KERESÉS search-close

segítség

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "segítség"

Segítségre van szüksége a leukémiával küzdő Vörös Barbara családjának

A 14 éves lány fél éve küzd a betegséggel. Budapesten kezelik, az édesanyja ezért naponta ingázik Bakonybánk és a főváros között, így nem tud dolgozni. A háromgyermekes családról az apa egyedül gondoskodik. Barbinak most jön a sorsdöntő, remélhetőleg utolsó kezelés sorozata, de a szülők egyelőre nem tudják, marad-e elég pénzük arra, hogy a lányuk mellett lehessenek.

LEUKÉMIÁS LÁNY:

Volt, hogy egy nap nyolcszor megszúrták, mert nem volt vénája. Barbinál fél éve diagnosztizáltak leukémiát és példamutató, ahogy a betegségéről beszélt stábunknak. A 14 éves lány eddig három terápián van túl, a tervek szerint most jöhet majd az utolsó, de a szülők egyelőre nem tudják, marad-e elég pénzük arra, hogy a lányuk mellett lehessenek.

Aki segíteni szeretne, megteheti ITT: Vargáné Bors Ildikó, bankszámlaszám: 10402032-80535155-49521003

Nyolc gyermekes rákos anya családjának gyűjtenek

8 gyerekes rákos anya családjának gyűjtenek Pécsbányatelepen. A családot segítő Elixír Egyesület szerint a legnagyobb segítség az lenne, ha még a nagyobb hideg beállta előtt szigetelést kapna a 3 szobás házuk. A 35 éves családanya bízik a gyógyulásában, férje otthagyta a munkahelyét, hogy segíteni tudjon a mosásban, főzésben, takarításban.

Ha segíteni szeretnének az édesanyának itt megtehetik:

Keszüi Roma és Hátrányos Helyzetűek Egyesülete, 10102440-09975500-01001007, Budapest Bank 

Egy speciális mozgásterápiás kezelés segíthet a 14 éves, agysorvadásban szenvedő lánynak

Megrázó történet!
Csaknem másfél évtized után csillant fel a remény az agysorvadásban szenvedő Rubina számára. A kislányról másfél éves korában lemondtak az orvosok. Most 14 éves. Édesanyja otthon ápolja, mert jelenleg egy 3 hónapos csecsemő szintjén van, és mindenben segítségre szorul. Egy speciális mozgásterápiás kezelés azonban segíthet, de ez hatalmas anyagi megterhelés a családnak.
Rubina állapotáról, ide kattintva tudhat meg többet.
Ha segítene a családnak, ide utalva megteheti: Makai Imre, Raiffeisen Bank, 12092000-01468196-00100000

RUBINA: Segítségre van szüksége a családnak, hogy kifizethessék az agysorvadásban szenvedő lányuk kezelését 

Rubina 14 éves és agysorvadásban szenved. Az orvosok másfél éves korában lemondtak róla, ekkor a szülei is el akartak búcsúzni tőle, de Rubina az anyukája szerint még élni akart. A kislány jelenleg egy 3 hónapos csecsemő szintjén van, mindenben segítségre szorul. 14 éve ápolja az anyukája, a családfő emiatt két állásban dolgozik. A betegség teljesen felőrölte őket, a régi otthonukban most már albérletben élnek. Februárban egy gyógyszernek köszönhetően a kislány megmozdította a kezét. Az anyuka ezután Budapesten talált egy mozgásterápiás kezelést, ami főként Dévény-tornából és más mozgásfejlesztő gyakorlatokból áll. Az egyhetes terápia azonban 180 ezer forintba kerül és két havonta kellene menniük. Az első két kezelést egy alapítvány fizeti a családnak, de utána nem tudják mi lesz.
Ha segítene a családnak, ide utalva megteheti: Makai Imre, Raiffeisen Bank, 12092000-01468196-00100000

Hangját adta Cooky egy jó ügy érdekében

Egy kacsacsőrű emlősnek kölcsönözte hangját a népszerű rádiós műsorvezető és DJ, Cooky, mégpedig egy jó ügy, a fiatalok pénzügyi nevelése érdekében.

Miki szerelmeslevelet ír Ivettnek Peti segítségével

Mivel a Miss Pusztazámor szépségversenyen Miki nem igazán brillírozott a levéllel, Peti most felajánlotta neki a segítségét.

Családok, akik március óta hiába várják, hogy munkát vagy segítséget kapjanak

A hétgyerekes kézműves család elkezdte eladogatni, amije van, hogy legyen némi pénzük. A volt szállodai igazgató egyelőre hiába keres munkát, mert amihez ért, arra nincs most szükség, és talán túl idős is. Az idegenvezető pedig napközis tanárnak állt, de amit így keres, az még a rezsire se elég. Százezrek vannak hasonló helyzetben március óta, és százezrek várják, hogy munkát vagy valamiféle segítséget kapjanak az államtól. És addig hogy élnek túl?

Puskás Peti nem mindennapi előnyt kapott ajándékba Gáspár Lacitól!

A Gáspár-féle sztárlexikon segítségével Puskás Peti csak úgy brillírozhat vendégnyomozóként!

Összegyűlt a pénz az egykori válogatott győri tornász akadálymentesített autójára

Virág Zsolt, aki 13 éve egy tornagyakorlat közben sérült meg és kerekesszékbe kényszerült, már át is vehette a kocsit. Ezután már úgy közlekedhet, ahogy mindig is szeretett volna, a szüleinek többé nem kell emelgetniük őt. Zsolt mindenkinek hálás, aki támogatta.

Vakvezető kutyát kapott a vak golden retriever

A 11 éves Tao zöldhályog következtében vesztette el a látását, gazdája azonban azt szerette volna, hogy segítő társat és barátot találjon neki. Meg is találták Oko személyében, a kölyök mindössze 8 hetes volt, amikor bemutatták Taonak. Oko hamar megértette mi a feladata az öreg, vak Tao mellett, segíti őt a járásban és a tájékozódásban.

