de a mentőápolót és a sofőrt kórházba vitték. A baleset okait vizsgálják.

Durva tornádó pusztított a kanadai fővárosban és környékén

A forgószélről megdöbbentő videók készültek. Még 200 kilométer per órás széllökéseket is mértek. Négyen súlyosan megsérültek és óriási károkat okozott a természeti csapás.

Két baleset vasúti átjáróban

A baleset egy olyan átjáróban történt, ahol tábla van, de sorompó nincs. A Fejér megyei Vajta közelében pedig a vonatnak csapódott egy autós: ott hiába mutatott pirosat a lámpa, a sofőr fékezés nélkül hajtott a sínekre, az ütközéstől a vonat kisiklott.

Nem adott elsőbbséget, felborult

Fékezés nélkül hajtott ki a mellékutcából, hatan megsérültek a Bács-Kiskun megyei Érsekcsanádon. A főúton haladó autós már nem tudott megállni, felborította a szabálytalanul közlekedő kocsit. Kunszentmárton közelében egy autós betonoszlopnak ütközött. Egy terhes nő is a kocsiban volt, őt megfigyelésre kórházba szállították.

 

Buszbaleset: több sérült is válságos állapotban

Válságos állapotban vannak többen a Nógrád megyei buszbaleset sérültjei közül. A 2-es főútról sodródott le a busz, majd árokba borult, és kigyulladt. 13-an sérültek meg.

A vétlen autó utasai haltak meg

Hárman meghaltak, amikor összeütközött három autó éjszaka. A balesetben heten megsérültek. Az egyik kocsi sofőrje valószínűleg túl gyorsan ment a szakadó esőben, megcsúszott és frontálisan összeütközött egy szabályosan közlekedő autóval.

Életveszélyben két gyerek

A családapa meghalt, két gyerek életveszélyesen, az anya pedig súlyosan megsérült, amikor frontálisan karamboloztak Szolnok határában. Ők szabályosan közlekedtek, a velük szemből érkező autós nem tudta befejezni az előzést, ezért ütköztek.

Mindenki megsérült a kisbuszban

Mentőhelikopter vitte a győri kórházba a fának ütközött kisteherautó sofőrjét.  A baleset szerdán délután történt a 82-es főúton. Úgy tudjuk, az építőipari munkások hazafelé tartottak, amikor autójuk lesodródott az útról, majd egy fának vágódott. A kisteherautóban hatan utaztak, mindenki megsérült. A sofőr jelenleg is válságos állapotban, az intenzív osztályon van.

CSATTANÁS: Lezuhantak a lovaskocsiról a gyerekek

Lovaskocsin utazó két kisgyermek és egy felnőtt sérült meg, amikor hátulról beléjük hajtott egy személygépkocsi Kecel közelében, az 54-es főúton. A sofőr mondja el, mi történt!

Busz elé csúszott a motoros

Egymást érték a súlyos balesetek az ország útjain. Több esetben a tűzoltóknak kellett kivágniuk a roncsokból a sérülteket.

Nyaralni indultak, a kórházba kerültek

Kilencen sérültek meg, köztük 5 gyerek hajnalban a 86-os úton. Három autó ütközött. Úgy tudjuk, ebből kettőben nyaralni induló családok, a másikban pedig épp egy nyaralásból hazafelé tartó család utazott. Minden sérültet kórházba vittek.

Egy nap alatt kétszáz sérült a Soundon

Még csak egy nap telt el a Balatonsoundból, de már csaknem 200 bulizót kellett ellátni az egészségügyi sátorban, sok a bokaficam. A legtöbben tegnap este a belga dj-testvérpár buliján táncoltak, a sztárok azt mondták, szinte hazajárnak Zamárdiba.

Több súlyos baleset is történt országszerte

Budapesten hatan sérültek meg, amikor rosszul lett egy sofőr és kocsijával a szemből érkezőknek csapódott. Szarvasnál rendőröket ért baleset, amikor egy autós átment a szemközti sávba és kocsijukba hajtott. Békéscsabánál négy embert vittek kórházba a mentők. Ott egy elhibázott előzés okozta a bajt.

