KERESÉS search-close

segítség

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "segítség"

PÉLDAÉRTÉKŰ: összefogtak a mindszentiek a csontrákos fiúért

Összefogtak a mindszentiek a 16 éves Keresztes Berciért, a fiatal sportolóról tavaly derült ki, hogy csontrákos. 10 hónapnyi budapesti kemoterápia és műtétek után egy kölni immun-onkológiai centrumban kezelnék a fiút, ami a családnak 30 millió forintba kerülne. A mindszentiek eddig több mint 1 millió forintot gyűjtöttek a fiúnak, amiből a szülők az első vizsgálatokat fedezték. Az RTL Híradónak Berci szülei nyilatkoztak fiuk betegségéről. Ha Ön is szeretne segíteni megteheti: ITT!

Vezetés közben lett rosszul egy utasokkal teli busz sofőrje

Vezetés közben lett rosszul egy utasokkal teli Volánbusz sofőrje. A Budapestről Balassagyarmatra tartó járaton egy készlenléti rendőr is utazott, ő vette észre először, hogy baj van. Félreállíttatta a buszt és hívta a mentőket. Az eset még július elsején történt Vácnál. A rendőr most azt mondta stábunknak, a szerencsének köszönhető, hogy nem történt baleset. Információink szerint a sofőr azóta jobban van.

5 milliárdos mentőcsomaggal segítenék a könnyűzenei ipart

5 milliárdos mentőcsomaggal segítenék a könnyűzenei ipart - ezt Demeter Szilárd miniszteri biztos mondta az RTL Híradónak. Szerinte nem egyedi segélyezésre törekednek, hanem átfogó csomagot készítenek, amely az előadóknak és a háttérben dolgozóknak is segítene. Ahogy arról többször is beszámoltunk, felzúdult a zenei szakma amikor kiderült, a koronavírus miatt valószínűleg augusztus 15-e után sem lehet majd koncerteket tartani, miközben például futballmeccset lehet szurkolók előtt rendezni.

Bátor taxis segített elfogni a támadót

Bátor taxis segített elfogni egy idős házaspár támadóját Budapesten. Két fuvar között volt, amikor meglátta, hogy az idős ember a földön fekszik, a rabló pedig menekül, miután letépte a nyugdíjas feleségének két aranynyakláncát. Követni kezdte a támadót, közben hívta a rendőröket, akik így pár perccel később elfogták a rablót. A taxist kitüntették.

HÉTKÖZNAPI HŐS: Taxis segített elfogni egy idős házaspár támadóját

Bíró Viktor Ernő két fuvar között volt éppen, amikor meglátta, hogy egy idős ember fekszik a földön, a rabló pedig menekül. Követni kezdte a támadót, közben értesítette a rendőröket, akik így pár perccel később elfogták a rablót.

SEGÍTSÉG: Versenyezve gyűjtöttek pénzt a győri tornászlányok

Az ifjú győri tornászlányok nemcsak az edzésen, a balatonkenesi nyári táborban is nagyon küzdöttek. Nemcsak falat másztak, de a sorversenyen egymást is cipelték, hogy minél több pénzt gyűjthessenek Virág Zsoltnak, akit 13 éve egy diákolimpián ért baleset tornagyakorlat közben. A férfi gerince sérült meg, azóta csak kerekekesszékkel tud közlekedni. Most szeretne egy akadálymentes autót, így a szüleinek nem kellene őt emelgetni. 

Ha Önök is segíteni szeretnének, erre a bankszámlára utalva megtehetik:

58600300-11123868-00000000, GYŐRI TORNASPORTÉRT ALAPÍTVÁNY

 

Azért gyűjtenek, hogy oviba járhasson Ábris

Nem találnak óvodát az SMA-ban, azaz gerincvelői izomsorvadásban szenvedő Ábrisnak. A kisfiú speciális kerekes székkel közlekedik, ezért eddig majd 30 intézmény utasította vissza. Édesanyja most speciális székre gyűjt, amivel lépcsőzni is tudna. Ez azonban 12 millió forintba kerül.

ÁBRIS: speciális kerekesszékre gyűjtenek a kisfiú születésnapjára

Legalább 30 óvoda utasított vissza eddig egy SMA-s kisfiút, Ábrist. A legtöbben arra hivatkoztak, hogy nem akadálymentes az intézmény, ezért nem tudják ellátni a kisfiút. Ezért Ábris édesanyja a kisfiú negyedik szülinapjára egy speciális székre gyűjt, ami 12 millió forintba kerül. Az anya azt reméli, Ábris közelgő születésnapjáig összegyűlhet a pénz, az új széknek köszönhetően pedig óvodát is találnak majd.

Aki segíteni szeretne azt arra kéri az édesanya, hogy lehetőleg a GoFundMe oldalon tegyék meg: https://bit.ly/2MWKaWq

Ha inkább utalnának, a nyomonkövetés végett a közleményben hozzá kell tenni, hogy “kerekesszék”.

BJÁbris Alapítvány – Erste Bank
11600006-00000000-79318624

Sérült gyerekükkel kell menniük

Halmozottan sérült, magatehetetlen gyermekükkel kell mennie otthonából egy öttagú érdi családnak. A házukat elárverezték, pár hetük maradt a kiköltözésre. Egy romos épületet tudtak csak megvenni, azt viszont előtte lakhatóvá kell tenni. A helyi Roma Önkormányzat és Tündérpakk Alapítvány is próbál segíteni nekik, szakemberek felajánlását is várják.

Csak a vidéki idegenvezetőknek segítenek

Egyszeri 200 ezer forintos támogatásra pályázhatnak az idegenvezetők, de csak a vidékiek. Az Idegenvezetők Egyesülete szerint ez csak pár tucat embernek lehet segítség, ráadásul ezt az összeget vissza is fizetik adóban. A Turisztikai Ügynökség úgy reagált: az elsődleges cél a belföldi turizmus élénkítése.