Kabát Peti segítette ki a csigalassúságú Szalay Bencééket

A színész és párja csúnyán lemaradtak a többiek mögött, ráadásul a Játékmester segítségére is hatalmas szükségük volt…

Egy 16 éves diák súgott a törvényről

Egy 16 éves gimnazista diák segített szabályosan lebonyolítani egy önkormányzati szavazást a kecskeméti önkormányzatban. A jog iránt élénken érdeklődő fiatal, aki a Momentum ifjúsági szervezetének tagja, azt mondja, egy éve még azt sem tudta, mi az az önkormányzat, most viszont fejből tudta a vonatkozó törvényt. Az ülést vezető alpolgármester Facebook-posztban köszönte meg a segítségét.

Meglepte a leégett házú családot a sok adomány

Semmije sem maradt annak a családnak, amelynek az otthona egy héttel ezelőtt teljesen kiégett. A bent lévő bútorok, a ruhák mind megsemmisültek. Az okorági családnál pénteken több teherautó jelent meg, tele adományokkal, ezekkel újra tudják építeni életüket, otthonukat.

 

ZSOMBI: Már nagy harcokon van túl az életéért

Júliusban már láthatták Híradónkban Zsombit. Akkor kezdődött a gyűjtés a kisfiúnak, aki már nagy harcokon van túl az életéért. Pár hónaposan szívműtétje volt, akkor azt gondolták, valószínűleg amiatt nem fejlődött. Összetört a család, amikor kiderült, neki is csak a világ legdrágább gyógyszere segíthet, ami több mint 700 millió forintba kerül, és az állam egyelőre nem támogatja. Eddig 30 millió forint gyűlt össze adományokból. Ez töredéke annak, amibe a kezelés kerül. A család és segítőik ezért most egy kampányt indítottak a közösségi oldalon. Úgy számolnak, ha csak hétszáz forintot utalnak egymillióan, megvan a pénz.
Ide kattintva megtudhatja, hogyan segíthet a 10 hónapos kisfiúnak.

Zét nem kímélték a konyhafőnökök: mindenki vele veszekedett

Ákos a mindenesét küldte le a versenyzők közé: tegyen rendet a csapatok között, hogy időben megnyithasson az étterme – csakhogy ennek nem mindenki örült.

Ágót Tamás mentette meg főzés közben?

Ágó nagyon megijedt, amikor megint egy szárnyast kellett felbontania – ami korábban nagy kudarcba fulladt. A pánikolásból csapattársa mentette ki, aki rögtön ott termett mellette segíteni.

Hegyimentők szenvedtek balesetet Szlovákiában

Hegyimentők szenvedtek súlyos balesetet Szlovákiában a hétvégén. Egy bajbajutott turista megsegítésére tartottak terepjáróval, ám a jármű visszacsúszott a meredek domboldalon, többször is átfordult, a bennülők öt utas egyike ki is esett belőle.

HŐS RENDŐR: Égő lakásból mentett ki egy idős asszonyt

Lángok csaptak fel egy 11. kerületi panelház 9. emeletén csütörtökön kora este. Egy szolgálaton kívüli rendőr és barátnője lélekjelenlétének köszönhető, hogy mindenki sértetlenül megúszta a balesetet. Éppen boltba indultak, amikor kiabálásra lettek figyelmesek. Gondolkodás nélkül mentek a házhoz, a páros férfi tagja pedig rohant a kilencedikre.

Rendőrök mentették ki az őzeket egy Ohio állambeli ház medencéjéből

Fiatal őzeket kellett kimenteni egy medencéből az amerikai Ohio államban. A tulajdonos hívta fel a rendőröket azzal, hogy az állatok beleestek a vízbe, és már egy órája nem tudnak kijönni. Az egyenruhások medencetisztító hálókkal terelték egyesével a szélére a gidákat, amelyeket aztán egymás után hevederrel emeltek ki a vízből. Az állatok, miután kijutottak, visszanyargaltak az erdőbe.

A digitális tanulás nagy vesztesei a hátrányos helyzetű gyerekek

Tanszercsomagokat, füzeteket, teli tolltartókat, osztottak rászoruló gyerekeknek az Ökumenikus Segélyszervezet csepeli központjában. A tanévkezdő segélyakció kilenc éve alatt összesen 10 ezren kaptak megtöltött iskolatáskát. A koronavírus-járvány miatt a szokásosnál is több segítségkérőlevelet kap a segélyszervezet. Az oktatás kutató szerint az iskolán kívüli, a digitális tanulás nagy vesztesei a hátrányos helyzetű gyerekek. Szerinte Északkelet-Magyarországon a gyerekek több mint fele, 5 teljes hónapra esett ki az oktatásból a nyári szünettel együtt.

Villanypásztor kötele tekeredett rá a dámszarvas agancsára

A villanypásztor kötele tekeredett rá az agancsára, fogságba esett dámszarvast mentettek erdészek és tűzoltók a budakeszi erdőben. A fiatal hímre egy kutyasétáltató talált rá, ő hívott segítséget. Három tűzoltó és két erdész cserkészte be a vadul ellenkező állatot. Sikerült levágni róla a zsinegeket, a dámszarvas megmenekült.

Garázdasággal gyanúsíthatják meg azt is, aki mások védelmére siet egy támadáskor

Ezért egy darabig nem segítenek másoknak azok a fiatalok, akik az elmúlt két hónapban Budapesten a tömegközlekedési járműveken utasokat zaklatók, és verekedők ellen léptek fel. Az egyik békés közbeavatkozásról felvétel is készült.  Nemrég azonban kiderült, hogy garázdasággal gyanúsíthatják meg azt is, aki mások védelmére siet egy támadáskor. Rékasi Zsigmond a csapat egyik alapítója híradónknak azt mondta, hogy mindezzel akkor szembesültek, amikor ők is belekeveredtek egy verekedésbe.

Azért bocsájtotta licitre nyertes fotóját Dani, hogy ezzel segítsen kortársának

Licitre bocsátotta nyertes fotóját egy 11 éves kiskamasz, hogy egy leukémiában szenvedő kisfiúnak segítsen. Mihályi Dániel fotója az RTL időjárásjelentésében is szerepelt, ezzel nevezett a Magyar Honvédség pályázatára, amit megnyert. A liciten befolyó pénzt egy 9 éves kisfiúnak szeretné felajánlani, akiről az interneten olvasott.