A román sofőr feltehetően nem tartotta be a követési távolságot

Őrizetbe vették azt a román sofőrt, aki kisbuszával tömegbalesetet okozott vasárnap délután Berettyóújfalu és Mezőpeterd között. Tíz embert kellett kórházba vinni. Négyen súlyos mellkas- és gerincsérüléseket szenvedtek, ketten most is életveszélyben vannak. A román sofőr feltehetően nem tartotta be a követési távolságot.

Macska-paralimpia: sérülten is ugyanúgy szeretnek

A világ első macska-paralimpiáját rendezték meg Budapesten, egy nemzetközi macskakiállítás részeként. Az állatmenhelyek tapasztalatai szerint a sérült macskáknak nagyon nehéz új otthont találni. A különleges bemutatóval a szervezők pont azt akarták megmutatni, hogy a sérült macskák ugyanolyan hálás és szeretetre méltó házikedvencek lehetnek, mint egészséges társaik.

 

Jött a mentőhelikopter, de a sérültek leléptek

Fának vezette egy fiatalember az autóját. Híradónknak azt mondta, részeg volt, nem emlékszik a balesetre, sem arra, miért nem várták meg a segítséget.

25 sérült a buszbalesetben

Másfél méter mély árokba borult egy menetrendszerinti busz Székesfehérvárnál. Két embert mentőhelikopter vitt kórházba, és összesen hat súlyos sérült van. 12 órán belül ez már a második buszbaleset volt.

Fiatal halt meg a balesetben

19 éves fiú halt meg egy reggeli balesetben Esztergomnál. A fiatal az anyósülésen utazott, amikor kocsijukkal az útszéli szalagkorlátnak hajtottak...

Kilencen sérültek meg a reptéri buszbalesetben

Összeütközött két busz a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren. Kilencen sérültek meg, egyikük súlyosan. A két reptéri busz a Bukarestből érkezett gép utasait vitte, amikor az elöl haladó járműnek hirtelen fékeznie kellett, a másik pedig hátulról belecsapódott.

Mindenben segítik a balesetet szenvedett utasokat

Mindenben támogatják a balesetet szenvedett utasokat - ezt mondta annak a vállalatnak az ügyvezetője, amelynek dolgozói szerdán délután buszukkal egy előttük álló kamionba rohantak a 86-os úton. A buszsofőrt mentőhelikopter vitte kórházba, a lábán sérült meg. Az utasok csak könnyebb sérüléseket szenvedtek. A busztársaság szerint az autóbusz műszakilag hibátlan volt.

Két balesetben ketten haltak meg az utakon

A Heves megyei, Szarvaskő közelében két autó frontálisan ütközött össze, az egyik kocsi sofőrje a kórházban halt bele sérüléseibe, ketten súlyos, ketten pedig könnyebb sérüléseket szenvedtek. A 4-es főúton, Ceglédbercel közelében szintén két autó ütközött, ott a vétlen sofőr vesztette életét.

 

Utasok is megsérültek a trolin

Tizenketten megsérültek - köztük utasok és a sofőr is - abban a balesetben, amely reggel történt Szeged belvárosában. Egy autós szabálytalanul kihajtott a troli elé a főútra, nekiütközött, a troli pedig nekicsapódott egy villanyoszlopnak. Tízen könnyebben, ketten – köztük a trolivezető – súlyosan megsérültek.

 

A busz ablakán keresztül mentették a sérülteket

Hatan kerültek kórházba miután a kisbuszuknak nekicsapódott egy kocsi hétfőn a Veszprém megyei Szápárnál. A munkásjárat Mórra vitte a dolgozókat, amikor a baleset történt. A busz az árokba csapódott és az oldalára borulva állt meg. A rendőrség szerint az autós nem állt meg a STOP táblánál, ezért ütköztek össze.