Az Európai Bizottság egy térképes weboldallal segíti a nyaralást tervezőket

A javuló járványhelyzetnek köszönhetően Európa országai sorra nyitják kapuikat a nyaralni vágyók előtt. Az Európai Bizottság azért hozta létre a reopen.europa.eu oldalt, hogy minden EU-s országról részletes információkat adjanak. Így megtudhatjuk, hova és milyen feltételekkel utazhatunk. Ahogy azt is, nyitva vannak-e a helyi látványosságok, strandok, éttermek.

Majdnem egymillió forintot kapott egy siófoki hajléktalan egy ismeretlentől

Az idős és beteg férfi márciusban került utcára, miután kirúgták a munkahelyéről. Egy nő megsajnálta és úgy döntött, a Facebookon kér segítséget a nevében. Néhány órával később egy fiatal férfi odasétált a parkban ülő hajléktalanhoz, egy zacskóban 980 ezer forintot adott a kezébe, majd elsétált.

JÓTEVŐ: kislánya segítségével megváltoztatták egy beteg bácsi életét

Kovács Barbara és kislánya figyelt fel arra az idős, beteg férfira, akit márciusban rúgtak ki a munkahelyéről. A fiatal édesanya a Facebookon kért segítséget. Néhány órával később a helyiek ruhákkal, élelmiszerekkel felpakolva keresték meg. Egy fiatal férfi is köztük volt, aki egy zacskóban csaknem egymillió forintot adott a hajléktalan kezébe, majd elsétált.

Útmutató a pitcheléshez: így készülj fel a gyakorlatban egy üzleti beszédre!

Tanulj a befektetőktől, szakértőktől és a Cápák között műsorkészítőitől! Ebben a videóban sorra vesszük, hogy mi mindent kell átgondolj, ha pitchelésre adod a fejed, és megmutatjuk, hogyan építsd fel az üzleti beszédedet lépésről lépésre!

TELJESEN LEÉGETT: Nem tudják, mi lesz velük

Teljesen leégett és lakhatatlanná vált egy családi ház Szikszón. A házban egy asszony két fiával, és azok családjával élt. A család most egy szociális bérlakásban kapott szállást, de ez csak átmeneti megoldás. Nem tudják, hogy mi lesz velük, félnek, hogy az utcára kerülnek a kétéves gyerekekkel.

Tankcsapda: sosem voltak fideszesek és nem is lesznek, ahogyan politizálni sem akarnak

Nem tudja a Tankcsapda, hogy hogyan és kinek sikerült elintéznie, hogy egy külön kormányrendelettel tarthassanak két autós koncertet. A zenekar tagjai először szólaltak meg a hétvégi koncertek óta. Azt mondják: sosem voltak fideszesek és nem is lesznek, ahogyan politizálni sem akarnak.

Segítséget kérnek az SOS Gyermekfalvak

Segítséget kérnek az SOS Gyermekfalvak. A járvány idején ugyanis nemcsak védőeszközökkel, hanem rezsikiegészítéssel, plusz játékokkal, és számítógépekkel is támogatni kellett a nevelőszülői családokat. Az egyik Híradónknak nyilatkozó, 7 gyereket nevelő szülő szerint legalább 100 ezer forinttal lett több a havi rezsijük, mint amennyi a veszélyhelyzet előtt volt. Az SOS Gyermekfalvak Alapítvány 82 családban 400 gyermek neveléséről gondoskodik.

Adománygyűjtő különkiadással készülünk a Bátor Tábor javára

A szombati Fókusz Pluszban adománygyűjtő különkiadással készülünk a Bátor Tábor javára. Nézőinknek hála az elmúlt hat évben több, mint ötven millió forint jött össze, amit aztán a szükséges gyógyszerekre és táboros programokra fordítottak. A Bátor Tábor a súlyos beteg gyermekek gyógyulását segíti élményterápiával. Mit tehetnek a jelenlegi krízishelyzetben, amikor nem szabad táborokat szervezni? Hogyan tartják a lelket a gyerekekben és családjaikban? Ha a Bátrak nem tudnak elmenni a táborba, akkor a tábor, hogyan megy el a Bátrakhoz. Hiszen most még nagyobb szükség van a pozitív élményekre, mint valaha. A Bátor Tábor jó boszorkánya is velünk lesz, a Bátor főzet titkos receptjével! Segítsünk együtt szombaton a Híradó után!

Szabó Győző és Molnár Áron csapata már több ezer meleg ételt osztott ki

Szabó Győző és Molnár Áron verbuválta össze a csapatot, akikkel már több, mint 2000 adag meleg ételt készítettek. Beindult a mozgalom, amiben valaki bevásárol, főz és kiszállít. Szabó Győző is beállt a konyhapult mögé vagy épp motorra pattant, hogy besegítsen az ételek kiszállításában.

Koronavírus-tájékoztató kampányfilmben a Minyonok

A nagysikerű rajzfilm készítői az Egészségügyi Világszervezettel együttműködve készítették el az egy perces rövidfilmet, amelyben a gonosz Gru és sárga barátai adnak tippeket arra, hogy hogyan lehet túlélni ezt az időszakot.

Gru és a Minyonok segítenek, hogy miként lehet túlélni ezt az időszakot

Koronavírus-tájékoztató kampányfilmben a Minyonok. A nagysikerű rajzfilm készítői az Egészségügyi Világszervezettel együttműködve készítették el az egy perces rövidfilmet, amelyben a gonosz Gru és sárga barátai adnak tippeket arra, hogy hogyan lehet túlélni ezt az időszakot.

Időben szeretne segíteni a Fővárosi Önkormányzat

Senkit nem tehetnének utcára a fővárosi önkormányzati bérlakásából, ha nincs hová mennie - így módosítaná saját lakásrendeletét a Fővárosi Önkormányzat. Azt is szeretnék elérni, hogy a bajba került bérlők már a kilakoltatás előtt jóval segítséget kapjanak. Mindez csak a fővárosi tulajdonú bérlakásokra vonatkozik, de remélik, hogy a kerületek is módosítanak.

RÓKAMENTÉS: Buszsofőr segített a védtelen kisrókán

A sérült állat az út szélén hevert, amikor a 63-as járat vezetője észrevette. A szakadó esőben félreállt, majd a buszba tette, ahol fűteni kezdett. Az egyik utas még a trikóját is odaadta, azzal takargatták be, így menekült meg az átfagyott állat.