MEGHATÓ: díjnyertes fotóját egy leukémiás kisfiú gyógyulásáért ajánlotta fel

A 11 éves Mihályi Dániel nyert közel 800 pályázó közül a Honvédség fotópályázatán. Daninak az adta  az erőt, hogy Véber István háta mögött az RTL időjárás jelentésében is megjelent a képe még januárban. A kisfiú a nyertes fotót licitre bocsátotta, hogy a befolyt összeggel segítsen, leukémiában szenvedő kortársának, Milánnak. Dani képére még ITT lehet licitálni!

SEGÍTSÉG: „A fejéhez szorítottam a zsebkendőt, megpróbáltam elállítani a vérzést”

Szerdán az egyik esti személyvonaton Bocskaikert és Hajdúhadház között egy tojás nagyságú kődarab csapódott az egyik utasfülkébe. A kő a nyitott ablakon keresztül repült be: egy nyíregyházi asszonyt pont fejbe talált.

A közönség segített a Csokonai Színház költözésében

Bonnie és Clyde bilincseit, a Pál Utcai Fiúk zászlaját, vagy a Csárdáskirálynő kalapdobozát is kézbe vehették az emberek. A debreceni Csokonai Színház a közönség segítségét kérte: a közelgő épületfelújítás miatt költözniük kell, ezért élőláncot alkotva kézből kézbe adták az előadások kultikus kellékeit. Így juttatták el az új ideiglenes raktárba. 

Erik is beállt segíteni Rácz Jenőnek!

Miután Erik azt az előnyt kapta, hogy a séffőzés minden részletét lejegyzetelheti, nem fogta vissza magát. Árnyékként követte Rácz Jenőt.

Már nem katonai helikopter megy a bajba jutott siklőernyősökért

Már nem katonai helikopter, hanem alpinisták mennek a bajba jutott siklőernyősökért. Július eleje óta háromszor volt szükség a segítségükre, írta meg a Népszava.

WOLF KATI: „Idén kétszer annyi gyerek táskáját töltjük meg!”

Kétezer rászoruló gyerek iskolatáskáját szeretne idén megtölteni a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet. A kezdeményezéshez Wolf Kati önkéntesként csatlakozott.  A több segítségre idén azért van szükség, mert az elmúlt fél évben sokkal több segélykérő üzenetet kaptak, olyan családoktól is, ahol a szülők a vírusveszély alatt vesztették el állásukat.

Orvosai azt ígérték Dávidnak, kinövi a betegségét, de még 20 évesen sem élhet teljes életet

Bárcsak olyan problémákkal küzdene Dávid, mint a hozzá hasonló fiatalok és tinédzserek. Neki ettől sokkal nehezebb jutott. Szó szerint cipeli a terhet, hiszen óriási lábai miatt teljesen más az élete. Még a születésnapjára is csupán pár óra kimenőt kapott a kórházból, és csak videón keresztül tudott beszélni anyukájával, aki nagyon hiányzik neki. Szeretne meggyógyulni, szeretne a családjával lenni és szeretne teljes életet élni. Ha szeretne segíteni Dávidnak, itt utalhat: 11773205-00567343 (OTP, Kanalas Dávid).

ELEFÁNTLÁB-SZINDRÓMÁBAN SZENVED: az a szülinapi kívánsága, hogy a szüleivel együtt élhessen Budapesten

Dávid egy ritka genetikai betegségben szenved, amit elefántláb-szindrómának is neveznek. Folyamatos kezelésekre szorul és a szüleivel is csak ritkán találkozhat. Ezért a 20 éves fiú azt kívánta születésnapjára, hogy együtt élhessen a családjával a fővárosban. Aki segíteni szeretne, megteheti ITT: 11773205-00567343 OTP, Kanalas Dávid

Meglepetés: új „versenyző” szállt be a versenybe?

Herczeg Zoltán különleges lehetőséget kapott, amivel egy kicsit felrázhatta az egyik versenyzőt…

ÖZVEGY ÉDESAPA: Bármi lesz, én nem fogom elhagyni magam

Összefogás indult az édesanya nélkül maradt budapesti családért. A nőre másfél hete zuhant rá egy férfi, aki kiugrott XI. kerületi panelházukból. Az apa hálás a rengeteg segítségért. Azt mondja: gyerekei miatt nem hagyja el magát.

PÉLDAÉRTÉKŰ: összefogtak a mindszentiek a csontrákos fiúért

Összefogtak a mindszentiek a 16 éves Keresztes Berciért, a fiatal sportolóról tavaly derült ki, hogy csontrákos. 10 hónapnyi budapesti kemoterápia és műtétek után egy kölni immun-onkológiai centrumban kezelnék a fiút, ami a családnak 30 millió forintba kerülne. A mindszentiek eddig több mint 1 millió forintot gyűjtöttek a fiúnak, amiből a szülők az első vizsgálatokat fedezték. Az RTL Híradónak Berci szülei nyilatkoztak fiuk betegségéről. Ha Ön is szeretne segíteni megteheti: ITT!

Vezetés közben lett rosszul egy utasokkal teli busz sofőrje

Vezetés közben lett rosszul egy utasokkal teli Volánbusz sofőrje. A Budapestről Balassagyarmatra tartó járaton egy készlenléti rendőr is utazott, ő vette észre először, hogy baj van. Félreállíttatta a buszt és hívta a mentőket. Az eset még július elsején történt Vácnál. A rendőr most azt mondta stábunknak, a szerencsének köszönhető, hogy nem történt baleset. Információink szerint a sofőr azóta jobban van.

5 milliárdos mentőcsomaggal segítenék a könnyűzenei ipart

5 milliárdos mentőcsomaggal segítenék a könnyűzenei ipart - ezt Demeter Szilárd miniszteri biztos mondta az RTL Híradónak. Szerinte nem egyedi segélyezésre törekednek, hanem átfogó csomagot készítenek, amely az előadóknak és a háttérben dolgozóknak is segítene. Ahogy arról többször is beszámoltunk, felzúdult a zenei szakma amikor kiderült, a koronavírus miatt valószínűleg augusztus 15-e után sem lehet majd koncerteket tartani, miközben például futballmeccset lehet szurkolók előtt rendezni.