 

Egy kisgyerek is megsérült

Két éves gyerek is megsérült abban a balesetben, ami pénteken, késő délután történt Kecskemét határában. Egy autós már nem tudta befejezni az előzést, ezért frontálisan összeütközött a szemből, szabályosan érkező kocsival. Ketten életveszélyesen sérültek meg, hárman, köztük a kisgyerek könnyebben.

 

Folytatódott a körúti robbantó tárgyalása

A megsérült rendőrök megrázó tanúvallomásával folytatódott hétfőn a körúti robbantóként elhíresült P. László tárgyalása.

Csak egy pillanatra nem figyelt

Csak egy pillanatra nem figyelt, a rádiójával babrált, máris megtörtént a baj, ezt mondta Híradónknak az a férfi, aki a gyanú szerint tavaly márciusban okozott balesetet a Heves megyei Noszvaj közelében. A balesetben öten sérültek meg, köztük ketten súlyosan.

 

Belerohant a kocsisorba

Baleset miatt várakozó kocsisorba rohant egy autós. Öt kocsit tört össze. Az egyik sofőr súlyosan megsérült. Kecel határában pedig ittas sofőr okozott balesetet, ott hárman sérültek meg.

 

Egy részeg miatt ütköztek össze

Egy részeg férfi miatt történt baleset Vas megyében, amikor Rönökön, a 8-as főúton, a kivilágítatlan biciklijét tolta át a sötétben - ezt a 112 Press hozta le elsőként. Az érkező autós az utolsó pillanatban meg tudott állni, de a kocsiba belerohant a mögötte haladó, a balesetben a ketten sérültek meg.

Sok madár sérül meg az utakon

Szárnyaszegett, sérült ragadozó madarakkal telik meg a Hortobágyi Madárkórház. Az elmúlt hetekben csaknem 30 szárnyas került be kisebb-nagyobb sérülésekkel. Mindegyiket autó ütötte el. Télen ezek a madarak gyakran az út mellett keresnek élelmet. A madárkórházban ezért azt kérik, a sofőrök figyeljenek kicsit jobban és lassítsanak le, ha madarat látnak az út mentén.

 

Maratoni műtétsorozat a madárkórházban!

Egy éjszaka alatt három sérült állatot műtött meg a Hortobágyi Madárkórház orvosa. Több mint 5 órán át tartottak az operációk: két egerészölyvnek a combcsontja tört el, egy vetési varjúnak pedig a szárnya. Az orvos nem sokáig pihenhetett, másnap ugyanis egy szintén csontját tört karvaly szorult segítségre.

Felborult a munkásokat szállító busz, 31 sérült

A baleset alig másfél kilométerre volt a varrodától, ahová a reggeli műszak dolgozóit vitte a busz. Két mentőhelikopter is a helyszínre ment, egy-egy súlyos sérültet azokkal vittek kórházba. Az RTL Híradó úgy tudja, a legsúlyosabb állapotban a sofőr volt, rajta életmentő műtétet kellett végrehajtani.

TÖMEGBALESET: „Rám esett a sofőr, és nyomtam le magamról”

Harmincegyen sérültek meg péntek reggel Tótkomlósnál, amikor egy munkásokat szállító busz felborult, majd az árokba csapódott, ahol egy fát is kitört. A legsúlyosabb sérült egy 65 éves férfi, mentőhelikopter vitte kórházba. A magánjáraton 38-an utaztak, közülük 28-an kerültek kórházba.

Motoros-konvojba hajtott egy autó

A 47-es főúton, a balesetben öten sérültek meg súlyosan, köztük négy motoros és az autó sofőrje. Két mentőhelikoptert is riasztottak a helyszínre. A sofőr beszorult az autóba, de mire kiértek a mentők, neki már sikerült kiszabadulnia a roncsból. A konvoj éppen egy motoros találkozóra igyekezett, nem messze onnan történt a baleset.

Égési sérüléseket szenvedtek egy autóverseny szurkolói

Égési sérüléseket szenvedtek a szurkolók egy autóversenyen Ausztráliában. A gumiégetés nevű versenyszám közben az egyik versenyautó égő üzemanyagot permetezett a nézők közé. Tizenketten sérültek meg közülük ketten - egy apa és a fia - súlyosan.