A gyerekek rántotthúsról álmodtak - példátlan összefogással segítettek a rászoruló családoknak

Rántott hús és sültkrumpli. A mélyszegénységben élő gyerekeknek csupán ennyi volt a kívánságuk, amikor megkérdeztük őket, hogy mi az, amire a legjobban vágynak. Mocsár András és Balogh Győző családjának történetét márciusban láthatták a Fókuszban, a riport után pedig több száz levelet és telefonhívást kaptunk nézőinktől, hogy segíteni szeretnének rajtuk. Most megmutatjuk, mi történt velük azóta, és vajon teljesült-e a kicsik kívánsága.

Oszi rájött az igazságra – ezért vannak Timinek rémálmai!

Kiderült, nem csak a detoxikálóban átélt borzalmaktól szenved a fiatal lány…

Így segítenek a multicégek a veszélyhelyzetben

Bevásárlás a szomszédnak, önkénteskedés, vagy csak egy érdeklődő telefonhívás a rég látott ismerősnek. A hétköznapi odafigyelés mellett a nagyvállalatok is kivették a részüket a segítségnyújtásban. Nem a saját termékeik reklámozása volt az elsőszámú, hanem a támogatások, amikkel több tízmillió forintot juttattak el az igazán fontos helyekre és embereknek.

Rádőlt a hinta állványa egy 6 éves kisfiúra

Rádőlt a hinta állványa egy 6 éves kisfiúra Budapesten. Szülei azonnal kórházba indultak vele, majd egy piros lámpánál segítséget kértek a rendőrautóban ülő járőröktől. Végül ők vezették fel a családot szirénázva a kórházig, ahol ellátták a kisfiút. A gyerek már jól van, és haza is engedték. A szülők ellen nem indul eljárás.

SZIRÉNÁS FELVEZETÉS: „Bármelyik ember ezt tette volna egy másik emberért, akinek a gyermeke megsérül”

Rádőlt a hinta állványa – emiatt sérült meg egy 6 éves kisfiú Budapesten. A kertjükben játszott, amikor a baleset érte. Szülei azonnal kórházba indultak vele, majd egy piros lámpánál segítséget kértek egy rendőrautóban ülő járőrpárostól.

Ìgy segít Szilágyi István özvegyén Galambos Lajos

Borzalmas körülmények között él Szilágy István özvegye, ezért aki tud, segít neki. Lagzi Lajcsi új ágyat, hűtőt és élelmiszert vitt Joli néninek. Mi lesz vele egyedül?

Galambos Lajos: Zavarbaejtően hálálkodó volt Szilágyi István

Galambos Lajosnak évek óta támogatta a Szilágyi családot, de amikor meghallotta, hogy Joli néni azon a matracon fekszik, amelyen férje vére szárad, lépnie kellett. Lajcsi arról is mesélt, hogy milyen volt Szilágyi István, amikor utoljára látta.

Különösen nehéz most az egyedülálló szülők számára

Egy érdeklődő telefonhívás, segítség a bevásárlásnál vagy a gyógyszerek kiváltásánál. Az Egyszülős Központ szerint már a kis dolgok is nagy megkönnyebbülést jelentenek az egyedülálló szülők számára. A "Ne hagyd egyedül" kampány célja az, hogy, aki tudja, vegye észre és segítse a környezetében élő egyszülős családokat.
Aki szeretne segítséget kérni, az személyesen most még nem, de az egyszülő.hu oldalon keresztül e-mailben vagy telefonon bármikor megteheti.

Hajléktalanoknak alakítanak ki karantént a budapesti Városháza épületében

Hajléktalanoknak alakítanak ki karantént a budapesti Városháza épületében.

CSALÁDON BELÜLI ERŐSZAK: Jogod van segítséget kérni

Rácsok Balázs az Ökumenikus Segélyszervezet szociális igazgatója azt mondja a szervezet pszichológusokkal, jogászokkal, szociális munkásokkal együtt dolgozik azon, hogy a bajban lévők krízisházaikba, biztonságos otthonba kerüljenek. Ám szerinte az is fontos lenne, hogy már óvodáskortól tanítsák, hogyan kell beszélgetéssel rendezni a családi konfliktusokat.
Leadkép: Engin Akyurt, Pexels

Vastag Tamás önkéntes futárként segíti az egészségügyet

Lehetőségeihez mérten Vastag Tamás is harcol a koronavírus-járvány ellen: az énekes önkéntes futárként segíti az egészségügyet. Teszteket és különböző eszközöket szállít kórházak számára. Egyik logisztikus barátját segítette ki, aki arról gondoskodik, hogy a tesztek időben eljussanak a szükséges helyekre. Ismerőse épp ember hiányban volt, amikor Tomi felajánlotta, hogy kisegíti.

VASTAG TAMÁS: Én is szeretnék aktívan hozzájárulni, hogy ezen minél hamarabb túl legyünk

Vastag Tamás is harcol a koronavírus-járvány ellen: az énekes önkéntes futárként segíti az egészségügyet. Teszteket és különböző eszközöket szállít kórházak számára.

Leégett a házuk, összefogtak az ápolónőért és családjáért

Összefogás indult egy ápolónőért és családjáért Monoron. Néhány napja ugyanis teljesen leégett a házuk teteje egy tűzben. Két gyerekükkel most a szomszédokhoz járnak át enni és tisztálkodni, mert otthon nincs villanyuk és vizük. Ráadásul attól tartanak, a födém bármikor beszakadhat. Most idegenek segítenek nekik a helyreállításban.

MONORI TŰZ: leégett a segédápolónő otthona

Sokan összefogtak azért a monori segédápolónőért és családjáért, akiknek a napokban égett le otthonuk. Lippert Ágnes meghatódva mesélte az RTL Híradónak, hogy idegenek segítenek nekik a helyreállításban, miközben a családanya azt tervezi, hogy visszamegy dolgozni, mert szükség van rá a vírus elleni védekezésben.