Bátor taxis segített elfogni a támadót

Bátor taxis segített elfogni egy idős házaspár támadóját Budapesten. Két fuvar között volt, amikor meglátta, hogy az idős ember a földön fekszik, a rabló pedig menekül, miután letépte a nyugdíjas feleségének két aranynyakláncát. Követni kezdte a támadót, közben hívta a rendőröket, akik így pár perccel később elfogták a rablót. A taxist kitüntették.

HÉTKÖZNAPI HŐS: Taxis segített elfogni egy idős házaspár támadóját

Bíró Viktor Ernő két fuvar között volt éppen, amikor meglátta, hogy egy idős ember fekszik a földön, a rabló pedig menekül. Követni kezdte a támadót, közben értesítette a rendőröket, akik így pár perccel később elfogták a rablót.

SEGÍTSÉG: Versenyezve gyűjtöttek pénzt a győri tornászlányok

Az ifjú győri tornászlányok nemcsak az edzésen, a balatonkenesi nyári táborban is nagyon küzdöttek. Nemcsak falat másztak, de a sorversenyen egymást is cipelték, hogy minél több pénzt gyűjthessenek Virág Zsoltnak, akit 13 éve egy diákolimpián ért baleset tornagyakorlat közben. A férfi gerince sérült meg, azóta csak kerekekesszékkel tud közlekedni. Most szeretne egy akadálymentes autót, így a szüleinek nem kellene őt emelgetni. 

Ha Önök is segíteni szeretnének, erre a bankszámlára utalva megtehetik:

58600300-11123868-00000000, GYŐRI TORNASPORTÉRT ALAPÍTVÁNY

 

Azért gyűjtenek, hogy oviba járhasson Ábris

Nem találnak óvodát az SMA-ban, azaz gerincvelői izomsorvadásban szenvedő Ábrisnak. A kisfiú speciális kerekes székkel közlekedik, ezért eddig majd 30 intézmény utasította vissza. Édesanyja most speciális székre gyűjt, amivel lépcsőzni is tudna. Ez azonban 12 millió forintba kerül.

ÁBRIS: speciális kerekesszékre gyűjtenek a kisfiú születésnapjára

Legalább 30 óvoda utasított vissza eddig egy SMA-s kisfiút, Ábrist. A legtöbben arra hivatkoztak, hogy nem akadálymentes az intézmény, ezért nem tudják ellátni a kisfiút. Ezért Ábris édesanyja a kisfiú negyedik szülinapjára egy speciális székre gyűjt, ami 12 millió forintba kerül. Az anya azt reméli, Ábris közelgő születésnapjáig összegyűlhet a pénz, az új széknek köszönhetően pedig óvodát is találnak majd.

Aki segíteni szeretne azt arra kéri az édesanya, hogy lehetőleg a GoFundMe oldalon tegyék meg: https://bit.ly/2MWKaWq

Ha inkább utalnának, a nyomonkövetés végett a közleményben hozzá kell tenni, hogy “kerekesszék”.

BJÁbris Alapítvány – Erste Bank
11600006-00000000-79318624

Sérült gyerekükkel kell menniük

Halmozottan sérült, magatehetetlen gyermekükkel kell mennie otthonából egy öttagú érdi családnak. A házukat elárverezték, pár hetük maradt a kiköltözésre. Egy romos épületet tudtak csak megvenni, azt viszont előtte lakhatóvá kell tenni. A helyi Roma Önkormányzat és Tündérpakk Alapítvány is próbál segíteni nekik, szakemberek felajánlását is várják.

Csak a vidéki idegenvezetőknek segítenek

Egyszeri 200 ezer forintos támogatásra pályázhatnak az idegenvezetők, de csak a vidékiek. Az Idegenvezetők Egyesülete szerint ez csak pár tucat embernek lehet segítség, ráadásul ezt az összeget vissza is fizetik adóban. A Turisztikai Ügynökség úgy reagált: az elsődleges cél a belföldi turizmus élénkítése.

Az Európai Bizottság egy térképes weboldallal segíti a nyaralást tervezőket

A javuló járványhelyzetnek köszönhetően Európa országai sorra nyitják kapuikat a nyaralni vágyók előtt. Az Európai Bizottság azért hozta létre a reopen.europa.eu oldalt, hogy minden EU-s országról részletes információkat adjanak. Így megtudhatjuk, hova és milyen feltételekkel utazhatunk. Ahogy azt is, nyitva vannak-e a helyi látványosságok, strandok, éttermek.

Majdnem egymillió forintot kapott egy siófoki hajléktalan egy ismeretlentől

Az idős és beteg férfi márciusban került utcára, miután kirúgták a munkahelyéről. Egy nő megsajnálta és úgy döntött, a Facebookon kér segítséget a nevében. Néhány órával később egy fiatal férfi odasétált a parkban ülő hajléktalanhoz, egy zacskóban 980 ezer forintot adott a kezébe, majd elsétált.

JÓTEVŐ: kislánya segítségével megváltoztatták egy beteg bácsi életét

Kovács Barbara és kislánya figyelt fel arra az idős, beteg férfira, akit márciusban rúgtak ki a munkahelyéről. A fiatal édesanya a Facebookon kért segítséget. Néhány órával később a helyiek ruhákkal, élelmiszerekkel felpakolva keresték meg. Egy fiatal férfi is köztük volt, aki egy zacskóban csaknem egymillió forintot adott a hajléktalan kezébe, majd elsétált.

Útmutató a pitcheléshez: így készülj fel a gyakorlatban egy üzleti beszédre!

Tanulj a befektetőktől, szakértőktől és a Cápák között műsorkészítőitől! Ebben a videóban sorra vesszük, hogy mi mindent kell átgondolj, ha pitchelésre adod a fejed, és megmutatjuk, hogyan építsd fel az üzleti beszédedet lépésről lépésre!

TELJESEN LEÉGETT: Nem tudják, mi lesz velük

Teljesen leégett és lakhatatlanná vált egy családi ház Szikszón. A házban egy asszony két fiával, és azok családjával élt. A család most egy szociális bérlakásban kapott szállást, de ez csak átmeneti megoldás. Nem tudják, hogy mi lesz velük, félnek, hogy az utcára kerülnek a kétéves gyerekekkel.