Hatan sérültek meg a balesetben

Későn fékezett az autós, valószínűleg ezért csapódott hátulról neki egy bolgár mikrobusz az M43-as autópályán. A balesetben hatan sérültek meg. Öten a kisbusz utasai közül és a magyar autó sofőrje, akit a tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki a roncsok közül.

A vizes úton nekicsúszott a szemből érkezőnek

Egy kisbusz vezetője meghalt, amikor szerdán késő este Mór közelében a vizes úton nekicsúszott a szemből érkezőnek. A balesetben négyen megsérültek. Ma reggel pedig három karambol is volt, szinte egy időben a Balaton déli partján, ahol teherautók és kocsik ütköztek.

Leszakadt a födém, heten sérültek meg

Egy munkás súlyosan, hat társa könnyen sérült meg délelőtt egy fővárosi építkezésen. Leszakadt alattuk a födém, több mint három méter magasból zuhantak le. Az angyalföldi baleset okát szakértők vizsgálják. Az építkezést végző cég Híradónknak azt írta, hogy ők minden szabályt betartottak.

Gázrobbanás Kínában, a reggeli csúcsforgalomban

Gázrobbanás Kínában. Ketten meghaltak, 46-an megsérültek. A detonáció egy hancsoui étteremben történt, egyelőre nem tudni miért. A közelben volt egy busz is: azon 20 utas sérült meg.

Elaludhatott az apa a Volánnál

Elaludhatott a volánnál és súlyos balesetet okozott egy férfi péntek koraeste a 7-es főúton. 10 éves kislánya is vele volt, amikor frontálisan ütközött a szemből jövő kocsival. A balesetben négyen megsérültek, köztük a gyerek is. Az utasok életét a légzsákok és a biztonsági öv menthette meg. A vétlen autó mögött haladó férfi elmondta, hogy mit látott a balesetből, itt megnézheti.

Motoros karambolozott autóval

Ketten súlyosan megsérültek egy balesetben, amikor motorjukkal, egy autóval karamboloztak az este Győr-Moson-Sopron megyében. A kocsit vezető 21 éves fiatal előzött, de a vizes úton megcsúszott és nekicsapódott a motornak. A szétrepülő roncsdarabokba egy másik motoros is belehajtott, ő sérülés nélkül megúszta. Hajdú-Bihar megyében szintén egy motoros szenvedett balesetet. A 44 éves családapa az árokba csapódott, életét már nem tudták megmenteni.

 

Londoni terrortámadás: Hősiesen küzdöttek a támadókkal

A vőlegényéhez költözött Londonba a szombat esti terrortámadás első azonosított áldozata. A fiatal kanadai nő szerelme karjaiban halt meg. A terrortámadásnak 7 halálos áldozata van, köztük francia állampolgárok is, de őket még nem nevezték meg, sok sérültnek válságos az állapota. A merénylet közben többen életük kockáztatásával mentettek másokat. Egy román pék ládákat vágott a támadókhoz, egy spanyol bankár a gördeszkájával támadta terroristákra.

 

Buszbaleset gyerek sérültekkel

Kamionnal ütközött egy gyerekeket szállító busz az M0-áson. Úgy tudjuk, a két sofőr egyszerre akart felkanyarodni az M0-ásra. A busz Gödöllő felől tartott Budapestre, általános iskolásokat szállított. A két jármű egymáshoz préselődött.

22 halottja és 59 sérültje van a brit terrortámadásnak

Az amerikai popsztár Ariana Grande hétfő este 20 ezer ember előtt tartott teltházas koncertet a Manchester Arénában. A show végén hangos, robbanásszerű dörrenés hallatszott és azonnal kitört a káosz. Sikoltozó emberek menekültek fejvesztve miután egy öngyilkos merénylő robbantott a brit város arénájában. A terrortámadásnak 22 halottja és 59 sérültje van.