Kilátástalan a saját helyzete is, mégis másoknak szeretne segíteni

Kilátástalan a saját helyzete is, mégis másoknak szeretne segíteni egy hajdúhadházi labdazsonglőr. László Gyula több magyar- és világrekordot állított már fel, fellépései viszont a koronavírus miatt most egyáltalán nincsenek. Azt tervezi, hogy a sportolók által dedikált futballmezeit licitre bocsátja.

Általános iskolában tanító pedagógusok segítségét kérik az érettségi vizsgákhoz

Általános iskolában tanító pedagógusok segítségét kéri a Klebelsberg Központ az érettségi vizsgákhoz. A szigorúbb szabályok miatt ugyanis több pedagógusra van szükség. Az iskolaigazgatóknak kell összeírniuk, hogy ki az, aki be tud segíteni és azt is, hogy ki az, aki nem. A Híradónak nyilatkozó iskolaigazgató azt mondja, ő már korábban, önként jelentkezett felügyelőtanárnak, hogy mentesítse az idősebb kollégákat.

Már több mint kétszáz egészségügyi dolgozó kapott ingyen lakást civil

Már több mint kétszáz egészségügyi dolgozó kapott ingyen lakást civilektől. A Pihentesd a dokit mozgalom nem csak Budapesten, hanem több nagyvárosban is segíteni tudott az elmúlt hónapban. A közösség célja, hogy a koronavírus járvány miatt leterhelt egészségügyi dolgozók munkahelyükhöz minél közelebb tudjanak lakást találni.

Aranytorkú ortopéd rezidens

John Lennon Imagine című dalát énekli Doktor Elvis Francois. A 34 éves, aranytorkú ortopéd rezidenst manapság az éneklő orvosként ismerik a tengerentúlon. A múlt héten adta ki első lemezét rajta négy dallal, az úgynevezett EP eladásából befolyt összeg teljes egészét a koronavírus elleni harcra fordítja.

Marci eddigi életét házi karanténban töltötte, csak egy kezelés segíthet rajta

Amióta Marci megszületett anyukájával együtt házi karanténban van. A pici baba öt naposan kapta ez első kemoterápiát és tavaly júniusig hetente ismételték a kezelést. Ekkor jártunk először náluk. Másodszor pedig azelőtt, hogy a koronavírus járvány átírta volna az életünket. Az övék semmit sem változott, a kis Marciék két és fél éve otthon maradnak. Egy külföldi kezelés változtathatna az életükön. Ha Ön is szeretne segíteni Marcinak, megteheti: ITT!

MARCI: 5 naposan kapta meg első kemoterápiás kezelését

Marci két és fél évvel ezelőtt született – a várandósság ideje alatt minden rendben ment. Semmi nem utalt arra, hogy a kisfiú olyan tumorral születik, amelyet még soha nem diagnosztizáltak egyetlen újszülöttnél sem az egész világon. Ha Ön is szeretne segíteni Marcinak, megteheti: ITT!

Szegény települések, ahol nem tudják, mi az a világjárvány

Mezei Terézia hét gyereket nevel. Köztük a legkisebb az unokája, akinek akkor lett a gyámja, mikor fia daganatos betegségben meghalt. A tornanádaskai asszony most segítséget kér, hogy valaki világosítsa fel a szegényeket, hogyan tudnak védekezni a járvány ellen.

Utazás a négy fal között

A négy fal között utazhatnak azok, akik csatlakoznak egy már csaknem 800 ezer tagú Facebook csoporthoz. Az alapítók célja: összekötni a koronavírus miatt bezárkózva élő embereket a világban. Úgy gondolják, a közös képnézegetés segít a túlélésben.

Arcpajzsot gyárt egy magyar filmforgató-csoport

Arcpajzsot gyárt egy magyar filmforgató-csoport. Az utóbbi hetekben már nem űrlények és birodalmi rohamosztagosok maszkjait készítik el a 3D nyomtatóikon, hanem fejpántokat gyártanak. Ingyen viszik el a Szabolcs megyei egészségügyi dolgozóknak. 

Évtizedek óta nem volt ekkora szükség az önkéntes segítségre, mint most

A Magyar Református Szeretetszolgálat szerint évtizedek óta nem volt ekkora szükség az önkéntes segítségre, mint most. A koronavírus okozta gazdasági válság miatt több százezer ember kerülhet súlyos helyzetbe Magyarországon. A Magyar Református Szeretetszolgálat rajtuk próbál meg segíteni, ha lesz elég támogatója és pénze ehhez.

Nehezített körülmények között, de töretlenül viszik a segélyeket

A Katolikus Karitásznál is pár hete újra kellett gondolni és tervezni a teljes működésüket: minimalizálták az irodákban dolgozók létszámát, és a közel 10.000 regisztrált önkéntesük munkáját is át kellett szervezni. Csak az országos központjukból hetente több tucat autót vagy kisbuszt pakolnak tele. Online is segítenek, akinek csak tudnak, és bár nehezített körülmények között, de töretlenül viszik a segélyeket az arra rászorulóknak az ország minden pontjára. „Embertől emberig.”

A bajban még nagyobb szükség van a segélyszervezetekre

Nagy Ervint a ma folytatódó A Tanár című sorozat főszereplőjét is tétlenségre kényszerítette a járvány. Színészként most sehol sem dolgozhat, azt mondja a tettrekészség és a segíteni akarás annyira buzgott benne, hogy ismét az Ökumenikus Segélyszervezet önkéntesének jelentkezett. Hozzá hasonlóan megtehetik ezt mások is, az segitunkegymasnak.hu oldalon felajánlhatják munkájukat, illetve segíthetnek két kiló liszt, vagy két liter tej árával, vagyis ötszáz forinttal, ha a 1357-es adományvonalat hívják.