Tankcsapda: sosem voltak fideszesek és nem is lesznek, ahogyan politizálni sem akarnak

Nem tudja a Tankcsapda, hogy hogyan és kinek sikerült elintéznie, hogy egy külön kormányrendelettel tarthassanak két autós koncertet. A zenekar tagjai először szólaltak meg a hétvégi koncertek óta. Azt mondják: sosem voltak fideszesek és nem is lesznek, ahogyan politizálni sem akarnak.

Segítséget kérnek az SOS Gyermekfalvak

Segítséget kérnek az SOS Gyermekfalvak. A járvány idején ugyanis nemcsak védőeszközökkel, hanem rezsikiegészítéssel, plusz játékokkal, és számítógépekkel is támogatni kellett a nevelőszülői családokat. Az egyik Híradónknak nyilatkozó, 7 gyereket nevelő szülő szerint legalább 100 ezer forinttal lett több a havi rezsijük, mint amennyi a veszélyhelyzet előtt volt. Az SOS Gyermekfalvak Alapítvány 82 családban 400 gyermek neveléséről gondoskodik.

Adománygyűjtő különkiadással készülünk a Bátor Tábor javára

A szombati Fókusz Pluszban adománygyűjtő különkiadással készülünk a Bátor Tábor javára. Nézőinknek hála az elmúlt hat évben több, mint ötven millió forint jött össze, amit aztán a szükséges gyógyszerekre és táboros programokra fordítottak. A Bátor Tábor a súlyos beteg gyermekek gyógyulását segíti élményterápiával. Mit tehetnek a jelenlegi krízishelyzetben, amikor nem szabad táborokat szervezni? Hogyan tartják a lelket a gyerekekben és családjaikban? Ha a Bátrak nem tudnak elmenni a táborba, akkor a tábor, hogyan megy el a Bátrakhoz. Hiszen most még nagyobb szükség van a pozitív élményekre, mint valaha. A Bátor Tábor jó boszorkánya is velünk lesz, a Bátor főzet titkos receptjével! Segítsünk együtt szombaton a Híradó után!

Szabó Győző és Molnár Áron csapata már több ezer meleg ételt osztott ki

Szabó Győző és Molnár Áron verbuválta össze a csapatot, akikkel már több, mint 2000 adag meleg ételt készítettek. Beindult a mozgalom, amiben valaki bevásárol, főz és kiszállít. Szabó Győző is beállt a konyhapult mögé vagy épp motorra pattant, hogy besegítsen az ételek kiszállításában.

Koronavírus-tájékoztató kampányfilmben a Minyonok

A nagysikerű rajzfilm készítői az Egészségügyi Világszervezettel együttműködve készítették el az egy perces rövidfilmet, amelyben a gonosz Gru és sárga barátai adnak tippeket arra, hogy hogyan lehet túlélni ezt az időszakot.

Gru és a Minyonok segítenek, hogy miként lehet túlélni ezt az időszakot

Koronavírus-tájékoztató kampányfilmben a Minyonok. A nagysikerű rajzfilm készítői az Egészségügyi Világszervezettel együttműködve készítették el az egy perces rövidfilmet, amelyben a gonosz Gru és sárga barátai adnak tippeket arra, hogy hogyan lehet túlélni ezt az időszakot.

Időben szeretne segíteni a Fővárosi Önkormányzat

Senkit nem tehetnének utcára a fővárosi önkormányzati bérlakásából, ha nincs hová mennie - így módosítaná saját lakásrendeletét a Fővárosi Önkormányzat. Azt is szeretnék elérni, hogy a bajba került bérlők már a kilakoltatás előtt jóval segítséget kapjanak. Mindez csak a fővárosi tulajdonú bérlakásokra vonatkozik, de remélik, hogy a kerületek is módosítanak.

RÓKAMENTÉS: Buszsofőr segített a védtelen kisrókán

A sérült állat az út szélén hevert, amikor a 63-as járat vezetője észrevette. A szakadó esőben félreállt, majd a buszba tette, ahol fűteni kezdett. Az egyik utas még a trikóját is odaadta, azzal takargatták be, így menekült meg az átfagyott állat.

A gyerekek rántotthúsról álmodtak - példátlan összefogással segítettek a rászoruló családoknak

Rántott hús és sültkrumpli. A mélyszegénységben élő gyerekeknek csupán ennyi volt a kívánságuk, amikor megkérdeztük őket, hogy mi az, amire a legjobban vágynak. Mocsár András és Balogh Győző családjának történetét márciusban láthatták a Fókuszban, a riport után pedig több száz levelet és telefonhívást kaptunk nézőinktől, hogy segíteni szeretnének rajtuk. Most megmutatjuk, mi történt velük azóta, és vajon teljesült-e a kicsik kívánsága.

Oszi rájött az igazságra – ezért vannak Timinek rémálmai!

Kiderült, nem csak a detoxikálóban átélt borzalmaktól szenved a fiatal lány…

Így segítenek a multicégek a veszélyhelyzetben

Bevásárlás a szomszédnak, önkénteskedés, vagy csak egy érdeklődő telefonhívás a rég látott ismerősnek. A hétköznapi odafigyelés mellett a nagyvállalatok is kivették a részüket a segítségnyújtásban. Nem a saját termékeik reklámozása volt az elsőszámú, hanem a támogatások, amikkel több tízmillió forintot juttattak el az igazán fontos helyekre és embereknek.

Rádőlt a hinta állványa egy 6 éves kisfiúra

Rádőlt a hinta állványa egy 6 éves kisfiúra Budapesten. Szülei azonnal kórházba indultak vele, majd egy piros lámpánál segítséget kértek a rendőrautóban ülő járőröktől. Végül ők vezették fel a családot szirénázva a kórházig, ahol ellátták a kisfiút. A gyerek már jól van, és haza is engedték. A szülők ellen nem indul eljárás.