MEGRÁZÓ!: Így vágták szét a roncsokat a tűzoltók

Megrázó felvételeket közöltek a katasztrófavédők a hétfői buszmegállóban történt balesetről. A tűzoltóknak kellett kiszabadítani a sérülteket az egyik gépkocsiból, miután a várakozó utasok közé csapódott két autó. Egy férfi azonnal meghalt, ketten életveszélyesen, négyen könnyebben sérültek meg. Részletek itt!

Embertelen körülmények az egyik szociális intézményben?

Embertelen körülmények között tartanak értelmileg és testileg sérült embereket egy Pest megyei szociális intézményben - erről fotók is tanúskodnak a szellemi fogyatékkal élők jogainak védelmével foglalkozó nemzetközi szervezet szerint. Azt állítják, vannak, akiket leszíjaznak, másokat rácsos ágyakban tartanak. Szerintük ez bűncselekmény, ezért feljelentést is tettek, azt szeretnék elérni, hogy emberi körülmények közé kerüljenek az ápoltak. Nyitrai Imre helyettes államtitkár szerint kiragadott fotókból nehéz ítélkezni.

Öt halott, és negyvenhat súlyos sérült

Öt halott, és negyvenhat súlyos sérült –  ez a hosszú hétvége baleseti mérlege. 146 karambolban 95-en könnyen, 46-an pedig súlyosan sérültek meg. Kiderült, hogy az egyik halálos áldozat az a brit fiatalember, akit péntek éjjel óta kerestek - akkor tűnt el egy legénybúcsú után. Ma délelőtt újabb tragédia történt. Egy két és fél éves kisfiú halt meg, amikor az őt szállító autó frontálisan ütközött a négyes főúton. A kocsiban rajta kívül még két gyerek és két felnőtt utazott. 

Későn vette észre a sort

Életveszélyes arc és koponyasérülésekkel vitték kórházba azt a bolgár sofőrt, aki szerdán teherautójával belerohant egy kamionba az M1-es autópályán Győr közelében. A sztrádán útfelújítások vannak, emiatt feltorlódtak az autók a Budapest felé vezető oldalon. A kamion is lassított, de a bolgár sofőr ezt nem vette észre és belement. Az ütközéstől a kamiont egy másik kamionnak lökte. A vétkes sofőrt a tűzoltók szabadították ki a roncsból.

Lakóházak robbantak fel

Gázrobbanások döntöttek romba lakóházakat Angliában és Kínában is. A nagy-britanniai detonációnak csak sérültjei vannak, viszont Kínában már öt holttestet találtak a romok között. Ráadásul ott több ember után még mindig kutatnak.

KÖZVETLEN KÖZELRŐL!: Gázrobbanás a vulkánnál

A BBC operatőre közvetlen közelről megörökített egy gázrobbanást az Etnán. Többen meg is sérültek. Elképesztő felvételek!

Tragédia lett a koncertből

Ketten meghaltak és sokan súlyosan megsérültek egy argentínai koncerten, mert akkora tömeg gyűlt össze, hogy a nézők egyszerűen eltaposták egymást. A szervezők kevesebb mint 200 ezer embert vártak a rendezvényre, ehhez képest viszont legalább 350 ezren érkeztek. A koncertet maga a fellépő énekes szakította félbe, amikor meglátott valakit ájultan összerogyni.

Trélerbe csapódott egy kisbusz

Út szélén álló trélerbe csapódott egy kisbusz hajnalban, Ceglédbercelnél. Úgy tudjuk, hogy a sofőr későn vette észre a parkoló járművet a sötétben. Hiába akarta kikerülni, a tréler utánfutója letarolta a mikrobusz oldalát. A kisbusz ezután átsodródott a másik sávba, ahol összeütközött egy kocsival, ami az árokba borult. Négy embert kellett kórházba vinni. Egy nő súlyosan megsérült a fején.