A fedél nélküliek is a veszélyeztetett célcsoportba tartoznak

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat az otthontalanok és a szociálisan rászorultak számára évek óta biztosít orvosi ellátást is, de ebben a helyzetben mindent máshogy kell csinálni, mint korábban. Dolgozóinak mindössze 2 hetük volt arra, hogy teljesen újra gondolják a 30 év alatt jól bevált munkamódszerüket, és átalakítsák azt a koronavírus-járvány miatt kialakult veszélyhelyzetnek megfelelően. A feladatok átszervezésében a legnagyobb nehézséget a hajléktalan-ellátás jelentette, hiszen a fedél nélküliek is a veszélyeztetett célcsoportba tartoznak. Többek között azért, mert a hányattatott körülmények miatt teljesen legyengült az immunrendszerük.

A járvány kezdete óta bajba jutott családoknak segítenek

A legszegényebb régióba fontos élelmiszerek és taneszközök, a frontvonalban dolgozóknak pedig mindennap meleg étel. A Baptista Szeretetszolgálat munkatársai a járvány kezdete óta azon dolgoznak, hogy segítsenek a bajba jutott családoknak és megkönnyítsék az egészségügy helyzetét.

Együtt még több rászoruló család arcára csalhatunk mosolyt

„Egyesült erővel igazán nagy dolgokra vagyunk képesek” – ez a jelmondata annak az akciócsoportnak, ami most önkéntesek közreműködésével igyekszik segítséget nyújtani azoknak, akiknek igazán szüksége van rá. Sokféle felajánlás érkezik – legyen szó akár bevásárlásról, távoktatásról, lelkisegély szolgáltatásról vagy kutyasétáltatásról. Önökkel együtt pedig még több rászoruló család arcára csalhatunk mosolyt, vagy támogathatjuk az egészségügyben dolgozókat a járvány idején.

„Segítsünk egymásnak, segítsünk a rászorulóknak és fogjunk össze!” 

A koronavírus-járvány mindannyiunk életét egyetlen pillanat alatt változtatta meg. Egyelőre elképzelni sem tudjuk hányan kerültek már mostanra nagyon súlyos élethelyzetbe, viszont a fertőzésveszély miatt most másként kell segítenünk, mint eddig tehettük. A legnagyobb segélyszervezetek és szeretetszolgálatok munkáját látva elindult a 1357-es adományvonal, ahol egy telefonhívással vagy sms-sel 500 forinttal bárki segítheti a segítők munkáját.

Megmutatjuk, hogyan segíthet!


szerző:
2020.04.11. 17:14
Megmutatjuk, hogyan segíthet!

A koronavírus-járvány miatt 3 héttel ezelőtt kezdte el működését az Önkéntességet és Adományozást Koordináló Akciócsoport.

Segély a szexmunkásoknak


szerző:
2020.04.08. 15:47
Segély a szexmunkásoknak

Egyre több országban kérnek segítséget a szexipari munkások, és van, ahol kapnak is.

Hitellel is támogatja a cégeket a kormány

Kedvezényes pályázatokkal és hitelprogrammal segítené a kormány a járvány miatt nehéz helyzetbe került magyar vállalkozásokat. A turizmus mellett külön segítségre számíthat az egészségügyi ipar is. Hogy pontosan ki és mire lesz jogosult, azt egyelőre nem árulta el a kormány.

Orvosként segíti a betegeket az ír miniszterelnök

A járvány miatt visszatér eredeti szakmájához az ír miniszterelnök, és orvosként segíti a betegek ellátását az országban.

Két keréken az idősekért Győrben

A járvány idején a Magyar Kerékpáros Klub helyi szervezetéhez is fordulhatnak a segítségre szorulók. A bringások, ha kell, bevásárolnak, postára mennek és különleges kéréseket is teljesítenek. Volt, hogy idősotthonba vittek névnapi meglepetést. A kezdeményezés másfél hete indult, azóta már több mint 100 megbízást teljesítettek a kerékpárosok.

Ha összefogunk, úgy könnyebb lesz túlélni a káoszt

A szakemberek azt mondják, gyakori, hogy krízishelyzetben újraértékeljük az életünket, például, hogy mit tettünk eddig vagy segítettünk-e másokon. Ilyenkor mindenkiben megnő az empátia és segíteni szeretne, az pedig, hogy mit, szinte nem is számít. A jó szándékot nem forintban mérik, mindenki szakmájának, tehetségének, képességének megfelelően ad bele a közösbe. Csaba például taxisként ingyen szállítja a kórházi dolgozókat, János és István az éttermükből küldi a napi menüt az orvosoknak és nővéreknek, Viki pedig a lelkeknek segít a blogjával.

A bezártság miatt a házi karanténban súlyosbodhat a családon belüli erőszak

Magyarországon hetente legalább egy nő hal meg családon belüli erőszak miatt. Ez a szám még rosszabbá válhat a jelen helyzetben. Zárt ajtók mögött. És mivel a bántalmazott a házat is alig hagyja el, az esetleges sérülésnyomokkal sem kell elszámolnia senkinek. Kínában csak a bejelentett bántalmazások száma megháromszorozódott februárban – a tavalyihoz képest – a koronavírus okozta helyzet, vagyis a karantén, az összezártság miatt. Ha segítségre van szüksége, a következő telefonszámokat hívhatja:

NANE segélyvonal – +36 80 505 101

Patent segélyvonal – +36 70 2202 505

OKIT segélyvonal – +36 80 205 520

Ingyen hajvágást ajánlott fel egy szombathelyi fodrász

Jótékonysági akcióba kezdett egy fiatal szombathelyi fodrász, a rendkívüli helyzetre való tekintettel ingyen levágja az egészségügyi és a rendvédelmi dolgozók haját. A fodrászok többsége egyébként bezárt, mert saját magukat és vendégeiket is féltik a fertőzéstől.

FELAJÁNLÁS: Ingyen hajvágás egészségügyi és rendvédelmi dolgozóknak

Beke Dávid férfi fodrászként dolgozik Szombathelyen. A koronavírus járvány miatt jócskán visszaesett a forgalma, ő is kevesebbet dolgozik, ezért úgy döntött, segít azoknak, akik most a legtöbbet teszik értünk. Ingyen hajvágást ajánlott fel egészségügyi és rendvédelmi dolgozóknak.  Azt mondja azért vállalta, mert fontosnak tartja, hogy segítsünk egymáson, mindenki úgy, és ahogyan csak tud.