SZIRÉNÁS FELVEZETÉS: „Bármelyik ember ezt tette volna egy másik emberért, akinek a gyermeke megsérül”

Rádőlt a hinta állványa – emiatt sérült meg egy 6 éves kisfiú Budapesten. A kertjükben játszott, amikor a baleset érte. Szülei azonnal kórházba indultak vele, majd egy piros lámpánál segítséget kértek egy rendőrautóban ülő járőrpárostól.

Ìgy segít Szilágyi István özvegyén Galambos Lajos

Borzalmas körülmények között él Szilágy István özvegye, ezért aki tud, segít neki. Lagzi Lajcsi új ágyat, hűtőt és élelmiszert vitt Joli néninek. Mi lesz vele egyedül?

Galambos Lajos: Zavarbaejtően hálálkodó volt Szilágyi István

Galambos Lajosnak évek óta támogatta a Szilágyi családot, de amikor meghallotta, hogy Joli néni azon a matracon fekszik, amelyen férje vére szárad, lépnie kellett. Lajcsi arról is mesélt, hogy milyen volt Szilágyi István, amikor utoljára látta.

Különösen nehéz most az egyedülálló szülők számára

Egy érdeklődő telefonhívás, segítség a bevásárlásnál vagy a gyógyszerek kiváltásánál. Az Egyszülős Központ szerint már a kis dolgok is nagy megkönnyebbülést jelentenek az egyedülálló szülők számára. A "Ne hagyd egyedül" kampány célja az, hogy, aki tudja, vegye észre és segítse a környezetében élő egyszülős családokat.
Aki szeretne segítséget kérni, az személyesen most még nem, de az egyszülő.hu oldalon keresztül e-mailben vagy telefonon bármikor megteheti.

Hajléktalanoknak alakítanak ki karantént a budapesti Városháza épületében

Hajléktalanoknak alakítanak ki karantént a budapesti Városháza épületében.

CSALÁDON BELÜLI ERŐSZAK: Jogod van segítséget kérni

Rácsok Balázs az Ökumenikus Segélyszervezet szociális igazgatója azt mondja a szervezet pszichológusokkal, jogászokkal, szociális munkásokkal együtt dolgozik azon, hogy a bajban lévők krízisházaikba, biztonságos otthonba kerüljenek. Ám szerinte az is fontos lenne, hogy már óvodáskortól tanítsák, hogyan kell beszélgetéssel rendezni a családi konfliktusokat.
Leadkép: Engin Akyurt, Pexels

Vastag Tamás önkéntes futárként segíti az egészségügyet

Lehetőségeihez mérten Vastag Tamás is harcol a koronavírus-járvány ellen: az énekes önkéntes futárként segíti az egészségügyet. Teszteket és különböző eszközöket szállít kórházak számára. Egyik logisztikus barátját segítette ki, aki arról gondoskodik, hogy a tesztek időben eljussanak a szükséges helyekre. Ismerőse épp ember hiányban volt, amikor Tomi felajánlotta, hogy kisegíti.

VASTAG TAMÁS: Én is szeretnék aktívan hozzájárulni, hogy ezen minél hamarabb túl legyünk

Vastag Tamás is harcol a koronavírus-járvány ellen: az énekes önkéntes futárként segíti az egészségügyet. Teszteket és különböző eszközöket szállít kórházak számára.

Leégett a házuk, összefogtak az ápolónőért és családjáért

Összefogás indult egy ápolónőért és családjáért Monoron. Néhány napja ugyanis teljesen leégett a házuk teteje egy tűzben. Két gyerekükkel most a szomszédokhoz járnak át enni és tisztálkodni, mert otthon nincs villanyuk és vizük. Ráadásul attól tartanak, a födém bármikor beszakadhat. Most idegenek segítenek nekik a helyreállításban.

MONORI TŰZ: leégett a segédápolónő otthona

Sokan összefogtak azért a monori segédápolónőért és családjáért, akiknek a napokban égett le otthonuk. Lippert Ágnes meghatódva mesélte az RTL Híradónak, hogy idegenek segítenek nekik a helyreállításban, miközben a családanya azt tervezi, hogy visszamegy dolgozni, mert szükség van rá a vírus elleni védekezésben.

Kilátástalan a saját helyzete is, mégis másoknak szeretne segíteni

Kilátástalan a saját helyzete is, mégis másoknak szeretne segíteni egy hajdúhadházi labdazsonglőr. László Gyula több magyar- és világrekordot állított már fel, fellépései viszont a koronavírus miatt most egyáltalán nincsenek. Azt tervezi, hogy a sportolók által dedikált futballmezeit licitre bocsátja.

Általános iskolában tanító pedagógusok segítségét kérik az érettségi vizsgákhoz

Általános iskolában tanító pedagógusok segítségét kéri a Klebelsberg Központ az érettségi vizsgákhoz. A szigorúbb szabályok miatt ugyanis több pedagógusra van szükség. Az iskolaigazgatóknak kell összeírniuk, hogy ki az, aki be tud segíteni és azt is, hogy ki az, aki nem. A Híradónak nyilatkozó iskolaigazgató azt mondja, ő már korábban, önként jelentkezett felügyelőtanárnak, hogy mentesítse az idősebb kollégákat.

Már több mint kétszáz egészségügyi dolgozó kapott ingyen lakást civil

Már több mint kétszáz egészségügyi dolgozó kapott ingyen lakást civilektől. A Pihentesd a dokit mozgalom nem csak Budapesten, hanem több nagyvárosban is segíteni tudott az elmúlt hónapban. A közösség célja, hogy a koronavírus járvány miatt leterhelt egészségügyi dolgozók munkahelyükhöz minél közelebb tudjanak lakást találni.

Aranytorkú ortopéd rezidens

John Lennon Imagine című dalát énekli Doktor Elvis Francois. A 34 éves, aranytorkú ortopéd rezidenst manapság az éneklő orvosként ismerik a tengerentúlon. A múlt héten adta ki első lemezét rajta négy dallal, az úgynevezett EP eladásából befolyt összeg teljes egészét a koronavírus elleni harcra fordítja.