Tömegbaleset: 4-en meghaltak

Tömegbaleset az M43-as autópályán. Négyen meghaltak, tizenöten megsérültek, amikor egy busz, két kamion, és négy kisteherautó ütközött Csanádpalota közelében. A reggeli baleset a román határtól nem messze történt, nagy köd volt arrafelé. A halottak és a sérültek között nincs magyar állampolgár. A helyszínre több mentő és tűzoltóautó érkezett, az autópályát teljesen lezárták. Híradónk úgy tudja, a tömegszerencsétlenséget egy kamion okozta azzal, hogy figyelmetlenül indult el a sorból.

Gyerekek maradtak árván

Három gyerek árván maradt, négy gyerek félárva lett a vasárnap Alsóbereckinél történt szörnyű baleset után, amikor két autó ütközött frontálisan. Három asszony halt meg, és hatan megsérültek. Az áldozatok között volt egy anya és a lánya, akik csak pár percre voltak az otthonuktól. Egy sátoraljaújhelyi üzem dolgozói voltak, éjszakai műszakból tartottak hazafelé. Megrázó tudósítás következik.

Hetvenhat jármű ütközött

Tömegszerencsétlenség egy lengyelországi autópályán. Összesen hetvenhat jármű ütközött össze. Szinte csoda, hogy senki nem halt meg. Harmincnyolcan viszont megsérültek, többen súlyosan. A baleseteket valószínűleg a sűrű köd okozta.
 

Nemzeti gyász


szerző:
2017.01.24. 00:40
Nemzeti gyász

Pénteken éjjel brutális baleset ért egy magyar autóbuszt egy olasz autópályán. A busz kigyulladt, utasai közül 16-an meghaltak, sokan megsérültek, ketten most is életveszélyben vannak. Az áldozatok azonosítása folyamatban van. Most először egy közlekedési szakértőt hallgatunk meg, utána két pszichológussal beszélgetünk, akik rokonoknak, barátoknak, családoknak és egy budapesti középiskola közösségének igyekeznek segíteni, hogy képesek legyenek feldolgozni azt, ami alighanem feldolgozhatatlan.

Már csak 2 sérült van Veronában

Repülővel hozták haza a sítábor szervezőjét. A tornatanár ma érkezett a Honvédkórházba, az RTL-nek nyilatkozó olasz orvos azt mondta: eddig a neurológiai osztályon kezelték, mert bár tudatánál volt, súlyos fejsérülést szenvedett. Állapota stabil, jelenleg nem kell műteni. Két válságos állapotú sérültet még mindig Veronában tartanak. Kezelő orvosuk az RTL Híradónak azt mondta: óráról órára változik az állapotuk, még legalább két-három nap kell ahhoz, hogy eldőljön, mikor kerülhetnek szállítható állapotba.

Életveszélyes az állapotuk

Veronában van tudósítónk Litauszky Balázs, aki elmondja, hogy mi lehet tudni a két életveszélyes sérült állapotáról. És arról is, hogy hol tart a baleset vizsgálata.

Hazahozták a sérültek többségét

Két sérült biztosan nem jöhet haza egyelőre, ők olyan súlyos, életveszélyes állapotban vannak, hogy nem szállíthatóak. Őket még azonosítani sem sikerült, csak annyit lehet tudni róluk, hogy felnőttekről van szó. A többi sérült viszont hazatérhet. Többen már meg is érkeztek, két embert a magyar mentőszolgálat szállított haza repülővel. A gépük nem sokkal adásunk előtt landolt, majd a Honvéd Kórházba vitték őket.

GYŐRFI PÁL: A legmagasabb szintű ellátást kapják a sérültek

Két embert még mindig válságos állapotban kezelnek Veronában a buszbaleset sérültjei közül. A többiek azonban hazafelé tartanak, vagy már Magyarországon vannak. A főleg középiskolás diákokat szállító busz pénteken éjjel szenvedett balesetet, és teljesen kiégett. A helyszínre érkező, a tragédiákkal mindennap szembesülő szakembert is megviselte a találkozás a hozzátartozókkal. Győrfi Pál az Országos Mentőszolgálat szóvivője nyilatkozott.