Kétkeréken érkezik a segítség a győri időseknek

Bevásárolnak, gyógyszertárba mennek, vagy épp feladják a leveleket. Kétkeréken érkezik a segítség a győri időseknek, akik a Magyar Kerékpáros Klub helyi szervezetéhez fordulhatnak. A napi szükségletek mellett mindenben próbálnak segíteni, olyan is volt már, hogy valakinek a TV-jét hangolták be, mert nem boldogult vele. Egyelőre nyolcan járják a várost, de várják azoknak a kerékpárosoknak a jelentkezését, akik szívesen csatlakoznának hozzájuk. Ők és a segítségre szoruló idősek megkeresését az alábbi email címen, vagy telefonon várják.

Telefon: 0630-650-8000

kisoszgyor@gmail.com

Rozi csúnyán kidobja Nórát és Leventét

Az ügyvédnő félretette a sérelmeit és eldöntötte, ő bizony segíteni fog a féltestvérének. A segítségnyújtásért cserébe pedig a “köszönet” sem maradt el...

A legújabb részeket ITT tudod megnézni!

Összefogás: mindenki ott segít, ahol tud

A vírus miatt az egész ország összefogott, hogy segítsék azoknak a munkáját, akik nap, mint nap azért dolgoznak ebben a nehéz helyzetben, hogy ne álljon le az ország működése. Sokan most nem csak maguknak vásárolnak a közértben, hanem idősebb családtagjuk helyett is, de vannak olyanok, akik a környezetükben élőknek is szívesen segítenek. Ezzel is próbálják védeni az idősebb korosztályt, akikre a legveszélyesebb a koronavírus.

Miért nem maradnak otthon az idősek?

A humorista Kiss Ádám, az író Grecsó Krisztián és Koncz Zsuzsa is videóüzenetet küldött a Fókusznak. Kiss Ádám paródiáját 1 nap alatt 1 millióan nézték meg arról, hogy miért nem maradnak otthon az idősek. Grecsó országos karantén kenyérsütő bajnoksággal, Koncz Zsuzsa egyik slágerével bíztat mindenkit. Megnéztük, hogy most hány idős embert találunk az utcán, és sajnos sokan vannak, a legtöbbjük arra panaszkodik, hogy nem kapnak elég segítséget.

Szívek az ablakokban


szerző:
2020.03.23. 18:42
Szívek az ablakokban

Szívekkel üzennek azoknak, akik nem maradhatnak otthon. Országszerte ragasztanak ki szívet ábrázoló gyerekrajzokat az emberek az ablakaikba, hogy ezzel is mutassák, azokkal vannak, akiknek a járvány idején dolgozniuk kell.
A "szívtérképet", ide kattintva érheti el.

Egyre több család kér segítséget segélyszervezetektől

A nagyobb segélyszervezeteknek is gondot okoz a tartós élelmiszerek és higiéniai termékek folyamatos beszerzése. A karitatív szervezetek ennek ellenére igyekeznek folyamatosan feltölteni a raktáraikat tartós élelmiszerekkel - az elveszített munkahelyek, és a kieső jövedelmek miatt ugyanis egyre több család kér segítséget.

SegítünkEgymásnak.hu - a kormány új, adományokat gyűjtő honlapja

Kevesebb, mint 24 óra alatt csaknem 2400-an ajánlottak segítséget a kormány új, adományokat gyűjtő honlapján. A segítünk egymásnak.hu oldalon munkát, lakást, oktatást, pénzt vagy bármilyen eszközt lehet felajánlani a koronavírus-járvány miatt a rászorulóknak. Már maga a honlap is adomány. A vírus miatt leállt egyik reklámügynökség munkatársai készítették el ingyen, egyetlen éjszaka alatt.

A politikusok is próbálnak segíteni a járványhelyzetben

A legkülönbfélébb felajánlásokkal próbálnak segíteni a járványhelyzetben politikusok is. Van, aki önkéntes mentőorvosnak jelentkezett, más a város utcáit fertőtleníti. Pénzt is ajánlanak, vagy maszkot visznek a kórházakba és olyan is van, aki tabletet vásárol azoknak a gyerekeknek, akik eszköz híján nem tudnak részt venni a digitális oktatásban.

Ott segítenek, ahol csak tudnak

Óráról órára gyűlnek a legkülönfélébb civil felajánlások a kórházakban dolgozók számára, a veszélyhelyzet idejére. Ruhagyár készít maszkokat, taxisok ingyen szállítanak orvosokat, ápolókat, akik üres Airbnb lakásokba is költözhetnek, hogy pihenő-idejükben ne fertőzhessék meg családtagjaikat. Egy fővárosi étterem tulajdonosa pedig ingyen ebédet osztott ma mindenkinek, aki rászorul.

Étellel, szállással segítenek

Egyre többen ajánlanak fel segítséget a folyamatosan dolgozó orvosoknak, nővéreknek. Sokan kiadó lakással segítenek, hogy ne kelljen hazautazniuk. Taxisok felajánlották, hogy ingyen hozzák-viszik az egészségügyi dolgozókat a hosszú műszakok után. Egy elismert séf és egy népszerű gasztroblogger pedig elindította az etesd a dokit kezdeményezést. Egyetlen nap alatt rengetegen csatlakoztak hozzájuk.

Teljesül Anna legnagyobb álma!

A bárókisasszony azt hitte, a bécsi tartózkodása lesz élete legszörnyűbb időszaka, azonban most kiderült, számára most kezdődik csak az igazi kaland.

A legújabb részt ITT tudod megnézni!

Sok magyar rekedt külföldön

Egyre több külföldön rekedt magyar keresi meg az RTL Híradót. Tanácstalanok, mert szerintük nem kapnak segítséget a hazajutáshoz. Több százan lehetnek ebben a helyzetben, úgy tudjuk, például a Kanári szigeteken kisgyerekes család is van köztük. Kerestük a Külügyminisztériumot, próbálnak-e valahogy segíteni a kint rekedt magyaroknak, de adásunkig nem kaptunk választ.