Marci eddigi életét házi karanténban töltötte, csak egy kezelés segíthet rajta

Amióta Marci megszületett anyukájával együtt házi karanténban van. A pici baba öt naposan kapta ez első kemoterápiát és tavaly júniusig hetente ismételték a kezelést. Ekkor jártunk először náluk. Másodszor pedig azelőtt, hogy a koronavírus járvány átírta volna az életünket. Az övék semmit sem változott, a kis Marciék két és fél éve otthon maradnak. Egy külföldi kezelés változtathatna az életükön. Ha Ön is szeretne segíteni Marcinak, megteheti: ITT!

MARCI: 5 naposan kapta meg első kemoterápiás kezelését

Marci két és fél évvel ezelőtt született – a várandósság ideje alatt minden rendben ment. Semmi nem utalt arra, hogy a kisfiú olyan tumorral születik, amelyet még soha nem diagnosztizáltak egyetlen újszülöttnél sem az egész világon. Ha Ön is szeretne segíteni Marcinak, megteheti: ITT!

Szegény települések, ahol nem tudják, mi az a világjárvány

Mezei Terézia hét gyereket nevel. Köztük a legkisebb az unokája, akinek akkor lett a gyámja, mikor fia daganatos betegségben meghalt. A tornanádaskai asszony most segítséget kér, hogy valaki világosítsa fel a szegényeket, hogyan tudnak védekezni a járvány ellen.

Utazás a négy fal között

A négy fal között utazhatnak azok, akik csatlakoznak egy már csaknem 800 ezer tagú Facebook csoporthoz. Az alapítók célja: összekötni a koronavírus miatt bezárkózva élő embereket a világban. Úgy gondolják, a közös képnézegetés segít a túlélésben.

Arcpajzsot gyárt egy magyar filmforgató-csoport

Arcpajzsot gyárt egy magyar filmforgató-csoport. Az utóbbi hetekben már nem űrlények és birodalmi rohamosztagosok maszkjait készítik el a 3D nyomtatóikon, hanem fejpántokat gyártanak. Ingyen viszik el a Szabolcs megyei egészségügyi dolgozóknak. 

Évtizedek óta nem volt ekkora szükség az önkéntes segítségre, mint most

A Magyar Református Szeretetszolgálat szerint évtizedek óta nem volt ekkora szükség az önkéntes segítségre, mint most. A koronavírus okozta gazdasági válság miatt több százezer ember kerülhet súlyos helyzetbe Magyarországon. A Magyar Református Szeretetszolgálat rajtuk próbál meg segíteni, ha lesz elég támogatója és pénze ehhez.

Nehezített körülmények között, de töretlenül viszik a segélyeket

A Katolikus Karitásznál is pár hete újra kellett gondolni és tervezni a teljes működésüket: minimalizálták az irodákban dolgozók létszámát, és a közel 10.000 regisztrált önkéntesük munkáját is át kellett szervezni. Csak az országos központjukból hetente több tucat autót vagy kisbuszt pakolnak tele. Online is segítenek, akinek csak tudnak, és bár nehezített körülmények között, de töretlenül viszik a segélyeket az arra rászorulóknak az ország minden pontjára. „Embertől emberig.”

A bajban még nagyobb szükség van a segélyszervezetekre

Nagy Ervint a ma folytatódó A Tanár című sorozat főszereplőjét is tétlenségre kényszerítette a járvány. Színészként most sehol sem dolgozhat, azt mondja a tettrekészség és a segíteni akarás annyira buzgott benne, hogy ismét az Ökumenikus Segélyszervezet önkéntesének jelentkezett. Hozzá hasonlóan megtehetik ezt mások is, az segitunkegymasnak.hu oldalon felajánlhatják munkájukat, illetve segíthetnek két kiló liszt, vagy két liter tej árával, vagyis ötszáz forinttal, ha a 1357-es adományvonalat hívják.

A fedél nélküliek is a veszélyeztetett célcsoportba tartoznak

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat az otthontalanok és a szociálisan rászorultak számára évek óta biztosít orvosi ellátást is, de ebben a helyzetben mindent máshogy kell csinálni, mint korábban. Dolgozóinak mindössze 2 hetük volt arra, hogy teljesen újra gondolják a 30 év alatt jól bevált munkamódszerüket, és átalakítsák azt a koronavírus-járvány miatt kialakult veszélyhelyzetnek megfelelően. A feladatok átszervezésében a legnagyobb nehézséget a hajléktalan-ellátás jelentette, hiszen a fedél nélküliek is a veszélyeztetett célcsoportba tartoznak. Többek között azért, mert a hányattatott körülmények miatt teljesen legyengült az immunrendszerük.

A járvány kezdete óta bajba jutott családoknak segítenek

A legszegényebb régióba fontos élelmiszerek és taneszközök, a frontvonalban dolgozóknak pedig mindennap meleg étel. A Baptista Szeretetszolgálat munkatársai a járvány kezdete óta azon dolgoznak, hogy segítsenek a bajba jutott családoknak és megkönnyítsék az egészségügy helyzetét.

Együtt még több rászoruló család arcára csalhatunk mosolyt

„Egyesült erővel igazán nagy dolgokra vagyunk képesek” – ez a jelmondata annak az akciócsoportnak, ami most önkéntesek közreműködésével igyekszik segítséget nyújtani azoknak, akiknek igazán szüksége van rá. Sokféle felajánlás érkezik – legyen szó akár bevásárlásról, távoktatásról, lelkisegély szolgáltatásról vagy kutyasétáltatásról. Önökkel együtt pedig még több rászoruló család arcára csalhatunk mosolyt, vagy támogathatjuk az egészségügyben dolgozókat a járvány idején.

„Segítsünk egymásnak, segítsünk a rászorulóknak és fogjunk össze!” 

A koronavírus-járvány mindannyiunk életét egyetlen pillanat alatt változtatta meg. Egyelőre elképzelni sem tudjuk hányan kerültek már mostanra nagyon súlyos élethelyzetbe, viszont a fertőzésveszély miatt most másként kell segítenünk, mint eddig tehettük. A legnagyobb segélyszervezetek és szeretetszolgálatok munkáját látva elindult a 1357-es adományvonal, ahol egy telefonhívással vagy sms-sel 500 forinttal bárki segítheti a segítők munkáját.

Megmutatjuk, hogyan segíthet!


szerző:
2020.04.11. 17:14
Megmutatjuk, hogyan segíthet!