BALOG ZOLTÁN: Elviselhetetlen terhet cipelnek a hozzátartozók

Hazatérhet az olaszországi busztragédia szinte valamennyi sérültje. A tragédiával kapcsolatban sokakat a bizonytalanság őrölt fel. A bizonytalanság miatt volt, aki szombaton az iskolához látogató miniszterhez fordult. Balog Zoltán is segített a kutatásban

 

Anya és fia halt meg a tűzben

Anya és fia halt meg, miután kigyulladt a házuk Győrben. Már nem tudtak kimenekülni a lángok közül. Feltételezések szerint a cserépkályhából kipattanó szikra okozhatta a tüzet. Tiszafüreden pedig egy kis gyermekes család otthonában keletkezett tűz pénteken. Szemtanúk szerint egy 3 év körüli gyereket égési sérülésekkel vittek kórházba, apja pedig füstmérgezést kapott.

Árokba csapódott a kocsival

Meghalt a sofőr, aki egy hirtelen fékezés után megcsúszott és az árokba csapódott kocsijával éjjel az M5-ös autópályán. Vele együtt négyen ültek az autóban, a három utas könnyebb sérülésekkel megúszta a balesetet. Ők bekötötték magukat, a sofőr viszont nem. A kocsin pedig nyári gumi volt.

Pszichológusra is szükség van

Jelenleg a tragédia 10 sérültjét ápolják három különböző veronai kórházban. Közül egy felnőttet újra kellett éleszteni, őt most is mesterséges kómában tartják. Vannak, akik súlyos, a legtöbben könnyebb égési sérülésekkel, csonttörésekkel kerültek kórházba. A sokkos állapotban lévő diákokkal és felnőttekkel magyar pszichológus foglalkozik. Itthon pedig a Heim Pál Gyermekkórházban már felkészültek a sérültek ellátására. A konzul szerint vannak, akik már ma hazaindultak a szüleikkel.

ÁTFORDULT: Fejjel lefelé állt meg a kisbusz az árokban

Kisbuszba rohant bele hátulról egy kamion Szajol külterületén. Olyannyira meglökte a kisbuszt, hogy az bele is fordult az út melletti árokba. 8-an utaztak benne, közülük 5-en megsérültek. A kamion üzemképes maradt, és el tudta hagyni később a helyszínt. Nem volt veszélyes rakománya, csomagolóanyagot szállított.

Teherautók pusztítottak

Brutális kettős baleset történt Mexikóban. A tragédiát nemcsak, hogy felvették az ott forgató tévések, hárman meg is sérültek a stábból. Megrázó felvételek következnek.

Válságos állapotban a sérült

Válságos állapotba került az M3-ason történt, szombat éjszakai buszbaleset egyik sérültje, egy középkorú nő. Közben a baleset után felfüggesztették az Országos Mentőszolgálat Észak-magyarországi régióigazgatóját. Bár hivatalosan semmit nem tudni, internetes oldalak azt írják, a baleset után ő is ott volt a helyszínen, de nem vett részt a mentésben. Fegyelmi eljárás indult ellene. Az igazgató Híradónknak azt mondta, képtelenségnek tartja vádakat.

Súlyos balesetek az utakon

Súlyos balesetek is történtek csütörtökön az utakon, egy asszony meghalt Veszprém megyében, amikor kocsijuk átment a szemközti sávba, és kamionnal ütközött. Négyen megsérültek. Hasonló baleset volt Debrecennél is, egy autós megcsúszott, átkerült a szemközti sávba és nekiütközött egy teherautónak. Az autó sofőrje súlyosan megsérült, a tűzoltók vágták ki a roncsok közül.

Házkutatás a metróbaleset után

20 embert hallgatott ki a rendőrség a hétfői metróbaleset miatt, amiben 15-en sérültek meg. Úgy tudjuk, már csak a ketten vannak kórházban, a többieket hazaengedték. A BKV vezérigazgatója Híradónknak azt mondta, mindenkinek kifizetik a kárát, de eddig senki nem jelentkezett még. Közben a hatóságok vizsgálják a metrók kocsik fekete dobozát, amikből kiderülhet, mi történt pontosan az ütközés előtt.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való