Viheti a bank a házat, de az öt lányuk boldog gyerekkorát nem engedik elvenni

Hófehér a bőrük, világosszőke a hajuk, az Elekes lányok szemüveg nélkül is jól látnak, de annak mindig komoly fejfájás a vége. Az öt testvérből négy albinizmussal született; Elekesék drámáját mégsem az okozza, hanem az, hogy egy rossz konstrukciójú hitelt vettek fel, ami akár a házukba is kerülhet!

Vasutas szabadította ki a vonatot

Láncfűrésszel az oldalán 3 kilométert rohant a sínek mentén egy vasutas a fiával, hogy kiszabadítsanak egy vonatot, ami elé egy 20 méteres fa dőlt Somogymeggyesnél. A tűzoltók csak nehezen tudták megközelíteni a helyet, mire odaértek volna, a helyi vasutas és a fia már szétfűrészelték a fát, a vonat pedig elindulhatott. A segítőkész vasutas csak annyit mondott a mozdonyvezetőnek, ez természetes.

Sztárok állnak ki a kisfiú mellet, akit osztálytársai zaklattak

Megrázó videót tett fel az internetre egy ausztrál nő 9 éves törpe fiáról. A kisfiú a felvételen sír, és azt mondja, hogy meg akar halni, mert osztálytársai zaklatják és verik. A videó hatására olyan sztárok álltak ki a fiú mellett, mint Hugh Jackman és Mark Hamill.

KÍNÁBÓL TÉRT HAZA: Maszkkal szeretne segíteni

Nem beteg, de főleg otthon tölti napjait, mert sokan tartanak a közelségétől - erről beszélt stábunknak egy Kínából hazalátogató magyar férfi. Pálfi Jenő azt mondja, szeretne minél több szájmaszkot összegyűjteni itthon, majd azokat kijuttatni Kínában lévő ismerőseinek. Ott ugyanis hiánycikk a maszk, pedig anélkül nem lehet kimenni az utcára. Ha valaki segíteni szeretne a maszkok ügyében, akkor ezeken az elérhetőségeken tud: jpalfi@me.com vagy  0670/304-5392.

13 millió forint gyűlt össze rászoruló kutyáknak

A Kutyaszemmel program 2019-ben 40 állatvédő szervezet 4600 kutyáján segített. A befolyt összegből többek között kutyaházakat, kennelsort, melegedő konténert, orvosi ellátást és élelmet kaptak a szervezetek.

Rendőri felvezetéssel ért a szülésre készülő fiatal pár a kórházba

Szirénázó rendőrautó kísérte egy szülésre készülő fiatal pár kocsiját a kórházig szerda reggel. Baleset miatt dugult be az M1-es autópálya, ezért vesztegelt a pár autója az Óbarok pihenőhelynél. A kismamának szülőfájásai lettek ezért férje egy - szintén a dugóban ácsorgó- rendőrautóhoz ment és segítséget kért. Egy rendőrnő ült a volánnál, azonnal intézkedett.

Pszichológus segít a gyerekeknek

Pszichológus foglalkozik a pénteken meggyilkolt 7 és 9 éves tatabányai kisfiúk osztálytársaival. A gyerekeket az apjuk ölte meg, majd magával is végzett múlt pénteken. A szomszéd szerint - akinek nagyobbik lánya az egyik áldozat osztálytársa volt - a diákoknak nagyon nehéz feldolgozni a történteket. Az iskola fenntartója azt írta: mindenben támogatják a gyászoló alsósokat.

Már százezrekhez gyorsabban érkezhet a segítség

Már százezrekhez gyorsabban érkezhet a segítség. Több mint 350 ezren töltötték le az Életmentő mobilapplikációt. Az Országos Mentőszolgálat ingyen elérhető alkalmazásával egyszerűbben lehet segítséget hívni. Fontos azonban, hogy ne tévesszük össze a teszthívást az éles segélyhívással, többször volt már erre példa.

Hoppá! Ledobta a textilt A mi kis falunk szépsége

Erika melltartóban csábítgatta Gyurit, aki teljesen lesokkolódott, mikor rádöbbent barátnője tervére. Kétségbeesetten rohant az állatorvoshoz, hogy segítséget kérjen tőle...

Gyorsabb és egyszerűbb mentőhívás mobilappal

Gyorsabban és egyszerűbben lehet ezentúl mentőt hívni egy mobilapplikáció segítségével. Az ingyenesen letölthető Életmentő nevű alkalmazással az egészségügyi adatainkat, krónikus betegségeinket, a pontos helyünket vagy akár a gyógyszerérzékenységünket is azonnal látják a mentők. Csató Gábor az Országos Mentőszolgálat főigazgatója  szerint ez nagy segítség lehet a mentőknek.

VV KINGA: „Soha nem lehetek elég hálás, hogy teljes értékű ember lesz a kisfiamból!”

Kutai Kinga traumaként élte meg, hogy kisfia hallássérült, ma már mosolyogva beszél az elmúlt időszakról. Beninek 3 hónapos kora óta hallókészüléke volt, azzal azonban csak zajokat hallott. A kisfiút azóta már megműtötték, Kinga pedig azért törte meg a csendet, hogy ezzel erőt adhasson más édesanyáknak! A teljes riport visszanézhető: ITT!

Légiúton szállítanak élelmet az éhező állatoknak Ausztráliában

Légiúton szállítanak élelmet az éhező állatoknak Ausztráliában, ahol már egy magyarországnyi terület vált a lángok martalékává. Környezetvédő szervezetek szerint eddig 1 milliárd 250 millió állat pusztulhatott el a hónapok óta tomboló tűzvészben. Közben egyre több híresség kezd gyűjtésbe az ausztrálok megsegítésére. Roger Federer teniszező például jótékonysági tornát szervezett.

#NEMLUXUSTÁSKA: Újraindul az adománygyűjtés

A tavalyi siker után idén is gyűjtés indult azoknak a hajléktalan vagy nehéz körülmények között élő nőknek, akiknek egy tusfürdő is igazi luxusnak számít.