A koronavírus-járvány miatt 3 héttel ezelőtt kezdte el működését az Önkéntességet és Adományozást Koordináló Akciócsoport.

Segély a szexmunkásoknak


szerző:
2020.04.08. 15:47
Segély a szexmunkásoknak

Egyre több országban kérnek segítséget a szexipari munkások, és van, ahol kapnak is.

Hitellel is támogatja a cégeket a kormány

Kedvezényes pályázatokkal és hitelprogrammal segítené a kormány a járvány miatt nehéz helyzetbe került magyar vállalkozásokat. A turizmus mellett külön segítségre számíthat az egészségügyi ipar is. Hogy pontosan ki és mire lesz jogosult, azt egyelőre nem árulta el a kormány.

Orvosként segíti a betegeket az ír miniszterelnök

A járvány miatt visszatér eredeti szakmájához az ír miniszterelnök, és orvosként segíti a betegek ellátását az országban.

Két keréken az idősekért Győrben

A járvány idején a Magyar Kerékpáros Klub helyi szervezetéhez is fordulhatnak a segítségre szorulók. A bringások, ha kell, bevásárolnak, postára mennek és különleges kéréseket is teljesítenek. Volt, hogy idősotthonba vittek névnapi meglepetést. A kezdeményezés másfél hete indult, azóta már több mint 100 megbízást teljesítettek a kerékpárosok.

Ha összefogunk, úgy könnyebb lesz túlélni a káoszt

A szakemberek azt mondják, gyakori, hogy krízishelyzetben újraértékeljük az életünket, például, hogy mit tettünk eddig vagy segítettünk-e másokon. Ilyenkor mindenkiben megnő az empátia és segíteni szeretne, az pedig, hogy mit, szinte nem is számít. A jó szándékot nem forintban mérik, mindenki szakmájának, tehetségének, képességének megfelelően ad bele a közösbe. Csaba például taxisként ingyen szállítja a kórházi dolgozókat, János és István az éttermükből küldi a napi menüt az orvosoknak és nővéreknek, Viki pedig a lelkeknek segít a blogjával.

A bezártság miatt a házi karanténban súlyosbodhat a családon belüli erőszak

Magyarországon hetente legalább egy nő hal meg családon belüli erőszak miatt. Ez a szám még rosszabbá válhat a jelen helyzetben. Zárt ajtók mögött. És mivel a bántalmazott a házat is alig hagyja el, az esetleges sérülésnyomokkal sem kell elszámolnia senkinek. Kínában csak a bejelentett bántalmazások száma megháromszorozódott februárban – a tavalyihoz képest – a koronavírus okozta helyzet, vagyis a karantén, az összezártság miatt. Ha segítségre van szüksége, a következő telefonszámokat hívhatja:

NANE segélyvonal – +36 80 505 101

Patent segélyvonal – +36 70 2202 505

OKIT segélyvonal – +36 80 205 520

Ingyen hajvágást ajánlott fel egy szombathelyi fodrász

Jótékonysági akcióba kezdett egy fiatal szombathelyi fodrász, a rendkívüli helyzetre való tekintettel ingyen levágja az egészségügyi és a rendvédelmi dolgozók haját. A fodrászok többsége egyébként bezárt, mert saját magukat és vendégeiket is féltik a fertőzéstől.

FELAJÁNLÁS: Ingyen hajvágás egészségügyi és rendvédelmi dolgozóknak

Beke Dávid férfi fodrászként dolgozik Szombathelyen. A koronavírus járvány miatt jócskán visszaesett a forgalma, ő is kevesebbet dolgozik, ezért úgy döntött, segít azoknak, akik most a legtöbbet teszik értünk. Ingyen hajvágást ajánlott fel egészségügyi és rendvédelmi dolgozóknak.  Azt mondja azért vállalta, mert fontosnak tartja, hogy segítsünk egymáson, mindenki úgy, és ahogyan csak tud.

Kétkeréken érkezik a segítség a győri időseknek

Bevásárolnak, gyógyszertárba mennek, vagy épp feladják a leveleket. Kétkeréken érkezik a segítség a győri időseknek, akik a Magyar Kerékpáros Klub helyi szervezetéhez fordulhatnak. A napi szükségletek mellett mindenben próbálnak segíteni, olyan is volt már, hogy valakinek a TV-jét hangolták be, mert nem boldogult vele. Egyelőre nyolcan járják a várost, de várják azoknak a kerékpárosoknak a jelentkezését, akik szívesen csatlakoznának hozzájuk. Ők és a segítségre szoruló idősek megkeresését az alábbi email címen, vagy telefonon várják.

Telefon: 0630-650-8000

kisoszgyor@gmail.com

Rozi csúnyán kidobja Nórát és Leventét

Az ügyvédnő félretette a sérelmeit és eldöntötte, ő bizony segíteni fog a féltestvérének. A segítségnyújtásért cserébe pedig a “köszönet” sem maradt el...

A legújabb részeket ITT tudod megnézni!

Összefogás: mindenki ott segít, ahol tud

A vírus miatt az egész ország összefogott, hogy segítsék azoknak a munkáját, akik nap, mint nap azért dolgoznak ebben a nehéz helyzetben, hogy ne álljon le az ország működése. Sokan most nem csak maguknak vásárolnak a közértben, hanem idősebb családtagjuk helyett is, de vannak olyanok, akik a környezetükben élőknek is szívesen segítenek. Ezzel is próbálják védeni az idősebb korosztályt, akikre a legveszélyesebb a koronavírus.

Miért nem maradnak otthon az idősek?

A humorista Kiss Ádám, az író Grecsó Krisztián és Koncz Zsuzsa is videóüzenetet küldött a Fókusznak. Kiss Ádám paródiáját 1 nap alatt 1 millióan nézték meg arról, hogy miért nem maradnak otthon az idősek. Grecsó országos karantén kenyérsütő bajnoksággal, Koncz Zsuzsa egyik slágerével bíztat mindenkit. Megnéztük, hogy most hány idős embert találunk az utcán, és sajnos sokan vannak, a legtöbbjük arra panaszkodik, hogy nem kapnak elég segítséget.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való