Könyörgött az autósoknak, hogy segítsenek újraéleszteni Gesztesi Károlyt, de elhajtottak

Ordítva könyörgött az autósoknak egy szabadnapos mentős, hogy segítsenek újraéleszteni Gesztesi Károlyt, de elhajtottak. Erről a Blikk írt elsőként. A portálnak név nélkül azt nyilatkozta, hogy egyedül képtelen volt kiszedni az autóból a színészt, ezért kért segítséget. Végül egy traumatológus orvossal, aki a Szív City nevű telefonos alkalmazás riasztására érkezett a helyszínre és egy pizzafutárral kezdték meg az újraélesztést, de hiába.

Budapest segítséget ajánlott a németországi állatkertnek

Részvétét fejezte ki és felajánlotta szakmai segítségét a Fővárosi Állat- és Növénykert a németországi Krefeld állatkertjének. A holland határhoz közeli Ruhr-vidéki város állatparkjának majomházában újév hajnalán tört ki tűz. Több tucat állat pusztult el, köztük főemlősök. A nyomozók azt gyanítják, hogy a kívánságlámpás néven ismert szilveszteri mini hőlégballonok okozhatták a tüzet. Ráadásul a majomházban nem volt tűzjelző.

Védelmet kért, de lelki és jogi tanácsadást javasoltak neki

Megfelelő védelmet kért, de lelki és jogi tanácsadást javasolt az igazságügyi államtitkár Oroszi Bernadettnek, akit múlt hónapban a felismerhetetlenségig vert meg volt barátja. A férfi azóta is szabadlábon védekezhet a súlyos testi sértés miatt ellene indult eljárásban. Oroszi Bernadett szerint viszont az állam dolga, hogy megvédje őt, ezért írt az igazságügyi miniszternek, és nem ezt a választ várta egy családbarát kormánytól.

Autóbalesetet szenvedett játékosának segít a sportegyesület

Autóbalesetet szenvedett játékosának segít az egyik pécsi sportegyesület. Egy dedikált Neymar-mezre is lehetett licitálni, az árverésen pedig csaknem félmillió forint gyűlt össze. A 14 éves Gergely Áron tavaly ősszel éppen edzésre sietett, amikor egy autó elütötte, a fején sérült meg súlyosan. Az összegyűlt pénzt a fiú gyógykezelésére szánják.

Nyolcan alszanak egy szobában, de így is boldogok

Kata és Janó 2 éve költözött össze, de már 4 éve alkotnak egy párt, sajátjaikon kívül azóta közösen nevelik az anyuka előző házasságából született 4 kiskorú gyermekét is. Bár óriási boldogságban, nagyon rossz lakhatási körülmények között élnek. Bármilyen hihetetlennek hangzik, rengeteget dolgoztak azért, hogy albérletüket a jelenlegi állapotba hozzák.

Egy 12 éves kisfiú a szülei tudta nélkül kért segítséget családjának

Gábor 12 éves. Sülysápon él szüleivel és négy testvérével, és néhány hónapja véletlenül meghallott egy beszélgetést. Ekkor derült ki számára, hogy édesapja megbetegedett, így nem tudja sem a munkáját, sem pedig a ház építését folytatni. A pénzük is elfogyott, a ház szigetelés nélkül pedig hamar kihűl.

Saját házban ünnepelhet az a család, akinek az RTL Híradó nézői is segítettek

Először ünnepelheti saját házban a karácsonyt az a család, akiknek az RTL Híradó nézői és az Erzsi for President közösségi oldal követői gyűjtöttek pénzt, hogy megvehessék korábbi albérletüket a Borsod megyei Berzéken. A családfő tavaly autóbalesetben meghalt, az anya ezután maradt egyedül négy gyermekével és majdnem az utcára került. Még most is könnyek között beszélt arról, milyen hálás, hogy sokan segítettek nekik.

Karácsonykor is hatan lesznek egy szobában, mégis boldogok

Most szombaton, december 21-én a Fókusz Plusz ismét élő adománygyűjtő különkiadással igyekszik segíteni a nélkülöző családoknak. Bárki támogathatja őket, 1353-as adományvonal tárcsázásával, ami hívásonként 250 forintos hozzájárulást jelent.

Vannak gyerekek, akik még nem is láttak feldíszített karácsonyfát

A nélkülöző gyerekeknél nem természetes a karácsonyi készülődés. Vannak olyanok, akik még nem is láttak feldíszített karácsonyfát. Az Ökumenikus Segélyszervezet csepeli közösségi pontjában a gyerekek megtanulhatnak ünnepelni, átérezhetik a karácsony hangulatát és saját kezűleg készíthetnek ajándékokat a szeretteiknek.
A Segélyszervezet egész évben rászoruló családok tízezreit segíti. Az RTL Magyarországgal karöltve évek óta sikeresen működik együtt az országos adventi adománygyűjtésben.

Kabát Peti volt Adri lelki támasza a verseny alatt

Róka Adri szerelmét hozta magával segítségnek, akinek – volt versenyzőként – már van tapasztalata a konyhában. Peti nem is tagadja, mennyire büszke párjára, de vajon hogyan osztják majd fel a feladatokat egymás között?

Sztarenki Dóra húga egyenesen Rómából utazott a Konyhafőnök VIP-be

A színésznő testvérét hozta magával a konyhába, akivel a távolság miatt sajnos nem igazán tud sok időt együtt tölteni. Vajon hogyan fogadta a fiatalabb Sztarenki nővére felkérését?  

Sárközi Ákos kimentheti Rubint Rékát a káoszból?

Miután Rékáé lett az előny, megkapta öt percre a séfet, aki bármiben segíthetett neki. Rékának jókor jött a segítség, mert eluralkodott a pultján a káosz.

Magyar mérnökök is segítettek az albán földrengés után

6,4-es erősségű földrengés rázta meg Albániát novemberben. 30 éve nem volt ilyen súlyos földrengés az országban. Nemzetközi mentőcsapatok siettek a helyiek segítségére. Számos túlélőt találtak a romok alatt és sajnos sok halottat is. Amikor a kutatás befejeződött, újabb csapatok érkeztek az országba. Köztük magyar mérnökök is.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való